37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Tüszőfűi Lilith összes RPG hozzászólása (106 darab)

Oldalak: [1] 2 3 4 » Le
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 12:36 Ugrás a poszthoz

Állai Szipenni

Sétáltam a kastélyban. Egy piros színű pólót viseltem, rajta egy épp tüzet okádni készülő sárkány volt. A nadrág egy kék színű térd felé érő fajta volt. Valahogy nem találtam a helyem. Hiányzott Madagaszkár. Hiányzott a nyugalom.
Itt az ember a saját gondolatát sem hallja meg.
Mintha a nyugalom fogalma eltűnt volna. Oké, mindenki elakarja mondani, hogy mi történt vele a barátjának, de azért nem kellene ennyire hangosan, hogy a hetedik határban is hallják. Mintha egy állatkertben vagy egy cirkuszban lennénk, nem egy iskolában.
Kimentem a kastélyból, majd az erdő szélén vettem észre egy dolgot. Ami miatt belefejeltem az előttem lévő fába. Nem volt rajtam cipő. Mezítláb voltam. Tiszta hülye vagyok. Inkább vissza fordulok egy szandálért.
Majd meggondoltam magam. A szandál várhat. Majd később felveszem. Tovább sétáltam. Mintha mi sem történt volna. És megláttam valamit. Egy hatalmas fát amin egy lépcső vezetett felfelé. Elkezdtem felsétálni, miközben hallgattam a kiszűrődő zongora szót. Gyönyörű volt. Mikor felértem a házhoz, csendben benyitottam. Leültem az egyik babzsákra és hallgattam. Figyeltem, füleltem. De csendben. Nem akartam megzavarni a zongorázó lányt. Úgy tűnik, nem vett észre. Elkezdtem dúdolni a dallamot. A következő pillanatban a lány abba hagyta. És megfordult. Szimpatikusnak tűnt elsőre.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 22. 12:59
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 13:46 Ugrás a poszthoz

Úgy tűnik, hogy megbántottam. Pedig nem akartam.
-Bocsánat, ha megijesztettelek, vagy megbántottalak. Gyönyörűen zongorázol. Én csak egy kicsit tudok gitározni. Nem akarsz zenésznek állni? Te jó ég, milyen neveletlen vagyok. A nevem Tüszőfűi Lilith. Most vagyok elsős. És te? Téged hogy hívnak? Hányadikos vagy? - Várom a válaszát miközben először egy bűntudat hullám fogott el, majd egy izgatottság felhő temetett be maga alá.
-Amúgy nyugodtan kitalálhatsz nekem bármilyen becenevet. Nem nagyon szeretem azt a nevet, hogy Lilith, de a dédinagymamámnak erről tilos tudnia! Tudod, nem akarom megsérteni - a lány eközben a kottáit pakolja.. Én meg vigyorogva beszélek. Ha izgatott vagyok, vagy frusztrált akkor ömlik belőlem a szó.
- Kérlek, zongorázz még! Tényleg nagyon szépen játszol, nem csak viccnek mondtam az előbb. Én meg majd csendben hallgatom, oké?- Remélem, eleget tesz a kérésemnek.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 22. 13:47
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 15:01 Ugrás a poszthoz

Miközben hallgattam, hogy mit mond, gondolkoztam. Ismerős volt ez a név. Állai. Ha jól tudom, akkor a dédinagymamámmal járt egy évfolyamba egy Szipenni. De lehet, hogy rosszul tudom. Ki tudja. Ezt csak nem fogom tőle megkérdezni.
- Oké! Akkor csak egy szám. Brühühü! Szívtelen! Pedig simán mehetnél versenyekre is! De akár kezdheted is! - Miután beleegyeztem, elkezdtem síni. Majd azt mondtam rá, hogy szívtelen. Végül megnyugodtam, és úgy tettem, mintha semmi sem történt volna.
Igen, azt hiszem ez az a hely amit Bagolykőn kerestem. Ahogy Pen újra végig mért, majd rám nézett mintha azt fontolgatná, hogy tényleg nem vagyok normális, megszólaltam.
- Amúgy a dédim a Rellonba járt. Még évekkel ezelőtt. Nagy baj, ha Pennek foglak hívni? Szólj nyugodtan, ha zavar valami, nem lesz semmi baj.
Miközben fecsegtem, leültem a földre, és felnéztem rá.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 22. 16:36
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 16:20 Ugrás a poszthoz

Állai
 
Meglepődtem. Az emberek többsége nem szokott ilyen tárgyilagos lenni.A lány eléggé megijesztett. De rögtön el is múlt az ijedtség.
 Ha azt gondolja rólam, hogy elkényeztetett vagyok, akkor az hülyeség. Évente nagyjából összesen ha találkozok egy hónapot a szüleimmel.  A dédim pedig mindig rám bízza a tyúkok és a kiskert ápolását, gondozását. Alig vannak barátaim. Jó, jó, ezek után érthető szerintem, hogy miért vagyok most épp ilyen. Barátkozni szeretnék, viszont nem tudom, hogy hogy kell. Ebben reménytelen esett vagyok.
-Bocsánat Állai. Sajnálom, ha zavar az a becenév, hogy Pen. Pedig tök jól hangzik! Amúgy nem járt véletlenül rokonod ide egy amolyan nyolcvan-hetven évvel ezelőtt? Amúgy eldöntöttem, hogy ha nagy leszek sárkányokkal fogok foglalkozni. És neked van valamilyen álmod?
Válaszul egy eléggé dühös pillantást kaptam.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 22. 16:36
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 22. 19:27 Ugrás a poszthoz

Állai

Felhúztam a térdemet miközben hallgattam a lányt. Nem tetszik neki ahogy viselkedem. Szerintem ez a baj. Miközben hallgattam, azon gondoltam, hogy milyen lehet neki. Gyönyörűen zongorázik, bár máshoz van szokva. Ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy Rellonos. Akasszanak fel, ha nem. Reménykedem, hogy sose hagyja abba a zongorázást. A dallama elbűvölő. régi emlékeket idéz fel az ember. Mikor utoljára voltam a szüleimmel együtt otthon, akkor is ez szólt a rádióból.
 Észre sem veszem, és már csorog a könnyem is. A sokéves felgyülemlés, amikor elfojtottam magamban a túlzott sírást, szomorúságot, magányt, most jött ki. Kitűnő. Mégis, hogy fogom ezt kimagyarázni, hogy nem miatta sírok? Sehogy. Össze gubóztam, és engedtem, hogy sírjak. Nem érdekelt, hogy mit gondol. Miközben játszott tovább, egyszer sem szólalt meg. Volt egy olyan érzésem, hogy ezek után nem leszünk jóban, de nem érdekelt. A pillanatért kell élni, nem a jövőért.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 23. 18:25 Ugrás a poszthoz

Állia

Sétálok a parton, majd meg sülök. Egy térdig érő, egyszerű sárga-fehér csíkos ruha volt rajtam. Alatta pedig egy fekete alapon fehér csillagmintás úszódressz. A meleget, hogy mennyire meleg van azt képtelenség elmondani.
Kiérek a stéghez, elkezdek rajta sétálni. Először egy kicsit félek, hogy le fog szakadni, de végül mégsem szakadt le. Leveszem a ruhát, össze hajtom és leteszem magam mellé. Én meg ülök a stégen és bámulom a vizet. Mégis, hány élőlén van benne? Egy kettő, vagy több tíz-, százezer? Jó kérdés. Várok egy kicsit és bemegyek a vízbe. Megnézem, van-e kagyló.
 De, amint meglátok egy ismerős alakot az összes tervemnek annyi. Még élénken él az egy héttel ezelőtti dolog. A zongorás lány. Nem nagyon Kerestem, bár azért jó lett volna megkeresni. Gyönyörűen tud zongorázni.
Úgy tűnik, ő is meglátott engem. Felállok és elkezdek integetni.
-Szia, Állia!
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 23. 20:37 Ugrás a poszthoz

Állia

Elkezdett felém jönni. Az úszóruhámat enyhén megrökönyödve nézte. Köszönt nekem, majd elkezdett a tó másik végére úszni. Beugrok egy fejessel a vízbe, majd elkezdem követni. Felnevettem, ahogy a vízcseppek végig mennek a hajamon. Nagyon jó érzés volt. Miközben úsztam utána, azon gondolkodtam, hogy mit is mondhatnék neki. Volt egy olyan érzésem, hogy egy elkényeztetett fura lánynak tart. Na, ebből csak az egyik igaz.
Mikor beértem megérintettem a vállát majd megszólaltam.
-Állia! Néha az az érzésem van, hogy félre ismertél. Szerintem jogosan ismerhettél félre, mert egy kicsit más vagyok, mint a többi gyerek. Még azt sem tudom, hogy hogy kell kapcsolatot kialakítani másokkal. Ezért kérlek szépen, ha bármi zavar, nyugodtan mond meg. Végül is, te biztos nem tudod milyen az, amikor a szüleiddel évi 2-2,5 hetet találkozol. Ha 10 éves voltál, mikor utoljára együtt voltál velük a munkájuk miatt. Ha a kilencven éves dédid nevelt fel jószerivel. Te neked biztos sokkal jobb. Ezért kérlek, ne ítélj el!- Mire befejeztem, már sírtam és megöleltem. Komolyan kezdtem, de valahogy érzelgőssé váltam. Nem értem miért.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 25. 21:28 Ugrás a poszthoz

Live

Wow. Ez volt az első reakcióm mikor megláttam a falut. Elhűlve néztem. Mindent látni akarok! Döntöttem el. Mintha egy másik világban lennék. Vagy legalábbis egy másik országban.
- Én is először járok itt. Szerintem többször is jöjjünk ki, most inkább kajoljunk és nézzük meg a főbb látnivalókat, okéj? - A gyomrom jelzett, hogy a ennivaló tényleg jól jönne már.
 Meg aztán, azt se tudom, hogy hova menjünk. Bár hallottam néhány vendéglőről, de inkább Emily döntse el. Most azt mondom, hogy övé a döntés. Majd mondok neki tippet.
- Először enni megyünk, ez nem kérdés. Utána meg majd széjjel nézünk, okéj? - Tettem fel a kérdést. De tippem most épp nem volt, hogy hova menjünk. Biztos hallottam már valahol vendéglőt ami itt van, de nem jut most az eszembe.
-Menjünk mondjuk a Czukorvarázs Cukrászdához! Vagy a Pillangó-varázs Étterem és Teaházhoz! Bár én az utóbbira voksolok. És te? - Adtam Livenek egy újabb kérdést.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 26. 08:15 Ugrás a poszthoz

Elmentünk a Pillangó-varázs Étterem és Teaházba. Tekintve, hogy dél körül jár, az utcák eléggé tömöttek.
- Most bemegyünk az étterem részlegére. Nyugi, én is először járok erre - bátorítóan rámosolygok. Nálam eddig az étteremben evés kimerült annyiban, hogy az Öreg Nyomdász Vendéglőben ebédeltem néha a volt osztálytársaimmal.
-Azt, hogy a dédim boszorkány és amióta az eszemet tudom, mindig mesélt a varázsvilágról. Tudod, a családunkban mindig is kihagyott 2-4 generációt a mágia, de mindig vissza tért - megvárom a következő kérdését, közben pedig azon gondolkodom, hogy miért van összezavarodva.
- A dédinagymamám, ugye. Aztán meg én sem otthon sem máshol nem használok olyan kifejezéseket, hogy negyed-, vagy nyolcadvér. Van még valami kérdésed? - Rámosolyodok, majd leülünk egy asztalhoz és elkezdem nézni a kapott két étlap egyikét. Remélem nem érzi magát kellemetlenül, hogy mugliivadék. És, mi van attól, hogy valaki mugli születésű? Szerintem semmi.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. augusztus 21. 09:24
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 26. 08:59 Ugrás a poszthoz

Emily
Aki jó hatással van rám

Pénztárca

- Te ilyen gyorsan kiszámoltad, hogy hányad vér vagyok?  Kész vége, ha matek dogát kellene írni, te fogod! - Vigyorogva mondom. Aztán újra komoly leszek. Úgy tűnik, Live egész jó hatással van rám. Vagy legalábbis, nem voltak hirtelen hangulat változásaim. De hát, még nem szabad ezt a kifejezést elhamarkodni. A ruhám egyik eddig láthatatlan zsebéből előveszek egy pillangó mintás pénztárcát. Abban van ha jól tudom  legalább tíz galleon. Meg pár sarló és két tucatnyi knút.
- Felőlem. Végül is, szeretem a citromfüvet, citromfű teát pedig még nem kóstoltam. Egy nagy adag bolognai spagettit fogok enni.  Miért nem tudsz dönteni, mert bőség zavara van? Ha igen, akkor eljövünk ide többször is. Végül is, még  legalább 4 évet ide járunk - rámosolyodok.
- Oké. A tanuláshoz én nem annyit tennék hozzá, de az is rám fér már. Amúgy is, van ahol rengeteg a tananyag van ahol meg nincs is a tantárgyaim között. A gitározáshoz pedig pedig csak annyit kérdeznék, hogy majd mit gitározzak el? - Ez igaz. Tanulni is kellene, de már kétszer átolvasta a tananyagot. Gyakorolni is gyakorolt egyedül. Még be fog küldeni ma pár szorgalmit aztán meg menjen el valahova a tanulás. De hát, van egy olyan barátom, aki szinte biztos, hogy elrángat tanulni. Sőt, már biztos. De legalább gitározni fogok. Ami pedig tökjó.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. augusztus 21. 09:23
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 26. 17:26 Ugrás a poszthoz

Állia

Nyeltem egyet. Hallottam, hogy mit mond, de nem nagyon figyeltem. Majd megtöröltem a szememet.
- Bocsi, Állia. Egy kicsit elragadtattam magam. Gomen'nasai*. Bocsánat - ezt már a parton mondtam.
Nagyon-nagyon szégyelltem magam, hogy ezt csináltam. Nem akartam sírni, de hiába. Egyszerűen kitört belőlem. A térdemet felhúzva ültem, közben arra gondoltam, hogy mit is tehetnék. Az első az volt, hogy elmegyek és elfelejtek mindent. A második, hogy felajánlom a barátságomat. Vagy szimplán önmagamat adom.
- Tudod, amióta az eszemet tudom, a Bagolykőre akarok járni. Szeretnék beilleszkedni, viszont nem tudom, hogy mit tegyek. Tudom, hogy makacs, egy kicsit önző és néha nagyon gyerekes vagyok. De mégis, teljesen tanácstalan vagyok ezen a téren. Lehet, hogy úgy tűnik de azért nem vagyok elkényeztetve. Bocsánat még egyszer az előbbi kirohanásomért - az utolsó mondatnál már gy kicsit elmosolyodok. Remélem, nem haragszik. Komolyan, egy kicsit szomorkásan mondtam egészen az utolsó mondatig.

*Bocsánat, japán
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 27. 21:48 Ugrás a poszthoz

Adam Kensington

Egy össze fogott barna hajú lány sétál a faház felé. Egy pizsama pólót és nadrágot viselt, még varázspálca se volt nála. A nadrág fekete volt, foszforeszkáló holdakkal díszítve, míg a póló szürke, feliratos. A felirat pedig a következő volt: Nincs semmi bajom a vámpírokkal, csak ne szívják ki a vérem. Mezítláb volt, mintha nem zavarja  az, hogy a föld hideg. Nos igen. Ez vagyok én.
A kilógás a suliból könnyű volt. Csak a szokásos. Ha minden jól megy, akkor ma sem lepleznek le. De, még nem iszok a medve bőrére. Majd elkezdek énekelni.
-My shadow's the only one that walks beside me. My shallow heart's the only thing that's beating. Sometimes I wish someone out there will find me. 'Til then I walk alone - igen, a Boulevard Of Broken Dreams-t éneklem a Green day-től. Majd megunom.
Mindjárt odaérek. A faházhoz. És elkezdek valami mást.
- When the days are cold. And the cards all fold. And the saints we see. Are all made of gold - Imagine dragons-tól a Demons.  
A célomhoz érve leülök a faház fájának tövébe.
- Olyan jó lenne most egy gitár. Vagy egy gitárkíséret. Kár, hogy nem tudom hogy hol van az enyém.
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 29. 11:04
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. július 28. 21:28 Ugrás a poszthoz

Adam Kensington

Az, hogy valaki más is tanúja a magánprodukciómnak, csak akkor veszem észre mikor elmegy mellettem. Befejeztem azt, amit énekeltem. Te jó ég, most mit tegyek? Jó kérdés. Felálltam, majd elkezdtem futni felé.
- Hé, te! - Kiáltottam az alak felé.
Mikor elégnek ítéltem a távolságot, a nyakába ugrottam. Jobban mondva a hátára, a nyaka körül a karomat,  a csípője körül  a lábamat fűztem össze. És végül érdeklődve, bizalmas hangon megkérdezem azt, ami napok óta fontos számomra.
- Nem láttad véletlenül a gitáromat? Mert nem tudom, hogy hol van. Amúgy, neked van gitárod? És ha igen, tudsz gitározni? - Itt már nagyon-nagyon kíváncsi voltam. A férfi, mert férfi volt az illető, hideg volt. Mint egy vámpír. Bár, lehet, hogy az. Ki tudja?
- A nevem Lilith. Hét éves korom óta gitározok. Valami, ami nem  köthető sem az apámhoz, sem az anyámhoz - az anya és az apa szavakat úgy mondtam ki, mintha gyűlölném, vagy legalábbis nem szeretném őket.
- Te játszol valami hangszeren? Mert én a gitáron kívül körtemuzsikán meg zongorán úgy-ahogy. Zavar, hogy itt vagyok? Miért indultál a kastélyba?- A fejemet a nyakába fúrom, miközben szívom az illatát.
- Vámpír vagy?
Utoljára módosította:Tüszőfűi Lilith, 2015. július 29. 10:11
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 11. 22:22 Ugrás a poszthoz

Leonie


Lehunyt szemmel lépek be a boltba. Még a tisztásról nálam maradt a nyuszi. Olyan cuki! Egy cuki, imádni való, ennivaló, édes, aranyos kis prücsök! De nekem nyuszi helyett cicám vagy kutyám lesz. Végre egy állat, ami az enyém! Csakis csak az enyém. De mi legyen? Nincs egyetlen egy ötletem sem. Annyi biztos, hogy nem bagoly vagy hal. Meg hangya. Otthon van hangyaboly. Nem fog azért venni, mert most épp nincs nála hangya.  
 Pördülök egyet, Trilliant a vállamra teszem, és elkezdek beszélni.
- Van bármi tipped, hogy mi legyen? Csak mert teljesen tanácstalan vagyok - boldogból lehajtott fejű szomorkássá válok - Víí! Mi lenne, ha valamilyen varázslény lenne, Leonie? Szerinted? - Tágra nyílt szem, vigyorgó, felpörgött, kíváncsi tekintett utána - a dédim soha sem engedte, hogy legyen egy saját állatom! - Össze font kar, dacos tekintet, lábdobbantás - mindig azt mondta, hogy elég, ha vigyázok a tyúkokra. Pedig az uncsi - tényközlő szövegként mondom az utolsót.
Abból, hogy az előbb túl gyorsan váltok hangulatot, alig érzékeltem valamit. Mintha meg sem történt volna. Benyúlok a nadrágzsebembe, és a pillangós hajcsattal hátra fogom a hajam. Azzal a hajcsattal, ami képes gitárrá változni.
- Amúgy Galaxis útikalauz stopposoknak kedvelő vagy? Csak mert ha igen, mi az élet értelme? És mi van május 25-én? Tudsz válaszolni? És amúgy, hányadikos vagy? Mert én elsős, ha elfelejtettem volna megemlíteni. És állandóan megfeledkezek a cipőmről! - Az utolsó mondatnál az állandóant kihangsúlyozom, miközben mosolygok.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 12. 16:26 Ugrás a poszthoz

Nessi


Vigyorogva hintáztam a hintán a játszótéren. Az idő napsütéses. Egy szóval tökéletes.Egy piros rövid ujjút és térd felé érő kék nadrágot viseltem. Mint általában, most is mezítláb voltam. Igen, mezítláb. Még Madagaszkáron szoktam rá.
Ó, Madagaszkár. Hogy mennyire hiányzik! Meg kellene keresni Nessit. Teljes nevén Vér Lanettát. Tényleg, évfolyam és háztársak vagyunk! Ő is elsős az Eridonban, mint én. Mit csinálhat most? Ezer százalék, hogy több embert ismer, mint én. Ő egy amolyan vagány lány, én meg. Én meg én vagyok. Egy furcsa lány. Mit szólna, ha találkoznánk? Meglepődne, Megváltozott egyáltalán? Jó kérdés.
- You’ll never know quite when, well. Then again it just depends on. How long of time is left for you - kezdem el énekelni az Imagine Dragons-tól azOn Top Of The World-öt. Miközben hintázok. Szeretek hintázni. Még várok egy kicsit, majd utána lehet, hogy megyek mászókázni. De nem biztos. Ki tudja?
-
Step one, you say, "We need to talk."He walks, you say, "Sit down. It's just a talk."He smiles politely back at you. You stare politely right on through. Some sort of window to your right. As he goes left and you stay right. Between the lines of fear and blame. You begin to wonder why you came
- The Fray-től a How To Save A Life-t dúdolva éneklem. Egész jó a hangom, veszem észre. Ha bárki látna! Te jó ég, ebbe bele sem merek gondolni!
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 12. 18:03 Ugrás a poszthoz

Nessi


Lehunyt szemmel élvezem a hitázást és a napsütést. Gyöngy az idő, vándoroljunk... Oké, Lilith, most azonnal fejezd be a dúdolást! Meg a magadban beszélést. Bár, mindenki magában beszél, hiába nem mondja ki, mert a gondolkozás annak számít. Ergo, senki sem őrületezheti le a másik, csak mert magában beszél. Mert az olyan, mintha saját magára mondaná azt, hogy őrült.
Egy kiáltást hallok. Lillő? De hiszen az én vagyok! Rámosolygok az illetőre, aki mondta.
- Szia, Nessi! Hogy vagy? Apám, de rég láttalak! - Viszonozom az ölelést, amit kapok tőle. Leül mellém, és elkezd beszélni.
- Semmi érdekes. Jelenleg azon töröm a fejem, hogy hol hagyhattam a gitáromat. Mert elfelejtettem. Pedig nem egy átlagos gitár! De nem ám! - Az utolsó két mondatnál mélyen a szemében nézek.
- Víí, egyszerűen imádom! - Itt elengedem a hintát és kitárom a két karomat - csak a felét. Az alagsort képzeld, szereztem egy új barátot! Mert nekem te vagy az első amúgy - egy kicsit szomorkásan teszem hozzá az utolsó mondatot - meg még azt a részt, ahol vannak az órák meg a klubhelyiséget. Annyira imádom az egészet! - Újra elengedem a hintát - én még egyszer sem vesztem el. Minden itt van a fejemben  - megkocogtatom a kobakomat - és, veled történt valami említésre méltó, Nessi? Biztos vagyok benne, hogy már rengeteg embert ismersz! Meg abban is, hogy eseménydús eddig a sulis éved.
Tovább hintázok és várom Nessi válaszait.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 12. 22:07 Ugrás a poszthoz

Állia


Összefogott barna haj. Világos kék, mintátlan rövid ujjú. Térdig érő, fehér nadrág. Lila szandál. Ezeket viseltem mikor beléptem a könyves boltba. Sok mindent hallottam már róla a kastélyban. Ha a fele is igaz, akkor megtaláltam a mennyországot. Ismerős alkot pillantok meg, Álliát, de nem foglalkozok vele. Miközben körbe nézek, ámulatot és csodálatot fejez ki az arcom.
A legközelebbi könyvespolchoz sétálok, majd miközben nézem meglátok egy mugli irodalmat. Nem érem el. Nem érem. Nem érem el! A csalódottság rögtön felkúszik az arcomra. Pedig annyira elakarom olvasni azt a könyvet! De annyira de annyira! A címe A rontás könyve. Odasétálok Álliához és megszólítom.
- Szia, Állia! Tudnál segíteni? - Kérlelően nézek rá, miközben reménykedek, hogy segít. Ez a harmadik találkozásunk. És ez az első, mikor cipőt viselek. Jelenleg komoly vagyok.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 12. 22:27 Ugrás a poszthoz

Alex


Kötött, piros pulóver melyen kéken rúnaírással van a nevem. Szürke, rénszarvas mintával díszített melegítőnadrág, melyen 4 zseb van. Mind elöl. Mezítláb. A hajam két copfba össze fonva. Ezeket viselem. Az, hogy hideg van nem nagyon zavar. Csak egy külső tényező. Sokkal fontosabb, hogy megfeledkeztem egy dátumról. Így jelenleg csak reménykedhetek, hogy lesz az, amit majd akarok.
Pénztárca? Meg van. Pálca? Kivételesen meg van. Haj csatt ami gitár? Meg van. Úgy tűnik, egyre összeszedettebb vagyok ezen a téren.
Ránézek a fiúra, aki a tőlem 10 méterre levő padon. Jegyzeteli az emberek a fekete noteszába. Majd hátra dől.Unatkozik. Ez nyilván való. Az, hogy kell egy dolog már nem is olyan fontos. Úgy teszek, mintha nem érdekel, majd mikor elhaladok mellette, leülök mellé.
- Miért unatkozol? Amúgy a nevem Lilith. Téged hogy hívnak? - Igen, határozottan fejlődtem társalgás téren. Mosolyogva mondom, barátságosan, érdeklődően. Várom a válaszát.
Igen leszólítok egy vadidegent. Aki akár pszichopata  is lehet. De nem érdekel különös képen.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 00:13 Ugrás a poszthoz

Drága Alex
Ki szociopata

Asperger-szindróma. Ez az első ami rögtön beugrik. Megérzés, és a megérzéseimre halgatni kell. Egy hibátlanul kivitelezett lótuszülésben ülök miközben nézem e fiút. Felszíni érzelmek. Árvaházban nevelkedhetett. Pszihcomókus is láthatta. Erre fogadni mernék. Kifejezéstelen pofát vágok.
- Eridon, elsős - minél kevesebb szóból minél több dolgot akarok megtudni róla - milyen tantárgyakat vettél fel? Előre szólok, ne mérgesíts fel. Még nem voltam dühös a suliban és nem is akarok az lenni. Amúgy, hány árvaházat jártál meg? - Ártatlan kis kérdés lenne, ha később raktam volna fel.
 De most raktam fel. Alig várom,hogy ki fog győzni a kis játékunkban. Ő, vagy én? Ki győz le ki? Jó kérdés. Pár teszt kérdés és percek alatt belefogunk bonyolódni. Elég nagy S.H. rajongó vagyok ahhoz, hogy megtanuljam a testbeszéd alapjait.
- A dédinagymamám után kaptam a nevemet, aki nevel engem. A vezeték nevem Tüszőfűi - lazán ránézek és felvonom a szemöldököm. Na, ebből mit szűrsz ki, tudóskám? Kérdi a tekintetem.
Miközben a pulcsim bal karjáról szedem le a létező szöszöket, gondolkozok. Mit tegyek?
- Szerinted, Alex, mi lehetett legéletveszélyesebb helyzet, amivel találkoztam? - A kérdés, amire biztos rosszul fog válaszolni.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 00:53 Ugrás a poszthoz

Drága Alex

Ki hazudik


Hazudik. De miért? Mi az, amit elakar titkolni? Vagy csak próbára akar tennií, Inkább annyiban hagyom.
- Ha akarsz, bármikor amikor suliszünet van, átjöhetsz hozzánk. Ne mosolyogj. Nem szívből teszed, látszik a szemeden. Mi a baj? - Rögtön a közepébe, gratulálok Lilith. De mégis, mi mást tehetnék? Megszoktam már, hogy két perc alatt kiismerem az embereket. Erre meg, jön ez a srác, tele fehér folttal. Minthogyha nem is lenne ember. Bár, ki tudja. A mai világban.
- Csöndesi. Furcsa, de nem annyira mint a Tüszőfűi. Gondolom, újdonság lehet számodra a varázsvilág, hisz mugliszületésű vagy. Én ebben nőttem fel. Leszünk barátok? - Gondtalanul beszélek. Ne nagyon izgat hogy mit gondol. Amíg nem ismertem ki, addig nem tudok önmagam lenni.
- Láttam élőben egy Magyar Mennydörgőt. Meg egyszer mellém csapott a villám. De nincs különösebb életveszély a személyi hátteremben. Neked? Ettél már egyszerre öt darab snickerst? Mert nagyon finom. És tudom, hogy hazudtál - higgyen amit akar, a saját fejem után megyek akkor is. Vagyis azt csinálok, és úgy gondolkodok ahogy akarok. Majd, hirtelen felindulásból megölelem. Nincs semmi előjele. Csak megteszem.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 09:54 Ugrás a poszthoz

Adam Kensington
Aki vámpír


Adam. A bibliai Ádám. Az Ádám bibliai férfinév, az első emberpár férfi tagjának neve.A név héber eredetű, az eredeti jelentése: ember (az emberi faj neve vált személynévvé). A szó alapjelentése „vörösnek lenni”, az adam szó valamennyi sémi nyelvben egyben „embert”, „földből valót” és „vörös színűt” is jelent. Hirtelen jutott eszembe. Egy kicsit hülyeség. Meg ironikus. Egy vámpír, aki egy bibliai személy nevét viseli.
Wow. Mennyi hangszeren játszik! Irigylem.
- Megtanítasz elektromos gitáron gitározni? - Leugrok a hátáról, majd elé megyek - na, lécci, lécci!
Majd csinálok egy cigánykereket. Ott egy kb. hét méter magas fenyőfa. Meg van a következő játék. Megérintem a vállát.
- Te vagy a fogó, vámpírka! - Elkezdek futni a fa felé. Felmászok rá. Egyik ág, másik ág. Nem követhet ilyen magasra, mert az az ág amin jelenleg vagyok, nem bírja el a súlyát. Ha feljebb megyek, leszakad a úlyom alatt a következő ág. Várom, hogy mit lép. Jelenleg 6, 5 méter magason vagyok. Ez azért nem semmi.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 12:57 Ugrás a poszthoz

Állia


Ránézek. Álliára. Nem nagyon figyelt rám. Nem baj, megértem. Én sem szoktam figyelni másra, mikor olvasok. Egyszerűen szeretek olvasni.
- Az van, hogy nem érek el egy könyvet. Segítesz levenni? - Remélem, hogy igent mond. Kérlelően nézek rá. Gyerünk Állia, mondj igent! Na, lécci, lécci!
A rontás könyve nagyon jó könyv. Még nem olvastam, de csak jót hallottam róla. A címe állítólag nem érthető először.Mármint, hogy miért az. De az első pár oldal unalom után letehetetlen. Mármint a könyv, addig amíg ki nem olvasta az ember. Mert nagyon-nagyon izgalmas, kalandos. Lehet, hogy mugli írótól származik, de akkor is! Miért ne lenne egy könyves boltban?
De ha nem segít, akkor kénytelen leszek más könyvet találni. Ami elég nehéz lesz. Vagyis könnyű. Mert kész könyvmoly vagyok.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Az én szociopatámnak sok szeretettel
Írta: 2015. augusztus 13. 14:21
Ugrás a poszthoz

Elvigyorodok. Egy őszinte, fülig érő vigyor volt. Igazam volt az árvaházzal kapcsolatban. Viszont az Asperger-szindrómával kapcsolatban tévedtem. Nem az, hanem szociopata. Nos, engem őrültnek mondanak egyesek. Alaptalanul. Viszont ő! Ő pszichológusnál is járt.  Többször is. Árvaház-pszichológus. Az érzéketlensége nem lepett meg. Magas IQ-ja sem. Az, hogy nem tudja a születése körülményeit egy kicsit, nos furcsa. De csak egy kicsit. Nem annyira.
- Hát, az én történetem sokkal uncsibb. Meg izgalom mentesebb. Viszont te meg rengeteg rossz dolgot élhettél meg. Nekem szimplán a szüleim nem törődnek velem. Nem fogok elrohanni, meg ilyenek. Az árvaház abból jött, hogy azt hittem, hogy Asperger-szindrómás vagy. Pedig szociopata. Na mindegy - belenyúlok a zsebembe. Pár cukorka van benne - kérsz cukrot?
Alexet cukorral kínálom, nem törődve a következményekkel. Nyitott könyv vagyok számára.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 14:55 Ugrás a poszthoz

Bekapok a számba egy cukrot és behunyom a szemem. Hagyom, hogy szétáradjon a nyelvemen a cukor íze. Majd ránézek.
- Nincs mit. Egy sárkány szerintem is kirángatna az unalomból. Amúgy ha egy japán, mugli lánynak kellene venned valamit a névnapjára, te mit vennél? Nem olyan fontos, maximum írok neki egy haikut, de azért mégis. Egy kicsit feledékeny vagyok - nem érdekel különös képen a múltja. Már nem. Lesz ami lesz.
- Gondolom akkor kerültél pszichológushoz, mikor ripityára törtél pár ujjat. Nos, én hiába haraptam meg kiskoromban az embereket, és még mindig hangulatingadozásaim vannak. Mégsem kerültem pszichológushoz - a szemébe nézek unatkozik. És eszembe jut valami.
- Találd ki, hogy mire gondoltam!
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 16:50 Ugrás a poszthoz

Állia


Állia sóhajt. Majd meg tudom, hogy miért. Hogy melyik könyvet? Ez egyszerű.
- A Rontás könyvét Giovanni Del Potétól - úgy tűnik, le akarja varázsolni.
Már alig várom.
Háromszor találkoztam vele. Most a legkedvesebb. De lehet, hogy szimplán minél hamarabb túl akar esni rajta.
Úgy tűnik, észre vette, hogy van a lábamon szandál. Lehet, hogy szóvá teszi. Kinyitja száját, majd becsukja. Ő is és én is szeretnénk olvasni. Ami meg is fog valósulni. Még hozzá hamarosan.
- Mennyire szeretsz olvasni 10-es skálán? - Ártatlanul felteszek egy kérdést Álliának.  Várom a válaszát.
Miközben széjjel nézek, meglátok egy másik könyvet is ami eléggé érdekel. Kitűnő, akkor ma két új könyvem lesz.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 13. 18:35 Ugrás a poszthoz

Állia


Az invito-val hívja magához a könyvet. Ügyes. Megnézi, majd odaadja. Én meg elvezem tőle.
- Köszönöm szépen, Állia! - Mosolyogva köszönöm meg. Örülök, hogy segített.
Odasétálok egy másik polchoz, miközben olvasom a könyvet. Elkezdek gondolkozni, hogy megvegyem-e a másikat is. A címe Mark of Athene. Angolul van. Nem okozna nagy gondot. Vizsgák után fogom megvenni. Különben a többi része is kellene, ami viszont azt jelentené, hogy nem tanulnék. Vagyis egyelőre marad ez. Tipikus fantasy egy óra alatt kiolvasom. Inkább itt kiolvasom. Lehet, hogy mégsem fog érdekelni. Ki tudja?  
Belemerülök a könyvbe. Se kép, se hang. Csak én és a könyv. Tényleg nagyon jó. Eseménydús, izgalmas, kalandos.

Köszöntem a játékot!
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Az én egyetlen szociopatám.
Írta: 2015. augusztus 13. 22:39
Ugrás a poszthoz

Felélénkülök. Önmagam leszek. Nem fogom vissza magam. A hangulataim változnak. Nem maradok meg egynél. Szét hullik a több hetes gyakorlat. Vége ennek.
- Vagyis marad a haiku. Kár, azt hittem hogy te tudsz. Egy idős velünk, szereti a Mangákat és mangaka. Vagyis Mangát ír. Oké, ez most furán hangzott -   szomorú, beletörődő, komoly, boldog. Így követték szépen sorban egymást  az érzelmeim.
Ránézek. Előyzör dühös voltam, de már boldog. Ilyen a z élet. És így változik a hangulatom.
- Igen, és nem, nem élőlény. Sose fogod kitalálni! - Mondom, majd csilingelően felnevetek.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 19. 08:54 Ugrás a poszthoz

Rozsos Annamária
A hetedik te vagy

Vizsgaidőszak van. A könyvtárat megkímélem a tanulás módszerétől. Emiatt a Trófeaterembe igyekszem. Majd, ha megkérdezik, hogy mi az, amit ott műveltem, azt mondom, hogy tanultam. Már ha, amit én csinálok, az tanulás.
Emiatt cigánykerekezve, a Highway to Hell-t énekelve megyek a terembe. A hajam össze-vissza van, ma elfelejtettem fésülködni. Nem, az  sem látszik, ha fésülködöm, szóval mindegy. Egy narancssárga pólót és egy zöld sortot viselek. Szokásomhoz híven nincs rajtam lábbeli.
Egy lányt veszek észre. Rögtön álló helyzetbe vágom magam. Nem érdekel, hogy mit gondol rólam.  Bár, nagy eséllyel azt, hogy őrült vagyok. Ilyen 90% arra az esély. Majd odaszökdelek hozzá.
- Szia, a nevem Lilith. És a tiéd? Amúgy, te akarnál egyáltalán kupát? Mert én nem. - Önmagamat adom, ami sokszor vezet jóra. Szinte mindig. Hát igen, ilyen vagyok.
Á, nem vagyok nem normális. Á, egy kicsit se. Á, nem szoktam  égő helyzetbe hozni magam. Egy kicsit se. Csak nagyon.
Utoljára módosította:Révész Kornél, 2015. augusztus 19. 11:54
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 19. 10:11 Ugrás a poszthoz

Itt van Lanetta! Vagyis Nessi. És jönnek a szavak, mondatok. Amikre válaszolgatok.
- Nem vagyok olyan jó, csak hobbi szinten. De ha akarod, akkor szívesen adok magán órákat.
Hiányzott Nessi. Ő olyan, mintha a nővérem lenne. Még ha csak ez a második találkozásunk is.
Igen, tényleg olyan a kastély, mint egy film díszlete. A gitár meg tényleg nincs a fejemben. Még hogy rengeteg barátom lesz? Ja, persze. Én meg most jöttem le a falvédőről. Na, mondtam én, hogy sok embert ismer! Asszem, itt az ideje válaszolni.
- Szereted a kakaós csiga szélét? Mert szerintem te olyan ember vagy, aki a belsejét szereti. Van már barátod? És ha igen, ki? T jó ég, annyi mindent kell megbeszélnünk! És mindjárt vizsga időszak! Igazi kalózszellemet láttál! Nagyon irigyellek! Emiatt köteles vagy az egészet elmesélni! - Összefonom a karomat és ránézek. Ehhez képest én egy semmi vagyok. Nem is az Eridonba illenék. Hanem a Navinébe. Vagy sehova. Elszomorodok. Majd felvidulok. Azért, én is szoktam hülyeséget csinálni.  Nem sokszor, de szoktam. Mint kihívni egy vámpírt fogócskára. Felmászni egy fára, majd rájönni, hogy nem tudsz lemenni. És egy csomó más dolgot.
- Az én napjaim hogy telnek? Unalmasan. Nincs dolgom, vagy legalábbis alig. Leginkább akkor találkozok másokkal, amikor felfedező túrára megyek. Ami elég ritkán van. Szinte sose.  Na, lásd be, hogy te sokkal bátrabb vagy! - Kiugrok a hintából és felé fordulok - gyere mászókázni!
Elkezdek rohanni egy nagyobb kötélmászókára és felmászok. Nagyon könnyű. Egyik láb, másik láb, egyik kéz, másik kéz. És tádám, már fenn is vagyok! Felnevetettem. Ha valamiben jó vagyok, az a mászás.
Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVRPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2015. augusztus 19. 12:22 Ugrás a poszthoz

Adam Kensington

Ott vagyok a fán. Adam, úgy tűnik, hogy nem jön utánam. De, ezzel is megyek valamire. Ha nem üldöz, az azt jelenti, hogy nyugodt. Nyugalom szigete. Több, mint 500 éves szerintem. Akkor összegezzük, hogy mit tudunk róla: Egy: vámpír. Kettő: Londonban született az viselkedése és az alig, szinte semennyire észrevehető akcentusa alapján. Londonon belül, pedig a neve alapján Kensingtonból is jöhetne.
- Londoni vagy? - Bukik ki belőlem a kérdés, majd lemászok a fáról. Az utolsó két méternél ugrok. Egyszerűbb, mint mászni. A távolból mennydörgést hallok. Még csak az kéne. Pedig kint akartam éjszakázni. Akkor meg a Faházban alszok. Se baj. Nekem mindegy.
Adam úgy hat rám, mintha egy üveg nyugtatót dugtak volna le a torkomon. Már nincs kedvem ugrálni, cigánykerekezni, szaltózni. És hirtelen eszembe jut egy dolog.
- Meg van, hol hagytam a gitárom! - Kiáltok fel örömtelien. A Faházban hagytam. Ilyenről feledkeztem meg? Te jó ég. Nem vagyok komplett.
Oké, már lassan megint önmagam vagyok. Odasétálok hozzá. Szemben vagyok vele. És megszólalok.
- Lehet, hogy furán hangzik, de egy kicsit tartok tőled. Ha az ösztöneimre hallgatnék, akkor vagy elfutnék vagy elkezdenélek kérlelni, hogy mutasd meg a fogaidat. Már csak ezért sem hallgatok az ösztöneimre. Amúgy, nekem milyen illatom van? Mint emberként? - Komolyan mondom. Majd az utolsó kettő mondatnál átváltok vidámra. Egy kicsit gyorsan változik a hangulatom.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Tüszőfűi Lilith összes RPG hozzászólása (106 darab)

Oldalak: [1] 2 3 4 » Fel