37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: « 1 2 ... 27 ... 35 36 [37] Le | Téma száljai | Témaleírás
Mérey Nárcisz Mara
Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár


killer queen
offline
RPG hsz: 55
Összes hsz: 583
Írta: 2024. április 7. 10:58 | Link

Lili || megjelenés

Csak kedvességből bókol unokahúgának, megalapozza a közös vásárlásukat, amikor majd kritikusabban fog hozzáállni. Lilinek szüksége van egy új ruhatárra, meg némi ízlésre is, az biztos.
- Vékonyka vagy, rád fér egy kis édesség - természetesen nem bántásból mondja, ha kritizálni akarná unokahúgát, egyértelművé tenné gondolatait. - Olvastad már? Remélem hamarosan érkezik a folytatás is, Kata egyszerűen lenyűgöző író - rajongóként beszél róla és így, hogy Lili szerint jó a vége, még lelkesebben fogja folytatni.
- Az oviban minden szuper. De a szülők... - úgy sóhajt fel, mintha valami gond lenne velük. - Az egyik kislány apukája, te Lili, az az ember... Úgy meghajtanám, ha érted... Ma volt egy elég érdekes álmom vele és egy sráccal, akit a faluban látok egyre gyakrabban. Húúúhhh - cinkosan mosolyog, tuti zavarba hozza nyíltságával unokahúgát és még a homlokát is megtörli.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Várffy-Zoller Vándordíjas
Várkonyi Lilien
Diák Levita (H), Bogolyfalvi lakos, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 29
Összes hsz: 33
Írta: 2024. április 7. 12:30 | Link- Igen, már én is észrevettem - mondja kissé fancsali arcot vágva, mert bizony látta már magát a tükörben és sosem tetszett magának úgy igazán. Tényleg vékony, de nem is nagyon tud hízni, hiába is eszik.  - Vagy lehet, hogy sportolnom kellene valamit. Te mit sportolsz? - kérdez rá, mert megfordul a fejében, hogy esetleg, ha Nárcisz nem bánná, akkor alkalomadtán becsatlakozna hozzá. - Igen és annyira jó a vége - lelkesen csillognak a szemei, lehet, hogy valamelyik nap újra is olvassa, mert Kata tényleg remekül bánik a szavakkal. Ha kell nevettet, máskor meg megsirattatja az embert, akárhogy is nézzük, remek történeteket kreál.
Belekortyol a kávéjába, ami még mindig az egyik legfinomabb itt a városban, a kiskanállal pedig egy kis tejszínhabot is bekap mellé.  - Nem értem, meghajt?- Lilien egy kicsit gondolkodik, de ahogy leesik neki, egy picit azért elkerekednek a szemei is. - Jajj Nárcisz - nevet és talán még el is vörösödik, mert nem igazán szokott ilyen dolgokról beszélni. - Egy fiú? Milyen fiú? Mesélj! És mi volt pontosan az álomban vele és azzal az apukával, hogy is hívják?- ezt már sokkal érdekesebbnek tartja, régen az álomfejtés is nagyon érdekelte, így talán majd most is megfejthetik az unokanővére álmát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mérey Nárcisz Mara
Bogolyfalvi lakos, Előkészítős tanár


killer queen
offline
RPG hsz: 55
Összes hsz: 583
Írta: 2024. április 28. 21:52 | Link

Lili || megjelenés

- A pilates csodákra képes, barack feneked lesz tőle. Eljöhetnél velem, egyeztessünk majd - lelkes, hisz mentorálhatja unokahúgát, akire igencsak ráfér némi önbizalomfejlesztés és minden, ami ehhez hozzá tudja segíteni. Az egyensúly a fontos.
A könyv ugyan közös témát jelent, na de amikor a pasitémára terelődik a szó é Nárcisz belemegy az álmaiba, Lilinél márkibillenti a zavarmércét. Nárci is néz rá egy pillanatig, hogy mégis mi ez a kérdés, aztán elfojt egy vigyort.
- Láttam már ingben, melegítőben és hétköznapiban is, egyszerűen nem tudom, mivel foglalkozhat. Magas, barna, szép a mosolya, de mindig két kávét visz, gondolom van valakije - lemondó sóhaj hagyja el ajkait, majd kortyol a kávéjából, mielőtt folytatná. - Az apuka pedig fiatalos, Magnum bajsza van, irtó szexi. Felesége van, ő is esélytelen... Na de álmomban az ágyamban voltak mindketten, egyik alattam... - kezd bele, de abbahagyja, mielőtt Lili arcának színe beleolvadna a vörös rózsákba.
- Neked van kiszemelted, szívem? Valaki helyes az iskolában? - tereli a témát unokahúgára, mindenféle hátsószándék nélkül. Na jó, talán annyira nem anélkül. Jó lenne tudni, milyen fiúnak kell felkelteni az érdeklődését.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Várffy-Zoller Vándordíjas
Várkonyi Lilien
Diák Levita (H), Bogolyfalvi lakos, Negyedikes diákoffline
RPG hsz: 29
Összes hsz: 33
Írta: 2024. május 12. 13:36 | Link- Benne vagyok - hasonlóan unokanővéréhez, ő is fellelkesül, mert egyedül nem is merne belépni semmilyen edzőterembe, nem hogy pilates-re. Nárcisz társaságában viszont úgy érzi, hogy ez sikerülni fog. Addig is, míg nem vágnak bele a nagy életmódváltásba, gyorsan lecsap a tejszínnel felturbózott kávéra és kanállal kezdi el eszegetni róla a karamellával ízesített habot. A mellé kortyolt kávét viszont majd kiköpi, amikor felfogja és megérti azt, hogy miről is mesél neki épp Nárci. Még rá is szól, de utána mégis csak kíváncsiskodik, hogy ki is ez a srác és az apuka. - Nem biztos az, lehet hogy a főnökének viszi, nem? Vagy csak egy barátjának - bármi lehetséges, ehhez több infót kellene szerezniük arról a srácról, aki a leírás alapján tényleg jól nézhet ki, mondjuk biztosan nem olyan jól, mint Levente. Egy pillanatra eszébe is jut a srác és el is mosolyodik a gondolatra. - Na de Nárcisz! - ismét arcpirító mondat, Lili rá is szól az unokanővérére és gyorsan oldalra pillant, hogy nem-e hallgatja őket valaki. Ha az anyja most itt lenne, biztos rosszallóan nézne a Mérey lányra.
- Nekem? - miért is ne épp egy újabb arcpirító téma, már olyan vörös, mint a rózsa.  - Van egy fiú, mestertanonc és nagyon helyes. Kviddicsezik is, de nem csak a suli csapatában, igazán tehetséges és olyan jó vele beszélgetni, tök aranyos - meséli mosolyogva. - Csak az a fura, hogy barátkozik velem. Nem értem, hogy miért - megvonja a vállait, mert tudja jól, hogy ő nem épp egy olyan lány, mint akikre a kviddicsjátékosok szemet vetnének. Túl szépnek sem tartja magát, és nagyon stílusa sincs, egyszerű, mint egy faék.
- Nárci, nincs kedved segíteni ruhákat venni? Neked sokkal jobb az ízlésed, mint anyának - egy valami, amit nem tud a könyvekből megtanulni, az a divat. A kávéjából ismét fogyaszt, el kell ismerni, hogy ez a karamellás az egyik legfinomabb, amit kóstolt ezen a helyen. - Egyébként mi a terved az apukával? Nyugtass meg, hogy semmi - nem örülne, ha majd egy napon az a pletyka járná a falut, hogy a rokona tett tönkre egy házasságot. Nem is nagyon ért egyet az ilyen dolgokkal, és Nárciszt is féltené.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 226
Összes hsz: 245
Írta: 2024. május 12. 19:16 | Link

Gitta

- Erik, mit csinálsz, normális vagy? Erik, add már vissza! - már tényleg csak az hiányzott, hogy a saját öcsém próbáljon lenyúlni. Még ha mondjuk kérne, de nem, mert pontosan tudja, hogy nem adnék neki kölcsön, ki tudja, hogy mire költi. Erre fel jófej módon meghívom egy teára, és mire kettőt fordulok, ő már a táskámban kotorászik. Kész szerencse, hogy nincs bent vendég, mert biztosan jelentené ezt is a főnöknek, amekkora hangzavart okozunk mi ketten. Csodás. Még az a hülye csésze is leesik a pultról, mire sikerül visszaszereznem a tárcámat, Erik meg durván és bunkón benyög valamit, aztán meg elsiet. Sík ideg leszek tőle, minden porcikámban remegek, legszívesebben utána is kiabálnék, de csak elnyelem és remegve hajolok le, hogy összeszedjem a földről a törött csésze darabjait.
- Hogy Merlin vetne rá millió átkot - morgom dühömben, mire sikerül még a tenyeremet is elvágnom az egyik törött csészedarabbal.


Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lónyay R. Hargita
Bogolyfalvi lakos, Illúziómágus, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Gitta | Dzsidzsi
offline
RPG hsz: 180
Összes hsz: 208
Írta: 2024. május 12. 20:03 | Link

Gréta


Ma nem is kellene bent lennem, csak beugrom megnézni, megérkezett-e a tea, amit rendeltem két hete rendeltem, vagy lassan utána kellene kérdeznem, hol akadt el. A végén el fog fogyni a jázmin, mielőtt ideér a rendelés. Már letudtam az edzést mára, Máté egyébként is dolgozik éppen, akárcsak Esther, próbám pedig este lesz csak, belefér ezt is elintézni, mielőtt még hazamegyek kihasználni ezt a ritka szabadidőt. Válaszolhatnék az öcsém levelére például vagy olvashatnék is kicsit. A lehetőségeket latolgatva nyitok be a teaházba, és a gondolataimban elmerülve igyekszem átvágni az asztalok között, elvégre már behunyt szemmel is eljutnék lassan a pultig, amikor valaki úgy elrobog mellettem, hogy majdnem fel is lök. Húha. Lépek egyet oldalra, hogy hirtelen megbillenő egyensúlyomat sikerüljön visszanyerni. Valaki egész hangosan morog, gyakorlatilag átkozódik, s a törött csészére téved a tekintetem.
- Ó, jaj... várj csak, mindjárt megoldom, csak egy pillanat - szólalok meg, máris arra fókuszálva, hogy rendet teremtsek. A táskámat az asztalra téve előszedem a pálcám, és a törött csészére reparót küldök, a teát pedig eltünteti egy evapores. - Nagyon megvágtad magad? A gyógyító varázslatok nem az erősségem sajnos, de máris hozok rá kötszert, és majd nézesd meg egy gyógyítóval.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 226
Összes hsz: 245
Írta: 2024. május 12. 20:16 | Link

Gitta

- Merlin kapná el ezt a gyereket! - még mindig szidom, miközben szemeimbe könnyek gyűlnek, egyrészt mert haragszom, másrészt mert nagyon fáj. Nem a vágás, az legyen a legkisebb probléma. Az fáj, hogy a testvérem így bánik velem, ezt nem érdemeltem meg. Ekkor hallom meg Gitta hangját, felpillantok rá, nem is tudom, hogy most örüljek-e neki, vagy sem, mert most majd magyarázkodhatok előtte is.
- Köszi, annyira ideges vagyok, hogy azt is elfelejtettem, hova raktam a pálcámat - jegyzem meg, közben felegyenesedek a földről és hagyom, hogy Gitta intézze a dolgot, ez igazán kedves tőle, közben a csaphoz lépek, hogy lemossam a tenyerem. A vérzés durvábbnak tűnik, mint amennyire vészes a dolog, szerencsére egyáltalán nincs gond. - Köszi, a kötszer jól jönne most, azt hiszem otthon hagytam a pálcám - sóhajtok, azt is a derekamra kellene kötnöm, hogy ne hagyjam el, akárhányszor eljövök otthonról. - Nincs gond amúgy, ezt tanulom, felületi csak, pár nap és begyógyul - teszem hozzá, mondjuk pálcával egyszerűbb lenne, de nem akarom ezzel fárasztani Gittát, meg aztán ha nem ért hozzá, akkor inkább ne kísérletezzen, jó lesz a mugli módszer is. - Sajnálom, hogy erre kellett bejönnöd - sóhajtom, ahogy felpillantok Gittára és a kötszer után nyúlok. - Van sebfertőtlenítő is? -
    
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lónyay R. Hargita
Bogolyfalvi lakos, Illúziómágus, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Gitta | Dzsidzsi
offline
RPG hsz: 180
Összes hsz: 208
Írta: 2024. május 12. 21:08 | Link

Gréta


Ingatom a fejem, hallgatva, hogyan szidja a fiút, aki engem is majdnem fellökött. Nem tudom, mi történt kettejük között, de mivel nem is az én dolgom, nem kíváncsiskodom. Lefoglal egyébként is, hogy rendet tegyek gyorsan néhány jól irányzott bűbájjal, elvégre azt biztosan elmondhatjuk, hogy takarításban egészen jó vagyok. A Suvickus létezése is ezt bizonyítja. Már kezd egészen stabil klientúrám kiépülni, ami azt illeti, éppen csak időm akad egyre kevesebb mindenkire, főként, ha annyi időt töltök Mátéval, mint amennyit szeretnék.
- Ugyan, hagyd csak. Ez igazán semmiség - válaszolom, szabad kezemmel legyintve is egyet. Amúgy is szeretem magam intézni ezeket itt is, ha már dolgom amúgy is mindenfélét felügyelni a Pillangóvarázsban a készletektől a munkaerőn át a tisztaságig, főleg amikor itt vagyok.
- Ó, akkor az még szerencse, hogy te értesz hozzá - mondom egy megkönnyebbült sóhaj kíséretében. Nekem ez tényleg nem megy. A legtöbb, amit tenni tudok, hogy bekenem a sérüléseket azzal a géllel, amit egyébként is Esthertől kaptam, legyen szó Máté karcolásairól egy telihold után vagy a lábamról egy próba után.
- Láttam már rosszabbat is - jegyzem meg, aztán tanácstalanul húzom el a számat, de mindjárt meg is nézem. Egy elsősegélydoboz kötelező, már csak azért is, mert akadnak kvibli dolgozóink is, szóval nem kell különösebben keresnem, tudom hol van, és pillanatokon belül visszatérek a kötszerrel meg a jóddal. - Jód van, de azért mindenképp nézesd meg szerintem. Nehogy elfertőződjön vagy valami.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 226
Összes hsz: 245
Írta: 2024. május 12. 21:30 | Link

Gitta

- Dehogy nem, kész felfordulás egy csészéből. Még jó, hogy nincsenek vendégek, se a főnök, kellemetlen lenne - jegyzem meg sóhajtva, talán jobb is, hogy nem kérdez rá, így nem kell mentegetnem a hülye öcsémet. Sajnos most még csak apát sem hívhatom fel, hogy elmondjam neki a történteket, mert épp a tengeren van. Egy pillanatra elmerülök a gondolataimban, addigra Gitta rendet tesz és már a kötszerekkel is készen áll. - Meg fogom, ne aggódj - hálásan rámosolygok, a jóddal először lefertőtlenítem, nem túl kellemes, de túlélhető. Utána jön a kötszer, szépen át is kötözöm a kezem, úgy, ahogyan azt kell. - Kérlek, ezt segítsd megkötni - két kézzel mégis csak egyszerűbb a művelet, mintha egyedül kezdenék vele szórakozni. - Hogyhogy bejöttél amúgy? - kérdem meglepve, hisz ma tudomásom szerint nincs beosztva, és nem is váltana senkit.
Utoljára módosította:Salamon Gréta, 2024. május 12. 21:52 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lónyay R. Hargita
Bogolyfalvi lakos, Illúziómágus, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Gitta | Dzsidzsi
offline
RPG hsz: 180
Összes hsz: 208
Írta: 2024. május 13. 22:17 | Link

Gréta


- Jaj, Gréta, dehogyis. Nem ez az első törött csésze itt, hidd el nekem - igyekszem megnyugtatni, hiszen tényleg nem történt semmi végzetes. A csésze már olyan, mint újkorában, a teának nyoma sincs, és mintha semmi se történt volna. Legalábbis már nem látni semmit, ami erre utalna, Gréta sérülésén kívül. Arra meg gyorsan hozok is kötszert és fertőtlenítőt.
- Helyes - állapítom meg aztán, amikor végre eljutunk addig, hogy meg is nézeti valakivel a sérülést. Tudom, hogy nem ártana tudnom legalább egy sebforrasztó bűbájt rendesen, talán meg is kérem majd egyszer Esthert, hogy tanítson meg rá. Ki tudja, mikor jön jól, addig azonban marad a kötszer. Segítek is bekötözni, nem kell kétszer kérnie, sőt, egyszer sem kellene, mert ez természetes dolog.
- Áh, csak gondoltam, megnézem, megjött-e a rendelt tea, ha már túlvagyok a mai edzésen, próbám meg csak este lesz - magyarázom, miközben takaros kis csomót kötök a pólyára, aztán meg összeszedem a már fölöslegessé vált maradékot a fertőtlenítővel együtt.
- Gyere, meghívlak egy teára, ha már ez a padlón végezte - vetem fel, a pult felé intve a fejemmel, és már el is indulok arra, hogy visszarakjam a kezemben lévő dolgokat az elsősegélydobozba. - Mesélj, mi történt amúgy? Kellene értesítenem valamelyik helyi aurort is valamiről?

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 226
Összes hsz: 245
Írta: 2024. május 19. 18:20 | Link

Gitta

Bár nyugtatni próbált, attól még nem lett könnyebb ez a helyzet. Nem a törött csésze miatt voltam ideges, sokkal inkább azért, hogy az öcsém képes volt ezt tenni. - Tényleg nem vészes amúgy, ne aggódj - jegyeztem meg, hisz csak egy felületi sérülés volt, amit a pálcám hiányában kénytelen voltam a teaházban lévő mugli eszközökkel helyrehozni. A fertőtlenítő nem volt kellemes, már értettem, hogy Doriánnak miért nem tetszett a módszer anno. A kötés viszont jól sikerült, és hála Gittának sikerült úgy megkötni, hogy tartós legyen, legalább erre a napra. - Még nem hozták meg, mikor rendelted? - érdeklődve pillantottam rá, hozzá képest még újonc voltam a teaházban, ezért sem nekem kellett foglalkozni a rendelésekkel.
- Köszi, most jól fog esni - halk sóhajjal követtem, és le is telepedtem az egyik székre. Elgondolkodva figyeltem a kezemen lévő kötést, majd Gittára néztem.
- Jaj, ne, légyszíves ne! - már csak ez hiányzott volna, s bár talán ráfért volna az öcsémre a fogda, azért még én sem akartam neki rosszat. - Csak az öcsém volt. Elég zűrős társaságban van mostanában és nem ért a szép szóból. Sokszor összeveszünk, aztán…most ez történt - sóhajtottam, azt már inkább nem is akartam elmesélni, hogy pénzt kunyerált tőlem, csak nem akartam neki adni és abból lett ez az incidens a teával. - De ígérem, többé nem lesz ilyen, tényleg. Fogok vele beszélni, hogy ide ne jöjjön - kicsit úgy éreztem, mintha magyarázkodnom kellene, tényleg nem akartam problémát. - Na és veled mi a helyzet? Ki volt itt múltkor az a fiatal férfi? - kíváncsi lettem persze, meg úgy annyira azért nem ismertem még őt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lónyay R. Hargita
Bogolyfalvi lakos, Illúziómágus, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Gitta | Dzsidzsi
offline
RPG hsz: 180
Összes hsz: 208
Írta: 2024. május 20. 18:11 | Link

Gréta


Segítek bekötni a kezét, ha már nem értek a gyógyító bűbájokhoz sajnálatos módon, bár lehet meg kellene kérnem Esthert, hogy tanítson meg végre néhányra.
- Múlt héten, de ez a jázmin, szóval mindig időbe telik - válaszolom a teát illetően, azt nem téve hozzá, hogy icipicit talán meg is csúsztam. Kicsit elkalandozott a figyelmem, és pár nappal később küldtem el a baglyot, mint ideális lett volna. Igyekszem azért odafigyelni a mindennapi dolgokra, de előfordul mégis, hogy nem úgy sikerül, mint tervezem. Biccentek arra egy mosollyal, hogy jól fog esni a tea, majd fogom a csészét is, meg a megmaradt pólyát és fertőtlenítőt, és már megyek is a pult mögé, hogy mindent elpakoljak, mielőtt egy teát készítenék neki. Magamnak most csak egy pohár vizet töltök, úgysem maradok sokat, csak elintézem, amiért benéztem, például bekukkantok a raktárba meg átnézem a postát, ha érkezett. Előbb azonban arra kérdezek rá, mi is történt pontosan, nem kellene-e még valamelyik aurornak is szólnom netán, ha elég súlyos a helyzet.
- Sajnálom... amúgy... amíg nem okoz kárt, nem tiltanék ki senkit, de az jó lenne, ha nem törne-zúzna és okozna káoszt, ha még benéz - jelentem ki, mert mégiscsak egy teaház és étterem ez a hely, nem ártana, ha nem rettentené el senki a vendégeket. Most szerencsére egészen üres még a hely, habár nyitva vagyunk, és aki itt is van, az többnyire a teraszt választja tapasztalataim szerint.
- Velem minden rendben, leginkább rohangálok, de nem vészes. Kire gondolsz? Szokott lenni néhány vendégünk, aki eddig beleillik ebbe a kategóriába - érdeklődöm máris, hátha ad valami támpontot, mert eddig gondolhat Mátéra éppen úgy, mint a visszatérő vendégek bármelyikére. - De ha arra gondolsz, akivel teázni szoktam meg időnként együtt vacsorázom, ő a párom, Máté. Az előkészítőben tanít testnevelést és környezetismeretet - osztom meg elmosolyodva a fontos infókat, hiszen ez nem titok, és egyébként is büszke vagyok rá, hogy ő a szőke hercegem. - Hogyis... te most az egyetemen tanulsz, ugye? Jól emlékszem? Hogy megy?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 226
Összes hsz: 245
Írta: 2024. május 21. 12:25 | Link

Gitta

- Még nem is ittam jázminteát, de most jobban esne valami gyümölcsös - jeleztem Gittának, bár jázminosat úgy sem tudott volna most készíteni, hisz kifogyott belőle a teaház. A növényekkel egyébként nem volt bajom, sőt, ha valaki beteg lett, akkor ajánlottam is a gyógynövényekből készült főzeteket, viszont én magam sokkal jobban szerettem a gyümölcsös ízeket, vagy ha már tea, akkor a sima, hagyományos feketét. - Többé nem fog, tényleg. Nem jöhet ide be, erről gondoskodom - még bólintottam is, hogy higgyen nekem, a szavamat adom. Azért elég kellemetlen volt az, hogy eddig fajultak a dolgok az öcsémmel, már egyre inkább tarthatatlan volt ez az állapot. Ha legalább apa hazajött volna külföldről, akkor lett volna odahaza egy férfi, aki fogja őt és rászól, de a távszülői munka nem nagyon működött, én meg hiába voltam idősebb, valamit biztosan rosszul csináltam, ha Erik ennyire nem figyelt rám.
- Ezaz! Igen, tudtam, hogy ismerem valahonnan, úgy néhány hónapja a parkban ért egy kisebb baleset, ott futottam össze vele, segíteni akart, úgy ahogyan ma Te. Kicsit elveszettnek tűnt, de úgy látom, hogy sikerült beilleszkednie - mosolyogtam Gittára. - Igen, átjelentkeztem és fogjuk rá, egész jól megy, csak nagyon sokat kell tanulni, és mellette ott a kötelező gyakorlat is. Most abból próbálok alább adni, mondta is az egyik doki, hogy fölösleges túlterhelni magam. Te mit is csinálsz a színházban? Táncolsz? - nem voltam biztos benne, hogy jól emlékeztem, de mintha ilyesmit említett volna. Közben gőz csapott fel a levegőbe, s úgy tűnt, hogy felforrt a víz.- Szerinted a törökök miért isznak annyi teát?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lónyay R. Hargita
Bogolyfalvi lakos, Illúziómágus, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Gitta | Dzsidzsi
offline
RPG hsz: 180
Összes hsz: 208
Írta: 2024. május 22. 22:05 | Link

Gréta


- Egyszer érdemes kipróbálni. Ez az a különleges, ami kinyílik, ha forró vizet töltesz rá, de egy erdei gyümölcsös rendel, oké - veszem tudomásul a választását. Én nagyon szeretem ezt a fajta jázmint, nem csak azért, mert ilyet ittunk Mátéval, amikor megismerkedtem vele ugyanitt, hanem mert finom. Viszont nem fogom Grétát győzködni, inkább leveszek a polcról két dobozt. Az egyikben erdei gyümölcsös tea van, a másikban pedig menta nekem. A csészéket is előszedem, közben tovább beszélgetve vele, már arról, hogy mi is történt pontosan.
- Áh, hát azért remélem, hogy javulni fog a helyzet vagy nem is tudom, mit kívánhatnék nektek - mondom neki. A magam részéről végleg tényleg nem tiltanék ki senkit, de abba sem szeretnék beleszólni, hogy ő mit kezd az öccsével. Ezt nekik kell tudniuk. Eszembe jut az enyém is, és az is, hogy szegény Grétának nem lehet nehéz. Én csak azért aggódom néha Ambrusért, mert olyanokat ír, hogy éppen egy esőerdő közepén fotóz kígyókat meg pókokat. Tudom, hogy ez egy természetfotós életében teljesen normális, de a legkevésbé sem szeretném, ha a következő levél valaki mástól érkezne, hogy megette egy lethifold vagy egy sárkány. Már alig várom amúgy is, hogy valamikor az elkövetkező hetekben megérkezzen látogatóba egyben és egészségesen.
- Ó, értem - állapítom meg mosolyogva. Valahogy olyan magától értetődőnek tűnik, hogy Máté is segíteni akar másoknak, ha éppen úgy adódik. Egy egészen kicsit ki is húzom magam büszkén, igazán szerencsésnek érzem magam vele. A forró vizet rátöltöm közben a teafűre, majd Gréta elé tolom a csészét az erdei gyümölcsös teával, a mentámat meg magam elé húzom, és felkönyöklök a pultra.
- Áh, akkor kitartást. Esther készült gyógyítónak, de aztán csatlakozott hozzám a tanári képzésen inkább, most meg az előkészítőben tanít ő is - mondom, bár nem kötődik ide olyan nagyon. - Háát.. én sok mindent csinálok, néha színdarabokban is fellépek, de azt már nem annyira, inkább táncolok, amikor olyan előadás van. Most a Főnix lesz a következő előadás, de még csak most kezdtük a próbákat. Meg ha nem ott vagyok, itt, vagy az előkészítőben - sorolom, ki is hagyva, hogy néha még takarítást is bevállalok, ha belefér, már ez is éppen elég.
- Nem tudom. Gondolom, mert finom. Nagyon jó teáik vannak, bár azért nekem még mindig az Earl Grey marad az első számú, na meg a jázmin.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Bánffy Albert Tamás
Egyetemi hallgató, Világalkotó, Végzett Diák


Berci | zsiráf
offline
RPG hsz: 103
Összes hsz: 191
Írta: 2024. május 22. 22:44 | Link

Médi


- Ha már így kimaradok a jóból a végén, mesélj, milyen házasnak lenni? - kérdezi meg igyekezve nem túl hangosan kuncogni, amint helyet foglalnak az egyik asztalnál a teraszon. Éppen csak felpillant az itallapról a lányra, majd már folytatja is a lista böngészését, közben hátra tűrve a haját is. Nem mondhatja, hogy nagyon hozzá tudna mit tenni a témához, tekintve, hogy végül nem nősült meg másodjára sem, amit egyáltalán nem tud bánni egy pillanatig sem. Soha nem is akarta az egész felhajtást. A részleteket nem kell elmesélnie, hiszen Médi is kapott meghívót.
- Képzeld, amúgy épp az unokabátyáméktól jövök, meglátogattam őket, ha már eljöttem idáig. Az ikrek eszméletlenül édesek. Kicsit hangosak, meg összevissza beszélnek, de olyan kis zabálni valóak. A végén még tényleg kedvet kapok egy gyerekhez... - vázolja a helyzetet, és ha már megtalálta, mit is szeretne inni, megtámasztja a könyökét a szék támláján, kicsit féloldalasan ülve, hogy amint lát errefelé pincért, azzal a lendülettel inthessen is.
- Áh, és el ne felejtsem. Dorka üdvözöl. Éppen hazaértek Teneriféről, majd az elkövetkező hetekben költözik át Constiékhoz. Ha nem a húgom férje lenne, azt mondanám, hogy milyen kár, hogy az a pasi is a nőket szereti - sóhajtja színpadiasan, majd megtámasztja a tenyerében az állát, és végre elhallgat, hadd beszéljen a lány is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Felagund-Radetzky Médi
Egyetemi hallgató, Világalkotó, Végzett Diák


hercegnő
offline
RPG hsz: 203
Összes hsz: 430
Írta: 2024. május 23. 17:48 | Link

Berci
megjelenés


Volt ideje rá, hogy megszokja, ha a házasságról kérdezik, így hagy néhány másodpercet, míg helyet foglalnak az asztalnál és csak ezt követően válaszol.
- Meglepően jó, Damien nagyon igyekszik és végre nincs az a sürgetés és faggatózás. Már csak arra kíváncsiak, mikor szülök - lazán megvonja a vállát, Berci tudhatja, hogy Médi szeretett volna igazi családot gyerekekkel meg szerelemmel, de ha valaki, akkor ő át is érzi ennek a súlyát és fel tudja mérni a lehetőségeket.
- Ikrek? Nem is tudtam, hogy ikreik lettek, mutass róluk fotót - Médi szeme nagyra nyílik és nyújtja a kezét Berci telefonjáért. Őt ismerve lehetetlen, hogy ne legyenek képei a cuki bébikről. - Imádnám, remélem nem kell sokat várnom rá, hogy felkérj keresztanyának - szemtelenül vigyorog barátjára. Ha már sajátja nem lehet, a barátai gyerekein éli ki magát. Idő közben a pincérnek leadják rendelésüket, akire Médi vet is egy elmélyült pillantást.
- Legalább az egyikőtöknek bejött az élet. Milyen viszonyban vannak? Még megváltoztathatod a gondolkodását... - Médi ötletei nagyon jók tudnak lenni, ha mások szerelmi életének megbuherálásról van szó. Hátradől, lábait keresztbe rakja, haját igazítja a válla mögött. - Mesélj, most, hogy nincs asszony, hogyan tovább? Mennyire akadt ki a család? Az biztos, hogy az enyém máglyán égetett volna el, ha el merek szökni az esküvőmről. - Kezdi felvezetni, amiről ma ki akarja faggatni Bercit. A múltkori Benivel való beszélgetés után muszáj megtudnia, össze szabad-e boronálnia a két barátját.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Bánffy Albert Tamás
Egyetemi hallgató, Világalkotó, Végzett Diák


Berci | zsiráf
offline
RPG hsz: 103
Összes hsz: 191
Írta: 2024. május 23. 21:16 | Link

Médi


- Na és mikor is szülsz? - kérdezi meg pimaszul vigyorodva el, még a szemöldökét is megemeli, miközben helyet foglal. - Csini amúgy a ruhád. Ki tervezte? - érdeklődik már komolyabban, és az itallapról is választ, mielőtt arról kezdene mesélni, hogy a Kelemen-Révay ikrek még szerinte is meglehetősen édesek, ami tőle azért nagy szó tud lenni.
- Igen, Amália meg Aurél, és már másfél évesek. Úgy nőnek, mint a bolondgomba, amikor utoljára láttam őket, még az is nagy dolog volt, hogy gügyögtek és egyedül fordultak hasra, most meg már egész szavakat tudnak - részletezi meglehetően lelkesen, még el is mosolyodik kicsit. - Nincs fotóm, de mindkettő szőke meg kékszemű, és biztos, hogy örökölte valamennyit az anyjuk vélavéréből. A nagyobbik, Anna is szívtipró lesz egyszer, nem is olyan sokára. Kiköpött anyja - jelenti ki. Az egyáltalán nem biztos, hogy Médinek ez eleget mond ahhoz, hogy el is tudja képzelni a gyerekeket, hiszen nem kötelező érvényű dolog, hogy ismeri is Franciskáékat, bármilyen kicsi is Bogolyfalva, ám Bercinek ez eszébe se jut, és ha még meg is fordulna a fejében, minden ilyennel úgy van, hogy akit érdekel, kérdez úgyis. Ő nem magyaráz feleslegesen családfákat.
- Áh, azért még nem vettek meg kilóra, ne éld bele magad - közli legyintve, aztán int a pincérnek végre, amint felbukkan egy a terasz túlsó végében.
- Jaj, nem akarnám. Dorka szerencsés volt és ő fogta ki Constit, ha jól emlékszem, Balin találkoztak vagy hol, aztán tudod, ilyen szerelem második látásra, harmadik beszélgetésre, családfanézegetés közepette. Kicsit idősebb, mármint na... huszonkilenc-harminc, és korábban volt már valakije, de a húgomat még sose láttam ilyen boldognak, szóval... - meséli, széttárva a kezét a végén. Ő ebbe nem szeretne belekotnyeleskedni véletlen sem, elvégre a húgát amúgy is imádja, majdnem annyira, mint saját magát. Az odaérkező pincértől egy limonádét kér egyelőre csak, majd ismét tenyerébe támasztja az állát és folytatja, ahol abbahagyták egy pillanatra. - Biztos, hogy sokkal rosszabb lett volna, ha nem akkor kerül sor Dorka esküvőjére is, de azért a gróf úr kapott egy kis agyérgörcsöt, apámmal egyetemben. Én megüzentem Vanyától, hogy köszönöm. Remélem, nem gondolja meg magát, egész szépen elsimították többnyire a dolgokat, nincs örök harag, és ha a kislány nem vigyáz, a végén neki találnak valakit az ifjabb családtagok közül. Ami engem illet, egyelőre fel sem merült egy harmadik, és nem bánnám, ha így maradna, az az igazság.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 226
Összes hsz: 245
Írta: 2024. május 24. 20:30 | Link

Gitta

- Komolyan? Milyen érdekes - meglepetten hallgattam ezt a kis történetet a jázmin teáról, mert bár ismertem a gyógynövényeket , erről a különleges fajtáról most hallottam először. Nem tagadás, elkacérkodtam a gondolattal, hogy mégis meg kellene kóstolnom, de végül inkább mégis csak a jól bevált erdei gyümölcsös mellett tettem le a voksomat. Az volt az egyik kedvencem a barackos után.
- Nem tudom, elég nehéz eset, tudod nincs a közelében egy apafigura, aki hatna rá, de remélem én is - ezzel le is zártam az öcsémmel kapcsolatos témát, mert nem szívesen akartam fárasztani Gittát és mélyebben is beavatni a dolgokba. Már így is volt egy-két barátom, akiknek meséltem róla, Doriánt egyszer még egy kisebb balhéba is sikerült belerángatnom miatta, ugyanez nem szeretném, ha Gittával is megesne. Addig jó, míg nem tud róla sokat.
- Köszönöm! - a tea gőzölögve kerül elém, így a kanalat megfogva egy picit elkezdem kevergetni, s úgy figyelek Gittára. - Komolyan? És hogyhogy váltott, nem bánta meg? - persze, hogy kíváncsi lettem, hisz mégis csak egy amolyan sorstársról van szó, aki szintén gyógyítónak készült. - Nekem ez gyerekkori álmom, nem hiszem, hogy más hivatásban el tudnám képzelni magam - jegyeztem meg csak úgy mellékesen, mert tényleg az volt az álmom, hogy egy napon majd a SÜVEG-nél legyek mentőorvos. Azóta persze egész más területek is elkezdtek érdekelni, és az Ispotály is egyre közelebb áll a szívemhez. - Nem semmi, akkor mondhatni több lábon is élsz. Egyébként sosem akartál főállásban a színházban dolgozni? Már csak azért kérdezem, mert gondolom, hogy nehéz összeegyeztetni az előkészítős feladatokkal - a kavargatással közben leálltam, és bele is kortyoltam a teába. Forró volt még kicsit, de nagyon jól érződött az erdei gyümölcsös ízvilág.
- Igen, az Earl Grey nekem is az egyik kedvencem - mosolyodom el és újra kortyolok a teából. - Hm, mit szólsz amúgy ahhoz, hogy új tanácstagokkal bővült a falu? Az egyiküket még ismerem is, tök helyes és rendes pasi. A többiekről viszont nem sokat tudok.
Utoljára módosította:Salamon Gréta, 2024. május 24. 20:31 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lónyay R. Hargita
Bogolyfalvi lakos, Illúziómágus, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Gitta | Dzsidzsi
offline
RPG hsz: 180
Összes hsz: 208
Írta: 2024. május 24. 22:05 | Link

Gréta


Bólogat válaszul a kérdésére. Ez a jázmin igazán különleges önmagában is, nem csak nekem, viszont ha már erdei gyümölcsöset kér, azt készítek neki. Figyelmesen hallgatom, mit mesél az öccséről, de nem tudok nagyon mit hozzászólni, csak szerencsésnek érzem magunkat az öcsémmel, hogy nekünk mindig ott voltak a szüleink minden helyzetben, ilyesmi fel sem merült, mint amit Gréta éppen emleget.
- Sajnálom - válaszolom végül, ennél többet nem nagyon tudok mit mondani, tenni meg egyébként sem. Leforrázom a teát közben, majd elé tolom a csészét, folytatva a beszélgetést, kellemesebb témákkal szerencsére.
- Hosszú történet, de szeret tanítani és remekül is csinálja - felelem, elvégre nem az én dolgom elmesélni, mibe is volt képes beleszólni éppenséggel Esther nagyanyja, akit soha nem kedveltem egy kicsit sem éppen ezért, gyakorlatilag csak elviselem, mert muszáj, mert a szüleim megélhetése is tőle függ. A fejemet ingatom arra, hogy Gréta nem is tudna elképzelni magának egyebet, közben meg belekortyolok a teámba. Valahogy így vagyok én is a tánccal, bár tudom, hogy az nem egy életre szóló karrier, ezért a tanításban látom az út végét.
- Nem igazán. A tánc volt az álmom, de a napjaim meg vannak számlálva, ahogy mindenkinek. Ez egy ilyen pálya. - Ez nem jelenti, hogy ne akarnám addig húzni, ameddig lehet, de ha másért nem is, akkor azért fogom abbahagyni az elkövetkező években, mert szeretnék anyuka lenni. Szeretném azt a kislányt, akiről beszéltünk Szalamantonban, és talán még testvért is neki, bár ennyire még nem kellene előre szaladnom, tudom. Belemosolygok azért a teámba a gondolaton, és csak ezután rázom meg a fejem.
- Igazából az előkészítő az, ahol hosszútávon látom magam, mert balettra tanítom a gyerekeket - válaszolom. Na meg itt, de ez más kérdés. Ez akkor lesz az igazi, ha egyszer majd a miénk lesz a hely. A tanácsról viszont nem is hallottam eddig még, ennyire sosem ástam bele magam ilyesmibe, ezért kérdőn emelem meg a szemöldököm. - Nem is hallottam. Mi változott? Csak azt tudom, hogy Adam az új polgármester. - Ráadásul ezt is csak azért, mert Máté a lakótársa. Szóval igazán nem vagyok képben.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Salamon Gréta
Egyetemi hallgatóoffline
RPG hsz: 226
Összes hsz: 245
Írta: Tegnap, 09:45 | Link

Gitta

- Végül is, ha szeret tanítani, az a fontos - mosolyodom el, valahol legbelül mindenki érzi, hogy mi igazán a hivatása. Néha tévutakra tévedünk, sokszor rossz döntéseket hozunk, de előbb vagy utóbb úgyis megtaláljuk a helyünket, gondolom ez történt meg Estherrel is. - Áh tudom, hogy mire gondolsz - bólintok egyetértően, mert akárcsak egy profi sportoló esetén, úgy a táncban sem lehet valaki élete végéig a csúcson. - Hm, ez tulajdonképp közel is áll ahhoz, amit szeretsz csinálni - biccentek, majd megint csak kortyolok a teámból, nem hagyom kihűlni, mert így melegen a legjobb. - Tényleg nem? Akkor mondom is. Néhány hete jelent meg az új polgármester szórólapjain, hogy szüksége lenne tanácstagokra. Az oktatásért felelős Bánki Barnabás lett, ha jól emlékszem, övé a pizzéria vagy volt, most nem tudom pontosan. Az idegenforgalomért felelős Bontovich Miksa, őt talán biztos ismered a suliból, eridonos volt anno, magas, sportos srác. Az egészégügyért felelős pedig Mérey Jácint lett, őt az Ispotályból ismerem, nagyon rendes pasi és imádja a gyerekeket, szerintem jó kezekben lesz ez a rész. A többiekről sajnos semmit nem tudok - megvonom a vállaimat, és csak remélem, hogy majd a művelődési házban személyesen is tartanak egy rövid kis bemutatkozást, hogy a lakók jobban megismerjék őket. - Na de mesélj, milyen az új polgármester? Mennyire ismered? Én csak hallottam ezt-azt, de nyilván mindig pletykálnak és ilyenekre sosem alapozok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lónyay R. Hargita
Bogolyfalvi lakos, Illúziómágus, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Gitta | Dzsidzsi
offline
RPG hsz: 180
Összes hsz: 208
Írta: Tegnap, 11:07 | Link

Gréta


- Így van. Már vagy tízéves korom óta azt tervezem, hogy ha egyszer abbahagyom a táncolást, akkor tanítani szeretném gyerekeknek, és erre most lehetőségem is van az előkészítőben - válaszolom mosolyogva. Én teljesen elégedett vagyok ezzel így. Nem is csak közel áll a tánchoz, hanem mondhatni egy következő szintje, ahol a következő generációknak átadhatom a zene és a mozgás eme kombinációjának a szeretetét. A tanácsot hozza fel aztán, amivel bevallom, nem igazán vagyok képben. Adamet is csak futólag ismerem, Máténak köszönhetően, véletlenül sem a hivatalból. Érdeklődve hallgatom a felsorolást.
- Ó, Barnabás az előkészítő igazgatója, őt van szerencsém ismerni, meg Miksát is tudom, kicsoda, atlétikát tart az előkészítőben, azt hiszem. Ha jól emlékszem. És Jácint is? Az előkészítőben dolgozók fele jelentkezett ezek szerint a tanácsba, mert ha ez az a Jácint, akire gondolok, akkor ő meg az ügyeletes gyógyító ugyanott. Nem ismerem különösebben egyiküket sem, mert csak egy napot vagyok bent... - Ráadásul abban az egy napban is vagy a gyerekek foglalnak le, vagy Máté, ha éppen egyszerre van szabad percünk, a másik felét meg Estherrel, szóval nem nagyon barátkoztam össze mélyebben a többiekkel még egyelőre. Viszont amennyire ismerem őket - viszonylag felületesen -, egy szavam se lehet senkire. Belekortyolok a teámba, majd megrázom a fejem. - Nem ismerem különösebben. Máté lakótársa, szóval párszor összefutottam már vele, de nem tudom. Kedves ember - válaszolom a kérdésre, ennél többet nem igazán tudok még mit mondani róla. Azért ha a Holdfény utca 7-ben vagyok, nem éppen Adam az, akire figyelni szoktam, ami szerintem teljességgel érthető is. - Azért kíváncsi lennék, kik kerültek még be a tanácsba, meg milyen változásokat hoz majd egyáltalán az új polgármester. Az ispotály amúgy hogy tetszik? Ott tervezel dolgozni? Szoktam néha önkénteskedni a gyerekosztályon ünnepek környékén... az olyankor lehangoló tud lenni, de Seth elvitt minket az első illúziómágiával töltött évben Karácsonykor, és azóta is visszajárok néha.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Felagund-Radetzky Médi
Egyetemi hallgató, Világalkotó, Végzett Diák


hercegnő
offline
RPG hsz: 203
Összes hsz: 430
Írta: Tegnap, 21:10 | Link

Berci
megjelenés


- Holnapután - még a hasára is simít, mintha kilenc hónapos kismama lenne. Néhányan tényleg csupán a termékenységére kíváncsiak. Nem csoda, az aranyvér fenntartása igencsak fontos köreikben.
- Másfél?! Szent Merlin - hüledezik látványosan. Az utóbbi másfél év elég zavarosan telt, így nem csoda, hogy Médi teljesen lemaradt erről az információról. Kép helyett leírást kap, de az is több, mint a semmi.
- Szomorú vagyok Albert. Sőt mi több! Csalódott! - csattan fel drámai túlzással, fejét ingatva, mint a nénik, akik mindenkinél jobban tudnak mindent.
- Igazi szerelmi történetük van? Bezzeg nekünk maradtak a kötelező esküvők. Kinek ez, kinek Bali - ugyan nevet a helyzeten, megélni cseppet sem vicces. Bercivel mindketten megszenvedték az elején kötelezettségeik terhét. - Szerintem az anyám is szerelmes, újabban kenyérre lehet kenni - osztja meg otthoni információit a szerelem kapcsán. Ha valakitől, akkor Isabelle-től aztán nem sajnálja.
Idő közben kiérkezett kávéját kevergetve Bercit hallgatja a meghiúsult esküvővel kapcsolatban. Nem ismerte a menyasszonyt, de annak valamilyen szinten örül, hogy barátja nem kényszerült bele a házasságba vele.
- Tehát jelenleg nincs következő lépés - összegzi végül. - Nem akarsz most a valódi kapcsolatokra fókuszálni? Mi van Teddyvel? Vagy Benivel? - és végre rátér a lényegre, amiről szeretné kifaggatni. - Lesz olyan időszak, amikor egy emberrel is beéred amúgy? Tudod másnak egy sem jut, nem minden ujjára más...

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 27 ... 35 36 [37] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed