35. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély

Oldalak: « 1 2 ... 23 ... 31 32 [33] 34 35 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Vattai Júlia
Prefektus Navine, Animágus, Világalkotó, Harmadikos mestertanonc


Porcica
offline
RPG hsz: 1121
Összes hsz: 1187
Írta: 2022. november 22. 23:48 | Link

Marcsika|
Legilimencia tanterem| 3/6 |
______________________________________________________Megvonom a vállam. Valahogy csak túljutottam volna rajta a lány segítsége nélkül is. Neki is állnék bizonygatni ezt, ha nem hozna fel Marina nagyon fura dolgokat, miközben tovább haladunk. Spice Girls.
- Faluról jöttem, ott Nótár Mary és Bangó Margit voltak a spice girlök - adok tájékoztatást egy mondatban a magyar viszonylatokról.
A következő helyiség majdnem úgy néz ki, mint azok a szórakozóhelyek ahol régebben Williammal ájultra ittuk magunkat. Elsomolyodok az emlékre. Talán a napokba meg kellene látogatni.
- Aha...- bólintok, majd mikor felfogom, mit mond, odakapom fejem - HOGY MI VAN? Oh neem, nem nem, a-a, kibaszottul nem fogok neked itt nekiállni dalolászni - kezdem nagyon hevesen rázni a fejemet, közben pedig lassan hátrálok. Azért a lófasznak is van vége baszki. A Wannabe meg valahol a dinóké körül mozog.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Szirtes Huba
Tanár, Melodimágus, Előkészítős tanároffline
RPG hsz: 15
Összes hsz: 17
Írta: 2022. december 25. 23:36 | LinkAlapjáraton nem szokta nyitva hagyni a terem ajtaját. Sok benne a hangszer, meg nem csak az övé a hely, nem túl biztonságos. Azonban most csak kiszaladt egy szendvicsért a manókhoz, hát az nem tart tovább 5-10-15 percnél. Mi baj történhet, nem de bár?
Rántott húsos, majonézes szendvicsét majszolgatva ér vissza a terembe, arcán angyali mosoly, amelyet a kenyérszeletek között ropogósra sült hússzelet okozott. Azonnal megtorpant. Felmérte a terem helyzetét, és a diák szándékait, és magában végül úgy döntött elég ártatlanul néz ki. Még akkor is, ha éppen az ő piccolóját fogdosta. Még a gondolattól is viszketni kezdett az agya, de nem volt hajlandó foglalkozni vele. Jobb ötlete támadt.
Szendvicsét visszacsomagolta a szalvétába, és a lopott tányérral együtt letette az egyik közeli asztalra. Hátracsapta a kezeit, mellkasát dölyfösen előre meresztette, és katonai szigorral nézett az ismeretlen diák irányába.
- Érdeklődünk a zene iránt, édes fiam? - erőltetett szigort a hangjába, ami valamiért még két terccel lejjebb szólalt meg, pedig amúgy se magas a hangja. - Ha már a kezedben van, láss hozzá. Nem érünk rá egész nap - lépdelt előre, kissé félelmet keltő magabiztosággal. Kíváncsi volt meddig megy el a másik. És arra is, ő maga meddig bírja hozni a szerepet. Végülis, még nincs igazi hírneve a suli falai között. Ideje, hogy ő legyen a "rettegett Huba".
Utoljára módosította:Szirtes Huba, 2022. december 25. 23:36 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kolozsvári Gertrúd
Prefektus Eridon, Elemi mágus, Másodikos diák


Erdőelvei bikfic
offline
RPG hsz: 47
Összes hsz: 102
Írta: 2022. december 27. 00:39 | Link

László
Whats This?
Nem értette. Eddig olyan jó szinkronban voltak Lászlóval, most miért kellett elrontania a kérdéssel? Csak sóhajtott egyet, aprót, hogy szinte észre se lehetett venni.
- Igen, a bondogban - jelentette ki fáradtan, és úgy ítélte meg, hogy ennyi válasz éppen elegendő is. Megfordulva gyorsan megtalálta a keresett alapanyagot, már messziről virítottak tapadós kis levelei Gertie felé, mintha csak csalogatnák. Talán éppen ezt is tették volna, ha nem lettek volna megszárítva már. És nem lenne rajta az a buta karkötő, most már igen csak sok éve.
Ahogy visszaért az asztalukhoz, be kellett vallania a nagy igazságot. Egészen lenyűgözte, hogy László milyen gyorsan lépett túl a tényen, hogy egyikük sincs képben az utolsó hozzávaló kinézetének. Sőt, nagyon is gyorsan talált megoldást. Gertie közben a másik mögé lépve, a válla felett figyelte, hogyan kutatja ki a sárgás virágot. Aztán meglepődve nézett bele László arcába közvetlen közel, mikor felé fordult.
- Miért tennék egy halott virágot a hajamba? Ez elég szomorúan hangzik - ráncolta össze a szemöldökét, aztán követve a fiú utasításait fogta a könyvet, és nekiindult megkeresni.
- Deréce, Pajzsika, Damiána! - olvasta fel a tégelyeken a neveket, és összecsapva a könyvet rohant vissza az asztalukhoz. Ezért persze kapott egy kis megrovást a professzortól, mert ez balesetveszélyes, de nem volt vesztegetni való ideje.
- Itt is van. Ugye még nem késtünk el - dobta bele a főzetbe gyorsan a szárított virágszirmokat és bibét. Idegesen állt egyik lábáról a másikra, és vörös tincseit is agresszíven tolta el az útból a füle mögé. Pillantása hol Lászlón, hol a főzeten volt, jelenleg a professzor nem is nagyon érdekelte. Olyan ügyesen dolgoztak ehhez. ÉS olyan keményen.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

She is a wild child
With a gypsy soul
That dances with the stars.
Gergelyfi László
Diák Eridon (H), Másodikos diák


A metamor fia
offline
RPG hsz: 26
Összes hsz: 139
Írta: 2022. december 27. 13:28 | Link

Gertrúd

Sajnos, hogy mi a bondog, most nem fog kiderülni, ezért csak ő derül magában egyet. Elképzelhető, hogy többet akar majd Gerti közelében lenni, ha tud még ilyen szavakat. Főleg azért, mert jól megszivathatna vele egy csomó mindenkit, aki nem ismeri ezeket a szavakat. Na meg a lány sem kellemetlen társaság, azért akad pár évfolyamtársa, akivel nem szívesen van egy légtérben. Habár nem nevezhető introvertált személyiségnek, extrovertáltnak sem mondaná senki. Olyan kettő között ellavíroz, mikor milyen hangulata van.
- Egy fél méterrel hátrébb is láthatsz - kerekedik el a szeme, miközben a lány arca egészét nem is látja, olyan közel van hozzá, láthatóan meglepődik, hogy ennyire közel van hozzá bárki. De azért mosolyog, mert nem akar bunkó lenni.
- Szomorú? Na ezt még nem hallottam, de hát még szebb leszel tőle, állítólag - vakarja meg a fejét közben, ahogy utánagondol a dolognak. Szoktak a lányok a hajukba tenni ezt-azt, miért mondjuk a szép virág lenne a szomorú. Azért gyorsan túlteszi magát ezen a problémán. Aztán vissza a főzethez, egy kis improvizáció és minden rendbenvalónak tűnik.
- Hát, mit tudom én - kuncog egyet, még a vállait is felrántja Gerti felé, de próbálja követni a receptet. A szín amit keresnek halványsárga, és egyelőre még az is. De ahogy telnek a percek, a szín erősen barnába kezd váltani és fura buborékok is keletkeznek, amiket nem ír a könyv.
- Ö - nyögi ki, és néz a lányra, majd vissza a főzetre és így tovább. - Tudsz rajta javítani? Van festéked? - hát ennyire ért ő hozzá, hogy ha jó a szín, akkor minden rendben lesz.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kolozsvári Gertrúd
Prefektus Eridon, Elemi mágus, Másodikos diák


Erdőelvei bikfic
offline
RPG hsz: 47
Összes hsz: 102
Írta: 2022. december 27. 23:04 | Link

László
Whats This?
A szépségnek sose tulajdonított nagy jelentőséget. A legtöbb reggel még arra is lusta, hogy a kefével végigszaladjon a haján. Meg attól amúgy is olyan lesz, mint egy oroszlán. A nena szerint csak össze kéne tűznie, és máris jó lenne, de az még több erőfeszítés. Jó lesz ő kócosan is.
Úgy mered a közös kis főzetükbe, mintha a csodát várná tőle. Egyikük erősebben figyeli, mint a másik, talán ettől is szégyellte össze annyira magát a főzet, hogy színt váltott. László ö-jével együtt jött Gertie szisszenése. Aggódva nézett a könyvbe a lány, de az nem írt további tennivalókat. Vajon kevés damiánát tett bele? Az volt a növények közül sárga...
- Festék? - pislogott ártatlanul a lány, mintha nem értené a kérdést. Aztán mintha csak felgyúlt volna az a bizonyos lámpa az agyában, László karjára tette a kezét. - Uuu, de volt az a bűbáj. Átváltoztatástanon. Ami megváltoztatja a színeket - osztotta meg gondolatát Gertie, és sűrű agyalásba kezdett, hogy mi is lehetett a varázsige hozzá. - Uuu megvan. coloris mutatio és a szín latinul. Te tudod mi a sárga latinul? - tette fel a keresztkérdést, és már elő is kapta pálcáját. Nem hagyhatta, hogy tönkre menjen a főzetük.
Az üst felé hajolt lassan, kicsit se merészen, aztán sóhajtott egyet. - Oké, menni fog - győzködte magát, és ahogy megmozdította a pálcát, a főzet egy hatalmasat bluggyant, és kilőtt a magasba. A barnás lötty elöntötte mind László, mind Gertie feje búbját, onnan pedig tovább csúszott a vállukra, és a hátukra. Egy pillanatra az egész teremben hatalmas csönd támadt, és mindenki a kis párost nézte. Aztán a vörös kitört a nevetésben. Édes kacaja visszahangzott a falakról, ahogy gyermeteg mosollyal Lászlóra pillantott.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

She is a wild child
With a gypsy soul
That dances with the stars.
Gergelyfi László
Diák Eridon (H), Másodikos diák


A metamor fia
offline
RPG hsz: 26
Összes hsz: 139
Írta: 2023. január 2. 11:54 | Link

Gertrúd

Mivel az egész előrehaladott kotyvalék - ő óvatos, hogy főzetnek nevezze így elsőre - nem igazán üti meg a könyv szerinti szintet, kénytelen a partneréhez fordulni segítségét. Nem biztos venne, hogy jó vége lesz az egésznek, a szabad kezével idegesen dobol az asztal tetején. Ujjai puhán dobbannak a fán, ahogy ritmusra próbálja kevergetni a kifőzni kívánt bájitalt, legalább ebben talál egy kis élvezetet. Folyamatosan benne van a félsz, hogy "ebbű bizony baj lesz", ahogy Ferkó mondta az előkészítőben, mikor "véletlenül" megviccelték a lányokat a hálójukban.
- Festék, hát mit tudom én, látod, hogy ennek a színe nem egyezik a leírással. Nem hinném, hogy mi fedezzünk fel egy újítást hirtelen - vigyorog rá a csajszira, akinek az akcentusába máris beleszeretett. ~ Talán egy kis "bondogot" kéne beletenni. ~ Gondolja magában, és mivel vigyorog, így nem észrevehető, hogy éppen most sem a feladattal foglalkozik.
- Jaj, azt tudom, a trutyis... izé...Trulilimili... Trullolala... hmmm... Trullus! - nagyon boldogan néz a lányra, legszívesebben megölelgetné a másikat, hogy ilyen okos, de ő (még) nem a bestije, hogy ilyeneket megengedjen magának.
- Ja, akkor az egy másik - fancsalodik el, mikor Gerti kijavítja őt. Aztán rájön, hogy a lánynak van igaza ebben. Vélhetően itt mindenben, mert Laca elég gyenge bájitaltanból, mint azt a példa is mutatja.
- Szerintem is, gyerünk Gerti! - szurkol a lánynak és észre sem veszi, hogy becézni kezdi. Pedig jólneveltségből is ötös volt mindig, ha más is hallja, vagy látja. Aztán valami történt, Laca pedig még hátra is hőkölt, amikor egy pillant alatt felrobbant a "főzetük". - Bazd meeeeg - nyögi ki, de mivel gerti nevetni kezd, ő sem bír tovább sopánkodni, belőle is kitör a feszültség röhögés formájában. Hangosan nevet, rázkódik a teste, és mégis megöleli a másikat.
- Hát ez szuper lett - mondja és nyújta a kezét, hogy gratuláljon a másiknak, majd kicsit félve a tanári asztal felé is pillant.
- Azt hiszem, nem sikerült tökéletesen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. január 22. 10:11 | Link

Farkasházy professzor
Szeptember


Kornél piszkálta fel álmából, és bár homályosan látta először az előtte lévő alakokat, a fészkelődésükből kikövetkeztette, hogy vége volt az órájuknak. Sokatmondóan nézett barátjára, jelezve neki, hogy tényleg komolyan veszi már a dolgot. Még ha retteg is tőle.
 - Tanár úr - magán is meglepődött, mekkora bátorsággal szólt Farkasházy után. Egy gyors bocsánatot pusmogott Raminak, ahogy kikerülte őt, majd megállt a bájital pulpitus előtt. Táskáját úgy szorította magához, mintha arra készülne, hogy ez a beszélgetés fájdalmas lesz. - Van egy perce esetleg?
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. január 22. 16:55 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Farkasházy Rudolf
Házvezető Eridon, Tanár, Egyetemi tanár, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 171
Összes hsz: 426
Írta: 2023. január 22. 16:20 | Link

Zalán

Új év meg új lehetőségek, ugye mindig ezt mondjuk, és ez az év most különösen jól indul a számomra, éppen ezért is vagyok olyan nagyon lendületes és nyitott arra, hogy esetleg kicsit több mindent is oktassak nekik, hogy kicsit jobban meghozzam a kedvet a bájitalokhoz kapcsolódó mester- vagy egyetemi szakokhoz. Lendületesen magyarázok, noha ezzel sosem volt problémám, mégis, a magánéletem alakulása pozitívabbá tesz minden téren. Ez az, ami hiányzott, az, hogy rendben legyek, hogy ne kétségek között őrlődjek, és hogy vele legyek. Pipa, pipa és ismét csak pipa, így mikor Zalán megszólít, mosolyogva és biztatóan nézek le rá.
- Természetesen. Viszont látásra.
Emelem a tekintetem az utolsó távozóra, egy lányra, aki az előző két tanévet cserediákként távol töltötte, és igencsak lemaradt a bájitalokban, ellenben úgy hírlik, hogy kiváló bűbájalkotó is válhat belőle.
- Miben segíthetek?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. január 22. 17:03 | Link

Farkasházy professzor


Egyik keze a zsebében volt, azt a papírt gyűrögette benne, amit Laines prof. adott neki pár napja. Egyik döntéshez sem volt elég bátorsága, de ha őszinte akart lenni magához, inkább Rudibával vitatná meg ezt, mintha benttartanák a gyengélkedőn, vagy felhívjon egy pszichológus, akinek még annyi hasznát sem vette volna.
 - Beszélt esetleg önnel Laines tanár úr a... - torkára forrt a szó, ahogy egyik lábáról a másikra nehezedett. - Lehet, hogy ön is tudomást szerzett az álla... Hogy gondok vannak velem.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. január 23. 09:37 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Farkasházy Rudolf
Házvezető Eridon, Tanár, Egyetemi tanár, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 171
Összes hsz: 426
Írta: 2023. január 23. 05:50 | Link

Zalán

Megállok a mozdulatban, mert bár Zalánra figyeltem, azért pakoltam is közben, de úgy érzem, hogy ez az egész most egész embert kíván.
- Nincs semmi baj, nagy levegő, üljünk le.
Javaslom nyugodtan, a pálcámat felemelve odaintek egy kényelmesebb széket a tanári asztal mellé, én pedig a már meglévőbe ereszkedek bele. Szándékosan nem a másik oldalra tettem, én sem szerettem gyerekként, ha egy asztal határozta meg, hogy milyen helyzetben vagyunk a beszélgetésben. Igen, én ezen a téren elég kemény kiképzést kaptam, Felagund professzornak köszönhetően.
- Beszélgessünk egy kicsit ezekről a gondokról. Milyen természetűek?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. január 23. 16:07 | Link

Farkasházy professzor


Habozott, amikor hellyel kínálták, ahogy a beszéddel is. Szóval csak a házvezetői tudnak erről. Bár a rossz jegyeit a többi tanára is észrevehette. Remélte, hogy nem neki kell magából kipréselnie az informáiókat, de úgy tűnik, muszáj lesz.
 - Alvással kapcsolatos. - Végül megemberelte magát és ő is leült. Kerülte a tanára tekintetét. - Nem megy úgy, ahogy kéne. Vagyis az elalvás rész működik, csak... úgy maradni nem sikerül.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Farkasházy Rudolf
Házvezető Eridon, Tanár, Egyetemi tanár, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 171
Összes hsz: 426
Írta: 2023. január 24. 21:51 | Link

Zalán

- Rémálmok, vagy nem tud lejjebb menni és csak a felszínes alvás marad?
Látom, hogy nem néz rám, és tudom, hogy nem könnyű az ilyenekről beszélni. Ez egy nehéz kor amúgy is, hullámzó teljesítményekkel, első szerelmekkel, nagy csalódásokkal és pattanásokkal. Tele van az ember olyan problémákkal, melyek miatt úgy érzi, hogy romokban hever. Nem, nem ez az élet legrosszabb része, de azért nem is olyan nagyon felemelő, így én nem ítélkezem, tudom, az emberek többsége elfelejti, hogy ők is voltak ilyen korúak, de én nagyon is jól emlékszem rá.
- Vannak különféle bájitalok, amik segítik az alvást, de tudnom kell, hogy mivel állunk szembe.
Csak úgy nem adhatok neki semmit, de szeretnék segíteni, mert a tanév végén az álomtalan álom is elő fog kerülni, és nehogy azt érezze, hogy az a bájital megszólítja őt, mert nem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. január 24. 23:15 | Link

Farkasházy professzor


Hitetlen fintor kifejezése szaladt át vonásain, bár nem a professzornak szólt. Mindinkább a felvetésnek, hogy ezt a valamit lehet-e szimplán rémálomnak nevezni. Amikor a húga sipákol amiatt, mert a tudata elhiteti vele, hogy a kígyókkal borított padló igazi, azt talán lehetne ezzel a névvel illetni. De ez... ez tényleg olyan, mint a valóság.
 - Rémálmok - bólintott beleegyezően. - Régen ritkábbak voltak, most már... Gyakoribb. Sokkal. Kaptam Ben... - elharapta az ajkát, nehogy elszólja magát. - Próbálkoztam altatóitallal, de az...
 Szaporábban kezdte venni a levegőt, mert megrémítette az emlék. Az a főzet álomhurokba sodorta. Át kellett élnie az esést újra és újra.
 - A zajok segítenek kicsit. Például az órakattogás. Nem hagynak mély álomba zuhanni. De ez az eredménye. - Kapkodva mutatott kialvatlan arcára. Félve nézett aztán a férfira. - Higgye el tanár úr, én is szeretném tudni, micsoda ez.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Farkasházy Rudolf
Házvezető Eridon, Tanár, Egyetemi tanár, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 171
Összes hsz: 426
Írta: 2023. január 25. 18:18 | Link

Zalán

- Nem volt hatásos.
Fejezem be helyette a mondatot. Az a baj az álom- vagy altatóitalokkal, hogy általánosak, és nem igazán eredményesek. Persze, van némi hasznuk, és azoknál, akik csak egy kicsit szeretnének intenzívebbek lenni ezen a téren, működik is, de amikor segíteni kell egy problémán, akkor derül ki, hogy hasztalan.
- Felmerült már a lelkieredetű probléma elnyomása?
Nekem rengeteg álmatlan vagy rémálmokkal teli éjszakám volt Nelli miatt, ami nyilván onnantól, hogy rendeződött a viszonyunk, megszűnt. Na meg persze, ha az ember testvére pszichológus, az is nagyon sokat segít, hiszen annyi gyomrost tud adni a szeretett kisöccsnek, amennyit nem sajnál, és az én végtelenül jóindulatú bátyám azért volt az, mert a szadista hajlamát rajtam élte ki. Ebben szinte biztos vagyok.
- Ez valóban nem megoldás. Ha azt mondanám, hogy egy-két éjjel megvizsgálnám, hogy milyen is ez, abba mennyire menne bele?
A diákok nem kísérleti nyulak, ezt azért mantrázom magamban a beszélgetés közben.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. január 25. 18:53 | Link

Farkasházy professzor


- Lelki eredetű? - kérdezett vissza. A tanár úr kedvéért elgondolkodott rajta, de akármennyire is erőltette meg az emlékezetét, nem igazán talált köztük olyasmit, ami kiválthatta volna a jelenséget. - A nagyanyám meghalt pár éve, de már azelőtt is voltak álmaim.
 Megütközve nézett a férfira az ötlet hallatán. Szemei így csak még nagyobbnak tűntek, hogy karikák keretezték azt. Égkék íriszére viharfelhőt formált a riadtság. - Nem szeretnék gyengélkedőre menni ezzel.
 Fészkelődni kezdett a székében, óvatos pillantást vetve a tanterem kijárata felé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Farkasházy Rudolf
Házvezető Eridon, Tanár, Egyetemi tanár, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 171
Összes hsz: 426
Írta: 2023. január 25. 18:59 | Link

Zalán

- Mikor kezdődött? Mi volt az első álom?
Nem, Rudolf, a gyerekek, akik ebbe az iskolába járnak, nem kísérleti nyulak, még akkor sem, ha más házból valók, és jelenlétükkel kockázatossá válik a házkupa elnyerése. Nem azok. Viszont túl azon, hogy nem kísérleti nyulak, roppant mód érdekes az, amit mond, és fejben rögtön hat opciót jelenítek meg az átoktól a jótehetségig mindent.
- Nem hiszem, hogy a gyengélkedőn díjaznák ezt a megfigyelést. Inkább az Eridonra gondoltam, vannak üres hálószobáink.
Jó, a takarodó az egy olyan mondjuk, hogy hallott fogalom, hát a fele népem túlmozgásos meg aktív, most mit csináljak? Különben is, ha én azt akarom, hogy ne halljanak, akkor nem fognak hallani.
- Ha valakit szeretne ott tudni, a biztonság kedvéért, az is megoldható.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. január 25. 19:15 | Link

Farkasházy professzor


Az elmélkedését arról, hogyan oldjon kereket, egy újabb kérdés szabotálta. Ezen a válaszon tényleg törnie kellett a fejét.
 - Azt hiszem, hogy hét évesen - felelte vontatottan. - Igen, apám balesete után pár hónappal. De akkor még csak egyszer-egyszer.
 Homlokráncolva próbálta felmérni, mennyi igazság lehet a professzor szavaiban. Annyira szürreálisnak hangzott az ötlet, hogy azt hitte, viccelnek vele. Úgy gondolta először, hogy a gyengélkedő lesz a kockázatosabb választás, de most már ebben sem volt olyan biztos.
 Enyhén előredőlt a székben s jó darabig elnémult. Gondolkodni próbált, de látszott, hogy a kimerültség kezdte kikezdeni a figyelmét.
 - Nem, nem akarok mást - szögezte le azt, amiben biztos volt. Habár Autumn neve hamar megfordult a fejében, gyorsan elvetette. Elevenen élt benne az emlék, amikor már szinte sírva könyörgött neki, hogy ébredjen fel. Nem akarta, hogy neki rosszabb legyen csak azért, mert Zalán biztonságban érzi magát mellette.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Farkasházy Rudolf
Házvezető Eridon, Tanár, Egyetemi tanár, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 171
Összes hsz: 426
Írta: 2023. január 25. 19:28 | Link

Zalán

- Mindig rossz események után jelentkeztek?
Egy nagymama halála, egy apa balesete, közeli rokonok, és tapintatból azt meg sem kérdeztem, hogy az édesapja életben van-e még, pedig ez is fontos lenne, de jelenleg egy nagyon fáradt, kimerült fiút látok magam előtt, aki szabadulna, kontrollálna, bármit csinálna, csak pihenhessen.
- Adok egy fiolát, ma éjjel, lefekvés előtt, ki kellene innia a tartalmát. Nem mondom el a hatását, mert akkor elvárja, hogy az történjen. Holnap este pedig fél órával takarodó előtt várom Önt itt, rendben?
Ma éjszakára egy erős altatófőzetet gondoltam, ami ha nem is hat nála teljesen, legalább egy kis időre kiüti, csak, hogy egy kicsit kipihentebb legyen. Holnap muszáj lesz a tiszta tudat. A táskámból kiveszek egy merev, bőrrel borított tartót, amiben kinyitva és széthajtva közel ötven fiola sorakozik, más-más színekben. Egy szinte tejfehér folyadékkal telit veszek ki, és nyújtom át neki.
- Az íze olyan, mint a mézes meleg tejé. A fiolát tegye biztos helyre, de amikor megissza, már az ágyban legyen. Rendben?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 977
Összes hsz: 1273
Írta: 2023. január 25. 19:39 | Link

Farkasházy professzor


Fejét rázta, mert abban biztos volt, hogy a látomás nem válogatja meg az időpontokat, egyszerűen csak... megtalálja őt.
 Ellenkezni próbált, amikor máris felajánlottak neki valamit, visszakozni akart az egésztől. Benett is vaktában ajánlotta neki az altatóitalt, annak is megvolt az eredménye.
 - Tanár úr, ez nem biztos, hogy... - felnézett a férfira, ami elakasztotta a szavát. Kelletlenül vette el az üvegcsét és valami köszönetfélét motyogott az orra alatt.
 Őszintén? Fogalma sem volt, mit vár ettől a beszélgetéstől. Örülnie kellett volna, de szűnni nem akaró nyugtalanság mardosta belülről. Óvatosan kelt fel a helyéről, majd indult el az ajtó felé.
 Kornél biztos kérdezni fogja, mi történt ma. De neki legalább el merte ezeket mondani, mert tudta, hogy faggatni nem fogja őt semmi olyanról, amit ne akarna magától elmondani. De most csak annyi konklúziót fog tudni levonni ő is ebből, amiről idáig remélte, hogy elkerülhető: valami megváltozott. És sosem lesz már a régi.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. január 25. 19:45 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Simon Gellért
Diák Eridon (H), Harmadikos diák


7
offline
RPG hsz: 8
Összes hsz: 9
Írta: 2023. február 13. 02:06 | Link

PANKA

Délelőtt tízkor még ugyanannak a frissen megjelent számnak a dallama jár a fejében, amit tegnap Róm mutatott neki. Elemi mágián is a dallamtapadással karöltve kell kiállnia felelnie és bár Valdemár nem kíméli, egész jól sikerült eredménnyel dobja le a seggét az üres székre. Kicsengetés után, a lépcsőházi nyitott ablaknál koptatja a falat a vállával, megszellőzteti a fejét, de a múlt órai bájitaltan jegyzetek felett is ott van ez a bizonyos ritmus. Két darab füzetével a kezében aztán átsétál a másik szárnyba. Ebéd előtt még van egy órája Farkasházy proffal is, de a hv órája a nyugatiban van, ő meg az északiban ácsorog még mindig.
A könyvtár felé vezető folyosó elágazásában vele szemben egy sovány, létra alak egyensúlyozik, mintha féllábon állna. Egyik kezében egy vagon pergament, a másik kezében vastag aktatáska, ami lehúzza a nyamvadt vállát. Szemüvege is van.
- Fiatalember! Segítene? - olyan vékony hangon kéri, Gellért abban sem biztos, hogy hozzá beszél. Aztán két elnyújtott lépéssel kapja el a szétcsúszni készülő pergemeneket, mielőtt azok talajtfognak. - Köszönöm kölyök - közben Gellért észreveszi, hogy a férfi orrán mindig ráncosodik a bőr és ettől a szemüvege is folyton mozog az orra nyergében. Fogalma sincs, hogy ki a pacek. Egy mesteres oktató lehet, tudja a fene.
- Nincs mit - halvány mosollyal biccent, von is egyet a vállán. A bőrtáska szíján is ránt egyet mielőtt kikerüli a másikat és a terem irányába fordul, ahol még ácsorognak az első évesek.
Őt meg más se foglalkoztatja, csak hogy lehetőleg messze kerüljön a könyvtártól. Nem akar összefutni Olivérrel, ma egészen jó napja van.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Én általában értelmes vagyok.      Kivéve, amikor nem.
Jankovits Panka
Diák Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Másodikos diák


Pankó morzsa
offline
RPG hsz: 38
Összes hsz: 64
Írta: 2023. február 16. 21:26 | Link

GellértA fene sem gondolta volna, hogy ennyi órájuk lesz és ennyi leckét fognak kapni már elsőben is. Azt hitte, hogy Dorián csak túloz, amikor a tanulásra panaszkodott, meg hogy vissza fogja sírni az előkészítőt.
Hát, ebben nem kamuzott. Pankának össze kell kapnia magát, ha nem akarja, hogy Dorián tovább cukkolja a jegyeivel, hiszen ő igenis okos és nem csak a sminkekkel, a One Zillion-ra vibeolással és a pasik stalkolásával törődik. Nem, Pankában sokkal több van ennél és ezt az Edictum is meglátta. Nem véletlen, hogy őt, Pankát kérték fel és nem Doriszt.
A szünetben a többi elsősnek is megmutatta a vele készült interjút, ha azok véletlenül nem vették volna észre. Jól átbeszélték a pletyka rovatot is, Natinak főtt a feje, hogy az anyukája is benne van azzal a göndör pasassal. Barátnője elmondása alapján egy jó nagy seggfej... kár érte, amúgy nem néz ki rosszul még ha öreg is.
Ha már öreg... a bácsika mászkál a távolban, akit már régebben is látott erre, mindig ebben a szünetben szokott erre csoszogni. Azonban most társasága is akadt, Gellért személyében. Kékjeit a hirtelen mozgásra odarántja, ahogy a srác a széthulló pergameneket úgy elkapja, mint valami kviddicsjátékos. Ajka halvány mosolyra húzódik, majd jól behúzza a száját, hogy ne látszódjon a vigyora. Nem is nagyon figyel arra, amit a többiek beszélnek a többi tanárról, akik romcsiznak, őt Gellért érdekli most. Vajon mindig ilyen figyelmes másokkal?
A kezében lévő Edictumot meghajtva (szigorúan úgy, hogy látszódjon a vele készült interjú, mert nem egy pick me girl), odalép a másodikoshoz.
- Szép kapás. - Mondja szélesen elmosolyodva. - Csak nem fogó vagy? - Kérdi fejét játékosan ingatva, maga sem tudja, hogy hogyan szólítsa meg. Zavarban van.
- Gellért, ugye? - Pontosan tudja a nevét, az összes eridonos srácot lenyomozta már, de eddig valahogy elkerülte a figyelmét a másodikos, ő mégsem köpte a rágóját a kupába.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zámbori Ezra Valdemár
Tanár, Elemi mágus


Világcsavargó
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 57
Írta: 2023. február 19. 13:00 | Link

                 Athanaczkovics Kornél.
ma
Az utóbbi néhány napban Grogo nem csak rendszeres látogató a legénylakra hajazó szobánál, hanem szinte beköltözött. Ott volt a minisztériumi út után, két gyakorlat között, Kelemen bejegyzése előtt, sőt Ezra szárnycsapkodást hallott a péntek esti randi és a hétvégi túrázása közben is.
Percek óta kortyolgat az üveg sörből a bejáratott fotelében hátradőlve, hosszú lábait kényelmesen kinyújtóztatva. Gondolkodás közben bele-bele olvas Kornél esszéjébe, így aztán Grogo elégedetlenül gubbaszt karja mellett a karfán: Ezrának nincsen szabad keze, amivel simogathatná.
Elmormol egy varázslatot, a fából készült komód pedig azonnal kipattan. A hátuljából egy addig jól elrejtett tárgy emelkedik, köré egy ág tekeredik, ami kígyózva kúszik továbbra is a terromágus irányába. Ezra mindent félretesz és megpaskolja a bagoly fejét, ahogy felkel. Oda sem nézve veszi el a könyvet és hagyja el a lakrészét.
Először a tanáriban néz utána hol találja a kölyköt, végül inkább ott ragad beszélgetni: nem zavarja meg a vizsgát, mert biztos benne, hogy Athanaczkovics tudná ki várja a folyosón. A végére ez meg is történik, éppen kisétál az első megviselt arcú diák és úgy lép Ezra elé panaszkodni, mintha nem is oktató lenne. Tarkójánál az érzés erősödik, aszerint emeli meg a fejét és tekintetté az ajtó irányába.
- Beszéljünk - elkapja a terromágus tanonc pillantását, ha engedi. - Rövid leszek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ha a természet maga az ember
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 301
Írta: 2023. február 19. 14:27 | Link

Ezra tanár úr
Merlinre... / style

Az elmúlt 45 percben nem túlzás azt állítanom, hogy a túlélésért küzdöttem. Néha felpillantva, bizton ki merem állítani, hogy nem csak én: a Mágusjog minden évfolyamtársamat megizzasztotta. Próbáltam tanulni, a végén már magolni, hogy ne hendikeppel induljak, de rá kellett jönnöm nettó több óra szívás után, hogy valószínűleg idén is az esélytelenek nyugalmával fogok bemenni Laines profhoz, és csak abban reménykedhetek, hogy legalább a kérdést fogom érteni. Ha ugye válaszolni már nem tudok rá. Maradjunk annyiban, hogy a kérdésekhez is kellett pár perc, amíg az agyam bepozicionálta őket.
Nem sietek, hogy összepakoljam a cuccaimat, amíg a diákok szinte szaladva adják le a vizsgalapot és hagyják el a termet. Magam elé morogva hajolok le a táskámért, hajítok bele mindent és indulok el kifelé. Egy sajnálkozó pillantást vetek egy navinésre, aki éppen felteszi a kérdést, hogy van-e esélye esetleg majd szóban javítani, ha megbukott vagy engedje el?
A küszöböt átlépve fel sem kell néznem, hogy tudjam ki áll ott. Ugyanaz a bizsergető érzés kerít hatalmába, mint mikor Bonnie-val futok össze, de aligha ő vár. Nincs rá oka. Lassan sandítok fel, majd hajtom le fejemet egy bólintás után. Táskám pántjára markolva toporgok oktatóm előtt, készen állva, hogy kövessem, ha kell.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zámbori Ezra Valdemár
Tanár, Elemi mágus


Világcsavargó
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 57
Írta: 2023. február 19. 15:16 | Link

                 Athanaczkovics Kornél.
ma
Képességet oktatni pusztán annyit jelent, hogy készenlétben kell lenni. Többről szól, mint a vizsgaidőszakban való megmérettetésekről. Bármikor, bármi történhet, attól függően hogyan haladnak az elemisták - mert a tanoncok nincsenek fél éves intervallumokhoz kötve, az inkább a minisztérium által megkövetelt formalitás. De Laines megmérettetése ellenére, muszáj neki is terhelnie Kornélt.
A tanterem mellett egy másikban még vizsga zajlik, így a folyosó végi nyitott ajtót löki be a fiú előtt.
- Gyere. Itt nyugodtabban tudunk beszélni - bíztatóan biccent fejével, de Kornélt elnézve jelenleg még Ezra pozitív aurája sem segíthet. Végül, ha követi, fél kezével dörzsöl az állán, majd behajtja az ajtót.
- Elolvastam az esszédet - megfordul, kihúzva magas alakját szabad kezét a zsebébe csúsztatja és szemeivel keresi meg Kornélt. Többnyire észrevette rajta, amit az esszében leírt, de a nagyon fontos lényegre csak most derült fény. Azt tudja már a fiúról, hogy a nagy beszélgetések nem a kedvencei. - Köszönöm, hogy leírtad nekem. Ne aggódj nem most fogjuk kivesézni, Kornél, nem kínozlak tovább egy jogi vizsga után - teszi hozzá, majd az asztalnak dől.
- A következő fog történni: lépésről, lépésre fogunk haladni. Szeretném, ha most a vizsgáidra koncentrálnál, utána a szünetben eljöhetnél velem a Bükkbe. Ezúttal nem lennének ott a többiek, sem Bonnie, sem Gertie - halványan elmosolyodva hagyja a fiúnak, hogy feldolgozza a hallottakat. - Természetesen a szüleid engedélye kell hozzá, valamint van néhány feltétele a dolognak.Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ha a természet maga az ember
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 301
Írta: 2023. február 19. 18:23 | Link

Ezra tanár úr
Merlinre... / style

Szótlan követem, ahogy elindul, és ugyanígy lépek be mögötte a terembe is, az ajtót gondosan csukom be magam után. Talán több időt is töltök el vele, mint indokolt lenne, figyelemmel arra, hogy nem egy olyan bonyolult dolog becsukni egy ajtót. Kell a pótcselekvés, mert van elképzelésem arról, miről szeretne beszélni velem, és én egyáltalán nem akarok. Nem így terveztem azt az esszét, de elkezdtem írni, itt kötöttem ki, és mindennemű átolvasás nélkül mentem vele hozzá, hogy túl legyek rajta.
Felé fordulok, ujjaim elfehéredve markolnak táskám pántjára, ahogy alsó ajkamba harapva hajtom le fejemet még inkább. Témánál vagyunk. Ezt akartam elkerülni, erre a közepén vagyok. Halkan, de hallhatóan engedem ki az eddig benntartott levegőt arra, hogy nem most fogunk erről beszélni - ujjaim ezzel párhuzamosan engednek a táska pántján.
Nem is hangzik olyan rosszul, amit mond a tanerő, amíg oda nem kerülünk, hogy szülői engedély. Felciccenve fordulok el kicsit tőle, majd vissza előre.
- Milyen feltételek? - motyogom magam elé, ugyanott toporogva, csak felsandítva Ezrára, majd vissza a talajra. Bár már a szülői engedélynél megbukott az egész, de bizakodó vagyok. Zalán versenyére is eljutottam valahogy annak idején, ez sem okozhat problémát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zámbori Ezra Valdemár
Tanár, Elemi mágus


Világcsavargó
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 57
Írta: 2023. február 20. 21:20 | Link

                 Athanaczkovics Kornél.
ma
Add pár pillanatot a srácnak miután beérnek a terembe, utána nem kerülgeti tovább a lényeget. Nincs erre se idő, se hangulat, amikor Kornél ügye kellően fontos. Van olyan okos, hogy ő is tudja, ha már egyszer negyedikben elképzelése van/volt arról mi lesz belőle egyszer. Ezra el sem tudja képzelni milyen lehet, de biztosan nem kellemes. Pár pillanatig fürkészi a fiút, akinek a zavara egyértelmű és sajnos a következők nem fognak rajta sokat segíteni. A hangulat, az érzelmek kezelése, a félelem leküzdése nem móka és kacagás.
A ciccenést meghallva dönti kissé oldalra a fejét, amit megjegyez, de nem szól.
- Első sorban, szeretném ha ezt elolvasnád - megáll egy pillanatra, végül átnyújtja a kezei közt forgatott sötétbarna bőr kötésű könyvet, ami erősen át van tekerve egy jegenye fából készült szíjjal. - A szünet után kérem vissza. Nem foglak belőle kikérdezni, tekints rá úgy mint az esszére amit írtál. Elolvassuk, megértettük és nem kell beszélni róla - zárja is le. Utoljára a kötetre pillant legyen az a fiúnál már, vagy még mindig nála. Azt azért ő sem hiszi, hogy ennyivel meg lehet bármit is oldani, ahogyan azt sem hiszi, hogy ez a folyamat rövid lesz. Sosem az. De Kornél érthető okokból fél, szóval kezdésnek nem lehet rossz.
- Másodszor, a szünetben amikor felülsz a szárnyas lóra, ne vidd túlzásba. Nem fair kérés, de muszáj. Könnyebben tudok ezzel segíteni, ha partner leszel benne és időközben nem töröd be a fejed - nem Merlin, de leginkább azért van itt, hogy ne csak az elmélettel kínozza a tanoncait. Ami szintén fontos és ha már téma… - A harmadik feltételem, hogy idén jobban felkészülsz az elemi mágia vizsgára - emeli meg az ujját, majd apró mosollyal csípőre teszi a kezét. Valahol el kell kezdeniük és ez a kíméletesebb mód, amit egyelőre ajánl. Mert persze, hogy a fiú okkal nem hiszi, hogy jó tudna lenni valamiben amit nem ismer, amit fél érezni igazán. Felforgatta az életét, mint egy átok. Túl jól emlékszik rá, milyen volt ezt érezni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ha a természet maga az ember
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 301
Írta: 2023. február 20. 22:33 | Link

Ezra tanár úr
Merlinre... / style

Szkeptikusan pillantok fel a felém nyújtott, először csak sötétebb foltra, ami akkor tisztul ki, mikor rendesen felnézek. Hosszabb másodpercekig nézem a kötetet, majd kezem remeg meg oldalamnál, de végül képes vagyok lassan a könyvért nyúlni. Átfordítom, majd vissza, de nincs rajta igazából semmi. Fokozatosan nézek ismét Ezrára, ahogy folytatja, egy megkönnyebbült sóhajt eresztek meg. Igen vaskos kötet ahhoz, hogy kikérdezzenek belőle, főleg, mert fogalmam sincs mi van benne. Ha valami tömény tanulmány az elemi mágiáról, specifikusan a terroról, akkor kifutok a világból.
- Mi ez? - emelem feljebb a kötetet, majd kapok észbe. - Tanár úr - egészítem ki a kérdést gyorsan, mielőtt még kellemetlen vagy tiszteletlen lennék. Eszem ágában sincs pont azzal az emberrel szemtelennek lenni, aki az egyetlen nagyjából, aki segíthet. Kezem ereszkedik lejjebb, azonnal szólnék, levegőt véve maradnak elnyílva ajkaim: Merlin legyen a tanúm, hogy nem fogok kevesebb időt lovon tölteni.
- De én... - azonban a tanerő folytatja. Hitetlen toppanok közelebb akaratlan. Hogy lehet az feltétel, hogy kevesebb időt töltsek lovon? Ez egyáltalán nem fair, és amúgy is elengedtem már ezt a kirándulás témát, mert kedvem sincs hozzá, nemhogy még a szüleim elengedjenek, de ez így... ismét táskám pántjára markolok, mikor jön a következő feltétel.
- Megértettem - jelentem ki végül. Nincs más választásom. Testsúlyomat helyezem másik lábamra. Jöhet a lényeg.
- Tanár úr... - szólalok meg halkan. - Ha már... szóval, ha már beszélünk... szeretném megkérdezni, hogy esetleg lehetséges-e, hogy lassabban gyógyulok a... szóval tudja - fehérednek el ujjaim a pánton ismét. - Hogy lehetséges-e, hogy a terromágia miatt gyógyulok lassabban?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zámbori Ezra Valdemár
Tanár, Elemi mágus


Világcsavargó
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 57
Írta: 2023. február 21. 12:43 | Link

                 Athanaczkovics Kornél.
ma
- Feljegyzések a terromágiám megjelenésének időszakából - elrejti a tényt, hogy sosem adott ki ennyire személyes dolgot a kezei közül. Ír benne a megjelenésről, arról hogyan csonkított meg valakit akaratán kívül és félt tőle mi lesz ha legközelebb is így lesz. Az első eredményekről, milyen volt visszaülni a seprűre, végül az elalvó eleme - benne vannak. Szinte olyan az a könyv, mint a legelső esettanulmánya, amit most odaad, hátha Kornél nem fogja annyira magányosnak érezni magát a nehéz elindulással. Túl sok a befolyásoló tényező ahhoz, hogy egy tizenéves magát őrölje miatta. - Minden elemista esete más. A tanonc társaidé, a tied, az enyém, elemtől függetlenül, meg kell tanulni együtt élni egy új erővel. Senki nem várja el… - szemöldökét ráncolva megáll egy pillanatra - jobban mondva nem várom el tőled, hogy máról holnapra mindent tudj. Ez nem száraz elmélet, olvasd el - mutat a könyv felé.
A közbeszólást figyelmen kívül hagyva fejezi be a mondandóját. Közben bőre alatt érzi a mágiájuk érzékenységének eredményét: ahogy azt gondolta, Konrélnak egyáltalán nem tetszik az ötlet. Nem hibáztatja.
- Rendben. Alacsonyabban, visszafogottabban repülni még mindig jobb, mint egyáltalán nem repülni, nem? - emeli rá fél szemöldökét, azzal együtt mozdul ajka szeglete is. Pár pillanattal később tűnik is el és helyét a figyelem veszi át. Türelmesen vár, hogy Kornél kérdezzen.
- Meglehet. Amikor a sérüléseket szerezted, a levegő már az esés közben hatással lehetett a testre, és a szervezetre. Viszont azóta több idő eltelt, mint amit az ellentétes elem kiválthatott - hirtelen két dologra tud csak gondolni, az egyiket a terromágia alapból kizárja. Dörzsöl szakállán. - Szedsz most valamilyen gyógyszert, Kornél?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ha a természet maga az ember
Athanaczkovics Kornél
Prefektus Levita, Elemi mágus, Magántanuló, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 301
Írta: 2023. február 21. 12:57 | Link

Ezra tanár úr
Merlinre... / style

A kezemben tartott vaskos könyvet tartva kerekednek ki a szemeim, ahogy fürkészem. A személyes tapasztalatok? Ez nem olyan mindennapi dolog, mintha az időjárásról csevegnénk egy napsütéses délután. Mindenki eleme máshogy bukkan fel, ezt még én is tudom, pedig soha nem voltam jóban az elmélettel, és az, hogy megtudhatom, Ezrának hogy jött ki... furcsa érzéssel tölt el. Még én sem mondtam el senkinek, hogy jött ki az elemem. Aprót biccentek, erősebben szorítok rá a végszót követően. El fogom olvasni.
- Gondolom - morgom egyetértően, de egyáltalán nem értek egyet. Ha már repülök, csináljam rendesen, nem? Lemondóan sóhajtok, mert ezek szerint nem. Esélyem sincs a terromágiával szemben, ami bennem van. Zavartan dörzsölöm meg tarkómat a kérdésem után, fürkészem a tanerő arcát, szemöldököm szalad ráncba, egyértelműen nem értésemet kifejezve.
- Én... mi? Levegő? - kérdezek vissza. - Szóval nem a terro miatt gyógyulok lassabban, hanem a levegő miatt? Az van hatással a csontjaimra? - hitetlen toppanok még egyet közelebb, hangom kicsit emelkedik meg, de érezhető belőle a pánik. Az nem lehet. Nem lehet, hogy a levegő befolyásolja a gyógyulásomat.
- Igen. Sokat kell a lábamra. Fájdalomcsillapítók, nemrég kaptam egy újat, ami az időjárás-érzékenységre van, csontregenerálót és izomerősítőt, meg valami kenőcsöt is kaptam újonnan - vonom meg vállamat, mintha nem lenne nagy dolog, mert igazából nekem ezek mindennaposak. Mondtam én, hogy nagyanyám csak jelenthet nekem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Simon Gellért
Diák Eridon (H), Harmadikos diák


7
offline
RPG hsz: 8
Összes hsz: 9
Írta: 2023. február 25. 10:57 | Link

PANKA

Nem szokta még meg, hogy Olivér bármikor-bárhol felbukkanhat a beképzelt budai képével. Biztosan most is jobb átlaga lesz majd, mint Gellértnek és az egész szünet erről fog szólni. Pedig ő igenis igyekszik... muszájból, meg amúgy is. A vizsgái nehezebbek mert felsőbb éves, mint Olivér. Honnan tudják, hogy neki nem kell majd előbb-utóbb korrepetítor? Francba. Ennél még a leállíthatatlan dallam is jobb, ami ahogy rá gondol, már bent is van mint labda a hálóban.
Legalább ilyen gyorsan érzékeli az elé toppanó szöszit. Gellért pillanatnyi kisfiús megszeppenés után mosolyodik el.
- Kösz. Asszem - szavaival egyszerre jön a kérdés is. - Nem, én center vagyok - miközben beszél, akaratlan is fürkészi: szegény lánynak ennyire elgémberedett a nyaka az előző órán? - Kosárlabdázom - teszi hozzá, hátha nem egyértelmű. Sokszor nem az másoknak, és nem csak a mágusok közt. Mint neki, hogy már nem ártana múltidőben beszélni.
Alig láthatóan méri végig, hogy vajon találkoztak-e már korábban. Nem hiszi.
- Aha, de Simonnak is hívhatsz. És te...? - kérdő hangsúllyal harapja el a mondatot, ahogy kicsit emelkedik szemöldöke: hátha ő is megtudja a lány nevét. Ha nem, maximum rákérdez. Utána teszi át egyik kezéből a másikba a füzeteit, a mozdulat közben lepillant és így elkapja a szöszi vonásait az újság lapján. Ha újságból mosolyog vissza, akkor honnan tudja éppen Gellért nevét?
- Ez milyen lap? - kérdez rá, és úgy nehezedik fél lábára mintha nem csengetnének be percek múlva.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Én általában értelmes vagyok.      Kivéve, amikor nem.

Oldalak: « 1 2 ... 23 ... 31 32 [33] 34 35 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély