34. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Ami a hírből kimaradt: Ha van olyan családotok, mely szorosan köthető valamelyik faluhoz, dobjatok egy baglyot Lizinek, és beteszi a leírásba.
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 ... 11 ... 19 20 [21] 22 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 696
Összes hsz: 953
Írta: 2021. december 1. 17:01 | Link

Autumn

Zavartan összevonta a szemöldökét egy pillanatra és figyelte, ahogy Rue ide-oda pakolássza a tanulnivalóját. Talán félreértett valamit a reakciójából? Makacsul bámult a tenyerébe, de ő ugyan nem jött rá, mi a gond vele. Elengedte a dolgot.
 A neve hallatán libabőrös lett a karja. Pedig már megszokhatta volna, Autumn különösen sokat vette ajkára a nevét. Hatásosnak bizonyult, mert amint megtette, onnantól kezdve Zalán feltétlen figyelme szegeződött rá. Kiderült, hogy most csak visszakapta a játékos szurkálódást. Vitába szállhatott volna, de hagyta, hogy a lány kiélvezze a helyzet adta önbizalmat. Jól állt neki.
 Hátradőlt a székében, kicsit közelebb húzta magához a jóslástan könyvét, és újra kézbe vette a ceruzát abban a hitben, hogy kitárgyaltak mindent. Esélytelenek nyugalmával tette fel a kérdést Autumn szombatját illetően, így egészen meglepődött, amikor fülébe jutott a válasz.
 - Hogyhogy? Csak nem volt olyan nagyvonalú a bátyád, hogy bevállalta helyett... - elharapta a mondat végét, mert tudta, hogy már most több utálat csendült a hangjában Danvers iránt, mint amennyit a húga előtt láttatnia szabadott volna. Idáig szerencséje volt, mert nem sokszor keresztezték egymás útját a kastélyon belül. Szerette volna, ha ez így is maradna. Szemét lehunyta kicsit, hogy önuralmat erőltessen magára.
 - Nem érthetek mindenhez - vont végül vállat reménykedve, hogy nem sértette meg a másikat. - Gondoltam, hogy talán szereted az őszi sétát. Vagy a forrócsokit. Vagy a sikító pillecukrot. Vagy úgy mindet egyszerre. - Kicsit elbizonytalanodott, ahogy mindezt felsorolta. A ceruza végével tanácstalanul ritmusokat kezdett kopogtatni az asztallapon. Miért zavarja most ez ennyire? Egy egyszerű kérdés csak. Ne légy nevetséges!
 - Inkább... inkább mégiscsak segíthetnél jóslástanban. - bukott aztán ki belőle, mielőtt még Autumn válaszolhatott volna.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. december 1. 17:02 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Autumn Rue Danvers
Prefektus Eridon, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós, Harmadikos mestertanonc


A Nemes
offline
RPG hsz: 289
Összes hsz: 414
Palm Reader
Írta: 2021. december 1. 17:29
| Link

x


Zalán AZ ESET óta egészen kerülte Wintert, mint téma. És jól is tette. Na nem azért, mert mindenre is ugrottam volna amit mond, hiszen nekem is gyakran az agyamra ment. Szimplán csak furcsán éreztem magam, ha más rosszat mond róla. A legkisebb dolgokban is meg akartam védeni, ha már ő nem lehet ott a nagy képével, hogy megtegye ezt magától. De a jelenlegi körülmények miatt csak megálltam egy kicsit, és a hajamba túrtam. És már el is engedtem a megjegyzést.
- Nem, az apánk fog pultozni a hétvégén. Néha a góré is csinálhat úgy, mintha lenne felelősségérzete - hangom gúnyos ércsárgán üzente a fenntartásaimat a családfőt illetően. Egy újabb tag, akire nem tudtam ugyanúgy ránézni anya eltűnése óta. Igazából nem is nagyon akartam egy pillantást se szentelni neki. Ő se tette a legnagyobb baj idején, nekem most miért kéne.
- Őszi séta, forrócsoki és sikító pillecukor? - vontam össze a szemöldököm. Vártam. Talán arra, hogy neki is leessen a tantusz, vagy hogy lejátssza újra a fejében. És láss csodát meg is történt. Elmosolyodtam, és aprót biccentettem.
- Ne értsd félre, ez egy nagyon... hangzatos felsorolás, de inkább Ramit kéne megkérdezned. Vagy valamelyik évfolyamtársadat - próbáltam kedvesen rávezetni a helyes útra. Már csak az kellett volna, hogy elhíreszteljék, hogy velem randizott. Akkor aztán szegény srác már hirtelen a kitalált covenem tagjává is avanzsálják. Engem meg liliomtiprónak. Pedig ez a cím is Wintert illeti, ugyebár.
- De egy korrepbe benne vagyok. Átjöhetsz a nagyi lakásához, ott általában mindig nagyon csend van - egyeztem bele készségesen. - Summer szokott ott lófrálni meg... Félix - ismertettem a szituációt. Hiába volt Gárgyán mama olyan idős mint maga a ház, mindig úton volt valahova. Nem tudom milyen elem hajtotta, de reméltem, hogy bennem is olyan van.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

I N T U I T Í V   D Í V A
(Hollósi, 2021)
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 696
Összes hsz: 953
Írta: 2021. december 1. 18:19 | Link

Autumn

Tudta, hogy a Danvers família nem merül ki a három testvérben, de az apjukról talán most esett először szó. Kutatni kezdett az emlékeiben, a felvetése igaznak látszott. Nem kérdezte azóta sem Autumn-ot a családjáról, így az ilyen információ morzsák mindig kincsnek számítottak.
 Látványosan a tankönyv borítójára szegezte tekintetét, amikor pedig visszahallotta a saját ötletét, olyan grimaszt vágott, mint amit akkor csinálnak, ha valaki rossz szögben, csikorogva húzza végig a krétát a táblán. Egyszóval: fájdalmasat.
 Nem tudta volna megmondani, honnan jött az ötlet. Csak hogy kedve lett volna hozzá. És ha ő is ráér, ugyan mi akadálya lehetne annak, hogy együtt üssék el az időt? Miért pont Ramit ajánlotta? Nem is beszélnek sokat mostanában. Kornélt meg aztán biztos nem viszi magával, neki a földszintre lejutni sem egy leányálom, nemhogy sétálni menni. Minél tovább gondolkodott a lehetséges jelölteken, annál furábban érezte magát. Nem volt kedve senki máshoz. Csak Rue-val hangzott jól.
 Egyszeriben kitörte a ceruza hegyét, ahogy játszadozott vele, így kis időbe telt, mire felfogta a lány újabb szavait.
 - Mármint hozzátok..? Nem tudom, én egyáltalán nem akarok zavarni - kezdett gyorsan magyarázkodni. - Ez nem is olyan fontos tárgy, meg biztos van neked ennél érdekesebb dolgod is, meg... ki az a Félix? - szúrta közbe a kérdést. Hangja leheletnyit magasabban csengett az átlagnál. Nem érezte ennyire zavarban magát azóta, hogy ott álltak egymás mellett a szertárban szótlanul, mint két szerencsétlen.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. december 1. 18:21 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Autumn Rue Danvers
Prefektus Eridon, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós, Harmadikos mestertanonc


A Nemes
offline
RPG hsz: 289
Összes hsz: 414
Palm Reader
Írta: 2021. december 1. 18:54
| Link

x


Szemem a fiú arcán nyugtattam. A vonásait elemeztem, és próbáltam rájönni, hogy Zalán ajánlata mennyire volt komoly. Vagy éppen szándékos. Barátok voltunk. És valószínűleg úgy mentünk volna el forrócsokizni is. De mégis furcsa volt, és a gyomromban valami furcsa csavaros érzés vette kezdetét.
- Ha zavarnál, nem mondtam volna - néztem jelentőségteljesen Zalánra. Nem szoktam a semmiért jártatni a szám. Ha nem akarnám, hogy átjöjjön, akkor szimplán csak hagytam volna elévülni a beszélgetést, és figyelmemet újra a rakatnyi házira fordítani.
- Mi lenne érdekesebb, mint a jóslástan? Ugyan már, esküszöm nem foglak egy oltáron feláldozni - sóhajtottam fáradtan, talán a kelleténél hangosabban is, ugyanis a csituló diákság újra heves szóváltásba kezdett. Holnaptól már gyilkos is leszek, remek.
- Félix a nagyi kutyája. Okos egy eb. Még neki is megy a tenyérjóslás - humorizáltam faarccal. Volt néhány vonás, amiben egészen hasonlítottam Winterre. Gesztikulálás, mondatszerkezet, és hát... a kissé sértő odaszúrások.
- Oké, szóval nekem szabad a szombatom, nem nagyon lesz senki a lakásban, neked korrep kell jóslástanból, szóval gyere háromra - vontam meg a vállam egyszerűen, és felvettem a tollamat, hogy ezzel is jelezzem, hogy számomra le van zárva az ügy. Semmi értelme nem volt ezt tovább cifrázni.
- Oh, és ha tenyérjóslást fogunk csinálni, akkor próbáld meg nem összerajzolni a kezed, meg elég nehéz volt így bármit kinézni belőle - jegyeztem meg. Hazugság volt? Talán. De ezzel biztos volt, hogy eltüntettem a gyanakvás csíráit is Zalánból. Hiszen minek riogatnám, ha igazából csak odaképzelek valamit?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

I N T U I T Í V   D Í V A
(Hollósi, 2021)
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 696
Összes hsz: 953
Írta: 2021. december 1. 21:55 | Link

Autumn

A sors fintora volt, hogy fordított helyzetbe kerültek és most Autumn próbálta megtörni nála a jeget. Meg kell jegyezni, hogy sikeresen.
 - Hogy mégis mi lenne érdekesebb? Most tényleg kezdjem el sorolni? - kérdezte nevetve, bár a feláldozás résznél kicsit az arcára fagyott a vigyor. Örülnie kellett volna inkább, hogy a lány már képes ezzel viccelődni. De mégsem ment neki. Talán mert azóta sem tudja, mi szülhette ezeket a pletykákat. Vagy mert már az Edictum is írt róla. Vagy mert egyre többet hall tanórán a feketemágiáról.
 - Szuper. Még a kutya is ügyesebb nálam. Ezt nevezem motiváló erőnek - motyogta, de azért le lehetett olvasni az arcáról, hogy megkönnyebbült kicsit a ténytől, hogy nincs még egy negyedik Danvers testvér.
 Autumn határozottsága mindent elnyomó erőként vibrált közöttük és biztos volt abban, hogy ezt más is megérezte rajta kívül. A mellettük ülő szószátyár bagázs most már leplezetlenül Zalán bámulta, azzal az ítélkező pillantással. Páran a "ne" szót artikulálták, egy navinés lány közülük még a fejét is rázta mellé.
 - Oké - vágta rá habozás nélkül, miközben állta a diákok tekintetét. - Akkor szombat - ismételte határozottan, majd ő is visszafordult az asztaluk felé és megpróbálta lejegyzetelni füzetébe emlékeztetőül az időpontot törött hegyű ceruzájával.
 - Azért ihatunk majd forrócsokit is, ugye?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Andrássy Borbála
INAKTÍV


Ophidia ^o^
offline
RPG hsz: 66
Összes hsz: 152
Írta: 2021. december 20. 10:57 | Link

May


Nem tudom eldönteni, hogy melyik érzés az erősebb a kettő között, ami bennem dúl. Az egyik a szégyen, mivel én nem érzek így, nem tudom, hogy ez normális-e, vagy, hogy én normális vagyok-e. A másik pedig az irigység, mert szeretnék én is zavarba jönni. Lehet, hogy a nemi érésem nem megfelelő stádiumban van? Létezhet ilyen? Hiszen úúúúgy is együtt szoktunk lenni, és nagyon jók is azok az alkalmak, de semmi erős filmes romantika és vágy nem dúl bennem, és nem is jövök olyan zavarba, és nem is tudok olyan okot mondani, amiért ez megváltozna.
- Nyugi, nekem is vannak titkaim, és én se mondhatom el őket senkinek. Titkot titokért? Én is elmondom a legnagyobb titkom és te is, és akkor tudjuk, hogy milyen komoly dolog derülhet ki, ha mi elkotyogjuk, vagyis, biztosak lehetünk benne, hogy senki sem fogja megtudni.
Oké, ezt lehet, hogy egy kicsit csavarosan mondtam el, de tudom, hogy mit szeretnék kihozni ebből a történetből, és remélem, hogy azért érthető. Eláruljuk egymásnak a legnagyobb titkunkat, amit egészen biztosan meg is őrzünk, hiszen a mi titkunk is a másiknál így marad biztonságban. Szimpla és mégis nagyszerű kigondolás ez, amibe simán belemegyek, pedig az én titkom, nos az valami olyan, ami tényleg egy életre megbélyegezne.
- Tényleg? Mivel átkozott el? Nem félsz?
Kérdezem izgatottan, szinte suttogva. Tudom, hogy a roma asszonyok átkai nagyon erősek, és remélem csak, hogy nem valami nagyon rossz dologgal átkozta el. Ha ők jönnek felém, és tudom, hogy pénzt akarnak kérni, nekik mindig adok, mert nem szabad kockáztatni, elég nekem egy vérátok, kettő már kicsit hajmeresztő lenne, így is épp csak hogy elvagyunk egymással én meg a kígyóm.
- A gyár az, ahol összerakják egybe az alkatrészeket, ugye? Nagyon komoly és nagyon felelősségteljes munka, hiszen, ha nem raknák össze a bigyókat egybe, akkor nem lehetne használni őket. Apukádnak nagyon fontos munkája volt ezek szerint.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Havas-Mezei Margaréta
Mestertanonc Navine (H), DÖK elnök, Uralkodó Unikornis, Másodikos mestertanonc


Kis unikornis ... Tündérke
offline
RPG hsz: 213
Összes hsz: 452
Írta: 2021. december 22. 14:50 | Link

Bori
... pont tőlem kérdezed…? … aktuális


Ahogy Bori arcára pillantok, egy pillanatra mintha nagyon elmerengene valamin. Nem szeretném, ha kellemetlenül érezné magát, így kissé arrébb helyezkedem tőle. Térdeimen támaszkodom, ahogy arcát fürkészem. Megkérdezném tőle mi a baj, de nem merem, hiszen nincs hozzá semmi közöm igazából, ráadásul... nem is tudom. Barátok vagyunk? Ha igen, akkor illene megkérdeznem. Megelőz, mert mielőtt kérdezhetnék bármit, egy őrült ötlettel áll elő.
Láthatóan megszeppenek, alsó ajkamba harapva hajtom le fejemet, abban a reményben, hogy hosszú tincseim elrejtik hirtelen jött zavaromat, de elfelejtem: fel van kötve a hajam. Nem is hangzik olyan rosszul. Soha nem mondtam még ki hangosan, senkinek, még magamnak sem, mert akkor valósággá válik, és nem tehetem tönkre a vele való barátságomat. Túl fontos ahhoz, hogy ez miatt elveszítsem. Térdeimre támasztott kezeim szorulnak ökölbe egyetlen pillanatra, csupán annyi időre, amíg elhatározom magam. Eltökélt tekintettem kapom fel rá a fejemet.
- Rendben. Legyen így - bólintok is mellé egyet. Lassan csúszom hozzá közelebb, elé helyezkedem végül, de a témák visznek minket előre, és akaratlan kuncogok fel halkan a reakcióján.
- Neeeeeem. Ezek nem olyan átkok, mint amik körülöttünk vannak - mosolyodom el végül szélesen, hogy megnyugtassam. Bár elgondolkodtam már azon, hogy egyébként lehet azért vagyok ennyire ön- és közveszélyes, mert rengetegszer el lettem már átkozva, de esküszöm próbálom kompenzálni valamivel az átkokat, csak... ezek szerint nem jön össze. Azért én próbálkozom tovább. Szégyellősen sütöm le tekintetem, ahogy apukámról beszél.
- Igen, nagyon fontos volt - minden fontos volt, amit tett vagy mondott. Minden. Mellkasom egy pillanatra lesz nehéz, ahogy szívem is ugyanennyi időre szorul össze. Nem szabad ezt most. Fejemet rázom meg óvatosan, majd pillantok fel Borira.
- Oké, tehát: titkot titokért - térek vissza a sokkal fontosabb témára, ami talán végre segít megnyugodnom. Talán döntésre is segít jutni, hogy mikor mondjam el neki... vagy egyáltalán elmondjam-e. - Csak egyet mondunk el, vagy többet is? - csillannak meg kékjeim kíváncsian, ahogy még közelebb helyezkedem vele szemben, és fürkészem arcát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

I am grateful
that my suffering,

did not force me to become cruel.
Andrássy Borbála
INAKTÍV


Ophidia ^o^
offline
RPG hsz: 66
Összes hsz: 152
Írta: 2021. december 24. 06:30 | Link

May


Tudom, hogy ez merész volt, szerintem is, de abban a pillanatban, ahogy kimondom, hogy osszuk meg a titkainkat, tudom, hogy helyesen cselekedek. Senkit sem éreztem soha elég közel magamhoz, és tudom, hogy ez leginkább a kígyó miatt van, aki gátol, akinek a jelenlétét úgy titkolom, mintha valami szörnyűség lenne. Meg kellett tanulnom együtt élni vele, és most meg kell tanulnom azt, hogy másoknak is megmutassam. Ez egy rajtam kívül álló dolog, és mégis, örök életemre a részemmé vált. Egy nap... egy nap nem marad más, csak a kígyó, és nekem tudnom kell majd
elfogadni.
- Egyszer van kedved elmenni? Meglátogatni azt a helyet, ahol dolgozott. Szívesen hallanék róla.
Minden család más és más, a szülők máshogy viseltetnek egymás iránt és máshogy a gyermekeik iránt. A szüleim jól megvannak, bár néha azt érzem, hogy csak az üzlet tartja őket össze. Mégsem tartanak szeretőt, nem veszekednek nyíltan, és amikor egymásra néznek, látom a szemükben a szeretetet, ilyen nagyon sok év után is. Pedig biztos vagyok benne, hogy nagyon sok pillanat volt, amikor feladták volna egymást, mégsem történt meg. A nővérem az engedélyük nélkül, meghamisítva a papírokat nagykorúsíttatta magát, hogy férjhez mehessen a haldokló barátjához, most pedig egy olyan ember felesége, akit nem tudnak elfogadni, és csak vademberként emlegetik. Tiszta Tarzan érzésem van mindig. A bátyámat pedig megharapta egy vérfarkas, majd ezt követően kiderült, hogy meleg. Az egyetlen reményük én voltam, hogy a család nevét tovább vigyem, de sem a kígyó, sem Móric nem segít ezen, én tudom.
- Kezdjünk eggyel. Mondjuk egy picivel, és ha tetszik a dolog, akkor elmondhatunk többet is, a legnagyobb titkokat is. Kibeszélhetünk mindent, ami a szívünket nyomja. Rendben? Ja igen, és a legfontosabb.
Felemelem a jobb kezem, kettőnk közé, ami nem nagy táv, de nem is zavar a közelsége. Térdeink összeérnek, illataink körülöttünk egyesülnek, mint egy védőburok, egy nagy titkokkal teli, védőmező. Négy ujjamat behajlítom, csak egy marad egyenesen.
- Kisujj-eskü. Nagyon fontos, hogy megígérjük, a titkok titkok maradnak.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Máltai Ramóna Emese
Diák Navine (H), Animágus, Negyedikes diák


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 84
Írta: 2021. december 25. 00:55 | Link

"Így megy ez, amikor az ember tanul valamit.
Először gyakorolni kell. Aztán pihenni. Aztán megint gyakorolni.
És amikor pihenés után újra gyakorol az ember,
akkor hirtelen egy csomót fejlődik.
Akkor is, ha közben nem csinált semmit."

   Elijah

Kezd kicsit feloldódni, kezd rájönni, hogy az eridonos valóban segíteni akar. Értékeli a segítséget. Mindig hihetetlen sokat jelent neki, ha egy idegen ennyire kedvesen fordul hozzá, ha tiszteletben tartja a határai, ezt azonban általában még magának sem vallja be. Szeret abban a tudatban élni, hogy ő tökéletesen önálló, és nincs szüksége senki szánalmára és segítségére. Vannak alkalmak azonban - mint ez a mostani is - amikor be kell látnia, nem megy minden egyedül. Néha jó, ha van valaki, aki segít. Főleg, ha ez a valaki annyira figyelmes és jó segítő mint Elijah. Rami ugyan nem látja, de ha tenné, nagyon meglepni, hogy az eridonos szinte annyira akarja, hogy sikerüljön az a varázslat, mint Ramóna maga. Az ilyesmit a navinés sosem fogja megérteni. Hogy hogyan tud valaki ennyire drukkolni, ennyire akarni valamit, ami nem is neki fontos, hanem valaki másnak, akit ráadásul csak most ismert meg. Még a nevét sem tudja, mert Rami nem árulta el neki, mikor a másik bemutatkozott. De Elijah mégis drukkol neki, türelmesen magyaráz, segít, és még azt is felajánlja, hogy folytathatják a gyakorlást, ha Ramóna szeretné.
A navinés lassan emeli tekintetét a botra, mosolya kicsit kiszélesedik, látva a fiú örömét is. Kimondani, megfogalmazni nem tudná az érzést, de jól esik neki, hogy az eridonos így örül a sikerének. Ennek ellenére kicsit megint távolabb húzódik. Hosszú idő elnyerni a lány bizalmát, és még ő maga sem tudja, mi kell hozzá pontosan. Az biztos, hogy türelem, a másik fél részéről. Mert Ramóna most is kezdi soknak érezni a közelséget, bizonytalansága kezd ismét a felszínre törni, és legszívesebben egy szó nélkül hagyná ott Elit. Összeszedi azonban maradék erejét, hogy udvariasan utasítsa vissza az ajánlatot.
- Köszönöm, de azt hiszem, inkább most pihenek egy kicsit - mondja, ismét egészen hallkan. Felnéz azonban, egy pillanatra a fiú szemeibe is. De csak egy pillanatra, mert kékjei azonnal esnek is le a fiú mellkasáig. Halvány mosollyal bólint az eridonos felé, majd táskáját a vállára kapva gyors léptekkel csoszog ki a tanulószobából, hogy aztán elbújhasson a könyvtárban.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Fekete Nonó
Diák Eridon, Színjátszós, Ötödikes diák


Bagoly_út_ varázslat_kiterjesztés
offline
RPG hsz: 78
Összes hsz: 518
Írta: 2022. február 3. 19:24 | Link

Vass Tímea
Tanulunk, ismerkedünk.
Kezdő írás

A hálókörletek felől megyek a tanulásra kijelölt helyszínre. Már a szoba előtt állok. Körbenézek. Meglátom Tímeát, aki éppen egy könyvet bújik. Reménykedem, hogy észrevett. Közelebb megyek hozzá, és leülök aztán megszólítom.
– Szia Tímea! – Köszöntöm, és lerakom a kezemben lévő tárgyakat, üvegeket, fűszereket, és hozzávalókat. – Elkezdted már? – Tudja, hogyan kell készíteni bájitalt? Mert elképzelhető, hogy még nem csinált. – Segítsek? Készítettél már bájitalt, tudod hogyan kell?


Három perccel később váratlanul beront hozzánk Rudolf. Mintha figyelne valamit, majd megkérdezi, mit csinálunk, én elmondom, aztán megdicsér minket. Kicsit elcsevegek vele, aztán magunkra hagy. Belekukkantok a könyvbe. – Most kell kettő csipet abból a törmelékből. – Mutatok egy kicsi fém dobozkára. Berakom, és közben elkezdek ismerkedni jobban a lánnyal.

– És milyen eddig a kastélyban? – Egy alap kérdést teszek fel. – Mennek a tantárgyak? – Érdekel, valami a sulival kapcsolatban? – Mert mint elsős biztos érdekes neki Bagolykő és a mágusvilág. Nézegetem a kotyvalékot, ami készül az üstben. Közben Tímeát próbálom figyelni, hogy lássam, nem ront el semmit. Néha szólok neki, “hogy abból kevesebbet” vagy “azt ne tedd bele” de amúgy nagyon jól csinálja.
Hozzászólásai ebben a témában

Idén a Varázslástani Alapismeretek vizsgára készülök!
Harmat Betti
Prefektus Levita, Másodikos mestertanonc


Harmatcsepp
offline
RPG hsz: 256
Összes hsz: 501
Írta: 2022. április 18. 19:29 | Link

Shopie
Korrepetálok
Ruha

Bármennyire is nehéznek éreztem mindig, egészen jó vagyok átváltoztatástanból. Háztársaimnak segítette már korábban, de nem gondoltam volna, hogy még sor kerül ilyesmire. Ezúttal is csak véletlenül botlom bele a kis eridonosba, mikor a tanulószobában gyakorol. Én mágusjogot magolni bújtam be ide, ezért is foglaltam helyet az egyik fotelben. Pont rálátok azonban a vörös lánykára, ahogy a színváltó varázslattal szenved. Éppen csak hallom, melyik bűbájt mondogatja. Egy darabig figyelem, ahogy próbálkozik, majd újra elmélyedek dr. Laines tananyagában. Csak a csalódott sóhaj hallatán nézek újra fel. Kis habozás után aztán úgy döntök, segítek a lánynak, hátha örül neki.
Könyvjelzőmet kihúzva a fotel párnája mellől visszarakom azt a könyvbe, megjelölve hol tartottam, majd lerakva a minden tekintetben nehéz olvasmányt, lassan felállok. Kicsit kinyújtózom, megmozgatom elgémberedett tagjaimat, hogy a vér ismét visszatérhessen lábaimba. Rendbe rakom a tankönyveimet, füzeteimet, majd lassan elindulok az eridonos felé.
- Szia! - szólítom meg már menet közben, mikor már csak pár lépésre vagyok tőle. - Betti vagyok, levitás mestertanonc - mosolygok rá aztán, ahogy megállok mellette. Picit várok, szemeim az asztalon fekvő, kinyitott tankönyveire esnek. - Láttam, hogy gyakorolsz. Ha gondolod, szívesen segítek. Én mindig nagyon szerettem a színváltó bűbájt - beszéd közben már elő is húzom a saját varázspálcám. Ha elfogadja a segítségem, meg is mutatom neki, mire kell varázslás közben figyelnie.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Shopie Tepes
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 3
Összes hsz: 8
Írta: 2022. április 18. 22:10 | Link

Betti

A tanulószobába érve egy kicsit idegesen dobom le a dolgaimat
az
 egyik asztalra. Majd egy pár könyvet veszek le a polcról a színváltós varázslatokról. Elolvasok párat, majd a pálcámat elő véve próbálok egy ruhadarabot piros színűre varázsolni. Ahogy lóbálom a pálcámat és próbálom helyesen kiejteni a varázsszót, úgy leszek egyre jobban ideges. Mert nem történik semmi sem. Néha bele nézek a könyvbe és megnézem milyen ívet is kéne csinálnom. De sajnos többszöri próbálkozás után sem sikerül. Már éppen feladnám a dolgot, mikor egy lányt veszek észre mellettem. Próbálok nem teljesen eszement képet vágni, mikor hozzám szól, de nem tudom ez mennyire sikerült.
- Szia Shopie vagyok, eridonos elsős. - mutatkozom be végül a lánynak.
- Hát igen, gyakorlom bár inkább mondanám szenvedésnek.. Nem megy ez nekem pedig mindent tudok, hogy-hogy is jelenne csinálni mégsem sikerül..
- Válaszolok egy kicsit csüggedten
- Segítenél? Az szuper lenne, mert szerintem ez nekem sosem sikerülne egyedül.. -Mondom végül és látom, hogy nem húzza az időt, a pálca máris a kezében van.
Utoljára módosította:Shopie Tepes, 2022. április 18. 22:56 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Harmat Betti
Prefektus Levita, Másodikos mestertanonc


Harmatcsepp
offline
RPG hsz: 256
Összes hsz: 501
Írta: 2022. április 19. 11:23 | Link

Shopie
Korrepetálok
Ruha

Az eridonos igen feszültnek tűnik. Meg is értem. A gyakorlás stresszes tud lenni, főleg, ha nem akar sikerülni, amivel az ember próbálkozik. Sok estét töltöttem én is így elsősként. Aztán kicsit könnyebb lett a nagyrésze, mikor ráéreztem a varázslás alapjaira. Szépen lassan megtanultam kezelni a mágiámat, a vadmágiám eltűnt. Utólag visszanézve csak türelem és gyakorlás kérdése volt, de emlékszem arra is, mennyire kétségbeesett voltam az elején.
- Persze, nagyon szívesen segítek - mosolygok rá kedvesen. Ugyanezt a bűbájt gyakoroltuk Tamival, és úgy tűnt, neki segítettek az instrukcióim. Meglátjuk, most hogy fog menni a dolog. - Először csak próbáld meg a pálca mozdulatot, lassan, hogy az biztosan meglegyen. Ha úgy érzed, abban már biztos vagy, próbáld meg kimondani hozzá a varázsigét, lassan, artikulálva, hogy minden szótag meglegyen. Figyelj közben arra, hogy melyik szótag a hangsúlyos. - Saját pálcám lendül aztán, végével az asztalon fekvő ruhára mutatok, imitálva a megfelelő pálcamozdulatot.
- Ismerted a varázsvilágot, mielőtt idekerültél? A szüleid is varázslók? - faggatom kicsit. Az emberek általában szeretnek magukról mesélni, megnyugtatja őket az ismerős téma. Plusz nekem is segít, ha tudom, mennyire van képben a mágiával, annak mivoltával.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Shopie Tepes
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 3
Összes hsz: 8
Írta: 2022. április 20. 22:24 | Link

BettiSzélesen elmosolyodom, mikor igen mond a kérdésemre. Majd figyelem, ahogy magyaráz. Próbálok minden apró mozdulatot, részletet megfigyelni. Ezzel is elő segítve azt, hogy minél hamarabb sajátítsam el a varázsigét.
Furcsálom egy kicsit, az esetlenségem, hisz eddig minden varázslat oly, könnyen ment. De, lehet ez most ki fogott rajtam. Így, hát csinálom azt amit a társam mond. Elősször csupán a pálcamozdulatot gyakorlom. Finoman a ruha darab felé bökok a pálcával. Ezt egészen addig próbálgatom, míg szerintem tökéletes nem lesz, majd megpróbálom helyes hanglejtessel és tisztán kiejteni a varázsszót. Ezzel el vagyok egy darabig, de közben azért felelek a feltet kérdésre.
- Hát ami azt illeti igen ismerem a varázsló világot. Lehetséges, hogy nem olyan áthatoan, mint mások, de a felszínét ismerem. A szüleim varázstalanok, viszont volt néha, hogy varázslóval, boszorkannyal találkoztam kisebb koromban. Elősször egy réten sikerült észre vennem őket, mármint a varázslók az. Parbajoztak, nem tudom mi volt az indíték, de onnantól kezdve én is tudtam,hogy létezik ez a világ. Nem mondom, hogy szerettem volna boszorkány lenni, mert ez nem teljesen igaz. Én orvos akartam lenni, gyógyítani a mugli világban. Ugye így hívjátok? -kérdezem közben
De, sajnos én boszorkány lettem, így muszály megtanulniuk ezt a buta átváltoztatast.. Miért nem sikerül?
-akadok ki egy picikét, mikor második próbálkozásra sem sikerül atváltoztatni a ruhadarabot..
- A varázsihw Coloris Muatio + a latin neve a színnel én pirosra szeretném változtatni azaz rubrum

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Harmat Betti
Prefektus Levita, Másodikos mestertanonc


Harmatcsepp
offline
RPG hsz: 256
Összes hsz: 501
Írta: 2022. május 24. 18:29 | Link

Shopie
Korrepetálok
Ruha

Modolyogva bólogatok felé, megerősítve, hogy jól csinálja. Avarázslásban minden részlet fontos.
- Ha akad bármi kérdésed a varázsvilágról, tedd fel bátran - mert lehet, már tudott róla korábban, érteni nehéz lehet ezt az egészet, hogy hogyan is működnek itt a dolgok. - Én a varázsvilágba születtem, így tudok mesélni, ha szeretnéd - közben elhelyezkedem egy közeli széken, úgy, hogy még rálássak az anyagra. - És igen, mugliknak nevezzük a varázstalanokat. De azért ne mondj le teljesen az álmaidról. Vannak, akik visszatérnek egy-egy mugli szakmához, ha már megtanulták irányítani a mágiájukat. Sőt, a varázsvilágban is vannak gyógyítók. Ha felmész a gyengélkedőre egyszer, ott biztos szívesen mesélnek neked.
Picit figyelem, ahogy próbálkozik, majd egyik hüvelykujjam tartom fel, jelezve, hogy ügyes.
- Légy türelmes. Az átváltoztatás az egyik legnehezebb mágiaág. De aztán nagyon jó érzés tud lenni, ha sikerül. Csak gyakorolj még kicsit és menni fog. - Ki tudja, mennyire működnek a motivációs szövegeim nála, de próbálkozni ér.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Rothstein Elektra
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Edictum szerkesztő, Bogolyfalvi lakos


Igazságvadász
offline
RPG hsz: 622
Összes hsz: 950
Írta: 2022. október 20. 06:44 | Link

Minden Érkezőnek


A még mindig kellemes őszi időjárásra való tekintettel, s mert már majdnem teljesen ellepte a por, motorral érkezett. Éles kanyarral vágott be a Kastély bejárata elé, hogy azután a megfelelő helyre gurulva leparkolja a gépet. Zsebéből előhúzta pálcáját, aminek egyetlen intésére eltűnt fejéről a bukósisak bűbáj. Leszállva a nyeregből gondosan letámasztotta közlekedési eszközét és csak megszokásból, de le is zárta. Kinyújtóztatta az út alatt elgémberedett tagjait, mély lélegzetet vett és elnézett a még kelőben lévő nap felé. A horizont vörös arany színekben pompázott. Hátat fordítva a szépséges látványnak, elindult befelé. Az épületet jól ismeri, régről és nem olyan régről egyaránt, így azonnal megtalálta a Titkárságot, ahol fel is vette a havi terembeosztást. Egyelőre nincs sajátja, de lesz, ugyan megosztva Erdődy professzornővel, de ez számára nem okoz semminemű traumát. A fő, hogy legyenek asztalok, székek és a diákokban elszántság. A többit meg fogja oldani. Ebben a hónapban azonban marad a Tanulószoba. Való igaz nem számít ő maga sem az első órán nagy érdeklődésre, annak ellenére sem, hogy ezt az egyet mindenki számára nyilvánosan látogathatóként jelezte a Tanulmányi osztályon. Irány tehát a Keleti szárny második emelete. Felkaptatva elsőként érkezik. Ez is volt feltett szándéka. Besétál a helyiség közepére, hogy ott ismét pálcát húzva némi bútormozgatással egy félkör ívbe állítsa a székeket és az asztalokat. Ezután egy gyors, ám annál hatékonyabb szellőztetést eszközöl. Most már jöhet a siserehad. De előtte még kell egy kávé. Elrohan, hogy gyorsan megszerezze. Visszatérve még mindig van elég ideje, hogy igyon is belőle. Lassan kortyolja, a nebulók érkezésére várva, hogy közben elhelyezkedjen, megállva saját asztala mellett, a körív gyújtópontjában.


//Álmodói információk: Először is köszönöm, hogy csatlakoztok! A játék mától kezdődve egészen addig tart, míg aktívak vagyunk, de legkésőbb november 10.-éig. Az első érkező ehhez a kezdőhöz, a többiek rá, majd folyamatosan egymásra szálazzanak. Pontszerzési lehetőség lesz és ez alkalommal mindenki számára nyitott az óra, szerepjátékosan. Ha bármi kérdésetek, kérésetek volna, a dc-on és bagolyban megtaláltok. Mindenkinek jó játékot kívánok!//
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


"...Egy csendes arcnak sokszor hangja és szava van..."

Somogyi Ervin Dominik
Mestertanonc Rellon (H), Harmadikos mestertanonc


ohgod
offline
RPG hsz: 87
Összes hsz: 94
Írta: 2022. október 20. 15:06 | Link


Talán nem a legalkalmasabb hely a nők tanulmányozására, mégis a tanulószobát nézték ki maguknak. Hogy miért? Mert ezen a késő esti órán már a levitások is csak a könyvtárban vagy a körletükben sürögnek-forognak, ellentétben Ervinnel és Rolanddal, akik éjfél után nem sokkal kezdték meg saját, önálló kutatásukat. A filmtörténelem legikonikusabb romantikus jeleneteit nézegetik sorra, illetve csak tennék, ha nem lennének rosszul már a másodiktól.
A hogy jutottunk idáig kérdésre a válasz az, hogy: nők. Margaréta beszólt, hogy Ervin képtelen kifejezni az érzéseit, Roland pedig megkapta a feladatot, hogy vigye el a Sarkady lányt egy überromantikus randira. Nos, az olyan érzelmi analfabéták, mint ezek ketten, nyilvánvalóan nem értenek az olyan nyálas, egyenesen gusztustalan kapcsolatokhoz, mint amikről a lányok álmodnak. Ott volt például az a jelenet, ahol valami tinisrác dobálja valami csaj ablakát, aztán felmászik hozzá és dalra fakad. Valami High School Musical...?
- És ezt a csajok szeretik - rezzenéstelen arccal, szánakozó tekintettel figyeli a történéseket, ahol végül mindketten énekelni kezdenek. - Először is, ha én dobálnám azt az ablakot, betörne. Ha mégsem, nem a csajom, hanem az apja lépne ki rajta és leátkozna. Fokozottan igaz ez arra, ha felmásznék oda. Ennél már csak az lenne rosszabb, ha dalra fakadnék - megrázza fejét, miközben a videó vált egy újabb népszerű, lagymatag és persze hihetetlenül szerelmes jelenetre. "Baby-t senki sem ültetheti a sarokba." Gyere le jóisten. Nem tudja eldönteni, mi lenne rosszabb: ha énekelne vagy ha táncolna?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kobán Emma
Diák Navine (H), Másodikos diákoffline
RPG hsz: 49
Összes hsz: 58
Írta: 2022. október 20. 15:15 | Link

Mindenki.


Sok tekintetben a Herzberg szabályai nagyobb fegyelmet követeltek a diákoktól, de pont az egyenruha kérdést elég lazán kezelték. Legyél ott, legyen rajtad talár, és kész. Amilyen örömmel fogadtam, hogy itt kötelező az egyenruha -ezzaz, nem kell gondolkodni mit vegyek fel-, annyira hamar vált végtelenül unalmassá és kényelmetlenné. Nem vagyok az a szoknyát elutasító leányzó, na de minden egyes nap?! Ma reggel is néhány percig vitatkoztam magamban a tükör előtt, hogy ha ez nem is teljesen hivatalos óra, akkor nem is feltétlenül kéne teljesen hivatalosan megjelenni, de aztán győzött a szabálykövető énem, és végül mégis egyenruhát húztam. Legalább a Dr. Martensem megfelel a cipő követelményeinek.
Ugyan halvány lila gőzöm sem volt róla, hogy mi az a Fiziognómia, de megfogadtam, hogy idén végre kitalálom mit kezdjek az életemmel, és ezt valami miatt a végtelen mennyiségű tanóra és minden külön feladatban való részvétellel próbáltam elérni. Hogy mennyire fog sikerülni, az majd kiderül a négyszáz vizsga során év végén... de egy kicsit remélem, hogy valamilyen irányba billen a mérleg.
Szokásomhoz híven a még gőzölgő kávémmal a kezemben indulok a Keleti szárny felé, és közben próbálgatom az újonnan szerzett bögrém, ami kilöttyenésgátló bűbájjal van ellátva. Nem szerettem az elviteles kávéspoharakat, se a termoszokat, olyan idegen fogásuk volt, na de ez a bögre... és ha fejjel lefelé fordítom sem csordul ki semmi, csodálatos. Ez talán az egyetlen dolog, ami hiányzik a mugli világból.
Mielőtt benyitok az ajtón veszek egy utolsó nagy levegőt, elrendezem a kivételesen egész jól megregulázott hajzuhatagom, és apró kopogás után benyitok.
-Jó reggelt!- köszönök apró mosollyal a tanárnőnek, és csak az üres terem döbbent rá, hogy lehet baromi korán jöttem. Gyorsan az órámra pillantok, és boldogan konstatálom, hogy tényleg csak egy egészen illedelmes 10 perccel érkeztem a kezdés előtt, úgyhogy remélhetőleg nemsokára többen is befutnak. Ha nincs semmi utasítás, akkor helyet foglalok a félkör jobb oldaláról a 3. széken, de ha a Tanárnő szól, akkor természetesen a kijelölt helyet foglalom el.
Utoljára módosította:Kobán Emma , 2022. október 20. 15:15 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

BC should stand for "Before Coffee".| Zelma
Létai Roland
Prefektus Rellon, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 285
Írta: 2022. október 20. 18:51 | Link

Ervin
#romcsizzunkbe - kinézet

Ha tudom, hogy Ervinnek ilyen kurva jó ötletei vannak, tutira nem jövök el. Persze, elsőre jónak is tűnt. De nem lenne itt a dugipia és némi rágcsa, már kurva élet, hogy elhúztam volna. Egy kínszenvedés romantikusnak lenni, komolyan mondom. A film alapján komplett idiótának kéne lenni, arra viszont én képtelen vagyok. De hát hol kezdtük volna ezt, ha nem itt. Oké, én láttam már egy csomó mugli filmet, többet, mint varázsfilmet, de valahogy a romantikusakat mindig is kihagytam. Nem baj, ha néha összejönnek egy-egy filmben a szereplők, de ez bazeg, ez mi már?!
- De kik? Kik mondták neked, hogy ezt nézzük meg. Mindet leátkozom, baszd meg - sóhajtok  és két kezembe temetem az arcom, aztán belemarkolok a hajamba és húzni kezdem. Az arcomat letépném már, ha nem lennék ilyen menő és jóképű. De az vagyok.
- Komolyan kielemzed ezt a szart? - nézek rá hitetlenkedve. Mondjuk a végére begörbül a szám és kap egy baráti öklöt a vállába a nevetésemmel együtt. - Mondjuk tény, hogy az ének felejtős - na, legalább mindketten tudjuk, hogy énekelni semmi pénzért nem fogunk. - Ennél sokkal egyszerűbb Leila. Ismered? Odamész, megbeszéled vele, nem kell nyaggatni, szex és mindketten kész is vagytok. Aztán pá, még csak virág sem kell. De hogy a lótúróba kéne nekem elhívni Sarkadyt "überromantikus" randira? Hát ebbe nem volt benne, az kurva élet! - még a macskakörmöket is kiteszem, hogy lássa, idézek a szóban forgó szexi csajtól.
- Meg mi az, hogy überromantikus? Értelmezhetetlen és halálra van ítélve az egész. "De változz meg, meg figyelj a másikra" - ez Reina hangja volt, csak kicsit elnyálazom, így jobban illik most ide. Fasz kivan már!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somogyi Ervin Dominik
Mestertanonc Rellon (H), Harmadikos mestertanonc


ohgod
offline
RPG hsz: 87
Összes hsz: 94
Írta: 2022. október 20. 22:34 | Link


Igazság szerint senki sem mondta azt, hogy ez a házi feladat, de ha már minden csaj odavan ezekért az erjesztett trágyadombokért, akkor minden bizonnyal ez a mérce. Az etalon. Amikor azt rebegik, hogy romantikára vágynak, meg hercegre fehér lovon, akkor vagy még a gyermekkori Disney élményeikből táplálkoznak, vagy már a tinédzserkori plátói szerelmeikből. Gusztustalan.
- Miért, neked van jobb ötleted? Inkább olvasnád ezt a sok borzalmat? Még mindig rövidebb egy 5 perces filmjelenet, mint egy ötszáz oldalas regény - mert bizony lehetne vitatkozni ezzel az állítással, felesleges volna. Ervin amúgy is előbb ül le valamilyen habkönnyű, audiovizuális alkotás elé, semmint kezébe kapja a Jókai összest és ledarálja lelkiismeretesen. Már csak azért is, mert olyanja nincs, legalábbis utolsó információim szerint. - Csak egy alapszabály van: a nőknél van az összes pina. Ha akarsz magadnak és nem egy rongyos salátát, meg kell dolgoznod érte. Gondolom nem lep meg, hogy ez a tudat engem sem boldogít - a szenvedés egyértelműen kiolvasható szemeiből, ahogy a következő jelenettel egy újabb romantikus klasszikus jelenik meg a képernyőn. Hányni tudna ennyi vattacukortól és habtól, de azzal nyugtatja magát, hogy nem hiába kínlódik - majd rájön, hogy igen.
- Egyelőre azt kéne kitalálnunk, mi a szimplán romantikus - töprengőn réved a távolba, egy üres asztalt fixírozva, mintha csak abban meglelné a választ. Lassan ingatva fejét folytatja gondolatmenetét. - A nőknek kellenek az érzések. Ők érző lények, mi meg ugye neandervölgyi barbár ősemberek vagyunk, akik csak be akarják verni az összes lyukba. Lehet arra kíváncsiak, miért épp az ő lyukukat választjuk. Ha ezt jól meg tudjuk fogalmazni vagy meg tudjuk mutatni, akkor nyertünk - persze ez ismételten csupán spekuláció. Valószínűleg hiányzott akkor, amikor a lovagiasságot és romantikát osztogatták, ennek köszönheti, hogy teszem fel Rebeka vagy Margaréta helyett Létaival tölti ezt a késő esti órát azon töprengve, hogyan szerezhetne magának jobb, de legalább ellenkező nemű társaságot. Valahol szánalmas.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Létai Roland
Prefektus Rellon, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 285
Írta: 2022. október 20. 23:30 | Link

Ervin
#romcsizzunkbe - kinézet

Valahol igaza van, messze, nagyon távol, a Cocosszeumon túl, ahol Spartacus 100 szűzlánnyal... beszélget, de a 99.-nél meghal. Mindegy.
- Jó, nincs. Dehogy olvasnám, a szemem kiégett már ettől is - adok igazat neki, nyilvánvaló, hogy ez nem mi vagyunk. Úgyhogy meg is húzom a laposüveget, és a maró hatású alkoholszármazék jótékonyan kioltja belőlem a látottakat. De legalábbis két másodpercig nem gondolok arra a förmedvényre, amit romantikus filmnek neveztek.
- Ez is igaz. csak hát nem tudom, hogy ha meghasonulsz egy friss saliért, nem adod-e fel magadat? - felnézek töprengve, és Somogyi felé nyújtom az italt. Valamit akkor is találni kell, ami nem ennyire klisé? Vagy nem is tudom, pont az kéne csinálni? Betöröm én Morgi ablakát, ha erre vágyik. Überromantikusan.
- Aha. Hát figy, azért körbekérdeztem pár csajnál, hogy mit kéne csinálni egy randin... illetve mit nem - vigyorra húzódik a szám, mert az utóbbi sokkal fontosabb. Ha az előbbi elmarad, még nincs veszve az egész, fordítva már lehetnek bajok. - Szóval legyél figyelmes, érdekeljen amit mond, ne a legszarabb helyre vidd, az elsőt fizesd te, meg ilyenek - vonok vállat, mert a többi inkább arról szólt, hogy hogyan vehetem észre az apró jeleket, ha érdeklem. Hát remélem nem úgy, mint ebben a másik filmben, mert akkor fejvesztett menekülés lesz a vége.
- És hogy mutatod meg jól, hogy az ő lyuka lenne a szerencsés? - itt már röhögök azért, édes Merlinem, két fasz, aki azt sem tudja, hogy mikor született délben.
- Szerintem az őszinteség fontos, látod, ott is elmondja a másiknak, hogy szereti. Ez lehet az a szó, amit ha visszamondanak, akkor már veheted is le a ruháját. Ilyen kódszerű - nézek rá Ervinre, a számat elhúzva figyelem a reakcióját. - Ezekből kiindulva egy szép virágnak is örülnek, vagy valami apróságnak. De szerintem ehhez kell valami adottság, hogy romantikus legyél. Kifejezni az érzéseket? Hát nézzen rá - mutatok le - és egyértelmű lesz, nem? - tárom szét a kezemet, azért most már mondhatna ő is tippeket, mert én nagyjából eljutottam oda, ahol kezdtünk. Kurvára ki fog dobni Morgána!

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somogyi Ervin Dominik
Mestertanonc Rellon (H), Harmadikos mestertanonc


ohgod
offline
RPG hsz: 87
Összes hsz: 94
Írta: 2022. október 21. 15:37 | Link


Addig örülj, amíg csak a szemed. A fiú ép agysejtjei, amelyek amúgy sincsenek többségben, szép lassan fogynak, ahogy a jelenetek lassanként váltakoznak szemeik előtt. Bárcsak azt mondhatná, lelki szemei előtt...! Ehelyett literálisan kergetik az őrületbe.
- Nem hiszem, hogy a nők elvárják, hogy megváltozzunk. Azt már inkább, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból... - továbbra is töprengő arcot vágva pilog maga elé. No de mi a legjobb? Tegyük fel, hogy van egy olyan, érzelmi világában kissé szegényesnek - vagy inkább kamasznak - mondható élőlény, mint Ervin. Az biztos, hogy segít hazacipelni, amit vásároltál, megdicséri a főztöd (csak adj neki nagyon sokat enni - a szerk.), spontán programokat szervez és nem fog melletted másik három csajjal kavarni. Miért nem lehet ez elég? - Ohh, ha te azt hiszed, hogy ez ilyen egyszerű... Ha túl sokat beszélsz, akkor egocentrikus és nárcisztikus vagy, ha viszont túl keveset, akkor egy introverált, zárkózott kockafej. És, ha már a fizetésnél járunk, az egyik haverom elvitt egy csajt randira, aki üvöltözött vele, amiért azt hiszi, hogy ő nem képes magának kifizetni a kávéját, mekkora tahó és többé látni sem akarja. Manapság, amikor már mindenki nagy emancipunci, nem tudhatod, mibe futsz bele - megvonja vállát, hogy az üveget, melybe nemrég még Roland kortyolt bele, most maga húzza meg. Arca eltorzul az alkohol maró ízének hatására, majd egy könnyed mozdulattal tovább is adja az üveget. Valahogy neki sohasem feküdt ez a random töményezés. Lehet ez is problémát jelent: képtelen kísérő nélkül lehúzni egy jó pálinkát vagy tátrateát.
- Na jó, de nem mondhatod azt minden kiszemelt csajnak az első randin, hogy szereted, mert rögtön egy nőcsábász, hazug féreg leszel... Arról nem is beszélve, hogy csak azért, mert kimondod, még nem biztos, hogy visszakapod - ó igen, az emberiség történelme tele van számos visszautasítással, csúnya kosárral, melyet nők adtak férfiaknak. Nyilván erről kevesen beszélnek, mert a pasik ugye kemények és nincsenek érzéseik, így mindig csak a hölgyek törött szívéről és felépüléséről esik szó. Ettől függetlenül maradjunk annyiban, hogy jóval többször verik arcba a 'friendzone' táblával a srácokat. - A szexuális kémia egy dolog. Persze imponáló, ha látványosan odavagy a csajért, de egyben rém paraszt is. Ez olyan, minthogy online társkeresőn sem ismerkedsz a farkaddal. Baszott prosztó.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Létai Roland
Prefektus Rellon, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 285
Írta: 2022. október 22. 17:52 | Link

Ervin
#romcsizzunkbe - kinézet

Csak hallgatom, ahogy szerinte tudni véli, hogy mi kell a nőnek. Iszom és iszik - én sem vagyok egy nagy ivó így napközben, de ehhez úgy gondoltam kelleni fog és milyen igazam lett! -, és többnyire Ervin viszi a pálmát. Bólogatok én, meg fejeket vágok, próbálok konstruktív lenni, de valahogy nem áll össze a kép egyikünk ötleteivel sem. Főleg úgy, hogy van némi eltérés abban, amit keresünk.
- Szóval valami egyensúlyra kellene törekedni úgy, hogy ami van, az az egyik oldal, a másik meg amit nem használunk. Mondjuk legyek őszinte, de ne mondjak ki mindent hangosan. Ez lesz a neheze, hogy pont mi az, amit nem kell. Oké, vannak sejtéseim azért - dőlök hátra és elmélkedünk tovább, mint két bölcs. Hát, ha bárki látna minket, biztos nem erre gondolna. Azért remélem a csajok nem látják annyira sarkosan a világot mint, ahogy Ervin leírja.
- Nekem az a bajom, hogy az egyik csajnak ez jön, a másiknak meg amaz. Hát miért nem nagyjából azonos nézetük van? Ráadásul ugye van még az is, hogy "találd ki, hogy hogy gondolom, amit mondtam. A nem az nem, vagy éppen igen. A jó az jó, vagy éppen rossz. Biztos ez a női misztikum - bosszankodom, de közben újra nézem az éppen aktuális filmet. - És nem hiszem, hogy ennyire elbaszottak lennénk, mert nem értjük a nők minden rezdülését. Szerintem nézzük bele a következőbe, mert ez egy faszság - biztos vagyok benne, hogy ez már túl van tolva. Talán egy másik film jobban segít majd. De, hogy melyik, az a jó kérdés, talán Ervin erre jobban rálát. Miért nem nézünk Star Warst inkább? - Várj, azt mondják, hogy az igazából szerelem az nagyon jó film, meg romantikus, elhoztad? - hirtelen eszembe jutott, hogy a dánok királynője egyszer ezt említette, hátha meghozza a megváltást.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Rothstein Elektra
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Edictum szerkesztő, Bogolyfalvi lakos


Igazságvadász
offline
RPG hsz: 622
Összes hsz: 950
Írta: 2022. november 6. 09:31 | Link

Tanóra


Egyáltalán nem lepte meg, hogy a kiírt időpontra csupán egyetlen tanuló érkezett meg a tanteremmé kinevezett helyiségbe. Kinek kellenének mugli módszerek, ha ott a mágia? Ahogy elnézi mondhatni senkinek. Ettől függetlenül nem csügged. Aki felveszi a tárgyat, és eljön az óráira, azoknak tartja meg. Nem fog kikelve magából rohanni a házvezetőkhöz, hogy rugdossák már el a diákjaikat hozzá. Ugyan kérem! Mi értelme volna? Az ég világon semmi. Ha kényszerből kell tanulni valamit, abban nincs köszönet sem a diák sem a tanár számára. Hősnőnk ezért kedvesen rámosolyog az őt üdvözlő lányra és biccent is neki. - Jó reggelt! Foglalj helyet, van választék bőven - mondja vidám iróniával, hiszen az összes szék üres - Egy kicsit várunk, hátha eltalál még ide valaki, azután belecsapunk. Rendben? - beszél a lányhoz, akiről úgy tippeli arcát és alkatát gyorsan elemezve, hogy még igen zsenge korú. Talán másodikos lehet, de legfeljebb hamadikos. Várakozás közben hősnőnk saját helye mögé igéz egy táblát, bár van egy olyan érzése, ez az óra inkább kettejük beszélgetése lesz a lánnyal, mintsem szigorúan vett tanulás. Senki sem érkezik közben, így nem húzza tovább az értékes időt. - Akkor kezdjük! Rothstein Elektra vagyok, és azért jöttem, hogy elmondjam neked: Mi a fene az a Fiziognómia?! - telepszik le könnyed mozdulatokkal, egy szék kihagyással a lány mellé, majd maga alá húzza lábát és úgy fordul, hogy a legtöbbet láthassa belőle. - Szerinted, ha most arra kérnélek, hogy nézz rám és nézz meg jó alaposan magadnak, azután azt kérném mond el mit láttál, mit mondanál? - indítja beszélgetésüket azzal, amihez a legjobban ért, természetesen egy kérdéssel, melybe azonnal egy feladatot is beleillesztett. Kíváncsian csillogó, sötét szemeivel a lányt nézi és lágyan mosolyog. Nem akarja definíciókkal, az arc izmainak latin megnevezésével traktálni. Helyette inkább játékos formába igyekszik önteni az ismereteket, amik később még hasznosak is lehetnek számára.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


"...Egy csendes arcnak sokszor hangja és szava van..."

Kobán Emma
Diák Navine (H), Másodikos diákoffline
RPG hsz: 49
Összes hsz: 58
Írta: 2022. november 6. 13:33 | Link

Tanóra -Rothstein Tanárnő


-Rendben.- bólintok kedves mosollyal a tanárnőre nézve, miközben már a helyem felé igyekszem. A kezdeti pánikot, hogy túl korán jöttem volna, felváltotta a másik aggodalmam, hogy mi van, ha nem jön senki más? A legszörnyűbb az egészben az volt, hogy ez a kérdés megválaszolhatatlannak bizonyult a fejemben. Sosem voltam még egyedül egy tanórán, semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztem ezzel kapcsolatban, Gófitz úrral sem gyártottunk ilyen szituációt, és nem olvastam semmilyen etikettet, ami ide beilleszthető lett volna.
Miután helyet foglaltam, a táskámat az ölembe helyezve kezdtem kutatni a jegyzetfüzetem és egy penna után. A gerincükről felismertem az összes könyvemet, amit a mai napra pakoltam és külön helye volt az írószereknek, ez a keresés csak arra szolgált, hogy elfoglaltnak tettetve magamat három nagy levegőt tudjak venni és újrakalibráljam a pánikolós agyamat. Végigfuttattam a jól bevált módszert, tudatosítottam tetőtől talpik a testtartásomat, majd korrigáltam annak megfelelően, hogy a megriadt kismadár helyett inkább egy kíváncsi diáklány benyomását keltsem. Kipakoltam a füzetet és az írószereimet a padra, majd reményeim szerint alig észrevehető módon kicsit hátrébb húztam a vállaim, és kezeimet az asztalon lévő bögrém köré kulcsoltam. Lopva körültekintettem, és amikor felfedeztem, hogy a tanárnő asztalán is ott van egy adag forró ital, nyugodtan kortyoltam egyet a sajátomból.
Szerencsére a légkör egyáltalán nem volt kínos, és ezt igyekeztem minden lehetséges fórumon legnagyobb ellenségem, a saját agyam, tudatára adni, miközben a random jegyzetek olvasásába folytottam a várakozás idegölő perceit. Néha az órámra néztem, de csak nem akart senki bejönni azon a fránya ajtón, a percek pedig teltek. A félelmem, hogy egyedül leszek ezen az órán egyre valóságosabbá vált, és sehogy sem tudtam megbocsátani magamnak, hogy egy ilyen szituációba keveredtem minden előkészület nélkül. Ez csak egy szituációs gyakorlat. Ez egy biztonságos környezet. Minden jól fog menni. Mondogattam magamban, hátha mire sor kerül rá el is hiszem. Tudtam, hogy eljön a pillanat, mégis meglepetésként ért a tanérnő hangja, de szerencsére így legalább volt lehetőségem kicsit kimászni a saját fejemből és rá figyelni. Ettől függetlenül az agyam egyik része folyamatosan jó indokokon gondolkodott, hogy mivel lehetne mégis lelépni ebből a szituációból, a másik része rettegve visított a közeledő oktató láttán, hogy még véletlenül se üljön mellénk, mert abba belehalunk. Ismerős volt ez a kis kavalkád, és már egészen jól tudtam kezelni, de azért hálás voltam, hogy a kimaradó szék láttán legalább a pánik kicsit alább hagyott. Igyekeztem a lehető legőszintébben viszonozni Rothstein professzor mosolyát, és elrejteni azt a pillanatnyi dermedtséget, amit a szavai okoztak. Hogy én vizsgáljam meg pofátlanul alaposan a tanárnőt és aztán jellemezzem? Gratulálok Emma, ez most tényleg fel fog érni egy terápiával. Futnak át cinikusan a gondolatok a fejemen, de remélhetőleg csak a szememben csillan meg a félelem. Nyelek egyet, mert esélytelen, hogy megtalálnám azonnal a hangomat, majd tényleg alaposan szemügyre veszem a Tanárnőt.
-Azt hiszem a külső leírással kezdeném, hajszín, szemszín, bőrszín, a vélhető kor, magasság és az öltözet.- kezdem sorolni ujjaimmal számozva a tulajdonságokat, miután pillanatnyi döntést hoztam arról, hogy inkább általánosítok, nem konkrétan vázolom fel, amit látok. - Azután pedig kiemelném, ha lenne valami feltűnő, mint például rikító fülbevaló vagy anyajegy. Végül kitérnék arra, hogy milyen benyomást keltett bennem.- fejezem be egy levegővel, és egy kicsit megkönnyebbülve, hogy még nem lett leharapva a fejem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

BC should stand for "Before Coffee".| Zelma
Marina Darik
Mestertanonc Rellon (H), DÖK tag, Másodikos mestertanonc


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 414
Összes hsz: 704
Írta: 2022. november 9. 23:35 | Link


#tanulok
#janem
#zabavan
#SáriElég durva az, amikor az ember lány két mestertanonci szakot végez. Pláne akkor, ha egyikhez se ért igazán. Mármint a mugli dolgokat az utóbbi négy... öt évben kezdte el igazán használni, előtte azt se tudta mi fán terem a gumikacsa. Az orvoslás meg még csak nem is érdekelte. Előbb küldene halálos átkot az áldozatra, hogy ne szenvedjen tovább, minthogy meg kéne gyógyítania. Na jó, csak vicc volt. Ne küldd az aurorokat!
Na szóval, egy ilyen elfoglalt lánynak természetesen az összes haja kihullott már, szeme alatt nagy karikák vannak, és kinyűtt melegítőjén össze-vissza vannak a kajafoltok. Ugye? Na ja, csak nem ennél a lánynál. Marina szokásához híven egyáltalán nem vette komolyan a tanulást. Több nassolnivalót hozott magával a tanulószobába, mint könyvet, és ez pretty much összefoglalja a véleményét az iskolai rendszerről.
Épp egy különleges csokit fogott a kezébe, amikor betért a tanulótársa. Sárának még két nappal ezelőtt írt, hogy egy életnyi ideje nem látta, szóval jó lenne, ha kicsit... hát elmondaná mi a helyzet vele. Kaján vigyorral dobta a alkoholos üveg alakú csokit neki.
- ITT A KEDVENC SÁURÁM - ordította a szavakat, ugyanis a fejesről elfelejtkezve tovább bömbölt az Unholy a fülébe.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Bontovich Sára
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


A hetedik
offline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 44
Írta: 2022. november 10. 09:20 | Link

Marina
Kicsit félek, ha kiabálsz

__________________________

Úgy gondolta, hogy az első lépések egyike az, ha nem a klubhelyiségben gubbasztva tanul, hanem egy nagyobb közösségi térben. Marina levele pont jókor jött, mert így legalább nem egyedül ment az úgymond ismeretlenbe, hanem egy pajzzsal. Egy elég hangos pajzzsal, ami azt illeti.
Nyakát behúzva, fejébe csapva a csukját vonul az ajtótól egészen Marináig. Miksánál csak a barátai hangosabbak, de komolyan. Néha úgy érzi, hogy veri a sors velük, ugyanakkor titkon imádja, hogy vannak és hogy elfogadták őt.
- Sziaa - köszön a Rellonosnál sokkal visszafogottabban, majd lepakolja cuccait és nagyra nyílt szemekkel nézi, hogy Marinát mik veszik körül.
- Te most tanulni jöttél, vagy hízókúrára? - mondjuk a lányon egy deka felesleg sincs, szóval biztosan jók lehetnek a génjei, ha minden tanulásnál ezt műveli. Irigylésre méltó az egyszer biztos. - Mi a helyzet Marina? Eléggé meglepett, hogy írtál.. Miksa vett rá? - igen, tudja jól, hogy a bátyja akkor is vigyáz rá, mikor ő nem kéri és ha tényleg így történt, nem fog haragudni, de azért szeretne tisztán látni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Marina Darik
Mestertanonc Rellon (H), DÖK tag, Másodikos mestertanonc


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 414
Összes hsz: 704
Írta: 2022. november 10. 09:44 | Link


#tanulok
#janem
#zabavan
#SáriMég ugrált egy kicsit a fenekén, mielőtt ténylegesen levette volna a fejest. Ennek hatására nem csak ő, de mindenki hallhatta a teremben, amint Kim Petras kéjes hangon énekli, hogy "um... daddy daddy, if you want is, drob the add'y". Marina csodálatos tanulótárs, igen.
- Sokat kell ennem, mert túl gyors az anyagcserém - osztotta meg Sárával, mintha ez a világ legtermészetesebb betegsége lenne. Közben végre megtalálta a walkmanjét, és megállította a muzsikát, mindenki megkönnyebbülésére. - És ez amúgy is dán, nah, kóstold meg, nem bánod meg. Azt - mutatott a csomagban egy narancsosabb papírú csokira, ami ragyogó felírással hirdette, hogy benne Canadian Club alkohol van. Marina ad a minőségi piákra, főleg ha azt a tanulóba hozza le. Álcázva.
- Miksa? Pff... a tesódat az évnyitó óta mintha a föld nyelte volna el. Előtte már a házavatójukon is nagyon furcsa volt, Albival beszéltük is, hogy nagyon... kielégületlennek tűnik, de egyik csaj se jön be neki, akit ajánlottunk. Pedig két szó neki, és felszed bárkit. Vagy legalábbis majdnem bárkit - bizonytalanodott el Marina, és a szemöldökét is összehúzta, mikor eszébe jutott az a piros prefektus, aki egyszer elkapta őket. Na az a csaj, az kielégítetlen.
- Én arra vagyok kíváncsi, te hogy vagy. Bántanak a pirosak? Mert egy-két szó és elintézem őket, de tényleg - jelentette ki Marina, pedig nem volt ő az a veszekedős fajta. Sőt, jobban belegondolva az "elintézem őket" vagy azt takarta volna, hogy halálba beszéli őket, hogy miért ne bántsák Sárát, vagy előkeríti a föld alól Miksát meg Albit, hogy intézzék el a dolgot.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Bontovich Sára
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


A hetedik
offline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 44
Írta: 2022. november 10. 09:57 | Link

Marina
__________________________

Gyanúsan méregeti a csokikat, majd Marinát, aztán megint a csokit. – Ühm, nem, köszönöm – nem bízik abban, hogy kis üveg formája van, s bár dánul nem tud, de azért a liqueures és a különböző italok nevei eléggé gyanúsak számára.
– Áhh valóban? Nem jönnek be neki? – néz álmeglepődöttséggel, haragszik a bátyjára, de nem árulná el, hogy miért is van ez. Miksát még amúgy sem szembesítette a ténnyel, hogy bizony tudja ám, mert nem vak. Na meg a Laurával történt beszélgetés az évnyitón eléggé beszédes volt, be kell látni. – Biztos buzi lett és nem meri bevallani Albertnak, hogy mennyire szerelmes belé – vonja meg végül lezserül a vállait, majd előszed néhány füzetet.
– Dehogy bántanak. Szerintem a többségük a nevemet se tudja – neveti el magát. – Miksa jelenléte van rám iszonyat negatív hatással. Tudod, azt gondoltam, hogy végre végez, eltűnik és akkor nekem jó lesz. Erre berobban és egy héten belül két rohadt nagy balhét csinál – morogja halkan, miközben keres tollat is magának. – Na mindegy, beszélni se akarok róla – mert megint körülötte forog minden, unalmas már.
– Mi a helyzet nálad? Jó volt a buli, amire egyikőtök se volt képes elvinni???? – néz szúrós tekintettel a másikra, majd végül elneveti magát. Nyilván nem bánja, minden aggálya ellenére, Várffy partija sem volt rossz.
Utoljára módosította:Bontovich Sára, 2022. november 10. 10:12 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Marina Darik
Mestertanonc Rellon (H), DÖK tag, Másodikos mestertanonc


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 414
Összes hsz: 704
Írta: 2022. november 10. 10:20 | Link


#tanulok
#janem
#zabavan
#SáriMegremegtek a pillái az elutasításra. - Mi az, hogy nem? - esett le az álla a szó szerinti értelemben, a barnának úgy kellett emlékeztetnie magát, hogy a tanulószobában jó lesz, ha minél előbb visszateszi a helyére. - De hát mondtam, hogy dán. Dán csoki. Minőségi. ÉS DÁN - emelte ki ez az igazán aprócska tényt a lány már sokadszorra. - Kérleeek, a kedvemért. Csak egyet. Utána adok mást, ha nem tetszik, van egy csomó féle dolgom, ami elnyomhatja az ízét, ha nem tetszik - még az ajkát is lebiggyesztette, hogy szomorú kiskutyaszemei még meggyőzőbbek legyenek.
- Biztos, hogy nem. Amúgy meg... az emberek nem lesznek csak úgy melegek, csak rájönnek, hogy ami eddig volt, nem elégíti ki őket - magyarázta Marina, szakértő a témában. Bár őt mind a két nem ki tudja elégíteni, szóval inkább csak az a tíz könyv szólt ki belőle, amit elolvasott a témában, mikor Loki megfejtette neki, hogy mi baja van.
- Uuu, tényleg, akartam kérdezni, hogy mi volt az évnyitón. A rellonos asztal kicsit távol van, és épp szópárbajt vívtam Móriccal - tájékoztatta Sárit, hogy hiába van mindenki kiakadva a bátyjára, neki aztán fogalma sincs a történtekről. Talán az tehet az eltűnéséről?
- Ijj... igen... - húzta el a száját Marina. - Tudod Albi nem akart ott kiskorúakat, nehogy idő előtt felszedje az egyik diákját - kente rá rögtön a másikra a dolgot. - De amúgy nagyon rossz volt. A hangulat... bleh. Alig volt pia, meg ember - ingatta a fejét Marina, és próbálta a leghitelesebben eladni a hazugságot.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT

Oldalak: « 1 2 ... 11 ... 19 20 [21] 22 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet