36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 ... 12 13 [14] Le | Téma száljai | Témaleírás
Rothstein Elektra
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Edictum szerkesztő, Bogolyfalvi lakos


Igazságvadász
offline
RPG hsz: 701
Összes hsz: 1055
Írta: 2022. október 19. 13:27 | Link

Marcell


Szép ívű ajka megrándul nevének becézésére, mely oly ismerősen cseng. Egykor ezért az egyetlen szóért kész volt szembenézni a Halállal, mert azt hitte elvette tőle a szerelmét. Nem bánta meg, s újra ugyanezt tenné akkor is, ha ez lenne a vége a történetnek megint. Áldozatok, cselekedetek és bizalom. Kegyetlen szentháromság, melynek híján egy kapcsolat nem létezhet. A legerősebb halhatatlannak hitt szerelem sem képes ezek nélkül életben maradni. Most már tudja jól, hisz a Sors megtanította ezt a leckét. Hoztak egyként áldozatokat? Talán. Cselekedtek, amikor arra szükség volt? Meglehet. De a bizalom már hősnőnkből egy ideje odalett. Nem maradt más a helyén csupán a remény, ám arról is lemondott Zákinthosz szigetén. - Engem sem ment fel, hogy vártam rád minden áldott nap, hátha eljössz hozzám - mondja csendesen. Hiába a szakmai sikerek, Elektra lénye már nem ragyog úgy mint akkoriban, amikor a Piacon találkoztak. Kihunyt benne valami, amit talán senki sem tud újra feléleszteni. Lelke melegénél nem lel menedéket senki. Sajog a szíve, szinte hallatszik miként roppan rianó jégként, s képződik megannyi repedés megtépázott, egyenetlen felszínén. Szenved belül, mert míg él fájni fog hősnőnknek az, ami történt. Maradj... - sóhajtja a szót, mint imát, majd lehajtott fejjel vesz mély lélegzetet. Körülöttük minden üres. A dámák csacsogása puszta zsongás. Figyeli a férfit, ahogy mozdul, s mozdulna ő is tükörképeként, de megálljt parancsol belső hangja. Régen mennyit narálta, s most lásd hosszú hallgatás után ismét beszél. Azt susogja bár nem szabadna, mert csak ugyanaz lesz a vége megint, egy érintés még kell. Egy utolsó. Ekkor hallja meg a mondat végét. - Bárcsak eljöttél volna...Minden rosszat legyőzhettünk volna Együtt...De neked én mindig csak a második opció voltam. Ez fáj úgy, hogy néha lélegezni sem tudok...Mert nem értettem és nem is fogom. De tudod beletörődtem. Már nincs bennem tüske, de bizalom sincsen... - mondja ki végül azokat a szavakat, melyek megszabják ettől a perctől életük útját, majd kisvártatva ismét megszólal. - A szívemben mindig lesz számodra hely, ez sosem változik bárhányszor okozunk is egymásnak csalódást... - telnek meg könnyekkel lélektükrei. Égetik őket de próbál nem engedin nekik. - Milyen rossz hírt kaptál? - tereli a beszélgetést finoman, s mert gondoakodása, odaadása nem valami szerkezet, mely csak úgy kikapcsolható. Lépései ösztönösek és halkak. Karnyújtásra van a férfitól, ujjai észrevétlen nyúlnak felé. A szerelem fáj, a szerelem kegyetlen, de a tiszta szeretet megmentheti mindkettejüket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


"...Egy csendes arcnak sokszor hangja és szava van..."

Hegedüsh Marcell
Bogolyfalvi lakos


the Son of Anarchy
offline
RPG hsz: 327
Összes hsz: 367
Írta: 2022. október 19. 15:06 | Link

Elektra
× egy napsütötte péntek délután × GIF ×

🎵 I'm afraid of all I am
My mind feels like a foreign land
🎵

Csak somolyogni tudok. Azon az igazán fájdalmas módon. Inkább lelkeket darabokra tépő fintor ez, ’mi csak magamnak szól. Érdekesség noha a helyzetnek, hogy mégsem érzem végtelenül kellemetlennek a helyzetet, hiszen történhetett bármi; a nő az otthonom marad örökre. Lehet bármi más albérlet az életemben, ő marad az, akinél minden a helyére kerül, és semmi nem tűnik rossznak, csupán valódinak. Ami néha fáj, de a legédesebb a fájdalom, ha ő is benne van. Tudom valahol, hogy mennem kell, és nincsen többé a Bagolykőben vagy Bogolyfalván maradásom, de egyelőre nem akarom ezt felfogni. Várt rám. Persze, hogy várt. Én pedig menni akartam. Fáj. De hogyan tudhatnám biztosan, hogy így van abban a pillanatban, amikor „hibának” titulálják a kapcsolatunkat. Nem tudom. De szeretem, és ez sosem változik.
Elfordulnék egy pillanatra, amikor meghallom a halk szócskát. – Hogy? – fordítom hirtelen vissza meglepett arcomat a nő irányába. Fekete szemeim cikáznak az ő lélektükrei között, miközben akár egy édes dallamot ismétli szívem gramofonja a szót; maradj. Ő is mozdult. Láttam. Éreztem. Nehéz lesz így itt maradni.
Miért? – teszem fel kíváncsian búgó basszuson a kérdést. Fejemet oldalra döntöm, és tekintetem le sem veszem Elektráról. Jobb kezem ujjai meg-megremegnek testem mellett az őt vágyó érintéstől, ám hatalmas önuralmat tanúsítva figyelem tovább vonásait. Ekkor kezd beszélni. Tekintetem még mindig ködös, de kíváncsi. Tudom, Elda. Tudom. A keserű nyál méregként folyik végig torkomon.
Megértem – húzom fájdalmas félmosolyra ajkaimat. – Eljátszottam – noha én nem tudom ugyanezt mondani, pedig tehetném. Vakon bízom benne, ha még ötvenszer elmenekülne is. De minden két emberen múlik, én pedig már rég rosszabb lettem, mint voltam. Neki biztonság kell. S nem csupán neki, hanem Imolának is. Ez nem játék. – Ahogyan az én szívem örökké a tied – hangzik a vallomás. Bele sem gondolok, hogy mit mondok. Elöntöttek az érzelmek. Főképpen akkor, amikor meglátom a felém közeledő finom kezet. Óvatosan indítom el az enyémet, és gyermeki puhatolózással kulcsolom össze ujjainkat, miközben mélyet sóhajtok. Szerencsés szerencsétlenség, hogy az örök szerelmem egyben a legjobb barátom is. Sokat segít a jelenlegi kommunikáción. De… hol volt ez az utóbbi időben?Édesapám elhunyt, és hazarendeltek a temetésre és a végrendelet miatt is volt egy kis balhé, de nem számít – rázom meg fejem mélyen sértett fintorral, majd egy picurka mosollyal, ám kissé könnyes szemekkel tekintek vissza Eldára. – Van időd egy kávéra?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Wesselényi Arabella Valéria
Diák Eridon (H), Illúziómágus, Színjátszós, Ötödikes diák


Mammon
offline
RPG hsz: 36
Összes hsz: 114
Írta: 2022. október 19. 20:07 | Link

Álmos képű
Outfit


- Persze, hogy új a surcim! Mit gondolsz? - forgattam meg a szemeim -  Majd pont az új suliba nem egy teljesen új ruhatárral indulok, mi? Na perszeeeee~ - Ez a nyomorult viszont tartotta velem a szemkontaktust. Nem is, inkább csak állta a sarat és mintha mosolygott is volna.
Nem rossz, legalább nem egy taknyában fulladozó, rinyagéphez volt szerencsém ez azért elég menci. Az viszont nem tetszett, hogy rejtegette a valós vonásait. Ügyes volt, ám annyira nem, hogy mindent, nyomtalanul eltűntethessen. Kiskoromtól kezdve anyámmal szépségversenyekre jártam, a Leeuwben pedig a színjátszósok koronázatlan királynője voltam, még jó, hogy felismerem a hamis vonásokat. Nekem is rengeteget kellett már kamu mosolyogni a sok ocsmány, fogatlan banyára.
- Remek! Veled is csak eggyel többen vagyunk ebben az iskolában! - csattantam fel, amikor csak úgy közölte, nem tudja merre van az Eridon. Feltehetőleg nem is volt eridonos. Na az mondjuk bajcsika. Na mindegyke, megoldom. Mint mindig mindent, mert mindenki életképtelen körülöttem és még az idióta inasom is otthon vakarja a tökét!
- Na mindegyke, Álmos. Megnézem a társalgóba,  te pedig legyél nagyon ügyike kis csajszibarack és hordd el magad. Ha szeretnél tenni valamit a közösségért, kezdj el használni szemkörnyékápolót és korrektort, mert borzasztóan sikoltoznak a szemeid. Puszi-pacsiii! - azzal felvettem a napszemüvegem és egy száznyolcvan fokos fordulattal együtt elindultam. Leszartam, merre, csak el onnan, mert biztos megszaggatom, ha tovább teszi magát nekem, pedig én csak útbaigazítást kértem. Akkora nagy baj lett volna segíteni az új, szuperszexi és gazdag diáklánynak? Még fizettem is volna neki!
Szégyen.


Köszönöm a játékot Cheesy
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

I am so fab
Check out, I'm blonde, I'm skinny, I'm rich
And I'm a little bit of a 🍑
Kobán Emma
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 60
Írta: 2022. október 19. 21:32 | Link

Arabella
öltözetEgy pillanatig nem értettem hogy jöttek ide a ruhák, de aztán leesett a tantusz. Már épp beszívtam a levegőt és nyitni akartam a számat, hogy én nem a cipőjére gondoltam újdonságként, de inkább csak fejcsóválva kifújtam, mert addigra már úgyis hátat fordított.
Eszméletlenül szórakoztató a lénye, de tudom, hogy egy nagyon vékony jégen táncolok, ami attól választ el, hogy ne akarjon akár ténylegesen fizikailag is apró darabokra tépni, úgyhogy igyekszem kordában tartani a vonásaim. Egészen jól is megy, bár az utolsó nagy lendületét már nem tudom teljesen rezzenéstelen arccal nézni. Illedelmességből még felvetem a társalgót, de inkább nem is lassítok a lépteimen, már szinte mellé érve tudok csak reagálni a természetesen abszolút építő jellegű kritikára.
-Úgy lesz!- Kacsintok rá talán picit pofátlanul, de szerencsére már Ő is mozgásban van, olyan lendülettel, hogy nem hinném, hogy megszakítja a vonulást. Még átfuttatom az agyamban, hogy pont a tökéletesen ellentétes irányba indult, de mivel nekem itt egy jobb kanyarral le kell forduljak, már sajnos semmit nem tehetek az Ő érdekében.
Kicsit azért sajnálom a leányzót, mert nehéz élete lesz szegénynek így kiszakítva a saját kis környezetéből. Talán még Ő is úgy gondolja, hogy a szülei a legszuperebb emberek a világon, de jól elrontották szerencsétlent. Mint egy rosszul szocializált kiskutya...igen, Apu is mindig ehhez hasonlította az indokolatlanul nagy érzelmekkel reagáló kollégáit, mert így könnyebb volt elfogadni a hiányosságaikat, és helyén kezelni a sértéseiket.

Részemről az öröm Pirul
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

BC should stand for "Before Coffee".| Zelma
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2022. október 23. 00:30 | Link

Rómeó


Meglepődött, hogy működött a bűbáj, bár a kifejezést az arcán igyekezett leplezni.
 - Sokat szenvedtem vele, hogy  így menjen már. Rengeteget gyakoroltam, de igazából... nem is tudom, végül mivel sikerült betörni pontosan a pálcámat - vallotta be vontatottan, ahogy Rómeó orrát vizslatta, majd megint kezet nyújtott neki, hogy felsegítse.
 - De ide nem vesznek fel kvibliket. Kell, hogy legyen benned mágia. Talán neked is kéne egy jó magántanár, nekem sokat segített.
 Az emlék mosolyra fakasztotta, ahogy visszagondolt Amélia jótanácsaira és a közös párbajokra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 114
Összes hsz: 145
Írta: 2022. október 26. 22:43 | Link

Hollósi Zalán
Kicsit elagyalva
.


Hunyorítva pillant a fiú pálcájára, aztán újra rá.
- Gondolod a pálca? - kérdez rá, közben elfogadva a segítő kezeket - Beliánbá szerint a vírus, de szerintem csak nincs elég mágia bennem - hiszen a mágiát éreznie kellene, nem? Úgy, ahogy aznap éjjel, amikor megtámadta őt a vérfarkas. Érezte az erőt ami kitőrt belőle és a pálca segített még erősebbé tenni azt. Azelőtt és azután viszont csak olyan ez a mannafolyó benne, mint egy csepegő csap.
- Mondjuk te? Ahogy az előbb az orromat is csak úgy egy mozdulattal sutty, meg ez a sok könyv is, biztos, hogy jó tanuló lehetsz ha ennyire sokkal mászkálsz meg intésre javítasz orrokat - lelkesedik fel a javaslat hallatán. Ugyan foglalkoztak vele magántanárok, a szülei sokat felfogadtak már, ki tudja, talán valaki korban közelebb álló fogja majd kicsalogatni belőle azt a minimális mágiát.
- Ha egyszer meg tudnék lebegtetni mondjuk egy tollat, az már nagyon klassz lenne. De az ujjamat már le tudom venni a helyéről, néézd - mutat be nagy komolyan egy mugli bűvésztrükköt, ahol a hüvelykujját húzogatja le és fel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2022. október 27. 12:16 | Link

Rómeó


Elgondolkodott egy kicsit, a kezében pihenő pálcát kezdte vizslatni. - Attól függ, milyen az összetétele, de a hozzáállásodon is sok múlik. Nekem például égette a kezemet, amikor nem volt bátorságom használni. Mondhatjuk akár azt, hogy ő tört be engem. - motyogta zavartan, de mosolyogva. A mosoly viszont önkéntelenül kitörő nevetésbe csapott át, ahogy meghallotta Rómeó ötletét.  Sokáig megszólalni sem tudott, csak a fejét rázta és kezét emelte, hogy időt kérjen.
 - Szerintem a fejed is beüthetted valahova. Nem, én nem lennék jó ilyesmire.
 Alighogy lecsillapodott, tekintete ellaposodott és csalódott közönnyel bámulta a mutatványt.
 - Szorgalmaznám, hogy minél gyorsabban indulj vissza ezért az Eridonba, de akkor megint fel kéne vakarjalak a földről, ha bénázol...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Harmat Betti
Egyetemi hallgató, Végzett Diák


Harmatcsepp
offline
RPG hsz: 266
Összes hsz: 532
Írta: 2022. november 2. 12:27 | Link

Nonó
Éjjel a folyosón
Ruha

Szimpatikus, hogy beszélgetni próbál, és még undok sem volt velem, mert elkaptam. Megpróbálta kimenteni magát, az igaz, de ki ne tenné? Most pedig már érdeklődik és beszélget, ami igen csak megkönnyíti a helyzetet mindkettőnknek. Szívesen válaszolok, mesélek is neki, ha kérdez, az sokkal jobb, mint kínos csendben megtenni az utat az Eridonig.
- Igen, könnyebb belejönni, mint elsőre gondolnád - mosolygok rá. - Főleg ha az ember szereti csinálni és fontos feladatnak érzi. - Mert szerintem fontos, többféle okból kifolyólag is. Én ezzel tudattal kezdtem neki anno, és ez tartotta bennem a lelket, amikor eleinte nem feltétlenül mertem megbüntetni felsőbbéveseket a folyosón. Aztán valóban belejöttem, egyre több tapasztalatot szereztem.
Látom rajta, hogy gondolataiba merült, és bár ettől végül mégis beáll a csönd egy időre, inkább hagyom. Nem akarom én erőltetni a beszélgetést. Csak akkor nyitom szóra a számat, mikor az oszlop feltűnik előttünk. Nonó azonban sikeresen észre veszi, így nem kell figyelmeztetnem rá. Végül aztán ő töri meg a csendet. Kérdése megmosolyogtat, mert látom, mennyire zavarba hozza a dolog. Nem is olyan régen még én is ennyire zavarba jöttem ettől a témától, még akkor is, mikor Elivel már együtt voltunk.
- Mármint párkapcsolatom? - Azért visszakérdezek, biztos ami biztos. -Igen, jelenleg is van - mosolygok rá. Több részletet nem mondok, nem akarok kéretlenül mesélni. Persze ha érdekli a dolog, szívesen mondok többet is. Amíg viszont nem kérdez rá, addig nem akarom fárasztani vele.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 114
Összes hsz: 145
Írta: 2022. november 4. 00:23 | Link

Hollósi Zalán
Kicsit elagyalva
.


Égetni a kezet. A sajátjára gondol, majd lepillant az üres kezére. Sok mindenki bántotta már őt életében, de a pálcája nem tartozik ezek közé.
- Engem sohasem égetett meg. Leginkább csak úgy viselkedik mint egy földről felemelt bot. Tudod, sehogy - vonja meg a vállamat. Kicsit meglepődik a hirtelen kitőrt röhögésen de automatikusan vigyorogni kezd a másik jókedve miatt. Viszont ahogy idővel nem csökken már kicsit alábbhagy a mosolygás és inkább kíváncsiság veszi át a helyét. Még a fejét is oldalra billenti, de sehogy sem érti meg mi történik.
- Ohh, de hát tudsz varázsolni - ennél erősebb érve nincs rá, viszont ez bőven elég neki. A mutatványt nem fogadja a másik akkora lelkesedéssel mint ő annak idején amikor megtanulta. Erre kicsit húzza is a száját, milyen dolog nem ugrálva tapsolni egy embernek, aki le-fel feszi a hüvelykujját.
- A szőnyeg volt meggyűrve - kéri ki magának rá is mutatva a dudorra. Ő aztán nem béna, hanem a szőnyeg puklis - ha nem lett volna felgyűrődve akkor én mondom a világból is ki tudtam volna tolatni gond nélkül - bizonygatja de azért megfordul, hogy ha tovább indulnak egymás mellett menjenek előrefelé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2022. november 27. 23:45 | Link

Rómeó


 Tudott varázsolni, ez igaz. Örült is neki, de mennyire. De nem érezte alkalmasnak az időt, hogy tovább magyarázkodjon erről. Talán egy másik alkalommal, amikor nem kell attól félniük, hogy nyakon csípi őket egy prefektus.
 - Onnan azért nem kéne. Csak a szobádig. - fakó mosolyt láttatott, hiszen akármilyen furcsa is volt a srác, sok hasonlóságot érzékelt kettejük között. Persze ez csak akkor lenne derítő tény, ha Rómeó is tudna fejlődni. De milyen áron érheti ezt el? Ő neki is ilyen komorrá és érzéketlenné kell válnia? Az empátia és a bizalom rovására kéne hogy menjen ez az egész? Hamar elkopott a mosoly a saját gondolataitól, majd vállat vont és intett egyet, jelezve hogy jobb, ha tovább indulnak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Reiner Kende
Független varázsló, Elemi mágus, Végzett Diák


got the spirit of a fela
offline
RPG hsz: 363
Összes hsz: 732
Írta: 2022. december 22. 12:43 | Link


Ő és a járőrözés érdekes kombó, ez már egyszer biztos. Amíg Tánya jelen volt a Navine vezetőségben még csak-csak érdekelte Kendét, hogy egész pontosan mit kellene csinálnia. Aztán többszörösen Júliával keveredtek össze, akivel vagy a konyhában kajáltak egyet, vagy éjszakai fürdőzés címszó alatt teljesítették prefektusi kötelességeiket. Viszonylag. De cserébe mindennek eredménye lett, hogy a srác nem hagyta ott év elején a pozit - mekkora mázli, nem? Naná!
Mostanában Dae-el is egész jól feltalálják magukat és ma is örülhet a kastély népe, mert ismét a párosuk van porondon. Igaz, hogy baromira ráérősen lépdel végig a folyosón a Fecsegő Dámák felé, de nincs miért rohanni, így is időre odaér.
Apró mosollyal biccent egyet az egyik dámának, aki látszólag évekkel ezelőttről már jól megjegyezte magának, amikor kicsit felcserélték a srácokkal a festményeket. Lehet, hogy Móric és Mae voltak a főkolomposok, de ezek szerint a Reiner örökös épp annyira feledhetetlen. Az mekkora poén volt... a csereberékkel legalább a dáma is kapott egy kis környezetváltozást. Állati unalmas lehet állandóan ugyanott ácsorogni, csoda ha állandóan csámcsognak valami baromságon?
Lezseren a falnak dől, ujjaival az alkarján lévő kötést kezdi piszkálni. Kölyökként is királyok voltak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


RIDE THE WAVES AND LIVE THE LIFE.
Dae Young Min
KARANTÉN


Golden Boy
offline
RPG hsz: 35
Összes hsz: 109
Írta: 2022. december 24. 08:00 | Link

Kende
DEAN_ instagram ~ valahogy így

Több személytől is érkezett a kérdés, hogy mit keresek a kastély falai között, miközben már javában tart a szünet. Egyik indokom, hogy Koreában nem igazán családi ünnep a karácsony, sokkal inkább a párunkkal, vagy a szinglik a barátaikkal töltik ezt a pár napot. A következő évben mindenképp hazatérek, hiszen a kínai újév hatalmas ünnepséget jelent nálunk is, így azon részt kell vennem. Mégis, ami nagyobb indoknak számít a maradásomat illetően, az a hideg. Ott jelenleg mínuszok tombolnak, így jobbnak láttam az időt itt tölteni.
Természetesen sok diák marad a kastély falai között, így nem lesz teljesen pihenés ez az időszak számomra. Ma este is egyik kedves prefektus társammal ránk hárult a járőrözés feladata. Vannak, akik ilyenkor is felveszik a szokásos talárt, meg mindenféle finomság, én nem az a személy vagyok. Legkényelmesebb pizsomámban indulok a megbeszélt helyre, természetesen szemüvegben, hiszen a szemem így is eléggé elfárad estére a kontaklencse használata következtében.
Jegeskávémba kortyolva meg is pillantom a srácot. Ő sem nagyon izgatja magát a mai munkánkat illetően, megérzésem szerint nyűg számára is ez az egész.
- Estét - köszönök neki angolul. Bármennyire is szeretem az országot, a nyelvükkel nem vagyok kibékülve.
- Merre induljunk? - szegezem neki a kérdést, talán ő valamivel jobban képben van, mint én. Ha nem, akkor igazából mindegy is, én követem őt, miközben eldumálgatunk, hogy hamarabb teljen az idő. Én közben még megiszom egy-két kávéttermészetesen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reiner Kende
Független varázsló, Elemi mágus, Végzett Diák


got the spirit of a fela
offline
RPG hsz: 363
Összes hsz: 732
Írta: 2022. december 25. 14:40 | Link


Mi az igazán szívás a karácsonyban? Hogy az év ezen időszakán az úszók el vannak engedve szünetre. Mondaná, hogy nem esik jól neki heti nyolc, néha kilenc edzéssel, de nem erről van szó, hanem mert így és az iskolai szünettel kizárt hogy kibekkelje a hazamenetelt. Reinerék idén nem szervezik a karácsonyi gálázást, hanem hivatalosak, amire száz hogy elrángatják az örököst is. Legalább az elemi gyakorlás miatt visszajöhetett pár napra. Legalább még Mihailhoz is elnézhet.
Léptek hangja visszhangzik, amire felpillant és arcán széles mosoly terül el Dae-t megpillantva a pizsamában. A levitáshoz képest Kende sem öltözött ki: a hoddiehoz a kedvenc melegítőnadrágját vette fel és a papucshoz hosszú, fehér zoknit, szexisen.
- Szevasz, látom hoztál muníciót - vigyorog egy pillanattal később. Szerencsére a sport miatt elég jó angolja van, így ez eddig sem jelentett problémát. Az inkább, hogy általában a következő kérdést ő szokta feltenni és nem megválaszolni. Pillog kicsit egyik majd másik irányba, amikor elkapja a dáma a tekintetét.
- Öhm, bármerre innen el. Nem vagyok a kedvence a dámáknak... - biccent az irányukba. Legalább már emlékszik mi van a kastély ezen részén.
- Azt mondta a vezetőség, hogy innen induljunk - nyurga testét löki el a faltól. - De mehetünk a körletek felé - kezei a hoodie zsebébe tűnnek el és ráérősen lépdelni kezd. - Aztán majd látjuk. Így oké neked? - pillant oldalra a másikra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


RIDE THE WAVES AND LIVE THE LIFE.
Dae Young Min
KARANTÉN


Golden Boy
offline
RPG hsz: 35
Összes hsz: 109
Írta: 2022. december 28. 06:10 | Link

Kende
DEAN_ instagram ~ valahogy így

Megpillantva a srácot konstatálom, hogy ugyanúgy áll a ma esti dologhoz, mint én. Amikor anno a kezembe nyomták a prefektusi jelvényt, említettek éjszakai járőrözéseket, de kezdd sok lenni mindez.
- Vagy ez, vagy valami alkohol, de az lehet nem lenne példamutató - ha már megkaptam ezt a pozíciót, legalább valamilyen szinten vegyem komolyan. Fogjuk rá. És mennyire vetne rossz fényt a családomra, ha egy rivalló érkezne haza.
- Na, mit csináltál? Leszóltad a ruháikat? - kérdezem meg nevetve. Nem szoktam sokat időzni az itteni hölgyekkel, témánk se lenne, amiről cseveghetnénk, de azt hallottam igazán érzékeny a lelkük, és egy rossz szótól megsértődnek. Nem terveztem tesztelni ezt a mítoszt, és a későbbiekben sem szeretném.
- Nekem bármi jó, amíg csak sétálni kell, és figyelni az esetleges szabályszegőket - indulok meg a srác felé. Nem sok büntetőmunkát osztottam ki mióta járőrözök, de nem is szeretném növelni ezt a számot. Mindkettőnknek nyűg, amíg ő szenved az elvégzésével, nekem figyelnem kell, ahelyett, hogy ennél fontosabb dolgokra fordítanám az időmet.
- Történt valami említésre méltó veled, mióta utoljára járőröztünk együtt? - indítom meg a beszélgetést, hátha sikerül valamit kihozni belőle. Bármennyire is vagyok introvertált, a kínos csendet én sem szeretem, és némaságban tölteni az elkövetkezendő órákat elég ciki lenne. Egyébként is mióta itt vagyok, több barátra tettem szert, és igyekszem nyitni az emberek felé, amennyire csak lehet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Elsős mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 117
Összes hsz: 712
Írta: 2023. január 6. 12:29 | Link

Betti
Mindjárt vége de…

Sétálunk az Eridon felé, és sehol senki. Teljes a csend. De szerencsére beszélgetünk, így nem kísérteties.
– Hát, igen. Ha valamit huzamosabb ideig csinálsz akkor belejössz. – Mondom, mert én cirkuszozom gyerekkorom óta, és nagyon bellejöttem. És mivel gyakorlok az iskolában is a réten, vagy a kviddicspályán, így nem jövök ki a gyakorlatból.
– És mióta vagy prefektus? – Érdeklődöm. Bólintok. Végül sétálunk. A pálcám ide oda mozog a talárom zsebében. A nyakláncom is himbálózik.
– Igen. – Mondom magabiztosan – És kicsoda? Ha kérdezhetem – Érdeklődöm most már félékebben. Nem tudom eldönteni, ez illetlenség-e. Ami igen érdekes, mert én soha nem voltam az a illedelmesebb típus.
– Nekem is tetszik egy fiú, de ő észre sem vesz. Bár más a házunk és csak egyszer-egyszer találkoztunk. Mégis nagyon bejön. – avatom be egy kicsit. Próbálok úgy játszani ahogy ő. Jacobra gondolok, kicsit elpirulok. Próbálom a helyzethez mérten tenni fel a kérdésimet. Most már megtanultam.
– És milyen a prefektusi pozíció, nehéz? – terelem vissza a témát a prefektusságra. – Milyen feladataid vannak?
Majd elkezd láthatóvá válni az Eridon ház ajtaja. És már csak pár lépésnyire vagyunk a háztól. És mivel még szeretnék beszélni a prefektusal ezért a pálcámat kihúzom a táskámból, nem észrevehetően, és meghosszabbítom az utat egy varázslattal, hogy többet tudjunk beszélni Bettivel, mert nagyon érdekel, hogy mit mond.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

𝓞𝓽𝓽 𝓴𝓮𝔃𝓭𝓽𝓮𝓶 𝓪𝓱𝓸𝓵 𝓽𝓮!
Reiner Kende
Független varázsló, Elemi mágus, Végzett Diák


got the spirit of a fela
offline
RPG hsz: 363
Összes hsz: 732
Írta: 2023. február 12. 23:58 | Link


Pont úgy nevetett összecsukott ajkai mögött, mint aki átérzi mire gondol Dae. Nem mintha Reiner Kende középső neve lenne a példamutatás. A probléma ott rejlik, hogy ezzel a húga vitatkozna.
- Harmadikban elköltöztettük őket Móriccal és Darikkal - mondja egyszerűen. - Egyikük a Bagolyház felé vezető folyosón dekkolt órákig mire megtalálták. Nem szeretnek amiért asszisztáltam - von a vállán szélesen mosolyogva. Régen volt.
- Akkor jók leszünk - biccent aprót. Egyszer büntetett eddig, Domonkost. Majdnem vízbefulladt, a mentést a volt navinés egy verekedéssel hálálta volna meg. Azóta senki mást. Persze, hogy nem, mert Kende küszöbét nehéz megütni ahhoz, hogy büntetőmunkát szabjon ki. Neki a "kiszöktem kicsit csajozni" nem elég ok. Még jó, hogy vannak más prefektusok, mint a kis mérges eridonos Danvers lány.
A kérdés kicsit meglepte, de ez nem Dae hibája volt. Nem nagyon szokták ilyesmiről kérdezni, általában odamennek hozzá azzal, hogy ezt-meg azt hallották. Minden kedves válasza ellenére ott volt a fején egyfajta wtf dude - sose bírta az ilyesmit, amikor inkább pletykát kellett validálnia. Most elgondolkodik végül is mi történt.
- Eldöntöttem, hogy a nyáron kimegyek Ausztráliába - mondja, viszont hangosan kimondva sokkal valóságosabb döntésnek hangzik. - Lesz egy edzőtábor, szóval bevetem magam. Meg régóta terv is volt - von aprót a vállán.
- És megtanítottam Mae-t bokszolni - nevet fel. - Fogjuk rá - azért a lányra még rá fog férni pár edzés.
- És veled mi a helyzet?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


RIDE THE WAVES AND LIVE THE LIFE.
Harmat Betti
Egyetemi hallgató, Végzett Diák


Harmatcsepp
offline
RPG hsz: 266
Összes hsz: 532
Írta: 2023. február 24. 13:01 | Link

Nonó
Éjjel a folyosón
Ruha

Apró bólintással és mosollyal erősítem meg, hogy szerintem is igaza van Nonónak a gyakorlást illetően.
- Harmadikos korom óta. Most már jó régóta. - Igen korán lettem prefektus, de nem változtatnék rajta. Rengeteg magabiztosságot adott az egész. Az, hogy megbíztak bennem egy ekkora felelősséggel, ráadásul nem is egy, de most már több házvezető is. Megkérdőjeleztem többször is, hogy jól döntöttek-e, ahogy azt is, hogy én jól döntöttem-e, hogy elvállaltam. Mostanra azonban örülök, hogy így történt, mert látom, mennyit segített nekem ez az egész.
- Elijah-nak hívják, eridonos ő is. - Mosolyom kiszélesedik picit, ahogy minden alkalommal, mikor Eliről beszélek valakinek.
S bár a mosoly marad, még picit megváltozik az arckifejezésem, Nonó vallomására. Emlékszem én is, milyen volt, mielőtt összejöttünk, és realizáltam, hogy több nekem a fiú, mint csak barát. Emlékszem arra a bizonytalanságra is, mikor nem tudtam eldönteni, hogy én is tetszem-e neki. Már jönne a válaszom az eridonosnak, de eltereli a témát, így inkább tudomásul veszem, hogy nem szeretne róla beszélni.
- Vannak nehezebb és könnyebb részei. Attól függ milyen diákkal találkozol össze, és melyik helyzetet hogyan tudod kezelni - kezdek mesélni. - Feladatunk például az éjjeli járőrözés, illetve a szabályszegő diákoknak a büntetőmunka kiosztása - szóval az, amit most épp nem tettem meg. - Segíteni a vezetőséget, illetve gólyákat, újonnan érkező diákokat, vagy bárkit, aki segítségre szorul - fejezem be a listát.
Közben lassan elérkezünk az Eridon bejárata elé, így utolsó mondataimat már ott megtorpanva mondom ki. Várok még picit, hogy Nonónak van-e még kérdése, esetleg van-e szüksége valamibe segítségre. Ám amennyiben nincs, "jó éjt" kívánok neki, és egy mosollyal kísért intéssel meg is fordulok, hogy lassan én is ledőlhessek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 114
Összes hsz: 145
Írta: 2023. március 3. 20:48 | Link

Hollósi Zalán
Kicsit elagyalva
.


Az út akármilyen hosszú is, Rómeó lelkesen pofázik tovább mindenről, legyen az a szeme sarkában meglátott festmény, eszébe ötlött mugli varázstrükk vagy a titogriffje tollainak színe. Persze van varázsige ami ezt a lepcses szájat is elcsitítja. Egy 'fogd már be ' hatásos lehet, hatása akár hosszú percekig kitart. Akárhogy is, közben sikeresen nem bukik orra újra, így a tempót legalább nem lassítja. Nem olyan balfasz gyerek ő, mint amilyennek hiszik a legtöbben, csak kurva jól titkolja.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dae Young Min
KARANTÉN


Golden Boy
offline
RPG hsz: 35
Összes hsz: 109
Írta: 2023. március 17. 19:19 | Link

Kende
DEAN_ instagram ~ valahogy így

Hangosan felnevetek a történetre, ezzel tudatom vele, hogy tetszik az ötlet, és a megvalósítás is. Ilyenkor sajnálom, hogy nem vagyok legalább egy kicsit extrovertáltabb, hátha akkor több haverom lenne, és meghívnának ilyen „bulikba”. Soha nem voltam az a nagyon szociális személyiség, jobban élvezem a nyugalmat, de természetesen benne vagyok az ökörségekben is.
Nem szokott szófosásom lenni, mégsem szeretném ezt a pár óra járőrözést kínos csendben eltölteni. Nem vagyunk totálisan idegenek a másik számára, szóval bármilyen hétköznapi témát felhozhatunk. Miután eldöntjük, merre induljunk, ami nem nehéz, hiszen itt mindent be kell járni, elkezdem a társalgást, egy egyszerű kérdéssel. Mindenki szeret beszélni a napjairól, illetve magáról, ez nem nagyzolás. Aztán megemlíti az egyik kedvenc témámat: az utazást, és külföldöt.
- Oh, hogyhogy? Dolgozni mész, vagy egyszerűen csak megnézni az országot? – még több érdeklődés vehető ki a hangomból, viszont nem szeretnék tolakodó lenni. Ha valamit nem osztana meg velem, az is teljesen rendben van. Második mondatára csak bólintok, hiszen nem ismerem az adott illetőt, így nem tudok sokat hozzáfűzni.
- Teljesen átlagosan telnek a napjaim, jelenleg csak itt tenglődök Magyarországon, illetve a környéken – pontosan ezért szeretem az utazás témát. Jó hallani más emberek beszámolóit, aztán az alapján kiválasztani a következő úti célomat.  Sok helyre így jutottam el itt Európában.Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reiner Kende
Független varázsló, Elemi mágus, Végzett Diák


got the spirit of a fela
offline
RPG hsz: 363
Összes hsz: 732
Írta: 2023. március 22. 13:55 | Link


Könnyű léptekkel sétál Dae mellett, beszélgetésük töri meg a folyosóra beállt takarodó utáni csendet miután őszintén válaszol a srác kérdésére. Kezeit a hoodie zsebébe csúsztatva mosolyodik el.
- Is - apró bólintással válaszol először szűkszavúan. A MUSZ és a FINA általában Thaiföldre szervezi az edzőtábort, de idén valamiért nem jött össze, szóval Melbournebe küldik a válogatottat. Ami Kendének dupla öröm, mert Ausztrália nála mindig is hatalmas dolog volt. - A versenyszezon előtt évente van egy pár hetes felkészítő táborunk, amiatt jött össze. Az ország is érdekel, szerintem baromi szuper hely lehet, és őszintén, szörföznék egy jót - reményteljes nevetés mellet túr a hajába. Magához képest egész visszafogott választ adott ahelyett, hogy belekezdjen az ömlegésbe, amit a hírek után kiadott magából Kittinek. Viszont előbb meg kell felelnie a gyógyítónál minden teszten és Zámborival is dumálnia kell az eleméről, mielőtt újra nekifekszik egy idénynek. De itt most Ausztráliáról van szó… ha kihagyná, legalább olyan pocsék lenne, mint amikor a szülei miatt lemaradt a FINA-ról és kiesett az olimpiai rostából.
Apró, alig látható mosolyra görbül ajka széle, örülve a másiknak az átlagos napjai miatt. Széles válla felett néz Dae-re.
- Hányan kérdezték meg eddig, hogy mit szólsz az országhoz? - somolyog jókedvűen, mert választól függően vagy felteszi vagy elengedi a kérdést. Ismét maga elé fordulva papucsol tovább, az egyik kanyar után a félhomályban szúr ki egy árnyékot mozdulni. Ellaposodott tekintettel fogadja el, hogy meg kell erőltesse magát.
- Te is láttad? - biccent arra fejével.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


RIDE THE WAVES AND LIVE THE LIFE.
Jankovits Dorián
Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


muffmágus | Babyface | mester
offline
RPG hsz: 95
Összes hsz: 131
Írta: 2023. március 28. 20:59 | Link

Kevin


Már csak pár nap van hátra a tanév végéig, de mintha évek választanának el attól a naptól, amikor visszakaphatom végre az én drága járgányomat. A gondnok bűbájain esélyem sincs túljutni, hogy esetleg visszazsákmányoljam. Most lehetnék akkora egoista barom, hogy azt higgyem, hogy én aztán biztosan belógok oda és megúszom újabb büntetés nélkül, de hát lássuk be, eszméletlenül örültem a várakozáson felülinek bűbájtanból, Selwynnek meg ezzel szemben a kastély bűbájhálózatának karbantartása egy pont a rezüméjében. A pasas egy repülő hajón lakik, amit ő szabadalmaztatott, ha hinni lehet mindenfélének, amit hallottam. Szóval a legtöbb, amivel bepróbálkoztam ma, hogy megpróbálok a szívére hatni - mégiscsak eridonos volt ő is valaha, értheti, mi visz rá néha ostoba ötletek megvalósítására is -, és olyan ártatlan kiskutyatekintettel kuncsorgom vissza a deszkámat, hogy a kutyája vizet se vihet nekem. Tekintve, hogy továbbra is gyalog közlekedem, gondolom, senkinek sem kell elmagyaráznom, hogy bár egyáltalán nem ijesztő valaki és nem eszi diákok fejét reggelire, csak kicsit karót nyelt, nem járt sikerrel a tervem. Én igazán megígértem neki fűt, fát, virágot, de még a csillagokat is az égről, viszont nem tudtam meggyőzni róla, hogy adja vissza a járgányom, nem árulom el Kakasinak, sőt, egyenesen hazaviszem és nem látja nálam a következő tanévig. Nem hitt nekem, csak elzavart, hogy majd pár nap múlva visszaadja, ahogy azt a vén keselyű kérte és jóváhagyta. Ezért is lógatom most az orrom. Jobbára a cipőm orrát bámulom, ahogy megpróbálok mielőbb eltűnni a fecsegő dámák szeme elől. Idegesítő libák, be nem áll a szájuk, ami most kifejezetten idegesít. Majdhogynem rohanva, szét véletlen se nézve pedig meg is történik, aminek nagy az esélye. Nekicsapódom valakinek.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szentesi Kevin
Diák Levita (H), Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 29
Összes hsz: 31
Írta: 2023. április 1. 11:58 | Link

Jankovits Dorián

Mindenki hallott a kastélyban a Fejetlenség folyosóján történtekről. A mindenki alatt azt értem, hogy mindenki. Még Kevin is. Bár valahol sajnálta, amiért nem lehetett szemtanúja egy ilyen klassz dolognak, mégis örül neki mélyen, mert kiderült, hogy Kakasi tanárnő kapta el az illetékeseket. Tényleg sajnálja, amiért kimaradt belőle, talán lett volna olyan szerencséje, hogy pár barátra is szert tesz, ha együtt büntetik meg őket.
Megtorpan. Mégis miket gondol? Merlinre, hát nem gondolhat ilyeneket! Azért nem fog együtt bajba kerülni valakivel, hogy barátok legyenek. Ez abszurdum, és szerencsére még ő is időben rájön erre.
Fejét megrázva, kicsit még maga elé mered értetlenül, majd indul tovább, mert már így is késésben van. Hamarosan le kell adnia a projekt munkáját a művészetibe és nem halad egyáltalán vele. A kézirat pihen kezei között, ahogy hálókörlete felé lépked, mikor...
Csatt.
Pár lap hullik ki ujjai közül, ő meg egy mellkassal néz szembe. Pislog párat, orrát mozgatja meg, majd kicsit dörzsöli is, hátha attól kevésbé lesz kellemetlen - persze semmit nem ér -, majd pillant fel. Rendben van, hogy elmélkedett a folyosón történtekről, de arra nem gondolt, hogy éppen az eridonosba fog belefutni. Szíve nagyot dobban.
- Ne haragudj - mondja gyorsan, ahogy hátrébb lép. Nem ismeri az eridonost, így fogalma sincs, hogy áll hozzá, pedig, ahogy a folyosói incidensről is tud mindenki, úgy a coming outja is igen nagy port kavart. - Figyelmetlen voltam - teszi még hozzá gyorsan, mielőtt bármi történhetne.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jankovits Dorián
Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


muffmágus | Babyface | mester
offline
RPG hsz: 95
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 4. 23:59 | Link

Kevin


Nem vagyok túl boldog most ettől az egésztől. A pótdeszkámat nem is merem behozni, mert még a végén azt is elkobozza Kakasi, ha meglát vele. Sürgősen szeretnék eltűnni erről a folyosóról közben, mielőtt a fecsegő dámák az agyamra mennének ezzel a sok, igazán értelmetlen beszéddel arról, hogy kinek szebb a ruhája, meg milyen pletykát hallottak éppen a banyától. Ha érdekel, elolvasom az Edictumot, de gyakran még az se kell, a kedves húgomtól ugyanis ha akarom, ha nem, tudni fogom mindegyik pletykát záros határidőn belül, mert Panka különleges képessége szerintem az, hogy előbb-utóbb mindent megtud és ráadásul ki is tárgyalják Simonkával. Nincs szükségem még a portrékra is. Nagy sietségemben azonban sikerül beleszaladnom valakibe. Csodás. Grimaszolok egyet, de kénytelen vagyok belátni, hogy legalább részben az én hibám. Nem vagyok olyan szerencsés, hogy valamelyik csinos csajszi csapódott volna a mellkasomnak, de ha most Dávid itt lenne, úgy vágna tarkón, hogy csillagokat látnék, ha nem viselkedek ember módjára. Megvakargatom a homlokom a bal kezemmel, aztán beletúrok a hajamban és szusszanok egyet.
- Én se figyeltem, bocs - dünnyögöm nem annyira nagyon lelkesen, de hát az én helyemben szerintem senki az égvilágon nem lenne ma lelkes. Most büszke lehetne rám a hülye bátyám legalább. A tarkómat is megvakargatom, aztán lehajolok az egyik lapért, ami a padlón landolt. Na jó, ha lány lenne, sokkal kedvesebb lennék és lovagiasabb, úgyhogy összeszedem magam inkább, és segítek őket összeszedni. Ne mondhassa senki, hogy egy bunkó barom lennék. - Tessék - adom oda neki azt a pár lapot, aztán zsebre dugom a kezem.
- Ja izé, Dorián vagyok. Nem találkoztunk már valahol? - kérdezem a fejemet kicsit oldalra döntve pislogva rá. - Várj csak, nem te vagy Fruzsi testvére? Remélem, túltette már magát azon, hogy nem őt hívtam el a karácsonyi bálba.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szentesi Kevin
Diák Levita (H), Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 29
Összes hsz: 31
Írta: 2023. április 15. 11:23 | Link

Jankovits Dorián

A kölcsönös bocsánatkérésre kapja fel fejét, mert nem erre számít. Egyáltalán nem. Nincs körbevéve, nincsenek megjegyzések, nincsenek érintések, amiktől szánalmasnak és kellemetlenül érzi magát. Szerencsére, mikor felpillant, tudatosul is benne, hogy a hírhedt eridonostól aligha kaphatja meg a mai adagját. Ő egyelőre nem volt benne ezekben, és csak reménykedik, hogy nem most szeretné elkezdeni.
- Igen, izé... semmi baj. Mindenkivel megesik - harap szája belsejébe, miközben megszeppenve követi végig, ahogy felvesz egy lapot, majd még egyet és még egyet. Annyira elbambul és csodálkozik az egészen, hogy ő lényegében késve mozdul, hogy összeszedhesse a hozzá tartozó papírokat. Lehajtott fejjel, kicsit elpirulva veszi el a másiktól végül azokat.
- Kevin vagyok - pislog fel rá. - Nem hi- - megakad, ahogy Dorián feje fölött kivillan a villanykörte, csak ő meg nem érti, hogy miért teszi. - Ki az a Fruzsi? - szalad ráncba szemöldöke, miközben a másikat fürkészi. Nem szeretne bunkó lenni, távol álljon tőle, de szerinte, ha lenne egy testvére, arról tudna. Főleg akkor, ha még a bálra sem őt hívták meg. A lányoknak ez hatalmas trauma, biztosan elsírta volna neki bánatát, de... Merlinre! Nincs is testvérem!
- Sajnálom Fruzsit, de nem a testvérem. Nincs testvérem - köszörüli meg torkát. - Biztosan túltette magát rajta - mosolyodik el rá bátorítóan, hogyha esetleg bűntudata lenne ez miatt, akkor ne legyen. Nem mintha annyira képben lenne a lányokkal, de a legszomorúbb, hogy a fiúkkal sincs.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jankovits Dorián
Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


muffmágus | Babyface | mester
offline
RPG hsz: 95
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 17. 21:45 | Link

Kevin


- Alapvetően szét szoktam nézni, főleg deszkán, de amióta Kakasi elkobozta... - sóhajtom egészen bánatosan, nem is annyira morcosan. Olyan, mintha egy végtagomtól fosztott volna meg, és még egy ideig nem is fogom visszakapni. Úgyis tudja már az egész kastély is, amekkora tömeget sikerült odavonzani már akkor, és a fejemet merném rátenni, hogy a soron következő Edictumban is kap pár sort. Mit mondjak, a hírnevem töretlen legalább. Felveszek párat a szétszóródott lapjaiból, elvégre az én hibám is, hogy elejtette. Ha bármelyikünk figyelt volna, csak félre tudott volna még lépni, most mégse deszkán száguldottam, hogy ez esélytelen vállalkozás legyen esetleg. Na mindegy is, én ezeken amúgy se szoktam sokat rágódni, mert különben még olyan lennék, mint az agyas ismerőseim. Zsófi is belebetegszik egyszer abba a sok gondolkodásba, már most is milyen borúlátó szerencsétlen lány.
- Ó... óóóó - veszem tudomásul, meglepődve, hogy sikerült összekevernem valaki mással. Pedig tényleg ismerősnek tűnik valahonnan. Megvakargatom az államat, majd a nyakamat is, aztán kezet nyújtok.
- Hát izé... ha még nem találkoztunk, Dorián. Jankovits - mutatkozom be, elvigyorodva. Megnyugtató, hogy nem az egyik olyan srác, aki már élből szeretne leátkozni, mert megbántottam a nővérét vagy húgát.
- Fruzsi meg... várj csak... mi is volt a neve? Megvan... Kékessy. A bátyja meg Gergő talán, nem is emlékszem, csak arra, hogy ha nem lenne tilos, biztos leátkozott volna. Így csak rózsaszín volt egy hétig a hajam, de már tudjuk, hogy az is jól áll - osztom meg, ha kíváncsi rá, ha nem, a végére már elnevetve magam és beletúrok a most természetesen szőke színében pompázó hajamba.
- Remélem amúgy. Most lehet már én se örülnék neki, ha valaki az én húgomat ültetné fel - válaszolom némi tétova bólogatással kísérve. Tulajdonképpen még tiszta jó is, hogy belebotlottam, mert már nem is lógatom az orrom a deszka miatt.
- De tényleg nem találkoztunk még? Vagy a nagyteremben láthattalak? Utolsó pillanatos beadandó amúgy? - kérdezem a papírokra mutatva. Lehet, hogy őt is stalkolta volna a kedves húgom? Pankánál ez úgyis egy hétig tart, jó esetben kettőig, könnyen előfordulhat, hogy már benne volt a szórásban.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szentesi Kevin
Diák Levita (H), Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 29
Összes hsz: 31
Írta: 2023. április 18. 14:58 | Link

Jankovits Dorián

Nagyokat bólint arra, hogy Kakasi tanárnő mit kobzott el. Bár még mindig nem tudja, hogy kellene éreznie aziránt, hogy ő kimaradt ebből, de természetesen hallott az egészről. Ki nem?
- Hamar visszakapod majd - ereszt meg egy biztató mosolyt, amivel nem tudja, hogy segít-e, vagy csak idegesebbé teszi a srácot, de egy tuti: attól még csinálja, mert komolyan gondolja. Szinte biztos, hogy nem jó érzés, ha elkobozzák egy cuccodat, de tartja, hogy már csak pár hét az évzárásig, utána szünet és onnantól repül az idő már amúgy is.
Megszeppenve pislog a felé nyújtott kézre. Kissé ügyetlenül, a szanaszét lógó papírokat öleli magához, hogy felszabadítsa jobb kezét és bemutatkozzanak illedelmesen egymásnak. Azonnal vissza is húzza, mielőtt Dorián csak beetetésnek szánta volna az egészet és következik a kipécézés.
- Oh, arra azt hiszem emlékszem. Valóban jól állt - a mosoly elindul, de nem ér be. Megakad, és ahogy leesik neki mit mondott, azonnal kikerekednek szemei. Elvörösödve hajtja le a fejét. Most rontott el mindent - hiába bizalmatlan a másikkal, soha nem hallotta, hogy bántott volna másokat, erre kicsúszik egy ilyen a száján és... vége van mindennek. - Úgy... szóval úgy értettem, hogy láttam, és... szóval nem volt rossz, annak ellenére, hogy tudod... rózsaszín volt meg minden - torkát köszörülve fejezi be inkább a magyarázást, mert valószínűleg csak ront a helyzeten, főleg, mert leesik neki, nem is válaszolt az eredeti kérdésre. - Hallottam róluk, de én nem... nem vagyok rokonuk - mondja ki ismét, de sokkal halkabban és bátortalanabbul, mint eddig beszélt. Félve néz fel és mosolyodik el végül, ahogy meghallja, mennyire védené a húgát ő is. Szemei csillannak meg, de tekintetét ismét félre kapja.
- Hát én... - én vagyok az, akinek a coming outja hatalmas port kavart valamiért pár éve. Ez nem olyan jó beazonosítási szöveg - gondolja magában. - Ó, ez nem. Projekt munka a művészetibe, de egyébként... a Nagyteremben láthattál. Én vagyok az a levitás srác, aki az asztal egyik, vagy másik végében egyedül eszik és olvas. Mostanában néha csatlakozik hozzám egy nagyon magas, ázsiai srác, de... én nem vagyok feltű-, szóval... hát én átlagos vagyok. Nem csoda, ha összekeversz valakivel - teszi hozzá, hogy Dorián ne érezze magát rosszul, mert tényleg nem bánja, amiért nem tudja ki ő. Ha fordított állásban lennének, valószínűleg Kevin maga sem tudná, hogy ki áll előtte éppen. Nem veszi magára.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jankovits Dorián
Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


muffmágus | Babyface | mester
offline
RPG hsz: 95
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 18. 20:25 | Link

Kevin


- Végülis... ja, az már csak eltelik - válaszolom egy sóhajjal. Igaza van tulajdonképpen. Nincs is már olyan messze az év vége, több van a büntetésből mögöttem lassan, aztán már csak kicsit okosabban kell használnom a deszkát, mielőtt Kakasi megint elkapna. Tuti hátul is szeme van. Bárki bármit is mondjon, én már nem hiszem el, hogy nem lát mindent is. Segítek összeszedni pár lapot is a szanaszét hullott példányokból, aztán ha már bemutatkozunk, kezet is nyújtok egészen illedelmesen. Összerakom aztán azt is, hangosan gondolkodva, hogy igazság szerint nem emlékszem Fruzsi testvérére, csak arra, hogy valami nagyon tartós varázslattal színezte át a hajamat rózsaszínre. Úgy is maradt egy hétig.
- Ugyeee? - kérdezem teljesen fellelkesülve azon, hogy azt mondja, jól állt. Én is így gondolom, meg gondoltam akkor is. Panni röhögött ki csak folyton, bár ő a húgom amúgy is, mindenben talál valamit, most éppen Bellába köt bele.
- Ezt mondd el a húgomnak is, légyszi, mert ő vagy napi háromszor visongott rajta, mint valami eszement - válaszolom még mindig fülig érő szájjal. Mondjuk a haverok is egyetértettek, hogy nem rossz, én meg bármit is teljesen büszkén tudok viselni, hupilila is lehetne. Bele is túrok azért újra a hajamba. Meglehetősen sok időt töltök ezzel a tükör előtt, a húgom szerint többet is a kelleténél, de hát az eredmény mindig megéri még a vitáinkat is a fürdőhasználatról.
- Na sebaj, majd egyszer azért megkérdezem. Bár gyanús, hogy kerül - dünnyögöm elgondolkodva, kezem közben megállapodik a tarkómon. Kicsit meg is vakargatom, mintha az segítene összeszedni a gondolataimat. Lehet véletlen egybeesések sora, de azóta egyszer láttam Fruzsit a folyosón, szóval simán lehet, hogy tényleg kerül. A művészeti említésére elismerő hümmögésbe kezdek.
- Művészeti? Az igen... - mondom ki, amit gondolok. Én is akartam oda menni dobolni, de apa azt mondta, ez még mindig lehet a hobbim, tanuljak előbb rendes szakmát. Egy a baj, hogy még fogalmam sincs, mi akarok lenni.
- Ja, hallod, haver, nehogy magadra vedd. Olyan az arcmemóriám, mint egy aranyhalé. Az az, ami olyan rohadt gyorsan felejt, nem? De ha legközelebb akarnál társaságot, csapódj hozzánk nyugodtan. Kicsit mondjuk hangosak tudunk lenni, olvasáshoz nem biztos ideális... de nem haraptunk meg még senkit - vetem fel kedélyesen vállon veregetve. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy azért nem mi vagyunk ilyen szempontból a legjobb társaság, de majd úgyis csendesebb lesz a bagázs, a fele idén végez. - Na és mi jót írsz? Az évszázad regényét? Vagy valami jó krimit? Azokat bírom.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szentesi Kevin
Diák Levita (H), Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 29
Összes hsz: 31
Írta: 2023. április 20. 14:10 | Link

Jankovits Dorián

Egyetértően bólint. Szerinte is hamar el fog telni, a felén már bőven túl van, és bólogat tovább, ahogy visszakérdez a másik a hajra. Kissé zavarban ugyan, és magyarázkodást követően, de bólogat. Doriánnak ezek szerint nem tűnt fel zavara, vagy csak illedelmesen ignorálja. Reménykedik abban, hogy az első áll fenn, úgy kevésbé lenne kellemetlen.
- Ó, mindenképpen mondom majd neki, hogyha látom - mosolyodik el, mintha partner lenne az egészben, de valószínűleg mindketten tudják, hogy túl régen volt ahhoz az esemény, hogy odaálljon a lány elé és elmondja: Doriánnak igazán jól állt a rózsaszín haj. Kicsit ijesztően hathatna, így inkább megmarad a feltételes módnál. Amúgy sem merne odaállni a lány elé ezzel az információval a semmiből, úgyhogy...
- Ha tudok valahogy segíteni, szólj nyugodtan - ajánlja fel azonnal segítségét, hogyha tényleg tudni szeretné az igazságot, akkor segít neki kideríteni. Bár nem biztos abban, hogy az eridonost valóban érdekli, de ez legyen a legkevesebb. Eddig elég lelkiismeretesnek tűnt, így nem aggódik, hogy megjátszaná magát.
Félénk mosoly kerül arcára, ahogy bólint. Igen, a Művészeti, de hát... ismét nem sikerült neki. Kezd egyre jobban lemondani az egészről. Ha a szülei nem tennék helyre néha, valószínűleg már rég feladta volna, plusz ott vannak Timi szavai is, ami erőt ad a tovább menetelhez. Csak fél, hogy nem lesz elég. Hányadik visszautasítása is ez? A harmadik? Negyedik? Nem is tudja most hirtelen pontosan.
Sűrűeket pislogva néz fel rá az invitálásra. Álla esik le kicsit látványosan, ajkai szavak mondása nélkül maradnak elnyílva. Most tényleg azt mondta, odaülhet hozzájuk? De hát... ő teljesen más, mint ők. Hogy kellene mégis...?
- Izé... köszönöm. Lehet néha odaülök, ha valóban nem probléma - dobban nagyot szíve, fejét hajtja le szégyellős mosollyal. Tényleg odaülhet majd. - Kedves tőled, de egyébként erre nincs semmi szükség, komolyan. Nem baj, hogy egyedül vagyok, hozzászoktam, és zavarni sem szeretnék meg semmi - kezd azonnal magyarázkodni összefüggéstelenül, mikor a srác elég egyértelmű volt. Ő mégsem akarja zavarni őket. Tényleg nem.
- Hát én... szóval én a halált formálom meg különböző helyzetekben leginkább - vallja be lesütött tekintettel, kicsit szégyellve magát. - De nem ijesztően, semmi horror nincs benne, csak... más nézőpontból mutatom be a Kaszást. Nem egy gyilkológép, hanem egy érző, kedves lény, aki empátiával ragadja el a lelkeket, akiket éppen kell. Türelemmel áll hozzájuk, és... bocsánat. Elragadtattam magam - köszörüli meg torkát. Egyik kezét ismét szabaddá téve kezdi el rendezgetni inkább a papírokat, amik szanaszét állnak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jankovits Dorián
Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


muffmágus | Babyface | mester
offline
RPG hsz: 95
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 24. 00:57 | Link

Kevin


- Kösz, tök rendes tőled - válaszolom. Hallja csak a drága húgom, hogy nem mindenki fetrengett a földön fekve a röhögéstől a hajam láttán, mert hát jól állt, de komolyan. Szegény srácot mondjuk jól letámadtam szerintem ezzel, ha már ez így szóba került, és még összekavarni is sikerül valaki mással. Fuh, ma is hozom a formámat a kezdeti orrlógatástól eltekintve, úgy érzem. Megvakargatom a tarkómat, majd legyintek. Ugyan, tényleg kedves tőle, de még ezzel is hadd ne terheljem már.
- Köszi, de lehet ezt inkább hagyni is kéne. Azért nem akarom, hogy álmatlan éjszakái legyenek netán, ha neki ettől így jobb, hogy elkerül - felelem a vállamat is megvonva, aztán barátságos mosolyt villantok rá. Egész szimpatikus srác, kis segítőkész meg rendes, bár gyanítom, hogy ezzel pont annyira nem megy sokszor sokra, mint Jacob, na de ilyen emberek is kellenek, vagy ahogy anya mondogatja, különben honnan tudnánk, mi a jó meg a rossz? Biztos ezért ücsörög egyedül, mert nem túl harsány, de sebaj, azzal a lendülettel meg is invitálom, hogy ha van kedve, nyugodtan üljön ám oda hozzánk. Tényleg nem eszik embert senki, Misi haverom még vega is, ami azt illeti. Én biztos nem bírnám ki, amennyire szeretem a marhapörköltet, főleg, ahogy anya főzi, de hát ugye mindenki maga tudja, mit szeret.
- Dehogyis. Miért lenne gond? - Kissé értetlen fejet vágva pislogok rá hirtelen. Ha mondom, akkor biztos nem zavar. Van, akit egyáltalán nem invitálnék oda, sőt, ha oda ülne az illető, biztos fognám magam és elsétálnék, de ez roppant ritka és csak olyan erőszakos barmokra vonatkozik, akiknek a világnézetével egyáltalán nem tudok egyetérteni. Egy Jankovits soha nem bánt gyengébbet és pont. Na meg ha nem akarja kirúgatni magát az iskolából, akkor mást se ugyebár.
- Á, de tényleg nem. Nem mondanám, ha nem így lenne - közlöm megrázva a fejemet, aztán zsebre dugom a kezeimet és rákérdezek az irományaira. Hümmögök kicsit, miközben magyaráz, hogy ne szakítsam félbe, de bólogatással egybekötve jelezzem, igenis figyelek.
- Ez tök érdekesnek hangzik. Egyszer olvastam egy könyvet, amiben a halál melóját megkapja egy szerencsétlen flótás, és bénázott egy csomót, az nagyon vicces volt. Szóval ez is biztos izgi. Az Edictumba is szoktál küldeni írásokat? Olvashattam már valamit? - érdeklődöm. Az iskolaújságba mégiscsak bele szoktam nézni. Nem mintha könyvet nem olvasnék, de azt kicsit nehezebb betuszkolni a mindennapokba.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 12 13 [14] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet