34. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 ... 12 ... 20 21 [22] Le | Téma száljai | Témaleírás
Bontovich Sára
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


A hetedik
offline
RPG hsz: 300
Összes hsz: 325
Írta: 2022. november 11. 10:35 | Link

Marina
__________________________

Nagyra nyílt szemekkel nézi, ahogy Marina egyre hangosabban hajtogatja, hogy ez a csoki dán. – Merlinre, maradjál már – csitítja egy kicsit a másikat, még kezét is mozgatja, amivel azt próbálja mutatni, hogy halkabban. – Olyan hangos vagy, mint egy tüzelő macska, már mindenki minket néz - érzi, hogy totál vörös. Miksa mellett is mindig ennyire kínban van, pedig aztán nem akar neki ártani a másik. Sára valahogy mindig befeszül az ilyen temperamentummal ellátott emberektől. – Jó van, adj egyet, csak csssss – sóhajtja végül, aztán nyúl egyért, miközben azon gondolkozik, hogy vajon, ha a benne lévő löttyöt alig észrevehetően kiköpi a földre, akkor Marina elájul-e, ha rájön?
– Tudom, hogy nem, csak.. csak viccnek szántam – úgy tűnik, neki ezt még tanulnia kell. Meg valószínűleg nem jó dolog ilyennel viccelni, na, mindegy, ezt is tudja már legközelebbre.
– Miksa utolsó idegszála is elpattant, aztán bántalmazott két elsőst – mert az volt. Ha egy huszonéves nagy méretű fiú neki megy két kicsinek, az bántalmazás. Szerinte a büdös kölke örülhet, hogy nem csapták ki, hogy nincs börtönben és hogy még él. Bármelyik lány szülője lenne, tuti, hogy már eltüntette volna  Miksát a földszínéről. - Utána ellopta a trófeákat – mert nem volt elég a kiskorúak bántása, neki még kellett valami. – Nem értem, hogy Rudolf miért csak az Előkészítőbe száműzte. Minimum wc sikálás fogkefével, napi ötször – de még az is kevés lett volna. Tudja, hogy szarul hangzik, de annyira reméli, hogy Miksa egyszer Kedvesbe vagy Várffyba fut bele és ők mindent felnyalatnak vele.
– Most viccelsz velem? – csattan fel a kelleténél hangosabban. – Ez még mindig nem ok arra, hogy én ne mehessek. Hát engem hol akarnak Albert felszedni? Ne szórakozzunk már. Ez biztos, hogy Miksa ötlete volt, mert ki akart zárni, mert egy köcsög – szar duma, hogy Albert nem akart megdugni egy potenciális diákot. Bárkibe beletenné, Sára ezzel tökéletesen tisztában van, annak ellenére, hogy azért ő ennél sokkal finomabb életet él.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Rothstein Elektra
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Edictum szerkesztő, Bogolyfalvi lakos


Igazságvadász
offline
RPG hsz: 628
Összes hsz: 968
Írta: 2022. november 14. 07:49 | Link

Tanóra


Figyelmesen hallgatja a lányt. Azt amit mond, azt ahogyan mondja, majd a küllemét is górcső alá veszi észrevétlenül. Tehetségesnek tűnik, de korán ítélkezni kár volna felette, még pozitív irányba is persze. - Tökéletes volt a válaszod. Mindaz amiket felsoroltál részei egy fiziognómus eszköztárának - mosolyog biztatóan a diákra majd folytatja a magyarázatot - Valójában a fizognómia nem más, mint az ember külső jegyeiből, testfelépítéséből, arcjátékából és gesztusaiból tett, jellemére valamint szándékaira vonatkozó következtetések sora. Mondhatni egyfajta legilimencia nélküli gondolatolvasás, viselkedés analízis - beszél határozottan, tudása teljes bizonyosságában. Szavai lendületes, szálkás írásképével meg is jelennek a velük szemben álló táblán, ha esetleg a lány le szeretné őket jegyezni. Ezután hősnőnk úgy dönt, folytatja ezt a társalgó metódust. - Szerinted miért szükséges arra kitérned, hogy benned milyen benyomást kelt egy illető? ' kérdezi érdeklődve, mert ez egy izgalmas aspektusa a témának. Az évezredes megfigyelésekre és jó ideje pontos mérésekre alapuló fiziognómiát még mindig nem egészen tekintik egzakt tudománynak. Ennek oka épp a tanuló által említett egyéni szubjektivitás. Vajon szükséges? Ha igen miért? Ha nem, hogyan zárható ki? Érveket és ellenvetéseket Elektra hallott már eleget. Azonban minden új meglátás érdekes lehet, hiszen hozzáadhat a teljes képhez.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


"...Egy csendes arcnak sokszor hangja és szava van..."

Farkas Natália
KARANTÉN


minisárkány
offline
RPG hsz: 12
Összes hsz: 22
Írta: 2022. november 14. 15:49 | Link

      to; Z Ó R U S
közös feladat fölötti, ne haragudj rám már többé


Az évnyitó óta nem tudom kiverni a fejemből azt, ahogy Zóra rám nézett és beszélt velem. Amit mondott. Persze, azóta többször is találkoztunk, órákon vettünk részt, azonban még mindig nem olyan, amilyennek szeretném, ami volt. Továbbra sem értem, mi lehet a gond, csupán csak sejtéseim vannak. Anyának nem is mertem erről beszélni, amikor csacsogtam neki valamiről, azt mondtam, minden rendben és szuperül megvagyunk. De nem. Így, amikor az egyik órán páros feladatot osztottak ki, azonnal kalimpáltam, hogy vele lehessek együtt. Pankával is akarok, ne értsen félre senki, azonban itt talán lesz olyan alkalom, amikor mindent meg tudunk beszélni. Remélem. Kezdek úgy izgulni, mint amikor megismertem őket. Vagy inkább ideges vagyok? Mert lehet, sőt biztos, hogy én is morcosabb voltam párszor és úgy válaszoltam vissza, de nem teljes akarattal. Jó lesz már ennek a végére járni!
Az csoportos feladatra szerencsére kaptunk elég időt, így hétvégére esett a nap, amikor idő is volt rá. Hihetetlenül sok mindent kell megtanulni, nem is értem, hogy fog ez a fejembe férni mind? Sóhajtva, a könyveimmel felpakolva sétálok a tanulószoba felé, ahol remélem ott lesz Zóra is. Elvégre, elmondtam neki sokszor, hogy most szeretnék nekiállni, remélem nem lesz morcos és zárkózik a körletébe. Oda még nem jutottam be, de ami késik, nem múlik! Mert tervezem én ám! Sietve lépkedek most mégis be a terembe majd keresem is a lányt. Hamar meglelem, így már ott is vagyok és leteszem mellé a könyveimet.
- Szia! Remélem nem késtem sokat- mert kicsit eltévedtem idefele jövet, azonban amilyen hatalmas ez az iskola, senkit sem lep meg. Leülök mellé és fordulok is hozzá. - Mielőtt elkezdjük, tudunk beszélni? Nem a tananyagról, másról - tűröm fülem mögé egy tincsemet. Azt mondják, ilyenkor hasonlítok legjobban Anyára, amikor komoly vagyok.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kobán Emma
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 62
Írta: 2022. november 16. 16:28 | Link

Tanóra -Rothstein Tanárnő


Eddig a pontig az ismeretlen szituációtól rettegtem, és támaszkodhattam az agyam logikus részére, ami megpróbálta erősíteni bennem, hogy az ismeretlen az nem egyenlő a szörnyűvel. Miután a tanárnő helyesnek nyilvánította a válaszomat, röpke pozitív reménysugár kezdett pislákolni, de ami az után következett, ismét elűzött minden logikát és reményt.
Bármennyire próbáltam rendezetten tartani a vonásaim, innentől kezdve biztos voltam benne, hogy a tanárnő tökéletesen látja a rettegést és a szorongást minden mozdulatomban. Hiszen most mondta...ez az egész lényege. Olyan apró kis trükkökkel, amikkel én is próbálom néha átverni a szervezetemet, nem valószínű, hogy meg tudnám vezetni. Pont olyan meztelennek éreztem magam, mint a pszichológusomnál, csak ott fel voltam erre készülve. Nem jutott eszembe semmi, amivel elmenekülhettem volna a szituációból, kénytelen voltam tehát jó nagy fejest ugrani, és reménykedni, hogy nem koppanok. Kihasználva a jegyzetelés adta időmet, átgondoltam, hogy igazság szerint nagyon is érdekel engem ennek a tudománynak a hogyanja és a miértje, még egy évig úgysem vehetem fel a tárgyat, szóval az esetlegesen kínos szituációk már elévülnek addigra, tehát nyugodtan megpróbálhatom a legtöbbet kihozni ebből az órából.
-Szerintem...- kezdem felnézve az írásból -azért fontos a benyomás, mert vannak bizonyos vonások amiket az emberek többsége ugyanúgy értelmez. Például ha valakiről azt mondják, hogy nagy szeme van, akkor nem igazán tudnám kitalálni, hogy kiről van szó az ismerőseim közül, de ha azt mondják, hogy olyan kislányos arca van, vagy kíváncsi tekintete, akkor hamarabb beugrik. Bár ez lehet nagyon szubjektív...- teszem hozzá kicsit csalódottan a végén, mert így kifejtve lehet abszolút helytelenül gondolom.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

BC should stand for "Before Coffee".| Zelma
Marina Darik
Mestertanonc Rellon (H), DÖK tag, Másodikos mestertanonc


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 420
Összes hsz: 710
Írta: 2022. november 16. 23:09 | Link


#tanulok
#janem
#zabavan
#SáriÖrömködve tapsikolt kettőt, és némán nyújtotta át a másiknak a csokit. Ha az egyik tartja az egyességet, az a minimum, hogy tőle se hallani egy nyikkat se. Helyette viszont nagy kék szemeivel vizslatta áldozatát, és addig nem volt hajlandó folytatni a diskurzust, amíg nem látta, hogy a másik lenyeli az édességet.
- Na milyen? - kérdezte meg, amint túl voltak a nyelésen is. Aztán elfordult a doboz felé, és némi hezitálás után kivette a Jim Beam-eset. Ahogy volt, egybe a szájába tömte a kis üvegcse alakot. A probléma csupán az volt, hogy Sára ebben a pillanatban közölte vele a híreket. Ő meg mint a lottó reklámban az öregek, eltátotta a száját, és sípolós hangon - már amennyire az összeragadt csoki engedte - kérdezte:
- Hogy mit csinált? - Egy gyors nyelés, szájlenyalás, hogy ne maradjon semmi az ajkain, és közelebb fészkelte magát Sárához. - Na jó, ezt fejtsd ki nekem. Hogy érted, hogy bántalmazott? Ott voltak a tanárok, egyik se állította le? - kerekedtek ki a pillái a hitetlenkedéstől. Bezzeg ha ő csinál valami hülyeséget, azonnal jönnek a prefektusok. Na persze szerencsére olyankor Kende vele van, aki szintén prefektus, szóval a büntetés mindig elmarad, de akkor is. Hogy?
Marina védekezően emelte meg a kezeit. - Ez volt a szabály. Ha veled kivételt teszünk, akkor utána más is erre hivatkozva akart volna bejönni. Így is volt az a... francba megint elfelejtettem... az egyik eridonos prefektus - legyintett. - Úgy kellett Miksának kitennie a szűrét - magyarázta Marina, bár őszintén, addigra Albival valami igen mással foglalkoztak ahhoz, hogy fogalma se legyen utána barátja hová tűnt.
- Még egy csoki? - kínálta vigyorogva Sárit.
Utoljára módosította:Marina Darik, 2022. november 16. 23:20 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Simonka Asztrea Zóra
Diák Eridon (H), Melodimágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős diák


Dzsenissz
offline
RPG hsz: 26
Összes hsz: 50
Írta: 2022. november 17. 14:53 | Link

Nati


Majd elsüllyedt a padban, mikor látta, hogy Nati hevesen kalimpált, csak hogy vele együtt teljesíthesse ezt a páros feladatot. Tiltakozni akart, és jelezni, hogy inkább Pankával dolgozna együtt, de addigra Panka már összedumált Lacával, amiért kicsit durcásan nézett a fiatalokra, de nem tudott mit tenni, kénytelen volt elfogadni a tényt, hogy Natáliával kell együtt dolgoznia. Az időpontot meg épp, hogy csak menet közben egyeztették, mert sietve szedte a lábait óra után, nem volt kedve együtt lógni a rellonos lánnyal. Pedig Zóra többnyire nagyon jó kedvű volt, csak az elmúlt pár hétben tört rá valami furcsa lehangoltság. Mintha rossz bájitalt ivott volna, elég rosszkedvű volt. Persze az is lehet, hogy a kedvének még mindig az évnyitóhoz volt köze, hisz bőven volt azért bűntudata, na nem azért, hogy beszólt a meláknak, sokkal inkább amiatt, mert úgy érezte, hogy ott és abban a percben nem tudott megfelelő segítséget nyújtani barátjának. Ha mindez mondjuk az erdőben történt volna, s egy tényleges vadállat támadt volna a szőkére, akkor lehet, hogy odavész. Márpedig azt Zóra sosem bocsájtotta volna meg magának. Szóval emiatt inkább kerülte is a társaságot, inkább egyedül lébecolt a kastélyban, s így telt el a hét. Hétvégén aztán eszébe jutott, hogy van az a hülye feladat, amit Natival meg kell csinálnia, s őszintén, semmi kedve nem volt hozzá, de Panka egy kicsit kiosztotta, amitől észhez tért. Emiatt, na meg hogy ne szerezzen elsőre rossz jegyet, végül csak elbattyogott a tanulószobába a holmijával, s az egyik asztalnál leülve várakozott. Közben rágógumiból fújt buborékot, majd pukkantott, s ezt ismételte, kezdte megunni a várakozást. Aztán végre nyílt az ajtó, és ott termett a Farkas lány.
- De, elég sokat késtél - szúrta oda kicsit flegmán, majd az ablakon keresztül bámult kifelé, nem sok kedve volt ehhez a tanuláshoz. A következő kérdésre viszont kénytelen volt visszafordítani a fejét Nati irányába.
- Másról? Nem tudom, miről akarsz beszélni?- kérdezte, de karjait védekezően fűzte össze maga előtt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Rothstein Elektra
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Edictum szerkesztő, Bogolyfalvi lakos


Igazságvadász
offline
RPG hsz: 628
Összes hsz: 968
Írta: 2022. december 2. 11:55 | Link

Tanóra


Senki sem tévedhetetlen. Ezt le kell szögeznie minden alkalommal, főleg saját magának, aki képes akkora vehemenciával belállni sajátjába, hogy aztán ember legyen a talpán, aki meggyőzi, hogy esetleg téved. Viszont most tudja, megingathatatlanul, hogy a lány kényelmetlenül érzi magát és izgul. Szó szerint az arcára van írva. Hősnőnk éppen ezért diszkréten nem teszi ezt szóvá és kezdi nyugtatgatni. Helyette előbb időt hagy neki a jegyzetelésre, majd kérdez ismét, mintha észre sem vette volna mi történt. Taktikája beválni látszik, hiszen a diák ismét megszólal és válasza igen elgondolkodtató. - Helyes nyomon indultál el ezzel. Valóban könnyebb tud lenni az elemzés, ha van kötelék és több viszonyítási pont. Viszont szerinted biztos, hogy feltétlen, ismernünk kell valakit ahhoz, hogy elemezni tudjuk? - kérdezi morfondírozva, majd felkel a székből és a táblához lépve kezébe vesz egy darab krétát, majd kisvártatva rajzolni kezd. Fejek jelennek meg vonalai nyomán. Kezdetlegesek, de jól kivehetőek. Pálcájával rájuk koppint, mire kihelyesbítődnek és mondhatni élethűvé válnak. Négy különböző fej, haj nélkül. Ezekből három kap arcvonásokat. - Mit gondolsz ezekről az arcokról? Mit mondanak neked? Mindhármuknak nagy szemei vannak, ha már azokat említetted. Ez a közös bennük. Mesélj róluk egy kicsit nekem - kéri a lánytól lágy mosollyal, mialatt visszasétál a székéhez, s míg diákja gondolkozik, kényelembe helyezi magát. Messzebbről ő is megnézi az arcokat. Az egyikük szép ívű ajka oldalra húzódva felfelé ível, orra pedig pisze és hegyes. A második arc húsos orra olyan magasan áll, hogy egészen belelátni a nyílásaiba, míg alsó ajka vastag, a szempár tekintete átható, formája enyhén mandula vágású. A harmadiknak pedig egyenes, "görögös" orra van, a szája lefelé görbülő, vékony. Elektra kíváncsian várja a lány mit olvas ki belőlük.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


"...Egy csendes arcnak sokszor hangja és szava van..."

Kobán Emma
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 62
Írta: 2022. december 8. 10:58 | Link

Tanóra -Rothstein Tanárnő


Kissé aggodalmas arckifejezéssel várom a tanárnő reakcióját, de szerencsére továbbra sem szeretne földbe döngölni, vagy keresztbe lenyelni, és ez minden alkalommal meglep. A kérdését hallva kissé összeszaladnak a szemöldökeim, ahogy magamban mérlegelem, hogy vajon tényleg kell-e ismerni valakit, hogy elemezni tudjuk. Már épp válaszra nyitnám a számat, de ekkorra a tanárnő már épp a táblánál rajzol, így elraktározom a mondandómat egy későbbi alkalomra.
Alaposan szemügyre veszem a rajzokat, és próbálok tulajdonságokat, érzéseket társítani hozzájuk. Nem könnyű, talán pont azért, mert nem ismerem a tulajdonosaikat. Valami miatt úgy érzem, hogy néhány szó, a testbeszédük, a hozzáállásuk sokat árnyalna az összképen, de elvégre nem is ez a feladat, hanem az, hogy szimplán az arcvonásokról meséljek.
-Az első derűsnek, jókedélyűnek tűnik, nőiesnek mondanám. A második egy malacra emlékeztet, és még nem tudom eldönteni, hogy ez pozitív vagy negatív érzés, de a szemei alapján őszintének tűnik, összhatásban férfias kisugárzása van. A harmadik nagyon fegyelmezett, talán kicsit szomorkás, de tudatos.- fejezem be a jellemzésüket, és már csak tippelni sem tudok, hogy mondtam-e valami értelmeset. A malacos hasonlatomat egy kicsit megbántam, de a másodikról tényleg az jutott eszembe. Igaz, tudni kell, hogy nagyon szeretem az összes sertést, a legmenőbb állatok, így tényleg egyáltalán nem sértésnek szántam a hasonlatot.
-Bár azt hiszem, ha ismerném őket, akkor kicsit jobban tudnék róluk nyilatkozni.- utalok vissza az előző témánkra, mert összességében arra jutottam, hogy ha ismerünk valakit, akkor mégiscsak sokkal egyszerűbb elemezni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

BC should stand for "Before Coffee".| Zelma
Kósza Lili
Diák Eridon (H), Melodimágus, Bogolyfalvi lakos, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 43
Írta: 2022. december 18. 23:30 | Link

Frida

 Az újonnan felmerült problémám miatt a szokottnál is furcsább, hogy a tanulószobában vagyok. Részben a mamám ajánlotta könyvek nyugodt olvasása, részben pedig a csönd okozta kellemetlenség leküzdésére tett próbálkozásom vezetett ide.
 Ez utóbbi miatt kérdeztem meg Szirtes tanár úr jobbkezét, hogy tudnánk-e itt találkozni, hogy pár kérdést feltegyek.
Ahogy viszont a polcok közt keringtem, keresve még néhány témába vágó példányt, egyre jobban bántam a helyválasztást. Egy keményborítójú könyvön kopogtam, amíg el nem fáradt a kezem.
 Pár kör után meglátom Fridát, és boldogan megyek oda hozzá. Igyekszem nem túl hangosan beszélni, bár meglepő módon nincsenek sokan a helyiségben.
- Szi...Szép napot! - Nem tudom hogy mennyire volt udvariatlan a köszönésem, úgyhogy felkészülök a rosszalló szavakra, miközben leülök, és leteszem a könyveket magam mellé.
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 12 ... 20 21 [22] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet