36. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély
Tantermek - Czettner L. Maja hozzászólásai (4 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Czettner L. Maja
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4930
Írta: 2016. július 3. 11:40 | Link

Vandus
kinézet


Maja kellően csendesen és mérhetetlenül sokat mormogva magában gyalogolt le a klubhelyiségéből. A tanulószobában túl sokan voltak, a navinében is, a szobájában nincs nyugta és lassan az őrületbe kergeti a tény, hogy képtelen pár ostoba nevet megjegyezni. Borzasztó, hogy olyanokra kényszerítik, amire se az agya, se a nyelve nem áll rá. Bezzeg ha táncos fogalmak, vagy mozdulatsorok nevei lennének, azzal nem bajlódna ennyit.
- Buta sárkányok.
Ezzel a felszólalással nyit be, az elképzelése szerint üres terembe, ahol a tanárnéni azt mondta, minden fontosat megtalál az első padokon a tanuláshoz. Remélte, mert esze ágában nem volt még rosszabbul teljesíteni, mint eddig. Bár azért alul mindig tudja múlni magát, ezt már megtanulta, mégis inkább arra törekszik, hogy ügyes legyen, akkor talán az élet is megjutalmazza. Ha sok infóval nem is, a remény hal meg utoljára. Mióta Zoéval voltak a beszélgetései olyan furán érzi magát, mintha nem venne észre valamit. Sokat gondolkodik, hogy vajon rákérdezzen-e, avagy sem, tud-e már valamit  a házvezető-helyettese. Lehet tényleg van közös rokonuk és az olyan jó lenne, végre megismer olyat, akiket korábban nem lehetett. Kicsit mindig úgy fogta ezt fel, mintha egy nagy fal választaná el őt az élete egyik felétől, azt meg nem szereti.
- Hoppá.
Sikkant fel a kijelentés előtt, aztán felkapkodja a lelökött füzeteket, az egyik éppen olyan, mint az övé, totál nem direkt fel is sikerül cserélnie.
- Ne haragudj, nem tudtam, hogy van itt valaki, kicsit elbambultam. Tönkretettem valamit?
Szabadkozik és magához képest elég bőbeszédűvé vált hirtelen, gyorsan el is csendesedik. Visszaadja a holmikat - illetve hát a saját füzetét a lányé helyett -, majd tovább csoszog egy közeli, de  másik padhoz, ahol csendben leülve pillog a lányra. Elnézést kérő mosollyal néz rá, aztán kinyitja az első könyvet. Egyelőre a füzet zárva marad, az övében egyébként is táncmozdulatok vázlatai, meg nevei vannak csak firkálva, pár méhecske meg virág mellett. Ebben kimerül a rajztudása.
Szál megtekintése


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Czettner L. Maja
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4930
Írta: 2016. július 19. 20:18 | Link

Vandus
kinézet


Angol szöveg, aztán magyar, aztán meg már egy szót sem ért. Nagyon pipa a saját jegyzeteire, pedig most teljesen biztos benne, hogy jól írta le, egyszerűen csak ráébredt, hogy soha nem fogja megjegyezni a sárkányfajok összes létező nevét. Olyan ez, mintha be kéne magolnia minden évfolyamtársa összes becenevét. Tökre értelmetlen, nem? Elég, ha a fontosakat tudja, és róluk is csak egy-egy megnevezést. Így véli pillanatnyilag legalábbis elkeseredésében.
- He-bir-dan. - Próbálgatja magában, természetesen rosszul mondva a 'Hebridean' szót, nem csak ejtésileg, de még betűket is keverve benne. Tökre letöri ez az egész lassan, ráadásul a figyelme és a koncentrációja is teljesen elcsúszik, mikor egyenest valakibe belegyalogol. Upszika. De legalább a sűrű elnézések után a leüléssel nem akadnak gondjai, bár a jegyzetekkel annál több. Hirtelen...átváltoztak. Kikerekedett szemekkel mered a füzetre, aztán mire felnéz, már megszólítja őt a szőke lány.
- Hogy tessék? Igen, tényleg, jahj, összecserélődött. - Mondja, majd gyorsan becsukva a másikat, hiszen nem akart ő leskelődni, visszaadja azt tulajdonosának. - Csak pont olyan mint az enyém, szeretem a lilát.
Utal ezzel a füzet színére, aztán le is bonyolítja a cserét, de ezzel nem ér véget részéről a dolog. Egyrészt mert - bár főleg a füzetre alapozhat és arra, hogy a sárkányokat hogy utálja - nagyon szimpatikus neki a lány, másrészt kezd rájönni, ha nem nyit kicsit az emberek felé, itt sem lesznek barátai. Szóval arrébb csúszik, hogy a padba mellé férjen Dália, aztán persze mosolyogva nem felejt el ő sem bemutatkozni.
- Én Maja vagyok, navinés. Miből készülsz te?
Érdeklődik, miközben immáron a saját füzetét nyitja ki, de annyira nem várja, hogy újra visszatérhessen a feladatokhoz. Lehet, hogy Dália meg tökre úgy van vele, mennyire szupi az LLG meg könnyű. Hát, abba a beszélgetésbe most kevésbé érezné magát otthon, aztán ki tudja.

 
Szál megtekintése


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Czettner L. Maja
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4930
Írta: 2017. április 2. 22:31 | Link

Alíz & Verocs 🦋
cicafüles ruccmucc
LLG tanóra az év elején


Fuh, huh, bruh és eh, na meg egy kis beh. Mindezen hanghatások kíséretében indult Maja reggele az új tanév egyik első heti tanítási napján. Egyszerűen képtelen volt jó pofit vágni a naphoz, mosolyogni, vagy akár csak egy kicsit is élvezni a dolgot. Nyűgnek érezte, fájt a feje előre és a legutolsó dolog, amire vágyott, az a tanóra volt. Amiből mára vagy hat is kijutott volna. Éppen a nagyterem előtti folyosó egyik ablakpárkányán fetrengett, mikor megjelent Alíz és Verocs. Nagy mosollyal integetett nekik, aztán megigazítva a fülecskés hajpántját felpattant és odafutott hozzájuk, hogy nem túl boldogan, de csatlakozzon a terem felé vezető úthoz.
- Ú, amúgy milyen óránk is lesz?
Kicsit kínos kérdés, de nem meglepő tőle, na, erre azért lehet számítani. Még így az elején sincsen képben, ez később se fog változni. Egy dologban mondjuk biztos, ez nem Repüléstan lesz. Annak időpontjait ha nem írta le neki Lewy hatszázhuszonnyolc helyre, akkor egyre sem. Reggel a táskájába bedobott pár csomag színesceruzát és filctollat, radírt, meg még pár apróságot, aztán felkapta a papírhalmazt is az asztaláról. Na, senki ne ijedjen meg, ez mind színezőből meg rajzfüzetből állt inkább. Így már mindjárt nem olyan meglepő, hog készült, merthogy nem is tette. Nagyot sóhajtva figyelte ezeket a holmikat, még a szöszi felé nézett, aztán a barnaságra.
- Ülünk hátra, egymás mellé, ugye? Hoztam pár dolgot, ha eseeetleg unalmas lenne.
Vetette fel, bár igazából biztos benne, hogy nem lesz érdekes, sőt, előre nagy összeget tenne rá, hogy az első tíz percben felavatja az új pacis színezőjét. Megesik, a legjobbakkal is. Idő közben sikerült a terembe is beverekednie magát, a csajokkal együtt és egyből le is csapott a szimpatikus padsorra a maga részéről.
Szál megtekintése


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Czettner L. Maja
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4930
Írta: 2017. május 2. 19:53 | Link

Alíz & Verocs 🦋
cicafüles ruccmucc
LLG tanóra az év elején

Felkuncogva a dicséreten bizergálta meg a hajpántja füleit. Ő is szereti őket, bár nagyon különleges indoka nem volt felvenni, de reggel a kezébe akadt még Riri is készülődött így végül maradt a kis kiegészítő. Azért cicabajusz és nózi felfestése most elmaradt, pedig csak azért zavartatta volna magát, hogy esetleg túl sokan nézik úgy meg.
- Ó, tényleg, a lényes nénihez megyünk, őt szeretem. Múltkor megdicsért mert mondtam pár szót olaszul.
Meséli el gyorsan, még eszében van, hogy egyszer neki is sikerült valakinél jó pontot szerezni, ha nem is a tudásával. Viszont mindezek ellenére kicsit lefagyott, hiába fakultatív, a házi az házi. A szó is instant borzongásra, döbbenetre és félelemre készteti Maját. Az arcára minden kiült hirtelen, mintha most látta volna meg az őzike a vadászt és nem lenne menekvés.
- Volt házi? Én sem - teszi még hozzá Verocs mondandója után. Elég sokatmondó ez így mindegyikük számára, nem is tesz hozzá többet, inkább figyeli Alíz mit művelt vele, róla tudja, hogy nem csak hogy megcsinál egy ilyet, ha nekikezd, de a lehető legjobban. Ha meg nem tette, tuti jó oka volt. Szereti a csajokat, jól össze vannak rakva hárman. Ezért is ajánlja fel egyből, hogy csücsi hármasban hátra, és mikor mindenki elhelyezkedik elő is kap három, egyforma pacis színezőt amint Liv néni elkezd a besoroláson kívüliségről beszélni jó hosszan. Uuuuncsiiii.
- Versenyszínezés? Melyik oldalak? Aki elsőre befejezi, annak az utolsó állja a délutáni sütijét a faluban?
Hatalmas lelkesedéssel kérdezi, forogva közben a lányok irányába. Párszor felpillant, de úgy tűnik a tanerő nem szándékozik mászkálni, a  táblánál és az asztalnál topogva beszél, mutogat és ír, ami teljesen jó. A jegyzet így első órán még nem a világ vége, hiszen azt mondta nem vesznek sok dolgot, csak kiegészítéseket mesél. Akkor meg? Engedje el mindenki.
- Mumus? Brr. Ti tudjátok mi a mumusotok amúgy?
Szál megtekintése


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Tantermek - Czettner L. Maja hozzászólásai (4 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély