37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Reissner Eliza összes RPG hozzászólása (52 darab)

Oldalak: [1] 2 » Le
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. január 13. 21:35 Ugrás a poszthoz

Weiler DanteEliza nem egy tétlenkedő leányzó, nem is akart sokáig a babérjain üldögélni a kipakolás után. Kapott egy gyors körbevezetést, mikor megérkezett, és szerencsére sosem volt az az eltévedős fajta, így konkrétan megcélozta a társalgót. Csak a helység nevéből kiindulva biztosra vette, hogy ide nem azok jönnek, akik csak úgy lézengeni szeretnének, vagyis bízott abban, hogy lesz olyan egyed, akivel képes beszélgetésbe elegyedni. Még ha kicsit úgy is érezte magát, mintha a Sims nevű mugli játékba került volna, kiszúrta a kanapén olvasó srácot, majd gondolatban megjelölte a feje feletti panelon a csevegés funkciót.
Lehuppant mellé, könnyed mosollyal az arcán nyújtotta oda a kezét.
- Szia, Reissner Liza vagyok, egészen új. És te?
Nem igazán az ittlétének időtartama érdekelte, de Liza már rászokott, hogy csak akkor válogatja meg a szavait - de akkor nagyon -, amikor cikket ír. Kevesen tudják követni, bár nem mintha annyira foglalkoztatná, hogy pár mondattal többet mondjon magyarázatképp.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. január 19. 13:04 Ugrás a poszthoz

Weiler DanteAhogy a fiú pillantását elkapja, azonnal rájön, hogy nem a számára legtökéletesebb embert szólította meg. Vagyis nem látja a módot, hogy vele könnyedén elcsevegjen az iskoláról, vagy bármi másról. Ami azt illeti, még abban is kételkedett, hogy akár újabb szavakat képes lenne kicsalni belőle a "húzz innen"-en kívül.
De nem adja fel, koránt sem abból a fából faragták.
- Örülök, hogy te nem vagy új. Mármint nem kell akkor kínos köröket lefutni, mint például, hogy jajj, mekkora ez a kastély, vagy hogy ú, de izgulok, milyen tanáraim lesznek. - Szemeit forgatva tette idézőjelbe a mondatokat. Hiába volt kiélezve a részletekre, a picsogásnál semmit sem utált jobban.
Vannak azok a lányok, akik túlbonyolítanak mindent, órákig gondolkoznak a válaszokon, főleg, ha hímnemű egyeddel társalognak. Később még fel is idézik a szituációkat, kínosnak érzik talán, még bele is pirulnak, hiába tudják, hogy mit sem ér, nem változtat semmit. Na, Liza ennek pont ez ellentéte.
- Csak beszélgetni szeretnék - felelt egy vállvonás kíséretében.
Vet egy gyors pillantást a Dante kezében tartott könyvre, elég csak pár szót látnia, hogy rájöjjön, a fiú nem egyszerű mugli könyvet olvas. Egyáltalán nem tűnt olyan stréber típusnak, így egyetlen következtetést tudott levonni abban a pillanatban.
- Te is muglik között nőttél fel?
Liza sosem volt olvasós típus, viszont a mágus világról imádta falni a sorokat. Az anyukája tudott róla, viszont egyszer sem mesélt, így rájött, hogy az apukája talán varázsló lehetett. Néha kicsit vágyott rá, hogy rábukkanjon a Reissner névre a könyvekben és valami csoda folytán kiderüljön, hogy az apai családja nem átlagos, valamiben kiemelkedő volt abban a társadalomban.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. január 23. 19:53 Ugrás a poszthoz

Weiler DanteRöviden felnevetett Dante válaszán. Ha ideges lett volna, ekkora biztosan elpárolgott volna belőle a bizalmatlanság. Az előző iskolájában könnyebben indultak a dolgok, de amikor mind a száz egyed, akivel egy légtérben volt elsőéves, egyszerűbb puhatolózni. Nem is értette honnan jön ez a kíváncsiság, csak érezte, hogy minél hamarabb, minél több dologról tudnia kell.
Voltak már aranyvérű családból származó ismerősei, ezért az sem jutott eszébe, hogy olyan kérdésekkel bombázza a fiút, amik egyértelműek lennének amúgy. Nem is akarta felbosszantani, így egyszerűen csak bólintott. Kis ideig csendben is maradt, azon gondolkozott, hogy mekkora különbségek alakulnak ki a varázsló és mugli családokban felnőtt gyerkőcök között.
Már épp azon gondolkozott, merre vigye el a beszélgetés fonalát, mikor Dante előbb döntött erről. Azonnal felkapta a fejét, egy pillanatra még reménykedett is, hogy akár testvérekre találhat.
- Nem, legalábbis nem tudok róla. Anyám mellett nőttem fel, Teóról semmit nem tudok - felelte egy vállvonás kíséretében. Már fel sem tűnt neki, hogy sosem apának hívja, de a Teodort kiskorában nem szerette, így a saját maga által kitalált néven hívja magában azóta is. - Esetleg ismersz más Reissnert?
Talán túláradó volt a lelkesedése, de akkor is hihetetlennek tűnt számára, hogy már az első ember választ adhat - még ha nem is teljesen - a kérdéseire.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. január 23. 20:05 Ugrás a poszthoz

Lora FontaineMindig is imádta a telet, külön élvezte, hogy ilyen óriási pelyhekben hullik a hó. Nem sokáig tétlenkedett a kastély falai között, hamar eszkimó öltözetét magára öltve ment ki az udvarra. Különösebb terve nem volt, így előkapta a pálcáját és eleinte azokat a varázslatokat gyakorolta, amik nem mentek neki, de egész hamar enyhébb átkokat szórt a már lehullott pelyhek közé. Nem sokáig gyakorlatozott ezzel sem, noha nem félt, hogy lebukhat, sokkal inkább a pletykáktól tartott. Nem akarta, hogy idejekorán olyan híresztelések terjengjenek róla, amik... hát, nem szolgálnák a javát.
Visszafelé tartott már a kastélyba, amikor kiszúrt egy szőke lányt. Mármint sok szőke lány jár a tanodába, de ez az egy különösen viselkedett. A másodperc törtrésze alatt irányt váltott, gondolkodás nélkül lépett oda az ismeretlenhez.
- Minden rendben? - Nem köszönt, nem mutatkozott be, semmi ilyesmi formalitás nem jutott eszébe. Előbb tudni akarta a részleteket, aztán talán képes lett volna hasonló dolgokra.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. január 23. 20:49 Ugrás a poszthoz

Lora FontaineSok mindenre számított, de erre nem. Kicsit kattos lány, erre már régen rájött, de még magának is fura volt, amikor észrevette, hogy csak lázba hozza a nem várt reakció.
Azért valami normálisság mégiscsak volt benne, mert mielőtt válaszolt volna, átgondolta a napját, és biztosan tudta, hogy lezuhanyzott a repüléstan órája után. Amúgy is figyelt a tisztaságra, a szobájában is a saját részén mindig rend honolt, ez alól pedig saját maga sem élvezett kivételt.
- Én szeretem a vaníliát - megvonta a vállát beszéd közben, de nem hátrált egy lépést sem.
Újra szemügyre vette a leányzót, ezúttal már könnyebb dolga volt, mert közvetlenül előtte állt. Nem nyújtott valami biztató látványt a lilás árnyalat a szeme alatt, sem a kipirosodott orra, illetve a szája is száraznak tűnt, mintha legalább egy fél maratont lefutott volna a sivatagban. Egy szó mint száz, betegnek tűnt a szőke, már csak azt nem tudta, hogy ő képzel bele többet, vagy tényleg furán viselkedik. Nem ismerte, de a sárga sálból azonnal rájött, hogy navinés, és bár nincs itt hosszú ideje, azt azért tudta, hogy az unikornisok házából nem szoktak így viselkedni a tanulók.
- Ha ilyen jó a szaglásod, miért nem a gyengélkedő felé szimatolsz? - Ritkán vezérelték érzelmek, de az első benyomás most túlságosan is elvitte a negatív irányba a dolgot, hát ő sem fegyelmezte magát.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. január 23. 21:41 Ugrás a poszthoz

Lora FontaineEgészen profi volt már abban, hogyan kell másokat kifigyelni úgy, hogy azok ne vegyék észre. Túl sokszor figyelt már meg embereket, hogy ne tanulja meg ösztönösen elrejteni az árulkodó jeleket, akár lebukott, akár nem. Viszont ez nem volt elmondható a vele szemben állóról, sőt, még csak leplezni sem tudná. Hirtelen rosszul érezte magát, de nem azért mert a másik figyelte, hanem mert ő szeret a túloldalon állni, a figyelmet pedig utálja. Ha lenne nála füzet, biztosan rápillantott volna az üres lapra, hátha az megnyugtatja kicsit. Mivel nem volt még csak hasonló sem nála, maradt az ellentámadás, hátha ezzel másra tereli a navinés figyelmét.
- Maximum szívrohamot kapnak, ha meglátnak, de az nem vészes - félmosolyra húzta a száját, amit aztán azonnal le is törölt.
Ha a teljes sztorit akarja megtudni, határozottan nem segít, ha magára haragítja az alanyt. Moderálta hát magát, az ajkába harapva nézett félre.
- De most tényleg, hogy érzed magad?
Ha Lizának kellett volna válaszolnia, biztos azt mondaná, furán. Először fordult meg a fejében, hogy valami baja lehet, mert semmi empátiát nem érzett a szőkeséggel kapcsolatban, a megjátszott érzelmei pedig csak azért voltak, hogy megtudja, mi történt.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. január 26. 08:08 Ugrás a poszthoz

Lora Fontaine


Eliza kis faluban született, ott is nőtt fel, így elkerülhetetlen volt, hogy lásson érdekes dolgokat. Mikor már elég idős volt, egyedül ment a játszótérre és mivel anyja sokáig dolgozott, ő is addig maradt, amíg kedve tartotta. Na már most egy faluban a főbb egységek mindig egymás közelében vannak, így a kocsma sem esett messze a játszótérről, ahogy az alkohol uralta felnőttek pedig szívesen járkáltak. Liza ezt sosem értette, hogyan lehet, hogy az amúgy lusta emberek valami fura ízű löttyöt megisznak, aztán táncolnak, verekednek, de leginkább sétálnak. Az meg aztán végképp nem fért a fejébe, hogy miért kell meginni, ha aztán úgyis távozik a szervezetből olyan gyors és kellemetlen módon.
Egy szó mint száz, Liza csak enyhén felhúzta a szemöldökét, miközben a navinés túltett az utolsó étkezésén.
- Vettem észre - motyogta halkan. Nem bírta megállni, hogy legalább ne szóljon oda.
Viszont azon elgondolkozott, mit kellene tenni ilyen eshetőségnél. Másnak nem akart szólni, de neki semmi gusztusa nem volt, hogy feltakarítson. Maximum, ha... de nem, még akkor se, ha fizettek volna érte.
Gondolatban megvonta a vállát, hamar túltette magát az iménti kis afféron.
- Reissner Eliza vagyok - osztotta meg a lánnyal, bár eleinte kétségei támadtak, hogy ez jó ötlet-e. - Remélem ilyen ötletekkel nem egyhamar leszel szülő. Ha már itt járunk, Ms. Szimatfelügyelő, te ki vagy?
Hosszú idő után először sajnálta, hogy már nem ír egyetlen újságnak se. Nem is nagyon kellett volna kiszíneznie a történteket, hogy egy jó kis pletyka kerekedjen ki belőle.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. február 13. 20:39 Ugrás a poszthoz

Weiler DanteNem először szólta el magát, mivel az egyetlen személy, aki előtt figyel a megszólításokra, az anyja. Tőle is csak ritkán kérdezte, de annak is már jó pár éve. Megszokásból válaszolt, hangja érzelemmentes volt.
- Teó az apám, csak hát nem ismerem, szóval nem is akartam apának hívni, vagy ilyesmi.
Szíve szerint le is zárta volna a témát, egyrészt nem is akarta ilyen semmiségekkel untatni a fiút, ráadásul ezer más dolog volt, ami jobban érdekelte.
Legalábbis ezt hitte egészen addig, míg nem hallotta Dante reagálását. Először azt hitte, fel fogja idegesíteni, hogy ilyen hamar elítélték, de ehelyett olyan rideg maradt, mint a jég.
Elmosolyodott, enyhén oldalra döntötte a fejét.
- Úgy mondod ezt, mintha gyilkos lett volna. Még csak nem is ismered, le merem fogadni.
Általában beválik, hogy hidegen gondolkozik, még csak nem is sejtette, mennyire betalált most.
Lizának sosem voltak olyan tévképzetei, hogy az apja valami herceg, akinek azért kellett elmennie, mert a titkos birodalmának szüksége volt rá. Tudta jól, hogy valamilyen szinten undorító férfi lehet, de még a legvadabb álmaiban sem gondolta volna, hogy mennyire.
Mindenesetre nem tartotta jogosnak, hogy egy sehonnai faluból pottyantott ismeretlen kis fennhéjázó ítélkezzen felette. Ahhoz csak magának tartotta fent a jogot.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. február 13. 20:54 Ugrás a poszthoz

Lora FontaineMár harmadik éve, hogy a varázsló társadalom tagja, tehát eléggé hozzászokott, hogy vannak itt olyan dolgok, amik rázósak. Viszont azért arra mégsem gondolt, hogy az iskola udvarán belefuthat egy vérfarkasba. Még nem tanult róluk, nem is nézett utána, így elég erősen elgondolkozott azon, hogy egyáltalán értelmes lények-e. Bár ha erre a lányra nézett, inkább a nem felé hajlott.
- A helyedben inkább meggondolnám, hogy kinek mit mondasz. Nincsenek neked barátaid, akikkel megoszthatod az ilyen... kellemes gondolataidat? - Kivételesen elgondolkozott, hogyan válaszoljon. Valószínűleg a következő öt évre le is tudta az adagját.
A kíváncsiságát illető kérdést meghallva csak vigyorogva megvonta a vállát.
- Állj be a sorba, majd talán egyszer meghallom ezt a kérdést - vágta rá csípőből.
Eleinte a családja is cikizte miatta, de aztán rátalált az írásra és hirtelen mindenki elfogadta. Pedig nem volt megértő a családja, ami azt illeti, inkább csak arra szálltak rá ezek után, hogy nem lehet újságírásból megélni. Erre Liza mindig csak legyintett, tudván, hogy majd ő megmutatja nekik.
Ahogy erre gondolt, még tüzetesebben nézte a navinést. Biztos volt benne, hogy ezt meg fogja írni, ha más nem, hát magának. Az anyjának nem merné elküldeni levélben, így is alig engedte, hogy Magyarországon tanuljon. De ha a fülébe jutna, hogy vérfarkasok is járnak ebbe az iskolába, biztosan azonnal csomagolhatna. Hiába nem szeretett titkolózni Vivien előtt, valamilyen szinten kicsit visszavágásnak érezte ezt.
Figyelmen kívül hagyta a lány bugyuta kérdését, inkább a saját számára fontos dolgokra "terelte" a szót. Konkrétan megkérdezte, így a terelés egy kicsit enyhe kifejezés.
- Mióta vagy vérfarkas? Vagy annak születtél? Ma lesz telihold, azért vagy ilyen fura?
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. február 23. 20:49 Ugrás a poszthoz

Lora FontaineEgyre nevetségesebb lett a helyzet, ha más miatt nem is, ezért elgondolkozott azon, hogy ideje lenne távozni. Viszont nem hazudtolhatta meg a házát, koránt sem volt képes arra, hogy a navinésé legyen az utolsó szó.
- Egyszer akarok jófej lenni, akkor sincs rá szükség - megvonta a vállát, mintha tényleg szándékában állt volna kedvesnek lenni. - Majd megtanulod, én nem fogom lelőni a poént.
Nem bírta ki, azonnal felnevetett, ahogy meghallotta, hogy megsérülhet. Hiába vérfarkas a lány, most akkor sincs emberfeletti ereje, cicaharcban pedig már volt része. Egész szívóssá vált az évek alatt, csak nagyon ritkán maradt alul. Nem is az ereje miatt, az nem volt neki túl sok. Sokkal inkább a kitartás, illetve... hát, az övön aluli ütések vezették győzelemre. Nem dicsekedett vele, de azért nem is titkolta.
- Ennyire vagy rémisztő - utalt a nevetésére.
Hidegen nézett Lorára, már egy kicsit kezdte unni ezt a macska-egér játékot. Sajnos, vagy nem sajnos, de amilyen gyorsan feltámadt benne a kíváncsiság, olyan gyorsan el is illant, ha már kiismerte a helyzetet.
- Megkérdeztem csak, nyugi van. Értem én, hogy most szét akarsz szedni valakit, de nem én vagyok az embered. Hidd el, azok a stréber levitások zavaróbbak a rendszerben - elfordult Lorától, feltűnően nézte a gólyákat. Ujjal nem akart mutogatni, az amúgy is olyan gáz.
Igazából nem zavarta Lizát senki sem, főleg nem azok a kékek. Csak egyre lett mérges, mert bájitaltan előtt nekiment. Meg is említette annak a lánynak, hogy van jobb hely is az olvasásra, mint a folyosó. Talán javasolt is neki egy helyet, ami esetleg a kínzókamra volt, de persze ez mind csak feltevés. Senki sem tudja bizonyítani.
Legszívesebben felnevetett volna az önjelölt rellonos hallatán. Tényleg ennek gondolja a lány? Bár jelen helyzetben nem is tűnt többnek, ezt kénytelen volt beismerni.  
- Próbáljuk ki. Amúgy is éhes vagyok, van kedves elkísérni a konyhára?
Nem bízott az igenleges válaszban, csak le akart lépni. A következő órája mágia elmélet volt, amit a világ összes pénzéért nem hagyott volna ki, szóval csak várt.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 24. 12:26 Ugrás a poszthoz

Weiler Dante
- bocsánat T-T -
Akár türelmesnek is lehetne mondani, de egyre inkább kijött a sodrából. Ezentúl kétszer is meggondolja, hogy kivel fog beszélgetni, az is biztos. Hiába akarta nagyon megtudni, hogy ki volt pontosan az apja, de a saját büszkeségét sosem tudta félretenni csak úgy.
Karba tett kézzel meredt a srácra, pár percig csak nézte, nem szólalt meg. Nem akart meggondolatlanul káromkodva a fejének esni, szóval inkább bevállalta, hogy hülyének tűnjön, mint aki nem fogja fel a szavakat. Aztán sóhajtott egyet, elfordította a tekintetét.
- Svájcba jártam eddig suliba, mégis honnan tudnám a magyar töri részleteit? De ha félretennéd ezt a... khm... hangnemet, elmondanád, ki is volt ő? - Egész kedvesnek hatott, ahhoz képest, hogy épp a saját egóját dobta el.
Csak fel kéne állni, itt hagyni és a könyvtárban válaszokat találni.
Az kényelmesebb lenne, de ha már leereszkedett erre a szintre, akkor nem számít már semmi más.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 25. 19:00 Ugrás a poszthoz

Adrian Ivanorovics Black
Anglia, London;Egész könnyedén vitte véghez, hogy eljusson ide. Még ő maga is meglepődött, mennyire egyszerű volt minden. Csak annyit mondott, hogy Londonban akar vásárolni, kicsit különlegesebb cuccokra is van szüksége, ezért itt aludna egy éjszakát. Az anyja pedig belement, csak a szállás lefoglalásában segített neki. Liza ilyen könnyen még sosem szökött el otthonról.
Persze nem akart semmit sem venni, napközben mégis nézelődött. Nem akart a hotelszobában várni, amíg elkezdődik az esti buli. Csak császkált a mágusnegyedben, megnézte magának a híres Weasley varázsvicc boltot, meg a többi híres helyet. Legalább egy kicsit élvezte, nem szenvedett annyira, mint az előre gondolta. Este felé visszament a szállására, mert csak onnan tudta az utat.
Nehezen bukkant rá erre a "világra". Olyat keresett, ami nem feltétlen legális, és kicsit sem tizenéves lánykáknak való. Mivel azonban nem a megfelelő kulcsszavakat használta, sokszor felnőtt filmekbe illő helyeken bukkant fel. Még most is elfogta az undor, ha visszagondolt azokra a helyekre. Az egyetlen pozitívum, hogy ott beszéltek egy fél mondatban a bunyókról, Liza pedig kapott a lehetőségen. Mégiscsak normálisabbnak ítélte a verekedést, mint ami ott volt.
Szóval fogta magát, nehezen kiderített egy címet, összeszedte rá a pénzt alkalmi munkákból, és most itt van. Egy Temse melletti épületbe szólt a szórólap, ami most a hátizsákjában pihent. Szemrebbenés nélkül akart átjutni a biztonsági ellenőrzésen, de természetesen fennakadt. Mindig fennakad. Nem számít, mennyire volt legális a hely, vagy hogy bárki rátalálhatott és eljöhetett, a béna szőke tincsei miatt mindig megbélyegezték.
Elnyomott egy sóhajt, előkapta a pénztárcáját, majd a személyi megmutatása után tovább is mehetett. A pénztárnál egész kicsi volt a sor, hamar bejutott a küzdőtér elé.  
Utoljára módosította:Reissner Eliza, 2018. március 25. 19:09
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 30. 10:41 Ugrás a poszthoz

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town;Régóta készült már erre a napra. Vagyis hát nem kellett különösebben semmit csinálnia, egyszerűen csak várta. De azt nagyon, még annál is jobban.
Stephen King jó ideje a kedvenc szerzői között van, imádja a horror történeteit. Mikor még fogalma sem volt, hogy létezik a varázsló társadalom, már akkor odáig volt az amerikai férfi irományaiért. Aztán kiderült, hogy King szintén varázsló, ráadásul félvér, mint Liza, ami még inkább meghozta a kedvét azokhoz a történetekhez. Ahogy be lett jelentve, hogy egy beszélgetésre sikerült elhívni a híres írót, azonnal szabaddá tette magát erre a napra. Nem mintha olyan elfoglalt lenne, de még csak említés szintjén sem lehetett szó arról, hogy nem lesz itt.
Jóval a megjelölt időpont előtt ellátogatott a teaházba, hogy jó helyet szerezhessen magának. Sajnos nem ő volt az egyetlen, aki így gondolkozott, már nem is nagyon látott szabad asztalt. Kért magának egy kávét, hátha változik valami, de mások nem akarták elhagyni a helyüket, így akcióba lendült. Esélytelen, hogy végigállja az egészet, így miután kiszúrt egy fiút, aki mellett volt szabad hely, azonnal mellé lépett.
- Szia. Bocsi, de szabad ez a hely?
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 30. 17:01 Ugrás a poszthoz

Adrian Ivanorovics Black
Anglia, London;


Meglepődött, de élvezte az egészet. Nem tudott kihallgatni semmit, fogadni nem volt pénze, így az egész este kapufa lett volna, ha nem lenne ennyire optimista. Fogalma sem volt, miért volt jó nézni, ahogy két férfi laposra veri egymást, mégsem unatkozott. Kicsit fájt a szíve, amiért ennyit kellett költenie csak erre, de hamar elfelejtette a gondolatot. Nem volt értelme siránkozni ilyen apróságokon.
Mégis megpróbálta kihozni a legjobbat abból, amije van, ezért amint véget ért a mérkőzés, kiment az ajtón, és hátra lopózott. Nem volt valami komoly a biztonság, még ő is egyszerűen a hátsó részhez jutott. Mondjuk bárki szemtanúja lehet, hogy ezek a srácok aztán tényleg nem cukorból vannak, nem kell nekik külön védelem.
Liza lepődött meg a legjobban, hogy a győztes srác kint guggolt és cigizett. Már nem a cigizésen lepődött meg, azt jóformán észre sem vette. Nem, sokkal inkább azon, hogy nem kell tovább settenkednie, máris itt a "főnyeremény".
- Szia, bocsi a zavarásért - amit persze nem gondolt komolyan. -, de nagyon király voltál bent. Liza vagyok egyébként.
Utoljára módosította:Reissner Eliza, 2018. április 19. 11:26
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 30. 20:14 Ugrás a poszthoz

Adam Kensington
Március 30.; 01:32;Fél kettő múlt, Liza mégis Bogolyfalván császkált. Ezért szerette a szünetet többek között; most nem kellett a prefektusoktól vagy a tanároktól tartania. Nem különösebben érdekelte, ha büntetést kap, de az már hamarabb, hogy mások tudják, merre van és mit csinál. Jobban szeretett a háttérben maradni, onnan megfigyelni a dolgokat, majd csendesen kérdezősködni. Nem véletlenül volt az álma, hogy újságíró legyen.
Többek között ezért is kereste fel a Kins & Kens üzletet. Korábban sosem járt itt, hiába lógott minden hétvégén Bogolyfalván míg tartott az iskola. Az irodalmi est miatt korábban jött vissza a kastélyba és nem is tervezett hazamenni, csak majd a következő tanév végén.
Az éjszaka hideg volt, de a napközbeni jó idő miatt azt hitte, nem fog megfagyni, így otthon hagyta a kabátját. Óriási hiba volt, ezért sietős léptekkel közelítette meg az üzletet, hogy aztán kopoghasson. Csak reménykedett, hogy ilyenkor is van még valaki, aki fogadja.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 30. 22:06 Ugrás a poszthoz

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town;Halványan mosolyodott el, nem is várt sokáig, hogy leüljön. Belekortyolt a saját italába, amivel meg is égette picit a száját, így nem is válaszolt azonnal. Meg egy kicsit elgondolkozott azon, amire célzott a srác.
Erre a lehetőségre igazából nem is gondolt. Készpénznek vette, hogy ha azt mondták, King itt lesz, akkor bizony itt is lesz. De belegondolva neki is sántított egy kicsit a történet, hogy egy kisebb magyar mágusfaluba látogatna el egy olyan híres író, mint ő.
- Én ezt hallottam, és ha nem jön el... - egy pillanatra csendben maradt, mielőtt még valami eszelős dolgot mondott volna, amivel megrémiszti a beszélgető partnerét. - nos, akkor azt hiszem írok egy rágalmazó levelet neki - mosolyogva megvonta a vállát, jobb nem igazán jutott eszébe.
- És hogy válaszoljak is a kérdésedre, igen, King úr miatt jöttem. Te is? - Legszívesebben azonnal elkezdte volna faggatni, de ahogy a kávéjáról visszanézett rá, eszébe jutott, hogy még nem is mutatkozott be. - Reissner Eliza vagyok egyébként, itt tanulok a tanodában.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 30. 22:50 Ugrás a poszthoz

Kasza Fanni Stefánia
Február 22., Tantermek;
#mileszmégitt #DOPENem volt soha a nagy császkálás híve, de röpke 50 oldalt kellene épp átnyálaznia mágia töriből, így hű rellonoshoz mérten inkább felállt és elindult. Cél nélkül haladt a folyosókon, jóformán mindenhol tanuló diákokat látott. Ha lenne lelkiismerete, talán elszégyellné magát, de ez olyan felesleges dolog, hogy sosem gyakorolta. Helyette inkább azon gondolkozott, hogy esetleg lemehetne Bogolyfalvára egy jó kis vajsört inni. Talán még szerezhetne is magának valami társat, hogy ne egyedül iszogasson. Ahhoz még túl fiatalnak és társaságkedvelőnek érezte magát.
Nem akart megint a társalgóban leakasztani valakit, oda nem túl pozitív emlékek fűzik, ezért az udvar felé indult meg. Mindenesetre az üres termek mellett elhaladva bekukkantott néha, hátha lát egy normális arcot, aki nem fogja lenézni a származása miatt.
Csoportba verődött navinéseket látott, aztán pár levitást is, egyszer még olyanokat is, akik épp egy professzortól kértek segítséget. Aztán meglátta az eridonos lányt egyedül. Amúgy is szimpatikusnak tűnt neki, de ahogy észrevette, mit csinál, már nem akarta elhívni a faluba. Nem, Liza fejében teljesen új gondolat ütötte fel a fejét a spontán tüzet figyelve.
- Szia, Reissner Liza vagyok - hadarta el gyorsan. Amúgy se szerette az ilyen időrabló formalitásokat, most meg aztán pláne nem akart ezzel vesződni, de mégiscsak jól nevelt lány volt. Legalábbis ő szerette ezt hinni magáról.
- Ezt hogyan csináltad? - tért azonnal a lényegre.
Hallott már az elemi mágiáról, az elméleti részét fel is vette, de arra nem számított, hogy az iskolában is találkozhat különlegesekkel.
Azonnal rájött, hogy buta kérdést tett fel, de nem zavarta. Majd úgyis tovább fogja kérdésekkel bombázni a lányt, csak előtte kivár egy kicsit.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. április 4. 21:43 Ugrás a poszthoz

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town;Ahogy a fiú megmondja, melyik házból való, egy pillanat alatt felkelti az érdeklődését. Sok rellonossal ellenben Liza megkedvelte a sárga népséget, mivel mindig eszméletlen király pletykák alapjául szolgálnak. Az már mellékes, hogy ő maga utálja terjeszteni, azért szeret tudni róla. Ott van például az a fura lány, aki azt hitte magáról, hogy vérfarkas. Igen meglepődött, mikor egy festménytől tudta meg indirekt módon, hogy valójában csak képzelt betegség volt.
Válaszul a fiúnak csak bólint egyet, a mosoly már megszokásból ott csücsül az arcán. Nem gondolta, hogy ez a kedvesnek tűnő srác rosszindulatú híresztelésre adhat okot, de még nem vetette el a lehetőséget.
- Ne viccelj, ez nem neveletlenség. Ha olyanom van, én se szeretek a bemutatkozással bajlódni, csak elveszi az időt - legyint egyet, már nem is igazán foglalkoztatja a téma.
Ez a baj vele, képtelen hosszútávon egy dologra koncentrálni. Hiába várja nagyon Stephen Kinget, most mégis leköti, hogy egy ismeretlennel cseveghet például.
Ámulva hallgatja a navinés srácot, közben tudattalanul végig bólogat. Határozottan igaza van, ezt pedig azonnal el is hiszi neki. Nem tűnik annak a megjátszós fajtának Ben, akit azóta így tart számon magában, hogy bemutatkozott. Hiába, az aranyhal memóriája a neveket illetően sosem fog javulni, úgy tűnik.
- Igen - csettint egyet. - Nem is értem, hogy lehet elég egyeseknek, hogy csak a filmeket nézik. Köztudott, hogy jóval több minden van elrejtve a könyvekben, ezeket kihagyva pedig a legjobb részek vesznek el a filmekből. Mondjuk beismerem, hogy van olyan eset, amikor a sztori annyira béna, hogy csak a színészek miatt kedvelem meg végül.
Eszébe jut az a király trilógia, ahol a harmadik részt alig tudta befejezni, annyira felidegesítette a főszereplő lány hisztije. Nem is mert kiadni pénzt mozira, csak otthon nézte meg mikor megjelent, de akkor már bánta, hogy nem ment el.
- Viszont King történetei nem ilyenek - folytatja nagy elánnal. Ha az előbb nem is figyelt annyira, most már elemében van. - Fondorlatos, mindig meg tud lepni, és még ha kicsit száraz is, ahogy ír, nem tudom letenni. Még most is, hamarabb olvasom újra az álomdokit, minthogy reptanra tanuljak.
Nincs az a kincs, amiért ezt felvállalná Bojarski prof előtt, de halálosan untatja Lizát a magyar csapatokról való rizsázás. Reméli, hogy negyedikben már érdekesebb órák lesznek.
Utoljára módosította:Reissner Eliza, 2018. április 4. 21:44
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. április 9. 15:33 Ugrás a poszthoz

Kasza Fanni Stefánia
Február 22., Tantermek;
#mileszmégitt #DOPESzinte meg sem hallotta, hogy Fanni prefektus, vagy hogy miatta kezdtek el sztájkolni a festmények. Normális esetben erről is kérdezgetett volna, de most sokkal jobban érdekelte az eridonos pyromágiája.
Elképzelni sem tudta, milyen lehet, hogy gyerekjáték irányítani a tüzet. Már az is fura volt Lizának, hogy varázsló, mint minden mugli családból érkezőnek, de akkor is.
Ámultan bólogatott, még ő maga is barátságosnak látta a tüzet. Főleg, ahogy Fanni irányította, minden olyan kis egyszerűnek tűnt.
- Miket tudsz csinálni még az irányításán kívül? Mondjuk a színét tudod változtatni? Vagy valami mást, nem is tudom, lehet selymes a tűz? - Abban a pillanatban valahogy nem érezte furának a kérdést, ezért is nagyon várta a választ.
- Téged is megéget azért? - Alig tudta levenni a szemét a kis lángocskáról.
Olyan szelídnek tűnt, még ha butaság is, Liza meg akarta simogatni.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. április 9. 15:56 Ugrás a poszthoz

Adam Kensington
Március 30.; 01:32;Ahogy meglátta a kiszűrődő fényt, azonnal megörült. Nem sokat kellett várnia, míg az eladó beengedte, akkor már leengedte az addig önmagát ölelő kezeit. Mivel nem tudott azonnal felmelegedni, kicsit összedörzsölte ujjait, annak reményében, hogy gyorsabban beindul ott is a vérkeringés.
A kérdésre viszont egy kicsit megszeppent. Nem mintha szégyenlős lenne; nem erről szó sem volt. Inkább kicsit zavarban érezte magát, amiért olyan kéréssel jött ide, amit fura lesz kimondani.
- Hát én... keresek valamit. Mármint nem vagyok benne biztos, hogy létezik ez a dolog, de azért próba cseresznye - megvonta a vállát. Fel sem tűnt neki, hogy most nem a szokásos lényegre törő stílusát vette fel, sokkal inkább egy elveszett kislányét. Pont ezért nem is nagyon tudott változtatni rajta azonnal.
Mielőtt folytatta volna, kicsit körbekémlelt. Abban a szobában vitrinek sorakoztak, egy-két tárgyat különösebben is szemügyre vett. Legalább így tudta, hogy nem szúrta el a helyet, máshol úgysem találna ehhez hasonló király boltot.
- Először is olyan kérdésem lenne, hogy mugli golyóstollat lehet megbűvölten kapni? Mármint olyat, ami önírós.
Nem mintha óriási szüksége lett volna erre, de könnyebb volt számára egy kis semmiséggel indítani.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. április 13. 08:04 Ugrás a poszthoz

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town


- Hmpf - valami hasonló morgás volt a válasza.
Mint a normális emberek többsége, Liza is szerette az egyszerű megoldásokat, de ez pont nem tartozott közéjük. Hiperaktív személyisége miatt szánapmasan unatkozott, ha egy-egy filmet meg kellett néznie, ami nem is volt ritka alkalom. Az anyja rengeteget dolgozott, ha pedig sikerült összehozni, hogy együtt legyenek otthon, mindig egy filmes este volt a jutalma. Talán ezért nem is volt oda a filmekért általában, mert számára mindig csak a beszélgetés mellőzését jelentették.
Eleinte a könyveket sem szerette, szinte mindig a szabadban játszott inkább. Nem emlékszik pontosan, hogyan talált rá Stephen Kingre, csak azt tudja, hogy a Joyland volt az első, amit elolvasott.
- Jó, ezzel nem tudok vitatkozni - megvonta a vállát, ő sem várta, hogy ilyen Pál fordulást mutat majd be. - Az idő mindig kevés, a tennivaló meg mindig sok. De hát az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.
Azta, tényleg ilyen filozofikus vagyok?!
Nem véletlenül került a rellonba; mindig is a tettek embere volt, nem a szavaké.
- Ti a Navinéban szoktatok meditálni, vagy valami csoportos gondolkodó tréninget csinálni?
Mentségére szóljon, nem akarta meginterjúvolni a fiút. Eleinte.
De a kérdés csak úgy kicsúszott a száján, nem is figyelt arra, hogy már javában elindult a mozgolódás  elöl.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. április 19. 11:37 Ugrás a poszthoz

Adrian Ivanorovics Black
Anglia, London;Kicsit magabiztosabbnak hitte elsőre a fiút, akinek a köszönöm csak egy szó, amit ezerszer elismétel a győztes meccsei utáni gratulálásoknál. Az meg sem fordult a fejében, hogy a jelleme miatt is lehet ez a visszakozás szerű dolog Adrian részéről.
Mert nem is tévedett sokat, Lizának fogalma sem volt arról, hogy mi történt odabent.
- Ugyan, illik elismerni, ha valaki jó - megvonta a vállát, szélesebben elvigyorodott. - Nem sokat tudok a meccs hátteréről, de biztos, hogy egy súlycsoportban vagytok?
Nem konkrétan a tényleges súlyukra gondolt, mivel nem is tudott arról, hogy léteznek efféle csoportok. Sokkal inkább a tudás hiányára értette ezt a vesztes felet illetően.
- Nem - megrázta a fejét mindenféle szégyenérzet nélkül. - Ez volt az első, ahol voltam, meg eddig nem is követtem nyomon a küzdősportokat. De ennek ellenére is lazán meg lehetett mondani már az első pár perc után, hogy ki fog nyerni. Mióta vagy benne egyébként? - Sejtette, hogy nincs túl sok ideje, a nem túl érdekfeszítő beszélgetés véget fog érni, ahogy a cigi el fog fogyni. Nincs különösebb célja Adrian "kikérdezésével", de ha már itt van, kihozza a legtöbbet a helyzetből.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. május 8. 20:34 Ugrás a poszthoz

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the townElképzelte, ahogy a rellonosok tatamikon ülve hümmögnek, lehunyt szemekkel próbálnak koncentrálni. Ahogy megjelent ez a kép előtte, azonnal elnevette magát. Talán többször is kísérteni fogja ez a kép majd az álmaiban, nem lehet tudni. Mindenesetre vicces feltételezés volt számára.
- Dehogyis, még csak az kéne. Habár néha előfordul, hogy kibeszéljük, hogyan lehetne kiszedni másokból információt... de persze csak a házpontok miatt. Na jó, talán néha házikat is megpróbálnánk kicsikarni. - Nem volt teljesen igaz, amit mondott, de kíváncsi volt a fiú reakciójára.
Kétségtelen, hogy az iskola diákjai és tanárai sztereotipizálják a házakat. Lizának ezzel nem is volt gondja, sőt, néha szeretett is behódolni ezeknek. Egyszer kétszer vicces volt, azért mégiscsak szerette, ha mindenki tudja, nem minden rellonos gonosz, ahogy nem minden navinés jótét, adakozó lélek. Nem minden eridonos bátor, és közelről sem könyvmoly az összes levitás.
De azért tényleg jó lenne, ha valahogy könnyebben szerezhetnének házpontokat. Tavaly csak a kviddics kupát szerezték meg, pedig azelőtt náluk volt a házkupa is. Akkor még nem volt a Bagolykő diákja, ezért nem látta a klubhelyiségükben a kupát, viszont idén már szeretné. Ha pedig ez azt jelenti, hogy kénytelen lesz leülni és szorgalmikat írni, akkor megteszi.
Úgy elmerült a gondolataiban, hogy csak Ben mondandójának a végére kapott észbe. Teherbírás. Erősen gondolkozott, hogy mégis hol jártak, de aztán követte a fiú tekintetét, és észrevette King asszisztensét.
- Hát eléggé úgy tűnik, hogy King úrnak nem sikerült jól beosztani az idejét - halkabban mondta, talán egy picit mérgesen. Nem borult ki, nem fog hisztizni, semmi ilyen, de azért örült volna, ha élőben látja az egyik példaképét. - Ő biztos nem jó ebben a teherbírás dologban.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. június 30. 22:26 Ugrás a poszthoz

Révay Lili


Tudta jól, hogy anyját kirázta a hideg, ha bagollyal küldött neki levelet, de most nem akart telefonálni. Ha csak egy pillanatra is, de normális boszorkány akart lenni, plusz tényleg szüksége volt arra a füzetre, amit otthon hagyott. Év eleje óta azt hitte, csak úgy simán elhányta valahol a szobában az életvitel füzetét, ezért össze vissza lapokra írta a tananyagot, de ez már tarthatatlan volt. Gondolt rá, hogy lemegy Bogolyfalvára és vesz magának, hisz mióta a Czukorvarázsban dolgozik, még van is rá pénze, de valami nagyobbra gyűjtött. Szeretett volna egy igazán márkás öníró tollat venni, ahhoz pedig még kell a következő havi fizetése is. Szóval nincs mese, kell neki az a füzet.
Megírta a levélben, hogy megy a sora, meg a szokásos szöveg. Mióta kiderült, ki is az apja, elhidegültek az anyjával. Nem veszekednek, nincs folyamatos feszültség, csak valahogy nem találják a közös hangot. Meglepő, de ez nem érintette annyira rosszul.
Elgondolkozva sétált felfelé a lépcsőn, amíg bele nem ütközött egy társába.
- Nem túl szerencsés itt csak úgy álldogálni - jelentette ki. Most még morogni sem volt hangulata, csak tudatni akarta, hogy ne az út közepén nézelődjön a lány.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. június 30. 23:22 Ugrás a poszthoz

Révay Lili

Sóhajt egy aprót, mosolyt varázsol az arcára.
- Semmi baj, végül is nem történt semmi - felelte már nyugodtabban.
Valahogy nem tudott haragudni az aranyos navinésekre, ami kiderült, ahogy a lány szembefordult és meglátta a sárgás színeket rajta. Sosem lesz a kedvence - hogy is lehetne, mikor ő a rellonban van -, de azért kedveli az ottani diákokat. Talán az őszinteségük miatt, de ezen még nem gondolkozott.
Felvont szemöldökkel bólogat, ahogy meghallja a nevét. Nem gondolta volna, hogy ennyien megismerik, csak azért, mert többet tanult.
- Aha. És te? Navinés vagy, igaz? - Egyértelmű volt, de nem akart bunkónak tűnni, márpedig az 'és te' kérdés után mindig nagyképűnek érezte magát.
Annyira azért nem izgatta magát, már a belépője sem volt valami kedves. Nem halad túl jó irányba a sztereotípiájának a lerombolásában, mi tagadás.
Elmosolyodik a kérésen, nem kezd kérdezősködni. Ő maga is elég szétszórt volt, ezért sosem tudott volna elítélni senkit.
- De, persze - Előkapta a pálcáját, majd a Lili kezében lévő papírosra irányította és kimondta a varázsigét.
- Én is mindig kifelejtek valamit belőle. Mondjuk nekem könnyű, ha elfelejtem, akkor még azelőtt fel tudom hívni anyut, hogy megkapná a levelet.
Gyors a bagolyposta, de azért a telefonhívás még mindig gyorsabb. Ha mást nem is, de ezt lehet értékelni a mugli technológiában.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. július 1. 00:18 Ugrás a poszthoz

Révay Lili


Felnevet, ahogy Lili a homlokára csap. Hihetetlen, mennyire különbözőek - Liza kérdés nélkül, a legrosszabb időpontban szokta elhadarni azt a részt, míg a navinés el is felejti. Már kezdett kialakulni benne az a felfogás, hogy a bemutatkozás még a kínos kézfogásokat is felülmúlja.
- Révay? Mármint a színész rokona?
Végre! Kicsit lifegoal volt számára, hogy ő is eljátszhassa ezt a szituációt, amikor valakit felismer a felmenői miatt. Vele értelem szerűen számtalanszor megtörtént, Pestseholse egyik üzletében be sem kellett mutatkoznia, a boltos a kinézete alapján felismerte. Az idősebbek szerint pont olyan rideg szemei vannak, mint az apjának. Amit azért nem is fog megérteni, mert szerinte a barna meleg szín, még akkor is, ha nem néz kedvesen az illetőre.
- Igen - bólogatott. - Meg nem is tudom, nekem valahogy kellemesebb megírni egy levelet, mint telefonálni - vont vállat.
Ahogy kimondta, rájött, hogy tényleg nagyon eltávolodott az anyjától. Régebben szerette hallani a hangját, még ha nem is élőben, de ha fontos dolog történt, azonnal várta a választ.
Még mielőtt elszomorodott volna, vagy valami hasonló, Lili bedobta a színházas dolgot, amitől azonnal felcsillantak a szemei.
- Az nagyon jó lenne! Mármint nem ezért segítettem, a jutalom nem érdekel. De az is király lenne, ha valakivel el tudnék menni, egyedül olyan rossz.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. július 2. 12:37 Ugrás a poszthoz

Révay Lili

Elgondolkozott a telefonos véleményen. Nem tagadta, volt benne valami, de semmi sem tudta felülmúlni a szabadságérzetet. Ha este beszéltek, mindig olyan érzése volt, mintha ellenőrizné az anyja.
Azon viszont meglepődött, hogy a máguscsaládoknál is megtalálhatóak a mugli készülékek. Tény, hogy nincs túl sok barátja, de ők általában nem értették, hogyan működnek ezek a kütyük, illetve meg voltak elégedve a varázsló társadalom által nyújtott lehetőségekkel.
Mondjuk azokat, akik mindkettővel éptek, különösen imádta. Instán például rengeteg kviddics sztár fent van, ami...
Kicsit mintha vakvágányra tért volna át.
Mikor újra a beszélgetésre figyelt, Lili már a színházról mesélt.
- Nagyon király lehet ott dolgozni. Felpróbálhatod a jelmezeket is? - Kihagyhatatlan kérdés volt, muszáj volt megtudnia. Ha ő dolgozna ott, tuti a parókák felpróbálásával kezdené.
- Jól hangzik. Mondjuk a könyvet nem hiszem, hogy el fogom olvasni, de jó lenne látni - bólogatott lelkesen.
Meg is bánta, hogy nem volt túl kedves az elején. Na nem mintha bárki a nap minden percében képes lenne mosolyogni ismeretlenekre.
- Egyébkent te tudod mi volt az a nagy robbanás múltkor? Csak annyit hallottam, hogy a levitásokkal volt valami - kérdezte csevegve. Ha másért nem is, emiatt várta az Edictumot, hogy kiderüljön.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. július 4. 08:03 Ugrás a poszthoz

Lewy Bojarski

- Tanár úr! - szólította meg a férfit.
Épp befejezték repüléstan órát, több diák már le is lépett, de Liza csak most fejezte be a jegyzetelést.
- Bocsánat, hogy zavarom, de lenne egy kérdésem - kezdett bele. Nem igazán tudta, mit is kérdezhetne, mert lényegében értelmes lány, felfogja, amit mondanak neki. Bojarski prof  pedig nem beszél mellé, tisztán leadja az anyagot. Ami Lizának elég volt, legalábbis azt hitte. Még senkinek sem árulta el, de az iskolaelső, akit mindenki okosnak hitt, olyan lazán bukott meg a reptan vizsgán, mint ahogy az ember első krémese szétcsúszik a tepsi tartófala nélkül. Csak placcs.
- Csak említette, hogy az angol válogatottnak van egy híres mozdulata, az a lebukás. Engem az érdekelne, hogy igazából kik alkalmazzák? Mármint a fogók biztosan, de egy hajtónál is hasznos lehet a mozdulat? - Csak reménykedni tudott, hogy a prof nem nézi teljesen flúgosnak egy ilyen kérdés után.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. július 6. 08:17 Ugrás a poszthoz

Lewy Bojarski

Igyekezett elraktározni minden információt, mert nem akarta még ezzel is rabolni a prof idejét. Azt gondolta, hogy egy kérdés után megy is a dolgára, de újabbak vetődtek fel benne, és ne legyen a neve Reissner, ha nem használja ki, hogy nem csak egy mezei tanár áll előtte, hanem egy profi játékos. Már csak az Edictumba kéne bekerülnie, hogy biztos állást kapjon suli után.
- Persze, minden tiszta már - felelte visszatérve a témához. - De lenne egy kicsit gyakorlatiasabb kérdésem is. Ellenséges hajtóként mit lehet ilyenkor csinálni? Gondolom egy hibátlanul bemutatott lebukásra nem lehet csak úgy felkészülni.
Élőben még csak az itteni meccseket látta, ami lássuk be, nem volt egy nagy dolog. A felsőbb évesek persze jók, az alsóbb évesek között vannak tehetségesek, vannak izgalmas megmozdulások is, de mégsem olyan, mint egy világbajnokság.
Aztán felfogta, hogy a tanára mosolygott. Elkönyvelte annak, hogy biztos totál flúgosnak és strébernek nézi, de azért folytatta a kérdezősködést, ha már elkezdte.
- Meg egy kicsit más, de... A kviddicsben is vannak doppingszerek? Vagy hát voltak. A varázslatok kizárásáról olvastam, de használtak a játékosok bájitalokat mondjuk?
Legalábbis Liza még nem hallott olyan procedúráról, ahol ezt szabályozzák, sem pedig nagy botrányról. Vagy csak nem olvas elég szennylapot, de ez már más kérdés.
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. július 8. 22:32 Ugrás a poszthoz

Wittner Stella


Mostanság kicsit leült az élete. Vagy úgy is lehetne mondani, hogy megfeneklett. Unalmassá vált, izgalmat hírből sem ismerővé, meg lehetne még ragozni. A lényeg, hogy Liza unta magát. A nyári kalandjai után unatkozott a tanórákon, alig figyelt bárkire is. Jót tett neki, hogy Emilyvel kiszöktek a múltkor, de azóta csak tengett lengett a tanoda falai között. A levita robbanáson kívül nem volt semmi, ami felkeltette volna az érdeklődését.
Nem is tudta milyen sugallat érte, hogy szombat reggel is korán keljen a piac miatt. Bogolyfalvát már elég rendesen bejárta, de a piacon még nem járt. Ki tudja, talán találni fog itt olyan tollat, amit fél éve keres, csak épp elfogadható áron.
A kínálatot nézi, de mindenhol csak ételeket lát, kicsit meg is éhezik egy idő után. Bemehetett volna a konyhára egy kis kaját csenni indulás előtt, de tudta, ha akkor nem megy el, akkor semmi nem lett volna képes kirobbantani a rellonból.
Tovább mászkált, míg valaki a sarkára nem lépett. Meglepődve tapasztalta, hogy vele egyidős a lány, kicsit még ismerős is volt neki.
- Ha lesz olyanom, esküszöm meghívlak - jelentette ki halálosan komolyan. Na igen, a tartós kapcsolatok kiépítésével még mindig hadilábon állt.
Még egy almát is kapott, amit biccentéssel köszönt meg. Bár azt nem értette, ki lehet ez a lány, hogy csak úgy ajándékba kap almákat.
- Liza vagyok, itt tanulok - mutatott a tanoda felé. - Ha pedig sherlocki ösztöneim nem csalnak, te is? - Magabiztosnak szánta, de a vége inkább kérdésre sikeredett. Nem zavartatta magát, beleharapott az almába, majd a rágás fázis után újra beszélni kezdett.
- Te próbáltad már az almás mutatványt csinálni a lábaddal, mint a twilightos csávó? Én csak egyszer, de akkor lerúgtam egy vázát, szóval inkább hagytam, de hátha valakinek sikerült.
Hiába él négy éve varázslók között, továbbra sem tudja kiírni az életéből a mugli dolgokat. De szerencsére egyre többen ismerik fel, szóval csak nagy ritkán kapja meg a kínos nézést, ha ilyet mond.

Utoljára módosította:Reissner Eliza, 2018. augusztus 6. 21:50
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Reissner Eliza összes RPG hozzászólása (52 darab)

Oldalak: [1] 2 » Fel