35. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély

Oldalak: « 1 2 ... 24 ... 32 33 [34] 35 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Jankovits Panka
Diák Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos diák


Pankó morzsa
offline
RPG hsz: 38
Összes hsz: 64
Írta: 2023. március 5. 20:28 | Link

Gellért

Nagy tevei vannak a szőkének ezzel a sulival, még ha nehezen is indult az itteni karrierje, meg hát Dorisz és Dévi hírnevét is le kell győznie. Ennek az egyik első lépése az lesz, hogy legalább olyan jó jegyei lesznek, mint az idősebbik bátyjának, hogy megmutassa, nem az üresfejű húga a két a bátyjának. Mert látja ezt a hozzáállást néhány emberen, hogy a szőke kiscsaj a cuki lakkjával és piros rúzsával nem lehet ám olyan, mint a nagy Jankovits Dávid.
Majd meglátják!
A második lépés pedig előbb jött el, mint az első: a hírnév. A saját hírnév megteremtése különösen fontos, főleg, hogy ha idősebb fivérei vannak az ember lányának. Ő nem Dév meg Dorián húga akar lenni, hanem Panka, akit azért ismernek, mert annyira jó fej, laza, vicces és persze okos is mindemellett. Pont kapóra jött a cikk, így mindenhol tudja jelezni, hogy őt interjúzták meg, nem Doriánt. Persze nem az emberek arcába tolva, épp csak diszkréten.
A harmadik fázis pedig az, hogy a felsőbb évesek is ismerjék. Itt van ez a Gellért fiú, olyan kis szociálisan kínos, kedves gyerek, egy Dorián simán átlép rajta. De Panka.... Panka meglátja benne a szép lelket, amire lehet, hogy senki sem figyel a Dorián-féle harsány srácok mellett. Pedig lehet, hogy az ilyen kis finomak a legcukibbak.
- Center? - Kérdi mosolyogva, bár igazából fogalma sincs miről beszél. Szeret a középpontban lenni? Eddig nem ilyennek tűnt, de jó célok. Tetszik, tetszik. -  Áh, hogy kosárlabda! Az kemény sport. Én nem annyira szoktam ilyeneket, mert letöri a körmöm a labda. Te mióta játszol? - Magyarázza kínosan nevetgélve. Tudja, hogy vannak bűbájok, amik helyrehozzák, de minek tönkretenni a manikűrt, egyszerűbb vigyázni rá. Nem azért ül hetente egy-két órát a lakkos doboza fölött, hogy aztán minden edzés után javítania kelljen rajta.
- Én Panka vagyok. Hívhatsz Pankának, nem szeretem, ha becéznek. - Válaszolja mosolyogva, ami mögött felvillan a kínos emléke annak a bizonyos Pöszke becenévnek, amit kicsi korában aggattak rá. Nem, azoknak az időknek vége, ha kell megtanulja a felejtés bűbájt és egyesével vadássza le az embereket.
- Áh, eeez? - Kérdez vissza szinte meglepve, hogy pont ott van kinyitva az újság. Hát nem a hóna alatt maradt? Hupsz.
- Ez az ehavi Edictum, képzeld engem interjúztak meg benne! Hát nem kedvesek? - Kérdi full lelkesen megmutatva a róla készült cikket. - Épp most beszéltük a többiekkel, hogy ez mennyire nagy cucc. Annyira hálás vagyok meg minden. - Meg büszke és egy hónapig mindenki ezt fogja hallgatni. Először az Edictum, aztán a falusi újság, majd az országos hírnév. Csak lépésről lépésre.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Simon Gellért
Diák Eridon (H), Harmadikos diák


7
offline
RPG hsz: 8
Összes hsz: 9
Írta: 2023. március 13. 18:28 | Link

PANKA

A kezében tartott füzet ereszkedik lejjebb, egyazon irányba amelyik lábára ránehezedik. Ez hosszabb dumálgatás lesz, és még mindig nem teljesen tudja elengedni vajon honnan tudja a nevét. Már nem azért, magas, meg egész helyes, azt azért tudja magáról hogy nem nehéz észrevenni, de az utóbbi hónapokban ott lebeg a feje felett, hogy Olivértől bármi más is kitudódhat róla. A “családi ügyeikről”, ahogy a hirtelen apa-wannabe Dénes szokta mondani. Hülyeség.
Halkan nevet arra, hogy letörne a másiknak a körme. Sok lány barátja volt otthon is, tény, segített a dolgon, hogy egyedülálló anyuka nevelte - emlékszik egyszer mennyire le lett cseszve amikor otthon elújságolta mivel ugratták a haverjaival a Sipos lányt.
- Nem tudom. Három vagy négy éve - von vállán, mert már nem is emlékszik. - A körmöd viszont biztonságban van a lelátón a szurkolók között. Voltál idén a meccseken? - kérdezek vissza ha már eleve fogónak nézett.
- Oké, Panka, vettem - biccent. Ha a nevét nem is biztosan jegyzi meg, az biztos, hogy nem fogja hangosan leszöszizni a lányt. Szemtelenség lenne, inkább megtartja a gondolataiban.
Aprót bólint a visszakérdezésre, kékjei kérdőn pásztázzák a lány arcát, mielőtt az Edictumra ejtené. Hallott már az iskolaújságról, de eddig messze elkerülték egymást. Megszeppent arccal pislog az orra alá dugott újságra. Aztán a beszédre, amit úgy kanyarít ide a lány, mintha egyszerre nyerne szépségversenyt és Oscar-t, csak a teljes közönség híján Gellért maradt. Két ujjal tolja arrébb az Edictumot, arcán ezzel párhuzamosan kedves mosoly terül el.
- Még nem olvastam, de tényleg elég frankó - egy pillanattal tovább tart a pislogása, ahogy szemei csücskébe megjelennek a mosolyráncok. - És mivel kerültél bele? - kíváncsiskodik. El is olvashatná éppen, de így is idő kérdése és becsengetnek. Eltekint a lányról, hogy kezét megemelve intsen oda Rómnak, majd fordul vissza és figyel tovább.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Én általában értelmes vagyok.      Kivéve, amikor nem.
Zámbori Ezra Valdemár
Tanár, Elemi mágus


Világcsavargó
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 57
Írta: 2023. március 14. 13:22 | Link

                 Athanaczkovics Kornél.
ma

Együttérző mosolyra rezzen ajka széle, de alig egy pillanatra engedi ezt meg. Főleg miután befut a kérdés és igencsak át kell gondolnia mit mondjon most Kornélnak. A kölyök fejére kiülő értetlenség csak az első lépés, amikor közelebb lép Ezra keze óvatosan fog a vállára. Ha repült, a légnyomásváltozás mindenképpen hatással volt a gyógyulására, de ilyen mértékben?
- Ez egy feltételezés, most beszélünk róla először. Mint mondtam, hatással lehet rá, de azóta túl sok idő eltelt, hogy csak erről legyen szó - bólint aprót nyomatékosítva szavait. Elengedi a fiút, majd mély levegőt véve teszi csípőre a kezeit és hallgatja a kisebb gyógyszertárat, amit a tanonca felsorol.
- Értem. A gyógyító gondolom bájitalokat írt fel és nem gyógyszereket - gyanúsan az előbbi lesz egy olyan, a mágus társadalomban befolyásos családban, mint Kornélé. - Lehet, hogy nem jók vagy érzékeny vagy valamelyik összetevőjére, szóval szeretnék rájuk nézni még a szünet előtt. És beszélnem kell a gyógyítóddal is - hangja határozott. A terromágusokról ismert, hogy erős csontozatúak, olyannyira, hogy eleve a csonttörés esélye igencsak alacsony és cseppet sem tetszik neki, hogy Kornélnál minden megmutatkozik csak ezek nem. Valami van a levesben, ami nem odavaló, ennek ellenére nem ül ki az aggodalom az arcára.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ha a természet maga az ember
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 301
Írta: 2023. március 14. 13:49 | Link

Ezra tanár úr
Merlinre... / style

Egyre értetlenebbül állok az egész előtt. Ha nem a levegő, mert régen volt, akkor most mi? Lehet tényleg a föld miatt van az egész? Így is rokkantként tekintenek rám és kezelnek is néhányan, ha ez így folytatódik, a végén még indokolt is lesz. Remek nekem.
- Aha, értem - dehogy értem. Kezdem úgy érezni, hogy már semmit nem értek, ami az elemi mágiához kapcsolódó, főleg nem azt, ami a terrohoz. Én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy másnál is alakult már így? Tekintetem akaratlan esik a könyvre. Gondolom majd kiderül.
- Leginkább azok, igen. De utána nézett, elvileg nincs bennük olyan, ami árthat, vagy hatással lehet rám az alapokon túl, meg... nem tudok arról, hogy allergiás lennék. Nem volt soha bajom tőlük, az izé... tudja... szóval a terromágia kijövetele után sem - vonom meg vállaimat, majd áll meg bennem az ütő. Remek. Amennyire elleneztem, hogy Thor doki jöjjön Ezrához, most Ezra menne Thor dokihoz. Valahogy az élet nem akarja, hogy a két férfit elszeparáljam egymástól. Tarkómat dörzsölöm meg. A táskámat lendítem magam elé, út közben jövök rá, hogy a kötettel a kezemben megnehezítem a dolgot, így azt a hozzám közelebbi asztalra csúsztatom, majd veszek elő egy pergamen darabot és firkantom le a doki nevét és címét. - Ő az - nyújtom Ezra felé lesütött tekintettel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jankovits Panka
Diák Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos diák


Pankó morzsa
offline
RPG hsz: 38
Összes hsz: 64
Írta: 2023. március 15. 20:17 | Link

Gellért


Kékjeivel követi az ereszkedő füzetet, ahogy magyaráz a körmeiről. Nem mindig szokta magát észrevenni, hogy sok - ez pontosan egy ilyen alkalom. Valaki azt mondja rá, hogy tapadós, pedig szerinte ez egyáltalán nincs így, hiszen ő csak barátkozó, közvetlen és ez így van jól.
Ahogy a körmén nevetnek, széttárja a kezét és rápislog az aktuális manikűrjére. Még nem engednek neki géles lakkot, de ettől függetlenül is nagyon szép hatású, csillogós körömlakkokat használ, amik valamennyire védik a töréstől.
- Meccseken? - Kérdi szélesen elmosolyodva, bár odabent megy a mini pánik, hiszen őt rohadtul nem érdekli a sport, főleg nem a meccsek. A srácokat az edzésen nézegeti inkább, ha már muszáj valamit.
- Persze! Igaz, nem sokra volt időm, de figyelemmel követem az iskolai kviddicset. Tudod a bátyám is benne van a csapatban. Te jársz meccsekre? - Ahogy kiejti Dorián nevét megbánja egyből, remélhetőleg nem egyből arra fog terelődni a szó, hogy milyen poszton van meg hogy milyen védései voltak a szenzonban. Épp eleget hallgatja ezeket otthon a két fivérétől, valamennyit tud hozzászólni, bár inkább csak a mozdulatok nevei vannak meg neki. De neki nem is ez a dolga, Panka egy lány, akinek szépnek kell lennie.
Zárt szájjal, gödröcskés mosollyal bólint a Pankára. Szerencsére itt nem nagyon jön elő a gyerekkori rémálma, a Pöszke becézés. Azt kinőtte, nem kell folyamatosan a sszhamócára emlékeztetni.
Itt sokkal királyabb dolgokkal szeretne az emberek emlékezetébe bevésődni, ilyen például ez az Edictum cikk is.
- Ugye? Köszi! - Hálálkodik elvigyorodva. Egyrészt nagyon büszke most erre, másrészt pedig tényleg hálás, hogy őt választották Doriánnal vagy Wessivel szemben. Azért nem mindegy, láttak benne valamit.
- Oh, ez egy olyan cikk, ahol olyan diákokat interjúztak, akiknek a családja régen egy adott házat erősítik. Nálunk kb. mindenki eridonos volt, ha mégsem,azt kitagadjuk. - Feleli nagyon komolyan bólogatva. Olyan nincs, hogy egy Jankovits ne piros legyen.
- Nem, amúgy nem! - Teszi hozzá nevetve a saját hülye poénján. - Milyen órád lesz? - Érdeklődik, ahogy tekintete egy pillanatra átsiklik a srác Gellért barátjára, majd vissza rá.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Linzenbold Inez
Diák Rellon (H), Magántanuló, Ötödikes diák


Die junge Duellmeisterin
offline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 65
Írta: 2023. március 27. 00:09 | Link

Zalán
- Bűbájtan tanterem-

Az új tanév sokkal több nehézséget fog tartogatni tanulmányi szempontból, mint eddig bármelyik: a végén le kell majd tenniük a VAV-ot, amiről sok rosszat hallott már. Az egyik megingathatatlan oka a félelemre az új évfolyamtársuk érkezése, aki pont emiatt a vizsga miatt került közéjük.
Mostanában jóval kevesebbet hiányzik, amióta lezajlott a VB. Már hetek óta nem edzett komolyabban, inkább csak amolyan szinten tartó gyakorlásokat végez, hogy ne veszítsen sokat a formájából. Idén ott is nehezedik a tét: mivel betöltötte a 17-et, ezért átkerült egy másik korcsoportba, ahol nála sokkal gyakorlottabb ellenfelekkel is meg kell mérkőznie.
Annak ellenére, hogy még odébb van mind a két megmérettetés, már most izgul valamennyire, így nem mindig tud tökéletesen figyelni órákon. A mostani bűbájtanon is képes volt elkalandozni a figyelme, amikor új bűbájt gyakoroltak. Eltűnődött azon, hogy Zalán pálcája valamilyen nagyon különleges darab, látszik, hogy erős. A sajátját is szereti, hiszen a fa és a mag is kiváló párbajozáshoz, de egy különösen erős pálca gondolata nagyon izgatja a fantáziáját.
Vajon azzal mennyire lenne képes letarolni az ellenfelét?
A valóságba visszazökkenést az óra végét jelző harang jelentette. Némi habozás után úgy dönt, hogy felkeresni Zalánt, hogy beszéljenek erről. Tudja, hogy ő képtelen lenne irányítani más varázspálcáját, de ettől még menő darab.
- Szia Zalán... - Köszönti finoman megköszörülve a torkát. Nem különösebben szokott barátkozni az évfolyamtársaival, ennek főként a sok hiányzás az oka, meg hát nehezen felejti el azt, amit Jake mesélt két éve.
- A mai gyakorlaton feltűnően erős volt a pálcád. - Kezd bele kékjeivel Zalán arcát fürkészve. Korábban is látta már, de elfoglalta a maga baja a versenyzéssel.
- Milyen pálca ez? Főnix? Vagy valami egzotikus? - Kérdi fejét oldalra biccentve.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. március 27. 00:50 | Link

Inez


Egész bűbájtan órán nyikkanás nélkül kuksolt a sarokban és kivételesen nem azért, mert most álmos volt: a legutóbbi húzása után rá sem mert nézni Kakasi tanárnőre, mert félt, hogy már azért is pontot fog levonni tőle, mert levegőt vesz. Persze a gyakorlati részt így sem tudta megúszni és legnagyobb szerencséjére tanév eleje óta mintha kicserélték volna a pálcáját. Tökéletes, precíz bűbájok... igaz, sokszor túl erősre sikeredtek, ezt már SVK-n is megkapta, de Zalán érthető okokból nem bánta. Örült, hogy a platánpálca behódolt neki.
 A teremből kifelé menet azonban meglepő módon nem Gabi néni tartotta fel, hanem Inez.
 - Inez? - köszönt gyanakodva, mert nem volt hozzászokva a lánytól efféle közvetlenséghez.
 - Az, főnix. De honnan... - elharapta a mondat végét, hiszen már tudnia kellett volna, hogy az iskola híres párbajozója ért az ilyesmihez. Éppen ezért pislogott szerényen a kezében pihenő pálcára. Pont ő mond ilyesmit? Neki? - Nem hiszem, hogy egzotikus, csak... egy sima pálca.
 Amint ezt kimondta, mintha csak a bűvös eszköz hallotta volna őt, parázslani kezdett az ujjai közt. Felszisszent, idegesen rázott egyet a kezén, úgy folytatta.
 - Miért kérdezed?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Linzenbold Inez
Diák Rellon (H), Magántanuló, Ötödikes diák


Die junge Duellmeisterin
offline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 65
Írta: 2023. április 2. 01:35 | Link

Zalán

Inez alapvetően elvan Bűbájtan órán, bár nem ő a legjobb a bűvölésben, azért nem mondhatni, hogy tehetségtelen lenne a mágia ezen ágához. Valószínűleg jobb lehetne, ha nem a párbajok és átkok kötnék le minden idejét. Így maradnak a pajzsbűbájok, mint fő készsége bűbájtanból. Ez is valami.
Nem sokat találkozott az elmúlt másfél év folyamán az évfolyamtársaival, de az akkor is feltűnt neki, hogy Zalán küszködik a pálcájával. Nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, hiszen nem mindenkinek megy egyformán a varázslás. Nem is volt ideje gondolkodni a lehetséges okokon, csak tudomásul vette a dolgot.
Viszont idén egészen megváltozott minden, kifejezetten erős varázslatokat hajt végre idén a levitás, ami viszont elgondolkodtatta a szőke rellonost.
- Ja, csak tippeltem, hogy vagy az... vagy valami véla-féle. - Magyarázza kicsit zavarban. Nem sokat beszélgettek korábban, hirtelen nem is tudja, hogy hogyan folytassa a beszélgetést.
- Azokkal híresen nehéz bánni. Az enyém viharmadár faroktolla. - Mondja kirántva a pálcát a mellkasán lógó tartóból, amit kb. le sem lehet róla venni, annyira ragaszkodik hozzá.
Szerencsére neki nem volt ilyen problémája, a viharmadár tolla nem egy makacs mag, viszont párbajokra kiváló.
- Feltűnően erősek a varázslatok, amiket végrehajtasz. Mondta Ráczhalmi prof is. - Az pedig, ha valaki SVK-n valaki kimagaslik Inez mellett, az határozottan feltűnik neki.
- Én csak... ööö... - Most hogyan kérdezzen rá, hogy mi történt? Nem igazán tudja, hogy mit szeretne kérdezni, sem pedig azt, hogy egyáltalán rátartozik-e a válasz.
- Hogy csináltad? - Kicsit direktbe, de sikerült kinyögnie. Mindig is az egyenes beszéd híve volt, bár ezt sokszor nem engedhette meg magának.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. április 2. 04:24 | Link

Inez


Halványan felcsillant szemében a vérbeli szfinx értelme, hiszen ez merőben új és érdekes információ volt. Bár annyira nem volt már érdeklődő, mint mondjuk elsőben, de elmélkedésre késztette, mi más szolgálhat még egy pálca magjául.
 Érezte, hogy pír kúszik az arcára, mert Inez tovább szórta a nyakába a dicséretet. Zavartan kihúzta magát, de legalább nem volt egyedül azzal, hogy ez a szóváltás mindkettejüknek furcsa kissé.
 - Nem, én nem tudom, csak... - kezdett akadékoskodni, de aztán rendesen elgondolkodott. - Azt hiszem, kicsit besokalltam... és valamit áttörtem vele. Szerintem csak indulatból, de sikerült betörni. - Ostobán hangzott, pedig így volt. Tavaly ősszel sok ember játszotta el a bizalmát és számos dologgal kellett szembesítenie önmagát vagy épp a sarkára állni. Jacob hülyének és hazugnak nézte, mindezt olyan stílusban fejezte ki, ami Zalánnak is sok volt. Júlia kimutatta a foga fehérjét. A szülei megfosztották a seprűjétől. Laines prof választás elé állította az álmaival kapcsolatban. Bevallotta Rue-nak az érzelmeit.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. április 2. 04:26 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Linzenbold Inez
Diák Rellon (H), Magántanuló, Ötödikes diák


Die junge Duellmeisterin
offline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 65
Írta: 2023. április 7. 18:18 | Link

Zalán

Mostanában lényegesen kevesebbet foglalkozott párbajozással és átokszórással, mint máskor, de ennek ellenére akkor is nagyon foglalkoztatja a gondolat, hogy hogyan tudna még erősebb varázslatokat létrehozni. A felnőtt liga nem lesz sétagalopp, oda nagyon össze kell szednie magát - ráadásul most már a nyakában van a dokThor bácsi is, aki nagyon komolyan veszi azt, hogy ne hajtsa túl magát. Pedig az általában szokott működni nála, igazából a múltkor sem lett volna semmi gond, ha gyengébb átkot kér a kívánságok termében.
- Azt hiszem hallottam már ilyenről, de nem gyakori. - Feleli bólintva egyet. Ő nem nevezné magát pálcaszakértőnek, igazából a sajátjáért van oda, aztán emiatt olvasgatott ezt-azt.
- Vajon a már engedelmes pálcád is be tudod törni, hogy még erősebb legyen? -
Kérdi Zalánt, bár fejben már a saját tervét szövögeti. Most tart az anyagválasztásnál, így ez még igencsak messze van a kész tervtől.
- Hogyan csináltad? - Szegezi a kérdést Zalánnak ismét visszaemelve kékjeit a levitásra. Nem is gondol bele, hogy esetleg vallatásnak tűnhet, még eléggé beszűkült a gondolatvilága, hiába van túl a versenyen több, mint egy egész hónapja.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. április 8. 02:17 | Link

Inez


Hátradőlt kissé, hiszen ezek a kérdések éppúgy kezdtek a privát szférájába tolakodni, mintha Inez az arcába hajolt volna.
 - Nem szándékozom tovább pesztrálni a pálcámat, már így is többet megtesz nekem, mint reméltem volna. - Szemöldökét vonta össze, mert nem tudta, mi a célja ennek a beszélgetésnek. - Oké Inez, van valami oka is, amiért leálltál velem beszélgetni vagy csak kapuzárási pánikod lett végzősként és rájöttél, hogy nincs szociális életed? Mert akkor elárulom, nem a legjobb embert választottad ehhez.
 Hangja nem volt ingerült, csupán fáradt, emellé szavai kegyetlenül őszintén csíptek. Állta Inez tekintetét, bár nem kihívóan, inkább hangsúlyozva, hogy nincs türelme az efféle körtáncokhoz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Linzenbold Inez
Diák Rellon (H), Magántanuló, Ötödikes diák


Die junge Duellmeisterin
offline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 65
Írta: 2023. április 8. 13:49 | Link

Zalán

Furcsállja azt, ahogy a levitás a pálcájáról beszél, számára érthetetlen az, hogy a pálcával való kapcsolódást pesztrálásnak tekinti. A szőke rellonost gyakorlatilag az első párbaj szakköre óta arra tanítják, hogy próbáljon minél jobban egy hullámhosszra kerülni a varázspálcájával, hiszen akkor fog tudni igazán nagy sikereket elérni. A pálcája kiváló párbajozáshoz, hiszen a viharmadár tolla megérzi a veszélyt és segíti a védekezésben, amiben egyébként is egy kicsit gyengébb, mint a támadásban.
Azonban a fiú további válaszán sértődötten húzza fel a szemöldökét, nagyon kell ügyelnie arra, hogy rendezze a vonásait és ne látszódjon mennyire nem esik jól, amit odavágtak neki. Megszokta, hogy keményen beszélnek vele, az edzések sosem a babusgatásról szólnak, nem ritka, hogy leüvöltik a fejét, de ettől függetlenül neki is vannak érzései.
Szemeit forgatva fordul meg és hagyja faképnél, majd azért visszafordul.
- Veled ellentétben valaki szeretné megfelelően kezelni a pálcáját és együttműködni vele. - Az külön fájt neki, amit a szociális életéről mondott, hiszen, bár az évfolyamjával nem jön ki, különösen azóta, amióta hallott a pletykákról. Neki igenis akadnak barátai, amikor éppen nem edz.
Hátát kihúzva, büszkén ül vissza a helyére, ahol a táskájából előhúzza az edző által kiadott útmutatót erre a hétre.
Nem is kell innen senki segítsége, majd megoldja egyedül, ahogy mindig is szokta.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. április 9. 02:23 | Link

Inez


Merlinre, ha kiderül, hogy minden rellonos lány olyan, mint az, aki hisztériázott neki tavaly a gyengélkedőn, akkor hálát fog adni az égnek, hogy a Levita körlete a lehető legmesszebb húzódik a sárkányokétól.
 - Gondolom ez válasz akar lenni a kérdésemre - mormogta, ahogy Inez távolodni kezdett. - Talán ha az indulatodat te is a csatatéren vezetnéd le és nem magadban puffogva, majd sikerül szintet lépned.
 Ingerülten vágta zsebre kezeit. Régen talán éppen ő lett volna az, aki felháborodik az ilyen stíluson. Most már azt nem érti, hogy másoknak miért tart még nála is több időbe, mire realizálják, hogy vannak nagyobb dilemmák is az életben, minthogy egyszerű szavakon akadjanak fent.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. április 9. 02:24 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Esther Rebecca Krise
Mestertanonc Rellon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 130
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 19. 17:11 | Link

Kedves Idegen
Jóslástan tanterem, este

Az ember nem is gondolná, hogy ilyen nagy az érdeklődés a tanársegédi posztok iránt, én legalábbis nem hittem volna, és mégis beültem egy tizenkét fős sor végére. Kétszer is megszámoltam, hogy tényleg ennyien vagyunk-e, de ennyien. Mindenki körülbelül negyed órát tölt bent, és valójában fogalmam sincs, hogy én mit keresek itt, mivel magát a tárgyat is úgy vettem fel, hogy az opciók közül megnéztem, hogy kinek a leghosszabb a neve, mert mindig a leghosszabb válasz a helyes.
Az igazság az, hogy azt se tudom, hogy ki az oktató, mert akkor sem olvastam el rendesen. A sors akarta így, meg azt is, hogy bepipáljam, hogy érdekel a tanársegédi poszt. A tanulmányistól megkaptam a levelet, hogy ma kell idejönnöm, de a buzsgókkal ellentétben, én az óra és perc híve vagyok, így kerültem a sor végére. De legalább van időm olvasni. Lenne, inkább csak lenne, mert körülöttem azért megy a duruzsolás, hogy miben is jó egyik vagy másik jelölt. Tűpontos teafűolvasók és látomásos álmokkal élők között ott vagyok én, akinek a képessége annyiból áll, hogy érthetően mondja ki a vezetéknevét, és ha ez nem hatásos, akkor hozzáteszi, hogy “A nagymamám, Madlen üdvözli”, nem hiszem, hogy erre a tehetségre posztot ajánlanak, így az agyamban kattog, hogy mégis mit tudnék előhúzni a bent ülő tanárnak.
Még ketten vannak előttem, az egyik bemegy, a másik várakozik, és felém pillantgat, én meg a könyvembe meredek. A tökéletes meditációról szól, de egyetlen sorát sem tudnám most visszaidézni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
Tanár, Mestertanonc Tanár, Jövendőmondóoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 26
Írta: 2023. április 25. 08:49 | Link

Hermosa

- Ugye nem kell válaszolnom erre a kérdésre? - a vörös hajú srác rágcsálja előttem a száját. Egy kedves mosoly suhan át az arcomon.
- Nem feltétlenül.
Megköszönöm neki és kedvesen megkérem rá, hogy hívja be a következőt. Bíztató mosollyal intek a chiconak, aki eltűri a fekete függönyt és eltűnik mögötte. Ay. Bien. Lehunyom a szemem, és a tenyeremmel megdörzsölöm a szemhéjamat. Nyilván nem fog megtörténni, hogy kinyitom a szemem és pikk-pakk lesz egy tanársegédem, aki meg tudja válaszolni a füst jóslás két fajtája közti legnagyobb különbségeket. Ami nem baj, azért jöttem, hogy megtanítsam nekik, de amilyen lusta vagyok, néha jól jönne valaki aki segít kevésbé annak lennem.
Közel egy tucat diákkal beszélgettem ma. Jófej kölykök nagyon, tök jó hatással van rám amiért ennyire motiváltan kerestek fel. Ahhoz képest mikor levetődtem rá, kevesebb szusszal kelek fel a babzsákról, az asztalok közt az ablakhoz megyek és rámorzsolok a vörös ananászzsálya levelére.
- Foglalj helyet - könnyed hangon mondom ma sokadjára, amikor meghallom belépni a terembe az utolsó diákot.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
Mestertanonc Rellon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 130
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 25. 09:00 | Link

Kedves Idegen

Egy életem, egy halálom, maximum azt hiszi majd, hogy egy vicc ez az egész, de nem annak szánom, csak, nem igazán voltam következetes.
- Jó estét.
Köszöntöm csendesen, nem igazán  tudom, hogy mit is tegyek, túl azon, hogy engedelmesen helyet foglalok, magam alá húzva a lábaimat, és az ölembe ejtett kezeimmel pillantok fel az alakra. Férfi, széles vállak, szép hát, és a feneke. Láttam már ezt a feneket.
~ Mi?~
Saját gondolatomba pirulok bele, és hirtelen  sütöm le a szemem, de aztán újra felnézek, és a hangomban bujkáló mosollyal szólalok meg.
- Carlos, um, professzor úr, engem a sors vezérelt ide ma este.
A sors, ha mondom, mert nem igazán terveztem jóslástant tanulni, de most, hogy így látom, nagy kedvem van hozzá. Kékjeimmel vizslatom, remélve, hogy nem akad ki nagyon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
Tanár, Mestertanonc Tanár, Jövendőmondóoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 26
Írta: 2023. április 25. 09:22 | Link

Hermosa

A gyógynövény illata segít éberebbnek látszanom, mint amennyire egyébként vagyok. A jelenlegi helyzeten az sem segít, hogy tegnap fél tizenkettőkor szólaltam meg és mondtam az öcsémnek, hogy menjünk aludni. Belefutottunk egy prefektus párosba is. Velük még félórát nevettünk a folyosón, szóval valahogy így készültem erre a mai napra. Nem lenne fair ha a sor végére eső diákhoz érve kipurcannék, de még gyűjtöm az erőt amikor behívom a nekifutásra.
Fordultamban magam mellett két oldalt támaszkodom az ablakpárkányra, csak hogy szemben találjam magam Vele. Barna szemem megakad rajta, szélesen elmosolyodom, tekintettem zizzen mikor közli velem mégis mi vezérelte ide. Ha te azt tudnád chica! A menyasszonyom leszel. Como? Menyasszony egy fenét, maximum a diákom. A diákom! Ujjaim görbülnek, alkaromon az izom hosszasan megfeszül és elenged amikor megpróbálom összeszedni magam. Tudja a nevem. Ő miért tudja a nevem? Logikusan azért, mert a tanára leszek. ¡Dios mío!
- Kellemes meglepetés - nyögöm ki végre. Mint egy szerencsétlen. Ettől biztos arra fog vágyni, hogy minden éjjel egy forróvérű spanyol pasast akarjon ölelni. Fejemet billentem félre, hogy a nyakam elgémberedett izmain nyújtsak és hogy ezeket a gondolatokat nagyon gyorsan kiverjem a fejemből. - Nem vagy tanár - közlöm az egyértelműt, miközben felé intek. Ugyanaz a kezem szinte rögtön a tarkómra csúszik, amit megdörzsölök. Nem értem mi történik azon kívül, hogy Merlin nagyon gonosz játékot űz velem és rám állította a hermosát.
- Mesélj még erről a sorsról - kérem meg rá.
Az biztos, hogy éber lettem.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
Mestertanonc Rellon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 130
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 25. 09:41 | Link

Kedves Idegen

- Ez egy kicsit hiteltelen volt.
Állapítom meg a tényt, mely szerint inkább úgy néz ki, mint akivel most közölték, hogy elevenen fogják elégetni. Ez Vadóc Wendelinen kívül senkit sem hozott még igazán lázba, őt is csak valami negyvennyolc alkalommal.
- Te pedig nem vagy diák.
Ezt meg én sajnálom, de nagyon, és ennek hangot adva, a hangomban szomorúság cseng. Volt ott valami, kettőnk között, vagy, talán inkább az a helyesebb, hogy van, mert érzem, hogy van, mintha egy láthatatlan fonal kötne össze vele, és húzna hozzá. Talán ezért is kelek fel, és lépek mellé, hogy kipillantsak az ablakon a holdfényes tájra. Érezni szeretném a teste melegét, ami őrültség ebben a felállásban.
- Nagykorú vagyok, huszonkét éves, balerina. Nincs végzettségem, de szerencsére elkezdtem kiöregedni ebből, így tavaly visszaültem az iskolapadba. Idén nem maradt elég tárgyam, célirányosan azokat vettem fel, amik kellenek, de kevés volt, így kérték, hogy válasszak még valamit. Nem is néztem a tárgyat, csak azt, hogy milyen hosszú a tanár neve, mert megtanultam, hogy ha nem tudod a jó választ, akkor mindig a leghosszabb válasz a helyes, és nekem te voltál az.
Annyira hihetetlen ez az egész, hogy muszáj elnyomnom a nevetésemet.
- Fogalmam sincs, hogy miért, de bepipáltam a tanársegédit is. Csak nálad. A jósláshoz nem hiszem, hogy értek, kivéve egyhez, amivel gyerekkoromban játszottunk. Megmutathatom. Ha szeretnéd.
Pillantok fel rá érdeklődőn, és azt kívánom, bár csak egy kicsit mozdulna felém, akkor a karunk összeérne egy vékony részen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
Tanár, Mestertanonc Tanár, Jövendőmondóoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 26
Írta: 2023. április 25. 11:11 | Link

Hermosa

Nem tudom mit mondhatnék neki. Azon kívül, hogy kettőnk közül ő ül a padban, engem pedig megesz a fene. Elevenen fognak elégetni és még csak nem is a látomásom, hanem a gondolataim miatt amiket meg sem cselekedhetek. Pedig a szomorú hangja felbolygat és azonnal késztetést érzek arra, hogy elűzzem belőle ezt az érzést.
- Nagyjából egy éve nem. De professzor sem - rámosolygok. Annak nevezett amikor leült, pedig ott még nem tartok. - A mobilitás programmal jöttem át ide tanítani a Jacinthe sauvageből - vissza támaszkodom a kezemre.
Tekintetemmel figyelem, amint felkel és közelebb jön hozzám. Mi van, ha ő is látnok? Ha látott engem a jövőjében, ahogyan én őt visszapillantani rám azon az esküvőn? Minden erőmet összeszedve fordítom el a fejemet tőle és láthatóan megkönnyebbülök attól, hogy legalább nagykorú. Értem.
Az üres termet vizslatom. Túl jó hallgatni ahogy magáról mesél, és minden második szavától csak jobban meg szeretném ismerni ezt a nőt. Őszintén felnevetek. A hosszú válasz, a helyes válasz taktika! Szóval erre értette a sorsot. Nem ért a jósláshoz, de jóslástan tanársegédnek állna. Ez a mujer… ez a mujer felnéz rám, én pedig elvesztettem az agyam valahol útközben és úgy döntök megmutatom neki miért sajnálhatja még inkább, hogy nem vagyok diák. Szóval lenézek rá elkapva a kék tekintetét. A hozzá közelebb lévő kezemre nehezedek és lassan felé fordulok nem engedve az enyémmel összefonódó pillantást.
- Szeretném, hogy megmutasd - visszafogott mosollyal fürkészem az arcát. De edad, ¿Eh? - Mi más oka lenne, hogy éppen nálam kötöttél ki? - magam sem tudom mire értem.
Ujjam dobol a párkányon. - És rendben, bueno, hülyén hangozhatott, de tényleg kellemes meglepetés, hogy ma besétáltál ide - teszem hozzá. Csak, hogy tisztázzuk mielőtt félreértené az idióta pánikolásomat amiért biztosan a diákom és amiért lehet, hogy egy nap elveszem. Muszáj lesz valahogy előhívnom többet arról a képről, különben nem csak megőrülök, de teljes hülyét is csinálok magamból.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
Mestertanonc Rellon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 130
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 25. 12:06 | Link

Kedves Idegen

Elmosolyodom arra, amit mond, nagyon régen nem használtam a szót, amit ő, és ez az egész furcsa helyzet csak még érdekesebb lesz azzal, amit mond. Kiszáradó ajkaimat nyelvemmel lopva nedvesítem meg, ahogy rápillantok.
- Én is a mobilitással jöttem, csak nem tanulni, a színházam cserélt el.
Amit én akartam, azért, hogy közel legyek ahhoz a helyhez, ahol a szüleim megismerkedtek, és diák lettem, tény, hogy a jövőm miatt is, de azért is, hogy keressek emlékeket a múltból, melyek hozzájuk köthetőek.
- A mobilitások lényege a nemzetközi kapcsolatok megszilárdítása, új, szoros együttműködések kialakítása.
A szoros szót kicsit jobban megnyomom a kelleténél, de nem mondom, hogy nem szándékosan teszem. Azonban az elvitathatatlan, hogy ő sokkal jobb ebben a játékban, mint én, hiszen, ahogy felém fordul, ahogy még közelebb kerül, ajkaim akaratlan nyílnak el, és számos kép villan fel előttem, ahogy szeretkezünk az éjszakában, hogy aztán a hajnal fényei közénk szuszakodjanak. Látom, ahogy a szemébe süt a nap, a sötét, mély, vágyat ébresztő szemekbe egy kis világosság költözik a nap által. A kezén feszülő izmokkal játszó ujjaimat látom, azt, ahogy oda hajol, és a haja megcsiklandozza az arcom. Boldogság, izgatottság fog el, csak azért, mert ezek a képek felvillannak előttem, és tudom, hogy ő is vergődik a kalitkában, akárcsak én. Lelki szemeim előtt látom, ahogy közelebb hajolok, ahogy nem ellenkezik, ahogy ajkai az ajkaimra siklanak. Sosem láttam még, igaz nem is néztem, de nem láttam férfit telt ajkakkal, és ez még vonzóbbá teszi. A tekintetem rebben az ajkaira, majd vissza a szemére, és tudom, hogy közelebb hajoltam, észrevétlen lehet másoknak, de én érzékelem, tudom, szinte melegít a testéből aradó hő, nem mintha fáznék.
- Én is örülök neki.
Csakhogy el sem akarok menni. Itt, ebben a szobában, ha kell, az egész életemet leélem, vele, pedig nem tudok róla sokat, még, de előttünk az egész élet, és az, ahogy néz, ahogy érzek, ahogy vágyok rá, ez új, sosem tapasztalt érzés. Az első találkozásunkat követően borzalmas éjszakám volt. Három másik lány szuszogását hallgattam, ami eleve idegesít, de akkor és ott ébren feküdtem, és némán suttogtam magam elé a nevét. Az arca ott volt előttem, a vágy pedig tombolt bennem.
- Gyere, jobb ha leülünk hozzá.
Visszalépve megvárom, amíg leül, és csak utána emelem fel a tisztes távolságban elhelyezett babzsákot, hogy szorosan az övé mellé tegyem és visszaereszkedjek rá, féloldalasan, törökülésben. Milyen szerencse, hogy este már nem kell kötelezően egyenruhát viselni, nem is élek ezzel a lehetőséggel.
- Nagyon régen csináltam, szóval kérlek, légy elnéző, ha elsőre nem sikerül.
Kérlelem, miközben kinyújtom a kezem, jelezve, hogy szükségem van az övére.


Utoljára módosította:Esther Rebecca Krise, 2023. április 25. 12:17 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
Tanár, Mestertanonc Tanár, Jövendőmondóoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 26
Írta: 2023. április 25. 12:20 | Link

Hermosa

Bal szemöldököm rezzen feljebb. Ilyen népszerű errefelé ez a program? Vagy ez is egy egybeesés. Interesante. Ahogy mi mama, úgy én sem hittem sosem a véletlenekben.
- Honnan jöttél át?
Egyik dolog követi a másikat. Szemtelenül szélesen mosolygok le rá, mikor feszegeti mi is a lényege annak, hogy most itt állunk egymás mellett. Hermosa, én készen állok szorosan együttműködni veled - mondanám, de helyette a testem simul a helyzetbe. Az ablakon átszűrődő holdfénytől még világosabbak kék szemei. Nem is láttam még az övéhez hasonló szemeket. Még jobb az egészben, hogy azokkal engem néz meg magának, mire a számat is felméri, süt a tekintetemből, hogy tudom mire gondol. Mellkasom emelkedik, majd süllyed, mert jelenleg úgy érzem életemben nem fogtam ennyire vissza magam. A fejemben lévő gondolatok lassan elcsendesednek ahhoz képest, ami a testemben tombol. Ajkam elnyílik, de nem tudjuk meg mi lenne a vége, mert ellép.
Újra dobolok a párkányon, mielőtt egy elnyújtott lépéssel követem.
- Ha jobb, hát jobb - pedig ezzel vitatkoznék mujer. Akkor is ha még azt sem tudom mihez kell leülni. - Kíváncsivá tettél - mondom neki, egy tompa puffanással landolok a babzsákfotelben. Hosszú lábaimat kinyújtom és bokámnál keresztezem miközben felső testem oldalasan felé fordul.
Féloldalasan mosolygok rá.
- Te vagy az utolsó áldozatom ma. Ráérünk - nyújtom felé a kezem és azonnal bele is csúsztatom a tenyerébe. Csináljon velük, amit szeretne, én csak rá figyelek. - Valami alter tenyérjóslás lesz? - kezeinkről nézek fel az arcára. Csak találgatok.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
Mestertanonc Rellon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 130
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 25. 12:50 | Link

Kedves Idegen

- Angliából. A szüleim itt ismerkedtek meg, de nincsenek emlékeim róluk, nagyon kicsi voltam még, amikor elmentek, a nagymamám pedig nem szeret az anyukámról beszélni, így elhatároztam, hogy amint lehetőségem lesz rá, eljövök ide. A szabadidőmben a nyomaikat kutatom.
Amiből nincs sok ugyan, de azért akad, és egy gyereknek, aki őszintén vágyakozik, különösen az édesanyja után, nagyon fontos minden emlék, minden, amibe kapaszkodni tud. A kapott tárgyakat, amiket William adott megbecsülöm, rejtegetem, és titkon nézegetem, de sóvárgok még több esemény, még több történet iránt. És a sóvárgás egy egészen új, ismeretlen oldalát tapasztalom meg most, ahogy rá nézek, ahogy nem lopva mérem fel az arcát, hanem nyíltan, hiszen érzem, tudom, hogy ő is erre vágyik. Ilyen volna ez? Ilyen intenzív, magával ragadó, ennyire ösztönös? Mindig azt mondták, hogy hűvös vagyok, karót nyelt, felsőbbrendűnek tűnő, holott ez nem igaz, de nem ellenkeztem. Most, amikor itt állok mellette, azt érzem, hogy ez vagyok én. A vérem pezseg, a vágyaimnak nincs határa, könnyed vagyok és mégis nehéz, lépni akarok, megérinteni, és egyszerre nem beszélni, csak ölelni, és elmondani minden titkom. Sosem nyíltam meg könnyedén, de vele, olyan, mintha a kimondatlan szavak jelen lennének, és megértené őket. El kell lépnem mellőle, mert ha ott maradok, akkor képtelen leszek megállni, és nem tudom, hogy ő akarná-e ezt így. Én akarom, nagyon akarom.
- Volt egy tippem, hogy vámpír vagy. Megbűvölsz és magaddal ragadsz, azért vágyom annyira utánad. Senkinek a világon nincs olyan sötét szeme mint neked, ezért nem látszik a csábító mágiád, a bűvkörödbe vonssz, és kiszívod a vérem. Pedig racionális és józan gondolkodású ember vagyok.
Miközben beszélek, végig a szemébe nézek, és féloldalas mosollyal ismerem el saját gyengeségemet. Sosem tagadtam semmit, miért most kezdjem el? Közelebb csúszok egy kicsit, hogy a kezét az ölembe tudjam fektetni, amíg a nyakamból leveszem az a nyakláncomat, amire egy karikagyűrűt fűztek fel. Egy pillanatra megjelenik a másik kettő is, a rókás medál és az E betű is, majd ezek visszasüppednek a blúzom alá.
- Csss Carlos, majd nevethetsz a végén. Kint mindenki azzal dicsekedett, hogy milyen jóslásban jártas, én semmilyenben, de gyerekként jósoltunk egymásnak egyet. Csak, ne vedd komolyan, lazíts.
Simítok végig az alkarja belső részén, végig a szemébe nézve. Szabad kezemmel az ajkaimhoz emelem a gyűrűt, rácsókolok, majd végighúzom a bőrén, mielőtt felemelném a láncot fölé.
- Megmondom hány gyereked lesz, és milyen neműek. A könyékhajlatod fölé tartva, ha kileng, akkor fiú, ha körkörösen mozdul, akkor lány, és ha mozdulatlan marad, akkor nincs gyerek. Addig kell csinálni, amíg teljesen meg nem áll, és mindegyik után újra le kell ereszteni.
Ahogy én is teszem, és amint befejezi a rángást, villám sebességgel kezd el kilengni, olyan gyorsan, hogy még én is meglepődöm.  


Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
Tanár, Mestertanonc Tanár, Jövendőmondóoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 26
Írta: 2023. április 25. 13:30 | Link

Hermosa

El sem tudok képzelni egy beton biztos család nélküli életet. Éppen annak köszönhetően nem fogok soha igazán felnőni, mert mi família mindig ott volt számomra, mint egy védőháló. Szülők nélkül felnőni, nem hallani róluk, nem ismerni őket es terrible. Még nem láthatta olyan komolynak az arcom, mint most ahogy meghallgatom - ami nem nehéz mert csak néhány napja ismerjük egymást, de nem ez a lényeg.
- Ez szép dolog tőled - rekedtes hangom halkabban kúszik a terem falaira. - Remélem segít jobban megismerned őket. Aztán ki tudja? Lehet neked is bejön a hely és javadra válik ez a költözés. Csomó olyan dolog történhet közben, amit kár lenne kihagynod. Még a végén nem tervezett tanársegéd is lesz belőled!  - dobom be az aktuális kártyát, hogy kicsit könnyebbé tegyem a terembe beállt levegőt. Egy bíztató mosollyal bólintok mellé, de ha valaki pár perc múlva nézne a fejemre csak a pislogás nélküli leblokkolást látná. Ay! Álljunk meg egy pillanatra és pörgessük vissza egy kicsit valahova a vámpírok, a kiszívás és a racionális szavak közé. A hermosa azt mondta, hogy vágyik utánam, mert csábító vagyok én pedig láthatóan nem számítottam erre. Ezzel nem segít a dolgokon.
- Látnok vagyok, hermosa, nem vámpír - oldalasan harapok alsó ajkamra. Egy pillanatig csendben maradok. - Csak hogy tudd, így már nem hiszem, hogy olyan megközelíthetetlen lennél, mint egy perce hittem - arcát figyelem, ráérősen, magamat nem zavartatva járom be vonásait. Tudom, hogy a diákom. Tudom, hogy nagyon sok mindent helyre kellene tennem mielőtt kinyitnám a nagy számat, de nem érdekel. Kurvára nem érdekel, mert amit érzek leveri az összes gondolatomat. - De ha szerinted spanyol szívdöglesztő csábító vagyok, akkor csak még inkább szükségünk lesz a józan eszedre - mosolyom még többet elárul, tekintetem fúrom mélyebben az övébe.
Amit mondok csak még több értelmet nyer, amikor a medáljait figyelem a blúza alatt eltűnni. Egy pillanatra el is veszít, ahogy csitít a nevetésem is elhalkul és várom mi lesz ennek a vége.
- Jóslástan tanár vagyok. Ez az egyetlen, amit nehéz nem komolyan vennem - őszintén, de tényleg. Én a hitetlenek helyett is hiszek benne, még olyankor is ha… mondjuk úgy elég sajátos módszernek szalad neki. Aminél szexibbet mutatványt Merlin bassza, nem láttam soha! Ez a nő kizárt, hogy tudja minek van a birtokában, de libabőrbe borult karom egy lépéssel közelebb tereli a valósághoz.
Joder… már meg gyerek? Az ideköltözésem egyre érdekesebb fordulatokkal jár. Nem lehetne inkább azt megjósolni hány sportkocsim lesz? Nem? Kár. Főleg, hogy nem tudok lépést tartani mi van akkor ha mikor-mit csinál a lánc.
- Ez most mi? - kíváncsian jár közte és a sebesen kilengő gyűrű között a tekintetem. Nyomás kerül a tarkómra és valamiért késztetést érzek arra, hogy felkeljek és magam mögött hagyjam ezt a helyzetet. Mégsem mozdulok.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
Mestertanonc Rellon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 130
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 25. 13:57 | Link

Kedves Idegen

- Nem hiszem, hogy jó tanársegéd lennék, és szerintem olyat kellene választanod, aki tényleg jó benne. A teafüves lány, ő állítólag nagyon összeszedett és tényleg ügyes. Az egyik lánynak megjósolta, hogy teljesen megváltozik az élete, és tényleg meg is változott teljesen.
Ráadásul a jó irányba, szóval az ilyen dolgokat nem szabad csak úgy félvállról venni. Velem tudom, hogy nem menne sokra, hiába vagyok tanulékony, mégis, azt érzem, hogy teljes kudarc lennék. Képtelen lennék figyelni, és azért ide több kell, mint pislogás nélkül nézni, ahogy az ajkai mozognak.
- Mindenki megközelíthetetlennek hisz, de nem vagyok az.
Mindig olyan voltam, amilyen vagyok, erre neveltek, hogy felszegett állal, némán sugározzam azt, hogy minden rendben van, még akkor is, amikor egyáltalán nem volt minden rendben. Vele mégis másabb vagyok, tudom, érzem, hogy az izmaim nem feszültek, hogy nem úgy állok, mint akibe tényleg beleállítottak egy karót, és ez sokat számít.
- Miért gondoltad, hogy megközelíthetetlen vagyok?
Ez tényleg érdekel, de csak is azért, mert az ő szemszögét akarom hallani. Mások nem érdekelnek, de ő nagyon, és nagyon is szeretném tudni, hogy mit lát bennem, legalább szavakkal mondja el, ha a tettek olyanok, amiket egyikünk sem mer igazán még megcselekedni. Nem akarom, hogy kirúgják, de nem garantálhatom, hogy évekig képes leszek várni, hogy ne érintsem meg jobban, mint jelenleg, ahogy a karján simítok végig, hogy aztán megállapítsam, hogy:
- Az első gyereked fiú lesz. Tudod a kilengés az a férfiassággal azonosított. A kör meg a női megfelelő.
Felemelem, majd újra leeresztem a láncot, ami megint kileng, ami még egy fiút mutat a jövőjében. Nem teszem hozzá, hogy nekem is így kezdődött, aztán jött, ó igen itt is van a lány, amit megint fiú fog követni, már előre tudom.
- Ha besétálnék az ajtón, és azt kérném, hogy jósolj nekem, mit választanál?
Kérdezem, mielőtt ötödszörre is leeresztem a láncot, ami megint fiút mutat, és meg csak sóhajtok egy nagyon, azt motyogva:
- Jaj Carlos, ne tedd ezt velem.
A lánc pedig, mintha erre várt volna, megkegyelmez rajtunk, és végre nem mozdul el semerre, én pedig kifújom a bent maradt levegőt. Megegyezik. Nem is emlékeztem rá, amíg el nem kezdtem csinálni, és ki nem jött nála is az első fiú, de akkor az emlékek bekúsztak, és emlékszem, gyerekként büszke voltam erre.
- Nem valami nagy tudomány, de ennyivel tudok szolgálni, felvételiként.
A kezét mégsem adom vissza neki, de ezt észre se veszem, a láncot magam mellé téve, újra az alkarját kezdem el simogatni, miközben mélyen a szemébe nézek, és a korábban mondott jelzőit még kuncogva hozzáteszem:
- Te spanyol, szívdöglesztő csábító. Hú, ez nagyon furán hangzott az én számból, még sosem mondtam ilyet senkire.


És pont a 100. hszemben használok ilyen szavakat!  Love
Utoljára módosította:Esther Rebecca Krise, 2023. április 25. 15:35 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
Tanár, Mestertanonc Tanár, Jövendőmondóoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 26
Írta: 2023. április 25. 14:16 | Link

Hermosa

-Egyetértek. Ő vetekszik egy másodikossal, vele meg hosszasan tudnánk közösen dolgozni - mondom elgondolkodva, majd kapok észhez. - De máshol lehetsz még tanársegéd, a jóslástanhoz viszont fel tudok ajánlani különórákat. Alkuképes vagyok - jobban is, mint azt gondolná. Ha pedig azt a témát boncolgatjuk ki-mit gondol, a szavaira meglepetten pislogok. Nem azért mert nem az, az lejött amikor a chica az első adandó alkalommal elkapott flörtölni. Az a mindenki viszont annál inkább.
- Mert nekem az is vagy. A diákom vagy és abban a pillanatban, hogy ma ide bejöttél tudatosulnia kellett volna, hogy elérhetetlen vagy számomra - lesütöm a szemem amikor elmosolyodok, főleg azért ahogyan teszem azt mielőtt újra ránézek. - A papírforma szerint. Szerintem meg így éreztem, mert túl jó melletted lenni ahhoz, hogy ésszel felfogjam te is erre vágysz - nem tudom mi az az erre. Elég sok lett az opció hirtelen. - Mindenki más pedig megérdemelné, hogy seggbe rúgjam őket.
Aztán csak még több minden jön és a semmiből egyszer egy fiam lesz. Apró bizonytalan bólintás a válaszom és hagyom folytatni. A láncon kívül a kérdése is köztünk leng. Nem igazán tudom most lereagálni amikor a játékos jóslásából nem egy, vagy kettő gyerek lesz akik majd legalább egymással ellennének, de rögtön öt. Négy fiú?! No me creo! Négy fiú. Az még churrosból is sok! Én tudom a legjobban, hogy nem mindenki képes jósolni. Pláne pontosan. Ez a képesség nem tanulható könyvekből, így ezzel nyugtatom magam mire sóhajt. Ne tegyem ezt Vele? Öt gyerek meg egy házasság. Kimondja a szavakat, mintha hallaná a gondolataimat, mintha tudná miért olyan ijesztő számomra a létezése. Torkom szorul össze és az elérhetetlenség érzésének teljes ellentéte telepszik rám. Vegetálva ülök a képfoszlányaimmal és bármennyire igyekszem magamban lerendezni, nem megy könnyen. Nem az ő jóslata miatt, hanem a sajátom miatt ami reálissá teszi az egészet.
- Füst olvasást - sóhajtok hosszasan. - Kristálygömbből jósolnék neked - magasabb fokú füst olvasással kiderülhetne hol keresse a családja újabb nyomait. A szemeibe nézek végre, nem csak meredek magam elé. Érzem rajta, amit mondott arról hogyan látja magát mellettem.
Fontossá válhat valaki egy-két találkozás után? Annyira, hogy… hogy előre utálom magam.
- Ennyit szerettél volna megmutatni? - kezem csúszik, hogy megfogjam az apró, finom ujjakat, amik eddig simogattak. Voltam olyan szerencsés. Aztán azokat az ölébe teszem, ott elengedem és felkelek a babzsákról. - Gracias, elég új volt ez még nekem is. A posztot tényleg nem fogom tudni odaadni, és ami azt illeti… - ácsorogva, zavartan nézek körbe. Bárhova csak rá nem. - Jobb lesz mindkettőnknek, ha ezt befejezzük mielőtt elkezdenénk - mutató ujjam jár köztünk.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
Mestertanonc Rellon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 130
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 25. 15:04 | Link

Kedves Idegen

Elmosolyodva pillantok fel rá, és aprót ingatom a fejem, jelezve, hogy egyáltalán nincs semmi baj azzal, ha nem engem választ a segédjének.
- Nem jelöltem be máshol ezt a pozíciót, valójában arra sem emlékeztem, hogy itt megtettem, csak amikor jött a levél a meghallgatásról, akkor tudatosult bennem. De nem szeretnék tanársegéd lenni.
Talán már akkor is a sors játszott velünk, mint a képtelen kerekes esetnél. Mintha azt mondta volna, hogy jó, ha nem léptek tovább a dologgal, akkor adok egy újabb esélyt nektek, hogy észrevegyétek egymást. És nem azzal van a baj, hogy nem vettük észre egymást, hiszen mind a ketten ugyanazt csináljuk, érzem, ahogy a tekintetével a vonásaimat vizslatja, és pontosan tudom, és én is azt teszem. Minden apró kis változást meg szeretnék jegyezni vele kapcsolatban, amikor pedig nincs itt, felsejlenek ezek az apró részletek. Nem látszik a szembogara, az orra vége finoman lefelé hajlik, a bőre színtónusa melegséget sugároz, napfényt. Szinte teljesen ellentétek vagyunk, és van ebben a gondolatban valami izgató.
- Nekem pedig melletted túl jó lenni.
Tudnia kell, hogy szeretem ezt az egészet, az első alkalomtól az idáig vezető rövid időn át, minden elkapott pillantást szeretek. Nem tudom, hogy miként segíthetnék a helyzetünkön, mert nem akarom feladni a tanulmányaimat, olyan ember szeretnék lenni, aki meg tud állni a lábán, aki, ha egyszer szabad ember lesz, lehetőségekkel rendelkezzen. Most még a Krise név az, ami meghatároz, de érzem magamban, hogy már nem bírom sokáig, hogy egyszer nekik is ki fogom mondani, hogy mennyire utálom ezt csinálni. Gitta minden sikerére büszke vagyok, első sorból tapsolom majd meg a jövőben, mikor már nem leszek ott mellette a színpadon, de nem, képtelen vagyok ennek áldozni az életem.
Érzem, ahogy másként vibrál, mint eddig, a kettőnk között pattogó feszültség eddig izgalmas volt, most viszont a válás szélére sodort minket. Létezik ilyen? Hogy még azelőtt váljon el két ember, hogy egyáltalán elkezdték volna együtt? Ahogy néz maga elé, látom, hogy a kérdésemre igen a válasz. De ez csak egy gyerekjáték, semmi több. Viszont nem érzem azt, hogy ezzel most vigasztalni tudnám, vagy, hogy vissza tudnám hozni ide, és bár megválaszolja a kérdésem, mégis, a mozdulatai megváltoznak, hűvössé válik, elhúzódik. Tudom, hiszen korábban mind a ketten közelítettünk egymás felé, és vágytunk arra, hogy a bőrünk egymásnak simuljon, most viszont, a mozdulataiban ott van az udvarias elutasítás, én pedig nem ellenkezem, csak felkelek, és utána lépek. Nem tudom, hogy miért, de a testem mindig reagál arra, ha valaki fölé tornyosul, így nekem is kompenzálnom kell, legalább annyival, hogy felkelek, és csökkentem a magasságkülönbséget.
- Igazad van, nem lett volna amúgy sem célszerű rám áldoznod a szabadidődet, láthatóan nem értek ehhez. Beszélek Franciskával, hátha át tudok menni még egy másik tárgyra.
Annyira szeretném megérinteni, biztatóan rámosolyogni, sőt, kérni, hogy csak egyszer, egyetlenegyszer csókoljon meg, úgy, mintha ne volna holnap, de mégsem teszem, csak bólogatok arra, hogy nem szabad ezt csinálnunk. Tudom, hogy szomorúnak tűnök, de nem zavar, előtte nem félek kimutatni, hogy mit is érzek, és a szomorúság mellett ott van a hála is, elmosolyodom, mielőtt ellépnék tőle.
- Köszönöm az érzéseket és, hogy létezel.
Valóban hálás vagyok neki, hátat fordítok, hogy kifelé induljak, de mielőtt kilépnék, még egyszer hátrapillantok rá, hogy lássam őt, és csak utána távozom, ha nem tart vissza.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
Tanár, Mestertanonc Tanár, Jövendőmondóoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 26
Írta: 2023. április 25. 15:21 | Link

Hermosa

Teljesen ellentéteknek tűnünk, tökéletes komplementerének a másiknak. Szeretném jobban megismerni, többet tudni róla, kiismerni a testét amit most úgy rejt el a blúza mint a medáljait. Egy évvel ezelőtt gondolkodás nélkül megszereztem volna, most viszont más a helyzet. Több felelősség, több önuralommal jár. Mi papa rám se ismerne a pillanatban, amikor a saját intenzíven lobogó vágyaimat félreteszem. Ez a chica azért van itt, hogy megismerje a családját, hogy tanuljon és ezeket nem teheti kockára miattam. Mi hermanora is hatással lenne, ha ebbe belekeveredek. Nekem is van veszíteni valóm. Több idő kell, hogy többet megtudják erről az istenverte látomásról, amiben benne van. Úgy viselkedem mint aki tényleg egy huszonhat éves tanár és felkelek mellőle.
Ó, hermosa minden szabadidőmet rád áldoznám. Aztán újra. Menne egész nap, ha végre hozzáérhetnék én is ahogyan akarok. Zsebre teszem a kezeim és lenézek rá. Utálom, hogy szomorú lett, hogy miattam az, hogy le akarja adni a tárgyamat. Újra bebizonyítja, hogy tetőtől-talpig színtiszta  igazság, hogy kívül-belül hermosa. Teljesen az ellentéte Ainoahnak. Megszeppenten nézem őt, alig tudom kontrollálni az arcomat, egy félmosolyra futja tőlem. Kendőzetlen őszinteséggel beszél újra, ettől csak még jobban tudni akarom mi lehetne köztünk. Akkor elfordul. Tanácstalanul billeg tetem jobbra-balra a csípőmet, miközben vacillálok.
-Amiket meséltél… - szólok utána, testem is felé fordul. - Kösz, hogy elmondtad őket - ezek szerint valamiért megbízik bennem és ez pokolian jó érzés. - A neved mondjuk épp kimaradt - tenyérrel felfelé intek az irányába egy halk nevetés mellett. Néhányat lépek utána, a hozzá közel lévő asztalnak dőlök neki. - Addig sajnos nem engedhetlek el, amíg el nem árulod - kizárt. Megígértem Andrésnak és magamnak is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
Mestertanonc Rellon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 130
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 25. 15:34 | Link

Kedves Idegen

Nem akarom elnevetni magam megkönnyebbülésemben, hogy utánam szól, valljuk be, sosem sétáltam még olyan lassan, mint most, én sokkal inkább az a haladó típus vagyok, aki olyan tempóban közlekedik, hogy az idő is bocsánatot kér tőle. Most meg vánszorgok, de hát azt mondták, hogy mindenkinek lehetőséget kell adni a korrekcióra. Ha testvéreimnek képes vagyok ezt megadni, akkor éppen neki ne tenném? Szemen is köpném magam. Visszafordulva felé, arcomon az a mosoly ül, ami akkor érkezett, amikor ő is, abban a pillanatban, hogy a tekintetünk először találkozott, akkor tényleg azt hittem, hogy véget ért az addigi életem. Mondtam már, hogy racionális ember vagyok?
- Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de mindent szeretnék elmondani neked. Még nem adtam fel teljesen a vámpíros-bűvölős elméletemet.
Van benne valami, tudom, hogy van, ami teljesen megrészegít, de egyszerűen nem jövök rá, hogy mi az. A szeme, ebben is biztos vagyok, hogy abban rejlik a titok. Ilyen sötét szemekkel nem élhet ember, képtelenség, egyszerűen lehetetlenség. A nevem említésénél elnevetem magam, őszinte, tiszta, csilingelő nevetéssel, amikor realizálom, hogy tényleg nem mutatkoztam be neki. Ez váratlanul ért, mert nem vagyok illetlen, be szoktam mutatkozni, de neki nem tettem. Ilyen ez, amikor az ember úgy érzi, hogy nagyon régóta ismeri a másikat, elfelejti, hogy ő maga is csak azért tudja, hogy mi a neve, mert hallotta az évnyitón.
- Nem engedhetsz el? Ne csábíts bele ebbe a helyzetbe.
Mert, ha nem engedhet, akkor én vissza is sétálok, leheveredek, és húzom, amíg csak lehet. De nem szabad ilyet tenni, így csak a pilláimat rebegtetem egy picit, ennyit azért szabad még, hiszen nem érünk egymáshoz, de végül engedek:
- Esther. Esther Krise.
Nyújtom előre a kezem, hiszen a hivatalos bemutatkozáshoz jár egy kézfogás is, ugyebár. Csak az illendőség szerint járok el. Na persze.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
Tanár, Mestertanonc Tanár, Jövendőmondóoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 26
Írta: 2023. április 25. 15:50 | Link

Hermosa

Résnyire szűkült szemekkel, és egy kételkedő mosollyal billentem félre a fejemet. Még a patrónusom is egy ködfoltos ordas farkas, olyan messze állok a vámpíroktól amennyire csak lehet, de mégis értem mire gondol és szemtelenül elégedettnek érzem tőle magamat.
Számít a név, amit az öcsém mondott az hót ziher, mégsem vagyok türelmetlen. Egészen sokáig el tudnám hallgatni ezt a nevetést. Közben előre esik egy tincse és az ujjam belebizsereg a látványba. Nem szándékosan fogalmaztam úgy, ahogy, de nem mond hülyeséget. Könnyen megtalálta a kiskaput. Vigyorogva túrom hátra tincseimet, amit meg kellene nyírni lassan. Minimum két kilóval lennék könnyebb. Kissé elkalandozom, aztán amikor nem R-rel, hanem E-vel kezdi a nevét sem csalódottság, sem megkönnyebbülés nem jár át. Egyszerűen örülök neki, hogy megtudtam a hermosa nevét. Esther.
Lepillantok a felém nyújtott kézre. Újabb kiskapu. Ez a nő... lezseren ellököm magam az asztaltól és hosszasan kezet rázok vele.
- Szia, Esther - szemeibe nézek a mozdulat közben, pedig ismét itt lenne az ideje, hogy ellépjek. - Találkozunk még - elidőzök az ajkán. Szeretném megjegyezni a vonásait amíg nem láthatom újra. Egy halk szusszanással engedem végül el, elslisszolok mellette a cuccaimért megyek. A tanári asztal mögül már nem fordulok felé, úgy koncentrálok a legkisebb szarságra is, amit el kell pakolnom, ahogyan előtte soha. Az biztos, hogy kivételesen semmit se fogok véletlen itt hagyni. Ritkaság ez.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
Mestertanonc Rellon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 130
Összes hsz: 131
Írta: 2023. április 25. 16:02 | Link

Kedves Idegen

Nagyon tetszik a haja, imádom a sűrűségét, a színét, a fényességét, imádom nézni most is, ahogy kipirultan felpillantok, és éppen akkor túr belé. Szívesen maradnék így, csak nézve ezt a mozdulatot. Érzem, ahogy a szívem erősebben ver egy-egy mozdulatánál, és annyira szívesen csinálnám én is, annyira, hogy a mozdulat akaratlan is elkezdődik, és gyorsan korrigálva a saját tincsemet tűröm hátra.
- A sors úgy akarja, találkozunk.
Válaszolom pimaszul, alsó ajkamba harapva, de nem ellenkezem, amikor elengedi a kezem, én is elengedem az övét. Nézem, ahogy visszasétál, megengedek magamnak még pár pillanatot, hogy nézzem magamnak hátulról is. Egyszer már csináltam, rögtön az elején, és most újra megteszem, de hát ez csak egy véletlenül ott felejtett tekintet, nincs abban semmi rossz. Mosolyogva lépek az ajtó felé, és olyan csendesen osonok ki, hogy talán meg se tudja mondani, mikor történt. A tényt azonban, hogy akaratlan is ott hagytam nála a láncom, csak akkor veszem észre, amikor zuhanyozni megyek. Furcsa érzés, hogy nincs a nyakamban, de mégsem hiányzik, ami érdekes, hiszen régóta felem van, de végül is egyszer el kellett vesztenem. Talán így kellett lennie. Belépve a forró zuhany alá, remélem, hogy elálmosodom és gyorsan elalszom, de valahogy a gondolataim nem értenek egyet velem.

Love
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 24 ... 32 33 [34] 35 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély