37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet

Oldalak: « 1 2 ... 24 ... 32 33 [34] 35 36 ... 44 ... 53 54 » Le | Téma száljai | Témaleírás
King Jr David
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 91
Összes hsz: 189
Angelica Black Wing
Írta: 2018. június 5. 18:03
| Link

- Igen, mehetünk.
Követem Angelicát a barlang felé.
Még nem nagyon ismerem a lányt, de láthatólag sok időt tőltöttünk, tőltünk eggyütt. Láttam, hogy mennyire liheg szegény.
- Jól vagy? Kicsit piros az arcod. Nevettem fel és reménykedtem, hogy nem esik össze.
Utoljára módosította:King Jr David, 2018. június 5. 18:21 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Angelica Black Wing
INAKTÍV


extekergő
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 1143
Írta: 2018. június 5. 18:18 | Link

King Jr David


Haladunk, és már az északi szárnyban vagyunk, amikor kérdez valamit.
-Tudod, azért, mert mindenféle csapdákat szoktak oda tenni a diákok. Ki lehet jutni a faluba, de a csapdákra figyelni kell. Mi is lerakhatunk párat, ezzel az ottani gyűjteményt gyarapítva. Például korkorrigáló bájital sávot, amitől szakálla nő annak aki belelép. Természetesen az is elég, ha egyszerűen végig megyünk rajta. A faluba vezet.-hirtelen gondoltam egyet, és felajánlottam valami mást-Viszont ha mindez eltántorít, vagy tudom is én, akkor elmehetünk akár a múlt árnyainak termébe,ahol bármit megnézhetsz. Vagy elmehetünk a titkos könyvtárba-Lehet hogy elege van a könyvtárakból-ahol bele lehet menni a könyvekbe.-közben szépen, lassan haladtunk, és leértünk az alagsorba.-Még választhatsz! A jobb oldali vezet az alagútba, a bal oldali a Múlt termébe. Noss? Jobb vagy bal?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
King Jr David
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 91
Összes hsz: 189
Angelica Black Wing
Írta: 2018. június 5. 18:27
| Link

Könyvtárak, minden hol könyvtárak. Kettő közűl kellett vállasztani, a múlt terme meg tetszett, de lehet, hogy nem azt vállasztom, mindegy.
- Jó, akkor legyen a múlt terme, balra menjünk.
Mosolyogtam, a sok variálások miatt, de az alagút sem lett volna rossz. Igazából nem nagyon lett volna jó, nem szerettem volna, hogy szakállam nőjjön.
Utoljára módosította:King Jr David, 2018. június 5. 18:44 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Saárossy Gilbert
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 20
Összes hsz: 22
Írta: 2018. július 17. 14:36 | Link

Lukács Leila
Könyvtár – Szorgalmi időszak – reggeli órák


A reggeli earl grey csupán rituálé Gilbert számára. A benne lévő turbóanyag nem javít sokat a srác kedvtelen lomhaságán. Feltehetően később ez lesz a helyzet a kávéval is. Ihat belőle, amennyit csak akar, de a hatás a jó fekete esetében sem lesz kimagasló. Sápadt és karikás a két szeme alatt, mint mindig. Sosem keltette egy egészséges fiatal fiú érzetét, de az utóbbi pár hétben – ahogyan elindult a kamaszodás –, érezhető, hogy valami más változás is elindult a fiú szervezetében.
Kora reggel van. Megközelítőleg 6:30-at mutathat az óra, amit hamarosan le is ellenőriz a fiatal srác; a zsebéből elhúz egy elegáns zsebórát. Nem jellemző, hogy egy ilyen kis senki kölyöknél ilyen kincs lenne. Ebből is látszik, hogy nem akárhonnan érkezett. Megvan a családi háttér. Meg kellene tartania ezt a rangot magának a varázstársadalomban, habár ez csak és kizárólag rajta múlik. Ezen ő nem elmélkedik sokat, neki ez természetes. Csak remélheti, hogy ez így is marad.
Lassan eléri az iskola könyvtárat. Számított rá, hogy nem egy sötét kis luk lesz, de amikor meglátja, egy pillanatra leesik az álla. Hatalmas ajtó, ami fájdalmasan nyikorogva tárul ki Gilbert előtt. Óvatosan lép előre egyet, és ugyanolyan elővigyázatosan tekint be a gigászi terembe. A vörös, öreg szőnyeg mentén elindul a pulthoz, ahol éppen nem talál senkit sem, ezért tovább halad, hogy felfedezze a bájital részleget, és magába szívhassa a tudást.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lukács Leila
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 47
Összes hsz: 75
Írta: 2018. július 17. 16:10 | Link

Saárossy Gilbert

Kora reggel kidobta az ágy a vöröses barna hajú lányt, így gondolta elmegy felfedezni. Nem nagyon szokott egyedül bolyongani, de most ilyen kedve volt. Csak sétálgatott, amikor valahogy megtalálta a könyvtárat. Gondolta bemegy, hátha találkozik Lilojával, de ha nem, akkor max. olvas valamit.
Körbe is járta a könyvtárat, de Lilje sehol, így maradt neki az olvasás. Le is emelt egy könyvet az egyik polcról, és elkezdte olvasni miközben sétálgatott. Csak ment valamerre, amikor nekiment valakinek. Biztos volt benne hogy egy embernek ment véletlen neki.
   -Bocsánat! - mondta a még mindig borzalmas kiejtésével, miközben hátrébb lépett.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

People aren’t perfect - except when they smile.
Saárossy Gilbert
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 20
Összes hsz: 22
Írta: 2018. július 18. 08:53 | Link

Lukács Leila
könyvtár – szorgalmi időszak – reggeli órák


A hosszú ujjak finoman simogatják végig a könyvek gerincét, ahogyan a fiú elsétál a könyvespolcok mellett. Számos könyvtárban járt már élete során, de amiben jelenleg tartózkodik; az összes közül a legkáprázatosabb. A sötét miatt most nagy szemei hunyorogva merednek a kötetcímekre. Kifejezetten a bájitaltan alapjai után szeretne olvasni, mivelhogy otthon erre nem volt lehetősége. Minden olyan tárgyban már jártas, ami kifejezetten lexikális tudást igény, azonban a gyakorlati tárgyakat iskolán kívül nem tanulhatta. Olybá tűnik, hogy senki nem érzi még ezekben a korai órákban magában a késztetést arra, hogy könyveket bújjon. Nem is baj ez. Annál bizonyosabb, hogy hosszasabb ideig lesz még csend és nyugalom a tekintélyesen nagy helyiségben.
„Bocsánat”, hallja a háta mögül a hangot azzal az ütközés után, ami görbe gerincét éri. Egy vékony hang, furcsa kiejtéssel. Nagyon „international” a tanoda. Múltkor orosz lánnyal találkozott, most pedig… egy koreai hölgyeménnyel találja magát szemben.
- Nem cink – mondja, miközben pofátlanul bámul a vörösesbarna hajú lány arcába. Úgy fest, mintha útját szeretné állni, közben csak valamilyen oknál fogva elveszett a különleges arcban. Biztosan a festői véna kúszott elő egy pillanatra. Noha gyorsan lerázza magáról ezt a viselkedést.
- Bájitaltan? – kérdi tőle nem megszokott kíváncsisággal.


VB karácsonyi ajándékkereső
2018. december 23.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2018. december 23. 22:12 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lukács Leila
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 47
Összes hsz: 75
Írta: 2018. július 19. 21:31 | Link

Saárossy Gilbert

~Cink... az meg mi a jóságos ég?~ kérdezte magában, de nem hangosan. A kérdésre megrázta a fejét, és azt mondta:
   -Csak erre sétáltam olvasás közben. - ezt az olvasva sétálás szokást lehet át fogja venni Lilo-tól, de nem baj. Legalább olvas valamit ami nem manga.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

People aren’t perfect - except when they smile.
Saárossy Gilbert
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 20
Összes hsz: 22
Írta: 2018. július 20. 13:00 | Link

Lukács Leila
könyvtár – szorgalmi időszak – reggeli órák


Nem erre a válaszra számított. Nem tudni, hogy milyen reakciót váltott volna ki, ha kiderül, hogy a lány is a tantárgy miatt érkezett ide. Így egy halk „ühüm”-mel letudja az egészet, s mivel úgy érzékeli, hogy navinés nem szívesen tárgyalog – ami érthető, elvégre ez egy könyvtár, ahová tanulni, olvasni járnak a diákok –, ezért arrébb áll az útjából, hogy menjen, amerre csak szeretne. Közben büszkén húzza ki magát, hogy a másik láthassa az ingjére tűzött rellonos jelvényt. Észrevette az egy hetes itt tartózkodása alatt, hogy minden tanárnak és diáknak megvan a véleménye a dicső rellon házról.
Közben barna szemeit a lányra emeli, s mutatja neki, hogy menjen tovább, ha szeretne.
Utoljára módosította:Saárossy Gilbert, 2018. július 20. 13:01 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lukács Leila
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 47
Összes hsz: 75
Írta: 2018. augusztus 1. 18:44 | Link

Saárossy Gilbert

- Jó tanulást! - mosolygott, és aprót meghajolt, majd tovább ment. Lehet hülyének nézte a rellonos fiú, de Leila félig koreai, és tudja a szokásokat. Köszönéskor elköszönéskor bemutatkozáskor meghajlás, ha például a polgármesternek kell akkor mélyebb, nem szabad soha semmiből se négyet adni, Leila fél is attól a számtól. Hogy miért is? A távolkeleti hitvilág szerint a 4 baljóslatú szám (hasonlóan hangzik, mint a „halál”), ezért Kínában, Japánban, Koreában és Tajvanon általában a repülőgépeken nincs 4-es sor, a szöuli Incheon repülőtéren nincs 4-es és 44-es kapu. A lakásoknál és az autók rendszámában is kerülik a 4-es szám alkalmazását. Ez lehet csak egy babona, de Leila elhiszi. Bár mindent elhisz, amit Destiny vagy az anyukája elhisz.
Utoljára módosította:Lukács Leila, 2018. augusztus 1. 18:46 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

People aren’t perfect - except when they smile.
Adam Sheridan
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Egy derűs szerdai nap..
Írta: 2018. október 3. 16:45
| Link

Nagyon szomorú voltam ma, lehet hogy az idő miatt! (különösebb oka nincs). Tanítás után, első utam a könyvtárba vezetett. A könyvtárba belépve sóhajtva mondtam: - Otthon, édes otthon!
Sok szép élményt idézetem fel gondolataimban.
Letettem a táskámat a legközelebbi fotelre és elindultam keresgélni. Rögtön észrevettem, hogy több új kötettel gazdagodott ,,tudástárunk". Azonnal elindultam az újdonságok felfedezésére, és vagy negyed órát töltöttem a kötetek között. Egy szép borítós kötetet választottam melynek Madame Savage - Tanításaim a világ Mágustanodáiban volt a címe. Visszatértem és elolvastam belőle pár fejezetet aztán félreraktam. Megírtam a szorgalmikat, átnéztem a feljegyezni valókat, majd két óra múlva befejeztem a könyv kiolvasását. Percekkel később vidáman hagytam el a könyvtárat.
Utoljára módosította:Csonka-Ramholcz Zsombor, 2018. október 12. 11:23
Hozzászólásai ebben a témában
Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. október 16. 20:25 | Link

Dina

Szombat délután szinte üres a könyvtár, mély, megnyugtató némaságát csak mi törjük meg halk beszédünkkel. Egy hosszúkás asztal végébe telepedtünk le, pont az ablak alá, a köztünk kinyitott Gyógynövénytan tankönyvön és füzeteinken játszanak a napsugarak. Ültömben a jegyzeteimet bogarászom át, miközben egy hajtincsemmel a nyakamat birizgálom. Másik kezemben egy tollal bökdösöm végig a füzetemet, miközben pipálgatom ahogy végigmegyek az egyes pontokon.
•Kérdezd meg, mit nem ért! ✓
•Menj végig a begyűjtésen, és ellenőrizd, hogy megértette-e! ✓
•Menj végig a tároláson, és kérdezz vissza, hogy minden világos-e! ✓
•Vedd át vele a felhasználási módokat!
•Kérdezd meg mindent megértett-e!
•Növények!

Idegesen írtam össze ezt a listát tegnap este, hogy most ne kelljen azon agyaljak, mit hagyok ki.

Iszom egy kortyot az üvegemből, majd magunk közé teszem az asztalra, félig rácsavarva a kupakot, és folytatom. - A következő akkor amit át kéne néznünk, azok a felhasználási módok. Meg tudod nekem mondani mi a különbség az oldat és a tinktúra között? - kezdem egyből egy kérdéssel, amire természetesen nem baj, ha nem tudja a választ, hiszen azért vagyunk itt, hogy minden világos legyen. Egyszerűen így könnyebbnek érzem bevezetni az új részt, és egyben ki is derül számomra ha tudja és akkor azt nem kezdem el magyarázni.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2018. október 30. 17:38 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. október 16. 21:47 | Link

Riri

Szép szombat, ritka alkalom, hogy tanulással töltöm, de sosem árt a gyakorlás, pláne, hogy nem vagyok valami nagy bájitalos. Kisebb csoda, hogy ilyen jól átvészeltem a vizsgát is, úgyhogy idén dupla bedobással készülök. Nem akarok csalódást okozni Csanádnak. Ő tök jó tanuló, vannak ambíciói, nem is kicsik. Nekem meg még mindig halványam sincs arról, hogy milyen irányba menjek tovább. Abban biztos vagyok, hogy a muglik közé nem akarok visszatérni, jól érzem itt magam, csak még nem bontakoztam ki eléggé. Van, aki korán megtalálja a hivatását, van, aki később, nem vagyunk egyformák.
- Fúha… nem. Tudom, tudom, nem aludni kéne órára járnom… - Szégyenlősen sütöttem le a szemem. Hányszor fogadkoztam már, hogy megváltozom, és jobb tanuló leszek, de valahogy ez mindig elmaradt. Valahogy nem tud lekötni a száraz lexikális tudás.
Lázasan lapoztam a tankönyvünket, megoldás után, azonban arra is rá kellett jönnöm, hogy még mindig nem én vagyok a rendezettség, szervezettség mintaképe.
Áldom az eszem, amiért általában véve jól kijövök a kékekkel, és ők olyan segítőkészek, tudom, kit keressek, ha bajban vagyok. – Nem tudom, ti kékek, hogy csináljátok, hogy szivacsból van a memóriátok. Mi a titkotok, hogy ilyen jól tanultok?
Néha elgondolkodom rajta, hogy bárcsak egy pillanatra fejemre kerülhetne Hollóháti Hedvig híres diadémja. Nem kérnék sokat az ékszertől, csak annyit, hogyan tanuljak meg úgy tanulni, hogy közben ne unjam magam át a túlvilágra.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. október 17. 18:22 | Link

Dina

Szavait hallgatva elmosolyodom, mert eszembe jut, hányszor kaptam már rajta, ahogy végigszundította az órákat. Enyhén félredöntött fejjel nézek rá, és eldöntöm, hogy ezt a választ bizony ő fogja kimondani, én pedig mindent meg fogok próbálni, hogy rávezessem a megoldásra. Ahogy lapozgat a könyvben, adok neki egy kis segítséget.
- Abban ugye egyet érthetünk talán, hogy mindkét esetben a gyógynövényekből kivonjuk a hatóanyagot különböző oldószerek segítségével. A különbséget a két oldószer jelenti, ezeket biztos ismered - nézek rá bíztatóan, és gondolatban sugárzom felé az "alkohol" és "víz" szavakat.

Úgy döntök nem teszem szóvá, hogy az asztalon kettőnk között ott vannak a jegyzeteim, pont kinyitva a kérdéses anyagnál. Bár simán leolvashatná a választ (már ha eszébe jutott persze, de ezt nem tudhatom), mégis inkább gondolkozik, és mivel ezt nem szeretném megváltoztatni, feltűnés nélkül elhúzom a füzetemet, és becsúsztatom a lexikon alá. Had gondolkodjon. Én hiszek benne, hogy rá fog jönni.

Kérdésére kicsit elpirul a fülem hegye, és úgy válaszolok.
- Egyáltalán nincs szivacsból. Mármint, csak a magam nevében beszélhetek, de én például ha jól teljesítek valamiből, az azért van, mert érdekel, és szívesen ásom bele magam a témába - vonok vállat szerényen, és újra az üvegem után nyúlok, hogy igyak pár kortyot.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2018. október 30. 17:38 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. október 17. 18:38 | Link

Riri

Ririvel üdítőbb volt a tanulás, legalább lehetett vele beszélni dolgokról úgy is, hogy nem akarta egyszerre lenyomni az anyagot a torkomon.
- Ja-ja, odáig megvan – bólogattam bőszen, fel se nézve a könyvemből. Oldószer, oldószer… a francba, kerülj már elő! Hova bújtál, aranyom? Fú, Csilla ebben biztos jó lenne, ő ismeri az oldószereket, tök jól fest, hugi biztos tudná, mik jöhetnek szóba.
Valami bázisról hablatyolt a nyáron… megvan! El ne felejtsem a húgocskámat a zseni emlékeztetőiért meglepni valamivel. Megérdemli, ki tud segíteni velük. – Vagy olaj, vagy víz. Spec ezek jutottak az eszembe. Mint a festékeknél. Az egyik típus vízbázisú, a másik olaj… asszem. A húgomnak jobban menne ez a tárgy.
- Mégis szfinx vitte el a pálmát tavaly. De nem baj, mindenkinek kell a sikerélmény, én másban vagyok jó – ezúttal a vörösödés sora rám került, fülem hegyéig paradicsomszínbe váltottam. Na, ja, a bajkeveréshez és a káosz-okozáshoz remekül értek. A sátorbűvölős kertben alvós mizériám után hivatalosan is oda az ártatlan kislány-imidzsemnek, ami addig sem igen létezett, lévén, azt már Várffy-profnál elintéztem. Ja-ja… kíváncsi lennék, ki a fodrásza, hogy olyan jól rendbe tartja a haját. Meg még jó pár egyén nyújthatna nekem ilyen ajánlásokat, mert a göndör hajam néha az idegeimre megy.
Tessék, miken jár most is az eszem, hogy kötöttem ki a hajápolásnál a tinktúra és az oldat különbségeitől?
Végül is, a hajápolás is ide tartozik valamilyen szinten, lehet, megkérdezem, hátha tudnak erről valamit. – Nincs véletlenül valami hiper hajápoló balzsam recepted, amit így, suliidőben is el tudnék készíteni? Nem bírok ezzel az Aslan-sörényemmel.
Utoljára módosította:Bodza Edina Gyöngyvér, 2018. október 27. 17:30 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. október 18. 15:29 | Link

Dina

A válaszán csak pislogok, először nem értem hogy került a képbe olaj. A levezetést hallgatva végül csak elmosolyodom, hiába próbálom visszafogni magam. - Majdnem. - Úgy döntök, először kihangsúlyozom azt amit jól mondott. - Az valóban igaz, hogy az egyik fajta vízzel készül. Melyik ez? Az oldat, - az oldat szót erősen megnyomom - vagy a tinktúra? - itt pedig enyhén megrázom a fejem. - Gondold végig, melyik a legáltalánosabb? - fűzök hozzá még egy kis segítséget, amiből reményeim szerint már ki fogja tudni következtetni.

A problémásabb rész ez után következik. Kicsit megpiszkálom a fülemet, ahogy próbálok rájönni, hogyan tereljem le a vakvágányról, át egy használható gondolatmenetre. Az sem igaz azonban, hogy az ötlete teljesen légből kapott lenne, gondolom illóolajokra, és különféle növényi olajokra is asszociált amikor gondolkodott a válaszon. - Valóban vannak olajos növényi kivonatok, - ismerem el - ám ezeket más módszerekkel nyerik ki. Például a magolajokat sajtolással. Ezeknek viszint nincs közük a tinktúrákhoz. Várj. -  Körbepillantok a könyvtárban, és átsétálok pár polccal odébb, a "Természettudományok muglik szerint" szekcióhoz.

A nyáron találkoztam néhány barátommal a régi sulimból, és nagyon panaszkodtak az új kémiatanárukra. Amikor az egyik dolgozat igazságtalan kérdéseiről beszéltek, említettek valami elegyedési szabályt anyagok között. Mivel érdekesnek tűnt, az első héten kutattam kicsit a dolog után itt, és most azt a könyvet keresem, ami az "Általános Kémia" címet viseli. Rábukkanva visszabaktatok Dinához, menet közben kikeresve a minket érdeklő részt.

- Tessék! - nyújtom felé a könyvet kinyitva, majd rábökök egy bekezdésre, ahol a jód oldódásáról írnak. - Itt le van írva pár oldódási szabály. A növény vízoldékony vegyületeit nem tudnánk kioldani olajjal. Mi az ami még jó lehet, mert a vízhez hasonlóan viselkedik? - a válasz ott van a könyvben, hiszen az alkohol is fel van sorolva oldószerként.

A hajával kapcsolatos kérdésre elnevetem magam. - Na látod, erre viszont tökéletesek az egyes növényi eredetű olajok önmagukban is. Próbálkozz az argánolajjal. Ha jól emlékszem a Leányálomban láttam a múltkor, hogy van.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2018. október 30. 17:38 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Mei Watts
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. október 19. 18:47 | Link

Ryan Wolf Falcom
#titkos || #kutatási || #akció || #kattFogalmam sincs miért cselekedtem úgy, mintha bárki is figyelne engem, de nagyon fun volt ninja módjára lopakodni. Ha jól számoltam, senki nem látott meg a könyvtár felé vezető úton, viszont arra már nem gondoltam, hogy bent is lehetnek diákok. Délután négy óra volt, a tanításnak épp vége, így lézengtek is páran már itt. Szuper, csak ezzel nem számoltam a tervben, ebből megbuktam.
Azért igyekeztem csendesen beosonni, még biccentettem is egyet a könyvtáros felé. Érdekes volt, hogy itt nem a megszokott idős hölgy köszönt vissza, hanem egy nálam alig idősebb szőke leányzó. Vagyis úgy nézett ki, mintha ő lenne itt a megmondó ember, nem tűnt egy eltévedt diáknak.
A fal mellett folytattam az utamat, a mellkasom előtt szorongattam a jegyzetfüzetemet. Természetesen ha más kinyitja, akkor az LLG jegyzeteimet látja, nem azt, amiről a kutatásom szólt. Amint lekaptam egy könyvet, ami nekem szimpatikus volt, a mágikus állatok részéhez mentem, onnan is levettem egyet. Természetesen az volt felül, csak néha-néha pillantottam le az engem igazán érdeklő részre. Olvasgattam, keresgéltem, de semmi olyat nem találtam, ami fontos.
Nagyon sóhajtottam, felkönyököltem és a tenyerembe temettem az arcomat. Ahogy körülnéztem, épp elkaptam valaki más tekintetét, mire görcsösen összehúztam a cuccaimat, egy nagyot dobbant a szívem. Talán lebuktam?
- Mikola prof elég nehéz házit adott fel most - mutattam magam elé, közben próbáltam nem idegesen kacarászni. Talán nem fog gyanút.
Hozzászólásai ebben a témában
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. október 27. 17:36 | Link

Riri

Tényleg, mit nem adnék Hollóháti diadémjáért… nem azonnal akartam tudni az infót, inkább jobb tanulási módszerre volt szükségem. Amikor megérkezett az Általános kémia c. kötettel Maris, én azt hittem, helyben csinálok egy hátra szaltót székestől és lehidalok, spárgával körítve.
- A francba, hogy eddig eszembe se jutott az alkohol. Pedig azt sokszor használják oldószernek, de fertőtlenítésre is. – Elég csak nőkezdeményként a körömlakk-lemosóra gondolnom. Jó volt így, hogy Ririvel bármiről el tudtam beszélgetni, de tényleg, a legapróbb dolgokig is. – Egy zseni vagy. A következő szabad hétvégén biztos teszek egy kört a Leányálomba.
Újabb feladat került fel a to-do listámra. Irány vásárolni, na, nem két kézzel pénzt szórni, annál azért ügyesebben vigyáztam a zsebpénzemre. Alig várom, hogy betöltsem a tizenhatodik évemet, és legálisan is diákmunkázhassak. Jó lesz zsebpénzgyűjtésre, meg tapasztalatszerzésre, legalább rájönnék, hogy mihez is kezdjek magammal.
- Riri, szerinted hogy jöhet rá az ember a legegyszerűbben arra, hogy mihez akar kezdeni magával a jövőben? Mivel foglalkozzon? – főleg egy ilyen problémás egyed, mint én. Kb. egy-két óránál tovább semmi sem kötötte le igazán a figyelmemet, és nagyon nehezen maradtam nyugton sokáig egy helyben, jobban szerettem a pörgést, a lendületet. Valami ilyesmi kéne, amitől nem unom halálra magam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. október 28. 00:13 | Link

Dina

Örömmel bólogatok, ahogy látom Dinán, hogy rájön a megoldásra. - Látod? Ilyen egyszerű, megy ez neked, csak ne bonyolítsd túl! - mosolygok rá bíztatóan, majd odébbrendezem a plusz anyagokat, hogy újra csak a legszükségesebbek heverjenek előttünk. Látom, hogy kezdi unni a tanulást, így engedek, és félreteszem kicsit a listámat, amin azért nem egy pont maradt még kipipálatlanul. A zseni megszólításra zavartan tekintek félre. - Ugyan, csak az én hajamnak is jót szokott tenni, ennyi az egész. - Nem vagyok én azért olyan jól informált ebben a dologban, de Anya és a nagyiék is jól ismerik, illetve ismerték a növényeket és jótékony hatásaikat, így kiskoromtól kezdve körülvettek azok különböző készítményei.

Kell pár pillanat amíg elgondolkozom a kérdésen, és megpróbálok bárki másra gondolni, aki nem én vagyok, mert nos... Én sem vagyok egy egyszerű eset ebből a szempontból. - Fogalmam sincs, - kezdek bele vontatottan - de valószínűleg mindenki máshogy. Hiszen ha lenne rá egy bevált módszer, mindenki azt használná, és nem is lenne kérdés, nem igaz? - nevetem el magam a végén, de nem azért mert elviccelném a kérdést. Én a magam részéről nagyon örülnék, ha lenne valamilyen teszt, vagy rendszer, amivel meg lehetne állapítani, hogy mi az amivel szívesen is foglalkoznék, és jó is lennék benne. Nagyot sóhajtok a gondolatra, és igyekszem elhessegetni magamtól. Hiszen minek fájdítsam a szívem, ha úgysincs rá mód, hogy ilyensformán megtudjam?
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2018. október 30. 17:37 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. október 29. 10:50 | Link

Riri

A kékek jó arcok, erről vitát nyitni nem vagyok hajlandó. – Viszont ha te nem gyakorolsz velem délutánról délutánra, úgy lemaradtam volna már rég, mint a borravaló.
És ebben teljesen biztos is vagyok. Már csak azt nem tudom, hogy ezt a sok szívességet mivel tudnám viszonozni, hisz az értékes idejéből áldoz rám. – Mikor van a szülinapod, Riri?
Bár szinte a legtöbb óránk közös volt, Asztrológián is párban dolgoztunk, mégis alig tudtam róla valamit, nem ártana egy kicsit a saját korosztályommal is ismerkedni.
Amióta Emily befejezte a sulit, kissé elveszettnek éreztem magam, és akartam is már baglyot küldeni neki, na de… pont most zavarjam, amikor kb. örül neki, hogy a saját kis világában lehet, azt csinálhatja, ami a legjobban érdekli? Miért emlékeztessem arra, hogy mennyire nem szeretett itt lenni? Vajon szóba állna velem még? Egy ilyen rosszcsont, ördögfajzat kölökkel?
Hiányzott, piszkosul, még úgy is, hogy a testvéreim is most már a faluban voltak. Átlag heti kétszer rájuk néztem. Donátot és Csillát elbűvölte a nagyra nőtt Cili cicám, és Fluffy, a golymókom. Annyira, hogy Csilla közös portrét rajzolt rólunk. Nagyon ért a művészetekhez a kiscsaj, tuti híres lesz egyszer, és én támogatni fogom, mert ő a szeretnivaló kishúgom. Még akkor is, ha néha összekapunk azon, hogy éppen ki milyen ruhát kölcsönözhet a másiktól.
- Jó lenne egy ilyen módszer. Az biztos, hogy Bűbájtan irányába mennék el, a bűbájokban jó vagyok és szeretem is őket, szóba jöhet még az ÁTV is. Az SVK se rossz, de ahhoz még edzeni kéne, és nem igen hajlik a pálcám az átkokkal való barátkozásra. Kicsi körülményes galagonyával dolgozni. Még jó, hogy nem vélahaj a magja – A figyelmem jó alaposan elkalandozott egy olyan területére a mágiának, amivel akár órákig el tudnék tütyörögni, annyira szerettem.
- Eredeti témánkhoz visszatérve, már csak az a kérdés, melyik oldószer melyikkel kompatibilis. Szerintem a tinktúra lesz az alkoholos – vágtam rá teljes bizonyossággal, és abban is biztos voltam, hogy talán vissza kéne vennem ekkora magabiztosságból, mielőtt egyből benyögnék valamit, aztán felsülnék miatta.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. november 8. 22:08 | Link

Dina

Csak mosolyogva vállat vonok, elvégre nekem nem nagy fáradtság, én egyébként is itt tanulnék, de így még neki is segíthetek. Arról nem is beszélve, hogy amíg neki magyarázok, én is jobban megértem az egészet, ezzel tehát lényegében magamat is segítem. Érdeklődve pillantok rá, hirtelen nem tudom hova tenni a kérdését. Pillanatnyi zavar után válaszolok neki, addig a tollamat pöckölgetem az asztalon ide-oda.
- Decemberben. Pontosabban december 12-én. Miért kérdezed? – nézek oldalra biccentett fejjel Dinára. Nem tudom, hogy most azt várja-e, hogy én is megkérdezzem az övét, de nem akarom hogy azt érezze, hogy utánzom, ezért nem mondok egy szót sem. Közben viszont elkezdek magamban kattogni, hogy vajon jól teszem-e, hogy nem kérdezek vissza, vagy nem. Vajon nem veszi udvariatlanágnak?

Gondolataimból kiszakadva igyekszem felvenni a fonalat a beszédében, és nagyon igyekszem, hogy ne vesszek el a különböző rövidítésekben. ÁTV? Az SVK-t értem, de ÁTV? Általános, nem, Átok Törő, nem ez is butaság, az egy szó. Ha bűbájokkal kapcsolatos talán ÁT Változtatástan? Eh, valahogy nem hiszem ezt sem. Bár kívülről nem látszik a zavarom, mert csak bólogatok rá, gondolatban feljegyzem magamnak, hogy majd utána kell néznem.

Megnyugodva szusszanok egy aprót amikor visszatértünk a gyógynövénytanhoz, és rögtön kirakom magunk közé a gyógynövény-lexikont is, mert tudom, hogy mindjárt kelleni fog. Bólogatok a válaszára.
- Igen, a tinktúrának alkohol az oldószere. Most hogy ezt így megbeszéltük, - kezdek el lapozgatni a lexikonban a jövő hétre kellő növények felé (gyömbér, gyömbér, gyömbér, háromszázkilencven negyedik oldal, háromszáznegyvenegy, háromszázkilencvenhat, nem jó, vissza, megvagy, szóval gyömbér…), fel is teszem a következő kérdést. – Mijét hasznosítjuk elsősorban a gyömbérnek?
Egészen egyszerű, bevezető kérdés, hogy ráhangolódjunk a növényekre.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. november 12. 15:43 | Link

Riri

- Mit szólnál, ha cserébe a korrepért meghívnálak szülinapodkor a kedvenc kajáldádba? – vetettem fel az ötletet. Stella rendes, igazán kijár neki a lazítás a sok prefimunka mellett, és én is szerettem volna már lenézni a faluba, de egyedül ez uncsi. Az ilyesmiket bandában szeretem, több szem többet lát.
- Az átváltoztatások nagyon klasszak, volt szerencsém jó párat már kipróbálni, és eddig ezek érdekelnek a legjobban. – Vállat vonva lezártam a témát, jobb túlesni minél előbb a GYNT nehézségein, utána annyit csevegünk másról, amennyit csak kedvünk tartja, meg időnk engedi.
Diadalittas vigyor terült szét arcomon, amint sejtésem beigazolódni látszott. A tinktúra alkoholos alapú.
- A gyökerét – Ezt az egyet kivételesen tudtam, hogy miért pont ez ragadt meg a fejemben azt ne kérdezze senki, de valahogy a krumplira emlékeztetett helyenként, és annak sem a szárát, virágát, termését rakjuk bele kajákba… hacsak nem kívánunk a vendégeknek testi panaszokat, khm. A gumója, ami a földben növekszik, na, az viszont mennyei ételek alapja, nyamm, bár én inkább rizspártinak mondanám magam, de az is tud fincsi lenni. - Azt reszelik le, és hasznosítják, de a tárolása már nem világos egészen. Hogy lehet valamit légmentesen elzárni?

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. november 22. 19:36 | Link

Dina

Boldogan csillannak fel a szemeim, és mosolyodok el a meghívásra. Nem is annyira az étel gondolatára, egyszerűen maga a meghívás tesz boldoggá, és hogy gondolt rám.
- Nagyon örülnék neki! – válaszolok végre, amikor magamhoz térek, majd szinte rögtön bambulok is el, ahogy elkezdek azon gondolkodni pontosan hova menjünk. Ez egy fontos döntés. Az ilyesmit nem sietjük el.
Osztom a lelkesedését az átváltoztatástannal kapcsolatban, amint feltűnik a témaváltás, és helyrepakolom magamban a dolgokat. Nem tudom van-e olyan tárgyunk itt amit ne szeretnék. Ilyenkor eltöprengek azon, hogy mit kezdenék magammal, ha nem lennék a varázsvilág része. Vajon ott is meg tudnám találni úgy a helyem, mint itt?

- Úgy bizony – mosolyodok el a válaszon, és örülök, mint mindig amikor valami olyat tudok tőle kérdezni, amire tudja a választ. Szerintem a korrepetálásnak az a lényege, hogy rá tudjam vezetni őt az egyes dolgokra, úgy lesz igazán hatékony. Így tehát ha egyszer elkapom, hogy hol vesztette el a fonalat, akkor könyebben tudok vele haladni, mert nagyjából tudom merre vannak tudásmorzsái.
Éppen kezdenék neki a légmentes tárolás magyarázatának, amikor egy rossz mozdulattal odébbtolom a könyököm alatt kinyitott keményborítós könyvet, ami így nekiütődik a vizesüvegemnek. Mintha lassított felvételt néznék, kezd el billegni az üveg, és az asztal peremén túlbillenve nyúlok utána. Elkapni nem sikerül, és mivel csak félig csavartam rá a kupakot, végül az asztal lábának támasztott táskámba borul az a 10-15 korty ami még benne volt. Természetesen ki is lenne olyan ügyes, ha nem én, hogy amikor kikapom a (már elázott) füzeteim közül a palackot, a maradék a szoknyámra csepeg.

- Akkor azt hiszem mára itt fejezzük be, jó? – nézek sóhajtva, elhúzott szájjal a lányra. – Felmegyek a körletbe, megpróbálom megmenteni amit tudok – cipzározom be a táskám, veszem vállamra, majd az asztalról felkapdosom a dolgaimat, és magamhoz szorítom őket. – Megtennéd kérlek, hogy azt visszaviszed? – biccentek a mugli könyv felé, és ha visszakérdezné, hogy honnan hoztam el, hozzáteszem – a "Természettudományok muglik szerint" szekcióban van a helye!

Ezt már hátrálva hadarom el, ahogy fintorogva érzem, hogy a szövettáska egy ponton átázott, és hidegen nyomódik a hátamnak. Sietősen intek egyet Dinának, és elsietek a Levita felé.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2018. november 22. 19:39 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Edler Bonnie
INAKTÍV


Miss Coelho
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 349
Írta: 2018. november 22. 22:47 | Link

Franci

Fáj, lüktet, zsibog, éget. Hol az az istenverte Adamon?! Felforgatom a szobám, a polcaim és csak a kiürült dobozra találok a padlón. A k.rva életbe! Az üveg csattanással a padlón landol és a hajamba túrva az ágyra roskadok. Megoldás kell. Most.
Úgy közlekedek a folyosókon napok óta, mint egy kivert kutya. A jobb lábam keservesen gyűlöl, amiért a múltkor szerencsétlenkedtem és nem sikerült a lovon maradnom. Minden egyes lépésnél megvolt az inger, hogy felszisszenjek, miközben végighaladtam a kastélyon, a nyomorult könyvtárhoz, ahol legalább a részem egy kis szegmensének visszakapásához vezető út első kövét reméltem lelni.
Szóval végül megálltam az ajtó előtt, majd vettem két nagyobb levegőt, eltűrve az arcomból pár tincset és igyekeztem nem úgy húzni magam utána  lábam, mint egy féldöglött róka.
Arra számítottam, hogy még mindig az a fura könyvtárosnő van itt, de végül is, nem sok dolog változott, ez egy másik érdekes, szőke nő volt. Megköszörültem kicsit a torkom, majd a pulthoz léptem.
- Jó napot... egy kis segítségre lenne szükségem - pillantottam körbe, hogy most egyedül voltunk-e, vagy számíthatok mások hallgatózó füleire. Úgy tűnt, elég nagy a csend.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kelemen-Révay Franciska
INAKTÍV


FrinciFranci
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 424
Írta: 2018. november 25. 09:00 | Link

Bonnie

Sokan furcsálják talán, hogy dolgozom, hiszen csak pár hónapja született meg Anna, de nekem erre szükségem van. Akkor döntöttem el ezt, amikor megéreztem, hogy ha nem csinálok valami hasznosat, akkor az a lelki egészségem rovására fog menni. Nem mintha a gyermekünk gondozása ne lenne a világ leghasznosabb és legáldásosabb tevékenysége, de nekem ki kellett rántania valami plusznak, ez pedig a munka volt, amit imádok csinálni.
Annát amúgy nem hagyom senki másra, csak nagy néha kérem meg Lilit, hogy vigyázzon rá, ha éppen olyan helyre megyek, hogy nem vihetem magammal, vagy Farkas nem tud otthon lenni vele. Éppen ezért most is, jóllakottan, lelkes sóhajokkal alszik mögöttem, és bár csend van, azért még extra csendesítést is adtam neki, hogy biztosan nyugodtan tudjon aludni. A jelenléte megnyugtat, és mivel nagyrészt az egész gyerek egy nagy tejbetök vigyor, így úgy vélem, nem lesz itt baj.
A könyvtárba ilyentájt csak lézengenek, éppen két lány ment ki, ami azt jelenti, hogy egyetlen fiú van bent, ő viszont sokszor olyan szinten belemerül a kutatásaiba, hogy sokadszor vállkocogtatásra érzékeli csak meg, hogy befurakodtam az intim szférájába. Az ilyen pillanatokat kihasználva pedig én magam is kutatok, főleg azt, hogy meg tudjuk-e oldani, hogy Amál velünk utazhasson, mert valóban nem tesz neki jót, hogy csak hétvégente megyünk haza. Tudom, hogy nekünk így a legkényelmesebb, főleg lelkileg, de akkor sem szeretem, hogy a döntésem miatt van egy ilyen plusz negatív része a mindennapokba. Bonnie érkezéséig nem jutok messzire a témában, csak feltételezik a most olvasott könyvben is, hogy ez lehetséges, és a dzsinekkel érvelnek.
- Szia, mondd csak.
Látom, hogy körbepillant, halványan elmosolyodom, megértem, hogy ilyenkor az ember zavarban van.
- Egy fiú van bent, de őt az se lendíti ki, ha nekiállunk kánkánozni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Edler Bonnie
INAKTÍV


Miss Coelho
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 349
Írta: 2018. november 27. 12:59 | Link

Franci

Tényleg nem az n hetem, hónapom, évem, életem volt már ez, mindenkinek egyszerűbb lett volna, ha nem zavartatom magam a létezéssel. De ha már egyszer itt voltam és adta magát a lehetőség, nem ártott volna ténylegesen csinálni is valamit, mert ha lerohad a lábam és nem lehetek soha többé kutya sem, abból bizony senki nem profitál. Így döntöttem el, hogy megemberelem magam és zombi módjára indultam, csoszogva a könyvtár felé.
A nő is éppen belemerült nagy lelkesen valamilyen kötetbe, így nem igen akartam zavarni, de közben mégis kénytelen voltam, legalább egy kicsit igénybe venni a segítségét.
Szóval a köszönés után futólag körbepillantottam, ki is hallhat minket, de a szám nem volt egetrengető.
- A helyzet az, hogy van egy kis problémám - mondom én, felvezetve a gondot, ami éppen megkeserítette az életemet, és nem, nem a beugró emlékképekre gondolok. Bár, lehet, hogy azoknak sem ártana, ha rájuk lenne nézve, miért történik ez.
- Animágiával kapcsolatos könyvekre lenne szükségem. Kb az összesre - böktem ki végül nemes egyszerűséggel, mert fogalmam sem volt, hogyan is kéne nekiállni a keresésnek. - Vagy ha van olyan, ami a felmerülő problémákra összpontosít, az is jó. A lényeg, hogy a témába passzoljon.
A bal lábamra terheltem a súlyom, így nem kellett attól tartanom, hogy a jobb majd csak úgy kicsuklik alólam, mint egy bicska.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kelemen-Révay Franciska
INAKTÍV


FrinciFranci
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 424
Írta: 2018. december 6. 08:09 | Link

Bonnie

- Az összesre?
Kicsit megemelem a szemöldökömet, ahogy felsejlik lelki szemeim előtt a könyvtár azon szeglete, ahol az animágia kötetek helyezkednek el. Azt hiszem, lenne értelme az éjjel-nappal könyvtárnak, ami egyszer felmerült, de leszavazták. Mondjuk nem is baj, mert elég sok duruzsoló tinihormon gyülekezne össze itt.
- Tehát problémák. Gyakorlott animágia használó vagy, vagy kezdő?
Mert hát ugye az se mindegy, és nem akarom egyből elrettenteni. Felkelve rápillantok Annára, de mivel békésen alszik, nyugodtan sétálok hátra a vörös hajú lánnyal, hogy megmutassam neki, mennyire sok könyv is van a keresett témakörben.
- Nos, az Animágiáról általában nem rossz, foglalkozik néhány problémával, leginkább azokkal, amelyek gátolják az átváltozást, illetve említést tesz néhány veszélyről is, ami akkor ér, ha az átalakulás közben kizökkensz.
A kötet, amit említek, csodás bársony borításával le is érkezik, és a kívánt fejezetnél feltárul, de nem kényszeríti bele magát a lány kezébe, türelmesen elfoglalja a helyét a könyvek előtti párkányszerű részen.
- Aztán van Varkovilovics műve, az Elátkozott átváltozás, ami csak a negaívumokat hozza. Eléggé vonalas az írás, jól leírja, de akkor tudom leginkább ajánlani, ha valakit el akarsz téríteni az animágiától.
Most egy méregzöld könyv érkezik, vékonyabb, mint a társa, elején Jusuf Varkovilovics mérges tekintettel méregeti a rá pillantókat.
- Végül pedig itt van Rányóczki Ábel: Hogyan védhette volna ki Marika a karmokat? című műve. A címével ellentétben nem rossz könyv. Megtörtént eseteket dolgoz fel, könnyű befogadni az új ismereteket, és tényleg, sok hibát megmutat, hogy hogyan kezeld egyszerűen.
A piros könyv elején az említett Marika, bongyor szőke szép arca pillog, majd felemeli madárkarmait.
- De az egész polc animágiával foglalkozik, így nyugodtan nézelődj, és ha valami kérdésed van, csak szólj.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Edler Bonnie
INAKTÍV


Miss Coelho
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 349
Írta: 2018. december 6. 15:14 | Link

Franci

- Úgy valahogy - közöltem bólintva egy kisebbet, hiába láttam rajta, hogy kissé hitetlenül fogadja a tényt. Pedig lehet, hogy tényleg minden könyvet el kell olvasnom, mire eljutok odáig, hogy megtaláljam... a megoldást, önmagam. A megoldás bennem van.
- Mondhatjuk, hogy gyakorlott, bejegyzett - vontam meg a vállam, mert nem akartam azt mondogatni mindenkinek, mi is az én keresztem. Épp elég  volt, hogy Olivér és Bogna is tudta, akár csak Keve, meg azóta Lilinek is elárultam.  
- Őt elvinném - bólintottam egyetértően, mert ezt anno olvastam, de akkor a könyvnek nem ez a része volt a számomra fontosabb információ. Mert akkor tanulni akartam és nem ez volt a lényeg. Az ujjaim rá is csúsztak a vörös bársony borítóra és az ölembe vettem. Nem fogom csak úgy itt hagyni.
- Nem-nem, saját magamnak lenne és nem lebeszélés célzattal - ráztam meg a fejem kissé elborzadva, mert mi ezt Kevével anno nagyon szerettük, nem hiszem, hogy jó hatással lenne a lelkemre ez a könyv. Ha esetleg mégsem tudom megoldani és rokkant animágus leszek, majd akkor kikölcsönzöm, hogy ne fájjon a lelkem utána.
A tekintetem erősen a nőre szegeztem, egy halvány mosolyt meg is engedve magamnak, mikor kimondta a könyv amúgy rettenetesen címét.
A borító is kicsit vicces volt, de azért a bársony vörösességre raktam és magamhoz öleltem magamhoz közel őket.
- Köszönöm a segítséget, lehet, hogy egyelőre csak ezt a kettőt viszem magammal és ha nem találom meg a megoldást, visszajövök még keresni. Ésszerűen hangzik, ugye? - kérdeztem felvont szemöldökkel, majd összevontam a szemöldökeim kicsit. - Te vagy a Révay lány, ugye? Franciska.
Pár hónapig ide járt, még akkor, mikor én is, de aztán megint elköltöztek, így nem mondhatnám, hogy barátok lettünk.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kelemen-Révay Franciska
INAKTÍV


FrinciFranci
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 424
Írta: 2018. december 12. 08:26 | Link

Bonnie

- Mindig csodálom azokat, akikben megvan a képesség, hogy különlegesek legyenek.
Mondom neki lelkesen, mosolyogva, és így is gondolom, hiszen a gyermekem apja is rendelkezik különlegességekkel. A húgom is, ha azt vesszük, hogy túlteng benne a mágia, bár azt hiszem, az nem olyan szerencsés, mint, hogy valaki animágus.
- Milyen az állati alakod?
Érdeklődöm, és remélem, hogy nem veszi tolakodásnak, mert tényleg nem azért kérdezem, hogy akkor most ezzel visszaéljek, csak simán szeretem a mágia különlegességét. Én amit fel tudok mutatni, az a negyedvélaság, ami csak azokra van hatással, akik mondjuk gyengébbek az alap lénymágiák elleni védekezéssel, szóval kábé Dwayne szívja meg, és hát Farkas. Az utóbbi időben ő is többször mondta, hogy a mágiám sokat dobott a kapcsolatunkon, és Ilián se állja meg, hogy ne fejtse ki folyton azt, hogy milyen nagyon ügyes vagyok, hogy sikerült gyereket szülnöm egy meleg férfinak. Bevallom, az utóbbit már meg sem hallom, de azért az előbbi picit bánt, mert Farkas jó apa, csodálatos, és odaadó férj, de mi van, ha ez tényleg egy jel, hogy ki akar ebből az egészből lépni? Én azon csevegek neki, hogy jöhetne a második baba, közben meg azon gondolkozik, hogy mi lenne, ha inkább elválnánk. Csak félek erre rákérdezni, olyan hülyén venné ki magát.
- Kicsit késő is lenne, nem?
Kérdezek vissza most már határozottan mosolyogva, az előbbi gondolatmenetet jól elzárva magamba. Nem akarok folyton ezen problémázni, mert még a végén tényleg okot adok arra, hogy a férjem elhagyjon.
- Szerintem teljesen logikus. Elvihetnéd a fél polcot is, de a látványa csak frusztrálna, és minél inkább benned van az "olvasni kéne" gondolat, annál demotiváltabb leszel. A kettő éppen ideális arra, hogy fellapozd, és ha úgy van, visszatérj.
Közben visszalépve az asztalhoz kinyitom a nagy szekrényt, amiben minden diák és oktató, valamint a külsős beiratkozók kártyái is találhatóak. Az a jó ebben a rendszerben, hogy kiugrik az a kártya, amire szükségem van, így Edler Bonnie nevét én előbb megtudom, mint ő az enyémet. Bár, be kell vallanom, némiképp meglepődök a beazonosításon.
- Igen, én vagyok.
Érdeklődve pillantok felé, majd felemelem a kártyáját.
- Te pedig Edler Bonnie. Ismerős a neved.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Edler Bonnie
INAKTÍV


Miss Coelho
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 349
Írta: 2018. december 12. 10:37 | Link

Franci

- Goldendoodle. Nem tudom, láttál-e már olyat, egy viszonylag nagytestű, vörös kutyus - magyaráztam, mutogatva, hogy körülbelül mekkora is vagyok kutyaként. A vicces ebben az volt, hogy ha az állati alakomban két lábra álltam, majdnem magasabb voltam, mint amúgy normál esetben. Kicsit gáz, de mindenkinek megvan a maga keresztje.
Azt hiszem, nem sok szégyellni való van ebben, mert sokat dolgoztam érte, hogy képes legyek az átváltozásra, a mágiám ilyen jellegű kiterjesztésére. Az egyetlen gond ezzel az volt, hogy most nem ment és ez rettenet mód bosszantott engem.
- Nem feltétlenül. Akár bele is nyugodhatnék, hogy elvesztettem az erre való képességemet és elengedhetném.
De nem teszem. Mert a lényem része és nem akarom, hogy bármi elvesszen belőle, hogy a kis szőrös egy életre eltűnjön a lelkemből. Kicsit talán bele is keserednék, hiszen sok kalandban és jó dologban lehettem részes miatta. Keve nem lenne büszke rám, ha csak így lemondanék róla.
- Én is így gondoltam - bólintottam, kicsit megnyugodva, majd szélesen elmosolyodtam. Boldoggá tett a tény, hogy valaki végre nem tart őrültnek. Még ha csak egy ilyen egész furcsa dolog miatt is.
Felemelte a kártyámat, lépéselőnyben volt, mert az én nevem ott állt, így csak bólintottam egy aprót, apró, kicsit talán szégyenlős mosollyal.
- Igen, én lennék. Jártunk ide egy időben, de nem igazán volt alkalmam közelebbről megismerni. Átiratkoztál másik suliba. De LLG-n melletted ültem! - bólogattam apróbbakat, mielőtt még letettem volna a könyveket a pultra, elé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kelemen-Révay Franciska
INAKTÍV


FrinciFranci
offline
RPG hsz: 158
Összes hsz: 424
Írta: 2018. december 22. 21:29 | Link

Bonnie

- Nem, még nem láttam, de utána fogok nézni, vaaagy, igen, majd ha újra sikerült átváltoznod, akkor megmutatod.
Ettől függetlenül azért megnézem majd, hogy legalább felismerjem, de mindenképpen szeretném biztatni, és nem olyan elcsépelt szövegekkel, hogy hamarosan majd biztos újra minden tökéletes lesz, meg minden csak idő kérdése. Ha valaki, akkor én szerintem tudom, hogy néha a leglehetetlenebbet is meg kell tudni oldani, és csak frusztráló az, amikor valaki azt mondja, hogy minden szebb lesz. Ez nem igaz, minden más lesz. Nem szebb, nem jobb, csak másabb. Minden költözésünkkor másabb embereket ismertem meg. Amikor viszont láttam Asht, másabbak lettek az érzéseim, amikor elment, összeomlottam, és idővel nem szebb lett minden, pusztán másabb. Új dolgokra figyeltem fel, máshogy alakult az életem. Hiszem, hogy akkor is jó életet élnék, ha most vele lennék, és tudom, hogy így is jó van, hogy Farkassal vagyok. Más, és ehhez hozzá kellett szokni.
- Én se tudnék. Persze, vannak nem kellemes képességek is, de szerintem a tiéd kifejezetten hasznos. Kár lenne érte, és kár lenne azért a sok küzdelemért, ami az évek során együtt járt ezzel. Én sem adnám fel.
De még mennyire, hogy nem. A sajátomat nem szeretem. Még akkor sem, ha harmatgyenge. Az érzékeny emberek számára akkor is olyan, mint a drog. Főleg azt hiszem, azért nem szeretem, mert Farkas olyan sokszor felhozza mostanában. Már nem tudok nyíltan bízni benne, hogy szeret, csak reménykedni.
- Nem történt olyan furcsa érzelmi löket az életedben, ami átmenetileg blokkolja? Olvastam róla, hogy ez is egy komoly kiváltó ok lehet a tanult és egyes veleszületett képességek blokkolódásának is.
Nem tudom, hogy ez most honnan ugrott be, szeretek érdekes dolgokról olvasni, és volt egy nagyon jól összeszedett cikk is erről, elég jól meg tudom jegyezni az ilyeneket. Bezzeg, a mugli matek érettségim, csak hajszál híján érte el a kettest.
- Valóban? Sajnálom, hogy nem ismerkedtünk meg jobban. Igen nagy "hobbim" volt az iskolaváltás gyerekként.
A hobbi szónál elmosolyodom, és még idézőjelet is mutatok.
- De ha van kedved, bepótolhatjuk. Mondjuk egy ebéd mellett.
Amúgy sem mondhatom el magamról, hogy olyan sok barátom lenne. Jó lenne, ha kicsit növelném a számukat.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 24 ... 32 33 [34] 35 36 ... 44 ... 53 54 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet