37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyFöldszint

Oldalak: « 1 2 ... 32 ... 40 41 [42] 43 44 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Carlos Moreno de Aranda
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 44
Összes hsz: 45
Írta: 2023. április 27. 15:27 | Link

Hermosa

- Pár évig táncoltam. A pasodoble nagyon megy - hogy mi ment kevésbé azt nemes egyszerűséggel hallgatom el a táncos előtt. Fél karommal ringatom tovább, testünk összeérve csiholja a szikrákat, bár már nem tudom hova tovább. Annyira azért nem melegedünk bele, hogy mi füstöljünk. Visszakérdez és én bólintok: ég. Gyanakodva nézek a sütő irányába, amerre Esther is, akit egy kelletlen morranással engedek útjára. Hagyom menni mert nem kellene felgyújtani a helyet. Csak nemrég érkeztem, kicsit még élvezném a kastélyt.
- Óvatosan, ne égesd meg magad - oda sem nézek, már szisszen mire befejezem a mondatot. Későn nyögtem ki, de amíg ő pakolászik, addig megközelítem a krémeket. A pultra támaszkodva hajolok föléjük, szemügyre veszem milyen ízek lehetnek. Hirtelen jó sok infót kapok, de még mindig nem beszél olyan gyorsan, mint odahaza, tudom tartani az ütemet. És mellette kitalálni melyik lehet a pisztáciás.
Tekintetem szakadozva engedi el a lehetőséget egyelőre, mert odalépek mellé és megfogom kezét. Megnézem mennyire piros, majd oldalra nyúlva a hideg felé tolom és nyitom fel a csapot. Az alá engedem kezeinket.
- Először is, ez nagyon rendes tőled, de mi lenne ha a nap végére egyben maradnál? - előrébb hajolok és úgy nézek le rá egy apró mosollyal. - Másodszor, holnap délelőtt lesz órám, és későbbre megígértem az öcsémnek, hogy megnézünk egy házat - oldalasan harapok az ajkamba. Ay, madre mía… - De van kedvem, mondd mikor mennél és kitaláljuk - felegyenesedek. Szabad kezemmel, a hermosa másik oldalánál nyúlok ki és zárom el a csapot. - Harmadszor, nem büntetlek meg ha engedéllyel gyújtod fel a kastélyt - nevetek jókedvűen, közben elengedem a kezét. - Jobb? - fordulok és teljes nyugalommal lépek hátrébb, hogy belemásszak a pisztáciás krémbe. Muszáj megkóstolnom.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 200
Írta: 2023. április 27. 15:50 | Link

Kedves nemIdegen

- Nehezen veszem rá magam arra, hogy páros táncokat táncoljak, valószínűleg túl önző vagyok ezen a téren.
Valószínűleg igen, de most mégis jó, most ez olyan természetes, és nagyon is jó lenne, ha nem akarna közben odaveszi az egyik sütialapom, ami miatt el kell szakadnom tőle, és furcsa érzés, de hiába érzem, hogy a felsőm még rajtam van, mégis olyan, mintha jeges hideggel vernék a hátam, pont ott, ahol az előbb még nekisimulva voltam. Még jó, hogy az ujjam lefoglal, mielőtt teljesen hülyét csinálok magamból, és riadtan megkérdezem tőle, hogy hol a ruhám. Sosem látott még senki ruha nélkül, fogalmam sincs, hogy mit reagálnék erre, és a kellemetlen az, hogy vele mégis, nagyon szeretnék ruha nélkül lenni. Álmaimban pedig vagyok is, de még mennyire.
- Szóval, így működik ez? Megérzésekkel? Látomásokkal? Tudtad, hogy meg fogom égetni magam? Mennyire látsz messzire?
Sosem szakadt még ki belőlem ennyi kérdés, és nem is biztos, hogy tényleg történt ilyesmi, mert minden ember, aki nem épp menteni próbál gondol rá, hogy meleg lesz, és fog valamit, amit a forró edény és az ujjai közé tehet. Nagy, könnyfátyolos szemekkel nézem őt, ahogy a csaphoz vezet, még pislogni is elfelejtek, amitől persze a szemem szenved, így, amikor megteszem, a könnyeim ki is buggyannak, hogy az arcomon egy pillanat alatt megszáradjanak. Nem csoda, elképzelni se tudom, hogy mennyire forró lehet ott a bőröm.
- Abban mi a kihívás, ha nem kell megmenteni?
Kérdezem mosolyogva, kerülve a tényt, hogy szimplán csak béna voltam, és nem gondolkoztam. Legalább nem égett oda nagyon, éppen csak egy kicsit, amit lehet még jól ellensúlyozni, kivéve a széleknél, azokat el kell távolítanom.
- Tíz felé, de tudod, a tanársegédek arra valók, hogy órát tartsanak, és elvihetnénk az öcsédet is akár, a házat meg elmegyek veled megnézni én, amikor megyek magamnak is házat keresni. Majd kérünk közös időpontot, és akkor megnézzük a házakat. Jobb, köszönöm.
És megint, ahogy ellép mellőlem, érzem, ahogy hűvösebb lesz minden, és biztos vagyok benne, hogy az én hőháztartásom kezd gallyra menni, de azért az eszem a helyén van még, és nevetve lépek oda mellé, hogy a kezére csapjak játékosan.
- A végén megkaphatod a tálat, ha szeretnéd kinyalni.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Bencsik Bonnie
Prefektus Navine, Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár, Másodikos mestertanonc


Földleányka | BOOnnie
offline
RPG hsz: 144
Összes hsz: 166
Írta: 2023. június 25. 20:06 | Link

Gréta
Kinézetem

Nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mikor is kezdődött a barátságunk. Azt hiszem az évnyitó után túlságosan látszott, hogy egyedül vagyok, és ő egyike volt azoknak, akik odajöttek, és végül ő ott is maradt. Még a vörös hajammal ismert meg, amit végül szőkére változtattam, és nem állt hozzám sem furcsán, sem rosszul ezek után sem. Ez volt az a bizonyos változás, ami minden nő életébe kell a nagyon szomorú események után. Ez nem szakítás, hiszen nem is jártunk, sőt, Kornélnak egy másik lány tetszik, a háztársa. Szofi, amivel nem hiszem, hogy versenybe tudnék szállni. Csak, oké, ez furcsa, mert csak azt hittem, hogy versenyben vagyok, de nem is értem, hogy miért voltam ennyire magabiztos. Szóval nagy volt a változás, a tény, hogy egyedül maradtam.
- Hoztam néhány bogyós gyümölcsöt az erdőből, ne aggódj, mindegyik ehető, és lehet velük díszíteni. Ezeket nem szokták használni a hétköznapokban, pedig nagyon szépek.
Ez egy nagyon erős extra, ami a fejlődésem eredménye. Egyszerűen felismerem, ha valamelyik növény mérgező, sokkal jobban ismerem őket, mint amikor tanulok róluk, azonban mindaz a tudásom, amit elméletileg szedtem magamra, nem veszett el, hanem gyakorlatilag is ott van, bármikor elő tudom rántani. Mintha én lennék a növények királynője. Persze nem, de azért eléggé menő.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 238
Összes hsz: 257
Írta: 2023. június 25. 20:49 | Link

Bonnie
kinézet

Egy valamit már sikerült megtanulnom Bonnie-val kapcsolatban, mégpedig azt, hogy ő is szívesen ténykedett a konyhában. Még az évnyitó után lettünk jóban, amikor elég nagy zűrzavar tört ki, és többen meg is ijedtek. Egyike voltam azoknak, aki az eset után próbált segíteni azoknak, akik gyengébb idegzettel rendelkeztek, és jobban megviselték őket az események. Már nem is tudom, hogy ez volt-e az a pillanat, amikor összeismerkedtünk, vagy csak úgy amúgy telepedtem mellé, de arra tisztán emlékszem, hogy már akkor is elég visszahúzódónak tűnt. Nekem viszont ez még nem vette el a kedvem attól, hogy barátkozzunk, szóval valahogy így indult a mi kis barátságunk, azóta pedig nem volt olyan hét, hogy ne lett volna valamilyen közös programunk. Most például éppen tortát sütöttünk egy közös barátunk részére, hogy ezzel lepjük meg a szülinapján. A krémet már javában kikevertem, miközben Bonnie különféle gyümiket szedett elő, ezekre vetettem egy pillantást.
- Nagyon jól néznek ki, és az illata is érződik. Az ott szamóca, nem? - böktem ujjammal az egyik piros kis gyümölcsre, s egy szemet elloptam belőle, hogy megkóstoljam. - Hú, ez mennyei! Arra gondoltam, hogy egy részéből készíthetnénk egy ilyen lekvárszerű zselét, amit a lapok közé kennénk a vaníliás krém mellé. Mit gondolsz? A maradékkal pedig díszítenénk - javasoltam lelkesen, miközben abba hagytam a piskóta kavarását, s elkezdtem beleönteni a sütőformába.
- Mizu egyébként, most már jobban vagy? - nyíltan nem kérdeztem rá, csak diszkréten utaltam ezzel Kornélra, mert azért tudtam azt, hogy mi történt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bencsik Bonnie
Prefektus Navine, Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár, Másodikos mestertanonc


Földleányka | BOOnnie
offline
RPG hsz: 144
Összes hsz: 166
Írta: 2023. június 25. 21:23 | Link

Gréta

- Igen, az. Az erdőben valaki csinált egy kiskertet, de amikor rábukkantam, nagyon elhagyatott volt, így egy kicsit rendbe hoztam. Anna szerint ez terápiás tevékenység. Elmesélte, hogy amikor ők szakítottak Barnabással, akkor elment Indiába és ott ő is egy kertészetben dolgozott, méghozzá némán. Nem beszélt, csak dolgozott. Én azért szeretek beszélni. Talán azért, mert nem szakítottam, hanem a barátomat veszítettem el, és nem is örökre, csak egy kicsit.
Mert Kornél vissza fog jönni, amint jól lesz. Ezra megígérte nekem, hogy ez nem örökre szól, és tudom, hogy ezt azért kell most betartanom, hogy Kornél jobban legyen, és érte mindent meg fogok tenni.
- Jól hangzik, szerintem nagyon fogja szeretni, és ha mégsem, akkor majd mi megesszük, édességet nem szabad kidobni.
Szerintem az elmúlt hetekben ezen elv mentén legalább négy kilót híztam, van pár ruhám, amik feszülnek rajtam, de legalább már nem látszanak ki a bordáim. Sokan frászt kaptak volna, de én meg éppen azért élvezem, hogy kicsit lányosabb lettem.
- Igen, jobban, Ezra nagyon sokat beszélget velem, ami jól esik, sokat tanulok, az Előkészítő mellett el szoktam menni a Pizzériába és a Menedékbe is, hogy segítsek Barnabásnak, ha már egyszer befogadtak minket a húgommal. Szeretem Bogolyfalvát, és kitöltöttem végre a jelentkezési lapomat is, tanítónéni szeretnék lenni.
Azt az önkénteskedést szeretem a legjobban, és tudom, hogy dolgozhatnék ott, és akkor nem kellene elmennem innen.
- Milyen heted volt? Az a vizsga, amit kedden írtatok, tényleg olyan szivatós volt, mint vártad?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 238
Összes hsz: 257
Írta: 2023. június 25. 21:40 | Link

Bonnie

- Komolyan? Ez nagyon menő, hogy te miket nem találsz. Én is látni akarom, megmutatod majd? - kérdeztem mosolyogva, nagyon bírtam az ilyen kiskerteket, nagyon szépek tudtak lenni, ha úgy igazán odafigyelve gondozták.
A terápiás sztorin közben elgondolkodtam, egyből az öcsém villant be, akire lehet, hogy ráférne egy ilyen terápia, de az biztos, hogy őt nem szabadítanám Bonnie-ra, mert amilyen tuskó mostanában, még félő, hogy megbántaná szegényt.
 - Barnabás? Ismerősen cseng a neve...ő nem az a pasi, akinek pizzériája van? - kíváncsiskodtam, miközben sikerült a piskótát egyenletesen eloszlatnom, s betenni a sütőbe.
- Ne aggódj, nem vész kárba egy falat sem. Csak egy gond van, nem tudom, hogyan kell csinálni ezt a gyümölcszselét. Szerinted hogy kéne? - csak álltam ott a pult felett, figyelve a bogyókat, közben lenyaltam a kanalat, amivel a piskótát kevertem be.
- Ez tök jó, rendes fickó ez az Ezra, és még helyes is – jegyeztem meg egy mosollyal, mert kár lett volna tagadni, tényleg tökély volt az a pali. Közben lopva, az üvegen túl benéztem a sütőbe, egyelőre viszont nem sok minden látszott, jóformán semmi.
- Hú, ne is kérdezd. Elég szivatós volt, és nem is sikerült túl jól, de remélem, hogy engedi a javítási lehetőséget. Nekem nagyon fontos lenne, hogy jó jegyet szerezzek, csak mostanában annyi dolgom volt. Tudod, anyagilag nem vagyunk eleresztve, suli mellett mindig dolgozok valamit, és el is megy a pénz, mert Erik állandóan valami kárt okoz másoknak. Zsannának például összetörte a mobilját, azt is ki kéne fizetnem – sóhajtottam. - Ja igen, majd ne lepődj meg, ha fura pletykát hallasz, és ne hidd el. Az az átok Bella elkezdett pletykálni rólam mindenféle hülyeséget, csak azért, mert féltékeny a pasijára, pedig közöm sincs a sráchoz – meséltem el, miközben előhúztam egy átlátszó üvegedényt, meg egy tiszta fakanalat, hogy elkezdjük a zselé elkészítését.
- Akarod ezt Te csinálni? - nyújtottam is felé a kanalat.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bencsik Bonnie
Prefektus Navine, Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár, Másodikos mestertanonc


Földleányka | BOOnnie
offline
RPG hsz: 144
Összes hsz: 166
Írta: 2023. június 25. 22:05 | Link

Gréta

- Persze, szívesen.
Szeretek oda kisétálni, és eddig még csak Ezrát vittem el, megmutatva neki, hogy mit csináltam és mennyit haladtam. Meséltem neki a növényekről, ő mondta, hogy ahogy egyre jobban eggyé válok a terro-val, úgy lesz egyre több minden természetes, mint például ez a mérgező - nem mérgező szétválasztás, ami nagyon tetszik, az új kedvenc tevékenységem.
- Igen, ő. Náluk lakunk most Kisbogárral.
A húgom említésére elmosolyodom, szeretettel telik meg a hangom. Barnabásék egy új esélyt adtak nekünk, nem is csak egyet, szó szerint a jövőnket adták azzal, hogy elvállalták a felügyeletünket, így nem választottak el minket, hanem láthatom a kishúgomat felnőni, és tudom, hogy jó kezekben lesz.
- Én széttörném őket teljesen, hogy ilyen pépes legyen, adnék hozzá egy kis folyadékot, szörpöt mondjuk és zselatint, hogy olyan szépen zselés legyen.
Mintha valami hasonlót láttam volna már, csak azért rémlik a szörp, de azzal igazából rontani nem ronthatunk szerintem. A tárolós részhez sétálva megnézem a lehetőségeinket, és végül egy szamócással térek vissza. Ez pont jó indok arra, hogy ne reagáljak arra, hogy Ezra milyen jól néz ki. Tényleg szép férfi, látom, ahogy a lányok nézni szokták őt, főleg a fenekét. De én nem csinálok ilyesmit, nem illendő.
- Így ízben is stimmelni fog.
Remélem, hogy nem rontom el, és tényleg ez a megoldás, az arányokat meg majd érzésre fogom belekeverni, mert úgyis mindig azok a dolgok a legjobbak, amiket nem méregetünk.
- Elég nehéz vele. Nem gondoltál még rá, hogy neki kéne megdolgoznia azért, amit pótolni kell? Akkor szerintem nem lenne olyan bátor.
Így könnyű neki, hiszen más viszi el a balhét helyette, holott neki kellene, legalábbis én így látom. Közben nekiállok a pürésítésnek, de muszáj visszafordulnom felé, összevont szemöldökökkel.
- Bella elég sok mindent mond, ami furcsán hangzik. Mit pletykál? És miért féltékeny, mármint te lány vagy, Dorián meg olyan...lányos. Tudod, mint aki a fiúkat szereti.
Utoljára módosította:Bencsik Bonnie, 2023. június 25. 22:14 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 238
Összes hsz: 257
Írta: 2023. június 26. 07:30 | Link

Bonnie

- Rendes, hogy magához fogadott titeket - biccentettem Bonnie szavaira, nagy szerencséjük volt, hogy ez így alakult, mert lehetne ennél sokkal rosszabb is. Ebbe a témába nem is akartam belemenni, hisz nem lehetett ez olyan könnyű nekik, de szerencsére jó emberek nyújtottak feléjük segítő kezet, és ez számított. - Tényleg, mennyi idős is a húgod? - ezt valahogy sosem kérdeztem tőle, de gondolom még nem volt elsős, mert nem emlékszem rá, hogy láttam volna a suliban egy ifjabb Bencsik lányt. Közben a munka nem állhatott meg, a sütőből már érződött a piskóta finom illata, nekünk meg össze kellett hoznunk ezt a zselét, így kíváncsian hallgattam végig az ötletet, hogy hogyan is tovább, majd ezt a feladatot inkább rá is hagytam Bonniera, hisz láthatóan neki ehhez a részéhez több ötlete volt.

- Szuper, ez szerintem jó lesz így , ahogy mondtad, én meg akkor közben elkészítem a vaníliás krémet - mondtam lelkesen, szerencsére a pudingfőzésben még jó voltam, s abból krémet készíteni sem volt túl nagy bonyodalom. Neki is álltam a puding alapjának, port és tejet öntöttem egy tálba, s hozzá egy kis cukrot is adtam, hogy azt kevergethessem. Közben feltűnt, hogy Ezrára nem reagált, így csak somolyogtam az orrom alatt, szerintem azért neki is tetszett az a pasi.

- Ó, dehogy nem. Már ezerszer veszekedtem vele emiatt, de hajthatatlan. Csak tudod, nem akarom, hogy gond legyen, hogy a hülyeségei miatt apát zargassák a felháborodott szülők, ezért kénytelen vagyok mindig elsimítani a dolgokat - ennél a témánál nem voltam túl lelkes, eléggé lehangoló volt az, hogy az öcsém így kifordult magából. Inkább beszéltem is másról, mert Bella és a pletykák még mindig izgibb volt, mint a családi szennyesem.

- Hát…valami olyasmit hallottam vissza, hogy egy szerelmi bájlöttytől fogaim nőttek odalent…érted. Tök gáz, és a legdurvább, hogy van, aki ezt még el is hiszi - nevettem, már-már kínosan, mert azért nem örültem annak, hogy pletykálnak rólam. - Olyat is visszahallottam, hogy szerinte ribanc vagyok - megvontam a vállaim, s közben még jeleztem is mutatóujjam forgatásával a koponyám mellett, hogy mit gondolok arról a lányról. - Szerintem flúgos kicsit…hm, mi? - meglepetten pislogtam Bonniera. - Dorián? - felnevetve ráztam meg a fejem. - Nem, kizárt, a lányokat szereti, ez tuti - meséltem röviden Bonnienak -  csak olyan…hogy is mondjam, selyemfiús - jegyeztem meg nevetve. Nem is volt kifejezetten az esetem, de azért mégis volt benne valami, egész helyes srác volt, csak szegényt szögesdrótokkal és kutyákkal vette körbe Arabella. - Na de ha már itt tartunk, van valaki a láthatáron, aki tetszik? - ó igen, tudtam jól, hogy hogyan érzett Kornél iránt, de az még nem jelenti azt, hogy csak ő az egyetlen srác a világon, biztos akadt más is, aki felkeltette az érdeklődését, hisz miért is váltott volna hajszínt. Meg aztán, lehet hogy rá is fért volna az, ha végre tovább lép.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bencsik Bonnie
Prefektus Navine, Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár, Másodikos mestertanonc


Földleányka | BOOnnie
offline
RPG hsz: 144
Összes hsz: 166
Írta: 2023. június 26. 09:25 | Link

Gréta

- Ő egy nagyon jó ember.
Ezzel nem hiszem, hogy bárki is tudna vitatkozni, és nem csodálom, hogy a felesége olyan nagyon ragaszkodik hozzá, szerintem nem lehet nem szeretni, Anna szerint a testvérének azért sikerül. Mondjuk attól a férfitól én is tartok, és ha nagyon szeretném a sárkányokat, akkor sem hiszem, hogy tanulnék nála. Nem szeretek aggódni.
- Lassan három éves lesz. Most megy majd középső csoportba.
Tizennégy év van kettőnk között, ha nem lennének ott Barnabásék, talán azt feltételeznék, hogy az én gyerekem, de így szerencsére nem kell még ezekkel a tévedésekkel is megküzdenem, Anna pedig senkit sem javít ki, aki azt mondja, hogy “egyáltalán nem hasonlítasz anyára”. Az igazság az, hogy tényleg nem hasonlít a mamára, ő is és én is a papa gyerekei vagyunk.
- Megértem teljesen, de azért remélem, hogy mindenki tudja, milyen is Bella, és egy kicsit mindenki elosztja kettővel. Én el szoktam legalábbis.
Nem hiszem, hogy ne lenne jó ember, csak egy kicsit túl sok, egy kicsit túl túlzó, ha lehet ezt így mondani. Nekem még nem ártott, és nagyon szeretném, hogy a jövőben se tegye, ne mondjon semmit, holott tudom, hogy mondhatna nagyon sok mindent. Én csak szeretném nyugodtan megcsinálni a tanulmányaimat, hogy aztán dolgozhassak, és segíthessek Barnabáséknak, mert hiába mondja, hogy ne aggódjak az anyagiakon, akkor is sok pénzt fizetnek ki ránk, és nem szeretnék hálátlan lenni. Van bennem egy kis félelem Bellával kapcsolatban, ezen elmélkedem, ahogy a zselét készítem, de törekszem arra, hogy a gondolataim ne arra vigyenek el, hanem inkább a zselé irányába, ám ezt nem könnyű, amikor olyan téma is előkerül, hogy Gréta lábai között fogak nőttek ki, és akaratlan is azonnal oda pillantok, majd vissza az arcára.
- Hogyan tud ilyeneket kitalálni?
Jobb kérdés mondjuk az, hogy mások az ilyesmit miért hiszik el. Sok minden furcsaságot láttam már itt, és szerintem úgy, hogy az ember egy elemet birtokol, még több furcsaság is szembe jön, de akkor sem gondoltam még soha olyanra, hogy bárkire azt mondom, hogy odalent fogai nőttek ki.
- Magából indul ki?
Kérdezem ártatlanul, mert azt mondják, hogy ha valaki ilyesmit mond, akkor igazából saját magáról próbálja a figyelmet elterelni, és ezt a legjobban úgy tudja csinálni, hogy ha a saját negatív tulajdonságával egy általa nem kedvelt vagy nem figyelmbe vett személyt ruház fel.
- Nem férfias. Nem hiszem, hogy hozzád illene, inkább olyannal tudlak elképzelni, aki nagy és erős.
A kérdés váratlanul ér, és olyan hevesen rázom meg a fejem, hogy félő, leesik a helyéről. Nem lenne tisztességes, ha bárki más tetszene, amíg Kornél a gondolataimban van, és őt olyan nagyon régen szerettem, hogy az nem múlik el csak úgy. Szerintem Ezra emiatt is szeparált el minket egymástól.
- Én csak szeretnék felnőni. A fiúk nem olyan lányokba lesznek szerelmesek, mint amilyen én vagyok. De nem baj, sok szép dolog van az életben ezen kívül is. Neked tetszik valaki?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 238
Összes hsz: 257
Írta: 2023. június 29. 20:05 | Link

Bonnie

- Hű, elég nagy a korkülönbség, de biztos nagyon cuki lehet – elmosolyodtam, még nem volt szerencsém a húgához, de gondolom, hogy olyan lehet, mint ő, csak kicsiben. Szegénynek biztos sok gondja akadt is, amolyan nevelés a szülő helyett, de ezt át tudtam érezni, hisz nagyjából hasonló cipőben jártam, csak nekem egy kamasz kölyköt kellett „nevelnem”.
- Addig jársz jól, míg nem árt, képes rá...- jegyeztem meg röviden, nem volt szokásom másokról rosszat mondani, a pletykákra sem adtam soha, vele viszont sajnos negatív tapasztalatom volt. Még csak nem is kérdezett, azonnal támadott és átkot szórt rám, ráadásul hátulról, úgy, hogy még csak védekezni se tudjak. Ez pedig se nem fair, se nem vall jó emberre. Ezt viszont már nem hoztam fel Bonnie-nak.
- Egyet javasolhatok, rá se nézz Doriánra és akkor nem lesz probléma – fűztem hozzá nevetve, miközben figyeltem, ahogy elkészíti a finom zselét. Közben én sem akartam tétlenkedni, így nekiálltam egy pudingos krém elkészítéséhez, ami nem volt bonyolult.
- Jaj, fogalmam sincs, lehet, hogy sok sci-fit olvas és ott szed össze ilyen dolgokat – vállat vontam, s próbáltam úgy állni a dologhoz, mintha nem is zavarna, pedig zavart. Még akkor is, ha nem igaz, sajnos ezzel a pletykával sikerült elérnie azt, hogy a hiszékenyebbek nagy ívben elkerüljenek.
- Hahaa, ez jó, tetszik – elnevettem magam, Bonnie talán nem is sejtette, hogy vicces, pedig az volt. - Azért az durva lenne, ha neki tényleg lenne ilyen harapó szörnye – mosolyogva kavargattam a krémet, ami lassan sűrűsödni kezdett a hő hatására, s persze közben csak visszakanyarodtunk Doriánhoz. Pillantásom Bonniera kúszott, értetlen mosoly szökött az arcomra.
- Na de hát én tényleg nem...mi nem, tényleg! - úgy győzködtem, mintha ő is Bella egyik kéme lenne, pedig tudom, hogy nem az volt, barátnőmként meg jól tette, hogy elmondta a véleményét, csak épp nem értettem, hogy miért gondolták azt, hogy ő meg én. A héten már ő volt a második, aki erre utalt, igaz Zsanna épp az ellenkezőjét mondta, így elég nehéz volt kiigazodni a tanácsokon.
- Már épp kérdezni akartam – tettem hozzá nevetve, csak megelőzött, hisz kíváncsi voltam, hogy ha szerinte nem ő illik hozzám, akkor ki, Bonnie pedig szépen fel is sorolta.
- Hm, és tudsz is ilyet a suliban? Nevezd nevén – kíváncsian vontam fel a szemöldököm, s egy pillanatra abba is hagytam a puding kevergetését. S ha már itt tartottunk, az is érdekelt, hogy van-e valami új srác a láthatáron, aki a radarjára került Kornél után. Bonnie viszont meglehetősen passzív választ adott, olyannyira, hogy még a szemeim is elkerekedtek.
- Ne mondj már ilyet csajszi, ez egyáltalán nem igaz! Csak rossz srácokat nézhettél eddig. Vegyük például Kornélt, cuki srác, de őszintén, a saját árnyékát nem találja, na látod, ha szerinted hozzám nem való a Jankovits srác, úgy hozzád sem való Kornél. Inkább egy vicces sráccal tudnálak elképzelni, aki egy kicsit kirángat a komfortzónádból. Például az a navinés srác, hogy is hívják? - nem jutott az eszembe a neve, csak annyit tudtam, hogy nem olyan rég érkezett az iskolába. Mindenesetre szerintem illett Bonniehoz, egyszer láttam őket a folyosón diskurálni. A korábbi kérdésem közben visszapattant, és egyben el is gondolkodtatott.
- Lássuk csak, hm – fejemet félre biccentve gondolkodtam, már a puding is kezdett odakapni. - Nem is tudom, azt hiszem most senki – igazából nehéz lett volna egy nevet mondanom, hisz nagyon sok helyes srác járt a tanodába, közülük akadt olyan, aki már kapcsolatban volt, meg olyan is, aki nem, de őszintén nem tudtam volna mit mondani Bonnienak, hisz egy dolog a külső, és egy dolog a belső.
- Jaj a puding – vigyorogva gyorsan kavartam még rajta párat, miközben eloltottam a tüzet, majd egy keverőtálba öntöttem, s elkezdtem összekeverni vajjal. - Szerintem macskákról beszéljünk, ott meg tudnám mondani, hogy melyik tetszik – feleltem nevetve.
- Kész van a zselé? Meg meg kéne nézni a piskótát. Kivegyem vagy kiveszed? - fordultam felé, miközben még kavartam a krémet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bencsik Bonnie
Prefektus Navine, Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár, Másodikos mestertanonc


Földleányka | BOOnnie
offline
RPG hsz: 144
Összes hsz: 166
Írta: 2023. július 2. 14:49 | Link

Gréta

- Anya hétévente esett teherbe. Utánam az öcsém, Benája született, majd a húgom, Boglárka.
Elmosolyodom az öcsém nevének kimondásakor, hirtelen felrémlik előttem mindig mosolygó arca és a szemei, amelyekben benne volt az a bizonyos huncut csillanás. Így szeretek rá emlékezni, élőként. Róla nem nagyon szoktam beszélni, és arról sem, hogy egészen pontosan mi történt a szüleinkkel. Ha bárki kérdezi, annyit szoktam mondani, hogy a húgommal Barnabáséknál lakunk, és, hogy ők vigyáznak ránk. Főleg a húgomra, akit remélem, hogy ők fognak felnevelni, mert akkor a legboldogabb gyerekkora lesz. Jó hallani, ahogy nagyokat kacag, és esténként alig tud elhallgatni, pedig Anna ráadásul a nap nagy részét vele tölti, mégis olyan átéléssel hallgatja, mintha minden történet új lenne.
- Ettől nem kell félned, eszembe se jutott ránézni, de sajnálom szegény fiút, hiszen így csak egy csinos kis kiegészítő lesz mellette. Plusz ha már az elején ennyire megfojtja, mi a garancia arra, hogy vele marad, vagy ha marad is, akkor nem csalja meg?
Nem vagyok egy nagy szakértő párkapcsolati téren, pár barátnőm kapcsolatából tudok csak kiindulni, meg abból, amit Barnabáséknál, meg a tesóinál látok. Mindegyik más persze, és sokkal nem értek egyet, de nem tudom, hogy én hogyan viselkednék egy ilyen helyzetben, ha nekem például barátom lenne, viszont azt érzékelem, hogy ha valakire  rá se szabad nézni, az nem egészséges. Bella vajon azt hiszi, hogy annyira borzalmas ember, hogy senki másnak nem kellene? És ha igen, akkor miért nem változtat? Mondjuk valószínűleg azért, mert neki van barátja, és így rendben is vannak a szükségletei.
- Szóval, te ránéztél Doriánra, és ebből lett az, hogy… ribanc vagy?
Nem nagyon szoktam csúnya szavakat használni, de pontosan szeretnék fogalmazni, hiszen ilyen kényes helyzetekben tudom, hogy nem mindegy, melyik szó hangzott el. A falumon kívüli élet nem volt könnyű, de mostanra abban reménykedek, hogy már egészen jól kezelem ezeket a világi emberi dolgokat.
- Elhiszem neked, hogy nem, mert még életben vagy.
Az elmondottak alapján simán képes lett volna arra, hogy Grétától elvegye az életét, ami miatt eléggé szomorú lettem volna, és örülök neki, hogy erre végül nem került sor. A fiúk terén pedig nem vagyok valami szerencsés és jól tájékozott, de hirtelen nem is rémlik senki, aki alkalmas lenne erre a szerepre.
- Miksáról tudom, hogy foglalt, de Létai Roland? Neki olyan széles vállai vannak, mint Ezrának. Vagy Ezra? Végül is, nem a tanárod és mestertanonc vagy, felnőtt. Nincs barátnője, egyszer-kétszer láttam randizni, de olyankor mindig mással volt, szóval szerintem egyik se tetszett neki igazán. Nagyon kedves és nyugodt, türelmes és jó. Én bízok benne.
És ez nagyon sokat számít, mert nagyon kevés emberben tudok maradéktalanul megbízni, de Ezra olyan, akihez tényleg fordulni tudtam eddig mindenben, és az évnyitón történtek után is nagyon kedves volt velem. Elvitt Kornélhoz is, amikor kértem, és mindent elmagyarázott nekem, részletesen, és közben egyszer sem éreztem azt, hogy butának gondolna, vagy éretlennek. Gréta szerintem illene hozzá, de persze az sem kizárt, hogy elfogult vagyok, mert a barátnőm, és szívesen látnék Ezra mellett olyat, akit szeretek.
- Vicces navinés srác?
Kérdezek vissza szemöldökeimet összehúzva, ahogy próbálom végiggondolni, hogy ki lehet az, akire gondol. Nálunk nincs olyan sok fiú, mint más házakban, és valahogy nem is tudom, hogy melyikük vicces. Jacob szegény sokszor elalszik, azt mondták ez egy betegség, Andrés meg képes arra, hogy boldoggá tegyen, elszívva a szomorúságot, amit eddig kétszer tett meg, hogy jobb kedvem legyen. Csongort nem nagyon ismerem, Thomas meg együtt jár Laurával, van még egy-két srác, de őket annyira se tudom, így csak megvonom a vállam, mert nem tudom, hogy melyik lehet a vicces navinés.
- Majd megfigyelem őket.
Eddig tényleg nem néztem olyan nagyon a fiúkat, mert Kornél volt a lényeg nálam, de azt hiszem, olyannak kellene lennem, mint a többi korombelinek, és kiülni a fűbe, nézni, ahogy a kviddicsesek edzenek, félmeztelenül. Azt mondják, azt a látványt kár kihagyni. Amíg ő a pudingot intézi, én is lehúzom a zselét, mert szépen besűrűsöfött, és már húzom is a kesztyűket, hogy kivegyem a piskótát.
- Holnap edz az Eridon meg a Rellon kviddicscsapata, nem megyünk ki megnézni őket?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 238
Összes hsz: 257
Írta: 2023. július 30. 17:41 | Link

Bonnie

- Ne kérdezd, az ő dolguk - nevetve ráztam meg a fejem, tényleg nem akartam ezen filozofálgatni, hisz kettejük kapcsolata nem érdekelt, csak az, ha a fél iskola a szájára vett a nagy semmiért. Ezt el is meséltem barátnőmnek így főzőcskézés közben, hátha nem hallotta még a pletykákat.
- Nem ránéztem, hanem elesett gördeszkával, megsérült csúnyán és segítettem rajta. A portréknak meg nagy a szája, és egyből kanyarítottak ebből valami hazugságot, gondolom. Csak esélyem sem volt arra, hogy mondjuk elmondjam a verziómat, mert aljasul hátba támadott. De inkább nem is foglalkozom vele - vontam meg a vállaimat, közben tovább folytattuk a sütemény készítését. A konyhát már betöltötte a piskóta illata, mennyei volt. Közben tovább dumáltunk a fiúkról, röpködött is néhány név a levegőben.
- Létai Roli? Áh, ő mindenkinek is udvarol - nevetve megráztam a fejem, kósza pletykákat lehetett hallani a srácról, persze lehet, hogy a fele sem volt igaz, és tény, hogy széles vállai voltak és egész helyes volt arcra, de attól még nem ismertem jobban, hogy véleményt alkothassak vele kapcsolatban.
- Na ez jó - a következő név hallatán fel is nevettem, mert meglepett, hogy Bonnie barátnőm épp egy tanárt javasolt, ha nem hallom, el sem hittem volna.
- Helyesnek helyes, de nem hiszem, hogy épp rám lenne szüksége - inkább legyintettem is a témára, még mielőtt efféle gondolatokon kezdek el filozofálni jobban.
- Aham - bólintottam, ahogy szóba jött a navinés, de sajnos ennél több infóval nem tudtam szolgálni, mert pechemre nem jutott eszembe a srác neve. Az viszont megfordult a fejemben, hogy szervezzek neki és Bonnienak egy kis randit, ami mindkettőjüknek meglepetés lenne. Ennek gondolatától még egy mosoly is szökött az arcomra, miközben Bonniera kacsintottam.
- Helyes, figyeld csak meg őket - közben gyorsan befejeztem a pudingot, miközben ő kivette a sütőből a piskótát.
- Jajj nagyon jól néz ki! Kenjük meg és kész is vagyunk - dörzsöltem össze lelkesen a kezeimet.
- Deee, szívesen! Menjünk, jó ötlet. Már ezer éve nem voltam kint meccsen, egy kicsit már hiányzik is - vallottam meg, miközben segítettem Bonnienak kettévágni a piskótát, ezután kentem bele a pudingot, a zselét viszont már ráhagytam.  - Szerintem ennek örülni fog Lara, mit gondolsz? Már csak gyertya kellene  és kész is!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bencsik Bonnie
Prefektus Navine, Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár, Másodikos mestertanonc


Földleányka | BOOnnie
offline
RPG hsz: 144
Összes hsz: 166
Írta: 2023. augusztus 14. 22:43 | Link

Gréta

- Mindig ezt csinálják. Elég unalmas lehet az életük, pedig olyan sok festmény van a kastélyban. Simán át is tudnak menni egymáshoz, és elpletykálhatnának a múltról. Bár, lehet, hogy nem akarják felidézni azt, amikor emberek voltak? Már, aki az volt persze. Én sem hiszem, hogy a múlton rágódnék. Ilyen szempontból remélem, hogy szellem sem leszek soha, mert nem szeretnék ízek, illatok nélkül létezni.
- Sajnálom, ez nem volt valami kedves dolog tőle.
Nem is mindig kedves. Egyszer egy lány csak annyit mondott rá, hogy “méhkirálynő”, és akkor nem értettem, hogy ez mit is jelent, ösztönösen a méhek királynőjét kezdtem el keresni, és nem értettem, hogy mit keresne a folyosón, de aztán elmagyarázták, és most már értem. Wessi nem mindig kedves vagy megfontolt, sajnos, ezért sok mindenkinek tud fájdalmat okozni, belőle kiváló portréalak lenne.
- Akkor vele inkább vigyázni kellene, mert nem hűséges. Elég nehéz megfelelő fiút találni.
Pillantok rá elgondolkozva, miközben nem csak az agyam jár, de a kezeim is. Egy mesterművet készülünk alkotni, és itt legalább tudom, hogy miről is van szó. A másiknál vannak problémáim, például, hogy fogalmam sincs, hogy ki a srác, aki szerinte vicces és navinés. Nem sok fiúval beszélgettem eddig, főleg, mert Kornélra figyeltem, most meg próbálok minél több időt tölteni a faluban, és segíteni Barnabásnak ahol csak tudok. Együtt lehetek a húgommal, nem is kérdés, hogy segítek neki ezért cserébe.
- Szerintem imádni fogja, én is imádnám, ha ilyen szép és finom meglepetést kapnék.
Nem is kérdéses, különben is, mindennek, ami házi készítésű sokkal jobb íze van, mint azoknak, amiket a boltban vesz az ember. Az is finom persze, csak az olyan tucat, ebben érződik a másik fél szíve és lelke.
- Holnap akkor kviddicseseket nézünk! Lehetnének kviddicses barátaink, és akkor együtt mennénk velük, mint a többi lány meg fiú, akiknek szintén kviddicses párjaik vannak, és akkor, amikor pizzázni mennek, akkor mennek ők is. Tök szuper lenne!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 44
Összes hsz: 45
Írta: 2023. augusztus 18. 15:19 | Link

Hermosa


Elmosolyodom amikor túl önzőnek nevezi magát a nő. Én tudom, hogy képes vagyok az lenni, nem is kicsit. Az elsőszülött gyerek kártya a kedvencem, mégis csak majdnem egy évtized szorult közém és az öcsém közé. Egy pocsék és sivár évtized, de attól még ott van. Az önző jelzőt könnyen magamra veszem, a hermosára nézve pont nem jutna eszembe. Semennyit sem értek a baletthoz, egyszerűen csak elhiszem neki, hogy azon a terepen önző, de éppen egy rakás árvának süt két cukrászdányi süteményt. És kérdez. Sokat.
- Változó mennyire látok messze. Apróságok gyakrabban jönnek, rövidebb intervallumokon belül. Ami jelentősebb, az előfordul, hogy többszörös köröket lefutva forrja ki magát. Esetleg észre sem veszed, amíg benne nem vagy a helyzetben - biztosan nem fogom tudni megválaszolni neki az összes kérdést.  - A többit majd az órámon meghallgatja Senorita Krise - főleg mert egyszerre egy valamire tudok figyelni. Néha arra is nehezen. Ez a valami most a megégetett keze.
Tincsek mozdulnak ahogy megingatom a fejemet. Bőven gurult elénk elég kihívás, ha tovább tetőzzük ledobom a láncot és csak lefekszem aludni. Szélesedő mosollyal hallgatom, ahogy tervezget és átforgatja a napomat, hogy vele menjek.
- Tízre vége az órámnak - emelgetem rá a szemöldökömet, mert ez akkor meg van oldva. Amúgy sem szívesen lógnám el az első óráim egyikét. Egy hét múlva már egészen mást fogok mondani. Halkan hümmentek. - Attól elmehetünk együtt lakást keresni - mindkettőnknek szüksége van rá, pontosabban mindhármunknak. Ha Andrés nem is tud velünk jönni, mielőtt végleg rábólintok és aláírom a szerződést majd elrángatom magammal. Hirtelen rántom vissza a kezemet, meglepetten pislogok a mujerra.
- Ay… - rázom le az ujjaimat, pedig szinte meg sem éreztem. A szavai végén fél szemöldököm emelkedik, vigyorom terpeszkedik el. - Szeretném - csípőmmel dőlök a pult szélének. - Jó fiú leszek, kivárok addig - bólintok is mellé. Azért a krém még kap tőlem egy oldal pillantást. Na, majd ha elfordul.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 200
Írta: 2023. augusztus 18. 15:52 | Link

Kedves nemIdegen

Figyelmesen hallgatom őt, a gondolataim a hirtelen jött fájdalomról egészen megszűnnek. Sosem érdekelt a jóslástan, mert sosem volt olyan az életemben, aki elhallgattam volna ezzel a témával kapcsolatban. De, ahogy ő beszél róla, tényleg érdekessé teszi, és szívesen kérdeznék még százat, ám helyette elpirultan leszegem a fejem.
- Akkor hallottad, hogy nem engedték, hogy módosítsam.
Ez egy kellemetlen beszélgetés volt, én könyörögtem Francinak, ő nem engedett, sőt, közölte, hogy ha három perccel korábban érek oda, akkor még lett volna esélyem, mert az egyik évfolyamtársam az utolsó pillanatban esett be, hogy elvigye az egyetlen szabad helyet a tárgyak közül. Karma, egészen biztos, hogy karma.
- Nem is ütöttem nagyot, ez férfidráma.
Emelem a plafonra a tekintetem, de közben vigyorgok, aztán egy pillanattal később már gyanúsan nézek rá, mert nem tetszik nekem ez a mosoly. Vagyis de, nagyon is tetszik, csak a jelentése kezdi el megint felforrósítani a bőröm. Mosolyog, mit mondtam, mit válaszolt?
- MERLINRE CARLOS, NEM ÚGY GONDOLTAM!
Sikítok fel riadtan és zavaromban hátat fordítok neki vörös fejjel, hát mit képzel, de tényleg, hogy én azt gondoltam, hogy? NEM! Eddig nem gondoltam azt, hogy, de most már persze előttem van az, hogy de. Hát nem hiszem el! Szerintem életemben nem voltam olyan rákvörös, mint most, és szívem szerint bemosnék neki egyet, mert úgy mosolyog. És még azon agyalok, hogy nekem mi bajom, hát erre hogyan nem lehet reagálni?
- Remek.
Próbálok nem rápillantani, ahogy a muffinokhoz lépek, amikhez habzsákba töltök több színű krémet, és ahogy elkezdem nyomogatni őket kifelé, úgy lesznek szivárványosak.
- Um, egy kérdés, tudtad, hogy Farkasházy az egyik diákjával járt? Most már nem a diákja persze, mert már kijárta az iskolát, de nyílt titok volt, hogy együtt vannak. Nagykorúval nem bűn. Csak mondom. Ha tetszene neked valaki, aki diák.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 44
Összes hsz: 45
Írta: 2023. augusztus 18. 16:42 | Link

Hermosa


Ujjaimmal hajamba túrva bólintok egyet. Annak ellenére, hogy úgy volt leadja a tárgyamat, ebédszünetben egy pletykás ügyintézőtől kellett megtudom, hogy erre a tanévre a diákom marad. Annak ellenére, hogy abban egyeztünk meg távol maradunk egymástól most annak ellenkezőjét űzzük. Pedig nem kellene, aztán még csapkodni kezd és a szemtelen megjegyzésem után szinte várom a második csapást. Helyette viszont édesen elvörösödik, a hangjából süt az ártatlanság én viszont kihasználom, hogy zavarában elfordul is rámegyek a pisztáciás krémre. Egy teljes másodpercig tudtam jófiú lenni. Még jó, hogy nem ígértem csak kamuztam. Oldalra nyúlok, ujjammal kanalazok a tetejére és egy gyors mozdulattal, mielőtt összkenem a cuccomat, a számba kapom. Az ízek és a habos könnyedség miatt, a munkálkodásától alig hallhatóan hümmentek. Bármennyire kívánok többet, nem nyúlok bele ismételten, ennek a legfőbb oka a téma amibe a Hermosa lendületesen és borzasztóan átlátszóan vág bele. Két oldalt támaszkodom magam mellett, fejemen mosoly ahogy kissé lehajtott fejjel, tincseim mögül figyelem Esthert a barnáimmal amíg beszél, és utána is egy jó hosszú pillanatnyi csendben.
-Tudok róla, igen. Nem beszél róla sokat, de tudtam - tekintetem az finom kezeire eresztem, amikkel precízen mozdul, hogy a süteménye úgy nézzen ki ahogyan szeretné. Nagyon különbözünk egymástól, mégis hasonló dolgokra vágyunk. - Esther, valamiért megbízom benned, szóval elmondom, de maradjunk köztünk. Tényleg tetszik egy diákom - hiába rezzen ajkam sármos mosolyra, hangom selymes és komoly. Arrébb lépve nézek végig a már kész, színes, szebbnél szebb süteményeken. - Egyelőre még semmi komoly, de megbeszéltük, hogy a héten találkozunk. A hétvégén elviszem egy rendes randira mert nem érdemel kevesebbet… tényleg, bueno, te jobban ismered a várost - fordulok felé mintha csak patrónus villant volna a fejem felett. - Szerinted minek örülne, ha hova vinném? - ajkamba harapva méregetem tovább a süteményeket pedig fejben erősen gondolkozom.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 200
Írta: 2023. augusztus 18. 16:59 | Link

Kedves nemIdegen

Én sem tudom pontosan megindokolni, hogy miért bízom benne. Van valami megmagyarázhatatlan az egész lényében, ami olyanná teszi, mint akire egész életemben vágytam. Így hát, amikor azt mondja, megbízik bennem, olyan otthon érzés fog el, természetes pillanat, így érdeklődve fordulok felé, és bár ne tenném, mert hirtelen olyan szomorúság fog el, amiről nem is tudtam, hogy létezhet.
- Oh…hát…oh. Szóval, az attól függ, hogy mennyire szeretnél vele kettesben lenni.
Ez most komoly? Tényleg képes vagyok erről beszélni? Zavartan piszkálgatok egy muffint, aki sehogy sem akar a többiek közé beférni. Ennyire félreértettem? De ő tudja, hogy hogyan érzek, hiszen kimondtam. Ez annyira kínos!
- Ha olyan hely, ahol ketten lennétek, a csónakház vagy a stég a víznél, mind a kettő meghitt, rejtett. Még nincs olyan meleg, hogy mások oda menjenek. Néha megállok ott, amikor futok, nagyon szép, romantikus. Napközben is, meg este is, csillagleséshez, például. De, ha már csillaglesés, és esetleg a kastélyban bűvölnéd el, akkor a csillagvizsgálónál van egy trükk, amivel ki lehet jutni a tetőre, mivel az a legmagasabb pontja a kastélynak, szinte olyan, mintha elérhetnétek az eget. Én ott szoktam meghozni a nagy döntéseimet, ha gondolod, megmutatom, hogyan lehet kijutni.
A saját vágyaimat mondom neki, hogy elvigyen valakit? Kit? Az agyam pörgeti az arcokat, többeket is kiemel, fogalmam sincs, ki lehet, de nem kérdezhetek rá, az furcsa lenne. Nagyon  furcsa. Nem mintha ez a mostani helyzet ne lenne az.
- Ha emberek közé mennétek, akkor szerintem a Pillangóvarázs. Ott is vannak elbújós részek, de lehet rendelni. A csónakházhoz én mindenképpen piknikre készülnék, itt meg lehet venni a dolgokat. De, um, ha elmondod, hogy milyen a diákod személyisége, talán tudok jobban hozzá illőt ajánlani.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Carlos Moreno de Aranda
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 44
Összes hsz: 45
Írta: 2023. augusztus 18. 17:15 | Link

Hermosa


A pisztácia íze még ott van az alsó ajkamon, amikor szemem sarkából nézek a hebegő nőre. Jobban felé fordulok, nagy, sötétbarna szemeimmel kíváncsian vizslatom mi lesz a folytatás. Szélesen elvigyorodom, miközben közbeszólok:
- Mucho. Nagyon is kettesben lennék vele hermosa - ez az infó nem veszhet el miközben magamban világi jól szórakozom rajta és a muffinon amit piszkálgat. Nagyjából négy romantikus regényre való muníciót terít elém, hogy még akkor választhatok is. Ismét rájövök, hogy még nem találkoztam olyannal, mint ő és ettől a vigyorom visszafogottabb mosolyra vált.
- Még én is csak most kezdem kiismerni, de szerintem ez mind totalmente illik hozzá. Hozzám kevésbé, de miatta bevállalom ha már folyamatosan okot ad rá, hogy egy baromnak érezzem magam, mert lassan hagyom kicsúszni a kezeim közül - közelebb lépek Estherhez, az előtte lévő muffinokat arrébb tolom. Ujjbegyemmel simítok végig a puha, porcelán színű bőrön egészen végig a karján, végül az egyik megszökött, össze lisztezett tincsét simítom a füle mögé. Kezemet visszahúzva támaszkodom a pultra, ahogy a hermosa felé dőlök, tekintetemet az övébe fúrva és arcomon játékos mosollyal kérdezem. - Akkor a hétvégén ráérnél? Ha tetszene neked valaki, aki nem diák.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

🌶️
Esther Rebecca Krise
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 200
Írta: 2023. augusztus 18. 17:39 | Link

Kedves nemIdegen

Megint olyan képek villanak be a lelki szemeim elé, amiknek nem kellene, mert sem az idő, sem a hely, sem a tény, hogy van a közelben egy lány, aki tetszik neki, nem alkalmasak arra, hogy én róla ábrándozzak. Nem is szoktam ábrándozni, biztos, hogy ez valami bűvölet, valaki a bolondját járatja velem, nekem pedig józan gondolkodásúnak kell maradnom. Pontosabban józan gondolkodásúnak kellene lennem, de már eddig sem ment, most pedig, ahogy közelebb lép hozzám, biztos vagyok benne, hogy végleg elvesztem. A térdeim megremegnek, és nem hittem, hogy ez valóban létező jelenség, azt gondoltam, csak a regények főszereplőinek túlzó reakciója, de most nagyon szerencsés, hogy van itt egy masszív faasztal, amire észrevétlen tudok támaszkodni.
Nem csak közelebb lép, de meg is érint, és érzem, ahogy az érintése nyomán egyre libabőrösebb leszek, a végén már a lábujjam hegyétől a fejem búbjáig érzem, ahogy átjár az érzés, és nem tudok nem rá nézni, a szemeibe. Az ajkaim valahol a mozdulatsor elején elnyíltak már, és amikor a hajamhoz ér, amikor ujjai a fülemet érintik, egészen biztos vagyok benne, hogy ez lesz az utolsó dolog az életemben, mert a szívem olyan hevesen ver, mintha a következő pillanatban felrobbanna, és azzal bevégeztetne. De nem, szerencsére utána is lélegzem még, ez fontos, hiszen a következő mondata leleplezi, én pedig lassan, de biztosan fel is fogom, hogy mit mondott, és megkönnyebbülésemben, szégyen, vagy sem, de ahogy elmosolyodom, a szemeim is párásabbá válnak. Ez nem volt szép dolog.
Most rajtam a sor, hogy viszonozzam mindazt, amit nekem okozott, és bár nincs sok közöttünk, én is teszek egy lépést felé, így a felsőtestünk összeér. Ujjammal az ajkára simítok, lassan végighúzom, majd elemelve onnan, megmutatom neki a bizonyítékot, mely odatapadt, és amely elárulja, hogy egy komisz kölyök, aki beleevett a pisztáciás krémbe. Az ujjamról a kis krémet lenyalom, úgy, hogy közben végig a szemébe nézek, majd lassan megingatom a fejem.
- Rá, de csak egy feltétellel. Mivel holnap olyat csinálunk, ami nekem fontos, ezért csak akkor mondhatok igent, ha a hétvégén olyat csinálunk, ami neked fontos, ami rólad szól. Szeretnélek megismerni, és nem csak kívánni téged. És szeretnék türelmes lenni, nem butaságokat csinálni, mert elveszítenélek, ezért szépen kérlek, hogy most menj el.
Mert ha nem teszi, akkor bizony baj lesz, akkor nem fogok tudni távolságot tartani, hiszen most is érzem a forró leheletét az arcomon.  
- Holnap találkozunk.
Ígérem, és gyorsan puszit nyomok az arcára, mielőtt teljesen elpirulva elfordulnék tőle, hogy folytassam a süteményeket, és reggel ne egy karikás szemű nő várja őt. Érzem, ahogy mozdul, és mivel engedelmesen elsétál, megengedem magamnak azt a luxust, hogy amíg el nem tűnik a szem elől, a fenekét fixírozzam. Ha esetleg visszanéz, amit remélem, hogy nem tesz, akkor nem láthat mást, mint azt, ahogy kiskutyásan oldalra billentett fejjel, az alsó ajkamba harapva nézem őt.

Love  Love  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 238
Összes hsz: 257
Írta: 2023. szeptember 12. 19:21 | Link

Bonnie

Bonnie szavai a festményekről elgondolkodtattak, bólogattam is a gondolatmenetére. - Igen, ez könnyen meglehet, inkább foglalkoznak másokkal, mint hogy a saját életükkel vagy emlékeikkel foglalkozzanak. Pedig, ha fellapoznánk a történelemkönyveket, biztosan találnánk szaftos pletykákat róluk is - jegyeztem meg, s fel is merült bennem a gondolat, hogy ha legközelebb valamelyik portré pletykát indít rólam, akkor felolvasom a folyosón a róla szóló múltbeli sztorikat, hátha akkor majd észhez tér.
- Ne is mond, szellem én sem szeretnék lenni, szerintem ez nekik is rossz, és valószínűleg valami oka van annak, hogy itt ragadnak, talán valami megoldatlan ügy. Ha elmegyek, menjek tisztességgel és békével, ne kelljen nekem még ötszáz évig itt repkednem - fűztem hozzá, egyetértve azzal, hogy milyen rossz is lehet ez a szellemlét.
- Áh, szerencsére lepereg. A Prambergeren nőttem föl, ott megedződtem már, nem fogok összeomlani egy olyas valaki véleményétől, aki még csak nem is ismer - vállat vontam, nem feltétlen tartottam rossz embernek Wessit, hisz nem ismertem, de az már messziről sugárzott róla, hogy van benne rosszindulat és komplexusai lehetnek. - Hát igen, csak akkor fuss össze a Létaival, ha kalandra vágysz - jegyeztem meg nevetve Bonnienak, majd megcsodáltam a tortát, amit sikerült összehoznunk ebben a pár órában.
- Na ezt nem felejtem el, mikor is lesz a szülinapod? - kérdeztem nevetve, úgy, mintha nem tudnám, pedig nagyon is jól tudtam, és már volt is ötletem arra, hogy majd mivel is lepjem meg.
- A családi receptek a legjobbak. Legközelebb megsüthetnénk a nagyim almás-rácsosát - mondtam lelkesen, szerencsére Bonnie szeretett sütni, meg én is, és ilyenkor mindig jókat tudtunk dumálni.
- Benne vagyok! - lelkesedtem az ötletért. - Hjajj Bonnie, bevallom, hogy én tök szívesen lennék szurkoló is. Tudod, pom-pomokkal, szép ruciba öltözve. Ha benne lennél, meg találnánk még pár lányt, akkor akár csinálhatnánk egy ilyen szurkolócsapatot is. Vagy ez szerinted hülyeség? - elgondolkodva pillantottam rá, közben még gyorsan rendet raktam, hogy szép tisztaságban hagyjuk magunk mögött a konyhát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Scheffler Ella
Prefektus Navine, Harmadikos diák


Harci golymók
offline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 73
Írta: 2023. október 22. 20:42 | Link


- késő este -


A late night snack koncepciója nagyon közel áll a szívemhez szerintem már úgy... évek óta? Nagyjából egyidős a nagyi mellett töltött konyhai gyakorlatommal, és anya sosem örült neki igazán, mikor este tizenegykor megtalált a hűtőbe félig belemászva a fagyi után kutatva. Sajnálom, na, imádom az édességet, elkészíteni és megenni is, és akárcsak apa esetében, rajtam se látszik egyelőre, hogy mennyi mindent elnyel a gyomornak nevezett feketelyuk a hasamban.
Most azonban tovább megyek a snacktől, egyenesen a bolognait céloztam be... céloznám, de a konyhai manók elég gyanakodva méregetnek. Nem hibáztatom őket, ez az ő területük és a diákság elég sok bajt szokott kavarni a hozzá nem értéssel.
- Beccszó, hogy nem fogok semmit felrobbantani! -
- Kisasszonyka, nem olcsók ezek a serpenyők, tetszik tudni? Morgó és mindenki más minden nap megügyeli őket. Tetszik tudni használni is mindet? - Morgó igazán rászolgált a nevére, most is húzza a száját, ahogy végigmér, pont ezért igyekszem a lehető legbizalomgerjesztőbb arckifejezésem használni. Nem akarom, hogy kipakoljanak, mert akkor éhen kell lefeküdnöm aludni itt a járőrözés végén majd.
- Így görbüljek meg, még el is mosogatok a végén mindent! - Jelzésképp tényleg behajlítottam a mutatóujjam, hogy egy kérdőjelet formázzak vele. Lehet, magammal kellett volna hoznom Annát? Neki olyan nyugis feje van, lehet, nem méregetnének így, ha látnák, hogy hamarabb végzünk. Mondjuk még mindig nem késő nyakon csípnem egy éjszakai járkálót, és még jól is járna velem. Persze az is lehet, hogy a végére csak snack lesz belőle, hát úgyis ráérek eldönteni, csak tisztáznom kell magam a gyanú alól, hogy konyhát készülök robbantani.
Utoljára módosította:Scheffler Ella, 2023. október 22. 20:53 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ingelheim Júlia
KARANTÉN


Oh, Júlia! mért?
offline
RPG hsz: 38
Összes hsz: 45
Írta: 2023. október 22. 21:56 | Link

E l l a

Minden valamirevaló művész a hosszú éjszakákat és rövid nappalokat kedveli. Legalábbis etz tartják. Julcsinak is vannak ilyen napjai, de általában csak azért mert a hasa a konyha felé szólítja. Ne essék félreértés, ha játszani kell, vagy nézni, vagy szurkolni a kulisszák mögött, akkor bírja ő az éjszakázást. Akkor is, ha stábbuli van. De a dolgos hétköznapokon alapvetően a korai fekvést és késői kelést preferálja. Minél többet alhat, annál jobb.
Most azonban ennie kell valamit. Kérhetne egy kis nasit az Eridon konyhájába is, de abba nem lenne elég izgalom. Vacsorázott is, persze, de hát hol van az már ilyenkor? Már legalább másfél, vagy még inkább két órája volt! Pizsiben csattog végig a folyosókon, valamelyest igyekszik ügyelni lépéseinek hangerejére. Balog, a mozgástanára biztos rettenetesen leszúrná, ha látná, milyen ormótlanul trappol végig a fél iskolán. Hát nem erre tanította!
Nem igazán tudja eldönteni, hogy mi kellene, még akkor sem, amikor belép a konyhába. Abban bízik, hogy majd ott megihletődik, esetleg a manók adnak valami jó tippet a nap aktuális ajánlatáról. Ennél azonban valami sokkal jobb történik, mikor meglátja a barnát. Ez ugyanis, közös evést jelent, bárhonnan is nézi. Magabiztosan közelebb sétál, hogy lássa, miféle komoly munka folyik éppen. - Mit főzünk? - teszi fel kérdést, mintha a másik lánynak is teljesen egyértelmű lenne, hogy nem csak osztozni fognak a pótvacsorán, de annak elkészítésében is közösen vállalnak majd szerepet. Végtére is, mi a legrosszabb dolog ami történhet? Hogy lekoptatják és kénytelen magához venni egy nagy halom édességet amit aztán a szobájában elfogyaszthat? Ő éppen ebben is benne van.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Scheffler Ella
Prefektus Navine, Harmadikos diák


Harci golymók
offline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 73
Írta: 2023. október 22. 22:26 | Link


- késő este -


Kb a fél fülemig juthatott el, hogy nyílik mögöttünk a konyhaajtó, és azzal a slunggal tova is szállt, mert épp Morgóval vagyok elfoglalva. Most már mindjárt én is morgok, ha még sokáig méreget ez a jó házimanó.
- Hm? - Ja hogy már gyűlünk? Elnézve a lány pizsijét, hasonló célja van, mint nekem. Tökéletes!
- Látod, Morgó? Már ketten vagyunk! Az a bolognai seperc alatt el fog készülni, bízd csak ránk! - Azért jó lesz csekkolnom a hirtelen jött partneremmel, hogy egyáltalán megeszi-e az említett második vacsorának szánt kaját? - Szereted a bolognait? - Ezt csak amolyan mellékesen suttogom oda, mielőtt Morgó megint elkezd replikázni, de meglepetésemre a manó csak sóhajtozik egy sort, megcsóválja a fejét, és a lelkünkre köti, hogy tényleg takarítsunk fel a végén.
- Komolyan, azt hiszik, hogy át akarjuk építeni a konyhát? Én csak éhes vagyok, nem tenorista. - Mert a terrorista olyan ijesztgetős töltetű szó, ez meg viccesebb.
- Leváltották Zsannát? - Még megvan az évnyitóról, hogy Farkasházy elvette Zsanna prefektusi jelvényét. Lehet, ez a lány az új szerencsés választott? Most tisztára irigylem az ötletét a pizsi-szereléssel; mi miért nem így hajkurásszuk az ötödéveseket? Komolyan.
Beszéd közben összeszedegetem a hagymát és a paradicsomkonzervet kezdésképp, meg a hűtőből kell majd a darálthús, meg a fűszerek... Vajon boruk van a manóknak? És adnak, ha kérünk? Hmmm
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ingelheim Júlia
KARANTÉN


Oh, Júlia! mért?
offline
RPG hsz: 38
Összes hsz: 45
Írta: 2023. október 25. 13:08 | Link

E l l a

Ó igen, az az áldott jó Morgó. Találkozott már vele néhányszor. Úgy tűnik a manó kiemelten kedves és kifinomult stílusát nem csak Julcsinak tartogatja, hanem mindenkivel ilyen. De legalábbis minden lánnyal ilyen, ez a következtetés már egyértelműen levonható. - Így is van, két ekkora sztárszakácstól igazán nem kell félteni a konyhát - teszi hozzá komoly bólogatások közepette, hátha ketten nagyobb meggyőzőerővel bírnak majd. Az, hogy a manó visszavonulása melyikük érdeme, már sosem derül ki, de őszintén, kit izgat? A lényeg hogy szabad a pálya, övék a konyha. - Nem szeretem, hanem egyenesen imádom! - Mégis ki az az elvetemült lélek, aki ne szeretné a bolognait? De komolyan. Az tuti valami súlyos mentális problémával küszködhet. Julcsi egyébként sem volt sosem különösebben válogatós, nyilván van egy-két étel, amiért nem rajong, de jobban szeret annál enni, minthogy azon gondolkozzon, mit utálhatna legközelebb.
- Tulajdonképpen azt hiszem, ők csak a lerombolásig jutnak, az építésig nem igazán. És azt hiszem a szemükben minden ember egy igazi kis tenorista. - Jót mulat ezen a szón, nagyon is, szereti az ilyen vicces és kreatív megoldásokat. A nyelvi humor az egyik kedvence, még ha neki nincs is különösebben jó érzése hozzá.
- Hmm? - Most rajta a sor, hogy hümmögjön, nem igazán esik le neki, hogy milyen Zsannáról, de legfőképpen hogy milyen leváltásról van szó. Bővebb magyarázatot vár, ez nem vitás. Addig is inkább dologra fogja magát, összeválogat néhány fűszert, amiben majdnem egészen biztos, hogy kelleni fog második vacsorájuk elkészítéséhez.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Scheffler Ella
Prefektus Navine, Harmadikos diák


Harci golymók
offline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 73
Írta: 2023. október 28. 01:11 | Link


- késő este -


El nem tudom nektek mondani, mennyivel jobb, ha hagynak dolgozni a konyhában, és nem kell árgus szemekkel figyelő manók kommentárjait kivédenem. Imádom őket, de kérem, a nagyi tanított, nem fogom elrontani, főleg úgy, hogy itt van... Ráérek később is megkérdezni, ki ő. A lényeg, hogy éhes, akárcsak én.
- A legjobb válasz, amit adhattál! Ha nem szeretnéd, kénytelen lennék feltételezni, hogy rosszban sántikálsz. - Úgy hunyorítok rá, mintha rövidlátó lennék itt a megjátszott gyanakvásommal.
- Hahh, ettől mi mérföldekkel jobbak vagyunk. A főztünk után könyörögni fognak, hogy adjuk meg a receptet. - A magabiztosságomnál már csak a hagyma iránti ellenszenvem nagyobb. Márpedig a bolognaiba az kelleni fog, ugh!
- Megnézed, hogy van-e valami vörös boruk főzéshez? Meg sűrített paradicsom. - Vannak azok a jó kis vallatós házi borok, ahogy nagypapa szokta mondani, ami annyira savanyú, hogy minden bűnöd megvallod, ha beleiszol. Na az pont jó lenne főzni, úgyis kimegy belőle az alkohol, és a fűszerrel meg utána lehet igazítani bármi ízének.
- Úgy értem ő az egyik prefektus, Löwenherz Zsanna, és tudod, volt az a kis közjáték az évnyitón... - Na most lehet, hogy mellélőttem? Éjszaka elvileg kijárási tilalom van, meg járőrözés, és váltig azt hittem, ez a lány is prefektus. Végiggondolva mi is történt ott az évnyítón? Volt ugye a dínós lány, de tőle nem vettek el semmiféle jelvényt, de mint utólag megtudtam, Lőwenherz Zsanna jelvénye landolt Farkasházy professzor kezében (volt egy kis agytágításom, ki kicsoda a prefektusok meg házvezetők között), és az a lovagnak öltözött valaki is mintha kitűzőt viselt volna... Vagy lehet, ez a lány a lovagot váltotta? Uhh, de kínos, hogy okosnak akartam tűnni és vaktában lövöldözök itt, mikor még alig ismerem ki magam a helyen. Szedd össze magad, Ella, ez már nem az előkészítő!
- Felejtsd el, elkezdtem kombinálni, de hülyeség az egész. - El is hessegetem jobb kézzel az összeesküvés-elméleteimet, mert csak még jobban beviszem saját magam az erdőbe. - Fú, remélem, nem vagy laktózérzékeny, de ebbe egy halom sajt fog menni. Csak mondom. -
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ingelheim Júlia
KARANTÉN


Oh, Júlia! mért?
offline
RPG hsz: 38
Összes hsz: 45
Írta: 2023. november 8. 11:14 | Link

E l l a

- Egyetértünk, aki nem szereti, az... - látványosan kirázza a hideg, mintha valóban ódzkodna az ilyesfajta emberektől. Mintha a bolognai-utálók felérnének valamely szörnyű embercsoporttal.
- Naná! - Büszke vigyorral konstatája, hogy a másik lányban is megvan a kellő magabiztosság, amit ő igencsak kedvel. Így kell ezt kérem, így kell ezt. - Bár kérdés, hogy ezen goromba fogadtatás után, meg akarjuk-e kínálni őket. - Nem egy irigy típus, de azért néha kibukik, hogy mégiscsak egyke, és ez az osztozkodás dolog nem mindig sikerül neki úgy, mint ahogy kellene, vagy legfőképpen illene.
- Már nézem is. - Kicsit el van veszve, mert fogalma sincs, hogy ebben a konyhában hol kellene bort keresnie, abban semi biztos, hogy egy kiskorúakkal teli iskolában egyáltalán tartanak ilyesmit, pláne, hogy mint azt az aktuális példa is igazolja, bárki könnyen belóghat ide és megdézsmálhatja a készletet. De aztán néhány szekrény kinyitogatása után talál egy megkezdett üveg bort eldugva néhány konzerv közé. Győzelem! Már csak a sűrített paradicsomot kell meglelnie, ami egy kicsit könnyebb feladatnak bizonyul. Teljes siker. - Jahogy az, ühüm... - szerencsére Ella is úgy gondolja, hogy jobb, ha nem firtatják ezt a témát, hanem hagyják szépen a csudába és inkább a főzésre koncentrálnak. Leszállítja a kívánt alapanyagokat, és érdeklődően áll meg a másik lány mellett. Elvégre ma Ella a szakács, Julcsi csak kuktáskodik itt mellette, ha már véletlen épp jött ls beleütötte az orrát ebbe is. - Felvágjam a hagymát? - Tudja, hogy mindenki utálja a feladatot, mert megy közben a sírás. Julcsi sem tudja elkerülni, de talán nem annyira érzékeny rá, mint mások, vagy csak nem aprít elég gyakran ahhoz, hogy már elege legyen belőle. - Iszonyú sok sajttal csak az igazi, sehogy máshogy. - Ki sem bírná, hogy érzékeny lenne bármire, és így nem ehetné ezt és akkor, amihez épp kedve van.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Scheffler Ella
Prefektus Navine, Harmadikos diák


Harci golymók
offline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 73
Írta: 2023. december 28. 09:29 | Link


- késő este -


- Fontos a lekenyerezés sajnos. - De nem is olyan mélyen tagadhatatlanul egyetértek újdonsült bűntársammal: ilyen fogadtatás után bárki kétszer is meggondolná, megosztja-e a családi receptje végeredményét holmi túlféltő manókkal.
Kimondatlanul is megegyezünk, hogy több figyelmet kár fordítanunk erre az incidensre, helyette ideje nekiesnünk főzni, mert éhesen borzasztó volna ágyba mennünk, és teljesen kizárt ezek után! Úgy hogy, amíg bajtársnőm keresgél, én is széttúrom a közeli szekrényeket a lehet legminimálisabb káoszt hagyva magam után: egy nagy tál a spagettinek, még egy kisebb a húsos szósznak, két vágódeszka, éles késekből szintén kettő, reszelő, sajt, spagettitészta, stb stb, szóval ától zéig mindent be kell készítsünk, mert főzéskor már nincs idő vacakolni, minden gyorsan történik.
- Aha, azt nagyon szépen megköszönném, ha vállalod! - Én pedig akkor a répákra teszem rá a kezem és gyors, gyakorlott mozdulatokkal pucolom meg őket, majd elkezdem apró kockákra darabolni az alapanyagot.
- Ja, amúgy... - Kicsit megáll a kés a kezembe, ahogy rávigyorgok a lányra, aki remélhetőleg besorolt mellé a másik vágódeszka-kés kombóhoz. - ... Scheffler Ella, Navine. Kicsit megkésve, de örülök, bajtárs. - A kést letéve még szalutálok is a teátralitás kedvéért. - Legalizálnunk kellene a késő esti ilyen összeruccanásokat. Teljesen csapatépítő hatásúak. - Mögöttük Morgó ellenző szusszanása hangzik fel, amint elhalad mögöttük, talán pakol egy kicsikét a lányok matatása után, de ez is hamar lecseng és ismét magukra maradnak a hatalmas konyhában.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ingelheim Júlia
KARANTÉN


Oh, Júlia! mért?
offline
RPG hsz: 38
Összes hsz: 45
Írta: 2023. december 28. 12:42 | Link

E l l a

- Sima. A chilinél semmi nem lehet rosszabb. Mármint az csak akkor rossz, ha béna vagy, de akkor nagyon. Tényleg amúgy te hogy állsz a csípőssel? - Nyilván, az eredeti verzió nem csíp, de egy kis pikantéria még semminek sem ártott. Ha a másik lány azt mondja, hogy leginkább sehogy, akkor majd a saját adagját hinti meg egy kis ezzel-azzal, hogy kedvére valóbb legyen.
- Ingelheim Júlia, Eridon. Részemről a szerencse. - Elviccelve a mozdulatot pukedlizik egyet, kezében egy félig megpucolt hagymát tartva. Biztos benne, hogyha most látná magukat kívülről, rendkívüli látványnak bizonyulna. Miután végez a pucolással, neki vág a kockázásnak is. Ügyes mozdulatokkal aprítja fel a zöldséget, bár a művelet felétől a látása már nem bizonyul megbízhatónak az előszökő könnyek miatt. Van annyi esze, hogy nem hagymás kezével nyúl a szeméhez, hanem ruhaujjával próbálja eltüntetni a nemkívánatos könycseppeket.
- Ugye? Nem is értem miért veszik olyan komolyan ezt a takarodó dolgot. Mármint értem, de a konyhával igazán kivételt tehetnének. Szerintem el kéne kezdeni megfűzni az igazgatóságot. Ha elég bájosak és kedvesek vagyunk, csak nem mondanak nemet. Ugye? - Hogy alátámassza, prezentálja is angyali mosolyát és a szempillarebegtetést, aminek általában kellemesen szívlágyító hatása van. - Végeztem a hagymával, következő lépés?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Scheffler Ella
Prefektus Navine, Harmadikos diák


Harci golymók
offline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 73
Írta: 2024. február 18. 04:09 | Link


- késő este -


- Hát olyan so-so, kicsit bírom, de nem szoktam túlzásba esni vele. Ha rendes mexikói chillit raknának elém, sírás lenne belőle. - Vagy csak én nem ismerem a nemcsípős variánst, de akkor valaki mutassa be szerény személyemnek, hogy potrohot növeszthessek chillit zabálva!
Na de ne csak a szánk jár, sürög-forog a kezünk is kérem! Júlia is darabol, én is, meg keverek-kavarok, fél kézzel előkészítek, a másikkal kavarok, nagyon intenzív ez főzés. Egy percre nem nézel oda és leég a kajád vagy akár a konyhád is, szóval legyetek figyelmesek, gyerekek!
- Vagy - és ezt teljesen komolyan mondom - minden klubhelyiségbe raknék egy ajtót, ami ide nyílik, a konyhába. Gondolj csak bele, mennyire lerövidítenénk az utat az éjszakai nassoláshoz! És ez szabad zóna lenne. - Lehet, hogy az arcom már-már túl vágyakozó, illetlenül nyálcsorgató, de hát most komolyan, szagolj bele a levegőbe, és merd azt mondani, hogy a paradicsompürében és borban rotyogó zöldséges-húsos-fűszerezett ragu nem isteni! Mert ez a bolognai abszolút isteni lesz!
- Van kedved megfőzni a spagettit? - Közben kavarok még néhányat jobbra, aztán balra az egész kotyvalékon jó kis alányúló mozdulatokkal, hogy mindent átforgassak.
- Amúgy tiszta hamar ráhangolódtál a meggyőzésére. - Egyrészt elismerés cseng a hangomból, másrészt jelentőségteljesen bökök a konyha másik vége felé, ahol Morgó néha feltűnik, matat, aztán továbbáll. - Tanulsz valamiféle retorikát vagy önismeretin vagy Hollóvölgyi tanárnőnél? - Jó, nem ritka, hogy ennyire gyorsan kapcsoljanak az emberek, csak nem igazán találkoztam még magunk korabeli emberrel, akinek ennyire jó ráérző készsége van. Persze nem valami egetrengető dologról volt szó, de jólesett, hogy olyan hamar a segítségemre sietett szóban, és amúgy is, valahogy be kell rúgni azokat a fránya első beszélgetéseket, nem?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ingelheim Júlia
KARANTÉN


Oh, Júlia! mért?
offline
RPG hsz: 38
Összes hsz: 45
Írta: 2024. március 7. 16:40 | Link

E l l a

- Akkor azt ma kihagyjuk. - Legalábbis a nagy közös főzésből mindenképpen, aztán hogy a sajátjába véletlen cseppen-e majd egy kis csípős szósz, az már a jövő zenéje.
- Ez a legjobb ötlet, amit valaha hallottam. De komolyan, istennő vagy. - Ez sokkal jobb ötlet, mint az a kis konyhának csúfolt dolog ami a toronyban van. Persze, érti. Szabályok meg minden, meg hogy vészhelyzet esetén teljesen jó az is, de azért az, amit Ella javasol fényévekkel menőbb gondolat.
- Naná! - Azzal a lendülettel már fogja is a lábast és engedi tele vízzel. Tésztafőzésben már nagyon rutinos, az volt az első dolog, amit megtanult megfőzni, mert az életmentő lehet a vészhelyzetekben is, és nagyjából bármivel elfogyasztható. Az anyukája okos nő, meg kell hagyni.
- Ó nem, egyik sem. Ez csak a színészképzés mellékhatása. - Igazából nem, ez a jellemének a mellékhatása, a beszélőkéje egész életében nagyon jó volt, és általában tudja, hogy mit kell mondjon ahhoz, hogy elérje amit szeretne. - Ez az én szuperképességem, ha úgy vesszük. - Nem biztos, hogy a legmenőbb, de hogy a leghasznosabbak között van, az egészen valószínű.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 32 ... 40 41 [42] 43 44 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyFöldszint