36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Fontosabb időpontok:
  • Szeptember 30: Évfolyamléptetési kérvények leadása
  • Október 01: Megkezdődik az új tanév
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Kelemen Farkas
Bogolyfalvi lakos, Elemi mágus, Illúziómágus, Auror


növénymágus
offline
RPG hsz: 372
Összes hsz: 517
Írta: 2016. március 29. 10:04 | Link

Tüszőfűi Lilith
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Még van pár órája az egész nagy ünnepség előtt. Nem sok kedve van talpig díszben ott feszíteni, de amit muszáj, azt muszáj. Sajnos. Pillanatnyilag sokkal jobban érdekli például ez az egész iskola, a kastély, a diákok. Legszívesebben már most belevetné magát a munkába, hogy minél előbb akadjon valami érdemlegesre, ez azonban még várat magára. Nem hagyják kibontakozni holmi puccos ünnepély címén. Pedig még csak nem is munkamániás igazából, ennyire nem. A hátralévő pár órát legalább kihasználhatja arra, hogy körülnézzen ebben az intézményben, aminek hála a jó égnek, soha nem volt diákja. Megkönnyebbülten fel is sóhajt a gondolatra, hogy valami hihetetlen sorsfordulatnak köszönhetően éppen megúszta, hogy itt kelljen eltöltenie életének legalább öt, ha nem hét évét. Ez a vélemény természetesen nem akadályozza abban, hogy érdeklődve nézzen meg mégis minden egyes festményt a falon, minden egyes ajtót, valahol mélyen abban a reményben, hogy sikerül találnia valami kivetnivalót valahol. Bárhol. Vagy legalább egy szabályszegő diákot, hiszen az állítólag itt úgyis akad bőven. Neki aztán igazán megfelel bármi, ami nem teljesen felel meg a szabályzatban leírtaknak. A folyosóra befordulva végül megtorpan. Mi a szösz? Egy kanapé? Iskola ez, vagy könnyed teadélutánok helyszíne? Mindjárt megjelenik netán az Őrült Kalapos is és megkínálja egy teával, mert nincsen születésnapja? Szemöldökét felvonva indul el lassú léptekkel tovább a folyosón, hogy alaposabban is megnézze a bútordarabot, aminek szerinte itt igazán nincs semmi helye.
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2016. március 29. 10:56 | Link

Kelemen Farkas

És igen! Végre valahára újra itt, az iskolában! Nagyon örülök ennek, mert szeretek itt lenni. Persze, ez nem azt jelenti, hogy csakis csak örülni tudok. Itt van Kara Zoltán is. És a kviddics is egy kicsit ijesztő lesz. Nem annyira ismerem az új játékvezetőt, de hallani már hallottam róla. Állítólag egy igazi profi.
Vidáman ugrálok a folyosón, mikor meglátok egy tök ismeretlen felnőttet. Lelassítok, így csak sétálok. Valljuk be nyugodtan, Luffy és Minni nincsen itt, így nem tudják az illetőt megijeszteni. Kár, de szerintem így is elkerülhetetlen a pletyka, ha meglát a Bibircsókos banya. Á, hogy mennyire utálom a pletykákat. És hogy miért is elkerülhetetlen? Mert mezítláb vagyok, festékes a hajam, a pólóm és festékszagot árasztok. Bár lehet, hogy mára már hozzászoktak. Lassacskán odaérek az úrhoz. Természetesen mint mindig, most is mosolygok. Hiába, van, ami soha sem változik. Mint mondjuk a mosolygás, ami mindig lesz, ha rajtam múlik. Ha valakinek nem tetszik, meg lehet mondani nekem.
- Jó napot kívánok! Tüszőfűi Lilith vagyok, magát hogy hívják? És maga tanár, vagy milyen posztot tölt be a suliban? - Kérdezem meg egy vigyorral a képemen. Az én arckifejezéseim sohasem műk, egytől-egyig valós érzelmet fejeznek ki. Vagy hozzászokik az ember, hogy nálam nem léteznek bizonyos dolgok, vagy elszökik. Ez egy amolyan megszoksz vagy megszöksz nálam. Mert én vagyok én. Eszembe jut egy dolog, de előtte inkább megkérdezem - megölelhetem magát?
Hozzászólásai ebben a témában
Kelemen Farkas
Bogolyfalvi lakos, Elemi mágus, Illúziómágus, Auror


növénymágus
offline
RPG hsz: 372
Összes hsz: 517
Írta: 2016. március 29. 15:48 | Link

Tüszőfűi Lilith
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Már éppen eléri az említett bútordarabot némileg elégedetten, tekintve, hogy az már az elhelyezésével is sikeresen kivívta a nemtetszését. Ez nem vénlányok délutáni hímzőkörének rendelt hely, még ha kastélyról is van szó. Ez egy oktatási intézmény, hát tessék ahhoz igazodni a berendezéssel is. Legjobb esetben is egy klubhelyiségben volna a helye. Nem mintha olyan fontos lenne, de ha már kénytelen ezzel beérni szabálytalanság címszó alatt e percben, hát megnézi közelebbről is. Amikor éppen elég közel ér az említett bútorhoz, hogy aztán zsebre dugott kézzel megálljon előtte, súlyát bal lábára helyezve, kissé oldalra döntött fejjel szemlélni elmélyülten a kanapát, megtörténik a katasztrófa. Ideje sincs kellőképpen elmerülni a furcsa jelenségben, mert egy még furcsább elvonja a figyelmét. Tesz is egy lépést hátrébb, hogy elkerüljön mindenféle fizikai kontaktust a két lábon járó katasztrófával. Körül is néz hirtelen, hogy vajon rossz helyen lenne? Ugyan nem az Őrült Kalapos az illető, de nem áll messze tőle. Mezítlábas, festéktől bűzlő teremtménnyel áll szemben, akiről az a gyanúja, hogy még meg sem száradt teljesen a ki tudja mi módon rákerülő festék. Ez itt a zárt osztály? Kevésen múlik, hogy nem kiált ápolóért, főleg, miután a két lábon járó szín- és illatkomplexum bemutatkozik és azt kérdezi, megölelheti-e. Nem. Szörnyülködve tesz még egy lépést hátra, megrázva a fejét.
- Semmi esetre sem ölelhet meg - közli a biztonság kedvéért, mert nem biztos benne, hogy a vele szemben álló valaki érti a testbeszédet. Az sem kizárt, hogy a szavak értelmét felfogja, de azért ő még próbálkozik.
- Kedves kisasszony, önnek nem a tanévnyitóra kellene készülnie? - érdeklődik aztán, amint sikerült rendezni vonásait.
- Tisztában van vele, hogy egyáltalán nem kellene itt tartózkodnia ilyen állapotban? - kérdezi meg, bár nem biztos benne, hogy a lány egyáltalán tudatában van annak, hogy ez egy iskola. Ő maga is kételkedik e pillalantban abban, hogy ez tényleg egy iskola.  
Utoljára módosította:Kelemen Farkas, 2016. március 29. 17:28
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2016. március 29. 16:54 | Link

Kelemen Farkas
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Hátralép az úr, körül is néz, de nem tudom, hogy mi célból. Elszontyolodok egy pillanatra, lenézek, majd újra mosolyogva ránézek. Még mindig van időm átöltözni, főleg, hogy itt van a hátamon a hátizsákom, ami nem festékes. Megforgatom szemeimet, igen értem a testbeszédedet, bárki is vagy.
- Kedves uram, mielőtt kérdezne, maga is felelne a másik két kérdéseimre? Ki maga és miért van itt? - Kérdezem meg, miközben keresztbe teszem a karjaimat. A következő kérdésére csak sóhajtok egyet. Nem, nem vagyok tisztában. Persze, hogy tudom!
- Miért, maga azt hiszi, hogy így szándékozok megjelenni? Mert akkor téved. Tudja, a táskámban van váltásruha, uram. És higgye el, hamar meg fog szokni, sőt, lehet, hogy vissza fogja sírni azt az időt, amikor máshol volt - teszem hozzá egy mosoly kíséretében. Hiába, nem hagyhattam ki. Egyszer már szörnyülködött és ledöbbent miattam. Megvan, hogy mit fogok csinálni ebben a tanévben. Őrülten elvigyorodok, majd rendezem a vonásaimat. De azért a gonoszan felcsillanó szemem sok mindent elárulhatott neki így is szerintem. Mert ez az év szuper lesz. Összedörzsölöm a tenyereimet miközben rámosolygok.
- Tudja, uram. Sokszor vagyok festékes, amiatt mert a kutyám előszeretettel dönti el a festékes állványt - legyen erre is felkészülve, ha már itt van az úr, véleményem szerint. Remélhetőleg nem lesz semmilyen nagyobb változás az iskolarendszerében. Nem akarom, hogy az legyen, nagyon nem. Persze, ezt nem én döntöm el, de akkor is.
Hozzászólásai ebben a témában
Kelemen Farkas
Bogolyfalvi lakos, Elemi mágus, Illúziómágus, Auror


növénymágus
offline
RPG hsz: 372
Összes hsz: 517
Írta: 2016. március 29. 18:05 | Link

Tüszőfűi Lilith
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Vajon a gyönyörű szép áprilisi nap örömére igyekezne valaki ilyen meglehetősen furcsa módon megviccelni? Hiszen csak néhány óra múlva válik világossá az iskola diákjai számára, hogy ezután minden lépésük figyelve lesz tulajdonképpen. Abban talán még reménykedhet, hogy mégiscsak felbukkan egy ápoló, és napirendre térnek az események fölött. Micsoda körülmények. Ezt meg is jegyzi magának. Nem tudta, hogy a Bagolykő Mágustanoda ilyen különleges profilú intézmény, pedig minden egyes papírt végigolvasott az első szótól az utolsóig. Biztos benne, hogy semmit nem hagyott ki dokumentálódás címszó alatt. Soha nem végez félmunkát. Ez esetben viszont a fennálló állapotok áldatlanabbak, mint gondolta. Felvonja szemöldökét a hozzá intézett számon kérő kérdésnek köszönhetően, ráadásul micsoda egy hangsúlyt enged meg magának. Mintha legalább egy óvodába jártak volna, vagy ilyesmi. Nem mintha nem sírna le róla, hogy nincs a helyzet magaslatán. Legszívesebben homlokon csapná magát ebben a pillanatban, hogy csak nem kifogott egyet az abszolút kedvencei közül, de nem teszi.
- Mert ha nem, mi lesz? Nem vagyok tanár, ha ez megnyugtatja. Kelemen Farkas, minisztériumi alkalmazott - válaszol. Bár nagyon viszket a tenyere ebben a pillanatban, hogy már csak a példamutató magaviseletért is kiosszon valami jó kis büntetést, de még el sem kezdődött a tanév. Mélyen beszívja a levegőt. Sajnos, a folytatásban sem javul a helyzet, és már előszeretettel osztana ki egy nagyobb lendülettel indított buksisimogatást is. Nem. Nem fog. Inkább csak orrnyergét súrolja meg egy kicsit, majd visszadugja zsebébe a kezét, mert még megszalad.
- Hogyne, természetesen. Már most visszasírok bizonyos időket - sóhajt fel. Az a vigyor meg az őrült csillogás végképp olyasmi, amiről úgy érzi, hogy figyelemre méltó, és természetesen állandó orvosi ápolásra.
- Remélem, a zubbonyát nem felejtette otthon. Ha mégis, csak keressen meg, és intézkedem az ügyben szívesen - vakargatja meg a homlokát, azon igyekezve, hogy ne hozzon olyan döntést, amit nagyon megbánhatna aztán.
- Értem - közli szemét forgatva. Nagyon nem érdeklik a részletek. Összekeverik a pszichológussal?
- Esetleg ne üljünk le és beszéljük meg egy csésze tea mellet, kötögetés közben, hogy az aktuális csillagállás hogyan hat a kegyed lelkivilágára? - kérdezi most már egy egészen kicsit ingerülten szusszantva.
- Jobban jár a kisasszony, ha most inkább megy és rendbe szedi magát, aztán pedig megjelenik az évnyitón - ajánlja végül, néhány mély levegővételt követően, majd pedig meg is várja, amíg a lány útnak indul, utána pedig ő is megy lejegyezni az észrevételeit, de még egy aktát is összeállít menten, ha rajta múlik.  
Utoljára módosította:Kelemen Farkas, 2016. április 2. 02:48
Hozzászólásai ebben a témában

Tüszőfűi Lilith
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 4696
Írta: 2016. április 2. 12:21 | Link

Kelemen Farkas Felügyelő Úr
Néhány órával a tanévnyitó előtt

Amint megszabadulok tőle, kiszedem a hajamból a festéket, mert kezd már zavaró lenni. Hiába, nem mindig lehet az ember haja festékes. Megmondja a nevét. Kelemen Farkas. De miért minisztériumi alkalmazott? Minek ide olyan? Oké, vannak páran, de azok nem ennyire karót nyeltek mint eme példány. Rávigyorgok, miközben válaszol. Sajnos, ennél csak rosszabb lesz. Egyszer meg fogom ölelni és kész, a mostani célom ez! Lehet, hogy nem fog sikerülni, de legalább elérhető számomra.
Zubbony, mármint kényszerzubbony? Kinek, nekem? Inkább neki, ha most komolyan gondolja.
- Nekem nincsen rá szükségem és nem is hagytam otthon. Viszont maga, Kelemen Farkas úr a humorát elhagyta - nem tudom megállni, hogy ne ezt mondjam. Ha most elővenném a gitáromat és elkezdenék rajta dobolni, akkor bánná a kérdését. De nem teszem meg. Biztos neki is sok dolga van, nem csak nekem. Hallgatom azért őt.
- Bocsánat, de a teát nem szeretem, a kötés pedig velem életveszély - egyszer kötöttem, akkor is a kórházba kellett menni. Annyira béna vagyok, hogy elvágtam a saját kezemet. Ingerültnek tűnik, ez már jó jel. A következőre csak a szememet forgatom.
- Épp ezt terveztem uram. Viszontlátásra az évnyitón, Kelemen Farkas úr! - Intek is egyet, majd megfordulok és megkeresem a legközelebbi mosdót, ahol rendbe szedhetem magam.

Köszöntem a játékot!
Utoljára módosította:Egerszegi Nina Viktória, 2016. április 2. 14:21
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet