37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium

Oldalak: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Vizsnyiczky Heléna Sára
INAKTÍV


a lány, aki lángralobbant
offline
RPG hsz: 375
Összes hsz: 758
Írta: 2020. március 4. 21:10 | Link


outfit|music


Örömmel töltötte el, hogy végre a másik lány is felszabadult kissé a kérdésétől. Így más kevésbé érezte magát rossz arcnak, amiért az előbb olyan csúnyán ráijesztett. Hát nem valami gonosz rellonos ő, hogy csak úgy ijesztgessen bárkit is!
- Tényleg? Pedig olyan kis vékonyka vagy, gondolom sokan mondják - mondta mind az ötvenkét kilójának büszke tulajdonosaként. A balett megtette hatását a testére, vékony, szálkás és lapos lett, mint egy darab fa. Domborulatok helyett maximum az izmai gömbölyödhettek, de legalább a hajlékonyság plusz pontot jelentett. Remekül fel lehetett vágni az ilyen különleges képességekkel, mint a spárga vagy az állásból megcsinált híd.
- Na most akkor mi van? Összezavartál. Annak készülsz de nem vagy az? Miért, mi akarsz lenni? - Kíváncsian fürkészte a Levitást, próbálta elképzelni amint a különböző sportágakban kipróbálja magát. Kviddicsezni túl törékenynek tűnt, ahogy az általa ismert összes mugli labdajátékhoz is. Esetleg valami tornászként, vagy seprűakrobataként tudná elképzelni, bár nyilván egyáltalán nem ismeri a lányt.
Miközben a szöszke visszapakolt mindent amit jogtalanul eltulajdonított - na jó, csak kölcsönvett egy kis időre - addig Sári nyújtott. A bemelegítés a tánc egyik alappilére - mondta mindig Frau Müller, az első balettoktatója. Hosszú évek múltán jött csak rá, hogy a szigorú asszonynak mennyi mindenben igaza volt. Kegyetlen volt és vasszigor uralkodott az óráin, de minden tanítványából kiváló táncos lett.
Szóvál Sári szépen terpeszülésben hajlítgatott először az egyik, majd a másik lábához, végül előre dőlt, majd hátra. Megismételte ezt a gyakorlatsort mégegyszer, majd lement spárgába.
- Heléna Sára, szólíts ahogy szeretnél. Egyébként Eridon második évfolyam - eresztett meg egy kedves mosolyt, miközben kezetrázott a lánnyal. Arról az egyről elfeledkezett, hogy talán nem kéne túl sokáig ebben a kényelmetlen pozícióban ücsörögnie, mert a combizmai keményen megszenvedhetik.  
Utoljára módosította:Vizsnyiczky Heléna Sára, 2020. március 9. 12:44 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Süveges Lili
INAKTÍV


SÜVILILI ^_^
offline
RPG hsz: 508
Összes hsz: 1299
Írta: 2020. március 8. 10:34 | Link


~ Sári ~Lassan egészen feloldódott, a lebukástól legalábbis már nem félt, és többé-kevésbé arról is meg volt győződve Lili, hogy nem vált vicc tárgyává, amit majd évekig hallgathat másoktól. Noha a balerina újabb kérdésével is úgy volt kissé, hogy nem tudta, bóknak vegye-e.
- Izé, említették már, hogy ha jönne egy nagyobb szellő, elvinne a következő településig, igen - bólogatott zavartan, ahogy kicsit végignézett magán.
Tényleg nem volt valami vaskos teremtés, épp ellenkezőleg, de hát nem is igazán törekedett rá, vagy épp az ellenkezőjére. Evett, amennyit jól esett, ez hol kevés volt, hol sok, de soha semmi nem látszott meg rajta igazán. Monjuk mozgott is eleget, szeretett lendületesen menni ide-oda, ami néha futást jelentett, főleg, mivel késésben is gyakran volt.
- Hát az van, hogy imádok repülni. Seprűn - kezdett bele, miután össze-vissza fecsegésével láthatóan összezavarta a másikat. - Úgyhogy nagy kviddicses pályafutást tervezgettem magamnak, mióta ki tudom mondani, hogy kviddics. Illetve még azelőtt is, csak akkor még úgy mondtam, hogy klidics.
De persze, ez már történelem volt, legalábbis Lili elég könnyedén lebeszélte magát, ha másnak nem is sikerült, miután saját szemével látta, hogy bizony ez egy fájdalmas sportág, ha épp balszerencséje van az embernek.
- De aztán felfedeztem a seprűakrobatikát, és most ez az új álmom! Csak még nem igazán tudom, hol kell elkezdenem.
Persze Csenge segített, és támogatta, de ha valóban ezt akarta csinálni, bizony neki is jobban bele kellett ásnia magát.
Időközben a balerina nyújtani kezdett, Lili pedig leült vele szemben a színpadon, hasonlóan pakolt lábakkal, csak az egyiket maga alá húzta. A spárgát már nem csinálta utána, és kicsit el is vigyorodott a helyzet abszurditásán, elvégre sose mutatkozott még be és fogott kezet ilyen pozitúrában lévő emberrel.
- Heléna? Mint a trójai, ugye? - kérdezett vissza szegényes lexikális tudásával menőzve. Nem tudott túl sok mindent, de amit mégis, azzal szeretett felvágni, hogy okosabbnak tűnjön. Igaz, gyanította, hogy Sári (mert ez a név mégis szimpatikusabb volt neki) ezt az észrevételt elég gyakran megkapja másoktól is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Vizsnyiczky Heléna Sára
INAKTÍV


a lány, aki lángralobbant
offline
RPG hsz: 375
Összes hsz: 758
Írta: 2020. március 9. 16:07 | Link


outfit|music


Úgytűnt, végól a Lilivel egészen jól meg fogják érteni egymást. Reménykedett benne, hogy előbbi mondatát nem sértésként, sokkal inkább bókként élte meg a másik leányzó.
- Ne aggódj, nem vagy egyedül a problémával - nyugtatta a lányt mosolyogva. Akik nem ismerik igazan régen gyakran diagnosztizáltak valamilyen eveszavarral vagy éppen krónikus,  drasztikus fogyással járó betegséggel. De nem is tudott es nem is igazan akart hízni, hiszen az a plusz néhány kiló valószínűleg táncos pályafutása véget jelentette volna. Így sem számíthatott túl hosszú karrierre, hiszen lábai mar most kezdek megadni magukat. Néha a horzsolásoktól, zúzódásoktól es ficamoktól járni is alig tudott, de ezzel együtt is imádta ezt az egészet.
- Szerintem neked jobb választás a seprű akrobatika. Bar nem tudom, hogyha most igy, kicsit későn kezdesz neki mennyire lesz könnyű dolgod. Jársz valami edzésre? - Megmosolyogtatta, hogy a lány követi a példáját, az azonban lejött neki, hogy közel sem elég hajlékony meg seprű akrobatának. Mindig van hova fejlődni, es megállapítása szerint Lilinek elég sok gyakorlásra lenne szüksége. Amiben egyebkent szívesen segítene a másiknak, de ezt a felajánlást egyelőre megőrizte későbbre.
- Mint a trójai Szép Heléna, igen. Anyámék mindhármunkat valami megmagyarázhatatlan okból egy-egy görög mitológiai személyről neveztek el. Én meg használom is a Helénát, vagyis most már igazából nem, de régen sokan hívtak így. A nővérem a Médeával az öcsém meg a Jácinttal kicsit rosszabbul járt, szóval egy rossz szavam sem lehet - fejtette ki megvonva vállait, majd emberi pozícióba tornázta magát. Kint, a Herzbergben mindenki Helénának szólította, külföldi füleknek valamiért ez sokkal emészthetőbb volt, mint a Sára. Ezért is nehezen szokta meg, hogy itt viszont kérdés nélkül mindenki kapásból Sárizta. Mostanra azért beletörődött és a Helénát csak igazan különleges embereknek tartogatta, mintegy különleges gesztusként.
- Nem bánod, ha kapcsolok valami zenét melegítéshez? – fordult a szőkeséghez miközben a gramofonhoz lépett. Persze, ha Lili azt mondta, hogy jobban élvezi a csendet nem kapcsolt alapzajt, hanem csendben folytatta a melegítést.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Süveges Lili
INAKTÍV


SÜVILILI ^_^
offline
RPG hsz: 508
Összes hsz: 1299
Írta: 2020. március 22. 14:14 | Link


~ Sári ~Sokkal kellemesebb volt így a színpadon csücsülni, és beszélgetni, igaz, a székek közé esésnél sok minden volt kényelmesebb, és hirtelen nem is tudott Lili néhány dolognál többet elképzeni, ami rosszabb lehetett volna. Mármint persze olyan esetetet, amikor még képes a kommunikációra és nem csak a velőtrázó ordításra vagy a csendes elvérzésre.
Rámosolygott Sárira, hangleejtéséből sejtette, hogy önmagára gondolt, mikor azt mondta, nincs egyedül a dologgal, és ahogy elnézte, ha libikókára ültek volna ők ketten, nem tudta volna megjósolni, melyik irányba billent volna az el.
Aztán az eridonos kérdését hallva kicsit lesápadt Lilike. Nem gondolta volna, hogy túlkoros lenne, de igaz, ez még nem került szóba köztük Csengével.
- Még nem.. de.. remélem nem késő. Mármint magamtól azért repkedtem már sokat, meg futni is szoktam.. igaz, azt nem direkt. De a lényeg, hogy jó erőben vagyok.
A hajlékonysága valóban nem volt a legjobb, de csak mert még sosem kellett nagyon csavargatnia magát össze-vissza. De úgy érezte, ezen most kár aggódnia, ha nem lesz alkalmas, majd akkor görcsöl.
Helyette inkább jót derült a görög mitológiát kedvelő szülők választásain, és hogy Sári, aki Heléna, valóban jobban járt, mint testvérei. Vajon nekik is van egy harmadik neve, amit használhatnak?
- De valóban szép vagy, szóval találó - mondta, majd hirtelen támadt zavarában ő is felpattant.
Körbekémlelt, aztán észrevette a gramofont, ami felé a másik lány tartott.
- De jó, itt ilyen is van? - derült fel. - Persze, nyugodtan.. illetve, csak ha nem aggódsz, hogy valaki meghallja, és ide talál jönni, megnézni, ki van itt.
Ő persze nem aggódott ezen, de egész hitelesen előadta, hogy mégis. Csak a vigyora volt árulkodó.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Vizsnyiczky Heléna Sára
INAKTÍV


a lány, aki lángralobbant
offline
RPG hsz: 375
Összes hsz: 758
Írta: 2020. március 22. 17:52 | Link


outfit|music

- Biztosan nem késő, ne aggódj ezen - próbálta biztatni a lányt, de látta rajta, hogy kicsit elkeserítette. Nem akarta ő megbántani, csak nem gondolta végig, hogy lehet, ez rosszul esik a szöszkének.
- Oh, igazán köszönöm. De hát te sem panaszkodhatsz - vigyorgott rá Lilire. Mindig jól esett, ha a külsejére pozitív megjegyzéseket kapott, függetlenül a beszélgetőpartner nemétől. Dehát ezzel talán minden lány így van és nem ő az egyedüli.
- Még sosem buktam le ezért, nem kifejezetten aggódom - vonta meg vállait majd elindított valami mugli slágerekből álló listát.  Ezekre szeretett a legjobban melegíteni, hiszen a pörgős ritmusok és energikus dallamok motiváltak, hogy folytassa csak.
Most inkább újra elkezdte elölről a melegítést, kicsit alaposabban, hogy jó példával járjon a leendő sportoló előtt. Először nyakkörzést végzett, majd a vállát és a karját mozgatta át. Ezután törzs átmozgatása, végül a lábak következtek. Ezután, hogy az átfogó bemelegítésnek a végére ért következtettek a talajelemek. Mérlegállás, spárga, híd, sorra csinálta a könnyebb elemektől haladva a nehezebbek felé.
- A most következőket ne csináld utánam semmi képen sem, elég balesetveszélyesek - nézett komolyan a lányra. Először lábát felemelte közel vízszintesig, majd behajlította a térdéhez. Ismét kinyújtotta, majd fellendítette egészen függőlegesig. Az állóspárgából lehajolt, először tenyerét tette le a földre, majd alkartámaszból fellendült kézállás szerűbe. Lábait lassan spárgába nyújtotta, majd először jobb lábát tette le a földre, majd a balt és ülő pozícióba tornázta magát. Terpeszülésbe helyezkedett, hajlítgatott egy kicsit mindkét lábához majd feláll és lerázta tagjait.
- Ezt tényleg ne próbáld ki. És ne ijedj meg, jó? - A színpad széléhez sétált, nekifutott és kéz nélkül átfordul a levegőben. Az arábel már haladó gyakorlat volt, hosszú gyötrelmes hónapok munkájába telt megtanulnia, de azóta igenbüszkén villogtatta mindenkinek. Azért figyelmeztette a lányt, hogy ne ijedjen meg, mert egyesek hajlamosak voltak az ugrás láttán úgy gondolni, hogy Sári bizony most kitöri a nyakát. Meg egyébként is, a leérkezését erőteljes hanghatások kísérték, a színpad szerkezetének köszönhetően.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Süveges Lili
INAKTÍV


SÜVILILI ^_^
offline
RPG hsz: 508
Összes hsz: 1299
Írta: 2020. március 22. 19:48 | Link


~ Sári ~Nem aggódott ő, legalábbis csak a kérdés erejéig, nem volt értelme előre félni valamitől, ami ráadásul ennyire a tervezés stádiumában volt még csak. Sőt, úgy sejtette, inkább azon kéne izgulnia, hogy miért nem jutott még egyről a kettőre, nem azon, hogy mi lesz a hárommal, ha nem lehet belőle négy.
Úgyhogy csak megrázta a haját, ő ugyan semmin se görcsöl, és inkább Sárira fordította figyelmét, pláne, mert nagyon is megérte őt nézni. Miután felkelt, állva folytatta tagjai bemelegítését, Lili pedig valahogy ösztönösen követni kezdte példáját, mintha ugyan ő is most készülne az előadására, pedig ugye erről szó se volt. Csupán nem akart némán, tétlenül ülni és bámulni ki a fejéből, pláne mert így ráfoghatta az arcára kiülő melegségre, hogy a mozgástól van.
- Köszönöm - motyogta kicsit meglepetten. Látta, hogy Sári hozzá van szokva, hogy dícsérik a külsejét, de akinek ilyen volt, valószínűleg gyakrabban is megkapta, mint mondjuk azt, hogy "szia", de Lilit egyáltalán nem dícsérték agyon eddig. A szülei, persze, meg egy-két rokon, akik ritkán látták, és ilyenkor Lilkó anyja ügyelt rá, hogy jó színben láttassék a kicsi lánya, ne úgy, mint általában.
- Amúgy nem szeretek panaszkodni, szóval amúgy se tenném - tűnődött el, a fejével kőrözve. Roppant egyet-kettőt, de még nem esett le, szóval minden rendben volt.
De aztán nagyjából ennyiben ki is merült az ő "bemelegítése", mert bár nem tervezte, hogy csak állni fog, és bámulni, mint borjú az újkapura, Sári elég lenyűgöző kapunak bizonyult. Mozdulatait egy idő után már lélegzetvisszafojtva nézte Lili, és nem azért, mert nem látott még hasonlót se, csak nem testközelből. És nem olyasvalakitől, aki ugyanolyan embernek tűnt, mint ő, és nem valami névtelen káprázatnak, aki nincs is, csak az előadásra hozzák le a padlásról.
- Ha minden jól megy, én is fogok hasonlókat csinálni - mondta elámult hangon, de persze közben emlékeztette magát, hogy az a negyedik lépés, vagy talán inkább majd a huszonnegyedik.
- A trójai Heléna is tudott ilyesmiket vajon? Mert ha nem, akkor szerintem jól lefölözted!
Utoljára módosította:Süveges Lili, 2020. március 22. 19:49 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Vizsnyiczky Heléna Sára
INAKTÍV


a lány, aki lángralobbant
offline
RPG hsz: 375
Összes hsz: 758
Írta: 2020. március 22. 21:17 | Link


outfit|music

Örült, hogy sikerült kicsit motiválnia és önbizalmat növelnie benne. Szeretett ilyen "közhasznú" tevékenységeket végezni, mindig örült, amikor mosolyt csalhatott valaki arcára.
Még lett volna hova melegíteni, általában egy-egy balettóra felét legalább ez tette ki. Ha nem akartak a próbákon megsérülni, akkor szükség is volt erre. Most viszont nem akarta ezzel untatni a lányt a, maximum nem vállalja majd túl magát és igyekszik vigyázni.
- Akkor itt lesz az ideje, hogy elkezd a gyakorlást, egy-egy elem hónappok kemény munkája - osztja meg vele ezt a kulisszatitkot. A laikusok nagytöbbsége úgy gondolta, hogy a táncosok megnéznek egyszer egy-egy bonyolultabb elemet és másnap már tudják is. De abba kevesen gondolnak bele, hogy mennyi munkájuk lehet vele.
- Nos azt hiszem, abban az időben ezeket az elemeket még nem találták fel. De köszönöm azért - mosolygott. Legjobb tudomása szerint a balett például a 16. században kezdett el hódítóútjára indulni. De nem akarta összetörni azért a lány álmait sem.
Leült a színpad szélére, hogy cipőt cseréljen. Ideje volt végre rendes spicc cipőre cserélnie balettcipőjét. A zoknira emlékeztető vékonyka lábbelit gondosan helyezte el a deszkák peremére, hogy ugyanilyen lágysággal húzza lábaira elnyűtt táncoscipőjét. Nagy gonddal kötötte körbe bokáját a rózsaszín szaténnal, majd felállt. Lábfejei sokkal hosszabbnak tűntek ebben a cipőben, de meglehetősen komoly benyomást keltett vele. A gramofonhoz trappolt és átállította a zenét. Ezúttal valami klasszikus balett zenét indított, ideje volt a rendes gyakorlásnak.
Ahogy lábujjhegyre állt cipője fa orra hangosan koppant a deszkákon. Fel-le tornázta magát, forgott egyet, egy lábra állt és úgy forgott, megemelte a kezét, összességében tehát végre elkezdett egy balerinára hasonlítani talajtornász helyett.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Süveges Lili
INAKTÍV


SÜVILILI ^_^
offline
RPG hsz: 508
Összes hsz: 1299
Írta: 2020. április 1. 12:05 | Link


~ Sári ~Lassan azért kezdte Lili úgy érezni, hogy ideje lenne magára hagynia az eridonos lányt. Bizonyára nem véletlenül jött ő sem ilyenkor ide, mikor senki más nincs a közelben sem. Már-már szertartásszerűnek hatott az egész bemelegítés és zenefeltétel, amit aztán a cipellő követett, és a táncban fog csúcsosodni.
Na nem mintha nem nézte volna végig, sőt, Sári azt mondta, maradhat is, de tudta ő, hogy illene nem tennie. Igaz, hogy gyakran az ilyen érzések nem nagyon voltak rá hatással, hogy mit kéne, vagy szabad tennie, de Sári valahogy másként hatott rá, mint a legtöbben. Ami fura volt, hiszen most ismerkedtek csak meg.
Elhessegette a gondolatot, és inkább azt kezdte emésztgetni, hogy mennyire melós is lesz neki felzárkózni Csenge mellé. Vagyis inkább valahova jóval alá.
- Akkor el is kezdem, úgyis jön a szünet, más dolgom úgyse lesz.
Nagyon elhatározta magát, legalábbis úgy érezte, mintha valami esküt tett volna épp le, és arcára is olyasfajta határozottság ült ki, amit vagy nagyon komolyan lehetett csak venni, vagy egyáltalán nem, és az már paródia volt. De Lili nem megjátszotta, más kérdés, hogy végül mennyire fogja tudni betartani.
Zavartan álldogált egyik lábáról a másikra, miközben figyelte Sárit, amint cipőt cserél. Nem akart tovább zavarni, ugyanakkor annyira elsietni sem akart még innen, de nem halogathatta örökké. Ő úgyis csak bolondozott itt, unalmában ütötte el az időt a kellékek felpróbálásával, Sári viszont hasznosan töltötte az idejét. Lili azért remélte, hogy talán majd egyszer megnézheti nem csak gyakorlás közben őt. Habár nem volt benne biztos, hogy nem csak hobbiból táncol-e, mert akkor fellépésre nehezen számíthatott.
Végül is indulóra vette a figurát, amint minden, amit elhozott a helyéről, visszakerült oda, és úgy tűnt, nem fog ittlétére valaha fény derülni. Kivéve persze, ha Sári elmondja valakinek, de ez nem volt valószínű, hiszen ugye azzal magát is leleplezi.
- Én most.. megyek, de jó gyakorlást neked, és remélem majd még beszélünk!
Úgy tippelte, nem sok Szép Heléna lakik az Eridon tornyában, szóval biztos volt benne, hogy nem lesz lehetetlen újból ráakadnia Sárira. Addig is, intett párat, és mosolygott, mint egy vadalma (bár még sosem látott olyat, szóval csak a szóbeszédből tudta, hogy van ilyen), aztán párat szökellve az ajtóhoz ért, majd még egyszer visszapillantva és intve kislisszant rajta.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Podlovics Natasa Kornélia
KARANTÉN


A középső Podlovics lány
offline
RPG hsz: 12
Összes hsz: 53
Írta: 2020. november 16. 10:58 | Link


péntek kora délután; outfit;
színipalánták folyamatban


Amikor három évvel ezelőtt átléptem az iskola küszöbét, égtem a vágytól, hogy részt vegyek mindenféle iskolai elfoglaltságban, és így minél több ismeretségre tegyek szert. Aztán ahogy telt az idő, és százféle szakkör nélkül is sikeresen kialakítottam a saját baráti köröm, a szereplési vágy kezdeti fellángolása lassan csillapodni kezdett, míg végül végleg ki nem hunyt. Ehhez az is hozzájárult, hogy a tanulmányaim mellett bőven elégnek bizonyult a művészeti iskola és a kviddics. Csakhogy most, hogy úgy döntöttem, határozatlan időre abbahagyom a kviddicsezést, gyakran hiányérzetem van.
Anya azt tanácsolta, keressek új elfoglaltságokat, Mórnak pedig minden bizonnyal azt, hogy segítsen megtalálni a megfelelőt. Máskülönben múlt héten nem tette volna az a csípős humorával megspékelt megjegyzést, miszerint amilyen jól megjátszom magam időnként, gyerekjáték lenne bekerülnöm a színjátszókörbe. Nem mondom, hogy különösebben meghatott a beszólása, nem is szoktam megjátszani magam, de tagadhatatlan, hogy párszor még eszembe jutott a nap hátralévő részében.
„Nem is olyan rossz ötlet”.
Mielőtt bekerültem volna a művészetibe, kissé dilemmáztam azon, hogy melyik szakra jelentkezzek, és a színészet a listám második helyén volt. Készen is álltam arra, hogy több tagozatra is járjak, ha sikerül, de a szüleim attól tartottak, hogy túlvállalom magam, így első körben mindössze egy iskolán kívüli elfoglaltságot engedtek. Nem fogok hazudni, hálás vagyok, amiért nem hagytak fejjel a falnak rohanni.
Ha nem is rögtön a Grosserliebbe, úgy döntöttem kipróbálom a színészetet, és az iskola színjátszó körébe jelentkezem. Azt hallottam, nem én vagyok az egyetlen ezzel a szándékkal, és ha bárki megkérdezné, hogy kitől, hol és mikor értesültem erről, valószínűleg nem tudnám megmondani, de hírét vettem, hogy Bernáthy Zsófi is idén vágna bele a színészkedésbe. Emiatt a hét elején felkerestem azzal, hogy nem lenne e kedve együtt készülni a meghallgatásra, és mivel beleegyezett, mára beszéltünk meg egy próbát.
Kölcsön kenyér visszajár alapon megkértem Móricot, hogy segítsen összeállítani egy gyakorlási listát, amiért az utóbbi vizsgán segítettem neki, így most azzal a kezemben tartok a színjátszókör próbaterme felé, remélve, hogy nem foglalt. Elvégre péntek van... lefogadom, hogy a színjátszósoknak is akad jobb dolguk a próbálnál a hétköznap utolsó napján. Valószínűleg mi sem most próbálnék, ha nem ez lett volna a legalkalmasabb időpont a héten mind a kettőnk számára.
A helyiségbe lépve elégedetten konstatálom, hogy üres, és beljebb sétálva a színpadhoz közli ülések egyikébe helyezem kényelembe magam, míg Zsófi megérkezik. Ösztönösen a karórámra pillantok, és biztosra veszem, hogy hamarosan ő is idetalál, ugyanis öt perc van a megbeszélt időpontig. Pont elég idő ahhoz, hogy még egyszer átolvassam az ajánlott feladatokat.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bernáthy Zsófia
INAKTÍV


azért is
offline
RPG hsz: 94
Összes hsz: 123
Írta: 2020. december 30. 23:02 | Link

Natasa
Próba | Outfit

Többszőr megfordult már a fejemben a színjátszóhoz való csatlakozás, eddigi évek alatt viszont nem jutottam el odáig, hogy meg is tegyem. Idén aztán végül úgy döntöttem neki kezdek. Bizonyára a sok szabadidőm vett rá, miközben próbálok összehozni egy elfogadható VAV eredményt. A "sok-sok" tanulás mellett viszont van idő egy kis drámára is, nem? Szóval beszéltem végül a harmadéves sráccal, és tárt karokkal fogadott egy meghallgatásra. Ahogy - mint utóbb kiderült - Podlovics Natasát is. A rellonos a hét elején keresett fel, és pedig örömmel mondtam neki igent. Hiszen a színház fontos része a közösség, ez az, ami annyira vonz benne. Miért ne csináljuk együtt? Úgy sokkal izgalmasabb az egész. Rögtön meg is beszéltünk egy időpontot.
Eddig nem sok tapasztalatom volt a színészkedéssel, de azt biztosan állíthatom, hogy szeretek színpadon lenni. Mivel pedig nem hivatásként fontolgatom a színjátszást, nem lesz probléma, hogy totálisan amatőr vagyok. Azért reméltem viszont, hogy Natasának van bármi ötlete arról, mit is fogunk csinálni péntek délután. Meg azt is, hogy nem happolták el az orrunk elől a próbatermet. Diáktársaimat ismerve viszont, biztos mindenkinek van jobb dolga, mint drámázni a próbateremben.
A péntekem hosszú nap, így utolsó mágiatörténet után gyorsított léptekkel indultam a próbaterem felé, ami legnagyobb szerencsémre az iskola másik felén található. Bíztam benne, hogy Natasa nem vár rám régen, tekintve, hogy öt perce ott kellett volna lennem.
Majdnem 10 perc késéssel rontottam rá a rellonosra. Gyorsan csekkoltam, de igen, ő volt az, és nagy szerencsénkre egyedül volt a teremben, így nyugodtan tudtunk készülni.
- Szia! Remélem nem vársz rég - nagyot szusszanva ledobtam magam a mellette álló székre, táskámat pedig a földre, ami nagyot puffant a halom könyvvel benne. - Mit olvasol? - közelebb hajolok hozzá, hogy rálássak a kezében tartott papírra, közben pedig kiveszem fülbevalóimat, hogy az ékszerek ne zavarjanak semmiben. Felállva a pénztárcámba rejtem őket, majd Natasa felé fordulok. - Van bármi ötleted, hogyan tudunk gyakorolni?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Podlovics Natasa Kornélia
KARANTÉN


A középső Podlovics lány
offline
RPG hsz: 12
Összes hsz: 53
Írta: 2021. március 31. 21:30 | Link


péntek kora délután; outfit;
színipalánták folyamatban


Valószínűnek tartom, hogy sokkal jobban jártunk volna, ha valamelyik színjátszós segítségét kértük volna, de tekintettel arra, hogy összeállítottam egy kisebb gyakorlati listát egy művészetis színész palánta közreműködésével, bízom abban, hogy a mai találkozásnak haszna is lesz, és nem bizonyul teljes idővesztegetésnek.
Közel tíz percig merülök el a hanyagul összeírt tréning lapjába, amikor tekintetem ismét a karórámra szökken. Ösztönösen körbe pillantok, hogy biztosra vegyem, véletlenül sem ücsörgünk mind ketten a teremben, egymásra várva, és amikor azt konstatálom, hogy változatlanul egyedül vagyok, hátra hajtom a fejem és kissé türelmetlenül a szabadba engedek egy hosszabb lélegzetvételt. Remélem, Zsófi nem feledkezett meg rólam. Egymagamban is nekilátok a gyakorlásnak, de a társaságában bizonyára kevésbé érezném magam komplett idiótának.
Ismét a kezemben tartott papírt kezdem vizsgálni, amikor az eridonos lány váratlanul letelepszik mellettem. Kissé összerezzenek a hirtelen érkezésétől, de közben egy halvány mosoly is felkúszik az arcomra annak jeléül, hogy örömmel veszem, észben tartotta a megbeszélt találkozónkat.
-    Szia! – köszöntöm én is, a kékjeim automatikusan a hangos becsapódással a földre érkező táskára szöknek. – Kicsit lestrapáltnak tűnsz – teszem szóvá a grandiózus kilégzését, majd folytatom. – Hosszú nap? Minden oké? – érdeklődőm felőle, mielőtt felhívja a figyelmét a tréning listám. – Készültem! – jegyzem meg egy villámgyors mosoly és szemöldökemelgetés kíséretében – Ez kérlek szépen néhány feladat, amit a művészetis diákok szoktak elvégezni. Megvannak ám a kapcsolataim – jelentem ki, de nem azért, hogy felvágjak vele, inkább csak azért, hogy néhány bénább tréfával segítsem abban, hogy elszakadjon mind attól, ami a nap során csinált. – És hogy a kérdésedre válaszoljak, igen, gondolatban már elképzeltem valamit, ami ugyan nem teljes, de tervnek megteszi. Mit szólnál ahhoz, ha belemelegítésként egy kis egyszerű asszociációval kezdenénk, ami aztán átmenne asszociatív gondolkodásba? Ezek elvileg segítik fejleszteni a képzeletünket és az észjárásunk sebességét.
 


Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bernáthy Zsófia
INAKTÍV


azért is
offline
RPG hsz: 94
Összes hsz: 123
Írta: 2021. április 24. 01:07 | Link

Natasa
Próba | Outfit

Hosszú nap volt, és fárasztó is, de az egyetlen dolog, ami igazán fel tud tölteni, az a társaság. S bár a Natival való találkozás nem egy hatalmas társasági esemény, mégsem a szobámban kuksoltam, a tankönyvek fölé görnyedve. Arra ráérek majd máskor. Inkább arra fókuszáltam, hogy jól érezzük magunkat, ha már péntek délután, s csináljunk valamit a haszontalan ücsörgés helyett. Szerencsénkre pedig a színjátszósok is mást terveztek péntekre, a terem üres, mi pedig bátran leégethetjük magunkat a bámuló székeknek.
- Hosszú nap - bólintottam, megforgatva a szemeimet is hozzá. - De minden okés. - Bizonyíték képpen halványan el is mosolyodtam. - Neked milyen napod volt? - visszakérdeztem, úgy illik. No meg másból nem lesz beszélgetés.
- Szuper! - Ismét a kezében tartott papírra lestem. Majd pedig - hiszen már úgyis álltam - felugrottam a szinpadra.
- Hiszek neked, ha azt mondod, az majd segít - nevettem fel. Talán még nagyobb amatőr vagyok, mint hittem, mert egy szót sem értek abból, amit Nati mond. Inkább csak leülök az emelvény szélére, és onnan figyelem, ahogy beszél. - Mi lenne, ha ezt most úgyis elmagyaráznád, hogy meg is értsem, mit csinálunk? - Kérdésemben volt egy csepp gúny, ám az inkább saját tudatlanságomnak szólt, mintsem a rellonosnak. - Nem vagyok jártas a színházi cuccokban - vontam vállat.
Persze ezerszer láttam már előadásokat, de mindig csak a nézőtérről figyelve. A szüleim fontosnak tartják a színházat, a tudás és a tiszta vér után a kultúrát tartják legfontosabbnak. Csoda, hogy ennek ellenére engem is érdekel. Bár azért az ötletért talán nem lelkesednék, hogy én vagyok az, akit az emberek bámulnak. Amíg viszont én élvezem, addig csinálni fogom, akármit mondanak a Bernáthy szülők.
- Régóta szeretnél csatlakozni a színjátszóhoz? Vagy miért döntöttél most úgy, hogy belépnél? - érdeklődtem. Közben kezem a papír felé nyújtottam, s odaadta, átfutottam, milyen feladatokat írt össze Natasa "kapcsolata".
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Elijah Kearney
INAKTÍV


katasztrófamágus
offline
RPG hsz: 214
Összes hsz: 971
Írta: 2021. április 30. 23:17 | Link

Polli
találtam neked valami jótNoha, nem feltétlen lenne ezt szabad most megtennem, de nem érdekel, ennyit én is „lázadhatok”. A kör most kicsit pihen, mindenki elfoglalt vagy éppen tagokat toboroznak, így tudom, hogy senkit sem fogok azzal megzavarni, amire készülök. Ugye, onnan tudom én ezt, hogy elhívtak a születésnapjukra, ami szuper volt, aranyos, annak ellenére is, hogy a fura rellonos majdnem megölte a hangulatot kicsit, de túléltük. Na ugye, én arra vettem egy láncot, mert előtte megkérdeztem mást, mit szeret. Aztán csak-csaknem, egy opció volt, az akváriumos szoba, ahol nekem is játszottak, azonban, nem mindenki szereti azt a helyet. Sőt. Nekem is furcsa volt, a mai napig, a hangok pedig nem tiszták, ha pedig valaki játszani akar, nem feltétlen szeretné, ha fals lenne, még ha amúgy fel is lehet ismerni. Mert fel lehet. No de, oda se neki, én keresgéltem. Azonban valahogy ez nagyon lehetetlen küldetésnek tűnt, ugyanis minden találtam, csak az nem, amit kellett. A megoldás jóval később, a szülinap után sokkal és váratlanul érkezett. A zenekedvelőbb és művelők örömére szereztek be az előadásokhoz és gyakorláshoz egy zongorát, nem olyan nagy cucc, nem az a nagy darab, de szépen szól. Ezt onnan tudom, hogy amikor erre jártam, valaki épp játszott rajta, így tudtam meg, hogy van ugyebár. Ha akkor másik irányba megyek, akkor sosem. Kellemetlen.
Ezt most viszont fel tudom használni, így kértem meg Pollit, hogy jöjjön velem.
- Nos, most, hogy kiderült, túl tudtam élni a nagy vizsgát, végre volt időm keresni – nem akarom nagyon megzavarni abban, amit tesz, terveim szerint csak megmutatom neki, onnantól pedig az övé a terep, ha most nem is akar gyakorolni. Elvégre, nem kötelező, viszont, szerintem örülni fog neki és nincs víz alatt sem. A padlón áll, a lábacskáin, szék előtte. Az előbb, mielőtt megkerestem, belestem, van-e valaki bent, de senki, miénk a terep.
- Miután minden sarkot átlestem és majdnem feladtam, a reménysugár létezik. Szóval, remélem örülni fogsz neki. És ezzel egy időben, megmutatom a próbatermet is – nem nagy hely, nem nagy cucc, de érdekesnek érdekes szokott lenni. Közelebb érve aztán, megáll az ajtó előtt és kinyitom előtte, hogy körbe tudjon nézni, ha nem is megy azonnal be.
- Tádááá! Ott a szélén van a lényeg – mutatok végül a zongora felé egyenesen. Hagyok neki időt, addig az ajtófélfának támaszkodom.
Hozzászólásai ebben a témában

Amikor bajban vagyok, énekelek.
Aztán rájövök, hogy a hangom igazából sokkal rosszabb, mint a helyzetem.
Bernáthy Zsófia
INAKTÍV


azért is
offline
RPG hsz: 94
Összes hsz: 123
Írta: 2021. május 5. 21:41 | Link

Lucas
Próbán | Outfit

Nem volt jó kedvem. Mostanában nagyon kevésszer volt. Persze volt nyomós oka a mélabús hangulatomnak, mégsem bírtam már ki mosoly nélkül tovább. Ezért is mentem bele, hogy besegítek a színdarabban. Merthogy ember között mindig jobb a hangulat. Csak egy kicsike szerepről van szó, de nem is ez a lényeg, hanem a hangulat.
Még jobban megörültem, amikor megtudtam, hogy Lucas haverom is részt vesz a projectben. Régen beszéltünk, és reméltem, hogy így legalább lesz alkalmunk. Barátokkal pedig minden bulisabb. Csak azt nem vettem számításba, hogy a navinés sem élete legjobb időszakát éli. Mindössze pletykákat hallottam arról, mi történt köztük a Varga csajjal, a pletykákra pedig nem szoktam foglalkozni. Minek? Az emberek fantáziája annyi mindent tud hozzápakolni a valósághoz. Ám ha azt tudtam volna, mi van pontosan Lucasszal, talán nem ordítok rá.
- A te sorod jön! Lucas!? Nem tudnál figyelni végre? - Nem először szóltam neki, hangom pedig igen élesen csattant, mikor ötödjére szóltam neki. A türelem nem tartozik a legnagyobb erényeim közé, ám azt hiszem, eleget vártam, hogy haverom összeszedje magát végre.
A színpad egyik szélén álltam, s míg neki mögülem kellett volna belépnie, nekem elmenekülni a másik oldalra. Azonban míg én oda-vissza rohangáltam a színpadon, Lucas nem mozdult - fene tudja hol járt az esze! Semmiképp se voltam neki hálás a nem tervezett futóedzésért, egy idő után pedig betelt a pohár. Az amúgyis szar hangulatomra rátett egy lapáttal, hogy az eredetileg bulinak tervezett program átfordult az ellenkezőjébe.
- Merlin szakállára, mi bajod van? - Hangom nagyot csattant a srác által hagyott csendben, arcomról pedig könnyedén leolvashatta, hogy elegem volt az egész próbából. A kezembe gyűrt szöveg is nagyot csattant a combomon. Mintha a többieket is megijesztettem volna a hirtelen felcsattanással, mert mindenki más is elhallgatott, és megrökönyödve bámultak rám. Már csak Lucason múlt, hogy válaszol-e nekem, mielőtt a tanár kiküld levegőzni.
Utoljára módosította:Bernáthy Zsófia, 2021. május 5. 21:42 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lucas M. Deighton
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 214
Összes hsz: 267
Írta: 2021. május 6. 13:52 | Link

Zsófi

Nem voltam színjátszós, de amikor a VAV után választanom kellett, hogy mégis merre és hova tovább, a választásom a művészetre, s azon belül is a színészetre esett. Azt gondoltam, hogy ehhez nem különösképp kell orvosdoktorprofesszornak lennem, és ebből talán sikerül majd kihoznom magamból valamit. Ez a szak viszont azzal járt, hogy gyakoroljam is a színészmesterséget, még ha nem is voltam a szó szoros értelmében tag. Szerencsére, indult is egy projekt, ahová szükség volt néhány emberre, így magam is jelentkeztem. Akkor még jó mókának tűnt, csak azt nem gondoltam, hogy rá pár héttel majd Olívia kettétör, mint egy ropiszálat. Éppen ezért hiába is volt ott sok ismerős arc, köztük Zsófi, erre a próbára nem, hogy nem készültem fel, de igazából nem is érdekelt. Testben ott voltam, lehet, hogy mozgott a mellkasom, jelezve, hogy kapok még levegőt, de lélekben valahol egész máshol jártam.
Elkeseredve merengtem az egyik sarokba, mintha beszűkült volna a tudatom, már csak arra kaptam fel a fejem, amikor Zsófi rám ordított. Értetlenül kaptam fel rá a tekintetem, egy kicsit össze is ráncoltam a homlokomat, amikor ráeszméltem, hogy bizony tényleg rám morrant a csaj.
- Neked mi a szar bajod van? Mit ordibálsz? - kérdeztem dühösen vissza, de láttam, hogy ekkor már mindenki minket figyelt, s mintha néhányan a fejüket csóválták volna velem kapcsolatban. Ennyi pedig pont elég volt ahhoz, hogy hirtelen elszakadjon az a vékony cérnaszál. - Hogy mi a bajom? Te vagy a bajom, hogy itt üvöltözöl, meg ez a szar díszlet, ki tervezte ezt? Jó, hogy nem dől le az a hülye fal ott, meg sincs rendesen támasztva, a por meg kavarog a pofámba, mert itt nem szokás takarítani! Ti meg megint nem tudjátok a szöveget, mégis csak velem cseszekszik mindenki, hát akkor csináljátok meg nélkülem - idegesen csaptam a szövegkönyvet a földhöz, s leugrottam a színpadról, hogy eltűnjek, pechemre kicsit kiment a bokám, így a nagy sietség helyett, káromkodva bicegtem az egyik székhez.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bernáthy Zsófia
INAKTÍV


azért is
offline
RPG hsz: 94
Összes hsz: 123
Írta: 2021. május 7. 23:24 | Link

Lucas
Próbán | Outfit

Nagyon vékony jégen táncolt az, aki engem felbosszantott, mikor rossz kedvem volt. Ami pedig igazán ki tudott hozni a sodromból, mikor valaki elrontotta mások szórakozását. Mivel pedig a darab számomra csakis szórakozás volt, egyáltalán nem néztem jó szemmel navinés haverom viselkedését.
Néha kell az embereknek, hogy valaki rájuk szóljon, ám nem mindenki tolerálja, ha ezt ordítva teszik meg. Lucas sem lelkesedett az ötletért, hogy arcába ordítok. Mikor viszont nem felelt, nem mozdult, akaratlanul is kiengedtem a hangomat. Az utolsó csepp volt a pohárban, az, hogy keresztbe tesz az egyetlen alkalomnak, amikor kiengedhetném a gőzt. Végül pedig rajta vezettem le a hónapok óta bennem gyűlő dühöt és feszültséget.
- Ötször szóltam! Rossza füled? Csak úgy hallod meg, ha ordítok!? - Sosem hasonlítottam anyukámra, egyedül az a vonásunk volt közös, ahogy szemöldökünk össze ugrott mikor dühösek vagyunk. Lucas felé is pont ilyen arckifejezéssel fordultam. Szemöldökeim hirtelen nagyon közel kerültek egymáshoz, s homlokom
is ráncokba ugrott. - Háromszor mondtam el a végszót, egyszer sem tűnt fel!? - A kérdés költői volt hiszen pontosan láttam, hogy nem tűnt fel neki.
Ahogy a szövegkönyv csattant a földön tátott szájjal néztem a fiú után. Szemeim követték, ahogy elindult kifelé, és már tértem volna vissza a próbához. Ám az hogy leült, nem hagyott nekem békét. A jelenléte nem hagyta, hogy elengedjem szavait. Én is leugrottam az emelvényről, és alig pár lépéssel már ismét előtte álltam. Szemem sarkából közben elkaptam az első sor szélén ülő csaj tekintetét. A vöröske lehetett az, aki a díszletet tervezte, mert Lucas megjegyzésére arcát tenyereibe fektette, barátnője pedig azonnal oda is lépett hozzá, hogy vigasztalni kezdje.
- Te vagy az, aki nem tudja a szövegét, Lucas - kicsit vissza vettem a hangerőből. Szavaim azért még mindig erőteljesen visszhangoztak a próbateremben, s dühös arckifejezésem sem tűnt el. - Attól, hogy neked szar napod van, nem kell faszfejnek lenni, és mások napját is elrontani - mutattam a pityergő művészcsajszi felé. - Ha ennyire nem vagy képes együttműködni, inkább ne is gyere legközelebb! - nyomatékosításkén még fújtattam is egyet. - Ha pedig ennyire zavar a por, takaríts fel te! - karom a sarokban álló partvis felé lendült.
- Mi akarsz tőlünk? - kérdeztem végül kis szünet után, a mellkasomon összefont karokkal. - Folytathatnánk végre a próbát?! - fordultam most már az egész csapat felé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lucas M. Deighton
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 214
Összes hsz: 267
Írta: 2021. május 26. 14:57 | Link

Zsófi

Annyira magam alatt voltam, a gondolataim olyan szinten jártak máshol, hogy képtelen voltam összpontosítani, s koncentrálni a próbára. Emiatt persze mások itták meg a levét, s bár Zsófi többször is próbált figyelmeztetni, képtelen voltam arra, hogy hozzak egy megszokott szintet, s a végén már csak az ordítására kaptam fel a fejem.
Tulajdonképp igaza volt, teljesen jogos volt a felháborodása, de mindezt ott és abban a pillanatban nem tudtam megfelelően kezelni, nem láttam át a szitut, csak azt éreztem, hogy nem elég az, ami történt, most még Zsófi is belém rúg egyet. - Fogd már be, mit rikácsolsz? - vetettem vissza dühösen a szavakat, s annyira felidegesített, hogy nem tudtam tovább kordában tartani az indulataimat. Dühödten csaptam földhöz a szöveget, majd nagyon csúnya hangnemben vágtam a fejükhöz sok mindent, s ott is akartam hagyni őket, ha nem sikerül olyan szerencsétlenül landolnom a színpadról. Emiatt csak az egyik székig jutottam, káromkodtam is magam elé, majd leülve felhúztam a nadrágom szárát, hogy megnézzem a bokámat.
Zsófi persze csak utánam jött, s lökte nekem, hogy mit nem tudok, mintha ezzel ne lettem volna tisztában. Csak épp erre a kioktatásra nem volt most szükségem, kezdett hasogatni a fejem is tőle. - Ne aggódj, nem fogok többé jönni - mondtam komolyan, s miután visszahúztam a nadrágomat, felegyenesedve néztem Zsófi szemeibe. - Szerintem Te is visszavehetnél, mert nem vagy itt főnök. És láthatóan Te se vagy különb nálam - jegyeztem meg, utalva a stílusára, mert Ő sem tűnt úgy, mint aki normálisan akarna velem beszélni. Pedig talán pont arra lett volna szükségem, hogy egy baráti szó hagyja el a száját, de nem. Csak az ment, hogy leugassa a fejemet.Hátra fordultam közben, mert eltűnt a tárcám, de hiába néztem az ülést, ott nem volt, s a földön sem hevert. Eközben Zsófi mintha visszavett volna a lendületéből, bár már nem hatott meg, épp elég bajom volt ahhoz, hogy tovább húzzák az idegeimet. - Jajj hagyj már Zsófi, semmit nem akarok tőletek. Nem akarok próbálni se, itt se akarok lenni. Csináljátok meg nélkülem  - mondtam, s ledobtam magam az egyik székbe, de csak bámultam előre. Le kellett volna lépnem, de hova? Pénz nélkül még Bogolyfalvát se tudtam volna elhagyni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bernáthy Zsófia
INAKTÍV


azért is
offline
RPG hsz: 94
Összes hsz: 123
Írta: 2021. június 18. 11:54 | Link

Lucas
Próbán | Outfit

Rossz tulajdonságom, hogy másokon töltöm ki a mérgemet. Fene tud viszont figyelni másokra, mikor szétpattan az agya! Ráadásul ebben a helyzetben valaki más volt, aki feldühített, így teljesen jogos, hogy ezt a képébe is vágom. Pláne, amikor még ő van megsértve, amiért nem teszi a dolgát.
- Azért rikácsolok, mert nem értem, miért vagy, ha nem teszed a dolgod! -
A rikácsolok szó különösen sértett, és abban a pillanatban tényleg azt kívántam, hogy Lucas tűnjön el onnan. Összefont karokkal álltam a színpadon. Ha egy képeskönyvben lettem volna, az orromból fehéren szállt volna ki a levegő, ahogy fújtattam egyet. Szemeim közben Lucasra estek, s végig követték, ahogy leugrik az emelvényről. Ahelyett, hogy hagytam volna békén, a vörös gőzzel telt agyam inkább úgy döntött, utánamegyek, s folytatjuk a nézőtéren a műsort, amit már elkezdtünk.
Kijelentésére elégedetten bólintottam. Nem lesz, aki megzavarjon. Csak az nem jutott ott eszembe, hogy más nem tudja Lucas szerepét, no meg, hogy mennyire nem akarta eljátszani azt senki a navinésen kívül. Ha őszinte akarok lenni, nem is érdekelt a darab a veszekedés közben, nem érdekelt, hogy feltartjuk a próbát, hogy folytathatnánk Lucas nélkül is, ha én annyiban hagynám az egészet. Jól esett kiadni a mérgemet, a feszültséget, haverom pedig tökéletes táptalaj volt erre.
- Mindenben is különb vagyok! - csattantam fel ismét. Egyáltalán nem vettem észre, hogy valóban pont úgy viselkedem, s míg őt azzal vádoltam, hogy feltartja a próbát, én is pontosan úgy feltartottam, mint ő. Pont úgy kiabáltam rá, ok nélkül, és dühös tekintettem én is elijesztettem egy háztársamat, akárcsak ő a díszlettervezőt.
- Tökéletesen megcsináljuk nélküled is! -Szemeimet az övéibe fúrtam pár pillanatra, majd fordultam is meg, hogy a színpadra visszatérve folytathassuk a próbát.
A teremben mindenki haláli csendben állt, s hol rám bámultak, hogy Lucasra, néhányan pedig a még mindig síró díszletes csajra. A rendező srác volt az egyetlen, aki próbálta összeszedni a csapatot, kisebb-nagyobb sikerrel. Mert néhányan mintha élvezték is volna a műsort. Páran elhelyezkedtek a nézőtéren, s onnan figyeltek minket, páran a színpad szélén telepedtek le. Egy-két ember volt, aki folytatta volna a próbát, ám az elsős navinés lányka, akinek mellém kellett volna állnia, mintha megszeppenve inkább hátrált volna tőlem.
Körbenéztem a termen, és szemeim kin akadnak meg? Hát nem megint Lucason? Valamiért idegesített már csak a jelenléte is, az, ahogy ott ült, bekussolva teljesen. Barnáimat mélyen az övéibe fúrtam, tekintetemben pedig minden haragom benne volt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lucas M. Deighton
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 214
Összes hsz: 267
Írta: 2021. július 29. 15:40 | Link

Zsófi

Zsófival jóban voltam, egészen mostanáig, mert ezt nem igen tudtam elviselni, hogy ilyen hangnemben és stílusban üvöltözött velem. Meg volt a magam baja, nem hiányzott még az is, hogy ez a megkergült lány is így óbégasson a fülembe, olyan felsőbbrendű stílust felöltve, mintha nem is tudom, ki lenne. Úgy viselkedett, mint valami kiképző egy táborban, ez pedig nagyon is felkorbácsolta a dühömet, nem is volt kedvem maradni, pechemre azonban ahogy távozni próbáltam, sikerült rosszul ugranom, s így már a fejem mellé a lábam is fájhatott. - Ó, hát igen. Valóban kegyed nagyságossága olyan hatalmas, hogy az arcodnak sem elég ez a kétszárnyú ajtó baszki - vetettem oda gúnyosan, hihetetlen, mert nem így ismertem meg Zsófit, de kiderült, hogy nem is olyan jófej csaj, mint amilyennek tűnt. - Hát akkor csináljátok, ne a szád járjon! - morrantam oda ingerülten, de sokáig nem jutottam, annyira sajgott a bokám, hogy a legközelebbi székben dobtam el magam, s le is rúgtam a cipőm, hogy megnézzem, mi a helyzet. Kezdett kicsit dagadni, ám a fájdalom ellenére az is jobban zavart, hogy úgy éreztem, néznek. S amikor felemeltem a pillantásom, a színjátszókörösök, na meg Missz Tökéletesség tekintete vetült rám, úgy, mintha olyan óriási nagy bűnt követtem volna el.- Mit bámultok? Nem láttatok még embert? - morrantam oda dühösen, majd inkább fogtam a cipőm, s zokniban fordítottam hátat a stábnak, majd le is léptem erről a pokoli helyszínről.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Marina Darik
Független boszorkány, Végzett Diák


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 463
Összes hsz: 757
Írta: 2021. augusztus 29. 23:16 | Link


#csajoseste
#sütimegminden
#énvásároltambe
#Léda


Oké, szóval ez az időszak az volt, amikor mindenki a könyvtárban bújta a könyveket, meg hajnalig nyalta a füzeteit, hogy még egy kis információt kisajtoljon magából. Csakhogy Marina Darikot sose érdekelték úgy a jegyei. Persze szerette, ha vannak random felugró információk a fejében, mint ahogy most is ott tombolt Jessie J benne mintha muszáj lenne, de azért nem stresszelt rá a témára. Nem úgy, mint drága barátosnéja, szóval mint jó barátnő nagyon is muszáj volt neki elterelnie a gondolatait. Lokival egyszerű lett volna. Egy doboz cukorka meg egy jó kis verseny érte, és máris szumó jelmezben próbálnak kétszáz métert futni. Kende meg… na hát Kende nem parázós. De Léda kicsit más. Léda… lány.
Hatalmas lendülettel tárta szét az ajtó mindkét szárnyát. Karjain a papírszatyrok ütemesen doboltak, miközben csípőt rázva mint egy igazi popsztár sétált előre fele. Móricnak hála tökéletesen tudta, hogy a terem üres lesz, sőt azt is, hogy ennél jobb hely nincs is egy ilyen csajos bigyó megtartásának. Vagyis hogy ezt nem kérdezte meg így, de leírás alapján tökéletes volt. Bár ha jobban belegondolt, lehet hogy a szöszke azt hitte randija lesz.
- Vettem mindent is. Olyat is amit mondtál, meg amit nem mondtál, mert tudom, hogy írtál listát, de tudod azt beleraktam az egyik könyvembe, amit meg kölcsön adtam valakinek, szóval totálisan meg voltam lőve, hogy mi kell, meg mi nem. Deee a nő a boltban nagyon segítő volt, szóval tutira biztos vagyok benne, hogy mindenünk lesz - magyarázott a barna már azelőtt, hogy egyáltalán köszönt volna. Ez nála már csak így szokott menni. Menet közben ledobta a lábbelijét, és a puffokhoz sétálva az egyik zacskót letette a földre, míg a másikat nemes egyszerűséggel kiborította az ülőalkalmatosságra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Egervári Léda
KARANTÉN


Egérke
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 329
Írta: 2021. augusztus 29. 23:28 | Link

Rina
színjátszósok nélküli színpadon // csillagtan vizsga előtt 37 órával

Csend, csend és csend. Mondjuk az nem is zavarná, ha hangzavar lenne. Ami miatt igazán tetszett neki ez az hely és az ötlet, hogy itt tanuljanak, hogy egyedül lehettek.
Szóval csillagok. Meg csillagképek. Sok pötty az égen, szép-szép, de ugyan kit érdekel? Úgy tűnik, egy év nem volt elég ahhoz, hogy kiheverje az előző évi traumatikus csillagtan vizsgaélményét, az idei máris az ajtón kopogtatott.
Megkönnyebbülve pillantott fel az ajtó kitárására. Végre itt van valaki, aki megmentheti. Ha már csak annyival, hogy egy picit lazítson. a feje már zsongott a sok csillagképtől.
- De hát pont azért írtam a listát, hogy ne kelljen ekkora szatyrokkal cipekedned - vigyorgott rá a csomagokkal ingázó lányra. Kicsit úgy nézett ki, mint egy libikóka. Egyszer az egyik kezében lévő szatyrok értek a térdéig, aztán a másik oldalán, miközben egymásnak összekoccanva érdekes és felemelő szimfóniával töltötték meg a termet.
- Mutasd, mit hoztál! Megvan minden? Az a csillogós arcmaszk, amit múltkor kinéztem a kereskedésben. Azt mondták, olyan bájitalt is belekevertek, ami frissé és üdévé teszi a bőrt legalább egy hónapig. Olyan lesz, mintha csillognál! - Már turkált és kotort a szatyrokban. Egyikből a másikba bújt át, szinte az egész fejét belemerítette a sok édesség és szépségápolási termékek közt, amíg az egyik szatyorban valami másba nem ütközött. - Hát ez meg? - emelte fel az üveget, aminek csodálatos módon még nem is hallotta a koccanását idefele jövet.
Utoljára módosította:Egervári Léda, 2021. augusztus 29. 23:29 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Marina Darik
Független boszorkány, Végzett Diák


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 463
Összes hsz: 757
Írta: 2021. augusztus 29. 23:46 | Link


#csajoseste
#sütimegminden
#énvásároltambe
#LédaCsak legyintett egyet a megjegyzésre. Aki egy kicsit is ismerte, pontosan tudta, hogy mennyire aranyhal. Hát csak rá kellett nézni. Vagy egy percig hallgatni ahogy csacsog. Sokan már azután feladták a barátkozást vele.
- Vettem több félét is. Mert hogy nem tudtam melyiket akarod, de nézd, van ilyen rózsaszín, meg lila, meg uuu, hát ezt nem tudtam ott hagyni - kapott a kezei közé egy tasakot, és nyomkodni kezdte a folyadékot benne. - Nézd meg, olyan mint a sellők pikkelye, hát nem tök menő? - nevetgélt gyerekes mosollyal az arcán. Mint ahogy egy igazi halat, őt is lefoglalta az a csillogó cuccmák, szóval még mindig nézegette, amikor a Léda a többi zacskó felé kacsintgatott. - Meg volt olyan, ami csillog a sötétben, azt is megpróbálhatjuk - magyarázta, majd a lány kérdésére felnézett.
- Hihihi - kuncogott, és a kezében lévő tasakokat is mind eldobta egyszeriben. Közelebb sétált Lédához, és óvatosan átkarolta a vállát, mintha valami nagy titokba készülne beavatni. Mert hát jah. Az volt. - Ez kérlek szépen eredeti dán sör - emelt ki minden szót Marina. Annyiszor hagyta már el ez a mondat a száját, hogy már simán kiejtette akcentus nélkül is. - A legfinomabb ital ami a földön megtalálható. Ittál már magyar sört? Mert akkor azok után csak még jobb lesz, I promise - magyarázta a barna.
- Én azt javaslom, hogy bontsunk is meg egyet. Mármint hogy személyenként - nevetgélt. Még hogy ő elfelezzen egy sört valakivel, már csak az hiányzik. Kikapta a szatyorból a másik dobozt. - Pöccintsd felfele - mutatta, és az isteni hangra még a karja is libabőrös lett.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Egervári Léda
KARANTÉN


Egérke
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 329
Írta: 2021. augusztus 30. 13:15 | Link

Rina
színjátszósok nélküli színpadon // csillagtan vizsga előtt 37 órával

Csillogott a szeme, ahogyan mámortól ittasan figyelte, mik kerülnek elő a szatyrokból. Na meg persze Rina kezében lévő csillámos, sellőpikkelyes löttyöt is. Alapjáraton elég undorító lenne, nyilván, ha bájitaltanon lennének, de így annyira csodálatosan nézett ki, hogy már el is felejtette a csillagokat. Ajajj, nem lesz ez így jó...
- Se magyart, se dánt se semmi ilyesmit. Vagyis, talán mikor kicsi voltam. Egyszer beleittam apáéba. Nem igen tudtam, mi az, de elég szar volt, őszintén szólva. Meg egyébként is nagyon kikaptam érte anno - magyarázta, miközben elég ferde szemmel méregette a maga elé tartott üveget. Jó, hát szép volt a dizájn, de a tartalommal kapcsolatban már határozottan kétségei voltak.
- Nem is tudom, Rina, lehet inkább el kellene felezni egyet. Az elején. - Biztos volt benne, hogyha neki nem fog tetszeni, Marina gond nélkül megissza a maradékot, még észre sem venné, hogy feleztek vagy sem. Szóval ez elég jó stratégiának tűnt.
Fogta a bolyhos tollát és a könyvbe rakta. Be is csukta azonnal és félretolta a színpad szélére.
- Valahol láttam hátul amúgy gramofont is. Rakjunk be valamit. Várj! - Felpattant és a színfalak mögé rohant. Gramofon helyett azonban a kellékek és jelmezek között találta magát.
- Ezt nézd Rina! - kiabálta előre, és már húzta is fel a nagy karimás kalapot és a tollas, rózsaszín boát a nyakába, hogy csípőjét illegetve divatbemutatóra induljon barátnőjéhez.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Marina Darik
Független boszorkány, Végzett Diák


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 463
Összes hsz: 757
Írta: 2021. augusztus 30. 18:21 | Link


#csajoseste
#sütimegminden
#énvásároltambe
#LédaHa nem lett volna még mindenkinek egyértelmű, Marina imádta a sört. Főleg ami még szülőhazájából való is volt. Szóval szó se lehetett róla, hogy kedvenc kelléke nélkül jöjjön el erre a csajos estécskére. Hiszen ez adta az alap hangulatot a bulihoz, amit terveztek.
- Még jó, hogy most senki nincs itt, akitől kikapj. Meg amúgy is, a dánoknál tizennégy éves kor felett alap, hogy te is iszol. Kell a viking vérünknek. Karácsonykor konkrét ünnepünk van arra, hogy megérkeznek a Tuborg Julebryg-k - magyarázta, de aztán elhúzta a száját, és engedett a lánynak, hogy csak egyet bontsanak meg. Komolyan ennyi erővel bevonulhatna az egyik templomba, hogy olyan fekete-fehér hacukás izé legyen.
Amíg barátnője hátraszaladt, ránézett a tanulnivalójára. Csak hogy tudja mivel versenyzik, mert azért ha egy Sárkánytanra magolt volna a kis levitás biztos békén hagyta volna, és még maga kérdezte volna ki, hogy néhány tanács után otthagyja. De ez csak Csillagtan volt. Easy. Elég néha kimenni nézni a csillagokat. Ha elég sokat isznak talán fel is veti neki, hogy tegyék meg.
Amint meglátta barátnőjét nevetésben tört ki. - Kész Marilyn Monroe vagy - röhögött, aztán lehajolt a kupachoz, és kikapott onnan egy rúzst. - Várj egy kicsit, segítek rajta - lépett közelebb, és gyakorlott mozdulatokkal felkente Léda szájára az élénk lila színt.
- Well... nem illik a bőrtónusodhoz - ingatta a fejét, és előkapta tartójából méregzöld pálcáját, hogy inkább mégis eltüntesse a kreálmányát a lányról. - Inkább tegyünk fel valami... bigyót. Igazából nekem mindegy, hogy mit, totálisan hallgatok rád - jelentette ki nemes egyszerűséggel. Egy időben sokat adott a külsejére, meg az anyja is nagyon lányosnak nevelte, de amióta két srác a legjobb barátja csak a létminimumot biztosította a bőre számára. Szomorú.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Egervári Léda
KARANTÉN


Egérke
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 329
Írta: 2021. augusztus 30. 18:40 | Link

Rina
színjátszósok nélküli színpadon // csillagtan vizsga előtt 37 órával

Még meg is hajolt a dicséretre, kalapját is magán tartotta és szélesen vigyorgott a lányra. Hát tudja ő, hogy Marylin Monroe, már csak szőkére kellett volna festenie a haját. Fúúj.
- Várj, hadd nézzem meg - kapott fel egy tükröt a kupacbl, miközben ajkaival cuppantott egyet és kiigazgatta a színt. Majd vágott egy grimaszt, és Marinára nézett. - Igazad van, túl barna a bőröm - tartotta is a száját a varázslatra, hogy eltűnjön a szörnyűség a szájáról. - Nézzük inkább ki valamelyik maszkot, igazad van. Csak előtte tisztítsuk meg az arcunk meg minden. Ahj, várj, ehhez már tényleg kell valami zene - huppant le a csomagok és a tancuccai mellé, hogy megkeresse pálcáját. Egy pillanatra rásandított a csillagtan könyvére, majd némi bűntudattal arrébb tolta. Holnap még tanulhat egész nap rá.
- Invito gramofon! - Csak remélte, hogy beválik a varázslat, még éppen gyakorló stádiumban volt, de Marina olyan könnyedén igézte le róla a rúzst, hogy neki is fel kellett valamivel vágnia.
A gramofon azonban hallhatóan megmozdult, de csak a színpad széléig vonszolta el a magát, ott aztán nagy nehezen, mint akinek az élet is fáj, lehuppant és nem is volt többet hajlandó mozdulni.
- A fenébe - kommentelte bosszúsan az eseményeket, majd inkább, hogy ne is figyeljenek fel szerencsétlenkedésére, tovább is terelte a témát. - Te Rina, mi az a Tuborg Dzsujlbrgk... izé. Szóval az, amit mondtál. Úristen, hoztál gumicukrot?? - kiáltott fel izgatottan, miközben kiemelte a szivárványszínű keserűcukorkát. - Te tényleg felvásároltad az egész boltot - nevetett, miközben felemelte az egyik zacskó mellől a színes sellőpikkelyszerű csillámos kotyvalékot és vigyorogva nézett a lányra. - Ehhez mit szólsz? Kipróbáljuk ezt?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Marina Darik
Független boszorkány, Végzett Diák


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 463
Összes hsz: 757
Írta: 2021. augusztus 30. 18:55 | Link


#csajoseste
#sütimegminden
#énvásároltambe
#LédaArra kapta a fejét, amerről a hangokat hallotta, és végig is nézte ahogy a gramofon végül megérkezik a helyére. Majd minden tétovázás nélkül pattant elé, hogy valamelyik lemezt feltegye. Szerette ezeket a mugli kütyüket. Bár rohadtul nem értett hozzájuk - ezt ki sem tudná jobban biztosítani mint drága barátja Létai Roland, aki gyakorta rakta rendbe a telefonját.
- Tuborg Julebryg - javította ki reflexszerűen a barna, de úgy bele volt mélyedve a megfelelő zene megtalálásával, hogy még csak igazán elhűlni se volt ideje. - Az a karácsonyi sörünk. Limitált kiadású, csak november közepétől karácsonyig árulják. Amikor az első kamion megérkezik Koppenhágába mindenki kék mikulássapkát húz, iszik meg énekel. Meg persze segíteni is szoktunk a kamionosoknak lepakolni. És közben énekelni. Szóval ez körülbelül olyan nagy ünnep mint maga a karácsony - magyarázta, miközben felrakott egy ABBA lemezt. Mi más lenne megfelelőbb egy csajos estéhez?
- Nem tudtam, hogy melyiket szereted, szóval hoztam savanyút, édeset meg olyan hosszú de rossz izűt is - lépkedett vissza a saját kis kupacukhoz, miközben elindultak a legjobb slágerek.
- Naná, hogy azt! - vigyorgott mint a tejbe tök, és az egyik szatyorból kihúzott egy micellás vizet. - Ha feltesszük azt a maszkot, utána be is süthetem a hajad ha gondolod. Az mondjuk saját szettből van, de esküszöm nem annyira mocskos. Néha napján még meg is szoktam tisztítani. Az ilyen kütyüimre vigyázok, mert tudom hogy a mugli bigyók nagyon érzékenyek. Főleg az én közelségemre. Te értesz ezekhez a telekommunikációs eszközökhöz? Nem. Várj, hogy is hívjátok? - csapkodta meg a homlokát a sminklemosó koronggal. - Ja igen, mobil. Szóval van olyanod? - kenegette tovább a bőrét.  
Utoljára módosította:Marina Darik, 2021. augusztus 30. 19:13 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Egervári Léda
KARANTÉN


Egérke
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 329
Írta: 2021. augusztus 30. 19:26 | Link

Rina
színjátszósok nélküli színpadon // csillagtan vizsga előtt 37 órával

Szóval vajon menőnek érezte magát, mert egy felsőbbéves rellonos diák épp zenét tesz be az ő csajos estéjükhöz? Naná! És ez az érzés majdnem teljesen elnyomta a vizsgák miatt érzett szorongását is. Inkább csak hálás volt, hogy nem tette szóvá a bénaságát, de hát idejötte előtt is csak a minisztériumban látott varázslatot. Otthon szigorúan tilos volt mindennemű varázslat. Azóta rájött, hogy azért, mert apja kvibli. Persze erről sosem beszéltek. Még Zalánnal sem. Inkább csak elszólásokból és reakciókból jött rá ő is.
- A legjobbat hagyjuk majd a legvégére, mert akkor jó lesz a szájízünk - vigyorgott szélesen. Úgy érezte magát, mint ők azon a karácsonyi sörpakoláson. - Miért szeretitek ennyire ezt a sört? Olyan... keserű. Mintha romlott lenne vagy nem is tudom.- Legalábbis emlékeiben pont úgy élt az élmény, és őszintén nem volt kedve még egyszer megkóstolni ezt, hogy aztán kirázza a hideg.
Felhúzta a hajráfát, miközben csípőjét a zene ritmusára ringatta, majd egy tappancsot nyújtott ő is az arctisztóhoz, hogy aztán szépen lemossa ő is a sok mocskot, amit a csillagtan hagyott a bőrén.
- Hogy mikhez? - nézett rá tényleg meghökkenve, még a tisztogatást is abbahagyta, úgy próbálta megfejteni, vajon mi az a telekommunikációs eszköz. - Ja, hogy mobil! - nevetett fel jókedvűen. - Persze, anyával ezen szoktam beszélni. Varázstalan, szóval a bagoly egyébként is nagyon fura lenne neki. Apa meg nem szereti, ha bármilyen varázslatos dolog van otthon. Kell vele segítség? - vont vállat, majd a tappancsot a földre dobva, felvette az egyik zacskót. - Tök nehéz volt megoldani itt a töltést konnektorok nélkül. Nem is tudom, hogy tudod bekapcsolni a hajvasalót, az csak konnektorosan működik, még rúnáztatva is, nem?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Marina Darik
Független boszorkány, Végzett Diák


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 463
Összes hsz: 757
Írta: 2021. augusztus 30. 19:47 | Link


#csajoseste
#sütimegminden
#énvásároltambe
#LédaHápogni kezdett a felvetésre. - A sör csak akkor keserű, ha rossz. Kóstoltam olyan olcsó magyart, és ne hari, de én magam is kiönteném azt a mocskot. Nono. Ezt kóstold meg - nyújtotta újra a kibontott dobozt Léda felé. - Csak egy kortyot. Adj neki egyetlen esélyt, kérlek - kérlelte Marina, és még alsó ajkát is lebiggyesztette mint egy kiskutya.
Igazán nehezére esett megszülni azt a szót. Valahogy sehogy sem állt a szájára. Mármint persze sose kellett igazán használnia a sulis évei előtt, de akkor is. A walkmenjét is inkább megbütykölte, csak hogy mindent is tudjon rajta hallgatni. Már csak egyedül a mozgóképkultúrára volt kíváncsi amiről a mugliismereten hallott. - Hát a telefont nehezebben. Az a szerencse, hogy nem sokat használom, és így kevésbé merül. Van hogy észre sem veszem, hogy kikapcsolt - vont vállat. Azon már nem is csodálkozott, hogy Léda családjánál nem szokás a mágia. Egyre több mugliszületésűvel ismerkedik meg. Először furcsa volt belegondolni, hogy másképp is lehet, mint náluk, de hát Lokiék aranyvérűként is néha egész mugliként viselkedtek.
- Viszont a hajsütőre egy másféle módszerem van - húzta be a nyakát a barna, és talárja zsebébe nyújt óvatosan. - Jeg er så ked af, at jeg vækkede dig - gügyögött a kis állathoz a lány, és megsimította a szalamandra fejét. Aztán Léda felé nyújtotta. - Ő itt Surtr. Egy bájital hatására szokott lángra kapni néha. Úgy mentettem meg. Azóta pedig folyton velem van. Csak ne mond el, mert a tanárok nagyon nem szeretik. Állítólag csak a szobámban lehetne - húzta el a száját a barna. Mégis hogy várják el egy ilyen mozgékony kis lénytől, hogy folyton négy fal között legyen?
Utoljára módosította:Marina Darik, 2021. augusztus 30. 19:48 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Egervári Léda
KARANTÉN


Egérke
offline
RPG hsz: 65
Összes hsz: 329
Írta: 2021. augusztus 30. 20:04 | Link

Rina
színjátszósok nélküli színpadon // csillagtan vizsga előtt 37 órával

Húzta a száját a sörre. Tényleg nagyon rossz élmény volt, és hát na, Léda bizony nem szerette a kellemetlen dolgokat. Pláne megismételni. De Marina annyira kérlelte, hogy nem is tudott neki ellentmondani.
- Ahj, na jó, de csak egy korty - nyúlt óvatosan az üvegért. Mielőtt azonban még belekóstolt volna, először megszagolta a löttyöt, megvizsgálta az üvegeket, a dizájnt, alaposan szemügyre vette a formáját és lényegében megtett mindent, hogy ne kelljen innia és húzza az időt. Azonban Rina ott ült vele szemben és nem halaszthatta tovább, bele kellett kortyolnia.
Hideg volt, szénsavas. Ez is keserű volt, de inkább úgy, mint a karamell, amit anya odaégetett, mikor elfelejtette, hogy felrakta melegedni. Csak lepörcent, nem volt égett.
- Hmm... - Most komolyan vallja be, hogy egészen iható, sőt jó ez a lötty? - Hmm... - Még ízlelgette egy kicsit a szájában, belekortyolt még egyszer, amíg ki nem mondta az ítéletet. - Hmm... Végülis ez nem is olyan rossz!
Magánál tartotta az üveget. Ebben nem lehetett érezni a vizet és az alkohol égő utóízét a szájában. Amúgy sem szokott hozzá. Hé, még csak tizenöt volt!
- Istenem, de aranyos! - Eddig tartott a sör a kezében, már rakta is le maga mellé, hogy az állat fölé hajolhasson. Keze el is indult, hogy megsimogassa, azonban nem akarta megijeszteni, meg pláne megégetni magát, így vissza is húzta, mikor az állat is kissé összehúzódott. - Örvendek a szerencsének Surtr - mosolygott rá a gyíkra, aki lehet csak képzelte, de mintha visszamosolygott volna. Persze a gyíkok nem is tudnak mosolyogni. A fejében élő Pán erre jól megkorholta volna, de annyira az agya hátsó zugában pihent, hogy meg sem hallotta rosszalló morgását. - Ő micsoda egyébként?Hol találtad?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Marina Darik
Független boszorkány, Végzett Diák


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 463
Összes hsz: 757
Írta: 2021. augusztus 30. 20:39 | Link


#csajoseste
#sütimegminden
#énvásároltambe
#LédaAmikor Léda a kezébe vette a sört, csak szimplán leült a két lába közé Marina, és úgy várta, hogy megtörténjen a csoda. Bár őszintén az az egész szituáció önmagában felért egy csodával, hiszen a barnahajú dán meg se mukkant. Egy kis hang se jött ki a torkán, csupán meredt a lányra. Talán kicsit furcsán is nézett ki, de a világért nem mondott volna le a pillanatról, amikor elveheti valaki sörszüzességét. Újfent. Csak míg Kiscsibében nem bízott nagyon, hogy tetszeni fog neki, addig Lédában egészen biztos volt. És lásson csodát az ember, igaza volt.
- Ugye? És a karácsonyi verziónak van egy kis gyümölcsös íze mellé. Baromi jó cucc - mondta. Ezeket a szavakat is haverjaitól tanulta. Valahogy a szótárak rejtekén nem bújnak meg ilyen aranyszemek. Most pedig, hogy végre meggyőzte a másikat is arról, hogy egy csoda azaz ital, már léphetett is tovább a kövi topikra.
- Egy foltos szalamandra. Ott voltam, amikor néhány kölök ráöntötte a bájitalt. A hátán húzódó sebből pattogott a tűz, mindent felgyújtott maga körül. Nagyon meg volt rémülve, és segítettem rajta. Együtt edzettünk, hogy végül maga tudja befolyásolni a tüzet - magyarázta Marina, és felhelyezte a vállára, ahol mindig szokott lenni. A kis gyík rögtön kényelembe helyezte magát, és onnan kémlelte a kis kettőst. Tetszett neki a szituáció, látszott messziről.
- Na rakjuk azt a bigyót - kapta a kezébe az egyik zacskót, és a tükörhöz lépett. - Csak egyszerűen elkenem az ujjammal? Vagy kell hozzá valami speckó spatula? - kérdezte. Utóbbi szóra nagyon büszke volt, csak nemrégiben tanulta meg a jelentését.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT

Oldalak: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium