37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék

Oldalak: « 1 2 ... 34 ... 42 43 [44] Le | Téma száljai | Témaleírás
Gróf-Vinkó Rómeó
KARANTÉN


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 162
Írta: 2024. február 10. 19:36 | Link

Stephen Zimmermann
Mi?! Én vérfarkas?Pff...
na jó igen
...


A szertár bár látott jobb napokat, azért elég faszán nézett ki, meg sem látszódott rajta, hogy negyed órája egy katasztrófa helyszínéül szolgált. Ez valamelyest megnyugtja Rómeót, s bár még mindig színesnek látja a bőrét, legalább egy problémával kevesebb. Nem kellett hozzá se tanár, se ispotály. Remek kimenetel.
- Öhm, zsír, köszi - a felajánlásra csak bólogat, tulajdonképpen nem a szer volt a lényeg, csak, hogy bájital legyen, amit ő csinált. De nem akarja ezt bevallani Stephnek, hogy alapjáraton ekkora balek a bájitalok keverésében, úgyhogy inkább csak bólogat.
Szereti az udvart. Nagy, tágas és a szabadban van így nem is kérdés, hogy vigyorogva Követi a másikat, rá sem bagózva, hogy a levitás mit húz elő és dug a szájába. Nem zavarja őt az ilyesmi. Süt a nap, februárhoz képest egészen meleg is van, és ha jól érttette Stephen mesélni is fog neki a hegeiről, mert ő egy negyedvéla. Menő.
Mindaddig teljesen izgatottan és vidám, lila kis pofijával masírozott, amíg Stephen ki nem mondta a v betűs szót. Ekkor megáll lépés közbe, amitől kibillen az egyensúlyából és botladozni kezd. Az leesett neki, hogy a kérdésére a válasz az volt, hogy nem, de az eddig nem volt világos neki, hogy Steph a kérdésből kitalálta, hogy ő viszont igen.
- Ehehe...mi?? Hehe... - vörös fejjel túr hajába zavartan miközben leül a másik mellé. - Az is miatt? Bakker az is miatt - a homlokára csap. Naná, hogy az is miatt.
- Hát izé, na jó igen. Bár hősnek nem nevezném magam...sőt senki más se szokott minket annak hívni - nem véletlenül nem vállalja fel nyíltan. Sokan nem szeretik, mert lassan egy kvibli szintjére süllyed a varázsereje, viszont talán még így sem annyira elítélendő mint ha az is köztudott lenne, hogy minden teliholdkor szőrösen rohangál az erdőben.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Stephen Zimmermann
Prefektus Levita, Mestertanonc Levita (H), Elemi mágus, Pro Levita-díjas, Harmadikos mestertanonc


Villámkezű
offline
RPG hsz: 287
Összes hsz: 355
Írta: 2024. február 11. 01:21 | Link

Gróf-Vinkó Rómeó

- Hmmmm. Nem a pálcatisztítás a valódi baj, jól sejtem? - igazából nem esett nehezemre kitalálni, kb. mindenki tudja hol a bolt, ha ellátogattak, belém futhattak, vagy rá is kérdezhettek Donovanre, amilyen sokszor hangoztattam a nevét a suli falain belül. Rómeót még nem láttam amióta ott dolgozom. Nyitva hagytam neki a lehetőséget, erőltetni semmit nem akartam, de ha meséltek, nagyon is jó hallgatóság tudtam lenni. Odakint szemérmetlenül rágyújtottam, miután meggyőződtem arról, hogy nem járkáltak kint prefektustársak vagy tanárok. Az előbbi jelvénye hiányzott rólam és biztos voltam benne, amit csinálok, semmilyen formába se lenne elfogadható csak jelenleg nyíltan tettem rá magasról ahogy azt szokás. Ügyet se vetettem a fiú botlására, persze amikor már nagyon borult, megijedve utána kaptam, vagy kezemet nyújtottam. Nehezen mutattam ebben a szent pillanatban, de aggódtam, meg ne üsse magát.
- Való igaz - bólintottam - Nem egyszerű a helyzetetek. Viszont amondó vagyok, és tudom, hogy nem vigasz, de a vérfarkaslét szerintem nem szégyen és vannak még rajtam kívül egész biztos akik hasonlóan gondolják.
Próbáltam biztató mosolyt lőni felé, ahogy leültem eltartva magamtól az immáron nagyon is égő cigarettát. Kifújtam a tüdőmben tartogatott füstöt, illendően elfordulva, nehogy a barna hajú arcába menjen. Hellyel kínáltam, állt vagy leült, bánom is én, mert elrévedtem. Mesét ígértem, csak a tálalást kellett átgondolni.
- Szóval hegek - szabad kezem ujjaival végigszántottam kusza, göndör tincseimen - Még az előző sulimban szereztem őket, Svédországban. Hallottál valaha a "XIII. Erik" Kunglige Häxmästare Akademienről? Szerintem jó placc. Nyugodtabb, mint a Bagolykő. Sokkal. Szép kis eldugott szigeten van, rúnamágiára, gyógyításra és jóslásra ágazik szét, nagy vonalakban. Na mindegy, és volt egy srác, aki... hát, enyhén szólva szeretett bántani másokat. Szerencsére más osztályba jártunk, de így is gyakran összefutottunk.
Megálltam levegőt venni, majd nagyot szívni a már említett bűzrúdból. Hagytam időt Rómeónak is, hogy átfussanak neki az eddigiek, és magamnak, hogy hosszú idő után valakinek megnyíljak róla. Szerintem sejthető, kifejezetten kényelmetlen erről beszélnem, viszont túlságosan jó lehetőség volt ahhoz, hogy csakúgy veszni hagyjam. Megfontolt, gondosan válogatott szavakat használtam, néhol kissé úgy rebegtek a pilláim, mintha még most is ott lennék az impozáns épület folyosóján, miközben épp szembejön velem az a balek, hogy gusztustalanul  egoista vigyorral a képén gyomorba vágjon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A remény hal meg utoljára.
Aztán zsiráf.
Gróf-Vinkó Rómeó
KARANTÉN


Labrador puppy
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 162
Írta: 2024. március 2. 21:02 | Link

Stephen Zimmermann
Mi?! Én vérfarkas?Pff...
na jó igen
...


Ég a pofája és már nem akarja ennél is jobban leégetni magát Stephen előtt így hevesen tiltakozni kezd.
- De, de tökre. A pálcám már koszos, meg minden, de majd elmegyek a boltba olyan lötyiért, az tényleg sokkal könnyebb úgy, meg a pálcámnak is jobb... - és meg is jegyzi magába, hogy majd látványos érdeklődéssel be kell mennie a pálcaboltba megvenni azt a lötyit, hogy ne leplezze le magát és  maradjon némi méltósága. Ezek után Steph kitalálja, hogy Rómeó vérfarkas, úgy tűnik a vélafi minden gyengeségét úgy szúrja ki, mint éjszaka a tüzet.
- Kösszi, jól esik, hogy nem félsz tőlem - mosolyodik el, beletúrva a hajába, majd körmeire pillant. Volt olyan pajtása akit amikor véletlen emberként megkarmolt borzalmasan megharagudott rá, mert azt hitte átadta Rómeó neki a vérfarkas kórt. Talán jobb zsebre dugni a kezeit mielőtt Stephent is megijeszti.
A kérdésre, miszerint ismeri-e az iskolát megrázta a fejét. Nem igazán van képben a többi iskolával, csak azokkal, amiknek túl nagy neve van ahhoz, hogy ne tudjon róla minden kis varázsló poronty.
Stephet is bántották? Kicsit megrökönyödik rajta a fiú. A másik olyan másnak tűnt mint ő, hogy lehet akkor, hogy hasonló a sorsuk?
- Nem hagytad magad? Ha sír az ember vagy összekuporodik általában elmennek - őt is bántják, leginkább varázslattal, mert túl nagy termetű ahhoz, hogy valaki kiálljon ellene. Magasabb is sokaknál, testesebb is, a pálca biztonságosabb megoldás volt a legtöbb bántalmazójának. De maradandót még sohasem okozott neki senki sem. Ezért gondolja, hogy Steph talán beleállt a dologba és küzdött.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Stephen Zimmermann
Prefektus Levita, Mestertanonc Levita (H), Elemi mágus, Pro Levita-díjas, Harmadikos mestertanonc


Villámkezű
offline
RPG hsz: 287
Összes hsz: 355
Írta: 2024. március 4. 11:52 | Link

Gróf-Vinkó Rómeó

Meglepetten felvontam szemöldökömet heves tiltakozásán, de értettem jelzését és nem firtattam tovább olyat amit nem szeretne továbbgöngyölíteni.
- Várlak szeretettel - kacagtam, majd odakint viszonoztam a fiú mosolyát. Értelmetlen lett volna félni tőle, hiszen semmi olyat se tett amivel árthatna nekem. Eléggé szerencsétlennek tűnt, meg kicsit elveszettnek. Követtem tekintetét, melyeket körmeire irányított.
- Csak nem egy új lakkon gondolkodsz? - próbáltam kizökkenteni - Hozzád illene a púder rózsaszín.
Egy szót se gondoltam komolyan, ezt könnyed hangsúlyomból kitalálhatta a másik illetve minden szótag mögött erősen a háttérben húzódott a kirobbanó nevetés kényszere. Visszafogtam magam, mert komoly téma mellett ültünk le és nem akartam túlságosan elterelni róla figyelmünket, de nem ártott belecsepegtetni kis humort. Nélküle még szarabb felvezetni a nehéz történetét ami van az embernek. Kedvesen mosolyogtam Rómeóra, szememben az izgatottság és hazaszeretet izzó fényével.
- Nem baj - sóhajtottam fel -, a lényeget végül is elmondtam az előző iskolámról, ha valaha is kíváncsi lennél rá, akkor kérdezz nyugodtan, mert imádok a hazámról mesélni. Ami a támadást illeti, nem hagyhattam magam. Az-az igazság, hogy minél tovább vagy a földön...
Kicsit összefacsarodott a szívem és a gyomrom is attól amit mondott. Konokul belevágtam abba, hogyha csak a földön fetrengsz, akkor is ugyanúgy egy céltábla vagy, mintha nem hagynád magad, csak utóbbiban megvan az érzés, a tudat, hogy kiálltál magadért. De kezdem összerakni a képet, hogy ezt nem mindenki teheti meg. Megköszörültem torkomat.
- Bocsánat, másként közelíteném meg. Szóval ha nem ütsz vissza, nem reagálsz a bántalmazókra, egy idő után megunják és abbahagyják valóban, viszont van az a kategória, aki sosem fog leállni és csak akkor lehet nyugtod, ha őt kicsapják vagy sulit váltasz. Én többek közt ezért vagyok ma itt.
Cigarettámat szám jobb sarkában égni hagytam. Kezeimet hanyagul szétterpesztett combjaim között lógattam kissé előregörnyedve és jelentőségteljes pillantásokat vetettem a fiúra, aztán ránéztem egy kósza fűszálra, hogy azt fixírozzam tovább.
- Beleálltam, bármit is csinált az-az őrült... Ha megtépett, barátilag megrángattam a haját én is. Ha ütött vagy karmolt, akkor biztos lehetett benne, hogy napokon belül a dupláját kapja vissza tőlem. Sokkal nagyobb hívei voltunk a fizikális, mint a pálcás támadási módnak, szimplán azért, mert nem feltétlenül szegsz azonnal vele törvényt és mégis maradandó nyomot hagysz a másikon. Nekem ilyenféle pertatvarokból vannak a hegeim, akad köztük vágás is - lazán vállat vontam, megfogva két ujjal a szálat és kifújtam a füstöt - Ott vannak, de kit érdekel? Engem nem zavarnak.
Kis szünetet tartottam, időt hagyva neki, hogy feldolgozza az elmondottakat. Én is nagyot nyeltem már a végére, nem mutattam, de belül az ereim majd' szétrepedtek a méreg okozta adrenalintól, amikor csak arra a srácra gondoltam...
- Téged... gyakran bántanak azért, aki vagy?
Utoljára módosította:Stephen Zimmermann, 2024. március 4. 12:38 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A remény hal meg utoljára.
Aztán zsiráf.
Balogh Rajmund Olivér
Mestertanonc Eridon (H), Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


B.R.O.
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2024. május 2. 12:19 | Link

Nonó | órák közötti szünetben


A szökőkút melletti padon görnyed. Elmélyülten tanulmányozza a kezében szorongatott szövegkönyvet. Tollal már bejelölgette a szerepéhez tartozó részeket, és most szamárfüleket is hajtogat az érintett oldalakon, hogy könnyebben megtalálja. Egész nap ezt csinálja gyakorlatilag, az esti színjátszóköri próbára készül. Egy ellenséget alakít, tetszik neki a szerep, a kihívás teljesítésre sarkallja. Ezt pedig a napközbeni koncentrációja bánja. A többi tárgyból alig jegyzetelt. Kívülről úgy tűnt, hogy a tankönyveket olvassa, pedig az csak a borító volt. Ideges kissé, mert a maximumot szeretné nyújtani. Ő akar lenni a legjobb, a legkiemelkedőbb. Ha már a művészetiről lecsúszott, bebizonyítja, hogy attól még jó színész material.
A szökőkút vízcsobogása nyugtató hatással van rá. Felnéz, körbepillant a rúnázott feliratokra. Szart sem ért belőle. Pedig az alapokat tanulta valamikor. Vagyis tanították neki, próbálták. A szeme sarkából meglátja Nonót, színjátszós társát erre járni, akit integetéssel üdvözöl.
- Mizu? - kiált felé. Egészen örül neki, a szünet óta nem tudtak találkozni és beszélgetni. Kíváncsi, mi történt vele. - Este jössz próbára? - kérdezi meg tőle érdeklődve.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 776
Írta: 2024. május 3. 17:46 | Link

Rajmi - Gyakorlás

A színjátszón most kaptuk meg nemrég a szöveget. Próbáltam a klubhelyiségben gyakorolni a szöveget, de nem annyira sikerült. Mindig jött valaki és folyton megzavart. És mikor már negyedszerre kezdtem újra az első mondatomat felháborodtam.
– Itt nem lehet szöveget gyakorolni! – jelentem ki. És felkapom a táskámat. Bele nyomom a szöveget és egy tollat. És elindulok keresni egy csendes helyett. Miközben sétálok a szöveget mormolom. De folyton megakadok. Mikor odaérek az udvara elindulok az egyik irányba. Amikor felnézek meglátom színjátszó társamat Rajmit. Felé kezdek sétálni. Mikor közelebb érek kezében egy nagyobb köteg papírt láttok. Biztos ő is gyakorol.
– Gyakorlom a szöveget. Egyszerűen a körletben nem bírtam koncentrálni. – fáradtan ülök le a padra.
– Igen jövök. Hogy megy a szöveg tanulás? – érdeklődöm.
Körbenézek szép idő van. Nem is értem miért bent próbáltam tanulni. Itt kint sokkal jobban megragad mindent. Pontosan az ilyen dolgokért szeretem annyira a természetet.
– Hol tartasz? – kérdezem, mert akkor tudunk együtt gyakorolni. Hát ha jobban megy ketten. A szöveget vizslatom át olvasom még egyszer és elmormolom még párszor. Remélem megtanulom a kövi óráig a szöveget. Szeretném a legtöbbet kihozni a szakkörből. Olyan jó lesz majd előadni, de először is meg kell tanulni. A végén még elrontom az nem nagyon nem lenne szuper.
Utoljára módosította:Fekete Nonó, 2024. május 3. 17:48 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Jóval nagyobb súlya van a szavadnak, mint azt gondolnád."
Balogh Rajmund Olivér
Mestertanonc Eridon (H), Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


B.R.O.
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2024. május 6. 22:23 | Link

Nonó | órák közötti szünetben


Akaratlanul is felröhög a válaszon. Hát gondolta, hogy a körlet nem a legjobb. Ott mindig nagy a hangzavar. Mondjuk itt se sokkal másabb, de a szökőkút csobogása elnyomja a háttérzajokat, és megnyugtatja az elméjét. Egész békés hely. Amúgy tudja, hogy egy jó színésznek meg kell tanulnia kizárnia a zavaró tényezőket. Gyakorolnia kell még, de van, amikor ez egész flottul megy neki.
- Ja, én is - bök rá demonstrálóan az oldalra, ahol éppen tart, és helyet szorít neki a padon, hogy le tudjon ülni mellette. - So-so. Volt már rosszabb is. De tudod, gyakorlat teszi a mestert! - húzza ki magát délcegen. Nem hagyja, hogy kiszúrjon vele a szerep, amit kapott. Nehezebb karakterekkel is boldogult már. Úgy érzi, minél többet ül felette, annál jobban megismeri az alakítandó szereplőt.
- Egyszer már átfutottam, de még úgy nagyjából a közepénél. Te? - kérdez vissza kíváncsian, szemeivel az ő szövegkönyvére meredve, hátha meg tudja fejteni magától, leskelődve. - Ha más nem, a következő próbára már menni fog. Na és milyen volt a szüneted amúgy, voltál valahol nyaralni? - fordul felé érdeklődve.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 776
Írta: 2024. május 8. 16:14 | Link

Rajmi - Gyakorlás

Bólintok. Örülök, hogy együtt tudunk gyakorolni. Együtt mégis könnyebb.
– Igen, igen. – bólogatok hevesen. A szél nagyon fúj. Kicsit összébb húzom magamon a dzsekimet. Végül rá pillantok a vastag szöveg gyűjteményre. A sárgával kihúzott részeket vizslatva elkomorodom.
– Sajnos csak az elején. Próbáltam memorizálni, de nem annyira sikerült. – mondom elszontyolodva. Most az eddiginél nehezebb szöveget kaptunk. És a karakterem része is sok. Veszek egy mély levegőt és fáradtan kifújom. Tekintetemet Rajmira emelem.
– Reméljük. – a fiú mosolya lelket önt belém.
– Jó volt. A szüleimmel jó volt újra időt tölteni. Régen láttam már őket. És sokat tudtam gyakorolni a cirkuszban. Összességében jól sikerült. Neked? – kérdezem társamat. Közben újra át futom soraimat. És motyogva gyakorlom. Mikor már stabilan megy hallgatom a fiú beszámolóját. Biztos érdekes lesz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Jóval nagyobb súlya van a szavadnak, mint azt gondolnád."
Balogh Rajmund Olivér
Mestertanonc Eridon (H), Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


B.R.O.
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2024. május 15. 22:27 | Link

Nonó | órák közötti szünetben


Nem így tervezte a gyakorlást, de sebaj. Végül is örül, hogy van társasága. Együtt akár motiválhatják is egymást. A közös részeket meg el is próbálhatják, ha lesz kedvük. De mivel Nonó még csak az elején tart, talán később érdemes.
- Semmi baj, ne aggódj. Még van idő tökéletesíteni - próbál lelket önteni társába, száját széles mosolyra húzva. Még a vállát is megveregeti, ha nagyon elkeseredne. Szorgalmas csajnak ismeri, de kicsit talán túl sokat aggódik. Talán azért, mert nem tud lazítani. Vagy nem eleget. Többször kellene buliba járnia, de ezt nem tanácsolhatja nyíltan.
- Ácsi, neked melyik cirkuszban is vannak a szüleid? És te is előadsz, nem? De mit is? - ráncolja össze a homlokát. Csak egy ártatlan szó, és Rajmi agyában a fogaskerekek pörögni kezdenek. Az anyja dolgozott cirkuszban, lehet, hogy Nonó szüleivel ismernék egymást?
- Jah, hát ugye nem jött össze a felvételi a Művészetibe, szóval maradtam itt. Gyakoroltam a meghallgatásra, aztán próbáltam feldolgozni a bukást. Meg azért buliztam is néha - vonogatja a vállát, miközben próbál közömbös hangnemet megütni, de érezhetően zavarban van attól, hogy fel kell idézze az elmúlt hónapok eseményeit. Jobbnak látja újból beletemetkezni egy kicsit a szövegkönyvbe, hátha eltereli a negatív gondolatokat. Addig Nonó is olvas kicsit.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 776
Írta: 2024. május 16. 18:02 | Link

Rajmi - Gyakorlás

Bólintok. Teljesen igaza van. Meglepődök, hogy érdekli a cirkuszos vonal. Lehet, hogy mondtam neki esetleg hallotta, de ez nem is lényeg.
– Tüzes Főnix cirkusz – mondom ki a nevét majd folytatom.
– Légizni szoktam, meg tudod azokat az artistákat. Minden területen egy kicsit. – mondom mosolyogva. Figyelmesen hallgatom.
– Sajnálom. De itt a kastélyban se olyan rossz. – viccelődők.
– A bulizás biztos jó. Bár én csak olyan Eridonos bulizáson voltam. Meg egyszer a szüleimmel, és szilveszterkor, de akkor egymagamban a panzióban. Valahogy eddig nekem ez kimaradt, de lehet egyszer kipróbálom. – valahogy nem jött ez nekem olyan természetesen. De biztos jó móka. Egyszer talán egy-egy haverral voltam úgy hülyülni, de több nem. Bele olvasok a szövegbe és próbálom memorizálni a mondatokat. Éppen mormolom magamban, amikor hallok valamit. Felkapom a fejemet. De csak a szél süvítését hallom. Megvonnom a vállamat és rá nézek a karakterem nevére. A szó kicsit elmosódik aztán megint jól látom. Nem tudom mi van velem, de rossz előérzetem van. Mintha valami lenne a levegőben. De azt egyelőre nem tudom megállapítani, hogy micsoda esetleg kicsoda. Talán csak tévedek. Aztán ki tudja.
– Te nem hallasz valamit? – kérdezem végül Rajmit. Mert megeshet, hogy nem csak én hallok furcsaságokat az udvarban. Várakozom és közben fülelek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Jóval nagyobb súlya van a szavadnak, mint azt gondolnád."
Balogh Rajmund Olivér
Mestertanonc Eridon (H), Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


B.R.O.
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2024. május 19. 12:43 | Link

Nonó | órák közötti szünetben


- Nem hallottam még róla - állapítja meg kissé csalódottan. Majdnem azt hitte, ugyanarról van szó, amiről az anyja mesélt neki korábban. Esetleg a plakátokat látta néhol, de nem nagyon járt még cirkuszokban. Valószínűleg a szülei múltja miatt.
- Aztaaa. Nem vagy semmi - dicséri meg Nonót. - Veszélyesnek hangzik. Volt már baleseted? - elképzeli magát a magasban egy kifeszített kötélen egyensúlyozni, és máris tériszonyos lesz. Nagyot nyel, majd elhessegeti az ijesztő gondolatot.
- Akkor neked is az előadóművészet lesz a jövőd gondolom. Vagy nem olyan szakon tanulsz? - fordul felé kissé bizonytalanul. Szelektív a memóriája. Sokan több szakot végeznek párhuzamosan, szóval feladta, hogy megjegyezze. Egy kicsit lehet, hogy konkurenciát lát Nonóban.
- Jah, nem azért mondtam. Szerintem is jó itt - vonja meg a vállait. A hangjában azért van némi beletörődés. Sóhajt egyet, mindenesetre értékeli, hogy a lány vigasztalni próbálja.
- Egyedül bulizni? Ne már... Az tökre béna. De majd gyere a legközelebbi sulisra, és táncolhatunk - ajánlja fel mosolyogva. Figyelme aztán a szövegkönyvre irányul, de közben feltámad a szél, és fél szemmel úgy látja, mintha társa kezdene furán viselkedni.
- Minden okés? - fordul felé meglepetten. - Nem igazán... - jelenti ki bizonytalanul.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 776
Írta: 2024. május 19. 13:25 | Link

Rajmi – gyakorlás

Elgondolkodom.
– Lehet, hogy itt errefelé nem ismert annyira. – mondom pozitívan. Hátha kicsit jobb kedvre deríti.
Zavartam elmosolyodom.
– Nem, nem voltam. Mindig nagyon figyelünk az edzésen és akkor is amikor előadjuk. Bár… – kezdem.
– Amikor az első megnyilvánulása volt boszorka létemről kicsit furcsa dolgok történtek akkor volt egy kisebb baleset, de szerencsére a kezdetleges erőm megmentette a nézőket. – vissza emlékszem és akaratlanul is mosolyra húzódik a szám.
– Hát, nem olyan szakon tanulok. Az általánosról áttértem a botanikusra. És eddig nagyon tetszik, de lehet jövőre át térek arra. Lehet végül az lesz. Még mindig nagyon bizonytalan vagyok azzal mik lesznek később. – egyáltalán nem hazudok, mert tényleg ötletem sincs arról, hogy mi lesz később velem. Akár munka terén is. Először azért mentem oda, mert nem tudtam mit szeretnék aztán átmentem. De egyáltalán nem vagyok biztos magamba.
– Nem biztos semmi. Legalábbis egyelőre. Majd meglátjuk merre visz az élet. – mondom neki.
– Hát nem volt kivel annyira. Tavaly valahogy nem. Előtte megpróbáltam, de nem jött össze. Szóval nem mentem soha. Vagyis csak egyedül. – mondom kicsit elbizonytalanodva.
– Okés. – egyezek bele. Mert hát biztosan jobb mással mint egyedül. Utoljára talán Zsófival találkoztam pár éve a szilveszteri bulin. Az is szuperül sikerült.
Megvonom a vállam.
– Akkor csak rosszul hallottam. – tekintetemet a szövegre viszem. Többet beszélünk mindent gyakorlunk. De persze az sem baj. Felolvasom az egyik mondatomat és folytatjuk a gyakorlást.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Jóval nagyobb súlya van a szavadnak, mint azt gondolnád."
Balogh Rajmund Olivér
Mestertanonc Eridon (H), Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


B.R.O.
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2024. május 20. 20:52 | Link

Nonó | órák közötti szünetben


- Merre szoktatok fellépni? - érdeklődik kíváncsian. Pedig valahonnan ismerős a társulat neve. - Király, akkor tök ügyes vagy - dicséri meg Nonót, amiért nem sérült még meg az előadások alatt. Látszik, hogy pozitív emlékeket hoz fel benne a cirkusz megemlítése.
- Jah, de az még érthető. Azóta sokat fejlődtél gondolom. Nekem is elég erőteljesen jelentkezett a varázserőm - emlékszik vissza rá.
Akkor meg főleg nem tudja fejben tartani, ha közben változtat is a szakokon. Nincs egyedül ezzel. Legtöbbjüknek fogalma sincs, mihez akar kezdeni az életben. Sokszor Rajmi is elbizonytalanodik, hogy melyik utat válassza. Csak azt tudja, hogy a színpadon jól szerepel. Már ha nem felvételiről van szó. A tanárai ezt mondták mindenesetre. És otthonosan mozog ebben a világban. Olyan sok minden máshoz annyira nem ért. Talán még a vendéglátásban tudna elhelyezkedni, vagy valamilyen üzleti vonalon, amiben az apja tudna segíteni neki.
- Értem, persze. Még van egy éved azt hiszem, hogy eldöntsd. Addig még biztosan kitalálod - biztatja egy mosollyal társát. Nem akarta zavarba hozni a témával, csak érdekelte, hogy mik a tervei.
- Az előbb olyan furán néztél - erősködik, mert mintha tényleg megváltozott volna Nonó viselkedése. Lehet, hogy inkább a gyakorlásra koncentrálna, ezért hagyja, hogy hangosan is gyakorolja a szövegét. Ahol ő jön, ott kapcsolódik, válaszol rá, és megpróbálja fejből visszamondani a szöveget, de még néha így is a lapra kell nézzen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 776
Írta: 2024. május 20. 21:16 | Link

Rajmi – Magyarázás

Úgy látszik tényleg érdekli a cirkuszos dolog szóval mosolyogva válaszolok.
– Pesten. Sok helyen megfordultunk már. – nem tudom az összes helyszínt merre szoktunk. Sok felé szokták hívni a cirkuszt. – Vándorcirkusz vagyunk. – magyarázom neki. Elpirulok.
– Köszönöm. – sokszor dicsérnek szóval már megszoktam. Hát igen nem hiszem, hogy az enyém a legextrémebb bár…
– Hát nem tudom. Ha az nem számít annak, hogy a tüzes karika majdnem berepült a közönségbe. Az erőm mentette meg… – lesütöm a szemem. Így kimondva elég veszélyes volt az első alkalom. Akkor csak arra tudtam gondolni mitől repült vissza a kezembe.
– Igen. – válaszolom. Kicsit elszomorodom.
– Nagyon remélem. Amikor ötödikes voltam akkor sem tudtam hogyan is mehetnék tovább. És még mindig nem vagyok semmiben sem biztos. – és nem csak a tanulást érintő dolgokban. Hanem a párkapcsolatban sem.
– De amúgy az előadói irány lehet jobb. Nem tudom… –- Sóhajtok egy nagyot. Felé fordulok.
– Neked, hogy sikerült kitalálni, hogy a művészetire mész? – kérdezem érdeklődve. Hátha add valami jó támpontot.
A fiúra kapom a tekintetemet.
– Ja, csak azt hittem, hogy valaki van ott. – a hang irányába sandítok, de végül megvonnom a vállamat.
– Gyakorlunk? – Kérdezem a fiút és próbálom kiverni a fejemből a hangot. Inkább a szövegre összpontosítok, mert a végén még nem tudom megtanulni jól és kiraknak a színjátszóból. Jaj nekem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Jóval nagyobb súlya van a szavadnak, mint azt gondolnád."
Balogh Rajmund Olivér
Mestertanonc Eridon (H), Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


B.R.O.
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2024. május 30. 00:46 | Link

Nonó | órák közötti szünetben


- Szólj majd, hogy mikor lesz a következő fellépésetek. Szívesen megnézném valamelyiket. Mondjuk olyan nagyon messzire azért nem akarok utazni érte. Tudod, nincs rá idő, meg pénz - magasba emelt ujjait összedörzsöli Nonó előtt, így utalva a galleonok csilingelésére. Talán, ha az anyja sem tudja meg, hogy ilyen helyen járt, akkor elkerüli a családi vitákat. És miért mondaná meg, hisz már nagykorú. Igazából alig várja, hogy szórakozzon egy kicsit. Van valami különösen édes a számára akkor, ha ezt tilosban teheti meg.
- Hoppá... Akkor féljek? Majd valami olyan helyre ülök, hogy ne égessen meg... Vagy átugrom azt a karikát, mint az oroszlán! - szórakozik a baleseten, ami a valóságban persze biztosan nagyon ijesztő volt, és rosszul is végződhetett volna, ő mégis inkább karmokat formál a kezeivel, és hangosan felbőg, mintha vadállat lenne, mit sem törődve a hallgatósággal.
- Van kedvenc tantárgyad amúgy? - látja, hogy Nonó elszomorodott a téma miatt. Szeretné valahogy felvidítani. - Hát... Asszem ehhez értek. Valahogy a zene mindig ott volt nekem. Meg aztán a színpad... És szerettem a színjátszót. De hát mindenki mondja, hogy nem lehet belőle megélni, meg minden... Szóval simán lehet, hogy csak egy fellángolás volt az egész - vonogatja a vállát, és igyekszik nem görcsölni ezen, mert a végén még neki is rossz kedve lesz.
- Hű, az para lenne. Akár egy szellem is lehet az, és épp minket figyel. Bú! - ugrik meg hirtelenjében a padon ülve, aztán elneveti magát. - Gyakoroljunk, ja. Együtt akarsz? - kérdezi kíváncsian.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 776
Írta: 2024. június 1. 09:49 | Link

Rajmi – Gyakorlás

Érdekes, hogy most először mondja azt valaki, hogy megnézné, talán azért mert nincs közel a cirkusz.
– Oké. Majd ha tudom a következő időpontot akkor szólók. – mosolyogva bólogatok.
Felnevetek.
– Ha-ha, nagyon vicces. – válaszolom ironikusan.
– Most már kézben tartom a képességemet. Szerencsére nem történt semmi baj anno. – visszagondolok. Tényleg kicsit para volt, de hát nem tehetek róla. Nem tudtam semmit. Bezzeg ha… De most már teljesen mindegy.
– Igen. Bájitaltan. Annyira szeretek kotyvasztani. Mindig olyan érdekes dolgok tudnak kisülni belőle. – önkéntelenül is egy szó vicces hozok ki belőle. Így kicsit kuncogok. Kiderül észre veszi-e a fiú.
– Ne add fel. Nagyon ügyes vagy. – bátorítom társamat. Én is sokszor ütközöm ilyen problémákba.
– Biztosan sokra viszed. Ha foglalkozol vele lehet több belőle. – rákacsintok.
Én szoktam hirtelen mozdulatokat tenni. Úgy látszik hasonlóak vagyunk. Mikor “megijeszt” felnevetek.
Bólintok.
– Aha, ha nem akkor egyedül is lehet. – mosolyogva kuncogok.
– Akkor mondom az első soromat. – felolvasom a szereplőm sorát és várom, hogy ő is így tegyen.
– Mióta vagy a színjátszónál? – kérdezem két mondat között.
Utoljára módosította:Fekete Nonó, 2024. június 11. 15:02 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Jóval nagyobb súlya van a szavadnak, mint azt gondolnád."
Balogh Rajmund Olivér
Mestertanonc Eridon (H), Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


B.R.O.
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2024. június 5. 20:27 | Link

Nonó | órák közötti szünetben


Úgy tűnik, Nonó csípi a humorát. Mindig örül, ha van közönsége. Szeret másokat szórakoztatni, azért is színészkedik, de leginkább hatással lenni másokra. Így legalább sokáig emlékeznek rá.
- Ugye, hogy vicces? Mert én mondtam. Örülök, hogy kajálod a poénjaimat - szól büszkén. - Ja. Elég szar, amikor véletlenül bajt csinálsz. Gondolom, akkor még te sem tudtad, mi történt. Csak álltál, és nem értetted. Ez baromi ijesztő tud lenni... - csattan fel, ahogy jobban belegondol.
- Na, például micsodák? Főztél már szerelmi bájitalt? Vagy azt, amelyiktől mindenki igazat mond? Esetleg fiatalító-főzetet? Vagy van még a százfűlé-főzet, amikor fel tudod venni valakinek az alakját! Na, azt egyszer marhára adnám! Sőt, nem is egyszer. Lehetnék például nő, és akkor - most megmarkolja a mellkasát a melleinél. - Hát tudod... - röhög a gondolaton. De ugyanolyan szívesen lenne újra gyerek testben, vagy öregen.
- Menj bájitalkészítőnek. Arra mindig van igény - tanácsolja halál komolyan, miután könnyesre röhögi magát, és kitörölgeti a könnyeket a szeméből. - Köszi - reagál a dicséretre, aztán gyűri még a szövegkönyvet egy kicsit. Nonó sorát követően olvassa fel sajátját, de néha felpillant. Nem akarja az egészet olvasni. Türelmetlen.
- Ez a harmadik évem. Te? - kérdez vissza.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 776
Írta: 2024. június 11. 15:19 | Link

Rajmi – Gyakorlás

Azt hittem látszik rajtam, hogy mennyire ironizálok. Úgy látszik még gyakorolnom kell.
– Én nem úgy értettem… – motyogom. Csak bólogatok. – Hát igen. Nem túl jó buli a saját hibádból felégetni azt amit a szüleid építettek fel nagy nehezen. – röhögök. És remélem le veszi a poént.
– Hát, csináltam már saját láthatatlan festéket amitől egy kis időre el tudsz bárkit tüntetni vagyis bármit. – mondom. – Olyan érdekes volt megcsinálni. Imádtam. – mosolygok. És vissza gondolok milyen nehezen találtam ki egyes hozzávalókat. – Azt hiszem harmadikban tanítják meg.
– találgatok, mert pontosan én sem tudom már hova tette be Rudolf.
– Ez amúgy nagyon jó ötlet. Elgondolkodom rajta. – vigyorgok. Ki hitte volna, hogy egy évfolyamtársam fogja meghozni számomra a sikert.
- Nekem ez a második évem a színjátszóba. – válaszoltam.
– És milyen terveid vannak a jövő évre? Mész át máshova vagy maradsz a művészeti szakon? – érdeklődöm. És közben felolvasom a következő mondatomat. Eddig jól haladunk a szöveg memorizálásával. És nemsokára próba. Jaj nekem.
Utoljára módosította:Fekete Nonó, 2024. június 11. 15:19 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Jóval nagyobb súlya van a szavadnak, mint azt gondolnád."
Balogh Rajmund Olivér
Mestertanonc Eridon (H), Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


B.R.O.
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2024. június 17. 16:44 | Link

Nonó | órák közötti szünetben


- Ja, mert hogy ők a cirkusz igazgatói is egyben? - ez új információ a számára, ezért felvont szemöldökkel fordul felé a padon ülve. Úgy azért még kínosabb egy károkozás a társulatban. Aztán persze röhög, mert utólag már Nonó is csak nevetni tud az emléken. Bezzeg akkor...
- Azta. Bekenném magam, és beszöknék a női öltözőbe. Vagy a lányok körletébe éjszaka. Elég sok érdekes dolgot látnék, azt hiszem - húzza el a száját, és elismerően hümmög az ötletén. Nagyon beindította a fantáziáját ez a lehetőség. Persze ha lebukik, agyonverik a többiek. És lehet, hogy az iskolából is kitiltják. Ami nem lenne jó, ha már a másik helyre nem jutott be.
- Na, szuper! - örül meg annak, hogy segíteni tudott a tanácsával. A végén még Nonó lesz a dílere, aki szállítja neki a veszélyes bájitalokat fű alatt. Nyomott áron. - Színész, ja. Azt hiszem. Remélem utána el tudok helyezkedni, mert ahogy biztosan tudod, ebből mindenki azt mondta, hogy nem lehet valami jól megélni - bólint. De ő hiszi, hogy van esélye kifognia egy jó lehetőséget. Akár csak a Bogoly Színházban. Ő már azzal boldog lesz. De ha másként alakul, azt se bánja. Próbálja elhinni magáról, hogy a jég hátán is megélne, és feltalálná magát. Vannak ajtók.
- Ja, nemsokára óra lesz... Talán ezt az oldalt még át tudjuk nézni - állapítja meg elmélyülten.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 776
Írta: 2024. június 21. 10:21 | Link

Balogh Oli – érdeklődés

– Aha, olyasmi – válaszoltam neki. Annyira nem szoktam dicsekedni azzal, hogy a szüleimé. Bár néha túl egyértelmű. Annyit beszélek róla.
Meglepetten hallgattam partnerem mondatait. Hogy mit látna?
– Mire gondolsz? – kérdezem. – Esetleg azt látnád ahogy veszekedünk egy-egy párnán. Vagy  ahogy mindenki teszi a dolgát. Olvass… – Mert bár van arról sejtésem mire gondol a fiú inkább nem mondom ki. Kicsit tág a fantáziám. Kínosságomban elröhögöm magamat.
– Ez kész. – nevetek.
– Igen. Mondták, de azért szorítók neked. – megfogom a kezét és biztatóan megszorítom. Olyan jól érzem magamat a fiú társaságában. Rá pillantok a fiúra. Hirtelen egy furcsa érzés kerít hatalmába. Olyan szép a haja, és kedves. Jaj, ne…
– Ig… – zavaromban azt se tudom mit mondja. – en… Na majd megnézem milyen a színészi szak. – mondom bizakodóan. – A végén még egy szakra járunk. – lököm meg játékosan.
Bólintok. Elmélyülök újra a szövegben. Csak néha pillantok fel. Hihetetlen, hogy ez történik. Először Stephen most pedig ő. Most élem ki a tini szerelmet. Amit azért vicces, mert húszon éves vagyok most már.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Jóval nagyobb súlya van a szavadnak, mint azt gondolnád."
Balogh Rajmund Olivér
Mestertanonc Eridon (H), Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Elsős mestertanonc


B.R.O.
offline
RPG hsz: 23
Összes hsz: 29
Írta: 2024. július 1. 23:50 | Link

Nonó | órák közötti szünetben


Felszalad a szemöldöke az olyasmi szótól, de elfogadja a választ. Kellően rejtélyes. Érdekelné az igazság, de hát ő se bírja, ha a szüleiről faggatják. Az apja nem egyszerű eset. Papíron régiség-kereskedő, de belenyúlt pár ügybe, amiről Rajmit se oktatta ki direkt. Félti, hogy újra rácsok mögé kerül, ha kiderül róla valami, de valahol büszke is az életére. Csak ritkán gondol arra, hogy milyen lett volna, ha "normális" szülőket kap. Valószínűleg nem itt tartana.
- Ne spoilerezz! - nevet a válaszon, aztán azon, ahogy Nonót zavarba hozta. Úgy csinál, mintha neki nem lenne elég piszkos a fantáziája, pedig fogadni merne, hogy az ő fantáziája sem hófehér. - Akkor úgy mondom, hogy a női vizesblokk, mondjuk ott a zuhanyzók és kádak környékén, na? - kacsint rá. Így már érti vajon, mire célzott? Megrázza a fejét, és inkább tovább bújja a szöveget.
- Köszi - szorít vissza a kezével, miközben mosolyog. Persze furcsa lenne, ha így látnák meg mások, még a végén elkezdenek kombinálni arról, hogy ők most már járnak. Persze Rajmit gyakran látni, ahogy csapja a szelet a lányoknál.
- Akár... A két megélhetési művész - folytatja a viccelődést, közben pedig óvatosan visszalöki a padon.
- Na, mennyi ismétlés kell még? Nincs már sok időnk a következő óráig... - csekkolja az időt, de nem izgul, mert improvizálni is tud.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Másodikos mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 776
Írta: 2024. július 2. 08:52 | Link

Rajmi – Próba (zárás)

Aha,  vajon mit is keresne nálunk. Hunyorogva figyelem.
– Oké, oké. – emelem fel a kezemet. Nem szeretnék bajt. Elmosolyodom.
Áh, érhető mit is keresne nálunk…
– Nyitva tartom a szemem. – vigyorgok a fiúra.
– Nincs mit. – válaszolom. Bár utoljára akkor fogtam fiú kezét mikor tetszett. Bár amúgy… most is ez történik nem? Nem, biztos ez is egy fellángolás. Mint a többi… Egy volt olyan akibe szerelmes voltam. De arról nem beszélek…
– Haha – röhögök. Bele nézek a szövegbe. Még gyorsan átolvasom és motyogok.
– Szerintem menni fog. Menjünk? – kérdezem. Remélem sikerülni fog. Végig nézek még egyszer az udvaron és magamba szívom a napfényt. Feltöltődök, hogy aztán leszívjon a próba. Imádom a színjátszást, mert bárkivé válhatok. És persze a tagok is nagyon kedvesek. És mindenki komolyan veszi. Intek neki, hogy induljunk.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Jóval nagyobb súlya van a szavadnak, mint azt gondolnád."

Oldalak: « 1 2 ... 34 ... 42 43 [44] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék