37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház

Oldalak: « 1 2 ... 10 ... 18 19 [20] 21 22 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
offline
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. február 7. 14:32 | Link

Dimi


A térre néző ablakok előnye, hogy az ember láthatja a település legfontosabb pontjának eseményeit, és hátránya, hogy bizony nagyon könnyen ott tud ragadni, hogy nézze, ahogy az ismerős alakok haladnak, ki-ki a maga dolgára. Itt minden van, szerelmek és szakítások, jó időben a kinti padokon ebédelő alkalmazottak, gyerekcsoportok, mint például most is, akiket úgy néz ki, hogy egy kis városismereti versenyre hoztak ki. Sétáltatnak háziállatokat, szaladnak a vonatra, minden, amit csak az ember el tud képzelni. A mindenbe pedig Krushnic Dimitri is beletartozik, aki éppen most érkezik meg. Ajkaimon halvány mosoly jelenik meg, ahogy leparkol, és vígan nézem, ahogy páran lelassítanak a látványára. Határozottan közeledik a tavasz, az érzelmek elkezdenek virágba borulni.
- Szerintem itt nem lehet olyat csinálni.
Fordulok el az ablaktól mosolyogva, érezve minden illatot, ami alkotja őt. Észrevettem, hogy mostanában sokkal jobban tetszenek az erősebb, szagosabb illatok, így a mosolyom minden egyes olajos szippantással csak szélesebbé válik. Ellépve az ablaktól felé indulok.
- Szia, mindent előkészítettem, és össze is csomagoltam, így már most teljesen birtokba veheted a helyet. Mindent felcímkéztem, a lezárt ügyeket átpakoltam, a folyamatban lévőket egy helyre összesítettem, és csináltam nekik leírást. Hogyan szeretnéd, hogy most átbeszéljük őket, vagy előbb inkább átolvasod, és utána beszéljünk?
Most még nem érzem szükségét annak, hogy ne legyek itt, azonban az egy ésszerű gondolat, hogy idő kell az átállásra. A fontosabb emberekhez még mindenképpen bejövök, átadom nekik Dimit, megbeszélünk mindent, hogy érezzék a törődést, és, hogy biztonságban vannak. De csak napi pár órára, maximum. Ígérem. Inkább ide célszerű amúgy is ebben az állapotban, és nem a patikába mennem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Krushnic Dimitri
KARANTÉN


Árminné | Lois | dárdás nádtippin
offline
RPG hsz: 224
Összes hsz: 2850
Írta: 2022. február 9. 13:53 | Link

Lizi
a marvel to behold


- Akkor ez nekem való hely - vigyorodok el a nagy szuszogásban s hónom alá csapott sisakomnak nézegetek egy megfelelő helyet, ahova lerakhatom. Végül egy szekrényke tetején landol s én végre teljesen Lizi felé tudok koncentrálni.
- Talán kaphatnék előbb egy általános rálátást, hogy mi hogy működik, mit kell tudni, ilyenek? Minden kis részletet átbeszélni úgy sincs értelme, azokat majd menet közben megismerem.
Elég jól tudok szervezni, de a részletekben sokszor elveszek. Ha túl sok apró-cseprő információval halmoznak el, egész biztosan semmi nem marad meg a fejemben, automatikusan ki is sorjáznak a másik fülemen.
- Azt talán első körben elég tudnom, hogy mi hol merre, s hogy mit kivel kell lerendezni, milyen kontakjaink vannak. Persze kicsi ez a város, de azért a hivatalos szálakban még nem igazodok el.

Remélem, hogy nem kell sokat zargatnom majd őt, fontos a nyugalom a gyermekágyas időszakban, utána meg tudom, hogy az ember a háta közepére kívánja az idegeneket és a munkát, amikor az a legnagyobb gondja, hogy a gyerek nem alszik rendesen és miért kakál fél óránként (vagy éppen hetente). Teljesen másak lesznek a prioritások. A Hivatal meg a kollégák ködbe vesznek.
Erről jut eszembe - lepillantok a pocakjára és újra mosolyra fut a szám.
- Gratulálok! Még nem is mondtam.
Lenyelem azt a kérdés-özönt, ami elönti az agyam - mikorra várod, mi a neme, választottatok már nevet? Mielőtt még belemerülnék a szülés részleteibe, inkább veszek egy nagy levegőt és lassan kiengedem. Indokolatlanul sokat tudok a szülésről és csecsemő-gondozásról. Anno úgy rákészültem, hogy mindennel képben legyek és segíteni tudjak Árminéknak, ha kell, hogy a kilencedik hónap végéhez közeledve már álmomból felverve is levezettem volna egy szülést mágia nélkül. Akkor még csak nagybácsi-szindrómának nevettük el a dolgot, de mostmár azért be kell vallanom, több volt ez annál. A féltékenységgel egybeszőtt boldogság és túlkompenzálás nyavalyája.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
offline
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. február 10. 12:28 | Link

Dimi


- Jogos.
Mosolyodom el finoman, mert lássuk be, valóban az lenne a leghelyesebb, ha először egy általános tájékoztatást adnék arról, hogy milyen munka is folyik itt, ezen a részen. Fejben minden nagyon szépen megvan, csak azt hiszem, kezdek egy kicsit szétszórttá válni. Fogalmam sincs, hogy mi minden fog történni, a negyedik szakkönyv után elvesztettem a lelkesedésemet az iránt, hogy az állapotom drasztikus romlásáról olvassak. A magamfajta nem vicces kis kihívásnak éli meg azt, ha például elfelejt dolgokat, vagy éppen az éjszaka közepén elkezd arra vágyódni, hogy vonatsínt nyalogasson. Szeretném hozzátenni, hogy ha ilyen vágyaim lesznek, akkor ráadásul egyedül kell majd elmennem a sínekhez, mert az biztos, hogy a férjem nem lesz nyitott a gyermeke hóbortjaira.
- Minden, ami szociális ügy, ide érkeznek be a kérvények, lakásokra, étkezésre, tandíj mérséklésre. Egyszeri segélyekre. Ha valakinek le kell dolgoznia a tartozását vagy a büntetését, akkor is ide küldik. Akik idejönnek, rövid időn belül ismerősek lesznek, mivel ugyanazok. Főleg, akik a segélyért jönnek és a ledolgozásért. Velük többnyire kerti munkákat végeztettem, kerítésfestést, van egy felügyelőjük is, aki nézi, hogy dolgoznak-e, és aki behozza neked a papírokat.
Miközben beszélek, ösztönösen mutogatom a polcokat is, hogy hol mi helyezkedik el. Egy kicsit mániákus érzést kelthet, hogy az ügyek csoportjuk szerinti ABC rendben, és a csoporton belül szintén ABC rendben vannak, komoly figyelmet szentelve annak, hogy minden ügykör azonos színű mappákat rejtsen. Nos igen, az ember, ha így nő fel, ragaszkodik önmagához a későbbiekben is elég rendesen.
- A kérvényeket a tanács bírálja el, de te teszel javaslatot az elfogadásra a benyújtott anyagok által. Van egy részletes lista a felső fiókban, hogy mi kell hozzá. Emellett van egy Zsófiánk, aki mindent is tud. A férjem titkárnője, illetve az enyém is volt, és megkértem, hogy neked is segítsen be. Jogi végzettsége van, nagyon precíz és pontos, ha mondasz egy ügyet, minden eseményt tud vele kapcsolatban, szóval rá is tudsz támaszkodni. Meg rám is, tényleg, nyugodtan, már most frusztrál a gondolat, hogy pihennem kell.
Pedig milyen jól fog az még jönni, ugye? Mindenki ezt mondja. Én jelen pillanatban a kis fáradékonyság mellett még nem sok mindent vettem észre. A bőröm nagyon szép, mindig mosolyoghatnékom van, és persze elkezdett a kis trónörökös jobban látszani.  
- Köszönöm. Lassan elrejthetetlenné válik. Remélem Erzsike nyeri a fogadást a nénik közül. Ők már akkor terhesnek hittek, amikor még házasok se voltunk.
A mosolyom kiszélesedik, ahogy megérintem a pocakomat. Mondom, mint akit kicseréltek, a mi nem akarunk gyereket, "csak kell"-ből egészen átváltottam egy izgalmas és reményteljes vágyakozó-várakozó nőbe. Egy terhesség, egy gyerek, de ő több lesz, mint tökéletes.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Krushnic Dimitri
KARANTÉN


Árminné | Lois | dárdás nádtippin
offline
RPG hsz: 224
Összes hsz: 2850
Írta: 2022. február 20. 09:51 | Link

Lizi
a marvel to behold


Figyelmesen hallgatom a magyarázatot, nézem a polcokon sorakozó mappákat, s elismerően bólintgatok, mint azok az autókban tartott, ingó fejű kutyák. Nem lehetett semmi összeállítani a rendszert, főleg ha örökölte s nem zéróról indította. Bár nem tudom, az elődje mennyire hagyott maga után kupit, de nekem biztosan könnyebb dolgom lesz átvenni így a dolgokat.
- Szépen átlátható minden, nagyon tetszik - mondom is hangosan, s azt már nem teszem hozzá, hogy remélem, nem fogom elrontani. Fenntartani a rendet hátha sikerülni fog. Felépíteni nem menne, nincs semmiféle rendszerező, rendszerető véna bennem. A káoszban dolgozás az én műfajom. Úgy vagyok vele, hogy úgyis csak az eredmény számít, amit kitudok hozni a munkámból, nem maga a munkának a körülményei. De mindig csodálom azokat az embereket, akik képesek rendet teremteni és tartani. Lehet lefogom fényképezni az egészet, hogy tudjam, hogyan kéne kinéznie. Mintha betörő volnék, aki mindent vissza kell igazgasson eredeti helyére.
- És van valahol arra is lista, hogy hol fogna jól a ledolgozás? Vagy mi alapján döntöm el, hova menjenek? - Már vizualizálom is magam előtt, ahogy mindenkit munkára fogok, aki csak egy könyvtári könyvet elfelejt visszavinni idejében. Jó, talán ennyire nagy hatalmam nem lesz, de már sokszor tudtam dologra fogni az embereket úgy, hogy abszolút semmi pénzt nem kaptak érte, sőt, büntetés se járt volna akkor, ha nem mennek el. Csak megfelelő motiváció kell hozzá.
Aztán hirtelen észbe kapok. Elmerültem a részletekben. Pont ezt próbáltam elkerülni, de ilyen amikor lelkes leszek valamitől. Tehetek én róla? Lehet.
- Egy ilyen mindentudó Zsófiára mindenkinek szüksége van, úgy érzem. Biztosan megfogom majd keresni. Téged viszont nem akarlak zavarni. Hacsak nem akarod, hogy zavarjanak? Mert ez esetben szívesen - vigyorodok el. Lehet pont arra fog vágyni, hogy kicsit mással is foglalkozzon, mint büfiztetéssel és végtelen pelenkacserével. Nem tudhatom. Szerintem ez egyébként is menet közben derül ki. Hogy ki milyen típus, milyen a gyerek, mire van szüksége, hogyan állnak a bolygók. Ha pont munkára van szüksége, én örömmel zargatom majd.
- Erzsikéék szerint mindenki folyton a szaporodáson dolgozik - legyintek, mert tényleg, a falu nénikéi folyton azon agyalnak, ki kivel mikor. Már tőlünk is várják a gyerekeket, pedig azért ha jobban megnéznének, rájöhetnének, hogy egyfelől túlvállaltuk magunkat eddig is a hárommal, másfelől egyikünk sem rendelkezik a megfelelő szaporodási szervvel - persze örökbe is fogadhatnánk, de... jól vagyunk, köszönöm.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
offline
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. április 24. 12:28 | Link

Dimi


- Nagyon szeretem a rendet és a szabályokat.
Talán kicsit túlzottan is. Amikor egy házaspár szülővé válik, akkor az emberek már vagy biztosan tudják, vagy erősen sejtik, hogy melyik fél lesz az engedékeny és melyik a szigorú. A mi kicsi fiunk azonban elég nagy bajban van, ugyanis Konrád és én eléggé szigorúak, határozottak, rendszerszemléletűek vagyunk. Szeretjük a rendet, a fegyelmet. Ezért is félek annyira attól, hogy boldogtalan lesz a kicsi, hogy megszületik, és akkor sem leszek képes engedni a merevségből. Persze csináltam már olyan dolgokat, amiket a könyvekben írtak, olvasok neki rendszeresen mesét, beszélgetek vele a napi eseményekről, érzésekről, emberekről, akiket majd ismerni fog, akikkel sokat fog találkozni. A nagyszüleiről, a szomszédokról, Teodorról, Imoláról, Elektráról, mintha már most is teljesen velünk lenne. A terhességem első felének végén járok, és a hetek alatt nagyon sokat enyhültem, de az, hogy rossz anya leszek, valahogy nem akar elmúlni. Vigyázni fogok rá, szeretni nagyon, ezek a dolgok pedig megnyugtatnak.
- Van lista arról, hogy a visszatérők hol voltak eddig. Ebben a kék mappában vannak, külön személyekre szedve, itt az anyagukban megtalálható, hogy ki hol volt. Egy-két nappal az érkezésük előtt mindig kapsz majd hivatalos levelet, hogy érkezni fognak.
Leveszem a kék mappát, az asztalhoz lépek vele. Felnyitva látszik, hogy van, akinek egész vékony az anyaga, egy, maximum két kihágással, míg mások igen gyakran fordulnak meg itt.
- Itt van például a Kálmi aktája. Nem összekeverendő a Kálmánnak vagy a Kálmánkával. Ők egy család. Gyerek, apa, nagybácsi. Az alkoholfogyasztásuk miatt rendszeresen összeverekednek egymással. Kálmi a legnyugodtabb, őt nyugodtan lehet az előkészítőhöz is küldeni parkrendezésre, de szeretik a menhelyen is. Az apja és a nagybátyja viszont nem dolgozhatnak együtt, azt itt fel is írtuk. Viszont nagyon tehetségesek a fák gondozásában, és a karácsonyi időszak után szépen tudják elbontani a díszítést. Hidd el, akkor is lesz velük dolgod. Ó és Kálmán meg fogja próbálni eltusolni a büntetését, felajánlj majd cserébe mindent is, én üveges tekintettel szoktam ránézni, és akkor tudja, hogy nincs esélye.
Vicces család, már akkor is vicces volt, amikor kiderült, hogy Kálmán és Kálmánka akkor lettek rokonok, amikor Kálmán elvette a másik nővérét, Idát. Ida velük ellentétben nagyon tisztességes és dolgos asszony, a vegyeskereskedésben dolgozik. Nagyon szép nő, hosszú szőkésbarna haja van, és porcelánfehér bőre, nagy kék szemei. Az öccse ugyanez, leszámítva az alkohol okozta romlást, és a kis Kálmi szintén, akit ha nem vinnének bele a rosszba, még vihetné is valamire.
- Kérlek, zavarj. Én csak örülök neki, ha hasznosnak érezhetem magam. Gyorsabban telik az idő, és a gyerek is hozzászokik, hogy az anyja nem az a nyugton ülő, kötögetős fajta.
A megjegyzésre elnevetem magam, mert valóban igaz, mindig azt nézik, hogy egy beszélgetéstől kerekedik-e már a lányok hasa, az egész kicsiké is, ha mindenki valóban terhes lenne, aki valaha egy fiúval beszélgetett, nem csak város, de lassan külön ország is lehetnénk.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

John Harris
Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 64
Írta: 2022. augusztus 15. 09:09 | Link

dr. Hollóvölgyi Zsófia
- a hétfő esti utolsó elérhető időpont -

Előrehajol, s világos vászonnadrájának gyűrött szárán igazít egyet, mielőtt belép a hivatalba. Járt már bent, hiszen volt néhány kevésbé kellemes ügy, ami ide szólította, azt azért még így sem állítaná, hogy kiismeri magát az épületben. Sötét napszemüvege fölött néz körbe, és ahogy azt várta, a recepciós kisasszonyon kívül egy lélek sem tartózkodik az előtérben. A teremtőnek hála ilyentájban az emberek többsége már hazafelé siet, bevásárol, vacsorát főz, a gyerekeivel meg a házastársával küzd, és láss csodát: hirtelen elcsendesülnek az addig zajos utcák.
- Arra? - kérdezi már-már tátogva az asztalnál unatkozó kishölgyet, és ujjával az egyik folyosó felé mutat. Habár közelebb mehetne hozzá, nem tartja szükségesnek.
A nő bólint, John pedig elindul.

Kopp, kopp. Nem erőteljes, inkább nyugodt, békés hangon vernek visszhangot hófehér bütykei a dr. Hollóvölgyi Zsófia nevét viselő fán.
- Csókolom! - bújik be az ajtón először csak fejével, és ha megkapja az engedélyt, egész testével is. - Én vagyok a hétórás időpont, John Harris.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

dr. Hollóvölgyi Zsófia
Tanár, Elemi mágus, Végzett Hallgató, Bogolyfalvi lakos


Pötty :)
offline
RPG hsz: 337
Összes hsz: 396
Írta: 2022. augusztus 15. 09:29 | Link

John Harris

Vannak azok a napok, amikor tovább vagyok, annak érdekében, hogy amikor a gyerekem miatt ülök órákat Keserűnél, akkor ne kelljen szabadságot kivennem. Esküszöm, ha eléri a tanodás kort, akkor bentlakásos lesz, én meg letagadom, hogy Bogolyfalván élek. Hát nem hiszem el. Olyan, mint a nagyapja, pedig nem is vérszerinti. Szóval, egy szó, mint száz, dolgozom, teljes nyugalomban, csendben, és a Matyi féle pletykaáradattól kiégett aggyal. Olyanokat tudtam meg, hogy...fúj. Miért is kell nekem ezeket tudnom? Mert imádom Matyit, tudom.
- Szabad!
Rápillantok az órára, és elégedetten konstatálom, hogy van, aki még ismeri az órát, a nevetgélő, de cuki pár délután is hallott már róla, és alig másfél óra késéssel meg is jelent. De ez az úriember, pontos. Már jó pont.
- Üdvözlöm, Hollóvölgyi Zsófia.
Felállok, hogy kezet nyújtsak neki, majd hellyel kínálom, és ha leült, leülök én is.
- Egy ház érdekelné, de nem a szokásos módon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

John Harris
Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 64
Írta: 2022. augusztus 15. 09:45 | Link

dr. Hollóvölgyi Zsófia
- a hétfő esti utolsó elérhető időpont -

Közelebb sétál, és megdöntve felsőtestét, kissé előrehajol, úgy fogadja el a felé nyújtott kezet. Ujjaival finoman szorít rá a női kézre, ajkai széles, megnyerő mosolyra húzódnak.
- John Harris, nagyon örvendek - ismétli meg a nevét már csak az udvariassági forma miatt is, azután lepillant a székre, amelyen helyet foglalva hátát lazán a támlának dönti. A napszemüveg takarásában tekintete visszatalál a szemközt ülő hölgyre. Figyeli őt, ámbár kicsit sem kelti tolakodás érzetét, csupán kivár.
- Így van - biccent egy aprót. - A tudomásomra jutott, hogy néhány héttel ezelőtt váratlanul eltűnt a faluból egy éjlény. Az ő háza érdekelne.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

dr. Hollóvölgyi Zsófia
Tanár, Elemi mágus, Végzett Hallgató, Bogolyfalvi lakos


Pötty :)
offline
RPG hsz: 337
Összes hsz: 396
Írta: 2022. augusztus 15. 10:07 | Link

John Harris

- Igen, minden előzetes bejelentés nélkül.
Mivel a más fajúakat nyilván kell tartanunk, legyen szó egy vélavérű egyedről vagy egy vámpírról, ezért tisztában vagyunk azzal is, ha valaki távozik. Néhány esetben, mint például a negyedvéláknál igazán indokolatlannak találom az előírás szigorúságát, de más esetben, abszolút jogos a kérés.
- Azt tudnia kell, hogy a ház közelébe eddig még senki sem ment. Az eljárás az, hogy tizenöt napig érintetlenül hagyunk egy ingatlant, majd a rokonokat felkeressük, és az ő döntésük értelmében cselekszünk. Az említett hölgy esetében azonban nincsenek rokonok, de a tizenötödik napon már túlvagyunk.
Fontos, hogy letisztázzam az előzményeket, egy kicsit meg is nyugodtam, amikor a kérése eljutott hozzánk, mert semmi kedvem nem volt megátkozódni egy behatolás esetén. A szakértő, legyen bármilyen különleges is az ábrázata így, hogy este is napszemüvegben ül az irodámban, megnyugtatóan hat.
- Polgármester úr engedélyezte, hogy átadjam Önnek a kulcsokat, azonban szeretné, ha egy a kihelyezett aurorok közül is elkísérné. Nem kell bemennie, ha Ön nem akarja, de fontos, hogy legyen védelme az ott tartózkodás alatt. Nekem pedig a teljesen hivatalos engedélyhez szükségem lesz az irataira, illetve a társasági tagsági igazolványára, mely fedezet arra, hogy Ön valóban vámpírológus.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

John Harris
Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 64
Írta: 2022. augusztus 15. 11:28 | Link

dr. Hollóvölgyi Zsófia
- a hétfő esti utolsó elérhető időpont -

Csendben fürkészi az asztal túloldalán helyet foglaló hölgyet, figyelemesen hallgatja a szavait. Itt-ott bólint, hogy tudassa: érti és elfogadja, amit mond. Annak, hogy valójában kedvére való minden szava, nem ad hangot, noha pontosan ebben reménykedett. Egy emberi lenyomatoktól mentes, még érintetlen ingatlanban, amit - legjobb tudomása szerint - hosszú éveken keresztül lakott vámpír.
- Arról tehát, hogy a lény elhalálozott volna, ha jól értem, nincs információja? - kérdezi, mielőtt Zsófia áttérne az iratokra. John Pramberger téri látogatásai során ugyanis szóbakerült az említett vámpír neve és kirekesztésének nem egészen természetes okai is. Kétség sem fér hozzá, hogy Mandra hirtelen távozását háborús hangulat előzte meg.
John megfontoltságot sugalló mozdulattal keresztezi lábait, és előrébb dőlve előveszi nadrágja zsebéből a kért igazolványokat.
- Kegyed talán nem tudja, hogy itt tanítok a kastélyban - jegyzi meg mintegy mellékesen, miközben az asztal lapján óvatosan a kisasszony felé csúsztatja a plasztikkártyákat. - Az átvilágításnak természetesen eleget teszek, nincs rejtegetnivalóm.
Legalábbis olyan, ami miatt akadályokba ütközhetne a házat illetően. Hátát visszadönti a széktámlának, azután elmosolyodik.
- Éjjeli órában szeretnék ellátogatni a házba, remélem, ez nem okoz problémát a mellém kirendelt aurornak - szemöldöke finoman rezzen, épp csak, lehet, hogy észre sem vehető. Egy lágy mozdulattal megsimítja frissen borotvált, arcszesztől illatos bőrét, majd Zsófiára pillant. A szemei köré szarkalábak gyűlnek, mosolyog.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

dr. Hollóvölgyi Zsófia
Tanár, Elemi mágus, Végzett Hallgató, Bogolyfalvi lakos


Pötty :)
offline
RPG hsz: 337
Összes hsz: 396
Írta: 2022. augusztus 15. 11:46 | Link

John Harris

- Nincs, annak lenne nyoma vagy szóbeszéde.
Nem, egyáltalán nem alapozom semmilyen pletykára se igazságot, mert ha ez igaz volna, akkor én egy olyan házasságban élnék, amiben van három vagy négy férj, meg egy feleség, ha jól emlékszem poliandria a pontos megnevezése, és a polgármester a szeretőm, vagy a felesége. Igen, a pletykák alapján szörnyen izgalmas az amúgy nem létező szerelmi életem. Viszont, minden van alapja. A pletyka maga gonosz természetű dolog, de ha valaki ügyes, és vissza tudja fejteni az alapokat, akkor nagyon sok olyat is megtudhat, ami hasznos és valódi tudás. Tehát, következésképpen, ha a nő meghal, arról beszélnének, de nem teszik.
- Mindenről tudok, éppen ezért is szükséges az átvilágítás, és az, hogy külön kezeljük igazgató úr jóhiszemű és megbocsátó jellemét az hivatal engedélyeitől. Ez nem sértés, elővigyázatosság.
Mivel tényleg nagyon megbocsátóak a szerencsejátékfüggő, alkoholproblémákkal küzdő, saját diákjaikkal házasodó egyedekkel. Mindenkinek jár egy második esély, és én nem is ítélek el senkit, de tény, ami tény, mi sokkal nagyobb körültekintéssel járunk el, mint odafent.
- Egyáltalán nem, vannak, akik kifejezetten szeretnek éjjel szolgálatban lenni, így biztos, hogy sikerül megfelelő személyt találni. Szeretné Ön kiválasztani, vagy rám bízza a döntést?
Pillantok fel rá mosolyogva, oda se nézve, másolva az adatokat, amiket az előbb átadott nekem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

John Harris
Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 64
Írta: 2022. augusztus 15. 12:20 | Link

dr. Hollóvölgyi Zsófia
- a hétfő esti utolsó elérhető időpont -

Az igazgató említésére kiszélesedik az ajkán ülő mosoly. Nem ad ki hangot, és nem sejtet semmit, csak magában ért egyet a megállapítással. A Bagolykő Mágustanoda vezetősége híresen elnéző tanáraival és diákjaival egyaránt, ebből a körből azonban ő maga szívesen marad ki; nem találkozik fiatalkorú lányokkal a hálótermében, és nem hág át sem illendőségbeli, sem elvi vagy száraz szabálypontot. Feddhetetlen, erről a pozícióról pedig nem áll érdekében letenni.
- Nem veszem sértésnek, Zsófia - szólítja nevén a hölgyet, hogy magára vonja egy pillanatra az igazolványokon szereplő adatokra összepontosított figyelmét. Nem mintha bármi különöset szeretne mondani, csupán egyetlen apró, látszólag teljesen lényegtelen megjegyzést tesz, mikor magán érzi a zöld szempárt. - Én is mindig ezt mondom a tanítványaimnak. Tudja. Legyenek résen, mert sohasem lehetnek egészen biztosak semmiben. Már, természetesen, ami a vámpírokat illeti.
A férfi dallamosan beszél, ráérősen, kedélyesen, ahogy csak azok teszik, akiknek az idő a barátjuk, akiket nem vár otthon szerető család, akiknek csupán most kezdődik a nap élhető része. Van benne valami, amitől libabőrözni kezd a hallgatóság karja, mégsem kelt félelmet vagy késztet távolságtartásra.
Elmosolyodik, kissé megbillenti a fejét.
- Önre bíznám, viszont volna itt egy nem túl bonyolult kikötés, ha lehetséges - mondja változatlanul barátságos hangon. - Aki velem tart, rendelkezzen nyitott szellemiséggel, és biztosan tudjam: nem ölt még vámpírt.
Utoljára módosította:John Harris, 2022. augusztus 15. 12:22 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

dr. Hollóvölgyi Zsófia
Tanár, Elemi mágus, Végzett Hallgató, Bogolyfalvi lakos


Pötty :)
offline
RPG hsz: 337
Összes hsz: 396
Írta: 2022. augusztus 15. 13:15 | Link

John Harris

Mindig meglepődök, amikor a keresztnevemen szólítanak, többnyire a "Hollóvölgyi kisasszony" szokott elhangozni ebben az irodában, néha még olyanoktól is, akik a kollégáim, és valljuk be, ez utóbbi számos alkalommal ijesztőnek hat, hiszen nem emlékszem rá, hogy bármikor is annyira kemény voltam, hogy nem mernek Zsófiának hívni. Érdeklődve fordítom rá a tekintetem, és ösztönösen egy halvány kis mosoly is előbukkan. Mondom, egészen kedves vagyok. A virágcsokrokat és hálaüzeneteket mondjuk Benőnek kell elküldeni, mert tudom, hogy ha ő nincs, akkor egy gonosz kis boszorka leszek.
- Véleményem szerint az emberekre szintén igaz.
Elvégre, ha az ember hallja, hogy mi mindent követnek el az emberek, felmerül benne a kérdés, hogy miért éppen a kentaurokat próbálják meg bekeríteni. Mondjuk szerencsére esélytelenül. Egy pillanattal tovább nézem őt, és azon gondolkozom, hogy miért is olyan érdekes, kire hasonlít, és amikor eszembe jut, hogy egy pókerjátékosra, majdnem elnevetem magam, de a kérése sokkal fontosabb annál, mint, hogy ezt itt kifejtsem neki, így csak határozottan bólintok.
- Ez csak természetes. Szerencsére békésnek mondható település vagyunk, így az itteni aurorok sem kényszerültek eddig még igazán véres lépéseket tenni. Ha jól emlékszem a legutóbbi eset még a temetőbéli gyilkosság-öngyilkosság eset volt, és az is már olyan régen történt, hogy az emberek teljesen elfelejtették.
De persze ez nem jelenti azt, hogy indokolt esetben ne tennének meg mindent a civilek megoldása érdekében.
- Kelemen Farkas nemrég költözött vissza a településre a családjával, ugyan a minisztériumban dolgozik, mint kihallgató tiszt, de akár ő is ideális lehetne, képzett auror, aki jól tudja feltenni a kérdéseket, talán segíthetne Önnek abban is, hogy mit láttak a szomszédok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

John Harris
Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 64
Írta: 2022. augusztus 15. 15:11 | Link

dr. Hollóvölgyi Zsófia
- a hétfő esti utolsó elérhető időpont -

Habár ő maga csak keveseket enged igazán közel a lelkéhez, nem szokása óvatosságra inteni az útjába kerülő embereket - legyen szó tanítványról, kollégáról vagy a vonatfülkéjébe belépő idegen nőről. Épp ellenkezőleg, mindenkit nyitottságra és afféle bizalmi állapot kialakítására sarkall, amit ő csupán a legritkább esetben tesz meg. De ez nem a többiek miatt alakult így, neki az igényszintje ilyen; jobb kedveli a saját maga vagy vámpírbarátai társaságát. Erről persze nem beszél, ahogy szüleiről, családi életéről és a párkapcsolatáról sem. A legtöbb ismerősének fogalma sincs arról, ki is ő valójában, hogy mivel szereti tölteni a szabadidejét, hogy rossz napjain kihez fordul vigaszért s olykor tanácsért vagy hogy kivel osztja meg az életét.
- Franciaországban olvastam egy történetet Bogolyfalva előéletéről - jut eszébe a gyilkosságról ez a legkevésbé sem apró szösszenet, amiről még végzős diákjai előtt sem viszi rá a lélek, hogy beszéljen. - Mielőtt a falu felvette mostani formáját, állítólag volt itt egy bestiamészárlás. Az írás szerint egy egész kentaurcsordát idehurcoltak a nagy tisztásra, a házak helyére, és akár a lovakat, levágták őket. Sellőket kínoztak halálra, sárkányokat zúztak szét, és tizenkét vámpírt feszítettek keresztre, hogy a felkelő Nap fenyében, a többi bestia holtteste fölött égjenek hamuvá - lágy hangja elhalkul, és mintha nem borzasztaná el a téma, kellemes levegőt vesz. Tekintete Zsófiáét keresi. - Talán csak mendemonda, mindenesetre szeretnék belépési engedélyt az itteni levéltárba. Mit gondol, kisasszony, ez megoldható volna?
Van, ahol külföldi állampolgársága, van, ahol hivatása miatt nem nyílnak meg előtte ajtók, ennek ellenére úgy tűnik, sohasem adja fel.
Rábólint az ismeretlen auror nevére.
- Részemről rendben van, de először szeretném megnézni a házat - feleli. - Addig, kérem, ne keltsen feltűnést, ne kérdezzen senkitől semmit.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

dr. Hollóvölgyi Zsófia
Tanár, Elemi mágus, Végzett Hallgató, Bogolyfalvi lakos


Pötty :)
offline
RPG hsz: 337
Összes hsz: 396
Írta: 2022. augusztus 15. 15:41 | Link

John Harris

Csendben hallgatom a történetet, amit mesél, nem szólok közbe, a szemem csak meg-megrebben a történetre, amit jól ismerek. Nem tanítják feltétlenül, azonban vannak olyan tanárok, akik őszintébbek másoknál, így vannak olyan évfolyamok, melyek több szörnyűséget ismernek meg, mint mások.
- Az apám is a tanodában tanított. Nem mágiatörténetet, számmisztikát. Nem nézné ki belőle az ember, de nagyon jó tanár volt.
Hozzátenném, hogy mostanság kiváló alkoholista, és riasztóan jól tud felszedni velem egykorú nőket, sőt, nálam fiatalabb kislányokat.
- A mágiatörténet és a számmisztika nagyon sok ponton összekapcsolódik, sokat mesélt a nagy, történelmi eseményekről.
Próbálkozott. Ha fia lett volna, nyilván értékelte volna, de én akkoriban egy megszeppent kislány voltam, rossz emlékként éltem meg, hogy kettesben maradtunk, és azt is, hogy ilyen szörnyűségeket kell hallgatnom. De tudni kell megbocsátani, és láttam, hogy őszintén jól esett neki, amikor felnőtt fejjel kértem, hogy újra mesélje el.
- Természetesen. A levéltár hetente rövid időre van nyitva, de engedélyezhetnek extra bejárást. Hétfőn és csütörtökön tíztől délig, míg kedden és csütörtökön este  öttől hétig. Ahhoz adok máris egy nyomtatványt.
Felkelve a falon húzódó iratokhoz lépek, és előhúzom a rendezett sorokból azt a mappát, amire szükségem van, és amiből két lapot ki is veszek a férfi részére. Aki ismeri az emberek viselkedését, felfedezheti a finom kényszerességet a rendre és a  precizitásra, szeretem, ha minden úgy áll, ahogy állnia kell, nincs káosz, minden megtalálható.
- Természetesen. Én csak akkor cselekszem, amikor Ön engedélyezi, elvégre mindannyiunk érdeke pontot tenni az ügyre.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

John Harris
Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 54
Összes hsz: 64
Írta: 2022. augusztus 16. 10:08 | Link

dr. Hollóvölgyi Zsófia
- a hétfő esti utolsó elérhető időpont -

Arra, hogy Zsófia tanárgyermek, halványan elmosolyodik. Tudja, hogy milyen, mikor a szülők ismertek és elismertek. Igaz, rá átragadt a tudomány szeretete, de talán ez nem is olyan nagy csoda, tekintve, hogy a Drakula volt az első mese, amit életében hallott, és mivel nagybátyja egyre-másra hordta haza neki a vámpírereklyéket, csakhamar rajongója lett a köztudatban szörnyetegekként elhíresült éjlényeknek.
- Ezek szerint önnek sem lehetett túl könnyű gyerekkora - jegyzi meg barátságosan, és jelezve egyetértését finoman meg is biccenti állát. - A számmisztikát sokan félreértik.
Mint a legtöbb tudományos területet. De nincs ezzel baj, sőt úgy hiszi, így természetes. Az időpontok hallatán oldalra billenti fejét, és megvárva, hogy elé kerüljenek a nyilatkozatok felpillant a kisasszonyra.
- Attól tartok, ezek egyikén sem tudok élni a lehetőséggel - vallja be, hangja már-már zavaróan nyugodt. - Az esti órákban a tanítványaimmal foglalkozom, délelőttönként pedig egyéb elfoglaltságaimnak hódolok. Éjjelente tudok dolgozni, és azt sem veszem zokon, ha egy biztonsági őr a közelemben ül.
John nehéz ember benyomását keltheti Zsófiában, és ki tudja, valamelyest talán az is, egy azonban biztos: az udvariassági határokat soha nem lépi át. Arcának fiatal vonásai és hangjának lágysága kedvességet kölcsönöz egyébként furcsa lényének. A sötét lencsék mögül, áthatóan pillant fel a hölgyre.
- Nagyszerű - mondja, és jobbjával végigsimít másik kézfején.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

dr. Hollóvölgyi Zsófia
Tanár, Elemi mágus, Végzett Hallgató, Bogolyfalvi lakos


Pötty :)
offline
RPG hsz: 337
Összes hsz: 396
Írta: 2022. augusztus 20. 09:43 | Link

John Harris

- Ahogy Vasváry Richárd is.
Felelek mosolyogva. Nem csak a számmisztika félreérthető, de nagyon sokszor az apám is. Rendeződtünk, már amennyire lehetséges volt, aminek örülök. Bennem sok a sérelem anya miatt, mert láttam, hogy ő mennyire nagyon szereti apát, és nagyon utáltam, amiért nem volt jelen. Aztán, amikor a rúnát, amit a testemre helyeztek, feltörték, sok minden napvilágot látott, hogy miért volt velem távolságtartó, hogy miért nem sikerült közelednünk. Ezt követően pedig jött az a mondat, amit én magam is mondtam anyának, csak most Erika volt, és nekem címezte. Egyértelmű jelzéssel, hogy a mi családunk, ha szeretek is valakit, akkor sem fogad be több embert. Már látom, hogy én hol rontottam el egy-egy életszakaszt a szüleimmel, tehát a sérelmeim is átalakultak vagy eltűntek. Fenntartásaim még vannak.
- Meglátom, hogy mit tehetek Önért.
Szeretem a problémákat, szeretek megküzdeni velük, és nagyon elégedett vagyok, amikor győztesként jövök ki belőlük. Azt hiszem, az oroszlán csillagjegy számos igen érdekes tulajdonságával rendelkezem, és, még ha más a szemét is forgatja rá, én, a magam részéről nagyon elégedett vagyok vele. Most sem ígérem meg, hogy úgy lesz, ahogyan szeretnl, de magamban már tudom, hogy el fogom érni a célom. Fejben már az útvonalat járom be, amin haladnom kell a cél érdekében, míg kívülről csak egy mosolyt villantok meg felé. Igen, erőteljesen kihíváskereső ember vagyok, és igen, imádom, amikor én nyerek. Hogy ez egészséges-e? Kérdéses, de élvezem.
- Nos, az alapokkal megvagyunk, a folyamatot elindítom, feljegyeztem azokat a lépéseket, ahol az Ön visszaigazolása kell, és azokat is, amelyeket nekem kell intéznem. A kulcsok másolatát adom át Önnek, melyeken nyomjel van, vagyis rögzítve lesz, hogy Ön mikor ment be és mikor hagyta el a házat. Van esetleg kérdés még Önben, amire nem kapott választ?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dr. Esthy Leander Benjámin
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 19
Írta: 2022. október 1. 18:12 | Link

Zsófi

Alig meri elhinni, hogy felvették tanárnak a Bagolykőbe, s mindezt nem csupán magának, de Hellának is köszönheti. Ha a nő nem ejt szót erről a lehetőségről, lehet nem is szerez róla tudomást, most pedig otthon ül a sötét szobájában, önmagát marcangolja és a sikertelen kutatásait temeti. Mindenképp meg kell majd köszönje neki, azonban immáron már kollégájaként.
Most viszont első a kötelesség, így útja a hivatalba vezet egy erkölcsi bizonyítványért, melyet mellékelnie kell a személyi anyagához. Vannak dolgok, amik nem változnak. Az aulába lépve egy kedves hölgy útba is igazítja, így nem kell magában azon aggódnia, vajon eltéved-e ennek a labirintusnak titulált, egyébként a polgármesternek hála jóval egyszerűbb épületkomplexumban. A folyosón sétálva megpillantja maga előtt a lebbenő vörös tincseket, melyhez pillanatokon belül egy ismerősnek ható hang is társul. A női alak megáll, hogy egy szikárabb férfinak a kezébe nyomhasson egy dossziét, tele bizonyára roppant fontos iratokkal. Leander ezt használja ki, hogy amint jó kedélyűen elköszönnek, maga lépjen oda a nőhöz.
- Zsófi? - kérdése bátortalannak hat, noha fellépése határozott. Annak idején, amikor még a Bagolykőben tanultak, jó barátok voltak eltérő személyiségük ellenére. Azóta persze rengeteget változtak: Leanderben túlteng a felelősségtudat és egy érett, komoly férfivá vált, a lány mellkasán pedig két formás gombóc nőtt, végzett jogi karon és a hivatalban dolgozik. Mondhatjuk, hogy mindketten sokat fejlődtek. Amint megérkezik a megerősítés, arca felderül, mosolya kiszélesedik és hirtelen nem is tudja, hogyan köszöntse a másikat. - Ezer éve nem találkoztunk, alig ismertelek meg! Sokat változtál - tónusa lágy, kedves, süt belőle az udvariasság és tisztelet. Meg persze a lenyűgözöttség, természetesen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
dr. Hollóvölgyi Zsófia
Tanár, Elemi mágus, Végzett Hallgató, Bogolyfalvi lakos


Pötty :)
offline
RPG hsz: 337
Összes hsz: 396
Írta: 2022. október 1. 19:16 | Link

Leander
Kinézetem

Ezt simán csak iktatni kellene, ezt pedig postázni is utána. Fontos, hogy elsőbbségi bagollyal menjenek ki, mert nagyon rövid a határidő. Még ma mindenképpen útnak kell indítani őket. Nyugodtan fogj két három lányt, akik addig megcímzik a borítékokat, van az elején lista, tudtok külön dolgozni.
Az eddig a kezemben tartott, vaskosabb mappát a kezében lévő kupac tetejére teszem, csak utána engedem útjára. Már vannak olyanok, akik az én beosztottaim, így az egyre bővülő munkakörömet jól el tudom látni, hiszen az apróságokkal, mint a levelezés, másolás, nem én foglalkozom. Ez pedig nagyszerű. Mosolyogva pillantok után, és a mosolyom egy pillanatra zavarttá válik, hogy lezsófiznak, hiszen itt mindenki Zsófiának szólít, vagy asszonyomnak, amitől a hideg futkos a hátamon. Valószínűleg azért, mert nem vagyok senki asszonya. De aztán egy pillanattal később a zavarom semmis lesz, és újra kiszélesedik.
- Esthy Leander Benjámin!
A hangomból csak úgy sugárzik az öröm, ahogy közelebb lépek felé, és nem törődve az illemmel, meg a protokollal, megölelem őt. Nem hiszem el, hogy itt van, ezer éve nem láttam.
- Benő tud rólad, ugye? Éreztem én, hogy sunnyog valamit, de nem tudtam, hogy mit. Hát ezt, hogy itt vagy. Jön pár perc múlva egy pár, akik csak néhány kelléket hoznak a holnapi esküvőjükhöz, de most éppen van egy kis időm, ha ráérsz. Mesélj, mit csinálsz itt?

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dr. Esthy Leander Benjámin
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 13
Összes hsz: 19
Írta: 2022. október 1. 19:47 | Link

Zsófi

Egy pillanatra elbizonytalanodik, vajon megismeri-e a nő, de szerencséjére a zavart villámgyorsan felváltja a meglepettség és öröm egyvelege. Igaz, ami igaz, sokkal vékonyabb, amolyan slim fit guy volt annak idején és, bár sohasem kellett panaszkodnia a népszerűségét illetően, előbb megnézték évfolyamtársait, mint őt. Hogy ez zavarta-e? Sohasem, elvégre jobb, ha az eszedért, mintha a külsődért szeretnek.
- Doktor, hadd javítsam ki kisasszony - nevetőráncok jelennek meg szeme sarkában, ahogy játékosan korrigálja a megszólítást, amolyan 'én kérek elnézést' módon, a felé lépő Zsófiát pedig ugyanolyan könnyedséggel zárja karjaiba, mint ahogy ő közeledik hozzá. Illata azonnal megcsapja orrát, ahogyan a puha haj is könnyeden omlik a lapockán nyugtatott kézre. Felidézi a régi estéket, amikor még a lány szívét összetörték a férfinem legmocskosabb képviselői, Leander pedig kérdés nélkül nyújtotta vállát, akár egy jó barát. De a sörpong és az egyéb versenyek győzelmének öröme is felsejlik előtte, amikor nevetve borultak egymás nyakába, gondtalanul, az élet terheitől mentesen.
- Érdekes módon Benedekkel nem találkoztam, úgyhogy ha sunnyog valami miatt, kezdj el rettegni, mert nem engem rejteget - emlékszik, hogy ők ketten hogy össze voltak nőve, sokan azt gondolták, talán együtt is vannak, azonban se veled, se nélküled kapcsolatuk, legalábbis Leander tudomása szerint, sohasem teljesedett ki. - Az erkölcsimért jöttem. Felvettek a tanodába és ahhoz, hogy oktassak, igazolnom kell, hogy nem vagyok bűnöző - csak akkor, ha egy jó töltött káposztáról vagy bolognai spagettiről van szó. Ilyen esetekben éjfélkor is hajlamos volt leosonni a konyhába és másnap reggelre az utolsó falatig mindent elpusztítani. Ez csak akkor volt kínos, mikor elfelejtette, hogy másnap vendégek jönnek, akiknek végül nem volt mit adni; anyukája minden bizonnyal abban a pillanatban bánta meg, hogy nem csak a húga látott napvilágot. - Maradjunk abban, hogy itt találkozunk nagyjából tíz perc múlva, addig te házasítasz, én pedig elhozom az igazolásom.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
dr. Hollóvölgyi Zsófia
Tanár, Elemi mágus, Végzett Hallgató, Bogolyfalvi lakos


Pötty :)
offline
RPG hsz: 337
Összes hsz: 396
Írta: 2022. október 1. 20:02 | Link

Leander

- Ha az ügyintézők rémálma szeretnék lenni, akkor mindenképpen megkérlek, hogy vegyél feleségül, és akkor én leszek Dr. Esthyné Dr. Hollóvölgyi Zsófia, sőt, még az Esztellát is kiírnám.
Mert, hogy úgy is hívnak, de azt nem nagyon reklámozom. Nem vagyok egy ölelgetős valaki, de a barátaimat végtelenül szeretem megérinteni, és teljen el bármennyi év is, ők olyan emberek maradnak, akiket nagyon szeretek, és akikkel nagyon sok időt szeretnék együtt tölteni.
- Akkor tényleg elkezdhetek félni. Van egy hagyományunk, a PizzaPéntek, minden pénteken pizzát eszünk, meglepetés a pizzériában, ha van kedved, a következőre csatlakozz, és akkor én okozok neki meglepetést.
Hátha kiböki, hogy mi az ő titka. Érzem én, egész héten éreztem, hogy sunyul, de a fenének nem jöttem rá, hogy mit. Azt hittem, hogy Leander a kulcs, de ezek szerint van itt még valami. Vagy talán valaki.
- Megbeszéltük. Gyorsan elintézem, mert csak átveszem, megbeszéljük a részleteket, és kész. Holnap házasodnak csak össze.
Viszont benne vagyok abban, hogy tíz perc múlta itt legyen, mert tényleg tudni szeretném, hogy hogyan alakult az élete. Milyen kicsi a világ! A Bagolykő után szétszéledtünk, és most mintha mindenki visszaszivárogna ide. Ez a hely valóban mágikusabb, mint bármi más.
- És gratulálok, a sikeres felvételhez!
Kiáltok még utána nevetve, mert nem szokásom kiabálni, de tényleg, most nagyon boldog vagyok, hogy itt van. Micsoda nap ez a mai! Alig várom, hogy tíz perc múlva legyen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várnai Rafael
Házvezető-helyettes Rellon, Elemi mágus, Auror, Bogolyfalvi lakos, Defenzoroffline
RPG hsz: 128
Összes hsz: 184
Írta: 2022. október 30. 23:04 | Link

Zachary Travis Varnai

Kint ül a folyosón egy ideje. Várja, hogy Zach végezzen: nem is mehetett be vele, illetve ha szabadott is volna, egy kamasz már nem igazán akarja általában, hogy szülő kísérgesse mindenhová. Azért mégiscsak szívesen végignézte volna, minthogy ezt a feszült várakozást válassza. Lehet, hogy csak vaklárma az egész, ha nem is ezer és egy, de azért egy-két alternatív magyarázat létezik arra, amit Zach produkált.
Hátát a falnak vetve szemez a szemközti tájképpel a falon - még pótcselekvéssel sincs kedve elütni az időt. Nyilván szabadságot is kért, mert ha netán Zachről kiderül, amit sejt, ráadásul ki is borul miatta... jobb, ha van mellette valaki, aki azonnali válaszokat tud adni neki.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zachary Travis Varnai
Mestertanonc Rellon (H), Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


friend shaped nugget
offline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 108
Írta: 2022. október 31. 01:15 | Link

Rafael


That was... underwhelming.
A tenyerét bámulja. Még mindig érzi rajta a bőrén a kristály hűvösét, még akkor is, ha tudja, csak képzeli ezt. Úgy tizenöt perc telt el azóta, hogy a számára ismeretlen, feltűnően magas homlokú férfi ismét üveg búrát tett az opálhoz hasonlóan csillogó tárgyra, majd otthagyta őt a nővel, aki eztán átvette a beszélgetés fonalát. Minden annyira szárazon, tényszerűen és valamelyest barátságtalanul folyt: senki sem kapott döbbenten a szájához, nem volt várakozástól visszatartott levegő, sem pedig drámai bejelentés. A nő csak a szemüvege fölött tudomásul vette az eredményt, majd elkérte a személyes iratait, hogy ellenőrizze őket. Végül a vastag, információkkal, jogszabályi rendelkezésekkel, bürokratikus borzalmakkal telerakott mappát egy semleges mosollyal csúsztatta át neki az asztalon. Kész is volnánk, adta ítéletül, további kellemes napot.
Leereszti a bal kezét és átveszi vele a mappát, amíg lenyomja a kilincset, majd kilép a folyosóra. Nem kell keresnie Rafaelt, a férfi ugyanott ül, ahogy nem sokkal ezelőtt felkelt mellőle. Becsukja maga mögött az ajtót, szembe fordul vele, majd...
Különben, ha több ideje lett volna, előre kitalálhatta volna, mit mondjon neki. A kibaszott picsába már, majdnem két napja lett volna agyalni ezen, mégsem jutott eszébe valami frappánson gondolkodni. Shit, shit, shit shit...
   -  Üüühümm - bólint egyet lassan - yep.
Good job.
Utoljára módosította:Zachary Travis Varnai, 2022. október 31. 11:22 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


*slowly removes heart-shaped sunglasses*
i beg your fucking pardon

Várnai Rafael
Házvezető-helyettes Rellon, Elemi mágus, Auror, Bogolyfalvi lakos, Defenzoroffline
RPG hsz: 128
Összes hsz: 184
Írta: 2022. október 31. 01:27 | Link

Zachary Travis Varnai

Nyílik az ajtó és nem meglepő módon Zach lép ki rajta majdhogynem ütött, rezignált arccal. Felmerült benne tegnap óta a gondolat, hogy a fiú látványosan nem örülne, ha a megerősítő teszt neki adna igazat. Ez a gondolat pedig most beigazolódni látszik. Az a tény, hogy ilyen sokáig volt benn, Rafaelnek valójában már pont elég beszédes. Mint kevés elemista egyike, ő is kirendelhetik egy ilyen teszt elvégzéséhez. Itt ugyebár fennállt a személyes érintettség ténye. Tudja meddig tart nagyjából egy negatív eredménnyel záródó teszt - és mennyi időt emészt fel a kötelezően elmondandó információk halmaza.
- Akkor a várt szerint alakult - utal itt arra, hogy ő már tegnap nyíltan elkönyvelte magában, mi történt. Felkel és a fiú mellé lép, biztatóan megveregeti a vállát.
- Szerencsére éppenséggel pont van itt valaki, aki tud tanítani pár hasznos apróságot. Aero, igaz? - A dobhártyából kiindulva akár hydro is lehetett volna, kétesélyes volt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zachary Travis Varnai
Mestertanonc Rellon (H), Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


friend shaped nugget
offline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 108
Írta: 2022. október 31. 15:15 | Link

Rafael


Nem tudná megmondani, mit érez. Kicsit olyan ez, mint amikor kisgyerekként pofára esel a játszótéren és mielőtt eldöntenéd, hogy elkezdesz-e bömbölni vagy nem, felbámulsz a felnőttekre másodvéleményért. Noha ő ennyire már nem gyámoltalan és befolyásolható, mégis, tudat alatt először látni akarja az apja reakcióját, mielőtt hagyja, hogy bármi kiüljön az arcára. És ezt meg is kapja egy megnyugtató, amolyan baráti vállveregetéssel.
   -  Az ám, nézd, nézd - felcsapja a mappa tetejét és az apja elé tartja a  tetején heverő, regisztrációs oklevéllel együtt. Most már a hangjában ébredezik némi izgatottság. - Két héten belül el kell kezdenem a képzést. Most azt nem tudom, hogy a MACUSA-ban is végig kell csinálnom ugyanezt, vagy ezt elfogadja már az Ilvermorny? - Kérdőn néz Rafaelre oldalvást. Eddig nem volt szó arról, hogy ha beigazolódik a gyanú, mi történik vele a továbbiakban. Tanulnia kell, ez nem kérdés, hiszen erre a törvény is kötelezi. De azt, hogy ez hogy néz majd ki, már előzékenyen nem tárgyalták át.
   - Rich és a többiek idegrohamot fognak kapni - teszi hozzá elégedett vigyorral.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


*slowly removes heart-shaped sunglasses*
i beg your fucking pardon

Várnai Rafael
Házvezető-helyettes Rellon, Elemi mágus, Auror, Bogolyfalvi lakos, Defenzoroffline
RPG hsz: 128
Összes hsz: 184
Írta: 2022. október 31. 16:35 | Link

Zachary Travis Varnai

- Gratulálok kölyök, sikerült összehoznunk valamit, aminek többnyire 1% alatti a valószínűsége. - Már az elemi mágia is meglehetősen ritka, hiába feledkezik el erről az emberek nagy hányada, akik a Bagolykőben van a környékén élnek. Itt persze, hogy sok van, elvégre ide jönnek tanlni. Ha a varázslónépességet nézzük viszont, a számok már nem ilyen kedvezőek.
- Elfogadja, a MACUSA-ban egy ugyanilyen kristályt találnál csak nagyobbat. Ezernyelv bűbáj van a dokumentumon, az államokban is bárhol elfogadják.

Felnőttként lehet, hogy most neki kéne okosabbnak lennie és rászólnia Zachre, hogy itt nem az a lényeg, hogy ki kap majd idegrohamot, ám pillanatnyilag benne túlzottan dolgozik az apai boldogság és elégedettség. Így a szigor helyett ő is szélesen elmosolyodik.
- Az biztos, hogy így vagy úgy következményei lennének innentől a viselkedésüknek. - Ha más nem, Rafael maga tereli jogi útra a dolgokat Queenie-ék ellen - sőt, basszameg, a kis szaros kölykeik ellen, ha mindennek tudatában továbbra is provokálják Zach-et. Eddig "egyszerű" gyerekek közti bullying volt, ami már amúgy önmagában is dühíti, hogyan hunyhatott felette szemet a saját anyja - innentől viszont egy friss elemista szándékos hergelése akár "szándékos veszélyeztetés" is lehet. Rafael pedig nem fogja hagyni, hogy egy esetleges újabb vadmágia miatt egy ilyen helyzetben Zachet büntessék - és ne a valódi felelősöket.
- Beszélnem kell majd Queenievel, hogy biztosak legyünk benne, beszélni fognak otthon a csökött mostohatestvéreiddel a decent emberi viselkedés alapvető szabályairól. Ahogy kellett volna már.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zachary Travis Varnai
Mestertanonc Rellon (H), Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


friend shaped nugget
offline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 108
Írta: 2022. október 31. 17:14 | Link

Rafael


Lelkesen bólint, visszahúzza maga elé a mappát és ő nézegeti tovább, mintha ő is először látná. Különös érzés. Sosem érezte magát különlegesnek és személy szerint rég elkönyvelte, hogy a varázserejét tekintve messze középszerű, ennek fényében pedig ugyanilyen középszerű karriert kell választania. Most azonban, ötlik fel benne hirtelen, ez pedig az arcára is kiül és így nem is hallja, amit az apja a MACUSA-ról mond, ez akár meg is változhat. Szarni Queenie-re és arra, amit mond! Akár még auror is lehet, mint Rafael, vagy, vagy... vagy valami!
   -  Haha, szerintem Rich tisztán és világosan hallotta az üzenetet, hogy hagyjon békén - becsukja a mappa fedelét - Érted, hallotta. Mert hogy a fü... érted.
Kínosan megvakarássza a füle tövét.
   -  Ja. Queenie. Beszélsz vele vagy beszéljek én?

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


*slowly removes heart-shaped sunglasses*
i beg your fucking pardon

Várnai Rafael
Házvezető-helyettes Rellon, Elemi mágus, Auror, Bogolyfalvi lakos, Defenzoroffline
RPG hsz: 128
Összes hsz: 184
Írta: 2022. november 1. 16:39 | Link

Zachary Travis Varnai

Bár nem szép dolog, de erre az ízléstelen viccre pont azért, mert ennyire ízléstelen, muszáj szélesen, nevetősen elvigyorodnia. A kölyök elvetemült, de így van rendben. Inkább így álljon hozzá, minthogy összeomoljon a zaklatások miatt. Még ha meg is büntetik utána, Rafael úgy van vele, hogy főleg gyerekként, amíg nincs akkora tétje, igenis tanulja meg megvédeni magát. Ha túlzásba viszi, akkor is van még mindig idő "beállítani" a határokat, mi az, ami már sok, miből kell visszavenni. Könnyebb ez, mint hogyha valaki hagyja magát összetörni mentálisan és a padlóról kell felkaparni sok év pszichológussal.
- Beszélek vele én, mert nem hiszem, hogy egyszerű menet lesz. Legalább az elsőhullámos drámát és hisztit felfogom én. Aztán neked is elkerülhetetlen lesz vele pár szót váltani. - Elvégre a fia lakik együtt nyaranta az anyjával és az ő gyámsága alatt van, oda megy vissza, ott élt eddig.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zachary Travis Varnai
Mestertanonc Rellon (H), Elemi mágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


friend shaped nugget
offline
RPG hsz: 98
Összes hsz: 108
Írta: 2022. november 1. 20:19 | Link

Rafael


Nem is tagadja igazán: az elmúlt alig három nap eseményeinek origójában Queenie reakciója áll. Ő indította el a lavinát és kizárt, hogy a nő hagyja, hogy ne legyen részese a továbbiakban. Azt azonban képtelen megjósolni, az anyja mit fog mondani és hogy fog viselkedni, így végtelenül hálás Rafaelnek, amiért gálánsan átveszi tőle ezt a nemes feladatot.
   -  Jó jó jójójó. Jó terv. - a homlokát ráncolva bólogat mellé, mintha csak egy különösen bonyolult hadászati stratégiai tárgyaláson venne részt. Rendben, a valóság nem is áll ettől távol ettől. - Akkor először mész te, addig ott leszek hátországnak én, aztán a sírásos résznél majd átveszem. Általában elég kihangosítani.
A hóna alá csapja a mappát, irányba fordulva Rafael mellé lép és most ő az, aki bennfentesen vállon veregeti a férfit. Elnéz a válla fölött maguk mögé és kissé lehalkítja a hangját.
   -  És különben arra gondoltam, hogy így a levegő témáján maradva ünnepelhetnénk is.
Utoljára módosította:Zachary Travis Varnai, 2022. november 1. 20:22 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


*slowly removes heart-shaped sunglasses*
i beg your fucking pardon

Várnai Rafael
Házvezető-helyettes Rellon, Elemi mágus, Auror, Bogolyfalvi lakos, Defenzoroffline
RPG hsz: 128
Összes hsz: 184
Írta: 2022. november 1. 22:42 | Link

Zachary Travis Varnai

- Nem jó, a jó terv az lenne, ahol nem kell beszélnünk vele. De elkerülhetetlen terv, az biztos. - Tényleg a háta közepére sem kívánja a hisztériát, az pedig egész biztos, hogy nem fogja kihangosítani az elején. Queenie az indulat hevében tud olyanokat mondani, amiket később még ő is megbán. Zach pedig most él meg egy jelentős változást az életében, nem hiányzik a nő üres vagdalkozása.
- Rendben, ahhoz a fázishoz esélyesen jobban értesz nálam. - Miatta általában csak sírni szokott, mondjuk az elmúlt években inkább csak a dühtől. A korai szakaszban volt mindenféle szívettépő krokodilkönny, hogy az egészet azért csinálta, mert tudta, hogy ő az igazi ésatöbbi ésatöbbi. Queenie könnyei számára akár műanyagból is lehetnének.
- Damn, son. Mire nem tanítanak, természetesen szó sem lehet róla.. míg a hivatal épületében vagyunk. - Cinkos mosolyt villant a fiúra, mielőtt tovább terelgetné ki az épületből.
- Szükségünk lesz rá, ha tényleg beszélünk Queenievel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 10 ... 18 19 [20] 21 22 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház