36. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély

Oldalak: « 1 2 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 ... 40 41 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Várffy-Zoller Róbert
Tanár, Végzett Diák


-10 pont a Levitának
offline
RPG hsz: 491
Összes hsz: 1989
Írta: 2018. május 29. 17:53 | Link

A két eridonos

- Elsőre elmegy. - konstatáltam, miután a lány varázslata úgy ahogy sikerült, ugyanis a hajam piros színűvé változott. Sokáig azonban nem maradt így, egy laza mozdulattal visszaváltoztattam a hajam eredeti színét. Természetesen nekem pálcára és a varázsige kimondására sem volt szükségem egy ilyen egyszerű varázslat végrehajtásához.    
- Én jövök! - szóltam, majd rögvest rá is küldtem a színváltoztató varázslatot Edinára, esélye sem volt védekezni. A vörös hajkoronája rikító zölddé változott.
- Most pedig lássuk, hogy a levelezőtársad csak a penna forgatásában jeleskedik, vagy azért a pálcájával is viszi valamire. Bence, rajtad a sor, változtasd vissza Edina hajszínét! - átadtam a terepet a fiúnak, most ő mutathatta meg, hogy mit tud. Ezzel megkapták, amire egy eridonos vágyik, szerepelhetnek egy kicsit, utána talán elnyugszanak, legalább a mostani óra végéig.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

2x Év tanára 2018 & 2019 tavasz-nyár

Legrellonosabb rellonos 2015/16 ősz-tél

Iskolaelső 2012/13 ősz-tél

Az év hajtója 2012/13 ősz-tél

Kérdezz!

Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. június 1. 18:09 | Link

Várffy professzor, Bence
Színvarázs

- Yeah – suttogtam halkan, s hatalmas vigyor kúszott az arcomra, amint nyugtáztam a varázslat sikerét. Meglepően jól állt a tanár úrnak ez a szín. - Hogy csinálja, hogy magának minden szín jól áll?
Ez érdekelt, habár már hallottam innen-onan-amonnan, hogy jó adottságai vannak. Picit irigyeltem, nekem a vörös loboncom mellett extrán vigyáznom kellett, mit veszek fel. Hamarosan a tanerő revansot vett apró húzásomért, és zöldre váltott a hajkoronám. Az hiszem, már tudom, kihez fogok fordulni, ha stílust újítanék... - Ne! Ez tök jó, tetszik.
Kajakra meg akartam tartani a színt, miután az egyik csajszi sminktükröt tartott elém. Még jobb lenne, ha világos szőke csíkokat lehetne festeni bele. Extra-extra elégedett lennék, de pillanatnyilag ezzel is beérem. - A tanár úr lehetne a fodrászok legjobbika. Gondot már rá, hogy indulhatna mesterfodrász-versenyen?

Utoljára módosította:Bodza Edina Gyöngyvér, 2018. július 1. 19:42 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várffy Sára
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 39
Összes hsz: 128
Írta: 2018. június 7. 21:22 | Link

Thomas

Sokan megörülnek, hogy kicsit megzavarják az órát. Mindenki szereti az ilyen random dolgokat, mert addig se kell tanulni. Nem mintha nekem bajom lenne azzal a részével, épp csak nem a legkedvencebb elfoglaltságom. Mondjuk ennek ellenére se engedem, hogy a jegyeim romoljanak, de ahogy jön a jó idő, úgy lanyhul az én szorgalmam is. És sejtem, sőt biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
Thomas megérkezik, és pont mellém ültetik le. Örülök neki, végre van egy padtársam, akivel lehet némiképp kommunikálni, és nem kell folyton unatkoznom. És most nagyon remélem, hogy Oravecz tanárnő nem gondolatolvasó, mert rövid úton penderítene ki innen. Egyszerűen nem tehetek róla, a mugli világ nem mozgat meg a legkevésbé se, de hát... nevelés talán? Meglehet.

Üdv Bagolykőn Thomas. Nyugi csak az első napok nehezek, aztán mindenbe úgy belejössz, hogy észre se veszed. Viszont a tanárnő jól mondta, bármiben segítek, ha gond, csak szólj. Neked is ijesztően nagy a kastély? Én nagyon paráztam itt az első napokban, de már elmúlt. Mondjuk egy csomó helyet még mindig nem sikerült felfedeznem.


Észre se veszem, hogy kisvártatva egy kisregény kerekedik belőle. Élvezem ezt, mert ha nagyon elővigyázatos vagyok, nem bukunk le, a suttogás meg amúgy sem jó, nem is megy túlzottan. Most vagy beszélek normálisan és érthetően, vagy nem. Számítok rá, hogy a bűbája visszafelé is működik, így most én is megbabonázva nézem a betűk cikázását.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Thomas Middleton
KARANTÉN


cinnamon roll
offline
RPG hsz: 800
Összes hsz: 3957
Írta: 2018. június 22. 19:51 | Link

VÁRFFY SÁRA
délelőtt a Mugli- és Mágusismeret tanteremben | x

Felnézek a tanárnőre, amint visszacsúsztattam a levelet. Figyelek az órára, mígnem érkezik a válasz. Mosolyogva húzom el a lánytól és látok neki olvasni, aztán már nyomom is a penna végét a papírra, hogy feleljek. Még a nyelvem is kidugom kicsit írás közben,ahogy koncentrálok a betűk kanyarítására, hogy olvasható legyen.

Jól van, nem aggódom. A felajánlásodat pedig köszi, lehet, élek majd vele alkalom adtán. Igen, szép méretes ez a kastély, jó darabig el fogok még tévedni benne szerintem. Ó, szóval még te se barangoltad be teljesen? Az nem semmi! Ha gondolod, felfedezhetnénk majd együtt valami új helyet. Mármint ami számodra is új. Számomra tuti az lesz.

Teszek pontot utolsó mondatom végére. Ez a válasz sem éppen rövid. Dehát annyi baj legyen! Felnézek a profra és szépen oldalra csúsztatom a pergamendarabot, aztán próbálom felvenni a fonalat. Tetszik ez az iskolásdi. Egészen más, mint ahogy eddig tanultam az otthonban. Az is jó volt mondjuk. Ott kisebb csoportok voltak. Mindegyiknek megvan a maga előnye.
A tanárnő kéri, hogy nyissuk ki a tankönyvünket, szóval magam elé veszem, de valami teljesen más oldalon lapozom fel, mint amit ő említett, úgyhogy jó ideig homlokráncolva nézem, hol tartunk, majd átlesek Sára kötetére és meglátom, hogy tök más helyen vagyok. Korrigálom a hibámat szépen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Isaac Matthew Philips
INAKTÍV


Melankolikus emo-punk, éjféllovag pálcikaember
offline
RPG hsz: 192
Összes hsz: 2385
Írta: 2018. június 30. 21:05 | Link

Catherine Hope Payne
Bájitaltanterem / Soundtrack


Az évek során kezd alábbhagyni a félelmem a bájitaltan iránt. Emlékszem, elsősként minden létező anyagtól féltem, hátha lemarja a kezem a fenébe. De lehet a félelmemet az is segített enyhíteni, hogy olyan rohadt keveset alszok, hogy nincs energiám azzal foglalkozni, hogy mi teszi épp tönre a kezemet, vagy a göncömet. Mondjuk azért még kevésbé kár.
Pont egy ilyen alig alvós este után botorkáltam be a bájitaltanterembe, a táskámat lazán, félvállon tartva, nagyokat ásítva, pislogva. Láttam, hogy a terem még viszonylag üres, szóval igyekeztem minél hátrébb keveredni, hátha elkerülöm, hogy felszólítanak. Szerencsémre a hátsóbb asztalok még nem igazán teltek meg, szóval le is huppantam az egyik hátsó négyeshez. A táskámat hanyagul az egyik szekrény elé dobtam, azért vigyázva, le ne verjek valamit.Ahogy körbenéztem az asztalomon, felfedeztem egy kis feketés foltot. Gondolom valami előző diák hagyhatta itt. Le sem tudtam venni róla a szemem. Vicces egyébként, 18 éves vagyok és teljesen elbűvöl egy rohadt égésfolt. Eh, ez van. Ezen gondolkodva elő is pakoltam a pennámat, a pergamen cafatjaimat, pár ceruzát, könyvet, stb. Így vártam az óra kezdetét, illetve hogy valaki(k) helyet foglaljanak mellettem...
Utoljára módosította:Isaac Matthew Philips, 2019. február 21. 13:47
Hozzászólásai ebben a témában

Aki nem ismer, azt hiszi, őrült vagyok. Aki ismer, az tudja is...

Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. július 4. 08:03 | Link

Lewy Bojarski

- Tanár úr! - szólította meg a férfit.
Épp befejezték repüléstan órát, több diák már le is lépett, de Liza csak most fejezte be a jegyzetelést.
- Bocsánat, hogy zavarom, de lenne egy kérdésem - kezdett bele. Nem igazán tudta, mit is kérdezhetne, mert lényegében értelmes lány, felfogja, amit mondanak neki. Bojarski prof  pedig nem beszél mellé, tisztán leadja az anyagot. Ami Lizának elég volt, legalábbis azt hitte. Még senkinek sem árulta el, de az iskolaelső, akit mindenki okosnak hitt, olyan lazán bukott meg a reptan vizsgán, mint ahogy az ember első krémese szétcsúszik a tepsi tartófala nélkül. Csak placcs.
- Csak említette, hogy az angol válogatottnak van egy híres mozdulata, az a lebukás. Engem az érdekelne, hogy igazából kik alkalmazzák? Mármint a fogók biztosan, de egy hajtónál is hasznos lehet a mozdulat? - Csak reménykedni tudott, hogy a prof nem nézi teljesen flúgosnak egy ilyen kérdés után.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lewy Bojarski
INAKTÍV


Lengyel csk | Satan | Apuci | Mr Schwarz| kewy
offline
RPG hsz: 1199
Összes hsz: 2273
Írta: 2018. július 4. 14:39 | Link

Reissner Eliza

Éppen hogy végeztem a mai napi órákkal, rakosgattam össze a jegyzeteket és egy takaros kupacba szedtem a röpdolgozataim. Mert ugye csak emiatt jöttem ma be, amúgy nem igazán tartottam órákat, csak amikor muszáj volt. Főleg azért, mert megszületett a második kislányom is. Éppen letöröltem a táblát, mikor egy hang megszólított, én pedig arra pillantottam a vállam felett.
- Tessék, mondja csak! - néztem rá kíváncsian, felvont szemöldökkel, összefonva a karjaim a mellkasomon. Általában nem szoktak tőlem kérdezni, ezért, mikor valaki megtette, azt őszinte kíváncsisággal fogadtam.
Apró bólintásokkal jeleztem a beszámolója alatt, hogy igen, még mindig figyelek és az alsó ajkam dörzsölgettem kicsit a hüvelykujjammal elgondolkozva.
- Igen, ez általában nem egy gyakori kérdés. Örülök, hogy idejött, értékelem. Nos, a lebukás lényegében egy elindított mozdulatsor, melynek során a játékos a föld felé iramodik, majd visszarántja a seprűt, ezzel megzavarva az ellenfelet. Fogóknál inkább a Wronskij-féle műbukás népszerű, de ezt is alkalmazzák néha. Itt jóval rövidebb ideig tart a lefelé történő mozgás - rajzoltam a krétával a táblára a mozgás pályáját a kettőnél. Míg a műbukás egy hosszú zuhanás, meredeken, majdnem a földig, a lebukás egy elindított sor volt, ami során hamar visszarántották a seprűt és rágyorsítottak, így próbálva lerázni az ellenfelet. - Hajtóknál is hasznos, főleg ha nagyon megpróbálják visszatartani. Terelőknél és őrzőknél nem használható. Nagyjából érthető?
A pillantásomat a lányra szegeztem, sőt, még egy vérszegény mosolyt is megejtettem, ami nem volt tőlem túl gyakori az órák körzetében.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. július 6. 08:17 | Link

Lewy Bojarski

Igyekezett elraktározni minden információt, mert nem akarta még ezzel is rabolni a prof idejét. Azt gondolta, hogy egy kérdés után megy is a dolgára, de újabbak vetődtek fel benne, és ne legyen a neve Reissner, ha nem használja ki, hogy nem csak egy mezei tanár áll előtte, hanem egy profi játékos. Már csak az Edictumba kéne bekerülnie, hogy biztos állást kapjon suli után.
- Persze, minden tiszta már - felelte visszatérve a témához. - De lenne egy kicsit gyakorlatiasabb kérdésem is. Ellenséges hajtóként mit lehet ilyenkor csinálni? Gondolom egy hibátlanul bemutatott lebukásra nem lehet csak úgy felkészülni.
Élőben még csak az itteni meccseket látta, ami lássuk be, nem volt egy nagy dolog. A felsőbb évesek persze jók, az alsóbb évesek között vannak tehetségesek, vannak izgalmas megmozdulások is, de mégsem olyan, mint egy világbajnokság.
Aztán felfogta, hogy a tanára mosolygott. Elkönyvelte annak, hogy biztos totál flúgosnak és strébernek nézi, de azért folytatta a kérdezősködést, ha már elkezdte.
- Meg egy kicsit más, de... A kviddicsben is vannak doppingszerek? Vagy hát voltak. A varázslatok kizárásáról olvastam, de használtak a játékosok bájitalokat mondjuk?
Legalábbis Liza még nem hallott olyan procedúráról, ahol ezt szabályozzák, sem pedig nagy botrányról. Vagy csak nem olvas elég szennylapot, de ez már más kérdés.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lewy Bojarski
INAKTÍV


Lengyel csk | Satan | Apuci | Mr Schwarz| kewy
offline
RPG hsz: 1199
Összes hsz: 2273
Írta: 2018. július 24. 00:09 | Link

Reissner Eliza

Az események egyre érdekesebben zajlottak, hiszen nem számítottam rá, hogy esetleg kérdeznek. Arra pláne nem, hogy ha válaszolok rá, még több kérdés merül fel, már majdnem úgy is nézett ki a rellonos lány, mint akit érdekel a kviddics. Ritkán látok ilyet az óráim keretében, pedig ördög a megmondhatója, nem kötelező a tárgyam, nem értem mit várnak tőlem.
- Az a játékos temperamentumától is függ. Vannak, akik üldözni próbálják, mások bevágni elé, megint mások lassítani, bármi áron. Én nem vagyok az üldözős fajta - mosolyodtam el sejtelmesen, mert igen, itt is bizony előfordul, hogy az ember kicsit agresszívabban lép fel a kelleténél. Nem szoktak érte különösebben megdicsérni. Az a mosoly csak hipp-hopp kint volt, leginkább akaratlanul is, de ettől még próbáltam segítőkész és mégis tárgyilagos maradni.
- Vannak bizony. Több féle is, vannak legális és illegális doppingszerek. Ezeket próbálják meg kiszűrni a vizsgálatokkal a mérkőzések előtt. Mondjak esetleg egy pár példát, hogy melyik milyen kategóriába esik és miért? - kérdeztem felvont szemöldökkel pillantva a lányra, miközben az asztalom szélére ültem és felfirkantottam magamnak a lapra, hogy ezt a kettőt bizony nem ártana felhozni a vizsgákban is. - Nem akarom ám feltartani, csak ezért kérdezem...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. július 26. 20:18 | Link

Lewy Bojarski


Kezdett egyre jobban belelendülni, és még mindig volt egy kis ideje a következő órája előtt. Kicsit szednie kell majd a lábait, hogy időben odaérjen a másik teremhez, de Mikola prof talán nem fogja leszedni a fejét, ha éppen csak késik a legendás lények gondozásáról.
- Aha, értem - mondta gépiesen bólogatva. Már beindultak a fogaskerekek, szinte látta a szeme előtt a különböző helyzeteket. - Gondolom ez is a két játékos erőnlététől és tapasztalatától függ, de melyik a legjobb megoldás? Mármint Önnek melyik jött be a legtöbbször?
Akár egy összesítést is gyűjthetne, hogy melyik csel a legsikeresebb. De ehhez rengeteg idő kell, na meg pénz, hogy kimenjen a meccsekre megfigyelni őket. A netes fórumokon is keresgélhet mondjuk, talán ez lesz a legegyszerűbb.
A doppingszerek kapcsán már nem gondolkozott, elővett egy jegyzetfüzetet, majd pennát is.
- Igen, ha tudna mondani, az nagyszerű lenne - mondta mosolyogva. Igazából már nem igazán érdekelte, hogy aznap milyen legendás lénnyel fog megismerkedni, de jó lenne plusz infókat begyűjteni az új kedvenc témájáról.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lewy Bojarski
INAKTÍV


Lengyel csk | Satan | Apuci | Mr Schwarz| kewy
offline
RPG hsz: 1199
Összes hsz: 2273
Írta: 2018. augusztus 21. 14:29 | Link

Eliza

Nem tudom, hogy mennyi idő volt még hátra a szünetből, de annyira nem is érdekelt, mert nekem nem volt másik órám most, amire sietnem kellett volna. Vagy ha lett is volna, csak bemegyek és aki szóvá teszi, hogy késtem, írhat egy egész finom, ropogós röpdogát, amin olyan kérdések vannak, hogy azt is megbánja, hogy megszületett.
- Volt már, hogy összetört a srác alatt a seprű. Valahogy. Ha a személy, aki közbe akar lépni, kisebb, gyengébb vagy kevésbé tapasztalt, talán a lassítás érdemes, de kockázatos, mert akár ütközhetnek is - vontam meg a vállamat, mert láttam már olyat, hogy lesodorták egymást a seprűről és nem volt az a bíró, aki időben lelassíthatta volna annyira a zuhanást, hogy ne törjék össze maguk.
Láttam, hogy a lány előveszi a kis füzetet és elégedetten felszusszantam, mert szerettem, mikor valakit ténylegesen érdekeltek a dolgok, amikre rákérdezett. Szóval pár másodpercig az ajkam rágcsálva gondolkoztam rajta, miket is érdemes megemlíteni.
- Az illegális szerek használata esetén, ha a tétmérkőzések előtti vizsgálatok során kimutatják, ugye azonnali kizárás vagy akár eltiltás is jár. Ilyenek a varázsfőzetek, mint mondjuk a Felix Felicis, amely ugye tisztességtelen előnyökhöz juttatná a játékost. Ide tartozik még az Erősítő energiafőzet vagy a gyorsító főzet is. - Meg vagy 600 másik, amiket nem fogok külön, mind megemlíteni neki.  Nagyon hosszú lista lenne és még én sem tudom mindet, csak azt, hogy ha előttem van, akkor nem kell meginnom, mert semmi kedvem egy dopping-botrányhoz. - Legális doppingszernek számítanak a gyógynövény-teák, mint a kamilla, ami gyulladáscsökkentő, a Csalán, szinte minden hasonló... a Vegetabilis tea, főleg stresszcsökkentésre. Érthető volt?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. szeptember 4. 19:20 | Link

Lewy Bojarski

Továbbra is lelkesen bólogatott, de hamar abbahagyta. Végülis ő nem holmi levitás, hanem sárkány.
- Nos, nem akarok lekicsinylő lenni, de engem nem a kezdők érdekelnek. Sokkal inkább az, hogy mi megy a profik között. Esetleg nem tudna talán idényt mondani, hogy mikor történt az összetört seprű esete? - kérdezte vigyorogva. Persze komolyabban is utána akart nézni, de őszintén remélte, hogy maradt róla megbűvölt fotó és végignézheti.
Az még csak meg sem fordult a fejében, hogy baja is eshetett a csávónak. Sad story, de ez van.
A varázsfőzeteknél nem írja le mindegyiket, hiszen ezeket ismeri, de talán elkér pár erre vonatkozó könyvet Franciskától, majd abból jegyzetelhet. Az egyszerű gyógyitaloknál viszont egy kicsit megtorpan, még jegyzetelni is elfelejt.
- Ez még létezik? Mármint persze, mind használunk ilyen főzeteket - Igazából senkit sem ismert, a nagymamáját leszámítva. -, de erre is külön odafigyelnek az élmezőnyben? Ennyire sokat számíthatnak az apróságok?
Utóbbi kérdést inkább csak magának tette fel, észre sem vette, hogy hangosan is kimondta. Persze, hogy igen volt a válasz, ezzel még ő is tisztában volt. Csak az zavarta, hogy erre nem jött rá hamarabb.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lewy Bojarski
INAKTÍV


Lengyel csk | Satan | Apuci | Mr Schwarz| kewy
offline
RPG hsz: 1199
Összes hsz: 2273
Írta: 2018. szeptember 12. 12:19 | Link

Eliza

A hamar abbahagyott bólogatásra kicsit mosolyogtam, de csak belül, kívül nem. Szabályozni próbálja a saját viselkedését, hogy más benyomást keltsen, az ilyen vicces tud lenni.
- Nem lekicsinylés, egész egyszerűen a kezdők közt bárki el tud tájékozódni és attól, hogy valaki oda bejut, még simán lehet, hogy soha nem lesz profi. Megértem. Az összetört seprű a 16/17-es idényben volt a Nigéria elleni barátságos mérkőzésen - adtam meg végül az információt, ami éppen érdekelte, mert rajtam ne múljon, tájékozódjon csak, ha annyira szeretne. Boldoggá tesz egy kicsit, mikor minimális érdeklődést mutat valaki a tárgy iránt a kötelező mellett is. Mert hát, valamennyire mindenkinek kötelező ezzel foglalkozni, főleg első évben és utána remélhetően csak az marad, akit megfogtak a hallottak.
Ahogy a gyógyitalokhoz értem, a lány megállt a jegyzetelés közben és rám emelte a tekintetét, mire kissé felvontam a szemöldökömet. Őszintén döbbentnek tűnt, mint akiben eddig fel sem merült, hogy amúgy ténylegesen történnek ilyen vizsgálatok és nyomozások.
- Bizony. Nem is kevesen használják, mert egy sérülés, húzódás vagy kimerültség esetén nagyon fontos, hogy minél előbb felépüljön az ember és ehhez minden segítség jól jön. Még ha csak egy mezei teáról is van szó - vontam meg a vállamat, bár nekem voltak gondjaim a doppinggal, főleg a balesetem után, de sosem kaptak rajta vele és azóta nem is csinálom, így azt hiszem, ezt jobb, ha nem reklámozom. - Persze, vannak olyan kísérleti szerek, amiket egyelőre a vizsgálatok nem mindig mutatnak ki, de a játékosi engedélyével játszik, aki ilyesmiket használ.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. szeptember 25. 21:46 | Link

Lewy Bojarski

Nem igazán szerette a különböző sportokat, legalábbis ami a mugli hobbikat illeti. De a varázslók szokásai jobban érdekelték, talán azért, mert mégis mugli módjára nőtt fel, így a varázslatos dolgok mindig újat, mindig mások lesznek számára. Ezért is szerette a kviddicset nézni. Nem a sima passzolgatások érdekelték, hanem amikor valami igazi akció volt, ezért is élvezte jobban a profi meccseket.
Bár belegondolva a Bagolykő csapatai sem panaszkodhatnak, azért itt is vannak vérre menő harcok. Főleg, ha a saját házának tagjai játszanak, erre már rájött.
- Aha, köszönöm - felelte, közben felírta az említett meccset, nehogy később elfelejtse.
Ahogy Bojarski prof magyarázott, a rellonos gondolatai kicsit ismét elkalandoztak. Úgy érezte, már kimerítették a különböző szerek használatának témáját, a többi csak utánanézés kérdése, amit egyedül is meg tud csinálni. Viszont a varázslatokról még nem kérdezett semmit.
- Ha megengedi, még lenne egy kérdésem - kezdett bele. - Vagyis több, kicsit összetett ez. De lényegében arra gondoltam, hogy vannak olyan varázslatok, amik tiltottak a kviddicseseknél? A labdára vonatkozóakat már átvettük, azokat értem is, de mondjuk, nem is tudom... volt mondjuk példa már, hogy valaki megátkozott valakit? Ez persze nehéz varázspálca nélkül, de mondjuk egy elemi mágus esetében, vagy valami? - Csak remélte, hogy megérti a reptan tanár, mire gondol, mert előadni nem sikerült valami jól.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Asztrológia óra
Írta: 2018. október 17. 10:31
| Link

Asztrológia tanterem

Terem leírás: Ez az egyik legkülönlegesebb tanterem, mely két tárgynak is otthonául szolgál. Belépve nem találunk padokat és hagyományos székeket, de még a plafon, sőt a falak sem hétköznapiak. Maga a terem kör alakú, melyet óriási kupola fed, mintha a szabadban lennénk éjszaka, felettünk a csillagos ég megbűvölt mása látható, teljes panorámában. Ám nem csak egyszerű látvány elemként ad hátteret az Asztronómia és Asztrológia óráknak, hanem a tanerő kívánsága szerint képes az égbolt egyes részeit kinagyítani, közelebb hozni. A bolygók és egyéb égitestek mozgása hűen tükrözi a természetes, kinti állapotot, de akárhogyan módosítható is, ha a tananyag könnyebb megértését segíti, szemléltet. A csillagképek csillagai összeköthetők akár, az éppen tárgyalt égitest kijelölhető, valamint ha úgy szükséges, az egész, szimpla grafikai ábraként is megjeleníthető. A teremben hideg, de halvány kék fény dereng, valahonnan a padló alól, hogy ne legyen teljesen sötét, de ne zavarja semmi a látványt sem. A székek kényelmes fotelek, melyek eleve megdöntött háttámlával rendelkeznek, sőt szinte fekvő helyzetbe is állíthatók, ha úgy a legkényelmesebb a szemlélődés a diákoknak. A padozathoz sincsenek rögzítve, valamint teljesen körbe forgathatók, szabadon mozdíthatók, bármely irányban. A plusz szolgáltatásokhoz tartozik, hogy a kinti természet, élethű imitációját tudja nyújtani, a tücsök ciripeléstől, harmattól és szellőtől kezdve a hőmérséklet ingadozásig, sőt a falakból hangok is kicsalogathatók, akár zene, akár a Világűr hangjai. Nincs szükség távcsőre, illetve tekinthetjük úgy, hogy az egész kupola egy nagy távcső, mindenki ugyanazt és ugyanúgy látja benne, a tanár kívánalmainak megfelelően.

Olyan korán érkezik, hogy a teremben ne legyen még senki, ám nem lehet sohasem kizárni, nem alszik-e valaki a meghitt sötétségben egy kényelmes kagylófotelben. Arra is volt már példa, hogy egy csókolózó párocskára lelt a Bak csillagkép alatt. Gyorsan kiosztott két büntető feladatot az adott csillaghalmaz jellemzéséről mind Asztronómiai, mind Asztrológiai értelemben. Egyébként is jaj annak, aki összekeveri a kettőt. Kellemes helyzetben van, hogy mindkettőt ő tanítja és sokszor ki is használja ezen előny nyújtotta lehetőségeket, hogy a renitens egyéneket nyúzza ezzel. Ma remélhetőleg nem lesz probléma ilyen szempontból. Gyors pálca intésekkel átrendezi a termet. Kicsit világosítja a fényeket, körbe rendezi a foteleket, a plafonra pedig az Ekliptika csillagjegyeit varázsolja. Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő És Halak sorakoznak egymás után a megfelelő sorrendben. Papírjait rendezgetve várja a tanulókat.

//Álmodói tudnivalók: Majd vegyétek úgy, hogy nem csak négyen vagyunk a teremben, hiszen ez egy rendes óra, vagyis nyugodtan belemesélhettek más diáktársakat is!
SEGÍTSÉG//
Utoljára módosította:Várkonyi Zoltán, 2018. október 17. 11:50 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Angelica Black Wing
INAKTÍV


extekergő
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 1143
Asztrológia óra
Írta: 2018. október 17. 15:27
| Link

Várkonyi professzor és a többiek

A nyár pompásan telt, a Tekergőkkel leveleztünk jó sokat.
 Megkaptam a levelet, amiben bejelentették, hogy az elsőévben én kaptam az év pontszerzője díjat vagyis inkább címet. Örültem neki, de nem annyira.
 Az iskola után már egy kicsit vágytam, főleg a többiekkel való találkozás miatt. Az időpont közeledtével azonban elkapott a vágy, hogy elolvassam az összes tankönyvet, ezért nem volt igazán sok kedvem semmit sem csinálni a szünet hátralévő idejében, csak olvasni. Még volt idő természetesen, és abban a pár hétben el is megyünk Moongasékkal egy kis üdülésre, de aztán...


 Jó levitás lévén felvettem az összes tantárgyat, utána pedig gyorsan leadtam a felét. Ez utóbbi nem is annyira levitás, mint inkább, teszem azt navinés. Lényeg a lényeg, az asztrológiát meghagytam, és most a terem felé sietek egy köteg pergamennel a kezemben, amit nem volt időm a táskámba tenni. Írtam néhány jegyzetet az alapokról, de azt fent hagytam.
 Megérkezek az ajtóhoz, és remélve, hogy nem késtem el, benyitok. Odabent csak a professzor urat látom, senki mást. A terem felett ott csillog az égbolt millió és egy csillaga, és halvány fényük megvilágít sok fotelt. Miután kicsodálkoztam magam, rájöttem, hogy szükséges lenne köszönni.
- Szép jó napot tanár úr! - Mondtam, és lassan elindultam egy kiszemelt ülőhely felé. Mivel nem szólt rám senki, ezért elhelyezkedtem, elővettem a könyvemet, és figyelmesen hallgattam.
 Közben még bejöttek néhányan, és köszönés után ők is leültek. Vajon milyen lesz az első óra? A könyvet kivételesen nem olvastam el, a véletlenre bíztam, hogy mit veszünk ma. Azért amiket tudtam, átismételtem magamban. Mikor végzek, azon gondolkozok, hogy Zippmancs vajon felvette-e a tantárgyat. Valahogy nem volt idő megkérdezni tőle. Persze az is lehet, hogy csak egyszerűen nem jutott eszembe. Most viszont már mindegy, majd csak kiderül.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. október 17. 17:18 | Link

Asztrológia óra

Óh, hogy az a! Már megint órán kell lennem, pedig nem túl sok kedvem van hozzá. Inkább álmodoznék egy sort, és aztán az álmokat valóra is váltanám. Hogy szép, vagy rémálom-e, az… nos, az sok mindentől függ. Attól is többek között, ki hogyan tekintene rá. Inkább azon gondolkodtam, hogyan dobhatnám fel a Halloweent. Valahogy olyan gáz ez, hogy nem dekorálták még ki a kastélyt. Ha nem, hát nem, majd itt jövök én a képbe. A suliszünet alatt sok okos kis bűbájt és egyéb varázslatot megtanultam, amivel meglephetem a jónépet.
Kezdésnek a lovagi páncélokkal kéne valamit kezdeni, olyan döguncsik, hogy még.
- Jó napot, Várkonyi prof! – többet ne próbáljon tőlem kicsikarni. Nem vagyok az a fajta, aki körítéssel túltolja a dolgokat. Szimpla köszönés. A csillagok viszont lényegesen érdekesebbek, úgyhogy rájuk szentelem a figyelmemet, ameddig kitart.
- Yo, Ange! – biccentettem kedves riválisom felé. Hallom én ám a pletykákat, nem vagyok hülye, tudom, hogy milyen babérokra törekszenek. Én egyelőre még egyedül dolgozom, és készültem is némi meglepetéssel. De kellene ehhez pár tettestárs, mert egyedül ekkora kiterjedésű épületre nehéz kivitelezni ezt a rengeteg bűbájt.
Alig várom, hogy tesztelhessem, amit tanultam, de arra már odafigyelek, hogy SárkiApu legillimentor, és a fejembe láthat. Pedig nem tettem le teljesen a csínytevésekről, csak megpróbálok kifinomultabb lenni, és kevésbé feltűnő. Na, ez lesz a neheze, ilyen rikító rőt sörénnyel a fejemen, amire akár maga Aslan is irigy lehetne. Jó kislány módjára előbányásztam a jegyzeteimet, meg a tolltartómat, és vártam a fejleményekre, meg az alkalmas pillanatra. Ma itt biztos, hogy nem lesz unatkozás.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. október 17. 17:58 | Link

Asztrológia óra

Futva vágok át a folyosókon, és még épp megfogom az ajtót mielőtt teljesen becsukódna az előttem haladók után. - Jó napot! - köszönök halkan, majd szaporán emelkedő mellkassal foglalok helyet az első üres fotelban, és igyekszem csillapítani a zihálásomat. Amióta prefektusként külön lakom évfolyamtársaimtól, nem először fordul elő, hogy futnom kell az órákra. Most is teljes nyugalomban hevertem el az ágyon Lysandert simogatva, amikor a faliórára tekintve hitetlenül realizáltam, hogy nekem bizony már el kellett volna indulnom. Felkaptam a táskámat, amibe szerencsére már be volt készítve ami asztrológiára kell, és végül egy perccel órakezdés előtt, éppenhogy csak, de beestem.

Pár méllyebb lélegzet után körbenézek, és amikor meglátom Angét, átcuccolok mellé. Helyet foglalok a kényelmes fotelban, rámosolygok, mand várok, hogy a professzor belekezdjen a mondandójába.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2018. október 30. 17:42 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Moon Jun Seo
INAKTÍV


"Bár a bőrünk sárga, lélekben kékek vagyunk"
offline
RPG hsz: 126
Összes hsz: 1408
Asztrológia óra
Írta: 2018. október 17. 19:20
| LinkEgész idáig rohantam, azt hittem el fogok késni. De ideértem! Útközben azon gondolkodtam, hogy mi lesz ha elkések, és megkérdezi valaki tőlem, hogy miért késtem? Nem tudom már azt mondani, hogy valamit csinált a macskám, BokGil, de a szisza hugit élvezi, nem engem. Mondhatnám azt hogy késett a busz, de most nem busszal járok. Csak akkor járnék lehet busszal ha a saját kitalált bolygómon élnék. Holdbusz, milyen menőség lenne már! De lehet akkor nem holdbusznak kéne nevezni, hanem Csokibusznak? És csokiból lenne! Nem, mert akkor megenném.
- Jó napot! - köszöntem mikor beléptem a terembe, és utána egyből megláttam Zippmancsot és Holdangét. Egyből megindultam feléjük, és lehuppantam Mária mellé.
- Sziasztok! - köszöntem halkan nekik. Kíváncsi vagyok, miket fogunk tanulni. El is felejtettem megkérdezni Zippmancsékat, hogy miket vettek fel, de ezek szerint felvették az asztrológiát, másképp nem lennének itt. Vagy de? Lehet belógtak? Fogalmam nincs, de hát azért gondolom hogy felvették a tantárgyat. Már nem is emlékszem miért vettem fel, talán azért mert érdekesen hangzott, és gondoltam miért ne? Nem emlékszem.
Utoljára módosította:Moon Jun Seo, 2018. október 31. 21:59 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Asztrológia tanterem
Írta: 2018. október 17. 23:34
| Link

Asztrológia óra


Az óra pontosan hármat üt, a tanerő felpillant, ahogy egyébként minden belépőre is felfigyelt. Aki köszönt, annak biccentett, majd újra gondolataiba és papírjaiba merült. Elmélyülten írogatott a füzetébe, nem, nem a kis zöld noteszbe ezúttal. Egészen az óra jelzéséig. Ekkor felemelkedik a székéről, szemöldökeit összevonja és körútra indul a helyiségben.
- Szép napot mindenkinek újra. Nagyon örülök, hogy elhelyezkedtek, de ez nem sokáig marad majd így. Természetesen feleléssel kezdjük, mert tudni akarom, hogy mit felejtettek a nyári szünetben. - Visszasétál az asztalához, hogy mindenkire rálásson, hogy ki tudja szúrni, ki kezdett el a normálisnál jobban izzadni. Kitűnő orrával, mint a prédára vadászó ragadozó villantja szemeit a bepánikolt fiúra és szólítja fel. Keresztkérdésekkel ostromolja, de visszajelzést nem ad arról, hogy jó-e, amit a szerencsétlen makog. Mikor megunja a játékot áldozatával, egy szánalmas intéssel leülteti. Újra végigsöpör tekintette a nebulókon...talán újabb felelő után kutat. Aztán megszólal.
- Ma játszani fogunk, ám az Asztrológia lesz a téma természetesen. Először is álljanak fel, és válasszanak párt maguknak! Engem ne! - Teszi hozzá vicceskedve. Mint tudjuk szereti ő a humort, de csak saját magától viseli el. Aki hasonlóra vetemedne, az könnyes sodorhatja magát egy potya, Trollos felelésbe, ami a legrosszabb rémálmánál is kellemetlenebb lesz, ezért nem ajánlott.
- Szituációkat fogok mondani, páronként választhatnak, hogy melyiket akarják eljátszani, de nem akárhogy. Egy adott csillagjegy jelleme szerint kell eljátszani a sztorit. A választható jegyek: Nyilas, Skorpió, Bak, Oroszlán, Mérleg, Halak. Emlékezzenek vissza a mesefigurás órára! - Vár, hogy megtegyék, amit kért és elmondják neki, melyik csillagjegyet szeretnék megszemélyesíteni.

//A játék Zippzhar Mária Stella ötlete. //
Utoljára módosította:Várkonyi Zoltán, 2018. október 17. 23:36 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Angelica Black Wing
INAKTÍV


extekergő
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 1143
Írta: 2018. október 19. 20:46 | Link

Asztrológia óra


Biccentek a vörös hajú lánynak, aki egy kicsit feszélyezetten köszön. Mintha ellenségek, vagy versenytársak lennénk! Pedig én igazán nem vagyok rosszban olyan emberekkel, akiket nem is ismerek.
 Figyelmemet azonban hamar eltereli az Eridonos után belépő Mária, és az utána beloholó Moongas. Zipp azonnal leült mellém ahogyan meglátott, Moon pedig követte a példáját.
- Sziasztok! - Köszöntem rájuk hangosan.
 Amikor hármat ütött az óra, és nem jöttek többen, akkor a professzor feleltetett néhány embert, de nem tudtak sok mindent. Azután azt mondta, hogy válasszunk párt, és el kell játszani egy szituációt. Kis gondolkodás után odagurultam Moongas mellé.
- Leszünk? - Kérdeztem.
- Én Mérleg szeretnék lenni. Te? - Kérdeztem kíváncsian, meg sem várva a reakciót.
 Előkaparom a Mérlegről szóló jegyzeteket, és olvasgatni kezdem. Eléggé társas és művészi lény, ám parancsolni konkrétan nem tud. Legalábbis véleményét nem nyilvánítja ki.
 Egészen illik rám ez a jellemzés, hiába vagyok Vízöntő. Átgondolom a lehetséges szituációkat amik eszembe jutnak, hogy akkor mit tennék Mérlegként.
 Ez lesz a taktikám. Beleképzelem magam egy Mérleg helyébe, úgy talán könnyebb lesz a feladat.
 Moongas mi is? Kellemetlen, hogy azt sem tudom, melyik csillagjegy mikor van uralkodóban. Csak a Vízöntőt, az Oroszlánt és a Halakat. Meg a Skorpiót, bár azt csak sejtem.
 Megint feltúrom a jegyzeteket, és meg is találom az időpontokat. Eszerint, ha Moon szeptember 7.-én született, akkor ő Szűz. Saját magát nem tudja választani, úgyhogy neki is nehezebb a választás.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Moon Jun Seo
INAKTÍV


"Bár a bőrünk sárga, lélekben kékek vagyunk"
offline
RPG hsz: 126
Összes hsz: 1408
Írta: 2018. október 23. 14:41 | Link- Yapyap! - válaszoltam Angénak. A másik kérdésén körülbelül tizenöt másodpercet gondolkodtam, de végül választottam - Én halak. - válaszoltam. Ha lehettem volna szűz akkor biztos azt választottam volna, de mivel nem, ezért a halak. Előszedtem a jegyzetemet a Halakról. Hm, önfeláldozó, mártír típus... mi a csokim az a mártír?
- Ange - suttogtam neki - Mi az a mártír? - kérdeztem úgy, mintha ez lenne a világ legnagyobb szégyene. Jó, vannak még olyan magyar szavak amiknek nem tudom a jelentését, például a lajtorja. Egy könyvben olvastam azt hiszem ezt a szót, vagy egy mugli újságban? Nem emlékszem. Közben tovább olvastam a jegyzetet. Nem tud parancsolni, nem tud nemet mondani, mindenkinek segít. Én se tudok parancsolni, de nemet tudok mondani, csak nem mindig. Több igent mondok mint nemet, de nincs is olyan sok dolog amire nemet mondok. Mégse tudok nemet mondani? De tudok, csak nem olyan sok dologra. Egyszer lehet megszámolom hányszor mondok igent vagy nemet, és este összehasonlítom. Ez lehetséges? Biztosan, csak lehet elfelejtem napközben és nem számolom.
Utoljára módosította:Moon Jun Seo, 2018. október 31. 21:59 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. október 23. 15:32 | Link

Asztrológia óra

Érdeklődve figyelem, ahogy a velem szemben ülő fiú felel. Igyekszem felé tátogni a megoldásokat, de szegény annyira ideges, hogy szinte végig a földet bámulja maga előtt. Szomorúan figyelem ahogy végül megsemmisülve visszahuppan a fotelbe. Amikor a professzor felénk sétál, rendezgetni kezdem az ölemben a tavalyi füzetemet, kerülöm a szemkontaktust, hiszen hiába tudom az anyagot, ilyen kérdések mellett egytalán nem vagyok biztos benne, hogy értékelhetően meg tudnék szólalni. Mint kiderül, nincs okom az aggodalomra, sőt, a játék szónál felkapom a fejem, és csillogó szemekkel nézek körbe, párt keresve.

Ange szinte rögtön lecsap Moonra, így izgatottan állok fel és sétálok el Dinához. - Szia Dina! Van már párod, vagy leszel velem? - kérdem vidáman, fejemet félrebiccentve. - Én szerintem... - kezdek hangosan töprengésbe, majd csak magamban folytatom a gondolatsort. Túl egyszerű lenne ha a saját jegyemet választanám, itt a lehetőség, hogy kipróbáljak egy szerepet! Ezzel a Nyilas kilőve. A Skorpió említése megszólaltat egy kis harangot a fejemben. Teljesen fellelkesít a gondolat, hogy megpróbáljak eljátszani egy teljesen más karaktert, és eldöntöm, hogy a titokzatosságára fogok első sorban rájátszani. - Skorpió leszek! - vigyorodom el, és újra a lányra pillantok. - Na mit szólsz, tudnál mihez kezdeni egy édes-aranyos kis Skorpióval? - jelentőségteljesen forgatom meg a szemeimet az "édes-aranyos" résznél, hogy érezze, nem tervezem megkönnyíteni a dolgát. Talán már bele is helyezkedtem a szerepbe? Na ha nem is, majd most. - motyogok a nemlétező bajuszom alatt, és kíváncsian várom a következő instrukciókat.  
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2018. október 30. 17:43 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. október 26. 16:43 | Link

Asztrológia óra

Oké. Páros meló, legalább ismerősökkel vagyok körülvéve. Stellát bírtam, és igen, mivel Máriákból Dunát lehet rekeszteni, épp ezért inkább a második keresztnevén szerettem hívni.
Nekem igazából tök mindegy, amíg nem kötekedés céljából gyakorolja valaki a nevem. Kötekedni én is tudok, de annak az eredményét jobb nem megvárni, mert az egyenlő a totális káosszal és katasztrófával.
- Cső, Stella. Mi a helyzet felétek? Sikerült már nagyjából helyrehozni a kék birodalmat? – érdeklődtem szép halkan. Bírtam a kékeket, nagyon jó arcok. Ha hűséges barátokra vágyik az ember, közülük, vagy a sárgák közül érdemes választani. Más kérdés, hogy pasit sose választanék, mert nagyon üti egymást az ő nyugis természetük az én lobbanékonyságommal. – Skorpió az oksa, tudok vele mit kezdeni. Akkor most mi maradt nekem? Bocsesz, még mindig nem vagyok a koncentrálás nagymestere. Lennék Oroszlán, a sörényem úgy is passzol hozzá.
Ja, elég sok hiányosságom volt, és Csaninak meg a bátyjának, Csabinak tökéletesen igazuk volt abban, hogy komolytalan és szétszórt voltam. Meg kéne változnom, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy csak azért változtassak magamon, mert más ezt akarja. Ahhoz túlságosan szeretnem kell az illetőt, hogy hajlandó legyek érte totálisan is megváltoztatni a viselkedésemet. Ott meg azért még nem tartottunk.
- Mi legyen a szituáció? – vetettem fel a kérdést. Ha játék, akkor az csak jó lehet, legalább nem a padban kell hallgatni a tanári rizsát.

Utoljára módosította:Bodza Edina Gyöngyvér, 2018. október 28. 12:10 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várkonyi Zoltán
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Asztrológia tanterem
Írta: 2018. október 28. 10:57
| Link

Asztrológia óra


Csendben van és várja, hogy mindenki teljesítse a feladatot. Ez még nem tűnik túl nehéznek, bár egyesek kvalitásait ez is meghaladja. Csóválja a fejét, mikor látja, hogy két szerencsétlen a jobb oldalon, egy középen és egy valaki a  bal oldalon pár nélkül maradt.
- Találják már meg egymást csengetésig, könyörgöm! Maga oda, maga meg oda, maguk meg ott vannak egymásnak. - Mutogatja az irányokat, mint valami eltévedt közlekedési rendőr. A mozdulatokon van még mit gyakorolnia, de a stílus és az arckifejezés már tökéletesen kimunkált. Nagylelkűsége talán kimerült mára, mikor megengedte a szabad párválasztást és a szabad jegy választást. Nagyon kegyes hangulatban leledzik a tanerő, pedig kint az utolsó verőfényes napja süt le rá. Ő inkább a borongósat kedveli. Miután rendet teremtett párosodás terén, továbbviszi az óra menetét.
- Megkérek mindenkit, hogy a beszélgetéseket korlátozza a témára, mert túl nagy lesz a hangzavar és akkor ideges leszek, azt meg ugye nem szeretnék? - Jelentőségteljesen előre hajol kicsit, hangja végén fenyegetően lehalkul. Pár hosszú másodpercig szótlanul vizslatja körbe a társaságot. Nem történik semmi különös, hacsak nem az, hogy az általa felsorolt csillagjegyek kifényesednek, a többi viszont marad az eredeti állapotában. Ezután úgy rendeződnek el, hogy az adott jegy a fölé a tanuló fölé kerüljön, aki azt választotta. Elégedett fejjel nyugtázza a történteket, mielőtt baritonja bezengné a termet újra.
- Tehát akkor a szituációk, amik közül választani lehet. Természetesen egy pár, csak egyet válasszon! Íme a lista! - Egy láthatatlan toll írja fel fénylő betűkkel a fekete égbolt szabad részére a következőt:
1. Rabló van a lakásban
2. Eltévedtünk az erdőben
3. Iskolai konfliktus két diák között pl Kié legyen az utolsó süti a tálon?
4. Rám léptek a buszon
5. Megyünk nyaralni. Csomaglás, elindulás.

Lehet kezdeni. Ha kérdés van, jelezzék, odamegyek és megbeszéljük.


//Álmodói megjegyzés: Úgy képzeltem el, hogy az adott témát úgy dolgozzátok fel, mintha szerepjátékos hozzászólást írnátok. Minden egyéb rátok van bízva. //
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Angelica Black Wing
INAKTÍV


extekergő
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 1143
Írta: 2018. október 28. 12:01 | Link

Asztrológia óra
Moongas mellett

Érdeklődve figyelem, hogy hogyan választanak párt a többiek. Néhányan csak lézengenek, őket a tanár egy két intéssel bepárosítja.
 Moon kérdésére felé fordulok, és most jut csak eszembe, hogy ő nem is magyar. Valamiért eddig úgy gondoltam rá. Na, mindegy.
- A mártírok valami nemes cél érdekében képesek meghalni. - Mondom el röviden, tömören.
 Nem szeretném hosszúra nyújtani, mert eléggé fenyegetően hangzik a professzor kérése. Inkább egy alapos gondolkodás után felteszem a kérdést Moonnak.
- Tévedjünk el egy erdőben. Mit szólsz? Ja, te mi leszel? - Kérdezem.
Mártir? Talán halak. Azokról hallottam, mint mártírtípus. De majd csak kiderül.
 Átgondolom, hogy egy Mérleg mit kezdene egy erdőben. Bizonyára kedélyesen elbeszélgetne a társával, és annak minden kérdésére igenlő választ adna. Persze csak a kijutással kapcsolatban. Na meg aztán, ha rábíznák a vezetést, valószínű, hogy mindent a vele együtt eltévedőre hagyna.
 Alaposabban átolvasom a jegyzeteket a Mérlegről. Barátság, és egyedüllét elleni vágy. Legalábbis ez a kettő az, ami most világos. Akkor tényleg. Többször rá kéne kérdezni, hogy jól van-e a barátunk, meg hogy ugye nem baj, hogy idejöttünk, meg egyáltalán az, hogy vele tévedtem el. Utána meg ráhagyni mindent.
 Szegény Moongas! Ő pont egy viszonylag gyenge jellemet választott.
 Egy Halak a kezét gyűrögetné, miközben azon gondolkozik, hogy vajon neki nem lenne-e érdemesebb felmásznia arra a félig kidőlt fára megnézni, hogy merre van a kiút, miközben kedves Mérleg barátja lent gubbaszt, és csendben bólogat minden kérdésére, vagy éppen megvonja a vállát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. november 2. 14:35 | Link

Asztrológia óra

Stella? Oké, végülis mindegy. Nem igazán izgatom magam a megszólításon, komolyan, szerintem ha valaki lecipzározna, arra is hallgatnék.
- Igen, persze, minden épül-szépül, látnod kéne például a… – elharapom a mondandóm végét, ahogy a professzor hangja eljut a fülemig. Behúzott nyakkal biccentek Dina felé, amolyan „majd később elmondom” stílusban. Már nyitnám a számat, hogy megpróbáljam újra összeszedni az elhangzott csillagjegyeket (mik is voltak? Skorpió, Mérleg, Nyilas… Öö), amikor megoldja a kérdést, és kijelenti, hogy Oroszlán lesz. Elnevetem magam a hajára tett megjegyzésén, ahogy eszembe jut a pár nappal ezelőtti közös tanulásunk. Biztos nem volt még ideje lemenni a Leányálomba, de ezt majd óra után kérdezem meg tőle. – Rendben van kisoroszlán, akkor legyen így. – Vigyorogva hallgatom a választható témákat, és közben gondolatban elképzelem ahogy Dina hajába kiscicákat rakok, és azok játszanak a kis bongyori tincsekkel. Elolvadok.

Hümmögve nézek a megjelenő listára. Nekem is kéne ez a varázslat, sokkal könnyebben tudnék vele jegyzetelni… Fejemet megrázva koncentrálok a feladatra, és a lány felé fordulok. – Mi lenne, ha a lábadra lépnék a buszon? – húzódik ravasz kis vigyorra a szám, és már látom is magam előtt a jelenetet.
Fülemben fülhallgatóval felszállok a buszra, átnyomakodok pár emberen, hogy kényelmesen megálljak egy kapaszkodónál, és ügyet sem vetek azokra akik mögöttem ciccegnek amikor rájuk lépek, vagy az oldalukba könyökölök. Nem tudom Dina hogy akar majd szóba elegyedni velem, de ha mondjuk kirántja a fülhallgatómat, akkor nagyon higgadtan és kultúráltan faarccal végighallgatom, és bocsánatkérést úgy ahogy van mellőzve visszadugom a fülembe a zeném. Talán még vállat is vonok majd. Csak a hatás kedvéért.
Na de lássuk, Dina mit szól az ötlethez.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Bodza Edina Gyöngyvér
INAKTÍV


B.E.Gy./Kavics <3 | Dinamit | Pincér a Félszeműben
offline
RPG hsz: 146
Összes hsz: 455
Írta: 2018. november 3. 20:32 | Link

Asztrológia óra

- Na, ennek örülök. És annak is, hogy jobban vagytok. Hé, ha bármi segítség kell, csak szóljatok, bűbájtanban tök jó vagyok – ajánlottam fel rögtön a segítséget. Az mindig jól jön, és szeretek segíteni. – A Griffendélnek oroszlán a jelképe, és a testvérházunk.
Plusz infó, a Levisek amúgy is szeretnek tanulni, hadd legyen meg a boldogsága, hogy ezt is tudja. Na, jó… ez cseppet arrogáns volt. Tényleg kezdenék szörnyetegbe átváltani? Tudtommal eddig senkinek se okoztam kárt magamon kívül…
- Miauuu – utánoztam kedvenc mugli humoristámat, azt a klippjét állandóan meg tudnám nézni a duónak, nagyon poén, legalábbis nekem. Valahogy nem igazán akartam belegondolni, vajon milyen érzése lehet annak a legillimentornak, aki éppen most belekukkantana a fejünkbe. Valószínűleg soha többé nem akarná használni a képességét, ha látná, néha milyen káosz-kavalkád zajlik az én buksimban. Minimum egy hetes fejfájást kiváltó élmény lenne túrázni az én elmémben.
- Hm… szerintem kapásból leordítanám a fejed, ha van fülhallgatód, azt is túlharsognám, most egy sima, normális oroszlánra gondolva. Előbb cselekednék, azután gondolkodnék. Amúgy alapból Bika jegyben születtem. Te, Skorpió-királynő? – Na, igen. Velem vigyázni kell, különben le sem lehet lőni engem, ha nekiállok beszélni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zippzhar Mária Stella
Egyetemi hallgató, Animágus, Legilimentor, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


minden lében villa
offline
RPG hsz: 673
Összes hsz: 6318
Írta: 2018. november 4. 15:55 | Link

Asztrológia óra

Hangtalanul nevetve biccentek egyet a felajánlásra, majd arréb megyek pár lépést, hogy legyen helyünk a játékhoz. Helyeslően bólogatok, én is valami ilyesmit képzeltem el az Oroszlán viselkedésének. - Akkor szerintem menjen élesben. - Megvárom míg Dina felveszi az általa gondolt kezdőpózt, majd belekezdek.

A fülhallgatómban lüktet a zene, ahogy a buszra várok. Egy helyben állok, kívülről akár szobornak is nézhetnének, belül azonban tombolok a busz késése miatt. Amikor végre csikorogva lefékez előttem, rezzenetlen arccal szállok föl az első ajtón, egy pillanatra megmutatva a bérletemet (hiszen úgysem nézik), majd mivel hátrébb kevesebben vannak, elindulok arrafelé. Nem zavartatom magam amikor át kell nyomakodjak egy páros között, sőt, még magamban elégteljesen vigyorogva hallgatom a hátamnak címzett szidalmakat. De hé, ha egymást akarják ölelgetni a folyosó közepén, készüljenek fel erre.
Még pár emberen átgázolok, egyszer valakinek a lábára is lépek
(ekkor sétálok el/át ténylegesen Dina mellett), de fel sem nézve furakodok tovább, magamban szidva a csúcsforgalmat. Megállok a babakocsiöbölben, nekidőlök egy korlátnak, és unottan rágózva bámulok kifelé az ablakon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

RAWRR :3

*-*-*-*-*-*-*-*
 I  I III I  I
  I  IIIII  I
    IIIIIII  
    IIIIIII~~~~~~
     II II
Moon Jun Seo
INAKTÍV


"Bár a bőrünk sárga, lélekben kékek vagyunk"
offline
RPG hsz: 126
Összes hsz: 1408
Írta: 2018. november 4. 19:44 | Link- Jah, oké köszi. - most már ezzel is okosabb vagyok, de lehet elfelejtem. Még nem tudom.
- Tévedjünk el! - eltévedni az erdőben jó lesz. Biztos. Jó, lehet nem örülnék ha eltévednénk. - Halacskák. - mondtam még egyszer. Lehet nem mondtam ki az előbb? De, kimondtam, biztos kimondtam. Akkor mit is csinálnék ha eltévednék? Mármint nem én, hanem a halak. Szóval akkor önfeláldozó? Mit csináljon, ajánlja fel a másiknak hogyha elfogy a kaja egye meg, vagy mi? A kannibalizmust nem tiltja a törvény? De, itt biztosan tiltja, ha nem tiltaná lehet hogy már megevett volna valaki. Milyen lenne akkor a világ? Van olyan ország ahol a kannibalizmus nem tiltott? Fogalmam sincs, maajd utánanézek. És már megint ezt gondoltam, egyszer már tényleg írok listát arról hogy hányszor gondoltam azt és miről hogy majd utánanézek. És majd lehet egyszer utána is nézek! Ha nem felejtem el.
Na de. Mit csinálna a halak? Ideges lenne, a kezét tördelné, tehetetlennek érezné magát, oké valahogy így. A mérleg mit csinálna? Nem olvasom el, majd majd majd kiderül!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 ... 40 41 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély