37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 ... 28 ... 36 37 [38] 39 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Sigrid Agnes Sjölander
Prefektus Rellon, Melodimágus, Negyedikes diák


kicsi Sjöli | Sig
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 135
Írta: 2022. december 12. 19:56 | Link- Volt valami atlétika csoportos tevékenység, ha az ilyen választható volt, én meg inkább repülni tanultam. Kaptam egy Meteort aputól, és már egészen ügyesen meg tudom ülni - magyarázza válaszul a kérdésre. Bele sem gondol, hogy az Eridonosnak ez talán pont annyira nem magától értetődő, mint amennyire neki nem az a mugli oktatási rendszer. Meg úgy általában a mugli világ. Nem teljesen idegen ugyan, mégiscsak kimozdult már a gotlandi, varázslók lakta szülőhelyéről, ám Bogolyfalva is éppen annyira mágustelepülés, még ha nem is rekedt egyik helység sem a középkorban úgy mellékesen. Látott már ő telefont például meg számítógépet, éppen csak közelebbről nem ismeri őket még annyira, merthogy sajátja nincs, bármennyire is úgy tűnik, hogy néhány mugli találmánytól egyszerűbb lenne az élet. Nem mintha a mágiától nem lenne egyébként egyszerűbb bizonyos szempontból. Mégsem kell hosszan utaznia Svédországból idáig például. Mindezt azonban inkább most nem meséli el, hiszen nem akarja saját tapasztalataival untatni a tanulótársát, csak gondolatban kalandozik el iciripicirit, közben a könyv lapját bámulva, habár el nem tudná olvasni a szöveget, annyire nem fókuszál. A kérdés viszont gyorsan visszarántja a pillanatban, és röviden összefoglalja, hogy négy testvérből ő a második, és jól nevelt gyerekként érdeklődik Tímea testvérei felől is, igyekezve nem túl sok teret adni egyébként gyakorta végtelennek tetsző kíváncsiságának.
- De jó. Akkor legalább már van, akitől megtudhatod, mi hogyan működik az Eridonban. Tetszik ott amúgy? - érdeklődik még, félig már el is feledkezve a feladatról is, de társa olyan kitartóan nézi a könyvet előtte, hogy azt nem tudja figyelmen kívül hagyni. Végtére is jogos, nem csacsogni ültek össze.
- Bocsánat... elkalandoztam - szólal meg kicsit zavartan, haját füle mögé tűrve, ezúttal körme helyett szája szélét rágcsálva hajolva a könyv fölé. - Öhm... ott tartottunk, hogy a fűzfa pálca gyógyító erejű. Az enyém meg szőlő... az... aaaaz... - lapoz hevesen az oldalra, amit már kikeresett korábban, sőt el is olvasott. - Szóval a szőlő pálca olyan mágusokat választ, akik valami nagy célt keresnek, a szokásosnál nagyobb elképzeléseik vannak. Azt írják, nem túl népszerűek. A magja viszont sárkányszívizomhúr. A tiednek mi a magja? Főnixtoll? - tippel. Igaz, nem minden Eridonos pálcájának főnixtoll a magja, ahogy nem minden Rellonos kap sárkányszívizomhúrral készült pálcát, szegény levitásoknak pedig nincs is olyan, amihet a szfinxtől származna a mag. Buta tipp, de mindjárt kiderül, mekkorát tévedett, ha tényleg mellényúlt ezzel a tippel.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szentesi Kevin
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 52
Összes hsz: 59
Írta: 2022. december 13. 12:08 | Link

Emma

Már előre mosolyog, mikor Emma neki áll beszélni. Nem számít lelkesítő beszédre, igazából már a szüleitől sem, mégis mindig megkapja tőlük, de... Emmától főleg nem várja el. Fejét ingatja meg az elhangzott szavak alapján. Tenyerei térdeire csúsznak, ahogy kicsit kihúzva magát emeli a plafon felé a fejét egy sóhajjal.
- Kedves, hogy ezt mondod. De én ezzel úgy vagyok, hogyha a második próbálkozás is kudarcba fullad, akkor egyáltalán nem vagyok odavaló - vonja meg vállait. Nem szomorú ettől, még csak letörtnek sem mondaná magát. Az első visszautasítás után volt elég ideje magába szállni és rájönni, hogy el kell fogadnia, hogyha egy ilyen nívós intézmény nem fogadja be.
- Meglep, hogy ilyen véleménnyel vagy a művészetről... - pislog rá láthatóan megszeppenve, ajkain mégis feltűnik pár másodperc múlva jól megszokott mosolya. Jól esik, amit a lány mondd, még ha tényközlés mögé is bújtatja a kedves szavakat. Vagy csak ő lát bele többet, és tényleg csak tényeket közöl, de ez most mindegy. Jól esik neki és kész.
- Nem hiszem, hogy képes lennék abbahagyni. Talán kicsit megülne a lelkesedésem, mint legutóbb, de teljesen elengedni szerintem nem tudnám - nyammogva néz ismét a plafonra. - Maximum hobbiszinten űzném. Azzal sincs baj - vonja meg vállait, majd bólint egy határozottat inkább saját magának. Végül Emmára néz szélesen mosolyogva.
- Kösz mindent. Újabb lendületet adtál - pattan le a párkányról és kezd el felfelé nyújtózkodni. - Őszintén, ezek után nem is merném abbahagyni, mert félnék, hogy megkergetsz - mosolyog szélesen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Szirtes Huba
Tanár, Melodimágus, Előkészítős tanároffline
RPG hsz: 29
Összes hsz: 40
Írta: 2022. december 25. 23:17 | LinkElégedetten bólintott a lány válaszára. - Pontosan, Lili - erősítette meg szavakkal is, csak mert hallotta a másik hangjában megbúvó félszt. Tudta nagyon jól, hogy ez elsősorban nem neki szól, sokkal inkább a szituációnak, és az új képesség adta bizonytalanságnak. Mindazonáltal először van jelen fiatal melodimágusok életében, mint mester, és ez bizony az ő vállát is ugyanannyira nyomja.
- Na mármost, a melodimágusok esetében ez egy hangyányit módosul. Te, mint a fizikai ág képviselője majd a tárgyakat leszel képes megállapítani. A hangszereddel kibocsátasz hangokat, amelyek valamilyen módon visszaverődnek, illetve elszívódnak az adott tárgyakban, attól függően az milyen nagy, milyen anyagból van. Ehhez nagyon sok gyakorlás kell, de lényegében ez olyan mint egy szonár. Hangok segítségével térképezel fel élettelen dolgokat. Ha elég erős lesz az echod, akár épületeket is majd - mondta Huba teljesen beleélve magát a mesélésbe. Mindig is elképesztette a többi ág, többnyire azért, mert azokhoz nem értett úgy, ahogy a sajátjához. Éppen ezért a negatív oldalát se élte meg testközelből.
- Na szóval. Azt szeretném, ha a hangszered segytségével megpróbálnál rákapcsolódni ennek a frekvenciájára - tett le egy fa rubikkockát az asztalra Huba. - Próbálgasd a hangokat, nyisd ki a mágiád, és fogadd be mit kapsz vissza az echoból. És próbáld nekem elmondani szavakkal, hogy tudjalak vezetni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kósza Lili
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 52
Összes hsz: 62
Írta: 2022. december 30. 12:17 | LinkKifújom a levegőt, és a kis sikerélmény végre elnyomja az eddigi aggodalmamat. Többnyire legalábbis.
 Bólogatva, figyelmesen hallgatom a magyarázatot, és a végére felcsillan a szemem. Hiheteten, hogy puszta zenével ennyi mindent lehet csinálni.
 Már pozitív izgalom tölt el, és emiatt remeg kicsit a kezem mikor a húrokra teszem az ujjaimat. Nem igazán tudom, hogyan kezdjek neki, így először csak egy random hangot játszok, mire meglepetten, de boldogan megszólalok.  
- Érzek valamit, mintha a hang a kezem lenne meghosszabbítva - Próbálom körülírni az érzést, ami miután jobban koncentrálok, felerősödik, és segít feltérképezni a szobát. Lehunyom a szememet, és kommentálom amit látok.
- Nagyon elmosódott sárga vonalakkal, de látom a bútorokat. - A szóhasználatra nem figyelek, így meglehet, hogy máshogy kellene mondanom.
 Néhány újabb pengetés után már "megtalálom" a kockát, és érzem, hogy hogyan mennyire ellenáll a hullámoknak. Ahogy összpontosítok, egyre élesebben rajzolódnak ki a körvonalai.
- Megvan a kocka! - Vidáman jelentem ki, és kinyitom a szememet mire egy kicsit kizökkenek, és a következő pengetés után kissé kaotikussá alakulva érzem a visszaverődést. Gondolom megszűnt a fókusz, így kissé letörten kezdem újra, de ez az érzés hamar elmúlik. Most, hogy tudom mire számítsak, már eggyel könnyebb megtalálni a kockát.
- Mintha egyre jobban elpuhulna, és lefoszlana a külső része. - Rossz vagyok magyarázatokban, csak remélni tudom, hogy érthető. Közben kezdek ráérezni, és már kezdem érteni mot kell csinálni. Mint hangolásnál, itt is észrevehető, hogy mikor kell kicsit magasabban, mikor pedig mélyebben játszani. Ennek megfelelően követem a megérzésemet, és csúsztatom kezemet a húrokon.
 Megint becsukom a szememet. Valószínűleg később már nem lesz erre szükség, de most csak így látom a háttér finom sárga vonalait, és a szinte világító, éles kockát. - Nagyon élesen látom, a szélei halványabbak, a közepe viszont élénksárga. - Oda nem ért még el az echo, gondolom.
 Kicsit fáradok, de a sikerérzet és a kíváncsiság tartja bennem az erőt, miközben a következő lépésre várok és újra kinyitom a szememet.
Utoljára módosította:Kósza Lili, 2022. december 30. 13:01 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Molnár-Vars Tímea Magda
Diák Eridon (H), Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 67
Írta: 2023. január 1. 20:44 | Link

Agnes

Csak azért nem kérdez rá a Meteorra, mert nem akar butának tűnni a másik előtt. Repülés órája pedig volt már neki is, mint kötelező tantárgy. Nem bánja, egészen tetszik neki a dolog, ügyes benne. Mindenképp ügyesebb, mint átváltoztatástanból. Mindkettő kötelező tantárgy viszont, így nem panaszkodik. Korábban is jobban szerette a tesit mint a bioszt.
- Igen... Jó. - Nem biztos benne, hogy így fejezné ki Zselykével való kapcsolatát. Kicsit remélte, hogy nem egy házban lesznek, de igaz ami igaz, hasznos volt, hogy eleinte volt kitől kérdezni. Valahol mélyen pedig az is jól esik neki, hogy újdonsült nővére néha ránéz, foglalkozik vele. Korábban senki nem tett érte ilyesmit. - Tetszik. Bár nem tudom, a többi ház milyen - von vállat egyszerűen.
- Unikornis szőr - felel egyszerűen a kérdésre. - És az mit jelent? -Fogalma sincs, mi az, amit egy mágusgyereknek tudni kéne, hiszen ő nem tud semmit. Legalábbis nem sokat. Néhány dolog azért ragadt már rá, vagy Zselykétől, vagy abból az időszakból, mikor annál a népes máguscsaládnál élt. Ők azonban nem sokat tanítottak neki, s ugyan látott dolgokat, a magyarázatot sokra a mai napig nem ismeri. - De igazából a pálcánk nagyon sok mindenre jó lehet, nem? - Úgy dönt, rákérdez, felfedi, hogy valójában nem egészen érti a feladatot. Rövidke boszorkányként töltött ideje alatt, sok féle, különböző órái alatt azt már megtanulta, hogy a pálcáját pont úgy használhatja egy háztartás rendben tartására, mint önvédelemre.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sigrid Agnes Sjölander
Prefektus Rellon, Melodimágus, Negyedikes diák


kicsi Sjöli | Sig
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 135
Írta: 2023. január 3. 20:36 | Link- Az jó lehet - közli elmosolyodva. - Én csak a Rellonról tudok mesélni, az a pincében van, és van, aki penésznek csúfol minket, de egyébként nem rossz hely. Nem penészes - osztja meg rövidre fogva a tapasztalatait, kuncogva a végére kicsit, majd gyorsan vissza is tér a feladathoz, miután észbe kap, hogy nagyon is elkalandozott. Zavartan lapozgat kicsit, mire megtalálja a szőlőt is a listában, majd a pálcamagokra is rátérhetnek. Azokból szerencsére jóval kevesebb van, ha az ember nem számítja a nagyon ritka egyedi pálcákat, aminek valami igazán különleges magja van.
- Azt írják, hogy abból készülnek a leghűségesebb pálcák és nehéz őket sötét mágiákra használni. Meg azt is, hogy a legkiegyensúlyozottabbak, és apró hibájuk, hogy hajlamosak a búskomorságra, ami azzal járhat, hogy ritka esetben egy pálcakészítőnek ki kellhet cserélni benne a magot, ha az elhal. Huh, nem is tudtam, hogy ilyen létezik - vallja be, miután összefoglalja az oldalon található információkat, a könyvet is kicsit az Eridonos felé fordítva, hogy ha akar, nézzen bele nyugodtan.
- A sárkányszívozomhúr meg erőteljes, de nem annyira hűséges, gazdát válthat, és vonzza a baleseteket, mert temperamentumos. Azt hittem, hogy az a vélahajra jellemző, mert az meg kifejezetten arról híres, hogy rakoncátlan mag - morfondírozik hangosan, majd a kérdésre válaszul bólogatásba kezd.
- Persze, ez csak azt írja le, hogy általában mire ideális. A fontos az, hogy a mágus kompatibilis legyen a pálcájával, ezért is választja ki a pálca a gazdáját. Az enyém magától varázsolni kezdett, amikor bementünk a boltba, de apukám azt mondja, hogy amúgy nagyon vigyázzak rá és össze kell vele barátkozni, akkor meg bármilyen varázslatot meg lehet tanulni vele a bűbájtanon, átváltoztatástanon vagy amit még éppen tanítanak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Molnár-Vars Tímea Magda
Diák Eridon (H), Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 67
Írta: 2023. január 4. 23:07 | Link

Agnes

Halkan fel nevet ő is a rellonossal együtt, és a mosoly az arcán is marad az követően egy rövid ideig. Szemei közben visszatérnek a könyvre, ahogy társa elkezd a pálcamagokról olvasni. A leírásban felismeri azokat a kulcsszavakat, amiket a pálcakészítő is mondott, mikor megvették a pálcát.
- Én meg aztán pláne nem - kontrázik. Könnyebb, ha lazán kezeli az ilyen helyzeteket, ha beletörődik, hogy ő nem tud annyit, mint sok társa, akik jártasabbak a mágiában. Könnyebb, ha poénnak veszi, és nevet önmagán. - Véla? - És a tökéletes példa az előző esetre.
A másik válaszára csak lassan bólint. Tekintete varázspálcájára téved, és kézbe véve azt kezdi vizsgálgatni. Az egyszerű markolatot, a szépen faragott fát. Kezdettől fogva tetszett neki, hogy nem olyan csicsás a pálcája, mint némelyik amit a kezébe adtak az üzletben. Örült, hogy végül ez lett az a pálca ami őt választotta.
- Még mindig nem értem, hogyan tud egy fadarab kiválasztani téged - néz fel féloldalasan. - Először azt hittem, ezt csak úgy mondják - nevet fel ismét.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sigrid Agnes Sjölander
Prefektus Rellon, Melodimágus, Negyedikes diák


kicsi Sjöli | Sig
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 135
Írta: 2023. január 7. 23:59 | LinkÉszreveszi, hogy az Eridonos is vele nevet, amitől kicsit még jobban felenged, hiszen úgy tűnik, sikerült éppen valami vicceset mondania. Visszatérve a feladathoz igyekszik összefoglalni mindent, amit a könyv a témában tartalmaz, és bevallja, hogy ebben akad olyan is, amit korábban soha nem is hallott. Mivel igyekszik a feladatra figyelni, mielőtt ismét nagyon elterelődne a figyelme valamerre, nem különösebben töpreng el, hogy milyen más is lehet amúgy Timinek ezekkel ismerkedni, miközben neki meg rengeteg minden magától értetődő, egyszerűen az a természetes, mert ezekkel a dolgokkal nőtt fel. Meg is lepi kissé újfent, hogy a lány láthatóan nem hallott még vélákról, de nagyon nem rökönyödik meg. Északon kicsit mintha gyakoribbak lennének amúgy is, mint errefelé, bár azt tudja, hogy akad a családjukban is, aki negyedvélát vett feleségül.
- Ühümm. Ők egy mágikus faj, úgy néznek ki, mint az emberek, csak sokkal-sokkal vonzóbbak. Meg nagyon rondák lesznek, amikor hisztisek. A hajukat pedig néha szokták használni pálcákhoz, de... ó, itt is van. Azt írják, hogy eléggé rakoncátlan mag tud lenni, meg kell szelídíteni, különben hajlamos megmakacsolni magát és nem együttműködni - válaszolja tényleg csak a lényeget igyekezve összefoglalni, közben a könyvben a megfelelő oldalra lapozva, mielőtt hosszas mesélésbe kezdene véletlenül, és csak nem haladnának a feladattal. A megjegyzés nem is annyira váratlanul éri, mint inkább csak felkészületlenül. Kitátja a száját, majd becsukja egy kósza ö hangot adva ki tanácstalan felhanggal, füle mögé igazítja a haját, majd roppant egyet a bal mutatóujján. Sóhajt egy aprót, majd zavartan neveti el magát.
- Ezt... ezt én sem tudom. Lehet, hogy a könyvben van valami. Láttam már, milyen, amikor kiválaszt egy pálca, de hogy hogyan és miért... egy pálcakészítő biztos többet tudna mesélni. Mágikus, de valami logikának biztos kell lennie mögötte - szólal meg végül inkább hangosan gondolkodva, mint értelmes választ adva. A tartalomjegyzékhez lapoz, majd a könyv elejére, belepillant a bevezetőbe, ujja hegyét a lapon húzva végig, hogy követni tudja a sorokat is, majd lemondóan megrázza a fejét. - Csak annyit ír, hogy egyedi a kapcsolat. Lehet van róla könyv a könyvtárban, de azt is hallottam, hogy a mestertanoncoknak tanítanak pálcakészítést, esetleg megkérdezhetjük a tanár bácsit, hátha tud mesélni. Van amúgy már kedvenc tanárod? Szerintem az SVK tanár bácsi egész vicces - tér el végül a témától ismét, szinte észre sem véve.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
online
RPG hsz: 137
Összes hsz: 751
Írta: 2023. március 13. 18:40 | Link

Bóbita
Szerelmi bánat - Outfite

Pont az egyik óra vége felle járunk. Azt hiszem svk, de nem vagyok benne biztos, mert a gondolataimba mélyedek. Jacobon gondolkodom. Küldtem neki levelet, de nem válaszolt lehet neki nem tetszem? Van barátnője? Vajon mit gondol rólam? - ezeken a kérdéseken morfondirozom. Szomorúan tekintek a füzetembe amibe semmi sincsen írva csak irka firkák. És aligha figyeltem az órán. Már vége is lett. Vissza térek a gondolataimból a terembe és látom, hogy melletem egy lány ül. Előre pillantok a táblára és felálok. Egy idelyig gondolkodom, hogy zavarjam-e a lányt, mert jó lenne elkérni az órai anyagot, mert hát valjuk be, hogy nincs meg. Kicsit még gondolkodom végül le szolitom.
- Szia, bocsi hogy zavarlak, de elkérhetném az órai anyagot. Nem figyeltem és nem tudtam le írni semmit. - ovastósan kövezelitek a lány fellé. Remélem nem lesz mérges azért, hogy zavartam. Biztos lenne jobb dolga mindt nekem oda adni az anyagot, de se baj. Majd ki derül, hogy reagál. Várok egy idejig és felálok az asztaltól és össze pakolom a holmiaimat addig amíg várok a lány válaszára. Mikor készen vagyok kicsit jobban megnézzem a lány és látom a jelvényén, hogy levitás. Na hát pont jót fogtam ki biztos örömel fog segíteni hiszen a levita a láng elme jelképe. Kicsit merengek és végül rá nézek a lányra aki talán el akarja pakolni a cuccait csak nagyon lassan. Rá nézek a képzelet belli órámra és dobolni kezdek a lábamal. Végül ha benne van song elindulunk és társalgoba ahol elkezdhetünk beszélgetni.
Utoljára módosította:Fekete Nonó, 2023. március 13. 21:00 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Song Jiyun
Mestertanonc Levita (H), Animágus, Harmadikos mestertanonc


> Bóbita <
offline
RPG hsz: 56
Összes hsz: 81
Írta: 2023. március 14. 14:18 | Link


Vágyni valakire, aki nem lehet veled, olyan, mint fényért imádkozni a sötétben. - Emily Hart


Sötét varázslatok kivédése. A levitás szemében, ez a tárgy elengedgetetlen a jövőjére tekintve. Ha igazán jó aurorrá szeretne válni, értenie kell mindenhez, amelyet a hivatás megkövetel. Szerencsére, Ármin nagyon jól szokta leadni az anyagot. Tiszta, érthető és kicsit sem száraz, mint amilyennek hitte elsőre.
Az órán Nonó mellé ült le, mellette volt hely , de nem bánta. Úgysem beszélt még az eridonossal, biztos nagyon kedves lehet ő is, ahogy tapasztalta a diákok többségével. Az óra után, még a könyvében utoljára átolvasta a főbenjáró átkok jellemzőit, amikor padtársa odaszólt neki. Jiyun összerezzent, hiába volt Nonó figyelmes. Nem számított rá, hisz ahogy fél szemmel néha Nonóra sandított, az teljesen máshol járt fejben. Bólintott hát egyet, óvatosan letette a könyvet, miután egy szamárfület hajtott a sokadik oldal jobb felső sarkára, hogy jássa, hol tartott. Szorongás kapta el, amikor az eridonos türelmetlenül bőrórajára nézett és siettetve dobolt lábával. Tudta Jiyun, hogy lassú volt és túlságosan az anyagba süllyedt ezért igyekezett, ahogy csak tudott. A pergament végül átcsúsztatta az asztalon, melynek terjedelme meghaladta a másfél oldalnyi jegyzetet is.
- Tessék - szólt oda lesütött szemekkel. Zavarban volt és kellemetlenül érezte magát, amiért megváratta a másikat. Gyorsan összepakolt ő is, nem akarta utolsókent elhagyni a termet, ezért csipkednie kellett magát. Nonó mellett haladt a folyosón csendesen a padlót nézve, míg átértek a társalgóba, ahol feltehetőleg lemásolja az eridonos Jiyun írasat.
- El voltál va... varázsolva nagyon SVK órán. Minden... minden oké? - tette fel bátortalanul kérdését. Nem szerette, ha szomorú körülötte valaki, de tolakodó sem szeretett volna lenni. Úgy gondolta, ha tud legalább annyival segíteni, hogy meghallgatja a másikat, már boldogabban fekszik le este aludni. Ez persze attól is függött, meg akarják-e osztani vele bajukat az emberek.
Utoljára módosította:Song Jiyun, 2023. március 14. 16:40 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
online
RPG hsz: 137
Összes hsz: 751
Írta: 2023. március 14. 15:51 | Link

Song
Segítség kérés
Össze pakoltunk és songal át baktattunk a társalgoba. Amikor oda értünk. A cuccaimal együtt le dobtam magamat. Probáltam kicsit vidámabbnak mutattni magamat a levitás ellőt, de nem anyira sikerült. Csak  a szerelmi bajomra és a VAVra tudtam éppenségel gondolni. - vettem egy nagy levegőt és kifujtam.
A tankönyveimre néztem és üres agyal néztem a rakás füzetre.
- Hát… - probálok belle kezdeni, de nem anyira sikerül.
- Érezted már úgy magad, hogy valaki fontos neked, de elérhetettlen? - teszek fel egy ártattlan kérdést – vagy úgy, hogy az illető máshogyan tekint rád mindt te rá? - tanácstalanul érzem magamat. - vellem most ez van. Tudod… - nem merem kimondani. Mi van ha valaki meg hallja? Inkább közelebb hajolok hozzá – Tetszik egy srác. A suliba jár és navines. - Fu, hát nagy nehezen kimondtam. Probálom egyelőre csak körül írni, mert ha elmondom rögtön lehet elmondja valakinek
remélem nem fogja, mert ha kiderül az nagyon égő és cikki lenne. - Nem tudom mit tehetnék, mert fojton rajta agyalok és nem tudok velle anyira beszélni. Ha a közelében vagyok nagyon furcsa érzés fog el. Nem olyan mindt egy barátnál. - kezdek megnyilni a lánynak, de még ovatosan. Az egyik könyvemet kinyitom, hogy ha nagyon meglepödne akkor ne kelljen rá néznem leolvadt és szégyelős fejjel. Nem akarom, hogy lássa, hogy nagyon szégyenlem. Szerencsére magamal szemben már nem kell titkolnom
- Csak az a baj, hogy el kell felejtenem, mert biztos, hogy nem tudok velle beszélni és össze jönni se. Azért, mert két ével allatam jár és idén én elfogok menni. Persze akkor ha át megyek, de az mellékes. Szóval nincs esélyem nála és nem is anyira tudok velle találkozni. Soha nem vagyunk egy órán vagy egy időben egy helyen. - szomorú boci fejel tekintek rá.
Utoljára módosította:Fekete Nonó, 2023. március 14. 15:52 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Song Jiyun
Mestertanonc Levita (H), Animágus, Harmadikos mestertanonc


> Bóbita <
offline
RPG hsz: 56
Összes hsz: 81
Írta: 2023. március 14. 17:19 | Link


Vágyni valakire, aki nem lehet veled, olyan, mint fényért imádkozni a sötétben. - Emily Hart


A társalgóban visszafogott mozdulatokkal tette le holmiját és telepedett Nonó mellé. Látta a lány arcára kiült erőltetett mosolyt, érzékelte is annak hamisságát, ám nem szólt. Hagyta, had beszéljen.
- Folyamatosan ilyen érzéseim vannak - válaszolta csendesen szemeit lesütve. Jiyun sem tudta hová tenni a Daeyounggal kapcsolatos érzéseit. Nem tudta, hogy ezek a vonzódás jelei vagy csak egy erős tartozni akarási vágy… lehetett tulajdonképpen bármi is. Felgyűrődött szoknyáját gondosan igazgatva hallgatta Nonót, aki ködösen fogalmazott a fiút illetően. Alsóbb éves és navinés. Elég sok ilyen fiú járt az iskolába, nem tudta kiről lehetett szó, sokan beleestek ebbe a halmazba.
- Próbáltál már neki bagolypostán üzenni? Hátha ő is csak félénk veled kapcsolatban - találgatott vakon. Szerelemmel is javarészt az általa bújt regényekben találkozott. Ó, de azok olyan őserővel rendelkezően vibrálóak, a lány lábai is beleremegtek a sorok olvasása alatt.
- Lemondani? Egyetemre mész? Nem maradsz akkor mestertanonci képzésen? De a távolság legyőzhető, ha két lélek kapcsolódni akar - próbált ügyetlenül érvelni, hisz minden tudását a korábban emlegetett könyvekből szerezte. Vajon milyen érzés lehet a szerelem? Azt mondják, olyankor az ember pillangókat érez a gyomrában és állandóan mosolyog, ha csak szíve választottjára gondol.
- Szerintem próbálj vele beszélni. Így belebetegszel. Esetleg várd meg az órák után és mondd el, mit érzel iránta. Ezt, amit nekem is elmondtál. Tudom, hogy nehéz, de csak így kaphatsz választ a kérdéseidre - aggódó tekintettel méregette Nonó vonásait, kezét pedig támogatóan annak vállára tette. Elszomorította, hogy így látta évfolyamtársát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
online
RPG hsz: 137
Összes hsz: 751
Írta: 2023. március 14. 19:29 | Link

𝕾𝖔𝖓𝖌
♥ Ő𝓼𝔃í𝓷𝓽é𝓷  ♥

Kicsit nehezen és félénken beszéltem az érzéseimről. De reményiem szerint kicsit meg tudok nyilni a lánynak.
Ha nem az sem baj. Hagynom kell magamnak időt adni. A naplómnak elszoktam mondani mi van bennem, de hát nem tudom.
A lány ötleteire félszegen mosolygok és probálom magamat azzal vidítani, hogy azért nincs minden veszve.
- Hát, sajnálom. - probálom kicsit mind a kettőnket felvidítani.
Elgondolkodom és mindtha adtol tartanék, hogy be fog lépni jacob hátra pillantok az ajtóhoz.
- Nem hiszem, mert mi ugye úgy találkoztunk, hogy amikor én negyedikes és ő volt aszem másodikos, de  már nem tudom. És együtt jelenkeztünk önkénteskedésre, kertészkedni. És amikor beszélgetünk akkor valahogy nem úgy viszonyultam hozzá mindt az egyik barátomhoz. Valami többet éreztem iránta. Nem tudom. - mesélem neki a történett és közben újra át élem a pillanatott.
- Ez ki mutattam fellé, de valahogy elhuzodot vagy nem is tudom. Lehet nem jó ötlet. - szomorkodom
- De megprobálom. - kacsintok. - Neked mik a terveid a jövőre nézve? - hozom fel hamár a tovább tanulásról vagy szó
- Én még fogalmam sincsen. - mondom még mindig szomorkodva. Kezdek egyre jobban lelombozodni.
Felállok és körbe megyek kétszer a kanapék környékén. És úgy teszek mindtha keresnél valamit. Peddig csak gondolkodom
És probálom lenyugtattni magamat. Ezt mantrázom: „nem huzod fel magadat nem kell aggodni. Jacob nincs itt.”
Amikor az utolsó kört is megtettem és kicsit nyugotabb vagyok az ajtó felle tekintek és reménykedem, hogy jacob tényleg nincs itt. Mert akkor tényleg nagyon hülyét csinálnék magamból.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Song Jiyun
Mestertanonc Levita (H), Animágus, Harmadikos mestertanonc


> Bóbita <
offline
RPG hsz: 56
Összes hsz: 81
Írta: 2023. március 16. 09:05 | Link


Vágyni valakire, aki nem lehet veled, olyan, mint fényért imádkozni a sötétben. - Emily Hart


Hümmögve hallgatta Nonó és a titokzatos fiú történetét a kezdetektől. Aranyosnak találta és annyira spontánnak, amilyennek leírták a könyvek is a szerelmet. Hirtelen jött, amikor az ember picit sem számított rá. Olyan romantikus, az ilyeneket hallani, azonban ez be nem teljesült a lány elmondásai szerint. Elhúzta ajkait, ahogy tudatosult benne, Nonó már megpróbálta feltárni a srác előtti érzéseit, viszont az nem épp úgy reagált, ahogy azt Jiyun gondolta.
- Elhúzódott? Valóban? - kérdezte meghökkenve míg fejét csóválta.
- Mi van, ha ez csak egyoldalú a részedről és ő nem úgy tekint rád, mint… te rá? Sajnos benne van a pakliban, hogy tényleg nem tetszel neki csak nem meri megmondani - sütötte le szemeit, pedig meg volt győződve arról, csak egy kis löket kellene nekik. De nem.
- Próbáld meg, aztán, ha nem... Szerintem engedd el - felelte bölcsen - Tölts időt a barátaiddal, keress valaki mást, aki tudja viszonozni az érzelmeid vagy bármi, hidd el, jobb lesz - mosolygott az eridonosra félénket. Ettől okosabbat nem tudott volna mondani.
- Nekem? - kérdezett vissza, majd elgondolkodott jövőjét illetően - Szeretnék aurorrá válni, így maradni tervezek mestertanonci képzésen -amennyiben sikerül a VAV-, aztán pedig tovább, a Sárkányölő Aurorképzőbe szeretnék menni - fogalmazta meg határozott elképzeléseit terveivel kapcsolatban. Majd Merlin tudja, mi lesz még vele. Nem merte egyelőre Daeyoungot beleszőni, félt, a fiú hazamegy amerikába és soha többé nem láthatja.
Nonó furcsa felpattanása összerezzentette, megijedt, nem számított a hirtelen mozdulatokra. Követve annak tekintetét, Jiyun is az ajtó felé sandított kérdőn, de csak néhány diák sételt be vagy ki rajta. Szemöldökét felvonva nézett vissza Nonóra.
- Vársz valakit?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
online
RPG hsz: 137
Összes hsz: 751
Írta: 2023. március 16. 17:21 | Link

Song
Vigasztalodom
Félve bolintok, de még nem szólalok meg, mert egy kicsit le vagyok fagyva. Legalábbis így tünhet, de csak a gondolataiban veszekszem. Mert a gondolataim két írányba szakadnak és veszekednek, hogy elmondjam-e vagyis mind kettő probál meggyőzni az ellenkezöről. Az egyik azt mondja: „igen, mond el nem lehet bellőle semmi baj. Mert ha soha nem mondod el jacobnak mindig azon fogsz gondolkodni, hogy mi lett volna ha… Maximum nem lesz a válasz. Majd lesz másik.” – viszont a másik peddig azt modja „nem, ne mond el. Ha elmondod és nem lesz a válasz csak rosszabb lesz inkább hagyd az egészet.” - így cikáznak a gondolataim és mind két fél probál meggyőzni. Végül kezdek felrobbani.
- ELÉG! - kiáltok egy nagyot. Aztán jövők rá, hogy ezt most hangosan is kimondtam. Baszus
– Sajnálom, csak a fejemben teljesen össze kavarodtak a gondolatok és hangosan álitottam le. - kérek bocsánatott. Kicsit megnyugszik a testi és lelki érzelmeim egy kis időre. - Igen, tudom. Majd túl esek rajta. - válaszolok röviden
– Igen, elhuzodot. Mondtam neki, hogy találkozhatnánk majd másskor is. És én csak jó szándékból közelitettem hozá, de azt mondta nem. Aztán rájöttem, hogy ezzel el is indulhatott volna valami. Szóval kb randira hívtam a saját akaratom ellenére aszem - elmosolyodom – na ja és azt mondta majd máskor. Kicsit szomorú voltam, de nem baj, majd máskor össze jön. Igen, ez egy jó ötlet csak nem annyira ér rá. Mert küldtem neki egy üzenetet, de azt mondta dolga van. - ez az én szerencsém az első fiú aki úgy jobban tetszik és ő se szeret.
- Ez jó terv. Na én nem tudom. Pedig itt a nyakunkon az év vége szóval tenem kéne valamit - Bár előtte át kéne menni. Teljesen megértem, hogy furcsája, hogy ilyen hirtelen felugortam, de tényleg azt hittem, hogy ő jön.
- Ja, nem csak azt hittem… Á, az nem lehet. Mindegy semmi. - nem szeretném elmondani, hogy azt hittem, hogy Ő az. De azért megijedtem és kicsit kihagyott a szívem vagyis… Inkább csak úgy éreztem mintha közel lenne. Nem tudom miért. Furcsa ilyen még nem volt.
- Mindegy csak azt hittem, hogy Jacob az. - Bár az furcsa lenne ha ő itt lenne. Bár miért is lenne furcsa? Hiszen a társalgóba bárki jöhet. Végül csak figyelem a lányt, mert a végén még hülyeséget teszek vagy mondok.
Utoljára módosította:Fekete Nonó, 2023. június 16. 12:28 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Molnár-Vars Tímea Magda
Diák Eridon (H), Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 67
Írta: 2023. április 8. 19:34 | Link

Agnes

- Ah - bólint nagyot a válaszra. Hiába tudja már egy ideje, hogy boszorkány, még minden nap tanul valami újat a világról, amibe belekerül.
Kicsit talán megörül annak, hogy Agnes sem tud mindent. Ez gonosz dolog tőle? Mindenesetre érdeklődve figyeli, tanulótársa talál-e magyarázatot a kérdésre. Nem az a fajta, aki szívesen tanul, de amikor épp van kérdése, arra szereti megtalálni a választ. Elhúzza hát a száját. Lehet valóban érdemes lesz egy tanárt kérdezni róla.
- Kedvenc tanárom? - kérdez vissza elgondolkodva. - Hm... Nem tudom -von egyet a vállán. Az órák egy részét hajlamos átaludni, esetleg átbambulni.- Ráczhalmi óráit én is bírom. - Nem akar feltétlenül egyet érteni a rellonossal, de örül, hogy egy nézőponton vannak. - A tantárgya is tetszik. Az egyik legkevésbé unalmas - nevet fel halkan. A gyakorlat orientált tantárgy már az év elején felkeltette az érdeklődését, a repüléstannal együtt. Hiába nem foglalkozott soha komolyabban sportokkal, mégis erősen az érdeklődési körébe tartoznak. Így a kviddics is. - De a repüléstan sem rossz, Volkovval.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sigrid Agnes Sjölander
Prefektus Rellon, Melodimágus, Negyedikes diák


kicsi Sjöli | Sig
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 135
Írta: 2023. április 8. 21:48 | LinkMivel Agnes már születése óta egy olyan környezetben nevelkedett, amelynek részét képezi a mágia, számára evidens ez meg az ebből a világból. Mint kis stréber gyerek és megrögzött könyvmoly ráadásul mindig olvas valamiről valamit, ami számára érdekes, azonban messze nem tud mindent. Be is vallja, hogy őszintén szólva fogalma sincs a válaszról, azonban van elég kíváncsi hozzá, hogy megkérdezze majd a pálcakészítést oktató tanárt a témában. Ha választ szeretne kapni egy kérdésre, ő bizony addig keres és kérdez, amíg az meglesz. Bólogat a kérdésre válaszul aztán, amikor feladva a nem túl eredményes keresgélést, inkább arra kérdez rá kíváncsian, van-e már Timinek kedvenc tanára.
- Ó, az már biztos - lelkesedik menten, amikor az eridonos nem csak az SVK tanárt emeli ki, hanem a tárgyát is. Ugyan neki az abszolút netovábbja a kedvenceinek a sárkánytan, a sötét varázslatok kivédése valóban nem unalmas cseppet sem, illetve a tanár is jófej.
- Az is, tényleg. Gondoltál már rá, hogy kviddicsezz? - kérdezi meg, el is felejtve, hogy esetleg hozzáfűzze a témához, mennyire is szereti ő egyébként a sárkányokat is. A kviddics is roppant érdekes.
- Én szeretnék jelentkezni hajtónak majd jövőre, apukám is játszott régen, és most kaptam új seprűt is, majd tényleg jó lenne játszani - osztja meg kéretlenül is, annyira ráharap a témára. Igazán igyekszik mindenben is az apja nyomdokaiba lépni, hogy büszke lehessen rá. - Mondjuk még messze van, most ez kellene leadni. Megint elkanyarodtam, bocsánat - jelenti ki zavartan, pedig már majdnem megkérdezte azt is, nem lenne-e kedve jövő ősszel Timinek is menni a válogatóra, amit még meg sem hirdettek amúgy sem. Inkább visszatér a könyvhöz újra, hogy végére érjenek a beadandónak még ma, aztán majd visszatér a szobájába a Rellonba azon töprengeni, miért is nem tudja megtartani magának ezeket a részleteket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 162
Írta: 2023. május 14. 15:22 | Link

Somlay Kornél
...Ma tényleg nincs igazán jól. Talán ha bevette volna a bájitalt kicsit jobb lenne, de akkor meg gyengének érezné magát, hiszen régebben elég volt napi egy is, most meg már ez lenne a második. Abba nem gondol bele, hogy valószínűleg az anyukája gyógyteái sokat segítették a bájitalt, csak arra tud koncentrálni, hogy gyengül mindenféle értelemben. A farkaskór nem tesz jót a mannaáramlásának. Az egész teste sajog és gyenge. Az óráin borzalmasan szerepelt, aztán meg az sem segített, hogy kifelé el is gáncsolták, ami miatt az állán egy hatalmas fehér ragtapasz csücsül.
Semmi kedve sincs visszamenni a szobájába. Az üresség és a csend most csak még fojtogatóbb lenne számára, viszont a társalgóban folyton hangzavar van. Kisebb-nagyobb csoportok csacsognak, kacagnak vagy próbálnak meg tanulni. Ő kicsit messzebb ül mindenkitől, nincs senki olyan ismerős akihez odaszegődhetne, így csak csendes megfigyelője a nyüzsgésnek. Alibiként ott pihen az ölében egy bájitaltankönyv, de már rég nem nézett a lapjaira, csak kis keserű pofival nézegeti a többieket és elképzeli milyen kellemes lenne ha ott ülne mellettük.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somlay Kornél
Prefektus Levita, Harmadikos diák


Som, Somi
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 205
Írta: 2023. május 14. 15:59 | Link

Rómeó


A mai program szokás szerint egy kis olvasás. A könyvtár a legjobb e tevékenység szentelésének, de amikor beléptem oda tele volt nálam sokkal nagyobb felsőbbéves tanulókkal. 150 centisként óriásoknak tűnnek nekem az idősebbek és szívem hevesebben ver látványuktól, ezért inkább máshol olvasok. A könyvtárból egyenesen a Társalgóba megyek, ott még úgy se jártam és hátha kevesebb ember tartózkodik ott. Tévedtem! Sok társaság gyűjt ma össze, mindenki beszélget valakivel és én, aki még senkit nem ismer, illetve barátaim sincsenek, nem tudok csatlakozni hozzájuk. Ennyi embernek meg bemutatkozni és válaszolni érdeklődő kérdéseikre nincs hangulatom.
Sajnos a helyiség annyira zsúfolt lett a különböző baráti társaságoktól, hogy nincs szabad sarok vagy asztal, ahol egyedül lehetnék. Viszont van egy pont, ahol csak egy srác ül, könyvvel a kezében. Nem tehetek mást, be kell pofátlankodnom a személyes terébe. Odasétálok hozzá, kicsit megköszörülöm torkomat és udvariasan megszólítom, ahogy arra anyám nevelt.
-Szia -eddig jó. Bár, a mutálás közepén vagyok, ezért a hangom olyan mintha egy ogre és egy szoprán hangú kórista egyszerre szólította volna meg. -Leülhetek ide melléd? Nincs hely máshol. -jó, talán az utóbbi infót nem kellett volna elmondanom neki nehogy megsértődjön.
Közben elkezdek keresni egy párnát, amire leülhetek persze, ha megengedi. Félszemmel a könyvét nézem, vajon ő mit olvas? Bájitaltan, rögtön felcsillan a szemem.
-De menő! Te is szereted a Bájitaltant? -végre valaki rajtam kívül. Azt hittem, hogy csak én vagyok megveszve azért a tárgyért. Már most kedvelem a srácot.
-Egyébként Somi vagyok. -nyújtom felé a kezem széles vigyorral az arcomon. Azt inkább ne is említsük meg, hogy a torkomban élő kórista nyert, így a mutáció ma pihenni tér és gyermekhangon ismerhet meg az idegen.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 162
Írta: 2023. május 14. 17:01 | Link

Somlay Kornél
...Kicsit sikerül neki elbambulnia, így a köszönés kicsit meglepi,  ám mosolyogva pillant a hang irányába még mielőtt kideríthetné ki szólt hozzá.
Egy alacsony fiúcska az, könyvvel a kezében. Rómeó alapból a kortársainál is nagyobb szokott lenni, szélesebb is, magasabb is, nemhogy a kisebbeknél, de így valahogy már megszokta, hogy mindenki kisebb nála és emellett olyan könnyen elsiklik, mintha nem is létezne.
- Heló! Oh, persze, naná! - azért arrébb húzódik, hogy legyen helye a másiknak is, míg amaz párnát keresgél.
- Ha? - lepillant a könyvre, egészen megfeledkezett róla, majd vissza a feléje nyújtott kezekre. Majd a vigyorra Somi arcán. Ettől a fáradt, nyúzótt Rómeó is azonnal vigyorogni kezd.
- Rómeó, és nem, nem tudom hol van Júlia - teszi még hozzá egy nevetés kíséretében. Nem zavarja ha ezzel poénkodnak, de mindig mókás másokat megelőzve ezt kijelenteni, mintha valamiféle gondolatolvasó lenne.
- És amúgy aha, tökre bírom a bájitaltant, csak nem megy valami fényesen - a vigyora itt már visszacsúszik egy enyhébb mosolyba, miközben rábök az egyik oldalra, ahol egy régi ábra látható az egyik zöldes bájitalról, amit második vége táján szoktak tanítani.
- Ezt mondjuk legalább hétszer elrontottam már eddig...oh  hányadikos is vagy amúgy? Vettétek már? - pillant oda, mert bár emberismeret téren Rómeó nem a legélesebb kés a fiókba, de még neki is leesett, hogy nem egykorúak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somlay Kornél
Prefektus Levita, Harmadikos diák


Som, Somi
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 205
Írta: 2023. május 14. 17:49 | Link

Rómeó


Csak most realizálom, hogy a könyvtárból menekültem a magas felsőbbévesek elől egy
mégmagasabb felsőbbéveshez. Szuper! Az még semmi, hogy magas, de olyan széles, hogy ha elém állna eltűnnék.
Rómeónak hívják, nagyon menő. Először le se esik a Júliás poén, majd nagyot koppan és elnevetem magam. Ez jó volt. Én még nem ismerem annyira a srácot, hogy bedobjak egy Sheakespeare idézetet és nem teszem fel azt a kérdést se, hogy „O, Romeo, miért vagy te Romeo?”
Időközben találok egy színes párnát és Rómeó mellé ülök, onnan figyelem őt.
-Ne parázz emiatt, az érdemjegyek sose tükrözik a valós tudásodat, csak a memoriádat tesztelik, hogy mennyit sikerült megjegyezned. Lényeg, hogy ha érted és szereted a tárgyat. -közben nézek a bájitalra, amit éppen mutogat.
-Nem ismerem, szerintem mi még nem tanultuk. Elsős vagyok, te hanyadikos vagy? -kérdezek vissza. Bár, magassága alapján kb. ötödikes lehet.
Csak most veszem észre a kis sebtapaszt az állán.
-Mi történt az álladdal? Te is elestél az udvaron? -nézek rá nagy szemekkel, majd eszembe jut a térdem. -Nekem Hulk-os sebtapim van. -próbálom felhúzni a nadrágom szárát, de a sebtapasznak csak hűlt helye maradt. -Vagyis volt. Na, mindegy! Ha tudom, hogy találkozunk, akkor hoztam volna neked egy Hulk-os sebtapsaszt, nagyon vagány. -mosolygok a srácra. Nem tudom, mitől van ma ilyen jókedvem.
-Egyébként tényleg nem gond, hogy ide ültem? Szólj, ha vársz valakire! -fejemmel a körülöttünk ülő társaságok egyike felé biccentek. -Gondolom sok barátod van itt a suliban. -mosolygok továbbra is rá. Feltételezem, hogy második évre már egyre jobban belejönnek az emberek az ismerkedésbe és később már egy csomó barátot szereznek, így nem szívesen lógnak az elsősökkel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 162
Írta: 2023. május 14. 20:34 | Link

Somlay Kornél
...A nevetésen csak vigyorog, úgy tűnik ez a poén sohasem fog kimenni a divatból.
- Nem a memóriámmal van a gond, az elmélet mindig meg, a gyakorlat nem - túr bele a hajába zavartan.
- Negyedikes, oh de akkor te még csak most barátkozol az egésszel igaz? Hogy tetszik? - emlékszik még arra, milyen borzalmasan izgalmas volt először átlépni Bagolykő kapuját és belekerülni ebbe az eszeveszett de fergeteges kavalkádba amibe a mai nap óta forog folyamatosan mint a ringlispír.
- Majdnem, a folyosón - meg is érinti ujjával a ragtapasz helyét, amiről már teljesen megfeledkezett azóta. Persze arról nagyban hallgat, hogy azért kellett hozzá egy kis segítség, hogy kiterüljön mint a palacsinta, de nem akar leégni a másik előtt.
- Hogy milyen? - pillog rá értetlenül - ez valami mugliság? - ebből ő aranyvérűként eléggé kimaradt. A családja még a mugli városokba se szívesen viszegették el, nemhogy bármi mást megtapasztalt volna elsőkézből. Annyit tud, hogy akik közelebb állnak a muglikhoz azok néha furcsa szavakat használnak és furcsa dolgokat ismernek.
- Fuu, pedig most már én is akarok Hulkos sebtapaszt - nem tudja, hogy eszik-e vagy isszák, de nyilván kell neki. Közben kezd egyre megelevenedni Rómeó is, vigyorog és nevetgél, amitől egy hirtelen pillanatban picit meg is szédül. Csak megrebben a szemhéja, túl sok látható mozdulatot nem tesz, amiből bármire is lehet következtetni.
- Nem, nem tényleg semmi gond, nem fog jönni senki sem - rázza a fejét, ami szintén nem segít az állapotán. Ekkormár kicsit elfintorodva a homlokához ér ujjaival, megmasszírozva a sajgó részt.
- Barátok, oh hát nagyon kevés, nem vagyok valami népszerű alak, veled mi a helyzet? Hogy megy a beilleszkedés? - pillant Kornélra kicsit elvörösödött fejjel. Zavarban van, hogy ilyesmit be kell vallania valakinek aki ennyire...kicsi.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somlay Kornél
Prefektus Levita, Harmadikos diák


Som, Somi
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 205
Írta: 2023. május 14. 21:36 | Link

Rómeó


-A gyakorlat legnagyobb titka a nyugalom. Az emberek nagy része mindig izgul, hogy elront valamit és fejben arra koncentrálnak, hogy mit ronthatnak el, emiatt persze el is rontják. Szóval, csak nyugi, menni fog! -próbálom bíztatni Rómeót. Az igazság az, hogy elméletben én is erősebb vagyok, de kétlem, hogy ezzel a mondattal segítenék rajta.
-Igen, még teljesen új vagyok és kicsit egyedül is érzem magam. A negyedik nagyon menő, akkor te már tudsz egy csomó mindent, nem? -teszem fel a kérdést. Úgy nézek rá, mintha azt mondta volna, hogy ő a Megváltó és eljött kenyeret meg bort adni. Tudom, a bibliai Megváltó többet tett, de maradjunk inkább a kajálás résznél.
Figyelmesen hallgatom, hogy hol esett el a srác, miközben én a nadrágom szárával szerencsétlenkedem.  -Akkor ezek szerint a folyosókkal is vigyáznom kell. Hogyan estél el? Megütötted magad? -teszem fel érdeklődő kérdéseim. Talán esetéből én is tanulhatok és később tudom majd, hogy mire kell vigyáznom. Közben persze sikerül megmutatnom hófehér térdeimet és a sebtapaszom helyét, de csak a kérdésénél jövök rá, hogy Damirán és rajtam kívül más még nem látott Hulkos sebtapaszt.
-Hulk, tudod a szuperhős. Az a zöld emberke, aki olyan nagy és izmos, mint te csak ő zöld színű. -próbálom minél érthetőbben elmagyarázni, hogy ki is az a Hulk. Mugliság? Ezek szerint Hulkot csak a muglik ismerik? Én nem is vagyok mugli.
-Nagyon menő!  Kár, hogy nincs nálam. -egy kicsit elszomorodom, de nem sokáig. Rómeó nevetgélése elég ragadós tud lenni és már vele együtt nevetek.
Megnyugtat a tény, hogy nem kell átadnom másnak a helyemet. A párnát már biztos nem adom oda senkinek, annyira kényelmes. Meghallgatom válaszát, amivel sikerül meglepnie. Ha Rómeó nem népszerű negyedikesként, akkor nekem végem.
-Nem vagy népszerű? De miért? Baromi magas vagy, meg izmos és jó a humorérzéked, illetve jófej vagy. Most biztos csak szerénykedsz itt nekem. -megbököm vállammal a srácot és mosolygok rá. Nem akarom elhinni, hogy egy olyan srác, mint ő ne lenne népszerű. A mugliknál a hozzá hasonló fiúk a legmenőbbek, meg csapatkapitányok. A filmekben pedig az ilyen pasik szoktak énekelni, táncolni és a legjobb sportolók mellette.
-Én tényleg nem vagyok népszerű. Elég magamnak való vagyok és elég sokat olvasok, illetve amint már mondtam nem rég érkeztem a suliba. Szóval, nem sok emberrel beszélgettem még. -lehajtom fejemet. Lehet, másoknak jobban megy a beilleszkedés, de mivel már jó ideje a legjobb barátaim a könyvek, ezért nekem nem annyira megy még. -Meg mindenki magasabb nálam, úgy érzem magam, mint egy törpe az óriások világában. -azt már jobb, ha nem tudja, hogy félek is a magasabb srácoktól.
-Neked, hogy telt az első éved? Könnyen beilleszkedtél? -még mindig hihetetlen, hogy Rómeó ne lenne népszerű.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 162
Írta: 2023. május 15. 17:53 | Link

Somlay Kornél
...- ehe...oké - bólogat csak a hosszas előadásra. Aztán a következőnél, hogy olyan csillogó szemeket is kap a kérdés mellé, hát muszáj neki kicsit kihúznia magát.
- Na igen, azért már egy csomó mindent tudok - és ez igaz is, elméletben tényleg sok mindent megtanult az évek alatt. Az más kérdés, hogy ha nem mugli bűvészkedést akar bemutatni, akkor nehézkesen sikerülnek azok a gyakorlati akadályok megugrása.
- Hát...hát úgy puff - még kézmozdulatokkal is segíti ezt a részletesen leírt eseményt, hogy a másik véletlenül se maradjon ki semmi fontosból.
- Amúgy jól vagyok, semmi bajom - rázza a fejét automatikusan, ezt az egészség kérdés kikerülést lassan már annyira csípőből tolja, hogy rá se eszmél mi a kérdés, csak annyit tud, hogy a válasz a jól, jól nincs bajom és társai kell, hogy legyenek.
A ragtapasz témára csak bólogat, izgalmasan hangzik, bár magyarázattal együtt sem tudja hova tenni az alakot, leginkább úgy képzeli el, mint egy trollt Rómeó fejjel. Mókás látvány.
A következő kérdésre először csak beharapja az ajkát, majd megvonja a vállát.
- A népszerűségen sokat dob ha tud az ember varázsolni. Nekem nem igazán megy. Nem vagyok kvibli, de csak kicsit vagyok erősebb náluk... - hát ennek a kis krapeknak se lesz többé ő a nagy, az erős meg a menő gyerek.
- De még növésben vagy, aztán meg az egész levita hasonló hozzád, ne aggódj, szerintem hamar be fogsz tudni illeszkedni - biztatóan mosolyog rá - pláne ha segítesz az embereknek a házijukban - teszi hozzá vigyorogva.
- Hát nem mondanám...akkor ütött meg a felismerés mennyire nem vagyok tehetséges varázsló... - meg persze a többieket is. Pedig először tényleg mindenki el volt ragadtatva tőle. A nemesi család, az aranyos kis pofa, meg már akkor is magasabb volt mint az átlag, de ahogy kiderült, hogy majdnem kvibli vérfarkas már kevesebben rajongtak érte.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somlay Kornél
Prefektus Levita, Harmadikos diák


Som, Somi
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 205
Írta: 2023. május 15. 18:29 | Link

Rómeó


A megnyugtatására tett kísérletem nem épp úgy alakult, ahogy azt elterveztem. Vissza kell fognom magam, túl lelkes vagyok.
Az elesés történetére elég zavartan nézek, hogy lehet csak úgy puff elesni? Olyanról már hallottam, hogy valaki megcsúszik és arra is volt már precedens, hogy az ember a saját lábában esett el, de ilyen puff..még nem.
-Kifejtenéd? Valami láthatatlan kéz megragadott? -teszem fel a kérdést. Tényleg érdekel a sztori, persze, ha Rómeó nem akarja elmondani, akkor elengedem a dolgot.
-Biztos? Úgy nézel ki, mintha rövid lett volna az éjszaka. Csak nem vadásztál az este? -teszem fel nevetve a kérdést. Nem szeretném megbántani az ismeretlent, próbáltam utalni arra, hogy elég nyúzottnak tűnik.
A népszerűségre adott válaszán meglepődőm. Most tényleg ennyire szerény vagy őszinte lenne?
-Nem tudsz varázsolni? -kérdezek vissza a meglepett kóristás hangomon -Biztos tudsz, csak nincs kivel gyakorolnod, nem? Nincs a kastélyban gyakorló terem, ahol fejlesztheted a tudásodat? -teszem fel a kérdést. Annyira nem ismerem még a kastélyt, hogy minden egyes terem elhelyezkedését tudjam. Viszont ez egy nagyon jó helyiség lenne, azoknak, akik elméletben jobbak, mint gyakorlatban.
-Szívesen segítek bárkinek, aki kéri és remélem hamarosan én is nagyra növök. -mosolygok Rómeóra. Milyen szép is lenne, ha én is olyan magas lehetnék, mint amilyen ő.
-Ez így nagyon fekete-fehér. Nem lehet jó mindenki, mindben. Szerintem neked is megvannak az erősségeid, amiben jó vagy. -próbálom Rómeóba visszahozni a jó kedvet, hogy ne a gyengeségeire fókuszáljon.
-Én sokat olvasok, ezért például jó a fantáziám és könnyen, gyorsan jegyzek meg dolgokat. Viszont egy csomó mindentől félek, például a sötétségtől, a magas srácoktól, a hangos zajoktól. Neked mi az erősséged és mitől félsz? -túlságosan is kitárulkozom Rómeónak, de nem tudom máshogy megmutatni, hogy az emberek tökéletlenek. Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 162
Írta: 2023. május 16. 18:04 | Link

Somlay Kornél
...


Kicsit meglepődik, hogy ennyire ragaszkodik a másik az esés történetéhez, bár a láthatatlan kezem még halvány mosolygásra is bírják.
- Ki tudja, ebben az iskolában még az is megeshet - a végére már vigyorog. Az épségéről se tudja igazán meggyőzni a fiút, úgy tűnik a hazudozáshoz vagy mismásoláshoz nem igazán van neki tehetsége.
- Oh múlt este nem, de az azelőttin... - rázza a fejét, s mintha a teste is észlelné a beszélgetést, azonnal be is nyilall az oldala amire odakap, hogy picit megmasszírozza.
- Gyakorlóterem, hm, a szobámba szoktam próbálkozni ami azt illeti vagy valahol kültéren - gyakorlóterem nem is igazán rémlik neki, de akkora ez a kastély, hogy biztos abban, hogy a felét sem ismeri a termeknek és folyosóknak amik helyet kaptak itt.
- Tuti - bólogat biztatva a másikat, elvégre még csak elsős, bőven van ideje megnőni, ha nem is akkorára mint ő, de átlagos méretűre a törpe helyett.
- Félsz a magas srácoktól? De hát ideültél mellém - pislog le a másikra. Bár tény, hogy az ő magassága és testalkata inkább egy nagy plüssmacira szokta emlékeztetni az embereket mintsem valami ijesztő verőlegényre.
- Hm az én erősségem? Hm, szeretek főzni és sütni, de csak reggeliket. Meg tudok néhány bűvészmutatványt is, nézd - fordul felé teljes testével, hogy bemutathassa a hüvelykujj le és visszaragasztó  bűvésztrükköt, amit elsőként tanult meg még múlt év elején.
- Fantasztikus mire képes a mugli fantázia nem? Már majdnem tényleg olyan mint a  varázslat - vigyorodik el. A félelmei viszont ennél bonyolultabbak. Megvakargatja állát gondolkodásképpen.
- Azt hiszem az egyetlen félelmem, hogy egyedül maradok - nem fél tulajdonképpen mástól. Persze a lendített öklök és pálcák azonnal összerezzentik, de voltaképpen nem tartja ezeket félelemnek, csak természetes reakciónak. Az meg, hogy itt ülnek és alig tíz-tizenöt perc múltán ilyesmiről beszélgetnek a legtöbb diákkal ellentétben Rómeónak teljesen okés, még csak fel sem merül benne, hogy talán nem kellene ennyire nyílt könyvvé avanzsálnia magát ennyire hamar.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somlay Kornél
Prefektus Levita, Harmadikos diák


Som, Somi
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 205
Írta: 2023. május 17. 15:47 | Link

RómeóHallgatom Rómeót, a két nappal ezelőtti éjszakájának beszámolójáról. Kissé értetlen arcot vágok és csak akkor áll össze a kép, amikor az oldalához kap.
-Úristen, téged valaki bántott? Itt van a teremben? -gyorsan falpattanok a helyemről és megfordulok. Próbálom kitalálni, hogy ki volt az elkövető. -Mutasd meg ki volt! Elkapom! -közben már gyűrőm is fel ingujjamat, ahogy azt a filmekben láttam a férfiaktól verekedés előtt. Jómagam még soha nem bántottam senkit, szóval nem tudom miért pattogok itt ennyire.
-Akkor majd gyakorlunk együtt! -még mindig paprikás a hangulatom, de már kezdek lenyugodni. Az, hogy a közös gyakorlást hogyan lehet kivitelezni még nincs meg fejben, de nem akartam, hogy Rómeó tovább szomorkodjon. Lassan visszaülök a helyemre, kezdek megnyugodni.
-Úgy éreztem, hogy ide kell ülnöm. -meg máshol nem is volt hely, de ez most inkább ne firtassuk. Maradjunk a szerencsés véletlennél vagy a sugallatnál, hogy most itt a helyem.
Figyelemmel kísérem a mutatványt. Annyira nem vagyok oda az ilyen illúziókért, de mosolyra húzódik szám tehetségén és kap tőlem egy baráti vállveregetést erőfeszítéseiért, amivel szavak nélkül tudom kommunikálni azt, hogy „szép volt”.
-Valóban fantasztikus! Vajon vannak varázslók, akik ilyen trükkökkel szórakoztatnak muglikat? -annyira kézenfekvő a kérdés, hogy még nekem is el kell gondolkoznom rajta.
-Attól mindenki fél, ezzel nem vagy egyedül. Olvastam is egy bölcsességről a témával kapcsolatban, miszerint azért gyűjtünk barátokat, hogy legyen közönség a temetésünkön vagy valami ilyesmi. Pontosan nem tudom, hogyan szól az idézet, de a lényege ez. -sikerült gyászosra varázsolnom a hangulatot. -Neked szerintem ettől nem kell félned, barátságos és közvetlen vagy. -próbálom menteni a menthetőt.
-Rómeó, te negyedikes vagy. -valahogy fel kell vezetnem a következő témát. -Volt már veled, hogy…szóval, hogy…úgy…érted? -nehéz megfogalmazni a következő kérdést, főleg, hogy jólnevelt énem tiltakozik ellene és a szavak se akarnak úgy jönni, ahogy én azt akarom. Veszek egy mélylevegőt és végül kinyögöm, hogy mire is vagyok kíváncsi. -Szóval van valakid vagy szerinted itt meglehet találni a szerelmet? -saját kérdésemen képes vagyok elpirulni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 162
Írta: 2023. május 20. 22:05 | Link

Somlay Kornél
...Kicsit meglepődik a hirtelen indulatokra. Nagyokat pislog a fiúra, ő a láthatatlan kezeket valahogy egészen máshogy képzelte el.
- Én azt hittem most a szellemekkel viccelődünk - vallja be őszintén, még mindig kicsit megszeppenve. Megfordul a fejében, hogy esetleg Kornél a végén neki is ad egy jobbost annyira belelendül a nagy pofozkodásba. Úgyhogy kicsit hátra is húzódik, biztos ami biztos.
- Juj az szuperkirály lenne, amiket vesztek órán azokat majd gyakorolhatjuk délutánonként, hátha ha eleget kántálom az igéket működni fognak - Hat éve kántálgatja ilyen-olyan módon, de a reményt valahogy még most sem sikerült elvesztenie. Ezzel valószínűleg tudta nélkül valami guinness rekordot is felállíthatott.
A kis mutatvány után, amire a fiú nagyon büszke és vigyorog is rendesen, a kérdésen nem kell különösebben sokat gondolkodnia.
- Biztos vagyok benne, hogy a legnagyobb művészek valójában varázslók is. Néztem pár videót meg dokumentumfilmet az életükről, azok ott biztos, hogy nem muglik - rázza a fejét halál komoly fejjel. Volt bűvészboltba, ott találta ezeket és nem túlzás, az egészen bonyolult trükköktől a szája is tátva maradt.
Kornél idézetére olyan fejet vág, mint akinek nem igazán tetszik a dolog, kicsit túl szomorúnak érzi ezt az egészet.
- Köszi, ha pedig megijeszt a sötét csak szólj és csinálok vele valamit - vigyorodik el. Mondjuk lehozni a napot nem tudja Sominak, de valami más taktika biztos akad.
A negyedikesre bólogat, de a többi részét nem egészen érti.
- Úgy? Hogy? - vonja össze szemöldökeit. Sokszor volt sok úgy meg így, aztán ahogy Kornél kifejti máris újra elvigyorodik.
- Teeetszik valaki?? - kérdez rá azonnal nem is leplezve kíváncsiságát.
- Amúgy nekem nincs, de sok pár van itt. Hallottam már olyanról is, akik összeházasodtak a suli után valamennyivel. Meg hát az aranyvérűek még a suliban, bár azok nem szerelemből... - a diákseregben mindig akad két kezet fogó alak, aztán, hogy azok meddig maradnak együtt más tészta, mégiscsak a legtöbben a tinédzser korukat élik.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somlay Kornél
Prefektus Levita, Harmadikos diák


Som, Somi
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 205
Írta: 2023. május 22. 18:01 | Link

Rómeó


-Igen, csak láttam, hogy az oldaladhoz kaptál és azt hittem, hogy…-megvakarom a tarkóm, ez így elég kínosra sikeredett -Szóval, azt hittem, hogy valaki bántott. -a mondat végét próbálom a leghalkabban mondani. Kicsit félreértettük egymást Rómeóval. Visszaülök helyemre inkább. -Bocsánat! -muszáj hozzátennem, még a végén bolondnak fog tartani.
-Lehet én is tanulok tőled! Te már biztos több varázsigét ismersz, mint én. -részemről ez a gyakorlás dolog fixálva lett. Már be is jegyzem a nem létező határidőnaplómba, majd délutánonként zargatom vele Rómeót.
Rómeó teljesen korrekt választ ad a varázsló előadók felvetésemre.
-A bűvészekre gondoltál? Mert szerintem a művészek nem feltételen varázslók, inkább olyan emberek, akik teljesen máshogy látják a világot és sokkal érzékenyebbek minden rezdülésére. A bűvészek valóban olyan elképesztő mutatványokra képesek, hogy csak varázslók lehetnek. Viszont, akkor felmerül a kérdés, hogy miért? Valaki varázslónak születik, feltételezem tehetséges is a mágia használatában, de mégis muglikat szórakoztat tudásával. Szerinted ez nem fura? -boncolgassuk még a témát. Érdekel Rómeó véleménye. Természetesen nem nézem le azokat, akik ezt a hivatást választják, inkább csak a miértekre keresem a választ. Miért lesz egy varázsló, bűvész mugli közönség előtt?
-Köszönöm, majd esténként átmegyek az Eridonba szólni neked, hogy félek. -elmosolyodom saját mondatomon, annyira abszurd még az elképzelés is, ahogy pizsamában elsétálok Rómeóhoz, megállok az ágyánál és az éjszaka csendjébe belesuttogom, hogy félek. Lehet, hogy attól a pillanattól kezdve ő is félne. -Akkor a legrosszabb, amikor telihold van. Valamiért olyankor rosszul alszom és egész este csak forgolódom. Lehet, hogy vérfarkas vagyok, csak még nem változtam át. -nevetem el magam, ez már tényleg abszurd. -Most gondolj bele, hogy itt ülünk beszélgetünk, teliholdkor meg vadászok az erdőben és te nem is sejtenéd, hogy ilyen kettős életet élek. Mondjuk menő lenne, még soha nem láttam vérfarkast csak olvastam róluk. Gondolom te se találkoztál még velük, de ha esetleg látnál egyet mindenképp szólj! Nagyon kevés információ van róluk, lehetnék én az első, aki tudományos leírást készít vagy mégjobb, lehetnék én az, aki megtalálja az átváltozás ellenszerét! –olyan dicsőséges pillanat lenne, alkotni valamit a tudomány területén. Tudom, elég kicsi az esély arra, hogy ez valaha is megvalósuljon, de a remény hal meg utoljára.
Nagyon nehezen, de végül kibököm a számomra legkínosabb kérdést. Ahogy felteszem a nagy kérdést, már meg is bánom, hogy egyáltalán megkérdeztem. Beszélhettünk volna az időjárásról vagy a családjáról, erre egy ilyen téma jut eszembe. Rómeót látszólag kevésbé zavarja a kérdés és egyből visszakérdez. Ha most éppen ittam volna, biztos, hogy félrenyelek, de szerencsére csak szimplán zavarba jövök.
-Nem dehogyis, még nem is ismerek úgy senkit az iskolában. -meg az igazság az, hogy nekem nehezebb is lesz párkapcsolatot találnom itt. -Szimplán csak érdekelt, mert nekem ez az első iskolám és nem tudom, hogy mik az erre vonatkozó szabályok. -talán elhiszi. Mondjuk, magam se tudom, hogy miért dobtam be ezt a témát. Hosszabb válaszát végig hallgatom. -Értem. -semmi más frappáns válasz nem jut eszembe.
Majd valami késztetést érzek egy cselekvésre, nem tudom miért. Ha hívő lennék, biztos azt mondanám, hogy a Szentlélek megszállt vagy valami ilyesmi, de így magyarázat nélkül maradunk.
-Rómeó! -most teljesen a fiú felé fordulok parányi testemmel is és nagyon komoly arcot vágok. –Miért vagy te Rómeó? Nem ezt akartam mondani! Bocsi, nem hagyhattam ki! -vigyorgok poénomon, amit már az első perctől kezdve elakartam sütni, ahogy meghallottam a nevét.
-Szeretnék neked adni valamit! -azzal a nyakamban lógó medálhoz nyúlok és hátul kikapcsolom, így az most már a kezemben pihen. Lassan Rómeó felé nyújtom.
-Ezt még a nagyimtól kaptam, amikor ideérkeztem. Azért adta, hogy megvédjen mindentől. Én igazából csak a sötéttől félek, de azt mondtad, hogy abban majd te segítesz nekem, ezért ezt neked adom. Jól jön a szellemek ellen! -mosolygok a fiúra. Közben az oldalára pillantok, amihez egyszer odakapott. -Valami biztos történt veled, de megértem, ha nem szeretnéd elmondani. Az is elég, ha elfogadod az ajándékot. Én hiszek benne, hogy megvéd attól, ami miatt fáj az oldalad. -a kezemben lévő medált szó nélkül a nyakába teszem és mosolygok tovább az Eridonosra. Jó érzés adni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Gróf-Vinkó Rómeó
Diák Eridon (H), Negyedikes diák


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 162
Írta: 2023. június 14. 21:44 | Link

Somlay Kornél
...


Nagy szemekkel pillog mint aki nem az előbb sziszegett fel. Nem igazán fordult meg a fejébe, hogy esetleg ez is ludas lehet, de mikor végre felfogja halványan elmosolyodik.
- Ezt nem mások okozták, tegnapelőtt tényleg vad éjszakám volt - igyekszik megnyugtatni Kornélt, mielőtt tényleg valakinek elkapja a grabancát. Bár még sohasem volt gyengélkedőn kísérőként és nem betegként. Biztosan egészen új élmény lenne.
A felvetésre csak hümmög, tudni biztos, hogy többet tud, megcsinálni valószínűleg nem.
- Nem különösebben, a varázslóvilág színes, de kötött, a muglik sokkal szabadabban élnek, választanak párt, annyian vannak, hogy az ember beleveszik a tömegbbe. Lehet ezek csak olyan varázslók akik ebből akarnak megszökni és a mugliknál egy ilyen tudomány biztos könnyű pénzkeresési módszer - legalábbis így képzeli el. A nagy varázslóknak biztos könnyebb eltüntetni az érméket, meg előhúzni valaki füléből. Bár az már neki is megy, csak a kézügyességét kell még kiscit fejlesztenie.
Ebbe bele se gondol, így a megjegyzés, hogy Kornél átslattyog hozzá az Eridonba először halk nevetésre készteti. Ő is ellképzeli a jelenetet és határozottan remekül mulat azon, ahogy a fejébe kerekedik a dolog.
- Ebbe nem gondoltam bele - jegyzi meg ahogy nevetése vigyorba fordul. - Esetleg esti bátorság sétákat még tehetünk - ajánl fel egy kicsit kivitelezhetőbb alternatívát. Hétvégente úgyis később van takarodó, bár tekintettel, hogy közeleg a nyár, éjszaka is később van.
A vérfarkasos poénon már nem tud annyira jóízűen mulatni, csak kellemetlenül mosolyog. Az elgondolás valóban fura, bár ő a másik oldalról szemléli a dolgokat. Az összes tanár be van avatva, aki csak szembe jön vele, mint pontosan tudja mi ő, de a diákok előtt nem muszáj felvállalnia magát. Nem mintha nagyon el tudná rejteni az alkarján lévő sebet nyáron, de így is kevés embernek esett le, hogy mi is az.
- Ha egy mégis csak megállna az asztal előtt most ebben a szent pillanatban nem ijednél meg tőle? Sokan úgy kezelik őket mint a replásokat - csak óvatosan próbál puhatolózni, hogy a másik milyen módon vélekedik a vérfarkasok iránt. Elvégre a lelkes megfigyelése is kicsit hajaz arra, mint mikor egy ritka állatot akar valaki szemügyre venni.
A szerelem téma enyhébb vizeire evezve Rómeó izgatottá válik, hátha kiderül, hogy itt nem csak egy Rómeó van hanem esetleg kettő, csak a másik Júliát is talált már.
- Szabályok? Hm, nem hiszem, hogy vannak erre szabályok, ne dugd le a nyelved a folyosón senki torkába mert azért morognak a tanárok. De szerintem csak azért, mert már nem fiatalok
- hányszor hallotta rikácsolni egyik-másik zsémbesebb tanárt, ha egy gerlepár kicsit jobban belelendült az enyelgésbe.
- Hm? - A Rómeózásra csak vigyorog, viszont amikor megtudja, hogy ajándékot fog kapni kicsit ledöbben.
- B..biztos vagy benne? Ha a nagymamádtól kaptad tuti fontos neked - pillog. Nem igazán szoktot kapni ajándékot a családján kívül. Különösen nem valakitől, akit alig ismer, így ez annyira új neki, hogy jóformán el se akarja hinni.


Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 28 ... 36 37 [38] 39 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet