37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet

Oldalak: « 1 2 ... 39 ... 47 48 [49] 50 51 ... 54 55 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Armand Cedric Felagund
Mestertanonc Rellon (H), Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 75
Összes hsz: 83
Írta: 2022. november 3. 16:49 | Link

Bánffy Albert Tamás
-megjelenés-

Fülében fülhallgató, dübörög benne valami modern trap, egyik kezével a combján dobol, miközben szótlanul keresgél az előtte lévő könyvespolc könyvei között. Gerincről gerincre siklik a tekintete, mindig csak az elejét olvassa el a címeknek. Elvégre tudja, mit keres.
A könyvtáros volt kedves eligazítani, hogy hol keresse az "Értelmes lények jogai az európai integrációban" című könyvet. A legtöbben már a cím olvasása alatt elalszanak - és ami azt illeti, még Armandnak is elég szárazul hangzik, de amit muszáj elolvasni.. azt muszáj elolvasni.
Először is mondjuk jó lenne megtalálni a kérdéses kötetet, de ahol elvileg a besorolás szerint lennie kellene, üres a polc. Pedig megkérdezte, hogy kivették-e! Elvileg bent van - erre mégis hiányzik.. _nem létezik_ hogy valaki más is kivette! Nem lehet más is olyan elvetemült és hülye, hogy ezt az önkínzásnak is betudható olvasmányt akarja. Az is lehet, hogy csak rossz helyre tették vissza.
- Damn, sosem fogok végezni. - Egyik lábáról áthelyezi a súlypontját a másikra, lehajolva elkezdi a lentebbi polcokat átnézni, hátha oda lökték be hanyagul.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bánffy Albert Tamás
Egyetemi hallgató, Világalkotó, Végzett Diák


Berci | zsiráf
offline
RPG hsz: 116
Összes hsz: 204
Írta: 2022. november 3. 22:40 | Link

Armand Cedric Felagund


Önmagához hűen, ezúttal is jelzi a karkötői csörgése, hogy merre jár a polcok között. Vállig érő haját lazán összefogta, inge ujját könyékig tűrte, ebből látni, hogy mekkora munkában van. Már kisebb kupacot hordott össze a legközelebbi asztalra, és még gyűjtöget. Lehet, hogy bárki más unalmasnak találná a témát, de őt roppant mód érdekli minden, amit csak fellelni képes értelmes lényekről és képességbirtokosokról jogi szempontból. A családban mindenkinek megvan a maga kis szakterülete, ennek szellemében őt is bátorították, hogy keresgéljen, és a nagy kutakodásban itt kötött ki. A képességek főként a családban időnként előforduló elemi mágia miatt kerültek képbe, az értelmes lények jogai pedig amolyan passió. Találkozott már néhány faj képviselőivel, kacérkodik a gondolattal is, hogy megtanulhatna sellőül is, ha már franciául egyébként sem óhajt egyelőre minden családi nyomás ellenére sem, és miért ne foglalkozhatna a jogaikkal is akkor már. Amíg egyszer miniszter lesz belőle, kell valami jó időtöltés, amivel nem csak pénzt kereshet, de kapcsolatépítésre is ideális. Egy kötetet közben félig már átnézett, bőszen jegyzetelve, ám az egyik lábjegyzetnél elakad. Olyan esetre tesznek utalást, amelyet egyik begyűjtött kötetben sem talál, hiába nézi át az említett esetek listáját a függelékben. Egy elégedetlen szusszanás kíséretében a hajába túr, feltápászkodik, és a kötettel a kezében - ujját gondosan ott tartva könyvjelzőként, ahol éppen tart -, elsétál a megfelelő polcig. Szabad kezét az álláig emelve elgondolkodva néz végig a polcon. Vajon melyik könyvben olvashat a holland esetről, amely a vélák integrációját érintette. Igazán szeretné tudni a részleteket, nem csak annyit, hogy az esetre 1978-ban került sor és a hágai mágusbíróság nem a vélák javára döntött.
- Elnézést - szólal meg végül, amikor meglát egy holland nyelvű kötetet, és a srác előtt átnyúlva le is emeli a polcról azt. Talán jó lesz. Közben mindenesetre jól láthatóvá válik a kezében tartott könyv borítója, és azon a cím is. Értelmes lények jogai az európai integrációban.
Utoljára módosította:Bánffy Albert Tamás, 2022. november 4. 16:22 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Armand Cedric Felagund
Mestertanonc Rellon (H), Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 75
Összes hsz: 83
Írta: 2022. november 4. 21:42 | Link

Bánffy Albert Tamás

Elképesztő pontossággal... Nem veszi észre az általa keresett könyvet, talán jobban tudna koncentrálni, ha nem hallgatna zenét közben, de a pillanat elszállt, már rég nem is azt a polcot szemlélgeti. Pont ezért lepi meg annyira, amikor kinyúlik előtte egy kéz és elsuhanó előtte egy könyv. Gyanúsan ismerős címmel!
- Wait! - Első ösztönös reakció, rögtön ki is egyenesedik, a fülest kihúzza füléből. Hamar felismeri, hogy nem volt túl udvarias a felütése, így mintegy bocsánatkérőn biccent.
- Vagyis bocs, meglepődtem, én is pont ezt keresem. Meglepett, hogy mást is érdekel.
Meg az is meglepte, hogy akut vaksàggal is diagnosztizálhatnák annak alapján, amilyen könnyedén tovasiklott a tekintete a könyvgerincen továbbra is. Ránézésre az eridonos nagyjából egyidős lehet vele, plusz-mínusz egy-két évfolyam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bánffy Albert Tamás
Egyetemi hallgató, Világalkotó, Végzett Diák


Berci | zsiráf
offline
RPG hsz: 116
Összes hsz: 204
Írta: 2022. november 5. 00:09 | Link

Armand Cedric Felagund


Meglepetten pillant a srácra, amikor rászól, hogy várjon. Gyorsan pillant körbe, de csak ő van itt, aligha szólhatott másnak a nem túl udvarias reakció, de ki tudja, mi váltotta ki. Csak remélni meri, hogy nem egy pók ül a vállán vagy ilyesmi, mert ha igen, akkor ki fog menekülni a világból is. Már nyitja is a száját, hogy megkérdezze, segíthet-e valamiben, amikor a másik biccent és érthetőbben is kifejti, hogy mit is szeretne. Nocsak. Ettől már egész barátságos mosoly kúszik az arcára, és a holland követet a magyarra helyezve így felszabadult jobbját a másik felé nyújtja.
- Üdv. Még nem találkoztunk. Bánffy Albert Tamás - mutatkozik be máris. - Bevallom, én is abban a hitben voltam, hogy csak engem érdekel a téma, de micsoda örömteli véletlen olyannal találkozni, akit ezek szerint ilyen kérdések is foglalkoztatnak. Mindenesetre befejezném még ennek a tanulmánynak az olvasását a vélákról, aztán akár még egyezkedhetünk is róla - ajánlja máris előzékenyen. Megszokta, hogy ha támogatókat szeretne gyűjteni majdani karrierjéhez, érdemes előzékenynek és nagylelkűnek mutatkoznia. Egyelőre azonban még egészen határozottan fogja a kötetet. - Beadandóhoz lenne rá szükséged? Már csak néhány oldal van hátra belőle, aztán majd később is olvashatok még a sellőkről és a kentaurokról, ha sürgősen lenne rá szükséged.
Utoljára módosította:Bánffy Albert Tamás, 2022. november 5. 11:15 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Erdődy Hella
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 123
Összes hsz: 136
Írta: 2022. november 7. 19:14 | Link

Álmos
face


Komolynak kellene maradnia és nem adni jelét semmi érzésnek. Elvégre ő egyfelől tanár, másfelől pedig a nemes Erdődy ház tagja, egy valódi, aranyvérű grófnő. Itt álljunk is meg egy pillanatra! Miért is kellene neki egy érzéketlen perszónának lennie? Ezt kérdezné testvére Nimród, aki mindig arra biztatja nővérét, hogy húzza ki kecses hétsójából a karót és legyen könnyedebb. Mert az még koránt sem egyenlő az áldozattá válással. Ezért, s mivel megnyugvással tölti el a fiatal férfi reakciója kijelentésére, ajka széles mosolyra ugyan nem húzódik, de széle megrándul felfelé mielőtt megszólalna. - Azok lesznek itt bőven - mondja elegáns mozdulattal foglalva el a helyét, majd miután Ohridszki úr is megtette ugyanezt, végre rátérhetnek a lényeges dolgokra. Végighallgatja első kérdését. Néhány pillanatig gondolkozik rajta. Jó kérdés. Lényegre törő, logikus és valódi érdeklődésről ad tanujelet. - Nincsen. Egy nincsen. Többet kell összekapcsolni - kezd bele épp a magyarázatba, amikor a fiatal úr a szavába vágva megint megszólal. Általában ezt pont levonással díjazza, ám jelen esetben nem tanórai körülmények lévén, ettől nagylelkűen eltekint és csak egy sértettnek hangzó kis szusszanással reagál. Szemöldökét viszont hamar összevonja a hallottakra. Nem igazán volt rá péld, hogy benne bárki is megbízott volna a diákjai közül, de semmit sem késő elkezdeni. - Igen. Itt fog maradni. Erre nemesi szavamat adom - mondja és biccent, hogy beszéljen csak tovább. Nincs benne kíváncsiság. Az a fajta biztosan nem, amire a közemberek képesek. Inkább érdeklődést mutat, azt is igen visszafogottat. Kezeit egymáson pihenteti ölében, hátát egyenesen tartja, lábait bokában keresztezi az asztal alatt, miközben a vallomásra várakozik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Autumn Rue Danvers
Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós


A Nemes
offline
RPG hsz: 454
Összes hsz: 596
I'm walking down sunset
Írta: 2022. november 7. 21:28
| Link

x


Agresszívan söpörtem le Zalán kezeit a vállamról, és hatalmasat sóhajtottam, hogy ne a hangom lobbanjon rá a fiúra, mint a pokol tüze. Még hogy csodálatos hír, igen, két évvel ezelőtt. De ma?
- Nem, egyáltalán nem az. Megint el fog szúrni mindent. Ha... ha Winter megtudja, megint teljesen meg fog kattanni. Épp csak visszatalált magához a bandával. És Summer? Nem mondanám, hogy megnyílik nekem, de már beszélgetünk. Ha most megint fog minket és hazacipel, az senkinek nem lesz jó. Hiszen már nincs is olyanunk, hogy haza. Elvesztettem. Érted? - borultam ki teljesen, amit az utóbbi hetekben nem engedtem meg magamnak. Elsüllyesztettem minél mélyebbre, hogy ne bánthasson, de most valahogy az egész egyszerre jött fel a torkomon.
- Épp csak el tudtunk jönni abból az országból, mielőtt a híd alá kerültünk volna. A nagyi miatt van ágyunk. És most megint költözzünk át egy másik házba? És mi a biztosíték, hogy nem megy el megint? - tettem fel a kérdéseimet, egyiket a másik után. Jobb lett volna őket az anyám arcába, de helyette Zalán kapta őket, mintha hibás lenne bármiben is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

I N T U I T Í V   D Í V A
(Hollósi, 2021)
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1496
Összes hsz: 1812
Írta: 2022. november 7. 23:48 | Link

Autumn


Elharapta a hangos sóhajt, amit bár a tanácstalanság próbált felszínre hozni, de Autumn félreérthette volna. Ismerte már ezt a viselkedést, talán túlságosan is. Gondosan elkezdte válogatni fejben a szavakat.
 - Hallottam pletykákat. Egy bizonyos lányról. Akinek senki nem mondhatja meg, mit tegyen. Iszonyatosan makacs és ha egyszer valamit a fejébe vesz, nincs az az ember, aki megakadályozza abban, hogy végigcsinálja. - Tudta, hogy kockázatos, de egyszerűen így érezte helyesnek: ujjaival Autumn keze felé közelített, hogy óvatosan megfoghassa.
 - Ne beszélj butaságokat, kérlek. - Vonásai fájdalmat tükröztek, fejét oldalra döntötte, a másik tekintetét kereste. - Szeretném, ha... tennél fejben egy lépést hátra, hogy más szögből is láthasd. Felnőtt ember vagy, Autumn. A saját sorsod kovácsa. Senki, de tényleg senki nem szólhat bele az életedbe. És... sajnos azt kell mondjam, hogy a testvéreid is hasonlóan keményfejűek. - Kelletlen igazság volt, de attól még... Nos, igazság.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Autumn Rue Danvers
Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós


A Nemes
offline
RPG hsz: 454
Összes hsz: 596
I'm walking down sunset
Írta: 2022. november 8. 12:16
| Link

x


A tehetetlenség úgy terített el, mint a mocsok a Kamilo tengerpartot Hawaiin. Beletúrtam gubancos kontyomba, és kérlelően néztem Zalánra. Egy pillanatig, talán kettőig. Makacs vagyok, igen. Ez a legfőbb ismérvem, de ez nem csak az álca? Fake it, 'til you make it?
Elborult a pillantásom, hiába volt a szelíd hang és az érintés, csak kihúztam belőle a kezemet, hogy tovább háborogjak borostyánszínű hangomon.
- Te nem hallottad. Úgy beszélt hozzám, mintha még mindig tizenhét lennék. Mintha az, hogy elment nálunk nem változtatott volna semmin - folytattam a magyarázkodást. És ami a legfájóbb volt az egészben, hogy így volt igaz. Amikor elment, bármit megtettem volna, amit kér. És hiába feszített szét a düh az elmúlt két évben, ha csak rá gondoltam, nem tanultam meg neki ellent mondani. Mert az a makacs lány, akiről Zalán beszél az akkor lettem, amikor a nyakamba szakadt a felelősség.
- A szüleim mások. Ők... Mindegy. Elküldtem - fejeztem be a magyarázkodást egyszerűen. Nem hagyhattam, hogy szétessek. Nem lehetett róla szó, mert hármunk közül nekem kellett józanul döntenem, ahogy mindig.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

I N T U I T Í V   D Í V A
(Hollósi, 2021)
Ohridszki-Füst Álmos
Tanár, Mestertanonc Tanár, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


álomjáró | Vladislav
offline
RPG hsz: 269
Összes hsz: 323
Írta: 2022. november 8. 15:29 | Link

Erdődy Hella

Bólint néhányat, tudomásul véve a választ. Az nagyszerű, ha a tényekből sok van, mert ő éppen ezért van itt, és ha már arra bátorítják, hogy tegye fel a kérdéseit, fel is teszi az elsőt. Talán nem ez a legfontosabb, de ez foglalkoztatja a leginkább jelen pillanatban, mivel képtelen rájönni, milyen kő van a gyűrűben, amiről álmodott már néhányszor. Hogy ki kinek vág aztán szavába, jó kérdés, hiszen ő be sem fejezte a kérdését, amire a nő tömör választ is ad közben, de igazán nem zavarják ilyen apróságok. Különösebben az sem érdekelné, ha a nő esetleg szóvá tenné, hiszen mihez kezd vele? Beállítja a sarokba? Mivel azonban szóvá sem teszi, megoldandó probléma sincs igazából. Ennek fényében folytatja inkább, amit elkezdett elmondani. Arra is rájön közben, hogy kénytelen lesz beszélni az egyik titkáról. Na nem mintha különösebben titok lenne bármi, amit már a minisztérium tud, mégsem szereti megosztani csak úgy mindenkivel. Kurtán bólint a kapott válasz hallatán, majd száját ösztönösen húzza el, nem szívvel-lélekkel beszél, eddig csak Adelinának mesélt erről szívesen.
- Van egy állítólag nagyon ritka képességem. Át tudok hozni dolgokat az álmaimból. Nem mindent, de van, amit sikerül - fogja olyan rövidre a mondandóját, amilyen rövidre csak tudja. Nem látja szükségét, hogy különösebben taglalja a zúzódásokat, vagy éppen az egész határait, amit eddig sikerült felfedezni. - Általában sosem hozom át ugyanazt kétszer, de most... egyetlen tárgyat már többször is áthoztam, egy gyűrű. Bronzból van a foglalata, abban biztos vagyok, de nem tudom megállapítani, milyen kő van benne. Sötétszürke, már majdnem fekete. Kicsit a holdra emlékeztet - folytatja aztán pillanatnyi szünet után, közben előre hajolva az asztal fölött, kicsit már görnyed is. Fontos lenne kideríteni, ilyen nagyon még semmiről nem remélte, hogy talán nem zsákutca.
Utoljára módosította:Ohridszki-Füst Álmos, 2022. november 8. 15:31 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1496
Összes hsz: 1812
Írta: 2022. november 8. 23:22 | Link

Autumn


 
Empatikus akart lenni, de talán félreérthette. Habozott kicsit, majd visszahúzta a kezét a kísélet után.
 - Tudom, hogy nem vigasztal, de az anyák csak ilyenek. Az enyém még mindig úgy beszél hozzám, mintha tíz éves volnék. - Bíztató mosolyt eresztett meg, de látva a lány sötét pillantását, inkább komolyságot erőltetett magára.
 - Autumn, legyél őszinte. Mi lehet a legrosszabb alternatíva? Hogy sosem kerül elő és úgy élsz tovább hogy azt sem tudod, él-e még vagy sem? Vagy tudtotokra jut, hogy baja esett? Tényleg az a legrosszabb, hogy láthattad őt? Oké, nem kell ugrálnod örömödben, szerintem erről nem tudlak meggyőzni. De az, hogy előkerült, bizonyos értelemben jó hír. Szerintem - toldotta hozzá gyorsan, még mielőtt megint kifakadna mérgében.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Autumn Rue Danvers
Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós


A Nemes
offline
RPG hsz: 454
Összes hsz: 596
I'm walking down sunset
Írta: 2022. november 8. 23:39
| Link

x


Nem is értettem teljesen magamat. Hagynom kellett volna az egészet, ahogy másnak se mondok semmit. Hagyom, hogy azt gondoljanak, amit csak akarnak, mert nem ismerik a családomat. Nem tudják régen mennyire összetartóak voltunk, csak azt látják, ami most van. Nem értik meg. Fáj. Ha csak rágondolok.
- Nem, egyáltalán nem az. Egy karcolás se volt rajta, még csak nem is látszott meggyötörtnek. És ez tudod mit jelent, hogy önként, és dalolva hagyott el minket. Ráadásul arról is tudott hol talál minket, szóval végignézte a showt - próbáltam meg mégis valahogy a tudtára adni, hogy mi bánt az egészben a leginkább. Mi bánt minket a leginkább. Mert nem csak én voltam ezzel így, de Summer és Winter is.
Egy pillanatnyi csend telepedett közénk. Az asztalon lévő karcolásokat tanulmányoztam, míg forogtak az agytekervényeim.
- Őszintén? Jobban örültem volna, ha sose kerül elő. Ha nem látom, mennyire rendben van, mikor mi nem - jelentettem ki végül Zalánra pillantva. Mindenki azt hitte meghalt, és ennyi idő után, már én is elfogadtam ezt. Jó indok volt a tetteire, és könnyű eszköz az elfogadásra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

I N T U I T Í V   D Í V A
(Hollósi, 2021)
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1496
Összes hsz: 1812
Írta: 2022. november 9. 00:07 | Link

Autumn


Ajkát szorította össze, hagyta Rue-t beszélni. Szemei leplezetlenül tanulmányozták az apró vonásokat, melyeket harag szülte barázdák kereteztek. Aggódott, ez pedig neki is mind az arcára volt írva. Fájdalmasan vonta össze szemöldökét, hisz Autumn épp kimondta, hogy jobban örült volna, ha az anyja szenvedett volna. Hogy kívánhat valaki ilyesmit egy szerettének?
 Úgy ítélte, hogy a lány a foghíjas történetet a saját ötleteivel egészítette ki, s a legszomorúbb ebben az volt, hogy ezek zaklatták fel jobban, semmint a tények, amiből valljuk be: kevés volt. Előítéletesen viselkedett. Pedig aztán ő tudhatná, mekkora galibát tud okozni, ha eluralkodik az emberen.
 - Elképzelni nem tudom, hogy... milyen érzés. Mármint tényleg halvány lila golymókfingnyi ötletem sincs róla. Csak... nem tudom Autumn, mit akarsz hallani tőlem. Szeretnélek megvigasztalni, vagy legalább elérni, hogy ne dühöngj, de akkor adj valami támpontot, mert én ehhez nem értek. Ne velem veszekedj, nem akarok rosszat neked.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Autumn Rue Danvers
Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós


A Nemes
offline
RPG hsz: 454
Összes hsz: 596
I'm walking down sunset
Írta: 2022. november 9. 08:57
| Link

x


A dühöm lassan csillapodott, ahogy eljutottak agyamig Zalán szavai. Igaza volt, nem érti. Nem is érheti, és nem kívánom neki, hogy megértse. Pillantásomat ide-oda kapkodtam az asztalon, ahogy próbáltam értelmet találni a viselkedésemben, de képtelen voltam. Miért Zalánhoz jöttem? Miért ő volt az első, akinek elmondtam ezeket?
- Igazad van. Botorság volt beszélnem róla - vallottam be végül. Hiszen első soron se véletlenül nem beszéltem ezekről senkivel. De most, utólag végiggondolva volt két ember, akikkel kellett volna. És akik képesek voltak megérteni a helyzetet. Akik mindig ott voltak velem.
- Beszélnek kell Winterrel és Summerrel - határoztam el egyszeribe, és azonnal felpattantam a székről. Aztán óvatosan Zalánra pillantottam, és a vállára tettem a kezem.
- Tudod... lehet én se tudok segíteni a te ügyedben, de... megnyugvást jelenthet, ha valakinek elmondhatod - simítottam végig másik kezem ujjával a sötét karikát a szeme alatt. - Ne legyél olyan buta, mint én, hogy egyedül akarsz megküzdeni a világgal - küldtem felé egy elnéző mosolyt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

I N T U I T Í V   D Í V A
(Hollósi, 2021)
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1496
Összes hsz: 1812
Írta: 2022. november 9. 09:48 | Link

Autumn


- Nem volt az - fejét óvatosan döntötte kissé Rue kezére. Megnyugtatta az érintés. - Itt vagyok, ha beszélni akarsz róla, de... ez egy jó ötlet - mutatott rá a felvetésre. Talán a testvéreinek sikerül árnyalni kicsit a képet neki.
 - Segítesz nekem. Mindig, amikor itt vagy - motyogta alig hallhatóan. Fájdalmasan hunyta le a szemét, ahogy az ujjak végigszántottak az arcán, mert ez a beismerés fájt. Hiszen többet jelentett ez neki, hiába próbálta tagadni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Autumn Rue Danvers
Bogolyfalvi lakos, Vendéglátós


A Nemes
offline
RPG hsz: 454
Összes hsz: 596
I'm walking down sunset
Írta: 2022. november 9. 10:04
| Link

x


Zalán szavai olyan őszintén hatottak. Semmi kérlelés, üres ígéretek, csak őszintén ő. És talán éppen ez volt, ami legjobban megijesztett. Hatalmasat dobbant a szívem, mert tudtam, hogy érti. Tisztában voltam vele, hogy az érzelmei nem annyira szimplák, és bár magamnak se mertem bevallani az enyémek se voltak azok. Éreztem, hogy most ott kéne hagynom, hogy azonnal megkeressem a testvéreim, de képtelen voltam otthagyni.
Lassan visszaültem a székre, és elhúztam a kezemet. - Akkor... akkor tanuljunk - nyúltam egy könyvért, amit a polcról vettem le pár perccel ezelőtt. Láttam a betűket magam előtt, de nem bírtam rájuk koncentrálni. Félve Zalánra pillantottam. Miért én?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

I N T U I T Í V   D Í V A
(Hollósi, 2021)
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1496
Összes hsz: 1812
Írta: 2022. november 9. 12:18 | Link

Autumn


 
Lassan nyitotta ki a szemét, mintha egy fantáziából ébredt volna. Emlékeztetnie kellett magát, hogy ez a mozdulat nem volt több annál, mint amivel szembesítették korábban. Örülnie kellett volna, hisz ez így is több, mint amit érdemel, mégis megérte leküzdeni a késztetést, hogy magához vonja Rue-t és ölelésbe feledkezzen.
 Kimerülten sóhajtott, ahogy visszafordult a füzete fölé, de megérezte magán a lány pillantását. Nem tudta csillapítani tőle a szívverését.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdődy Hella
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 123
Összes hsz: 136
Írta: 2022. november 13. 09:31 | Link

Álmos
face


Rigorózus arcvonásai hamar egészen érdeklődőnek mondhatóvá rendeződnek, ahogy hallgatja a "titkot", melyet a fiatal férfi az imént belengetett előtte. Különleges képességről persze neki is volna mit mesélnie, de az elemi mágia manapság már nem számít akkora kuriózumnak, mint egy-két emberöltővel ezelőtt. Torzója előre dől, ujjait összefűzi az asztal kemény falapján, míg sötéten árnyalt ajkait szorosan préseli egymáshoz. Ennyiből látszik, hogy nagyon figyel. Eleme is odakoncentrál a mondandóra. Egy ékszerben lévő kő kerül ezután leírásra, mely bár igen pongyola, azonnal egy lehetséges megfelelés képét villantja Hella lelki szemei elé, hogy ott is tartsa a fiatalember szavainak végéig. Néhány perc csend ereszkedik ekkor közéjük, melyet a professzornő tör meg elsőként. - Felteszem tudni óhajtja milyen kő lehet és mire alkalmas? - kérdezi élénken, majd választ nem várva folytatja - Az elmondottak sok kőre igazak lehetnek, ám a holdhoz való hasonlatossága okán, látatlanban talán Larvikit lehet, de ahhoz, hogy biztosat mondhassak, meg kellene vizsgálnom. Itt van önnél? - pillant hűvös tekintetű szemeivel a vele szemben ülőre. Reméli, a nevezett nem azt várta tőle, hogy azonnal biztos választ adjon. A felfedett képességet pedig, magában elkönyvelte egy olyan tehetségnek, mely valóban egyedi, de hasznossága, már az ő gondolkodásának mércéjével mérve, némiképp vitatott.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Ohridszki-Füst Álmos
Tanár, Mestertanonc Tanár, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


álomjáró | Vladislav
offline
RPG hsz: 269
Összes hsz: 323
Írta: 2022. november 13. 15:13 | Link

Erdődy Hella

Kénytelen elmesélni a nőnek, mire is képes, hiszen a gyűrűt nem véletlen nem tudja megmutatni ebben a pillanatban. Azt pedig csak reméli, hogy a követ benne nem a képzelete alkotta. Hella így egyike lesz azon keveseknek - és egy kezén meg tudja számolni, mennyire is kevesen tartoznak ebbe a kis csoportba -, akiknek önként vagy éppen kényszerűségből, de mesélt. Bólint a kérdésre válaszul, minek erre még szót is pazarolni. Szerény véleménye szerint már egészen sokat beszélt ahhoz, hogy abból egyértelmű legyen, szeretné tudni, van-e ilyen kő, és ha van, akkor az milyen kő is pontosan. Ő is utánajár, ha kap hozzá irányt, de úgy tűnik, hogy a nő feladatának tekinti, hogy ő legyen az, aki megadja a választ. Ám legyen. Nem fog ezen a ponton az útjába állni, egyébként is hosszú távon szeretne még tanulni tőle, ha már úgy tudja, bőven van, amit taníthat neki karót nyelt oktatója.
- Nincs, de ha egyeztetünk egy időpontot, meg tudom oldani, hogy megmutassam - válaszolja néhány pillanatnyi gondolkodást követően, amíg az asztal egy pontjára bámul maga előtt, azt fontolgatva, hogy előfordult már az is, hogy valami egy napig is kibírta a birtokon kívül, mielőtt megszűnt volna létezni. Nem tudja még pontosan, hogy az álomszövet hogyan is működik és létezik pontosan, éppen ezért ígérni nem ígérne, ám ha szerencséje van, akkor jól időzítve talán sikerül ezt megoldani anélkül, hogy be kellene engednie az Ohridszki-birtokra bárkit is, akivel a kapcsolata bizalmasnak még jóindulattal sem mondható. Megjegyzi azért magának a larvikit nevét.
- De beszélhetünk arról addig is, hogyan lehet pontosan megállapítani a kő fajtáját, a következő alkalomra pedig elhozom a gyűrűt - jelenti ki. Három példányból egyet könnyedén feláldozhat, mert bár minimális eltérések akadnak közöttük, a kő mindegyikben ugyanolyan.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Armand Cedric Felagund
Mestertanonc Rellon (H), Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 75
Összes hsz: 83
Írta: 2022. november 15. 21:08 | Link

Bánffy Albert Tamás

- Nem, még tényleg nem. Mondjuk még nem is vagyok itt túl régóta. - Szélesedő mosollyal fogadja el a kézfogást. Jó, hát egy éve nagyjából, hogy idejött, de megvolt a maga kis baráti köre eddig, akikkel időt töltött. Illetve mégis merőben más átjönni év közben máshonnan, mintha már első éves kora óta a Bagolykőbe járt volna.
- Armand Felagund. És huh, köszi, életet mentesz vele. - Akkor lett volna igazán bajban, ha a másik tartósan kivette volna a könyvtárból, napokra. Úgy tűnik, szerencséje van, még csak kérnie sem kellett, hogy az eridonos srác rögtön valami közös megoldásban gondolkodjon.
- Te is a vélákról szóló fejezet miatt keresed? Engem is főleg az érdekel, gondoltam ebben az évben valami igazán testhezálló témát választok. - Hogy némi kontextust adjon ez utóbbi kijelentésének, magára mutat. - Ex-Beauxbaton diák. - Aztán majd az alapján, hogy mennyire száraz vagy fogyasztható a kötet tartalma, talán belenéz később más fejezetekbe is, de egyelőre inkább csak annyi időt töltene ezzel az olvasmánnyal, amennyit muszáj. A kötet általános leírása alapján, amit a neten talált, neki lehet még túl tömény lenne összességében.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bánffy Albert Tamás
Egyetemi hallgató, Világalkotó, Végzett Diák


Berci | zsiráf
offline
RPG hsz: 116
Összes hsz: 204
Írta: 2022. november 20. 21:15 | Link

Armand Cedric Felagund


- Nos, ez tulajdonképpen rám is igaz - osztja meg a tényállást, hiszen csak idén kezdte a tanulást ebben az intézményben, a jog órákra viszont lelkiismeretesen bejár. Gyanítja, hogy legalább másik évfolyamba járhat a másik, mert ha nem így van, akkor lehet, hogy szemüvegre lesz szüksége még a végén. Vagy csak nem figyelne eléggé azokra, akikkel együtt tanul? Mindenesetre bemutatkozik.
- Örvendek - válaszol illedelmesen, ha már ő is megtudja a másik nevét. Nem mond neki sokat azon túl, hogy franciának hangzik, de találgatásokba nem megy bele, elvégre az övén éppen nem hallatszik, hogy félig német. A könyvet illetően máris kompromisszumot ajánl, ami láthatóan jó választásnak bizonyul.
- Ha már olyan ellenállhatatlanul vonzóak... - válaszolja széles mosollyal. - Jaj, ne vegyél komolyan. A Herzbergből jövök amúgy, és nem csak a vélák érdekelnek egyébként, hanem alapvetően az értelmes lények, csak most éppen azt a fejezetet olvasom, de nincs az idei tantervben a téma, úgyhogy ráérek majd elolvasni a kentaurokról szóló részt is még - felel megvonva a vállát.
- Már felhalmoztam vagy fél tucatnyi olvasnivalót egyébként is, lefoglalom magam addig azokkal. Gyorsan befejezem azt a pár oldalt, ami hátravan, és meg is kapod. Ha gondolod, csatlakozhatsz is, ott ülök annál az asztalnál - biccent fejével egy nem túl messze található asztalhoz, amelyen szép kis kupacot halmozott fel. Igaz, fel is vihetné őket a toronyba, de tanulni jobban szeret itt, mert a szobatársai mellett kicsit nehezére esik igazán figyelni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Erdődy Hella
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 123
Összes hsz: 136
Írta: 2022. december 2. 11:27 | Link

Álmos
face


Egyik szemöldöke úriasan felemelkedik. Néha előtör belőle a sznob nemes, a Grófnő, aki jól neveltsége ellenére tud olyan undok és fenhéjázó lenni, hogy senki ember fia meg nem mondaná, hogy tud ő normális és még egyenesen nagylelkű és szellemes is lenni. Ez a pillanat most érkezett el órájuk során. - Az intézményen kívül töltött időm sokkalta értékesebb Ohridszki úr, mintsem arra vesztegessem, hogy várakozzam, míg önnek megfelel. Ezért felteszem egyszerűbb, ha mint tanulmányi kirándulás tekintem meg a nevezett követ a közös óránk idejében ott, ahol az fellelhető - veti hűvös, gőgös pillantását a fiatalemberre, aki még arra sem méltetta az imént, hogy a szemébe nézzen, helyette az asztalt fixírozta. Micsoda tiszteletlenség! - Járni és hoppanálni tud, ha szükséges, nemde? - kérdezi ezután kicsit visszafogottabban, de még minig elég arisztokratikus hangnemben. Egyszerűen méltatlannak tartja, hogy neki kelljen alkalmazkodnia a diákjához. Azért vannak határok, amiket illendő betartani. Az ifjú következő szavai enyhítenek dölyfösségén egy morzsányit. - Nos, ha garantálni tudja a kő vizsgálatra alkalmas állapotát, el is hozhatja, de ha csak egy anomália is adódik, az eredményre nem vállalok garanciát - jelenti ki megvétózhatatlanul. Szigorú arckifejezése arra vall, hogy drágakő meghatározásban nem ismer tréfát. Másban sem nagyon, de ez most másodlagos. - Ahhoz, hogy egy kőről megállapítsuk, hogy mi valójában, több módszer áll rendelkezésre. Kezdjük a legegyszerűbbekkel - igéz maga elé egy A3-as lapot, melyet, mint egy táblát állít fel kettejük közé úgy, hogy a fiatalember és ő is rálásson - Rátekintéses vizsgálat, mely történhet szabad szemmel, vagy nagyítóval, melyet szaknyelven lupe-ként nevezünk - ahogy beszél, szavai vázlatosan jelennek meg a lapon, míg a segédeszközt rajz szemlélteti. Mindenből csak a lényeg emelődik ki, így igen logikus és átlátható a tananyag. - Ezzel első körben meg tudjuk határozni a következőket: A kő színe, átlátszósága, fénye, kristályosodási szerkezete, illetve még azt is láthatjuk, hogy van-e benne zárvány, esetleg sérülés - magyarázza nagyon következetesen haladva az ismeretekkel. Nem fogja sületlen legendákkal traktálni tanulóját. Egyelőre csak arra szorítkozik, hogy ha az ifjú ránéz egy kőre azt lássa, amit kell, és ne képzelegjen vele kapcsolatban. A mágia jelen pillanatban még teljesen irreleváns összetevő, ami természetesen hamarosan fontossá válik majd.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Ohridszki-Füst Álmos
Tanár, Mestertanonc Tanár, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


álomjáró | Vladislav
offline
RPG hsz: 269
Összes hsz: 323
Írta: 2022. december 2. 19:49 | Link

Erdődy Hella

- Nehéz kiválasztani a megfelelő karót? - teszi fel a kérdést, miután fél pillanatig összeszűkült szemmel vizslatja a nőt. Mintha az ő ideje nem lenne értékes. Ha valami, hát a sznobság árad a nőből.
- Kedves tanárnő, csak egy szóra hadd térjek el a témától...  ne tegyünk úgy, mintha tobzódnának a gemmológia iránt érdeklődő diákok és végeláthatatlan várólistáról kellett volna kiválasztani a nevem. Ettől még állítom, hogy méltatlanul mellőzött tudomány, és azért kerestem fel önt, mert egyrészt valóban érdekel, másrészt pedig még a minisztériumban is Önt ajánlották. Nem vitatom, hogy sokat tud, én pedig tanulni szeretnék, de nyugodtan le lehet szállni a magas seprűről, mert az én időm is értékes, és ha egy mód van rá, inkább mellőzném a faszméregetést, már bocsánat, mert semmi értelme - közli mindenféle kertelés nélkül, ültében kicsit előbbre hajolva, alkarjára támaszkodva. Neki ez már nem egy a kötelező tárgyak közül, ahol esetleg elalszik az órán.
- Az sajnálatos tény, hogy az álmaim szövete tartósabb a családi birtokon, és legfeljebb pár napig bírja azon kívül, bár elképzelhetőnek tartom, hogy itt az iskola körül is elég sok varázslatot használtak már ahhoz, hogy hasonló legyen a mana koncentrációja. Megoldom, hogy lássa a gyűrűt, de a tanulmányi kirándulásokat felejtsük el, amíg úgy kezel, mint egy pisis alsóst, akit még esetleg a bukás ígéretével is be lehet fenyíteni - fejezi be a mondandóját, pontot téve a kijelentés végére. Megfordult a fejében, hogy csak fogja a táskáját, kikölcsönzi a könyvet, aminek nekikezdett már várakozás közben, és egyszerűen elsétál.
- Szóval... ha meg tudunk egyezni némi kölcsönös tiszteletről, akkor továbbra is nagyon szívesen tanulnék öntől gemmológiát, mert érdekel, és mert nagyra tartom a tudását - szólal meg újra néhány pillanattal később, már hátradőlve a székén, de karját még mindig összefonva a mellkasa előtt. Végül kézbe veszi a tollát, és bár igazán hagyhatná jegyzetelni azt magától is, inkább ő jegyez fel a vaskos jegyzetfüzetébe mindent, amit a nő mond, ha még nem kapta össze a dolgait és sétált ki.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Erdődy Hella
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 123
Összes hsz: 136
Írta: 2022. december 13. 14:27 | Link

Álmos
face


Olyan rezzenetlen arccal hallgatja végig a fiatal férfit, hogy ha nem lélegezne, azt hihetnénk ő maga is kőből lett kifaragva, mint a mitológiai Galathea. Szerencsére a neveltetése nem készteti meghátrálásra és, valljuk be Álmosnak valójában még igaza is van az általa elmondottakban. Szemrehányására ezt fel is méri a rideg professzornő, s bár ezt szóvá nem teszi, helyette sokat mondóan biccent, s inkább folytatja az oktatást. - Amennyiben a lupéval nem érnénk célt, úgy ott vannak még a mikroszkópok. Egy egész világ tárul fel az ember szeme előtt, amikor megpillantja a köveket abban a nagyításban, amit lehetővé tesznek - beszél, miközben magához hív egy szakkönyvet. Az kecsesen landol a diák előtt és fellapozza saját magát. A lapokon fotók láthatók egyes kövekről nagy felbontásban. Pazar színek és formák kavalkádjai, akár egy-egy modern festmény. - Itt jegyezném meg, hogy rendelkezésünkre fog állni rivát laborom, amelynek része egy igen érzékeny mikroszkóp és tööb más igen jó minőségű vizsgálati eszköz, így ha az a bizonyos kő kitart egy napig, megtudjuk micsoda - teszi hozzá mellékesen, majd hagyja hogy az ifjú növendék kedvére belelapozhasson a kötetbe, ha akar. Ezután szólal meg csak ismét. - A következő módszer a refraktometriás mérés. Ez az eszköz a fénytörését méri. A kapott értéket egy összehasonlító táblázattal egybe vetve tudunk informéciót nyerni a kőről - adja át ismereteit a maguk lényegi mivoltában. Ebben a részben nincs lélek, sem szellemiség. Ez színtiszta tudomány. Kémia és fizika lesz, méghozzá specifikus és emelt szinten. Egy halom kötet lebeg közben melléjük és sorakozik ki az asztalra, két jókora toronyba halmozódva.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Ohridszki-Füst Álmos
Tanár, Mestertanonc Tanár, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


álomjáró | Vladislav
offline
RPG hsz: 269
Összes hsz: 323
Írta: 2022. december 16. 22:01 | Link

Erdődy Hella

Nem kíméli a nőt, noha nem kiabál, csupán meglehetősen nyomatékosan közli vele, mit is gondol. Nem igazán izgatja, hogy esetleg elmenekül-e a nő, elvégre a maga részéről biztos benne, hogy igaza van. Fel sem merül benne, hogy másképp lenne, elvégre az ő ideje is értékes. Szinte már elismeréssel nyugtázza azért, hogy nem kap sem magyarázkodást válaszul, se sarkon nem fordul sértetten a nő, inkább méltósággal tűri, és egy biccentéssel nyugtázza az egészet. Nagyszerű. Ha ez azt jelenti, hogy egy lapon vannak, akkor még a végén tényleg kiérdemli a tiszteletet is, az ugyanis Álmos véleménye szerint nem jár sem korra, sem névre, érdem kérdése. Csendben jegyzetel, ha már odáig is elérnek, amiért pontosan itt vannak, és választ kap a kérdésére. Szinte már műgonddal rajzolja a betűket a papírra, hiába telne pusztán egy intésébe, hogy a toll megoldja helyette mindezt. Szeret írni, jegyzetelni, így igazán gyorsan raktározza el a szükséges információkat. Felpillant a lapról a tanárnőre a privát labor említésére, ajkát féloldalas mosolyra húzva. A szeme azonban változatlan marad, s ebből sejthető, hogy ez csak gesztus, nem őszinte öröm. Nem tudja még azért, pontosan hogyan is viszonyuljon Hellához. Nem barátok. Talán soha nem is lesznek. Látja, hogy komolyan veszi az oktatást, ami bizonyára nem csak a kötelessége, hanem inkább a hivatása.
- Oké - válaszolja röviden, tömören. Nem tudja megígérni, hogy kitart a kő egy napig, mert még nem kísérletezett ehhez kellőképpen eleget, azonban reméli, hogy mégis. Majd kipróbálja valami mással, hátha rájön, mitől és hogyan is függ ez az egész. Feljegyzi a refraktometriás mérést is a lupe és a mikroszkóp alá, majd hátradől a széken ültében.
- Aha. Kötelező olvasmány? - kérdezi az asztalon felhalmozódó kupacokat vizslatva. Szép kis adag, de hát ő meg szeret olvasni amúgy is, főleg, ha mindezt haza is viheti esetleg a könyvtáros jóváhagyásával. - Miért lett gemmológus?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Erdődy Hella
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 123
Összes hsz: 136
Írta: 2023. január 4. 13:21 | Link

Álmos
face


Becsüli a fiatalemberben, még ha ennek semmi jelét nem is adta, hogy volt bátorsága kimondani amit gondolt. Nyers volt, de legalább őszinte. Egy nemessel kevesen mernek így beszélni. Ezért sem távozott. Az ilyes fajta hozzáállást tiszteli, még akkor is ha az elevenébe vájt a monológ. Ezután folytatta a megkezdett témát és beszélt a kövek beazonosításának módjairól. Álmos szorgos jegyzetelése megerősítette benne azt az érzést, hogy neki nem beszél hiába. A legtöbb gemmológusnak általában személyes indíttatása van a tudás elsajátítására. Ez lehet a helyzet a vele szemben ülővel is valószínűleg. Nem igazán szokta érdekelni ilyesmi Hellát, az pedig még ritkább, hogy elgondolkozzon egy-egy diákja motivációjával kapcsolatban, ám a kivétel most erősíti a szabályt. Feldiktál három címet, amikkel le is tudja a választ a kötelező olvasmányokról szóló kérdésre. Ezt a tárgyat tapasztalatokból könnyebb megtanulni, mint szikkadt pergamen lapokról. Hella legalábbis igy véli. Ezért a következő órát már a gemmológia laborban fogjak tölteni. Ezt közli is diákjával, aki reményei szerint ettől csak még lelkesebben fog majd készülni. Érdeklődésére viszont felkapja fejét. El is gondolkozik egy kicsit rajta, hogy ő miért is választotta ezt a szó szerint kikövezett utat. - Mert kislány korom óta vonzottak a kövek. A színeik, a fényük, a kifejtésük. Lehet az is közrejátszott a dologban, hogy az elemem társ elem a föld - teszi még hozzá az utolsó mondatot inkább már csak magának. Ezután mindketten összeszedik holmijukat, majd egy rövid búcsúzást követően elindulnak saját dolgukra. Közben odakinn végre elkezdenek hullani az idei első hópelyhek. A közeledő ünnepek mindig megmelengetik Hella szívét. Ráadásul hamarosan elutaznak arra az aukcióra Adelinával, ahol esélyük lesz megvizsgálni Vlad Tepes tollforgójának kövét. Igen sokat vár ettől a kiruccanástól. Barátnője azt is meglebegtette előtte, hogy segít neki jobban boldogulni a férfiakkal. Ez is egy érdekes része lesz az összképnek. Ezekkel a gondolatokkal a fejében fordul be megszokott útvonalán a harsogó portrék folyosójára.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1496
Összes hsz: 1812
Írta: 2023. február 28. 02:25 | Link

Kornél


Már nem emlékezett, utoljára mikor volt olyan alkalom, amikor végig tudott akár egy oldalt is olvansi egy könyvből anélkül, hogy ne akarta volna lehunyni a szemét a végletekig fokozott kimerültségtől. Most meg már másfél órája ücsörög a könyvtárban, az elméje pedig képes felfogni a betűk jelentését, amit papírra vetettek.
 Kornéllal befészkelték magukat délutánra, kerestek egy eldugottabb sarkot, ahol nyugodtan elmélkedhettek a dolgaikon. Előtte egy termetes kupac állt a Prófécia és profizmus című folyóiratból, Kornél meg... igazából nem tudta eldönteni, hol járt épp a keresésben. Nem merte faggatni nagyon, megvárta, amíg magától mondja el, mire jutott a könyvvel, amit Zámboritól kapott.
 Azért is volt jó az a rejtett zug, mert így Zalán el merte hozni a szemüvegét. Lehet ezért is ment könnyebben az olvasás, mert hála az okulárénak, nem fájt a feje.
 - Minél jobban beleásom magam, annál nevetségesebbnek tűnik az egész téma - engedte le fene tudja már, hányadik újságot. - Ha ilyen ködösített és többértelmű jóslatokat böfög fel valaki, miért hüledezik mindenki, amikor valamilyen formában nyilván bekövetkezik? Ez abszurd.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. február 28. 03:20 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Athanaczkovics Kornél
Mestertanonc Levita (H), Elemi mágus, Másodikos mestertanonc


bugyuta herceg >>> "élő Ken baba"
offline
RPG hsz: 315
Összes hsz: 410
Írta: 2023. február 28. 12:41 | Link

Zalán
inner

Túl régen volt már olyan, hogy normális diáknak érezzem magam Zalánnal. Az van, hogy mióta megismertük egymást, ritkán lehettünk csak egyszerű kamaszok. Vagy az ő életében történtek meglepő dolgok, vagy az enyémbe, vagy egyszerre, de az biztos, hogy nehéz lett volna normálisnak mondani a helyzetet bármelyik esetben is.
A Zámboritól kapott könyv a táskámban pihen, amit az asztalnál hagytam. A könyvtár leghátsó sarkában van egy asztal, amit nagyjából senki nem használ, mert mindentől messze van, kicsit megviselt, ezért nekünk tökéletes. Halkan nyögve, egy hatalmas pakkot teszek az asztalra Zalán mellé.
- Mint a horoszkóp - bólintok határozottan. - Csak olvass. Valaminek kell lennie, amit tudunk használni, és nem az, hogy a bácsinak az 1600-as években olyan valóságos látomása volt, lebénult - ingatom meg fejemet. Abszurd az egész. Ha nem Zalán lenne az, aki előáll egy ilyen történettel, szembe nevetném az illetőt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1496
Összes hsz: 1812
Írta: 2023. február 28. 12:52 | Link

Kornél


Összerezzent s  dőlt hátra a székében látva, hogy Kornél sem mismásolja el a feladatát. Még szerencsétlen asztal is beleremegett. Habozva nyúlt újra az újság után.
 - Ezért gyűlölöm a jóslástant. A legnagyobb része baromság és hasraütésszerű és komolytalan. Közben meg ami tényleg fontos, az elveszik köztük. Ki érezte hasznosnak leírni azt, hogy Baljóslatú Béla megálmodta, hogy meglopják őt, amikor mindenki tudta, hogy van egy furkásztenyésztő a falujukban?! - halkan beszélt, de a feszültség szinte kézzelfogható volt nála.
 Sandán pillantott oldalra, nem tudta figyelmen kívül hagyni azt a temérdek mennyiségű olvasmányt, amibe Kornél készült fejest ugrani.
 - Miért ezeket olvasod, amikor te egyértelműbb utmutatót kaptál a tanárodtól, hogy mit kéne csinálnod? - Fejével Kornél táskája felé bökött, hogy egyértelműbb legyen.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. február 28. 12:54 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Athanaczkovics Kornél
Mestertanonc Levita (H), Elemi mágus, Másodikos mestertanonc


bugyuta herceg >>> "élő Ken baba"
offline
RPG hsz: 315
Összes hsz: 410
Írta: 2023. február 28. 13:03 | Link

Zalán
inner

Torkomat köszörülve fogom vissza magam, hogy ne törjön fel belőlem a hangos röhögés Zalán kiakadására. Nem tudom, hogy jó-e vagy rossz, de teljesen egyetértek vele. A szüleimnek majdnem sikerült elérni, hogy felvetessék velem a tárgyat, de végül sikerült meggyőznöm őket, hogy rendben, amiért ők rakják össze az órarendem, de ne legyünk ennyire álszentek. Győztem. Legalább ebben.
- Szegény Béla - pillantok a plafon felé. - Ugyanolyan szkeptikus vagyok, mint te, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a látomások valóságalapját. Még ha Béla csak bele is trafált, akkor is ott van, hogy honnan tudta, hogy pont őt, pont akkor, satöbbi - támaszkodom meg az asztalon, mintha olyan nagyon okos lennék a témában, végül a kérdés közben pillantok a halomra és könyökölök rá.
- Mert... - harapok alsó ajkamba a táskára pillantva. - Az túl személyes. Bele-beleolvastam, de egy napló volt a kezemben. Egyelőre nem tudom, hogy akarom-e tudni, mit írt le bele.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1496
Összes hsz: 1812
Írta: 2023. február 28. 13:20 | Link

Kornél


- Túl személyes? - hüledezett, szeme eszeveszetten cikázott a táska és barátja között. - Te most szórakozol velem? Én mit meg nem adnék, ha egy látnok személyes feljegyzéseit kapnám, nem a hülye pletykarovatokat.
 Villámgyors mozdulattal emelkedett el a székből, hogy Kornélnak ne legyen esélye ellenkezni és nyúlt a cucca után. Pofátlanul túrt a táskába, hogy kihalássza belőle a naplót.
 - Ezt tényleg Zámbori prof írta? - dünnyögött elmélyülten, ahogy belelapozott.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. február 28. 13:21 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 39 ... 47 48 [49] 50 51 ... 54 55 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet