36. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 15 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Elijah Kearney
INAKTÍV


katasztrófamágus
offline
RPG hsz: 214
Összes hsz: 971
Írta: 2018. szeptember 22. 16:50 | Link

KolosAz a szerencsém abban, hogy nem ejtem el még a cuccaimat is ijedtemben, hogy abba kapaszkodok, mintha az lenne a valóság egy olyan szeletje, ami támaszt ad az... őrületben? Vagy a pánikban, bár itt lassan már teljesen mindegy, melyiket nézem, mert mindegyikbe beleillik kicsit. Oké, ezt is picit túlgondolom tudom én, de hát, igazándiból tényleg csak a hirtelen támadás az, amely ennyire kizökkentett a fejemben lévő kis világból. Oké, háromig elszámolok és visszatérek a valóságba. Bár, mióta ide járok, nekem ez inkább egy naaaagyon hosszú álom, amiből csipkedéssel sem tudok felébredni.
- Színpadra? - oké, most még jobban meghökkenek, mint eddig. Lehet fokozni? Ki hogy veszi, persze, de ha ez a srác azt akarja, hogy énekeljek, akkor jobb ha most fut, de a freskón lakók is. Tényleg. Botfülem, fahangom és meg mindenem van. - Szegény nézők, ha ezt kell hallaniuk... - motyogok, inkább hangosan gondolkodva a dolgon, elképzelve, hogy én énekelek nekik. Hát, megéri, ha majd azért fizetnek, hogy maradjak csendben!
- Én nem tudom... - aztán kapcsolok, hogy adott valamit, vagyis akart, csak nem kaptam utána. A szórólapra bámulok, lassan, de olvasva követem a sorokat és megvilágosodok. Ó, nem színező!
- És azt mondod, hogy... hogy nekem van tehetségem ehhez? Ha mindenki ott van, akkor lehet jó – színjátszás. Hát, az is olyan dolog, amit még nem próbáltam, és nem is gondoltam rá. De nem is hiszem, hogy tényleg komolyan gondolta, hogy engem akar oda.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amikor bajban vagyok, énekelek.
Aztán rájövök, hogy a hangom igazából sokkal rosszabb, mint a helyzetem.
Ardai Kolos
Független varázsló, Végzett Diák


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 2643
Írta: 2018. szeptember 22. 17:16 | Link

Elijah
tanév elején


Csak mondta és mondta, és még csak arra sem figyelt, hogy esetleg legyenek összefüggőek a mondatai. Kellett neki az ember,kevesen maradtak, de bízott a nevében és magában. Na meg hogy tényleg ellenállhatatlan ajánlattal rukkolt elő.
- Imádni fogják. Ilyen kiáltást még nem hallottak. Már látom a plakátokat meg az edictum cikkeket. A feltörő csillag! - Ki tudja, mi lesz még a gyerekből, de végre valaki tényleg meghallgatta, úgyhogy nem fogja hagyni, hogy lelépjen.
- Ne viccelj, öcsi! Tudod mekkora bulik vannak ott? - felnevetett és arra gondolt, mikor az újoncokkal leugrottak egy esernyővel a tetőről. Még fel is nevetett a hatás kedvéért. - Mindenki imádja a csapatot. A csajok meg odavannak az olyan pasikért, akiknek van kiállásuk - rákacsintott, mintha egy hatalmas titkot árult volna el neki. - Persze tudod, hogy nem vehetek fel mindenkit, akkor nem lenne ilyen kiváltságos. De teee, neked aztán van hang a torkodban! - Hogy tehetsége mennyi, arról fogalma sem volt, de legrosszabb esetben is majd súgó lesz vagy ilyesmi. Hanghatásokat majd jól fog tudni kezelni.
- Kösz a jelentkezést! Fel is vagy véve! Hétfőn a pórbateremben van az első találkánk. Ötre ott legyél!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Elijah Kearney
INAKTÍV


katasztrófamágus
offline
RPG hsz: 214
Összes hsz: 971
Írta: 2018. szeptember 22. 17:30 | Link

KolosOké, ez olyan lehet, mint azok a parfümárusok a plázáknál, akiket alig lehet levakarni, pedig tuti, hogy nem akarsz semmit venni. Jó, ez elég erős példa, de na. Igazából elszaladhatnék, ami igen érett viselkedés lenne, na meg bunkó is, de igazából még mindig kicsit földbe van gyökerezve a lábam, és nemigen tudok moccanni. Szóval a parfümös példa nem annyira jó, de nem jutott más az eszembe. Sok hülyeség van a kobakban, tudom.
- Tényleg? - megszeppenek és pislogok is nagyokat, mint az őzike, vagy épp a birka. Hát hallanák akkor a kiáltásom, amikor belerúgok valamibe vagy amikor mérges vagyok. Na akkor az igazi! Ez? Ez most nem az igazi volt, csak... valami. - Jaj istenem, cikkek. Azoktól zavarba jönnék, nem is kell – rázom meg a fejem, nem szükséges sem plakát, se semmi. Persze, tök jól hangzik, meg kecsegtető, de a valóságban tökre fura magáról olvasnia az embernek – a legtöbb esetben -, vagy épp már egyenesen zavaró. Én még nem kerültem be az újságba, és jobb is. Én inkább a hullócsillag típus vagyok, de most törjem le? Milyen lelkes!
- Nem, igazából sose mesélt nekem senki arról, hogy mik vannak ott. Pláne nem a bulikról – nem is tudom felidézni igazándiból, hogy beszéltem-e valaha színjátszóssal. Vagy csak én nem figyeltem erre, vagy nagyon ritkák, vagy titkos. Nem tudom, melyik tippem az erősebb. A fejemet kicsit félrebillentem, miközben hallgatom őt. Mint a sportcsapatok, abban is mindenki menő, de az ilyen sorozatokban a színjátszók a gyíkok. Szóval, akkor mi az igazság?
- Áhh! Értem én, értem. Vagyis nem, de majd egyszer biztosan megfogom. A lányok meg... mindig a menőkre figyelnek, rajtam ennyi nem fog segíteni, de azért köszi – hát, hogy majd pont én leszek ettől jobb náluk. Hah! Jó vicc. Igazából épp vissza akarnám adni a papírt, amikor szemeim tágra nyílnak. Hogy mi? Én?
- Hát de... de arról még nem is volt szó! Vagy igen? Azt mondtam, hogy megyek? Jaj... jaj, jaj – én, színjátszás, próbaterem. És még nem tudja, kivel hozta össze a sors. Ha varázsolni is kell közben, akkor fél hatra ki is fog rúgni. - Ö.. ötre.. de hol?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amikor bajban vagyok, énekelek.
Aztán rájövök, hogy a hangom igazából sokkal rosszabb, mint a helyzetem.
Ardai Kolos
Független varázsló, Végzett Diák


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 2643
Írta: 2018. szeptember 22. 17:58 | Link

Elijah
tanév elején


Élvezni fogja. Látta az arcán abban a pillanatban, mikor elkezdte felfogni, miről van szó. Na jó, igazából a srác még mindig nem tudta, hogy mibe csöppent valójában. Még csak nem is igazán hallhatott róluk, tavaly nem volt sok ideje a csapatra az egyetem mellett. No meg azért bőven voltak problémái otthon is, így szegényeket magukra hagyta. Na de most visszatért, és remélte, hogyha meghallják a nevét, már tudni fogják kiknek meg mikor kell jelentkezniük és a nagy Ardai Koloshoz.
De ezek még túl fiatalok és éretlenek voltak. Vissza kell állítania az Ardai név eredeti fényét. Kezdve a színjátszóval meg ezzel a kölyökkel itt.
- A próbateremben, természetesen. Figyu, lemész itt a lépcsőn, a folyosó végén balra, de ne fordulj le jobbra, mert az totál a másik irány. Szóval ha lefordultál balra, ott mész egyenes a déli szárnyba, nem is lehet eltévedni, mert egy jobb aztán még egy jobb, aztán egy balos kanyar és ott vagy. Az átriumból nyílik az ajtó. - hadarta gyorsan el az útirányt, majd megpaskolta a vállát. - Ne aggódj, tutira odatalálsz!
Átnyújtott neki egy szórólapot, biztos ami biztos, nehogy elfelejtse a dolgot a srác, és már fordult is tovább, hogy egy kihívó pillantással a dámák felé még távozzon, de mielőtt még teljesen hátat fordított volna, a fejével még visszanézett.
- Hogy is hívnak, öcsi?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Elijah Kearney
INAKTÍV


katasztrófamágus
offline
RPG hsz: 214
Összes hsz: 971
Írta: 2018. szeptember 22. 18:13 | Link

KolosŐszintén, most kezdek feléledni és felfogni, hogy mégis mi a fene folyik körülöttem. Tehát, itt az új év, új lehetőségek és persze még nehezebb tananyag. Nyakig benne fogok lenni a szószban, és akkor még finoman fejeztem ki magam. Az első vizsgáimon is majdnem elsüllyedtem, nekem igazából olyan korrepetálásra lenne szükségem, ami mindent átfog, na jó, nem mindent, de elég sok tárgyat, és mégis, sikerült olyan dologra feliratkoznom, akaratlanul, amiről fogalmam sincs, tehetségem és tapasztalatom még annyi se, és időm! A drága idő. Idén tuti meg fogok bukni, mint a huzat. Hogy az a...
- Öhm, oké. Balra, jobbra, megint jobbra és balra. Azt hiszem, meg fogom találni, de ha nem... majd improvizálok. Egy kérdés, ha már így.. így sikerült nekem ide bejelentkezni. Mi lesz ott? Tényleg elő kell adni valamit meg... sok próba van? - igazából az érdekel, kik járnak oda, mennyire béna dolog ez, meg hogy mennyire komoly. De ezeket nem illik megkérdezni, úgy néz ki, ezt nekem kell majd kitapasztalnom, amint odaérek. Komolyan. Tuti én vagyok az egyetlen olyan bolond, aki csak azért lesz ott, mert annyira berezelt, hogy fogalma sem volt, mire is jelentkezik. Sőt, és még bele is ment! Ha ez nem lesz égés, akkor semmi sem. Még egy erdőtűz sem.
- Reméljük – bólogatok párat, majd megfogva a lapot, odaszorítom a könyvekhez azt is, amibe még mindig kapaszkodom és amit ölelgetek, mintha valami plüss lenne. Most kéne futni, de már minek. Ezt elintéztem.
- Elijah vagyok. És.. és te? - nekem ismeretlen a srác, az iskola nagy része az, így nem nagy kérdés az, amit megeresztek. Vagy tudnom kellene valamiről?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amikor bajban vagyok, énekelek.
Aztán rájövök, hogy a hangom igazából sokkal rosszabb, mint a helyzetem.
Ardai Kolos
Független varázsló, Végzett Diák


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 2643
Írta: 2018. szeptember 22. 19:01 | Link

Elijah
tanév elején


- Nem, nem, nem - rázta a fejét, ahogyan a srác elismételte újra az útleírását. Na nem mintha ő nem tévedt még volna el, de az a titkos folyosókon volt, na. - Balra, balra, jobbra, jobbra és balos kanyar. Ennyi. Nem egy bájitaltan.
Sóhajtott, mintha egy hatalmas teher lett volna elmondani, de a szája sarkában ott bujkált a mosolya, amit mondhatnánk akár a védjegyének is.
- Hohohó, ember! - Maga elé tartotta mindkét kezét, mintha védekezne a kérdések hadával szemben. - Ugye nem akarod, hogy már most lelőjem az összes poént!
Egészen úgy csinált, mintha tényleg meglepődne és tényleg kissé még fel is háborodna. Na nem olyan módon, mint a következő kérdésétől. Még hogy ő kicsoda! Hát tényleg... ezek a mai fiatalok!
- Kolos - Hangja egészen elmélyült, és egy olyan James Bond nézést vetett be. Persze csak ha tudta volna, mi az a James Bond és mi az a film. - Ardai Kolos. Jól jegyezd meg!
Újra felsóhajtott és újra csak a fejét rázta. Jobb is lenne hazamennie a lakóba. Végre egy kis pihi, meg Szaffit is meg kellene etetnie.
- Hétfőn ötkor a próbateremben, Eli. Ne késs!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Elijah Kearney
INAKTÍV


katasztrófamágus
offline
RPG hsz: 214
Összes hsz: 971
Írta: 2018. szeptember 22. 19:14 | Link

Kolos- Ó az ég szerelme... nincs ehhez egy térkép? – sóhajtok egyet, és ismétlem el magában azt az útvonalat, amit felsorolt. Oké, jobban bele kellene vetnem magam a kastély zugait illetően, de annyit sétálni nem szeretek, akárhogy is nézem, ez túl hatalmas falat ahhoz, hogy csak úgy le lehessen gyűrni. Igazából, darabolva se mennem egyszerűen. - Nincs egy tollad? Felírom ennek a hátuljára – bökök a szórólapra, amit adott. Ciki vagy sem, hétfőig sok óra telik el, sok minden fog történni, és a tananyag, amit beletömök a kobakba, ki fogja ezt lökni. Nagyon. - Ne is emlegesd azt... - fintorodom el egy kicsit, majd a fejem rázom meg. Ha valami nem, hát a bájitaltan nem hiányzik senki életéből, az enyémből pedig főleg nem. Ez van, ameddig kell, elviselem, aztán, amint nem... le lehet adni amúgy valamit, ha nem megy? Ezen nem is gondolkodtam el annyira. Na majd, ha odaérek. Egyelőre így is elég kaotikus a rendszer, nem kellene megzavarni, főleg, hogy most csináltam a pluszmelót.
- Hát... egy kicsit nem árt, de ha nem szabad, akkor ne – kicsit csalódott az arcom, de végül is, lehetett erre számítani, elvégre, akkor hol marad az élvezet, meg a minden, no meg, akkor félő, mármint gondolom ő véli úgy, hogy ha már mindent tudok, el se megyek vagy akármi. Igazából felmerült bennem, hogy nem megyek el, de ha most megtalált, akkor máskor is megfog, és akkor biztos totálisan rám ijeszt. Nem, nem így, hogy meglep, hanem komolyan. Neki is van hangja, nem csak nekem.
- Rendben van, Kolos, megjegyzem – még picit ki is húzom magam, és bólogatok. Érdekes neve van, magyar, és ott sok a fura név, egy babaneves oldalon láttam párat, és ennél furább nekem már csak a György vagy épp a Vendel. Meg még sok más minden. Már ezért is könnyebb megjegyezni. Vagy csak az emlék...
- Igyekszem! - oké, totál hülyeség, hogy azonnal engedelmeskedem egy idegennek, de itt már csak ilyen. A prefektusok is diákok és mégis hallgatni kell rájuk. Ki érti ezt...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amikor bajban vagyok, énekelek.
Aztán rájövök, hogy a hangom igazából sokkal rosszabb, mint a helyzetem.
Ardai Kolos
Független varázsló, Végzett Diák


#colos #mester #aranyvérű gypsy #king of dragons
offline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 2643
Írta: 2018. szeptember 22. 20:03 | Link

Elijah
tanév elején


Elvigyorodott a kijelentésen, de aztán csak a tarkóját vakarta és a fejét rázta. Az egyetemen is arra gyűjtött, hogy összedobjanak a haverokkal egy Pulitzer pennára. Akkor pedig lesz jegyzetük anélkül is, hogy megszakadnának a körmölésben. Kész főnyeremény lenne.
- Ne aggódj, mire elballagsz, már a térkép a fejedben lesz - bökte meg párszor a saját halántékát. Nem akart lehajolni a kölyökhöz, éppen elég magas volt ahhoz, nem akart még leereszkedőnek is tűnni vagy ilyesmi. Szegénynek így is lesz elég sok feldolgozni valója.
- Ugyan már! Majd meglátod, de én nem olyan vagyok, aki elveszi az élvezetet. - Nagyon szélesen vigyorodott el, egyeseknek akár még sátáninak is látszódhatott. Persze aki jobban ismerte, az már felismerte inkább az izgatottságot. Számított az emberekre, az összesre, akiket sikerült beszerveznie. Bár ilyen korkülönbséggel kezdte úgy érezni magát, mint egy óvóbácsi, de Tánya gyerekei után már egészen hozzászokott.
- Jól teszed, mert még akár jól is jöhet majd egyszer órán vagy ilyesmi - Elejtett pár információt ezzel kapcsolatban. Csak hogy érezze a srác, hogy kivel kezdett el barátkozni.
- Készülj fel a hétfőire, nagyon jó lesz! - intett a srácnak, és már indult is el, hogy otthon megünnepelje a mai eredményeit.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

               E  S   D

Scar (alias Jetta) öribarija | exrellonos | 2016 karácsonyi bál rejtélye | Narnia uralkodója #azigazságos[/size
Elijah Kearney
INAKTÍV


katasztrófamágus
offline
RPG hsz: 214
Összes hsz: 971
Írta: 2018. szeptember 22. 20:52 | Link

KolosMire elballagok. Hát, az se most lesz, főleg, ha addig elkaszálnak még pár vizsgán év végén, és ismételnem kell. Én tökre felkészültem erre a forgatókönyvre, még anyáéknak is említettem, hogy nehéz azért itt és lehet meg fog esni, de ők azt mondták, okos gyerek vagyok, majd megoldom. De hogy hogyan, azt már nem mondta meg senki sem. Tanulni kell, tanulni és... tanulni. Nem hangzik ez nehéznek.
- Kivéve ha úgy eltévedek, hogy évekig nem kerülök elő – nevetem el kicsit magam, mert tökre elképzelhető egy ilyen helyen, vagy csak épp így oldom a feszültséget. Vagy valami olyasmi. Főképp ha az elől kell elbújni, ami rám vár. Mondjuk erről a szakkörről. De fog még fájni fejem miatta.
- Rendben van, akkor kivárom... a sorom vagy mimet – kicsit ijesztően széles lett a mosolya, amely mögött annyi minden lapulhat, hogy csak na, de remélem, most csak annak van öröme, hogy sikerült ez az egész. Vagy esetleg arról, ami azokon a próbákon történik és ő tud róla. Ezért még kicsit kíváncsibb is lettem, no de az se megoldás, ha nyaggatom, mert akkor lecsap a nagy kezeivel, az pedig igencsak fájdalmas lenne, a sokk után. A dámák meg csak mondják és mondják, még nevetnek is, de oda se figyelek. Minek. Nem hiszek nekik, mondtam.
-Órán? Eljátszhatom hogy tudom az anyagot, ez tényleg jó – meg persze értem én, néha el is maradhat egy-egy óra. Remek! Sőt! De azért mégse kellett volna csak így, elvégre, tényleg annyit se mondtam, hogy fapapucs. Tudod mi jó azért ebben? Hogy nem valami veszélyes dologra sikerült jelentkeznem. Na akkor...
- Oké, oké, készülök – de mivel? Vinni kell valamit, esszét, fogalmazást magamról? Az ilyen helyeken kell valami. Majd összedobom, ha kitisztult a fejem. Tökéletes. Nem is csinálta volna senki sem jobban. A fejemet rázva indulok utamra tovább, és ívesen kikerülök bárkit, aki rám néz hosszabban. Még a véletlen beszerveznek egy bájitalszakkörbe...

// mission completed - köszi a játékot! //
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amikor bajban vagyok, énekelek.
Aztán rájövök, hogy a hangom igazából sokkal rosszabb, mint a helyzetem.
Jonathan Gerhard Van den Bergh
INAKTÍV


belgian prince
offline
RPG hsz: 113
Összes hsz: 825
Írta: 2018. október 21. 21:57 | Link

- ¤ -
Rozsos Annamária
- ¤ -

Szeretek idejárni. Ezek a hölgyek nem kispályások. Ha létezik olyan, hogy a festmények elitje, akkor azok ők. Amikor csak erre vet az utam, hosszabb-rövidebb eszmecserékbe bonyolódom velük a ruhák anyagáról, az etikettről, napjaink öltözködési trendjeiről, kastélybelsőkről, a tanulók viselkedéséről és beszédstílusáról, miegyéb fennsőbbséges témákról. Az különösen szórakoztat, amikor rögtön azután kibeszélünk valakit, miután befordult a sarkon, eltűnve szem elől.
- Azt a cipőt mintha egy felszabadított házimanóról szedte volna le - véleményezem az előbb mellettünk elsétált levitás lábbelijét, mire a mázolt nőcskék jóízű, sznob hahotázásba kezdenek.
- Milyen találó! - véleményezi az egyik.
- Valóban, valóban - bólogat a másik.
- Lehetne az új divatcikkem témája a stílus hiányának boncolgatása, dehát ugye... - dobom be az ötletet és vetem is el rögtön, teátrálisan széttéve kezeimet.
- Jaj, ne is mondja! - sóhajt fel az egyik hölgy.
- Rémes veszteség a lapnak, hogy eljött, kedves - kontráz rá a másik. Dehát ezért is dobtam be, hogy sajnálkozzanak még pár sort azon, hogy már nem vagyok az Edictum szerkesztőségének a tagja. Zene füleimnek a sopánkodásukat hallgatni a színvonal hanyatlásáról a hiányomban, amiről persze még mit sem tudnak, hiszen azóta még nem jelent meg új szám, hogy eljöttem. Azonban nyilvánvalóan látatlanban is borítékolható az iskolaújság jövője szerény személyem támogatása nélkül.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legrellonosabb diák - 2017 ősz/tél
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2018. október 23. 18:50 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


Eleinte szép kis paranoiája és kisebbségi komplexusa volt együttesen, akárhányszor ezen a folyosón kellett elmennie, mert itt a szó szoros értelmében figyelő tekintetek kereszttüzében kellett megtennie minden lépést, és ráadásul biztos lehetett benne, hogy megjegyzéseket tesznek róla a háta mögött - ha szerencsés volt; mert az se ritka, hogy meg se várják, míg az alany eltűnik a látóterükből. A folyosó mindössze azért volt különleges az első pár évben, mert itt egészen biztosan kibeszélték, míg mindenhol máshol reménykedhetett benne, hogy esetleg nem is vették észre, vagy semmi érdemleges nem jutott róla senkinek az eszébe. Tudjátok, milyen rossz egy nulla önbizalommal rendelkező kislánynak az ilyen folyosó? Minden lélegzetvételének és minden lépésének teljes tudatában van ilyenkor, plusz azt is tudni véli, hogy még lélegezni se tud rendesen.

Azóta eltelt pár év, és habár a kisebbségi komplexusa vígan bulizik a nap legalább húsz órájában, a felesleges aggódást, túlizgulást és általános önbizalomhiányt nem vesztegeti többé holmi festményekre. Éppen elég valós emberrel kell kommunikálnia ahhoz, hogy legyen kivel szemben nullának éreznie magát. A fecsegő Dámák megjegyzései a legkisebb gondja, és amúgy is egészen elképesztő, milyen fantáziája van az öreglá.. hölgyeknek. Lekörözi az Edictumos újságírókét is, pedig azoknak is jutott elég.

Ez persze mind az agya hátsó részében fogan meg, mert az előtér túlságosan el van foglalva azzal, hogy a dolgára siessen. Jelesül, hogy egyen valamit, mert a mestertanonci lét sok órán ücsörgéssel, nemakarom-feladatokkal, és főleg az idő elpocsékolásával telik, így reggel nincs ideje reggelizni, délben meg éhen akar halni. Szóval a kis navinés most se hall, se lát, mert fut az ebédje után. Felé.
Utoljára módosította:Rozsos Annamária, 2018. október 25. 19:01 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jonathan Gerhard Van den Bergh
INAKTÍV


belgian prince
offline
RPG hsz: 113
Összes hsz: 825
Írta: 2018. október 25. 21:32 | Link

- ¤ -
Rozsos Annamária
- ¤ -

Közeleg az újabb áldozat, akit a mázolt nőszemélyek persze hamar észrevesznek. Nálam legalábbis hamarabb. Slamposságot, valamint bájos, de semmitmondó arcocskát emlegetnek. Ismerősen hangzik. Odafordulok és tényleg az tart erre, akit gondoltam.
- Szerelmem! - szólok oda már messziről a lánynak.
- Nyilván nem az, ez csak egy tréfa - fordulok a fali hölgyekhez, legyintve, mielőtt még bármit félreértenének. Amint megszólítottam a navinést, éreztem, hogy megdermed kicsit a levegő. Egy pillanatra a varázstalan társaikra emlékeztettek a festmények. Azonban a magyarázatom után jócskán fellélegeznek.
- Hova sietsz? Beszélnünk kéne - indulok meg felé, amivel igazából csak előrébb hozom a találkozásunkat, hiszen felém caplatott éppen ő is. Mármint nem pont felém, hanem a reggelije felé, azonban én erről egy részt mit sem tudok, másrészt nem gátol abban, hogy feltartsam.
- Hallom, te is eljöttél az újságtól - vágok is a közepébe.
- Nem akarsz esetleg mondani nekem valamit? - biccentem oldalra a fejem, homlokomat ráncolva, mikor már előtte állok. Kérdésem hangsúlya gyanakvással teli és egy percig sem kívánom titkolni, hogy akadnak tippjeim a háttérben meghúzódó okot illetően. Még ha ez a feltételezett ok csak is arra van, hogy bosszantsam őt kicsit vele. Na de halljuk a választ! Ki tudja, talán beletrafálok. Nem lepődnék meg.

* * *
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legrellonosabb diák - 2017 ősz/tél
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2018. október 26. 21:31 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


Mint mondám, a kis navinés se hall, se lát, de egy ilyen hangerejű megszólítás túlmutat a gyomra korgásán. Felkapja hát a fejét, ráfókuszál a hang forrására, cicceg egyet a nyelvével, és változatlan tempóval suhan az ebédje felé. Tevei szerint egy bólintással üdvözölné volt kollégáját, mert ennyit minimum illik, de beszélni nincs kedve, de ez a terv dugába dől, mikor eléállnak és nem eresztik.

Reményvesztetten néz a ráerőltetett beszélőpartnere arcába - ami még mindig nagyon magasan van, összemehetne már egy kicsit -, miközben egy icipicit elmosolyodik, mert többre nem érzi magát képesnek. Ez egy udvarias szájhúzás, ami egy egész beszélgetést magában foglal, buzgó helyeselgetéseket, a másik hogyléte felőli tudakozódást, és az időjárás kivesézését is beleértve. Ezt ő mind letudná ennyivel, ha rajta múlna, de törököt fogott, mert még mindig nem eresztik.

 - Figyelj, boldogan, de egy szendvics mellett, jó? - tör ki belőle az elemi sóvárgás, miközben már majdnem toporog. A kis navinés amúgy se az eszéről híres - meg slampos is -, de ha éhes, akkor nem tud, és nem is hajlandó egyébbel foglalkozni. Ha Jonathan szerez neki kaját, a kis navinés sok mindenre kapható lesz. Nézd, ő nem kerül sokba, cserébe jóindulatú és egyszerű, mint a faék. Hosszú soroknak kéne kígyózni a szobája előtt, az az igazság.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jonathan Gerhard Van den Bergh
INAKTÍV


belgian prince
offline
RPG hsz: 113
Összes hsz: 825
Írta: 2018. október 27. 18:56 | Link

- ¤ -
Rozsos Annamária
- ¤ -

Semmi zavarodottság, semmi hárítás, hanem rögtön feltételek. Szinte elismerően nézek végig rajta, egy hümmögés közben, mit sem sejtve arról, hogy az olyan alantas elemi szükségletek beszélnek csupán belőle, mint az éhség. Engem nem ezek hajtanak, hanem sokkal felsőbbrendűek. Tény, soha nem is voltam még se éhes, se szomjas, se fáradt. Fogalmam sincs róla, milyen az, ha valaki nélkülözni kénytelen vagy hiányt szenved valamiben. Ennél fogva viszont nem is tudom hová tenni lazaságát. Mármint részemről én legalábbis lazaságnak vélem.
- Ezen ne múljon! - veszem elő pálcám, ám valami pazar varázslat helyett csak megrázom, mint egy csengettyűt, mire olyan hangot is ad. A semmiből felbukkan a hívásomra a házimanóm. Mármint az iskola házimanója, amit kisajátítottam.
- Mit kérsz? - intek a kis lény felé, hogy adja le neki a rendelését. Egy pillantást se vetek a feltűnt manóra, aki figyelmesen nézi a lányt hatalmas szemeivel, várva, mit szeretne. Közben én elsétálok egy párkányig és felülök rá, lábaimat keresztbe vetve.
- Nekem egy tea lesz - vetem oda saját óhajom. Azt nem részletezem, milyen. Azt már tudnia kell. Tudnia és tökéletesen elkészítenie, ízesítenie.

* * *
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legrellonosabb diák - 2017 ősz/tél
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2018. október 27. 21:05 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


Azt gondolta, minimum kiröhögik vagy lenézik - bár Jonathant ismerve a kettőre együtt kellett volna számítania -, vagy nagyon álmaiban adnak neki egy Snickerst, mert nem önmaga jelen pillanatban, ehelyett iderendelnek egy házimanót...? Tessék..?

A kis navinés nagyjából olyan meredten és pislogás nélkül bámul a manóra, mint az rá, ami magában is egy érdekes látvány, bár a házmanó nem buta, de túlságosan szolgálatkész arcán több értelem honol, mint a diáklányén. Mikor erre ráun, Jonathant kezdi el pislogás nélkül nézni, ami általában kényelmetlen szokott lenni mindkét fél számára, és a csodálkozástól vegyes elképedés miatt rekedten, határozatlan gesztusokkal körítve számon kéri a sráctól a pofátlanság legfelső határának megsértését, a nagyképűségét és a saját maga nem kitűnő közérzetét, hogyaszondja

 - Te idehívtál egy manót, mert lusta voltál bemenni a Nagyterembe? Te idehívtál egy manót, hogy teát hozass magadnak? Te tényleg ennyire egy gazdag köcs-g vagy? - ő próbált szebb kifejezést találni, de nem sikerült. Mint egy nem gazdag vagy prominens, társadalmilag nulla személy, fel van háborodva ekkora kényelmen. És le is van nyűgözve. De az utóbbiról sssh.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jonathan Gerhard Van den Bergh
INAKTÍV


belgian prince
offline
RPG hsz: 113
Összes hsz: 825
Írta: 2018. október 28. 22:22 | Link

- ¤ -
Rozsos Annamária
- ¤ -

Szemöldököm egyre feljebb szökik, ahogy a navinés fruska szépen kikel magából. Eközben a manóm csöndes rettegésbe kezd, hiszen minden olyan pillanattal, amit itt a folyosón tölt várakozással, az én még el nem készült teámat hűti ki, amiért pedig nem jár tőlem köszönet. Nem mintha bármi másért járna.
- Nem, drágám, nem - rázom a fejem, lehuppanva a párkányról.
- Te még komolyan itt vagy? - förmedek közben a házimanóra, aki igen nagy lélekjelenlétről tesz tanúbizonyságot, mikor válasz helyett egyszerűen köddé válik, hogy iparkodjon is a teámért.
- Én nem lusta voltam - fordulok vissza a lánykához, ahogy haladok felé.
- Mondjuk a gazdagra ráhibáztál - térek ki erre, egy vállvonással.
- A lényeg az, hogy nekem nem kell bemennem a Nagyterembe, ha meg akarok inni egy teát. Egyáltalán, nekem semmit sem KELL csinálnom - magyarázom neki, csinos képemen felsőbbséges mosollyal, miközben immáron ismét előtte állok.
- Különben pedig szívesen - tárom szét a kezeimet.
- Öröm a kívánságaidat lesni, de tényleg. Sajnálom, ha túl figyelmes voltam - dörgölöm az orra alá, hogy első sorban tulajdonképpen miatta csődítettem ide a szolgát, hiszen szendvicsezni óhajtott a hölgy.
- Talán... zavarba hozlak vele? - hajolok kényelmetlenül közel, hangomban pedig ugyanaz a feltételezés ül, ami az előbbi kérdésemnél, amivel leszólítottam. Hogy nem akar-e esetleg mondani valamit. Nem szeretné-e kibökni végre, hogy odavan értem. Hiszen ez kezd a napnál is világosabb lenni. Nincs is ebben semmi szégyellnivaló, sokan vannak ezzel így.

* * *
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legrellonosabb diák - 2017 ősz/tél
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2018. október 29. 10:48 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


 - Drágám neked a.. - motyogja oda se figyelve, de is egy ösztönös reakció. A lekezelésre többnyire szolgalelkűen reagál, és még meg is győzi magát, hogy simán helyénvaló úgy kezelni, mint egy darab sarat; kivéve, mikor éhes és/vagy fáradt, mert akkor úgy viselkedik, ahogy egy normális emberi lénytől elvárnánk.

A következőkre szava sincs. Zavart arckifejezéssel, szemöldökráncolva mered a srácra, miközben elhanyagolható számú agysejtjeinek jelentős részét azon dolgoztatja, hogy meglássa a szavaiban a viccet vagy a szarkazmust. Nem jut eredményre; egyrészt, mert általában véve buta, másrészt meg, mert egyik se lelhető fel a szövegelésben. Ezt mind teljesen komolyan gondolják, ami egész egyszerűen elképesztő.

 - Te nem vagy normális. - összegzi gondolatait egy nem túl eredeti, de annál őszintébb riposztban, miközben igyekszik megőrizni a személyes terét, valamint kiélvezni, hogy egyszer végre ő is viselkedhet úgy, mintha mások lenének azok a bizonyos sárcsimbókok a cipője talpán. Félreértés ne essék, a kis navinés nagyon gyakran gondolja ezt másokról, csak nem engedi meg magának, hogy ennek megfelelően is viselkedjék. Kivéve most. A kis navinés őszinte és élvezi.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Jonathan Gerhard Van den Bergh
INAKTÍV


belgian prince
offline
RPG hsz: 113
Összes hsz: 825
Írta: 2018. november 1. 22:36 | Link

- ¤ -
Rozsos Annamária
- ¤ -

Letaglózom. Ez egy teljesen helyénvaló reakció a személyemet illetően.
- Szóval igen - mosolyodom el a válaszára még jobban, sokat sejtetően nézve végig rajta. Egyértelmű, hogy fülig belém van zúgva. Az ilyen kis navinés lánykák ezt így fejezik ki zavarukban, tudom én. Hárítanak.
- Ideje volt - biccentek a teámmal felbukkanó manónak, azonban nem veszem még el tőle a csészét, hanem megyek vissza, kényelmesen helyet foglalni a párkányon és odavárom, hogy megkapjam a rendelésem. Készségesen át is adja nekem.
- Na? Tudod már, mit kérsz? - ajánlom ismét a házimanó szolgálatait, Annamari éhségét csillapítandó. Az ilyen idegeskedés meg beszólogatás, amit most előad, csak még több energiát vesz el. Lassan kopogni fog a szeme, ha nem vigyáz. Részemről minden esetre ráérősen kezdem kortyolgatni a teámat.

* * *
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A legrellonosabb diák - 2017 ősz/tél
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 485
Összes hsz: 767
Írta: 2018. november 2. 12:21 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


Ki nem szeretne ilyen laza lenni? Ahhoz is túl arisztokratikusnak érzi magát, hogy beforduljon a sarkon ebédelni. A kis navinés álmodozó fele nagyon szeretne ilyen lekezelő lenni, de a józanabbik fele inkább egy szintén nagyon menő pofonra szavaz. De az is lehet, hogy inkább kettőre. Párosan szép az élet, nem?

A következőkben némajáték következik, mert ki tudja, mit mondana, ha kinyitná a száját. Inkább csak felhúzza a szemöldökét, hogy most komolyan?, és ellibben, igen, libben a Nagyterem irányába. Mert ha már mindenki hótlaza, ő is lehet az. Nyilván egy lépésre rá megbotlik a saját lábában, de a szándék megvolt, a falban meg tudott kapaszkodni is, úgyhogy olyan nagyon nem jött ki rosszul a szituációból. Amúgy se ér rá a saját bénaságán lamentálni, mert ekkora pofátlanság láttán még inkább megéhezett. Ha már ő sose lesz ilyen laza, evésbe fojtja bánatát.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Apáthy Máté
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 5
Összes hsz: 7
Írta: 2018. november 27. 19:27 | Link


Meg kéne kérdezned valakit, Máté.
Nagyot szusszan, ahogy ez a gondolat átszeli az agyát, és szinte már hevesen megrázza a fejét. Szünet van - az utolsó előtti órája következik a mai napon, ő pedig ennek kifejezetten örül, hisz hosszú ez a nap... Sőt, ami azt illeti, az összes az. Tehát örül neki, hogy hamarosan vége az oktatásnak, de azt nem akarja, hogy számára előbb érjen véget, mint a többi társának. Ugyanis az a helyzet, hogy egyáltalán fogalma sincs, merre lehet most a kastélyon belül.
Sosem látta még ezt a folyosót, kissé kétségbeesetten néz körbe. Sőt, nem is kissé - ami azt illeti, a világ legelveszettebb emberének tűnik, ahogy a folyosó fala mellett álldogálva próbálja felmérni, vajon melyik lehet a helyes irány, amerre el kell indulnia, hogy eljusson Átváltoztatástanra.
Sápadtan pillant tehát körbe. Jókedvű Rellonosok és Levitások veszik körbe, még véletlenül sem lát egy Navinést sem, egy ismerős arcot, vagy biztató mosolyt sem kap. Ha háztársai a közelben lennének, egy már odajött volna megkérdezni tőle, hogy minden rendben van-e, legalábbis erre következtet az itt eltöltött idő alapján.
Akkor sem lesz semmi baj, ha odamész valakihez...
Sóhajt, most már tényleg hangosan, és megmarkolja talárja ujjának szegélyét. Keresnie kéne egy barátságosnak tűnő arcot, valakit, aki nem tűnik túlságosan elfoglaltnak. Az órájára pillant, s még inkább pánikba esve konstatálja, hogy tíz perce maradt odaérni a megfelelő helyre. Gyűlöl késni ugyanis, hiszen olyankor minden szem arra az emberre szegeződik, aki egyedül lép be az ajtón sűrű elnézéskérések közepette.
Egy nagyjából vele hasonló korú fiút szúr ki végül, tarkóját megvakarja, és megpróbál minél nyugodtabb maradni, miközben elindul a Levitás felé, hiszen el akarja kerülni, hogy...
- B-b-b-bocsánat... - Egy pillanatra szorosan le kell hunynia a szemét. Hát persze, hogy most dadogni fog... - Ne-ne-nem tud-dod hol... h-hol van... az átváltozta-tatástan te-te-terem...? - Nyel egyet. - Ki-kicsit eltévedte-te-te-tem... - szabadkozik, és próbál nem rágörcsölni beszédére, hiszen ő igazán nem tehet arról, hogy dadog, ha feszült. Legalábbis mindenki ezt próbálja beléverni, ami érthető is, hiszen ha görcsöl miatta, olyankor csak még rosszabb lesz...
Utoljára módosította:Apáthy Máté, 2018. november 27. 19:28 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Moon Jun Seo
INAKTÍV


"Bár a bőrünk sárga, lélekben kékek vagyunk"
offline
RPG hsz: 126
Összes hsz: 1408
Írta: 2018. november 28. 21:28 | Link

Máté.

Csodás ez a nap! A tegnapihoz képest csodás. Igaz, még mindig nem tudom felfogni hogy apukám nincs többé, de... de előbb-utóbb valahogy felfogom. Szerintem valahol a mennyben azt akarja hogy boldog legyek, mint mindig. És most miért is vagyok boldog? Hát csillagok vesznek körül! Imádom a csillagokat, amikor feltekintek az égre, olyan mintha a történelmet látnám, hisz lehet, hogy valamelyik már réges-rég megsemmisült, és ezt nem tudhatom, olyan messze van. Hatalmas a világegyetem, hatalmas, emberi ésszel felfoghatatlan - szokta mondani a volt földrajztanárom a mugli iskolában.
Mosolyogva nézek a fiúra aki megszólít. Dadog, de miért? Ijesztő vagyok, vagy az emberek mikor dadognak? Átváltoztatástan terem. Pár másodpercig gondolkodok, majd balra mutatok.
- Arra, aztán jobbra, és jobbra a második ajtó. - mondom még mindig mosolyogva. Hogy tudok most is mosolyogni? Nem tudom. A csillagok körülöttem izgágán mozognak, vagyis nem csak megjátszom a jókedvemet. Ezt még nem is próbáltam, na majd valamikor, hogy ha megjátszom hogy rossz kedvem van, akkor is a csillagok boldogak lennének. Nem tudom meddig fognak még itt lebegni, de remélem sokáig, olyan jó csodálni őket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Lorin Annie Brightmore
Bogolyfalvi lakos, Egyetemi hallgató, Előkészítős tanár


Csiperke ^^ | Bánkiné <3
offline
RPG hsz: 425
Összes hsz: 850
Írta: 2018. december 26. 01:01 | Link

Thomas

A szünet előtti napon
Ruha

A mai alkalom igen különleges, hiszen Will magával hozott a munkába. Norina és Cody elutaztak Norina szüleihez, Cath és Chris órán voltak, így nem tudott kire hagyni, és nem akarta, hogy egyedül legyek, nehogy valami baj legyen, amit meg tudok érteni, hiszen eddig egész jól életben tartott, majd pont most. A múltkor elmesélte, hogy azért nem keresnek a szüleim, mert pontosan tudják, hogy hol vagyok, hogy rendszeresen beszélnek vele, vagy levélben, vagy személyesen. Hogy tudják, hogy Denis nem tudja, hogy ki vagyok, és hogy már ők sem tudják, hogy mi lenne a jobb, ha kiderülne, vagy ha nem. Gyakorlatilag átengedték nekem a választás jogát, ami furcsa lenne tizenhat év után. Elbizonytalanítottak.
Kellemes apátiával nézem, ahogy a vérem finom folyama a kémcsövekbe vándorol. Csak egy átlagos vérvétel. Az előző helye éppen, hogy csak begyógyult, máris itt a következő. Nem is értem, honnan van ennyi vöröslő csoda a szervezetemben. Két hete nem éreztem fájdalmat, a legutóbbi vizsgálatok eredményeinél pedig Will arcán láttam, hogy örül. Most, hogy itt voltam fent, megvizsgált, a vérvétel után kicsit pihentetett, aztán becsöngettek, én pedig kérdőn néztem rá. Emlékeztem rá, hogy azt mondta, talán, ha nem zavarok senkit, és ha nincs meg az esélye, hogy felborítanak, vagy lelöknek a lépcsőn, akkor kimehetek. Mint egy kiskutya, aki csak az udvarra szeretne kiszökni, így jutottam ki én is, azt mondta, a környéken sétálhatok, de ne menjek messzire. Így csak a gyengélkedő folyosóján osontam csendesen, nézve a képeket, és a hatalmas teret. Sosem jártam még ekkora épületben. Ajkaim folyamatosan elnyílva vannak, ahogy figyelem az új, idegen környezetet.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Thomas Middleton
KARANTÉN


cinnamon roll
offline
RPG hsz: 800
Összes hsz: 3957
Írta: 2018. december 26. 01:07 | Link

ANNIE
a téli szünet előtti utolsó tanítási nap | x

Már nincs több órám idén! Kész, vége!
Uniformisban, táskámmal az oldalamon caplatok a folyosón, arcomon elégedett mosollyal. Hiszen itt a szünet és hamarosan a karácsony! Picit aztán morfondírozásra áll az ábrázatom, ahogy töprengek, végül miben egyeztünk meg Zsombival, hol találkozunk. Neki egyáltalán van még órája? Jaj, túl gyakran elterelődik a figyelmünk, amikor ilyen fontos dolgokat kéne egyeztetni. Mindig közbejön valami érdekes. De azt hiszem, úgy beszéltük meg, a klubhelyiségben találkozunk majd. Viszont azt nem tudom, mikor. Mert ha még nem most, akkor előtte elugranék a Nagyterembe harapni valamit esetleg.
Gondolkozásomból egy ismerős alak látványa zökkent ki. A csónakházban találkoztunk még pár hete. Azóta nem volt újabb szerencsénk. Megtorpanok kicsit, ahogy meglátom. Emlékszem, azt mondta, nem diák. Akkor netán látogatóba jött?
- Szia! Hát te? - kérdezek is rá egyből, üdvözölve őt, odalépve hozzá.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lorin Annie Brightmore
Bogolyfalvi lakos, Egyetemi hallgató, Előkészítős tanár


Csiperke ^^ | Bánkiné <3
offline
RPG hsz: 425
Összes hsz: 850
Írta: 2018. december 26. 01:10 | Link

Thomas


- Szia!
Először frászt akarok kapni, kétszer, mert abba eddig bele se gondoltam, hogy Denis diák, és ha Denis diák akkor itt lehet ezeken a folyosókon, akkor, amikor én is, és neki több joga is van itt lenni. Viszont nem ő az, hanem Thomas. A csónakházas, teás Thomas. A mosolyom olyan szélessé válik, mintha legalábbis a lottó főnyereményt nyertem volna meg.
- Fogságban vagyok.
Felelem még mindig mosolyogva, közel lépve hozzá mutatom meg a kártyámat, amin ott a nevem, mármint a teljes nevem, mert olyan ostoba vagyok az örömtől, hogy erre nem is figyelek oda, és az, hogy William Eric Payne felügyelete alatt jöttem be az iskolába. Komolyan olyan az egész, mintha rab lennék. Még fénykép is került erre a kártyára. Szerencse, hogy most, mert egészen jó formában vagyok ma, aminek a legnagyobb oka az, hogy egy újabb helyet ismerhetek meg, ráadásul egy nagyon különleges helyet.
- Will azt mondta, a gondnokkal vigyáznom kell, mert megkerget, ha tanórák alatt meglát a folyosón.
A végén már nem tudom hova húzni a mosolyom, a kártyámat gyorsan elrejtem, mert azért eljut a tudatomig, hogy "Annie" nem lehet simán csak "Annie", ha mindenkinek azt mutogatja, hogy ő "Lorin Annie Brightmore". Buta lépés, gyorsan végignézek rajta inkább.
- Nagyon jól áll a sárga! A házad színe?
Csak tippelem, de úgy gondolom, hogy nem olyan rossz ez a tipp, bár nem sokat tudok a házakról.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Thomas Middleton
KARANTÉN


cinnamon roll
offline
RPG hsz: 800
Összes hsz: 3957
Írta: 2018. december 26. 01:16 | Link

ANNIE
a téli szünet előtti utolsó tanítási nap | x

Összevont szemöldökkel, mosolyogva pillantok az orrom elé dugott kártyacsodára. Elolvasom a nevet, de szórakozottságomban nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Inkább az foglalkoztat, hogy mit jelent ez, hogy fogságban van? Kérdőn tekintek vissza rá. Viszont akkor ezek szerint Willt is ismeri, akit én meg csak nagyon közvetetten, de szintén ismerek. Ő is Edictum vezető volt, nem olyan nagyon sokkal előttem.
- Hát, ez mondjuk tényleg előfordulhat - bólogatok a gondnokot illetően, félkomolyan, de vigyorogva. Érdekes egy fazon, ez biztos. Elég morgós.
- Ó, köszönöm. Igen, Navine - bólintok, miután lepillantottam magamra. Ing, nyakkendő, talár, prefektusi jelvény. Teljes a szokásos szett. A többséggel ellentétben én szeretem az egyenruhát. Mondjuk az otthonban is hozzászokhattam. Valahogy magától értetődik, hogy ilyet viseljek. Ez a bagolyköves viszont azért menőbb.
- Unikornis a jelképállatunk - árulom el neki ezt az érdekességet is, mert úgy veszem ki, nem sok mindent tud a bagolyköves házakról ezek szerint. Különös belegondolni, hogy egy-két éve még én sem tudtam. Halvány lila elképzelésem sem volt, hiszen akkor még a Bagolykő Mágustanodáról sem hallottam. Bevallom, Magyarországról is alig. Aztán egyszerre itt találtam magam és ma már olyan természetesnek hat minden.
- Fogság? Miféle fogság? - kérdezek rá, így kicsit megkésve.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lorin Annie Brightmore
Bogolyfalvi lakos, Egyetemi hallgató, Előkészítős tanár


Csiperke ^^ | Bánkiné <3
offline
RPG hsz: 425
Összes hsz: 850
Írta: 2018. december 26. 01:17 | Link

Thomas


- Navine.
Ismétlem meg. Tényleg nem nagyon tudok a házakról sokat. Ismerem az Eridont, mert Cath eridonos, és azt mondta, hogy ők hangosak, harsányak és hullámzik a lelki állapotuk. Biztos, hogy nem lennék eridonos. Aztán ismerem még a Rellont, mert Denis rellonos. Arra pedig azt mondta Cath, hogy összetartóak, ravaszak, és szerinte ott vannak a legszebb fiúk. Ezt nem nagyon tudom megítélni, mármint a férfi szépséget, mert nekem egyelőre minden fiú szép és különleges, akivel beszélek, mert mielőtt idejöttem, csak az orvosaimmal beszéltem, de ők már inkább bácsik. Az emberek szépek és kész.
- A fogság? Semmi komoly.
Felhúzom a karomon a felsőm ujját, felfedve ezzel a leragasztott könyökhajlatomat, ahol nemrég megcsapoltak.
- Nemrég picit lebetegedtem, és most csak minimális távolságra mehetek el a felnőtt felügyeletemtől. De nyugi, nem fertőző.
Bonyolult. Mondanám, de ezt a szót nem mondom ki soha, mert utálom. Olyan rossz magyarázkodni, és olyan rossz csak úgy legyinteni rá. Mennyivel egyszerűbb lenne simán csak azt mondani, hogy:"haldoklom, de lábon kihordom, és neked mi a szuper képességed?" De nem szabad ilyet mondani. Amíg én egész életemben tudtam, hogy meg fogok halni, addig az emberek ettől a természetesen bekövetkező dologtól mindig annyira megijednek.
- Imádom az unikornisokat. Azt hiszem, ha ide járnék, szeretném az órákat, amikor róluk tanulunk. Te is hazautazol a szünetre?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Thomas Middleton
KARANTÉN


cinnamon roll
offline
RPG hsz: 800
Összes hsz: 3957
Írta: 2018. december 26. 01:18 | Link

ANNIE
a téli szünet előtti utolsó tanítási nap | x

Fintorgok kicsit a leragasztott könyökhajlatot látva. Vért vehettek tőle vagy ilyesmi. De ha azt mondja, semmi komoly, meg láthatóan neki nem nagy ügy, akkor jó. Érdeklődve hallgatom és elmosolyodom, mikor megnyugtat, hogy nem fertőz.
- Akkor a csóknak sincs akadálya - húzom fel vigyorogva a vállaimat.
- Csak kár, hogy nincs itt fagyöngy - pislogok el magunk fölé, miközben úgy markolom a táskám pántját, mintha az életem függne tőle. A csókkal egyébként csak viccelődtem. Mármint, ha belegondolnék, valószínűleg tényleg nem lenne kifogásom az ellen, hogy csókot lopjak a lánytól, viszont nem nagyon szoktam én ilyenekbe belegondolni. Tudom, fura ez egy korombeli sráctól, azonban egyértelmáen sok mindenben eltérek a többiektől. Legtöbbször nem feltétlen előnyömre. Bár ez nézőpont kérdése csupán.
- Haza, igen. Alig várom! Mármint nem azért, nagyon szeretek itt lenni, de... ez lesz az első közös karácsonyunk a bácsikámmal - kotyogom ki izgatottan. Örülök, hogy említhetem végre valaki olyannak Liam bácsit, aki nem a róla való áradozásomat kell hallgassa naphosszat. Oké, már nincs más olyan sem, akinek kéne, mert visszafogom magam. Igyekszem legalábbis.
- Te is ezek szerint? - kérdezek vissza.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lorin Annie Brightmore
Bogolyfalvi lakos, Egyetemi hallgató, Előkészítős tanár


Csiperke ^^ | Bánkiné <3
offline
RPG hsz: 425
Összes hsz: 850
Írta: 2018. december 26. 01:25 | Link

Thomas


Elnevetem magam arra, amit mond. Őszintén kacagok, és nagyon jól esik. Nem hittem volna, hogy éppen ezt a választ kapom tőle. Vért vettek, beteg voltam, de nem fertőzök, oké, akkor csókolózzunk. Azt hiszem, ez a valaha hallott legédesebb dolog. Kár, hogy sosem csókolóztam még, mer akkor most nem vágynék rá kétszer olyan nagyon, hogy megtudjam, milyen is. Azt már láttam, hogy a bátyám csókolózik, csak egy, nem tudta, hogy látom, kettő, nem tudja, hogy a bátyám. Mások azt hiszem, azt mondanák rám, hogy problémás vagyok. Igazuk van. Bár nem tudom, hogy mennyire jó dolog az, ha az ember csókolózik, a múltkor Will nagyon hangosan és ijesztően kiabált Cath-tel, aki sírt. Nem mertem kijönni a szobámból, csak később tudtam meg, hogy Denis miatt kiabált vele. Viszont egyszer jó lenne megtapasztalni, miért is olyan különleges dolog ez a csókolózás.
- Sajnálom, ha ezt a feltételt tudom, akkor mindenképpen hoztam volna magammal egyet.
Még egy kicsit a szám is legörbül, de aztán hamar újra mosolygok. Azt hiszem, ha most néz rám valaki, tényleg nem néz se erdei tündérnek, sem olyannak, akit már csak egy ásó választ el attól, hogy a föld alá kerüljön. A hely, az iskola annyira csodálatos. Az illatok, a fények, a festmények, a zsibongás. Minden. Annyira lelkes vagyok, és annyira bennem van az egész hely lüktetése, mintha egy második szívet is növesztettem volna. Nem lenne rossz, ha ennyin múlna, akkor talán ez a második nem akarná megszámlálni a napjaimat, és tovább élhetnék, sőt, továbbmegyek, átélhetek mindent, amit itt a diákok átélnek. Szívesen tanulnék, az se zavarna, ha mondjuk trollt kapok a vizsgámra, vagy azt ha olyan tanáraim lennének, akik nem kedvelek. Na jó, az egy kicsit azért zavarna. De szívesen lennék szerelmes, és ülnék a barátaimmal meleg napokon a rét fáinak árnyékában. Olyan dolgokra vágyok, ami itt mindenkinek természetes.
- Csodálatos Karácsonyod lesz.
Mondom határozottan, melegséggel, és őszinte reménnyel a szívemben. Remélem tényleg olyan csodát tapasztal ebben az időszakban, amit korábban még nem, mert ettől lesz különösen szép ez az egész. Én a fényeket imádom. A falu fényeit néha csak nézem az ablakból, néha az egész forgatagot végigjárom kétszer. A múltkor ettem kürtöskalácsot is, kókuszosat. A kérdésére ösztönösen megrándul az arcom, a szememben akaratlanul is szomorúság jelenik meg, amit igyekszek leplezni kicsit. Hosszan kifújom a levegőt, és a zöldjeim előtt pillogok picit.
- Azt hiszem, nem. Inkább kihasználom, hogy majdnem üres a kastély, és minden termet végigjárok.
Furcsa, ez lesz az első karácsony, amit nem otthon töltök, hanem itt. Kérdeztem Willéket, hogy mi legyen, de biztosított róla, hogy nem kell aggódnom. Azért egy picit mégiscsak aggódok, mert idegen vagyok egy családi eseményen.
- Talán hagyok egy fagyöngyöt az ágyadon.
Kacsintok rá merészen és megint kuncogni kezdek. Thomas nem rellonos, de szerintem eléggé aranyos fiú.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Thomas Middleton
KARANTÉN


cinnamon roll
offline
RPG hsz: 800
Összes hsz: 3957
Írta: 2018. december 26. 01:55 | Link

ANNIE
a téli szünet előtti utolsó tanítási nap | x

Ez közös bennünk. Én sem csókolóztam még, azonban nem is áll szándékomban siettetni. Mindennek eljön az ideje. Persze, ha az ideje két pillanat múlva van, hát legyen, de ha évek múlva, az is jó. Mindig annak örülök, ami éppen van. Jelenleg például csak derülök a lánnyal a fagyöngyös feltételen, miközben fel sem fogom, hogy Annie tulajdonképpen most közölte velem, hogy egyáltalán nem volna ellenére ez az akció. Egyelőre legalábbis nem jut el a tudatomig.
Mélyet, őszintét, boldogat sóhajtok, egy bólintás közepette. Szerintem is csodálatos Karácsonyom lesz. Nem tudom elképzelni, hogy ne legyen az. Minden adott hozzá. Viszont, mintha a lánnyal ez nem így lenne. Nem vagyok egy túl jó megfigyelő vagy olyan, aki nagyon a dolgok mögé látna, azonban azt még én is észreveszem, hogy nincs oda azért, ami rá vár az ünnepen.
- Mondjuk az izgi - bíztatom a felfedezős szándékaival kapcsolatban, mosolyogva.
- Jó terv, csak sajnos nekem nincs itt ágyam - tájékoztatom erről a kis bökkenőről. Talán emlékszik, meséltem neki a csónakházban, hogy én nem lakom itt a suliban év közben sem, úgyhogy nincs szobán a körletben. Közben pedig persze már megint jól elsiklok a lényeg felett, mégpedig, hogy incselkedve visszatért a fagyöngy témára. Viszont ezúttal megszólal egy jelzés bennem, és mielőtt még elkezdenék azzal hülyéskedni, hogy esetleg az otthonunkba készül-e betörni, valahogy összeáll a kép. A kacsintás, a mosolya, a tekintete. Oké, túlzás, hogy összeáll a kép, azonban kapizsgálni kapizsgálok valamit, amitől a kezem a tarkómra csúszik, hogy zavartan megvakargassam, meg igazítsak kicsit a vállamon lévő táskán.
- De Szenteste csak nem a suliban kódorolsz majd - vetem fel, homlokráncolva, érdeklődő mosollyal, miközben csillagok helyett az én szemeim előtt fagyöngyök táncolnak. Egész életemben összesen nem gondoltam ennyit fagyöngyökre szerintem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lorin Annie Brightmore
Bogolyfalvi lakos, Egyetemi hallgató, Előkészítős tanár


Csiperke ^^ | Bánkiné <3
offline
RPG hsz: 425
Összes hsz: 850
Írta: 2018. december 26. 02:28 | Link

Thomas


- Tényleg mondtad is.
Ajkaimmal szomorkásan, elgondolkozón csücsörítek. Hát ez égő. Életemben először próbálom meg fiúzni, vagy legalábbis ahhoz nagyon hasonló tevékenységet folytatni, és az már csak mellékes, hogy kiütközik, mennyire nem vagyok nagy csábító, de hogy még olyanba is futok bele, amit pedig tudok. Na ez az igazán kellemetlen. Ennyit arról, hogy ha Cath kinőtt ruháit viselem, akkor majd olyan jó leszek ebben, mint ő. Mondjuk, a tizennégy éves Cath lehet, hogy csak annyira volt jó, mint most én. Ezek ugyanis akkori ruhái, állítása szerint soha többet nem fog ebbe a méretbe beleférni.
- Nem, akkor egy nagyon különleges vacsorára fogok elmenni. Eléggé félek is tőle, mert Willék összes testvére ott lesz, és ők valami tizenöten vagy hányan testvérek, és abból már négyen házasok is, és van akinek van vőlegénye meg menyasszonya és gyerekeik, és ott van mindegyikük anyukája, meg az apukájuk. Nem is tudom, hogyan kell egy ilyen eseményre menni, sosem voltam még aranyvérű vacsorán.
Sőt, nagyon semmilyenen sem, de amikor mesélték, hogy van Trevor vagy kis, meg Jeannie, aki gonoszkodós, meg Milan és Edith, akiknek az anyukája egy néger jósvarázsló vagy micsoda leszármazottja, hát eléggé bonyolult.
Azt se tudom, hogy milyen ruhába menjek, és hogy kell-e ajándékot vinni, és ha igen, akkor mindenkinek? És mit mondanak majd, ki vagyok én? Szabad nekem ott beszélni vagy csak egyek, de gondolom nem is szabad sokat ennem, vagy nem tudom. Ez az első olyan alkalom, ahol nem az izgalom az elsődleges, hanem a félelem. Rettegek attól, hogy milyen lesz ott lenni. Bárcsak mehetnék máshova, de haza nem merek, egyedül nem maradhatok, és nem is tudom, hogy mit csinálhatnék. Azt hiszem, jobb lett volna, ha beiratkozom az iskolába és beköltözök addig a gyengélkedőre. Csak akkor még féltem, hogy a szüleim megtalálnak és visszavisznek, aztán Denis is idő előtt meglátta a nevem, és minden olyan bonyolult lett.
- Viszont, ha túlélem, akkor elmondhatom magamról, hogy már ilyenen is voltam. De ez ugye nem normális? A nagybátyádnak nem lesz majd nyolc felesége meg huszonhárom gyereke, ugye?
Mert ha ez így működik, akkor én biztos, hogy sosem leszek szerelmes, nem mintha aggódnom kéne, hogy nekem valaha feleségtársaim lesznek. Ezt a szót is most tanultam.
- Vannak konkrét terveitek a szünetre, vagy minden meglepetés lesz?  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 15 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet