36. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély

Oldalak: [1] 2 3 4 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Ardai Tánya
INAKTÍV


Örök főnix
offline
RPG hsz: 321
Összes hsz: 1300
BűbájTANterem
Írta: 2016. április 28. 21:03
| LinkAz utolsó óra után leültem egy padra egy kicsit nyugodtan elücsörögni. Nem zavart volna, ha más is leült volna, de nem így történt. És pont ez az oka annak, hogy elkezdtem gondolkodni. Igen, jól olvassátok, gondolkodóba estem. És a megvilágosodás pillanatában rájöttem, hogy otthagytam az egyik könyvem a bűbájtan tanteremben.
Nyögve indultam neki a vissza vezető útnak. Kellett nekem Gyógynövénytanra tanulnom más órán. Ha nem tettem volna, akkor nem maradt volna a padban. És akkor élvezhetném a szünetet. De nem így volt.
Visszaértem, és rögtön ahhoz a padhoz battyogtam, ahol ültem. Leguggoltam, és benéztem, de ott bizony nem volt semmi. Ezt végigjátszottam az összes fából készült tárggyal, de a könyvem nem volt ott. Az arcom grimaszba fordult a gondolatra, hogy talán a tanár meglátta, és elvitte. Ha pedig elmegyek érte, akkor lehordják a fejem.
De megláttam az egyik pad alatt a tárgyat, és rögtön felcsillant a szemem, mintha csak a napsütésnek örülnék - annak pedig nagyon tudok. Leültem a székre, és azon elfekve próbáltam elérni a papír alapú dolgot. Jól kinyújtóztam, és végre a karomban tudhattam a könyvet. Elégedetten fektettem a hasamra, és úgy döntöttem egy kicsit ebben a furcsa, kitekert pózban maradok. Amúgy sem látna meg senki, ha bejönne, és bármily eszeveszett, kényelmes volt az az elhelyezkedés.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

K  E  R
|2016 tavasz legszimpatikusabb újonca|2017 Legszebb neve (Szombat Annával)|2017 Legszebb főnixlány|2021 Év tanára|2021 Év HVH-ja|20
Anais Dessauge
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 43
Összes hsz: 306
Írta: 2016. május 14. 17:52 | Link

Annamária

Percek óta idegesen dobolok ujjaimmal, körmeim minden alkalommal hangosan koppannak a padon. Államat a szabad tenyerembe támasztom és ismét hátrapillantok a vállam felett, hátha kinyílik már végre az az ajtó. Egyre idegesebb vagyok, ami nem jó jel. Na meg tekintve, hogy pillanatokon belül elkezdődik az óra, a mindig órákkal előbb érkező tanár pedig még sehol. Én nem értem ezt a tanár-dolgot, az egyik órán még engem szid le egy perc késés miatt, a másik órán pedig ő csak úgy késhet. Igaz, hogy van még harminc másodperce ideérni a tanárnak, de nem tartom nagyon kivitelezhetőnek. Ha eddig nem jött, ezután sem fog. Majd sűrű bocsánatkérések közepette esik be a terembe és elkezdi végre az órát. És én csak azután fogok tudni belekezdeni a szokásos idegesítsük a tanárt hadműveletbe, amit körülbelül minden órán eljátszok vele, és eddig még nem is jött rá, hogy én vagyok az, aki miatt az írás letörlődik a tábláról, a fények kialszanak és a többi. Hihetetlen, hogy milyen könnyű átverni egy tanárt és még az sem rettent el a mai próbálkozástól, hogy a felügyelők itt járkálnak a folyosókon és bármikor benyithatnak egy "gyors" ellenőrzésre. Pedig, ha őszinték akarunk lenni, bármennyire is szórakoztató a dolog, ha rajtakapnak, akkor bizony repülhetek is innen. Apám meg azt nem nézné jó szemmel, mert hát mi is mondanának róla a minisztériumban, hogy az egyetlen lányát kicsapták egy iskolából. Ejj-ejj. Aztán persze megint engem hibáztatna érte, ami mondjuk jogos is lehetne, de engem nem érdekel. Csak hasznosan akarom eltölteni az időmet itt a kastélyban. Az óra közben elkezdődik, én pedig ismét dobolni kezdek a padon, csak a változatosság kedvéért. A padtársam biztos nagyon örülhet nekem, de jelenleg nem tud érdekelni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Barabás Dália Vanda
INAKTÍV


Vandália
offline
RPG hsz: 40
Összes hsz: 69
Írta: 2016. június 28. 18:38 | Link


LLG Tanterem


Egész nyugodt napom volt, sőt, szinte már gyanúsan nem történt semmi. Mondjuk nem is értem, hogy miért lepődöm meg ezen annyira, mostanában nem sok mindent csináltam, szóval ettől nem is várhattam volna többet. Kaptam időközben egy válaszlevelet Samutól, megismerkedett egy lánnyal, elvileg kezdenek komolyodni köztük a dolgok. Kíváncsi lennék rá, nem akarom, hogy a bátyám valaki olyasvalakivel álljon össze, aki egy borzalmas szörnyella, bár bízom Samu ízlésében, így annyira nem aggódom. Megírtam a válaszlevelemet, amibe pontos és részletes beszámolót kértem tőle, majd miután odaadtam egy bagolynak, csak sétálgattam a kastély falai között. Ha már egy iskolában vagyok, és unatkoztam is, támadt egy ötletem. Felmentem a szobámba, összeszedtem pár tankönyvemet, LLG-t, hát mi mást? Számomra ez a tantárgy olyan volt mintha kínait akarnák tanítani egy ősembernek. Na jó, talán annyira nem volt vészes, de voltak hiányosságaim, így ha már unalomra adtam a fejemet, itt az esély olvasgatni picit, jegyzetelni, és kényszeríteni az agyamat arra, hogy egy kicsi információt is befogadjon, feldolgozzon majd megértsen. 3 tankönyvel és 2 füzettel jutottam vissza ismét a kastély folyosóira, a mellettem elmenő diákokra nem is vetettem pillantást, csak a földet bámultam. Igen, ebből azt hiszem mindenki tudhatta, hogy nem vagyok a szemkontaktusok rajongója, ha nem muszáj, akkor kihagyom. A könyvtár helyett, egy tanterem felé vettem az irányt, lassan betoltam az ajtót, de mivel nem találtam odabent senkit, nyugodt szívvel bevonultam, és hátramentem az utolsó padsorba. Leültem, szépen gondosan magam elé helyeztem a könyveimet, majd az asztalra könyököltem, és végignéztem a terembe. Milyen hatalmas. Így, hogy nincs idebent rajtam kívül senki talán még nagyobbnak tűnt, mint amekkora! A gondolataim elkalandoztak, megráztam a fejemet, majd felsóhajtottam. Muszáj nekiesnem! Kinyitottam az egyik tankönyvet, az egyik leckénél, majd olvasni és jegyzetelni kezdtem. Próba, szerencse!
VB karácsonyi ajándékkereső
2018. december 23.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2018. december 23. 22:13 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sebastian Jared Selwyn
Független varázsló, Legilimentor, Végzett Diákoffline
RPG hsz: 888
Összes hsz: 3363
Írta: 2016. július 22. 21:30 | Link

Ruarc
SVK-MM tanterem

Annak ellenére, hogy a péntek általában péntekenként nem szokott dolgozni, most mégis sokáig volt bent munkában. Némi túlóra a jó időre való tekintettel, ha már egyszer annyian járnak be ilyenkor a Falatozóba. Ennek okán aztán mikor felért a kastélyba már jócskán tizenegy után járt az idő. Azt tervezte, hogy felmegy a szobába és ki is dől, de valahogy nem volt igazán álmos még, talán a rengeteg teától, amit megivott az este folyamán. Így válhatott lehetségessé, hogy mikor meglátta a kísértetszerű alakot az egyik folyosón haladni, ő maga is a nyomába szegődött. Nem úgy tűnt, mintha Ruarc járőrözne, úgyhogy kíváncsi volt rá, miben is sántikál. Megint szökne..? Nagyon furcsa volt az, ahogy közlekedett, legalábbis első pillantásra mindenképp úgy tűnt Sebastian számára, hogy itt valami egyébről van szó, mint egy szimpla éjszakai járkálásról, úgyhogy ezt meg akarta nézni magának. Oké, persze már semmi köze hozzá, talán nem is kellene, de valahogy az utóbb történtek után mégis csak érdekelte a dolog. Na meg úgy általánosságban is túlságosan dolgozott a gyanakvás benne, főleg, ha az albínó fiúról volt szó.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Renée Faraday
INAKTÍV


késdobáló istennyila.
offline
RPG hsz: 50
Összes hsz: 816
ÁVT tanterem wuuuuu
Írta: 2016. augusztus 6. 21:38
| Link

Đomcsi bácsinak szeretetvel. *-*

Fut-szalad-siet át az egész falun, árkon-bokron keresztül ront, csak két időst lök fel a téren, de tőlük is három nyelven kér elnézést, majd halad tovább egyenesen a kastély felé, ahol - reményei szerint - Đominic már várja őt a tanteremben. Ma lesz a legeslegelső animágia órája és szörnyen izgatott már mióta reggel kipattantak a szemei. Otthon mindenkit agyonidegesített, sógorbácsitól nővéren és unokahúgon keresztül tényleg-tényleg mindenkit, szóval inkább kiment az erdő szélére a kis mókuspajtásaihoz és őket figyelte, amíg el nem jött az idő az indulásra. Türelmet kéne tanulnia elég gyorsan, de ez ugye nem megy annyira egyszerűen errefelé. Mindenesetre a továbbiakban igyekszik minél kevesebb ártatlan embert elgázolni kutyafuttában.
Annak ellenére, hogy nem ivott Redbullt, mégis szárnyal, áttör a kapun és egyenesen a tanterem felé szalad. Diáktársai már meg sem lepődnek a száguldozó Renée látványán, teljesen mindennapos esemény hogy ledobja az agya az ékszíjat. Éles kanyarral vágódik be végül a teremajtón és boldog mosollyal köszönti DomDoDomot.
- Készen állok, kapitány! - jelenti ki teljes magabiztossággal, kipirult arccal, ahogy a tanári asztal felé lépdel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Sebastian Jared Selwyn
Független varázsló, Legilimentor, Végzett Diákoffline
RPG hsz: 888
Összes hsz: 3363
Írta: 2016. szeptember 20. 21:11 | Link

Haladó legilimencia óra
SVK tanterem
Október 4., 17:00


Miután kiderült, hogy két olyan tanonca is lesz, akik még akkor kezdték el a tanulást, mikor ő is, nem sokáig húzta az időt, rögtön az iskolakezdés másnapjára órát hirdetett. Nem lehetett azt mondani, hogy túl ideges lett volna attól, hogy órát kell tartania, ráadásul nála idősebbeknek, hiszen tudta, hogy képes elvégezni a feladatot, és már nem is teljesen kezdőkkel állt szemben. Amiatt azért lényegesen jobban aggódott volna.
Mivel nem volt jobb ötlete, és úgyis a bátyja lett az SVK tanár, így végül tőle kérte el a termet. Ezzel még valamit kezdenie kell majd, mert jó lenne olyan helyet találnia, ami eléggé csendes az elmélyüléshez, és nem is kell a használatához senkit sem kitúrnia a felségterületéről. Ez azonban még a jövő zenéje, most más dolga volt, nevezetesen az, hogy felmérje, hogy hol is tartanak újdonsült diákjai.
Míg várt rájuk, addig a tanári asztallal szembe húzott egy padot és odatett két széket is. A két asztal nem ért össze, annyira azért nem akart ő közel lenni másokhoz, kellett a távolság, de úgy ítélte, hogy kicsit kényelmesebb lesz, ha nem kell átkiabálnia a fél termet két ember miatt. A padra lerakott aztán egy kancsó teát is meg két bögrét, míg magának kakaót kerített, aztán két perccel öt előtt - vagyis a hivatalos órakezdés előtt - leült a tanári asztal mögé, két tenyere közé fogta a kakaós bögrét, és várt. Most már talán egy kicsit mégis csak ideges volt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Aimé N. Flamme-Lenoir
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 18
Összes hsz: 36
Írta: 2016. szeptember 21. 00:13 | Link

Ethan részére
-napjainkban, a Művészetek tanteremben-


Fogai között ott szorul az ecset, és most is, mint mindig éppen nyakig merült úgy a festékbe, mint magába a festésbe. Absztrakt vonalak, összefüggéstelennek tűnő színek és árnyalatok követik egymást a vásznon káoszt és érthetetlenséget hagyva maguk után. És ez teljesen rendben van.
Elég, ha csak ő érti egyelőre a lényeget, ha senki más nem látja meg benne a tiszta gondolatot, az összeállt végső képet. Tudja, hogy nem sokan fogják átlátni, "mire gondolt a festő", mikor ez a kép készült, de nem is zavarja. Ha alig egy maroknyi embernek sikerülne felfogni, amit lát, az sem érdekelné. Saját magának alkot, ez számít.
Borús, sötét színek váltogatják egymást világosabb árnyalataikkal násztáncot járva az alkotás jegyében, de a végeredmény még távol van. Az utóbbi napok borús rosszkedvét mutatják be, mennyire nem volt kedve semmihez és senkihez, sem az iskolához, sem... semmihez.
Lassan lerakja az ecsetet a vászon előtti kis részre, vállai összeroggyannak, ahogy a szögegyenes tartással felhagy. Csak bámulja és bámulja a képet. Próbál rájönni, mit akart vele mondani ez előtt egy perccel. Az agya teljesen üresen bámul a félkész festményre.
A helyiséget átjárja a festékszag.
Utoljára módosította:Aimé N. Flamme-Lenoir, 2016. szeptember 21. 00:16 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lepsényi Zalán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 213
Összes hsz: 1788
Írta: 2016. október 8. 16:01 | Link

Ricsi
It has all ended, it has all stopped
Finally, light is coming down
The stormy rain and wind
Has finally stopped but...


Örülök, hogy sikerült elmondanom Dainak azt a bizonyos dolgot és még szerencse, hogy mindketten nyugodtak voltunk, ezáltal nem történt semmilyen probléma. Nem estünk egymásnak, ráadásul egész könnyen elfogadta az egyébként nem mindennapos helyzetet. Annyira higgadtan viselkedett, hogy lefekvés előtt tényleg azon kezdtem gondolkodni, vajon hitt-e nekem és nem csak magában röhögött egész idő alatt. Mindazonáltal ismertem már annyira a haveromat és mint kiderült, féltestvéremet, hogy tudjam, ő nem verne át ilyen komoly téma közepette. Ez neki is ugyanolyan fontos, mint nekem. Mikor elköszöntünk egymástól azon az este, azt hittem minden rendben lesz, közösen meg fogjuk oldani és együtt fogunk beszélni az apánkkal. Akkor, aznap este valóban elhittem. Mekkora egy barom vagyok!
Nagy feladat vár rám és ez is legalább annyira nehéz megtenni, mint az első lépést. Már belefutottam egy hibába, amit viszont nem bántam meg. Gwennek csak azután beszéltem mindenről, miután Daival tisztáztuk a vérrokonságunkat. Szerintem ez így volt a helyes, de a lány egy kicsit felháborodott ezen, mondván, hogy miért csak mostanság mondtam el neki. Vele is kicsit összevesztem, bár a kapcsolatunk kibírta, ennyitől azért nem hagyjuk elszakadni a köztünk lévő fonalat, de azért még kicsit bennem van a kis konfliktus hatása. Erre jön rá még két újabb teher. Dai egyszerűen eltűnt. Napok óta nem láttam, pedig eddig egy nap többször is találkoztunk, ha máshol nem, hát a folyosókon intettünk egymásnak. Szofit is kérdeztem, hátha csak engem került - mely szintén elég rossz lenne, valljuk be -, de a legjobb barátja sem tudott róla semmit. És ez ma délelőtt történt, tehát továbbra sincs meg a srác. Nagyon aggódok és kissé mérges is vagyok rá, amiért ennyire elhanyagolt, mikor tudja, hogy nehéz időszakon megyünk keresztül és a legjobb lenne, ha összetartanánk. Félek, az apjához ment, ebben az esetben pedig nagyon megharagudnék rá, mikor szemtől szemben beszéltük meg, hogy együtt fogjuk felkeresni és megvitatni vele ezt az egészet. Eközben a másik oldalról is húznak, év eleje óta a kastélyban tanul Ricsi és Veronika is, őket még többször is látom, mint Dait és mivel én már tudom az igazat, elég nehéz így a szemükbe nézni. Úgy nőttem fel velük egy házban, hogy édestestvérek voltunk. Ha most kinyögném nekik, hogy amúgy történt egy is félrelépés anyánk részéről, biztosan kiakadnának és tán már nem tekintenének rám úgy, ahogy kettejükre. Kívülálló lennék. De ha nem mondom el nekik az igazat, előbb-utóbb úgyis a fülükbe jut, akkor pedig baj lesz, nagyon nagy baj!
Nem vagyok depressziós és nem vagyok szomorú! Én csak... feszült vagyok már napok óta. Kevés emberrel beszélek, ez mondjuk nem különös, ha rólam van szó, de a testvéreimet is kerülöm a Levitán belül is, csak akkor beszélek velük, ha kell. Dai eltűnése mindennél jobban aggaszt, mégis próbálom úgy átfésülni a terepet, hogy ne legyen annyira feltűnő. Miért van az, hogy folyton érzem Ricsi tekintetét magamon? Mindahányszor hátrafordulok, nincs mögöttem senki. Ez már beteges. Kéne egy pszichológus, mielőtt elsüllyedek.
Délelőtt szünetekben végig a folyosókon járkáltam, hogy hátha megpillantom Dait, de semmi, csupán felhúztam magam jobban és a nagy tömeg is felbosszantott. Ma van egy órám, ami négytől tart hatig. Elég durva, de végül is kibírható. Végigülöm, majd mikor kicsöngetnek, a helyemen maradok és megvárom míg mindenki elhagyja a termet. Néhányan vissza is tekintenek rám kérdőn, nem értik, miért vagyok annyira mozdulatlan, akárcsak ha nem hallottam volna a csengőt. Nem szokták zárni a termet, így nyugodtan dőlök hátra a padban és kezdek játszani a tollammal. A szobámban nem tudok tanulni. Napok óta ez lehetetlen, pedig nem kéne elhanyagolni a feladatpéldákat már a tanév elején. Úgy döntök, inkább nekiesek ott helyben az üres teremben. Megoldok párat, igazából elég sokat, addig is jó, hogy arra figyelek és nem Dai és a többiek jártnak az eszemben. A nagy szorgalmam azonban enyhül, amikor kezd besötétedni és a termet ellepi a szürkület. Mivel az ablakai nem a lemenő nap felé néznek, korábban veszik árnyékba a helyiség. De nem baj, szeretem a sötétet és egy ideig ugyanolyan jól látok benne, mint a rendes fényben - hála a betegségemnek -, csakhogy elfáradtam. Ha pedig fáradt vagyok, akkor nyűgösebb is, amit jobb elkerülni most, amikor alapjáraton is rettentően feszült vagyok. Újra játszok a tollammal és a füzetet bámulom, mire léptek zaja visszhangzik. Miért csak az utolsó pillanatban figyeltem fel rá? Semmi időm sincs hozzászokni a gondolathoz, hogy valaki közeledik, máris megjelenik az ajtóban. Felpillantok az illetőre és pár másodpercig lefagyok. Nem akartam vele találkozni, főleg nem most, ez egy nagyon rossz pillanat. Elhúzom szám sarkát, majd újra visszanézek a füzetre, elhitetve vele azt, hogy tanulok, mely egyébként nem is áll messze a valóságtól.
- Mi az? - kérdezem unottan, mialatt egy egyenletet írok fel. Hangomban érződik a fáradtság, de egy kicsit az az érzelem is, ami engem jellemez napok óta. Tudom, hogy felfigyelt már a furcsaságomra, érzem, hogy ő az, aki lassan mindenre rájön. Mégsem merem neki elmondani. Miért viselkedek így? Miért nem akarok vele találkozni? Légyszí tesó, ne gyere közelebb!  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 21. 22:59 | Link

Asztrológia óra


Alighogy visszatért a suliba, beleveti magát a munkába, mintsem, hogy túl sokat kelljen gondolkoznia. Csendesebb napokat is megélt már, de volt sokkal elfoglaltabb is, azonban most nem akadt más, amivel lefoglalja idejét teljesen, ismét a munka ad kapaszkodót a túléléshez. Vissza a régi kerékvágásba, hiszen ezzel a világ körüli úttal is felérő turné a lányával, jócskán tartogatott meglepetéseket, idegeskedni valót, és egyéb kellemetlen nyalánkságokat. Zoltánunk kikerült a komfortzónájából, de most végre, ez az ismerős, sőt biztonságos talaj a lába alatt, új reményeket és lendületet ad neki. Tőle szokatlan módon, vidoran baktat a folyosón, hóna alatt a szokásos paksaméta, horoszkópok, jegyzetek, táblázatok, aminek a felére sem lesz szüksége, de azért jó, ha nehezéknek nála van, hátha egy cunami idetalál, akkor viszont jól jön a többletsúly. Horoszkópelemzős órát fog tartani, ami nem lesz egyszerű feladat, mégpedig azért, mert le kell butítania annyira a lényeget, hogy megértsék, hiszen ez lesz az első ilyen, legalábbis úgy gondolja. Egyelőre biztos benne, hogy meg tudja csinálni, nem olyan borzasztó, kiértékelni egy születési képletet. Sőt, aki képes lesz valamit alkotni a témában az órán, annak még az év végi jegyét is felkanyarítja eggyel-kettővel, de ez titok, majd csak a foglalkozás végén árulja el. Nem is jár automatikusan, csak annak, aki szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy dolgozik. A tanerő semmit nem ad ingyen, még a szúrós pillantásokat sem, bár azokért nem kell sokat gürcölni. Ahogy a teremhez ér, feltépi az ajtót, és reméli, hogy már csendesen és tudásra éhesen várják a nebulók, ugyanis ő azt szereti.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 29. 18:36 | Link

Asztrológia óra 2.


Egy újabb asztrológia óra, egy újabb kihívásokkal teli nap. Ahogy egyre mélyebben mennek bele a horoszkóp elemzés mélységeibe, annál inkább válik süppedősebbé a talaj, bonyolultabbá a magyarázat, bár a fényszögek még most nem kerülnek elő, de ami késik, az is eljön hamarosan. Végül is az asztrológia rákfenéje a bolygók között ható erők, enélkül nem érdemes nekiülni elemezni, mert abból látszik, hogy a képletben jelzett analógia negatívan vagy pozitívan teljesül-e be. Ezen az órán, még csak a Hold és a főbb házak kerülnek terítékre. A horoszkópok maradnak a régiek, úgy látszik a nebulók is. Szeret úgy érkezni, hogy várják. Igen, ez betudható a hiúságának. Mikor látja, hogy mindenki ott van, akinek ott kell lennie, lendületesen vág bele az új részekbe.
- Köszöntök Mindenkit! Szeretem a kitartó embereket, épp ezért, szeretném bejelenteni, hogy egy év végi K-t ezennel beírtam önöknek, mert ezek az órák felérnek egy nehéz vizsgával. Ennyi a közérdekű közlemény. Vegyék elő a múlt órai képletet, tovább haladunk a rejtelmeiben! Megvizsgáljuk a Holdat, melyik jegyben, melyik házban van, mit jelent, mit olvashatunk ki belőle. Első körben ennyit kérek. - Előveszi a most már mindenki előtt ismert, Teréz anya képletet, hogy bemutassa hogyan is kell ezt csinálni. Elmeséli róla, amit már mindenki lát, hogy a Hold az Ikrekben áll. Az Ikrek Hold, kalandvágyat adhat a szülöttnek, valamint lelkiekben egy olyan jelleget, amiből itt is látszik, hogy nem nagyon élte át ő azt a sok nyomorúságot, ami körülvette. Egy Ikrek semmiben nem merül el mélységében, csak felületesen foglalkozik a dolgokkal, ezért tud több mindenre odafigyelni. A Hold, a lelkiséget is mutatja, ebből az Ikrekből az következik, hogy változékony volt a lelki élete. Mivel látszik egy piros vonal a Nap és Hold között, sejthetjük, hogy komoly feszültség lehetett a gondolkodása és az érzései között. Nem azt gondolta, amit érzett, és talán nem is azt mondta. Várkonyi itt közbeszúrja, hogy olyan dolgok is kiderülnek egy horoszkópból, amit a szülött a legmélyebben titkol, úgyhogy ne csodálkozzunk azon, ha néhol nem stimmel a kép arról az emberről, amit a világ ismert, azzal, akit a horoszkópból megismertünk. Elmondja még, hogy a Hold az ötödik házban van, valószínűleg ennek köszönhető, hogy iskolákban tanított, mert közel voltak hozzá a gyerekek, mivel az ötös ház a gyerekek háza is többek mellett. Megemlíti még, hogy a Hold, mutatja az anyával való kapcsolatot is. Szerethette ő a gyerekeit a maga módján, de egy Ikrek típusú anyával időnként olyan az élet, mintha egy hurrikán szélén élnénk. Az ölelések futólagosak, a figyelem nem korlátozó, de a szeretet sem túláradó. Egy Szűz nappal ez még elviselhető, de ha mondjuk a szülött egy rák, akkor sajnos szeretethiányban fog szenvedni egy Ikrek anyával.
- Ennyit a Holdról. Most próbálják meg a kapott horoszkópban levezetni ezeket! Itt is segíthetnek a jegyzetek, minden, ami a kezük ügyében van. Ne ijedjenek meg, ha nincs elképzelésük róla, az a legjobb, akkor használják a megérzésüket, az analógiák tükrében. Továbbra is segítek mindenkit rávezetni a helyes útra. Ne adják fel! - Ezzel elhallgat, átadván a szót a tanulóknak. Tisztában van vele, hogy kombinatív képesség, az analógiák ismerete, és egy kis elvonatkoztatás nélkülözhetetlen ide, de biztosan megbirkóznak vele. Nem katasztrófa, ha az elején döcög egy kicsit. Ennyit még ő is elnéz, a lényeg a próbálkozás.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Seth Gareth Selwyn
Házvezető Navine, Tanár, Illúziómágus, Gondnok


Whiskey in a teacup
offline
RPG hsz: 760
Összes hsz: 2519
Párbajszakkör
Írta: 2016. november 4. 20:15
| Link

// Minden résztvevőt megkérek, egy szál legyen az óra - ehhez a hozzászóláshoz tessék csatlakozni, hogy a lehető legkevésbé zavarjuk az Asztrológiával egymást! //


Már egy ideje tervezte ezt az órát, viszont a megvalósítás tovább tartott, mint gondolta - nem tudta, mekkora lesz az érdeklődés, de alaposan felkészült, így nemcsak tanársegédje, de Sebby is jelen lesz, hogy nagyobb számú résztvevővel is elbírjanak. Ráadásul a felsőbb évfolyamos diákoknak is lehetősége nyílik újat tanulni, főleg, ha lesz elég merszük kihívni valamelyik "díszvendéget". Jómaga marad a tanár szerepénél, tehát szemmel tartja a diákokat, gyógyít és bíráskodik, ha kell.
Elsőként érkezik a helyszínre és nekilát, hogy előkészítse a terepet az alsóbb évfolyamoknak- a padokat és a székeket eltünteti, a felszabaduló teret pedig párbajszőnyegekkel tölti meg, amik közé védőfalakat von fel. Erre a kósza varázslatok miatt van szükség, hogy az egymás szomszédságában párbajozók ne veszélyeztessék a másikat. Ezen felül jónéhány párnázóbűbájt elhelyez és egyéb biztonsági óvintézkedést is tesz, bár jól tudja, hogy képtelenség minden eshetőséggel számolni. A sarokban egy kis asztalra az elsősegélyhez kellő dolgokat pakolja ki, kizárólag itt hagy meg néhány széket és reménykedik, hogy feleslegesen aggódik csupán. A felsőbb évfolyamok a terem másik felében fognak gyakorlatozni (hacsak nem szeretnék kifejezetten hagyományos keretek közt mérni össze az erejüket), ahol a függönnyel leválasztott részen terep és tárgyak is nehezítik majd a dolgukat. Itt egyelőre nem helyez el varázslatokat, elválik, hány emberrel is kell számolnia és mennyi hely jut az egyes pároknak.
Utolsó lépésként az ajtóhoz sétál, hogy jól olvashatóan elhelyezze a szabályokat, amik valamennyi belépőre vonatkoznak.

Szabályok


• A párbaj során kizárólag pálca használható (sem fizikai erőszak, sem speciális képességek)
• A párbaj kezdetén figyelmeztetés nélkül nem támadunk az ellenfélre!
• A párbaj kezdetén mindkét fél jelezze, hogy készen áll a küzdelemre. Az üdvözlési formulák végrehajtása kötelező.
• A párbaj során - alatt - nem kell feltétlenül megvárni, hogy az ellenfél felkészüljön a támadásra, de a sportszerűség ezt diktálja.
• Bármilyen átok, rontás, bűbáj, stb. használható, ha az nem okoz maradandó testi sérülést vagy halált.
• A küzdelem akkor ér véget, ha valaki elveszti a pálcáját vagy huzamos időre képtelenné válik a varázslásra, esetleg önként feladja a küzdelmet.
• Ha valaki megadja magát, pálcáját helyezze a földre és lépjen hátra.
• Nincs döntetlen. Időnk mint a tenger.

Büntetés jár, ha...
• ...üdvözlés nélkül, a megadott idő előtt támadunk az ellenfélre.
• ...szánt szándékkal súlyos sérülést okozunk az ellenfélnek. (A miheztartás végett: a bokaficam nem súlyos, a gerinctörés viszont igen.)
• ...támadást indítunk azután, hogy valaki egyértelműen megadta magát.
• ...megszegjük a szabályzat bármelyik pontját.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Czettner L. Maja
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4930
Írta: 2017. április 2. 22:31 | Link

Alíz & Verocs 🦋
cicafüles ruccmucc
LLG tanóra az év elején


Fuh, huh, bruh és eh, na meg egy kis beh. Mindezen hanghatások kíséretében indult Maja reggele az új tanév egyik első heti tanítási napján. Egyszerűen képtelen volt jó pofit vágni a naphoz, mosolyogni, vagy akár csak egy kicsit is élvezni a dolgot. Nyűgnek érezte, fájt a feje előre és a legutolsó dolog, amire vágyott, az a tanóra volt. Amiből mára vagy hat is kijutott volna. Éppen a nagyterem előtti folyosó egyik ablakpárkányán fetrengett, mikor megjelent Alíz és Verocs. Nagy mosollyal integetett nekik, aztán megigazítva a fülecskés hajpántját felpattant és odafutott hozzájuk, hogy nem túl boldogan, de csatlakozzon a terem felé vezető úthoz.
- Ú, amúgy milyen óránk is lesz?
Kicsit kínos kérdés, de nem meglepő tőle, na, erre azért lehet számítani. Még így az elején sincsen képben, ez később se fog változni. Egy dologban mondjuk biztos, ez nem Repüléstan lesz. Annak időpontjait ha nem írta le neki Lewy hatszázhuszonnyolc helyre, akkor egyre sem. Reggel a táskájába bedobott pár csomag színesceruzát és filctollat, radírt, meg még pár apróságot, aztán felkapta a papírhalmazt is az asztaláról. Na, senki ne ijedjen meg, ez mind színezőből meg rajzfüzetből állt inkább. Így már mindjárt nem olyan meglepő, hog készült, merthogy nem is tette. Nagyot sóhajtva figyelte ezeket a holmikat, még a szöszi felé nézett, aztán a barnaságra.
- Ülünk hátra, egymás mellé, ugye? Hoztam pár dolgot, ha eseeetleg unalmas lenne.
Vetette fel, bár igazából biztos benne, hogy nem lesz érdekes, sőt, előre nagy összeget tenne rá, hogy az első tíz percben felavatja az új pacis színezőjét. Megesik, a legjobbakkal is. Idő közben sikerült a terembe is beverekednie magát, a csajokkal együtt és egyből le is csapott a szimpatikus padsorra a maga részéről.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Kasza Fanni Stefánia
Tanár, Elemi mágus, Egyetemi hallgató, Gyakorlótanár, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


Lil' Bi†ch | MosolygósGyilkos | CsicskaPixi
offline
RPG hsz: 480
Összes hsz: 3433
Írta: 2017. április 4. 18:45 | Link

A srác, akivel szupertitkos akcióba kezdtünk Angel
Már talárban || Változott a mjuzik || Másnap éjjel || Előzmény ITT


Csak megemeltem a szemöldököm a megjegyzésére, milyen kört futottunk? Bunkóztam vele? Ilyen nekem miért nem rémlik? Biztos elkalandozott és tovább gondolta dolgokat vagy tudom is én. Én jó gyerek vagyok!
Másnap este volt, ahogy ígértem be voltam osztva járőrözni akkorra. Nem vártam meg a levita előtt, nagyfiú volt már és biztos voltam benne, hogy el fog találni a BIT tanteremhez, ezért körülbelül fél tizenegy tájékán célirányosan odabaktattam, fekete talárom lobogott nyargalásom közben, bár a szél nem fújt. Ugyan mi a gurkóért fújna bent a szél? Akkor szoknyát se hordhatnának a lányok, mert Marilyn Monroe a sírjából felkelve azzal vádolna minket, hogy lopjuk az ő… az ő… szoknyalibbenését! Látjátok? Ezért veszek mindig biciklisnadrágot a szoknya alá, nem csak melegít a hidegben, de az én mozgásomat is megkönnyíti, főleg, ha felmászok valamire. Például a tanári asztalra tombolni, járőrözés közben esténként tök jó móka, de psszt. Ha megtudja Várkonyi bácsi, hogy az asztalán az én cipőm nyoma volt pár napja, biztos büntető feladatokat kapok asztrológiából.
Alig két perce érkeztem a terem elé, jól ismertem már az ajtót, gyakran aludtam órákon, még ha párszor nyitott szemmel is kellett. Vicces volt azért, mit ne mondjak.  A levitást még nem láttam, ami azt jelenti, hogy végre nem késtem el, yay! … vagy én nem vettem észre őt, megesik az ilyen.
Egyelőre sötét volt, még a pálcámmal sem ragyogott a lumostól –szándékosan- csak a maradék fénykibocsájtó világította meg a folyosót annyira, hogy a félhomályban ne mehessen a falnak az ember lánya. Ha lett volna órám, biztos ránéztem volna, hogy tisztában legyek az idővel, de mivel nem volt karórám, ezért csak a pálcámat forgatva zsonglőrködni próbáltam félig kinyújtott nyelvvel, ahogy arra koncentráltam, hogy elkapjam azt a nyavalyás botot, amíg meg nem jön Milán. Teljesen jó elfoglaltságnak tűnt, és ha arra jönne egy másik prefi-bubu, nos igen, adnám a felelősség teljes, határozott diákot, aki komolyan veszi a feladatát és éppen csak nyomokat keres, mert „hallotta” hogy valaki arra járt. Tökéletes alibi, jobb nem is lehetne, haha!
Gyere már Milán, hol vagy?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


#Ha dumál #VérKasza #Kolosudvaribolondja #ENFP #Gelembezredes
Lewy Bojarski
INAKTÍV


Lengyel csk | Satan | Apuci | Mr Schwarz| kewy
offline
RPG hsz: 1199
Összes hsz: 2273
Írta: 2017. július 5. 16:08 | Link

Lola
kinézet | reptan óra


Nincs egészen három napja, hogy hazajöttem az edzőtáborból és már vissza is tértem az iskolába. Nem linkelhettem sokáig, elvégre kötött a szerződés, meg a szavam, úgy összességében nem terveztem, hogy majd ismét új elfoglaltság után nézek. A hétvégére már megvoltak a tervek, ha minden igaz, majd Tihanyba megyünk, hogy ne maradjunk otthon túl sokáig.
Most azonban csak rántottam egyet a pulcsim szélén, meggyorsítva kissé a lépteimet a folyosón, mielőtt a reptan terembe léptem volna. Az ajtót szélesre tárva hagytam, hogy azok, akik esetleg úgy döntenek, hogy megtisztelnek a jelenlétükkel, beszállingózhassanak. Én letettem a seggem a tanári asztalhoz és a táskámból szedtem elő pár dolgozatot, amit még nem javítottam ki. Írtak benne elég orbitális hülyeségeket, tehát egy-kettőre reflex-szerűen került rá a troll minősítése. A többi viszont egész jól sikerült.
Amikor végre mindenki megérkezett, szép kényelmesen feltápászkodtam és egy pálcaintéssel kiosztottam a leosztályozott műveket. Vetettem egy kérdő pillantást Maja felé, hogy vajon most is színez-e, de aztán csak összefontam a karjaimat a mellkasomon.
- Szép jó napot, hölgyek-urak! Mindenki befejezte a zizgést? Helyes. Akkor ma ismét a nemzetek csapatairól fogunk beszélni - a hangom meglehetősen tiszta volt és határozott, a lépteim pedig az ajtóhoz vezettek, hogy becsukjam azt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Bálint Fruzsina Ingrid
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2017. október 18. 19:37 | Link

Robi báácsi <3

A mágia elmélete és gyakorlata kedvenc tantárgyammá nőtte ki magát. Valahogy nem tudtam nem odafigyelni a tanár óráján, lekötött a szövege. Ami leginkább megnyerő, az a hatalmas önbizalom, ami belőle csak úgy sugárzott, mint a csernobili atomreaktor a robbanás után. Ez valahogy nekem is hiányzott, de alapok nélkül hiába óhajtok házat építeni, össze fog dőlni az épület. Ez pedig valljuk be, egyedül és főleg szakértők nélkül nehezen fog megvalósulni.
Kezemben a magyar aranyvérű családok névjegyzékével vártam, míg a többiek szépen kiszállingóztak a teremből, és egyedül maradtam a tanárral. A kérdésem túl személyes ahhoz, hogy a többiek jelenlétében tegyem fel.
- Elnézést, lenne rám néhány szabad perce? – úgyis lyukasórám volt utána, én ráértem, de Robi bácsi már nem annyira biztos. Na jó, szemtől szemben nem merem bácsizni, lehet, hogy sértőnek találná, hisz állítólag nemrég még ő is hasonló volt hozzánk. Én biztos nem lennék jó tanárnak, túl engedékeny vagyok, egész addig, amíg nem én vagyok a mókázás áldozata. A vicc addig vicc csak, amíg mindenkinek az.
Ha már egy valakinek nem, akkor azonnal le kell állni. Ezt a beszélgetést viszont nem viccnek szántam, nagyon is komoly szándékaim voltak. Na, nem a tanárommal… az egyébként sem legális, és túl idős lenne hozzám.
És nálam él a szabály, hogy házinyúlra nem lövünk.


Utoljára módosította:Bálint Fruzsina Ingrid, 2017. december 28. 00:44 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Maróti Fanni
INAKTÍV


Noelé, most, mindig, örökké
offline
RPG hsz: 112
Összes hsz: 731
Írta: 2018. január 10. 21:52 | Link

- Bájitaltan terem

Borzalmas vagyok a legtöbb órán, aminek nincs köze az ecsetekhez, vásznakhoz, képekhez és színkörökhöz. Márpedig a bájitaltanon a színekhez akkor kerülök a legközelebb, amikor ki kell találnom, hogy az előttem bugyogó főzet miért nem olyan színű, amilyennek azt a tankönyv szerzője megálmodta. Pedig erre elég egyszerű válaszom is lehetne: mert nem értek hozzá. Miért is szenvedek akkor ezen az órán, ha már le is adhattam volna, hiszen a Művészetek tárgyhoz nem kell? Mazochizmus. Színtiszta mazochizmus.
Na, meg mert voltam olyan béna és elmondtam a szüleimnek, melyek a főbb tantárgyak és tudnivalók a varázsvilágban. Így hát az őseim nyomására ebben az évben is több nap találtam magam bájitaltan órán, mint amennyin szerettem volna.
Alapvető ősantitehetség létem azonban már annyira megszoktam, hogy nem is venném túlságosan magamra, hogy már megint nem fogok remekelni, de amiatt, hogy ki a párom a mai órán eléggé értetlenül tekintek a sors nevű fintorgó szörnyetegre. Nem volt neki elég, hogy a legutóbbi találkozásunk úgy sikerült ahogy? Szereti, ha kísértik? Lehet, hogy a szerelem vak, a szerencse meg forgandó, de a sors sem teljesen normális, az tuti.
 - Helló - mosolygok rá azért köszönés gyanánt, mert hát tőle fog függeni, hogy felgyújtjuk-e ma a termet vagy sem. És nem azért mert pyromágus. Hanem, mert én egyszerűen ilyen béna vagyok. Na, jó, túlzok. De nem nagyon.

felső
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lóránt Bence
INAKTÍV


MT (marha tehetséges)
offline
RPG hsz: 581
Összes hsz: 1794
Bájitaltan terem
Írta: 2018. március 27. 19:02
| Link


- Maguknak még egyszer el kell készíteniük ezt a bájitalt, ha már ekkora felfordulást okoztak – mondja Felagund professzor nekem, meg Lilynek. Lilyt ma osztották be mellém először, és… nos, nem túl erős a kooperáció közöttünk, hogy szépen fejezzem ki magam. Én mindent pontosan szeretnék megcsinálni, szerinte ő is, de a végeredményt szanaszét láthatjuk a teremben. Nyilván azt is el kell majd takarítanunk, miután megcsináltuk a Goulens bájitalt. A többiek csendben összepakolnak, miközben néhányan cinikusan, vagy kárörvendően néznek minket. Nem szólalok meg, végül is igazuk van, bár nem mindenkinek sikerült a bájital, az övék legalább nem robbant szanaszét. Sérülés nem történt, de elég sok mindent beterített a mi szuper bájitalunk. Miután elmentek, sóhajtva fordulok a fekete hajú felé. Amúgy olyan nagy zöld szemei vannak, hogy félő, egyszer megszerzik trófeának őket, de tényleg!
- Ezúttal talán a könyv szerint kellene haladni – fújom ki a levegőt. Szerintem jól csináltam mindent, és ő lehetett a hibás, de ezt hogy mondjam el egy Levitásnak? Ők a tanulósok, nekik mindent jobban kellene tudniuk, vagy tévedek? Még az is lehet, hogy igen. Visszalapozok a könyvben az első lépésekhez, majd megint megnézem a hozzávalókat. Pleurisy gyökér; damijána; őrölt verbena; ragadós galaj; Rolló elixír. ~ Ó, a fenébe! ~
- Az elixírből ugye maradt még 4 csepp? – nézek rá. A fenének sincs kedve plusz húsz percet itt tölteni egy új elixír elkészítésével.

Utoljára módosította:Lóránt Bence, 2018. április 2. 10:39 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legjobb postairón a környéken.
Kasza Fanni Stefánia
Tanár, Elemi mágus, Egyetemi hallgató, Gyakorlótanár, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


Lil' Bi†ch | MosolygósGyilkos | CsicskaPixi
offline
RPG hsz: 480
Összes hsz: 3433
Írta: 2018. március 30. 20:31 | Link

Lizzie
#zene #anagyBUMMelőttpárnappal #mégélénken


Kicsit feszült voltam a közelgő navis meccs miatt, hisz amióta szétmentünk Mattel, nem nagyon találkoztunk sőt. Kis ellenségeskedést érzek iránta felém, bár lehet ez a saját tudatom játéka magammal.
Túl sok a stressz, túl sok a baj és túlzottan túlaggódom a dolgokat. Szerencsére Kolossal minden jól ment közöttünk, bár féltett a meccs előtt, de mindig mondtam neki, hogy ez csak egy buta iskolai mérkőzés, tényleg nem olyan komoly, még ha páran véresen komolyan is veszik. Küldtem a fiúnak egy mosolygós selfiet, mivel nem találkoztunk naponta, inkább csak hétvégente és szerettem ilyen apróságokkal feldobni a másik napját. Végül elmentem egy üres tanterembe, elhatároztam, hogy kicsit gyakorlok elemi mágiát, de előtte meditálnom kellett, mert sík ideg voltam a meccs miatt.
A terembe belépve valóban nem volt ott senki, sőt a folyosón sem, úgyhogy az ajtót is nyitva hagytam. Levettem taláromat és az asztalra terítettem, egyenruhámban feszengve ültem fel a tanári asztalra, törökülésbe felhúzva a lábaim és lehunyva szemeim kezdtem összpontosítani, megszólítani az elemem mélyen magamban. Igyekeztem mindent úgy csinálni, ahogy Olive néni tanította nekem.
Nem mondom, hogy ijedős vagyok, de észrevettem, hogy meditáció közben igen fosos vagyok és van, hogy akaratlanul is felgyújtok valamit, amikor Hime vagy Sparkle megzavar. Tök ciki, de ez van, aztán ellen tűzzel kezelem a problémát és eloltódik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


#Ha dumál #VérKasza #Kolosudvaribolondja #ENFP #Gelembezredes
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. április 2. 19:50 | Link

Várffy-Zoller tanár bácsi – az áldozat&Lóránt Bence – a tettestárs
Fessünk! És menjünk utána büntibe...

Úgy esett e csodás április harmadikai napon, hogy halálosan unatkoztam az egyik tanórán. A mágia elmélete és gyakorlata... hahaha. Akkor inkább Önismeretre megyek, mert itt biza semmi mást nem hallok, csak azt, ahogy a tanár fényezi magát. Aha. Mester... gyerünk, én már a gyakorlatot várom.
Hol van itt a jedi kraft?
Suttyomban küldtem egy cetlit a mellettem ülő egyednek, aki háztársam,
a következő üzenettel:
Reménykedtem benne, hogy szívesen fogadna velem egy doboznyi fincsi sütiért. Ahogy hallgattam az előadást, ami akár színházi darabba illene monológnak, azon morfondíroztam, hogy miként festene Robi bácsi, akit kb. egy-két napja ismerünk, sárga szemöldökkel, és tipikus English bajusszal. Le is firkantottam a cicamicás füzetembe, a világért sem térnék át pergamenre. Jó nekem ez a mugli kis találmány, egyszerű, de nagyszerű, és praktikus. Az enyémnek még mappatartó füle is van a hátuljában.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Fellegi L. Milán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 89
Összes hsz: 183
Írta: 2018. április 5. 20:01 | Link


GYNT tanterem, még előző tanévben

Kattognak a fogaskerekek a fejében egész reggel, talán az egész Levita együtt kattog vele, olyan hangos. Az a hulladék Edictum mindent megtestesít, amit Milán a mai napig utál és nem tud elfogadni a Bagolykőben, ezek közül pedig a leginkább azt a pletykának nevezett jelenséget, amivel olyan hatékonyan lehet kapcsolatokat rombolni és embereket tönkretenni. A képét előbb látja meg mint a nevét, így sajnos még gyanakvásra sincs lehetőség, rögtön a felismerésnek kell az amúgy is gondterhelt vállaira ülnie, hogy itt bizony róla van szó. Ráadásul nem egyedül, nem csak róla. A szíve gyorsabban kezd dobogni és falja a sorokat, amíg a végére nem ér.
- Nevetséges – szisszen fel halkan, hiszen a cikknek valójában semmi valóságalapja nincsen... Mégis van neki rengeteg. A fele hazugság, nyilván. Méghogy ő énekelt? De meglepően szimpatikus számára az elképzelés, mely szerint ők Andrissal egy párt alkotnak. Egy pillanatra elképzeli ahogyan az Eridonos tarkójára fonódnak az ujjai, aztán égő arccal menetel be a fürdőbe, hogy a hidegvíz alá tolja a fejét reggeli mosakodás címén.
A délelőttöt gombóccal a torkában tölti, fél hogy meglátja valahol Andrist, aki már biztosan szintén látta... Nem mintha elkerülhetné őt.
Nem sokkal később már be is toppan a GYNT terembe, magára nemtörődöm derűt erőltetve, mintha semmi különleges nem lenne a mai napban – éppen csak azt felejti el, hogy akkor sincsen ennyire relaxált feje, mikor egy átlagos napról beszélünk, így aztán ez több mint gyanús. Andris már ott ül, ő pedig messziről próbálja megállapítani, vajon olvasta-e már a cikket, de semmit sem lát rajta. Lezuttyan mellé.
- Helló – köszön rekedt hangon, továbbra is a fiút fürkészve, a tekintete tele van kíváncsisággal, de csak nem talál semmit. Gyerünk már, csak egy pici jelzést...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várffy Sára
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 128
Írta: 2018. május 14. 10:02 | Link

Thomas

Nem tartozik a kedvenc óráim közé, de hasznos... elvileg. Épp csak a szemem alig bírom nyitva tartani, pedig Oravecz prof igazán jó tanerő, talán csak magába a tárgyba sikerült beleválasztania.
Akkor is elnyomok egy ásítást, mikor nyílik az ajtó, és az iskola egyik dolgozója jön be, akit valaki más követ. Diák. Biztos, hogy az, és... hozzánk jön? Szuper. Legalább van valaki, aki nálam is később érkezik a suliba. Gyorsan körbepillantok a termen, mert tényleg nem mindegy, hogy a prof hová ülteti le szegény srácot, de hamar szembesülök azzal, ez is csak egy nem létező probléma, mivel már csak mellettem van hely.
Nem jövök zavarba, és hasonlók, egy ilyen helyen könnyen megesik az emberrel, hogy a másik nem egy képviselőjével kell megosztania jelen esetben a padját, s mikor ez hangosan is ki lesz mondva, a srác pedig elindul, még egy halvány mosolyt is küldök felé.
- Sára majd segít a felzárkózásban - szól a további kijelentés, mire én biccentek, mert ilyet tőlem tényleg kérni se kell. Nem nagy fáradtság ez nekem.
" Hogy hívnak? " várom meg, hogy kicsit leüljön a csend, és minden visszatérjen a régi kerékvágásba, csak azután csúsztatom oda a papírt, amire ráfirkantottam a kérdést. A beszélgetést nem tűrik, de ha elég ügyes vagyok, ez talán nem szúr szemet a profnak. Viszont tényleg nem hallottam a nevét.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. május 24. 20:07 | Link

King Jr David

Asztrológia és Csillagászat terem

Korán kelt, mint mindig, függetlenül attól, hogy éppen mikor feküdt le az este. Nincs teljesen kipihenve, mert az éjszakáját valami mással töltötte, mint az alvás. Ebbe most ne menjünk bele mélyebben, ő sem szeretné, ha kitudódna. Mogorva hangulatban ballag a folyosón éppen ezért a tanterme felé. Mellette Nini üget, segítve a férfinek cipelni a sok-sok dolgozatot, meg kötelező olvasmányt, amit be akar mutatni az órán. Három évfolyamnyi dolgozatot javított ki, amire ráment az éjszakája. Hát igen...ha egyszer belefog, nem tudja abbahagyni. Kiosztott két tucat Trollt, és alig néhány Elváráson felülit. Erőteljesen nyit be az ajtón, raja a pakkot a tanári asztalra. Nem néz körbe, csak maga elé, ahogy rakosgatja szét a papírokat, rendezgeti a pennáit, aztán int Nininek a házi manójának, hogy leléphet.
- Igyekezz haza, ne kóricálj el! - Indítja útnak az apró lényt, aki áhítattal ajkán rebeg egy halk "igen"-t, és kisurran az ajtón, nyakát is behúzva. A férfi bizonytalanul csóválja meg a fejét. Soha nem volt túl nagy bizodalma ezekhez a teremtményekhez. Miután már nem köti le semmi a figyelmét, megérzi, hogy hiába távozott el a manó, még sincs egyedül a teremben. Pedig nagy hangsúlyt fektet mindig arra, hogy korán érkezzen. Érezze csak minden diák azt, hogy késett. Ám ez alkalommal nem sikerült a terve. Szemei elkerekednek, hangja meglepetést sejtet.
- Maga? Hogy kerül ide? - Fel sem merül benne, hogy a nebuló órára jött, pláne nem az övére. Amúgy meg ilyenkor még tombolnak kint az udvaron vagy a folyosón és csak az utolsó utáni pillanatban mennek be az oroszlán barlangjába. Felcsapja a naplót, emlékeiben kutat, de nem találja az archoz a nevet vagy fordítva.
- Ha már itt van, törölje le a táblát, ha nem esik nehezére! - utasítja a túlbuzgó növendéket.
Utoljára módosította:Várkonyi Zoltán, 2018. május 24. 20:10 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. július 4. 08:03 | Link

Lewy Bojarski

- Tanár úr! - szólította meg a férfit.
Épp befejezték repüléstan órát, több diák már le is lépett, de Liza csak most fejezte be a jegyzetelést.
- Bocsánat, hogy zavarom, de lenne egy kérdésem - kezdett bele. Nem igazán tudta, mit is kérdezhetne, mert lényegében értelmes lány, felfogja, amit mondanak neki. Bojarski prof  pedig nem beszél mellé, tisztán leadja az anyagot. Ami Lizának elég volt, legalábbis azt hitte. Még senkinek sem árulta el, de az iskolaelső, akit mindenki okosnak hitt, olyan lazán bukott meg a reptan vizsgán, mint ahogy az ember első krémese szétcsúszik a tepsi tartófala nélkül. Csak placcs.
- Csak említette, hogy az angol válogatottnak van egy híres mozdulata, az a lebukás. Engem az érdekelne, hogy igazából kik alkalmazzák? Mármint a fogók biztosan, de egy hajtónál is hasznos lehet a mozdulat? - Csak reménykedni tudott, hogy a prof nem nézi teljesen flúgosnak egy ilyen kérdés után.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Asztrológia óra
Írta: 2018. október 17. 10:31
| Link

Asztrológia tanterem

Terem leírás: Ez az egyik legkülönlegesebb tanterem, mely két tárgynak is otthonául szolgál. Belépve nem találunk padokat és hagyományos székeket, de még a plafon, sőt a falak sem hétköznapiak. Maga a terem kör alakú, melyet óriási kupola fed, mintha a szabadban lennénk éjszaka, felettünk a csillagos ég megbűvölt mása látható, teljes panorámában. Ám nem csak egyszerű látvány elemként ad hátteret az Asztronómia és Asztrológia óráknak, hanem a tanerő kívánsága szerint képes az égbolt egyes részeit kinagyítani, közelebb hozni. A bolygók és egyéb égitestek mozgása hűen tükrözi a természetes, kinti állapotot, de akárhogyan módosítható is, ha a tananyag könnyebb megértését segíti, szemléltet. A csillagképek csillagai összeköthetők akár, az éppen tárgyalt égitest kijelölhető, valamint ha úgy szükséges, az egész, szimpla grafikai ábraként is megjeleníthető. A teremben hideg, de halvány kék fény dereng, valahonnan a padló alól, hogy ne legyen teljesen sötét, de ne zavarja semmi a látványt sem. A székek kényelmes fotelek, melyek eleve megdöntött háttámlával rendelkeznek, sőt szinte fekvő helyzetbe is állíthatók, ha úgy a legkényelmesebb a szemlélődés a diákoknak. A padozathoz sincsenek rögzítve, valamint teljesen körbe forgathatók, szabadon mozdíthatók, bármely irányban. A plusz szolgáltatásokhoz tartozik, hogy a kinti természet, élethű imitációját tudja nyújtani, a tücsök ciripeléstől, harmattól és szellőtől kezdve a hőmérséklet ingadozásig, sőt a falakból hangok is kicsalogathatók, akár zene, akár a Világűr hangjai. Nincs szükség távcsőre, illetve tekinthetjük úgy, hogy az egész kupola egy nagy távcső, mindenki ugyanazt és ugyanúgy látja benne, a tanár kívánalmainak megfelelően.

Olyan korán érkezik, hogy a teremben ne legyen még senki, ám nem lehet sohasem kizárni, nem alszik-e valaki a meghitt sötétségben egy kényelmes kagylófotelben. Arra is volt már példa, hogy egy csókolózó párocskára lelt a Bak csillagkép alatt. Gyorsan kiosztott két büntető feladatot az adott csillaghalmaz jellemzéséről mind Asztronómiai, mind Asztrológiai értelemben. Egyébként is jaj annak, aki összekeveri a kettőt. Kellemes helyzetben van, hogy mindkettőt ő tanítja és sokszor ki is használja ezen előny nyújtotta lehetőségeket, hogy a renitens egyéneket nyúzza ezzel. Ma remélhetőleg nem lesz probléma ilyen szempontból. Gyors pálca intésekkel átrendezi a termet. Kicsit világosítja a fényeket, körbe rendezi a foteleket, a plafonra pedig az Ekliptika csillagjegyeit varázsolja. Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő És Halak sorakoznak egymás után a megfelelő sorrendben. Papírjait rendezgetve várja a tanulókat.

//Álmodói tudnivalók: Majd vegyétek úgy, hogy nem csak négyen vagyunk a teremben, hiszen ez egy rendes óra, vagyis nyugodtan belemesélhettek más diáktársakat is!
SEGÍTSÉG//
Utoljára módosította:Várkonyi Zoltán, 2018. október 17. 11:50 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Edictum botrány
Írta: 2019. január 18. 18:45
| Link

Én kedves Hitvesem


- Na, akkor ahogy mondtam, jövő órán dolgozat az egész eddigi anyagból. Szedjék össze a maradék agysejtjeiket, mert szükségük lesz rájuk! - Vidáman csukja be a jegyzeteit. Már jó pár napja madarat lehetne fogatni vele, de ettől még a kötelező dolgozatokat meg kell íratnia, hiszen osztályoznia kell valami alapján a diákság tárgyi tudását. Persze az utána írandó szaktanári elemzést, amit az igazgató kér tőle is, meg a többi tanártól is, nem tölti el sok örömmel, viszont megcsinálja mindig, amit kell. Most még a kötelező rossz sem érdekli, hiszen imádott asszonkája visszatalált hozzá, és azóta minden a lehető legnagyobb rendben van. Ez volt az utolsó órája ma, de azért még akad pár magántanítvány, meg uzsonnázni is szeretne. Nem kapkodja el egyiket sem, hanem annak rendje és módja szerint körbejár a teremben és összeszedi a szemetet. A zöld noteszbe felírja a szemetelők nevét, némi megjegyzéssel kísérve. Kell ennyi mozgás, így nem használ mágiát. Sem most, sem akkor, mikor lemegy a faluba a magánóráira. Szerencse, hogy akad plusz munkája, mert az iskolában eléggé alul fizetik a tanárokat. Hiába lett doktor, az asztrológiai tudományok doktora, az nem jár több pénzzel, bár mióta Lana megvette a saját házukat, jóval kevesebb a kiadás. Uzsonnához nem megy a Nagyterembe vagy a konyhára, hiszen csomagolt Kedvese neki szendvicset, a saját szája íze szerint. Minek is enné a fűrészpor ízű vacakot, amit szendvics címén itt adnak. Előveszi a fóliába csomagolt, hatalmas fasírtos zsemléjét, amiből egy jókora salátalevél kandikál ki. Mielőtt beleharapna, kiveszi a zöldséget, gondosan eltávolítva az összes kis morzsácskáját, aztán megnyugodva nyitja ki száját hatalmasra, hogy beférjen a Várkonyi féle hambi.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Asztrológia szabaduló óra
Írta: 2019. április 6. 20:50
| Link

Vakmerő társaság


A szabaduló óra elnevezés kicsit félrevezető, mert az órától nem szabadul senki, sőt azt is csak remélni lehet, hogy nem esik nagyobb baja. A szerencse keze leosztotta a párokat, innentől csak egymásra számíthatnak. Rejtélyesen hangzik, de semmi nincs kőbe vésve. A tanerő reméli a legjobbakat, mossa kezeit és még a felelősséget sem vállalja. Az órához kicsit át kell alakítania a termet, de az alakításokat csak akkor teszi láthatóvá, ha mindenki megérkezett. Ravaszkás mosollyal ténykedik. A teret két egyenlő részre osztja egy fallal, mindkettőbe egy izolált, de átlátszó üvegkalitkát varázsol. Látni engedi a bent lévőt, de hang nem hatol át rajta, legalábbis egyelőre. Mindkét csapatnak lesz egy segítője, akitől a feladatokat kapják. Ő nem lesz látható, csak hallható. A feladat, hogy ki kell szabadulni. Mily meglepő! Az akadályok és a megoldások is asztrológia jellegűek lesznek.
Egyelőre még egyedül van, de nem sokára talán megérkeznek a nebulók, akik még nem sejtik, hogy mi vár rájuk. Leül egy székre, és várakozik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Weiler Dante
Független varázsló, Animágus, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 213
Összes hsz: 845
Írta: 2019. augusztus 29. 19:47 | LinkDeja vu. Vagy mi. Elismeri, hogy racionálisan nézve nem volt a legátgondoltabb lépés otthagyni a büntetőmunkát minden szó nélkül, de ha fizettek volna sem maradt volna abban a helyiségben, tudván saját beszámíthatatlanságának valódi mértékét. A lehető legegyértelműbb döntés volt akkor minél távolabb kerülni a szituációtól, és átkozott legyen, ha másként tett volna. Szerencsére elég nagy ez az iskola, hogy ne kelljen minden nap találkozniuk, bár az, hogy háztársak, eléggé megnehezíti a dolgát - ettől függetlenül Dante azóta a nap óta a bájitaltan szertárban állhatatosan ignorálja Ábel létezésének majdnem minden aspektusát. Félreértés ne essék, nem néz át rajta teljesen, minimálisan reagál a jelenlétére, ha azt nagyon muszáj és a környezete elvárja, azon túl viszont nem hajlandó komolyabb figyelmet szentelni sem a szavainak, sem a gesztusainak, sem… semminek, ami a fiúval kapcsolatos. Az előzőek alapján mindkettejük érdeke, hogy ennek a gyakorlatának eleget tegyen, bár őt nem a jóindulat, nem is a nagylelkűség vezérli ebben, mindinkább az az elemi ösztön: hogy maradjon távol attól, ami túl bajosnak tűnik.
Így, hogy legalább irritáltságának nagyjábóli természetét ismeri, kicsit könnyebb kontrollt szerezni maga felett, az idő is ismét visszatért ahhoz a nyári forrósághoz, amiben mostanság jobban érzi magát, emiatt a hangulata is kevésbé szélsőségesen változó. Összességében egy szokásos útvonalat követ, amihez időről időre visszatér az emberi kapcsolataiban, változó okokból ugyan - figyelmen kívül hagyja, amire/akire úgy gondolja, hogy nem akar időt és energiát áldozni, ez a személy újabban Ábel, igaz, a szokásos motivációihoz képest ez esetben azért eléggé rendhagyóak az okok.
Erre tessék, annak eredményeképpen, hogy otthagyta a büntetőmunkát, ismét beállították őket az üsthöz, hogy ezúttal “verekedés nélkül képesek legyenek elkészíteni a főzetet”. Ezúttal működni fog, az az eset kifejezetten józanító hatással volt a vérmérsékletére. Ábel elé tolja az elkészítési útmutatót, mit és hogyan kell felaprítani vagy összeőrölni, részéről el is kezdi az egyik komponenssel, miután egyszer már megcsinálták, emlékszik a munkamenetre. Ha oldalra kell nézni Ábelre, oldalra néz, ha mondani kell valamit, kurta, egyértelmű és tárgyilagos módon közli, de érezhetően nem kommunikál többet az abszolút szükségesnél.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várffy-Zoller Róbert
Tanár, Végzett Diák


-10 pont a Levitának
offline
RPG hsz: 491
Összes hsz: 1989
Írta: 2019. október 22. 16:34 | Link

Drinóczi Gerda Vivien

Drinóczi Gerda Vivien. Egy újabb név a feketelistámon. Egy név, amely a szemeim előtt lebegett, mióta megtörtént az a sajnálatos eset az erdőben. Nemcsak engem ásott el akkor, hanem magát is előttem. Végleg? Ezt viszont még nem tudtam egyértelműen megítélni.
Utánanéztem a hölgyemény órarendjének, és úgy döntöttem Okkultizmus és fekete mágia órán fogom meglepni. Igazgatóhelyettesként simán elintéztem, hogy Ambrózy Henrik kollégám halassza el az egyik óráját, de erről Gerda hogy, hogy nem, nem értesülhetett. Apró kommunikációs mulasztás, előfordul még a legjobb tanodákban is.    
Beültem a tanári asztalhoz, lábaimat feltettem az asztalra, és szórakozottan pörgettem a pálcámat ujjaim között. Figyeltem az ajtót. Mekkora meglepetés lesz neki, ha belép! Persze nem fogom rögtön leátkozni, kulturált ember módjára kívántam rendezni a nézeteltérésünket. Ha pedig nagyon nem sikerülne, akkor kezdeményezni fogom a kínzókamra újranyitását, ahol ő lehet az első exkluzív vendég gondoskodó felügyeletem alatt. De azért reméltem, hogy nem jutunk el idáig. Csak maradt egy csöpp kis esze még úgy is, hogy Yarista Palarn istenítése rendkívüli módon pusztítja az agysejteket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

2x Év tanára 2018 & 2019 tavasz-nyár

Legrellonosabb rellonos 2015/16 ősz-tél

Iskolaelső 2012/13 ősz-tél

Az év hajtója 2012/13 ősz-tél

Kérdezz!

Balázsi Hanna
INAKTÍV


hannázsi banna.
offline
RPG hsz: 6
Összes hsz: 7
Írta: 2019. december 12. 09:41 | Link

Ambrózy Henrik

Imádom, hogy semmi nem úgy működik, ahogy én azt elterveztem. Egyrészt bosszantó, másrészt pedig remek kihívás. Szeretem a kihívásokat, ha úgy rendesen meg kell harcolni valamiért. Úgyhogy, már fel is fegyverkeztem az összes harci technikámmal. Páncélként egy tankönyvet és egy pár jegyzetet hoztam magammal, fegyverként pedig egy penna van velem, amivel igen kiválóan lehet hadonászni, és sokkal hatásosabbá lehet vele tenni a mondanivalóm. Na meg persze ott van a titkos fegyverem, a roppant kedves, szőke fejem. Ami normál esetben a legkevésbé sem cuki, de hát ha az kell, hogy cuki legyek... akkor nincs mit tenni. Cukiskodni kell. Nem vagyok jó benne annyira, de talán menni fog. Remélhetőleg.
Szóval, az a helyzet, hogy várok a tanterem előtt. Megvárom, amíg vége az órának. Nos, az órának, amit én nem vehettem fel ideérkezésemkor. Pedig benne volt a tervezetben. Pontos tervezettel jöttem, hogy mit és hogyan fogok elsajátítani. Mindent a lehető leghamarabb, hogy ne vesztegessek túl sok időt az iskolában, mert utána egy durván menő élet vár, és én már azt akarom. Folyamatosan emlékeztetem magam, mennyire nagyon akarom, miközben várok. Amint elszállingóznak a diákok, én beslisszanok a terembe, egyből belövöm, kire fogok rárepülni, nem túl nehéz a választás. Szépen, magabiztosan trappolok oda hozzá, és megköszörülöm kicsit a torkom, hogy felhívjam magamra a figyelmét.
 - Ambrózy tanár úr? - kérdezem, és igyekszem nagyon nem úgy hangzani, mint aki éppen zaklatott és számonkérő. Igyekszem. Megpróbálok egy kicsit csevegősebb, kevésbé feszült hangnemet magamra erőltetni. - Képzelje el, éppen most jöttem az iroda részlegről. Azt mondták nekem, hogy nem vehetem fel az Ön tantárgyát ebben a félévben - tájékoztattam a hírekről, miközben látványos ledöbbentségemmel próbáltam az empátia legkisebb szikráját kifacsarni belőle. Legalább valamit.
 - Itt biztos valami félreértés lehet - tettem hozzá, miközben mosolyt varázsoltam az arcomra. BIZTOSAN valami félreértés. Más lehetőséget nem hagyok neki. Ennyit a cukiskodásról?
Utoljára módosította:Balázsi Hanna, 2019. december 12. 09:42 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ivanich R. Benett
Tanár, Egyetemi hallgató, Gyakorlótanár, Színjátszó vezető


still alive
offline
RPG hsz: 407
Összes hsz: 572
Írta: 2020. február 7. 15:47 | Link


SVK órán | ajándék

Unott kézmozdulatokkal firkantgatok a füzetembe, a sercegő papír zaját a tanár úr egyre fáradó hangja nyomja el. Nyakunkon a vizsgaidőszak, az utolsó órákon pedig a kevésbé veszélyes bestiák vannak terítéken. Próbálok valami épkézláb jegyzetet készíteni, gondolataim azonban a lecke végéhez közeledve egyre inkább elkalandoznak. Megvakarom az orromat, úgy görnyedek előre a padban, lassan már tűkön ülve az izgalomtól. Perceken belül vége az órának, az  évfolyamtársaim is türelmetlenül fészkelődnek a helyükön. Körbepillantok a termen, majd Karola felé fordulok. Nem sokkal arrébb ül tőlem, ezért korábban is előfordult már, hogy galacsinokba gyűrt üzeneteket váltottunk egymással.
"Sietsz óra után?" - görbítem komótosan a betűket egy kitépett cetlire, amit aprócska labda méretűre formázok tenyereim közt, majd egy ügyetlen mozdulattal hajítom el neki. Mindezt úgy, hogy a tanár ebből mit sem érzékeljen. Nem lenne jó, ha pontlevonást vagy büntetőmunkát vonna maga után a figyelmetlenségem. Mondjuk amilyen jó tanulónak számítok, nem hiszem, hogy szigorúan venné, maximum a csoport előtt tartana fejmosást. Lelkesen rágni kezdem a körmeimet, fél szemmel a reakcióját lesve. A zsebemben ott lapul az ajándék, amit napok óta lázasan készítettem a kiengesztelésére. De végre elkészült, és már nem tudok tovább várni az odaadásával. Késő estig maradtam fenn, hogy miután eltanultam a technikát, a béna próbálkozásaimat követően megtervezzem neki a fehér barátságkarkötőt. Tudom, hogy azóta rendeződött köztünk az elhidegülés, de jobbnak érzem, ha bocsánatot kérek tőle ezzel a kis aprósággal. Kérdés, hogy mit szól majd hozzá.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] 2 3 4 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély