37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér

Oldalak: « 1 2 ... 5 ... 13 14 [15] 16 17 ... 25 ... 41 42 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Havas Krisztián
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 6. 12:15 | Link

Bella

Picit cikinek éreztem, hogy még ilyen fiatal vagyok és nem tudok semmit, de végül is nem az én hibám. Most érkeztem, nem tudnék bemagolni egy csomó varázsigét.
-Jó, de most akkor is kihalt-mosolyodom el-Majd meglátom máskor.
Látom az arcán, hogy ő szívesebben hallotta volna azt, hogy én tudom merre kell menni, de ez nem így van. "Az élet nem habos torta". Ezt mindig anyám mondta. Szerintem akkor is tök muris, hogy nem tudjuk merre kell menni. Legalább lesz egy felejthetetlen téblábolós estém.
Azért örülök, hogy ő is úgy gondolja, hogy legalább egy kicsit is poénos. Tényleg sokkal jobb társaságban lenni a sötétben, mint magunkban. Boldogon veszem észre, hogy ő is elmosolyodik.
-Az biztos, hogy jobb!-kacsintok rá-Maximum itt alszunk egy lócán és reggel visszamegyünk.-erre a mondatra újra kitört belőlem a röhögés.
Hálásan tekintettem a lány felé, hogy szíveskedett fényt varázsolni, hiszen így jobban fel is tudtam mérni a terepet.
Meglepett, hogy célzást tett a pálcámra. Nem is tudtam, hogy varázslatokat mások is taníthatnak a tanárokon kívül, például a diákok.
-Ó, hát köszönöm. Édesapámat nem ismertem, tehát nem tudom milyen ember volt.
Tehát igaz volt az állításom, tényleg idősebb nálam. Eggyel felettem jár, ha az évfolyamokat nézzük. Méghozzá Navinés, ha jól tudom, azok a sárgák, de nem vagyok biztos benne.
-Az jó. Én a Rellonba tartozom. Azt mondták oda a rosszak kerülnek.-erre elmosolyodtam-Mint én.-ismét kitört belőlem a nevetés.-Gyógyító? Az érdekes lehet. Én a kviddiccsel szeretnék egy kicsit megismerkedni, nem hallottam felőle valami sokat, de ki tudja? Lehet, hogy menne. Addig van, egy-néhány, ez igaz.
Meglepett a témaváltás, de tetszett, hogy megkérdezte a tárgyaimat.
-Nem túl sokat... Az SVK-t, Bájitaltant, Repüléstant, ilyeneket... Te?
Egybe biztos voltam. Ha gyógyító akar lenni, akkor a gyógynövénytan ezer százalék, hogy benne van. A többire meg már csak tippem van.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Isabella Diana Woodrow
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 198
Írta: 2015. január 6. 16:55 | Link

Krisz


Természetesen nem szégyen az, hogy még fiatal az illető és nem nagyon tud semmit, pláne, hogyha a mugli világból jön. Nekem szerencsém volt, mert Caius miatt anya elég hamar megtudta, hogy apám varázsló, így engem már azért nagyjából varázsvilágban neveltek. A bátyámnak volt még néhány újdonság, nekem már közel sem annyi, bár a társaim, akik varázsvilágban éltek, tudnak még mutatni olyan dolgokat, amikre csak tátom a szám.
- Igen, már kezd későre járni, lehet, hogy jobb lenne ha mi is elindulnánk... - tanácstalanul nézek körbe és ismét kicsit beharapom az ajkamat.
- ... valamerre, hogy legalább mozgásban legyünk és ha elkapnak minket, akkor tudjunk arra hivatkozni, hogy tényleg eltévedtünk. Mert hát tényleg! Csak amíg itt ücsörgünk nem sok esélyünk van visszajutni a kastélyba - mosolyodom el. Valamiért, furcsa módon felvillanyoz ez az egész tilosban járkálás, habár még nincs feltétlen takarodó, gyanítom, hogy addig nem fogunk hazajutni. A kacsintást nem igazán tudom hova tenni, hogyha nem most ismerkedtünk volna meg, akkor akár flörtölésnek is vehetném, de egyelőre nem gondolkozom ilyesmin.
- Azért nem akarok idekint aludni. Hideg van ahhoz! - jelentem ki határozottan, szinte ellentmondást nem tűrő hangon. Valóban nem fogok idekint az utcán aludni, ha kell, akkor egész éjszaka sétálok és keresem a megfelelő utat. Mégsem lehet olyan nagy ez a falu, nemde?
- Maximum bekopogunk valahova és útbaigazítást kérünk. Egy csomó tanár lakik itt lent, sőt, néhány diák is - a mondat utolsó felénél kicsit elhúzom a számat, nem tudom Krisz ezt mennyire veszi észre. Fel nem tudom fogni miért jobb egyedül lakni egy házban, vagy éppen a szülőkkel, hogyha lakhatsz a kastélyban is a barátaiddal. Azért valamiféle nyugalommal tölt el, hogy a srác ennyire vigyori, így az én ajkam is egyre gyakrabban húzódik mosolyra. Megtudom, hogy a zöldek házába tartozik és meg is jegyzi, hogy oda a rosszak kerülnek. Erre csak elmosolyodom és megcsóválom a fejemet.
- Minden házra van valamiféle sztereotípia, de nem feltétlen kell mindent elhinni. Nekem eddig nem tűnsz olyan rossznak és gonosznak, bár tény, hogyha Rellonossal találkozik az ember, akkor kicsit behúzza a nyakát. - vonom meg bocsánatkérően a vállamat.
- A bátyám mindig is odavolt ezért a sportért, de engem abszolút nem érdekel. Tehetségem sem lenne hozzá, ebben egészen biztos vagyok és veszélyesnek is tartom. - húzom el a számat. Emlékszem, hogy tavaly is végigizgultam a meccseket, amikor a bátyám játszott.
- Én felvettem a Bájitaltant, a Gyógynövénytant, Jóslástant, Rúnamágiát... - kezdem a felsorolást, majd zavartan mosolyogva elhallgatok.
- ...meg még néhány tárgyat. Kicsit zsúfolt az órarendem, de egyelőre nem bánom, mert mindegyik tárgy nagyon érdekel. Csak majd a vizsgaidőszakban felejthetek el enni, aludni meg ilyenek... - vonom meg a vállamat nevetve.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Woodrow Hugi
Fahéj
Havas Krisztián
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 6. 17:19 | Link

Bella

Igaz a lány állítása, tényleg kezd későre járni. Talán már a diákok már rég jóllakottan bent ülnek és beszélgetnek a klubhelyiségben. Az is igaz, ha itt ülünk akkor nem jutunk előrébb, sőt így még nem is hihető, hogy eltévedtünk.
-Igazad van, lassan tényleg indulni kéne. De nekem még nagyon nincs kedvem.-akárhogy is, jólesett ez a kis beszélgetés és egyáltalán nem bántam meg, hogy lejöttem a faluba. Jó volt itt lenni, s arra mérget lehet venni, hogy még jó sokszor fogok ide visszajönni.-Te már menni szeretnél?-szomorodom el-Mondjuk igaz, akár büntető munkát is kaphatnánk érte, vagy levonhatnak egy csomó pontot a házunktól, márpedig az nekem nem lenne jó. Most, ha jól tudom, a Rellon első, tehát nem lenne szerencsés történet, ha pont az "új fiú" miatt ne nyernének.-itt egy kis grimaszra húzom a számat.
Vicces, hogy a lány nem akar itt aludni, még viccesebb, hogy a kijelentésemet komolyan is vette, ezért gyorsan igyekezek megnyugtatni:
-Nyugi, nem gondoltam komolyan.-itt picit muszáj volt mosolyognom-Az is igaz. Biztos szívesen segítenek, de azért a tanárok házát kerüljük.-észrevettem, hogy, mintha a lány jókedve hanyatlott volna egy kicsit az utolsó szavaknál-Miért? A diákok? Miért élnek külön?
Jólesett, hogy ilyet mondott rólam, nem szoktak ilyen véleménnyel lenni a Havas családról. Anyám is sokszor azt mondja, hogy jellemben apámra ütöttem.
-Ó, köszi, de ez nem igaz.-itt ismét mosolyra húzom a számat-Sose voltam jó fiú, ezt már sokan mondták-ismét felnevetek, de valamivel halkabban, mint az előbb.
A kviddics. A kviddics már nagyon régóta érdekel. Azt mondták, ez az egyetlen normális sport a varázslóknál. A mugliknál több száz van, míg csak a varázslóknál egy. Pont azért lennék kíváncsi erre a "kivételre".
-Hát igen... Már mondták, hallottam róla, hogy veszélyes egy sportág. Azt pontosan nem tudom, hogy miért, de állítólag majd a repüléstan órákon megtudom.
Egyre jobban érzem, hogy hidegebb van, s feltámad a szél.
-Aha, ha érdekelnek, akkor jó, hogy tanulod, főleg azokat, amik kellenek is a gyógyítónak.-itt egy picit elhallgatok-Kezd hidegebb lenni, s feltámadt a szél, azt hiszem ideje lenne elindulni, szerintem vihar közeledik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Isabella Diana Woodrow
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 198
Írta: 2015. január 6. 17:36 | Link

Krisz


Elmosolyodom, mikor Krisz kijelenti, hogy nincs még kedve menni. Kicsit oldalra hajtom a fejemet és bájosan mosolygok rá.
- Én is élvezem ezt az estét... - jegyzem meg és zavartan vállat is vonok.
- De sajnos a tanárokat, vagy prefektusokat ez nem nagyon fogja meghatni. Még soha nem voltam büntetőmunkán. Bár lehet egyszer vicces lenne kipróbálni - húzódik kicsit szélesebb mosolyra az ajkam. Nem is értem hogy is jött ez az egész, az biztos, hogy kezdek nyitottabbá válni és ezért a fiúért még egy büntetőmunkát is bevállalnék, pedig nem is ismerem. Csak azért, mert jól érzem magam vele. Érdekes...
- Mivel új fiú vagy, lehet annyira nem is feddnének meg érte, hiszen nem tudhattad, hogy van takarodó meg ilyesmi. Engem már inkább leszidnának érte, de még nem nagyon vontak le pontot miattam, úgyhogy ez szerintem belefér. Olyan kalandok, meg büntetések szoktak itt lenni, hogy el sem hiszed - vigyorodom el és megcsóválom a fejemet. Elég durva dolgokat lehet hallani a kastélyban, biztos vagyok benne, hogy hamarosan a srác is megtapasztalja. Eszembe jut, hogy micsoda hülyeség lenne pont tanárokhoz bekopogni, hiszen ők egyből meg is büntetnének minket. Ez eszembe sem jutott, és kicsit elszégyellem magam a butaságom miatt.
- Valóban, lehet, hogy a tanárok nem a legjobb ötlet... - vigyorodom el és megvonom a vállam.
- Hát nem tudom. Vannak néhányan, akik itt élnek a szüleikkel, vagy éppen egyedül egy házban. Én biztos nem költöznék le ide tök egyedül. Szerintem jó buli, hogy vannak szobatársaid és hogy együtt lehetsz a háztársaiddal. - vonom meg ismét a vállamat és fejtem ki a véleményemet.
- Nem igazán szeretek egyedül lenni. Nem nagyon szeretem a tömeget és a nyüzsgést, de egyedül sem szeretek lenni. Általában lent szoktam ücsörögni a klubhelyiségben, vagy a nagyteremben. Úgyhogy ha keresel, ott keress! - magyarázok egy kicsit, majd enyhén elpirulva, mosolyogva teszem hozzá az utolsó mondatrészt. Szóba kerül a kviddics is, amiről azért picit talán többet tudok, mint egy magamfajta lány, de csak a bátyám miatt. Úgy tűnik, hogy Krisz nagyon nincs képben a dolgokkal, így elhúzom a számat.
- Tényleg veszélyes. De majd meglátod és eldöntheted te magad. - biccentek egyet határozottan a fiú felé, hiszen tényleg rajta múlik. A tárgyakról beszélgetünk még egy picit, majd sóhajtok egyet, ahogy kiráz a hideg.
- Tényleg kezd hideg lenni. Gyere, menjünk! - állok fel a hintáról, magamhoz veszem a táskámat, és várakozóan nézek a srácra. Hogyha ő is feláll, akkor megindulunk az egyik kis utcán, és addig kanyargunk, amíg el nem érkezünk egy ismerős utcára.
- Oh, azt hiszem ezt már ismerem. Tudom, hol vagyunk! - kiáltok fel vidáman, talán kicsit túl hangosan is a sötét, csendes estéhez képest. Vigyorogva karolok bele a srácba és vezetem vissza őt a kastélyba, hogy ott végül elbúcsúzzunk és ki-ki siessen a saját hálóterme felé, mielőtt még elkapnának minket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Woodrow Hugi
Fahéj
Amanda Meggie Philips
INAKTÍV


Pillangó ~ || Királylány ~
offline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 7402
Írta: 2015. január 6. 21:57 | Link

Kornél
-Viselet-

Visszajött. Nem kürtölte világgá, de akihez kellett, a hír így is elért, még azokhoz is, akiknek meg semmi köze nem volt hozzá. De ez így szokott lenni, ha valaki mély nyomot hagy maga után... Mindenesetre nagyon forogtak a gondolatai, hogyan tovább? Pár hónapja még annyira biztos céljai voltak, magát is meglepte vele mennyire képes előre tervezni. Aztán tessék, valaki gondolt eget és minden összedőlt.
A bajnokság most pihen, a fele már lement, így azon nem aggódik, a gyakorlatával mi lesz, amúgy is itthon van mit pótoljon elméleti részen így ezt a hónapot még biztosan kihúzza itt, de elég elkeserítően áll a helyzet, amiben mást nem tud tenni, mint mosolyogni. Egyrészt mert már egészen komikus az egész, másrészt meg Lili miatt meg sem próbálna dühöngeni. Lenyugodott valahol belül már a tudatától is, hogy itt van ez a csöppség, akiért mindent meg kell tegyen, és meg is akar.
Lassan, de biztosan kezd hozzászokni, hogy csak ő maga állandó a saját életében. Nem mintha akkora gondjai lennének a változásokkal, legtöbbször önmaga generálja ezeket, mégis nehéz, mind. Elmenni, visszajönni, elbúcsúzni emberektől, vagy éppen nyom nélkül beletörődni abba, hogy nincsenek. Mindig maga volt, valószínűleg oka van, azonban most az önös érdekein és a belső morgáson hamar túl kellett lépnie. Jelenleg a házban ő volt a támasz mindenkinek. Adri be van zsongva, itt az utolsó éve, bár két-három szónál tovább nem jutottak mostanság, de valami "barát" elhangzott a szájából, amin Manda meghőkölve döbbent le egyszerre és vigyorodott el. Renée a szokásos módon pörög, de egyszer addig megy, hogy csillárostól repül kifelé, ha sokat ugrál, egyébként vele meg egészen összeszokott már. Elmentek vásárolni is - biztosan öngyilkos merényletnek szánta Amanda, de túlélték - egészen hasonlít Kivára, csak töményebb kiadásban a kis Faraday. És itt van a barátnője is, bár mióta a Czettnerek hímtagjának több ideje van rá, biztos kezekben van, így levehette róla óvását, pedig elég sokkal jön a lánynak, amit minden perccel igyekszik leróni jelen helyzetben. Viszont mi másra lenne ez jó, ha nem arra, hogy teljességgel összekapta magát Manda és elkezdett egy ideje anyaként viselkedni, meg elég felelősségteljesen is. Túlzásokba ne essünk azért, de a kényszer, hogy véget vessen a fiatalkori tombolásának és őrült életének őt is elérte, mondjuk ehhez hozzájárult nagyban valószínűleg az is, hogy Karácsonykor Benji jött, Lili örült, aztán a volt rellonos ment és... semmi. Mókás nem? Megint a már jól ismert szituáció.
Komótosan ballag ki Lilit magához szorítva a játszótérre, ahol egyből a hinták felé veszi az irányt. Van itt ilyen kicsiknek való, amiből nem tudnak kipottyanni, na, az pont jó lesz. Természetesen attól, hogy kicsit süt a nap, nincs szél és olvadozik a hó, nem jelenti azt, hogy olyan veszélytelen a megfázás tekintetében kint lenni, így egy hozott plédet tűr a kislány alá, csak aztán ülteti bele. Leguggol elé, kezével végigsimít az arcocskán, aztán aprókat lök a hintán még nagyot sóhajt.
  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Havas Krisztián
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 7. 13:03 | Link

Bella
[Zárás]


Örülök, hogy nem mindenki néz le, hogy vannak, akik úgy gondolják, hogy jó fej vagyok. Örömmel tölt el, amikor valaki azt mondja, hogy élvezte a velem töltött perceket. Ez ad egy kis önbizalmat, így hát Bella önbizalmat adott nekem.
-Köszönöm, nekem is tetszett, de ha menni kell, akkor menni kell.
Ismét elmosolyodok, mert egyszerűen Bellának igaza van.
-Hát igen. A tanárokat tényleg nem fogja meghatni, ráadásul holnap órám van, de még azt se tudom, hogy milyen. Elfelejtem az ilyesmiket.-kénytelen vagyok elmosolyodni magamon.-Én már voltam, illetve vagyok. Az egyik abnormális prefektus elrendelte, hogy egy hét erejéig a bagolyházban kell ebédelnem, mert érkezésemkor meg mertem kérdezni tőle, hogy merre kell menni.-egy kis megvetés hallattam a hangomban.
Picit bűntudatom lett, hogy a lány talán énmiattam kaphat büntetőmunkát, ezért gyorsan kezdtem vigasztalni:
-Nyugi, annyira nem vészes, de ha kell, akkor én magamra válalom, megmondom, hogy eltévedtél, én meg megtaláltalak. Úgy jó? Én miattam meg ne izgulj, ha új vagyok, ha nem, engem nem érdekelnek az ilyesmik.
Bírom a csajt. Elfogadja, hogy nem volt jó ötlet, amikor azt mondta, hogy bekopogtathatnánk a tanárokhoz.
-Na ugye? Én se költöznék le magam, ami azt illeti. Majd esetleg egy haverral, vagy ilyesmi, akkor is a kastélyba aludnánk, de szabad hétvégékre ide jönnénk. Tök muris lenne.
Nem tudtam, hogy a lány csak egy picit is visszahúzódó ember. Vajon nem is szokott nagyon járni máshova?
-Oké! Akkor, ha szükségem van rád, akkor irány a nagyterem!-nevetem el magam.
Örülök, hogy nem próbál visszatartani a kviddicstől, hiszen mindig szerettem az extrém sportokat, szerettem a veszélyt.
-Ja, majd megnézem. Majd, ha tetszik lehet, hogy keresek valami tanárt, vagy valakit, aki tudna nekem mutatni egy-két alapot.
Már el is felejtettem, hogy előbb még az volt a fejemben, hogy merre menjünk vissza.
-Oké, akkor menjünk!-egyezek bele, s felállok a hintáról. Követem Bellát, hátha neki eszébe jut merre kell "kijutni".
-Jó, jó, jó, de egy kicsit csendesebben!-súgom oda neki, nem lenne valami szuper, ha már pont most kap rajtunk valaki.
Nem is gondolkodtam, már csak azon kaptam magam, hogy a lány átkarolt és húzott maga után. Jó volt ez az este, talán mégse annyira rossz itt lenni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Reviczky Kornél
INAKTÍV


the big bad wolf
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 2108
Írta: 2015. január 7. 22:09 | Link

Manda

Fáradt volt és nyúzott és ez ezúttal kiült az arcára is. Hiába volt hatalmas és erős, megközelíthetetlen, most mégis összeesettnek tűnt, ennek pedig az elmúlt telihold volt az oka. Egy újabb év, egy újabb kezdet, mégis minden ugyanaz. Nem mintha nem élvezte volna, hiába törte össze az átváltozás minden csontját és kínozta meg ismét, akkor is élvezte. Ez viszont nem jelentette azt, hogy nem viselte meg. Sőt, talán jobban megviselte az első telihold, mint az utolsó. Vadászott, bár szerencsével nem járt, olyan messze ment, amennyire csak tudott, de hiányzott neki az érzés, vágyott arra, hogy leterítsen valakit, hogy elvegye az életét. Lehetséges volt, hogy ez is megviselte. Hiszen, bár a közvetlen környezete tudott róla, hogy ő micsoda, ezekről az érzésekről mégsem beszélt nekik soha. Nem akarta őket megijeszteni, távolabb lökni. Az arca beesett, a szemei karikásak, a borostájára már igazán ráfért volna egy igazítás, de ehhez sem volt kedve. A délelőtt egy részét Olivérnél töltötte, ugyanis ő volt a soros Noellel. Irigyelte őket. Ahhoz képest, hogy milyen balszerencsésen kezdődött a dolog, mégis jó lett a vége. Bárcsak ő is így lehetne Zorával. Ha vele történt volna, egyáltalán nem gondolkodott volna azon, hogy mi legyen az új lépést. Ha vért izzadt volna, is eltartotta volna a családját és felnevelte volna a gyerekét. Nem mintha ez amúgy nem lehetne jövőkép, de az ő fejében más tervek is voltak a család és a békés élet mellett. Menni akart, el innen, messzire, ugyanakkor minden idekötötte.
Nehezek voltak számára ezek a gondolatok, oly annyira, hogy megrázta a fejét és messzire pöccintette a cigarettacsikket, ami már nem is égett a kezében, azt sem tudta, hogy egyáltalán beleszívott-e, vagy csak hagyta szépen elégni. A szürke kapucnis felsője a fejébe volt húzva, így szinte esélytelen volt, hogy a mellette elhaladó lány észrevegye. Ő azonban azonnal felismerte. Manda nagyon fontos szerepet játszott az életében, kár lett volna tagadni. Még mindig fontos volt neki a lány, így mikor elszáguld mellette a babával, egy pillanatra megtorpan, fáradt mosoly kúszik az arcára, a lány után fordul, alaposan végigméri - hiszen mégiscsak férfiból van -, majd egy színpadias fordulással utána megy. A léptei csöndesek, lemarad egy picit, nem akarta megijeszteni. Egészen addig nem is szólította meg, míg bele nem ültette a babát a hintába. Akkor azonban odasétált mögé és a kezét a vállára téve fordította maga felé.
- Így kell stílusosan elsétálni egy ismerős mellett. Gratulálok.
Összeborzolta Manda haját, majd ellépve mellette rögtön Lilihez ment. Imádta a kislányt, ahogyan Noelt is. Bár senki sem gondolná róla, hogy mennyire odavan a gyerekekért, igaz, nem mindegyikért, de Lili is különösen fontos volt neki. Megállította a hintát, leguggolt elé és a nagy kezeivel gyöngéden végigsimított a baba arcán.
- Szia Hercegnő!
Hiába volt fáradt, és megviselt, a kislánynak kijárt a mosoly és a leggyöngédebb tekintet, amit produkálni tudott.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amanda Meggie Philips
INAKTÍV


Pillangó ~ || Királylány ~
offline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 7402
Írta: 2015. január 7. 23:27 | Link

Kornél
-Viselet-

Valami mélyen elrejtett és jól titkolt szegletében a lelkének rájött már arra, képes rá, hogy valami olyan szeretetet és óvást tápláljon Lili irányba, amiről azt sem tudta, hogy létezik. Ez miért nem meglepő? Mert attól, hogy Manda rideg és távolságtartó, benne is dobog egy szív, valami kell, hogy pumpálja a vért ugyebár, másképpen igen nehéz lenne életben maradni. Meg nem volt mindig ennyire elszigetelt az érzelmektől, egyszerűen amit a helyzete kikövetelt tőle, ahhoz alkalmazkodott. Mostanában sincs ez másként. Anyaság, hát jöjjön, erősebb ő annál, hogy ez elrettentse - mondjuk volt pár megtorpanós pillanat -, aztán a gyakorlat, ami az utazgatással járt, az se volt egy sétagalopp, végül pedig az önálló egyedülálló anyuka szerep, juhú. Biztosan erre se kapná fel a nagyérdemű a fejét, mert páran megmondták már ezt neki korábban, annak azért örült, hogy Lili legalább apupillanatokat néha kapott, ha Benjamin felbukkant, de nagyjából ennyi. Most pedig, van anya, van lánya és a játszótér csendje.
Észre sem veszi, hogy bárki közeledne, eleve annyira el van a gondolataival, meg Lili figyelésével, teljesen dekoncentrált lett a környezetre és érzékelhető ez valószínűleg kívülről is. Mégis megerőlteti magát és mosolyog a lányára. Ekkor érkezik mellé két lökés között a jól ismert lenyűgöző érkezőszövegével Kornél.
- Még szokom, hogy valaki állandóan beszélni próbál hozzám és amellett másra is figyeljek.
Inkább megjegyzés csak, mint magyarázat, de elmosolyodva egyenesedik fel, a nála még így is magasabb háztársa mellé. Hm, elég nehezen definiálható az, hányadán is állnak pontosan. Az egyik olyan személy ő Manda életében, aki mindenről tudva sem tűnt el, sőt egyenesen támasza volt, az olykor jogos beszólásai mellett, amiket a lány meg is érdemelt tőle. Fontos neki, bár ahhoz képest nem ugrálta körül a visszajövetelével, mondjuk ennek is oka volt. Neki ott van Zora, meg a maga gondjai, amiket Manda sem akar tovább tetőzni sokszor, márpedig egy barát, beleszokó szülő szerepében nem biztos, hogy a legkellemesebb társaság mindig.
- Mi a helyzet itt? Le vagyok pár hónappal maradva...
Csak mosolyogva nézi karba font kézzel ahogy a kislányt közelíti meg Kornél, egyelőre némán kivárja a kis párbeszédüket, amire meglepő módon Lili készségesen reagál is, vagy inkább próbál. Vannak szavak, amikkel már egészen jól áll, majdnem egy éves létére igen gyorsan halad a dolgokkal, mondjuk nem villámtempóban, hiszen a felállás művészetéig csak mostanában ért el. Közben már a kezeit nyújtogatva gőgicséli, hogy "Fe'Fe'", ami elég egyértelmű jele, hogy menne a fiú karjaiba, Manda rá is néz elvigyorodva, hogy menjen-e vagy megoldják.
- Azt hiszem ezt nevezik népszerűségnek a nők minden korosztályában.
Szája elé emeli a kezét, hogy köhögésbe fojtsa a nevetést, ami kitörne belőle, aztán torokköszörülés után tekint a szép kis párosra. Korábban elég földöntúli gondolat lett volna számára ilyet elképzelni is csak akár, hogy önmaga, vagy Kornél egy gyerekkel, de egyébként nagyon jól mutatott a környezetükben. Biztos volt benne, hogy Noellel is legalább ilyen jól megvan, bár ezt Lexi is csak megerősítette általában, ha említve volt, hogy a fiúkkal van a kisgyerek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Zephyrine Sabra Iweala
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 9. 17:11 | Link

Aminek meg kell történnie, meg fog történni, bárhogy erőlködünk is, hogy elkerüljük.- Hát lehet neked ellenállni?
Kérdeztem miközben színpadiasan felsóhajtottam, égnek emeltem egy pillanatra a tekintetemet. Végtére is, a nap végére majdcsak eljutunk odáig, hogy ez csak egy frizura, semmi több. Majd visszanő, ahogy a színe is lehet más, akár egyik pillanatról a másikra. Varázslók voltunk, ha kedvem szottyan, akár felváltva is hordhatnám a rövid és a hosszú hajat. De nem teszem. Ha neki tetszik így, akkor így marad. A költői kérdésre nem vártam választ, ugyanakkor elnézem, ha felém villant egy elégedett pillantást, azzal bőven megelégszem, nem úgy, mint ő a válaszokkal. Egyfolytában kérdezget, mindent tudni akart. Nekem pedig nem voltak válaszaim, sem olyanok, amikre ő számított, sem semmilyen mások. Nem szerettem kiteregetni magam, úgy éreztem, hogy akkor oda a varázs. Semmi értelmét nem láttam ennek az egész beszélgetésnek, mégis belementem, pusztán azért, mert tudtam, hogy egyszer majdcsak vége lesz. Ha megkapja a számára kedvező válaszokat, akkor majd elhallgat és továbbléphetünk. A baj csak azzal volt, hogy én nem tudtam továbblépni.
- Ezt majd észben tartom.
Vonom meg a vállamat, csak úgy mellékesen. Itt el is dőlt, ami eddig csupán csak lógott a levegőben. Nem tudhatott meg semmit. Már előttem sem akartam kiteregetni a mostani életem másik részét, de ez az egy megjegyzés biztossá tett abban, hogy soha, de soha nem beszélhetek neki Adamről. Tudom, hogy ez így nem fair, és rosszul kellene éreznem magamat, de sokkal jobban szerettem volna őt boldognak és magabiztosnak látni, ahogy megismertem. Hiszen ez fogott meg benne.
- Nem igazán. Soha nem voltak körülöttem gyerekek, de valahol ez magától jön, ha valaki szereti a gyerekeket, vagy legalábbis érdeklődik irántunk.
Néztem Noel szőke fejét, kék szemeit és arra gondoltam, hogy talán Jeremy is ilyen volt gyerekként. Halovány bőr, világító szemek, kerek arc, biztosan. Szerettem Jeremyt, csak nem tudtam, hogyan mondhatnám ezt el neki, vettem egy mély levegőt és felegyenesedtem.
- Hát, zűrös. Ezer éve nem látott rokonok, furán néző, féltékeny tinédzser tekintetek. És piszkálták Askimot. Anya pedig azt kérdezgette, hogy miért nem hoztalak el, szívesen megismert volna.
Jegyzem meg csak úgy mellékesen. A gondolataim egész máshol jártak. Vajon mi lett volna, hogyha elhívom magunkhoz? Akkor biztosabb lenne a dolgokban? Talán korai, tényleg túl korai...de a szavak úgy gördülnek le a nyelvemen, hogy nem is gondolkodom.
- Egyszer eljöhetnél, mondjuk valamelyik hétvégén. Nem mondanám, hogy élvezetes, a nagypapám nagyon beteg de mindannyian nagyon, érdeklődőek.


Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jeremy Claythorn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 104
Összes hsz: 2142
Írta: 2015. január 9. 19:54 | Link

Zeph.

- Érdekes, én nem szeretem a gyerekeket, én voltam a legkisebb testvér, és a szüleim megkíméltek az ilyem babazsúroktól meg efféléktől, mert látták rajtam ezt. Biszont ez a kis kópé... - mondta játékos bosszankodással, miközben Noelve nézett - Zabálom a szőke fejecskéjét, de nem is értem, miért. Nem is tudom elképzelni mekkora hódító lesz belőle ha felnő, ha már a nők kedvence.
Szeretett viccelődni Zephel és Noellel. Egyszerűen... olyan idilli volt a dolog. Esze ágában sem volt kölykökre gondolni főleg most, hogy a gyanakvás szikrája lángra lobbant fejében. De nem, nem tudta megállni. A lány olyan sokat jelentett számára, hogy úgy érezte, nincs olyan bűntett, amit ne bocsájtana meg neki. És ezért szidta magát, nagyon. Ezt az agya józan része gyengeségnek, badarságnak gondolta, de a rózsaszín köddel bevont része hevesen bólongatott erre a viselkedésre.
- Nekem nincs sok unokatestvérem... Ilyen irigyek tudnak lenni? Jó, értem, hogy van mire, de na, a rokonuk vagy. - igen, a rokoni kapcsolat volt az egyetlen, amit komolyan vett Jeremy. Az volt számára a legerősebb kötelék, a vasmacska, ami nem hagyta, hogy teljesen elhagyja az erkölcsi normákat, hogy teljesen elvesszen az emberekbe vetett hite. - Askimot? Szegény macskát meg akarták nyomorgatni? Jézusom, szegény. Azért nem karmolt meg senkit ugye? Az kellett volna, hogy mindenki utálja a családból- nevetett fel. A mosoly leolvadt az arcáról, amikor Sabra megkérdezte tőle a nagy kérdést. Ajjaj, ennek fele sem tréfa. Szaladgáló gyerekek, akikhez öt perc türelme van, egy perccel sem több, kérdezősködő ősök.... De Zeph. Ez azt jelenti, tényleg számít neki, és komolyan gondolja amiket mond. Vigyora visszakúszott, majd nagyot bólintott.
- P-persze, miért is ne? Jól hangzik... Mármint őőő... A Nagypapás nem, neki jobbulást, de a többi, az igen. Szóval, mikor gondoltad pontosan? - fejében már pakolta a szükséges dolgokat a táskájába, nagyon felvillanyozta ez az ajánlat, hiszen ez már tényleg úgy hangzik, mintha egy komoly kapcsolatuk lenne.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Zephyrine Sabra Iweala
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 10. 16:06 | Link

Aminek meg kell történnie, meg fog történni, bárhogy erőlködünk is, hogy elkerüljük.Amennyire nem szerettem magamról beszélni, annyira szerettem hallgatni, ahogy ő mesél magáról. A hangja, az tökéletesen brit akcentusa, a tekintete, mind nagyon kedvemre való volt, talán ezek is hozzásegítettek ahhoz, hogy a közelembe tudott férkőzni. Érdekes dolog ez a vonzalom, ezt már számtalan alkalommal megállapítottam, de most is eszembe jut, ahogy oldalra billentem a fejemet, miközben érdeklődve hallgatom amit mond. Nem szokott lekötni, ha mások ennyit beszélnek.
- Mert a rokonod, a génjeidbe van kódolva, hogy szeresd. Hát, ha olyan lesz, mint Olivér, akkor biztosan, de a szeme és a haja Lexié.
Na hát igen, még élénken élt benne az a pillanat, amikor először megláttam Olivért. Tényleg az a fajta srác volt, akiért odavannak a lányok, akinek nem tudnak nemet mondani, kérjen bármit is. Hűvösen távolságtartó, az a fajta, akinek az emberek versengnek a figyelméért. Ha nem kötődtem volna máshoz a szobában, biztos rám is nagyobb hatással lett volna, de még így is megnéztem magamnak, persze, csak biztonságos keretek között. Hihetetlen volt, hogy egy ilyen srácnak már családja van, azt hinné az ember, hogy az az örök agglegény típus. De tiszteltem őket, őt is és Lexit is. Hiszen nem lehet könnyű ilyen fiatalon megfelelni egy családnak, amikor az ember mindent csinálna, csak épp a kötelezettségeit nem. Bár, Noelért megéri, tényleg egy olyan baba volt, amilyen mindenki akarna magának.
- Tudod, a családom ezen része..mind...fehér. Szóval, kicsit kilógtam az ebédlőasztaltól, pláne, hogy mi nem is ünnepeljük a karácsonyt, otthon.
Furcsa volt erről beszélni neki, de koránt sem kellemetlen. Itt is kilógtam, hát még egy aprócska faluban, ahol nem sűrűn látnak színes bőrű lányt. Mindezek mellé még társult a magasságom és a már lassan kórosan sovány alakom. Teljesen megértettem a velem egykorú elhízott, pattanásos falfehér rokonaimat. Én is féltékeny lettem volna.
- Áhh, elvettem tőlük és utána egész nap cipeltem magammal. Az anyám azt mondta, hogy nem szabadott volna elfogadnom egy ilyen ajándékot, így jöttél te szóba.
Figyelmesen hallgatom, mire kinyögni amit mond, igyekszem nem kinevetni, de a féloldalas vigyor csak-csak előkúszik. Úgy látom váratlanul érte, ahogy engem is. De kénytelen voltam megtenni a szükséges lépeseket. Semmi szükség arra, hogy gyanakodjon, vagy esetleg félreértse a dolgainkat. Az a legfontosabb, hogy úgy érezze, csak ő van nekem és ezért hajlandó voltam mindent megtenni. Tiszteltem, féltettem és szerettem én meg egy mocsoknak éreztem magamat.
- Nem tudom, anyukámnak két hét múlva lesz a születésnapja, eljön az édesapám is, akkor haza kell mennem, úgyhogy, akár jöhetnél te is. Megijedtél?
Nem féltettem Jeremyt, tudtam, hogy kiáll magáért. A szüleim pedig egyáltlán nem veszik olyan véresen komolyan ezt a dolgot, még az apám se, akitől elvárná az ember.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Reviczky Kornél
INAKTÍV


the big bad wolf
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 2108
Írta: 2015. január 10. 17:36 | Link

Manda

- A szívemre fogom venni, hogy pont engem ignorálsz.
Néz vissza a nőre, de nem szalaszt el megereszteni egy gyors mosolyt. Húzza az agyát csupán, ez mindkettőjüknek világos, főleg azok után, ami kettőjük között történt, hiszen soha nem csak barátok voltak, ez mindig valamivel több volt. Talán azért foglalkozott ennyire odaadóan a lány sorsával, még fontos volt neki, bár már nem úgy, ahogyan régen. De a társaságában még mindig a felszabadult oldalát mutatta, nem kellett a távolságtartó, hűvös maszkot felvennie, nem tudott volna úgy viselkedni Mandával, de szerencsére nem is volt rá szükség. Sokkal jobban lefoglalja a kis törpe, mint az édesanyja. Annyira gyorsan nő! Az a három hónap, amíg nem látta, egészen megváltoztatta a kislányt, bár van egy olyan sejtése, hogy az édesanyját is, ezt viszont még nem mer olyan bátran kinyilatkoztatni, inkább csak tapogatózik, figyel, kíváncsi. Kevés ember van, akinek törődik a sorsával, akinek igen, arra pedig igyekszik odafigyelni.
- Semmi olyasmi, amit érdemes lenne megemlíteni.
Válaszol hangosan, de már nem figyel a nőre, a figyelmét a kislány köti le és azzal sem foglalkozik, hogy hátranézzen és a szemébe nézve adjon feleletet. Meg persze, a válasz ebben a formában nem igaz. Itt mindig történik minden, ami érdektelen, mégis nagy hűhót csapnak körülötte. De ő jobb szeret ezekből a dolgokból kimaradni. Sohasem mozgatták meg a pletykák, bőven elég volt azokkal a démonokkal megküzdenie, amik amúgy is az életében voltam, miért foglalkozzon hát másokéval is? Mosolyogva figyeli a kislány, majd Lili megszólal, meglepődve egyenesedik ki, meglepődve néz a kislányra és nagyokat pislogva nyúl oda érte. Óvatosan emeli ki a kislányt, nagy kezeinek hála biztonsággal körbeéri őt, kihúzva a hintából, a magasba emelve. Ott Aztán maga elé vonja, így Lili nyugodtan összeborzolhatja az amúgy is kócos haját és tesztelheti a háromnapos borostája élét.
- Ami azt illeti, az érzés kölcsönös.
Már az első pillanatban odavolt Liliért. Egész más volt, mint Noel, Noel kisfiú volt, őt nem lehetett úgy dédelgetni, bután is vette volna ki magát. Vele inkább játszott, de egy kislány el lehetett kényeztetni, ezt érdemelte.
Egészen elfoglalta magát a kislánnyal. Türelmesen hagyja, hogy Lili végigtapogassa az arcát, mozdulatlanul, biztosan fogta, de a szemei csillogtak, ez pedig ritka számba ment. Fogalma sincs mennyi idő telik el így, a tekintete Mandára siklik, egy pillanatra mintha olvasna a gondolataiban, összevonja a szemöldökét, majd a tőle telhető legőszintébben sóhajt fel.
- Tudok valahogy segíteni? Bárhogy?
Ritka volt, hogy ő valakinek őszintén ajánlja fel a segítségét, úgy, hogy azt köti semmihez és nem visszakozik, de valamilyen szinten Amanda irányába ez érthető volt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Osztrovszky K. Konstantin
INAKTÍV


Koncsi | Csinszkáé
offline
RPG hsz: 259
Összes hsz: 510
Írta: 2015. január 10. 19:59 | Link

Váradi Fanni


A megszeppent Fanni vállvonogatós, komor képe egy tűnő pillanatra összeszorítja a férfi szívét. Csak most kezdi megérteni, hogy miféle érzés, ha egy boldog gyermek arcáról az ő hibájából illan el a mosoly. Ahogy a lány, úgy ő is megrendül saját megnyilvánulásától. Szája bár szóra nyílik, mégsem hagyja el torkát egyetlen hang sem. Csendbe burkolózva szánja-bánja heves reakcióját, és bocsánatkérés gyanánt pálcájával közelebb lép a hóembert építő diákhoz, hogy ha már segíteni nem tud, legalább ne hátráltassa a szorgalmas munkát. Lehelete meglátszik a fagyos levegőben, és már jobbja is ég az egyre csak hűlő időben, de egy pisszenést sem enged meg magának, hiszen már eszében sincs a mű elkészülte előtt visszaküldeni Fannit hálókörletébe. Figyelmesen nézi a munkafolyamatot, és csak akkor neveti el magát halkan, mikor az őrültség öröklési útjára térnek rá.
- És édesanyád hogy viszonyul a család őrültjeihez? - kérdezi már oldott hangulatban, s úgy helyezkedik, hogy a közben ide-oda forgolódó leányzónak a legjobb legyen. Külső szemmel furcsán hathat, hogy a már megtermett férfi csak áll a járda szélén világító pálcával kezében, míg a fiatal keményen dolgozik azért, hogy elkészüljön végre valahára az áhított hóember. Végig figyelemmel kíséri ahogy Fanni jön-megy, gurít, tapaszt, épít és ki tudja mit kell még csinálni ahhoz, hogy végeredményül egy valamit is érő hóembert kapjanak. Közben érkezik egy olyasfajta általános kérdés a kisleány felől, amire először csak hebeg-habog, majd összeszedve gondolatait, zavart fejvakargatás közben felel.
- Ha hiszed, ha nem, az első munkanapomon találkoztam egy volt franciaországi iskolatársammal. Ismerheted is, mert itt tanít a tanodában. Renée Blanche tanárnőről van szó. Annak idején jó barátok voltunk, de... aztán eltűntünk egymás életéből. Levágatta a haját, bár így is szép. Nem változott semmit. Szétszórt maradt és... hű, nem valami etikus ilyesmiket mondani egy oktatóról, mi? A faluból viszont még nem láttam semmit. Hajnalban elsétálok a hivatalba, sötétedés után pedig haza. Majd idővel megnézek mindent, és akkor elmesélem neked.
Elmosolyodik, hogy még véletlenül se keltsen szomorkás érzetet Fanniban a kívülről hányattatottnak tűnő sorsa kapcsán. A lányka azonban odalép hozzá, hogy egy pillanat múlva már szorosan át is ölelje. Konstantin láthatóan megütközik a dolgon, hiszen egyáltalán nincs hozzászokva ahhoz, hogy ilyesfajta szeretetáramlásra inspiráljon bárkit is. Mindenesetre néha nem árt felállni az asztal mögül, és okmányok helyett valódi személyekkel felvenni a kapcsolatot. Legyenek azok bármily fiatalok is. Pálcát tartó kezét leereszti, melyből a fényt is hagyja kihunyni, s óvatosan átöleli a lány hátát. A szokatlan érzésre még szívverése is felgyorsul, s csak akkor hajlandó megnyugodni, mikor Fanni elengedi őt.
- Szerinted illik hozzá a Konstantin? - visszanevet a csöpp vidámságra, aztán megvonja vállait. Fanni közben el-elkószál, ágakat és köveket gyűjt. A férfi kedélyesen figyeli őt, s csak akkor válaszol, mikor a lány megáll a már kész remekmű előtt, s újra rámosolyog. - Szeretném. Aztán felkísérlek a kastélyba. Szívemre venném, ha bajod esne. Melyik házat erősíted?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanAmanda Meggie Philips
INAKTÍV


Pillangó ~ || Királylány ~
offline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 7402
Írta: 2015. január 10. 22:36 | Link

Kornél
-Viselet-

Vigyorogva forgatja meg a szemeit a megjegyzésre, hiszen pont annyi az élc ebben, ami köztük már megszokott. Nem veszi fel a dolgot természetesen, de látszat szintjén próbálj a tartani magát ő is a zsörtölődő, mi van akkor hozzáálláshoz. Alapvetően meg sem fordult a fejében színlelni ennél jobban, vagy bármit elhallgatni Kornél előtt, mert azon nagyon szűk 2-3 fős körébe tartozott, akik teljesen tisztában voltak az életének alakulásával. Nem sóhajtozott tovább, nem húzta el a száját. Semmi különlegeset nem reagált, sosem volt az, aki elvárta a sajnálatot, vagy bocsánatkérően esdekelt volna a tetteiért és ezt a másik is pontosan tudta. Ez egyszerre rideg, elkeserítő és valahol jó is. Manda számára egészen könnyű volt így élni mindig, nem köntörfalazott, de nem is avatta be az embereket mélyrehatóan, akiket nem akart, ráadásul mindig jól megvolt a mosolya vagy éppen apró grimasza mögött, ahogy most is.
- Unalmas egy hely, lehet jobb távol tőle...
Apró, de annál tartalmasabb és komolyabb megjegyzés. Valahol jól is érezte magát távol innen, nem kellett annyit magyarázkodni, gondolkodni, nem voltak fölösleges pletykák sem pedig támadások, egy dolog, a számára fontos emberek, na ezek vonzzák vissza újra és újra, tagadhatatlanul. Szeretne állandóságot, Lilinek is az tenne jót, de egyszerűen egyedül, be kell látnia, hogy nem minden fenékig tejfel. Szereti a lányát, de nem működhet örökké így, főleg ha magának is élni fog, márpedig Manda nem az az önfeláldozó fajta, legalábbis ne teljes mértékig.
- Lehet jobban örült neked most, mint az apjának legutóbb...
Ez többszörös odaszúrásnak sikerült. Egyrészt Benjinek is, másfelől elég tartalmas egy mondat Kornél felé is jelezve, hogy azért a sorsa a szokásos módon a béka feneke felé húz nem pedig felfelé. Nem bánja meg a kimondottakat, olyat ő nem szokott, de ködösíteni se kíván tovább a dolgon így csak egy sóhajjal lépdel közelebb hozzájuk a lányát figyelve és tovább mosolyogva.
Talán ez az, amiben ennyi rossz után se tud megtörni, bármennyi halmozódjon is fel, az fájhat az ellenségeinek is a legjobban ha még így is mosolyog és ezt nem rest mutatni, a legdurvább helyzetekben sem. Óvatosan simít végig Kornél hátán, aztán a keze a lánya egyik kezéhez téved, hogy rászoríthasson. Szereti nézni ahogy mosolyog Lili, annyira ártatlan és aranyos, nm biztos hogy nagy dolog ez és olyan, amit bárkinek bevallana, de tudja, hogy ez azért van mert szüksége van egy mintára apaként is állandóan, akibe kapaszkodhat, akit csodálhat, akit elbűvölhet Anyja lánya, teljesen, na.
- Örül, ha lát, te ne tűnj el az életéből, olyan vagy neki, mint egy apuka.
Teljesen igaz, de ezzel megint csak körbeírta a helyzetét, azonban nem hallgat fél percnél tovább, csak annyit vár ki, még a kislány abbahagyja az arctapizást és nyugton dől Kornélhoz a cumiját visszatéve a szájába. Egyelőre kiszórakozta magát, de a babáknál sose lehet tudni, hamar feltámad bennük a kedv.
- Azt hiszem, szükségünk van rád, most először tényleg nem vagyok elég egyedül.
Karba font kézzel fordult felé, de tekintete leginkább Liliével forrt össze, nem elkerülni akarta, csak magát is meglepte azzal, hogy önös érdek nélkül beszélt ráadásul ő, aki a legjobban elhatárolódik minden olyantól, ami azt bizonyítja, egyedül kevés, kinyögött valami segítségkérést. Tisztában van Zorával, hogy más életébe nem rondítana bele, de rá mer támaszkodni, Kornél az, akiben az őt körülvevő férfiak közül még tud bízni.
Utoljára módosította:Amanda Meggie Philips, 2015. január 11. 15:10 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Jeremy Claythorn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 104
Összes hsz: 2142
Írta: 2015. január 11. 10:14 | Link

Zeph

Elmélázva figyelte Noelt a hintában, miközben a lány azt mondta, ennek így kell lennie, szeretnie kell.  Kicsit furán hatott a dolog Jeremynek címezve. Meg kell szokni, hogy nem mindenki tartja gorombának a családján kívül. Ez volt a valódi személyisége, amiért gyakran átkozta magát. Sokkal könnyebb lett volna midnen, ha valóban az, aminek mutatja magát. Az eszközeiről nem mondott le, még mindig használja őket, de.... valahogy nem az igazi.
- Tudod, én is szőke voltam kiskoromban. Otthon van egy rakat kép,, amin még az vagyok, de azt sosem szabad megpillantanod. - gúnyosan komolyan mondta a dolgot, mintha ezen múlna minden. Az igaz volt, nem akarja, hogy fény derüljön a kátban táncolós mozgóképekre. Jobb lábával szórakozottan rugdosott aprókat a gumiburkolatra, majd figyelte, ahogy visszapattan. Felkapta fejét a lány válaszára. Igen, erre számítani lehetett, mindenki fehér. Számára nem okozott gondot, ám Zephnek igen kényelmetlen lehettek a bámuló tekintetek. Nos, legalább figyeltek rá, és ha jól tudta Jeremy, ez az egy dolog, amire igazán vágyik a lány. Nem örült ennek, nem akarta, hogy más is figyeljen rá, csak hogy az övé legyen, akármilyen önző, gyerekes dolog is ez. Még arról sem volt szó, hogy járnának, de már ilyen, érzelmektől terhes gondolatok úszkáltak az agyában.
- Jól tetted, Askim több egy egyszerű macskánál, akit csak nyomorgatni tartanak. Na igen... Volt egy jó kis alkalom, megláttam, te ugrottál be, megvettem, nem nagyon töprengtem a dolgom. Jól tetted, hogy, elfogadtad. - kissé aggódott, hogy miként fogják őt fogadni ott. - És, mit mondtál nekik? Egy pénzes, elbűvölő brit úriember? - felszegte fejét, majd kihúzta magát, hogy viccet csináljon a kérdésből. Próbált mosolyt, vagy nevetést kicsalni a lányból, minden szava, minden szava, minden mozdulata ezért volt.
- Már alig várom - vigyorgott a lányra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reviczky Kornél
INAKTÍV


the big bad wolf
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 2108
Írta: 2015. január 11. 23:32 | Link

Manda

Egyikük sem volt az a beszédes fajta, bár nem mintha jelen helyzetben annyira szükség lett volna arra, hogy feleslegesen jártassák a szájukat. Kornél nem volt a szavak embere, sosem bánt velük igazán jól, de nem is bánta. Ő elvolt a csöndben is, nem igényelt feltétlenül beszédes társaságot. Most meg aztán főleg nem. A figyelmét túlságosan lekötötte az apró kislány, akit a karjaiban tartott. Hagyta magát elvarázsolni ez látszódott rajta. Meg aztán valljuk be, az elmúlt néhány nap után jól is esett neki, hogy eképpen kapcsolódhat ki.
- Én is így vagyok vele. Ha Zora nem akarná kijárni, már rég elvittem volna innen.
Legalábbis eddig úgy érezte, hogy az lenne mindkettőjüknek a legjobb. De nem csak ez volt az egyetlen indok, amiért maradt, vagy maradtak. Zora amúgy sem szívesen mozdult, amíg itt voltak a testvérei. Na meg, amióta keresztülőkké avanzsálódtak, azóta még nehezebb elmozdulni, mert ez a cím kötelezettségekkel is járt, legalábbis így fogták fel. Egy kicsit ők is a szülei lehettek néhanapján Noelnek, ha az igaziak szórakozásra vágytak. Így nagyon nehéz volt bármerre is mozdulni. Kornél pedig, ha nehezen is, de belenyugodott ebbe az állapotba.
- Nem foglalkozik vele mi?
Nem volt egészen kérdés, inkább csak amolyan találgatás. Reménykedhetett volna benne, hogy ez csak valami furcsa, kicsavart megjegyzés, vagy esetleg valami burkolt bók, de amikor látta meglátta Manda arcát, már tudta, hogy ennek a fele se tréfa. Gondolhatta volna. Már az elején sem volt egyszerű dolga a lánynak, le tudta volna ütni Benjit, amiért elhagyott egy ilyen apróságot, ugyanakkor, meg is értette. Neki nem volt ideje felkészülni erre, Manda titkolta, sokáig...talán túl sokáig, ennek pedig komoly ára van, amit most fizet meg.
- Én mondtam, hogy rossz ötlet elhallgatni, egyedül úgysem megy.
Visszafordul a kislányhoz, szórakozik vele, vicsorog, morog, akár egy kutya, ezzel szórakoztatja el Lilit és úgy néz ki, a kislány kajálja a dolgot. Egészen addig el is van ezzel, amíg meg nem érzi a Rellonos lány kezét a hátán. Egy pillanatra összevonja a szemöldökét, nem néz rá, csupán hallgatja, de minél tovább marad csöndben, annál kevésbé hisz a füleinek. Végül, miután már a hallgatás a kellemetlenbe csap át, hitetlenkedve röhög fel, mintha valami jó kis poént hallott volna, úgy fordul oda Mandához.
- Azt akarod kérni, hogy legyek a gyereked apja?
Bármilyen hihetetlen, ezt szűrte le a lány szavaiból. Továbbra is marad, az értetlen, kissé talán eltévelyedett tekintet. Nem foglalkozik azzal sem, hogy Lili a szabad kezével az arcát ütögeti, figyelmet követelve.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amanda Meggie Philips
INAKTÍV


Pillangó ~ || Királylány ~
offline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 7402
Írta: 2015. január 12. 02:54 | Link

Kornél
-Viselet-

- De most nem vinnéd, legalábbis, nem teljes elhatározással, ugye?
Érdeklődik, bár ez inkább csak egy erős tipp, mint bármi ráérzés, vagy a mondat mögötti kutatgatás. Nem úgy ismeri Kornélt, mint aki ha menni akar, egy ok miatt maradna csak valahol, bár nem fog nyilván faggatózni, mindketten jól tudják, hogy vannak, amikről nem beszélnek teljesen természetesen é ez így van rendjén egy bizonyos szintig. Azon túl meg, biztos hogy olyan van a dologban amit így vagy úgy, de megtudnak. De igazából ez is csak arra jó most, hogy a saját figyelmét is elterelje kicsit, elég határozott, hogy amint figyelmet akar, a mondatával kikövetelje magának, de most sokkal szívesebben nézte Őket, mintsem beszélt folyamatosan, ezért is sikerült elég szaggatottra ez az egész.
- Éli a saját életét, én aztán nem hibáztatom, nem fogom egy oszlophoz kötni a ház előtt...
Pedig van az a helyzet, ami sokak szerint ezt is kihozná például Mandából, de szereti ezeket jó mélyen tartva leplezni és inkább poénként felfogni. A helyzet meg az, mint mindig. Benji utazgat, csinálja a kis saját dolgait, csak Lili nő, mint a gomba, és akárhonnan nézi Manda, egy gyereknek, ha nem is túl tökéletes a családi háttere, valami apaminta se árt, hiába kislány, neki is kell. Hiányolja is amúgy Lili, és ezt látni sem szereti, bár eddig nem is igen beszélt róla, mert minek?
- Én meg azt, hogy igazad van. Ettől függetlenül, ha akkora hév lett volna, volt már egy éve rá, hogy kezdjen a dologgal valamit komolyabban. Mondjuk így sem lep meg, van egy fia, az már mutatott egy mintát.
Egyre elhalkuló hangon, szinte csak tényfelsorolásként teszi a szavakat sorba, aztán néz újra rájuk, de a változatosság kedvéért még mindig mosolyog. Eléggé megedzették azért az elmúlt évek ehhez. Ami a kérdést illeti, felszökik a szemöldöke, de hamar kisimul az arca ezután. Egyszerűen nem igen van erre mit reagálni. Lilinek van apukája, van egy, akitől a vérvonala is indul, és mégsincs olyan igazi, aki itt van neki. Manda 5 évesen vesztette el a rendes családját a testvérén kívül, közel sem akar ilyen gyerekkort a lányának.
- Van apja hivatalosan, de gyakorlatilag igen. Neki kell egy olyan, aki itt van neki, nekem meg az, hogy Ő boldog legyen... De hiányzik önzőnek lenni.
A dolog komolysága és az, hogy ő, aki sosem kér, kérlel vagy akárcsak fogad el általában segítséget ide érkezett, megkövetelte, hogy a végén magát ostorozza. Kijelenthető, hogy az első ember a lánya, aki felé képes ennyi önzetlenséget mutatni.
- Ne nézz így, én sem hiszem el, hogy ezt itt kimondtam ebben a formában

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reviczky Kornél
INAKTÍV


the big bad wolf
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 2108
Írta: 2015. január 12. 16:34 | Link

Manda

Kicsit lesokkolta ez az éles témaváltás. Csak pislogok a Lilire, aztán Mandára, majd vissza Lilire. Minduntalan járatta kettőjük között a tekintetét, mintha kibúvót keresett volna. A gondolatok pedig sorra cikáztak a fejében, nem is tudta, hogy melyiket vágja először Manda fejéhez. Ez az egész ötlet, sokkal több volt, minthogy csak úgy elmenjen mellette egy könnyed poénnal. Először is, nem is ő csinálta, mégis ő szenvedjen vele? A kislány aranyos, meg minden, de ez gyerek, nem egy kiskutya, sokkal több figyelem kell neki, ami felelősséggel és nem kevés idővel jár. Másodszor, attól, hogy most épp nem vicsorog és vonyítja a Holdat, attól még vérfarkas. Igaz, hogy egy hónapban csak egyszer, de attól még így van. Kitenni a kislány annak, hogy napokig szenved a telihold előtt majd az átváltozás után, botor dolog lenne. Ezért okoz dilemmát eleve az is, hogy neki legyenek utódai. Harmadszor pedig, mi lesz, ha Benji visszajön? Ő a helyében biztos ideges lenne, ha más nevelné a gyerekét.
Ugyanakkor látta a lányon, hogy segítségre van szüksége, ha máshogy nem is, legalább úgy, hogy valaki mellette áll, és néha átveszi a hisztigépet. De biztos, hogy bírna ő ezzel a felelősséggel? Tudta, hogy Zora megértené, de az ő lelke elbírná ezt?
- Ez egy oltári nagy hülyeség Amanda.
Ritkán hívta így a lányt, olyankor általában oka volt rá, ahogy most is. Felemelte Lilit, kicsit eltartotta magától és nézegette, mintha valami kivetnivalót keresne a helyzetben.
- Még csak nem is hasonlít rám.
Fintorodik el, ahogy vizsgálgatja a telt arcot, a kék szemeket és a szőke hajat, különbözőbbek nem is lehetnének. Lilinek láthatóan tetszik, hogy a magasban van, nevetve csapdos a lábával és a kezeivel. Átverve érzi magát. Manda úgy tálalja fel a dolgot, mintha ez ez egyszerű kérdés lenne, amolyan "vigyáznál-e rá délután?" szintű kérés, pedig ennél sokkal többről volt szó. A torkából elégedetlen morgás tört fel, miközben visszahúzta magához Lilit és Manda felé fordult.
- És hogy akarod ezt csinálni?
Nem tudta volna elutasítani a lányt, fontos volt neki. Képtelen lett volna őket a sorsukra hagyni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amanda Meggie Philips
INAKTÍV


Pillangó ~ || Királylány ~
offline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 7402
Írta: 2015. január 12. 19:02 | Link

Kornél
-Viselet-

Visszagondolva az elmúlt percekre, tény az, hogy ennél nagyobb baromságot még nem ötletelt össze rövidtávon, mondjuk hosszún se. Maga is tisztában volt vele, hogy meredek a dolog, azzal is, hogy miután kifejtette, már nem volt menekvés a "csak vicceltem, igazából egy délutánról van szó", egyáltalán nem így volt. Se kedves, se humora a megtört vagy éppen elkeseredett nőt játszani, mert leszámítva, hogy Kiva éppen összetörte magát és neki is a támasza, tulajdonképpen teljesen jól eléldegél a lányával, egyszerűen érzi, hogy ez így nem teljesen megfelelő. Bár az is biztos, hogy másnak még csak nem is beszélt volna ilyenekről. Megforgatja a szemeit és karba font kézzel fordul teljes testtel feléjük még a hinta tartójának dől. Egyszerűen valamiért túl nyugodt ahhoz, hogy ő maga felfogja a háborgási lehetőséget és annak mértékét.
- Nem ez lenne az első az életemben, nem?
Ő még mindig tudott mosolyogni a dolgon, de ez azért Kornélra nézve szépen lassan fagyott le az arcáról. Jó, egy kicsit valóban túlzás volt így borítani a baját a másikra, de Manda nem az az ember, aki képes litániákkal kedvesen és aranyosan célozgatva körbeírni a témát. Jobb túl lenni rajta, félreértések nélkül és egyenesen.
- Látom, néha rám se ha olyanja van... De sosem kérném, hogy fogadd örökbe. Nem várom el, nem várhatom el, nem a te gyereked, hanem az enyém.
Ez nem tudja maga sem, hogy visszakozásnak indult-e vagy megnyugtatásnak, de jobbnak érezte akkor már teljes képpel mutatni a dolgot. Lilinek volt már apukája, eddig se keresett neki másikat, amúgy sem volt esze ágában sem apavadászatba fogni, nem ért volna annyit a dolog, és a kislánynak sem mindegy, kik foglalkoznak vele. Nő annyi veszi körül, mint talán senkit, tulajdonképpen nagyon nem aggódhatna azon, hogy ha ketten lesznek, mert megoldja, de siralmas ez így. Ami neki nem jutott ki tisztességgel, azt a lányának meg akarja adni így vagy úgy. Kornél pedig fontos neki, bízik benne, ami részéről nagy szó, és az egyetlen férfi, akire a lányát is bízná, ha úgy adódik a helyzet.
- Ne morogj már, nem idegesíteni akarlak. Semmit sem kell ígérj nekem, vagy tégy, ha nem akarsz, tudod, hogy én aztán nem sértődöm meg. - Megadóan emeli fel a kezeit, aztán inkább kiveszi a hintában maradt babaplédet és összehajtja, még Kornélra nézve megrázza a fejét. Nem jó ez így persze, amúgy hogyan is? Leginkább bele sem gondolt, mert a felvetésig terv sem volt erre. Leginkább fixálnia kéne magukat, ezt ő is tudja.
- Azt hiszem visszajövünk. Mármint, a gyakorlatom be akarom fejezni, de nem maradunk Spanyolországban. Bár el akartam menni, de...
Aztán Lilire nézett, akinek valami otthonféle kéne nem az állandó utazás. Elkezdenek lassan gyorsulni az események is majd. Beszéd, járás, csínytevések, érdeklődés és rövid idő alatt már a kíváncsisága kérdések formájában fogja sorozni Mandát. Amire nagyon nincs készen még, ráadásul igyekszik bele sem gondolni, de lehet ha normális környezetet teremt neki megússza részben.
- Maradunk, és ha van időd kicsit foglalkozhatsz vele, oviapu.
Nem véletlen a megjegyzés, tisztában van vele, hogy Lilit is kedveli, meg alapból a gyerekekhez való hozzáállásával. Noelnél pedig mint keresztszülő is ezt teszi gyakorlatilag, bár teljesen megérti a helyzet bonyolultságát. Közben hallja, ahogy Lili motyog, de azon csak elmosolyodik.
- Mondanom se kell gondolom mekkora élmény volt mikor karácsonykor köszöntött egy "Ajaaa" kiáltással.
Ami azt illeti, az Mandának máig élete legnagyobb öt sokkja közé került. Őt nem egészen ezen szerepkörre teremtették saját bevallása szerint, ez ránézésre is így tűnik, ha valaki nem figyel oda jobban rá így pontosan ezzel az ironikus felfogással vetette oda a dolgot még egész közel lépdelt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reviczky Kornél
INAKTÍV


the big bad wolf
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 2108
Írta: 2015. január 13. 02:43 | Link

Manda

- De ez dobogós lenne.
Vágja rá szinte azonnal. Nem akarja ő bántani a lányt, távol álljon tőle. De egy ilyen elkeseredett lépést az ember akkor kényszerül tenni, ha tényleg egyedül érzi magát, és bajban van. Vagy pedig, elment az esze. Kornél még nem döntötte el, hogy melyik csoportba ossza be a mellette álló háztársnőjét. Talán egy picit mindegyik, a kétségbeesés és az egyedüllét nagy úr, ezt ő is tudja. De legalább Manda nem rest segítséget kérni, ő maga soha nem lenne képes ilyesmire, inkább ásná el magát, mintsem valakit ilyesmire kérjen, de hát, nem vagyunk egyformák.
- Most akkor mégis mit akarsz?
Szól oda egy fokkal mélyebb hangon, határozottabban, ezzel meg is ijesztve az apróságot. Elkomorul, majd, hogy helyrehozza a hibáját, gyorsan felrakja Lilit a csúszda tetejére és fél kézzel fogva leengedi, figyelve, hogy a törpének sírása áll-e még a szája. De Manda attól még megkapja a hűvös, sötét pillantásokat, csupán a kislány felé nézve fordul ki magából a Rellonos és vesz fel egy viszonylag szerethető arcot. Kezd összezavarodni. Épp csak idejött, felajánlotta a segítségét az igaz, de sosem gondolta volna, hogy ilyen szinteken van rá szükség. Nem mintha egyébként nem tudta volna elképzelni magát apa szerepben. Ha másért nem is, Mandáért megtenné. A pletykák már régen nem érdekeltél, így a dolognak ezzel a részével nem is foglalkozott, egy pillanatig sem.
- Ugye nem ezzel a szöveggel próbáltad meg meggyőzni az apját, hogy maradjon veszted?
Még hogy ne ígérjen semmit! Elégedetlenül csóválja a fejét. Itt egy élő lélegző emberkezdeményről van szó, nem pedig holmi plüssállatról. Nem teremti le a lányt, semmi értelme nem lenne, valószínűleg csak őt akarta ezzel megnyugtatni. Mindazonáltal Kornél úgy van vele, hogyha ebbe belekezd, akkor rendesen akarja csinálni, nem pedig csak úgy tessék-lássék módon. Elkapja a kislányt, visszarakja a hintába, lök rajta egyet, majd Manda keze után nyúl, átkarolja a nyakát és nyom egy rövid puszit a fejére, amolyan békítő szándékkal. Nem akarja ő bántani, esze ágában sincs, csupán szeretné egy kicsit észhez téríteni.
- Ezt mintha láttam volna már valahol.
Élénken emlékszik még az első percekre, amikor Olivért látta apaként. Ott volt. Fal fehéren, a hányinger minden gyönyörével megáldva. Az ijedtség, amit akkor látott a barátja arcán, belevésődött az agyába, még máig maga elé tud idézni minden egyes részletet.
- Emlékeszem rá, mikor Noel megszületett...
Kezdi kicsit ábrándozva, soha nem osztotta meg senkivel ezt az élményt, túl mély és személyes volt, de úgy érezte, ebben a helyzetben ideillik, valamivel meg kell nyugtatnia a lányt, és mi lenne az, ha nem más nyomora?
- ott voltam. Soha nem fogom elfelejteni Olivér arcán az ijedtséget, falfehér volt, Noel korábban jött, mint kellett volna, veszekedtek, mint általában. Aztán, amikor megszületett, Olivér belehányt az első kukába, Lexine pedig sírt. Egyikük sem akarta.
Meredten bámult előre, monoton hangon sorolta az események, ahogy a lelki szemei elé kúsztak. Végül elhallgatott, lepillantott Mandára, majd lassan elengedte.
- A gép nem mindig azt dobja, amit szeretnél, a te feladatot az, hogy kihozd a legjobbat az egészből.
Vigasznak szánta, bár fogalma sins, hogy mennyit segített vele.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amanda Meggie Philips
INAKTÍV


Pillangó ~ || Királylány ~
offline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 7402
Írta: 2015. január 13. 20:07 | Link

Kornél
-Viselet-

- Sose voltak normálisabb elgondolásaim, de belefér az első háromba.
Ez az egész kérek vagy nem kérek, kell ez nekem vagy nem kell ez nekem nagyobb dolog volt Mandának kimondani, mint eddig sok minden. Makacs volt ebben a tekintetben, ritkán fogadott el segítséget, kérni pedig... Hirtelen eszébe sem jut ilyen korábbról, nem is hozná fel persze, de maga is elgondolkodott a dobogós megjegyzés után. Az a helyzet, hogy ez biztos, de ettől még a dolog továbbra is így áll, nem süt ki a nap, nem lesz szivárvány, nem lesz minden huss és pöcc a helyén és szép idillben. Erre mondjuk nem is vágyik, csak valami rendre maga körül, amit a saját életében sosem sikerült megtalálni, de most nem is a sajátját építené elsődlegesen, bár tagadhatatlan, hogy róla is szűnne a nyomás vele. Kornél tekintete mindent elmond neki, amire inkább csak oldalra pillant a jelenleg üres játszóteret szemlélni, kicsit talán a száját is elhúzza, ki nem mondaná ugyan, hogy jogos ez felé, inkább csak tűri a szokott módon. Elmondta amit szeretett volna végül. Kezd ráeszmélni úgy igazán, hogy sokat kér, túl sokat is talán, de mielőtt ezzel bármit kezdhetne érkezik a megjegyzés, amire egyből hümmög és pillanatok alatt fel is húzná magát, de inkább csak odaveti a választ, mert nem egy olyan dolog ez, ami annyira tisztázott lenne körülötte amúgy sem.
- Kornél. Aki menni akar, megy; aki vihető, azt viszik. Nem kenyerem a könyörgés, ha neki nem ér annyit, te is tudod. Lehet itt hibázom, hogy még nem csúszom földön mindenért, hát sajnálom.
Ironikusabb nem lehetett volna a vége, de ezzel abba is hagyta, tudja, hogy ezt megérdemli, ettől függetlenül nem hagyja annyiban természetéből fakadóan. Másfelől pontosan ezt kapta mindig az élettől, nem az a mézes-mázas ragadós típus, nem is egy kedveskedő alkat, ha nem érzi érdemesnek rá a másikat, de van szíve, azzal meg már játszottak eleget ahhoz, hogy ne akarjon magában kést forgatni azzal, hogy lealacsonyodik könyörögni, amit addig sosem tett olyannak, akiben nem lát esélyt többre.
Viszont akkor is kevés ő egyedül. Örök harcos, sajnos. Magával, barátokkal, mindenkivel. Tipikus skorpiónak is lehetne mondani, hiszen nem csak szúr, de el is marja maga mellől az embereket, bár ennek kikerülésén már dolgozik és többnyire moderálja is magát. Így ahogy megfogja a kezét oda pillant, aztán a puszi után fel rá.
Ahogy beszél ezután Kornél, nem szól közbe, nem is akarja félbeszakítani, közben a hintában lévő kislányra figyel mellette, akit elnézve, csak jobban elkeseríti a tényállás inkább. Lexi és Olivér helyzete valamennyire előtte van, nem jöttek ki jól... az nem kifejezés, aztán ez lett belőle. Egy gyerek sok dolgot megváltoztat, lehet az pozitív is persze, de ő még ebben sem hisz. Ahogy hallgatja újra lejátszódik benne az a bizonyos augusztusi két nap. Manda nem sír, nem szokott, nem teszi, mert ő erős. Életében máig háromszor fordult elő ez komolyan... így nagy szó, ha beszél róla, hogy volt ilyen.
- Pontosan tudom, Lexine mit érzett, én is sírtam, de megszületett, a kezembe adták és... valami más lett.
Felnézett rá, aztán megindult automatikusan Lili felé, már látta a száján, hogy jön a hiszti lassan, mert fárad, meg nem is kézben van. Kicsit kényes mostanság, biztos köze lehet annak hozzá, hogy lassan a fogai is bújnak elő, ami nem egy kellemes dolog. Kiemelte a hintából, aztán a homlokát megpuszilva magához húzta, majd visszafordult a rellonoshoz.
- Igyekszem. Én mindent megteszek, hogy jól csináljam. Ha egyedül, akkor is...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Váradi Fanni
INAKTÍV


Fecsegő Kisasszony
offline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 202
Írta: 2015. január 15. 17:33 | Link

Osztrovszky K. Konstantin
este 10 óra körül - zárás


 A szép kis hóemberem egyre csak formálódik a kezem alatt, és bizony nagy segítséget jelent, hogy nem kell vakon dolgoznom, mert Konstantin pálcája remek fényforrásként szolgál. A pillanatnyi feszült hangulat elillan, mikor a családunk őrültségére terelődik a szó. Persze, azért ez erős túlzás, legalábbis még nem mutatták ki, hogy Váradiék bármiféle elmebajjal küszködnének, de aztán sosem lehet tudni.
- Áh, anya egy szent – legyintek egyet válaszként. Ez nyilván túlzás, de valahogy apa túlpörgéseire mindig anya hideg nyugodtsága a gyógyír. Ő mindig racionális, két lábbal áll a földön, persze ettől még nem lesz kevesebb, apával remekül kiegészítik egymást. - Már megtanulta tolerálni az elmebajt – egészítem ki a mondatomat, hogy egy kicsit bővebben magyarázzam a dolgot. Amennyi türelme van hozzánk anyának, tényleg egy szentnek mondanám. Kicsit talán nagy a szám, hogy már megint mindent megkérdeztem, de a gyermeki őszinteség még koránt sem tűnt el belőlem, és ezt a tulajdonságomat szeretném is megtartani minél tovább. De talán most kicsit messzire mentem. Legalábbis Konstantin reakciójából úgy tűnik, hogy zavarba jött. Nem akartam én kínos helyzetbe hozni, csak éppen mindig minden kiszalad a számon. Ám szerencsémre nem tehettem a kérdésemmel olyan rosszat, mert végül válaszol, eléggé bőven. Blanche tanárnő említésére csak kissé szomorúan megrázom a fejem, sajnos nem tudom kiről van szó. Illetve rémlik, hogy hallottam már a nevet, de annyi mindent hallottam én már, és olyan szétszórt tudok lenni, hogy nem ragadt meg. De biztosan fontos lehet Konstantinnak, már csak abból is gondolom, ahogy róla beszél. Csillogó szemekkel figyelem, miközben mondja a mondandóját.
- Mindenképpen mesélj majd a faluról! - bólintok egyet, majd egy ravaszkás mosoly kíséretében még hozzáteszem: - Meg Blanche tanárnőről is.
Nem tudom, hogy a magázódásom mikor csapott át tegeződésbe, de igazából fel sem tűnik, pedig azt hiszem már egy ideje tegezem Konstantint. Remélem nem veszi zokon.
Furcsák néha az ember indíttatásai, őrült ötletei, és talán éppen ilyen eszement az is, hogy szorosan megölelem a férfit, de pont úgy álldogált ott eddig is, mint akire nagyon is ráfér egy ölelés. Azt hiszem ezzel a reakcióval meglepem, hiszen csak arra ocsúdok fel, hogy kihunyt a pálcájának a fénye. A hóember nevét illetően a majdnem-kész-fehérségre nézek, majd Konstantinra.
- Igen, határozottan illik rá – mosolyodom el, majd gyorsan elszaladok még két-három ágért. Két kéz, és egy répa híján orr. Már csak egy utolsó kis simításként leveszem a sálamat, és a nyakába kötöm. Sálból aztán van egy rakat otthon is, a kastélyban is, mindenhol. Nem fog most egy ideig hiányozni, bár szép kék színe van.
- Tényleg szeretnéd? Szuper, akkor te mostantól Konstantin leszel – persze a mondandóm második felét már a hóembernek címzem, és még egy apróságként a maradék sötét kövekből kirakom szépen a lábához, hogy jól látható legyen azt, hogy Konstantin. Így mindenki tudni fogja a nevét.
- Na, mehetünk is. Eridonos büszke főnix, szolgálatra jelentkezem – mondom leporolva a kesztyűmet, majd vidáman pillantok Konstantinra – az emberre, nem a hóemberre. Búcsút intek a kis hó-Konstantinnak, és az igazi Konstantin oldalán lépkedve, vagy inkább ugrálva megyek vissza a kastélyba. Persze közben sűrűn köszönetet mondva.

//Köszönöm a játékot!! Smiley//
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Zephyrine Sabra Iweala
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 17. 16:58 | Link

Aminek meg kell történnie, meg fog történni, bárhogy erőlködünk is, hogy elkerüljük.Mosolyogva hallgatom amit mond. Tényleg eltudom képzelni aranyos kisgyerekként, főleg, hogy itt van előttem Noel, biztosan hasonlítanak egymásra, hiszen ha minimálisan is, de van köztük rokoni szál. Bár furcsa bevallani, de nagyon jól elvagyunk, ahogy játszunk, szórakozok, nevetünk. Jól esik és csak remélni tudom, hogy neki is.
- De szeretnék látni egy képet rólad, cserébe pedig talán én is mutatok egyet.
Figyeltem, ahogy rugdossa a korlátot, én pedig igyekeztem kiüríteni a gondolataimból azokat, amik számunkra fertőzően hatottak. Nem akartam elrontani ezt a szép napot azzal, hogy annak a felszínét kapargatjuk, ami most köztünk van. Jó volt így, nem akartam rajta változtatni. Értékeltem a törődését, a figyelmét, sőt, ami azt illeti vágytam is rá. Akartam, hogy szeressen és ezért képes lettem volna egész sokáig elmenni. De a téma és ezzel együtt a hangulat és enyhül kissé, visszavált csevegőre, ezt pedig megkönnyebbüléssel veszem.
- Askim különleges macska, tényleg nagyon-nagyon köszönöm.
Bólogatok hálásan, miközben a cipőm orrát kezdem bámulni, majd erőt veszek magamon, és rápillantok, közelebb lépek Noelhez és kiveszem a hintából, a kis srác rögtön az arcomra tapasztja a kezét és alaposan össze is nyomkodja, de én csak nevetek rajta, ami úgy tűnik tetszik neki. Odalépek Jeremyhez és nyomok egy lusta csókot a szájára.
- Azt mondtam valaki, aki fontos nekem. De a britet kiemeltem.
Gyengém volt az akcentus, ezt ő is tudta és kezdtem úgy érezni, hogy gerinctelenül ki is használta, de ennyi belefért. Lassan ellépek tőle és a keze után nyúlok.
- Menjünk, ennyi levegő elég volt Noelnek, úgyis kezd hűvösödni.
Mivel nincs ellenvetés, így hát együtt megyünk vissza Lexiékhez, hogy hazavigyük Noelt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dorian Reeve Green
INAKTÍV


Preminister | Szellemmacska
offline
RPG hsz: 160
Összes hsz: 632
Írta: 2015. január 28. 17:17 | LinkCsak pár hónap telt el azóta, hogy beiratkoztam a Bagolykőbe, de ez is elég gyorsan elszáguldott mellettem. Hogy miért is? Azért, mert a legtöbb időt nem töltöttem itt, csak beruccantam órákra, mikor a kedvem úgy tartotta. Nem igazán volt a kedvemre való a nyelv, bármennyire is akartam szeretni... Na nem mint ha akartam volna, de ez így elsőre jól hangzott. Szóval a lényeg az, hogy inkább bolyongtam az országban, semmint, hogy bent lettem volna az új iskolámban. A mai nap viszont kivételes reggelre virradt, mert a Bagolykő Mágustanoda falai közt keltem. Első benyomás: Utálom, hogy ennyire világos van. Függöny luxus? A fejembe nyomtam a párnát, majd mély sóhajjal vártam egy kis időt. Nehéz lett volna belátni, hogy függönyre telik, csak én voltam olyan hülye, hogy nem húztam be. Felkelni viszont muszáj volt, tehát választás híján hunyorogva kigecmeregtem a takaró alól, odébb rúgva pár felesleges könyvet, meg ilyesmiket, amik szanaszét hevertek az ágyam körül. Látszott a környezetemen, hogy nehezen viselem, ha magolnom kell. Még szerencse, hogy nem lettem Levitás, belehalnék! Szóval a tükör előtt rendbe tettem a kócomat, ami alatt annyit kell érteni, hogy beletúrtam, majd magamra tépáztam egy farmert, meg a fehér trikóm, nyakamba akasztottam a dögcédulámat és harcba indultam a pulóveremért, a szekrény ellen. Heves csatározás után megszereztem, majd belebújtam a bakancsomba, kalap-kabát aztán cső. Azaz szereztem magamnak egy képregényt és csak aztán cső. Ott hagytam a szobám, ahogy volt. Akinek nem tetszik a káosz, tegyen rendet... persze csak fővesztés terhe mellett, ha be mer lépni a lakrészembe úgy, hogy nem vagyok ott! Semmi hangulatom nem volt most a kisdiákokhoz, az agyamra mentek volna az állandó nyüzsgésükkel, szóval jobb választás híján elindultam a kastélyon kívülre. Azaz a közeli kis településre, Bogolyfalvára, annak reményébe, hogy semmi halálvágyó lény nem jön a közelembe, mert isten bizony, megátkozom, ha zargatni mer. Az odaút nem volt annyira hosszú, mint amilyenre emlékeztem, de bőven több volt így is, mint amennyire vágytam volna jelen helyzetben. A fél falun átbaktattam, de nem találtam meg a nekem való helyet, mindenhol volt valaki, akiről már előre tudtam, hogy ellehetetleníti a helyzetemet. Úgy tudtam! Pár másodpercig hezitáltam, merre is induljak, de végül döntésre jutottam, s elfordultam egy kevésbé nagy népsűrűségű út felé. Miután végigbandukoltam rajta, mit láttak szemeim? Egy játszótéren kötöttem ki. Egy istenverte játszótéren! Már épp azon voltam, hogy elkezdem a fejemet verni a falba, de aztán rájöttem, hogy valószínűleg az időnek hála, megfelelően néptelen ahhoz, hogy nyugtom lehessen. Erre a gondolatra széles vigyor terült el az arcomon, majd felültem az egyik mászóka tetejére, az egyik lábammal bebiztosítva magamat, a másikat két fok közt lelógatva a levegőbe. Kicsit ívesen feküdtem így, de nem volt vele problémám, amúgy is be volt már merevedve a gerincem. Az egyik könyökömmel támaszkodtam, majd fellapoztam a képregényemet, s elmerültem benne, hogy legalább egy időre kikapcsoljam az agyamat. Ezért nem olvastam most épp regényt. Nem voltam olyan hangulatomban, hogy összetett szövegeket bújjak, keresve a rejtett szálat, ami majd a csavaros végkifejlethez vezet... meg ugye ebben vannak tök jó képek, amiket le lehet rajzolni. Ez az, amit most tutira nem kezdek el csinálni!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Catherine Alexis Rawen
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 28. 18:41 | Link


Ruha † A mászókalakó...


Az éjszaka olyan volt, akár valami rémálom, már ha azt vesszük, hogy mivel alvásra képtelen voltam a kastélyban járőröztem az éjjel. Nagyrészt a folyosókon sétáltam, kerestem a diákokat akik kimerészkedtek éjjeli baglyot játszani, ám nem futottam össze senkivel, így nem kellett megerőltetnem magam, ráadásul senkit sem kellett házvezető, vagy tanár elé cipelnem ami jó, habár mostanában már nem igazán érdekeltek az efféle gondok amiket mások nyakába akaszthattam. Azt az aggodalmas jellemet elhagytam akkor, mikor a naivitásomat is, vagyis reméltem, hogy így történt. Végül magam is nyugovóra térhettem volna, de már kelt fel a nap, nem fogok tudni egy szemhunyásnyit sem aludni. Felsóhajtva túrtam a hajamba, majd egy tincsem rágcsálva sétáltam vissza a szobába. A szoba lakói nagyban szundítottak, vagyis nem fogom felkelteni őket. Ismerve magamat lelépek mielőtt ez megtörténhetne. Gyorsan a saját lakrészembe menekültem és átöltöztem egy meleg és nagyjából hétköznapi ruhába. Úgy döntöttem kihasználom a napot és szerzek valami kis édességet. Na nem mintha megenném... Igazából, valószínűleg oda fogom adni valakinek aminek nagyobb szüksége lesz rá... abbahagytam a kedveskedést mi?!Nem! Egy sóhajjal húztam fel a lábbelim, majd felkapva a kabátot sétáltam is kifelé. Mivel közel volt a kijárat, így nem kellett sokat császkálnom, de azért éreztem magamon a fáradtságot, na meg az alvás hiányát, hiszen nem igazán tudtam kialudni magam a hetekben, kivételt képez mikor rajtam landolt Grace. A gyengélkedőn aztán lehet aludni! Kirázott a hideg a visszaemlékezés miatt, így jobbnak láttam kistartolni a tanodából. Kint a hideg fogadott, de nem igazán zavartattam magam miatta, kivételesen okos voltam és felöltöztem ahogy kell, vagyis majdnem. A sapkát nálam nem találták fel! Szórakozottan ingattam a fejem, de végül tovább indultam, nem törődve a néha szemembe hulló hajjal amit olykor-olykor eltűrtem, hogy azért lássak valamit és ne menjek neki a szembe jövő fáknak. Miután megtettem az út nagy részét leértem a faluba és egyenesen az édességért siettem, amit hamarosan már a táskámban tudhattam. Nem volt kedvem visszamenni, de nem tudtam hova is mehetnék így elkezdtem bolyongani a faluban jöbb ötlet hiányában. Végigsétáltam a főutcán, aztán áttértem a boglyas térre, viszont nem álltam meg. Eszembe jutott a játszótér és úgy döntöttem az egy remek hely lesz arra, hogy egy kicsit elbújjak a világ szeme elől, mármint a nagy része elől. A gyerekektől meg nem tartottam, ők mosolyt tudnak csalni az ember arcára, még egy velem egykorú lány arcára is. Nagy meglepetésemre a hely elsőre üresnek tűnt, habár be kell valljam, nem néztem túlzottan körbe, sőt egyenesen a hintákhoz sétáltam és magam mellé dobva a táskát beleültem az egyikbe. Elpillantottam előrefelé, habár gondolatban nem teljesen jártam itt, talán ez volt az oka annak, hogy nem szúrtam ki a srácot először. Azonban mikor másodjára is rávettem magam arra, hogy megszemléljem a helyet, akkor sikerült. Hát kellett pár másodperc míg felfogtam, hogy nem egy felnőttel van dolgom, hanem egy mestertanonccal. Már éppen köszöntem volna, amikor erősen az alsó ajkamba haraptam. A mestertanoncokkal jobb nem kikezdeni, eléggé... maguknak valóak. Megpróbáltam jobban megnézni kit is látok ott, ám a képregény betakarta az arca nagy részét.
- Le fogsz esni... - jegyeztem meg jól hallhatóan, hogy rám figyeljen és megtudjam mégis melyik felsős volt képes a gyerekek számára fenntartott helyen kikötni. Na persze a kíváncsiságomnak mindig engedek mi? De azért lehet nem volt jó ötlet hozzászólni... most már mindegy, ez az én saram.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dorian Reeve Green
INAKTÍV


Preminister | Szellemmacska
offline
RPG hsz: 160
Összes hsz: 632
Írta: 2015. január 28. 19:06 | LinkÉpp csak hogy elmerültem volna a Marvel világában és olvastam volna Amerika Kapitány legújabb frappáns, hazafias szövegét, mikor meg kellett dermednem egy pillanatra. És még azt terveztem, hogy ez a hely nyugis lesz... Benézted, Dorian. Mélyet sóhajtottam, elvégre másodpercek sem teltek bele, de már biztos voltam benne, hogy valaki közeledett errefelé. Próbáltam nem sok figyelmet szentelni neki, mert nem voltam egy barátkozós kedvemben, de aztán mégiscsak muszáj volt kisandítanom a füzetecske mögül. Nem nagyon, de ahhoz épp eléggé lejjebb tartottam az olvasmányomat, hogy láthassam, ahogy a kis vöröske átvág a játszótéren, eléggé a gondolataiba merülve, majd leült az egyik hintába, lehelyezve maga mellé a táskáját. Azaz azt hiszem, inkább azt kéne mondanom, hogy berobbant a hintába és levágta a táskát, mintha legalábbis azt kívánná, hogy szabjon lyukat a talajba és tűnjön el a pokol legmélyebb bugyraiban. Ezen persze muszáj volt elvigyorodnom, de mikor a kislány volt szíves felfedezni engem, visszamerültem a képregénybe, mint aki teljesen érdektelen a világ dolgaival kapcsolatban és ezen egy kis vörös nem változtathatna semmit. Pedig kifejezetten csinos kis ravaszdi. Mikor épp nem rajtam legeltette a fürkésző pillantását, még vetettem rá egy kósza figyelő tekintetet, megfigyelve az öltözködési stílusát, ami amúgy nem is volt rossz, mármint kedvemre valónak bizonyult. Lehet, hogy mégis figyelnem kéne rá rendesen? Az ötletet elvetettem kis fejrázással, majd visszamerültem a füzetkém biztonságába, a továbbiakban tudomást sem véve a leányzóról. Alsóbb éves, sokkal, de sokkal fiatalabb nálam, nem játszok pedo-macit. Igaz, hogy valamelyest sikerült elterelnem róla a gondolataimat, de azért a perifériás látásomat még mindig bezavarta a csajszit, akkor is láttam a szemem sarkából, és erre még képes volt és megszólalt. Hogy én? Leesni? Bah! Abszurdum. Dühös szusszanással fújtam ki a levegőt, majd a képregényt elhúzva az arcom elől, lejjebb hajtottam a buksim, immár teljesen elnyúlva a mászókán. Fél kézzel a kalapomat fogtam, a lábamat meg kapaszkodásra hasznosítottam, átdobva a másikon. Így némelyest leginkább fejjel lefelé látott engem a hölgyike.
- Parancsolsz? - kérdeztem szórakozott mosollyal, majd tovább figyeltem őt, most már leplezetlenül. - Már megtettem volna, ha csak nem szándékozol lelökni, csajszi, akkor attól tartok, nem lesz szerencséd látni engem leesni innen.
A végére a szórakozottság sokkal inkább pimasz vagy öntelt mosollyá vált, továbbra is kényelmesen elnyúlva a mászókán, a képregényt egy kecses mozdulattal a földre ejtettem. Nem volt már rá szükségem, megvolt az elfoglaltságom egy kis időre.
- Miért, te mégis hol feküdnél el, ha már ennyire bölcs vagy, vöröske? - kérdeztem végül, de nem másztam le, most olyan testhelyzetet találtam, ami a kalap tartásától eltekintve kifejezetten jól esett. Az az egy momentum annyira nem volt kedvemre. - Vagy csak a figyelmem szeretted volna felvonni? Arra jobb módot keresve se találhattál volna
Kaján vigyorral a képemen meredtem a vöröskére, mivel most az egyszer őszinte voltam. Ha köszönt volna, valószínűleg letudom egy szimpla hellóval, majd tovább olvasok, de így egész érdekes szituációba keverte magát. No, erre kíváncsi leszek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Catherine Alexis Rawen
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 28. 19:52 | Link


Ruha † A mászókalakó...


Háh! Sikerült felvonnom a másik figyelmét, ez tetszett. Na persze nem éppen hittem volna, hogy ekkora sikert aratok, de azért ez csak plusz. Mikor megszólalt, hogy parancsolsz, akkor elmosolyodva, sunyi ábrázattal néztem felé.
- Azt hiszem már nem kell, teljesítetted a kérésem. -jegyeztem meg szórakozottan, de eközben rávettem magam egy teljesen semleges arckifejezésre és úgy fordítottam a fejem, hogy láthassam a fiút. - Ami pedig a leesést és a lelökést illeti... - álltam fel a hintából, mint aki biztos a dolgában és le fogja lökni, de csak odasétáltam és felvettem a szegény képregényt a hideg földről. - Ha le akartalak volna lökni, akkor nem szólok hozzád, nem gondolod? Sokkal murisabb hirtelen lepni meg az embereket az efféle dolgokkal... - közöltem vele és felpillantottam rá. A következő kérdése miatt azonban el kellett mosolyodnom és a padok felé biccentettem. - Az átlagos ember ott heveredne le, nem pedig a magasban egy mászókán. Mondjuk be kell valljam, lehet azért tetted mert elvileg a meleg levegő felfelé száll... - jegyeztem meg és szórakozottan ingattam a fejem. Január van, ugyan már... mégis honnan lenne itt meleg! Ezután hallgattam ahogy rátapintott a lényegre, habár biztosan nem vallottam volna be neki, hogy tényleg feltett szándékom volt ezzel kelteni fel az érdeklődését az irányomban, vagyis a beszélgetésre való ösztönzést, de hé, sikerült!
- Hm... lehet. De az is lehet, hogy attól féltem összeszakad szegény gyerekek mászókája. - mondtam pimaszul, habár azt tudtam, hogy ezek a tákolmányok olyan könnyen nem adják meg magukat, de egy kicsit kialvatlan voltam, na meg piszkálódós kedvemben kaptam el. Ha annyira zavarja, akkor megteteti, hogy elküld melegebb éghajlatokra, habár nem biztos, hogy hallgatni fogok rá. A legrosszabb esetben meg ő maga léphet le... Szórakozott mosollyal pillantottam rá a képregényre, majd felsóhajtottam látva mi van rajta.
- Csak nem egy Marvel rajongóval van dolgom? Megértenétek egymást a féltesómmal. Ő is szereti az ilyeneket. - simítottam meg képregény elejét és elléptem pár lépést, hogy jobban láthassam a beszélgetőpartneremet.
- Amúgy a nevem Catherine, de hívj csak simán Catnek.- mondtam és felé néztem. - Benned kit tisztelhetek mászókalakó? - érdeklődtem barátságos, némileg piszkálódós hangnemben. A képregényét talán visszaadom... ha esetleg méltóztatik lemászni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dorian Reeve Green
INAKTÍV


Preminister | Szellemmacska
offline
RPG hsz: 160
Összes hsz: 632
Írta: 2015. január 28. 20:12 | Link


A kiscsaj kifejezetten elégedettnek tűnt magával, amiért sikerült felvonnia a figyelmemet, amit szívem szerint egy rosszalló fejrázással díjaztam volna, de akkor már egész biztosan a földön landolt volna szegény fejfedőm, így hát nem tettem. Annyit nem ér meg az egész.
- Nem kértél semmit, annyit mondtál, le fogok esni - kuncogtam fel derűsen, nyújtózkodva egyet, majd tovább figyeltem őt érdeklődve. Nem igazán ment neki ez a semleges fej dolog, de azért megpróbálta, amin vigyorognom kellett. Színésznőként nem lesz nagy karrierje. A lelökéses megjegyzésem asszem bejött neki, mert erre vette az útját, kifejezetten magabiztosan. Nekem már megszületett a fejemben az elhatározás, hogy ha le mer lökni, mérget vehet rá, hogy megszívatom, de végül inkább a képregényemért nyúlt, mire halványan elvigyorodtam. Okos döntés, kicsi lány. Immáron lefelé sandítottam rá, a szemem sarkából, de még mindig kaján vigyorral az arcomon.
- Mondasz vele valamit, de nekem elég nehéz úgy a közelembe férkőzni, hogy ne vegyem észre. Már a játszótér másik feléről hallottam a dübörgésedet - tornásztam át magam hasra fekvésbe és lustán lefelé lógattam az egyik karom, a másikat az állam alá tettem, hogy ne a kemény vason kelljen nyugtatnom. Így egész jó rálátásom nyílt a leánykára. A padok felé biccentett, mire én felvontam a szemöldökömet, immáron pókerarccal és megvártam a mondandója végét. Kissé úgy tűnt, szórakoztatta a saját okfejtése, amit én nem igazán kommentáltam, de ismerős volt a helyzet.
- Bármennyire is gondolsz tudományosnak, a meleg levegőnek semmi köze a helyválasztásomhoz. Tudod, minden közönséges ember oda feküdne, de egyrészt ez jobb érzés a hátamnak, másrészt pedig tudod... szeretek eltérni az átlagtól, kislány - ráncoltam az orrom, kissé hunyorítva, de vigyort vágva hozzá. Olyasmi, mint mikor a kiskutyának az orrára vágnak, én hasonlóan aranyos voltam. A megállapításomra a kiscsaj pimaszul visszavágott, mire én színpadiasan meglepett arccal, leesett állal meredtem rá. How dare you? Felnevettem, majd összeszedtem magam és elvigyorodva figyeltem.
- Ezt most sürgősen vond vissza, nem vagyok annyira kövér, hogy összeszakadjon alattam ez a vacak - néztem egy vasrúdra szúrósan, majd vissza a csajra, de a szám szegletében azért megpihent egy lusta mosoly, láthatta, hogy annyira nem vettem a lelkemre a dolgot, mint amennyire az alakításom azt mutatja. A képregényemet tanulmányozó vöröske végül mély sóhajjal konstatálta, hogy mit is olvastam, amit nem tudtam teljesen hova tenni, de azt hiszem nem is érdekelt annyira, hogy rákérdezzek. A kérdését elintéztem egy vállrándítással, nem volt kedvem és energiám rá, hogy kifejtsem neki, hogyan is viszonyulok a műfajhoz, meg a kiadóhoz, inkább annyiban maradtam, hogy néztem, ahogy hátrébb lép. Szóval Catherine... Hm. Érdekes név... Nem, annyira nem. A kommentje miatt viszont kitört belőlem a röhögés, és az alkaromra döntöttem a homlokom vihorászva egy sort. Miután normalizáltam a légzésemet, meg nem visítottam, mint egy kerge zebra, felültem és leugrottam a mászókáról, így már teljes életnagyságomban ácsorogva a leányzó előtt.
- Nos, Catherine, a mászókalakó becsületes neve Dorian Reeves Green - mértem végig, lepillantva rá és zsebre vágtam a kezemet. A képregény jelen pillanatban még a legkevésbé sem tudott foglalkoztatni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Catherine Alexis Rawen
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. január 28. 21:07 | Link


Ruha † A mászókalakó...


Szórakozott mosollyal néztem ahogy kijelentette, hogy nem kértem semmit.
- Amúgy se teljesítenéd ha kérnélek, nem vagy te a jó-tündér... vagy ha mégis akkor én kérek elnézést, sajnos nem látom a cuki szárnyaid és a csillámos varázspálcád. - vontam meg a vállamat lazán, habár nem igazán tudtam mit kezdeni a szövegével. Persze ő szórakozott a helyzeten a legjobban, ezért rá is hagyhattam volna, de akkor az nem én lettem volna. A továbbiakban kifejtette a véleményét arról, hogy dübörögtem... Erre felvontam a szemöldököm, majd bosszúsan dobbantottam egyet.
- Már megbocsáss, de ha alig vagyok 50 kiló vasággyal egybekötve, akkor elég nehéz lehet a számomra úgy dübörögni, mint egy elefántcsorda. - jegyeztem meg és elmosolyodtam. Nem vettem bunkóságnak tőle a dolgot, pedig megtehettem volna, ám a kinézete egy olyan rossz fiús jellemre hajazott. Figyeltem a helyzetváltoztatást, az arcán legeltettem a tekintetem körülbelül tíz másodpercig, de nem tovább, nehogy belém próbáljon kötni. Egész helyes... Megráztam a fejem, majd az alsó ajkam rágcsáltam mígnem szóba került a következő téma. Meghallgattam a véleményét továbbra is elfoglalva magam az előbbivel, de ezt a témát ráhagytam végül, nem fogom okfejteni egy mestertanoncnak. Még a végén rám küld valami erősebb átkot aztán mehetek vissza pihenni a gyógyító kezei közé. Pedig annyira vissza kellene vágnom a kislány miatt... Egy sóhajjal nyugtáztam, hogy ezt nem fogom megtenni. Persze az előbbi beszóláson miatt levágott egy színpadias alakítást, amit egy szórakozott mosollyal nyugtáztam, pláne azért, mert amit most készültem mondani, annak biztosan nem fog örülni, vagy lehet mégis, már amilyen stílusa van.
- Hm, miért érné meg nekem, hogy visszavonjam? - érdeklődtem színpadiasan végighúzva egy ujjam a hideg mászóka egyik fokán, a szemeimmel követve a mozdulatomat. - Na jó... Ha szépen megkérsz akkor talán bele is megyek a dologba. - pillantottam fel rá, összeszedve magam annyira, hogy ne nevessem el magam helyből. Most biztosan kiverem nála a biztosítékot, az tuti... Mivel nem láttam eléggé, na meg számomra túl közel volt, így inkább elléptem pár lépést tőle a képregénnyel a kezemben és bemutatkoztam neki, majd jólelkűn megajándékoztam egy becenévvel. Mászókalakó... nem is rossz Cat, nem is rossz! Gondolatban adtam magamnak egy piros pontot a szellemes megnyilvánulásomért. Ahogy láttam neki is bejött a név, mivel jót mulatott rajta. Nem volt meglepő, hogy az én arcomra is mosolyt csalt a jókedve, hiszen azért nem voltam egy goromba lélek, csak egy kicsit kialvatlan és depresszív, de ezekről ő nem tehet. Azonban mikor bemutatkozott egy fél pillanatra lesokkoltam, ám amilyen gyorsan csak lehetett, magamra öltöttem a semleges arckifejezésemet, amiből varázsoltam egy eléggé sunyi arcot elég hamar, mivel nem tudtam sokáig semmitmondó arcot vágni, még.
- Szóval Green. Hogy van a testvéred? - érdeklődtem és nekidőltem a mászókának, így háttal voltam neki. Nem sokat tudtam róla, Grace párja mesélt nekem két mondatot a fiúról eddig, mármint hogy van egy tesója Gracenek. Persze kíváncsi voltam hogy reagál, de azért nem mutattam ki, ezt már jól begyakoroltam az éve során, hogy ha érdekel valami az ne látszódjon meg olyan könnyen. - Remélem már jobban érzi magát azóta hogy rajtam landolt. Sajnos én hamarabb szabadultam mint ő... - jegyeztem meg, majd elgondolkodtam rajta, hogy lehet meg kellene látogatnom szegényt még a meccsem előtt. Lehet most teljesen kivan és azt se tudhatja biztosan, hogy nem haragom rá, amiért véletlen rajtam talált menedéket a földel való ütközést illetően. Na persze ezt abban a kellemetlen és rossz időben mégis hogyan tudta volna kiszámolni...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dorian Reeve Green
INAKTÍV


Preminister | Szellemmacska
offline
RPG hsz: 160
Összes hsz: 632
Írta: 2015. január 28. 21:35 | LinkMuszáj volt egy halk kuncogást megengednem magamnak a beszólása nyomán, miszerint nem vagyok egy jótündér alkat. Nem is szeretnék az lenni, még ha fizetnének sem, de az adandó alkalmat nem hagyhattam ki.
- Tudod, a munkaruha nem kötelező, most éppen mosásban van, a csillámos pálcámra meg hát... nem vették vissza garanciával, miután az első eső lemosta róla a csillivillit. Pedig én próbálkoztam - vágtam fancsali képet, felmutatva a fekete ébenfa pálcámat, a mutatóujjamon egyensúlyozva vele. Persze boldogabb nem is lehettem volna más pálcával, ez gyönyörű és elegáns volt a maga nemében, odavoltam érte... már ha én képes vagyok efféle megnyilvánulásokra, amit erősen kétlek. A kisasszony persze nem tudta hova tenni a szívózásomat, ami kifejezetten a kedvemre volt, szórakoztatóan nézett ki a beszólásom után az arckifejezése. Mindezek után képes volt dühösnek lenni és egy hatalmasat dobbantani, mire én színpadiasan a buksimhoz kaptam. Egyelőre nem tettem semmi fizikai cselekvést, egész egyszerűen figyeltem őt, ahogy mondja a magáét, meg dühösen toporzékol, hogy ő egyáltalán nem kövér, mert csak 50 kiló vasággyal. Erre pimaszul elvigyorodtam és felvontam a szemöldökömet.
- Arra azért kíváncsi lennék... - kuncogtam fel halkan, majd tovább figyeltem őt. - Amúgy sem azt mondta, hogy nehéz vagy, hanem azt, hogy dübörögsz. Pont mint az előbb. Bármennyire is igyekezte hamar elkapni rólam a pillantását, nem tette meg elég korán, már így is elég feltűnően tette, innen is tudtam, hogy bejövök neki. Na persze ezzel nem kívántam kezdeni semmit, csak felírtam a képzeletbeli "ezek a csajok már lecsekkoltak engem" - listámra, legalábbis annyit, hogy vöröske. Az okfejtésemet, hogy miért is terülök most itt el, mint egy jóllakott tigris, nem igazán kommentálta, vagy nem tudott belekötni, vagy nem tudott mit hozzáfűzni, nem igazán tudtam, de nem érdekelt annyira, hogy hosszas gondolatmenetet szenteljek neki. Inkább átvonultam fejben a dolog fölött. A kislány miatt kaptam egy bosszús arckifejezést, amit egy pár pillanatos, harminckét fogat kivillantó, ragyogó mosollyal díjaztam, de aztán rendbe szedtem az arckifejezésemet, úgy tettem, mintha mi sem történt volna. Azt hiszem, végre találtam valakit, akit még érdemes is szívatni, mert szórakoztató volt. Azt mondta, ha szépen kérem, talán még bele is megy a dologba, mire egy ragyogó mosollyal mutattam fel neki a középső ujjamat.
- Légy oly kedves, cicavirág, tedd meg a kedvemért - mondtam lágy hangon. Azt, hogy ezt most a bocsánatkérésre értem, vagy az iménti kézmozdulatommal táviratozott üzenetemre, eldöntheti akár ő maga is. Mindenesetre a csaj humora egész szórakoztató volt, megért nekem annyit, hogy lemásszak az eddigi kényelmes fekvőhelyemről és bemutatkozzak neki. Macska... vajon ez tudatos volt, vagy csak pocsékul tud angolul? Mindenesetre a mosolya aranyos volt, olyan rágcsálni való ajkai voltak, a gondolatra pedig muszáj volt elvigyorodnom még szélesebben. A bemutatkozásom egy kicsit minta ledöbbentette volna, mire szórakozottan elmosolyodtam. Hajj, Grace megelőzött volna? A kérdése, meg a sunyi arckifejezése ebben persze megerősített, kicsit fel is nevettem a dolgon.
- Grace? Nem tudom. Nem találkoztam vele pár éve - vontam vállat, majd elmosolyodtam halványan. - Te valószínűleg többet tudsz róla, mint én. Rajtad landolt? Csak nem kviddicsezik? Fura
Lebiggyesztettem az alsó ajkam, kissé oldalra biccentett fejjel tanulmányozva a lányt, majd elmosolyodtam. Úgy pattant ki a fejemből az ötlet, mint az álom, muszáj volt lepleznem a sanda vigyoromat és közelebb léptem a kiscsajhoz.
- Van valami a hátadon - közöltem furcsálló pillantással mögé lépve, majd elkezdtem porolgatni a hátát, mintha le akarnám söpörni... majd a kezem előrecsúszott és a derekát elkapva megemeltem kis nevetéssel. - Tényleg nem vagy sokkal több mint ötven... de a vaságyadról lehazudtál pár kilót...
Pimasz vigyorral bámultam a pofijába, letéve, de még mindig nem vettem el a kezét. Kíváncsi voltam, hogy reagál. Érik a pofon, Dorian...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 5 ... 13 14 [15] 16 17 ... 25 ... 41 42 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér