37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet

Oldalak: « 1 2 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 ... 25 26 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Isaac Nikolai Eccelstone
INAKTÍV


#Miguel
offline
RPG hsz: 29
Összes hsz: 238
Írta: 2016. január 22. 20:44 | Link

Keve


Ha nem lesz egy hatalmas nagy púp a fejemen, akkor szivacsból készült a fal. Elég erős szivacsból, ami azt illeti, mert eléggé fájt, mikor nekiszaladtam. Ráadásul nem voltam egyedül, ugyanis egy másik srác lépett elő az egyik páncél mögül. Azt a kérdést már fel sem teszem magamnak, hogy miért is nem vettem észre, mert a válasz egyszerű: más dolgom volt éppen. Látszólag ő is beverte valamibe a fejét, meg valamit kérdezett is, de nem igazán fogtam fel, hogy mit. Szédültem, csoda, hogy nem jött vissza a vacsorám még mellé. A segítő kezet elfogadtam, habár a hirtelen felállástól a falnak estem, csodálatos módon megszédülve. Vállal támaszkodtam neki, jobbommal fejemet fogva, ahol a sérülést benyakaltam. Aztán kapcsoltam, hogy válaszolni is kellene a srácnak, aki éppen felszedett a földről.
– Nincs is jó íze, és valami olyasmi. Erősebbnek bizonyult, mint láthattad. –erőltetetten vigyorogtam Kevére, mert időközben felismertem a srácot. A vigyorgás meg a fájdalomtól volt kikényszerített, habár nem ezzel kellene most foglalkoznom. Elsősorban azzal, hogy a szellem hova lett, és csak azután azzal a ténnyel, hogy a háztársam takarodó után van itt, meg még ki is nevetett. Enyhítő körülmény az, hogy felsegített, de mikor számon akartam kérni, hátraugrott. Megfordultam, és abban a pillanatban én is ugrottam egyet, csak én megint a falnak ütköztem… Komolyan összeveszek egy fallal, és még le is győz. Na szép. A szellem röhögve tűnt el, Keve meg kérdezni kezd, de a fejem fogása jobban lefoglal, főleg hogy meleg és ragacsos valamit kezdtem érezni.
– Szuper, vérzek. Amúgy haver, ez egy szellem volt, vagy mi a szösz. A lényeg, hogy a lebeg, meg eltűnik úgy a falakban, hogy semmi bajuk nem lesz. Erre akartam rájönni, hogyan csinálja az iménti tag, de helyette szétcsaptam a fejemet a falban. Egyébként te mit keres itt kint? –jó pár szisszenés, mikor piszkáltam a sebemet, de annyi lélekjelenlétem van még, hogy beszélgessek a háztársammal. Majd utána eljutok a gyengélkedőre… valahogyan.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Jeges Karina
INAKTÍV


Hóvirág
offline
RPG hsz: 122
Összes hsz: 962
Írta: 2016. január 23. 16:29 | Link

Rachel
rici-ruci


Karinának lehet a legbutább ötlet jutott eszébe, amit akkor, abban a helyzeten megtehettek volna. De az istenért is, az a portré úgy rikácsolt, mint akit nyúztak. Elviselhetetlennek tartotta, bántotta a fülét a sok vinnyogás. Oké-oké, akkor hajrá Karina!
Lassan odalépdelt a festményhez, de mielőtt cselekedet volna, még csendre intette az elsőst. Szerencsére a lány azonnal vette a lapot és csendben figyelt tovább. Addig a szőkeség elővette a legeslegjobb énjét, lehetőleg próbált úgy is tenni, mintha tényleg csak most értek volna oda.
Ezzel a tudattal lekapta a portréról a leplet és gyorsan megérdeklődte a sziszegő festménytől, hogy mit történt. Nyugi Karyn, csak természetesen.
- Jaaaaaj, ne is kérdezze kisasszony! - kezdett bele a sopánkodásba a banya - A múltéjjel két rendbontó itt járt és keresték azt a pletykás vénasszonyt, erre felköltöttek engem és a szomszédjaimat. Sajnos a többiek nem mertek kiállni magukért, csak én, ezért letakartak ezzel a lebernyeggel, amit most a kezei közt szorongat. - artikulálva sírta el bánatát a festmény, aki hol az egyik, hol a másik szemébe nézett, amíg magyarázott.
- Te jó ég... - rázta a fejét Karina, mintha most hallotta volna először a mesét. - És tetszett látni, hogy kik voltak azok? - kérdezett rá, mert ez igazán érdekelte őt, azaz őket.
- Nem én, de ha egyszer megtudom, azzal a vén pletykással fogok rajtuk bosszút állni. - már szövögette a bosszúját. Nem volt egy földre szállt angyal, az tény. Egy igazi zsémbes vénasszony volt, pont olyan, mint a legtöbb.
Még Karina beszélgetett vele egy rövid ideig, de amikor megtudták, hogy a hölgy sem volt okosabb tőlük ebben a kérdésben, tanácstalanul pillantott Rachelre. Végül elköszönt a festménytől, aztán a lánykát a csuklójánál megragadva elhúzta magával, hogy még véletlenül se legyenek hallótávolságon belül.
- Akkor most mi legyen? Teljesen el van tűnve, az a nő se tudja, és kizárt dolog, hogy tudja a többi festmény a hollétét.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Aranyvérű Boszorkány Egylet Tagja
Rachel Octavia Amber
INAKTÍV


Aranyvérű Boszorkány Egylet Tagja
offline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 747
Írta: 2016. január 23. 17:06 | Link

KarinaSzerencsére barátnője nagyon higgadtan, felnőtt módjára kezelte a helyzetet, mondhatni idáig simán ment minden, aminek a lány kifejezetten örült.
A zsémbes banya bosszúálló hadművelete végképp nem hiányzott neki, de így, hogy nem ismerte fel őket, nyert ügyük van és ha valaki rosszul jár és meggyanúsítják, akkor azok nem ők lesznek szerencsére, de benne van a pakliban, hogy kiszemel valami ártatlan diákot, aki épp arra jár és megbélyegzi azzal, hogy ő volt az elkövető, holott nem is, de ugye ezt ő nem tudhatja...hiába, soha sem jó elhamarkodottan dönteni.
- Hú ezt a mázlit, ügyes voltál! -dicsérte meg a szőkét egy hatalmas elismerő mosollyal az arcán, amihez már csak az ugrabugrálás és a tapsikolás, visongás hiányzott volna, de nem lett volna jó ötlet feltűnősködniük ebben a helyiségben, mert furcsa lenne a portréknak, hogy minek örömködnek ennyire.
- Én azért kíváncsi vagyok, hogy hol lehet az a festmény, nem furcsa neked, hogy sehol sincs, pedig csakis a szobába mehetett gyakorlatilag szomszédolni valamelyik portréhoz? -kérdezte őszinte kíváncsisággal a hangjában, miközben Karinához fordult és várta a megerősítést, hogy igennel válaszol a további felderítő akcióra. Rach valóban izgatott volt az eltűnt perszóna miatt, nagyon érdekelte, hogy vajon hol tanyázhat jelen pillanatban, miért nem tért vissza egész éjjel a helyére és ki lehet ő.
~ Vajon hová tűnhetett? El nem vihette senki...akkor már az egész keretet vitte volna magával és különben is kinek hiányozhatott volna? Talán eltévedt, de ez is kizárt, rég megtanulhatta, hogy mi merre van, akkor meg? Nem értem én ezt! ~
A Rellonos Karina karján csüngött, közben édesdeden nézett rá, hogy ne menjenek el a helyszínről és folytassák tovább a kutatást, ehhez mindent bevetett, ártatlan bociszemekkel nézett a másikra gyermeki mosoly kíséretében, közben ezt hajtogatta:
- Naaaaa, keressük tovább, légysziiii!
A lány számított rá, hogy a másik is kíváncsi természet és nem fogja elhagyni a helyiséget megválaszolatlan kérdésekkel, és győzedelmeskedik rajta az a tudat, hogy a megoldás nincs is tőlük annyira messze, már csak fényt kell deríteniük rá és kiderül minden.
Utoljára módosította:Rachel Octavia Amber, 2016. január 23. 17:09 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sebestyén Bianka
INAKTÍV


Zoé ideiglenes lánya | levizsgázott...
offline
RPG hsz: 43
Összes hsz: 255
Írta: 2016. január 24. 11:13 | Link

Anna

- Hát ezt nem hiszem el - nevetek fel, majd Annára nézek, hogy lássam az ő reakcióját is, mert szó mi szó, a lehető legjobb feladatot húztuk ki.
Egyébként is mindig benne vagyok az ilyen hülyeségekbe, az meg hab a tortán, hogy ház és évfolyamtársam is rángathatom magammal.

Megvárom, míg vége a takarodónak, majd beöltözök a full fekete bőr cuccba, még a símaszkot is magamra húzom, ahogy azt megbeszéltük, majd a klubhelyiség előtt, várom be Annát, mert azt nem hiszem, hogy ő csak úgy kihagyna ilyen mókákat. Persze, a navinésekről alkotott tévképzet ezt mondaná, de pont emiatt lesz nekünk hihetetlen nagy mázlink.
Mert mikor meglátják a művünket, egyből a pincébe fognak menni, hogy a felelősök után kutassanak, nem mi leszünk az elsők, akik eszükbe jutnak. És mindezt takarodó után... nos, nekem ezzel nincs problémám, sokszor hágom át ezt a szabályt, szóval még csak gombóc sincs a gyomromban, meg semmi hasonlók.
- Mehetünk? - tekintek a kilépőre vigyorogva, aztán kicsit helyezkedek, hogy megnézzem, vajon összeöltözött-e velem, közben a kezébe nyomok négy - zöld, piros, kék, fekete - alkoholos filcet, hisz abból nekem rengeteg van, és most még kapra is jön.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2016. január 24. 14:59 | Link

Sebestyén Bianka

Ő elhiszi. Mármint, ez a sors, kérlek szépen. Sosem kedvelte a banyát, tisztelet ide vagy oda, és mindig szerette volna feldobni a festményeket valami kis virággal, legyen az papírból vagy rajzolva. Hát most akkor hajrá - a kiegészítő fekete misés álöltözet nem kifejezetten az ő stílusa, de ha muszáj, akkor muszáj. Azért a símaszkkal nem fog dicsekedni. Eleve, borzasztóan zavarja, és tuti, hogy kirügyezik tőle az arcbőre holnap reggelre, nagyszerű.

Csak kicsit késik - nem azért, mert nehezére esett volna takarodó után mászkálni, az neki sosem volt nagyobb probléma, nem ért egyet a takarodó elvével -, hanem mert ő ilyen notórius késő, mindig azt hiszi, hogy van még öt perce. - Ühüm. - bólogat, és közben rettentően kényelmetlenül érzi magát ebben a hacukában, de cseppet se nem izgul. Kárörvendeni, na azt viszont annál inkább tud.

 - Nem kell, van ilyenem. - vesz elő a zsebéből soha ki nem fogyó filctollakat, amit anno még a navinés nyuszi adott neki. Habár megbeszélték egy sráccal, hogy jó szándékú közrongálást végeznek a varázsmávnál, ebből nem lett semmi, pedig direkt azzal akarta felavatni őket. Az ilyen spéci eszközt pedig nem fogyasztjuk holmi firkálással a már nem használt naplóba, ennek különleges alkalom jár.

 - Remélem, nem ébred fel, hátha csikizi majd a filctoll, vagy mi. - tűnődik el a hirtelen eszébe jutott problémán; vajon hogyan hallgattatsz el egy kiabáló festményt? Zsebkendőt szorítasz a szájára? - Én kis virágos kendőt fogok rajzolni neki, meg napocskát, mert igazán elkél egy kis szín az életébe. Meg szivárványt is. - tervezgeti a rongálás részleteit, bár így kimondva nagyon bután hangzik a dolog. De mindegy is, addig lehet, hogy meggondolja magát, kiélvezni viszont hangosan tervezgetve lehet igazán. Mint amikor akarsz valamit, amire nincs pénzed, szóval a kosaradba rakod, majd teszel pár kört, és visszateszed a helyére. Végeredményben, pár percig a tied volt, nem? Annyi pedig elég is. Maximum sétálsz még pár kört a boltban.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jeges Karina
INAKTÍV


Hóvirág
offline
RPG hsz: 122
Összes hsz: 962
Írta: 2016. január 27. 17:24 | Link

Rachel
rici-ruci

- Nem volt nehéz dolgom, amikor kicsi voltam, sokszor színészkedtem, ha csináltam valami rosszat és nem akartam bajba kerülni.  Általában Berillre kentem az egészet, mert ő volt az idősebb. egy büszke vigyor ült ki a képére, tudta magáról, hogy nagy színészi tehetséggel Áldotta meg az Isten és ebben, még ha akartak volna sem tudtak volna belekötni. Gyakran használta már ezt a képességét, ha valamit el szeretett volna érni anélkül, hogy a nehezen előcsalogatható agresszióját vetette volna be.
Rachel szétdicsérte Karinát, ami természetesen tetszett a szőkének, és csak hízott tőle a mája. De egyszer miden véget ér, ahogy a dicséretek sokasága. Miután félrehúzta és elmondta, hogy valami nem volt oké, illetve kikérte a lány véleményét, csak húzta a száját tétovázva. Fogalma sem volt arról, hogy hol keressék. Ha igaz volt az, amit az előző este mondott Rachel, hogy néhány kép képes volt elhagyni a saját kereték és átmenni máshová, akkor nem valószínű, hogy ezen a folyosón megtalálhatják. De próba cseresznye, veszteni valójuk úgysem volt, maximum, hogy tök idiótának nézik majd a két lányt a festmények, az arra mászkáló diákok illetve a tanárok.
- Jóóóó, nyertél. Keressük meg azt a festmény. De... mit szeretnél tőle? Tudsz valamit róla? Tudod, hogy ki van rajta?- Több és több kérdéssel sorozta. Nem vett még levegőt sem a kérdések feltevésekor, csak ledarálta a szövegét, úgy várta Rachel válaszát.
Utoljára módosította:Jeges Karina, 2016. február 28. 15:37 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Aranyvérű Boszorkány Egylet Tagja
Rachel Octavia Amber
INAKTÍV


Aranyvérű Boszorkány Egylet Tagja
offline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 747
Írta: 2016. március 2. 21:23 | Link

Karina


- Hát szó, ami szó, remekül elsajátítottad a színészkedést! -válaszolta Rach egy nagy vigyor kíséretében, mert valóban komolyan gondolta ezt és ami a szívén, az a száján.
Hallott már arról, hogy bizonyos festmények képesek átmenni szomszédolni a többiekhez, de azzal is tisztában volt, hogy nagyon messzire nem tudnak elvándorolni, hiába is szeretnének. Furcsállta, hogy a képkeret gazdája nem tért haza éjszaka, de biztos volt benne, hogy itt kell lennie valahol a helyiségben, viszont azt nem tudta, hogy elbújt vagy csak simán átment valakihez csacsogni.
~ Vajon hol lehet ez a titokzatos személy és miért van távol ilyen sokáig? Gyanús ez nekem, valami nem stimmel itt, biztos vagyok benne, vajon Karina is így gondolja? ~
- Szuper! Keressük meg! Nem tudom, majd alakul, nem ismerem azt a festményt, csak piszkálja a csőröm, hogy már tegnap este óta nem láttuk, nem hinném, hogy ilyen sokáig ne térne haza...vajon miért ment el? Fél valamitől, elbújt, vagy ilyen sokáig beszélget valahol? Pedig nagyjából végignéztem a festményeket, de nem láttam, hogy bárhol is ott vendégeskedne az illető! Azért nézzük meg még egyszer! -hadarta izgatottan a lány, mert akárhogy is gondolkodott a festmény rejtekhelyén, nem jutott egyelőre dűlőre.
A jobb oldali képsorokkal kezdte a felfedezést, az első képen, amit megnézett egy rózsaszín ruhás, elegáns hölgy volt látható esernyővel a kezében és boldog mosollyal az arcán, haja szőke volt, testalkata vékony és vidáman sütött a nap környezetében.
A következő képsoron egy idősebb hölgy volt látható kedvenc kutyájával, egy barna színű mopsz fajtájú ebbel a kezében, sötét háttérrel. Ez sem nyert.
A harmadik kép egy szomorú nőt ábrázolt, mögötte egy haragos férfival, akinek arcáról az volt leolvasható, hogy valamire magyarázatot vár, itt nem időzött sokat, nem akarta megzavarni a feszült hangulatú jelenetet.
A negyedik portré egy vidám családot ábrázolt, ezen sem volt látható az illető.
- Megtaláltad? Én egyelőre nem, de nem adom fel a dolgot! -fordult oda a szőkeséghez elszántan, majd tekintete a következő képre tévedt és elkezdte bőszen fürkészni, hátha megtalálja rajta a keresett célszemélyt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mikola Keve Áron
INAKTÍV


#kewy #daddycool
offline
RPG hsz: 223
Összes hsz: 704
Írta: 2016. március 8. 21:04 | Link
Kellemesen elröhög a másik srácon, bár kivételesen tényleg csak feldobta a dolog, nem rosszindulatból, bár közel van azt mondják az ilyen a kárörvendéshez. Azért kérdezés közben segítséget is nyújt,a beszéddel meg leginkább terelni próbálja a helyzetet. Nem hülye ő, tisztában van azzal, hogy most akár büntetőmeló is lehetne a vége, de csóri háztársa eléggé szarul fest, ami lássuk be előbb kezelendő, mint a lelépés.
- Elhiszem, elhiszem. Nem érdekel különösebben az íze, azt hittem mást se.
Vihog még egy kört, majd pár köhintéssel inkább  félrenéz az "elkövetőre". A fal, micsoda vérszomjas egy teremtés, igaz? Ha teljesen őszintén kell nyilatkoznia, volt már gondja fallal, de általában egy másik személlyel való nézeteltérésképpen végezte felkenve rá. Na, ezt nem reklámozza, és nem is most fogja megosztani, főleg nem egy prefektussal. Még csak ellenőrzőbrigád hiányzik a nyakából itt is. elég volt az anyja miatt a nyakában loholó spicliket kerülgetni otthon. Ha ez a kastély egy nagy bohóckodás is, legalább azért hálát ad, hogy ezektől megszabadult.
- Ez szívás. Valahol biztos ellátnak nem? Valami orvos, vagy csini nővérke biztos akad...
Keve és a helyzetértékelés, megint sikerült egyrészt felvilágosítani a környezetét, hogy azt se tudja nagyjából milyen dimenzióban van, másrészt meg csak belecsempészte férfias nézeteit, milyen lényegi adottságokkal rendelkező személyzetet keresne ő. A többi magyarázat után pár pillanatos csend telepszik rájuk a sokk után. Keresi a szavakat, de azok már rég megléptek.
- Hogy szellem? - Kényszeres nevetés tör fel belőle, ami eléggé erőltetett. Aztán fejrázással folytatja, ahogy elkomolyodik a hangja.- Nagyon vicces...Most ugye viccelsz? Ilyen nincs, biztos valami lepedőt lebegtetnek itt, aztán vannak olyan kémiai reakciók, ami nyomán szublimál az anyag. Előtte meg cérnákon lebegtetik. Tuti mindenkit szívatnak vele.
Fejtegeti nagyon mély tudását, miközben nézelődik minden irányba, mintha magát is meg kéne győzze. Pedig ő tudja, hogy ez hülyeség, ilyen nincs. A témának hála meg ugrott egyet azon, hogy mit is keres ő itt. Remélhetőleg el is felejtik egy darabig.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Széplaki Alíz
INAKTÍV


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 615
Összes hsz: 2341
Írta: 2016. március 13. 19:39 | Link

Partay Alfréd Benedek


Úgy gondoltam, hogy teszek egy kis sétát az intézmény falai között, hiszen mióta itt vagyok, nem sok területet ismertem meg a kastélyból, pedig bőven lett volna mit felfedezni. Egyelőre még nem volt saját szobám, így nem igazán szerettem a közös hálókörletben lenni, ezért inkább tettem-vettem vagy mászkáltam, oda pedig csak aludni tértem vissza. Persze Kloéról sem feledkeztem meg, minden nap adtam neki enni és friss vizet, játszottam is vele, a nap többi részét pedig nyugodtan átaludta. Utam egyenesen egy folyosóhoz vezetett, ahol számos mozgó portré volt elhelyezve a falakon, tekintetemmel végigpásztáztam őket, de nem időztem el egyiknél sem, nehogy leszóljanak vagy megszólítsanak, ugyanis idáig a sima képekhez szoktam hozzá, melyek csak épp egy adott pillanatot örökítettek meg a portré alanyáról az utókor számára, tehát azok se nem beszéltek, se nem mozogtak. Itt még minden idegen volt számomra, kicsit zavaros volt az egész, noha Timi már megpróbált felkészíteni, hogy mivel számoljak itt, hiszen a varázsvilág nagyban különbözik az általam megszokott muglivilágtól. A folyosón továbbmenve páncélosok sora fogadott, olyan érzésem lett hirtelen, mintha visszatértem volna a középkorba, mivel az egész helyiség olyan hangulatot árasztott magából. Ahogyan előrehaladtam észrevettem, hogy egy kényelemesnek tűnő kanapé van a helyiségben, így gondolkodás nélkül belehuppantam és valóban kellemes volt rajta üldögélni, ezért úgy döntöttem, hogy elidőzöm itt egy kicsit. Jó volt megpihenni, végre hátrahagyhattam a gondjaimat és csupán a jelen pillanatra koncentráltam teljes erőmből. Maga a helyiség is tetszett minden bizarr dolgával összevetve, szerencsére a festmények is el voltak foglalva egymással a falakon, így nem fenyegetett az a veszély, hogy esetleg megszólítanak, tehát nyugodtság vett körül, melyért nagyon hálás voltam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2016. március 13. 20:09 | Link

Széplaki Alíz


 Céltalanul járom a kastélyt. Vacsora után valahogy nincs kedvem most egyből a szobámba menni. Lehet, a vizsgaidőszak teszi ezt velem, hogy többet járkálok, vagy lehet az is, hogy eddig is eddig mentem, csak nem egyszerre. Nincsenek órák, többet ülök egy helyben, néha jólesik a séta, a bóklászás. Nem is tudom, merre menjek, lehet, így a jó, arra megyek amerre a lábam visz. Ismerős a környék, erre van a bibircsókos banya portréja. Az a festett nőszemély milyen pletykás. Nem voltam eddig a céltáblája, a nyelvére még nem kerültem, ez számomra öröm. Valahogy azt a késztetést érzem, hogy oda menjek. Igaz, ott még nem voltam eddig egyszer sem, de sokat halottam a hölgyről, és a helyről is, ahol van. Nincs veszteni való, ésszel beszélek, ha van ott valaki. Pár sarokra van innen. Amikor rátérek a banya folyosójára. Innen úgy dereng, hogy valaki ülne, egy arra kialakított alkalmasságom. Szaporázom a lépteimet, hogy megbizonyosodjak erről, ezen a folyosón eléggé gyér a megvilágítás. Egy kanapé van a banya portréja alá téve, és ott egy lány ül elgondolkozva. Oda menjek e hozzá vagy nem, ez mozgolódik a fejemben. Az első opciót választom. Oda lépek hozzá, és megszólítom.
- Szia! Elnézést a zavarásért. Erre jártam, és látom, nem vagyok itt egyedül. Partay Alfréd Benedek vagyok, elsőéves Navinés. Leülhetek ide melléd? -
 Nem szeretnék rátelepedni a lányra, így ha azt mondja zavarom, én tovább is állok innen. Remélem, nem ezt fogja tenni, hanem beszélgetni fog velem. Állandóan hiányzik Nyeste, de neki is készülnie kell a vizsgáira, ezáltal nem akarom zavarni őt.
- Te is a legjobb helyet választottad a pihenésre, mint én. A Bibircsókos banya portréja alatti részt. Állítólag nagyon pletykás. Most biztos utál, hogy így beszélek róla. Nagyon nehéz volt megszokni, hogy itt a festmények mozgolódnak, de egy idő után sikerült. Nem ez az egyetlen furcsaság ebben az épületben. Szerintem ezt te is észrevetted, így nem kell erről sokat beszélnem neked. -
 Beszélek neki itt minden félét, mondhatni fecsegek. Remélem, nem megyek az agyára, és szóba áll velem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Széplaki Alíz
INAKTÍV


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 615
Összes hsz: 2341
Írta: 2016. március 13. 20:26 | Link

Partay Alfréd BenedekGondolataimból visszatérve egy fiú hangjára lettem figyelmes, aki hirtelen itt termett a helyiségben, akinek viszonoztam a bemutatkozást:
- Szia! Semmi gond, Széplaki Alíz vagyok, szintén elsős Navinés. Persze, foglalj helyet!
A napokban jó pár háztársamat sikerült megismerni, nagyon örültem, hogy egyre több diákot ismerek és idáig egyikük sem volt szemtelen, rossz indulatú, azok az emberek egyébként sem hiányoztak.
- Nem is tudtam, hogy pont egy pletykafészek alatt ülök. Nekem egyelőre furcsa ez az egész, a beszélő portrék, a sok mágia, a tantárgyak. -válaszoltam Benedeknek, hiszen nem tudhatta, hogy én csak nemrégiben ismertem meg a varázserőmet és előtte fogalmam sem volt erről a világról, éltem a muglik megszokott életét mindenféle varázslás nélkül.
- Hogyan tudank így létezni ezek a festmények? Nagyon természetfeletti az egész...-mondtam neki eltűnődve, hiszen ha valakit megfestettek, nem tudtam elképzelni, hogy utána a képmása valahogy tovább éljen bármilyen formában is, de ezek szerint itt semmi sem volt lehetetlen.
~ Vajon léteznek vámpírok is? ~ -gondolkodtam el magamban, mert mugliként az is egy mendemonda volt számos filmes adaptációval megízesítve. Nem akartam, hogy a fiú bolondnak nézzen, úgyhogy egyelőre nem tettem fel ezt a kérdést, de nagyon érdekelt, hogy milyen lények léteznek még ebben az univerzumban. Igaz tanultam már néhányról LLG-n is, mágikus állatokról és bestiákról, egyelőre még azt is nehéz volt feldolgozni számomra, de ahogy tapasztaltam, mindenhez idő kell, úgyhogy később biztosan minden természetes lesz számomra és egyre többet fogok tudni ezzel a varázslatos világgal kapcsolatban.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. március 13. 20:26 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2016. március 13. 20:59 | Link

Széplaki Alíz

 Átérzem a lány helyzetét, hiszen én is így voltam, amikor idekerültem. Egy teljesen más világ ez, ahhoz képest, ahonnan jöttem.
- Nagyon is tudom, mit érzel. Én is ebben a helyzetben voltam, mint amiben te. Igaz én varázslócsaládban nőttem fel, de teljesem a mugli világban éltünk, úgy ahogy ők. Jogosan teheted fel a kérdést, ez hogyan lehet. Édesanyám varázslócsalád sarja, de ő nem tud varázsolni, kvibli. Édesapám meg mugli. Így teljesen adott volt a helyzet. Így nőttem fel a varázstalan emberek közt, ami szerintem jó, abból a szemszögből, hogy teljesen máshogy látom őket, mint az ide járó diákok többsége. -
 Mesélem neki, én honnan jöttem, és miért tudom azt, amit ő érez, él most át itt elsőévesként. Megnyugtatom, nincs egyedül, meg fogja szokni ezt a helyet hamar.
- Nekem is idő kellett ahhoz, hogy itt minden másképpen működik, mint ahogyan megszoktam otthon. Nem lesz semmi baj, megszokod hamar. Segíteni fognak, fogunk, hiszen egy házban vagyunk. Szólj, ha segítségre szorulsz, amiben tudok, segítek. -
 Nekem is a festmények voltak az elsők, amiket meg kellett szoknom. Hihetetlen volt számomra akkor, hogy mozognak.
- Néha most is szokatlannak tűnnek a járkáló festmények. Sikerült megbarátkozni velük. Ha találkozol szellemekkel, ne ijedj meg nagyon. Vannak rendesek is köztük. Némelyik mogorva, de azok csak elmennek a diák mellett, maximum morognak valamit. Bántani nem bánt egyik sem. Találtak neked rendes szobát a házban? Vagy még mindig a gólyalakban vagy? Nem szerettem azt a szobát, valahogy nagyon érződik rajta, hogy átmeneti. Az ember nem szívesen van ott, csak aludni. -
 Nyugtatom meg Alízt, remélem sikeresen. Nem akarom nagyon megijeszteni, lehet ezzel a szellemes dologgal sikerült egy kicsit, de csak felkészítem, ne döbbenjen meg nagyon, ha találkozik velük.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Széplaki Alíz
INAKTÍV


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 615
Összes hsz: 2341
Írta: 2016. március 13. 21:19 | Link

Partay Alfréd Benedek


Figyelmesen hallgattam a fiú történetét, aki elmesélte, hogy hasonló életkörülmények között ismerte meg a varázslók világát. Valamennyire megnyugtató volt az a tény, hogy másnak is meglepetést okozott sok dolog és nem csak én álltam értetlenül például a mozgó festmények láttán, amit egyelőre egyáltalán nem tudtam hova tenni.
- Köszi, a Navine házba tényleg jó fej emberek járnak, legalábbis idáig akiket megismertem mind azok voltak. -feleltem Benedeknek, és reméltem, hogy mindez a jövőben is így lesz és nem hozza össze a sors szívtelen emberekkel, bár sejtettem, hogy ezt nem lehet elkerülni, de igyekeztem messziről kerülni az effajta személyeket.
- Ó, még szellemek is vannak? Hurrá! -kerekedett ki a szemem, hiszen ettől nagyobb képtelenséget senkitől sem hallottam, bár jelen pillanatban úgy gondoltam, hogy jobb ha hiszek a fiúnak, hiszen ő van már itt régebb óta, szóval biztosan igazat mond. Nagyon elcsodálkoztam ezeken a dolgokon, hiszen a mugliknál a szellemvilág ismert fogalom, csak nem mindenki hisz benne és még nekem se volt alkalmam kísértetekkel találkozni, de ami késik, nem múlik, úgy látszik, hogy a kastélyban ez is elkerülhetetlen lesz, ha itt kísértenek.
- Egyelőre a gólyalakban vagyok, bevallom, nem igazán csípem azt a helyet, nagyon átmeneti jellegű és nem érzem a sajátomnak, de úgy néz ki, hogy év vége után beköltözhetek egy lányszobába, ahol egy Nati és egy Nyeste nevű lány lakik. Remélem, hogy jól kijövünk majd, idáig az előbbit ismerem, nagyon kedves lány, de állítólag a másik is nagyon barátságos, szóval remek lesz! Van egy cicám is, ő is velem költözik, Natinak pedig egy kutyája, vele már összeismerkedtem, aranyos eb. -válaszoltam kissé elnyújtva mondandómat és közben én is feltettem egy kérdést:
- Hogy jössz ki a háztársaiddal? Milyenek a többiek?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2016. március 14. 17:15 | Link

Széplaki Alíz

 Látszik, hogy nagyon új itt. Nem is lehet szemrehányást tenni érte, hiszen én is ebben a cipőben jártam az ősszel. Hasonló érzések, kérdések fogalmazódtak meg bennem, és volt egy ember, aki segített, már az első pillanatoktól kezdve. Amikor kimondta, kikhez szeretne bemenni szobatársnak, akkor megütötte a fülem, Nyeste neve. A másik lányt nem ismerem, Alíz pedig őt ismeri.
- Nem kell a szellemektől félned, itt jó szándékúak vannak csak, és ritkán szoktak zaklatni embereket. Amióta itt vagyok, én is csak kutyafuttában találkoztam néhánnyal. -
 Mesélem a szellemekkel való kapcsolatomat, reménykedek abban, nem is lesz sokkal közelebbi viszonyom velük. -
- Megnyugodhatsz, jó helyen vagy itt a Navinében. Mindenki nagyon készséges, kedves. Maximum a rosszabb napjait élő diák lehet egy kicsit mogorva, de nem tiszteletlen, vagy bunkó a házban. A barátnőd szobatársát viszont én ismerem. Nagyon jó szobába kerülsz, azt garantálom. Az általad ismeretlen lány a barátnőm, innen tudom neked azt mondani, hogy kedves, megértő teremtés. Elfogultság nélkül tudom ezt mondani neked. -
 Innen tudom, hogy nagyon is kellemes emlékei lesznek majd arról a szobáról, arról az időről, amit el fog tölteni. Nem csak Nyeste miatt, hanem a másik lány miatt is, még így ismeretlenül is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Széplaki Alíz
INAKTÍV


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 615
Összes hsz: 2341
Írta: 2016. március 14. 17:39 | Link

Partay Alfréd BenedekMegnyugodtam, mikor a fiú elmondta, hogy a kísértetek itt nem rossz szándékúak, szóval szellemjárástól nem kell tartanom és ezek szerint ritkán jelennek meg, ami nagy örömködésre adott okot, mert például a sötétben nem szívesen futnék össze egy ilyen lénnyel, tuti, hogy a frászt hozná rám.
- Akkor jó! Vannak még itt olyan lények, amikkel esetleg még összefuthatok? -egyenesen rákérdeztem, mert sosem lehet tudni, hogy mire számíthat itt az ember, minden olyan rejtélyes és annyira más...
- Milyen kicsi a világ! Ennek örülök, Nati is dicsérte Nyestét, ő is pozitív dolgokat mondott róla. Már várom, hogy megismerjem! -mondtam a fiúnak lelkesen, mert akiről ennyi jót hallani, az bizony rossz ember nem lehet.
- Tudod már mivel akarsz később foglalkozni, vagy milyen irányban szeretnél továbbtanulni? -érdeklődtem Benedektől, mert sok diáknak már megvolt arról az elképzelése, hogy mi szeretne lenni a későbbiekben, én egyelőre még nem készültem fel erre, jelenleg ott tartottam, hogy megszokjam ezt az egész varázsdolgot.
Tekintetem közben a festményekre tévedt, melyek folyamatosan mozogtak, csevegtek egymással, igazi társadalmi életet éltek, kicsit vicces és egyben meghökkentő látvány volt az egész. Az intézményben, ahonnan jöttem nem sok képet raktak ki, nagyon kopár volt az összhatás, csupán néhány helyiségben volt a régi nevelőkről, a vezetőségről és magáról az épületről néhány komoly kép kifüggesztve, ami valljuk be, egyáltalán nem dobta fel a szobák hangulatát. Miután Timihez költöztem már sokkal otthonosabban éreztem magam, a saját ízlésem szerint rendezhettem be a szobámat és ezt a lehetőséget ki is használtam, a végeredménnyel pedig nagyon elégedett voltam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2016. március 14. 18:15 | Link

Alíz

 Jó látni, hogy van olyan dolog, ami nyugtató hatással van az új diákok számára. Legfőképpen azoknak, akik nem nagyon szoktak hozzá még a varázslathoz, meg ehhez a közeghez, mert muglik közül jöttek.
- Itt a kastélyban szellemek jelentik a furcsa lényeket leginkább. Azok a teremtmények, amelyekről LLG órán tanulunk, azok a kastélyon kívül, az épületet körülvevő területen vannak, az erdő mélyén. -
 Remélem, ezzel jobban megtudom nyugtatni, ezáltal minden kételyt sikerül szétoszlatni.
- Nyestéről mindenkinek jó a véleménye, és nem azért mondom, mert a párom. Nekem is csak jót mondtak, mondanak róla. Ez látszik is rajta, amikor beszélget vele az ember, hogy jóra való. Kicsit dadogósan beszél, őt ez zavarja. Szerintem egyáltalán nem probléma ez a dolog. Számomra legalább is nem. -
 Mesélek egy kicsit Nyestéről, de nem akarok túl sokat, nehogy az legyen, hogy olyat mondok, amit nem akar, hogy megtudja más. Amikor szobatársak lesznek, akkor majd megbeszélnek dolgokat.
- Azt még nem tudom milyen területen. Időm van még arra, hogy eldöntsem. Majd, amikor dönteni kell, akkor fogok. Mugli világ érdekel, lehet, ebbe az irányba fogok elindulni, de lehet más dolog is érdekelni fog, mire odajutok, hogy dönteni kell. -
 Mondom Alíznak a jövőre való terveimet, vagy annak a hiányát. Van még idő kialakulni ennek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Széplaki Alíz
INAKTÍV


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 615
Összes hsz: 2341
Írta: 2016. március 14. 18:44 | Link

Benedek


Örömmel hallgattam, hogy más lénnyel itt nem igazán lehet találkozni, a veszélyesebb egyedek pedig az erdő mélyén élnek.
- Ez megnyugtató. Voltál már az erdőben, vagy az tiltott terület? -érdeklődtem, mert kíváncsi voltam, hogy lehet -e ott sétálni, nézelődni, mert szeretem a természetet és ha legalább egy része biztonságos a helynek, akkor egyszer el fogok oda látogatni.
- Az a fontos, hogy jó ember, a beszédhiba egyáltalán nem zavar, jobban zavar, ha valaki rossz indulatú. -fejtettem ki röviden a véleményemet, most már teljes megerősítést nyert számomra, hogy Nyeste tényleg egy jó lélek.
- Ezzel én is így vagyok, hogy még ráérek gondolkodni rajta, milyen irányba szeretnék továbbtanulni. Egyelőre az állatok érdekelnek a legjobban és a varázslás. -fejtettem ki Benedeknek az álláspontomat, mert úgy éreztem, hogy rengeteg időm van még ezen gondolkodni, egyáltalán nem hajt a tatár.
- Túlestél már a vizsgákon? Nekem már megvan mind, nagyon örülök, hogy végre letudtam a tanulási időszakot és egy kicsit fellélegezhetek, mert túl vagyok a nehezén. -mondtam boldogan, mert nagy kő esett le a szívemről, hogy évfolyamot léphetek és legalább nem kell amiatt aggódnom, hogy esetleg évet kell ismételnem. Timi ebben nem volt túl szigorú, nem dorgált volna meg ezért, de bennem volt azért a hajrá és a bizonyítási vágy is a jövőmről nem is beszélve. Szerettem a helyén kezelni a dolgokat, ha minden rendben van, ezért is könnyebbültem meg ennyire, mert tudtam, hogy jó úton haladok tanulmányaimban és esetleg valóban lehet még belőlem valami, ahogyan Tímea mondaná.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2016. március 14. 19:06 | Link

Alíz


 Jó pont tőlem a lánynak, hogy szeret a természetben lenni. Egy közös pont bennünk. Azzal mindenki úgy van, hogy nem szereti a rossz indulatú személyeket.
- A kastély környékén elég nagy terület van, ahol sétálhatsz a természetben. Van itt tó, vízesés, rét, piknikező tisztás. Minden, ami kell- Szóval elég jó dolgunk van nekünk, itteni diákoknak. Majd meglátod, ha megismered Nyestét. Sokat leszel vele is, ha beköltözöl hozzájuk. -
 Szólok hozzá ezekhez a témákhoz. Nem sokat, az tény és való. Szerintem, már eleget beszéltünk erről.
- Elég jól sikerült a vizsgaidőszakom, nem panaszkodom. Egy vizsgával nem vagyok megelégedve, de minden sikerült, és ez a lényeg. Én is végeztem minden vizsgával, már nincs ilyen irányú kötelezettségem. Van elég szabadidőm. Örülök annak, hogy évfolyamot léphetek. Neked sok vizsgád volt? Nekem tíz tárgyam volt szorgalmi időszakban, de csak nyolcból volt vizsga. -
 Mesélek a vizsgaidőszaki tapasztalatomról. Nekem sem sok van, de erről tudok mesélni Alíznak. Mindenből lehet tanulni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Széplaki Alíz
INAKTÍV


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 615
Összes hsz: 2341
Írta: 2016. március 14. 19:30 | Link

Benedek


A kastély környéke maga volt számomra a Kánaán, ugyanis ha jó idő volt időm nagy részét a szabadban töltöttem, mindig is jobban szerettem kinn lenni a friss levegőn mint benn. Az intézményben is inkább az udvaron tartózkodtam, ott nem volt meg az a bizonyos bezártságérzetem és egyébként sem szerettem az épületben lenni, minden zord volt és barátságtalan, nemcsak az emberek.
- Ez jól hangzik, akkor ezek szerint Nyeste is szeret a szabadban lenni, ez klassz! -mondtam lelkesen, mert legalább akkor nem mindig egyedül megyek ki, hanem lesz aki elkísér és legalább lehet jókat beszélgetni.
- Gratulálok a sikeres vizsgáidhoz! Azért elég sok tárgyad van, én ötöt vettem fel, ebből négy vizsga volt, ebből három K lett, egy pedig elfogadható, de önhibámon kívül, mert a Sudokura egyáltalán nem áll rá az agyam, sose ment, másban viszont jobb vagyok. Felvettem még a BBT, az LLG és a Mugliismeret tárgyakat, Repüléstanból pedig nem tettek fel vizsgaanyagot. -válaszoltam Benedeknek megkönnyebbülve, nagyon örültem, hogy túl vagyok minden megpróbáltatáson.
- Milyen tárgyakat vettél fel? -érdeklődtem, mert kíváncsi voltam, mely tárgyak érdeklik a fiút, mivel mindenkit más érdekel, én egyelőre megmaradtam az öt tárgynál, aztán év közben úgyis lesz lehetőség felvenni még akármennyit, ha úgy döntenék, hogy elbírok még néhánnyal vagy érdekelni kezd más is.
- Van itt házi kedvenced az iskolában? Én magammal hoztam a cicámat, Kloénak hívják, nagyon barátságos jószág, vörös házimacska. -vetettem fel az újabb témát, hiszen sok diákot láttam itt kis kedvenccel mászkálni, a legtöbbjük otthonról hozta őket, vagy a faluban vásárolta a kifejezetten erre szakosodott üzletben.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. március 14. 19:30 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2016. március 19. 13:01 | Link

Alíz

 Nagyon jó érzés látni Alízon, hogy mennyire jó érzi itt magát a suliban, a társaságban. Kivéve a bezártság érzetet, ezzel szerintem nem ő az egyetlen, amikor ide kerül, de majd beleszokik a dolgokba.
  - Egyszer elmehetünk a szabadba négyesben,. Ti hárman szobatársaiddal, mert szerintem bekerülsz abba a szobába, és én. Ahhoz az kell, hogy jó idő legyen, ne ilyen változékony. Itt a tavasz, és jön a jó idő is vele együtt. Persze ha kedved van hozzá. -
 A vizsgákról beszél, látom neki sem ment a művészetek vizsga. Nekem is pont ezzel a tantárggyal gyűlt meg a bajom. A legérdekesebb dolog, hogy ugyanaz a feladat nem ment nekem sem.
- Én kilenc tantárgyat vettem fel, de abból csak hétnek volt vizsgája. Év elején, mikor ide kerültem, csak öt tantárgyat vettem fel, útközben jött hozzá még négy. Nekem is a művészetek vizsga okozott gondot, hozzád hasonlóan a Sudoku okozott kellemetlenséget. Nekem is ez a tantárgy lett elfogadható, de a többi kiválóra sikeredett. Már meg van, melyik tantárgyat nem veszem fel azok közül, amelyeket idén. Még elválik mi lesz, majd amikor előttem lesz a tantárgy lista, kiválasztom az érdekeseket. Elég hamar sikerült letennem a vizsgáimat. -
 Mesélek a vizsgaidőszakomról, amit elég rövid idő alatt sikerült megcsinálnom. Magam is meglepődtem ezen, hogy ennek ellenére ilyen jól is sikerült.
- Nincs itt házi kedvencem, azt otthon hagytam. Van egy macskám, öreg kandúr. Egy idős velem, egy időben születtünk. -
 Rövid és tömör választ adok neki a háziállat kérdésére, valahogy ez így sikerült. ha jobban érdekli, biztos rákérdez.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Széplaki Alíz
INAKTÍV


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 615
Összes hsz: 2341
Írta: 2016. március 20. 19:19 | Link

Benedek


- Rendben, felőlem mehetünk! Szeretek a természetben lenni! -mondtam neki vidáman, és már el is képzeltem gondolatban, hogy milyen jól fogjuk magunkat érezni az szabadban négyesben a ragyogó napsütésben. Legalábbis mertem remélni, hogy addigra kisüt a nap is és közben megismerem majd Nyestét is és minden szuper lesz.
- Érdekes, hogy neked is a Sudokuval gyűlt meg a bajod. Simán el tudom képzelni, hogy másnak is ez okozott gondot. -tettem hozzá komolyan, hiszen sajnos sehogy sem jöttem rá a megoldásra, akárhogy is gondolkodtam rajta, végül feladtam.
Benedek kijelentette, hogy gyorsan letette a vizsgákat, ezzel én is így voltam, mert kis idő alatt letudtam mindent legnagyobb örömömre.
- Biztosan aranyos a macskád, egészséges egyébként? -érdeklődtem, hiszen az idősebb macskák nem mind tartják jól magukat, van amelyiknek a fogai hiányoznak, van amelyik már nem képes rendesen koordinálni magát, de persze akadnak kivételek is.
- Remélem, hogy gyorsan eljön a jó idő, szívesebben lennék most kinn, mint benn. -mondtam mosolyogva a fiúnak, ugyanis nagyon kikívánkoztam már, de tudtam, hogy még várnom kell kicsit, mert nem szerettem volna megfázni.
- Beszéltél már egyébként valamelyik portréval? Mennyire intelligensek? -kérdeztem kíváncsian, mert nem tudtam elgondolni, hogy vajon mennyi ész szorulhatott beléjük, igaz mindenféle dologról csevegtek, de nem lehetett igazán érteni, amit mondanak, mert sokan beszéltek egyszerre és sokszor egymás szavába vágtak. Ezt udvariatlanságnak tartottam, de mit jövök én ahhoz, hogy felülbíráljam a viselkedésüket, ők biztosan más szabályok között élnek, mint mi és ez a viselkedésükön is meglátszott.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kelemen Farkas
INAKTÍV


növénymágus
offline
RPG hsz: 388
Összes hsz: 533
Írta: 2016. március 29. 10:04 | Link

Tüszőfűi Lilith
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Még van pár órája az egész nagy ünnepség előtt. Nem sok kedve van talpig díszben ott feszíteni, de amit muszáj, azt muszáj. Sajnos. Pillanatnyilag sokkal jobban érdekli például ez az egész iskola, a kastély, a diákok. Legszívesebben már most belevetné magát a munkába, hogy minél előbb akadjon valami érdemlegesre, ez azonban még várat magára. Nem hagyják kibontakozni holmi puccos ünnepély címén. Pedig még csak nem is munkamániás igazából, ennyire nem. A hátralévő pár órát legalább kihasználhatja arra, hogy körülnézzen ebben az intézményben, aminek hála a jó égnek, soha nem volt diákja. Megkönnyebbülten fel is sóhajt a gondolatra, hogy valami hihetetlen sorsfordulatnak köszönhetően éppen megúszta, hogy itt kelljen eltöltenie életének legalább öt, ha nem hét évét. Ez a vélemény természetesen nem akadályozza abban, hogy érdeklődve nézzen meg mégis minden egyes festményt a falon, minden egyes ajtót, valahol mélyen abban a reményben, hogy sikerül találnia valami kivetnivalót valahol. Bárhol. Vagy legalább egy szabályszegő diákot, hiszen az állítólag itt úgyis akad bőven. Neki aztán igazán megfelel bármi, ami nem teljesen felel meg a szabályzatban leírtaknak. A folyosóra befordulva végül megtorpan. Mi a szösz? Egy kanapé? Iskola ez, vagy könnyed teadélutánok helyszíne? Mindjárt megjelenik netán az Őrült Kalapos is és megkínálja egy teával, mert nincsen születésnapja? Szemöldökét felvonva indul el lassú léptekkel tovább a folyosón, hogy alaposabban is megnézze a bútordarabot, aminek szerinte itt igazán nincs semmi helye.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2016. március 29. 10:56 | Link

Kelemen Farkas

És igen! Végre valahára újra itt, az iskolában! Nagyon örülök ennek, mert szeretek itt lenni. Persze, ez nem azt jelenti, hogy csakis csak örülni tudok. Itt van Kara Zoltán is. És a kviddics is egy kicsit ijesztő lesz. Nem annyira ismerem az új játékvezetőt, de hallani már hallottam róla. Állítólag egy igazi profi.
Vidáman ugrálok a folyosón, mikor meglátok egy tök ismeretlen felnőttet. Lelassítok, így csak sétálok. Valljuk be nyugodtan, Luffy és Minni nincsen itt, így nem tudják az illetőt megijeszteni. Kár, de szerintem így is elkerülhetetlen a pletyka, ha meglát a Bibircsókos banya. Á, hogy mennyire utálom a pletykákat. És hogy miért is elkerülhetetlen? Mert mezítláb vagyok, festékes a hajam, a pólóm és festékszagot árasztok. Bár lehet, hogy mára már hozzászoktak. Lassacskán odaérek az úrhoz. Természetesen mint mindig, most is mosolygok. Hiába, van, ami soha sem változik. Mint mondjuk a mosolygás, ami mindig lesz, ha rajtam múlik. Ha valakinek nem tetszik, meg lehet mondani nekem.
- Jó napot kívánok! Tüszőfűi Lilith vagyok, magát hogy hívják? És maga tanár, vagy milyen posztot tölt be a suliban? - Kérdezem meg egy vigyorral a képemen. Az én arckifejezéseim sohasem műk, egytől-egyig valós érzelmet fejeznek ki. Vagy hozzászokik az ember, hogy nálam nem léteznek bizonyos dolgok, vagy elszökik. Ez egy amolyan megszoksz vagy megszöksz nálam. Mert én vagyok én. Eszembe jut egy dolog, de előtte inkább megkérdezem - megölelhetem magát?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kelemen Farkas
INAKTÍV


növénymágus
offline
RPG hsz: 388
Összes hsz: 533
Írta: 2016. március 29. 15:48 | Link

Tüszőfűi Lilith
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Már éppen eléri az említett bútordarabot némileg elégedetten, tekintve, hogy az már az elhelyezésével is sikeresen kivívta a nemtetszését. Ez nem vénlányok délutáni hímzőkörének rendelt hely, még ha kastélyról is van szó. Ez egy oktatási intézmény, hát tessék ahhoz igazodni a berendezéssel is. Legjobb esetben is egy klubhelyiségben volna a helye. Nem mintha olyan fontos lenne, de ha már kénytelen ezzel beérni szabálytalanság címszó alatt e percben, hát megnézi közelebbről is. Amikor éppen elég közel ér az említett bútorhoz, hogy aztán zsebre dugott kézzel megálljon előtte, súlyát bal lábára helyezve, kissé oldalra döntött fejjel szemlélni elmélyülten a kanapát, megtörténik a katasztrófa. Ideje sincs kellőképpen elmerülni a furcsa jelenségben, mert egy még furcsább elvonja a figyelmét. Tesz is egy lépést hátrébb, hogy elkerüljön mindenféle fizikai kontaktust a két lábon járó katasztrófával. Körül is néz hirtelen, hogy vajon rossz helyen lenne? Ugyan nem az Őrült Kalapos az illető, de nem áll messze tőle. Mezítlábas, festéktől bűzlő teremtménnyel áll szemben, akiről az a gyanúja, hogy még meg sem száradt teljesen a ki tudja mi módon rákerülő festék. Ez itt a zárt osztály? Kevésen múlik, hogy nem kiált ápolóért, főleg, miután a két lábon járó szín- és illatkomplexum bemutatkozik és azt kérdezi, megölelheti-e. Nem. Szörnyülködve tesz még egy lépést hátra, megrázva a fejét.
- Semmi esetre sem ölelhet meg - közli a biztonság kedvéért, mert nem biztos benne, hogy a vele szemben álló valaki érti a testbeszédet. Az sem kizárt, hogy a szavak értelmét felfogja, de azért ő még próbálkozik.
- Kedves kisasszony, önnek nem a tanévnyitóra kellene készülnie? - érdeklődik aztán, amint sikerült rendezni vonásait.
- Tisztában van vele, hogy egyáltalán nem kellene itt tartózkodnia ilyen állapotban? - kérdezi meg, bár nem biztos benne, hogy a lány egyáltalán tudatában van annak, hogy ez egy iskola. Ő maga is kételkedik e pillalantban abban, hogy ez tényleg egy iskola.  
Utoljára módosította:Kelemen Farkas, 2016. március 29. 17:28 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2016. március 29. 16:54 | Link

Kelemen Farkas
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Hátralép az úr, körül is néz, de nem tudom, hogy mi célból. Elszontyolodok egy pillanatra, lenézek, majd újra mosolyogva ránézek. Még mindig van időm átöltözni, főleg, hogy itt van a hátamon a hátizsákom, ami nem festékes. Megforgatom szemeimet, igen értem a testbeszédedet, bárki is vagy.
- Kedves uram, mielőtt kérdezne, maga is felelne a másik két kérdéseimre? Ki maga és miért van itt? - Kérdezem meg, miközben keresztbe teszem a karjaimat. A következő kérdésére csak sóhajtok egyet. Nem, nem vagyok tisztában. Persze, hogy tudom!
- Miért, maga azt hiszi, hogy így szándékozok megjelenni? Mert akkor téved. Tudja, a táskámban van váltásruha, uram. És higgye el, hamar meg fog szokni, sőt, lehet, hogy vissza fogja sírni azt az időt, amikor máshol volt - teszem hozzá egy mosoly kíséretében. Hiába, nem hagyhattam ki. Egyszer már szörnyülködött és ledöbbent miattam. Megvan, hogy mit fogok csinálni ebben a tanévben. Őrülten elvigyorodok, majd rendezem a vonásaimat. De azért a gonoszan felcsillanó szemem sok mindent elárulhatott neki így is szerintem. Mert ez az év szuper lesz. Összedörzsölöm a tenyereimet miközben rámosolygok.
- Tudja, uram. Sokszor vagyok festékes, amiatt mert a kutyám előszeretettel dönti el a festékes állványt - legyen erre is felkészülve, ha már itt van az úr, véleményem szerint. Remélhetőleg nem lesz semmilyen nagyobb változás az iskolarendszerében. Nem akarom, hogy az legyen, nagyon nem. Persze, ezt nem én döntöm el, de akkor is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kelemen Farkas
INAKTÍV


növénymágus
offline
RPG hsz: 388
Összes hsz: 533
Írta: 2016. március 29. 18:05 | Link

Tüszőfűi Lilith
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Vajon a gyönyörű szép áprilisi nap örömére igyekezne valaki ilyen meglehetősen furcsa módon megviccelni? Hiszen csak néhány óra múlva válik világossá az iskola diákjai számára, hogy ezután minden lépésük figyelve lesz tulajdonképpen. Abban talán még reménykedhet, hogy mégiscsak felbukkan egy ápoló, és napirendre térnek az események fölött. Micsoda körülmények. Ezt meg is jegyzi magának. Nem tudta, hogy a Bagolykő Mágustanoda ilyen különleges profilú intézmény, pedig minden egyes papírt végigolvasott az első szótól az utolsóig. Biztos benne, hogy semmit nem hagyott ki dokumentálódás címszó alatt. Soha nem végez félmunkát. Ez esetben viszont a fennálló állapotok áldatlanabbak, mint gondolta. Felvonja szemöldökét a hozzá intézett számon kérő kérdésnek köszönhetően, ráadásul micsoda egy hangsúlyt enged meg magának. Mintha legalább egy óvodába jártak volna, vagy ilyesmi. Nem mintha nem sírna le róla, hogy nincs a helyzet magaslatán. Legszívesebben homlokon csapná magát ebben a pillanatban, hogy csak nem kifogott egyet az abszolút kedvencei közül, de nem teszi.
- Mert ha nem, mi lesz? Nem vagyok tanár, ha ez megnyugtatja. Kelemen Farkas, minisztériumi alkalmazott - válaszol. Bár nagyon viszket a tenyere ebben a pillanatban, hogy már csak a példamutató magaviseletért is kiosszon valami jó kis büntetést, de még el sem kezdődött a tanév. Mélyen beszívja a levegőt. Sajnos, a folytatásban sem javul a helyzet, és már előszeretettel osztana ki egy nagyobb lendülettel indított buksisimogatást is. Nem. Nem fog. Inkább csak orrnyergét súrolja meg egy kicsit, majd visszadugja zsebébe a kezét, mert még megszalad.
- Hogyne, természetesen. Már most visszasírok bizonyos időket - sóhajt fel. Az a vigyor meg az őrült csillogás végképp olyasmi, amiről úgy érzi, hogy figyelemre méltó, és természetesen állandó orvosi ápolásra.
- Remélem, a zubbonyát nem felejtette otthon. Ha mégis, csak keressen meg, és intézkedem az ügyben szívesen - vakargatja meg a homlokát, azon igyekezve, hogy ne hozzon olyan döntést, amit nagyon megbánhatna aztán.
- Értem - közli szemét forgatva. Nagyon nem érdeklik a részletek. Összekeverik a pszichológussal?
- Esetleg ne üljünk le és beszéljük meg egy csésze tea mellet, kötögetés közben, hogy az aktuális csillagállás hogyan hat a kegyed lelkivilágára? - kérdezi most már egy egészen kicsit ingerülten szusszantva.
- Jobban jár a kisasszony, ha most inkább megy és rendbe szedi magát, aztán pedig megjelenik az évnyitón - ajánlja végül, néhány mély levegővételt követően, majd pedig meg is várja, amíg a lány útnak indul, utána pedig ő is megy lejegyezni az észrevételeit, de még egy aktát is összeállít menten, ha rajta múlik.  
Utoljára módosította:Kelemen Farkas, 2016. április 2. 02:48 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2016. április 2. 12:21 | Link

Kelemen Farkas Felügyelő Úr
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Amint megszabadulok tőle, kiszedem a hajamból a festéket, mert kezd már zavaró lenni. Hiába, nem mindig lehet az ember haja festékes. Megmondja a nevét. Kelemen Farkas. De miért minisztériumi alkalmazott? Minek ide olyan? Oké, vannak páran, de azok nem ennyire karót nyeltek mint eme példány. Rávigyorgok, miközben válaszol. Sajnos, ennél csak rosszabb lesz. Egyszer meg fogom ölelni és kész, a mostani célom ez! Lehet, hogy nem fog sikerülni, de legalább elérhető számomra.
Zubbony, mármint kényszerzubbony? Kinek, nekem? Inkább neki, ha most komolyan gondolja.
- Nekem nincsen rá szükségem és nem is hagytam otthon. Viszont maga, Kelemen Farkas úr a humorát elhagyta - nem tudom megállni, hogy ne ezt mondjam. Ha most elővenném a gitáromat és elkezdenék rajta dobolni, akkor bánná a kérdését. De nem teszem meg. Biztos neki is sok dolga van, nem csak nekem. Hallgatom azért őt.
- Bocsánat, de a teát nem szeretem, a kötés pedig velem életveszély - egyszer kötöttem, akkor is a kórházba kellett menni. Annyira béna vagyok, hogy elvágtam a saját kezemet. Ingerültnek tűnik, ez már jó jel. A következőre csak a szememet forgatom.
- Épp ezt terveztem uram. Viszontlátásra az évnyitón, Kelemen Farkas úr! - Intek is egyet, majd megfordulok és megkeresem a legközelebbi mosdót, ahol rendbe szedhetem magam.

Köszöntem a játékot!
Utoljára módosította:Egerszegi Nina Viktória, 2016. április 2. 14:21 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. április 24. 19:13 | Link

öltözet

Jól indult a nap Manó számára. Egyrészt szombat van, ami azt jelenti, hogy nincs iskola, és hogy holnap délutánig nem is kell izgatnia magát a hétfői tanulnivalókon. (Ez kicsit sántít, mert nagyon is szokta magát izgatni, ugyanis nem elég, hogy megbukott, és egész nyáron gyakorolt, továbbra sem tud egy épkézláb bűbájt sem összehozni. A volt iskolájában legalább sikerülgetett egy-két varázslat... mióta a Bagolykőn van, semmi.)
Másrészt nem sokkal ebéd után rátalált egy elsős levitás, aki csapata fogója lesz. Aprócska lány, Manó rögtön megértette, hogy került ebbe a pozícióba. A lány - Bogi - megkérte, hogy segítsen neki a kviddiccsel, Manó pedig szívesen egyezett bele. Jó lesz az ebédet lemozogni. Bemelegítettek (rengeteg futással, utána pedig alapos nyújtással), aztán vagy egy órát a levegőben töltöttek. Ekkor a Rellon csapata érkezett a pályára, az ő edzőidejük volt, így Bogi és Manó eltakarították magukat a helyszínről. De addig is a fehér hajú navinés kellemesen megmozgatta tagjait, és új ismerőst szerzett.
Manó elbúcsúzott a lánytól, mostanra beért a kastélyba, de Bogi úgy tűnik, még nem akar elválni, pedig a navinésnek égető szüksége volna egy zuhanyzása - egyedül -, mielőtt teljesen megundorodik magától. (Igazából hiába izzadt meg, nem bűzlik, de neki már ez is sokk.)
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Soóki Zsóka Boglárka
INAKTÍV


Noel kistündére, Anne manója, Vivi Bogyócája :3
offline
RPG hsz: 50
Összes hsz: 2184
Írta: 2016. április 24. 19:54 | Link

Manócska


Kviddiccsel a legjobb kezdeni a délutánt és ezt senki nem cáfolhatja meg. Sajnos egyik levitást nem találta a csapatból, vagy nem értek rá, Bende pedig megtiltotta, hogy egyedül seprűre üljön, emiatt kapta el a navinés fogót. Még a kékektől hallott róla, és úgy gondolta ideje lenne megismerni. Mehetett volna az eridonosokhoz, illetve a rellonosokhoz is, viszont nem akarta egész nap keresgélni az embereket, így maradt a sárga srác. Egyébként sincs vele baja, szeret ismerkedni és ez a legjobb módja neki. Manó nem tiltakozott, ami az ő szerencséje, különben megismerte volna Bogi elszántságát. Az edzésük kicsit több mint egy óráig tartott, aztán jött a zöld csapat, nekik pedig menniük kellett. A kislány számára minden edzés valami fantasztikus, már most nagyon szeret a levegőben repkedni és a kis aranylabda után repülni, remélve, hogy elkapja azt.
- Láttad, hogy kétszer is elkaptam a cikeszt? - kérdezi a fiút, miközben a nyomában lépked. Még nem volt elég neki a friss levegőből, és az új ismeretséget tovább mélyítené egy kis beszélgetéssel. Szeretné jobban megismerni a srácot, aki vigyázott rá, hogy aztán, ha a testvérei kérdezősködnek, tudjon válaszolni a fiú kilétével kapcsolatban. Ahogy Bendét ismeri nem fog repesni az örömtől, de Bogi már nem olyan kicsi, tud magára vigyázni, főleg, ha egy idősebb fiú is ott van mellette. Ha bármi baj lett volna, Manó biztosan segített volna.
- És te mióta kviddicsezel? Már az iskola előtt is játszottál? - teszi fel a tovább kérdéseit, közben érdeklődve fülel. Mindenre kíváncsi, ami a sporttal kapcsolatos.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Tiberiusz | Bodza | RicsiCsikó örcsibarcsija | jimnie szeret by Jimnie | Berci patrónusa
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. április 24. 20:59 | Link

öltözet

- Igen, nagyon ügyes voltál, szuper fogó leszel! - hunyorít Manó Bogira, és egy kicsit arrébb húzódik tőle a séta közben. Utál izzadtan mások társaságában lenni. A lánynak is meg kéne értenie, hogy ráadásul két izzadt ember együtt, az már igazán gusztustalan.
- Mióta iskolába járok, kviddicsezem, a Bagolykőn tavaly kezdtem. Itt jóval keményebbek az edzések és a mérkőzések is, úgyhogy most fejlődök csak igazán.
- Te fogsz játszani az első levitás meccsen - betéve tudja a csapatok összetételét -, hogy sikerült bejutnod a kezdőbe rögtön? Izgulsz miatta?
Manó beletörődik, hogy a fürdőig biztosan folytatniuk kell a beszélgetést. Aranyos lány, és sajnálja, hogy le kell pattintania, de... tudjátok, miért.
Kopognak a lépteik a folyosón, tesznek még két kanyart, és végre a kviddics csapatkapitányi fürdő ajtaja elé kerülnek. Hogy, hogy nem, Manónak történetesen megvan a fürdő jelszava. És ezt szereti is kihasználni, mert itt anélkül fürödhet, hogy stresszelnie kéne azon, hogy valaki meglátja.
- Figyelj, szeretnék lezuhanyozni... - kezd bele óvatosan.

Osztozkodnak még egy ideig az ajtó előtt, és Manó szívesen megígéri a lánynak, hogy újra együtt gyakorolnak. Ez neki is jól jön, mert kevés barátja van itt a Bagolykőn, és minél több fogó ellen gyakorol, annál ügyesebb lesz ő is.
Azután sikerül elbúcsúzniuk, és a fehér hajú végre belemerülhet rég áhított forró fürdőjébe.

- Bogi kérésére lezártam.
Utoljára módosította:Regős Manó, 2016. május 23. 13:34 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 ... 25 26 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet