36. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet
Könyvtár - Hollósi Zalán hozzászólásai (45 darab)

Oldalak: [1] 2 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Emlék az utódoknak
Írta: 2021. július 6. 17:25
| Link

Zente


Az apja tényleg ennyire hülyének nézi őt? Ez a gondolat futott át elsőként az agyán, amikor Zalán kézhez kapta a reggeli bagolypostát. Nem sokmindent tartalmazott. Volt benne egy rövidke levél, tele jókívánságokkal, amit anyja gyöngybetűi díszítettek... meg egy másik, amiben az édesapja megemlíti, hogy szerinte több időt kéne töltenie a könyvtárban. Ajánlott is egy olvasmányt, mondván, hogy biztos abban, hogy az tetszeni fog a fiának.

"Dalé térkép - Életrajzok"

Oké, hogy az apja is levitás volt, de tényleg ennyire strébernek nézi őt, hogy szerinte minden szabad percében a könyvtárban kéne dekkolnia?
 - Te sem voltál ilyen - motyogta bosszúsan az orra alatt. És valóban, Hollósi Áronról nem volt elmondható, hogy az a csendes, magolós típus lett volna. Mindig is szerette a kviddicset és többek elmondása szerint nem a tanulmányi eredményeiről volt híres az ő idejében. Zalán ott álldogált már egy jó ideje a könyvtárban, telibe bámulta a vele szemben lévő polcot, tökéletesen tanácstalanul. Mi a franc az, hogy Dalé térkép, és azt miért pont az Életrajzok szekcióban kéne keresnie?
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. július 6. 18:36 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2021. július 11. 11:43 | Link

Zente


Elmélkedéséből hamar kizökkentették, ugyanis valaki nekitolatott. Zalán megtántorodott kissé, úgy pislogott a mellette lévőre. Gyorsan hallotta is, hogy bocsánatot kérnek tőle, de a fiú csak mosolyogva legyintett, jelezve, hogy egyáltalán nem haragszik. Már fordult volna vissza a leveléhez, mintha nyolcvanadszorra megjelenhetne rajta valami új információ a könyvről, amit keres, amikor megint megszólították.
 - Őszintén szólva fogalmam sincs, mit kéne keresnem - nevetgélt halkan a saját nyomorán, majd odatartotta a másiknak a pergament, ujjával mutatva a lényeget: "Dalé térkép"
 - Meg kéne találnom ezt a könyvet. Már megnéztem a térkép szekciót, még a könyvtáros is hülyének nézett, amikor megkérdeztem. Itt az életrajzoknál sincs, szóval nem értem, miért van odaírva mellé. Azt hiszem, hogy ez nem is igazi könyv, hanem... - hangosan kimondva egyre több értelme lett annak, amit magyarázott. Zalán szemei elkerekedtek, majd gyorsan valami íróeszköz után kezdett kutatni a táskájában. Kapkodva lepakolt a polc előtti kis asztalra és a papír aljára felírta újra ugyanazokat a betűket, csak kicsit szellősebben.

D A L É T É R K É P


 - Értesz az anagrammákhoz? - kérdezte végül a fiú felé pillantva. Végtére is ő kérdezte meg, hogy tud-e segíteni neki. Hát itt a lehetőség. Felé fordította megint a papírost. - Látsz te ebben valami értelmes szót?

Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. július 11. 13:12 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2021. július 12. 08:37 | Link

Zente

  Zalán lejegyzetelt minden szófoszlányt, amit a srác mondott és ami közben neki is eszébe jutott. Az ajkát harapdálta, mert sehogy nem jött ki belőlük az összes betű. Az sem segített rajta, hogy a saját firkálmányát nem tudta visszaolvasni, annyira rondán írt.
 - Dél... dal, tér, Adél... példa? - ismételte, a fiú utolsó tippjét. Leírta a példaértéket, majd elkezdte kihuzigálni az eredeti szóból a betűket. Lefedte az összeset - Megvagy! - mondta diadalittasan, a kelleténél hangosabban. A mámor pont olyan gyorsan szállt el, amilyen gyorsan lepisszegte őket a szomszéd asztalnál egy idősebb diáklány. A fiú bocsánatkérően nézett felé, majd visszafordult a sráchoz. Suttogva szólalt meg újra. - Köszi. Zalán. - nyújtott kezet a másiknak, mert most jutott eszébe, hogy hol felejtette a modorát - Szóval ezt a címet kell megkeresni az önéletrajzok között.
 Nem számított rá, hogy a fiú tovább ott fogja vesztegetni az idejét azzal, hogy neki akar segíteni, de elismerte, hogy lényegesen gyorsabban sikerült áthidalni ezt az akadályt ketten, mintha egyedül csinálta volna. Nem akart udvariatlan lenni azzal, hogy ennyivel letudja rövid szóváltásukat, de nem akarta feltartani sem őt, valószínűleg akadt neki más dolga is. Kivárt hát, úgy érezte ez a legilledelmesebb módja annak, hogy kiderítse, lesz-e nyomozótársa egy rövid időre.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2021. július 17. 09:06 | Link

Zente


- Igazából nem órára kell. Hanem az apám írta. Tudod, ő is levitás volt, de… De nem vall rá, hogy rejtvényekkel szórakozzon. Mármint régen rengeteg találós kérdéssel, meg ilyesmivel fárasztott, de az már évekkel ezelőtt volt.  Nem értem, miért most kezdte el megint.
Kíváncsian kezdte el pásztázni a végeláthatatlan sorokat. Úgy érezte, hogy még Zente mellett is hosszú délutánnak néz elébe. Nem sok olyan könyvet talált, aminek köze lett volna a leírtakhoz. Kőváry - Egy feltaláló portréja, Szócsokrok szellemekről... Bár némelyik cím egész jónak tűnt, annyira nem volt érdekfeszítő, mint az a bizonyos Példaérték. Mégsem az ő kezébe akadt az első potenciális kötet, hanem nyomozótársa emelte le azt a polcról.
 -  Végülis, ott volt, ahol lennie kell, olyan címmel, amilyennek lennie kell. És azt hiszem, ez is mellette szól - mutatott a kopott borítóra, amin egy fekete madár díszelgett. - A családom címerállata a holló - magyarázta Zentének. - De ezt a nevet nem ismerem. Keressünk benne valami nem odaillőt. Firkát, vagy szimbólumot, vagy jelet, amit ő írhatott bele.  Mert valószínű, hogy nem a tartalma lesz az érdekes. Ha már apa rejtvényekkel szórakozik, ennyinél nem fog megállni. - mondta szemforgatva, de azért szája szélére odakúszott egy halvány, nosztalgikus mosoly.Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. augusztus 1. 21:19 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2021. augusztus 15. 10:29 | Link

Zente

 Kicsit megdöbbent, hogy egy fiú, akit csak ma ismert meg, logikusabb ötlettel áll elő az apja hóbortos hülyeségének a forrását illetően, mint ő maga. De hát valóban, ez tűnt valószínűnek. Azt a büszke vigyort az arcán, amikor azt mondta, hogy a lehető legjobb házba fog kerülni, sosem fogja elfelejteni. Még be sem osztották, de már elkönyvelte, hogy belőle is szfinx lesz. Zalánt nem különösebben érdekelte, hova fog kerülni, de a családja többi tagja mindig úgy hírdette a Levita értékeit, mintha fizettek volna nekik ezért.
 - Lehet, hogy igazad van. És hogy kincset...? Nagyon remélem, hogy lesz valami, különben megetetek apával minden egyes papírlapot, amin át kellett rágnunk magunkat, hogy eljussunk a végéig.
 Nézte, ahogy Zente fellapozza a könyvet, első látásra semmi különös nem volt a lapokon. Amikor már másodjára nézték végig, a szeme megakadt valamin. Gyorsan megállította társát a lapozásban. Az oldalon csupa bekarikázott betű szerepelt. Egy újabb anagramma.
 Hagyta, hogy Zente a kezébe vegye a dolgokat. - Szerintem jó nyomon járunk - bólintott megerősítésképp. Amikor már az összes betűt kiírták, egy darabig csendbe burkolózva gondolkodott. A 'mágikus' szót hamar megtalálta, de az ű betűvel meggyűlt a baja, hogy mégis hova való.
 Végül összeállt a kép. Mágikus művészetek. Magabiztosan nézett a másikra, hiszen ez a legértelmesebb, amit csak ki tudtak hozni az egészből. Ez kell, hogy legyen. Néhány gyors kérdés a könyvtárosnál elég volt ahhoz, hogy egy újabb polc előtt álljanak meg. Most Zalán nyúlt a keresett könyv után, de amint megpróbálta azt leemelni a polcról, valami kiesett belőle.
 - Nézd! - mondta, majd gyorsan hajolt is a papír után, amit elhullajtott. Azon nem egészen szép írással a következő sorok álltak:


Fekete lovag, sehol nincsen párja,
Éjsötét holló régi s jó barátja,
Kinccsel szállt egy napon a vállára,
"Rejtsd el jól, senki meg ne lássa!"

A fiatal harcos hallgatott a társa
Sürgető, s nemet nem tűrő szavára,
Fogta a kincset és Bagolykő várába
Könyv, tinta és rejtvény mögé zárta.

Azóta a két barát epekedve várja,
Hogy az arra méltó ember kincsét megtalálja,
A lovag a kulcs, csak két szavad az ára,
Hogy eléd tárulhasson a holló hagyatéka.


Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. augusztus 16. 17:46 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2021. október 3. 15:54 | Link

Zente

- Hollósi Áron. - hangzott a tömör válasz, miután már többedjére futotta át a szöveget Zentével. Remélte, hogy megint valami betűjátékról van szó, vagy a szavakat kell más sorrendbe állítani, de a vers tartalma szinte ordított nekik, hogy a jelentés volnalán kell elindulniuk - Két félről szól a vers. Az egyik tényleg apa lehet, de... nem a lovag. Hanem a madár. Ebben biztos vagyok.
 Nem zavartatta magát, némán letelepedett a polc tövébe. Eltartotta kicsit magától a papírt, egyrészt hogy a másik is belenézhessen, amikor akar, másrészt pedig nem látott úgy rendesen. A szemüvege év eleje óta ott pihen az éjjeliszekrénye fiókjában. De jó helyen volt az.
 - Oké, ez tiszta. Apa valamit el akart rejteni. Erről szól az első versszak. A második is egyértelmű: valahol itt van a kastélyban. A lovag a kulcs, két szavad az ára... Fekete lovag. Két szó. Egy jelszó talán?
 Tanácstalanul bámult fel Zentére. Ő még a hálókörletébe nem talált vissza sokszor, nemhogy titkos helyeket és zugokat ismerjen fel Bagolykő falai között. Hálát kéne adjon az égnek, hogy legalább a Szfinx portréja nem állította eddig olyan kihívások elé, mint amilyenekkel otthon ijesztegették. Amikor megérkezett, már lélekben felkészítette magát arra, hogy többször fog a klubhelyiségük előtti folyosón éjszakázni mint a saját ágyában.


Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2021. november 2. 12:28 | Link

Zente

Ujjain kezdte számolni Zente lehetséges ötleteit és minden alkalommal bólintott, amikor hozzátoldott egy újat. Ennyi lehetséges megoldás talán elkeserítené az embert, de sorra végigmenni rajtuk még mindig ígéretesebb, mint üresen bámulni a könyvtár polcait azon agyalva, hogy vajon mire gondolhatott az a bizonyos költő.
 - Te már most többet tudsz ezekről, mint én. Idáig csak egyetlen titkos átjárót találtam a kastélyban és azt is csak azért, mert nekidőltem egy faliszőnyegnek, ami mögött nem is volt fal. - mondta egy szerény mosollyal megtoldva szavait. Megint az íróeszközért nyúlt és felírta rá: házak portréi, páncéllovagok, levita. Lehet, hogy később már fogalma sem lesz, mit jelentenek ezek a kifejezések, de feltett szándéka volt ma utánajárni annyinak, amennyinek tud. A papírról Zentére emelte kék tekintetét, amikor ő is indítványozta, hogy induljanak el.
 - Szerintem itt már végeztünk. - erősítette meg nyomozótársát, majd összepakolta a dolgait, miközben memorizálni próbálta a vers minden egyes sorát.
 Jó pár órát elszórakoztak azzal, hogy Bagolykő különböző sarkaiban próbálták értelmét találni a rejtvénynek. Végső tanácstalanságukban még a szfinx portréjának is megmutatták, hátha tud bármit hozzáfűzni. A tekintélyes ecsetszülte bestia azonban nem volt hajlandó választ adni kérdésükre, noha Zalánék úgy vélték, felismerte a verset. Minden felírt ponthoz ellátogattak és bár nem találtak semmi érdemlegeset, az is lehet, hogy csak átsiklottak valami fontos felett. Amikor már kezdett későre járni, mindketten egyet értettek abban, hogy a megoldás egy másik nap ajándéka lesz.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. november 2. 12:42 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. április 9. 20:58 | Link

Benett

  Zalán álla szép lassan csúszott ki a tenyeréből és félő volt, hogy a jegyzetfüzetébe firkantott tintahalom az arcáról fog nemsokára visszaköszönni. Ha az első tanévében fáradtnak érezte magát, akkor a jelenlegi állapota már egy élőholtéhoz volt hasonlatos. Rengeteg erőfeszítésébe telt titkolnia otthon a szünetben. Talán így is észrevették rajta, csak nem szembesítették vele.
 Valaki a szomszéd asztalnál épp szedelőzködött, s a zörgés észhez térítette kicsit. Kihúzta magát, rendezgetni kezdte maga előtt a lapokat. Na meg azt a toronymagasságú könyvhalmot, aminek még csak töredékébe volt képes beleásni magát. Ennyit ő ugyan nem fog visszacipelni a hálószobájába. Persze, hogy Dominik nyaggatni kezdje őt kérdésekkel... Szó sem lehet róla.
 Kimerülten nyöszörgött egy sort azon vacillálva, hogy maradjon-e még, vagy inkább menjen ki még takarodó előtt kicsit a pályára. Csábítóbbnak hangzott, mint itt koptatni a széket. De ha ezt végigcsinálja, sokkal kifizetődőbb lesz, mint egy plusz edzés. Ezzel győzködte magát, miközben a töltőtollának hegyét tizedjére is a félbehagyott sora végéhez szegezte.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. április 10. 01:42 | Link

Benett

Összerezzent, amikor a nevét hallotta. Egy könnyednek látszó mozdulattal becsukta a füzetét. Bár azt ő sem értette, miért. Még ha valakit érdekelt is volna, mit jegyzetel magának, külön kódfejtőbrigádot kéne felfogadni ahhoz a macskakaparáshoz, ami a tolla nyomán szokott születni. Megszeppenten pislogott fel Benettre, leginkább azért, mert nem volt hozzászokva, hogy dicséretet intéznek hozzá.
 - Benett. - kezdte lassan köszönésképp. - Izé. Köszönöm. Őszintén, ötletem sincs, mivel érdemeltem ki  - vallotta be zavartan. - Még hallgatni is fura kicsit. Egy csomó másik levitást el tudok képzelni, aki megérdemelte volna helyettem.
 Komolyan gondolta. Oké, a magaviselete lényegesen többet javult, amióta Autumn prefektus lett. De a szorgalmával más volt a helyzet. A jegyei sokat romlottak az első tanévhez képest.
 - Mármint félre ne értsd, örülök neki - tette hozzá gyorsan, amikor végiggondolta, milyennek hathatott az előző kijelentése. - Csak nem érzem úgy, hogy... megküzdöttem volna érte - a mondata utolsó fele inkább hatott kérdésnek. Egy versenyen szerzett eredmény merőben más érzés lenne, ebben biztos volt. Arra készülne, időt és energiát fektetne bele. Ezzel ellentétben pont olyan váratlanul érte a Pro-Levita, mint amikor kikiáltották karácsonykor bálkirálynak. Először ott is azt hitte, hogy valaki a bolondját járatja vele.
 Lomha mozdulattal a szomszéd széken lévő táskájáért nyúlt, hogy helyet szabadítson fel a másiknak, ha szeretne leülni.
 - Nem láttalak évnyitón az asztalunknál - bukott ki belőle az észrevétel. Lehet csupán azért, mert végig Szofi kuzinját pesztrálta, de muszáj volt terelnie az előző témát, mert kicsit kényelmetlenül érezte magát tőle.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. április 10. 23:51 | Link

Benett

- Nem, nem, dehogy zavartál - mondta egyből, bár ennek igazságtartamán neki is el kellett kicsit gondolkodnia. Elveszetten pakolászni kezdte a cuccait egyik pontról a másikra, majd vissza. - Nem sulis cucc, csak... kutatgattam kicsit. Nem annyira fontos. - szavainak lomhasága a fáradtágot jelezte csupán, de a másik jelenléte egyáltalán nem zavarta, sőt. Éberebbnek is érezte magát kicsit, hogy beszédre bírták. Az immár üres székre pillantott, majd Benettre bátorítón.
 - Nos Kornél, az évfolyamtársam például. Ő sokkal szorgalmasabb nálam. És kevésbé hajlamos ostobaságot csinálni. Amélia meg rengeteget segített nekem, pedig ki sem látott a saját tanulnivalójából.
 Máig mosolyra késztette az emlék, amikor a lány szirmokból kreált esőt neki a párbajteremben. Vagy amikor segített neki időjárást bűvölni egy ajándéknak szánt üveggömbbe. Nem biztos, hogy efféle dolgok kellenek a Pro-Levita díjhoz, de önzetlenebbnek és tehetségesebbnek érezte mindkét barátját önmagánál.
 - A többi asztalt? - kérdezett vissza elgondolkodva. Megpróbálta felidézni az estét, de az egyetlen dolog, ami a kuzinján kívül megmaradt neki, az Autumn volt az Eridon asztalánál. Szinte percenként nézett felé és kereste a lány pillantását. Nem beszéltek azóta a nyári eset óta. Kicsit tartott is tőle, de ezen a héten még nem volt lehetőségük sort keríteni bármiféle találkozóra. - Csak nem tanár lett belőled? - Viccelődni próbált, de összességében ezt tűnt a legvalószínűbbnek. Vagy talán ő is házat váltott, mint Lili?
 - Jól telt a szünet. Egészen jól. - kínos csend következett, de úgy látszott Zalánon, mintha még mondani szeretett volna valamit. Mérlegelte magában, hogy miféle következményei lennének a kérdésének.
 - Mondd csak - állt neki végül, és kihúzta magát a székében. - Mennyire vagy jártas a bájitalokban?
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2022. április 10. 23:51 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. április 14. 09:12 | Link

Benett


- Király lenne, ha te tanítanál minket - vallotta be őszintén. - Csak ne felejtsd el hamar, milyen volt diáknak lenni. Az a fiatalok legnagyobb erőssége a bölcsekkel szemben. - Nem tudja már pontosan, hol hallotta ezeket a szavakat, de ideillőnek találta a helyzethez, hogy megossza a másikkal.
 Arca fokozatosan sápult falfehérre, ahogy Benett felelt a kérdésére. Reménykedett valamiféle válaszban, mégis szorongott, mert lehet, ezt a kérdést magában kellett volna tartania. Miért nem szólt inkább Kornéliának? Vagy Zentének. Vagy bárki másnak, de miért kell új embert bevonni ebbe? Talán a kétségbeesés. Vagy egyszerű meggondolatlanság.
 Ettől függetlenül feszült figyelemmel fordult már teljes testével Benett felé.
 - Merlin óvjon tőle, nem akarok százfűlé főzetet. Viszont amit mondtál... Egyszerű altatóitalról beszélsz? Vagy valami másról? És volt annak a kísérletezésnek eredménye?
 Jobbjával az egyik könyv felé nyúlt, hogy visszalapozzon benne és megkeresse az altatóital receptjét. Móric egyszer megtanította neki, még jegyzeteket is firkált a könyvébe hozzá. De ő most nincs itt. Felügyelet nélkül meg nem mert úgy semmit sem főzni, hogy azt neki később meg is kéne innia.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. április 18. 21:41 | Link

Benett

Fejét reflexből rázni kezdte, hiszen nem is mondta, hogy neki kéne bájital. Benett pedig így is beletenyerelt az igazságba. Így aztán pár pillanat múlva a fejrázás ingatásba csillapodott, majd megállt teljesen és óvatos pillantással kezdte el inkább fürkészni a fiú vonásait. A magyarázat végén halkan szusszantott egyet azt mérlegelve, érdemes-e tovább beszélgetniük erről. Mert elméleti szinten Benett már most jártasabb a témában mint ő maga. Mit elméleti, minden tekintetben...
 - Még az egyszerűekkel sem próbálkoztam, mert hát... vannak fenntartásaim a bájitalokkal, főleg amiket én csinálok. Csak tudni akartam, hogy van-e valami... gyógynövény, valami egyszerűbb keverék vagy módszer, ami még hasznos lehet. Vagy van-e kevésbé kockázatos az altatóitalnál.
 Elhallgatott, amikor Benett a "durvább bájitalok" téma felszínét karcolta. Együttérzően bólintott. Neki is voltak titkai. Éppen ezért tisztelet ébredt benne a másik iránt, mert felismerte a helyzetet és az alapján ha csekély mértékben is, de megnyílt Zalán felé.
 Turkált kicsit a könyvkupacban, hogy egy bizonyos fejezethez lapozhasson egy bizonyos könyvben és felmutathassa azt.
 - Talán ez lehet az az enyhébb alvássegítő, amiről beszéltél? - megint kérdésáradat készült előtörni belőle, de minden erejével azon volt, hogy ne zúdítsa az összeset egyszerre Benett nyakába.

Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. április 22. 22:38 | Link

Benett


  Egyik kezével egy másik könyvet lapozgatott, hogy tovább keresgéljen, onnan küldött sanda oldalpillantást Benett felé.
 - Kicsit sem hangzott úgy, mintha házirendbarát tevékenységet folytattál volna. Nem néztem volna ki belőled. - Az ajka sarkában bujkáló félmosoly árulkodott arról, hogy kicsit lenyűgözték az imént hallottak. Magából sem nézte volna ki még elsőben, hogy ő valaha a szabályok ellen fog cselekedni időnként. Mindig is a fair play híve volt, de már ráismert, hogy vannak olyan dolgok, amikhez nem vezethet el a szabálykövető ösvény. Persze lehet, hogy tévedett Benettet illetően. Majd az idő és a szavak úgyis finomabbá őrlik nyers feltételezéseit a fiút illetően.
 - Nem tudom, mi miatt van. - suttogta halkan fejét leszegve. Még a maga elé tartott olvasmányt is megemelte enyhén, hogy arcát takarja vele. Csak most gondolt bele, Benett talán azért beszélt már az elejétől célirányosan róla, mert voltak élményei és emlékei arról, milyen, amikor Zalán a körletükben okoz álmatlan éjszakát nem egy háztársának a kiabálásával.
 Letette a könyvet, hogy ujjait a halántékára szoríthassa. Csak akkor nyitotta szólásra ajkait, amikor már negyedjére simított végig az apró hegen, amit még Augustine okozott neki.
 - Nem akarok gyógyítót. Meg azt sem, hogy erről bármelyik tanár... - torkára forrt hangja a felismeréstől. Beesett szemeiben ijedtség csillant. Épp egy tanár ül előtted.
 - Kérlek ne mondd el Adler profnak - nyögte megsemmisülten. Kérlelőn pillantott Benettre, mert az észérvek csökönyösen tiltakoztak megnyilvánulni a fejében.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2022. április 28. 14:47 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. április 28. 11:59 | Link

*
Benett

  Közelebb hajolt, hogy jobban fülelhessen. Jót szórakozott a történeten és ez látszott is rajta. Muszáj volt szája elé emelnie a kezét, hogy ne nevessen fel hangosan, mert elképzelte Benettet vénséges öregemberként. Tiszteletreméltó szakálla volt, ennek ellenére mulatságosan mutatott az összkép a fejében.
 - Én még meg sem ittam az egyik főzetemet, de majdnem magamra robbantottam vele a bájitallabort. - fűzte hozzá cinkos vigyor kíséretében. Móric értetlen ábrázata a műsora láttan egyből felütötte fejét emlékei közt. Megint nevetnie kellett.
 Megnyugodott kissé, amikor a fiú biztosította arról, hogy tartani fogja a száját. Ez a nyugalom alig pár másodpercig tartott, mert utána folytatta valami... valami olyasmivel, amit Zalán egyáltalán nem szeretett volna hallani.
 - Nem - csapta össze a könyvet maga előtt hirtelen mozdulattal. - Ez nonszensz.
 Felállt a helyéről és remegő kézzel szedelőzködni kezdett. Autumn szavai jutottak eszébe a próféciákról, ami elegyedni kezdett Oláh tanár úr átható tekintetével, amit a vizsgáján szegezett rá. A groteszk reccsenés hangja, amitől  minden alkalommal kénytelen volt felriadni álmából.
 - Még ha van is relevanciája a látomásoknak - suttogta sietve, míg behányta a kacatjait a táskájába. - Nem én leszek az a szerencsétlen, akire ez igaz lesz.
 Az egyik könyv felett elidőzni látszott a pillantása, végül felnyalábolta azt is, hogy kikölcsönözhesse. Feszülten szusszantott egyet. Benettre siklottak beesett szemei, csak egy pillanatra, mielőtt elindult volna, hogy kikerülve őt a kijárat felé vegye irányát.
 - Ne haragudj. Hiba volt felhoznom.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. április 20. 13:29 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. május 3. 11:30 | Link

Benett


Benett mozdulata váratlanul érte, az induláshoz vett lendülete majdnem kirántotta karját a fiú ujjai közül.
 - A figyelmük már évek óta rajtam van, de annyi fogalmuk lesz mindig is az igazságról, mint kelpinek a szárazföldről. - motyogta ingerülten, majd kezét megpróbálta nyomatékosan, de semmiképp sem akaratosan szabaddá tenni. Halk léptekkel kikerülte Benett székét, az utolsó mondatait csak menet közben kapta el fél füllel. Már két könyvespolccal is odébb járt, farkasszemet nézett a kijárattal, amikor az észérvek a fejében elkezdték kongatni a vészharangot.
 Valaki segítséget ajánl neki, ő meg most hagyja faképnél, mint valami sértődős kisgyerek. Tényleg Winter elméletének akar bizonyítékot állítani? Hogy nem több egy egyszerű kölyöknél? Olyan ideák után fut, amik elérhetetlenek, hogy aztán kifogásként szolgáljon az minden kudarcára. Nem tudod ezt egyedül megoldani, Zalán. Fogynak a lehetőségeid.
 Kelletlenül a plafon felé emelte tekintetét, majd ujjait orrnyergére szorítva fordult vissza lendületesen, sietve. Mielőtt még megint meggondolná magát és ostobaságot csinálna.
 Szó nélkül vetődött vissza Benett mellé a székre, először csak megfontoltan meredt maga elé. Amikor végre kinyitotta a száját, akkor is elakadt párszor, annyiféleképp akarta elkezdeni a mondatot.
 - Ez... ez nem... látomás - a szó maró savként égette a nyelvét, vonásai is tükrözték hogy kellemetlenül érzi magát. - Ezt az elméletet... félretéve is tudnál esetleg... - vett egy mély levegőt, mert nem gondolta, hogy ezt valaha ki fogja mondani - segíteni nekem?
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2022. május 3. 14:41 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. május 5. 22:09 | Link

Benett


Benett lelkesedése annyira meglepte, hogy szabad kezével alig észrevehetően belekapaszkodott az asztal szélébe biztosítékképp, ha megint el akarna menekülni. Kicsit abszurdnak tűnt a jelenség, hogy kettejük közül ő tűnik kevésbé boldognak, de nem tette szóvá. Sűrű pislogások közepette hagyta, hogy a nyakába tóduljanak az információk. A pszichológus szó hallatán habogva közbevágott.
 - Nem, semmi pszichológus, azt nem... - motyogta sietve Benett utolsó mondatával szinkronban. - Megköszönöm a bájitalt is, csak hadd legyek ott, amikor csinálod. Mármint nem mintha nem bíznék benned, vagy ilyesmi, csak szeretem látni, mi kerül bele, tudod.
 Csend férkőzött kettejük közé, ami kellett is oda abban a pillanatban, hogy megemészthesse a hallottakat. Ujjaival az asztallapon kezdett dobolni, mérlegelve a jelenleg meghozott döntését. Meg kell próbálnia, ezt muszáj megértetnie magával.
 - Oké. Csütörtök? - kérdezte halkan, hátradőlve a székében.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. október 24. 14:48 | Link

Autumn


Keze rándult idegességében, ahogy ellökte magától a nagyapjától kapott töltőtollat. Mit nem adott volna egy seprűért most. Ehelyett egy hülye házifeladat felett ül, amiből már két bekezdést megírt, de olyan bődületesen rondán, hogy ő sem tudta volna visszaolvasni.
 - Szia - köszönt vissza, Autumn hangjának sikerült kizökkentenie kicsit a gondolataiból. Nem tudta, hogyan folytassa, azt sem tudta, hogy a lány csak futólag köszönt-e rá, vagy akar is beszélgetni. Utóbbit meglepőnek találta voltna, de csupán annak fényében, mert volt egy olyan érzése, hogy mostanában mindketten a magánynak örültek jobban. Ilyenre sem volt még példa, de úgy ítélte, ez nem árt a kapcsolatuknak a... nos, a tavalyiak után. Azért kezével odébbsöpörte a kacatjait, hátha szeretne leülni.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. október 27. 00:08 | Link

Autumn


 
- Nem sok jó - vallotta be vontatottan, de egy kesernyés mosollyal  leplezte, hogy mindez most egyáltalán nem érdekelte. Vagyis szerette volna, ha nem érdekelné. Hiszen újra beszélhetett Autumn-al. Várt egy kicsit, aztán a mosolyban mintha csillant volna egy kis elégedettség is. - De voltam versenyezni. Hagyom, hogy kitaláld, mi lett a vége. Arra meg magamtól sem fogok rájönni, miért nem kaptam egyetlen képeslapot sem egy bizonyos valakitől a híres-neves Írországból. Pedig kíváncsi vagyok.
 Rue kedvéért erőtt vett magán és teljes testével felé fordult, bár látszott a mozdulaton, hogy fáradt. Övé volt a figyelme, talán mondania sem kellett már, hogy szerette, amikor mesél kicsit magáról. És mintha szünet előtt erre hajlandóságot mutatott volna. Valami mégis fura volt neki, de egyelőre kivárt.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. október 27. 00:41 | Link

Autumn


Bólintott, s derűs vonásaik ha csak egy pillanatig is, de összefonódtak. - Nem, most azt mondanám, hogy van elég dolog, ami foglalkoztatja őket. De majd kerítek rá alkalmat, megígérem.
 Amikor Írországra terelte a szót, megdöbbent a válasz hallatán. Értetlenül rázott egyet a fején, hátha több logikát nyernek vele a benne visszhangot vert szavak. Aztán hirtelen dühöt érzett, s utána újra tanácstalan lett, hisz a bátyja nem olyasvalaki, akire "nem lehet számítani" abban, hogy belerondítson az ember tervébe. - Summer csinált valamit? - kérdezte óvatosan. Csak azért hajolt közelebb, hogy lejjebb vehesse a hangját, mégis csak a könyvtárban voltak. - Vagy az apád?
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2022. október 27. 00:42 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. október 27. 23:36 | Link

Autumn


- Az... - ismételte volna, de még így is abszurd volt ez a válasz a lánytól. Tátogott pár pillanatig bugyuta hal módjára, kérdőn pislogott, de a hozzátokdott magyarázat csak még jobban elbizonytalanította. Megvárta, amíg a könyvtárosuk eloldalog, addig is összekapargatta a széthullott gondolatait.
 - Autumn - ragadta vállon boldogan. - Ez egy csodálatos hír! Az anyukád életben van! - suttogott, de nem tudta leplezni a lelkesedését még úgy sem, hogy hiába kereste a másikon a boldogság nyomát.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2022. október 27. 23:46 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. november 7. 23:48 | Link

Autumn


Elharapta a hangos sóhajt, amit bár a tanácstalanság próbált felszínre hozni, de Autumn félreérthette volna. Ismerte már ezt a viselkedést, talán túlságosan is. Gondosan elkezdte válogatni fejben a szavakat.
 - Hallottam pletykákat. Egy bizonyos lányról. Akinek senki nem mondhatja meg, mit tegyen. Iszonyatosan makacs és ha egyszer valamit a fejébe vesz, nincs az az ember, aki megakadályozza abban, hogy végigcsinálja. - Tudta, hogy kockázatos, de egyszerűen így érezte helyesnek: ujjaival Autumn keze felé közelített, hogy óvatosan megfoghassa.
 - Ne beszélj butaságokat, kérlek. - Vonásai fájdalmat tükröztek, fejét oldalra döntötte, a másik tekintetét kereste. - Szeretném, ha... tennél fejben egy lépést hátra, hogy más szögből is láthasd. Felnőtt ember vagy, Autumn. A saját sorsod kovácsa. Senki, de tényleg senki nem szólhat bele az életedbe. És... sajnos azt kell mondjam, hogy a testvéreid is hasonlóan keményfejűek. - Kelletlen igazság volt, de attól még... Nos, igazság.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. november 8. 23:22 | Link

Autumn


 
Empatikus akart lenni, de talán félreérthette. Habozott kicsit, majd visszahúzta a kezét a kísélet után.
 - Tudom, hogy nem vigasztal, de az anyák csak ilyenek. Az enyém még mindig úgy beszél hozzám, mintha tíz éves volnék. - Bíztató mosolyt eresztett meg, de látva a lány sötét pillantását, inkább komolyságot erőltetett magára.
 - Autumn, legyél őszinte. Mi lehet a legrosszabb alternatíva? Hogy sosem kerül elő és úgy élsz tovább hogy azt sem tudod, él-e még vagy sem? Vagy tudtotokra jut, hogy baja esett? Tényleg az a legrosszabb, hogy láthattad őt? Oké, nem kell ugrálnod örömödben, szerintem erről nem tudlak meggyőzni. De az, hogy előkerült, bizonyos értelemben jó hír. Szerintem - toldotta hozzá gyorsan, még mielőtt megint kifakadna mérgében.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. november 9. 00:07 | Link

Autumn


Ajkát szorította össze, hagyta Rue-t beszélni. Szemei leplezetlenül tanulmányozták az apró vonásokat, melyeket harag szülte barázdák kereteztek. Aggódott, ez pedig neki is mind az arcára volt írva. Fájdalmasan vonta össze szemöldökét, hisz Autumn épp kimondta, hogy jobban örült volna, ha az anyja szenvedett volna. Hogy kívánhat valaki ilyesmit egy szerettének?
 Úgy ítélte, hogy a lány a foghíjas történetet a saját ötleteivel egészítette ki, s a legszomorúbb ebben az volt, hogy ezek zaklatták fel jobban, semmint a tények, amiből valljuk be: kevés volt. Előítéletesen viselkedett. Pedig aztán ő tudhatná, mekkora galibát tud okozni, ha eluralkodik az emberen.
 - Elképzelni nem tudom, hogy... milyen érzés. Mármint tényleg halvány lila golymókfingnyi ötletem sincs róla. Csak... nem tudom Autumn, mit akarsz hallani tőlem. Szeretnélek megvigasztalni, vagy legalább elérni, hogy ne dühöngj, de akkor adj valami támpontot, mert én ehhez nem értek. Ne velem veszekedj, nem akarok rosszat neked.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. november 9. 09:48 | Link

Autumn


- Nem volt az - fejét óvatosan döntötte kissé Rue kezére. Megnyugtatta az érintés. - Itt vagyok, ha beszélni akarsz róla, de... ez egy jó ötlet - mutatott rá a felvetésre. Talán a testvéreinek sikerül árnyalni kicsit a képet neki.
 - Segítesz nekem. Mindig, amikor itt vagy - motyogta alig hallhatóan. Fájdalmasan hunyta le a szemét, ahogy az ujjak végigszántottak az arcán, mert ez a beismerés fájt. Hiszen többet jelentett ez neki, hiába próbálta tagadni.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2022. november 9. 12:18 | Link

Autumn


 
Lassan nyitotta ki a szemét, mintha egy fantáziából ébredt volna. Emlékeztetnie kellett magát, hogy ez a mozdulat nem volt több annál, mint amivel szembesítették korábban. Örülnie kellett volna, hisz ez így is több, mint amit érdemel, mégis megérte leküzdeni a késztetést, hogy magához vonja Rue-t és ölelésbe feledkezzen.
 Kimerülten sóhajtott, ahogy visszafordult a füzete fölé, de megérezte magán a lány pillantását. Nem tudta csillapítani tőle a szívverését.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2023. február 28. 02:25 | Link

Kornél


Már nem emlékezett, utoljára mikor volt olyan alkalom, amikor végig tudott akár egy oldalt is olvansi egy könyvből anélkül, hogy ne akarta volna lehunyni a szemét a végletekig fokozott kimerültségtől. Most meg már másfél órája ücsörög a könyvtárban, az elméje pedig képes felfogni a betűk jelentését, amit papírra vetettek.
 Kornéllal befészkelték magukat délutánra, kerestek egy eldugottabb sarkot, ahol nyugodtan elmélkedhettek a dolgaikon. Előtte egy termetes kupac állt a Prófécia és profizmus című folyóiratból, Kornél meg... igazából nem tudta eldönteni, hol járt épp a keresésben. Nem merte faggatni nagyon, megvárta, amíg magától mondja el, mire jutott a könyvvel, amit Zámboritól kapott.
 Azért is volt jó az a rejtett zug, mert így Zalán el merte hozni a szemüvegét. Lehet ezért is ment könnyebben az olvasás, mert hála az okulárénak, nem fájt a feje.
 - Minél jobban beleásom magam, annál nevetségesebbnek tűnik az egész téma - engedte le fene tudja már, hányadik újságot. - Ha ilyen ködösített és többértelmű jóslatokat böfög fel valaki, miért hüledezik mindenki, amikor valamilyen formában nyilván bekövetkezik? Ez abszurd.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. február 28. 03:20 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2023. február 28. 12:52 | Link

Kornél


Összerezzent s  dőlt hátra a székében látva, hogy Kornél sem mismásolja el a feladatát. Még szerencsétlen asztal is beleremegett. Habozva nyúlt újra az újság után.
 - Ezért gyűlölöm a jóslástant. A legnagyobb része baromság és hasraütésszerű és komolytalan. Közben meg ami tényleg fontos, az elveszik köztük. Ki érezte hasznosnak leírni azt, hogy Baljóslatú Béla megálmodta, hogy meglopják őt, amikor mindenki tudta, hogy van egy furkásztenyésztő a falujukban?! - halkan beszélt, de a feszültség szinte kézzelfogható volt nála.
 Sandán pillantott oldalra, nem tudta figyelmen kívül hagyni azt a temérdek mennyiségű olvasmányt, amibe Kornél készült fejest ugrani.
 - Miért ezeket olvasod, amikor te egyértelműbb utmutatót kaptál a tanárodtól, hogy mit kéne csinálnod? - Fejével Kornél táskája felé bökött, hogy egyértelműbb legyen.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. február 28. 12:54 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2023. február 28. 13:20 | Link

Kornél


- Túl személyes? - hüledezett, szeme eszeveszetten cikázott a táska és barátja között. - Te most szórakozol velem? Én mit meg nem adnék, ha egy látnok személyes feljegyzéseit kapnám, nem a hülye pletykarovatokat.
 Villámgyors mozdulattal emelkedett el a székből, hogy Kornélnak ne legyen esélye ellenkezni és nyúlt a cucca után. Pofátlanul túrt a táskába, hogy kihalássza belőle a naplót.
 - Ezt tényleg Zámbori prof írta? - dünnyögött elmélyülten, ahogy belelapozott.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. február 28. 13:21 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2023. február 28. 13:43 | Link

Kornél


Furcsa volt, hogy papírra vetve látta Ezra bá betűit és nem a táblára karcolva, de még mielőtt jobban elmélyedhetett volna benne, kicsúsztak a lapok az ujjai közül. Kiábrándultan lesett fel Kornélra és vágta magát sértődött pózba.
 - Nem viccből adta oda neked az egyik legszemélyesebb dolgát. A legkevesebb, hogy elolvasod. Lehet, hogy most enciklopédiákba akarsz belefejelni, de ha utána kiderül, hogy a válasz végig ott volt az orrod előtt, a falat fogod kaparni, ebben biztos vagyok - hadarta suttogva, amikor érzékelte, hogy az előttük lévő polc túloldalán mászkál valaki.

Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. február 28. 14:46 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1397
Összes hsz: 1704
Írta: 2023. február 28. 14:01 | Link

Kornél


- Eddig is tudtuk, hogy lehetett volna rosszab, Kornél. Az emberek általában örülnek a ténylek, hogy nem így lett. - Előrébb hajolt a székben, egyik tenyerével az asztalnak támaszkodott - Nem azért, de én láttam már Zámborit repülni. Nem is akármivel. Láttad, milyen vagány motorja van? Szóval... Kezdetnek fel kell tárni, mi zajlik benned anélkül, hogy újra át kéne élned a terrokatasztrófát. És erre az a legjobb megoldás, ha elemezni kezdesz egy rokon lelket. Vagy... - elakadt a mondandóval, amikor megnyikordult egy fogaskerék. - Vagy a sajátodat. Kornél, megvan! - csapott a fiú vállára, meglehetősen erősen. Nem fogta fel, annyira az ötletre koncentrált.
Szál megtekintése
Könyvtár - Hollósi Zalán hozzászólásai (45 darab)

Oldalak: [1] 2 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet