29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély

Oldalak: « 1 2 [3] 4 5 ... 15 16 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 21. 22:59 | Link

Asztrológia óra


Alighogy visszatért a suliba, beleveti magát a munkába, mintsem, hogy túl sokat kelljen gondolkoznia. Csendesebb napokat is megélt már, de volt sokkal elfoglaltabb is, azonban most nem akadt más, amivel lefoglalja idejét teljesen, ismét a munka ad kapaszkodót a túléléshez. Vissza a régi kerékvágásba, hiszen ezzel a világ körüli úttal is felérő turné a lányával, jócskán tartogatott meglepetéseket, idegeskedni valót, és egyéb kellemetlen nyalánkságokat. Zoltánunk kikerült a komfortzónájából, de most végre, ez az ismerős, sőt biztonságos talaj a lába alatt, új reményeket és lendületet ad neki. Tőle szokatlan módon, vidoran baktat a folyosón, hóna alatt a szokásos paksaméta, horoszkópok, jegyzetek, táblázatok, aminek a felére sem lesz szüksége, de azért jó, ha nehezéknek nála van, hátha egy cunami idetalál, akkor viszont jól jön a többletsúly. Horoszkópelemzős órát fog tartani, ami nem lesz egyszerű feladat, mégpedig azért, mert le kell butítania annyira a lényeget, hogy megértsék, hiszen ez lesz az első ilyen, legalábbis úgy gondolja. Egyelőre biztos benne, hogy meg tudja csinálni, nem olyan borzasztó, kiértékelni egy születési képletet. Sőt, aki képes lesz valamit alkotni a témában az órán, annak még az év végi jegyét is felkanyarítja eggyel-kettővel, de ez titok, majd csak a foglalkozás végén árulja el. Nem is jár automatikusan, csak annak, aki szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy dolgozik. A tanerő semmit nem ad ingyen, még a szúrós pillantásokat sem, bár azokért nem kell sokat gürcölni. Ahogy a teremhez ér, feltépi az ajtót, és reméli, hogy már csendesen és tudásra éhesen várják a nebulók, ugyanis ő azt szereti.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sebastian Jared Selwyn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 763
Összes hsz: 3237
Írta: 2016. október 22. 14:56 | Link

Legilimencia
Haladó óra

Hümmögött egy párat a vallomás kapcsán, hogy Viktor nem igazán foglalkozott a tananyag bizonyos részeivel. Lehet, hogy Seth-nek tényleg igaza volt, mikor felhívta rá a figyelmét, hogy valószínűleg túl magasak lehetnek majd az elvárásai másokkal szemben, mert bizony most máris letolta volna legszívesebben újdonsült tanítványát, de végül inkább csöndben maradt. Végül is ha behozza a lemaradást, akkor oké.
Feladatot is adott aztán a másiknak, hiszen fontos volt, hogy az okklumenciáját a kellő szintre növelje, és lehetőleg tartós használat során se gyengüljön a védelme. Csak akkor pillantott fel a papírjaiból ismét, mikor érzékelte, hogy a másik mozdul, és döbbenten pislogott párat, mielőtt elnevette magát.
- Te most komolyan jelentkeztél? - csóválta meg a fejét, de azért közben felírta az infót, amit Viktor adott. Akkor keddenként nem fogja keresni őt egyáltalán, mert felesleges lenne fáradni vele.
Nem sokkal később pedig már a következő napirendi pontnál jártak.
- Szándékosan biztos nem - felelte aztán. Persze, hogy nem hitte, hogy Viktor bántaná az állatokat, ha úgy lenne, akkor akár barát, akár nem, elküldte volna az órájáról, mert afféle ember kezébe nem való a legilimencia tudás. - Viszont az elégtelen próbálkozások, mint nyilván tudod, fejfájást okoznak, ezért szeretnék megbizonyosodni előbb róla, hogy minden rendben lesz - fejtette ki az álláspontját.
Le is rakta a pennát, ujjait lazán összefonva fektette karját az asztalra és szembenézett a másikkal. Figyelte, hogy Viktor hogyan fog neki a varázslásnak, és bár ezen a szinten már hibának számít, hogyha szemkontaktus is kell, nem szakította félbe a próbálkozást.
Összességében Viktor nem volt ügyetlen, fájdalmat sem okozott, de ettől függetlenül is volt mit gyakorolnia, nem is keveset. Sebby védelmén természetesen nem juthatott át, úgyhogy egy pár pillanat elemzés után az ifjú tanerő szépen kipenderítette őt még a falak mellől is, visszafordítva a folyamatot, de mielőtt ismét betörhetett volna Viktor fejébe, hagyta elszállni az egészet.
- Jól van, engedélyezem az állatokon végezhető legilimenciát - összegezte végül a véleményét, és a biztonság kedvéért ezt is feljegyezte magának. - Van mit gyakorolni ezen a téren is, de előbb az okklumenciára helyezz nagyobb hangsúlyt. Van valami kérdés? - pillantott fel ismét a papírjaiból. Tulajdonképpen ha a másiknak nem voltak további igényei ezzel az órával kapcsolatban, akkor a maga részéről el is mondott már mindent, amit akart.
Utoljára módosította:Sebastian Jared Selwyn, 2016. október 23. 12:35 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Choi Min Jong
Tanár, Mestertanonc Tanár, Könyvtáros, Bogolyfalvi lakos, Boltos, Végzett Diák


damfír - életművész
offline
RPG hsz: 413
Összes hsz: 5000
Írta: 2016. október 22. 19:13 | Link

Nem tudom miért, de végül győzött a kíváncsiság és felvettem az asztrológiát. Ennek ellenére tartok az órától, meg az esetleges következményeitől, de bízom benne, hogy "felnőtt" vagyok és tudok "reálisan" gondolkodni majd. Elvégre ez csak egy óra, és nem kell komolyan vennem semmit sem, amit mondanak. Így akár még élvezetes is lehet. Persze csak addig, amíg nem hibáznak rá valamire tök véletlenül, mert akkor biztos el fog majd valamiféle pánik.
Megrázom a fejem és határozottságot erőltetek magamra, miközben próbálom félrehessegetni a rossz emlékeimet. Itt minden szép és jó, és úgy is marad - ezt hajtogatom magamban, mint valami mantrát. Belépek, de mivel sehol senki elbizonytalanodom. Ellenőrzöm, hogy jó helyen járok-e és amikor meggyőződöm, hogy igen, akkor félve de beljebb lépek. Mennyire jó jel, hogy egyedül vagyok? Nem túl biztató, de talán tudok 5 percet várni.
Leülök valahol messze a tanár várható helyétől és összehúzom magam picire. Kivételesen jó, hogy nem vagyok magas. A taláromat összehúzom magamon, a kapucni részt a fejemre húzom, így várok, amíg megérkeznek (remélhetőleg) a többiek, majd a tanár is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

You only realize how much you know someone when they disappear.
Kornai Viktória
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 22. 19:24 | Link

Asztrológia óra

Az évnyitó után nagy boldogan vetette bele magát a tanulásba. A legtöbb dolog tetszett neki, hisz mind újdonság volt. De az összes óra közül kimagaslott az asztrológia - a tudomány, ami mindig is érdekelte. Izgatottan indult el a tanóra helyszínére, már nagyon várta. Bár látta párszor leendő tanárát, hallott is róla történeteket, de személyesen is meg akarta tapasztalni a Várkonyi-jelenséget.
Mikor eljött az idő, izgatottan lépett be a terembe. Csak egy talár alá bújó tanulót látott, de tovább ment mellette. Viszonylag elől foglalt helyet és készítette elő a szerinte hasznos felszerelést. Majd kiderül, mire lesz szüksége, addig pedig kénytelen lesz ezekkel beérni.
A percek csigalassúsággal teltek, már ujjait tördelve várta, mikor veszi végre kezdetét az óra. Maga elé meredve várt, már épp gondolataiba merült, mikor kinyílt végre az ajtó. A tanár lendületesen lépett be, mire Viktória kicsit összerezzent. Érdeklődve fordult az asztrológus felé, közben nem tudta elrejteni mosolyát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Széplaki Alíz
Bogolyfalvi lakos, Jövendőmondó, Végzett Diák


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 527
Összes hsz: 2252
Írta: 2016. október 22. 23:01 | Link

Asztrológia óra

Igyekeztem mindenhova pontosan vagy akár idő előtt megérkezni, mert utáltam a késést, úgyhogy most is igyekeztem úgy elkészülni, hogy még az óra előtt legalább tíz perccel odaérjek. Reméltem, hogy az eddig tanultaknak hasznát veszem majd a későbbiek folyamán, bár nem volt semmi kétségem afelől, akár a gyakorlatba is beültethetem majd az elsajátított ismereteket. Az utóbbi időben elég sok minden történt velem, ráadásul a furcsa és bizarr álmaim is sokszor előjöttek éjszakánként, úgyhogy egy ideje nem tudtam nyugodtan aludni. Szerencsére mindez kevésbé látszott meg rajtam, órák után ugyanis mindig leheveredtem kicsit, hogy legalább délutánonként ki tudjam magam valamennyire pihenni. Ez persze nem mindig sikerült, de az is sokat számított, hogy legalább kikapcsoltam egy kicsit és nem mindenféle őrült dolgon járt az eszem, például amik az álmaimban megjelentek. Már nagyon vártam az asztrológia órát, mert mindig is érdekelt a horoszkóp és a vele kapcsolatos dolgok, úgyhogy izgatottan indultam el a tanterem irányába.
- Sziasztok! - köszöntem a bent lévő diákoknak, akik közül szinte senkit sem ismertem, de nem jöttem zavarba, tovább baktattam addig a padig, ami számomra szimpatikus volt középtájt, majd helyet foglaltam a széken. Elkezdtem lelkesen kipakolni a cuccaimat és elrendezgettem őket, amíg a tanárra vártam. A teremben csend uralkodott, még a légy zümmögését is hallani lehetett, ez pedig nem volt szokványos számomra, mert általában órák előtt nagy zsivajjal telt el az az időszak, amíg a tanár meg nem érkezett. Amíg várakoztam, addig elővettem egy üres lapot és elkezdtem rajzolgatni rá, ezzel töltöttem el az üres perceket és reménykedtem, hogy a tanár pontosan fog érkezni, ami így is történt. Rögvest félretettem a papírt, amire rajzoltam és minden figyelmemet a tanárra összpontosítottam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 23. 12:25 | Link

Asztrológia óra


Szokás szerint pontosan érkezik, percre, másodpercre. Hozzá órát lehet igazítani, de tekintve, hogy mindig neki van igaza, félő, hogy a Nap is hozzáigazítja égi járását. Szemeit végigvezeti az egybegyűlteken. Nincs sok érdeklődő, de annál értékesebb a tudás, minél kevesebben birtokolják azt. Akinek kijár ez a kiváltság, az megjelent ma itt, többekre nincs is szükség. Olyan ez a gyakorlati óra, hogy a túl nagy létszám, csak hátráltatná az ügyesebbjét, a kevésbé okosak meg úgyis feladják, így nincs is értelme nekik belekezdeni. Vagyis elégedett a látvánnyal, és eme eszmefuttatás, ami pár másodperc alatt suhant át az elméjén, csak jobban kifényesítette az egoját. Irományait lecsapja az asztal sarkára, aztán már nem is fordít figyelmet azokra, inkább a messze távolban gubóckodó levitásra összpontosít. Olyan illúziót gerjeszt, mintha a teremben 40 fok volna, hátha a fázós istenadta levedli a talárját, vagy legalább a kapucnit. Ebben az állapotban eltelik pár perc, míg megtartja az illúziót, aztán máris hozzáfog a magyarázathoz, nem hagyva ocsúdni, sem tunyulni a többieket.
- Mindenki előtt egy horoszkóp ábra fekszik hamarosan. Mindenkié más, mert amit én bemutatok az enyémen, az maguk utánam fogják csinálni. Próbáljanak elvonatkoztatni a krikszkrakszoktól, aminek most még látják, helyette lássanak meséket, isteneket, ami éppen tetszik. Nem lesz nehéz, nincs rossz válasz, csak ha nem mondanak semmit. Engedjék szabadjára a képzeletüket, ennyi a titok. - Lassú séta közben osztja ki a lapokat, mindenkinek kettőt. Az egyik a bemutatóhoroszkóp, a másik a megfejtendő. A megfejtendő ábrán az asc. rövidítés mutatja az aszcendenst, hogy az milyen jegyben áll, a Nap helyzete pedig a napjegyet, így a tanulóknak máris van két jellemvonás, amit kifejthetnek. Hogy legyen előttük minta, hogyan kell, Zoltánunk újra magyarázni kezd.
- Amint látják, az én ábrámon a születettnek Nyilas az aszcendense és Szűz a napjegye. Vagyis az aszcendense szerint, a külvilág egy állandóan tevékeny embernek látja, aki lelkesíti a többieket, belekezd új dolgokba, nemes célok lebegnek a szeme előtt, ő viszi a zászlót és az első sorban menetel. Ami ennek a hátterében áll, az egy kisebbrendűségi érzés, amit így kompenzál. Úgy érzi, hogy szolgálnia kell, dolgoznia másokért, amit lelkiismeretesen és precízen meg is tesz. Magának szinte semmit nem vesz el, bőkezűen ad, itt nem csak anyagi javakra kell gondolni! A feladat, a saját ábrátokon ugyanezeket meghatározni! Használjátok a segédleteket, és ha kérdés van, vagy készen vagytok, szóljatok! - Némaságba burkolózik, csak a pergamenek suhogását hallgatja, ha jelentkező van, akkor megadja a szót.

Példahoroszkóp
Utoljára módosította:Várkonyi Zoltán, 2017. augusztus 8. 23:29 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Vér Lanetta
INAKTÍV


Tancinéni
offline
RPG hsz: 278
Összes hsz: 2226
Írta: 2016. október 23. 20:04 | Link

Asztrológia óra


Elkésett. Ismételten. Futva tette meg a szobájától a tanteremig húzódó távot, ezzel még inkább lerövidítve az út idejét, mégsem volt képes időben betoppanni. Átkozta magát, az eget, a földet, mindent és mindenkit, legfőképp pedig azt, hogy éppen olyankor kellett késnie, amikor egy olyan órára volt hivatalos, amit egy harapós tanár tartott.
Az ajtóban megállt, megigazította talárját és az ügyetlen kontyból kicsúszott tincseket is megkísérelte visszafésülni ujjaival az eredeti helyükre, de azok minduntalan visszacsúsztak arca mellé, kinevetve őt. A hajgumi, melyet pálcája hiányában volt kénytelen használni rakoncátlan frizuráján, igazán hanyag munkát végzett, olyan vékony volt és merev, hogy csak alig-alig tudta megzabolázni a vad, tajtékzó arany szálakat.
Amikor végzett mindennel, csendesen lenyomta a kilincset és bekukucskált, hátha volt akkora szerencséje, hogy Várkonyi is késsen egy keveset és még épp ne legyen benn, de hiába volt akkora a reménye, a férfi háta volt az első, amit megpillantott odabenn. Elkezdték a munkát, többet késett, mint gondolta volna. Összeszorította ajkait és belibbent a résen, olyan némán, hogy még maga a tanerő sem hallhatta meg. Gyorsan lekapott egy horoszkóp ábrát a nagy kupac tetejéről, amit a tanári asztalon talált és elkezdte tanulmányozni. Szelektív hallásának és késésének hála csupán az utolsó néhány mondatát tudta elcsípni az Tanár úrnak, de mivel ez épp a feladat összegzése volt így nem jelentett neki különösebb problémát felfognia, hogy mit is kellene tennie.
-  1977. Február 11.,  11 óra 47 perc, Debrecen. Az aszcendens az Ikrek csillagjegynél van ami azt mutatja meg, hogy hogyan látják az egyént a kívülállok, a nap jegye pedig a Vízöntőnél van, ami arra utal, hogy ő hogyan éli meg önmagát. Mindkét esetben a jellemzésnél az adott csillagjegyeket kell nézni, ergó az ebben az időben születetteket egy érdeklődő, kíváncsi teremtésnek látják társaik, akik mindenbe beleütik az orrukat, ráadásul rendetlenek, szeleburdiak és hanyagok is. Akiknek lételemük a fecsegés azonban titkok megtartásában tehetségük nem mutatkozik meg különösképp, de kiváló a nyelvérzékük, jól kommunikálnak és remek szervezőknek bizonyulnak, ha épp nem sikerül túlvállalniuk magukat. Mindezen viselkedés hátterében az a tény áll, hogy örök fiatalok lélekben és ezért nem képesek megtűrni semmiféle uralmat, nem szeretik elkötelezni magukat, illetve utálják a szabályokat, megállapodásokat. Robbanékonyságuk és a viselkedésükben megfigyelt hirtelen fordulatok meghatározzák életüket. Úgy érzik folyamatosan új utakra van szükségük. Tehát míg a Bak karrierista, - itt egy pillanatra kimérten, ajka sarkában egy halvány de mindentudó mosollyal Várkonyira néz, mielőtt folytatná visszatéve helyére az ábrát - a Nyilas pedig idealista, addig a Vízöntő anarchista. - fejezte be mondókáját.
- Elnézését szeretném kérni, amiért késtem - Ellépett az asztaltól, zavartan szoknyájába törölve izzadó kezecskéit, még mindig ideges volt a feje felett lebegő leszidás ígérete miatt - Én épp időben ideértem volna, de egy diáktársam rosszul lett a folyosón és el kellett kísérnem a gyengélkedőre, nehogy út közben valamiféle baja essen szegénynek. - azok a hatalmas, ártatlanul csillogó kék szemek és lefelé kunkorodó ajkak mind egyként kiabálták Lanetta ártatlanságát és könyörögtek az ifjú főnix bűnének elnézéséért.
Utoljára módosította:Vér Lanetta, 2016. október 23. 20:11 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

|Vér-Kasza|csillagőrző| ExKanadai|Feleség ❤
Széplaki Alíz
Bogolyfalvi lakos, Jövendőmondó, Végzett Diák


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 527
Összes hsz: 2252
Írta: 2016. október 23. 20:37 | Link

Asztrológia óra

Megnéztem a saját ábrámat, majd kis tanulmányozás után jelentkeztem és elmondtam a mondani valómat:
- Az aszcendens a nyilasba esik. A nyilas vidám, boldog természettel rendelkezik, tele van energiával, jó a humora, széles látókörű, emellett szereti a függetlenséget. Nagyon barátságos természet, ezért könnyen köt mély barátságokat. Ami a szívén, az a száján, ezáltal könnyen kifejezi a tetszését és a nem tetszését. Nagyon őszinte ember, viszont sajnos nincs időérzéke, ezért sokszor elkésik mindenhonnan. Az a felelősség, ami nagyon ráhárul nem igazán tetszik neki, így igyekszik minél gyorsabban megszabadulni tőle. Sokra értékeli a partnerkapcsolatot, de ebben is igyekszik függetlennek maradni. A házasságban remek ötleteivel segíti férje vállalkozását, azonban sosem mártja magát bele a társa üzleti kapcsolataiba. A nyilas házias, családcentrikus társ, egyáltalán nem féltékeny típus. Ami nem tetszik neki, azt nyíltan közli a partnerével, valamint nagy igénye van a társas kapcsolatokra. A nyilas férfi nem igazán alkalmas gyereknevelésre, mert szereti a függetlenséget és utál otthon ülni.
- A kos jegyről is sokat tudnék mesélni, itt ugye a napjegy a kosra esik. Az egyik ilyen ismerősöm nagyon lobbanékony természetű, számára fontos az elismerés és az, hogy bátornak gondolja a környezete. A kudarc mindig csak megerősíti, sosem töri le, hanem mindig az új célért harcol. Mindig csak rohan, sosem képes megkülönböztetni a lényeges dolgokat a lényegtelenektől. Hatalmas mozgásigénye van, ezért belőlük válnak a legjobb sportolók. A házasságban az irányító típust tölti be, ezért olyan társ való neki, aki kompromisszum képes és elfogadja ezt. Nagyon rendszertő, de nem igazán házias, nem őriz meg dolgokat feleslegesen,  a praktikusságra törekszik. - fejeztem be a mondandómat.

Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. október 23. 20:49 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 23. 20:54 | Link

Asztrológia óra


Senki nem mondhatja rá, hogy a fülén ülne, mégsem veszi észre, ahogy tanársegédje belopózik. El sem tudta volna képzelni, hogy valaki veszi magának a bátorságot arra, hogy késsen, az meg, hogy ez pont a tanársegédje lesz, álmában sem gondolta volna. Az ajtó halk kattanását betudja egy kintről érkező fura zajnak, a surrogást, az amúgy is zörgő pergameneknek, bár egy elsuhanó fehér lap, ami épp elhagyja az asztalát, gyanút kelthetett volna benne. Túl magabiztos az öregfiú, meg van róla győződve, hogy nem érheti meglepetés. Pedig az a helyzet, hogy ő sem látott még mindent, de valóban az ügy, túlmegy minden határon. Várkonyi ugyan felnéz a papírjaiból, de igazából nincs mit néznie. Mindenki rendben dolgozik, verejtékek csillognak a homlokokon, és ez elégedettséggel tölti el. Mindaddig ebben az idilli hangulatban leledzik, míg tanársegédje hangja fel nem csendül, valahol a teremben. Mikor jött be? Óra elején még biztosan nem volt itt - gondolja. Még meg is jegyezte magában, hogy majd szóváteszi neki a mulasztást, ami újabb büntetést von maga után. Az az igazság, hogy a lány, egyik büntetőmunkából a másikba esik, kipihenni sincs ideje magát, amikor épp nem szorul valami miatt. Lassan már mindketten megszokják a helyzetet. Várkonyi kénytelen a kreativitását újra és újra kiélni a büntik kitalálásában, Lanetta pedig kétségbeesetten igyekszik szabadulni, nem sok sikerrel. Szóhoz sem jut, pedig nyitná a száját, hogy irtózatosan leteremtse a főnixet, ahogy szokta, ám a vörös mondandója belefagyasztja a szavakat. Szíve annyira meglágyul a hallgatás alatt, hogy szinte elfolyik, bár ez kívülről nem látszik, de szemei csillogása azért valamit elárul. Nem olyan kemények a vonásai sem, mint máskor, amikor a lányra néz. Végighallgatja szótlanul, a bocsánatkérést is, aztán közelebb lép a segédhez.
- Khm... A lényeg, hogy megérkezett végre, vigye magával az ábrát, még szüksége lehet rá. - Hátranyúl az asztalához, elveszi a papírt, amit az előbb Lanetta visszarakott, és odanyújtja. Másik kezével a zsebében kotorászik, végül előhúzza azt a pálcát, amit a Konyhában vett el Vér kisasszonytól, azt is átnyújtja.
- Itt a pálcája, megdolgozott érte. Menjen és üljön le valahova! Nagyon ügyes volt. - Merlin szőrzetére...megdicsér valakit? Erre még nem volt példa, ez bekerül a Bagolykő történelmébe. Soha vissza nem térő alkalom, nem fog ilyen előfordulni a következő évezredben biztosan. Arca újra rezzenéstelen, ahogy a csapat felé fordul.
- Így kell maguknak is megoldani a feladatot! - Nincs ideje leülni a megrázkódtatás után, elvégre ritka eset az életében, hogy ilyet kelljen kimondania, jó, hogy nem ájult el közben a sokkhatástól. Jelentkezik egy újabb diák, aki szintén hasonló jól elmondja a megoldást. Várkonyi bólogat.
- Látom ráéreztek az ízére. Jól van, remek volt, leülhet! A többiek hogy állnak? - néz a két megmaradt áldozatra.
- Valamelyikük kezdjen bele! Próba, cseresznye. -
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Návay L. Viktor
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 23. 21:02 | LinkKezdem úgy érezni, hogy ha évekkel ezelőtt is Sebby lett volna a tanárom, már rég bejegyzett legilimentor lennék én is, mert valahogy nem tűnik annak a megalkuvó fajtának, akinél lehet húzni az időt vagy kifogásokkal próbálkozni, arról nem is beszélve, hogy már most több feladatot kaptam az első órán, mint eddig együttvéve. Nem is rossz. Ha még ezt is be kell gyömöszölnöm az eddigi feladataim mellé a mindennapokba, akkor esélyem sem lesz ellustulni ezt az évet is, már csak azért sem, mert a sok teendő valahogy egyébként is felpörget. Mindig is tevékenyebb voltam ilyen esetben, mintha kevesebb tennivaló mellett maradt volna időm lógatni a lábam. Eszembe jut azért az is közben, hogy az akadémián is vannak azért óráim, és a keddeket teljes egészében ott töltöm, csak késő este érek vissza az iskolába, már bőven öt után, így fontosnak tartom jelezni, hogy olyankor nem érdemes keresnie. A karom ösztönösen lendül a levegőbe, mielőtt még megszólalnék, majd ahogy visszahúzom, amint ez tudatosul bennem, még én is kuncogással reagálom le a saját mozdulatom.
- Aha, végül is órán vagyok - vakargatom meg a tarkóm körbepillantva. - Az már csak mellékes apróság, hogy én vagyok az egyetlen diák jelen pillanatban - jegyzem meg aztán felkönyökölve a padra, és érdeklődve hallgatom, mit is tervez még mára.
- Igen, tudom és jogos - ismerem el aztán, hogy tulajdonképpen van abban valami, amit mond, bár ettől még mindig nem bántanám a drágaságaimat semmilyen módon sem. Szándékomban is áll megmutatni, hogy azért amit tudok, azt igyekszem jól használni, ha van rá lehetőség vagy éppen szükség, így eszem ágában sincs tiltakozni a feladat ellen, egyébként is ő kérte, ez nem önkényes gondolatolvasás, ami ellen minden porcikám tiltakozna a végsőkig, mint ahogy eddig is tette, és nagyrészt ezért sem vagyok még bejegyezve. A szemkontaktust tulajdonképpen igénylem is, nem feltétlen azért, mert anélkül nem menne, hanem mert mindössze ketten vagyunk, és furán érezném magam, ha a falat bámulnám, meg aztán némi bizonytalanság is társul ehhez, mégiscsak mondtam már, hogy kicsit talán berozsdásodtam az utóbbi időben gyakorlat híján. Ennek ellenére úgy érzem, egész jól megy, még ha látnom nem is sikerül semmit, ezt viszont nem is vártam, így a legkevésbé sem okoz csalódást, de még meglepetést sem, hogy meglehetősen hamar véget ér a gyakorlat. Azt hiszem, tulajdonképpen erre számítottam, nem többre, nem egyébre, és még meg is nyugtat, hogy nem botlottam bele semmibe sem.
- Na? Mit mondasz, használhatom, hogy megtudjam, Őrnagy hol lépett tüskébe és gabalyodott bele egy egész rétre való bogáncsba? - érdeklődöm félmosollyal arcomon, szemöldököm kissé kérdőn felvonva, amint vége a gyakorlatnak, és a válasza hallatán ki is szélesedik nyomban az a félmosoly vigyorrá minősülve át pillanatokon belül.
- Kösz - mondom a lehető legnagyobb lelkesedéssel, ami inkább az arcomon tükröződik, semmint a szavaimban, és egész elégedetten dőlök hátra. Lesz mit gyakorolni, de ez már akkor is jó. Mégse vagyok teljesen reménytelen eset.
- Nem, most nincs - rázom meg a fejem, még mindig vigyorogva, és összehajtogatom a pergamenjeim. - Akkor mára ennyi lenne? Hm, hát ha bármi eszembe jutna mégis, tudom, hol talállak. Jössz az Eridon felé? - érdeklődöm végül, mert ha egy irányba tartunk, és nincs más dolga, meg is várom még, aztán meg szaladhatok intézni megannyi teendőt, azt viszont már most tudom, hogy az estét rászánom a macskáim gondolataira. Úgy érzem, unalmas határozottan nem lesz.
Utoljára módosította:Návay L. Viktor, 2016. október 23. 21:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kornai Viktória
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 24. 20:27 | Link

Asztrológia óra

Hiába foglalkozott korábban egy keveset a horoszkópokkal, hamar rájött, hogy a tudása majdhogynem a nullával egyenlő. Várkonyi példáját figyelmesen hallgatta, közben szorgosan jegyzetelt. Igyekezett leírni minden információt, hogy azokat majd később áttanulmányozhassa.
Saját példáját figyelve eleinte arra koncentrált, nehogy elhatalmasodjon rajta a kétségbeesés. Hirtelenjében túl nagynak érezte a feladatot. Pár perc után sikerült végül összeszednie magát, gyorsan jegyzetelni kezdett. Mikor készen lett és a két másik lány is végzett, beharapta az ajkait, majd jelentkezett.
- Az én példa alanyom 1970. január 15.-én, hajnali 5 óra 24 perckor született Szekszárdon. Az aszcendense a nyilasba esik, így mások társaságkedvelőnek, mozgékony embernek látják. Előfordulhat, hogy egoistának gondolják, esetleg hite nem helyes alapokon fekszik. De az igazság az, hogy mások ítélete egészen addig érdekli, amíg függ tőle a karriere vagy úgy általában a létbiztonsága. Ez azért van, mert hét bolygója is negatív jegy, tehát introvertált, vagyis gyakran megtéveszti az embereket, jobban érzi magát, ha egyedül van. Bár az introvertáltakra jellemző, hogy nem harcolnak semmiért, de mivel a napjegye a bak, ez egyáltalán nem igaz. A bakok szívósak, ha arról van szó, képesek elmenni a végletekig, csak hogy győzhessenek. Ezt nem azért teszik, hogy mások előtt felvágjanak vele, csupán azért, hogy biztonságban érezhessék magukat. Összegezve ez egy tökéletes példa arra, hogy a külső nem árul el mindent. A bak miatt titokzatos, így hiába van sok barátja a nyilas aszcendense miatt, talán csak kevesen ismerik igazi jellemét.
Beszéd közben egyszer sem nézett fel, őszintén izgult, hogy jól vonta le a következtetéseit.
Utoljára módosította:Kornai Viktória, 2016. október 24. 23:09 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 26. 10:55 | Link

Asztrológia óra


Menetrend szerint folyik az óra, ennek Zoltánunk örül, már a maga módján. Percre kidolgozott óraterve van, amiben talán még az is szerepel, hogy mikor, mely szavak után vesz levegőt, vagy összesen hány percet tölt el az íróasztala mögött ülve. Bizonyára elérte a limitet, mert most járkálni kezd. Először az ablakhoz sétál, ki is tárja, áradjon be friss levegő mondván, el ne aludjanak a diákok, meg kell a levegő az agynak és hasonló tudományos elméletek, amikből bármikor tud egy féltucatot felsorakoztatni, bármilyen témára. Valószínű, hogy újabb fordulópontra ér az órai menet, mert arról kezd beszélni, hogy mennyire fontos az, hogy egy megfelelő összképet lássunk a szülöttről, amit a bolygók elhelyezkedésének mintázatából tudhatnak meg. Meg kell nézni, hogy a bolygók többségében tüzes, vizes, levegős vagy földies jegyben helyezkednek-e el, kardinális, fix vagy szilárd minőségűek, illetve negatív vagy pozitív jellegűek. Ehhez végig kell vizsgálni a bolygók jegyhelyzetét. A Nap két ponttal nyom a latba, úgymint a Hold és az aszcendens is, a többi bolygó egy pontos. Meg kell nézni azt is, hogy a planéták az aszcendens (AS)-deszcendens (DC) tengely alatt vagy felett helyezkednek el döntően, illetve, hogy az MC-IC tengely bal vagy jobb oldalán. Miután ezt elhadarja, hiszen benne van a tananyagban, előveszi a saját képletét, hogy a gyakorlatban is elmagyarázza, mit vár el a nebulóktól.
- Első látásra megállapítható, hogy a hangsúlyos ebben a képletben a külvilág, vagyis számára az jelent információt, hogy a külső szemlélő, hogyan ítéli meg. Önmagát, másokon keresztül definiálja. A bolygók többsége inkább a horoszkóp felső részében, a nappali térfélen látható, ezért inkább kifelé nyitó személyiség. Nem bonyolódik mélyen a saját lelki dolgaiba, valószínű, hogy máséba sem, mert a víz elemű jegyek súlyozottságát nézve, egy pontja van. A Neptunusszal a Rákban. A legtöbb bolygója változó jegyben áll, vagyis energikus, tele lendülettel. Minden érdekli, és sok mindent csinál egyszerre. Inkább jellemző rá az, hogy nagy lendülettel kezd új dolgokba, de a kitartás nem erős oldala, azért keményen meg kell küzdenie. A föld és a levegő elem egyformán képviselteti magát. Ebből a föld ad annyi szilárdságot, hogy folytassa a küldetését, a levegő pedig arra készteti, hogy kapcsolatokat keressen, kommunikáljon, a szellemi értékekre helyezze a hangsúlyt. - Befejezte, legalábbis egyelőre. Arra vár a továbbiakban, hogy zavarodott pillantásokat leplezzen le, kérdő tekinteteket kapjon el, vagy tanácstalan összenézéseket füleljen le. A tananyagban azonban minden benne van, amire szükségük lehet, de a kérdésekre szívesen válaszol, ha valakinek van mersze feltenni.

SEGÍTSÉG
Utoljára módosította:Várkonyi Zoltán, 2016. október 26. 10:55 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Széplaki Alíz
Bogolyfalvi lakos, Jövendőmondó, Végzett Diák


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 527
Összes hsz: 2252
Írta: 2016. október 27. 13:23 | Link

Asztrológia óra

Első hallásra kissé bonyolultnak tűntek az elhangzottak, úgyhogy kellett egy kis idő, mire összeszedtem a gondolataimat, de végül rájöttem a megfejtésre a példahoroszkóp alapján. Reménykedtem benne, hogy jó lesz a válaszom, úgyhogy bátorkodtam elmondani azt, amire hosszú gondolkodás után jutottam.
- Az ábra alapján a kardinalitás és a tűz a szülött legjellemzőbb tulajdonságai. Ez az ember fogékony a változásokra, energikus, dinamikus, határozott és szeret irányítani. A negatív tulajdonságai közé sorolható, hogy túl lobbanékony, sokszor fejjel megy a falnak és nagyon indulatos, sokszor meggondolatlan. Azonban célját mindenképp igyekszik megvalósítani teljes erőbedobással. Általánosságban elmondható, hogy a tűz elembe tartozó emberek rendkívül lobbanékonyak, könnyen haragra gerjednek, indulatosak, hevesen reagálják le a dolgokat és általában gyors mozgásúak. Érdekességként elmondható, hogy a föld vagy a víz jegyűeknél 1-2 tized fokkal magasabb a testhőmérsékletük. A tűz elemű jegyek súlyozottságát nézve, két pontjuk van. A tüzes jegyek közé sorolható az oroszlán, a nyilas és kos. A kardinális minőség a horoszkópban az évszakváltozáshoz köthető, hiszen maga a kardinális szó mindig valaminek a kezdetét jelzi, ez lehet bármiféle változás, csere és a többi. A csillagászati tavasz elejével és a tavaszi napéjegyenlőséggel, a Kossal veszi kezdetét. A nyári Napfordulónál a csillagászati nyár, a Rák kezdetét jelöli. Az őszi napéjegyenlőségnél a Mérleg csillagjegybe kerül a Nap. A csillagászati tél úgy veszi kezdetét, hogy a téli Napfordulónál a Bak jegyébe tér a Nap. A kardinális jegyek minőségi felosztásánál megfigyelhető, hogy 90 fokra helyezkednek el egymástól. A kardinális jegyekbe tartozó emberek igen nagy kezdeményezőkészséggel rendelkeznek, rendkívül energikusak és dinamikusak. A maguk elé kitűzött céljaikat törekednek minél nagyobb energiabefektetéssel megvalósítani, tehát mindent beleadnak, hogy megvalósítsák a terveiket. Ezek az emberek általában önállóak, nagyon öntudatosak, határozottak és alkalmasak a vezetői szerep betöltésére. A Bakok fő kardinális tulajdonsága az ambíció, a Mérlegeké az irányítás, a Rákoké az emocionális kontroll, dominancia, a Kosoké pedig a dinamika és ugyancsak az irányító szerep.   - válaszoltam, miután a mondandóm végére értem és nagyon izgultam, hogy vajon jó választ adtam-e a tanár úr kérdésére.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. október 27. 14:34 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Choi Min Jong
Tanár, Mestertanonc Tanár, Könyvtáros, Bogolyfalvi lakos, Boltos, Végzett Diák


damfír - életművész
offline
RPG hsz: 413
Összes hsz: 5000
Írta: 2016. október 27. 21:00 | Link

Próbálok nem tudomást venni a többiekről. Mint egy óvódás. Azt képzelem, ha én nem látom őket ők sem engem és még csak nem is értem mire fel ez a nagy bújócska. Én vettem fel a tárgyat, viseljem akkor a következményeit. Egyébként is. Ez csak elmélet, meg spekuláció. Nem hiszek benne, szóval semmi okom tartani tőle.
Ennek ellenére, jól meghúzom magam, amíg a tanár meg nem érkezik. Na meg utána is, bár utána kicsit nehezebb. Nem vagyok hülye, hogy rájöjjek, hogy a hirtelen felmelegedő környezet nem természetesen módon jön létre, hanem valamiféle varázslat okozza. Nem mintha zavarna. Sőt! Kifejezetten kellemes. Lehetne mindig ilyen meleg. Óra után meg is kérdezem majd, hogyan csinálta, mert kéne nekem egy ilyen gyakrabban. Már-már azt is elfelejtem, hogy hol vagyok, a kellemes meleg hatására. Kigombolom a talárom, de lévén, hogy nappal van, nem merek nagyon neki vetkőzni. A francnak sem hiányzik az esetleges vakaródzás. A kapucnit hátra söpröm és bár kicsit hunyorognom kell, azért nem vészes a dolog. Figyelek, amennyire tőlem telik, bár ahogy belevágunk a témába.
Kapok én is egy horoszkópot és csak pislogok magam elé, hosszú-hosszú percekig. Azt sem vágom mi van rajta, meg mik azok a rajzok. Én kínai horoszkópon nevelkedtem, meg vértípuson, ne várják, hogy ez alapján bármi értelmeset mondjak.
Felemelem a lapom az ablak felé tartom, így takarva el a napot, és megállapítom, hogy végül is napellenzőnek tökéletes. A többiek viszont lelkesen beszélni kezdenek meg magyarázni és csak arra eszmélek, hogy már szinte csak én maradtam.
Visszacsapom a lapot az asztalomra, aztán körbe pislogok, hogy mennyire voltam lármás, de talán nem vészes a dolog és megpróbálom a lehetetlent: megfejteni a sok kuszaságot előttem.
Megpróbálkozom egy fordító bűbájjal a pad alatt ütyködve a pálcámmal, de ez sem használ semmit, a rövidítésket meg a vonalakat így sem értem. Végül arra lyukadok ki, hogy a narancssárga kör tuti a Nap, mi más lehetne? Az a másik a-betűs cucc meg csak az lehet, ahova nekem is AC van írva.
- Öhm... A napjegye az... izé... - el kell gondolkodnom, mi a franc ez. Tudom, hogy nem szűz, mert az én vagyok és azt az egyet, azért felismerem. Annak ellenére is, hogy az AC-os is M-re hajaz, nem keverem őket össze, ez pedig nekem elég a büszkeséghez. - Rák? - mondom végül bizonytalanul, mert tulajdonképpen ez a kör-vonal egészen hasonlít egy rákocskára. - A másik meg... - Nyilas farkinca? - Nyi... nem! - Észreveszem, hogy van egy nyíl, tehát az lesz a nyilas, nem ez. Elgondolkodva megvakarom a fejem, aztán beugrik valami, vagy jó vagy nem. - Skorpió?
Már ha egyáltalán jókat nézek... És most kéne valamit mondanom, hogy ez milyenné teszi az embert? komolyan el kéne hinnem, hogy ez meghatározza.
- Sajnos nem ismerem, fogalmam sincs milyen személy - fejezem be, gondolatban meg lelövöm magam, mert khm... ez mi? Nyilván nem ezt várták. De egész mostanáig azon görcsöltem, hogy itt valami világmegváltó dolgot mondanak majd nekem rólam. Most viszont kezdem érezni, hogy ez nem több puszta spekulációnál. Megnyugtat. Legrosszabb esetben megbukom. Nem ez lenne az első alkalom... De lehet csak beszerzek egy könyvet, hogy a következő órán elmondhassam, amit hallani akar...
Ahogy kinyitja az ablakot, én visszahúzom a fejemre a kapucnit, és keresztbe tett karokkal a mellkasommal hallgatom, mi az újabb feladat. Bár őszintén szólva, semmit sem értek belőle...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

You only realize how much you know someone when they disappear.
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 27. 23:01 | Link

Asztrológia óra


Tanerőnk vegyes érzelmekkel áll a katedrája előtt és azon gondolkozik, visszaadja-e a tanári diplomáját, vagy csak simán lehúzza-e magát a klotyón. Eddig nagyon lelkes volt, repkedett a lelke, már amennyire az övé csinál ilyet, és minden happy is volt mindaddig, míg az utolsó diákja fel nem szólalt. Ahogy hallgatja, megfagy benne a vér is, hiába csinált az előbb negyven fokot, most szinte a jegesmacik kukucskálnak az ablakon befelé. Pár pillanatig szóhoz sem jut, és ez nála nagy szó. Rövid ideig tart csak a sokkhatás, megtalálja ám magát előbb-utóbb.
- Köszönöm Széplaki kisasszony kimerítő válaszát. Amit elmondott, azzal egyet lehet érteni nagy vonalakban, csak azt nem tudom, hogy mennyire körvonalazódott a többiekben, hogy végül is, ki ez az ember? Milyen a jelleme milyen erők mozgatják? Tény, hogy nagyon ambiciózus, ahogy az a kardinális jegyekre jellemző. Ők azt szeretik, ha sok feladattal kell megbirkózniuk, és szívesen hagyják a befejezést másra, hogy új dologba fogjanak. Ők abban erősek, hogy beindítsanak dolgokat, nem az, hogy végigvigyenek egy tervet. Persze ettől még megtehetik, de nem ez az erősségük. - A továbbiakban sem áll le a bagolylesője, csak úgy folynak belőle a magyarázatok arról, hogy ezt a módszert úgy nevezik, hogy képletkontúr. Az a célja, hogy megmutassa, kiben milyen fő energiák hatnak. Még egyszer összefoglalja, miként is kell ezt csinálni. Vagyis ki kell írni a bolygókat, hogy melyik jegyben állnak. Ez az első lépés. Aztán ki kell keresni a kútfőből vagy a jegyzetből, hogy azok a jegyek, melyik elemhez tartoznak, és melyik minőséghez. Kardinális, szilárd vagy változó. Így minden jegynél, ahol bolygó áll, két adat szerepel. Felhívja a figyelmet arra, hogy ne felejtsék ki az aszcendenst sem, meg, hogy a Nappal és a Holddal együtt ezek duplán nyomnak a latba. Végül meg kell nézniük, hogy melyik minőség és melyik elem szerepel legtöbbször a kiírt adatok között. Az lesz a két legjellemzőbb hatás a szülött temperamentumára nézve. Valamint, amit Alíz kisasszony kihagyott, hogy a bolygók melyik térfélen sokasodnak, torlódnak össze. Alul, felül? Bal oldalt vagy jobbra? Végül rátér Choi úrfi fényes teljesítményének méltatására.
- Drága Barátom! Hogyhogy nem a Yale-en üldögél már, ekkora tudással? Sajnálom, hogy itt kell senyvednie közöttünk. Vérzik a szívem, hogy itt herdálja áldott nagy tehetségét a semmire. Nyissa ki az elsős könyvét és olvassa fel a Rákra és a Skorpióra vonatkozó részt, legyen szíves! Viktória kölcsönadja magának. - Int, hogy a srácé a pálya, ha nekifutna megint, mert eddig a teljesítménye nulla, és Várkonyinál a bukásért is meg kell dolgozni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kornai Viktória
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 28. 14:24 | Link

Asztrológia óra

Habár nehezebbnek ígérkezett ez a feladat, már korábban leküzdötte magában a félelmet. Sőt, egyre nagyobb örömet lelt a kutatásban, bár elég érdekes eredménye született. Úgy érezte, nem akar tovább várni, hisz úgysem tudja a választ.
Még mielőtt belekezdett volna, átadta a tankönyvet diáktársának. Nem akart felállni, de a fiú túl messze volt tőle, így kénytelen volt felemelkedni. Visszaült a helyére, majd elkezdte mondókáját.
- A bolygók a horoszkóp bal oldalán helyezkednek el, amiből arra lehet következtetni, hogy az illető szeret magával foglalkozni. Erős személyisége van, tudatában van képességeinek és nem fél azokat használni. A domináns eleme és minősége a föld illetve változó. Ez azt jelenti, hogy aki ekkor született csökönyös lehet, rendszerető és szervezett. Szereti a titkokat, de nem mindig képes megtartani azokat. És itt van egy kis problémám. A változó jegyűek szeretik megváltoztatni a szabályokat, de a föld eleműek sokkal inkább követni, némely esetben már-már kényszeredetten betartani szeretik. Itt hogyan tudom eldönteni, melyik a dominánsabb, ha nem ismerem az illetőt? - érdeklődve nézett a tanárra, kezében már ott volt a toll, hogy leírja a választ.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Vér Lanetta
INAKTÍV


Tancinéni
offline
RPG hsz: 278
Összes hsz: 2226
Írta: 2016. október 29. 15:50 | Link

Asztrológia óra


Se kiabálás, se leteremtés, se újabb büntetőmunka ígérete, de csak még enyhe megfedést sem kapott a lány, óriási meglepetésére. Ha kettesben lettek volna, a férfinak szegezte volna a kérdést, hogy ki ő és mit tett a Tanár úrral de egy gyerekekkel teli tanteremben talán mégsem lenne olyan jó ötlet, nehogy a végén mégis kiharcolja az elmarad fegyelmezést.
A rózsaillat már az előtt megcsapta az orrát, hogy a zsebből előtűnt volna rég látott barátja, hű társa, gyönyörű pálcája. Hatalmas, elkerekedett szemekkel meredt hol a tárgyra, hol a Tanerőre, végképp nem értette a dolgot, késett mégis jutalmat kapott. Ha van olyan, hogy valaki bal lábbal kel fel, akkor Várkonyi aznap határozottan dupla jobb lábbal lépett le az ágyáról.
No de mégsem ment el az esze Lalának, hogy ezt szóvá is tegye, megszeppenve valami köszönöm félét motyogott aztán szorosan magához ölelve pálcáját elindult a padok felé.
A feladatra kicsit később reagált mint társai, mert pálcáját figyelte, az aprólékos vésetek kanyargós mintáit kezdte egészen elfelejteni a hosszú idő alatt, melyet külön utakon töltöttek. Mennyit könyörgött a kis botocskáért, mennyi drámát adott elő, hadart össze mindenféle mesét, csak hogy visszakaphassa és most ott volt a kezében ismét.
Mikor zavartan felpillantott épp egy lány mondott valamit, ami alapján hamar ő is megnézegette az ábráját, majd miután a legtöbben elmondták ő is felszólalt.
- A szülöttet leginkább a levegő jegye határozzák meg, tehát fontosak számára a szellemi értékek, illetve szüksége van a szellemi és fizikai mozgékonyságra, korlátlanságra és kötetlenségre. Általában sokoldalú érdeklődés jellemzi, könnyen megtalálja a hangot sőt képes akár hidat is képezni társai között. Jellemzőik még a mozgékonyság, a könnyedség, a kötetlenség és a szerteágazó figyelem.Igazi társasági emberek, képviselői a diplomáciának és médiának.
A szülöttnél ezen felül még megfigyelhető, hogy hatalmas fölénnyel dominálnak a szilárd jegyek ami a kitartást szimbolizálja, feladatait lassabban, de állhatatosan végrehajtja és befejezi. Rendkívül szívós, állandó, türelmes, ígéreteit betartó ember.
Pozitív szülöttről van szó pólus szerint, tehát kiáradó, aktív energiát képvisel, és ezt a csoportot szokták yang típusúaknak is nevezni.
A titkos aszcendense pedig ha jól látom mérleg. Ami azt jelenti, hogy fontos számára a közösség, a barátok és a társa és riasztja a harciasság, a küzdelem, inkább kompromisszumot keres. Nehezen dönt, sokszor döntésképtelen.
A legtöbb bolygó az ábrán az MC-től jobb oldalra található aminek jelentéséről fogalmam sincs, de tuti jelent valamit
- dől hátra vigyorogva, mégsem lehet minden válasza tökélete.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

|Vér-Kasza|csillagőrző| ExKanadai|Feleség ❤
Lepsényi Zalán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 213
Összes hsz: 1788
Írta: 2016. október 29. 17:12 | Link

Ricsi
It has all ended, it has all stopped
Finally, light is coming down
The stormy rain and wind
Has finally stopped but...


Ricsi, miért nem mondtad, hogy jól megy a telepátia, he? Tudtam, hogy pont a legrosszabb alkalomkor fogsz megjelenni és követelni a magyarázatot arra, hogy miért kerüllek már napok óta. Minden egyes pillanatban magamon éreztem a tekinteted, még ha nem is voltál közvetlenül a közelemben. Fogadjunk, hogy sokat gondoltál rám a napokban, megértem, hiszen nekem is rengeteget járt az eszem rólad, pontosabban azon, hogy mikor és miként tudnám megosztani veled talán életed egyik legmegrázóbb információját. Sajnálom, ne haragudj amiért ennyire szar tesó vagyok, tudom hogy az egész az én hibám és a hülyeségem miatt érezzük magunkat rosszul, de értsd meg, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyok. És hogy miért nem tudom a bajomat ilyen szépen elmondani neked, mint most, arra nincs magyarázatom. Sosem voltam otthon a szavak világában, ez egyszerűen nem megy nekem, ellentétben persze veled, aki mindig meg tudta magát értetni bárkivel. Hozzád képest csak egy selejt vagyok, ezért ne is várd tőlem, hogy kifejtsem az érzelmeimet, mert ez tőlem lehetetlen, bár gondolom már hozzászoktál. Feltételezem, hogy ki tudod olvasni a mozdulataimból a gondolataimat és talán emiatt is aggódsz most miattam nagyon. Hogy titkolózhatnék előtted, mikor együtt nőttünk fel? Jobban testvérek vagyunk, mint lehetne és ennek a mondatrésznek látszólag nincs semmi értelme, de hidd el, én tudom hogy sokkal több testvériség van köztünk, mint a vérünkben.
Hihetetlenül rá tudsz érezni arra, hogy mikor kell rám bukkannod. Ahogy megjelensz az ajtóban, a hideg ráz ki és egyből sejtem, hogy ennek nagyon rossz vége lesz. Csak ülök a padon és próbálok közömbösen viselkedni. Látod? Tanulok. Néha azt is kell, mégsem vagyok annyira pengeeszű, mint hiszed. Szóval menj el, mert még kizökkentesz a számolásból. De nem, ehelyett beljebb sétálsz a kiürült és félhomályba vesző tanteremben és leülsz a mellettem lévő padra. Nem fogsz egyhamar békén hagyni, mi? Nem mozdulok, azt sem tudom mit mondhatnék, csupán üveges szemekkel meredek a füzetemre és bámulom azt. Nem merek rád nézni, mert tudom, hogy mit vársz tőlem. De mégis hogy a franca kéne közölnöm veled? Képtelen vagyok kinyögni, mert nem akarom, hogy megtudd. Jobb ha abban a hitben éljük tovább az életünket ahogy eddig, így te sem csalódsz anyánkban és tán mi sem távolodunk el nagyon egymástól, noha meglehet, hogy a mostani állapotnál nem lehet rosszabb. Menj már el te vak seggfej, nem látod, hogy remegek? Biztos most akarod megtudni? Úgy látszik igen, mivel amilyen lendülettel és dühösen elveszed előlem a füzetet, az még engem is megijeszt. Pár pillanatra behunyom a szemem és próbálom magam kordában tartani. Nem érdekel a füzet, ledobhatod, rá is léphetsz. Jól sejted, nem is tanultam, csak úgy tettem. És most jobb? Hatalmas feszültség van bennem és ha nem vigyázunk, akkor az előbb-utóbb kisül és mindkettőnket megráz. Szépen megkérlek, hogy ne csináld ezt, remélem kettőnk közül legalább te lenyugszol, de nem így van. Nem érzed vagy csak nem érdekel, hogy mennyire ideges és elkeseredett vagyok most, hiába ülök továbbra is mozdulatlanul?
Mikor mérgedben leugrasz az eddigi ülőhelyedről, elszáll minden reményem azzal kapcsolatban, hogy mai nap is kibírjuk veszekedés nélkül. Már a lépteidből kiolvasom, hogy törni-zúzni fogsz és ez tulajdonképpen meg is valósul. Vadul tolod el előlem az egyszemélyes padot, aminek egyik lába erősen beleütközik a lábamba és így gyakorlatilag borul az egész, felemelkedik és méterekkel mellettem felfordulva ér földet, nyilván hatalmas hangzavart keltve. Sejtem, hogy ezt nem így akartad, de megértem, hogy mérgedben nem tudsz uralkodni magadon és önszántadon kívül megsebzel. Fáj a lábam, de próbálom titkolni, ami azért is sikerül, mert erősen megragadod a pólómat és felrántasz. Hát nem fura, hogy már legalább olyan magas vagyok, mint te? Hogy telik az idő. A mellkasodnak esek, mert bár felrántasz a székemből, ezt akkora lendülettel teszed, hogy előre esek és majdnem lefejellek. Ennek elkerülése céljából emelem kezeimet és próbálom elkerülni az ütközést, csak a durva érintésed és az előbbi tetteid - ellököd orvul a padot, mivel fájdalmat okozol, rám kiabálsz és követeled az igazságot - kihoznak sodromból és immáron nem tudok uralkodni magamon. Tudod, hogy én sokáig képes vagyok visszafogni magam, de ha elpattan a húr, akkor nagyon csúnyán megcsíp. Most is ez történik: nem csupán megállítom magam, hogy ne fejeljelek le, hanem ezzel a mozdulattal kiadom az eddig felgyülemlett feszültséget és mindent rajtad vezetek le. Ellöklek magamtól, ám ez erősebben sikerül, mint akarom. Az adrenalin szintem pillanatok alatt az egekbe szökik. Ezek után eszméletlenül felgyorsulnak az események és elszalad velünk a ló. Nem engedsz el, azért a lökésnél elszakad a pólóm a nyakamtól a mellkasomig, de nem érdekel. Mivel nem vagy hajlandó elengedni, így nagyobb bajod eshet, nem elég az, hogy egy másik pad élének érkezel háttal, még nekem is szükségem van a jó egyensúlyomra, hogy ne essek el. Látom ahogy néhány könnycsepp lecsordul az arcodon, ami késként fúródik a szívembe. Oly kevésszer láttalak sírni és tudom, hogy amikor így tettél akkor hatalmas fájdalmaid voltak. Sajnálom Hyung, hogy miattam hullajtod most ezeket a könnyeket. Elkeserít a helyzet, persze nem új az érzés, mert sejtettem, hogy irtóra megbántottalak az elmúlt napokban, főleg most, de látva a cseppjeidet ez még szomorúbban ráébreszt az igazságra. Összeszorítom a fogaimat, hiszen érzem, hogy gyomrom görcsbe rándul és a sírással küszködök. Elegem van ebből az egészből! Miért kellet így alakulnia? Dai, hol a picsába vagy már? Apa, anya, minek kellett nektek lefeküdnötök anno és hogy a francba fajult odáig ez a dolog, hogy verekszek Ricsivel? Sajnálom, nem téged kéne vernem, hanem Dait, de most te vagy rosszkor rossz helyen, nálad fakadok ki és rajtad vezetem le a haragomat, ami hatalmas bűn, de már elvesztettem a normális épeszű gondolkodásom, sajnos már csak a testem mozdul az agy irányítása nélkül. Kevésszer hallottalak még olyan hangosan kiabálni, mint most. Megijedek tőled, vagy a kétségbeesett ordításod még jobban megrémiszt és megint csak rosszul reagálok. Úgy tűnik kikerültem a hurrikán Szeméből és a hatalmas széllökés tehetetlenül sodor minket amerre ő akarja. Nem tudok uralkodni magamon, próbálom lerántani a kezeidet a pólómról, de miután rájövök, hogy ez nem egy egyszerű dolog, levegőért kapva felkiáltok dühösen.
- Engedj már el, te barom! - mondom neked könnyeimmel küszködve és már csillognak szemeim. Próbálom eltolni magam tőled, mely a szorításodtól csak azt eredményezi, hogy tovább szakad a pólóm, illetve hogy te préselődsz jobban rá a pad szélére, mely biztosan fájdalmat okoz. Úgy érzem, mintha körülöttünk minden elhomályosulna, már nem foglalkozok azzal, hogy kik járkálnak a folyosókon, ha egyáltalán vannak ilyen személyek, csak magunkkal törődök. Azt sem tudom, mit érzek, fáj hogy így alakultak a dolgok, pedig pont ezt akartam elkerülni. Nem akarlak bántani Ricsi, kérlek engedj el, mert nem akarom folytatni. Holnap ígérem elmondom higgadtan, csak ezt hagyjuk abba, mert nincs rosszabb annál, ha két testvér egymásnak esik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 29. 17:36 | Link

Asztrológia óra


Gyorsan peregnek a percek, már csak minimális van hátra az órából. Hiába volt minden előre megtervezés, ha a diákok más tempóban tudják megemészteni a tananyagot, mint azt Várkonyi képzelte. Kicsit csalódott, de sebaj, a folytatás is ott van már az elméjében, így ha még bírják, ő itt lesz és nyomatni fogja. ha kell, tölcsérrel tölti a fejükbe az ismereteket. Egy valamire nem képes. Nem tud lelkesedést és elhivatottságot adni, annak mindenkiben önállóan kell kialakulnia, ő csak segíthet abban, hogy rákapjanak és meglássák az asztrológia értékeit. Talán ezért is adott mindenkinek olyan adatokat, melyek egy képzeletbeli ember születési opcióit tartalmazzák. Nincs összehasonlítási alap, nincs lehetőség arra, hogy tévedjenek, hiszen bármi ugyanúgy lehet igaz, mint ahogy hamis. Így szerezzenek jártasságot az elemzésben, ne azzal, hogy szembesülnek a hibákkal, ami az elején sajnos van, ez tény. Alapjában véve, azért elégedett, mégis egy kis összegzés az óra végén nem árthat, na meg válaszolni is akar a feltett kérdésre.
- Nagyon jó a meglátás kisasszony! Valóban, nem csak most, de gyakorta felmerülhet ez a probléma, hogy ellentmondásba ütközünk. Fontos szabály az asztrológiában, hogy egy jel, nem jel. Vagyis csak akkor említsünk meg bármit is egy ábráról, ha azt más is alátámasztja. Ha két információ, amit kiolvasunk, egymással ellentétes, mérlegre kell tennünk és megnézni, melyik mellett szól még érv a horoszkópban! Sokat segít a gyakorlat, amit nem lehet siettetni, és elodázni, meg kihagyni. Jó, ha hallgatnak egy kicsit az intuícióikra, mert abból sem árt egy kevés. Akkor csinálják jól, ha nem mennek bele részletekbe az elején, hanem csak vázolnak. Nem véletlen a képletkontúr elnevezés. Csak körvonalakat, a főbb irányokat adjuk meg ilyenkor, és mindig az egésznek kell a szemük előtt lebegni. Hogy az a kisebb rész, hogyan illik a nagyobb egészbe és beleillik-e. ha nem, akkor inkább hallgassanak róla, majd később úgyis kiderül, hogy mi az igazság. - Meghallgatja a bő lére eresztett mondandója után a tanársegédje válaszát is. Nem nagyon lehet leolvasni az arcáról, hogy mit gondol, szokás szerint. Lanetta meg megszokhatta volna már, mestere különcségeit, de ha nem, magára vessen, majd kénytelen lesz rá. Munkakapcsolatukból adódóan, többet foglakozik vele, mint a többiekkel, hiszen a lány érdeklődő és okos, bár ez utóbbit nem köti az orrára, még elbízná magát. Ezért aztán nem csodálkozik azon, mikor beleszövi a feleletébe a rejtett aszcendens fogalmát. Nem csalódott, megértette és helyesen is alkalmazta a fogalmat, ki is fejtette rendesen, hogy mit takar ez, ám az utolsó mondatnál, Várkonyi szálkát nyelt. Nagy sokára most először nem állja meg, hogy oda ne pirítson a diákjának.
- Azért nincs valószínűleg fogalma róla, mert nem volt a teremben időben, vagy máshol jártak a gondolatai, de majd gondoskodom róla, hogy megtanuljon koncentrálni! Óra után itt marad! - adja ki a megszeghetetlen parancsot, miközben rá sem néz a lányra. Nem véletlenül, figyelmét csak az kapja meg, aki kiérdemelte. Hiába volt a felelet többi része szinte kifogástalan, az utolsó mondatával, elvágta magát. Így is több időt szentelt a dolognak, mint akart, mert az óra vége vészesen közelgett. Még meghallgatja Choi úr felolvasását, aztán kitessékeli a társaságot, Lanetta kivételével a folyosóra, szünetre.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 29. 18:36 | Link

Asztrológia óra 2.


Egy újabb asztrológia óra, egy újabb kihívásokkal teli nap. Ahogy egyre mélyebben mennek bele a horoszkóp elemzés mélységeibe, annál inkább válik süppedősebbé a talaj, bonyolultabbá a magyarázat, bár a fényszögek még most nem kerülnek elő, de ami késik, az is eljön hamarosan. Végül is az asztrológia rákfenéje a bolygók között ható erők, enélkül nem érdemes nekiülni elemezni, mert abból látszik, hogy a képletben jelzett analógia negatívan vagy pozitívan teljesül-e be. Ezen az órán, még csak a Hold és a főbb házak kerülnek terítékre. A horoszkópok maradnak a régiek, úgy látszik a nebulók is. Szeret úgy érkezni, hogy várják. Igen, ez betudható a hiúságának. Mikor látja, hogy mindenki ott van, akinek ott kell lennie, lendületesen vág bele az új részekbe.
- Köszöntök Mindenkit! Szeretem a kitartó embereket, épp ezért, szeretném bejelenteni, hogy egy év végi K-t ezennel beírtam önöknek, mert ezek az órák felérnek egy nehéz vizsgával. Ennyi a közérdekű közlemény. Vegyék elő a múlt órai képletet, tovább haladunk a rejtelmeiben! Megvizsgáljuk a Holdat, melyik jegyben, melyik házban van, mit jelent, mit olvashatunk ki belőle. Első körben ennyit kérek. - Előveszi a most már mindenki előtt ismert, Teréz anya képletet, hogy bemutassa hogyan is kell ezt csinálni. Elmeséli róla, amit már mindenki lát, hogy a Hold az Ikrekben áll. Az Ikrek Hold, kalandvágyat adhat a szülöttnek, valamint lelkiekben egy olyan jelleget, amiből itt is látszik, hogy nem nagyon élte át ő azt a sok nyomorúságot, ami körülvette. Egy Ikrek semmiben nem merül el mélységében, csak felületesen foglalkozik a dolgokkal, ezért tud több mindenre odafigyelni. A Hold, a lelkiséget is mutatja, ebből az Ikrekből az következik, hogy változékony volt a lelki élete. Mivel látszik egy piros vonal a Nap és Hold között, sejthetjük, hogy komoly feszültség lehetett a gondolkodása és az érzései között. Nem azt gondolta, amit érzett, és talán nem is azt mondta. Várkonyi itt közbeszúrja, hogy olyan dolgok is kiderülnek egy horoszkópból, amit a szülött a legmélyebben titkol, úgyhogy ne csodálkozzunk azon, ha néhol nem stimmel a kép arról az emberről, amit a világ ismert, azzal, akit a horoszkópból megismertünk. Elmondja még, hogy a Hold az ötödik házban van, valószínűleg ennek köszönhető, hogy iskolákban tanított, mert közel voltak hozzá a gyerekek, mivel az ötös ház a gyerekek háza is többek mellett. Megemlíti még, hogy a Hold, mutatja az anyával való kapcsolatot is. Szerethette ő a gyerekeit a maga módján, de egy Ikrek típusú anyával időnként olyan az élet, mintha egy hurrikán szélén élnénk. Az ölelések futólagosak, a figyelem nem korlátozó, de a szeretet sem túláradó. Egy Szűz nappal ez még elviselhető, de ha mondjuk a szülött egy rák, akkor sajnos szeretethiányban fog szenvedni egy Ikrek anyával.
- Ennyit a Holdról. Most próbálják meg a kapott horoszkópban levezetni ezeket! Itt is segíthetnek a jegyzetek, minden, ami a kezük ügyében van. Ne ijedjenek meg, ha nincs elképzelésük róla, az a legjobb, akkor használják a megérzésüket, az analógiák tükrében. Továbbra is segítek mindenkit rávezetni a helyes útra. Ne adják fel! - Ezzel elhallgat, átadván a szót a tanulóknak. Tisztában van vele, hogy kombinatív képesség, az analógiák ismerete, és egy kis elvonatkoztatás nélkülözhetetlen ide, de biztosan megbirkóznak vele. Nem katasztrófa, ha az elején döcög egy kicsit. Ennyit még ő is elnéz, a lényeg a próbálkozás.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Széplaki Alíz
Bogolyfalvi lakos, Jövendőmondó, Végzett Diák


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 527
Összes hsz: 2252
Írta: 2016. október 29. 22:26 | Link

Asztrológia óra


Végighallgattam a fiút, akinek fogalma sem volt a horoszkópról, de jót mosolyogtam rajta, hogy legalább próbálkozott és egész viccesre vette a figurát még akaratán kívül is. Ezután válaszolt egy másik lány is, majd kezdetét vette a szünet. Nagyon örültem a K vizsgalapnak, hiszen végtére is az óra valóban felért egy kemény vizsgával. Hamarosan folytatódott a tanóra és egy újabb feladatot kaptuk, amelyet meg kellett oldanunk. Kicsit hezitáltam még a válaszon és elgondolkodtam rajta, hogy vajon jó válasz lesz-e, amit majd elhangzik a számból, de reméltem a legjobbakat. Miután leírtam a mondandómat egy papírra, bőszen jelentkeztem és felolvastam:
- Az ábrámon azt látom, hogy a Hold az Oroszlánban áll. Az Oroszlán Hold egy kiváltképp öntudatos, határozott, szívélyes, törekvésekkel teli jellemre utal, akit nagyon kedvelnek az emberek. A Kos a Napban jegynek köszönhetően rendkívül aktív, tevékeny, akaratos, nagy méltóságérzettel rendelkezik, és kezdeményező típus. A legnagyobb negatívuma a türelmetlenség. Szereti a társaságot, fontosak az életében a drámai jelenetek, hogy fontosnak érezhesse magát és körülvegyék az emberek, emellett kissé öntelt és anyagias. Igazi hangulatember, sokszor önmagát ostorozza, de nyitott az álmaira, a misztikumra, érdeklődik a halál iránt, ami öngyilkossági hajlamra is utalhat, de elképzelhető, hogy a szülött metafizikai szinten érdeklődik. Meg kell tanulnia az életben, hogy helyén kezelje a dolgokat, ne számítsanak ennyire az anyagi javak az életében, tudjon örülni a kis dolgoknak is és egy kis tiszteletet kell tanulnia mások felé. Az anyjával oroszlán jegy révén jó a kapcsolata, nagyon becsüli, szereti, de fél, hogy sosem érhet fel hozzá - fejeztem be a mondandómat és vártam a tanár úr reakcióját.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kornai Viktória
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. október 31. 22:37 | Link

Asztrológia óra

Az újabb asztrológia óra boldogsággal töltötte el. Nagyon örült, hogy pont ott folytatták, ahol abbahagyták. Újabban mindent lejegyzett, még azt is, amiket társai mondtak. Szeretett volna minden tudást minél előbb magába szívni. Nem mintha a hosszú utat lerövidíthetné, de már most azt szeretné, ha nem csak bolygókat és jegyeket látna maga előtt az ábrán, hanem azt a kiforrott személyiséget, akié a születési horoszkóp.
Új módszert próbált ki; előbb leírta, mit tud a Holdról és a bikáról, majd a kettőt próbálta összehozni. Amint elkészült - ami kicsit időigényes volt - megnézte, mit is jelent pontosan a Bika Hold. Annyira nem tévedett nagyot, mégis fontos dolgokat nem vett észre.
Amikor elkészült a végleges jegyzettel, felolvasta jelentkezése után.
- A Bika Hold anyagias emberre utal. Mindenből a legjobbat akarja, és megvan hozzá az ereje is, hogy a legtöbbet hozza ki a helyzetekből. Bár tény, hogy lassan reagál, de azt senki nem teszi zsebre, amit alkot. Hihetetlen a memóriája, bármit képes pontosan felidézni még évek múltán is. Talán nem a legeredetibb stílusú szülött, de páratlanul kedves és hűséges. Mivel érzelmileg zárkózott, nagyon nehéz közel férkőzni hozzá, de akinek sikerül, annak nagyon jó dolga lesz minden téren. Nagyon fontos a szülött számára a felelősségtudat és az állhatatosság. Ennek megfelelően ésszerű, logikus, szabálykövető életet él. Két lábbal áll a földön, nehéz kizökkenteni saját ritmusából. De nem merev, ugyanúgy tudja élvezni az élet szépségeit, de annak is csak ha megvan a megfelelő ideje - miután befejezte lassan hátradőlt, végre képes volt letenni tollát is. A tanerőre figyelt, tudta jól, hogy ismét egy velős értékelést fog kapni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Seth Gareth Selwyn
Gondnok, Illúziómágus, Végzett Diák, Független varázsló


Whiskey in a teacup
offline
RPG hsz: 531
Összes hsz: 2176
Párbajszakkör
Írta: 2016. november 4. 20:15
| Link

// Minden résztvevőt megkérek, egy szál legyen az óra - ehhez a hozzászóláshoz tessék csatlakozni, hogy a lehető legkevésbé zavarjuk az Asztrológiával egymást! //


Már egy ideje tervezte ezt az órát, viszont a megvalósítás tovább tartott, mint gondolta - nem tudta, mekkora lesz az érdeklődés, de alaposan felkészült, így nemcsak tanársegédje, de Sebby is jelen lesz, hogy nagyobb számú résztvevővel is elbírjanak. Ráadásul a felsőbb évfolyamos diákoknak is lehetősége nyílik újat tanulni, főleg, ha lesz elég merszük kihívni valamelyik "díszvendéget". Jómaga marad a tanár szerepénél, tehát szemmel tartja a diákokat, gyógyít és bíráskodik, ha kell.
Elsőként érkezik a helyszínre és nekilát, hogy előkészítse a terepet az alsóbb évfolyamoknak- a padokat és a székeket eltünteti, a felszabaduló teret pedig párbajszőnyegekkel tölti meg, amik közé védőfalakat von fel. Erre a kósza varázslatok miatt van szükség, hogy az egymás szomszédságában párbajozók ne veszélyeztessék a másikat. Ezen felül jónéhány párnázóbűbájt elhelyez és egyéb biztonsági óvintézkedést is tesz, bár jól tudja, hogy képtelenség minden eshetőséggel számolni. A sarokban egy kis asztalra az elsősegélyhez kellő dolgokat pakolja ki, kizárólag itt hagy meg néhány széket és reménykedik, hogy feleslegesen aggódik csupán. A felsőbb évfolyamok a terem másik felében fognak gyakorlatozni (hacsak nem szeretnék kifejezetten hagyományos keretek közt mérni össze az erejüket), ahol a függönnyel leválasztott részen terep és tárgyak is nehezítik majd a dolgukat. Itt egyelőre nem helyez el varázslatokat, elválik, hány emberrel is kell számolnia és mennyi hely jut az egyes pároknak.
Utolsó lépésként az ajtóhoz sétál, hogy jól olvashatóan elhelyezze a szabályokat, amik valamennyi belépőre vonatkoznak.

Szabályok


• A párbaj során kizárólag pálca használható (sem fizikai erőszak, sem speciális képességek)
• A párbaj kezdetén figyelmeztetés nélkül nem támadunk az ellenfélre!
• A párbaj kezdetén mindkét fél jelezze, hogy készen áll a küzdelemre. Az üdvözlési formulák végrehajtása kötelező.
• A párbaj során - alatt - nem kell feltétlenül megvárni, hogy az ellenfél felkészüljön a támadásra, de a sportszerűség ezt diktálja.
• Bármilyen átok, rontás, bűbáj, stb. használható, ha az nem okoz maradandó testi sérülést vagy halált.
• A küzdelem akkor ér véget, ha valaki elveszti a pálcáját vagy huzamos időre képtelenné válik a varázslásra, esetleg önként feladja a küzdelmet.
• Ha valaki megadja magát, pálcáját helyezze a földre és lépjen hátra.
• Nincs döntetlen. Időnk mint a tenger.

Büntetés jár, ha...
• ...üdvözlés nélkül, a megadott idő előtt támadunk az ellenfélre.
• ...szánt szándékkal súlyos sérülést okozunk az ellenfélnek. (A miheztartás végett: a bokaficam nem súlyos, a gerinctörés viszont igen.)
• ...támadást indítunk azután, hogy valaki egyértelműen megadta magát.
• ...megszegjük a szabályzat bármelyik pontját.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2016. november 4. 20:20 | Link

Asztrológia óra 2.


Jól haladnak, ám ha bárki azt hinné, hogy belemélyedtek alaposan a horoszkópok kiértékelésébe, akkor bizony téved. Éppen csak a legtetején lévő, festékvédő réteg legfelső részét kapargatják csak. Nem is lehet többet elvárni még ennyi tudással, amúgy is az asztrológia tapasztalati tudomány, mindenkinek magának kell kiásnia a benne lévő kincseket. A tanerő csak azt tudja megmutatni, merre kell kaparni a gesztenyéért. Azért, hogy új dolgokat is tanítson, úgy határoz, hogy a karma szövedékébe enged bepillantást az elemzésen keresztül. Fontosnak tartja, hogy az ember ismerje a saját életfeladatát, mert bizony csúnyán félrecsúszhat az élete annak, aki azzal nincs tisztában. Ezért aztán rátér a következő témára.
- Jókat mondtak, köszönöm. Csak egy dolgot hangsúlyoznék ki, ha megengedik! A Hold a horoszkópban az anya és a lelkiség jelölője, ezt ne hagyják ki, mikor a Holdat elemzik! A következő pedig, amit meg kell néznünk, az a felszálló és leszálló Holdcsomópont, mely a karma jelölője. Vagyis megtudjuk belőle az életfeladatunkat. Nagyon lényeges. Használhatják a Tankönyv idevonatkozó részét. - Felírja a táblára az oldalszámot, és felrajzolja a jelet, amit az ábrájukon majd keresni kell. Két kicsi kör, összekötve egy körívvel, mint egy apró párizsi kapocs, amit a mugli ruházkodás előszeretettel használ. Mikor ezzel készen van, kezébe veszi Teréz anya horoszkópját, amit magának választott, hogy kielemezze, a hölgy karmáját.
- Bika felszálló az ötös házban. Mivel a házakat még nem vettük, maguktól azt nem kérem. A Bika felszálló mindig a biztonság megteremtéséről szól, önmagunk és mások számára is. Érzelmileg és szellemileg is olyan tartással kell rendelkeznünk, illetve kifejleszteni magunkban, ami másoknak is példaértékű, időtálló és a közösség számára is hasznos. Fel kell fedeznünk az anyagi értékek mellett a szellemi és lelki értékeket, tudni kell bánni vele, ahogy saját magunk értékeivel is. Mivel Teréz anya Szűz jegyű, azzal együtt jár egy bizonyos fokú alázat, így elég nehéz feladat, bár a Nyilas aszcendens segít ebben némileg. Sikerült-e megvalósítania a mások támaszává válást? Úgy tűnik sikerült. Az ötös ház analógiája szerint az önállóságot kellett kifejlesztenie magában ezzel együtt, úgy, hogy közben másoknak segített. Az ő élete abban volt követendő, hogy az életútját járta. A feladat ritkán ennyire grandiózus, többnyire hétköznapi és kevésbé Héroszi, de ha nem sikerül megoldani, nem lehet teljes az életünk. Na, vegyék szépen elő az ábrájukat, és rakják össze szépen szépen a puzzle-t! - Leül íróasztala mögé, és addig, míg dolgoznak, elfoglalja magát pár vizsgakérdés alkotásával.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adrian Ivanorovics Black
KARANTÉN


cigarette daydream
offline
RPG hsz: 403
Összes hsz: 2893
párbajszakkör
Írta: 2016. november 4. 21:09
| Link

Koránkelés, kávé, edzés, kávé, órák, kávé, kaja, aztán befordulok a tanterem ajtaján - egy üvegnyi, bűbájjal melegen tartott kávéval. Borzalmas vagyok, komolyan, egy két lábon járó koffein. De legalább nem kések sehonnan.
- Megjöttem - ezt így kijelentem, ha nem lenne elég egyértelmű, elrágom az utolsó falatom, egy korty fekete, az üveget leteszem az egyik szék lábához. Törésgátlót is szórtam rá, szóval mindenre felkészítettem az én kis drágaságom. Kávé for president. - Mit csináljak? - ahogy elnézem, igazából már mindent elrendezett, szóval fogalmam sincs, mit ügyködhetnék még a termen porfogáson kívül. Pedig tényleg akarok valamit tevékenykedni, most nagyon pörgök, kíváncsi is vagyok, meg várom is, komolyan, mint kisiskolás az osztálykirándulásnak. Lehuppanok az egyik székre, pálcámmal eljátszadozom az ujjaim közt.
- Kérsz kávét? - felpislogok rá, aztán felállok, odasétálok az ajtóhoz, elolvasom ismét a szabályokat. Nem mintha amúgy nem ismerném őket, de ki tudja, lehet azóta változott, vagy elfelejtettem valamit, vagy nem is tudom. Tényleg ideges vagyok, eddig még nem nagyon csináltam ilyet. Valahogy a legutóbbi TS pályafutásom rövid idejű volt, nem is értem, miért.
Visszahuppanok a székre, szusszanok, hol az ajtót, hol meg Seth-et nézem. Szerintem ha nem hív ki senki, akkor én is csak felügyelni fogok. Igazából mindkét opció tetszik, szeretek kölykökkel foglalkozni, meg játszani is, szóval ja. Várunk. Még van idő.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Since you’re going back to hell you might as well get used to it.
Seth Gareth Selwyn
Gondnok, Illúziómágus, Végzett Diák, Független varázsló


Whiskey in a teacup
offline
RPG hsz: 531
Összes hsz: 2176
párbajszakkör
Írta: 2016. november 4. 22:16
| Link

- Ügyes vagy, ülj előre!-*Seth a válla felett szól csak hátra Adriennek, megdicsérve azt a fantasztikus teljesítményt, hogy a Rellonos eltalált a tanteremig és időben is érkezett - sőt, feketét is hozott, amiért jár a piros pont és a méhecske. Valahogy hozzátartozott kettejük rutinjához, amikor senki más sem látta vagy hallotta őket, neki pedig cseppet sem volt ellenére ez a sajátos szájkaraté. Legalább nem untatták a másikat.*
- El fognak tőled tiltani,-*sandít az üvegre, mert legnagyobb bánatára, segédjével ugyanúgy szeretik a kávét - méregerősen és tisztán, ami viszont meredek út lefelé a lejtőn, ami a napi fogyasztást illeti. Azonban amint megakad a szeme Adrian kezén, összevonja a szemöldökét és el is felejti a koffeinadagját.*
- Ha nagyon szeretnéd, megátkozlak én..-*jelentőségteljesen mered az ujjak közt könnyelműen ide-oda pörgetett pálcára, mert a fiú izgatottságával kombinálva ez az egyik lehető legnagyobb hülyeség, amivel szórakozhat. Már beszéltek erről egy ízben és rögtön az elején tisztázta, hogy ne maradjon hely félreértéseknek: mindenki szabadon lehet hülye és törhet a saját életére, de nem az óráin, mert 1, utálja mások belsőségeit takarítani a falakról és 2, egy fél élet lenne kimagyaráznia magát. Ez amolyan családi hagyaték, a Selwynek környékén bekövetkező halálesetek mindig gyanúsak.*
- Na jó, nyomás bemelegíteni, foglald le magad!-*Fejével a függönyön túli rész felé int, ahol kedvére képzelhet magának mindenféle környezetet és ellenfeleket, amiken levezetheti a fölösleges energiáit. Már ismerte annyira, hogy tudja, néha kellenek ezek a körök, hogy Adrian igazán tudjon összpontosítani és a maximumot hozza.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Sebastian Jared Selwyn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 763
Összes hsz: 3237
Párbajszakkör
Írta: 2016. november 4. 22:28
| Link

Ami azt illeti, olyasmin, mint párbajszakkör, még sohasem vett részt – most mégis lefelé ballagott az SVK tanterembe, amolyan mindig jó, ha van egy öcskös a közelben alapon, avagy segíteni fog Seth-nek, ha szüksége lesz rá. Mivel nem tudták előre, hogy mennyien lesznek, így talán nem árt majd a több figyelő szempár, ráadásul, ha valaki nagy fába szeretné vágni a fejszéjét, akkor ő is kihívható lesz.
Egyszerű, testhez álló ruhát viselt, amelynek sötét színe ideális lenne rejtőzéshez is akár, de elsősorban a praktikum miatt választotta ezt. Könnyű benne mozogni, ráadásul, ha valaki szeretné, akkor könnyebb megfigyelni a mozgását is varázslás közben, elvégre itt most tanítás lesz vagy mi a szösz. Mindenesetre elhatározta, hogy tényleg csak akkor fog előkerülni a sarokból, ha szüksége is lesz rá. Ennek okán hozott magával egy fél literes, lezárható teásbögrét is, amelyből olykor kortyolt egy kicsit már út közben is, mert hűvösnek találta az időt a folyosókon.
Mikor a helyszínre érkezett, akkor belépett a terembe, ahol még csak Seth és a tanársegédje tartózkodott.
- Hello – köszönt, ezúttal eltekintve attól, hogy a diáknak címezzen egy magázó köszönést is, mert nem volt kedve fáradni vele. Kinézett magának egy kényelmesnek tűnő széket, de mielőtt leült volna még a testvéréhez fordult. - Hoztam néhány bájitalt, ami jól jöhet - magyarázta, majd egy nagy korty után lerakta a hatalmas bögrét. - Finom tea, nem is túl cukros - jegyezte még meg, jelezve, hogy Seth bátran szolgálja ki magát, aztán nekiállt kipakolni az elsősegélyhez összeszedett holmik mellé az üvegcséket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Széplaki Alíz
Bogolyfalvi lakos, Jövendőmondó, Végzett Diák


° Jövendőmondó | Miss Tragikomédia | Blondie °
offline
RPG hsz: 527
Összes hsz: 2252
Írta: 2016. november 4. 23:14 | Link

Asztrológia óra


Lazítottam egy kicsit a szünetben, mert jól esett egy kicsit kikapcsolni. Nem beszélgettem senkivel sem, mivel senkit sem ismertem a teremből, de megszoktam már a magányt, ezért nem éreztem, hogy bárki társaságára is rá lennék szorulva.
Egy kis idő után vissza kellett mennem a terembe, mert folytatódott a tanóra. Miután kezdetét vette, minden figyelmemet oda összpontosítottam, de nem voltam tisztában azzal, hogy pontosan mit is kéne válaszolni. Illetve kikövetkeztettetem a tanár szavaiból és reméltem, hogy valóban jó lesz majd a válaszom:
- Az elemzésem alapján úgy tűnik, hogy bika a négyes házban. A bika felszálló feladata, amit meg kell tanulnia mindenképp, a biztonság fenntartása önmaga és a szerettei részére. Minden vágya, hogy olyan példaértékű emberré váljon, aki mindenki számára hasznos és időtálló. Meg kell tanulnia megfelelően bánni az anyagiak mellett a szellemi értékekkel is. Az négyes ház a család és az otthon háza révén szorosan kapcsolódik a szülötthöz. Elképzelhető, hogy komoly változások lesznek az otthoni életben, valamint a szülőkhöz kapcsolódó viszonyra mutat rá. Fontos a jegy szülöttjének megtanulnia, hogy elegendő figyelmet és időt fordítson a családjára a munka mellett. Fontos, hogy élje át jobban az érzelmeket, vállalja fel őket és teremtsen otthon egy meghitt légkört! Felkészít az öregkor velejárójára, ezért tulajdonképpen ennek a jegynek meg kell tanulnia elfogadni az öregedés folyamatát - fejeztem be mondandómat, majd belegondoltam, hogy bizony ezt nehéz elfogadni, ha választhatnék akkor az örök ifjúság mellett voksolnék, na és persze az örök egészség mellet. Nem tudtam, hogy valójában mekkora hatással lesz rám majd a csillagjegyem, de abban bíztam, hogy az életem történéseit az irányíthatja és az lesz a felelős is a tetteimért.
Utoljára módosította:Széplaki Alíz, 2016. november 5. 11:54 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adrian Ivanorovics Black
KARANTÉN


cigarette daydream
offline
RPG hsz: 403
Összes hsz: 2893
párbajszakkör
Írta: 2016. november 5. 12:54
| Link

- Nem illik így utasítgatni egy hercegnőt, jó? - még az orrom is felhúzom, komolyan, mint egy kisgyerek. De hát ez van, ha egyszer az ember elnevez, akkor azt megjegyzem,és igyekszem úgy is viselkedni. És lehet, hogy hercegnőt nem épp Seth ragasztotta rám, de ez van. Sajnálom. Nem.
- Van poharad? - nem iszok más után, és más sem iszik utánam, mert finnyás vagyok, ez van. Pedig tényleg adok, ha van valamije, amiből meg tudja inni. Vagy lefertőtleníti. Vagy mit tudom én. Aztán a következő megjegyzése hatására megáll a kezemben a pálca, meg a fel-le mozgó lábam is, és az asztalra téve az ébenfát fintorgok egyet. Jól van na, nem kell a nyakamnak esni. És jó kisfiú vagyok, rendes, szófogadó. Jó, ne essünk túlzásokba.
Szusszanok, feltápászkodom, komolyan, úgy érzem magam, mintha az edzőm közelében lennék. Ő is olyan laza angolsággal izzaszt meg, mint az idősebbik Selwyn. Mondjuk ez még mindig a kellemesebb eset, mondhatta volna azt is, hogy párbajozzunk, és akkor szépen el is porolhatta volna a puha popóm. Mert valljuk be, nagyon nem vagyunk egy súlycsoportban, pislogok kettőt, és már a falon találom magam. Aha, nem akarom kipróbálni.
- Jól van főnök - és akkor meg is adom magam, felszedem a pálcám, meg a kávém - még mielőtt valaki beleinna véletlenül-, Sebastian bejövetelénél meg biccentek. Mert fogalmam nincs, most mit köszönjek neki. Tavaly még iskolatársak voltunk, aztán most meg már tanár, és nem akarom leöregíteni sem, de azért mégis, érted. Kész káosz ami itt megy.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Since you’re going back to hell you might as well get used to it.
Choi Min Jong
Tanár, Mestertanonc Tanár, Könyvtáros, Bogolyfalvi lakos, Boltos, Végzett Diák


damfír - életművész
offline
RPG hsz: 413
Összes hsz: 5000
Írta: 2016. november 6. 06:31 | Link

Asztrológia óra 1
zárás

Majdnem röhögni kezdek, ahogy a Yale-t említi, de csak majdnem. Valahogy a szarkasztikus hangvételből azt szűröm le, hogy nem díjazná, így a szám elé kapom a kezem és inkább köhögésbe folyton a röhögést, bár a komoly arc is nehezemre esik, ahogy az egyik lányt arra kéri, adja oda a könyvét.
Kedvesen fel is áll, és elhozza nekem. Halkan megköszönöm, azonban nem nyúlok hozzá az ő példányához, csak a pálcámmal koppintok rá, majd létrehozom a saját másolatomat. Így Viki akár vissza is viheti a sajátját.
Nos, ezt biztos nem tanítják a Yale-n. Az pedig, hogy a könyvek ilyen módú másolása nem teljesen legális meg sem fordul a fejemben. Annyira belém verték annak idején, hogy mindig legyen saját könyvem (ha meg nincs oldjam meg), hogy teljesen természetesen jön a mozdulat. Ahogy az is, hogy egy újabb pálcaintésemre a könyv magától kinyílik, a nekem kellő résznél. Elmosolyodom és visszadugom a pálcám a talárom ujjába. Ellenőrzöm, hogy valóban van-e az oldalon valami a rákról meg a skorpióról és amikor megtalálom, a tanár úr kérése szerint felolvasom azt:
- A Rák, mint ember: Mottó: Lassú víz, partot mos. Az én házam, az én váram. Érzelem központú, fontosak számára az érzelmek. Az emlékeiben, az emlékei hangulatában él, nosztalgikus és romantikus alkat. Meghatározó az ellenkező nemű szülővel való kapcsolata. Gyűjtögető típus, ragaszkodik az emléktárgyaihoz, nem dob ki semmit. Sértődékeny. Tisztaság mániás, általában bő vízzel mos fel. Fontos számára az éjszaka, későn fekszik és későn kel. A fő az életében a család, a szülők. Bejelentés nélkül ne nyissunk rá, mert azt nem szereti.  Tyúkanyó típus, ha férfi, akkor is. Mos, főz, takarít. A családjától nehezen válik meg, ha a szülők elválnak, azt nehezen dolgozza fel, bele is betegedhet.
A tanárra pillantok, vajon elég-e ennyi, egyáltalán ezt akarta-e hallani, aztán ha megkaptam a kellő visszajelzést tovább siklok a skorpióhoz és elolvasom azt is:
- Skorpió: Fontos számára a megismerés, a legmélyebb rétegekig, őt viszont nem lehet kiismerni. Hangulata változó, szélsőségesek a megnyilvánulásai. Gondolkozására a kizárólagosság jellemző. Az ő számára valami vagy fekete, vagy fehér. Utálja a szürkeséget, az egyhangúságot, a langyosságot. Önfeláldozó, képes önmagát is elpusztítani, viszont hatalmas ereje van, ha valaki az életére tör, nehéz dolga lesz vele. Fő jellemzője az ellenállás és a kitartás. Míg ő mások veséjébe lát, addig őt nem lehet kiismerni.
Amikor befejezem, felhúzom a szemöldököm, mert arra gondolok, hogy ha valakiben tényleg ez a két személyiség jegy keveredne, az nem lenne túl jó dolog. Mármint nekem eléggé furcsán hatna egy sértődékeny, tisztaságmániás önfeláldozó tyúkanyó... De végül is. Nem lehetetlen.
Még meghallgatom a többieket, meg a tanár mondandóját. Aztán ha véget ér az óra, felállok, köszönök és elhagyom a termet. A könyvem magától eltűnik, nekem pedig ideje beszereznem egy valódi saját példányt, mert legközelebb még ha értelmetlen hülyeségekről kell majd beszélni, akkor is szeretnék jobban képben lenni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

You only realize how much you know someone when they disappear.

Oldalak: « 1 2 [3] 4 5 ... 15 16 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély