34. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek:
Fontos időpontok:
Március 24. 23:59-ig van még lehetőség megpályázni a Navine házvezetői posztját!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 ... 27 ... 35 36 [37] 38 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 199
Összes hsz: 267
Írta: 2022. május 25. 13:34 | Link

Pol🌸⬅
ennek nem szabadna megtörténnie

Minden reményem Polba rakom, hogy tudjon segíteni. Mióta az iskolába kerültem, nem állok a helyzet magaslatán, de ha így folytatom, onnan is le kell szállnom, ahova eddig feltornáztam magam kommunikáció szinten. Ez a hátránya, ha évekig magántanulónak kell lenned, mert a felnőttekkel való kommunikáció nem ugyanolyan, mint a korombeliekkel.
- Hogy hogyan? Reggel felkeltem, minden oké volt, majd a kezembe került az Edictum legújabb száma, ahol valami pasis lista közepén virított a nevem - felelem immár mellette ülve. - Nem akartam elhinni, és őszintén még mindig nem akarom. Aztán kiderült, hogy Szofi írta. Tudod, Zalán unokatesója, a lány, aki volt a birtokon is szünetben - magyarázom hadarva az egészet, hogy be tudja azonosítani a levitást. - Hát így a lehet legrosszabb. Szofi írta a cikket. Szofi szerint a listán van a helyem. Utána megölelt, majd elfutott én meg nem kaptam szikrát. Maaaaajd - nyújtom el a szót érezhetően kétségbeesve, ami nevetésbe is torkollik, miközben felegyenesedem egy mély sóhaj közben. - Zalán közölte, hogy szerinte tetszem neki. Mármint Szofinak. Azért vagyok a listán - harapok alsó ajkamba. Fejemet ingatom meg a kérdésre, fáradtan dőlök hátra a kanapén.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 101
Írta: 2022. május 25. 14:53 | Link

Kornél

Elég kaotikus a leírás, próbálom elképzelni, hogy egyszer csak arra kelek, hogy újságszenzáció lettem, de nehezemre esik. Nem vagyok ilyen fajta és szerintem amúgy Kornél sem, ezért viseli ezt most ilyen rosszul.
- Nagyon sajnálom, hogy nem láttam. Mármint, az arcod, nem a listát - vigyorogtam mint a fakutya (Mi a jó élet az a fakutya???, de aztán lehervasztottam az arcomról, mert nem akartam, hogy miattam még nagyobb krízisbe essen. Nem ő tehet róla, hogy mások vonzónak találják és nem tudja kezelni a helyzetet. - Szofi? Oh! oh. Szofi, igen, így tudom.
Nem mintha jártam volna a birtokon, de hallottam róla, a sztorihoz meg most annak is elégnek kell lennie, tudom kiről van szó. Kissé kuncogva képzeltem el, ahogy a lány megöleli, aztán ő meg tátog ott, mint hal a szatyorban, de inkább hogy csendben maradjak, töltöttem még egy pohár gyümölcslevet. Varázslatos.
- Persze, hogy tetszel neki. Más különben minek rakott volna arra a nyomorult listára, Kornél? - forgattam meg a szemeim látványosan, mert szerintem ő nem beszéli ugyanazt a nyelvet, amit a lányok. Én sem tökéletesen, de én Afrikában nőttem fel egy faluban, neki mi a mentsége?? - És most nekem ezzel mit kell csinálnom? Ő is tetszik neked? Beszéltél vele erről? Jó, ez hülye kérdés volt, nyilván nem.
Én is nagy huppanással dőltem hátra, elhúzva a számat gondterhelten, éreztem, ahogy elmélyülnek a ráncok a homlokomon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 199
Összes hsz: 267
Írta: 2022. május 25. 15:48 | Link

Pol🌸⬅
ennek nem szabadna megtörténnie

Hangtalan motyogok magam elé, ahogy kifigurázom Polt, majd szinte már durcásan támasztom arcomat tenyerembe. Ennek így semmi értelme, amikor csak még jobban összezavarodok azzal, hogy ismét el kell mondanom a történetet. Főleg a Zalános részt. Az a legrosszabb. Nem hiszem el, hogy erre Zalán hívta fel a figyelmem. Hogy lehetek ennyire vakon?
- Igen, Szofi - erősítem meg, majd folytatom a monológot, ami még mindig hihetetlen. Hogy az ördögbe kerültem én ilyen helyzetbe? Én vagyok a srác a mankóval, akit mindenki sajnál, kivéve azok, akik ismerik és vége.
- Jól van már! Most teremts le, mert nem volt egyértelmű! Mit tudom én miért tett rá. Mert kedves? Azt akarta, hogy rokkantként is legyen esélyem? - tárom szét karjaimat teátrálisan. Hátradőlve csapódok a kanapénak, karjaimat fonom magam előtt össze.
Fejemet oldalra fordítva nézek hitetlen rá. Beszélni vele? Erről? Hát hülyének vagyok nézve? Mégis, hogy kellene? Szia, az unokabátyád azt mondta, tetszem neked. Így van? Végül is nem lenne rossz, azon kívül, hogy elsüllyednék zavaromban és szégyenemben.
- Hát segítened kellene. Leginkább - nézek rá még mindig kicsit kikerekedett szemekkel. - Mármint mindketten tudjuk, hogy borzasztó vagyok ilyen téren, szóval... várj, hogy tetszik-e? Honnan kellene azt tudnom? - szalad ráncba szemöldököm, ahogy előre fordulok ismét elgondolkodva.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 101
Írta: 2022. május 25. 19:31 | Link

Kornél

Miután letisztáztuk, hogy ez a Szofi az a Szofi, már sínen volt a történet, szóval nem is vágtam közbe, hagytam, hogy befejezze magától a mondandóját. Szerintem nagyon keményen ítélkezett maga felett, keményebben, mint a legtöbb ember tette ezt róla. De, lehet, hogy csak én vagyok túl naiv (azt hiszem, hogy ezt a szót használják rá).
- Ez aranyos, de ugye tudod, hogy a legtöbb  lány alapjáraton nem ilyen kedves? Legalábbis, én nem úgy vettem észre, hogy azok lennének - grimaszoltam, az orromat ráncolva, hogy amúgy ez nem így megy. Az itteniek nagyon furcsán tudtak viselkedni, amit nem tudtam értelmezni, de nem hiszem, hogy azért tette volna a lány, mert annyira jótékony lélek. - Ha csak jótékonyságból tette volna, miért ölel meg?
Örülök, hogy ez egy stabil kanapé, mert ha ilyet csinál a falubeli ülőalkalmatosságokon, tuti, hogy mindketten hanyatt vágtuk volna magunkat a porba nagy elegánsan. Találékonyak ezek a helyiek. Láttam, ahogy a fejében pörögnek a gondlatok -  na, nem szó szerint, de van, amikor tudod, hogy valaki nagyon gondolkozik, rajta az a fej volt.
- És hogyan is tudok ebben segíteni? Kérdezzem meg, tetszel-e neki? Vagy... vagy mi? Őt mégsem hívhatom el randira! Az nem oldana meg semmit. Várj... - meresztettem rá meglehetősen nagy szemeket, le is téve a most már üres poharamat és kicsit hintáztam előre hátra ültő helyemben. - Mi az, hogy nem tudod, tetszik-e? Szerintem azt az ember csak úgy tudja. Nekem tetszik Grace, hát megmondtam neki. Ez nem agysebészet, Kornél!


Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 199
Összes hsz: 267
Írta: 2022. május 25. 20:11 | Link

Pol🌸⬅
ennek nem szabadna megtörténnie

Azt mondja nekem, tudom-e? Persze, tudom, azért ülök itt teljesen kétségbeesve, mint akivel most közölték, hogy soha többet nem ülhet lóra. Oké, ez végül is megtörtént, de tudjuk, hogy nem így lesz, úgyhogy mindegy.
- Ha te mondod, akkor elhiszem, de... ugye nem tapasztalatból beszélsz? - ráncolódik szemöldököm, majd kapom felé fejemet. Nem mintha sokat tudnék segíteni neki, ha éppen kipécézték maguknak valami lányok, de legalább egy tanárnak szólhatnánk vagy ilyenek. Ott van például Brightmore, tőle mindenki fél, szóval nem lenne rossz döntés. - Nem tudom. Csak mondtam neki, hogy jó lett a cikke. A listától elvonatkoztatva - szögezem le még az elején, mielőtt még bárki azt hinné, hogy a lista nyert meg. Nos... nem.
- Mondjuk útmuuu- mi?! Nehogy megkérdezd! Merlinre, Pol, ne! Jó, de... várj. Grace igent mondott? - pislogok rá várakozóan, türelmetlenül ficergek a helyemen, mert hát azért képben vagyok ám én itt a dolgokkal és bakker, mennyire önző vagyok! Egészen idáig a saját problémáimat halmoztam rá, míg az ő élete is zajlik és a legjobb mederben, ami csak lehet, mert szinte biztos vagyok abban, hogy az eridonos igent mondott neki. Mi mást is tehetne? Pol elragadó és kedves.
- Hát az, hogy nem tudom. Amikor Zalán megkérdezte, minden erőmmel próbáltam tagadni előtte, de... nem vagyok benne biztos, hogy igazat mondtam - és csak még tovább mar a bűntudat, amiért nem mondtam el neki, hogy lehetséges, hogy tetszik az unokatesója. - Csak így simán? Elé álltál és közölted, hogy tetszik neked?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 101
Írta: 2022. május 26. 00:30 | Link

Kornél

- Nem... friss tapasztalatból, ez így jó? - kérdeztem kissé értetlenül, hogy mi ebben az akkora nagy baj. Otthon, ha valaki úgy érezték, nem elég jó tagja a közösségnek, azt elhajtották, így itt sem lepett meg, hogy ahova nem illettem, oda nem akartak. Érthető, így inkább el is kerültem azokat a lányokat. Amúgy is idősebb vagyok, meg a bőröm színe is más.
- Attól még nem kezdenek el lányok ölelgetni, Kornél. Te sem ölelgeted a tanárt, ha K lesz a dolgozatod, nem? Tudom, hogy ez nem egészen ugyanaz a szituáció, de majdnem - hevesen gesztikuláltam a mondandóm mellé, jobbra-balra mutogatva a kezeimmel, hogy abból, hogy egy munkádat elismerik, még nem következik az, hogy kitörő örömmel akarsz valakit tapogatni.
Elkerekedett szemekkel figyeltem a kis híján idegösszeomlást kapó Levitást a kanapén, próbálva értelmezni, hogy most mi olyat mondtam, ami ilyen reakciót váltott ki belőle.
- Persze, szerinted máskülönben beszélgetnék róla? - kérdeztem zavarodottan, éreztem, hogy az orrom ráncosodik és a barázda is elmélyült a szemöldökeim között. Inkább csak figyeltem a fiút, hogy végre elmondja, akkor mit is vár, hogyan segítsek rajta ebben a hülye helyzetben.
-Nyilván nem a rokonával fogod rögtön megbeszélni, nem a kezét akarod megkérni, csak az érdekelt, tetszik-e neked - emeltem fel  kezeim megadóan, hogy hát jaj, nem akkora nagy dráma ez, ha jól értettem a tanárokat, ez amúgy is az agyban lefutó folyamatokon múlik. - Nem, beszélgettünk, és mondta, hogy várta, hogy elhívja egy bizonyos valaki randira, de nem hívta, én pedig azt mondtam, hogy akkor elhívom én, mert nekem van szemem és szép lány, meg kedves is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 199
Összes hsz: 267
Írta: 2022. május 31. 18:03 | Link

Pol🌸⬅
ennek nem szabadna megtörténnie

Bólintok. Nem mondanám jónak, de mondjuk jobb, mintha friss lenne az a tapasztalat. Tudom, hogy az embernek vannak, sőt szükségesek az életébe a rossz tapasztalatok is, mert azoktól fejlődünk, de ha elkerülhetőek, főleg az ilyenek és ehhez hasonlóak, akkor inkább meg se történjenek.
- Tényleg nem - szalad ráncba szemöldököm, ahogy magam elé nézek. Hirtelen ölelt meg. Utána sietve köszönt el, majd konkrétan elrohant. Azért tette volna, mert zavarban volt?
- Hát nem tudom. Te mindig olyan jókedvű vagy és határozott. Szerintem egész jól viselnéd azt is, ha nemet mondott volna. De ha nem történt meg, annak nagyon örülök - bólintok végül határozottat. Jó tudni, hogy vannak ilyen határozott személyiségek is a baráti körömben, mert Pol mellett tényleg mindig olyan érzésem van, mintha bármire képes lennék. Kivéve arra, amiről ténylegesen szó van, márpedig: Szofival alig lehetnék képes bármire. Egy kész csődtömeg vagyok. Tenyerembe temetve arcomat dőlök előre.
- Van egy olyan érzésem, hogy Zalán nem örülne neki, ha a tetszene az unokatesója - amit valahogy meg is tudok érteni. Először fejemet fordítom Pol felé, majd törzsből fordulok felé, ahogy mesélni kezd. - Bátor vagy. Akkor nekem is ennyit kellene tennem? Szofi elé állni és megkérdezni, tetszek-e neki? Ez sokkal könnyebben hangzik, mint megcselekedhetőnek érződik - csúzok lejjebb a kanapén, abban a reményben, hogy esetleg elnyel. Vagy ilyesmi.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 101
Írta: 2022. június 1. 17:59 | Link

Kornél

- Látod? Ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek hiszed - mosolyodtam el szélesen. Bár lehet, hogy pont olyan bonyolult, csak más a számokhoz ért, én meg ehhez. Nem lenne meglepő. De jobb szeretném, ha igazam lenne és Kornél gondolná túl a dolgokat ebben a helyzetben.
- Oh, szokott nekem is rossz kedvem lenni, csak nem mutatom. Attól nem lesz jobb senkinek - ráztam meg a fejem hevesen, a tincseim jobbra-balra rugóztak az arcom előtt. Egyszer sírtam a kávézóban, mert eltörtem egy csészét és nem tudtam megjavítani, de egy bácsi odaült mellém és azt mondta, attól, hogy "az egereket itatom" (ki itat rágcsálókat? Nem barátságosak.), a csésze nem fog összeforrni. Szóval fel a fejjel és keressek valakit, aki ért hozzá. Én a nosztalgiába süppedtem térdig, Kornél meg a kanapéba, szóval rá is néztem gyorsan.
- És akkor mi van? Ha tényleg olyan jó barátod, majd megnyugszik. Engem az sem érdekelne, ha a tesómmal randizol. Igaz, egyke vagyok, de a lényeget érted - hadonásztam kicsit, hogy érzékeltessem a helyzet súlyosságát. Ha meg mérges, akkor - ahogy Borka mondaná -, egy igazi szararc.
Amúgy a felvázolt ötlete tök egyszerű lenne, sokkal könnyebb, mint itt ülni velem és beszélni róla, de ki vagyok én, hogy ilyeneket mondjak neki? Helyette bólogatni kezdtem.
- Hát vagy az, vagy kérj meg valakit, hogy kérdezze meg. Az is megoldás - tártam szét a karjaim tanácstalanul, hogy nem akkora ördöngősség ez.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 199
Összes hsz: 267
Írta: 2022. június 8. 16:43 | Link

Pol🌸⬅
ennek nem szabadna megtörténnie

Nem vagyok biztos abban, hogy minden szavát értem. Mármint érteni értem, csak nem feltétlenül úgy, ahogy kellene. Nem olyan bonyolult? Fenéket nem. Igaza van, tényleg ölelget, amikor én nem teszem meg, keresi a társaságom, ami nem zavar, mert szeretek a közelében lenni. Mindig vidám leszek tőle, hiszen Szofi kisugárzása maga a vidámság, ami átragad rám is. De ez... nem baj, nem? És attól még nem biztos, hogy tetszik. Még ha aranyos is a mosolya, és ahogy örül dolgoknak.
- De ha rossz kedved van, akkor ne rejtsd el - ráncolom szemöldököm. - Keress meg és beszéljünk róla - mosolyodom el féloldalasan. Szeretnék akkor is Pol mellett állni, amikor nem olyan kicsattanóan boldog, mint ahogy a legtöbbször, hanem amikor valami nehézségen megy át. Ezért vagyunk barátok.
- Értem, persze, de ez akkor sem olyan egyszerű. Mármint gondolj csak bele: Szofi fontos neki, együtt nőttek fel lényegében, mintha a húga lenne inkább. Jó, van neki húga, de Szofi is olyan neki - legyintek egy aprót. - Ha kiderülne, hogy tényleg tetszik, akkor... nem tudom. Nem akarom elveszteni a legjobb barátomat - és nagyon sokáig az egyetlen is. És ha tetszik, ez miatt meg Zalán megorrol rám, akkor mi a teendő? Mélyet sóhajtok és igyekszem eggyé válni a kanapéval. Eddig nem haladok jól.
- De az olyan... fura. Megkérdezem én. Egyszer. Valamikor - biztosan nem mostanában. Előbb Zalánnal kellene beszélnem, hogy lehetséges, hogy hazudtam neki a lelátón, amikor azt mondtam, nem tetszik Szofi.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 101
Írta: 2022. június 9. 15:40 | Link

Kornél

Furcsa, az emberek milyen sokféleképpen képesek kifejezni magukat, vagy éppen visszafojtani a dolgokat mélyen magukba. Én inkább az a fajta voltam, aki a rosszat lenyomja magába mélyen, majd soha többet nem gondol rá, ha nem muszáj.
- Jó... jó majd megpróbálom - mosolyodtam el halványan, rá is nézve, mert hálás voltam az ajánlatért. Korábban nem volt senki, akihez fordulhattam volna, abban az időben talán kicsit hibának is éreztem, hogy ott hagytam a falut, anyát annyira nagy bajba sodorva ezzel az egésszel.
Nem értem. Tudom, hogy értenem kéne, mert ahogy elmagyarázza, látom benne a logikát, de az én szempontomból ez egészen feldolgozhatatlan. Kissé hintázva előre-hátra ültő helyemben próbálom összerakni a képet, de a kirakós nem áll össze. Ha a "testvérem" boldog és a legjobb barátom is boldog, miért rossz az nekem?
- Nem fogod. Ha rendes gyerek, nem fogod. Ezzel senkit nem bántasz, sőt. Ha jót akar a testvérének, azt szeretné, hogy boldog legyen. És ha Szofi tényleg kedvel, az, hogy neked is tetszik, boldoggá tenné. Nem boszorkányság. - Igazából az, hiszen mi itt ezzel foglalkozunk, de nem egészen az a fajta, amit az iskolában tanítanak.
- Ha van szükséged valakire, aki támogat lelkileg, majd elbújok egy sarok mögé, bokorba, vagy valami - ajánlottam fel lelkesen. Tudom, hogy fura, de azt hiszem, ez is hozzám tartozik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 199
Összes hsz: 267
Írta: 2022. június 10. 13:32 | Link

Pol🌸⬅
ennek nem szabadna megtörténnie

Minden ember a saját problémáit érzi a legnagyobbnak. Mikor otthon kellett maradnom, és a tanárok váltakozva jöttek hozzám, én is így éreztem. A legnagyobb probléma volt a világon, hogy nem mozdulhattam ki, hogy nem elég, hogy eddig, de ezután sem lesznek barátaim. Amint a kastélyba jöttem, tudtam, hogy ezen változtatni kell, és igyekeztem is ennek megfelelően cselekedni: lassan, de biztosan lettek barátaim. Pol egy közülük, aki mellett ott szeretnék állni teljes vállszélességgel. Csak bólintok. Próbálja is meg. Azért vagyok.
- Zalán... védelmező. Főleg Szofival és a húgával is valószínűleg. Nem tudom, hogy bemerném vállalni, hogy bevalljam, tetszik Szofi. Mármint... honnan tudom egyáltalán, hogy tetszik? - nézek rá értetlen megint, kékjeimben a színtiszta értetlenség, kis kíváncsiság és kétségbeesés villan meg. Csak én lehetek ekkora szerencsétlen.
- Ez egész jó ötletnek hangzik amúgy - gondolkodom el hangosan. - Csak valószínűleg rád néznék mindig, hogy szemtől szemben is kapjam a támogatást, ami meg elég hamar lebuktatna minket. Oké. Beszélek majd Szofival, amint összeszedtem a bátorságom - bólintok határozottan egyet térdeimre csapva, mint öregapám teszi mindig, ha kicsit többet ivott a kelleténél, és elhatározásra jutott bármilyen apró dologgal kapcsolatban.
- Megnézzük a Nagytermet? Hátha kiraktak valami uzsonnát. Olyan sokat beszéltem, megéheztem - nevetek fel hangosan, majd állok fel és nyújtom Pol felé kezemet, hogy felsegítsem, majd induljak a Nagyterem felé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 101
Írta: 2022. július 5. 17:44 | Link

Kornél

- Védelmező vagy sem, amúgy semmi köze hozzá, hogy Szofi kivel jár vagy kivel nem - fújtattam egyet határozottan. Csak azért, mert lány, még neki is megvannak a jogai. Ezt már megtanultam itt a pár évem alatt, kb ez volt az első dolog, amire amúgy rájöttem. Hogy itt több jogod van, mint otthon és hogy igenis ki kell állnod magadért. - Hát... hogy szívesen nézel rá, meg eszedbe jut dolgokról, szeretnél vele több időt tölteni... ilyesmik.
Legalábbis nekem így működött, de hallottam a mamától, hogy minden ember máshogy szeret és szerintem ez nagyon szép és bonyolult dolog. Láttam rajta a kétségbeesést, így bátorítóan elmosolyodtam. Minden oké lesz.
- Igen, ez mondjuk lehet, ez nem tuti, hogy annyira jó ötlet. De mindenképpen beszélned kell Szofival, máshogy ez nem működhet - ráztam meg a fejem, hogy nyomatékosítsam a szavaimat. A szavak amúgy sem fájnak senkinek, legalábbis nem úgy, ahogy az, ha apa megemelte a kezét. Szóval ebben nem volt semmi félnivaló a részéről.
- Persze, mehetünk. Én is ennék már valamit, lassan annyit ittam, hogy lötyög a gyomromban - ráztam meg magamat jobbra-balra, aztán szélesen elvigyorodtam. Igaz nem nagyon hallatszott, de nem is az volt a lényeg, csak a szándék. Inkább hagytam, hogy felsegítsen és elevezzünk kettesben a nagyterem felé.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kobán Emma
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 62
Írta: 2022. október 16. 13:35 | LinkAlig öltöztem át az óráim után, már úton is voltam a könyvtár felé. Zelma szokásához híven matricaként követett, bár az elmúlt időben egyre bátrabban merészkedett messzebbre a kastélyban. A könyvtár és környéke már pont egy ilyen hely volt, mert szent meggyőződésem szerint hadsereget toborzott a szorgalmas diákok kiskedvenceiből és minden délután ott tartottak gyakorlatot, amíg mi tanultunk. Ezért meg sem lepett amikor felgyorsítva lépteit elhúzott mellőlem, azon viszont már elcsodálkoztam, hogy még pont láttam a második emeletre vezető lépcsősörön suhanni. Én személy szerint még csak nem is jártam ott, de Ő láthatóan céltudatosan közlekedett, ezért a pszichológusom gondolatait erősítve magamban elengedtem a mai tanulást -elvégre semmi sürgős dolgom nem volt, és már hetek óta győzköd a terápián, hogy nem a tanulással fogom megtalálni önmagam, hanem ha kicsit élni is merek- és Zelma nyomába eredtem.
A második emeletre érve próbáltam kitalálni, hogy merre indulhatott a kisállatom, de legnagyobb szerencsémre a göndör szőrű szöszkupac láthatóan a festmények között is nagy sikert aratott. Bőven elég volt a susmogó dámák pillantását követni, hogy a helyes irányba menjek.
- Látod, mondtam hogy ma is jön a társalgóba koldulni.-
- Olyan vékony szegény, tuti nem ad a gazdája neki eleget enni.-
- Hölgyeim, ennek a macskának ilyen a helyes formája!-
- Jó, de akkor sem kéne minden nap a társalgóban haknizni.-

Inkább fel sem pillantottam a fecsegőkre, már meséltek róluk, és igaz ami igaz tényleg elég pletykás banda, de legalább kiderült, hogy amíg én órán vagyok, Zelma előszeretettel látogatja a társalgót. Igazi kis people pleaser figyelem hajhász, úgyhogy sajnos azzal is tisztában voltam, hogy a Dámák jelenleg nem hazudhatnak olyan nagyot, mert tényleg bármire képes egy-két jó falatért. A teremből kiszűrődő hangok alapján pedig ismét bevetette magát.
-Bármit is csinált bocsánat érte! Esküszöm kap rendesen enni.- nyitottam be gyorsan az ajtón szememmel a macskát keresve, és szinte azonnal rá is bukkantam szerencsére egy ismerős srác, Kevin mellett.
Utoljára módosította:Kobán Emma , 2022. október 16. 13:38 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

BC should stand for "Before Coffee".| Zelma
Szentesi Kevin
Diák Levita (H), Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 20
Összes hsz: 22
Írta: 2022. október 19. 11:10 | Link

Emma

Az egyetlen hely - a Könyvtáron kívül -, ahol nagyjából képes megúszni a beszólásokat. A szokásos ablakot választja ki ülőhelyének, maga elé teszi a tanulásra váró jegyzeteit és tankönyveit, majd inkább jelenleg olvasott könyvét veszi a kezébe. Kicsit várhat a Gyógynövénytan, amúgy is év eleje van, még nem kell sietni sehova. Térdeit felhúzza, annak támasztja a vaskos kötetet, így teljesen figyelmen kívül tudja hagyni a körülötte folyó káoszt.
Először csak egy lány hangja lesz három oktávval magasabb, majd pár srác is becsatlakozik, végül ismét lányos kánon lesz hallható. Valaki elégedetlenkedik, valaki nyünnyög, valaki meg... figyelmen kívül hagyja, mint ő is. Egészen addig, míg a nadrágja szárát nem kezdi húzni valami lefelé. Fejét kapja fel, nem is mer azonnal arrafelé nézni, csak az előtte lévő ablakkeretet figyeli, végül embereli meg magát és pillant le lassan. Egy karom, egy szőrös mancs és: Zelma. Halkan fújja ki a levegőt - ami igencsak megkönnyebbüléssel vegyített.
- Szia - emeli meg kicsit lábát, hogy elengedje a nadrágot, végül lendíti őket a földre. Minimálisan hajol lejjebb, hogy megsimogassa a macskát, de az ajtó csapódik ki. Ismét felkapja a fejét, göndör tincsei repkednek mindenfele a hirtelen mozdulattól, keze megáll a levegőben, ami alól a macska ugrik mellé a párkányra. Szélesen vigyorodik el a belépőjére a lánynak, miközben felül rendesen, lagymatagon int Emmának, hogy itt van vele a szökés nagymestere.
Kihúzza magát, kezeit ejti ölébe, ahogy várja, hogy a lány odaérjen hozzá. Ő önkéntesen biztosan nem fog összeveszni Zelmával, hogy menjen a gazdájához.
- Szia neked is - mosolyog tovább. - Ismét megcsinálta a programot? - pillant a mellette lévő szőrcsomóra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kobán Emma
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 62
Írta: 2022. október 19. 12:05 | LinkA rám szegeződő tekintetek alapján lehet egy icipicit túlkaptam ezt a belépőt, de esküszöm a folyosón üldögélő Dámák tehetnek róla. Kevés dolog tud hevesebb érzelmeket kiváltani belőlem, de ez a macska... ez mindenre képes. Szerencsére pont csak az első néhány másodperc volt kínos, amikor Kevin intett, a többiek is visszatértek a saját kis teendőikhez.
- Szia!- mosolygok rá boldog megkönnyebbüléssel már távolról, majd immár normális tempóban odasétálok hozzájuk, de közben talán még az előbbi stressz miatt ömlik belőlem a szó. - Hát fogalmam sem volt, hogy hová tűnik néha, én azt hittem a könyvtárban hesszel a haverjaival... de mos pont láttam erre jönni, és tuti ide jár koldulni.- nézek körbe a helyiségben, ahol még sosem volt szerencsém járni, de egész hangulatosnak tűnik.
- Vagy melegedni.- bökök a kandalló felé, amikor azt is észreveszem.
- Ugye nem csinált semmi gazemberséget?- kérdezem amikor odaérek hozzájuk, és kedvesen megvakargatom a göndör szőrű majommacska buksiját. Örülök, hogy nem egy vadidegent talált meg, mert annak ellenére hogy még tényleg sosem okozott galibát, nem szeretném hogy ezt majd pont egy ismeretlen emberrel játssza el. Kevinről pedig pontosan tudom, hogy nagyon rendes, legalábbis a könyvtárban már csomószor kértem tőle segítséget és mindig készséges volt.
- Ez a macska egy csoda, de a kajáért pofátlan dolgokra képes.- folytatom a magyarázkodást már nem annyira hadarva kicsit halkabban. -Múltkor a klubhelyiségben befészkelt egy lány nyakába, mert így kapott tőle néhány szem popcornt... nincs benne semmi önérzet. - Sandítok az utolsó mondatoknál rosszallóan Zelmára, de Ő is pontosan tudja, hogy imádom, sosem venné magára.
- Jajj, de bocsánat, nem akartalak megzavarni, meg azt sem akartam hogy Őfelsége megzavarjon, úgyhogy tényleg bocsi.-
Utoljára módosította:Kobán Emma , 2022. október 19. 12:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

BC should stand for "Before Coffee".| Zelma
Szentesi Kevin
Diák Levita (H), Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 20
Összes hsz: 22
Írta: 2022. november 3. 14:33 | Link

Emma

Gyakori vendég volt itt Emma macskája, ami természetesen mindenkiből más és más érzelmet váltott ki. Ő örült neki, mert meglepően jól kijöttek egymással, pedig egy macskának nehéz a kedvében járni.
- Az lehet, mert gyakran látom erre - mosolyodik el szélesen, majd simít végig az állat fején reflexszerűen. Néha van olyan szerencséje, hogy Zelma marad vele, amíg tanul, vagy csak olvas pár oldalt, aztán együtt mennek ki a társalgóból: a macska arra, amerre gazdáját véli, ő pedig arra, amerre éppen dolga van. Feltéve, ha van. Legtöbbször nincs, úgyhogy csak az állattal szokott sétálgatni.
- Melegedni én is ide szoktam járni, úgyhogy teljesen megértem, ha ő is eszerint cselekszik. Amint 15 fok alá megy a hőmérséklet, jégcsapok lógnak az orromból - nevet fel őszintén. A könyvet teszi a többi tetejére, majd tolja azokat arrébb, hogyha esetleg Emma leülne mellé, akkor legyen rá lehetősége. Lábai lógnak a párkányról, ujjait kulcsolja össze az ölében.
- Nem, dehogyis. Mindig kedves. Néha próbál lopni kaját, de egyébként nincs vele baj - nevetgél tovább, ahogy beárulja az állatot Emmának. Tényleg nincs vele baj. Néha az iskolatársakkal sokkal több, mint az ember gondolná. Tekintetét vezeti végig a helyiségen, majd pislogva fordul vissza, ahogy Emma ismét mesélni kezd. Szája elé kapva kezét nevet fel megint.
- Az biztos, hogy tudja, hogy járjon az emberek kedvében és érje el ezzel, amit akar. Nekem is lehet be kéne majd másznom a bizottság nyakába, akkor felvennének a Művészetibe - nyúl fel egy előre lógó tincséhez, amit lefelé húz meg, majd enged el: a tincs kicsit rugózva kerül vissza eredeti állapotába. - Ne viccelj, nem zavar egyikőtök sem. Nem mára terveztem megvalósítani a világmegváltó ötleteimet, úgyhogy elfértek mellettem - vonja meg vállait, mintha teljesen komolyan gondolná szavait, pedig mindenki tudja, aki egy kicsit is ismeri, hogy ilyenről nincs szó. Ha lenne valaki olyan az életében, akkor ő mondhatná el a világnak, hogy alapvetően mennyire el van veszve benne, csak kifelé tudja mutatni mennyire jól kezeli.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sigrid Agnes Sjölander
Prefektus Rellon, Melodimágus, Elsős diák


kicsi Sjöli
offline
RPG hsz: 44
Összes hsz: 63
Írta: 2022. november 5. 12:27 | Link- Szóval... az volt a feladat, hogy derítsük ki, mire is jó a pálcánk igazán - olvassa fel a feladatot a jegyzetéből. Nem szokott ilyen szétszórt lenni, de most már kétszer nyitotta szét ugyanazt a tekercs pergament, mire rájött, hogy lehet, hogy a másikon kellene keresnie. A könyvtárból is hozott egy vaskos kötetet, amelyben a különböző pálcakészítéshez alkalmas fafajtákról és magokról lehet olvasni. Készült ő, tényleg, csak éppen azon szorong, hogy ez az első közös feladat, amióta az iskolában tanul és nem szeretné elrontani. Mindent is szeretne jól csinálni. Ezért is járt a könyvtárban is, írt listát is, töprengett egy kicsit, most pedig hirtelen nem is tudja, hogy hol kezdje. Észre sem veszi, hogy zavarral vegyes idegességében rágni kezdte jobb hüvelykujján a körmét, miközben bal kezében ott a már legöngyölített pergamen, rajta gyöngybetűivel a feladat, amit a sötét varázslatok kivédése órán kaptak. Egy eridonos lett a társa a feladathoz, akit még nem is ismer az előkészítőből, ezért hát ezúttal még extrán is szorong, hogy vajon mit gondolhat róla a másik lány. Észreveszi, hogy a körmét rágja, ezért kezét gyorsan leengedi, és háta mögé dugja. Csúnya szokás, tudja, de mégse képes leszokni róla. Nagy a nyomás, és attól újra és újra elkezdi rágni. Fészkelődik inkább kicsit a széken, amire leült, megigazítja az éppen viselt rellonos egyenruháját, és kinyitja a könyvet a tartalomjegyzéknél.
- Lássuk csak... a te pálcád milyen fából készült? - kérdezi meg felpillantva, miközben ujját a listára helyezi, mintha csak indulásra kész lenne, hogy aztán azt sorvezetőként használva megtalálja a fafajtát, amelynek a nevére vár.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kobán Emma
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 62
Írta: 2022. november 5. 15:41 | LinkMég nem tudom eldönteni, mit gondoljak Zelma önálló akcióiról, főleg, hogy Kevin is megerősíti, tényleg ideszokott a kis gazember.
-Jó, a melegedést megértem, tényleg elég hangulatos ez a hely.- felelem egy nagy sóhajjal és ezzel végre teljesen helyreáll a lelki egyensúlyom. Úgyis csak abban tudok bízni, hogy a végtelen jó természete megóvja a nagyobb galibáktól. Azzal tisztában vagyok, hogy jól olvassa az emberek érzéseit, és ugyan nem tudom eldönteni, hogy empatikus vagy pszichopata módon az emberek fájdalmából táplálja önmagát, de ha valaki rosszul érzi magát a környezetében, mindig megy lelki segélyt nyújtani. A koldulásával pedig úgysem tudok mit kezdeni, már belenyugodtam abba az eshetőségbe, hogy nekem kell majd büntetőmunkára menjek miatta.
Egy apró mosoly szalad az arcomra, ahogy Kevin arrébb pakolja a könyveit, de tényleg nem akarom megzavarni, ezért csak az után huppanok fel mellé a párkányba, hogy meggyőződtem róla tényleg nem tartom fel. Ha nem szoknya lenne rajtam, már rég magam alá húztam volna az egyik lábam, ahogy szerintem ötezerszer kényelmesebb ülni, de így csak keresztbe tudtam vetni őket, és Zelma erre a pillanatra várva már az ölemben is volt, fejét belesüllyesztve a pulcsim vastag anyagába.
-Sajnos úgy tudom, hogy a művészvilágban ha eldobod az önérzeted akkor még kevesebbre tartanak.- nézek nevetve Kevinre, majd sokkal komolyabbra vált az arckifejezésem. -Újra megpróbálkozol majd a felvételivel?- kérdezem őszinte kíváncsisággal, mert lehet csak én akartam belehallani, de mintha enyhe keserűség lett volna az elejtett mondatban.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

BC should stand for "Before Coffee".| Zelma
Molnár-Vars Tímea Magda
Diák Eridon (H), Elsős diákoffline
RPG hsz: 27
Összes hsz: 33
Írta: 2022. november 8. 23:32 | Link

Agnes

Csendben figyeli, ahogy a rellonos a jegyzeteit pakolgatja. Timi csak néhány szót jegyzetelt, az is füzetbe - ő ahhoz szokott hozzá. Most a táskájában lapul valahol. Ő csak a sötét varázslatok kivédése tankönyvét hozta magával, no meg a pálcáját. Agnes láthatóan jobban felkészült. Ez kissé zavarba hozza az eridonost, főleg mert tudja, hogy évfolyamtársa jártasabb a mágusvilágban, mint ő.
A tankönyvet lapozgatja - csak, hogy ő is csináljon valamit. Nem is veszi észre, hogy a másik a körmét kezdi rágni. Ő maga lábával dobol, ami épphogy leér a fotelből. A hangra néz fel a lapok közül - nem mintha bármit megértett volna abból, amit ott elolvasott - és próbálja meg értelmezni a kérdést. Aztán kezébe veszi a varázseszközt. Pár hosszú pillanatig csak bámul rá, forgatja keze közt, az egyszerű faragványokat vizsgálgatja, amik a markolatot díszítik.
- Ömm... azt mondták fűzfa - idézi vissza. Nem mintha ez olyan nehéz művelet lett volna, tisztán emlékszik a pillanatra, mikor a kezébe adták varázspálcáját, és elmondták, miből van és mekkora. Fűzfa, unikornis szőr maggal, 12 és 3/4 hüvelyk. Azóta sem barátkozott meg vele igazán. Néha még mindig szikrákat hány, ha a kezébe veszi, pedig nem akarna csinálni vele semmit. - A tied? - Ösztönösen kérdez vissza, bár egyszerre csak egy pálcáról tudnak olvasni. De érdekli a másik, hogy ki ő, mert még nem sokat beszéltek.
Agnes szőke tincseit vizsgálgatja közben, majd szemei a könyvre esnek, amin ott pihen a rellonos keze. Szép fehér bőre van. Végül barna szemeiben állapodik meg tekintete. Neki fogalmasa sincs, hogyan kéne ezt a feladatot megoldani, így kérdőn bámul Agnesre.
Utoljára módosította:Molnár-Vars Tímea Magda, 2022. november 15. 17:07 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sigrid Agnes Sjölander
Prefektus Rellon, Melodimágus, Elsős diák


kicsi Sjöli
offline
RPG hsz: 44
Összes hsz: 63
Írta: 2022. november 10. 16:12 | LinkA név kötelez, ő meg mégiscsak egy Sjölander. Ezért is érzi időnként nagynak a nyomást, hiszen nem ő az első a családból, aki ebbe az iskolába járt. Rágcsálja kicsit a körmét még, amíg előbb a jegyzeteit, majd a könyvet lapozgatja, aztán gyorsan leszidja magát gondolatban, amint ezt realizálja, hogy nem szabad. Hogy lesz így szép a körme? Majd olyan csúnya kis tömpe valami lesz, ha nem figyel, amire rossz ránézni is. Inkább rá is tér a feladatra, mert ha kénytelen beszélni, a körömrágás fizikai képtelenség lesz. Úgyis csak neki kell futni a feladatnak, ha már folyamatban van, csak elmúlik lassacskán ez a csúnya gyomoridegszerű érzés, amitől úgy érzi, mintha sárkányok trappolnának odabent.
- Fűzfa... fűz... fűz... fa - ismétli meg a hallott információt, mintha önmaga visszhangja lenne, miközben ujját a lista mellett az oldal alja felé húzva az említett tételt keresi. Annyira koncentrál, hogy szemöldökei közé még egy aprócska ránc is türemkedik. Végül megáll az ujja, kisimul az arca és elégedetten mosolyodik el.
- Meg is van, hetvenharmadik oldal - jelenti ki felpillanatva társára, és csak most realizálja, hogy a lány kérdezett is. Most ettől jön zavarba hirtelen.
- Ühmm... az enyém, szóval... az szőlőtőből készült. Azt már ki is kerestem, a kétszázhatodik oldalon lesz - válaszolja, és gyorsan oda is lapoz az említett oldalra. - Ó, nézd csak... azt írják, hogy elegáns és különleges pálca, ami akár szavak nélkül is képes végrehajtani a varázslatokat. Meg... megkérdezhetem, hogy... szóval az előkészítőbe jártam, de sosem találkoztunk. Magántanuló voltál? Vagyis, jaj, nem kell válaszolni, ha nem szeretnél, csak... csak kíváncsi vagyok? Nálunk mindenkit előkészítőbe küldenek, ha megjelent a varázsereje, főleg otthon, de apukám meg ide járt, anyukám meg magyar, szóval izé... sokat beszélek. Ne haragudj - hallgat el hirtelen, amint rájön, hogy már legalább második perce be sem áll a szája, pedig kérdezett valamit, amire esetleg a másik válaszolni is szeretne. Vagy nem. Mindenesetre lehetőséget nem árt, ha kap, hogy meg is szólaljon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kósza Lili
Diák Eridon (H), Melodimágus, Bogolyfalvi lakos, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 43
Írta: 2022. november 12. 11:51 | Link

Szirtes Huba

Örömmel kaptam a lehetőségen, mikor megjelent a melodimágus tehetséggondozára kihelyezett plakát. Utánaolvastam és kérdeztem, és végre megértettem, miért borult fel az a szekrény pár hete.
 A tanár úrral a társalgóban beszéltünk találkozót, itt talán nem zavarunk senkit. Izgatottan, vettem a lépcsőfokokat idejövet, és töprengtem, mit kell majd csinálni. Magammal hoztam a gitáromat, mert elfelejtettem megkérdezni, hogy kell-e (vagy, ha mégis megkérdeztem, a válasz sajnos kiszállt a fejemből).
 Csak belépés után jut eszembe, hogy lehet, illett volna kopogni, de mikor a fotelek és süteményes tálakkal felszerelt asztalok közé érek, már el is felejtettem. Mi van, ha csak véletlen egybeesés volt a bútor borulása? És ha mégis igaz, képes vagyok megtanulni irányítani a képességet?
Itt tartok, és majdnem levetem magamat egy fotelbe, mikor meglátom a tanár urat.
- Szép napot! - Meglepődve és bocsánatkérően köszönök. - Kósza Lili vagyok. - Arcom lassan a talárom színét veszi fel, és inkább nem szólalok meg, hogy idegességem lecsituljon. A felesleges bemutatkozás csak remélem, hogy elkerüli figyelmét, miközben a tokom pántjával babrálok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Szirtes Huba
Tanár, Melodimágus, Előkészítős tanároffline
RPG hsz: 9
Összes hsz: 11
Írta: 2022. november 14. 13:10 | LinkTermészetes minden diákkal alaposan elbeszélgetett, hogy biztos lehessen abban, hogy ki, melyik ágban fog elhelyezkedni. El is mondta ezt nekik, bár nem fűz nagy reményeket ahhoz, hogy meg is jegyezték. Aznap körülbelül az volt a hatszázadik információ, amit megosztott velük, és maga is tudja milyen nehéz elfogadni, ha különleges az ember. Neki szerencséje volt Adlerékkel, bár azért sokmindent nagyon szívesen kihagyott volna. Mégis, az énekkar és az operába járás nélkül nem lenne ma itt, ebben a kissé használt bútorokkal teli társalgóban. Minthogy eleinte a gyakorláshoz jobb csöndesebb helyeket keresni, így Huba az egyik óráját áldozta fel arra, hogy Lilivel gyakoroljanak, így biztosítva, hogy senki nem lesz a helyen.
Hatalmas mosollyal az arcán fordult meg a köszönésre. - Ragyogó nappalt neked is, kedves Lili - szólt felhőtlenül boldogan. - Áhh, elhoztad a hangszeredet is, remek, remek. Ki is veheted a tokjából, mert használni is fogjuk - erősítette meg az információt Huba, és közelebb lépkedett a lányhoz, abbahagyva a berendezés tanulmányozását.
- Addig elmondom ma mit fogunk csinálni, rendben? - kérdezte formálisan, bár ha a lány nemet mondott volna is folytatta. Közben ráült a kanapé karfájára, és felrakta az egyik lábát, hogy megtámaszkodjon.
- A melodimágusok egyik alap tudása az echo. Tudod, hogy mi az echo ugye? Mármint a mindennapokban - tette fel az első oktató jellegű kérdését. Bizony Lili, jobb lesz figyelni, mert a tanítás már el is kezdődött.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Molnár-Vars Tímea Magda
Diák Eridon (H), Elsős diákoffline
RPG hsz: 27
Összes hsz: 33
Írta: 2022. november 15. 20:00 | Link

Agnes

Kicsit előrébb hajol, hogy - fejjel lefelé ugyan - rálásson a könyvre, és ő is megtudjon valamit a pálcájáról. Érdeklődve pislog aztán a rellonosra, ahogy az elkezdi felolvasni a szöveget.
- Valami ilyesmit mondtak akkor is, amikor megkaptam - helyesel. Nem egészen érti még, hogyan működik ez a pálca és varázsló közti kapcsolat, de majd csak kitapasztalja előbb vagy utóbb. Esetleg hátha Agnes el tudja neki magyarázni. Szóra is nyitja a száját, de évfolyamtársa folytatja a beszédet és kérdez ő kérdez.
- Muglisuliba jártam - magyarázza rögtön. Az előkészítőről már meséltek neki, tudja miről beszél a másik. Csak azt nem tudja, miért kellett volna neki is mindenképp odajárnia. Nem tudja felidézni, mikor jelent meg a varázsereje, hiszen sokáig nem is tudta, hogy bizonyos dolgok amiatt vannak. Ugyan már tíz évesen találkozott a mágiával, sosem avatták be, hogy neki pontosan hogyan kéne kezelnie a varázserejét. A többi, idősebb gyerek tanítgatta néha ilyesmikre. - Semmi baj! - Halványan elmosolyodik, közben a fejét is megrázza, hogy biztosítsa Agnest, nem baj, ha beszél. - Akkor... - keresi a szavakat, még nem tudja, hogy illik itt az ilyesmiket jól megfogalmazni. - Neked varázsló a családod is? - böki ki végül.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kósza Lili
Diák Eridon (H), Melodimágus, Bogolyfalvi lakos, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 43
Írta: 2022. november 18. 13:50 | Link

Szirtes Huba

 Hálásan viszonzom a mosolyt, és ez segít kicsit feloldani a feszültségemet. Örülök, hogy nem feleslegesen hoztam a hangszert, így amíg a tanár leül, kissé remegő kézzel, de már inkább izgatottan mint félve nyitom ki a tokot, hogy elővegyem Petrát. Egy kis toporgás után végül én is keresek egy helyet a kanapén elég messze ahhoz hogy ne kelljen kitörnöm a nyakamat figyelés közben. Ölemben a hangszerrel várom a feladatot miközben igyekszem felidézni mindazt, amit eddig hallottam a melodimágiáról és a fizikai ágáról.
Nincs sok időm elgondolkozni azon, hogy mi lesz a következő lépés szerencsére, így nem is tudok újra pánikba esni, mert máris a közepébe vágunk, úgy látszik.
 - Visszhang, ugye? - Kicsit bizonytalan hangon válaszolok, bár nem tudom miért. Mi más lenne? Egy egyszerű kérdés néha ijesztőbb, mint egy bonyolult, így talán nem baj, hogy hamar vágtam rá a választ, mert lehet, még a végén túl sokat töprengtem volna rajta. Fogalmam sincs, mi viselte meg ennyire az idegeimet, de úgy látszik, ma a szokásosnál is könnyebben elkalandoznak a gondolataim.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sigrid Agnes Sjölander
Prefektus Rellon, Melodimágus, Elsős diák


kicsi Sjöli
offline
RPG hsz: 44
Összes hsz: 63
Írta: 2022. november 19. 21:13 | Link- Itt vettétek a Vén Fűzfában ti is? - kérdezi meg kíváncsian pillantva fel az oldalról, ahol a fűzfapálcák leírása található minden érdekességükkel, előnyükkel és esetlege hátrányukkal. Majd mindjárt átlapoz a szőlőhöz is, azt is elolvashatják, ahogy a feladat megkívánja, ám most előbb még enged a kíváncsiságának kicsit, hiszen az Eridonos leányzót nem ismeri még. Az elsősök közül meglepően sok embert ismer már az előkészítőből, és bár nem Tímea az egyetlen, aki új ebben a többé-kevésbé azért már összeszokott társaságban, most éppen vele van alkalma ismerkedni, hát már-már ösztönösen teszi fel a kérdéseit. Nem lenne igaz, ha azt mondaná, hogy mindenki mást igazán alaposan ismer, viszont abban semmi hazugság nincs, ha azt állítja, hogy üde színfolt mindenki, akihez még nem volt szerencséje az elmúlt hat évben legalább kilenc hónap erejéig, ha leszámítja a szüneteket. Kicsit el is feledkezik közben a körömrágásról is, a szorongásról is, a mugliiskola említésére meglepett ó-t formál a szája.
- És miket tanultatok ott, ha szabad kérdezni? Nektek is ilyen tárgyaitok voltak, mint a rajz, irodalom, történelem? - érdeklődik egészen lelkesen, számára ugyanis igazán izgalmasnak hangzik egy olyan intézmény, amelyhez sosem volt szerencséje. Aztán viszont rádöbben, hogy talán túlságosan is sokat beszél. Egy-kettőre hátrébb is húzódik a széken is, mivel eddig figyelmesen dőlt előre, kicsit közelebb a lányhoz, nehogy egy szóról is lemaradjon. Zavartan tűri füle mögé az egyik tincsét, mielőtt bólintana a hozzá intézett kérdésre válaszul.
- Mhm... régóta. Arany... izé... tisztavérű a családunk, de... de nem vagyunk olyanok, akik a fellegekben hordják az orrukat és... és mindenkit lenéznek. Apukám mindig azt mondja, hogy a megkülönböztetés butaság, mert ettől még senki nem lett se jobb, se rosszabb ember - magyarázza még mindig zavartan, mert úgy érzi, ezt kár is volt megemlítenie. Most lehet furán fog rá nézni a másik, pedig ők igazán nem is neveznek senkit sárvérűnek, és bár egyszer tőle is el fogják várni, hogy aranyvérű mágushoz menjen feleségül, erre ő most még gondolni sem akar.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Molnár-Vars Tímea Magda
Diák Eridon (H), Elsős diákoffline
RPG hsz: 27
Összes hsz: 33
Írta: 2022. november 27. 18:03 | Link

Agnes

A kérdésre csak megrázza a fejét. Mintha már hallotta volna ennek az üzletnek a nevét valakitől, talán Zselyke mesélt róla, de ők még valahol Budapesten vették a pálcát, illetve Budanekeresdnek, ha jól emlékszik. A szülők Zselykével ketten küldték el vásárolni, akkor kapta a talárját meg a tankönyveit is, és minden olyan idegen volt.
- Igen, olyanok. Meg tesi és matek - egészíti ki a listát a kedvenceivel. Meglepi a másik lelkesedése, és közben nem tud nem arra gondolni, hogy nem lenne ilyen lelkes, ha csak egyszer is járt volna ott. Nem szerette az iskoláit, mert sokan jártak mindegyikbe, az épületek lepukkantak voltak, és igazán egyikbe sem tudott beilleszkedni, mert mindig tovább kellett, hogy álljon. Sokszor piszkálták is, bár a legtöbben hamar megtanulták, hogy a Vars lánnyal nem jó ujjat húzni.
- Ez egy jó gondolat - jelenti ki határozottan. Amit a legjobban utál az az, ha valakit kinéznek, csak mert más. Az arany- és sárvérű fogalmakat már ismerte, még egykori nevelőcsaládjától, de a nővére is mesélt neki ezekről. Egyelőre nem találkozott senkivel az iskolában, aki a sárverű jelzővel illette volna, de alaposan fel van készülve, hogy egyszer találkozhat, és akkor bizony ki kell magáért állnia. - És a testvéreid is ide járnak? - érdeklődik. Más talán magáról mesélne, de Timi nem az az ember. - Már ha vannak - egészíti ki aztán magát. Valamiért az ő fejében ez egy úgy él, hogy rajta kívül mindenki másnak vannak testvérei. Talán a saját vágya ez. Arra pedig mindig újra és újra emlékeztetnie kell magát, hogy most már neki is van egy nővére.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sigrid Agnes Sjölander
Prefektus Rellon, Melodimágus, Elsős diák


kicsi Sjöli
offline
RPG hsz: 44
Összes hsz: 63
Írta: 2022. november 29. 22:23 | Link- Tesi? Az milyen tantárgy? - kérdezi meg kíváncsian, némi értetlenkedéssel vegyesen. Vannak pillanatok, amikor azért a magyar számára még némileg kihívás, főként a szleng. Ugyan ért egész sok mindent, hiszen hat éve tanul Bogolyfalván, néha még lehet, hogy igazán használhatná a fordítógyűrűjét is, ha már kapta. Mondhatná, hogy az anyukája is magyar, de ő szinte alig beszél vele, az apukája pedig ugyan beszél magyarul, ők mégiscsak csak svédül kommunikálnak ketten. Közben megpiszkálja az ujját, amelyiken a gyűrűt viselné, ha ugyan viselné, de most - amennyiben jól emlékszik - az a fiókjában lapul. Vajon ez mennyire alapvetően fontos szó, amit esetleg hallhatott, de sosem tanult meg, és mennyire nézik majd ettől tájékozatlannak, esetleg butának? Ismét rágni kezdi a körmét, ezúttal hüvelykujját emelve az ajkaiig, amíg rá nem döbben fél perccel később, hogy ismét ezt műveli. Ejnye. Elhúzza a száját egy pillanatra és erőnek erejével nyomja a kezét inkább az asztalnak, hüvelykujját öklébe zárva, nehogy megint eszébe jusson a körmét rágni. Tudja, hogy csúnya szokás. Muszáj lesz még jobban figyelnie, hogy leszokjon végre. Elmosolyodik a megállapításra, hogy jó gondolat nem a származás szerint ítélni meg az embereket. Kicsit még ki is húzza magát ültében hirtelen, gondolva, hogy az apukája bizony milyen okos, na meg neki is ilyen dolgokat tanít, mert az biztos, hogy ő nagyon sok mindent tanult tőle. Ezzel azonban nem akarja untatni a tanulótársát. Az Eridonos végül a testvérei felől érdeklődik. Egyetlen pillanatra elkámpicsorodik, megrázva a fejét közben, majd rájön, hogy levegőt is elfelejtett venni, amikor végre kifújja. Mindig befeszül a témától, de szerencsére gyorsan le is esik neki, hogy hiszen a másik nem is ismeri a testvéreit, nem fog gondolni valószínűleg semmit Hedda kapcsán.
- Nem... vannak. Hárman. Két lány, Hedda és Silja, meg egy fiú, Otto. Silja meg Otto még kicsik, Hedda pedig beteg, csak én járok ide, mert apukám is itt tanult sok éve - válaszolja végül a legszükségesebb információkra szorítkozva. - Neked vannak testvéreid? És varázsolni is tudnak?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szentesi Kevin
Diák Levita (H), Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 20
Összes hsz: 22
Írta: 2022. december 3. 09:45 | Link

Emma

- Ugye? Kedvelem én is, így teljesen érthető, hogy a szőrcsomód is ide szokott járni - vakarja meg szavaival párhuzamosan a macska fejét, aki láthatóan élvezi azt, hogy emberek között lehet. Ilyenkor sajnálja, hogy Noraz nem feltétlen alkalmas arra, hogy ilyen helyekre hozza, hiszen... fennáll a veszélye, hogy elrepül a gyík vagy éppen más táskájában köt ki, mert melegebb. Megtörtént események alapján képes ilyen példát felhozni, és elkerülné, hogy megint megtörténjen. Szereti Norazt, de nem mindennapi házikedvencről van szó, ami nagyban megnehezíti a dolgokat az életükben. Maximum talárja zsebében szokta vinni sétálni egy melegítő rúnával ellátott kővel, hogy véletlen se hűljön ki az állat teste. Ennyit képes megtenni az állatért, aki alapból egy terráriumban tengeti mindennapjait.
Keze a levegőben marad, mikor Zelma Emma ölébe helyezkedik, amint a lány végre leül mellé. Halkan hümmentve hallgatja a választ, majd ingatja meg a fejét.
- Igazad lehet - nevet fel hangosan. - Majd igyekszem nem ilyen aljas eszközökkel elérni, amit szeretnék - fűzi még hozzá, végül ölébe ejtett ujjait kezdi el morzsolgatni, ahogy pillantása is kezeire irányul. Emma komolyságát nem veheti félvállról, halkan sóhajt is, alsó ajkába harap.
- Igen - feleli halkan. - Nem vagyok biztos abban, hogy sikerülni fog, és tudom, hogy idén már semmi nem is lesz belőle, de szeretném megpróbálni megint. Ha most sem sikerül, akkor pedig elfogadom, hogy nem vagyok odavaló - vonja meg vállait, mintha nem tudná a navinés, mégis mennyire fontos ez neki. Talán Emma az egyetlen jelenleg, aki el tudja képzelni, hogy ez tényleg számít neki, és egyszer már felsült vele, mégis megpróbálja megint. Ha mást nem, legalább a kitartását tudja értékelni a világ.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kobán Emma
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 62
Írta: 2022. december 8. 10:35 | LinkAkárhányszor Zelma az ölembe fészkeli magát, átjár egy furcsa megnyugtató érzés, és néha azt kívánom, bárcsak át tudnám adni ezt másoknak is. Mint például Kevinnek, akivel kapcsolatban helyesnek bizonyult a feltételezésem, mert a röpke kacaj után sokkal komorabb hangon válaszol.
-Tudod, én nem vagyok túl jó mások lelkesítő támogatásában,- kezdem gyorsan leszögezve, hogy ha véletlenül a "Jajj úgyis menni fog!" című kiselőadást vár a srác, akkor nehogy csalódottnak érezze magát -de cserébe teljesen őszintén tudom azt mondani, hogy ha esetleg idén sem sikerül, akkor az csak annyit jelent, hogy JELENLEG nem vagy ODA való.- fordítom tekintetem Kevin felé, keresve mélybarna szemeit, hogy ne csak a hangsúlyomon hallja megnyomva a "jelenleg" és az "oda" szavakat.
-Lehet egy másik intézményben már kapkodnának utánad.- folytatom minden különösebb hangszínváltás nélkül, mert ez sem dicséret, szimpla tény. -A művészet olyan behatárolhatatlan kis amöboid dolog. Folyton változik, alakul, a befogadók részéről is, de benned is. Nem éri meg abbahagyni vagy feladni, főleg ha téged boldoggá tesz.- teszem hozzá még utólag, bár őszintén remélem, hogy ilyen eszébe sem jutott a levitásnak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

BC should stand for "Before Coffee".| Zelma
Molnár-Vars Tímea Magda
Diák Eridon (H), Elsős diákoffline
RPG hsz: 27
Összes hsz: 33
Írta: 2022. december 11. 17:37 | Link

Agnes

Értetlen pislog néhányat a kérdés hallatán. Nem találkozott még olyannal, aki ne tudná milyen a tesi. Számára mindig egyértelmű volt, mióta csak emlékszik.
- Hát... - keresi a szavakat. Hogyan magyarázza el az ember, mi az a tesi? - Testnevelés. Tudod, ahol kötélmászás van, meg köröket futunk és szekrényt ugrunk. - Felsorolt mindent, ami eszébe jutott így hirtelen. - Amit a legtöbben utálnak - nevet fel végül picit, talán zavarában. - Nektek nem volt? - kérdezi meg az egyértelműt.
Közben helyezkedik kicsit ültében, lábait felhúzza, törökülésben. Közben lerúgja sportcipőit, egyik lábával a másikról lesegítve és fordítva. Kezeit összekulcsolja és combjai közé szorítja. Valamiért nem számított rá, hogy a rellonos visszakérdez, és most kellően zavarba jött a kérdéstől. Az ösztönös válasza erre az volna, hogy "nem, nincsenek". De most már ott van Zselyke. Még mindig nem tudja, hogy kéne ezt a helyzetet jól elmagyaráznia másoknak.
- Ömm... - kezdi végül, ezen a roppant kreatív módon. - Van egy nagyobb testvérem - nehezére esik még, hogy a nővérének szólítsa a másikat. - Ötödikes az eridonban - böki ki végül ezt is. Nem mond aztán mást, nem is kérdez. Szeme az Agnes által hozott könyvön pihen, úgy várja a folytatást.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 27 ... 35 36 [37] 38 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet