34. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek:
Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolKülföldi helyszínek

Oldalak: « 1 2 ... 88 ... 96 97 [98] 99 100 101 102 103 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Mark D. McMillan
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 60
Összes hsz: 65
Írta: 2022. július 23. 20:57 | Link

HELLA


Mark nem volt ott ugyan, de az elmesélt történések alapján bele tudta magát élni a nő helyzetébe, és el tudta képzelni, hogy miket kellett átélnie abban a viharban ott a tengeren. Egy ilyen esemény mindenkit megrendítene, még akkor is, ha végül szerencsésen ér véget a történet. Sokszor egy baleset életre szóló nyomokat, traumát hagy a lélekben, és így most már jobban meg is tudta érteni Hellát, hogy miért is félt annyira a villámlástól és az ilyen nagyobb viharoktól.  - Tehát akkor mutatkozott meg a képessége, érdekes, hogy mire képes egy ilyen veszélyes szituáció - tudta azt, hogy sok más esetben a muglik és a varázslók esetén is, ha valaki bajba került, olyankor jött csak elő igazán az ember ereje. Talán az adrenalin végett, vagy valami megfoghatatlanként, mindenesetre az emberekben lévő rejtett erő mindig akkor tört elő, amikor szükség volt rá. - Nem csodálom, az egy pokoli éjszaka lehetett gyerekként, de örülök, hogy átvészelte és hogy ennek hála remek mestere lett a képességének -  egy nyugtató mosolyt küldött a nő irányába, neki ugyan már kiment az álom a szeméből, de azt gondolta, hogy Hella még visszaaludhat, miután megnyugodott. A mellkasára tévedt női tenyér azonban váratlanul érte, azonnal utána is nyúlt, de még sem tolta el, tenyerével letakarta a nő kézfejét, miközben mélyen fürkészte a professzorasszony íriszeit. Kár lett volna tagadni, hogy vonzódott hozzá, csinos nőnek tartotta. Mégis bizonytalan volt, nem tudta, hogy helyes volna-e, ha azon nyomban cselekedne, és hanyatt döntené Hellát. Nem akart ajtóstul rontani a házba, hisz még az is lehet, hogy csak valamit félreértett. De nem, nem értett félre semmit. Látva, hogy Hella hogyan vette ki közülük a párnát, tudta jól, hogy szabad utat kapott, s hogy most magáévá tehetné a nőt. Tekintete el is kalandozott az ajkain, de hiába találta csinosnak, hirtelen bevillant elméjébe egy másik arc, s nem tudott szabadulni annak gondolatától. - Khm, azt hiszem, hogy meg kellene próbálnunk aludni, mert hamarosan felkel a nap, és útnak indulunk. Jót tenne egy kis pihenés - mondta, miközben lefejtette mellkasáról a nő ujjait, aztán átfordult a másik oldalára, hogy megfékezze ösztöneit. Lehet, hogy kedve lett volna és az ösztönei ezt súgták, de a szíve egészen mást diktált. Még mindig Elektrára gondolt.
Utoljára módosította:Mark D. McMillan, 2022. július 24. 14:52 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. július 26. 15:06 | Link

Róma, valahol este

Amikor nekivágott ennek az útnak - a hangszereivel, két kütyüvel és egy kis hátizsákkal - tudta, hogy teljesen lutri, amibe bocsátkozik. Komolyabb tervezés, alapos felkészülés nélkül indult el, s talán emiatt nem is akadtak a nyomára. Valahol táskája mélyén ott lapult a telefonja, gondosan kikapcsolt GPS-szel, gyakorlatilag csak fényképezéshez és végszükség esetére. Vonattal indult el, de utazott azóta már mindenen, kamiontól személykocsin és tehervonaton át traktorig. A kezdeti idegesség hamar lehullott róla, mintha azt is otthon hagyta volna. Nem maradt mit féltenie. A lanton kívül nincs nála érték, s a legtöbben azt sem ismerik fel; a pénze legfeljebb némi szállásra, az út következő szakaszára kiszámolva. Három nyelvet beszélt, s fordítója segített neki megérteni minden mást, mert azt mindenképp tudni akarta, ha háta mögött vagy tudta nélkül valaki beszél róla. Aludt padon, volt, hogy két-három napig nem mosakodott. Néha zenéért cserébe sört kapott, egyszer-kétszer meghívták meleg ételre, gyakran kerülte el utolsó pillanatban a rendőröket, sietősen távozva. Egy ponton elfelejtett félni.
Az olaszok sziesztáját is megszokta, mire Rómáig ért, elvesztegetett idő helyett arra használva, hogy hűvösebb zugokban aludjon vagy megfelelő helyet keressen későbbre. Nem igazán foglalkozott vele, hol szükséges engedély, inkább ügyesen lavírozott és egyezkedett. Aztán késő délután, amikor az emberek elkezdtek az utcákra szállingózni és megindult ismét az élet, leült a pokrócára valahol és rákezdett a dalokra. Javarészt gitáron játszott, könnyedebb, népszerűbb melódiákat, s csak mikor összeszedett annyit, amire szüksége volt, állt tovább. Az új ponton nem tett ki gyűjtőt, hogy senki se zaklassa miatta; helyette a lantot vette elő (ugyanazon megbűvölt tok másik oldalából) és azokat a dalokat, amiket nem vagy alig ismertek mások. S ritkán előfordult, hogy egyik vagy másik boltos behívta játszani, vagy hogy valaki beszédbe elegyedett vele.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Mórocz A. Móric
Független varázsló, Illúziómágus, Művészetis tanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 287
Összes hsz: 553
Írta: 2022. július 26. 17:25 | Link

D A M  D A M  D A A A A A M
OMGDEJÓ | mood | kukkantás

Az a legnagyobb baj a munkával, hogy dolgozni kell. Szerencsére ma nappalos vagyok, úgyhogy este nem kell szívnom a sok, piálni vágyó kölyökkel. Azt most a többiekre hagyhatom, és esélyük sincs lepasszolni, mert rohadtul nem fogom elvinni egyik helyett sem a műszakot. Huszonnégy óráztam már elégszer, mióta kint vagyok és szereztem munkát, békén lehet hagyni.
Éppen ezért töltöm az egy órás szünetemet a helytől a legtávolabb, amit csak el lehet képzelni - egy utcával arrébb. A délutáni forgalom mindig rosszabb, mint a délelőtti, amit megértek, csak nem szeretek, úgyhogy minél távolabb vagyok, annál biztosabban tudom, hogy a törzsvendégek nem fognak megtalálni.
A fák alatt vetem rá a valagam egy padra, amivel szemben pont egy srác csapatja a fűben egy lanton. Esküszöm, hogy az egy lant, és azért tudom, mert én is meg akartam tanulni játszani rajta poénból. Bár még megtehetném, tudom, tiszta muzikális lennék, még ennél is jobban, de nem akarom inkább. Egy-két dalt várok, mielőtt felállnék és elindulnék felé, mert szinte lerí róla, hogy nem idevalósi. Nem mintha én az lennék, de amilyen vérmérsékletem van, simán elmennék olasznak. Békén lehet hagyni.
- A Piazza Navonánál sokkal nagyobb sikered lenne, mint itt. Ha rám hallgatsz, átcuccolsz - a fordítórúna segítségével, amit a főnököm volt kedves nekem először elintézni, a srác minden szavamat értheti legyen bármilyen nemzetiségű, mert bár ismerős valahonnan, de amennyi emberrel találkoztam az elmúlt években... ez semmit nem jelent. - Egyébként faszán tolod, adom a lantot. Nem mindennapi, azt meg kell hagyni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. július 26. 23:26 | Link

Kéretlen vélemény

Valóban kirí kicsit, nem elég hippi a helyi életművészhez, turistának meg túl ráérős. Az éles szemek hajának és bőrének tónusaiban, vonásaiban halovány mór örökséget is felfedezhetnek, már ha pont az ő poros-koszos alakját akarják vizslatni. Megszokta, hogy megnézik, így már fel sem pillant játék közben, amikor a közeli padot befoglalja valaki. Kották és könyv nélkül játszik dallamokat, a motorikus memóriára támaszkodva, amint különböző maqamokat gyakorol, egyre gyorsuló tempóban. Nincs hova sietnie, így az ujjgyakorlatok közé dalokat szúr, ének helyett csupán dúdolva mellé, mert arabul nem tanult soha.
A srác aztán közelebb jön és megszólítja; legalább van benne annyi, hogy kivárja a szünetet. Sőt, valamiféle útmutatást próbál adni, ami elég ritka. Felnéz rá, mosolyfélét öltve, amibe belerondítanak arcának kiszámíthatatlan rándulásai.*
- K-k-kösz, de mmára végeztem. A zs-zsaruk,-*válaszol lakonikusan, elvégre a fővárosban nem érte meglepetésképp, hogy megkeserítik egymás életét. Majd amint lehet, megoldja a zuhanyt, hogy tovább stoppolhasson. Vagy keres egy hopp-pontot, ha nagyon nem hagyják élni a fakabátok.
Az idegen aztán folytatja, erős szlengben, Dami pedig engedi, hogy átfusson vonásain az enyhe meglepetés. Nem épp közismert vagy népszerű a lant ennél a korosztálynál.*
- K-köszönöm. Az Oudnál nnnem ismerek k-k-kifejezőbb hangszert,-*óvatos, bár kíváncsi is - magától ritkán elegyedik szóba, legfeljebb más utcazenészekkel. Hosszú pengetőjét a fának támasztja, pihentetve kezét, aztán elengedi a lant nyakát is.*
- Helybéli vagy?-*Kérdez aztán rá, mert a nyelv, az akcentus nem épp erről árulkodik, de vannak még csodák. A szívélyes helyiek pedig roppant értékesek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Myra Blackburn
Független boszorkány


Magyar Mennydörgő
offline
RPG hsz: 470
Összes hsz: 5676
Írta: 2022. július 27. 10:32 | Link

Kyle

- Ha így lenne, remélem a tiéddel kezdi, hogy én el tudjak menekülni - komolyan beszélek, az én fejemért kár lenne. Jó, jó, az övéért is, de na, ezt neki nem kell tudnia.
Valami furcsa rezgésen működtünk mi mindig, magától jön az is, hogy az ölébe üljek, meg az is, hogy elhúzzam a hajam a nyakamból, mikor megérzem ajkainak érintését. Nem mondom, hogy nem futnak át illetlen gondolatok az agyamon...
- Hát igen - bólogatok lassan. - Szépséges kis család, totál belepasszol a kicsi is - elégedetten figyelem a hat fület, a három orrot és azokat a sötét szemeket. Ha egyszer nekem valaki azt mondja, három kutya mamája leszek, kinevettem volna.
Figyelmesen hallgatom mindazt, amit az útjáról elmesél. Biztos vannak részletek is, amik majd egyik pillanatról a másikra eszébe fognak jutni, ezért nem vágok közbe, hogy részletezze minden napját.
- Jaj de remélem semmiféle rontást nem hoztál haza, mert akkor kipenderítelek - szemöldökömet ráncolva fordítom felé a fejem. Semmi szükség rá, hogy hét év balszerencse, vagy hasonló kellemetlenség is hazajöjjön vele.
- Azokat a kapszulákat én szívesen kipróbálnám. Nem kell félni tőle, hogy az orrodba mászik valami bogár, de nézheted a csillagokat. Vagy nem volt jó? Ja igaz, neked semmi nem tetszik - utóbbit már csak piszkálódásból teszem hozzá.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kyle Donovan
Független varázsló


Bogolyfalva pálcakészítője
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 387
Írta: 2022. július 27. 11:48 | Link

Nette

- Az én fejem elég nagy, eltart egy ideig, mire leszedi, bőven lesz időd elmenekülni - nevettem el magam, kissé morbid vicc volt, de írjuk annak a számlájára, hogy angol vagyok. Az emberek nagy része úgyis a nagyon száraz és sötét humort társítja a britekhez.
A haját szinte azonnal odébb rázta, mire elvigyorodtam szélesen és újabb csókot nyomtam a bőrére, szinte ugyanott, ahol az imént, csak ezúttal kicsit jobban elhúzva időben.
- Ugye? Szerintem nagyon szép gyerekek. A te szemed örökölték - próbáltam visszafojtani a kitörni kívánkozó kacajt, de nem sok esélyem volt rá, csak meg-megrázkódtam a nő alatt. Mint élő fotelnek, ez abszolút kívül esett a munkaszerződésemen szerintem.
- Jó volt összességében, de tudod, nem annyira látványosságokat néztem megnézni, inkább embereket, meg technikákat, nagyon sok érdekeset tanultam. Például Japánban van egy olyan pálcakészítő, aki már nem használ fát. Egyáltalán. Tökre lesokkolt. - Talán kicsit elragadtattam magam, nem hiszem, hogy Nettét az ilyesmi érdekli, de engem nagyon meglepett. Mármint, Európában ennek nincs kultúrája, mindenki fával próbálkozik szinte. És persze, talán pont ezért, sok embernek nem is jön be az élet ezen a pályán. Telített a piac.
- Vettem, asszony, ha gyanús, hogy van velem valami, kidobhatsz - ciccegtem rosszallóan, de beleegyezően lesunytam a fejem.
A japánokról azt hiszem, nem egyezik a véleményünk, de ez nem volt gond, mert nem kell mindent ugyanúgy lássunk ahhoz, hogy jó párost alkossunk.
- Majd egyszer elviszlek. Nekem nem tetszett, mert nem az én méretem, be kellett húzzam a lábaim. De talán a kétszemélyes nagyobb - gondolkoztam el, az államat a nő vállára téve, úgy figyelve a kutyáinkat. - De. Te.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Myra Blackburn
Független boszorkány


Magyar Mennydörgő
offline
RPG hsz: 470
Összes hsz: 5676
Írta: 2022. július 27. 13:17 | Link

Kyle

Felhorkantok, de nem sértésnek veszem, sőt. Még bólogatok is. Meg sóhajtok egy aprót, tetszik, hogy a nyakamat már megtalálta.
- Mi van már, élő vibrátor lett belőled? - nevetek fel a rázkódására. Kutyáink mindeközben alig győzik odébb lökni egymás fejét, hogy simihez jussanak.
Ahogy mesél, az én szemöldököm is azért felakad. A keleti országokban még sosem jártam, nem ismerem igazán az ő kultúrájukat, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ne fából legyen a pálcám.
- Hát de...azt hogy? Miből van akkor? Ilyen szilikon pálcákat csinál, mint... - megrázom a fejem, ezt a gondolatmenetet inkább be sem fejezem. Érdekel, milyen tapasztalatokat szerzett, ha a pálcakészítés, mint tevékenység nem is.
- Szuper, enyém lesz a lakásod - vigyorogva bólintok párat lassan. Mondjuk pont nem érdekel a lakása, miatta, meg a kutyák miatt költöztem be félig-meddig, a saját otthonomat pedig már majdhogynem el is felejtettem. A gyerekeket mindennap sétálni kell vinni, ezért nincs olyan, hogy edzés után nem látogatok ide.
Halkan kuncogok, elképzeltem, hogy a zsiráfbébi hogy közlekedett abban a búrában. Van köztünk úgy másfél fejnyi különbség, így elég valószínű, hogy nekem nem lenne probléma, hogy összehúzzam magam. A gondolat, hogy elvinne oda, különösen tetszik. Nem pont a búra miatt, egyszerűen miatta. Felrémlik a sátorozásunk északon.
- Én? - kérdezek vissza. A felé eső kezemmel oldalról túrok bele a hajába és nyomok egy csókot a homlokára. Orromat az övéhez érintem, lehunyom a szemem. Aztán pár másodperccel később felsóhajtok.
- És mi lesz most? Van már valami terved? Folytatod a pálcaboltot itt? - visszafordulok a kutyákhoz, miközben felteszem a kérdést.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. július 28. 21:15 | Link

Yezebel
Zene és zene

A színpadhoz legközelebb eső asztalon egy apró, francia és arab felirattal ellátott táblácska jelzi, hogy foglalt - ide irányítják Romant, ha Sébastien névre kérdez. A hely ötvözi magában a modern nyugat által preferált elrendezést és kelet színvilágát, mintáit. Vendégei hasonlóan sokszínűek, bár biztató, hogy valóban arabnak tűnő ember bőven akad.
Amíg az illapot böngészi, végig szólnak az egzotikus hangszerek. Öt ember foglalja el a székeket tőle nem messze, bár meglepő módon mintha több hangszer lenne, mint muzsikus. Az instrumentális szám nem sokkal azután ér véget, hogy a pincér megjelenik és felveszi a rendelést. Kis csend áll be, aztán lantszóló csendül - a sötét hajú, görbe orrú és nyúlánk srác, aki pengeti, talán húsz lehet. Balján árgus szemekkel lesi egy öregebb férfi, aprókat bólogatva, mint aki hibát keres technikájában. A zenekar maradéka nesztelen rendezkedik, egyikük elsétál a pultig, hogy inni kérjen magának. A játékhoz aztán ének csatlakozik, s a hang hol magasba ível, hogy cirádákkal ereszkedjen alá, hol melankólikusan mély. Ugyanaz az egyszerű öltözetű, elsőre hétköznapi srác énekel, le-lehunyódó szemmel. Egyre erősödő, egyre fűtöttebb melódia, gyűjti a feszültséget és ha kezdetben nem figyeltek fel rá, úgy most többen fordulnak felé, főleg a falsetto hallatán. Azonban mint mindennek, ennek is vége szakad, az emberek figyelme pedig visszatér tányérukhoz.
Az instrumentális zene kis szünet után folytatódik, az énekes azonban még előtte otthagyja a színpadot, kezében egy jókora pohár vízzel egyenest a lefoglalt asztalhoz tartva. Enyhén meghajol, kihúzza a széket Romannal szemben, aztán leül.*
- Remélem, k-k-kedvére való az asztal,-*üdvözli vendégét, már ha annak tekintheti.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yezebel
Speciális karakter, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 213
Írta: 2022. július 28. 21:36 | Link

Damien Sebastian Felagund


Az étel minősége tulajdonképpen mindegy volt neki, neki, aki rosszabb napjain egy Burger Kinges menüvel is boldogan kiegyezik. A hely miliője azonban kedvére való és a keleti fűszerek miatti jellegzetes illat ellazítja és kétség kívül jó irányba tereli a hangulatát. Tonikot kér ki magának, amit majdnem minden más arcával gyűlölne, de tartja, hogy némi átlényegülés egyszerűen elengedhetetlen a hiteles alakításhoz. Látszólag ellazultan ül az asztalánál, valójában azonban igyekszik résen lenni, hogy ha úgy adódik, időben elsurranhasson.
Eleinte fel sem tűnnek neki a lassú, lágy dallamok, csak nagyjából a közepe felé ragadja meg a figyelmét. Hát jó, ha az aurorok most jönnének, jó nagy bunkóság lenne. (Mármint attól még jöhetnének, de Yezebel már eldöntötte magában, hogy elfogadja ezt indokként, hogy egy kicsit élvezze a színpadi teljesítményt.) El lehet képzelni hát a meglepetését, amikor az előadás után a tonikjából felpillantba az énekes fiút látja meg az asztal túloldalán.
- Nocsak! - Meg sem próbálja elrejteni a kellemes meglepetést az arcáról. Az a legjobb hazugság, amelybe némi igazságot rejtettek. - Már értem, miért foglalt az első sorba. Remek előadás volt. Az étellel pedig természetesen megvártam. - Az utolsó mondattal egyidőben fordítja az asztalon a fiú felé az étlapot.
- Bevallom, az ilyen találkozók előtt sokszor az ügyfelek inába száll a bátorság, így örömteljes meglepetés, hogy nem kell egyedül rendelnem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. július 28. 23:15 | Link

Yezebel

A környéken nemhogy auror, varázsló sem nagyon akad - az egyetlen fürkész szempár, ami hosszabban időzik Romanon, a húrokról pillant fel-fel. A pillantás azonban óvatos, olyannyira, hogy tekintetük egyszer sem találkozik amíg Damien ott nem ül az idegennel szemben. Tartása kissé görnyedt, azonban ez inkább magasságának és nem meghunyászkodásának velejárója.  
- Örülök, ha elnyerte t-t-tetszését,-*biccent, szerénykedés nélkül. Az arca nem sokról árulkodik, vonásai időnként megrándulnak, akaratlan tikket fedve fel. A világítástól függően mélyen ülő szeme hol szomorú kiskutyás bájt, hol nyugtalanító árnyékot kölcsönöz neki, enyhe asszimmetriájával. Nagyot kortyol a vízből, finoman megköszörülve torkát.*
- Mmmilyen f-figyelmes,-*elfogadja a lapot, futó pillantással választva magának az ismerős főételekből egy könnyebbet. A pincér, mintha gondolatokat olvasna, jön és felírja a számokat, hangtalanul suhanva tova. Hiába a nyitott tér az asztalok közt, van valami bensőséges a hely hangulatában.
- Mmmodortalanság,-*vonja össze rosszallóan szemöldökét, kiegyenesedve a széken. Apró mozdulataiban van valami hajthatatlan, ahogy elfoglalja a teret, amire szüksége van, mégsem tolakodik Roman személyes terébe.*- B-biztosíthatom, t-tőlem t-t-távol áll az ilyen. Nnnem t-találgatok. D-de öné az elsőbbség, k-kedves...-*s mint előző éjjel az ifrit, most ő hagyja kérdőjellé kunkorodni a hangsúlyt. Szemrebbenés nélkül szólítja Mr. Agrabának, de talán mégsem erre vágyik a másik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yezebel
Speciális karakter, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 213
Írta: 2022. július 29. 19:59 | Link

Damien Sebastian Felagund


Kénytelen megállapítani, hogy a dadogás, úgy tűnik, nem pusztán az idegesség miatt volt tegnap sem. A kisebb tikkek sem kerülik el a figyelmét, de mégsem tartja kényelmetlenül sokáig a tekintetét a fiún. Nem csodálja, hogy kényelmesen érzi magát a színpadon, az éneklés egészen más hangképzést igényel.
- Váratlan ötlet volt. - Tényleg nem várta volna, hogy előadással fogja nyitni az estét az üzletfél, vagyis.. remélhetőleg nem feleslegesen jött el idáig.
- Roman, szólítson csak Romannek.
Szája halvány mosolyra húzódik, közben mobiltelefonját kirakja az asztal közepére. A képernyőjén mintha egy hívás  lenne elindítva kihangosítva, de Damien nem hall semmit, a másik oldal néma marad.
- Bátorkodtam gondoskodni a diszkrécióról. Ennek hála társalgásunk valódi természete és témája helyett egészen mást fognak hallani körülöttünk - magyarázza meg, mielőtt Damien rákérdezhetne. Jobb előre elmondani, hogy varázstárgyat fog használni az asztalnál.
- Bevallom, érdekel, hogy mégis milyen kéréssel a gondolatai közt tárcsázta fel a számom.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. július 29. 21:21 | Link

Roman

Tekintete kimérten követi a mozdulatot, a kijelzőt, majd a férfi arcát vizslatva. Megnyugtató a felkészültség, bármennyire kétélű is.
- F-fogadja k-köszönetem, Roman,-*billenti oldalra fejét, viszonozva a mosolyt, bár mintha egyikük derűje sem érne el a szemekig. Kétli, hogy ez a valódi neve, vagy akár valódi arca a férfinek. Kár. Talán neki is álcát kellett volna öltenie, de feleslegesen komplikált mindent - maga a tény, hogy megpróbálja átverni, meg sem fordult a fejében. Elfogadta, hogy ez egy egyenlőtlen kapcsolat.
- Mmmondhatni, v-vissza akarom k-kapni az életem. Hat éve b-b-baleset ért, azóta ssem b-beszélni, sem v-varázsolni nnem tudok. Mmmegpróbáltam mmmindent, s mmikor a hiábavaló erőfeszítéseim v-végén azt akarták, t-t-törődjek b-bele, nnnemet mondtam. Sőt, t-többet akarok, mmmint amim v-volt,-végigsimít poharán, s a gyöngyöző pára hirtelen alácsordul az érintés nyomán. A többet szónál alig észrevehetően tágul a pupillája néhány pillanatra, ásító sötétség a csaknem fekete írisz közepén.*
- Nnem a jóindulatára p-p-pályázom, p-puszta k-kontextus.-*Akár évek szakadatlan munkáját, vicsorító dacot és megtörhetetlen akaratot kínál - ha semmi másra, erre mérget vehet a vele szemben ülő.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yezebel
Speciális karakter, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 213
Írta: 2022. július 29. 22:21 | Link

Damien Sebastian Felagund


Kíváncsi, mi lesz a kérés. Valakin bosszút akar állni? Sok pénzt akar? Hamis személyazonosságot? Annyiféle ember hívta fel annyiféle kéréssel a telefonban már, hogy tényleg sokmindent el tud képzelni, bár a nagyja tényleg igazán triviális volt. Amihez volt kedve, abban segített - amit túl unalmasnak talált, hát... kellemetlen. Damien jól döntött, hogy személyes találkozót kért, mert így még ha vonakodna is kicsit, nagyobb macera kihátrálni a helyzetből.
Felkönyököl az asztalra, ujjait összefűzi és álltámaszként használja, így hallgatja az előtte ülőt.
Bele sem gondolt, ő maga sem képes pálcával végrehajtott varázslatokra, de belegondolva, nem mindegyiknek az alapja majdhogynem a verbális komponens? Dadogva valóban nehéz lehet még a legegyszerűbbet is végrehajtani.
Aww. Szegényke.
Kívülről tárgyilagosnak tűnik, valójában úgy szemléli az előtte ülőt, mint egy elhagyatott kiskutyát a kartondobozban, az út szélén. Van a dologban valami ösztönösen leereszkedő, bár mentségére legyen mondva, nem személyes. Hajlamos rá, mikor kiszolgáltatott és balsorsú emberekkel áll szemben.
- Szóval, ha jól értem, azt szeretné, ha helyrehoznám a baleset következményeit és.. ? - Félrebiccenti a fejét, bár nem emeli el a támaszától.
- Mire gondol több alatt? - A mohóság mindig barátságos húrokat pendít meg benne, talán mert személyiségének nagy szeletét teszi ki. Így mikor másban is megcsillan, nem tehet róla, muszáj mentálisan közelebb hajolnia a látványossághoz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. július 29. 23:34 | Link

Roman

Valahogy ambivalens az, ahogy az összefűzött ujjakon pihen a férfi álla - van valami... valami nőies a mozdulatban, főleg, amikor a fejét biccenti. Apró érdekességnél regisztrálja mindezt.
- Eszközöket k-k-kérek öntől,-*feleli a félbemaradt kérdésre, s gyomrában érzi a feszültséget, ahogy kimondja a következőket, amire szüksége van. Terítenie kell lapjait, ám okosan, fokozatosan.*- Eszközöket, amikkel d-d-dolgozhatok. B-b-beszédet. Nnnonverbális mmmágiát. Mminden egyéb az én gondom,-*A beálló csendben megérkezik vacsorájuk, mert sajna a dadogás rengeteg időt emészt fel. Épp csak a felvezetésig jutott, mire a pincér közeledik a tányérjaikkal. Amíg lepakol, hallgat, megköszöni a kiszolgálást, kortyol, hogy kitöltse az időt, míg a pincér távozik.
A telefonra pillant, majd Romanra.
- Az apám Mmmilan F-f-felagund; t-talán hallott róla,-*gúnnyal ejti a nevet. Voltaképp csak olyasmit árul el, amit minimális erőfeszítéssel derítenének ki, most viszont szüksége van arra, hogy súlyt adjon szavainak.*- Politikus, s mmmint olyan, engedelmes k-követőt remélt nnevelni. Örököst. Sosem érdekelt az alamizsnája; én elvenni akarom t-tőle, s mmmásoktól, ami k-kell. Nnnekem vagy önnek,-*billenti ismét oldalra fejét, madárszerű mozdulattal. Van benne valami vontatott. Akárha ragadozó lenne, vagy holló - okos, sötét szemek, súlyos csőr és nyugtalan elme. Az apja árnyékát ajánlották neki, aztán már azt se, s nincs benne igazán mélyre gyűrűző harag. De megteheti, és a képesség maga elég hozzá, hogy vágyja látni a túl kései felismerést a másik arcán.
A tányér felé fordul, mosolyt villantva Romanra.
- B-bon appétit!
Utoljára módosította:Damien Sebastian Felagund, 2022. július 29. 23:36 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yezebel
Speciális karakter, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 213
Írta: 2022. július 30. 13:53 | Link

Damien Sebastian Felagund


- Nonverbális mágiát nem ígérhetek, de a beszédhibát helyrehozhatom. - Neki is megvannak a határai, olyasmit nem tud valakinek a fejébe plántálni, amit meg kell tanulnia. Pontosabban van az a téma, van az a tudás, ami bonyolultan, drágán és nagy kockázatokkal képes lenne, de a nonverbális mágia, ami a pálcás mágia egyik komponensét lehagyó dolog.. már az alapjára sem képes ő maga sem, így ezzel kapcsolatban láthatatlan, ám áttörhetetlen falakba ütközik.
Udvariasan megköszöni a pincérnek az ételeket, mikor az egyik tányér lekerül elé, majd úgy folytatja a társalgást Damiennel, mintha mi sem történt volna.
- Áh, politikus. - Nem hallott, de ez nem az államférfi hírét ássa alá, mindössze túl sok országban mozog túl gyakran, túlságosan lusta mindenhol minden politikai erő nevét megtanulni. Az a többiek dolga - az unalmas magolás, a részletek ismerete. Yezebel csak szórakozni akar. A bon appétitre egyetértően bólint.Roman viselkedése udvarias ugyan, de nem kimunkált sznob, a munkásosztály tanult illedelmessége köszön vissza a mozdulataiból és gesztusaiból - ugyanakkor hiányzik belőle az a gyakorlottság, az a természetes kecsesség, ami a jólnevelt aranyvérű családok gyermekei tudnak magukénak.
- Melyik osztályért felel? Ezek szerint ezt tervezi felajánlani fizetségért cserébe? Hogy a kedvemért, ha szükségem lenne rá a jövőben, képes nyomást gyakorolni az apja döntéseire? - Hallotta, hogy neki mit kéne teljesítenie, némi kiigazítással ugyan, de felrajzolta, mit tud belőle teljesíteni, kíváncsi a másik oldalra is mostmár. Mit nyerne ebből a találkozásból?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. július 30. 22:05 | Link

Roman

- A k-k-kettő f-forrása nnnem f-feltételül eltérő. Dd-de sz-számolok v-vele,-*bólint, szemlátomást egyáltalán nem inogva meg. Bizonyos idő után a sérülések - legyenek mágikusak vagy sem - többé nem hozhatóak maradéktalanul helyre. A nonverbális varázslás hatalmas előnyt jelentene, azonban nem elengedhetetlen elem. Legfeljebb megfelelő embert kell keresnie, aki rendelkezik mindazon képességekkel, amikre szüksége van. Eszköz - eszköz.
Bár tekintete követi Roman mozdulatait, a rendszertelen rángásoktól eltekintve arca semleges. Ő sem törekszik tökéletes, makulátlan illemre, bármily óvatosak is szavai, gesztusai. A keze és hangja biztos, a szemkontaktust finoman adagolja, fészkelődés nélkül felelve az újabb kérdésekre.*
- A nnnnemzetközi k-kapcsolatok főosztályának v-v-vezetője. Mmmegvallom, engem jobban érdekel az igazságügy vagy a k-k-kereskedelem,-*furcsának hatnak ezek a szavak, ebben a közegben. Főleg az ő szájából, vacsora mellett, miközben nemrég még lanttal ölében énekelt. A kisugárzása kevésbé sugall nyers erőt, mint azt politikustól megszokták.*
- Nnnem csak az ő d-d-döntéseire, bár remélem mmmegérti, hogy mmminden k-k-kezdet nnnehéz. A t-t-tartós hatalomhoz b-biztos alapokra v-van szükség.-*Mert egy szóval sem említette, hogy beérné mindazzal, amit ígértek neki. Nem gyerek, aki egy cukorkával el lehessen terelni a figyelmét.- Ugyanakkor k-k-kész v-vagyok k-kezességet v-vállalni, részletekben t-törleszteni, a t-t-türelméért cs-cserébe.
Utoljára módosította:Damien Sebastian Felagund, 2022. július 30. 22:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yezebel
Speciális karakter, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 213
Írta: 2022. július 30. 22:53 | Link

Damien Sebastian Felagund


Nem egészen ismeri még a pontos helyzetét a fiúnak, erről még informálódnia kell, csak hogy tényleg átlássa, milyen lehetőségei vannak a megoldásra. Roman fesztelennek tűnik az egész beszélgetés alatt. Láthatóan nem veszi viccnek, nem léha, de teljes természetességgel ül - és nyilvánvalóan nem stresszeli a találkozó illegális jellege. Kényelmesen nekilát az előtte lévő ételnek, s bár Yezebel legszívesebben csak úgy könnyeden és szórakozottan cseverészne/fecsegne, ez az arc, ez a perszóna nem erről szól.
- Hmm.. Ez egy hangzatos beosztás. - Ennyi az első kommentje, amit aztán rövid csend követ részéről, míg az első falatot megrágja. - Áh, tehát a családi hivatásnál marad. Jó. - Egy dolog, hogy az apa mivel foglalkozik, mármint nagy nagy része erről szól az alkunak, mert teljesen hitelre Yezebel sem ad semmit. A fiúnak már most valamit fel kell ajánlania, hogy belemenjen, minden más leginkább csak az üzleti bizalmat növeli kettejük közt. Az ifrit is lelkesebb lesz, ha tudja, hogy hosszútávú hasznot is húzhat a másikból. Ciccent a nyelvével, mert a hitel azért mégiscsak hitel. Eltöprengve szemléli az étterem berendezésének egy aranyozott szegletét, sorraveszi, hogyan biztosíthatná be magát. Nem szeret jótékonykodni. És az emberek között mindig vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy meglóghatnak előle, sőt, ami még rosszabb és ami még jobban idegesíti, hogy a múltban volt már, akinek sikerült is. Utálja, ha becsapják. Ahhoz csak neki van joga. Már csak egy-két régi kellemetlen emlék is irritáltságot vált ki, azért is van szüksége arra, hogy az arany ismerős csillogásával nyugtassa magát.
- Gondolom megérti, ha azt mondom, nem szeretek hitelre dolgozni. Illetve, hogy ilyen esetekben kénytelen vagyok preventatív lépéseket tenni. A biztonság kedvéért. Ha azt mondom, hogy mágiával kötöm meg az ígéretét, akkor is tartja magát ahhoz, hogy részletekben törlesszen?
Megszeghetetlen eskü - és ez a legkevesebb, ami hirtelen az eszébe jutott, hogy láthatatlan nyakörvet rakjon erre a kis vicsorgó jószágra. Nem baj, ilyenkor aranyosabbak, mintha csak a farkukat csóválnák.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. július 30. 23:50 | Link

Roman

Damien féloldalas mosolya egyetért a megállapítással - hangzatos, ám valódi erejét tekintve limitált pozíció. A titulus kevésbé foglalkoztatja, mint a megszerzett lehetőségek, elvégre ha csak a címre vágyna, nyomtathatna egyet magának és bekeretezhetné. Nem. Ő valódi hatalmat akar, másért nem bocsátaná alkuba az életét.
- Ez csak t-t-természetes, reális k-k-kamattal. Mmmelyik formájára gondol?-*A fair vagy igazságos véletlenül sem hagyja el az ajkát, ez az üzlet nem erről szól. Ugyanakkor nem is hízeleg vagy alázkodik meg. Talán a józan a legjobb szó rá, tisztában van pillanatnyi helyzetével, annak ingatagságával, de a jövő kilátásaival is. Néha nehéz megmondani egy kölyökállat gömbölyded vonásai, tejfogai láttán, mekkorára nő majd, milyen természete lesz. Akár az aránytalanul nagy mancsok, fegyelmezettsége sejtet valamennyit.*
- Ha mmmár család,-*kortyol a vízből, megköszörülve torkán, ahogy az erőlködő beszédtől szárad, arcán átvillanó irritációval.*- f-f-feltűnés nnnélkül szerezhetek b-be számos k-k-komponenst, ami nnnormális k-körülményke k-k-közt kérdéseket v-vetne fel. Mmméltánylásom jeléül,-*nyilván apróság, de abból kovácsol tőkét, amije van. A nagyapja hírneve pedig pontosan ilyen, bájitalfőző körökben csaknem megkérdőjelezhetetlen tekintély.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yezebel
Speciális karakter, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 213
Írta: 2022. július 31. 22:10 | Link

Damien Sebastian Felagund

- Ne aggódjon, nem vagyok uzsorás, hogy kamatot számoljak. Nekem az is elég, ha biztos lehetek benne, hogy a szolgáltatásaim előbb-utóbb kifizetésre kerülnek. - Valahol azért repedezik a fal, mert bár azzal kapcsolatban igazat mond, hogy nem uzsorás, de ha valaki nagyon szúrja a szemét vagy.. egyszerűen csak rossz napja van, nagyon is kilátásba helyezhető a kamat.
- Van egy módszerem. Nem olyan kifinomult, mint egy megszeghetetlen eskü, de bevált megoldás. Fájdalommentes és gyors.
A "Ha már család" felcsapásra elhallgat és teret enged a fiúnak, addig is folytatja a vacsoráját, míg Damien felvezeti a mondandóját. Azt, hogy hajlandó lenne levenni a válláról a komponensek beszerzésének legalább egy részét, nos, be kell vallania, hogy remek diplomáciai lépésnek ítéli. Hagyja is kiülni az arcára az egyetértést és a felvetés végetti halvány, óvatos elismerést. Utóbbival szűkmarkúan bánik, mert egyetlen jól célzott ajánlattal még nem vívja ki valaki a dicséretét, de... az első elágazásnál már jófelé fordult. Máris többet mondhat el magáról, mint sokan mások.
- Rendben. Most pedig meséljen a sérülésről, balesetről, pontosan milyen következményei voltak és ha tehetné, melyektől szabadulna meg ezek közül? A részletek alapján fogom tudni eldönteni, hogy egyáltalán mit tudunk majd kezdeni a helyzetével. Oh.. és..
A kezében lévő villával egy könnyed gesztust tesz, végét az asztaltársa felé tartja, mintha csak rámutatna a fiúra. Semmi igazán hangsúlyos nincs a mozdulatban, tényleg csak fesztelen csevegés érzetét kelti azoknak, akik elnéznek az asztaluk felé. Nem is gondolnák ez alapján, mi is a téma kettejük közt.
- Talán már egyértelművé vált, de mivel a hirdetésben nem említettem, érdemes előre szólnom, hogy nem nyugati mágiával dolgozom. Nem pálcás mágia lesz a megoldás eszköze. A keleti mágiák viszont személyesebbek.. profánabbak, ha úgy tetszik. Ha ez problémát jelent, még időben kihátrálhat.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. augusztus 1. 14:03 | Link

Roman

- Nnnagyvonalú,-*nyugtázza komolyan, s ezzel egyszerre megjegyzi, hogy a másiknak biztosítékra van szüksége. Mintha maga az alku és "Roman" sem lennének kijátszhatatlanok. Ez persze momentán puszta teória, amit gondosan elraktároz elméjében, későbbi vizsgálatok céljából. Amíg ezeken a bizonytalan vizeken lavíroz, kíváncsiságnál többet nem enged arcára ülni. Az óvatosság ezer árnyalata lehet gyanús, s most nem engedheti meg, hogy túl sokat kérdezzen.
- G-g-gurkó.-*Balja megérinti feje oldalát ott, ahol a hajtömeg alatt az alig kivehető heg érződne, mintha csak gondolatot hessegetne el.*- V-v-végigjátszottam a mmmeccset, lefeküdtem aludni. A mmmedimágusok utólag állapították mmmeg az agyrázkódást... és a mmmaradandó k-károsodást.-*Akkor túl dezorientált volt, hogy igazán dühös lehessen - minden fájt, összemosódott és forgott. A konstans hányinger elterelte figyelmét töredékes emlékeiről.*- Azzal b-biztattak, hogy idővel, t-t-terápiával, gyógyszerrel ja-javulni f-fog a b-beszédem. Aztán eltelt hat év.-*Mimikája helyett hangjának tompított színei árnyalják a szavakat. Gúny, harag, keserűség. A türelmetlenséget kiszűri, bármennyire feszíti is, amikor ilyen közel érezheti a megoldást.*- A f-f-fejfájás, szédülés és hangérzékenység nnnem érdekelnek, mmmegszoktam. Ezt is,-int az egyik összeránduló izom felé arcán, bár akár egész megjelenésére érthetné.
A villára néz, az azt tartó kézre siklik tovább tekintete, mielőtt egy mosollyal félrekapná és elfordítaná arcát. Akár nevetéssel is küzdhetne, amint kezét emelve egyet-kettőt köhög, alátámasztva Ramon könnyed beszélgetésről festett képét.
- A k-k-kérés mmaga is sz-személyes. Nnnekem nnincsenek ilyen t-t-téren előítéleteim,-*vonja meg vállát, nem ejtve szót a nyugati mágia kudarcáról vagy lehetőségeinek szűkösségéről. Meg kell állnia, hogy ismét megnedvesítse a torkát néhány korty vízzel, s naptól sötét bőrét némi pír színezi. Szótlan, mély lélegzetéből sejteni, hogy régen nem beszélt ennyit.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yezebel
Speciális karakter, Bogolyfalvi lakosoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 213
Írta: 2022. augusztus 1. 19:59 | Link

Damien Sebastian Felagund


Bizonyhogy. Nagyvonalú, kegyes... az ilyen dicséreteket még igazán el tudná viselni a hiúsága. Ennek ellenére rezzenéstelen arccal folytatja a vacsorát. Ez nem ez az arc. Nem ez a szerep. Közben Damien is belekezd a beszámolóba - és így ő is nagyobb rálátást kap a tényleges problémára. Kezeletlen fejsérülés, a fiúnak még mondhatni szerencséje volt. Van, aki lefekszik aludni majd nem kel fel utána.
- Well, nehéz eldönteni, hogy csak imkompetensek voltak vagy nem vállalták fel, hogy maguk közöljék a rossz hírt. Egyik sem túl szerencsés.
Tényszerűen fogalmaz és a hanglejtése sem túl érzelmes, ugyanakkor nem is teljes érdektelenségről árulkodik. Mindössze feltételezi, hogy Damien hat év után nem fogja magát jobban érezni a sajnálattól, sőt.
- Meglátjuk, hogy mennyi oldódik majd meg ezekből, de ismerve a sérülés jellegét, ebből már tudok dolgozni. - Teljesen más metódusra lenne szükség különböző esetekben, azonban így jócskán le tudja szűkíteni a lehetőségeiket. Ami jelen helyzetben jól jön, a túl sok opció csak annyit jelent, hogy nem elég biztos a dolgában. Minél egzaktabb egy rituálé, annál nagyobb az esély a sikerre.
Elmosolyodik a válaszra, mert valóban, tényleg az egész üzletük bizalmas és személyes. Egyrészt mert a platform, amin bonyolították bőven kiesik a törvényes keretek közül - az eszköz hasonlóképp. És képzeli, hogy mennyire lehet kellemes egy teljesen idegen számára kiteregetnie az életét megrontó pillanatokat.
- Fantasztikus, akkor ezzel nem lesz problémánk. Használhatom azt a számot, amelyről hívott, igaz? Némi időre lesz szükségem, hogy pontosan meghatározzam a komponenseket. Utána megkeresem majd azokkal, amelyeket számomra túl körülményes lenne beszerezni.
Előre látja, hogy lesznek körülményes elemek. Van, amit tényleg bonyolult megszerezni, hosszadalmas és/vagy drága (esélyesen ezeket fogja a fiúra és a családjára bízni) - az igazán problematikus darabot, ami egy már eszébe is jutott, hogy elkerülhetetlenül szükséges lesz, nos, azt majd megoldja ő. Az legalább nem nehéz és nem hosszadalmas - csak szimplán éveket kaphat érte a börtönben, ha kiderül. Leendő fiatal vevőjét inkább nem sodorná ebbe, hát akkor ki fogja kifizetni? Neki pedig ez már csak egy csepp a tengerben.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reiner Kende
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Elemi mágus, Másodikos mestertanonc


got the spirit of a fela
offline
RPG hsz: 316
Összes hsz: 649
Írta: 2022. augusztus 1. 21:03 | Link

BROKÉMON
Bróma / robbanjunk be júniusba valamikor  / /ezt skubizd / the killers - the man /

Szülinap, FINA, Kitti taroló pizsamás bulija - a nyár tombol. Ebben volt Kende, aztán kijött az olaszokhoz és ők megmutatták a gyereknek, hogy milyen a pálya, amikor a nyár tényleg pörög és speedosok meg magánsulis előkészítősök még csak a közelben sincsenek. Az olaszokból elsőre csak a dude érdekelte, akivel olyan megható újra találkozást toltak, az egész tér őket bámulta. A betonon. Vörös fejjel egymás mellett kiterülve és röhögve. Részletekbe menés helyett aztán nagyon hamar Lorenzonál voltak, akinek a nevét Kende egész hamar megjegyezte, de a többiekkel idő előtt fel is adta. A szomszéd lány neve valamennyire azért megvan neki, ha már vele jöttek bulizni. Annyi gebasz van, hogy, óóóó baszod.
- Te hallod, haver - kézfeje csapódik Móricnak, feje fordul hátra, pedig már egy teljesen másik hely bárpultja előtt várják a hidratálás adta örömöket. - Frankón ott hagytuk a csajt, ahonnan kipakoltak a biztonságiak! - kiabálja túl a zenét, arca már ki van pirosodva, tincsei mindenfelé meredeznek és megspékelve az egészet: azóta vigyor épült a fejére, hogy újra lekoccolt a dudeal.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


RIDE THE WAVES AND LIVE THE LIFE.
Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 182
Írta: 2022. augusztus 2. 14:19 | Link

Roman

Valószínűleg lehetett valamennyi igazságtartalma a hitegetésnek - elvégre konkrét példákat tudtak felhozni, amikor a szüleivel beszéltek - azonban a valódi esélyeiről sosem esett szó. Mindenki túlságosan félt attól, hogy őt fogják perbe, nem alaptalanul. Elvégre ha a meccsen kint lévő medimágus rendesen megvizsgálja, most egészen máshol lehetne.
Neki azonban csak az maradt, amit az asztal és ők a két oldalán képviselnek. Bólintani Roman szavaira és hagyni, hogy tegye a dolgát megállapodásuk szerint. Elvégre ki tudja tölteni az idejét.*
- Ameddig sz-szü-szükséges, igen. Jelelenleg b-b-belső b-b-békém után k-k-kutatva za-zarándoklok épp k-ki t-tudja, merre. Z-zavartalanul d-dolgozhatunk a nyár végéig,-*ezt az információt szándékosan a végén ejti el. Eldobható kártyája mellett persze készenlétben tartja a másikat, hogy bármikor elérhesse a családját, ha arra lenne szüksége. Per pillanat azonban egyetlen radaron sem szerepel, s odahaza alighanem azt hiszik, a munkavállalás előtti utolsó szabad nyarát tombolással akarja tölteni. Szinte érzi az elnéző somolygást, nagyapja engesztelhetetlen durvaságát, ami ezt a két hónapot már ki tudja várni.
A belsejében vicsorra húzódik valami. Jó ez így.
- Ha mmegbocsátja, v-v-vissza k-kell térnem lassan, d-de mmmaradjon, amíg jólesik. V-v-várni fogom a hívását. És mmmeg se p-próbálja a sz-számlát k-k-kérni,-villant mosolyt, mielőtt kiinná poharát és felállna. Hasonló meghajlással búcsúzik, mint amilyennel érkezett, hogy néhány lépéssel távolabb elfoglalja helyét, ismét ölbe véve lantját és pengetőjét. Hosszú még az este, messze a hajnal.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Mórocz A. Móric
Független varázsló, Illúziómágus, Művészetis tanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 287
Összes hsz: 553
Írta: 2022. augusztus 2. 15:04 | Link

D U D I
boldog vok | mood | i'm not drunk, you are | kukkantás

A dude berobbant az olaszokhoz, majd mellém, majd az olaszok robbantak be a dude mellé, mert tesó: itt nincs megállás. Mióta itt vagyok, állandóan az arcomon kell pörögnöm - kivéve a szieszta időben -, de ördög lássa lelkemet, zseni ez a nép. Lorenzo kitért a hitéből, Alfredo és a crew szétadta Kendét, Lucilla azonnal szerelmes lett, mint minden srácba, akit meglát és új. Szerinted hogy lettünk jóban? A lényeg, hogy furcsa érzés magyarul beszélni a többiek előtt, de egyáltalán nem bánom. Hiányzott a nyelv, bár még mindig tartom, hogy az olasznál semmi nem jobb.
A sörömért izgulva hajolnék előre a pulton, hogy megsürgessem a srácot, mikor Kende keze csattan a mellkasomon. Nézek rá, mint hal a darában, miközben processzelek. A csajt ott, ahonnan kipakoltak. - Ó - esik le a tantusz. - Óóó - esik le még jobban, ahogy a korsó a pultnak csapódik. Lendületesen hajolok előre, mielőtt Flavio ellépne tőlünk, szavaimra lép hátra, megvillantja középső ujját, majd röhögve megy dolgozni. Kárörvendő lennék, amiért örülök, hogy én most nem ezt teszem? Őrültek háza van. Telefonomat veszem ki zsebemből, ahol máris villog a több ezer üzenet Lucitól. - Aszondja jól van, és nem haragszik, amiért ott hagytuk a faszba, de így már nem veheted el feleségül, mert rád mégis haragszik. Deeeeee - görgetem tovább, mutatóujjam emelkedik fel, hogy várjon. - De elnézi azért, ha jó helyre viszed nászútra - röhögök fel hangosan.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Mórocz A. Móric
Független varázsló, Illúziómágus, Művészetis tanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 287
Összes hsz: 553
Írta: 2022. augusztus 2. 15:23 | Link

D A M  D A M  D A A A A A M
OMGDEJÓ | mood | kukkantás

Vállamat vonom meg. Nekem aztán rohadt mindegy, hogy hol játszik, csak bedobtam az ötletet, mert ott mérföldekkel jobban megéri. A lantot figyelem kicsit, és bár furán néz ki, nem olyan megszokott, de végül is az. Ha nem az, akkor is az, ez sem érdekel különösebben, de attól még menci a pasi vele.
- Ahogy érzed - fordulok vissza az étterem utcájának irányába, de még nem keresnek üvöltve, hogy káosz lenne, így fordulok is vissza felé. A kérdésre mosolyodom el. Zsigerből visszakérdeznék, hogy komolyan úgy nézek ki, mint egy olasz a hófehér bőrömmel és szőke hajammal, de egyébként király lenne, ha olasz lennék, így csak megcsóválom a fejem. Szőke tincseim csapkodják ide-oda fejemet.
- Nem. Egy ideje itt élek, de helybélinek nem mondanám magam. Vannak még öreglányok, akik szkeptikusan méregetnek - nevetek fel.
- Szóval te utcazenész vagy? És csak itt zenélsz vagy...? Csak mert nem láttalak erre soha, de rontom itt a levegőt pár hónapja - vakarom meg államat gondolkodva, hogy vajon láthattam-e valahol a város másik pontján legalább. De nem villan be. Pedig nem mindennapi hangszert használ, úgyhogy ezt csak-csak megjegyeztem volna.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Sebastian Jared Selwyn
Független varázsló, Legilimentor, Végzett Diákoffline
RPG hsz: 798
Összes hsz: 3272
Írta: 2022. augusztus 2. 18:15 | Link

Greg
Anglia - Selwyn birtok

A birtok határán varázslat akadályozta meg, hogy bárki is hoppanálással közelítse meg a régi Selwyn házat, és ez alól Sebastian sem volt kivétel, mióta - lassan már egy évtizeddel ezelőtt - varázslat befolyása alatt olyan dolgokat vitt itt végbe, amelyek az egész családján nyomot hagytak. Nem sok esély volt rá, hogy ismét ilyesmi történjen, de jobb az óvatosság, így most rá is gyaloglás várt.
Nemrég még fel sem merült volna benne a gondolat, hogy Greggel az oldalán fog ellátogatni a Fordwitch-i otthonukba, de miután Seth-tel eldöntötték, hogy célt akarnak találni a helynek, szükségszerű volt a ház állapotának felmérése csakúgy, mint a környéké.
Nem vált el élesen a telek határa az erdőtől, de mugli szemek elől elrejtették az út további részét - ők egy szakadékot láttak maguk elől, és maximum csak akkor lett volna hatalmas meglepődés, ha valaki a mugliriasztó bűbájok ellenére is épp itt próbálja meg a mélybe vetni magát, de erre Selwyn-emlékezet óta nem volt példa. Az út maga a varázslatokon átlépve lényegesen rosszabb állapotban volt, mint a nyilvános oldalon, és bár valaha elég széles volt ahhoz, hogy akár egy hintó is végighajtson rajta, most mindenütt átvették a növények a terepet és inkább csak a fák növéséből lehetett tudni, hogy hol érdemes haladni.
Sebastian nem igazán törődött vele, hogy a koradélutáni esőtől még nedves levelek a nadrágja szárát simogatják, sötét foltokat hagyva mindenhol, hiszen fogalma sem volt róla, hogy esetleg a háznál milyen állapotok várják.
- Lehet, hogy seprűt kellett volna hozni… - mormogta, de természetesen nem takarítani akart, csupán gyorsabban haladni, de ezen a ponton már nem sokat tehetett az ügy érdekében. - Szerintem először nézzük meg a házat, utána elég lesz átverekednünk magunkat a növényzeten - nézett útitársára kérdőn, hogy egyetért-e a tervvel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Madarász Gergely
Auror, Illúziómágusoffline
RPG hsz: 36
Összes hsz: 110
Írta: 2022. augusztus 2. 21:13 | Link

Sebastian

Az ő rövid (vagy hosszú-)távú tervei között sem feltétlenül szerepelt ez a kiruccanás. Mármint, nemet soha, egy pillanatig sem mondott volna a lehetőségre, de ami keveset tudott a fivérekről, az bőven elég volt hozzá, hogy ismerje esélyeit. Mivel az ő képességei terepen a legértékesebbek, általában nem utólagos felmérésekre küldték, hanem használatban lévő épületekhez, aktív helyszínekre rendelték. A Selwyn-ház egyfajta ritka csemegének ígérkezett, másrészt még belé is szorult annyi tapintat, hogy közben a másik érzéseire figyeljen.
Nem szeretett volna pont itt, a gondosan levédett semmi közepén válni átok áldozatává a saját otromba szája miatt.
Napszemüvegje takarásában forgatja fejét, s pálcájával megjelöli a pontot, ahol a védőbűbájok kezdődtek, több rétegben. Ha más nem is, ezek tökéletes állapotúak - a mugliriasztó elég ócska, de effektív, a többi viszont… időbe telt volna átjutnia rajtuk, ha nem nyer belépést. Odabent burjánzó brit dzsungel fogadja, ami a mellkasát veri sok helyen. Érdektelen arccal hajtja félre a cserjéket, Sebby nyomában lépdelve a vadcsapáson, amit követnek.
- Hacsak nem titkos vágyad, hogy mögéd kelljen ülnöm, akkor nem. Semmi repülő cuccra nem ajánlatos felszállnom,-*felel, holott a mormogást egyáltalán nem neki szánták. Az egész visszakézből tett megjegyzés pusztán, elvégre útközben el is kezdi a felméréseket, figyelme java erre összpontosul. Így könnyebb lesz megtalálni a manaszálak csomópontjait vagy épp azokat a részeket, amiknél valamiért gyérebbek.*
- Nekem jó. Csak számolj vele, hogy ha akadnak még veszélyek, nem biztos, hogy a ház közvetlen közelében rejtették el őket,-*tolja fel orrán a Raybant egy pillanatra. A varázslatok rétegzése különleges odafigyelést kíván, márpedig ez a legvalószínűbb abban az esetben, ha valaminek sikerült megúsznia a minisztérium átfésülését.
- Apropó, hogy-hogy én? Nem mintha ne élvezném a veled töltött időt, de ugye megmondanád, ha vétettem valamit és épp a bátyád felé terelgetsz, hogy végezzen velem?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Sebastian Jared Selwyn
Független varázsló, Legilimentor, Végzett Diákoffline
RPG hsz: 798
Összes hsz: 3272
Írta: 2022. augusztus 2. 21:14 | Link

Greg

Nem számított rá, hogy a másik felelni fog a félhangos megjegyzésére, de ettől függetlenül is pirosabbá vált egy kicsit a füle hegye, mert elszégyellte magát, hogy ennyire figyelmetlen volt.
- Igaz. Sajnálom - mondta hát, bár nem úgy tűnt, hogy Greg különösebben magára vette volna, hogy elsiklott a problémája felett.
Greg eszmefuttatásában jócskán volt igazság, de Sebastian nem csak a varázslatokat akarta felmérni a területen.
Elsőként megnézném, hogy van-e egyáltalán olyan állapotban a ház, hogy érdemes legyen tovább dolgoznunk - magyarázta, hogy miért vette az útját az ódon épület irányába. Mivel nem járt itt azóta, hogy az aurorok rájuk robbantották az egyik falat, fogalma sem volt róla, hogy esetleg mostanra nem omlott-e össze az egész ház a kár nyomán. Márpedig, ha épület nincs, akkor kicsit azért más a leosztás.
Azonban ahogy haladtak már átviláglott a lombokon a tető halvány körvonala, Sebastian mellkasában pedig egy pillanatra összeszorult valami. Nyelnie kellett egy nagyot, de fogalma sem volt, hogy ez a furcsa, szomorúsággal vegyes izgalom mit is akar jelenteni. Némi fáziskéséssel fogta csak fel azt is, hogy Greg tovább beszélt hozzá.
- Mi..? - kérdezte elsőre, de egy-két másodperc után feldolgozta az agya, amit a másiktól hallott, és elvigyorodott. - Persze, mert a legjobb megoldás a lesből gyilkolásra, ha megmondod az áldozatnak… - felelte a második kérdésre, és csak utána ugrott vissza az elsőre. - Egyébként meg logikusnak tűnt téged hívni, kellően sok közös bizniszünk volt már ahhoz, hogy ismerjem a hozzáértésedet - vont vállat. Nem szokott felesleges dicséreteket osztogatni, de ezt komolyan gondolta. Persze Seth is el tudta volna végezni a munkát, és mivel egy alkalom aligha lesz elegendő, így később rá is szükség lesz, de ha őszinte akart lenni, akkor Sebastian nem igazán állt még készen arra, hogy a testvérével kettesben térjen vissza ide. Úgy érezte, hogy előbb el kell magában rendeznie, hogy mit is gondol a helyről, hogyan reagál rá, ha látja, és ehhez kellett, hogy teljesen a saját érzéseire tudjon figyelni. Ezt persze nem mondta volna el Gregnek, mert nem volt különösebben lelkizős természetű a viszonyuk, talán a másik körbe is röhögte volna, de Sebby ettől még a brit auror munkájában teljesen megbízott.
Abban mondjuk kevésbé, hogy esetleg nem próbál meg elcsenni ezt-azt, de ezzel kapcsolatban úgyis csak visszaindulás előtt lesz dolga.
- Szükséged van valamilyen extra infóra a munkához a helyről, vagy elég, amit már tudsz? - kérdezte aztán.
Utoljára módosította:Sebastian Jared Selwyn, 2022. augusztus 2. 21:19 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Madarász Gergely
Auror, Illúziómágusoffline
RPG hsz: 36
Összes hsz: 110
Írta: 2022. augusztus 2. 21:16 | Link

Sebastian

- Meglepődnél, milyen szívósan élni akarnak az ilyen ósdi épületek,- jegyzi meg, s bár hangja lapos, alighanem tapasztalatból beszél. Ha az egész téglakupacnak nincs is öntudata esetleg, az évszázadok alatt felhalmozódó mana, érzelmek, a kiszórt varázslatok, kiömlött bájitalok, a benne élő mágusok jelenléte apránként képes életet lehelni jóformán bármibe. A falak elnyelik, a deszkák magukba isszák, beszivárog a résekbe és porként ül meg mindent.
- Ah,- visszaengedi a szemüvegét, s ahogy Sebastian körül kavarognak a manaszálak, figyelmesen nézi az arcát.* - Szóval nem mondtad el, hogy én jövök. És hagy találjam ki. Ő sem kérdezett rá,-*van egy apró, éles kis félmosoly a sötét lencsék alatt. Impasse. Nem mintha ellenére lenne, néha kiérzi, ha egyes embereket ajánlatosabb kerülnie, mert van bennük valami. Nevezhetné érzékenységnek, éleslátásnak vagy csak szimplán összeférhetetlen természetnek, de az biztos, hogy ha veszélyre edzett megérzése percegni kezd, akkor hallgat rá. Pedig egyébként csábító lenne megismerni - helyesebben, intellektuális boncolásnak vetni alá - a másik Selwynt is. Az apjuk sajnos túlságosan szigorú körülmények közt őrizték, hogy ilyesmivel próbálkozzon, pedig értékes alany lehetett volna.
- A legtöbbet maga a ház fogja elmondani. Viszont ha tudnál egy hozzávetőleges térképet szerkeszteni, a főbb aktivitási pontokkal, leegyszerűsítené a dolgom. Gondolom, egyszerűbb, ha írásban rögzítem, amit találok.-*Hessegeti el az arcából azt a felhőnyi bogarat, ami épp azon fáradozik, hogy a légutaiba repülhessen. Nem akar felesleges varázslatokat használni, mert megkavarhatja az itteni áramlatokat, szóval marad a csukott szájú morgás, amíg átverekszik magukat ezeken a bokrokon.
- Egyébként meg beszélj-kérdezz nyugodtan, nem zavar semmiben. Előre nem tudom, mi lehet hasznos,-*teszi aztán hozzá, amikor egy nyitottabb részre érnek. A gondolkodásuk sok tekintetben hasonló, most azonban az ő szakértelme fog dominálni. A változatosság gyönyörködtet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Sebastian Jared Selwyn
Független varázsló, Legilimentor, Végzett Diákoffline
RPG hsz: 798
Összes hsz: 3272
Írta: 2022. augusztus 2. 21:20 | Link

Greg

- Nem szükséges mindig mindenkinek mindent tudnia - vont ismét vállat kicsit felhúzva az orrát a szinte már kritikának is beillő megjegyzésre és méregetésre. Seth egyébként sem valószínű, hogy ne tudná kitalálni, hogy ki jött Sebby-vel, ha nagyon akarná.
Ahogy tovább haladtak némán nézett fel újra a tetőre, elmerengve azon, hogy vajon mimindent szívhatott magába ez a ház? Nem tudott rá gonoszként gondolni, pedig lett volna realitása, hiszen komisz dolgok alakították az évszázadok során. Igazából most először merült fel benne a kérdés, hogy vajon az apjuk mit élt át itt gyerekként, és annak vajon lehetett köze ahhoz, hogy olyan ember lett, amilyen? És az előtte itt élő Selwynek? Nem tudott velük különösebben empatizálni mindeddig, de most megütötte a régi idők szele. Vajon mások is szenvedtek itt és szabadulni akartak? A ház mit akarna mindezt látva? A lázadozók hatása volt erősebb vagy a gonoszság? Sebby tudta, hogy neki nagy szerencséje van, hogy az aranyvérű beltenyészet “csupán” csak az autista spektrumra lökte őt, de a családjától nem állt messze az őrület. Ez mit okozhatott?
- Ha beérünk készítek neked egy sematikus rajzot - bólintott aztán, kiszakadva gondolatai közül, ismét Gregre pillanatva, ami egy pillanat alatt ki is rántotta őt melankólikus hangulatából és hangosan felröhögött. - Rád fog férni némi leporolás - jegyezte meg, ugyanis a másik mellkasa és nadrágjának eleje csupa-csupa zöld volt az anyagba ragadt apró fűmagvaktól. Nem volt kétsége afelől, hogy ő maga is Shrek-szerű színeket kezdett ölteni, de ez semmit sem vett el a hirtelen támadt jókedvéből.
Mire elértek a növényzet széléig és kibukkantak a ház közvetlen közelében húzódó rétre, ami valaha konyhakertként is funkcionált, újra rendezte sorait, és elgondolkodott, hogy mivel segíthetne még Gregnek.
- Igazából csak feltételezés, de majdnem biztos vagyok benne, hogy lesznek a birtokon jelöletlen sírok - jutott aztán eszébe egy régi megérzése. Szolgálók, útban lévő családtagok vagy épp vetélytársak véletlen eltűnése nem volt szokatlan a családi krónikákban, és elég logikusnak tűnt, hogy Selwyn-ék egyszerűen eltették láb alól a problémás embereket. - Nem vagyok benne biztos, hogy az aurorok találtak-e ilyesmit, mikor szétnéztek a terepen. Tényleg, sikerült belenézned az akkori feljegyzésekbe? - kérdezte Greget, akinek korábban javasolta, hogy ha van rá módja, akkor keresse ki a tíz évvel ezelőtti kutatási anyagot a minisztériumban.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 88 ... 96 97 [98] 99 100 101 102 103 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolKülföldi helyszínek