34. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek:
Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Polaris Jomana összes hozzászólása (46 darab)

Oldalak: [1] 2 » Le
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. március 21. 00:58 Ugrás a poszthoz

Theo
Kiscsillag | funfunfun

Az idő kezdett hűvösre váltani, megint, pedig azt mondják, hogy itt most pont, hogy melegebb idő kéne jöjjön. Már itt lakom egy ideje, de még mindig nem teljesen értem, hogyan is működik az időjárás. Kicsit megnyugtat, hogy a nénik a boltokban is ugyan ezt mondják, meg azt, hogy "már nem olyan az idő min' régen vót". Nagyon furán beszélnek, tudom, mert a fordító ketyere, amit használnom kell még mindig, nem változtat meg mindent.
- Hova is megyünk amúgy? - löktem meg a vállammal kicsit a fiút mellettem, egészen óvatosan. Állítólag ez is udvariatlan, kezdem azt hinni, bármit is csinálsz, annak nagy esélye van rá, hogy "bunkóság" legyen. Úgy vettem észre, hogy Theot ez nem zavarja különösebben. Még most is rácsodálkozom, milyen gyakran változik a hajszíne, ezért otthon már kitették volna a pusztába, hogy mégis milyen alapon vonja magára ennyire a külvilág figyelmét. Nekem mondjuk tetszett, nagyon egyedi. - Azt mondd meg nekem, minek ennyi külön bolt mindenre? Meg azok a fura érmék? Miért nem cserélik el az itteniek a dolgaikat egymás között? Még mindig belezavarodok, hogy egy galleon az hány sarló, a knútokról nem is beszélve.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. március 22. 22:54 Ugrás a poszthoz


Kiscsillag | funfunfun

Szeretek nézelődni, ezzel pedig nem mindenki van teljesen megbékülve. Megértem őket, én sem biztos, hogy érteném, ha egy ismeretlen bámulna rám nagy szemekkel, de Theo ismer! Szóval talán nem veszi a lelkére azt, ahogy meregetem a szemeimet a kezében füstölgő fehér pálcikára.
- Sokaknál látok ilyen izét, de elmondanád ez mi a lótuszra jó amúgy? - érdeklődtem, butácskán oldalra is billentve a fejemet. Szerintem nem sok értelme van annak, hogy minimáglyát gyújtasz és megvárod, leég-e a szád.
- Kicsit nézzünk körbe, aztán utána ehetünk is valamit - egyeztem bele megengedően, el is tűődve azon, hogy pontosan mit szeretnék látni ezen a fura helyen. Félreértés ne essék, nem bántani akarom! Én biztosan furább vagyok, mint ez a hely, de talán ezt senki nem hányja a szememre.
- Nálunk a faluban nem is lehetett egeret venni. Nem tudom, nektek miért van szükségetek rá. Hogy a bagoly egyen? - éreztem, hogy a homlokomon elmélyülnek a ráncok, ahogy megpróbáltam értelmezni a helyzetet, viszonylag kevés sikerrel.
Szeretem, mikor valaki sokat mosolyog, így azt is nagyon értékeltem, hogy Theo így tesz. Viszonoztam is a gesztust, téve pár sasszézó lépést (mert az álmodó csak így tudja leírni, Polaris valószínűleg azt sem tudja, mi az a sasszé - a szerk.)
- Ez mondjuk nem rossz ötlet, csak akkor nagyon meg kell bízni a boltosban. Én általában nem megyek olyan helyre egyedül, ahol pénzt kell cserélni, mert akkor a barát tud segíteni és így meg van oldva a hogyan fizetés - osztottam meg vele a fenomenális felfedezésemet, miszerint ha valaki okosabbal érkezel a helyszínre, kisebb az esély rá, hogy átvernek. - Segítesz is! Oh. Ha már segítség. A múltkor jártam erre, és az egyik föld be volt kerítve ilyen fura nagy vasszegéllyel, és tele volt felállított lapos kövekkel. Az mi?
Utoljára módosította:Polaris Jomana, 2022. március 22. 22:55
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. március 23. 00:17 Ugrás a poszthoz


Kiscsillag | funfunfun


- Megöl?! Mint a gepárd? - néztem rá kissé rémülten, aztán csak megáztam a fejem, enyhe undorral a vonásaimon. Persze, nem mindenki akarhat sokáig élni, de szerintem Theo még nem volt annyira jártas az életben, hogy csak úgy vonjon egyet a vállán és eldobja. - Ahhhha. Legalább finom? Mert a szaga nem az.
Nem akarok belemászni a dolgaiba nagyon, mert azt mindenki maga dönti el, mennyi nem finom valamit akar elrágcsálni. De ettől még kérdezni szabad, szerintem amiatt nem lesz mérges.
- Hát. Inkább kint próbáltuk tartani az állatokat a házból, főleg a kígyókat, meg a pókokat - ismertem be rövides töprengés után, majd elhúztam a számat. - De! A falu vezetőjének voltak marhái, őket be szokta vinni a viharok elől. Az számít?
Békákat. Házban. Éreztem, hogy kiül a rosszallás az arcomra, de megzaboláztam avonásaim, hogy lecsillapodjak. Csak azért, mert én nem vagyok egy nagy béka párti, még lehet, hogy másokat boldoggá tesz. Ha el tudja fogni a legyeket, még azt is megkockáztatom, hogy hasznosak!
- Őszintén... nekem sem. De cserébe boltba sem járok gyakran! - vigyorodtam el szélesen, mielőtt még sárba tiprom itt a beszélgetés hangulatát. Bár, ahogy látom, Theonak nem egyszerű kedvét szegni.
Azzal hogy felhoztam a lapos köveket, mindkettőnk számára nagy talányt sikerült feltárni. Ugyanazt az értetlenséget láttam az ő arcán, amit magamban is éreztem. A kezemet zsebre vágva sétáltam tovább az oldalán, ahogy próbáltam felidézni a köves udvar pontos helyszínét.
- De! De de de! Volt belőlük egy csomó, nem is értettem, minek kerítenek be kő T-ket. Félnek, hogy valaki ellopja őket? - leplezetlen csodálattal figyeltem őt. Tudja miről beszélek! Ez errefelé gyakori? Nem a megértésem, hanem a kő betűk.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 24. 21:56 Ugrás a poszthoz

Gracie
#kislány

Nagyon sok koncepciót nem értek ebben az egész világban, ami itt folyik a modern Nyugaton. Mitől Nyugat is ez egész pontosan? Vagy... vagy azt nem is erre mondják? Mindegy, lényegtelen, a fontos az, hogy én bizony elhívtam valakit randira. Én! Akkor nem is gondoltam túl a dolgot, de aztán azt mondták az évfolyamtársaim, hogy ez nagy ügy, meg illik hozzá kiöltözni, szóval el kellett mennem vásárolni is, ami megint csak nem egyszerű. Miért kerülnek a ruhák pénzbe? Mármint, Theo elmagyarázta nagyjából, mi ketten meg már ketten nagyjából érünk egy felet. Ezért is cibáltam el magammal, hogy segítsen kiválasztani mit vegyek fel. Magamtól nem igazodtam volna ki leginkább semmin. Örülök, hogy vele jól kijövünk.
Azt hallottam, hogy amúgy ajándékot is illik vinni annak, aki az egészet kezdeményezte, szóval még egy virágboltba is elmentem, hogy vegyek neki valami szépet. Anyukám azt mondta mindig, hogy neki apám anno szedett virágot. Itt nem láttam olyat, ami annyira érdemes lett volna, maximum kertben. Végül nagy izgalommal jelentem meg a cukrászda előtt, széles mosollyal, a hátam mögött tartva a virágot.
- Szia - köszöntem szikrázó mosollyal, majd ölelésre tártam a karom, így fel is fedve a csokrot.  - Neked hoztam, úgy tudom, így illik.
Utoljára módosította:Polaris Jomana, 2022. május 24. 21:57
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 24. 23:13 Ugrás a poszthoz

Gracie

Izgulok, de ez nem az a fajta izgalom ez, mint a vizsgák elotti görcsös rémálom. Persze, először az is meglepő volt, nem tudtam, hogy valamitől, ami nem harap meg, ennyire lehet félni. De ez most egy jó izgalom volt, az, amitől úgy érzed, mintha pillangók repdesnének a gyomrodban. A puszi után fülig érő vigyorral, kissé elpirulva pillantottam rá.
- Nagyon csinos vagy, csodaszép rajtad ez a ruha - bókoltam, de kicsit le is sunytam a fejem, mikor azt mondta, szép vagyok. - Köszönöm, reméltem, hogy tetszeni fog.
Nyilván, különben nem fordítottam volna ennyi időt a dolgokra. A mamám mindig azt mondta, hogy a legértékesebb dolog, amit valakinek adhatsz, az időd, mert abból soha nem kapsz másikat. Ebben van valami nagyon szép, még ha elsőre nem is igazán értettem, mire gondol.
-Nagyon édes vagy, de igazán nem kellett volna. Nem azért csináltam ezt az egészet, mert várok valamit cserébe - vontam meg a vállam, majd átnyújtottam neki a csokrot. Nagyon jól esett, hogy ennyire tetszik neki, szerettem volna örömet okozni neki vele és úgy tűnt, hogy sikerült is.
- Jól hangzik. Csak utánad - nyitottam szélesre az ajtót előtte, előre engedve, mert úgy tudom, azt is illik, még ha alapban nem is az én dolgom lett volna. Hanem a fiúké. De azt senki nem mondta el, mit csinálj, ha nincs fiú a kapcsolatban. - Tudod már, hogy mit fogsz kérni?
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 24. 23:37 Ugrás a poszthoz

Kornél
#kislány


A társalgóban az a fenomenális, hogy egy teremtett lélek nem társalog benne. Mármint, tényleg, én még nem voltam benne úgy, hogy rajtam kívül lett volna itt valaki. Egyetlen alkalom kivételével, amikor tényleg volt itt valaki, de ő sem kezdett el velem társalogni, ami lássuk be, eléggé lehangoló élmény volt. Akkor miért ez a neve?
Ezen a dilemmán túllépve ide hívtam el Kornélt, hogy megbeszéljük, mi a rák van vele - ezt a kifejezést Bíborka tanította nekem, nagyon menő, imádom a lányt. Szerintem nála érdekesebb nincs is se közel, se távol, nagyon örülök, hogy ő van.
Na de! Egy meg egy az három, elolvastam azt a bizonyos edictum cikket és nekem adj uram de rögtön beszélnem is kellett Kornéllal. Amint hajlandó volt találkozni.
Előbb jöttem mint ő, ebben nincs semmi meglepő, ez általában így szokott lenni, mert félek, mi van, ha elkerüljük egymást bárkivel, nem várakoztatok meg senkit. Töltöttem magamnak egy pohár gyümölcslevet - a kedvencem, otthon facsargatni, meg szívni kellett a termését a növényeknek, így azért lényegesen kényelmesebb az egész. Amint leborítottam a torkomon a nagy pohár csodát, eldőltem a kanapén és a szemem lehunyva vártam az ajtó csukódásának hangját. Szerencse, hogy nem voltam álmos, különben tuti elaludtam volna. Mikor végre jött a nesz, elmosolyodtam.
- Azt hittem, már ide sem érsz, csókkirály. Ki vele, mi ez az egész az iskolaújsággal? - vettem a fáradtságot, hogy felüljek, de sok köszönet nem volt benne, ropogott mindenem.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 25. 13:00 Ugrás a poszthoz

Kornél
#kislány

Az ajtó úgy robbant be, mint mikor az orrszarvú felbőszülve neki rohan valaminek. Kicsit most Kornél is rá emlékeztet, de azt hiszem, ő nem dühös, az arcán inkább zavart és pánikot látok. Fel is csúszott a szemöldököm magasra, ahogy felültem a kanapén, alaposabban szemügyre véve a barátom.
- Tudom, ezt már mondták mások is - biggyesztettem le az ajkamat, de nem vettem magamra. Végül is ez is csak egy vélemény, nem kell nekem semmibe belerokkannom. - Jaj, nem akartalak összezavarni, abból soha, semmi jó nem jön ki. Na, csüccs - ugye de vicces a hangzása? -, és mondd el, hogy történt ez az egész - dörgöltem meg a hátát támogatóan, odébb ülve a kanapén, így volt helye rá, hogy ne essen össze.
- Nem akarom túlreagálni a helyzeted, de hogy lehet ez egyre rosszabb? - kérdeztem kissé értetlenül. Eddig se nagyon tudott a lányokkal beszélni, mi a következő, elrohan, ah meglát egyet? Nem tartom kizártnak, én is futottam a nagymacskák elől, de ez nem ugyanaz. - Kérsz valamit inni?
Örültem, hogy mások nincsenek itt, mert ha itt lennének, akkor most biztos kereshetnénk másik helyet a beszélgetésre. Nem szerencsés.
Utoljára módosította:Polaris Jomana, 2022. május 25. 13:29
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 25. 13:21 Ugrás a poszthoz


Keresem...

a barátaim

az ellenségem

A Nagy Őt
Utoljára módosította:Polaris Jomana, 2022. május 31. 13:37
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 25. 14:53 Ugrás a poszthoz

Kornél

Elég kaotikus a leírás, próbálom elképzelni, hogy egyszer csak arra kelek, hogy újságszenzáció lettem, de nehezemre esik. Nem vagyok ilyen fajta és szerintem amúgy Kornél sem, ezért viseli ezt most ilyen rosszul.
- Nagyon sajnálom, hogy nem láttam. Mármint, az arcod, nem a listát - vigyorogtam mint a fakutya (Mi a jó élet az a fakutya???, de aztán lehervasztottam az arcomról, mert nem akartam, hogy miattam még nagyobb krízisbe essen. Nem ő tehet róla, hogy mások vonzónak találják és nem tudja kezelni a helyzetet. - Szofi? Oh! oh. Szofi, igen, így tudom.
Nem mintha jártam volna a birtokon, de hallottam róla, a sztorihoz meg most annak is elégnek kell lennie, tudom kiről van szó. Kissé kuncogva képzeltem el, ahogy a lány megöleli, aztán ő meg tátog ott, mint hal a szatyorban, de inkább hogy csendben maradjak, töltöttem még egy pohár gyümölcslevet. Varázslatos.
- Persze, hogy tetszel neki. Más különben minek rakott volna arra a nyomorult listára, Kornél? - forgattam meg a szemeim látványosan, mert szerintem ő nem beszéli ugyanazt a nyelvet, amit a lányok. Én sem tökéletesen, de én Afrikában nőttem fel egy faluban, neki mi a mentsége?? - És most nekem ezzel mit kell csinálnom? Ő is tetszik neked? Beszéltél vele erről? Jó, ez hülye kérdés volt, nyilván nem.
Én is nagy huppanással dőltem hátra, elhúzva a számat gondterhelten, éreztem, ahogy elmélyülnek a ráncok a homlokomon.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 25. 19:31 Ugrás a poszthoz

Kornél

Miután letisztáztuk, hogy ez a Szofi az a Szofi, már sínen volt a történet, szóval nem is vágtam közbe, hagytam, hogy befejezze magától a mondandóját. Szerintem nagyon keményen ítélkezett maga felett, keményebben, mint a legtöbb ember tette ezt róla. De, lehet, hogy csak én vagyok túl naiv (azt hiszem, hogy ezt a szót használják rá).
- Ez aranyos, de ugye tudod, hogy a legtöbb  lány alapjáraton nem ilyen kedves? Legalábbis, én nem úgy vettem észre, hogy azok lennének - grimaszoltam, az orromat ráncolva, hogy amúgy ez nem így megy. Az itteniek nagyon furcsán tudtak viselkedni, amit nem tudtam értelmezni, de nem hiszem, hogy azért tette volna a lány, mert annyira jótékony lélek. - Ha csak jótékonyságból tette volna, miért ölel meg?
Örülök, hogy ez egy stabil kanapé, mert ha ilyet csinál a falubeli ülőalkalmatosságokon, tuti, hogy mindketten hanyatt vágtuk volna magunkat a porba nagy elegánsan. Találékonyak ezek a helyiek. Láttam, ahogy a fejében pörögnek a gondlatok -  na, nem szó szerint, de van, amikor tudod, hogy valaki nagyon gondolkozik, rajta az a fej volt.
- És hogyan is tudok ebben segíteni? Kérdezzem meg, tetszel-e neki? Vagy... vagy mi? Őt mégsem hívhatom el randira! Az nem oldana meg semmit. Várj... - meresztettem rá meglehetősen nagy szemeket, le is téve a most már üres poharamat és kicsit hintáztam előre hátra ültő helyemben. - Mi az, hogy nem tudod, tetszik-e? Szerintem azt az ember csak úgy tudja. Nekem tetszik Grace, hát megmondtam neki. Ez nem agysebészet, Kornél!


Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 25. 23:32 Ugrás a poszthoz


kiscsillag | Ruhamizéria

A baráti köröm alapvetően abszolút alkalmatlan a vásárlásra. Legalább is, azt hiszem, hogy Borka tuti megpróbálna lealkudni a dolgaim árából, Teddy meg csak nem szeret itt lenni. De nagyon értékelem, hogy mégis eljött velem, mert egyedül sem eligazodni nem tudnék rendesen, sem a fizetés nem menne jól. Mármint, persze, vannak ilyen címkék, de egy csomószor nagyon sok szám van rajtuk, nem csak az az egy, amit nekem kell majd fizetni.
- Nem tudom. Csúzli? - húztam meg a kezei közt feszülő fura anyagarabot, majd elengedtem. - Vagy! Szúnyogháló. Olyanom van az ablakon a mamánál. Kint tartja a bogarakat. Logikus.
Bizalmatlanul méregettem még egy pár pillanatig a furcsa terméket, aztán tovább kutattam a sorban valami olyan után, ami biztosan tetszene Gracienek. Apa biztosan azt mondaná, hogy nem a ruha a lényeg, e ő azt is mondaná, hogy egy lánynak férje kell legyen. Nem logikus.
- Nem csak az övé, az enyém is - jegyeztem meg nevetgélve, mert biztos, hogy minden tükröződő felületen megbámulnám magam, hogy de miért? - Miért játszanak zenét amúgy ilyen helyeken? Gondolom nem azért, hogy táncoljanak az emberek.
Az emberek meg szokták bámulni Teddyt, de engem ez sosem zavart, ha valami szép, én is jobban megnézem, sőt, ha nagyon szép, zsebre is rakom, bár ez az ő esetében se nem lenne egyszerű, se nem lenne túl szerencsés. Kicsit szusszanva néztem alaposabban körbe. Rengeteg az állvány és a fény sokszor bántja a szemem.
- Szép, szép darab. Belerakod a dobozba? Valamelyikünknek csak jó lesz - mutattam a műanyag ládára, aminek ilyen fura füle van és fel van tornyozva belőlük egy csomó a bejárat mellett. Még mindig ijesztő, hogy az emberek egymás mellett, függönnyel elválasztva öltöznek, de nem akarok idegesítő lenni a vinnyogással. - Mármint ruhában? Nem tudom. Abszolút nem tudom, valami menőt. Mármint... nem akarom, hogy odaérjen és azt gondolja, "egek, miért nem választottam valaki olyat, aki jobban néz ki". Az nagyon gáz lenne. Mármint Gracieről, vagy a randiról?
Közben előszedtem egy fekete felsőt a fogasról, de rövid mérlegelés után vissza is akasztottam, hogy egy újabbat húzzak elő.
- Neked volt már randid? Mit illik ilyenkor felvenni? Valamit muszáj.
Utoljára módosította:Polaris Jomana, 2022. május 25. 23:33
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 26. 00:30 Ugrás a poszthoz

Kornél

- Nem... friss tapasztalatból, ez így jó? - kérdeztem kissé értetlenül, hogy mi ebben az akkora nagy baj. Otthon, ha valaki úgy érezték, nem elég jó tagja a közösségnek, azt elhajtották, így itt sem lepett meg, hogy ahova nem illettem, oda nem akartak. Érthető, így inkább el is kerültem azokat a lányokat. Amúgy is idősebb vagyok, meg a bőröm színe is más.
- Attól még nem kezdenek el lányok ölelgetni, Kornél. Te sem ölelgeted a tanárt, ha K lesz a dolgozatod, nem? Tudom, hogy ez nem egészen ugyanaz a szituáció, de majdnem - hevesen gesztikuláltam a mondandóm mellé, jobbra-balra mutogatva a kezeimmel, hogy abból, hogy egy munkádat elismerik, még nem következik az, hogy kitörő örömmel akarsz valakit tapogatni.
Elkerekedett szemekkel figyeltem a kis híján idegösszeomlást kapó Levitást a kanapén, próbálva értelmezni, hogy most mi olyat mondtam, ami ilyen reakciót váltott ki belőle.
- Persze, szerinted máskülönben beszélgetnék róla? - kérdeztem zavarodottan, éreztem, hogy az orrom ráncosodik és a barázda is elmélyült a szemöldökeim között. Inkább csak figyeltem a fiút, hogy végre elmondja, akkor mit is vár, hogyan segítsek rajta ebben a hülye helyzetben.
-Nyilván nem a rokonával fogod rögtön megbeszélni, nem a kezét akarod megkérni, csak az érdekelt, tetszik-e neked - emeltem fel  kezeim megadóan, hogy hát jaj, nem akkora nagy dráma ez, ha jól értettem a tanárokat, ez amúgy is az agyban lefutó folyamatokon múlik. - Nem, beszélgettünk, és mondta, hogy várta, hogy elhívja egy bizonyos valaki randira, de nem hívta, én pedig azt mondtam, hogy akkor elhívom én, mert nekem van szemem és szép lány, meg kedves is.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. május 29. 12:09 Ugrás a poszthoz


kiscsillag | Ruhamizéria

- Szomorú, akkor már nem is jó semmire - ingattam meg a fejemet csalódottan, mert szerintem ruhának minek olyat felvenni, aminek semmi funkciója? Ezeknek, úgy tudom, takarni kéne és mégsem látom, hogy takarna bármit. - Oh! Úgy már van értelme, igen, de nem hiszem, hogy én fogok csinálni olyat. Meg most hogy néznék ki egy ilyenben?
Elgondolkozott és kissé csalódott is volt a hangom, szerintem ezt abszolút nem rám találták ki. Inkább keresgéltem is tovább, aztán összeráncolt homlokkal, gondterhelten figyeltem Teddyre, hogy amúgy van valami abban, amit magyaráz. Nagyon okos fiú, nem is tudom, mit csinálnék nélküle.
- Tényleg nincs, zavar is, ettől a fénytől fáj a fejem, meg amúgy bántja a szememet is. Mi bajuk a nappal? Az itteniek nagy része úgysem tudja a napállásból megállapítani, mennyi az idő - tiltakoztam összefont karral, rövid időre felfüggesztve a keresést. Szerintem praktikus, meg otthon könnyen is ment, itt még éve után is kissé vakon vagyok.  - Karácsony? Az az izé, amit a téli napfordulókor tartotok?
Azt mondta, hogy szerinte nem lesz abból baj, ahogy kinézek, de ezzel nem feltétlenül értettem egyet. Persze, nem biztos, hogy szóvá tenné, hogy nem nézek ki szépen, de lehet, hogy gondolná, az meg már bőven elég ahhoz, hogy rosszul érezzem magam.
- Öööö... Hát ő lány, lányos lány. Akkor lehet, hogy inkább nadrág. Nálatok úgy szokták - határoztam el magam egy fél perces néma töprengés után. Sokszor, ha lányokat látok együtt, azok is ilyen felemásan öltözködnek. Már, hogy az egyik így, a másik úgy. Elindultam az irányba, amerre Theo mutatott.
- Oh, ő nagyon aranyos. Nagyon sokat beszél, főleg olyan dolgokról, amit szeret.  Nagyon sokat rak össze olyan sok darabból álló fura képeket, tök lelkes tőlük. Eridonos prefektus, látni biztos láttad már, nem? - Már viccelődtek a klubhelyiségben azzal, hogy csak azért hívtam el, mert szeretném megúszni, ha éjjel kilógok, de ennek szerintem semmi értelme nincsen. Ki csinál ilyet?
- Logikus. Tényleg, senkivel? - néztem döbbenten.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 1. 17:59 Ugrás a poszthoz

Kornél

- Látod? Ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek hiszed - mosolyodtam el szélesen. Bár lehet, hogy pont olyan bonyolult, csak más a számokhoz ért, én meg ehhez. Nem lenne meglepő. De jobb szeretném, ha igazam lenne és Kornél gondolná túl a dolgokat ebben a helyzetben.
- Oh, szokott nekem is rossz kedvem lenni, csak nem mutatom. Attól nem lesz jobb senkinek - ráztam meg a fejem hevesen, a tincseim jobbra-balra rugóztak az arcom előtt. Egyszer sírtam a kávézóban, mert eltörtem egy csészét és nem tudtam megjavítani, de egy bácsi odaült mellém és azt mondta, attól, hogy "az egereket itatom" (ki itat rágcsálókat? Nem barátságosak.), a csésze nem fog összeforrni. Szóval fel a fejjel és keressek valakit, aki ért hozzá. Én a nosztalgiába süppedtem térdig, Kornél meg a kanapéba, szóval rá is néztem gyorsan.
- És akkor mi van? Ha tényleg olyan jó barátod, majd megnyugszik. Engem az sem érdekelne, ha a tesómmal randizol. Igaz, egyke vagyok, de a lényeget érted - hadonásztam kicsit, hogy érzékeltessem a helyzet súlyosságát. Ha meg mérges, akkor - ahogy Borka mondaná -, egy igazi szararc.
Amúgy a felvázolt ötlete tök egyszerű lenne, sokkal könnyebb, mint itt ülni velem és beszélni róla, de ki vagyok én, hogy ilyeneket mondjak neki? Helyette bólogatni kezdtem.
- Hát vagy az, vagy kérj meg valakit, hogy kérdezze meg. Az is megoldás - tártam szét a karjaim tanácstalanul, hogy nem akkora ördöngősség ez.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 1. 18:11 Ugrás a poszthoz

Phrettyboi

Ha gyerekként azt mondta volna nekem valaki, hogy majd a fűben ülve bámulok fák lefaragott, összekent forgácsaira és közben vadul hallucinálok, majd ezeket megbeszélem a mellettem ülőkkel, valószínűleg kiröhögöm. Mint kiderült, az olvasás pedig kifejezetten szórakoztató. Igaz, az én figyelmem körülbelül olyan kiadós, mint szavannában az átlagcsapadék. De másoknak nagyon értékes és segítőkész mondandója van a könyvekről, általában olyan, ami eszembe se jutott volna magamtól.
Talán a figyelemhiány tette, hogy majdnem elkéstem, így úgy rontottam be a helyszínre, mint egy megvadult gazella, aztán nagy nyekkenéssel vágtam magam hanyatt, nehogy a néni nekem szegezze az ijesztő kérdését. Mint a mostani. Úgy kerekedett el a szemem tőle, mint a rövidlátó zsiráfé, ha nincs meg a szemüveg. Ki kérdez ilyeneket? Szorosabban öleltem magamhoz a könyvemet, körbepillantva ismerős arcok után, de voltak, akiket nem kedveltem, meg olyanok is, akik engem nem kedveltek. Nem egyszerű ez a társaslét.
- Pszt! Áron. Áron! - igyekeztem halkan, de hatásosan jelezni neki (csapkodott- a szerk.) - Van egy pók a válladon. Egy nagy pók!
Tény, ott ült a nagy, ocsmány potrohával. Különben nem zaklatnám a fiút, zenben van, az fontos.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 1. 19:00 Ugrás a poszthoz


kiscsillag | Ruhamizéria

- Tizenöt évig azt sem tudtam, mi az a zseb - néztem rá zavarodottan, hogy ez tényleg olyan luxusprobléma, amire csak az ittenieknek van ideje és lehetősége. Ha valamit nincsen szabad kezem megfogni, valószínűleg nem kell, akár a szobában is hagyhatom.
Egy-két évvel ezelőtt még ezt sem értettem volna teljesen, de már eljutottam arra a szintre legalább, hogy értem, mikor valaki a szexről beszél. Nem tudom, mi olyan nagy dolog benne, de az emberek úgy tűnik, nagyon rá vannak koncentrálva. Főleg a fiatalok.
- Nyilván, ennek mindnek az a célja, ehhez képest az utcán sokan úgy néznek ki, mint akiknek nem telik rá. - Azaz, sokszor nincs rajtuk elég ruha, a múltkor is láttam egy olyan lányt az utcán, akin nem volt más, csak egy farmer bugyi, szerintem ez nem normális dolog. Mármint, ezt azóta gondolom így, mióta engem is kiosztottak, hogy a melltartó az fontos, de nem helyettesíti a pólót. Írjon már valaki egy könyvet erről!
- Azt hiszem, én ezt nem akarom kipróbálni - ismertem be. Nem szeretem a veszekedéseket, mindig eszembe jut róluk apukám, meg az, hogy anyával hogyan beszélt,  attól meg nehezen kapok levegőt. Ezt sem értem, de tudom, hogy olyankor nagyon rossz.
- Biztos vagyok benne, hogy jól is áll a szoknya. De én oylan kecses vagyok, mint egy gnú, jobba  nadrág - bólintottam fontoskodva. Nem mintha az itteniek annyira tudnák, mennyire is kecses az a bizonyos gnú. Helyette alaposabban szemügyre vettem a Teddy kezében lógó darabokat.
- Megpróbálom mindkettőt, szépek - vettem ki őket a kezéből, hogy ne neki kelljen helyettem cipekednie. Nem lenne vele szemben különösebben fair, én meg erős és független vagyok, vonszolom én.
- Szívesen nézném, nagyon szép lány. De tény, hogy jobb, ha van miről beszélni - bólogattam kicsit, hogy hát okos lány, meg türelmes, bár nem tudom, hogy amúgy honnét jött neki ez az egész. Nekem nem lenne rá türelmem.
- Figyelj, én elviszlek randizni. Beülhetünk egy moziba, olyan sokdsbe, ami mozog, meg fütyül - nevettem fel kicsit, miközben kiemeltem egy sötétkék nadrágot, magam elé tartva. - Szerinted ez? Amúgy nem nagyon kéne, én se voltam még soha. Van, akit nem is érdekli az ilyesmi.
Utoljára módosította:Polaris Jomana, 2022. június 1. 19:14
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 1. 19:30 Ugrás a poszthoz

Borka
#kiscsillag

- Hallod... Hallod asszony, ne ringassadd már aztat a tutajt, hát mindjárt belezuhanunk a vízbe mindketten! - fújtattam nagyot, majd köhhentettem kettőt a füsttől, amit még mindig nem bírok, de ugye ha valamit ki kell próbálni, akkor ki kell. Inkább a lány felé tartottam a kézzel tekert cigarettát, amit a főnökömtől kaptam a  kávézóban, hogy ha gondolja, akkor szívjon belőle ő is. Nekem kaparta a torkomat, de amúgy nem volt nagy durranás, sokkal jobbra számítottam. Különben miért van érte mindenki ennyire megveszve? Semmi értelme, meg drága is. Már ránk sötétedett, ahogy a lopott hattyús vízibiciklin ringatóztunk. Elkötni a járművet nem lehetett akkora durranás, mert már nem is emlékszem a részletekre, de ugye ki tartja számon?
- Ugye tudod, hogy ha így megyek vissza a kastélyba, nekem szét fogják rúgni a seggem? Nézd meg a farmerom is elszakadt - mutogattam a tátongó lyukra a nadrágon, de aztán csak a hűtőtáskát közelebb húzva vettem ki belőle egy olyan színes, denevéres üveges dolgot. A piros egész finom. - Szerintem gyakrabban kéne ezt csinálnunk. Nyugodt. Meg emberek sincsenek. Ha csak nem kukkolnak a partról. Csak nem... Milyet kérsz inni? Van narancsos, meg ananászos, meg... dinnyés.
Utoljára módosította:Polaris Jomana, 2022. június 1. 19:35
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 2. 17:51 Ugrás a poszthoz

Borka

-Kamu - vágtam rá rögtön. Ha ő sem mozog és én sem mozgok, meg áramlatok sincsenek, fizikai képtelenség, hogy a hattyú dolongeljen jobbra-balra, mert a természet nem engedi. Most mégis úgy ingázott, mint egy rossz hinta.
- Pattintós? Hangot ad ki vagy ugrál? - kérdeztem látványos megrökönyödéssel az arcomon. Sosem láttam még cigarettát pattogni, az ember azt hinné, hogy nem is tud olyat. Ezek szerint meg mégis alkalmas rá, különben nem árulnák ilyen néven, gondolom. - Azt kipróbálnám, jól hangzik.
Még szélesen el is vigyorodtam, miközben azért még egyet szívtam a cigiből. Úgy hallottam a menők így csinálják.
- Hát nem tudom. Ritkán megyek vissza este, tudod, nem sok dolgom van erre - közöltem végül elgondolkozva, de meg is vontam a vállam, hogy összességében nem is lényeges. A társaság a fontos, nem az út maga. Azt hiszem. - Nem veszek olyat, ami lyukas. Mutatóba se. Lehet neki az anyukája nem mondta, hogy ne hordjon ilyen hülyeségeket...
Mindig tudtam, hogy Borka egy nagyon laza nő, de ennyire sose gondoltam volna, hogy király tud lenni. Én nagyon elragadtatott gyerek módjára figyeltem őt.
- Pina Coladat ittam, az finom. Mi az a Bloody Mary? - kérdeztem elkerekedett szemekkel. Miért inna valaki véres marit?
Utoljára módosította:Polaris Jomana, 2022. június 2. 17:51
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 7. 15:12 Ugrás a poszthoz

Gracie

Jó tudni azért, hogy ebben nem csak én voltam kezdő. Valószínűleg sokkal idegesebben értem volna a helyszínre, ha tudom, hogy Gracie már ezer ilyen eseményen járt és nagyok az elvárásai, mint úgy, hogy tudom, mindketten csak próbálunk úgy tenni, mintha tudnánk, mit csinálunk.
- Akárcsak nekem. Szeretek örömöt okozni - mosolyodtam el, bár a mama már mondta, hogy ezt így ne nagyon hangoztassam, mert nem mindenki arra fog gondolni, mint ahogy én azt elképzeltem. Ez amúgy szerintem abszolút nem fair. Miért kell mindenkinek rosszra gondolni egyből? Inkább udvariasan előre tessékeltem Graciet és csak aztán csuktam be magunk mögött az ajtót. Mikor a kiválasztott helyhez értünk, csak akkor ültem le, mikor már ő is helyet foglalt.
- Hu, ez nagyon jól hangzik. Őszintén, én még nem ettem lávasütit. De elvileg van ilyen karamellás labdacs, aminek folyik a közepe, én szerintem olyat fogok kérni és egy epres turmixot - bólogattam, és meg kell mondjam, meglepően határozottak vagyunk lányok létére. Megy ez. - És hogy vagy, te kedves? Csináltál mostanság valami jót?
Nem szorultunk rá a bájcsevejre, de én tényleg szerettem volna tudni, hogy van, mit érez, mi teszi boldoggá vagy szomorúvá, azt pedig csak úgy lehet, ha beszélsz. Igazából ez tesz minket emberré, maga a kommunikáció. Sokan ezt elfelejtik
 
Utoljára módosította:Polaris Jomana, 2022. június 7. 15:13
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 9. 12:07 Ugrás a poszthoz

Borka
#kiscsillag


- Abszolút nem vágom - világosítottam fel, hogy amúgy nálunk otthon nem voltak ilyen fura dolgok, mint itt a dohánybolt, hogy bemész, kérnek tőled papírokat, meg minden, azért, hogy egy fa maradványaiba csomagolt, szárított növényt vehess. Akkor a teázóban miért nem kellenek a papírok? Magyarázza már meg nekem valaki, hogy működik ez az egész. A hozok nekedre hálásan elmosolyodtam és megfogadtam, hogy legalább tizenöt percig nem vádolom meg vele, hogy billegteti a hattyút.
- Ha... az mondjuk nem hangzik rosszul - gondolkoztam el mélyen, még a homlokomon is elmélyedtek a ráncok, ahogy filozofáltam az esztétika és praktikum arányáról. Ha apa egyszer ezt meghallotta volna a számból, biztos, hogy arcon vert volna érte. Mint anyát. Szegény anya.
- Jaj ne sírj, ha baj, majd nem iszom többet... oh - realizáltam, hogy amúgy irónia, meg büszkeség, akkor biztos nem rossz, inkább az öngyújtóval lepattintottam a bacardi tetejét, ahogy a videóból tanultam. Az internet a tudás és állatos videók végtelen tárháza. Szép hely.
- Szóval... alkoholos...paradicsomleves - dolgoztam fel az infókat lassan, szavanként ízlelgetve, hogy most pontosan miről is beszélünk. Nem tetszett, amit hallottam, én nem fizettem volna ilyenért. Eleve a paradicsomért sem voltam annyira oda. A sötétség ellenére szemügyre vettem Borka karját, bár nem láttam semmit, de bólogattam.
- Hogy MIK élnek itt?! - csattantam fel, a lábam kihúzva a vízből, beljebb is csúszva a hattyún, akaratlanul is mozgatva azt. Elborzadva meredtem a vízre. - És mit csinálnak azok egész nap????
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 9. 14:10 Ugrás a poszthoz


kiscsillag | Ruhamizéria


- Oké, észben tartom majd, hogy nem feltétlen csórók, ha ki van szakadva a ruha - hümmögtem elgondolkozva, de szerintem már annyi mindent kellene észben tartanom, hogy lassan annyi agysejtem  nincs is. Mármint, ez egy nagyon összetett világ, teljesen más alapokra épül, mint az, amit otthon megszoktam. A mai napig vannak olyan dolgok és szokások, amiket nem értek.
- Inkább olyan marhaizé. Nagy, karcsú, szürke tehén. Van az oroszlánkirályban is, majdnem legázolják Simbát - világosítottam fel, mert ilyen ismerettel már rendelkezem, a nagyi megnézette őket velem, mert szerinte még kicsi voltam, mikor ide jöttem és nem akarta, hogy a tévé sokkoljon. Nem jött össze, mert egy ládáról beszélünk, amiben képek mennek. Ki nem lenne sokkos?
- Ebben teljesen igazad van, mindenkiben van valami szép. Sokan fujjognak, hogy a lányok ne mondják lányokra, meg a fiúk se fiúkra, ez amúgy miért van? Mármint... persze, biológia, de nem azt mondják, hogy amúgy is túl sok az ember a földön? Akkor...? - néztem tanácstalanul Teddyre, de aztán csak elhúztam a számat, hogy akkor ez hogyan is működik. Nem hiszem, hogy gondolta volna, hogy mi majd ilyen dolgokról fogunk beszélgetni, de őszintén, mással nem nagyon tudok. Ami nem baj, rendben van ez így... de mégis... furcsa.
- Csak egyszer voltam moziban, de akkor vicces volt... hát nem tudom, hogy Gracie ezt mennyire gondolja komolyan. Mármint, azért hívtam el, mert az a Péntek fiú tetszik neki, de ő nem hívja sehova. Ami tök undok, ő meg olyan csalódott volt... - tártam szét a kezeim kissé tanácstalanul, hogy igazából ez olyan is, meg nem is. Nem én lettem volna az első választás, de ha már jobb nem volt, megfeleltem én is, azt hiszem. A mama szerint nem kéne ilyenekbe belemennem, de én nem is csináltam semmi rosszat, csak tettem, ami szerintem helyes. Akkora baj ez? - Én akkor is szeretnélek, amúgy meg ahogy Borka mondaná, lófasz közük nincs hozzá. Nem pontosan értem, hogy működik ez, de sok magyar mondatba beleillik. Olyan kötőszó.
Alaposan végigmértem Teddyt, majd a kezében tartott összeállítást, majd bólintottam kimérten.
- Legyen, biztos jól fog állni. Gyere próbálni!
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 9. 15:40 Ugrás a poszthoz

Kornél

Furcsa, az emberek milyen sokféleképpen képesek kifejezni magukat, vagy éppen visszafojtani a dolgokat mélyen magukba. Én inkább az a fajta voltam, aki a rosszat lenyomja magába mélyen, majd soha többet nem gondol rá, ha nem muszáj.
- Jó... jó majd megpróbálom - mosolyodtam el halványan, rá is nézve, mert hálás voltam az ajánlatért. Korábban nem volt senki, akihez fordulhattam volna, abban az időben talán kicsit hibának is éreztem, hogy ott hagytam a falut, anyát annyira nagy bajba sodorva ezzel az egésszel.
Nem értem. Tudom, hogy értenem kéne, mert ahogy elmagyarázza, látom benne a logikát, de az én szempontomból ez egészen feldolgozhatatlan. Kissé hintázva előre-hátra ültő helyemben próbálom összerakni a képet, de a kirakós nem áll össze. Ha a "testvérem" boldog és a legjobb barátom is boldog, miért rossz az nekem?
- Nem fogod. Ha rendes gyerek, nem fogod. Ezzel senkit nem bántasz, sőt. Ha jót akar a testvérének, azt szeretné, hogy boldog legyen. És ha Szofi tényleg kedvel, az, hogy neked is tetszik, boldoggá tenné. Nem boszorkányság. - Igazából az, hiszen mi itt ezzel foglalkozunk, de nem egészen az a fajta, amit az iskolában tanítanak.
- Ha van szükséged valakire, aki támogat lelkileg, majd elbújok egy sarok mögé, bokorba, vagy valami - ajánlottam fel lelkesen. Tudom, hogy fura, de azt hiszem, ez is hozzám tartozik.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 12. 16:13 Ugrás a poszthoz

Gracie

- Miféle kérdés ez? Persze, hogy belekóstolhatsz - horkantam fel, mert nem vagyok én rossz ember. Csak azok nem adnak neked a sütijükből, pláne, ha éppen randevún vagytok. Ha nem kérne krumplit, aztán az enyémet lopná egy étteremben, azt is megengedném neki, én ilyen rendes lány vagyok.
- Jaj, ebben biztos voltam. A prefektuskodás nagyon menőnek tűnik, meg biztos nagyon fárasztó, mikor éjszaka kell őrködni - néztem rá elismerően, majd bátorítóan elmosolyodtam. Szerintem nem lesz olyan, aki ne szeretné őt, mert annyira kedves lány! Nyilván nem lehet mérgesnek lenni rá, akkor sem, ha éppen megbüntet (egy kicsit).
- Egy kínszenvedés volt. A könyvtárban nem volt bent napokig a könyv, ami kellett volna hozzá, és akárhogy gyötrődtem rajta, az utolsó húsz centi csak nem készült el... De aztán utolsó nap összekaptam magam és meglett, még nem osztályozták. - Jobb is így, nem életem fő műve lett, de talán nem is olyan rossz. Majd utólag kiderül... Inkább meg is ráztam a fejem, nem akartam ilyenekre gondolni. Bájosan rávigyorogtam a pincérlányra, aztán rendeltem is, mert Gracie gálánsan meghagyta nekem a kezdés jogát.
- Jaj, ez nagyon aranyos. Tetszik a történeted. Nekem nincs semmi ilyen nagyon állandó szokásom, pedig tuti jó érzés... Mire jutottál végül, mint csinálsz a nyári szünetben?
Mikor legutóbb kérdeztem, még nem volt benne teljesen biztos, így gondoltam megkérdezem tőle.

Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 22. 15:45 Ugrás a poszthoz

Borzasztóan MELEG VAAAAN. utálom a nyarat  Embarrassed
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. június 23. 16:11 Ugrás a poszthoz

Borka
#kiscsillag


- Ez egy jó vagy egy rossz dik? - kérdeztem vissza azonnal, ránézve. Azonnal letettem az öngyújtót a hattyúra, ha szeretné, tartsa meg. Nem Borka, a madár. A lány csak a megbontott italt kaphatta meg, amit megígértem neki. Tanulok ám, most már tudom, hogy a dik lehet jó és rossz, meg hogy a gyászkoporsó az rossz. Bár a koncepció, hogy valakit egy nagyon drága dobozban raknak földbe, még mindig abszurd.
- Hova álljak? A vízbe, hogy a sellők lerágják a lábam? - horkantam fel, bizalmatlanul szemezve a vízzel. A hirtelen kerekedett enyhe szellő megborzolta a víztükröt, én meg nem tudtam nem arra gondolni, mi van, ha valaki egyszer csak kinyúl a habok közül.
- Ez tökre el van cseszve. Én azt gondolnám, hogy ők ilyen állatkaként tartják a halakat, mint az itteniek a kutyákat, de közben meg megeszik. Képzeld el, ha az öreg sellő belezavarodik, melyik a kutya, melyik az ebéd - fintorogtam, törökülésbe húzva a lábaim és nagyot kortyoltam az italomból. Kellemes az íze, bár olyan érzés aztán a tokromban, mint mikor sok csípőspaprikát eszel. Alaposan mérlegeltem a szavait, majd felnéztem az égre, mielőtt Borka felé fordítottam volna a fejemet.
- Hát ez nettó faszság. Miért lenne a sellőknek királya? Hogy kommunikálna az alattvalóival? Miről dönt? És akkor minek jár a csárdába? - Rengeteg kérdésem lett hirtelen, egyet sem tartottam magamban, a falu irányába is tekintek futólag, mintha innét is láthatnám a csárdát. - Borka, miért jó az, ha az ember jár valakivel? Mindenki olyan lelkes rá, de én nem értem az egészet.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. július 5. 17:27 Ugrás a poszthoz

Gracie

- De én nem mások vagyok.
Nyilván, én vagyok én és nem értem, az ilyesmiből miért kell nagy ügyet csinálni. Ha nekem van, én szívesen megosztom, mert miért ne juthatna és maradhatna is?
A probléma felvázolása után elgondolkoztam egy pár pillanatra, majd hümmögve néztem el a nagy távolba. Mert nyilván ilyet beltéren lehet, nem ugyanaz az érzés, mint mikor még otthon a szavannával néztem farkasszemet.
- Hát, ha gondolod én tudok neked csomagolni valamit ilyenkor és leteszem neked a táskád mellé, vagy hasonló. Óra előtt szerintem még belefér - hümmögtem még egy kicsit, persze ez csak épp egy feldobott opció volt, nem az egyetlen megoldás az életre. Nem akartam, hogy tőlem függjön, de szerettem volna segíteni neki. At így illik.
- Lehet, hogy neki lesz adóssága, de attól még az én beadandóm nem írja meg magát - keseregtem kicsit, fel is szusszanva hangosan. Jó, megoldottam máshogy, de vannak olyan területek, amikről alig találni valamilyen forrást, olyankor pedig egy ilyen nagyon el tudja rúgni a pöttyöst. Nekem mondhatják, hogy legyek én az érettebb, de ez megint az a kategória, hogy nesze semmi, fogd meg jól.
- Hát nagyon remélem, mert éppen csak a napnak meg a holdnak nem mutattam be áldozatot, hogy meglegyen az a rész... - ráztam meg a fejemet rosszallóan. Nem szeretem, mikor valami zötyögős, de ugye mit lehet csinálni? A muszáj az muszáj, az iskola fontos, még ha utána a papírral nem is tudsz sokat csinálni.
- Jaj, szegényem. Jobbulást kívánok neki - mosolyogtam szelíden, majd elkényelmesedtem a helyemen kicsit jobban. Talán ha nem feszengek ennyire, az segít. - A fürdő, igen, hallottam róla. Azt mondják biztos mesés lesz. Hát... nem hiszem, hogy nagyon utazgatni fogok a nyáron, valószínűleg dolgozom a kávézóban, ahol eddig is, aztán csak eltelnek a hónapok.
Kínosan köhhintettem is egyet. Nem vagyok túl nagy nyaralós, de talán majd a könyvklubban ajánlanak egy pár címet, mit érdemes elolvasni. Közben a felszolgáló megérkezett a rendelt édességekkel, én pedig elégedetten húztam magam elé a sütit.
- Ah, ezek a helyek annyira jók! Édesség és nem neked kell megcsinálnod. Valami mesés - áradoztam az első villányi süti után. - Megkóstolod akkor?
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. július 5. 17:44 Ugrás a poszthoz

Kornél

- Védelmező vagy sem, amúgy semmi köze hozzá, hogy Szofi kivel jár vagy kivel nem - fújtattam egyet határozottan. Csak azért, mert lány, még neki is megvannak a jogai. Ezt már megtanultam itt a pár évem alatt, kb ez volt az első dolog, amire amúgy rájöttem. Hogy itt több jogod van, mint otthon és hogy igenis ki kell állnod magadért. - Hát... hogy szívesen nézel rá, meg eszedbe jut dolgokról, szeretnél vele több időt tölteni... ilyesmik.
Legalábbis nekem így működött, de hallottam a mamától, hogy minden ember máshogy szeret és szerintem ez nagyon szép és bonyolult dolog. Láttam rajta a kétségbeesést, így bátorítóan elmosolyodtam. Minden oké lesz.
- Igen, ez mondjuk lehet, ez nem tuti, hogy annyira jó ötlet. De mindenképpen beszélned kell Szofival, máshogy ez nem működhet - ráztam meg a fejem, hogy nyomatékosítsam a szavaimat. A szavak amúgy sem fájnak senkinek, legalábbis nem úgy, ahogy az, ha apa megemelte a kezét. Szóval ebben nem volt semmi félnivaló a részéről.
- Persze, mehetünk. Én is ennék már valamit, lassan annyit ittam, hogy lötyög a gyomromban - ráztam meg magamat jobbra-balra, aztán szélesen elvigyorodtam. Igaz nem nagyon hallatszott, de nem is az volt a lényeg, csak a szándék. Inkább hagytam, hogy felsegítsen és elevezzünk kettesben a nagyterem felé.  
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. július 21. 14:40 Ugrás a poszthoz

Sarolta

Nem tudom, hogy merült fel az ötlet, hogy itt a reggelizés afféle szociális esemény, de úgy nézem, a kontinensen ennek nagy a divatja. Többet kihozni az étkezésekből, mint amik. Lényegében olyan, mint az autóik. Feltöltöd a testedet üzemanyaggal, hogy a nap további részében tudj pörögni, mint a búgócsiga. Éppen ezért én soha nem is figyeltem, hogy éppen mit kellene enni, csak arra, hogy nekem mi esne jól. most például rengeteg gyümölcslé esett volna jól, foszlós kalács és esetleg mellé még egy kevés lekvár is. Ezek mind nagyon jól hangzottak a számomra. Szóval kicsit elkésve csörtettem be a nagyterembe, majd ledobtam magamat az első adandó szabad helyre. Rögtön el is martam a gyümölcsleves kancsót, majd töltöttem magamnak inni, miközben a mellettem ülő lányra néztem. Ismertük már egymást, hellyel-közzel.
- Szia Sarolta. Mi újság? Zaklatottnak tűnsz, doga lesz ma valamiből? - kérdeztem, miközben nagy puffanással ledobtam a táskámat. Éhen haloook.
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. július 25. 16:52 Ugrás a poszthoz

Saci

Általában nem szeretek másokat zaklatni, mikor olyan gondterhelt az arcuk, mert ugye, kinek jó az? De reménykedtem benne, hogy az elsős lánynak semmilyen komoly gondja nincs, ami miatt most könnyekben törne ki a reggeli kellős közepén. Nem szerettem, mikor valaki miattam sír, nem az a fajta lány vagyok, aki az ilyesmit jól kezeli. Elsőre úgy tűnt, talán nagy baj nem lesz, így csak rámosolyogtam, majd kalácsot és lekvárt pakoltam a tányéramra, meg némi sajtot, szinte már csak
reflexből. Annyit tudok enni, mint egy horda tinédzser fiú.
- Oh, röpdoga? Vagy csak megint odatette, hogy "lehet", hogy ebből számonkérés lesz? Nagyon utálom, mikor ezt mondják. Vagy legyen, vagy ne legyen, mitől függ ilyenkor? A csillagok állásától, vagy a szél irányától? Nevetséges - vágtam le nagy lendülettel a lekváros kanalat, kicsi az arcomra is fröccsent, mire elnevettem magamat tehetetlenül, egy szalvétával letörölgetve az árulkodó gyümölcsfoltokat. - Akkor jó, már aggódtam, hogy valami komoly. Mármint ne érts félre! Tudom, hogy e is az, csak ez nem... tragikus.
Rögtön védekezni kezdtem, nehogy azt higgye, hogy csak azért, mert nem omlott össze a gazdaság, én azt mondom neki, hogy nem szabad aggódnia mindenfélén. Csak úgy gondoltam, hogy volt már rosszabb is a helyzet.
- Uuuuum, semmi különös igazából. Tegnap alig tudtam elaludni, tuti a hülye holdállások miatt, fél órával később keltem, mint kellett volna, most meg nem biztos, hogy be tudom fejezni a beadandóm a bájitaltan óra előtt. Az a tanár a lelket is kiijeszti belőlem - grimaszoltam kicsit, de aztán összeszedtem magam és visszatettem mindent a helyére, hogy mások is tudjanak enni. - Mostanában meg vagyok őrülve az egyik sütiért a cukrászdában. Te szereted az édességeket?
Polaris Jomana
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Lenié
RPG hsz: 49
Összes hsz: 88
Írta: 2022. augusztus 6. 11:33 Ugrás a poszthoz

Borka
#kiscsillag


Rögtön leszegtem a fejem, hogy megbánást tanusítsak, kerülve a szemkontaktust, de kicsit a lába felé fröcsköltem a vizet. Nem voltam én olyan rossz passzban, hogy tényleg rosszul érezzem magam egy kis villogás miatt. Még csak nem is dicsekedtem, egyszerűen használtam ezt az élettapasztalatot.
- Kikérem magamnak, legalább kettő jól lakna velem! Mostanság sok volt a Sav-a-júj cukor - fogtam rá a csípőmön lévő leheletnyi zsírpárnára, látványosan mutogatva, hogy ez itt van, ni. Nem elég komoly tartalék ez neki? A tekintetem az ő satnya lábaira esett, majd elhúztam a szám. Hát a sellő populáció tuti nem miattunk marad fent.
- Megette a kedvenc cipőd, mi? - kérdeztem bokor arccal, meredten szuggerálva a nőt, de arra azért figyeltem közben, hogy a lábam véletlenül se lógjon bele a vízbe. Lehet, hogy vicc volt a sellős dolog, de az is lehet, hogy nem. Én nem vállalom a kockázatot. - Szerintem is jobb. Vagy akkor menjen olyan hivatásos mesemondónak. Mi annak a neve? Író. Asszem író. Nem valami fantáziadús.
A színes italba kortyoltam és élveztem, hogy hideg, kellemesen hűsít, még ha a torkomban hagyott is némi égető érzést. Vajon ki találhatta ki, hogy az alkohol jó valamire? Biztos, hogy valami baj volt a fejével.
A kérdésért is a Bacardit okolom, szerintem máskülönben még eltűnődtem volna ezen egyedül is egy darabig. Ahogy láttam, Borka annak jobban örült volna.
- Aha. - Ezt már sokszor hallottam. Már, hogy a szex jó. Most már tényleg illene kipróbálni is, mert kezd gáz lenni, hogy minden barátom tud róla érdemben beszámolni, én meg csak tátogok, mint az aranyhal. - A fiúk néha nagyon furák tudnak lenni. Nehezen is jövök ki a legtöbbel.
Ezt nehéz beismerni, mert én szeretek emberekkel jóban lenni, így inkább kortyolok egy jó nagyot az üvegből, mielőtt még bármit mondtam volna ezen kívül. Azt viszont el tudom képzelni, hogy Borka és Beni tök jól elvannak, ez pedig megmosolyogtatott. Szeretem, mikor a barátaim boldogok.
- Ez mondjuk jól hangzik. Vele mióta is vagytok együtt? - kérdeztem felvonva a szemöldököm, majd elnevettem. - Te, mit csinálunk, ha valaki megjelenik a hattyúért?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Polaris Jomana összes hozzászólása (46 darab)

Oldalak: [1] 2 » Fel