27. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] Le | Téma száljai | Témaleírás
Reissner Eliza
INAKTÍV


Eliza, a bátor | Sárköziéknél csövező
offline
RPG hsz: 64
Összes hsz: 186
Írta: 2018. szeptember 5. 20:57 | Link

Ohridszki-Füst Álmos

Amikor már azon gondolkozott bájitaltan vizsgán, hogy vajon mennyire lehet rémes a porított doxyszőr, biztosra vette, hogy megőrült. Mágiatörténeten a Nagy Varázslóháborúról kellett írnia, akkor pedig már a sírás határán volt. Na nem elkeseredettségében, csak túl sok minden felgyülemlett benne. Apja továbbra is szabadlábon, az anyja erről semmit nem tud, elrontotta az elfeledett varázslatok tana vizsgát, és erre jönnek rá a lányos gondjai; Dávid továbbra sem akar tudomást venni róla, kifogyott a samponos doboza.
Nem lesz ez így jó, ebben biztos volt. A kandalló mellett sem tudott egyedül lenni, de még a sütizés sem nyugtatta meg. Nem tartotta magát gyengének, de volt egy kis időre szüksége. Egyedül.
Ezért lopózott be a szertárba, ahol őszintén remélte, hogy senki nem fog rátalálni. Pár pillanat erejéig ült a sötétben, majd meggondolta magát, feltápászkodott. Tüzet varázsolt, hogy lásson, közben rendezgetni kezdte a fura dobozokat. Igazából rendszert nem vitt bele, mert annyira nem volt bátor, hogy belenézzen, inkább csak mértani pontossággal rakta le őket egymás mellé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ohridszki-Füst Álmos
INAKTÍV


álomjáró
offline
RPG hsz: 74
Összes hsz: 93
Írta: 2018. szeptember 16. 18:35 | Link

Eliza


Amióta a Levita tornyával történt az a kisebb katasztrófa, eléggé háklis, már ami a szertárba belógó diákokat illeti például, mert mi lesz a következő mégis? Repül az Eridon tornya is, hogy aztán egy nagyobb bokrot növesszen a helyébe valami idióta hippi oktató, aki úgy gondolja, hogy kihasználj az adódó lehetőséget egykori, pszichedelikus ködben született, zseniálisnak vélt ötletei megvalósítására? Chhh. Abba biztosan nem gondolt bele az az okos, aki kitalálta ezt az egész fa marhaságot, hogy mi lesz például a gyökerekkel, amik tönkretehetik az épület épen maradt részeit szerkezetileg... de á, hagyjuk is az egészet, mert ennek a gondolatától is csak idegbajt kap. Lilla még sose látta amúgy sem ilyen idegesnek, mint azóta néhány alkalommal, amikor már azon a gondolaton kérődzik, hogy most azonnal mond fel, mert a fenébe is, ő nem fog felelősséget vállalni mások hülyeségeiért, csak mert egyébként a karbantartás az ő szerződésében van benne, még akkor is, ha valami másik idióta csinált mindent. Nyesegetni, satöbbi azt a fát biztos nem fogja, az már szent. Fizessen a Levita rá egy kertészt. Ebben a pillanatban azonban azon ketyeg, hogy már megint besétált valaki az egyik szertárba, mert a lakrészében a falra akasztott alaprajzon felvillant a piros pontocska, jelezve az illetéktelen behatolást. Már csak ez hiányzott. Ki a fene szoktatta rá mégis ezeket a kis okosokat itt, hogy csak úgy bemászkáljanak ilyen helyekre, mintha ez lenne a legnormálisabb dolog a világon, aztán meg bájitalokat kavargassanak valami félreeső szobában, mert lássuk, felrobban-e. Még a végén valaki a Rellonban lesz ennyire ötletes, aztán megomlik az egész nyamvadt épület, nem csak egy torony. Miközben mindezt végiggondolja, csak még idegesebb lesz, ahogy bakancsát lendületesen csapva a kőpadlóhoz végigdübörög a folyosón. A megfelelő szertár ajtaját is szinte fel tépi, hogy aztán üvöltve tegyen még egy lépést a terem belseje felé, épp a küszöbön onnan állva meg.
- KIFELÉÉÉÉ... MOST... AZONNAL... A JÓ K... ANYJÁT NEKI... - ordít, tovább szőve aztán a káromkodásokat még úgy további öt percig, nem ismételve még csak egy szót sem közben, de erre ebben a pillanatban nehéz büszkének lennie, amennyire dühös.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Alina Alexandra Krise-Flaviu
INAKTÍV


Daddy's little princess | Bezzeg az én apám...
offline
RPG hsz: 26
Összes hsz: 76
Írta: 2018. szeptember 21. 17:06 | Link

Gondnokfiú

- Eléggé savanyú egy hely ez.
Jegyzem meg csendesen, de annyira, hogy hallja még azt, amit mondok. Nem félek tőle, ami amúgy a vesztem is, általában sosem félek semmitől. Felemelt kezekkel, arcomon unott és kissé talán bunkó, beképzelt kifejezéssel sétálok ki. Amiért jöttem, nálam van, minden más csupán részlet. Nem örülök még, mert még el kell hagynom a terepet, de egyelőre simán halad minden.
- Valóban? Én mondtam neki, hogy ne a Bagolykövet vegye meg, inkább a Beauxbaton-t, de hát nem hallgat a szép szóra az én apukám. Van ez így.
Még a vállamat is megvonom, ahogy kilépek, és szembe fordulok vele. A karjaimat magam előtt keresztezem, figyelek arra, hogy ne tegyem zsebre, mert annál árulkodóbb nincs.
- Szerintem valakivel összekeversz.
Egészen biztos vagyok benne, hogy így van, elvégre én nem olyan lány vagyok, akiről rosszat lehetne mondani. Sőt. A válaszaim kiválóak, a kviddicses eredményeim önmagukért beszélnek, a tehetségem nem kérdéses. Lehet, hogy ez egoistán hangzik, de ez az igazság. Én tényleg jó vagyok. Genetika és kitartás. Viszont nem vagyok szerény, sosem voltam, és sosem leszek. Különben is, aki az én szintemen szerény, az már inkább álszent. Én kimondom, amit gondolok.
- Húúú, de durva.
Emelem meg kicsit a szemöldököm, és ezzel együtt a kezem is, mutatva, hogy mindenem van, de műkörmöm az nincs. A kviddics mellé amúgy sem passzol, mert csak letörik.
- Látod, én mondtam, hogy fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok én.
Ezzel pedig a részemről lezártnak tekintem a témát, és el is indulok a folyosón, még mielőtt még több büntetést kitalál nekem. Elég ez is bőven, oda elő kell vennem az LLG-s csizmámat.
- Akkor hétfő reggel hét. Üdvözlöm a nődet, akinek nem áll jól a sárga melltartó.
Kacsintok még hátra pimaszul, mielőtt elfordulnék. Vannak kártyáim, tudok én is téteket rakosgatni, és nem, egyáltalán nem félek tőle.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reissner Eliza
INAKTÍV


Eliza, a bátor | Sárköziéknél csövező
offline
RPG hsz: 64
Összes hsz: 186
Írta: 2018. szeptember 25. 21:34 | Link

Ohridszki-Füst Álmos

Nem volt egy ijedős fajta, még farkasoknak is képes volt beszólni, de a néma csendet megtörő kiabálástól kicsit összerezzent. Alig egy pillanatra kerekedett el a szeme, hogy aztán összeszűkítve azokat meredjen a hang irányába.
Komolyan, itt már tényleg sehol nem lehet egyedül az ember? Ráadásul ez a srác teljesen meghibbant, a szókincse pedig nem igazán nyomdafestéket tűrő fajta. Általában nem zavarta Lizát, sőt, észre sem vette a káromkodásokat. De nem most, amikor csak csendre és sötétségre vágyik.
Azért arra még figyelt, hogy az utolsó dobozt is rendben tegye vissza, aztán indulatosan fordult a gondnok felé. Dühös volt. Nagyon.
- Hogy tessék? - kérdezte túlságosan erőltetett nyugalommal a hangjában. - Bocsánat, de nem értettem semmit. Sajnos nem beszélek gyökérül - mondta egy vállvonás kíséretében.
Nem érti minek kell ennyire felkapni a vizet. Lehet, hogy gyerek még, de nem hülye. Arról nem Liza tehet, hogy járnak szerencsétlenek is az iskolába, akiknek fogalmuk sincs az életről és belemennek veszélyes szituációkba.
Vett egy mély levegőt, megpróbált lenyugodni, mielőtt belemenne egy felesleges vitába.
- Sajnálom, hogy idejöttem rendbe rakni a dolgokat - szűrte a fogai között a szavakat. Nem is gondolta így, nem is akarta kimondani, de hát muszáj volt. - De jelentem, még élek, nem robbantottam fel egy tornyot se, de még csak tiltott bájitalokhoz se szereztem hozzávalókat.
Így kimondva furán érezte magát. Tényleg nem rosszban sántikált, csak egyedül akart lenni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ohridszki-Füst Álmos
INAKTÍV


álomjáró
offline
RPG hsz: 74
Összes hsz: 93
Írta: 2018. október 28. 21:34 | Link

Eliza


- Azt mondtam, KIFELÉ... és ne kelljen megismételnem, mert rohadtul nem lesz jó vége - válaszol visszavéve egész jelentősen az iménti hangerőből, ez azonban nem telik erőfeszítésébe. Még csak nem is tudatos, mielőtt még a lány netán azt hinné, hogy esetleg megszeppent, amiért éppenséggel gyökérnek lett nevezve. Érdekli is őt aztán, ki mit gondol róla, amíg az a dolga, hogy megóvja itt a rendet egy esetleges újabb katasztrófát megelőzve, habár kezd arra a meglátásra jutni, hogy ennyi tökkelütöttel arra még egy kisebb hadseregnyi auror is éppen csak elég lenne. Bolond, aki önszántából küldi ide a gyerekét, hiszen a legtöbb félnótás pont olyan különleges eset, mint ő maga is volt, hogy máshová már fel sem vették volna. Na de a hangerőről volt még szó az imént, amit amúgy is visszafogott, amikor kitartó káromkodásba igyekezett fojtani az indulatait és főként a dühét, mielőtt még valaki kárát látná ennek az egésznek. Vagy inkább valami. Nem a lány, azért bárki bármit is hisz, nem bánt ő lányokat, előbb lenne a jelenet vége, hogy teljes erővel csapja az öklét az ajtófélfába, aztán magyarázkodhat a gyógyítónak meg Lillának, hogy a fenébe állt bele ötvenhat szálka a bőrébe és tört el két ujja vagy éppen három. Á, ezt inkább kihagyná. Kelletlenül horkan fel, kifújja a levegőt aztán, majd megdörzsöli az orrnyergét.
- Hála annak a megzápult sárkánytojásnak, de akkor is javaslom, hogy keress másik hobbit. A szertárakat nem azért tartom zárva, hogy mindenki kénye-kedvére itt takarítson kicsit, ha éppenséggel kompenzálni szeretné a nem létező nemi életét... - morog tovább, miközben fogalma sincs, de valljuk be nem is érdekli, mit kompenzál a lány vagy egyáltalán erről van-e szó, csak éppen nagyon sikerült rásétálni a tyúkszemére, miután minden valószínűség szerint a Levita torony felrobbantásához is innen származtak az alapanyagok.
- Tényleg kib****l nem értem, mi vonz titeket ebben a szertárban, legalább heti egyszer belóg valaki és a bűbájaim azt még csak nem is jelzik, ha valaki csak megpróbálja, de nem töri fel a záró bűbájt, mert persze, hogy az egyik legegyszerűbbet kell abból használni az iskolának... hogy a fene esne bele... - morog tovább, mert a maga részéről aztán tenne az ajtókra bonyolultabbat is, csak már rászóltak, hogy nem minden tanárnak erőssége a bűbájhasználat, ezért maradjon az a megoldás, hogy a betolakodókat igyekszik nyakon csípni.
- Szóval mi a f****t keresel itt pontosan? - tér rá végül a lényegre roppant kedvesen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Vajda Richárd
KARANTÉN


kisvajda||fontosabb, mint a globális felmelegedés
offline
RPG hsz: 141
Összes hsz: 452
Írta: 2018. november 28. 12:09 | Link

Apáthy Máté
tovább a hszhez...
Utoljára módosította:Vajda Richárd, 2018. november 28. 12:18 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

#teamlannister
 
         durmstrangboi
Apáthy Máté
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 5
Összes hsz: 7
Írta: 2018. november 28. 15:14 | Link


#csakazadidas [avagy viselet]

Kifejezetten unottnak néz ki, miközben a folyosón sétál. Legyünk őszinték: fárasztó ez az egész, rohangálni egész nap a kastélyban, és kétségbeesetten nézni akkor is, mikor éppen semmi baja sincs. Persze, nyilván önként vállalta, hogy ezt fogja csinálni, de nem gondolta, hogy ennyire hamar megunja majd.
Úgy gondolta tehát, joga van felfedezőtúrát tenni egy kicsit az iskolában, végre azokban a cuccokban, amiket ő vett saját magának. Fülhallgató a fülében, így sétálgat teljesen véletlenszerűen ide-oda, egyik lépcsőn fel, másikon le, néha még a fali szőnyegek mögé is benéz, mert tudja, hogy vannak titkos átjárók a kastélyban, csak azt nem tudja, hogy, honnan és hova.
Csatangolását kicsit sem zavarja meg, hogy tanítási időben valamicskét feltűnéskeltő az öltözéke (magyarul, hogy nem méltóztatott magán hagyni a talárt arra a tíz percre, ami vissza van a tanításból aznapra). Cirkál jobbra-balra, a nyelvpiercingjével játszik, dobol az ujjával a telefonján.
Egy félig nyitott ajtajú helyiséget pillant meg, mikor már másodszor halad el ugyanazon a folyosón. Már elfordítja a fejét, a telefonjára pillant, hogy zenét váltson - ekkor hallja meg a káromkodást, majd pár pillanattal később valami másik zajt, mintha belerúgtak volna valamibe.
Megáll az ajtó előtt, így pillant be, de konstatálja, hogy odabent vaksötét van. Lehetne kedves. Annak kéne lennie, ha fent akarja tartani az egész Navinés álcát, nem igaz?
- Most komolyan egy tök sötét szobába akarsz belépni, ahol valaki tör-zúz? - De addigra persze már mindegy, hogy ez a gondolat materializálódik odabent; főhősünk már belép (hiszen ugye... miért is ne?), és e gondolatra válaszul csak megvonja a vállát a vaksötétben.
Még szerencse, hogy a sötétben botorkáló ismeretlen nem látja azt, mikor újdonsült társa keze felemelkedik, és becsapja az ajtót maguk mögött.
- Óóó, hogy b***ád meg! - Csattan fel emberünk akcentusát kicsit sem visszafogva, majd nagyot sóhajt. Nem szereti, mikor saját maga ellen fordítják a saját végtagjait. Tapogatózni kezd az ajtó után, persze tök eredménytelenül.
- Varázsolhatnál...
- Persze, mintha eddig csinált volna bármit is az a bot a kezemben...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adrian Black
Tanár, Gyakorlótanár, Egyetemi tanár


cigarette daydream
offline
RPG hsz: 362
Összes hsz: 2811
Írta: 2019. május 4. 15:46 | Link

Kedveském
x gyermeked // tovább a hozzászóláshoz
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Since you’re going back to hell you might as well get used to it.
Sárközi Norbert Dorián
Házvezető Eridon, Tanár, Auror


#fatherofthecentury | #sukhar_deddi
offline
RPG hsz: 155
Összes hsz: 730
Írta: 2019. május 4. 16:01 | Link

Extra kölyköm

A mai nappal elégedett vagyok, méghozzá maximálisan. Sikerült mindent elintéznem, amit el akartam a héten, sőt, annál is többet. Az ezer éves papírjaimat is kidobtam. Már csak pár kacatot kell eltüntetnem, pontosabban olyan holmikat, amik nekem már nem kellenek, de másnak még jók lehetnek. Tankönyvek, talárok, néhány kósza jegyzet. Az ilyeneket rendszeresen elviszem a szertárba, különböző helyekre lepakolom, nehogy már egyben azzal gyanúsítsanak, hogy oda hordom a szemetet, majd mint aki jól végezte dolgát, indulok is vissza.
Most azonban az utolsó fázis elmarad, hiszen megpillantok egy büntetésre alkalmas kölyköt, egészen addig, amíg észre nem veszem, hogy a sajátjaim közül egy. Vagyis, olyasmi. Vannak kedvenceim na, most mi tagadjam, ő az egyik. Imádom a jellemeket, Denis, Diát és az itt ma megjelent Adriant pedig kifejezetten ide lehet sorolni. Vállat vonok, majd beljebb indulva ledobok néhány illetlennek gondolt férfimagazint, amit Kedves vett el valakitől, csak nem mondta meg, hogy kitől, így szerencsétlen kölyöknek visszaadni se tudom. Majd aki megtalálja, örülni fog neki.
- Mi a helyzet, Adrian, az asszony nem engedi, hogy bagózz?
Vigyorgok kárörvendően, és ha már itt vagyok, a saját dobozomból előhúzok egyet, és a "legjobb fej férfi a világon" feliratú öngyújtómmal szintén életet lehellek belé. Elégedetten szippantok egyet, majd a kifújt füst után rápillantok a mocsok kölyökre jókedvűen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adrian Black
Tanár, Gyakorlótanár, Egyetemi tanár


cigarette daydream
offline
RPG hsz: 362
Összes hsz: 2811
Írta: 2019. május 4. 16:16 | Link

Jóédesapám

Tekintetem követi az újságok útját, megemelve szemöldököm billentem oldalra fejem, hagyom, hogy a füst lassan szivárogjon ki ajkaim közül, ahogy közben inkább összevonom szemöldököm, hol Sárközire, hol a véletlenül sem tankönyv formájú borítókra pillantok, aztán..
- A feleséged tud erről? - pofátlan vigyorra húzódnak ajkaim, miközben szabad kezemmel megtámaszkodom magam mellett, jó, hát na, ha egyszer neki szabad, akkor nekem miért ne lehetne, főleg most, hogy kollégák vagyunk. Kollégák. Mégis mit várnak el egy olyan generációtól, aminek útjait olyan személyek egyengetik, mint ő meg én? Persze, egy nap az összes szaros nagy dolgokat fog elérni, erre a nyakamat tenném, éppen csak az etikai mércéjükkel lesznek javíthatatlan problémák.
- Az asszony - meglehet, hogy most használom először ezt a megnevezést, nem mintha nem örülnék annak, hogy Emily a barátnőm, vagy, problémám lenne az ezzel járó extrákkal, de azért mégsem kell ennyire előre szaladni, nem igaz? - szerint felesleges erre használnom a szám - vállat vonok, újra elmosolyodom az agyam automatikusan kapcsol, és ha azt hinnéd, nem kezd el ennyi idő után is pörögni, akkor tévedtél.
- Figyelj csak? - alapvetően máig sem tudom eldönteni, mi okozna nagyobb elégedettséget, ha folytatnám a tegezését, vagy ha elkezdeném magázni, és minden egyes csókolomnál látnám az arcára kiülő kifejezést, mert az, barátom, a lappangó kétségbeesés képe is lehetne. Aprót szusszanok. Valahogy ennyi idő után sem szeretek kérni, sem tőle, sem mástól, nehezemre esik, és nem tudok vele mit kezdeni azon kívül, hogy újra és újra megküzdök vele, pedig esküszöm, néha még a nyelvem is összeakad, mintha a testem ezt nem akarná.
- Van ez az okklumencia dolog - félig lehajtom fejem, de közbe végig rá nézek, gyűrűsujjammal vakargatom meg a bal szemöldököm. - Majd valamikor el kéne kezdenem, szóval, ha majd ráérsz, hát, tudod.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Since you’re going back to hell you might as well get used to it.
Sárközi Norbert Dorián
Házvezető Eridon, Tanár, Auror


#fatherofthecentury | #sukhar_deddi
offline
RPG hsz: 155
Összes hsz: 730
Írta: 2019. május 4. 16:34 | Link

Extra kölyköm

- Hm?
Lepillantok az újságokra, a szám pedig vidám vigyorba kanyarodik, mielőtt elnevetném magam, és az újságokat új helyükre dobnám, ahol úgy tippelem, egy napig sem fognak lakni.
- Úgy véled, Anna mellett szükségem van rájuk? Olyan nőt kell választani Adrian, aki szendének tűnik a külvilág számára, aztán, mintha csettintettek volna, cicából tigris lesz.
Na ezt jól megmagyaráztam azon a virágnyelven, ahogy felvilágosítani szokás az embereket. Mondjuk az én édes asszonyom, onnantól, hogy tudta, hogy a feleségemnek akarom, avagy az első lánykérés alkalmát követően, átkapcsolt, és már egyszer sem akart szende cica lenni. Huszonöt év, letöltendő , előtte öt év előzetes hogy bánom-e, kicsit sem. Szép kerek harminc év, és én még most is mocskosul szeretem ezt a nőt.
- Kedves valamelyik kölyöktől kobozta el, csak nem tudom melyiktől. Nem értem, hogy csak mert neki nincs élete, másnak miért baj, ha van.
Vagy legalábbis megpróbálja kiegészíteni azt, hogy amikor majd megint lesz, akkor nyeregben legyen. Szép kis gyűjtemény mondjuk, azt meg kell hagyni. Elmosolyodom, ahogy betalálok mégis az asszony kifejezéssel, érzem a hangjában, hogy nem tetszik neki, és meg tudom érteni. Ha tudná, hogy szó szerint az asztallapba vertem a fejem, amikor először meghallottam, hogy együtt vannak, akkor még talán csúnyán is nézne rám. Pedig így volt, esküszöm.
- Na.
Imádom, hogy tegez, de viaskodik a dologgal, pedig jól csinálja. Valamikor Brightmore-nak is szólnom kéne, hogy ha akarja, tegezzen, nála is élvezettel hallgatnám ezt a szenvedést.
- Ráérek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adrian Black
Tanár, Gyakorlótanár, Egyetemi tanár


cigarette daydream
offline
RPG hsz: 362
Összes hsz: 2811
Írta: 2019. május 5. 13:48 | Link

jóédesapám

Alapvetően sokszor gondoltam már arra - már, amióta visszajöttem -, hogy sokkal könnyebb lenne az életem, ha megpróbálnék beférkőzni a fejébe - valamiért mindig kényszeresen meg akarok felelni valakinek, csak a célszemély kiléte a változékony - de minden egyes alkalommal rájöttem, hogy felesleges. Nem azért, mert nem lenne könnyebb az életem, ugyan, dehogy, de azonnal észrevenné, és ha egyszer rájönne, akkor már nem lenne visszaút, ami fogalmam sincs mégis hogyan változtatná meg a kapcsolatunk, de az is tény, hogy nem is feltétlen akarom tudni, mire szokott gondolni.
- Ó, valóban? - elgondolkodva révedek arcára, szemöldökeim hajszálnyit emelkednek a nagy figyelemben, hosszan pislogok, ahogy mélyen bólogatni kezdek. Igen. Így van. Ki vagyok én, hogy bárkit is félbeszakítsak az élettel kapcsolatos jó tanácsaiban, ha egyszer ennyire belelendülnek a dologba. Hogy én erre eddig miért is nem gondoltam. - Nem hiszem, hogy ezek után képes leszek ugyanúgy nézni rá - vállat vonok, újat slukkolok, arcomra visszaül a mosoly, szemeim sarkában szarkalábak gyűlnek.
- Ó, Kedves, a pedagógia mintapéldánya - megingatom fejem, zsebemből előhúzva a cigarettás dobozt pattintom fel annak a tetejét, majd felé nyújtom. Alapvetően nem azt kérdőjelezem meg, hogy ne tudná azt, amit tanít, vagy, hogy nem igyekezne átadni, de a gyerekek megfélemlítése és a szabályok céltalanul szoros betartatása, amivel körülbelül elveszik előlük azokat az éveket, amikben még jogosan és következmények nélkül lehetnek felelőtlenek, csinálhatnak hülyeségeket, sodorhatják magukat - bizonyos mértékig - veszélybe, igazán élhetnének, nem feltétlenül... jó. Hülye gyerekek, kell őket hagyni élni, kell őket hagyni szarságokat csinálni, mielőtt azon kapnák magukat, hogy idejekorán megöregedtek.
- Tényleg? - gyanakodva vonom össze szemöldökeim, tekintetem fel-alá jár arcán, miközben azt próbálom kitalálni, hol van ebben a csapda, mert az bármikor és bárhol lehet. - Mikor?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Since you’re going back to hell you might as well get used to it.
Sárközi Norbert Dorián
Házvezető Eridon, Tanár, Auror


#fatherofthecentury | #sukhar_deddi
offline
RPG hsz: 155
Összes hsz: 730
Írta: 2019. május 5. 14:15 | Link

Extra kölyköm

- Ennyitől megfutamodsz? Pedig azt hallottam, hogy igencsak nagy Casanova vagy.
Homlokomhoz emelem a mutatóujjam, és kétszer megkopogtatom, arcomon a letörölhetetlen, elégedett vigyorral. Elégedett vagyok, mert én magam igen jól szórakozok a ténytől, hogy ilyen dolgokat tudok.
- Az a kislány olyan féltékeny, hogy még engem is összezavart. Azt hittem, komoly, ami közöttetek van.
Érdekes, hogy éppen rá, csak rá, és elmagyarázhatatlan ellenszenvvel. Na ők ketten is ám megérik a pénzüket. Egyszer kérdeztem is a kis Emily-t, hogy nem lenne-e jobb kimondani, hogy mi van, amire ő olyan riadtan nézett rám, mint egy fészkéből kiesett kismadár. Próbálta rejteni, de ha nem látnék a fejébe, akkor is, az arcára volt írva és van írva most is, hogy mennyire komolyan szereti ezt a bolondot. Furcsa, hogy kettejük közül a kislány elméjébe merek gond nélkül belenézni, és Adriané az, amibe nem szívesen. Talán a végtelenül romantikus énem nem akar megint csalódni.
- Mondom, Adrian, ráérek.
Mélyet szívok én is a cigarettámból, Kedvesre nem is reagálok. Aki retardált gyökér volt fiatalon, az öreg korára csak rosszabb lesz. Rám halálos ellenségként tekint, mert a húga a feleségem, és az fel sem merül benne, hogy Anna esetleg, talán nem kényszerítés hatására lett a nejem, hanem azért, mert szeret. Nem, a házasságom negyed évszázada az ördögtől nyert képességeimen alapszik. Édes Merlin szent eszére. Kedves sosem fog megváltozni.
- Na jó. Nézzük mennyire vagy jó. Nézzük az alapot. Az egészet úgy képzeld el, mintha egy védőfalat képeznél egy bizonyos emlék vagy emlékcsoport köré. Első körben rejts el mindent a védőfal mögé, aztán a későbbiekben előhozunk párat. A falat fel kell építened, te döntöd el az alakját, mintha becsomagolnád az emlékeket. Legyen mondjuk Shayleen és a három legkedvesebb emléked vele.


//Kockadobás: Az első emléket meglátom, a másodikat és a harmadikat félig tudod elrejteni, ott részlegesen, de belelátok.//
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Adrian Black
Tanár, Gyakorlótanár, Egyetemi tanár


cigarette daydream
offline
RPG hsz: 362
Összes hsz: 2811
Írta: 2019. május 5. 16:29 | Link

Jóédesapám

Ívesen megemelem jobb szemöldököm, alapvetően továbbsiklanék azon, hogy épp a képességeim birizgálja a kis botjával, gyerünk, Adrian, érezd csak úgy, mintha ez is egy hülye kis verseny lenne, ki tud több nőt minél rövidebb idő alatt gerincre vágni - ha a következőben nem kezdene el Emily-ről és a vele való kapcsolatomról beszélni. Az arcom egy pillanat alatt válik komollyá, tekintetem ide-oda ingázik az arcán, mintha csak azt várnám, hogy e következő percben elnevesse magát és megveregesse a vállam, hogy há-há, újra bedőltem neki, de ez elmarad, és valahogy jobban sért, mint arra bárki is számított volna.
- Tényleg? - ha nem lenne róla szó, legyintenék, ha nem ő mondaná, különösebben nem érdekelne, de elég régóta ismerem Sárközit ahhoz, hogy tudjam, nem beszél hülyeségeket. Hosszan kifújva fogaim közt a füstöt simítok végig államon, az enyhe borostám végigkarcolja az ujjaim, nem igazán érdekel, sőt, a súrlódás elenyésző érzete némileg megnyugtat, pontosan úgy, mint évekkel ezelőtt a fájdalom. - Hát én is - elhúzom szám, belenyomom a fém tálkába a csikket, majd újat gyújtok. Ha egy hisztis gyerek lennék, most hátat fordítanék és lelépnék innen, hogy napokig duzzogjak azon, hogy a nőm nem képes legalább annyira megbízni bennem, hogy ne mástól halljam azt, ő mennyire féltékeny, annak ellenére, hogy pontosan tudja, ő az egyetlen, pedig Merlinre, épp csak a kezemet kellene kinyújtanom. Ujjaim halántékomnak támasztom. Lapozzunk.
- Shayleen - bólintok, állkapcsom akaratlanul feszül meg a neve hallatára. Nem tudok másképp reagálni erre. Egy pillanatra behunyom szemeim, a cigarettába szívva vonom össze szemöldökeim, és szedem össze a gyerekkori emlékeinket, még az előtt, mielőtt beteggé vált volna. Az ő első versenye, az én első boxkesztyűm. Együtt festünk, együtt firkálunk üres lapokra olyan álmokkal, mint hogy majd egy nap híresek leszünk, és százezer dollárokért adják majd el a pályánk kezdeti darabjait. Aztán hirtelen ugrás, az egyik teremben vagyunk a kastélyban, egy kandallóban ropog a tűz, ő pedig épp csak csipeget a pogácsáiból, de már ez is istentelenül boldoggá tesz. Képezzünk hát falat. Kinyitom szemeim, tekintetem Sárközi arcára függesztem, holott egyikőnknek sincs erre különösebb szüksége, tudom. Csak kell egy határozott pont. Érzem, ahogy egészen összeszűkülnek pupilláim, ahogy falat képzelek az elmém peremére, amolyan gátat, hideg jégfalat, mintha vissza kellene fognom őket a kitöréstől.
- Na? - kíváncsian vonom fel szemöldököm.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Since you’re going back to hell you might as well get used to it.

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély