37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet

Oldalak: « 1 2 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 ... 52 53 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Ombozi Noel
INAKTÍV


Bejegyzett pyromágus
offline
RPG hsz: 782
Összes hsz: 6313
Írta: 2014. március 7. 10:31 | Link

A leggyönyörűbb sárkányleány

A két fiatal, ha rellonosként is ugyan, de felfedik egymás előtt eddig ügyesen rejtegetett kártyalapjaikat, és nyíltan hebegik egymás szemébe mélyenszántó gondolataikat egyáltalán nem nyilvánvaló érzelmeikről. Noel issza a lány hozzáintézett szavait, és öntudatlan állapotban figyeli az álomszerűen leomló szőke tincseket, a pajkos orcákat, hogy amint tekintete az ajkakra esik, sajátját beszívja, és a legmerészebb vágyálmokkal kelljen megküzdenie. A könyvtár dohos-poros soraiban való bujkálás ésszerűnek, mi több romantikusnak tetszik, és bár kéri őt a lány, hogy ne bűnözzön, s tegyen valamit telhetetlensége ellen, képtelen rá.
- Hogy kérhetsz erre? - kérdezi bágyadt arccal, kissé értetlen tekintettel, majd ujjaival babrálni kezdi a puha tincseket. - Te nem akarsz engem?
Eltávolodik a lánytól, és összevont szemöldökkel fürkészi annak arcvonásait. Biztos abban, hogy a szőke is ugyanazt érzi, mint ő, csak talán nem olyan hévvel, nem olyan agresszív romantikával éli át. Nehéz visszatérnie önmagához, és bár erősen keresi az utat a percekkel ezelőtti rellonos fiúhoz, aki bejött ide tanulni, nem találja. Akkor még nem érezte ezt a forgószélként játszó kavalkádot teste minden kicsiny zugában, vagy egyszerűen csak nem akarta észrevenni, és akkor még bármi történt is, ő képes volt tiszta fejjel gondolkodni. Tudta, hogy Michelle a legjobb nő az iskola falain belül, s talán azokon kívül is. Mindemellett érezte, hogy őt is könnyedén az ujjai köré tudná csavarni, mégis hűvös fejjel tette volna, amit megkövetel tőle a haza. Most viszont kétségbeesetten nézi a lányt, és idegessé válik a gondolatra, hogy esetleg a szőke szíve nem egyszerre dobog az övével. Frusztrálttá, és eszeveszetté teszik önmaga által generált gondolatai. Fel, s alá járkál a lány előtt, s csak akkor nyugszik meg, amikor az angyali hang szökésre indítványozza. Egy mozdulattal ugrik vissza a késsekkel játszóhoz, és termetével betakarva őt hajol közel hozzá.
- Hazaviszlek - mondja, és kézen fogva a lányt, már húzza is a könyvtár ajtajához. Előreengedi a lányt, s már csukódik mögötte az ajtó, amikor továbbfűzi szavait. - Még a vizsgák előtt hazamegyünk Fehérvárra.
Elment az esze, és egészen biztos benne, hogy nincs teljesen magánál. Nem elég, hogy szerelemittas lett, de most még haza is menne. Egyetlen baglyot sem küldött anyjának az év során, e percben meg arról gondolkodik, hogy melyik korai vonattal indulhatnak, hogy minél előbb lássa a család: Michelle az övé. Téboly.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Plata Luna
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 75
Összes hsz: 3061
Írta: 2014. március 7. 23:02 | Link

Hanus


-Igen furcsa lesz, de nagyon várom. Arra én is kíváncsi leszek.- ami azt illeti a keleténél talán jobban megkedveltem a fiút. Az idők során amit a tükörbe töltött mit sem kopott kedvessége és jelleme. Én nem biztos, hogy épp ésszel megúsztam volna.
Mikor a mugli kérdésen túl voltunk úgy vettem észre nem csak én, hanem ő is leenged egy kicsit. Azért lelomboz kicsit mikor kiderül, hogy apujának elég hosszú a keze. Kvázi nem marad sokáig titokban az esetleges barátságunk.
-Nem, azt hiszem nem kérdezted még.- mosolygok. -Innen is onnan is. Viszont Thai földön születem.- válaszoltam meg kérdését. Mikor rátértem arra, hogy merrefelé jártunk, mintha kicsit elszomorodott volna. ~ Biztos utazna ő is, és látna nagy világot. ~ azért ennek is meg vannak a hátul ütői.
-Jól gondolod, ott nagyon hideg van.- nevetek -Sokkal másabb, viszont egyben csodás is. Azt gondolná az ember, hogy egyhangú de ez egyáltalán nem így van. Bár örültem egy kicsit mikor eljöttünk, mert nem szeretek fázni.- mosolyogtam rá monológom végén. Hanka nekem Hortobágyról mesélt és el is döntöttem magamba, hogy egyszer megnézem én is a helyet. Majd újabb kérdések érkeztek tőle.
-Nincs, egyke vagyok. Régészek mind ketten. Mikor megtudták megnyugodtak, hogy mégsem velem van a hiba. Neked vannak testvéreid? Mit szoktál csinálni a szabadidődben?- kérdezek vissza szüleit egyelőre direkt kerülve.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Aki másokat ismer, okos. Aki magát ismeri, bölcs.
Aki másokat legyőz, erős. Aki magát legyőzi, hős!
Apáthy Hanka
INAKTÍV


Bájitaltan TS,
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 4538
Írta: 2014. március 10. 00:30 | Link

Luna


Egy szó ütötte meg a fülemet Luna mondókájában, nevezetesen az hogy a szülei régészek. Az hasonló lehet ahhoz, amit a bátyáim csinálnak, csak a mugliknál ez biztosan másképp van. Álmos és Huba szintén ezen a területen dolgoznak illetve még tanulnak, kutatnak, csak a mágikus ágat részesítik erősen előnyben. Szép sikereket könyvelhetnek el, már most is, és nagyon büszke vagyok rájuk.
- Van két bátyám, ezért is láthatod, hogy a hím oldal elég erősen képviseli magát a családunkban és el is vagyunk nyomva kicsit anyámmal. Anyu ugyan nem annyira, mint én, de nem akarok panaszkodni. Ez a mugli foglalkozás érdekes lehet. - Becsuktam a könyveket, amiket eddig falból tartottam magam előtt. Úgy sem lesz már ezekre szükség, az idő elröpült és a könyvtár is hamarosan bezár.
- Én mikor megkaptam a levelemet, tulajdonképpen akkor eszmélt rá mindenki, hogy elkerülök otthonról, sőt én is csak akkor kezdtem barátkozni a gondolattal, hogy kikerülök apám nyomasztó szárnyai alól, meg azzal is, hogy megváltozik az életem innentől. - Valóban sok dologgal szembe kellett néznem onnantól, mint az, hogy egyedül leszek, legalábbis nem lesz mellettem senki ismerős vagy barát. Akkor még nem tudhattam, hogy apám szervezkedett a hátam mögött és nem hagy magamra, a szó rosszabbik értelmében. Persze a jó szándék zászlaja alatt sokan meghaltak már, bizonyítja a történelem, de remélem én megúszom.
- Szabadidőm? Eddig nemigen volt, be voltam fogva, ezért most kicsit sokkolt, hogy kinyílt a világ és azt tehetek, amit akarok, beoszthatom az időmet és nem más teszi meg helyettem. - Felnéztem az órára, mely a terem falán függött, mint a mugliknál. Biztosan valami varázsosabb időmérőt nem lehet kitalálni, na majd én alkotok valamit. Az óra mutatója gyors iramban haladt előre, álmos is voltam, és Luna sem zavarhattam sokáig a tanulásban. Szedelőzködtem.
- Nagyon elment az idő, én meg csak fecsegek itt, és nem hagylak tanulni ne haragudj! De nagyon örülök, hogy megismertelek, és szeretném, ha barátok lennénk, és akkor te lennél az első legjobb. - állítottam kicsit kész tények elé Lunát, aztán sietve távoztam.

/Köszönöm a játékot! /
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

What is apathy? I don't know and I dont't care.
Eris L. Awer-Kowai
INAKTÍV


Sz*rka
offline
RPG hsz: 217
Összes hsz: 3201
Írta: 2014. március 22. 19:38 | Link

Jones.


* Bár a vizsgaidőszaknak vége van, Eris máris a könyvtárat látogatja az új és új varázsigék és átkok tanulmányozása miatt. Persze könyveket nem kölcsönöz, miért is tenné, hiszen felhívná csak magára vele a figyelmet, illetve a legtöbb könyv amibe beleolvas, nem elvihető darab. Talárjába bújva koptatja cipője a folyosó szünidőben kihalt padlóját. Arca felét eltakarja a fekete csuklya, s mikor belép a könyvtárba, csak a kezét emeli fel egy pillanatra a könyvtáros nő felé, hogy valamiféle üdvözlést mutasson - Matilda ettől kivételesen megtisztelve érezheti magát. De nem áll le, a következő célpontja máris a K-részleg, csakhogy ABC sorrend szerint folytathassa a kutatásait. Szemei ide-oda ugrálnak a könyvek gerincein lévő címeket olvasgatva, vékony, fehér ujjai néhol meg is érintik őket. Egy számára tetszetős könyvcímet, vagy egy írót keres, de legnagyobb meglepetésére ott talál egy regényt is, csak úgy rádobva pár könyv tetejére. *
- Hátezmeg...? * Suttogja, és leemeli a vastag, kötetet, ami a Végítélet címet rejti. Valaki idedobhatta, merthogy K, mint King, Stephen az írója, de lusta volt a valódi helyére vissza tenni. Eris morogni kezd a trehány ismeretlen miatt, aztán ideiglenesen félretéve nagyra törő átokkutató szándékát úgy dönt, most kivételt tesz egy kis csemegének. Kivételesen nagyra tartja Stephen King-et, és az ő óriási marketing ötletét, miszerint a megtörtént eseményű történeteit eladja a mugliknak horror-könyv címszó alatt. Zseniális. Nem hiába az egyik példaképe a hírhedt kalóznő után. Ezt a könyvet még úgy sem olvasta, csak hallott róla, úgyhogy kicsit összébb húzva magán a sötét talárját ül le az egyik puffra a könyves polc mellett, hogy belefeledkezhessen ebbe a regénybe. Messziről egy kicsit úgy tűnhet ez a lány most, mint egy dementor, akik olvasásra adta a fejét. *
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"A legijesztőbb Rellonos" | Terminátor | Hydromágus...?
Gwen Laura Kimiko Jones
INAKTÍV


=^.^= Sóginéni
offline
RPG hsz: 589
Összes hsz: 12926
Írta: 2014. március 22. 20:12 | Link

A vizsgáknak vége. Legalábbis ebben a tanévben. A szünetben nem volt kedvem hazamenni Dan bácsiékhoz, hogy az unokatesóm hülyeségeit hallgassam. Mondjuk az állatkáim hiányoznak egy kicsit de majd legközelebb találkozom velük. Mivel a vizsgákon éppen hogy átmentem ezért gondoltam  tanulok egy kicsit a szünetben. De azt egy kicsit későbbre hagyom. Az ebéd utáni kis pihenőt a könyvekkel szeretem tölteni. Még nem voltam a könyvtárba szóval ideje azt is felderíteni. Elindulok majd pár perccel később eszembe jut, hogy nem tudom hol van a könyvtár. Megállok és megkérdezek egy Eridonos fiút. Elmondta, hogy a Nyugati Szárnyban az első emeleten találom. Mire megköszöntem volna már el is szaladt. Gyorsan megtaláltam a helyet. Meglátom Matildát a könyvtárost. Még nem beszéltem vele. Odaköszönök neki, gondolom ha be kell jelentkeznem majd szól de nem mondott semmit. Már sok könyvet elolvastam életemben van amit többször is. Még nem tudtam milyen könyvet keresek. Általában a tiniregényeket vagy a misztikus könyveket szeretem. Nem az a betűnél kezdtem hanem rögtön a közepénél. Meglátok egy könyvet aminek a címe tündérkrónikák és az írója Karen Marie Moning. Még nem hallottam róla. A tündérekről rögtön azt gondolom, hogy ez is olyan könyv mint a többi. Cuki, jó, aranyos tündérek akik megmentik a földet. Kihúzom a többi közül de nem arról árulkodik amire én gondolok. A borító nagyon tetszik. Elolvasom a borítóját és nagyon megtetszik. Gyorsan megfogom és már viszem is. Leülök egy puffra de más is van itt. Nem ismerem de a talárjából ítélve Rellonos.
Utoljára módosította:Gwen Laura Kimiko Jones, 2014. augusztus 4. 16:44 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Másik Felem | Mesélőtárs | profi kviddicsjátékos
Eris L. Awer-Kowai
INAKTÍV


Sz*rka
offline
RPG hsz: 217
Összes hsz: 3201
Írta: 2014. március 22. 20:27 | Link

Jones.

* A Végítélet a borító hátulján lévő leírás elolvasásából jónak tűnik. Egy vírus elpusztítja az emberiség 99%-át, a maradék meg valamilyen sötét erő elől bujkál. Eris szája szélén fintor jelenik meg a "vírus" szó láttán, az agyában lévő hipochonder lámpa vészesen villogni kezd, valamiért rögtön az ugrik be neki, hogy ez a könyv is fertőzött. A gyomra forogni kezd a gondolattól, úgyhogy inkább felpattan a puffról, hogy megkeresse az eredeti helyét ennek a kötetnek. Amíg fénytelen szemei egy üres zugot keresnek a könyvespolcon, észreveszi, hogy nem messze tőle egy lány olvasgat valami könyvet. Most mind gratuláljunk Erisnek, hogy felfedezett egy olvasó diákot a könyvtárban. Fél szemöldökét felvonja a látványtól, nem igen szokott csak úgy a közelébe merészkedni valaki, még olvasni sem. Bizonyára annyira halkan tanulmányozta a King könyvet, hogy észrevétlen maradt, de hát ez akkor is abszurd. Végigméri a barna hajú újoncot, nem igazán találkozott még vele ezidáig, s amikor a másik esetleg felpillant rá, vagy a mozgására, ő morogni kezd. *
- Mit bámulsz? * Vicsorít a lányra, majd inkább sarkon perdül és a polcon lévő üres helyet keresi továbbra is. Lehet, hogy a V betűhöz kéne ezt tennie? Nem tudja pontosan, hogy mi szerint van itt listázva minden, de csak úgy a tetejére a többi könyvnek ő nem fogja dobni. Felettébb idegesíti, hogy más is van itt a környezetében, úgyhogy egy picit jobban a fejébe húzza csuklyát, hogy még az arcán lévő kereszt se látszódjon nagyon. Mintha ez a vadidegen lány betört volna a személyes aurájába, pedig nem pontosan mellette ült. *
~ Mi a fenéért nincs itt valami rendszer? ~
* Morog magában továbbra is, fél szemét azért rajta tartva az idegenen. *
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"A legijesztőbb Rellonos" | Terminátor | Hydromágus...?
Gwen Laura Kimiko Jones
INAKTÍV


=^.^= Sóginéni
offline
RPG hsz: 589
Összes hsz: 12926
Írta: 2014. március 22. 20:52 | Link

Belemerülök a könyvbe. Kellemesen csalódtam, nem hittem, hogy ennyire jó lesz. Bekerült a TOP könyveim közé. Nagyon beleélem magam, remélem azért nem lesznek rémálmaim, azokból elég volt kiskoromban. A mellettem ülő lány hirtelen feláll és elindul. Nem nagyon látom az arcát de amit láttatni enged a talárja abból azt veszem ki, hogy van egy heg az egyik szeme alatt. Ahogy látom a V betűnél áll meg. Ahogy látom a borítón egy koponya látható. A lány öltözékéből és az olvasási stílusából ítélve kicsit rémisztő. Nem szoktam előre elítélni az embereket de ő szerintem egy olyan valaki aki örömét leli abban ha mást embereket ijesztgethet. Gondoltam, hogy átülök egy másik puffra de akkor azt hihetné, hogy beszari vagyok, ami nem igaz. Míg Kathleen-nek jóban voltunk sokszor védtem meg. Általában mire végzett a suliban én ott vártam a kapu előtt és ha láttam, hogy bántják megvédtem. Voltak nálam idősebb ellenfeleim is. Aztán mikor engem felvettek őt pedig nem féltékeny lett és már nem kért belőlem. Merengésemből a másik lány ugató hangja ébreszt fel.
- Mit bámulsz? - kérdezi gorombán.
- Egy szamarat aki még egy könyv helyét se tudja - válaszolok neki vissza mosollyal az arcomon.
Utoljára módosította:Gwen Laura Kimiko Jones, 2014. március 22. 21:34 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Másik Felem | Mesélőtárs | profi kviddicsjátékos
Eris L. Awer-Kowai
INAKTÍV


Sz*rka
offline
RPG hsz: 217
Összes hsz: 3201
Írta: 2014. március 23. 16:54 | Link

Jones.


* Az ismeretlen barna hajú, manó arcú lány mit sem reagál először az ő mozgására. Igaz, hogy mondhatni, Eris a sötétség szülöttje, de attól még nem olyan észrevehetetlen jelenség. Fél szemével a könyvében merengő idegent lesi, nincs-e valamiféle ártó szándéka, de mikor a csuklyás Rellonos rámordul, ő pimaszul visszavág. Micsoda? Szamarat? Eris lélegzete elakad, nem sokan mernek így visszavágni neki Ophelián és azon az idióta Dominicon kívül. Meglepetése vicsorrá torzul, mit sem törődve az eddigi könyv helyét keresős ötletén, most a pálcáját előrántja a talárjából és az idegen lány felé tartja. *
- Exlukhops! * Sziszegi idegesen, s kirántja a varázslattal a másik kezéből a könyvet, amit az imént olvasott. Eris nem ereszti a pálcát, folyamatosan a lányra szegezi, hogyha az egy rossz mozdulatot is tesz, vagy egy nem kívánatos szót szól, azonnal el tudja átkozni. Itt a könyvtárban nem sok értelme lenne sóbálvánnyá változtatni, amíg az átok hatása tartana, a könyvtáros nő, vagy egy prefektus megtalálja őket, és akkor megint Kowai húzza a rövidebbet. *
- Mit képzelsz, ki vagy te? * Vicsorog továbbra is, izmai megfeszülnek, hogy a legapróbb mozdulatra is ártást tudjon kiáltani. *
- Rosszal húztál ujjat kisanyám. Tünés innen, amíg szépen mondom.
* Fenyegetően kiles a csuklya alól, így jobban láthatóvá válik a kereszt az arcán és a furcsa, fénytelen szemei, hátha ettől majd megijed a lány és eliszkol a könyvtárból. *
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"A legijesztőbb Rellonos" | Terminátor | Hydromágus...?
Gwen Laura Kimiko Jones
INAKTÍV


=^.^= Sóginéni
offline
RPG hsz: 589
Összes hsz: 12926
Írta: 2014. március 23. 17:15 | Link

Kowai

Miután válaszoltam neki pár másodpercig farkasszemet nézünk majd előrántja a pálcáját. Még csak elsős vagyok de ismerek pár veszélyes átkot és ártást amit használhatnék. Nem gondolkozik sokat és elmond egy bűbájt. Eddig nem ismertem a hatását de most megtapasztaltam. A könyv amit olvastam hirtelen kiugrik a kezemből és a földön landolt, lapokkal lefele. Na most mérges lettem. Nem fogom hagyni, hogy egy ilyen öreg banya csakígy megátkozzon. Gondolom azt akarta ezzel elérni, hogy elszaladjak, de engem nem abból a fából faragtak. Nem vagyok olyan betoji. A nagybácsim mindig azt mondta, hogy ezeket a varázslatokat csak akkor használjam ha nagy baj van. Kinek mi a nagy baj. Gyorsan én is előrántom a sajátomat.
- Capitulatus - kiáltom és kirepül a kezéből a pálca és az enyémben landol. Szerintem nem számított rá, hogy egy elsős fogja lefegyverezni.Kezdem azt hinni, hogy ez a lány hasonlít az unokatesómra.
Utoljára módosította:Gwen Laura Kimiko Jones, 2014. március 23. 17:33 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Másik Felem | Mesélőtárs | profi kviddicsjátékos
Eris L. Awer-Kowai
INAKTÍV


Sz*rka
offline
RPG hsz: 217
Összes hsz: 3201
Írta: 2014. március 23. 17:45 | Link

Jones.


* A könyv kirepül a másik kezéből, de nem hatja meg. Hiába mutat egy kicsit többet az arcából Eris, az ismeretlen lány nem hátrál, sőt, inkább támadásba lendül. *
- Taranta... * Ejtené ki a táncoltató átok varázsigéjét, ám úgy tűnik, hogy a barna hajú lány gyorsabb volt, és csak arra eszmél fel, hogy az ébenfa pálca az ő kezéből valahogyan a másikéba került. A pálcája. A vadonatúj pálcája, amiért megszenvedett otthon, mert Bennett eltörte az előzőt, és kénytelen volt elmondani otthon. Ezt alig pár hónapja kapta, és azért is kiadós verés érte az anyjától. Az ébenfa, amivel most a készül feltérképezni az iskolát, és végrehajtani a legújabb terveiket Ombozival. Az a pálca.
Vérszemet kap. Összeszorítja a fogait, és olyasmit tesz, amire talán még a másik sem számított. Nekiront a lánynak, hogy körmeit a másik nyakába mélyessze, kísértetiesen úgy, mint aznap este Bennettel. Ajkain át ormótlan hangok jönnek elő, de most a legkevésbé sem érdekli, hogy ebben a csöndes könyvtárban ki talál rá. Vissza akarja szerezni a pálcát. Ja igen, a pálcát. Egyik kezével a saját pálcája után kap, hogy kiszabadítsa a másik ujjai közül, közben pedig veszettül szorongatja Gwen nyakát. Egy újabb verést otthon már nem bírna ki, ha Ombozi észreveszi az új zúzódásokat, bosszút akar majd állni az anyján, és... bármennyire is bántalmazzák otthon, azért mégiscsak a szülője a nő. Nem bánthatja viszont. *
- Add vissza te kis... * Sziszegi, miközben próbálja kihámozni a másik kezéből a saját fegyverét. *
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"A legijesztőbb Rellonos" | Terminátor | Hydromágus...?
Gwen Laura Kimiko Jones
INAKTÍV


=^.^= Sóginéni
offline
RPG hsz: 589
Összes hsz: 12926
Írta: 2014. március 23. 18:12 | Link


Kowai

Láttam a szemében, hogy ő is kezd bedühödni. Lehet, hogy most egy kicsit elvetettem a sulykot? Nem félek tőle mert nem nagy darab de sötét a kisugárzása. Nagyon sötét. Míg ezeken gondolkodom hirtelen nekem esik. Mivel varázsolni nem tud kézzel támad. Szeretek bunyózni bár otthon megígértem, hogy nem fogok mondjuk keresztbe voltak az ujjaim. Régen nagyon sokat verekedtem. Egyszer mikor eltörtem a karomat egy hét szobafogságot kaptam. De azóta már megerősödtem.  Az egyik kezemben a pálcákat tartom a másikkal pedig próbálom leszedni magamról. Ő a pálcája után nyúl a másikkal meg a nyakamat markolja. Alig kapok levegőt de nem fogom feladni. A torkomból nem kiállatás hanem hörgés hallatszik. A pálcák hegyéből fényes sugarak lövellnek ki. Nem látom, hogy hova szállnak de a hangokból ítélve pár könyvespolcot és egy ablakot találtak el. Egy gyors rántással én kerülök felülre majd kiszabadítom magam a markolásából és felpattanok, és gyorsan elrohanok. Nem tudom hova szaladok csak megyek. Nemsokkal később tűnik fel, hogy a pálcája még mindig nálam van. Jobban megnézem. Fekete, ha jól látom ébenfa.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Másik Felem | Mesélőtárs | profi kviddicsjátékos
Lucia K. Riina
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2014. március 27. 14:30 | Link

Lucia K. Riina

Ahogy beléptem ide egyből tudtam ez az én terepem. Nagyon szeretek olvasni, úgyhogy ez egy valóságos paradicsom számomra. Itt aztán mindenki megtalálhatja a maga kis könyvecskéjét. De én ide csak azért jöttem, hogy megkérdezzem a könyvtárost arról a "Varázskönyvről" amit Öszike néni boltjában vásároltam fillérekért. Egy aranyozott főnix láb minta van rajta mellette ez a felirat tündököl: "The Lost Magic Book". Az első oldalán az író neve és a kiadás éve áll: Roger Twin Thackeray-746. Ki ez a bizonyos Roger Twin Thackeray? És mik ezek a bűbájok a könyvben? Annyi de annyi kérdésem van. Először bele akartam nézni és el akartam olvasni, de arra gondoltam, hogy itt az iskolában a Titkos könyvtárban jobb helye lenne. Az igazgató úr vagy valaki biztos tud valamit erről a titokzatos könyvről. Akkor odaadom. De, hogyha már itt vagyok kikölcsönzöm a Rómeó és Júliát.


Utoljára módosította:Kahlil L. Rochard, 2014. március 27. 14:40
Hozzászólásai ebben a témában
Fodor Benjámin
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2014. március 30. 21:33 | Link

Állia

Már rég csak a szobámban tartózkodásról szól az életem. A hálóterem négy fala közt gubbasztok minden nap. Egyre csak arra gondolok, mit fogok kezdeni? Hiszen a leteendő vizsgák közül csak kettőt írtam meg, és abból egy már ki is van javítva.
Hát... hogy ne is dicsekedjek, nem éppen a legjobb érdemjegyet értem el, sőt megbuktam. Uram bocsá', de Legendás Lények Gondozásából megbukni nagy művészet. Ilyenkor ne olyanokra kell gondolni, mint Leonardo Da Vinci, esetleg valami híres előadó, nem! Ilyenkor olyanokra kell gondolni, mint Fodor Benjámin.
Külön hirdetmény: aki meg akar bukni LLG-ből, az csak forduljon hozzám, hisz ebbe én vagyok a mester.
Állandóan azon rágódok, vajon milyen lesz újra átélni a második évfolyamot. Én eddig eléggé tartózkodtam ettől a gondolattól, sőt ha fel is vetődött bennem, gyorsan el is vetettem.
De most felébredve ezen álmodozásomból visszatérek arra, hogy most én szorgalmasan akarok tanulni, és kitűnő leszek mindenből.
Ennek érdekébe felállok az ágyamról, és utamat a könyvtár felé veszem. Vajon milyen könyveket találhatok ott, amik tudnak segíteni.
De ne gondoljatok olyanra, hogy én annyira szeretek tanulni! Sőt! Annál jobban utálok. Ha valaki arra akar venni, hogy tanuljak, egyből elátkozom.
Tehát nem is tudom, hogy mi értelme lemennem, és tanulnom. Mégis úgy érzem, hogy muszáj, mert kell, és nem tudom miért. Egyszerűen nem is tudom mi az az érzés, ami engem felállított az ágyamról, és leküldött a hosszú lépcsőkön át a "tudástárba".
De ami a lényeg, hogy már a könyvtár ajtajánál állok, és kinyitom az ajtót. Bemegyek, de már megint az az érzésem van, hogy megzakkantam.
-Szuper, még egy ilyen hülye ötlet, és öngyilkos leszek-dünnyögöm az orrom alatt.
De már nincs mit tenni, ezért elmegyek egy tetszőleges polchoz, és keresek valami könyvet, ami a címe alapján valamennyire is érdekesnek tűnik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mesélő
Mesélőoffline
RPG hsz: 811
Összes hsz: 1286
Írta: 2014. április 4. 09:37 | Link

Jenny Miles és Tenshi Dasha

Meglepetés, lánykák!

Április 1.


A csarnokszerű dohos könyvtárhelyiség teljes egészében kihalt. A könyvtárosnő ebédelni ment, míg a diákok nagy része még csak a napokban érkezik vissza tanévkezdetre. Sehol egy árva lélek, a folyosók is némaságban fürödnek, egyedül a könyvtár egy eldugott rejtekében, a sárkányokkal, s bestiákkal foglalkozó könyvek között hallani apró neszeket. Egy mestertanoncnak (Jenny) a nagyteremben jut eszébe, hogy egy fontos beadandóját még ma be kell fejeznie, mire hanyatt-homlok rohanvást hagyja ott háza asztalán a finom falatokat, s igyekszik a könyvek birodalmába. Történetünk másik főszereplője (Tenshi) a Bibircsókos banyát faggatja a kastély pletykáiról, és a hölgyemény szívélyes szeretettel osztja meg az egész tavalyi év feljegyzéseit. Komoly részletekkel számol be a lánynak előtte elcsattanó csókokról, sziporkázó szerelmekről, vagy csúfondáros szakításokról. Állítása szerint minden ami fontos, az az ő figyelmes szemei előtt történik. A mestertanonc kopogó cipőtalppal rohan el a banya előtt álló Tenshi előtt, aki érdeklődve néz a nagylány után.
Ha követi a siető Jennyt, akkor meghallhatja a sarokból érkező kaparászó, neszelő hangokat, amit a pergamenjével babráló idősebb lány is hamarosan észre fog venni. Amint közelebb érnek a bestiarészleghez, egy repedező sárkánytojást vehetnek észre, ami érdekes módon plüssből van, de úgy mocorog, mintha csak valóságos sárkányanyától származna. A lányok percekig merednek a tojásra, amikor az végleg ledobja magáról héjának felsőrészét, és kidugja belőle fejét és szárnyait egy apró, plüss magyar mennydörgő. Felsikolt, megmozgatja szárnyait, majd piciny, hőt nem termelő lángot köhög fel.
- Hello, lányok! Na, mi a helyzet? - néz az őt csodáló fiatalokra, s elegáns mozdulattal lép ki játéktojásából.
Nem hallanak rosszul a diákok, amikor a sárkányfióka megszólal, ez a plüss tényleg beszél, így hát illő volna válaszolni neki.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Bármi lehetek. Egy virág, egy asztal, egy szellem vagy akár csak egy szellőcske. Sose tudhatod éppen hogyan találkozol velem, viszont mindig tudod, ha ott vagyok. Figyelj rám!"
Jenny Miles
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 52
Összes hsz: 536
Írta: 2014. április 4. 09:54 | Link

Mesélő és Tenshi

Április 1.


*Jó szokásához híven reggelizik a nagyteremben elég későn, kiélvezve azt, hogy most nincs órája már korán reggel. Lekváros pirítóst eszeget, mikor majdnem megakad a torkán a falat, ahogy eszébe jut, hogy az utolsó pár sort a Sárkánytan esszéjéhez nem írta meg, amiből ráadásul délután kezdődik az órája. Sietős léptekkel kapja be az utolsó falatot a pirítósából, tudott volna még enni, de hát az esszé nem várhat, majd bepótolja a finom falatokat az ebédnél. A jó idő kezdetével már ő is magasabb sarkú cipőre cserélte a tél miatt hordott lapos talpúját, mely ahogy halad a folyosókon sietősen, elég nagy hangzavavart kelt a kopogásával, jó pár festményt szitokáradatra késztetve erre, de ezzel most nem törődik. Ahogy beér a könyvtárba, azonnal az egyik asztalhoz siet és előszedi a pergamenjeit, mikor meghallja az apró neszeket, és azonnal megdermed. Sietősen közelebb lép a kedvenc részlegéhez, ahonnan a neszeket hallja, és megcsillanó szemekkel veszi észre egyik kedvenc állatának, a sárkánynak a tojását. Nem igazán érti, ha ez egy élő tojás, hogy lehet plüssből, de érdeklődve figyeli a további történéseket. Levegő után kapkod, amikor meglátja, hogy egy sárkány kel ki belőle. Pár másodpercig nem is jut szóhoz, majd elmosolyodva köszönti a fiókát.*
- Hello. Semmi különös, na és veled? Ha jól látom, te egy magyar mennydörgő vagy?
*Kérdezi kíváncsian, utalva a sárkány szemére és a bronzvörös tüskéire a farkán, amelyek a tanulmányai során megtanultak alapján csak egy sárkányfajtára utal. Érdeklődve veszi észre a mellette álló Tenshit, egy mosollyal köszönti őt, majd visszafordul az élő, mégis plüss sárkány felé.*
Utoljára módosította:Jenny Miles, 2014. április 4. 09:55 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Tenshi Dasha
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 356
Összes hsz: 5924
Írta: 2014. április 4. 17:46 | Link

Mesélő és Jenny

Április 1.


Még csak elsős vagyok, pontosabban leszek, ennek ellenére már jó sok társammal találkoztam és ismerkedtem meg. Ők mindig elmondanak mindent ami érdekes, de valamiért azt éreztem, hogy csak egy-egy személy nézetéből ismerem a dolgokat. Kellett hát valaki aki kicsit jobban kívülálló, vagyis nem diák és elmondja a lényeges pletykákat. Találtam is egy ilyen személyt, mégpedig a Bibircsókos banya személyében. Egyik nap úgy sem volt semmi dolgom, hát felkerestem őt, azt hallottam szívesen veszi, ha valaki társalogni akar vele. És ez tényleg így is volt. Nagyon megörült nekem és csak úgy öntötte a szavakat. Igaz, én csak általános pletykákról kérdeztem, mégis ő leginkább a párkapcsolatokról mesélt nekem. Azon belül is főként csókokról, randikról és szakításokról. Az utóbbinál mintha védeni próbált volna. Én mosolyogva hallgattam, beleszólni nagyon nem is tudtam. Hallgatva őt, valamiért jókedvre derített a lelkesedése.
Amikor már mennem kellett, megköszöntem a beszélgetést és elbúcsúztam tőle. Kiléptem az ajtón, amikor egy lányt láttam közeledni, majd elmenni előttem. Sürgősen sietett a könyvtár felé, gondoltam történt valami ott. Kíváncsiságom miatt követtem őt, persze tisztes távolságból, mintha én is épp oda szerettem volna menni. Mikor megérkeztem a könyvtárba láttam, hogy nincs semmi különleges, csak a pergamenjeit nézegeti. A helyiség meglehetősen üres volt, rajtunk kívül nem is voltak szerintem. Már épp menni akartam, de egyszer csak valami zörej szakította meg a csendet. Láttam, hogy a lány is észrevette és elindult a zajforrás felé. Az egyik részleghez sietett. Én is meg akartam nézni ezért csöndben követtem őt. Odaértem a részlegbe és hát tátva maradt a szám. Egy magyar mennydörgő tojás volt az asztalon, ami éppen repedezett. A mozgással ellentétben, nem tűnt igazi tojásnak, inkább valami plüssnek. Azonban a sárkány kikelt a saját szemem előtt.  Nem akármilyen pillanat volt ez. A sárkány köszönt nekünk. Nagyon kis kedvesnek tűnt, annak ellenére, hogy én nem ilyeneknek képzeltem őket. Nem én köszöntem vissza először, de rögtön követtem az előttem lévőt.
-Szia!
A bámulásban meg is felétkeztem a lányról, a hangja ébresztett rá, hogy elég bunkó voltam. Ránéztem és láttam, hogy mosolyog rám. Visszamosolyogtam szerényen, de nem jött ki szó az ajkamon.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mesélő
Mesélőoffline
RPG hsz: 811
Összes hsz: 1286
Írta: 2014. április 4. 19:07 | Link

Jenny Miles és Tenshi Dasha

Meglepetés, lánykák!


Április 1.


A lányok hamar észreveszik a könyvtár egy rejtett zugában mocorgó sárkánytojást, a felőle érkező neszező zajt, és még a beszélő mennydörgő kikelése előtt odatelepszenek hozzá. A nagy meglepetésben egymással alig törődve, tátott szájjal figyelik a már-már lehetetlen jelenetet.
- Eltaláltad, okos lány vagy - dicséri meg az apró plüss Jennyt, mikor az fajtájára kérdez rá, majd szárnyait kitárva felreppen, és a hölgykoszorú feje felett tesz néhány jóleső kört. Közben ártalmatlan lángokat lövell a levegőbe, és tüskés testével ráereszkedik Dasha vállára. Onnan lesi a mestertanonc lányt, s közben kedvesen körbeudvarolja a leendő elsős diákot, plüss szárnyaival meg-meg legyintve a fiatalabb leányzó haját.
- Mit szólnátok ahhoz, ha adnátok nekem nevet? Akkor sokkal közelebb kerülhetnénk egymáshoz!
Szavai közben füstöt köhög ki orrán, s száján, majd egy gömbláng is kiszalad belőle. Kis karmait gyorsan szája elé teszi, és szégyenlősen elnézést kér társaságától.
- Ha büfiznem kell, mindig jön egy kis tűz is, csak semmi pánik!
Szavait követően leugrik Dasha válláról, majd egy íves kör megtétele után letelepszik a mestertanon fejére, azt mint egy kényelmes fészket használja. Szárnyait széttárva egyensúlyozik a magaslaton, majd egy megfelelő pillanatban belecsimpaszkodik a sötét hajtincsekbe, és lendületet véve lecsúszik Jenny homlokán, farkasszemet nézve így a lánnyal.
- Ölelj meg!
Szólítja fel Jennyt, míg annak haját kapaszkodás közben meg-meghúzva engedi magát teljesen lecsúszni a lány arca előtt, hajtincsekből álló indáját el nem eresztve.
- Súgok nektek egy titkot, ha megöleltek - suttogja a barna hajban hintázva, Dasha felé küldve pár hőt nem termelő gömblángot. Kusz-kusz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Bármi lehetek. Egy virág, egy asztal, egy szellem vagy akár csak egy szellőcske. Sose tudhatod éppen hogyan találkozol velem, viszont mindig tudod, ha ott vagyok. Figyelj rám!"
Jenny Miles
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 52
Összes hsz: 536
Írta: 2014. április 4. 19:43 | Link

Mesélő és Dasha

Április 1.


*Ahogy látja, Dasha is ugyanolyan meglepődött, mint ő, na igen, nem mindennap találkozik az ember plüss sárkánnyal, aki beszél, főleg nem mindennap lesz tanúja a születésének. Na meg egy könyvtárban? Kész ritkaság. Ha ezt Szendrei tanárnő meghalja... Gondolatai elárasztják elméjét, de igyekszik az agya mélyére száműzni meglepődöttségét, ki akarja használni az időt, ha már ilyen szerencsének lett szem- és fültanúja. Felnevet, ahogy látja a sárkány akcióját Dashával szemben, és viccesen meghajol előttük.*
- Köszönöm a bókot. Jólneveltségből igazán példát vehetnének rólad az iskolatársaim.
*Mosolyog rá kedvesen, majd a neves kérdésre elgondolkodik.*
- Úgy könnyebb dolgunk lenne, ha tudnánk, hogy hím vagy nőstény vagy-e?
*Ha megkapja a választ a kérdésére, Dashára néz.*
- Mit gondolsz, milyen név illik erre a gyönyörűségre?
*Közben azért ő is gondolkodik a neveken, de tényleg könnyebb dolga lesz, ha megtudják, mégis milyen nemű a kissárkány. A kis lény akciójára kis megdermedéssel reagál, de ha már ilyen aranyosan kérleli, hát megteszi a kérését, áöleli őt még az előtt, hogy megtudná, kapnak cserébe egy titkot is, a sárkány túl aranyos ahhoz, hogy ne a tipikus jaj-de-cuki-vagy reakciót váltsa ki belőle. Hagyja, hogy tegye a sárkány, amit szeretne, nem zavarja a hajhúzogatás, de arra azért figyel, nehogy a kissárkány leessen a földre, ha mégis megcsúszik és közeledik a talaj felé, igyekszik utána kapni, hiába látta az előbb, hogy megy neki a repülés. Mosolyog néz vissza a szemébe.*
- Kíváncsian várom azt a titkot, ha megosztod velünk.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Tenshi Dasha
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 356
Összes hsz: 5924
Írta: 2014. április 4. 21:00 | Link

Mesélő és Jenny

Április 1.


Láttam, hogy felemelkedik a magasba és köröz egy kicsit a levegőben. Nagyon szépen repült már, ahhoz képest, hogy körülbelül három perce jött a világra. Majd egyenesen felém kezdett el repülni és végül leszállt a vállamra. Kicsit megijedtem, de egyben örültem is a kis jószág közvetlenségének. Az egyik kezemmel megsimogattam a tüskés bőrét, a nyakánál. Hihetetlen, hogy mennyire aranyos volt. Azonnal beleszerettem és szerintem ezzel a mellettem lévő lány is így volt. Megkérdeztem a lánytól, hogy hogy hívják. Valószínűleg ezek után már közeli kapcsolatban leszünk. Én legalábbis a barátja szerettem volna lenni. A válasza után rögtön felvetette a sárkány is, hogy adjunk neki nevet. Jenny jól mondta, ahhoz, hogy nevet adjunk neki, előbb meg kell tudnunk a nemét. Kérdezte tőlem, hogy én milyen nevet adnék neki. Elgondolkoztam, majd felvetettem pár ötletet.
-Amennyiben lány én ezeket adnám neki: Tiffany, Chiyo, Ciel, Maya, Sierra, Saphira
Amennyiben pedig fiú, szerintem szép név lenne a Norbert, Falcor, Raphael, Niel. És te milyen neveket adnál neki?

-Megvártam Jenny válaszát is. Mindeközben a sárkányka átmászott Jennyre és belekapaszkodott a hajába. Innen nézve eléggé fájdalmasnak tűnt, de mivel nem mocorgott, hogy fájt volna, meg tudtam hogy a sárkány sem okozna fájdalmat ezért gyorsan elhessegettem a gondolatot. Azt kérte, hogy öleljük meg. Jenny után én is odamentem hozzá és átöleltem. Vajon milyen titokról beszél. Kíváncsian néztem az újszülött sárkányra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mesélő
Mesélőoffline
RPG hsz: 811
Összes hsz: 1286
Írta: 2014. április 5. 13:30 | Link

Jenny Miles és Tenshi Dasha

Meglepetés, lánykák!


Április 1.


A lányok nemhiába rajongják körbe a plüssapróságot, hiszen az állatka lehengerlő stílusával és lányszívet melengető cuki kinézettel rendelkezik. Huncut vigyort villant Jennyre, amikor az megdicséri őt, és olyan iskolatársakat kíván magának, mint amilyen a sárkány maga.
- Kislányok, én egy játék vagyok! Nekem nincs nemem, olyan nevet adtok nekem, amilyet csak szeretnétek.
Jókedvűen tárja szét szárnyait, majd a levitás mestertanonc szoros ölelésében behunyja csillogó gombszemeit. Hangosan szuszog, lélegzeteivel füst is távozik tüdejéből. Az összebújást követően a fiatalabb leányzóhoz fordul, és pár szárnycsapás múlva már az ő nyakát öleli puha plüss karmaival, hogy Dasha se maradjon ki a jóból.
- A Niel egyébként tetszik, azt hiszem illene hozzám.
Megvonja tűzszínű vállait, majd az egyik könyvekkel, s tanulmányokkal telerakott asztalhoz repül. Rááll a Veszélyes Bestiák című kötet fedőlapjára, és közelebb intve magához a lánykákat, úgy osztja meg velük titkát.
- Kumagoro miatt vagyok itt - suttogja nekik sokatmondó pillantással, majd hirtelen mozdulattal rugaszkodik el az asztaltól, hogy letámadja először Dashát, majd Jennyt is. A lányok hajába kapaszkodva nyalja össze azok arcát, hogy hangosan nevetve repüljön el fejük felett, és szelje át az egész könyvtárat. - Megfertőztelek Titeket! Mostantól olyan édesek lesztek, mint én vagyok.
Vidám kiáltozásai közben zuhanórepülésben közelíti meg a diákokat, hogy egyik lány válláról a másikéra ugrándozzon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Bármi lehetek. Egy virág, egy asztal, egy szellem vagy akár csak egy szellőcske. Sose tudhatod éppen hogyan találkozol velem, viszont mindig tudod, ha ott vagyok. Figyelj rám!"
Jenny Miles
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 52
Összes hsz: 536
Írta: 2014. április 5. 14:43 | Link

Mesélő és Dasha

Április 1.


*Ő is bemutatkozik Dashának, ha már így összetalálkoztak, ez se maradjon ki a repertoárjukból. Felnevet, ahogy meghallja a sárkány válaszát, milyen kár, hogy nem igazi, élő a sárkány, az úgy viccesebb lenne, bár az biztos, hogy nem lenne ilyen kellemes a szituáció egy teljesen élő egyeddel találkozni. Végighallgatja társa névötleteit, és a Nielnél ő is bólint.*
- Egyetértek, szerintem is a Niel illik hozzád a legjobban.
*Mosolyog rá a cuki sárkányra, ahogy hozzábújik a szoros öleléssel. Lágyan végigsimít a plüss aranyoson, majd utána átengedi az ölelést Dashának is. Ő is odalép az asztalhoz, és felül rá a sárkány mellé, kihasználja, hogy a könyvtáros boszi néni nincs itt, így szinte azt csinálhatnak, amit akarnak. Azonnal nevetni kezd, ahogy a nyalogatás csikizni kezdi az arcát, és ahogy a vállára száll, finoman próbálja elkapni, hogy végigsimítson a sárkányon, milyen kár, hogy a plüssök nem lehetnek csikisek.*
- Hogy érted, hogy Kumagoro miatt? Segítsünk neked megkeresni? Na és hogy érted, hogy megfertőztél a cukisággal minket? Elég édesek voltunk így is, most meg el fogunk folyni tőle?
*Kacsint rá társaira.*
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2014. április 5. 17:33 | Link

Benjámin

A szobám ablakából látom, hogy lóg az eső lába. Ami nem sok jóval kecsegtet. Nekem azért elég jó kedvem van, túl vagyok a vizsgákon és nem is lettek olyan rémes jegyeim. Nagy való színűséggel átmentem. Aminek örülök, nem lett volna kedvem évet is metélni. De azért lassan elkel kezdenem újra tanulni. Eddig élveztem a szünetet, de most már le kellene mennem a könyvtárba. Már úgy is régen voltam a könyvtárban. Nem mint ha annyira hiányozna a sok tankönyv és tanulás, Bár lehet, hogy kiveszek egy-két izgalmas könyvet. Ezzel a gondolattal el is indulok a könyvtárba. Végig haladók az ismerős folyosókon. A könyvtárhoz érve meg állok egy kicsit. Még mindig fenségesen néz ki. Egy apró mosollyal az arcomon lépek be a könyvtárba. A könyvtárosi pult mellet elhaladva köszönök kedves könyvtáros nőnknek.
-Szia Matilda.
Beszélgetni most nem állok meg vele, de azért örülök, hogy látom. Aztán találomra elindulok az egyik sor felé, hát ha találok ott valamilyen jó könyvet.
Utoljára módosította:Állia Szipenni, 2014. április 5. 17:33 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Tenshi Szivárványpóni Dasha
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 356
Összes hsz: 5924
Írta: 2014. április 5. 20:28 | Link

Mesélő és Jenny

Április 1.


Ami a kis, aranyos, egyszerűen imádni való plüssállatka nevét illeti, ő is és Jenny is a Niel-t találták a megfelelő névnek.
-Hát akkor a neved Niel lesz. - Fordultam a sárkányhoz és mondtam neki mosolyogva. Közben ő rászállt egy könyvre aminek címe Veszélyes Bestiák volt. Felnevettem, mert tudtam jól, hogy az egyébként nagyon kedves kis sárkány még készül valamire velünk kapcsolatban. De bármi is a célja, én úgy sem fogok tudni rá haragudni. Azt mondta, hogy Kumagoro miatt van itt.
-Hogy érted, hogy miatta vagy itt? Kérlek mesélj nekünk.
-Kérdeztem tőle összezavarodottan és kíváncsian. Ahogy láttam Jenny sem értette ezt. Aztán odaszállt először Jenny-hez, majd hozzám. Megöleltem és adott az arcomra egy puszit, vagyis jobban mondva megnyalt. A szám a fülemig ért és majdnem elolvadtam a boldogságtól. Nagyon jó kedvem lett, ha nem lett volna rajtam a sárkány, szerintem még egy hátraszaltót is nyomtam volna. Elfelejtettem minden rossz dolgot és csak a jókedvű énemnek engedtem, hogy kiteljesedjen. "Megfertőztelek Titeket! Mostantól olyan édesek lesztek, mint én vagyok." Mondta Niel. Kicsit még homályos volt ez az egész, de sejtettem mire gondolt.
-Ezt úgy érted, hogy ezentúl már mindig csak mosolyogni tudunk és aranyosan fogunk beszélni? - Ami azt illeti én már érzem is a hatását. Eddig csak a fekete színre tudtam gondolna, azonban most legszívesebben a pink óceánban fürödnék. Majd elgondolkodtam, hogy milyen szerencse, hogy követtem a könyvtárba Jenny-t. Így legalább két új, nagyon jó barátra tettem szert, arról nem is beszélve hogy az életkedvem is magasan ívelt felfelé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Pethő Abigél
INAKTÍV


Abékaimádó :3 | ÁdiFeleség <3
offline
RPG hsz: 91
Összes hsz: 1939
Írta: 2014. április 5. 21:57 | Link

Jenny Tündérmókus Miles  Rolleyes- Ez is kell... és ez is, meg az is! - Motyogta magában, ahogy a polcok előtt sétálva megpillantott egy-egy szimpatikusnak tűnő könyvet. Rögtön nyúlt is érte, majd a tizedik könyvnél úgy döntött, elég lesz egyelőre ennyi. Kissé esetlenül, alig kilátva a könyvek mögül indult el egy félreeső rész felé. Talált is egy sort a polcok között, ahol látszólag nem gyakran jártak diákok. Abigél csak futólag pillantott az itt pihenő művekre, de nem tudta kivenni, mifélék is lehetnek azok. Sokkal jobban érdekelte őt a saját szerzeményei, amiket gondosan lepakolt a földre, majd ő is helyet foglalt közöttük, törökülésben. Kicsit még rendezgetett, ide-oda tolta a kalandokat rejtő irományokat, kis tornyokat csinált egy-két könyvből. Végül félkört alakított maga köré. Ő volt a toronyba zárt királylány, a könyvek pedig a védelmezői.
Nagy szakértelemmel (ecc-pecc, kimehetsz) kiválasztotta, melyik történetet fogja előbb elolvasni. Amint ezzel megvolt, kezébe vette a könyvet, így megbontva a kompozíciót. Kellő óvatossággal lapozta fel, mindig is vigyázott a könyvekre, akár az övéiről volt szó, akár máséról.
A történet pedig elkezdődött. Abigél rögtön odaképzelte magát a macskaköves utcára, az árvácskákkal szegélyezett kis kőház elé, ahonnan beszéd hangjai szűrődtek ki. Nem sokkal később pedig, Chris, a történet főhőse, egy szőke hajű fiú rontott ki a házból, és elszántan vágott neki a nagyvilágnak. Abi pedig képzeletben követte őt.
Neszelésre figyelt fel, immáron a valóságban, így felnézett a könyvből, elszakadva a történettől. Nem szerette volna, ha rátalálnak itt, hallgatózott, vajon merről jöhet a zaj forrása, és ami a legfontosabb: hogy merre fog továbbmenni. Nagyon remélte, hogy őt elkerüli jó messzire.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jenny Tündérmókus Miles
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 52
Összes hsz: 536
Írta: 2014. április 5. 22:01 | Link

Abigél - cuki kórság

*Újból a könyvtárban lyukad ki, most éppen valami romantikus, cuki könyvet keres unaloműzésnek így estefelé. Kezd már kicsit elfáradni, de azért még mindig cukin néz ki, kicsit a föld felett lebegve majdnem. Megpillant egy diákot, akinek a kezében egy tucatnyi könyvet lát, és úgy dönt, hogy megnézi, merrefelé megy, hátha neki is tud egy kis boldogságot csempészni a napjaiba. Diszkréten lép ki a könyvespolc mögül, és rámosolyog.*
- Hello-bello.
*Huppan le vidáman, cukin a lány mellé.*
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Pethő Abigél
INAKTÍV


Abékaimádó :3 | ÁdiFeleség <3
offline
RPG hsz: 91
Összes hsz: 1939
Írta: 2014. április 5. 22:13 | Link

Jenny


Ha tudta volna, vagy akár csak egy picit is sejtette volna, hogy követik, biztosan minél hamarabb elhagyta volna a könyvtár területét. Ám olyannyira lefoglalta őt a könyvek cipekedése, aztán elrendezése, hogy nem is gondolt semmi ilyesmire Abi.
Ám most valaki vagy valami közeledett, kétség sem volt felőle. És bár csak másodpercek teltek el a könyvből való felpillantás, és az idegen felbukkanása között, Abigél fejében villámgyorsan végigjátszódott mindenféle, az ilyen esetekre előre kitalált jelenet. Mumusról, Csongiról... még Rudolfról is, ám, ami valójában következett, arra még ő sem számított.
Mármint a későbbi eseményekre. A lány felbukkanása nem volt túl meglepő, inkább csak Abiban okozott rémületet, na meg csalódást, mivel azt gondolta, sikerült kiválasztania a megfelelően elszigetelt, nyugis helyet a könyvtárban. Úgy tűnik, ez a keresés még nem ért véget számára, és még néhány zugot fel kell fedeznie és le kell tesztelnie.
- Öhm... szia. - Köszönt zavartan a lelkesen melléhuppanó lánynak. Kicsit sokkolva érezte magát ettől a vidámságtól, de azért igyekezett nem mogorvának tűnni. Magához szorította a könyvet, és azt kívánta, bárcsak Chris kinyúlna érte a történetből, és magával rántaná, be a lapok közé.
Nem tudta, mit mondhatna vagy kérdezhetne. Azt sem tudta, miért ült ide mellé a lány, de kedvesnek tűnt, így Abi is próbált egy kis mosolyt erőltetni az arcára.
- Ööö... segítsek esetleg valamiben? - Végre jött a mentőötlet! Talán a lány keres valamit vagy valakit, és akkor Abigél most lehet tud is neki segíteni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jenny Tündérmókus Miles
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 52
Összes hsz: 536
Írta: 2014. április 5. 22:20 | Link

Abigél - cuki kórság

*Csak rámosolyog a lányra, ahogy látja, hogy kissé megrémült tőle. Na igen, jó rejtekhelyet választott volna, ha ő nem látta volna. Azért is követte a lányt, mert látta, hogy milyen sok könyvet cipelt magával, a címeit viszont nem, így az a felvetés jutott eszébe, hogy talán a sok tanulás ragadta magával a lányt.*
- Ennyire sok tanulnivalód van?
*Kérdezi kedvesen, egyelőre nem pillantva a címekre.*
- Mit gondolsz, szeretnéd a dolgokban a legjobb dolgokat meglátni, és csak a jót észrevenni? Ennek az elérésében segíthetek neked.
*Mosolyog rá kedvesen.*
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dolánszky Alex
INAKTÍV


Hakuna Matata
offline
RPG hsz: 498
Összes hsz: 14900
Írta: 2014. április 8. 23:15 | Link

Grylda

Az órám véget ért, de mielőtt a keleti szárny felé venném az irányt, gondolok egyet, és inkább a könyvtár folyosójára hajtok. Későn érő típus vagyok, úgy látszik. Mire kitaláltam, hogy 'mi leszek, ha nagy leszek', már itt a végzős évem, és rá kell jönnöm, hogy hiányzik még négy év az életemből, hogy azt tanulhassam, amit akarok. Az unokabátyámnak sikerült párhuzamosan csinálni a mugli középiskolát a Bagolykővel. Ha én is előbb gondolkodtam volna... az otthoniakkal még nem is beszéltem erről, pedig jó lenne néhány atyai tanács és némi megnyugtatás, hogy nem csettintettem el az életemet, mert most nagyon úgy érzem. Egész eddig nem tudtam, mit akarok, most, hogy tudom, rá kell jönnöm, hogy évekkel ezelőtt el kellett volna kezdenem a készülést rá.
Ezekbe a nyomasztó gondolatokba burkolózva gurulok be a könyvtárba. Végigvonulok a szőnyegen, és megállok a könyvtároslány pultja előtt.
- Jó napot kívánok - szólítom meg emlékeztetve magam, hogy akármennyire fiatalnak is néz ki, magázás jár neki. - Segítséget szeretnék kérni egy pár - egy rakat, gondolom magamban - könyv megtalálásában.
Ha rám ér, folytatom is, bár magam sem tudom, pontosan mit keresek. A jó öreg Google könnyen segítene a bajomon, de nem a Bagolykőn. Itt a lassabb és macerásabb módszerekkel élünk.
- Végzős vagyok, és idén el kellene döntenem, megyek-e mesterszakra, és ha igen, milyen irányba. Olyan szakot választottam, amihez szükségem lenne egy mugli érettségire és ottani további tanulmányokra is. Ezért szeretnék könyveket, amik felkészítenek az érettségire. Nem tudom, itt találhatok-e olyat, vagy mugli tankönyveket egyáltalán nem gyűjtenek? Azt sem tudom igazából, miféle könyvekre van szükségem. Az első osztályt kijártam egy mugli szakközépben. Csak kémiából álltam bukásra, de abból nem is szeretnék érettségizni.
Remélem, elegendő infót adtam. Ha itt nem találok semmit, haza kell írnom a családnak, és az egy hosszú menet lesz, míg megmagyarázom nekik, mi a helyzet. Pláne, hogy nincs telefonom itt, szóval baglyozgatnunk kell, mert a szünet még nagyon messze van, én meg el akarom kezdeni a készülést, hogy amilyen gyorsan csak lehet, behozzam a lemaradást. Egész életemben tanulni fogok - gondolom savanyúan.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Gryllus Matilda
INAKTÍV


Mrs. Riviera Kön(n)y(v)fakasztó könyvmolylepke
offline
RPG hsz: 274
Összes hsz: 6651
Írta: 2014. április 12. 17:27 | Link

Wheels


Hogy miből lesz a cserebogár? Órákat töltöttem a furcsa kérdés megválaszolásával, illetve a kutatással, ami megelőzte volna, de még most se nagyon tudnám megmondani. Lárvából, az biztos.
Megtudtam, hogy a ganajtúrófélék családjába tartozik valamennyi most is élő, és egy kihalt alfaja, de hogy miért olyan érdekes, hogy miből lesznek, az nem derült ki mostanáig. Igaz, elég sok volt a munka, sokan jöttek-mentek, a cukikór is tartott még, ami szintén sok figyelmem elvette, mert ügyelnem kellett, nehogy csak azért kérjék meg, hogy mutassak meg ezt vagy azt, hogy aztán a sorok között orvul megpuszilhassanak. Felelős voltam, ha nem is olyan komoly felelősségű, mint egy tanár, vagy valamely ház vezetője, nem lett volna szerencsés, ha a könyvtár bezárásra kényszerül, mert nem vagyok beszámítható állapotban.
Így aztán, bár mindenki nagyon édes volt, és aranyos, egy-két súlyosabb enciklopédiát magam mellett tartottam, és ha valaki közeledett, fenyegetően felemeltem, és suhogtatni kezdtem. Némelyik panaszkodott, hogy nem szükséges legyezzem őt, még nincs olyan meleg, de a többség szerencsére értette a célzást.
Mikor aztán kerekek gördülésére lettem figyelmes, egy pillanatra meglepetten felnéztem. Azt hittem, talán valami zsúrkocsit tol valaki, csak hiányzott a zörgése, és egyébként is, semmi fogyasztásra alkalmasat nem volt szabad behozni ide. De aztán megláttam a szemüveges srácot, aki igen különös és figyelemfelkeltő jelenség volt a varázsvilágban. Nem sok varázsló kényszerült tolószékbe.
Mikor látom, hogy felém gördül, elmosolyodok.
- Szervusz - köszönök vissza neki, és bólintok. Nem túl meglepő igazság szerint, hogy könyveket keres. - Ezért vagyok itt.
Színpadiasan széttárom a karom, majd felállok és megkerülöm a könyvtárosi pultot, hogy Alex mellé szegődjek. De aztán, ahogy elkezdi mondani, hogy mire is volna szüksége, gondterhelten megtorpanok. Nem is teljesen értem először, miért van szüksége ilyenféle tanulmányokra, és vizsgára, de nem dolgom, hogy az ilyen kérdésekkel foglalkozzak. Engem csak a könyvek érdekelnek, és hogy azokat megkapják, akik kérik.
- Ejha, nem gondoltam volna, hogy meg tud bárki is fogni, de attól tartok ez a helyzet. Nem nagyon vannak mugli tudományokra felkészítő könyveink. Persze volt pár mágus, aki behatóan tanulmányozta a fizikát például, az irodalmunk pedig tulképp nem szeparálódik el a mugli szerzőkétől, csak van pár vers és regény, novella, amit ha egy mugli próbál elolvasni, ismeretlen nyelven fogja a szöveget látni, ezért sose jöhet rá, mi áll benne.
Egy kicsit el is kalandoztam, úgyhogy kézzelfoghatóvá teszem inkább a dolgot, a legközelebbi polchoz lépek, és leemelek róla egy könyvet.
- Ez például Stephen Hawking Az idő rövid története című műve. A világ keletkezésétől a fekete lyukakig foglalkozik ilyen mugli dolgokkal.. dee gondolom nem igazán érettségi anyag az ilyesmi. - Vissza is teszem, miután erre a következtetésre jutok, és zavartan simogatva államat tűnődök el.
- Figyelj csak, hétvégenként el szoktam járni a faluba, vagy esetenként más városokba könyvek után, ha le tudod nekem írni, mire van szükséged, biztosan be tudok szerezni mindent. Úgy látszik, ezen a téren úgyis van hova fejlődnie a könyvtárnak, szóval hosszú távon is jó lenne.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Lori Ann
Gregor H. Polter
INAKTÍV


Moonlight Shadow
offline
RPG hsz: 56
Összes hsz: 1891
Írta: 2014. április 16. 02:24 | Link

Runácska. - kihoztad belőlem az állatot, zárok Tongue Rolleyes

Ja, aha, hogy félreértettem a dolgokat. Azt hittem, hogy ez a lókötő David agyonpofozza ezt a jobb sorsra is érdemes egyedet, de nem. Csak néha földhöz veri. Igazán rendes dolog tőle. Bár ha ennyire nem megy a csajnak saját maga megvédése, akkor valószínűleg nincs más út a tanításra. Na majd legközelebb én is gyomorszájon küldöm puszta szeretetből. Lássuk a védekezést!
- Jaj, eszem meg a lelkedet, hogy neked semmi se jó. Hívjál csak Gregnek! - felelem eléggé csúfos hangnemben, közben meg akkorát fordítok a szemeimen, hogy kis híján kipotyognak a helyükről. Az a tündéri mosoly, ami a másik arcán pihen, nem igazán hat meg, bár el kell ismernem, szimpatikus, hogy ki meri mondani, amit gondol. Szerzett nálam egy jó pontot, ollé. Bár fogalmam sincs, hogy ez vajon az ő szemszögéből mennyire rossz vagy jó. Látszik azon a tudálékos fején, hogy folytatná is kedvesen a szapulásomat, de valahogy csak magában tudja tartani a közölni kívánt információkat. Borzasztó hálás vagyok érte.
Úgy látszik, nem értek annyira az állatok nyelvén, mint szeretnék, mert hogy megnyugtatni nem sikerül ezt az elfuserált némbert, az is biztos. Juj, akarjon neked jót a fene, gyorsan vissza is rántom a kezemet, még mielőtt tőből leharapná ez a kis vadorzó. Ő is hátrébb csúszik, nem baj, minél nagyobb köztünk a tér, annál nyugodtabb vagyok én is. De azért még van képe azt mondani, hogy nem a szobacicám, de édes. Akarna téged háziállatnak, akinek hat anyja volt! Meg van már egy húgom, ő pont elég nagy istencsapása az életemnek, nem kell még egy rontás mellém. Plusz szerintem néha én magam is egy két lábon járó szerencsecsomag vagyok.
- Hogy miattad nem fogok lefűrészelni a lábamból, arra mérget vehetsz. Álljál ki az esőre néha, hátha összeszedsz még pár kóbor centit - kis törpe, de akkora szája van, hogy 3 másiknak is elég lenne. Persze, az a természetellenes, hogy én vagyok nagy, véletlen sem az, hogy ő ilyen kis padlócirkáló. Majd a nyakamba veszem egyszer, hogy tudja, milyen jó is itt fent. Szerencsére ezekkel a kedves kis megjegyzésekkel nem tud felhúzni, még ha szeretné is, nagyon jól tűröm az iróniát és a szarkazmust, sőt, még adni is szívesen adok belőlük.
Ijesztően megváltozik a viselkedése, ahogy szóba hozom, hogy könyvet keresek. Elég rendesen bele lehet szerelmesedve a celluloidokba, mert egyszerre annyira élettelteli lesz az egész lány, hogy az már bűncselekmény számba megy. Kicsit félve a kezébe nyomom a cetlit, had olvassa el a tartalmát. Nem kell neki 3 másodpercnél több, hogy felismerje a könyv címét és még a helyét is meghatározza ez idő alatt. Tuti, hogy valami űrlény a csaj.
- Okéééé... - még mielőtt felrángathatna a földről, ő maga egészen nyugodtan támaszkodik a vállamon. Problémát okozott neki még a felállás is, Jézus, nem akarom magam erre a flúgos némberre bízni. Csak sajnos bele kell gondolnom abba, hogy ha nem hagyom, hogy ő vezessen, akkor magamtól órákba fog telni, míg megtalálom azt a nyomorul kötetet. Rohadt életbe, inkább felállok innen és engedem, hogy a kezembe csimpaszkodva húzzon maga után, oda, ahol a könyv fellelési helyét véli. Csupán három sort kell arrébb menni és egy kicsit lejjebb kell nézni, hogy ráleljük a nyamvadékra. Végre! Megvan ez is, mehetek a dolgomra.
- Ügyes, jó iránytű. Kösz szépen - egyik kezemben már a könyvet fogom, a másikkal meg óvatosan megpaskolom a fejét, közben figyelve arra, hogy ne támadhasson meg. Végeztem végre ezzel a könyvtáras misszióval is, szóval sarkon fordulok és elindulok Matilda kis helye felé, hogy kikölcsönözzem a kötetet. Fél kézzel még búcsút intek a dinka segítőmnek, majd eltűnök szem elől.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 ... 52 53 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet