34. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet

Oldalak: [1] 2 3 ... 13 14 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Janey Forerst
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 139
Összes hsz: 1627
Írta: 2013. március 21. 22:17 | Link

A Fecsegő Dámák Freskójának folyosójának egy megkopott portrékkal díszített szakaszán jellegtelen cseresznyefa- ajtó simul a kőfalba. A sárgaréz betűk rajta szerényen hirdetik: Defenzori szoba.

Közvetlenül a felirat alatt egy szintén sárgaréz fényképkeret függ a fán, benne a Magyar Mágiaügyi Minisztérium Varázsbűn- üldözési Főosztályának címerével. Az ajtó melletti falfelületre egy fonott kosárkát rögzítettek, "bejövő posta és üzenetek" felirattal. Utóbbiban egy évekkel korábbi karácsonyi bálra szóló meghívón kívül általában semmi sincs.

A szobát egy korábban használaton kívülivé vált raktárhelyiségből alakították ki, melybe Dwayne Warren különösebb átalakítások nélkül költözött. A hosszúkás, a többi irodához mérten kis helyiséget az egyetlen, szemközti ablak világítja be természetes fénnyel. Az öreg parkettára sötétbarna szőnyeget terítettek, amit egy asztalig terjedő, széles sávban kopottra sétáltak az évtizedek lábnyomai.

Balkéz felé egy jókora, öreg bőr kanapé terpeszkedik az olajzöld tapétájú fal mellett. Az előtte álló dohányzóasztalon általában piszkos hamutálak, újságok és kibelezett, mugli kacatok hevernek szerteszét. Mindezekkel szemközt pedig... a Szekrény.

A Szekrény még jóval Dwayne beköltözése előtt került ide, akinek amellett, hogy az embernek hányni lenne kedve, ha ránéz, mégsem volt sem szíve, sem kedve kihajítani. Teljes tartalmával együtt valószínűleg egy korábbi bájitaltan tanár személyes gyűjteményének része volt. A polcokon sorakozó bájitalok része a mai napig használható, a többi mára erősen elszíneződött, tömegpusztításra alkalmas biológiai fegyverré vált. Dwayne egy ideig célbadobásra használta őket, míg az egyik üveg eltörtével, a kiáramló szag miatt a fél emelet evakuálása vált szükségessé.

Közvetlenül a Szekrény mellett egy másik, ám kevésbé visszataszító Szekrény áll: a beugró falrész beüvegezett polcain különféle kevésbé ritka mágikus tárgyak, üstök, könyvek, vackok sorakoznak. A többségüket a mai napig használják az oktatásban, ám vagy nem férnek el a többi raktárban, vagy bizonyos tulajdonságaik megkövetelik, hogy a defenzori iroda védelmében helyezzék el őket.

Az ablaknak háttal, a szoba végében egy lakkozott, tömörfa asztal áll egy hozzá tartozó nyikorgós, süppedős bőr székkel. Az asztalon általában hétköznapi kacatok hevernek szerteszét, a szélén pedig az egyetlen tárgy áll, ami ténylegesen a defenzori munkakörhöz kapcsolható.

A férfi a rúnákkal biztosított, üveges szekrénykében azok a főzeteket, eszközöket és -ne adj' Isten - fegyvereket tartja, melyekre az iskolai munkája során közvetlenül szüksége lehet - tehát többnyire zsibbasztóan unalmas gyógyító, sebforrasztó bájitalokat. Emiatt tehát a szekrényt feltörni nem igazán érdemes, de még majdnem lehetetlen is: bár az ajtaja probléma nélkül, bárki számára kinyitható, a védővarázslatnak köszönhetően azonban illetéktelen személy a benne sorakozó tárgyakat képtelen elmozdítani, mintha a fához ragasztották volna őket.

Az iroda lakója ritkán és rendszertelenül tartózkodik a helyén. A diákok ügyes-bajos dolgaira előzetes időpontegyeztetés után szán időt, azonban, ha komoly szükség van rá, hűségesen megjelenik a kastélyban.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2022. január 7. 17:38
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
offline
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2013. március 22. 13:06 | Link

Hát megtörtént. Vagy két napja agyal a dolgon, még egy üveg borral is megosztotta aggályait, de nem volt valami beszédes, így a fejfájáson kívül nem hagyott benne semmi maradandót. A délelőttöt szenvedéssel, és a ruhái módszeres A pontból B pontba való dobálásával töltötte, menet közben megállapítva, hogy nincs egy rongya se, amit fel tudna venni. Végül aztán döntött, egy olyan darab mellett, ami a legmesszebb áll tőle. Egy virágokkal teleszórt fehér ruhácskát, fehér boleróval, és cipővel. Hozzá egy virágos táskát választva, amit talán tizenéves korában használt utoljára, de sejtette, hogy valamire még jó lesz. A smink maga, melyet felkent teljesen átlagos, mégis ennyi időt talán régen töltött tükör előtt, és még a fésülködésig el sem jutott.
- Hát remek. Ennél szánalmasabban nem is festhetnél. Gratulálok.
Morogva pillant az órára. Csekély egy óra alatt sikerült alapozni, kihúzni a szemét, spirált és szájfényt felkenni. Tényleg nagyon kétségbe lehet esve a találkozást illetően. Mindenesetre nem akar tovább várni, gyorsan megfésülködik, majd lecsapva szegény ártatlan fésűt elindul, hogy túlessen az első sokkon, amit okozni fog. Ő már tudott róla, már túl van a sokkolódáson, szóval már csak a férfinek kell hasonlóan eljárni, és minden mehet tovább a saját kerékvágásában.
Eltelik újabb fél óra, ami alatt az ajtóval szemközti ablakpárkányon ült, mint egy elmélkedő diák, akinek éppen nincs jobb dolga, mint ülni egy ablakpárkányon, majd nagy levegőt véve leugrott, és végre eljutott odáig, hogy bekopogjon. Nem célszerű, hogy belőle még egyszer menyasszony legyen, mert azt a várakozást, amit ez a nő tud okozni, egy férfi sem érdemli. Már csak az kell, hogy az ajtó túlsó végén legyen is valaki, mondjuk a férfi, aki fogadja. Lehet be kellett volna jelentkezni, de akkor oda a meglepetés.
- Gyerünk Dwayne, nyiss ajtót, gyerünk, gyerünk. Még egyszer nem lesz ennyi bátorságom.
 
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2013. március 22. 13:23 | Link

Ha a nő nem töltött volna el ennyi időt készülődéssel, akkor valószínűleg nem találná itt. Délelőtt egyéb, az iskolánál fontosabb elfoglaltságai voltak, csak délutánra ért vissza, hogy foglalkozzon valami olyannal, amihez minimális kedve sincs: tanterv.
Az elődje, Várnai Zétény itt hagyta neki az órái vázlatát és minden eszközt, amire szüksége lehet, neki lényegében annyi a dolga, hogy saját szájízéhez mérten alakítson rajta. Még sincs ínyére egyáltalán ez a papírmunka.
A kihúzott kanapén fekszik, körülötte szétdobált papírok és könyvek tengere, összeráncolt szemöldökkel, fekve körmöl épp, amikor kopognak. Kissé lejjebb engedi a papírt, csodálkozva fordítja tekintetét az ajtó felé. Két napja került ki az ajtóra a neve, nem hitte volna, hogy valaki már most megtalálja a problémáival. Bár tény, nem az első eset lenne - szinte meglepő, milyen népszerűségnek örvend ez az új tantárgy.
Egykedvűen kászálódik fel, a jegyzetet visszadobja a kanapéra, kissé kinyújtóztatja a tagjait, mielőtt az ajtóhoz lép. Megpróbálja majd a legrövidebbre fogni a beszélgetést, neki elvégre halaszthatatlan dolgai vannak.
Épp csak annyira nyitja az ajtót, hogy ő maga kilásson, de a jövevény lehetőleg ne szembesüljön a mögötte elterülő rendetlenséggel.
 - 'sup.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
offline
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2013. március 22. 13:52 | Link

Miközben maga elé motyog, és épp azt tervezi, hogy akár ciki, akár nem ő sikertelennek könyveli az akciót és elszalad amerre a lába viszi, kinyílik az ajtó. Hát ez nagyon kellemetlen, mert a csodás terve egy pillanat alatt totálisan meghiúsult. Pedig remek kis terv volt, falatnyi ruhában szaladgálni. A Palarn fiú biztos roppant mód élvezte volna az előadást, ha már a látványától is kiszáradt a szája. Igen, ez az a mondat, ami megmaradt benne.
- Helló.
Nem igazán gondolta ezt át, ideállít, úgy öltözve, mint valami szerelmes tini, bele se gondolva abba, mennyire utálja az ilyen viseletet és mennyire nem találja benne a helyét, hogy beszélgessen egy olyan emberrel, akivel szemben szintén nem találja a helyét. Totális kudarc ez a nő néha.
- Nem tudom emlékszel-e rám, van egy nyolc éves, kb ilyen magas gyerekem, akinek te vagy az apja.
Mivel minden nap látja, így szerencsére a magasságot be tudja lőni. Nem akar bunkónak hatni, de olyan szinten zavarban van, hogy arra gyakorlatilag már szavak sincsenek.
- Beszélnünk kellene, bemehetek?
Nem akar nagyon tolakodó lenni, de azt sem szeretné, ha a festmények, csámcsognának rajtuk, nem kellene már az első néhány hétben bekerülni a petykarovatba, amit diákként mindig sikerült ügyesen elkerülnie. A válla fölött hátra is sandít, és ahogy sejtette a kártyázó férfiakat ábrázoló festményen valahogy már senkit sem érdekel, milyen lap is van a kezében, inkább a párost nézik, hátha valami jó pletyka lesz belőle, ami vásznakat átívelően jut el a kastély minden szegletébe. Remek ötlet volt ezeket a festményeket felakasztani, biztos az unatkozó tanári kar okolható érte.
- Szóval?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2013. március 22. 14:07 | Link

Összébb húzza a szemöldökét, pár pillanat kell, mire felismeri. Évek óta nem találkozott vele, semmilyen módon nem tartották a kapcsolatot és egyáltalán - addig is hellyel-közzel ismerték egymást. A név azonban végleg igazolja sötét sejtését, így egy apró bólintással viszonozza a köszönést.
 - Ühümm... jahm... gyere be.
Kissé elhúzza a száját, a tekintete egy ideig a nő arcát fürkészi, végül tovasiklik a sugdolózó portrékra. Hamar felméri, hogy, bár nemigen engedne be bárkit az irodájába, mégsem kellene a folyosón beszélniük.
Számított rá, hogy Zója fel fogja keresni, az elődje figyelmeztette erre. Alapvetően elkerülné, amennyire lehet, de helyzete abból a szempontból, nos, kínos, hogy ezt nem teheti meg. Az iskolapszichológus munkájára ugyanis, tantárgyából adódóan szüksége van. A látogatás tehát elkerülhetetlen.
Félreáll, hagyja, hogy a nő belépjen mellette. Utoljára szétnéz a folyosón, a portrék felé a véleményét egy nemzetközi kézjellel fejezi ki, majd becsukja az ajtót. Aztán fordul a nő felé.
 - A szakvélemények miatt, igaz?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
offline
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2013. március 22. 14:26 | Link

- Kösz.
Érzi, hogy nem olyan jókedvű ez a beengedés, hátrapillantva sikerül elkapnia azt a pillanatot is, amikor a festmények gazdagabbak lesznek egy véleménnyel, amit a férfi keze formál nekik. Hát nem túl biztató kezdet, főleg az, amit belépése után kérdez tőle. Nem, nem éppen erről szeretne vele beszélgetni, de jó, legyen ez, ami, valljuk be, teljesen kiment a fejéből, még jó, hogy legalább elolvasta azt az üzenetet, amit ezzel kapcsolatban kapott.
- Hogyne.
Rossz szokása, hogy belépve és körülnézve egyből következményeket von le, de igyekszik ezt nem kimutatni, így semleges arccal, fordul a férfi felé. Számára elég kínos ez a helyzet, de úgy tűnik a másik félnek annyira nem. A szoknya, amit visel rejtett zsebekkel van megáldva, ami megkönnyíti, hogy lazábban érezze magát, és kevésbé akarjon láthatatlanná válni.
- A levél elég kusza volt, amit erről kaptam, hogy is gondolod pontosan? A jelölteket megnézném én is, hogy mennyire alkalmasak, nehogy unalmas perceikben megtizedeljék a társaikat?
Leginkább ugyanis ezt tudná elképzelni, meg azt, hogy szeretne ő a másik dologról is beszélni, nevezetesen, hogy pár perc sétára ott van egy kislány, aki mostanában egyre többet kérdez az apukájáról, és nem ártana mondani neki valamit, ami ha lehet az igazság, mert nem akar később összeveszni vele.
- Nem baj, ha leülök ugye?
A választ meg se várva foglal helyet, keresztbe tett lábait térdénél átkulcsolja az ujjaival, és érdeklődve, már-már ártatlan arccal pillant fel a férfire, hogy pontosítson a dolgon, ha nem jól mondta volna.
Utoljára módosította:Dr. Mácsai Zója, 2013. március 22. 14:26 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2013. március 22. 15:35 | Link

Az ajtóban marad. Összefonja a karjait, bár a nő leül, ő nem követi a példáját. Ez a gesztus többnyire tudatosítani szokta a vendégekben, hogy a házigazda nem számít részükről hosszú látogatásra.
Majdcsak a nő is rájön, hogy bár Dwayne évekkel ezelőtt elásta a csatabárdot, lehetőleg minél kevesebb időt töltene el vele. Illetve a témával, amitől tart, hogy szóba kerülhet.
 - Valahogy úgy. Szeretném, ha beszélnél az összes diákommal. Tudni akarom, melyikükre kell jobban odafigyelni. Engem nem érdekel, hogy milyen sérüléseik voltak, vagy ilyenen... csak annyi, hogy megbízhatóak-e. Hogy elvesztik-e a fejüket. Megoldható?
Eddig az ajtónak támaszkodott, most ellöki magát onnan, hogy az asztalához sétáljon. A fiókból egy halom papírt keres elő, az asztal lapjára pakolja. Egy bizonyos nyomtatványt keres, bár ebben a rendetlenségben egyáltalán nem biztos, hogy megtalálja.
 - Megvannak a szempontok. Csak ki kell tölteni... íme.
A halomból végül kihúz egy sűrűn nyomtatott, apró betűs lapot, az alján a Mágiaügyi Minisztérium jól látható, jellegzetes címerével. Felületesen átfutja, majd az asztalt megkerülve átnyújtja a nőnek.
 - Nem én találtam ki. Felsőbb utasítás.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
offline
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2013. március 22. 16:04 | Link

- Persze, ez nem tűnik nagy feladatnak.
Kérdezné, hogy vannak-e szempontok, melyeknek meg kell fejteni a beszélgetés során, de a röpködő papírokból ítélve, a férfi kérdés nélkül is ad neki egy ilyen listát, ezért türelmesen vár, hiszen a délutánt egymás felmenőinek felemlegetésével tervezte tölteni, és ehhez képest egy szava sem lehet. Mondjuk, az is igaz, hogy erre a részre még nem tértek rá, az majd csak ezután jön. Egy halvány mosollyal átveszi a papírt, és elkezdi áttanulmányozni a dolgokat, apró hümmögésekkel jelezve, hogy halad.
- Hát édesem, a te minisztériumod megköveteli a dolgokat néhány pontnál. Még jó, hogy én már régen szakítottam velük.
Vannak ugye az alap kérdések, melyekre ő is számított, és van néhány plusz, amelyek láttán egy kicsit elhúzza a száját, mert nem biztos, hogy az első alkalommal szeretne belemászni ilyen mélyen a dolgokba, de ha ez kell, hát mese nincs, meg kell cselekedni a dolgot, hogy zavartalanul mehessen a tanulás.
- Ha nem bánod egy tesztet is kitöltetnék velük, nem vészeset, de az is sok mindent elárul róluk.
A papírt összehajtja, lassan és komótosan, érezhető pótcselekvésként a nagy bumm előtt, szinte tapintható körülötte a feszültség, hiszen mégiscsak ő az, akinek fel kell hoznia a témát, mert bár az előbb, még a folyosón, fojtott hangon megpróbálta, de úgy tűnik, a férfi valahogy annyira nem volt vevő a dologra.
- Illetve, kellene egy lista arról, hogy kik tanulják a tárgyadat, mert akkor küldök nekik levelet a dologgal kapcsolatban. Az is jó, ha amint van valaki szólsz, mert akkor jobban tudok figyelni egy-egy emberre, most azt hiszem egy-két hétig lesz ez a tárgyfelvételes dolog.
Már nem emlékszik pontosan, de amikor ő diák volt, akkor hosszabb időt hagytak nekik, hogy meggondolják, mit is szeretnének tanulni.
- Um. Tudom, hogy nincs sok kedved hozzá, de kellene még valamiről beszélnünk. Bocsánatot szeretnék kérni. Nem voltam korrekt hozzád, de hozzám se voltak azok, és ez egy kicsit ellenségessé tett, azonban Mina öregszik, és elkezdett érdeklődni az apja iránt.
Utoljára módosította:Dr. Mácsai Zója, 2013. március 22. 16:08 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2013. március 22. 16:16 | Link

- A többi a te dolgod, ha teszt is kell, mindegy. Nekem csak egy papír kell róla, hogy alkalmasak a kiképzésre.
Hogy őszinte legyen, szerinte ezt ő is meg tudná mondani. Akinek elég jártassága van a szakmában, el tudja dönteni, ki az, aki idegbeteg őrült lenne az első éles bevetés során, vagy olyasmire használná a magas szintű átkokat, amire egyáltalán nem kellene. Minisztériumi utasítás azonban, hogy erre pszichológusi véleményre van szükség. Különben nemigen keresné fel önszántából a nőt.
 - A lista még nincs meg. Ha kész lesz, egy bagollyal elküldöm.
Az emlegetésére Roger, az eddig szundikáló bagoly érdekes, károgásszerű hangot ad, a tollait felborzolva ellenszenvesen pillant először a gazdájára, majd a nőre. A Föld nem hordott még hátán nála elmebetegebb és makacsabb madarat.
Mindenesetre ha nem lenne világos, a bagolyküldés maga is finom és egészen egyenes jelzés arra, hogy ha nem muszáj, kerülné a személyes találkozást. Végtére is meg van az oka, miért.
És bumm. Szóba is hozza...
Először nem mond semmit. Megígérte magának, hogy megőrzi a nyugalmát, ha erről lesz szó. Hiszen megannyi év eltelt.
 - Akkor keress neki egy apát. Nekem nincs és sosem volt gyerekem. A te bajod.
Utoljára módosította:Dwayne Warren, 2013. március 22. 16:16 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
offline
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2013. március 22. 17:02 | Link

- Rendben, akkor várni fogom.
Nem buta ő, érti, hogy nem szívesen látott személy, erre számított is, de azért igyekszik a legpozitívabb képet festeni magáról. Elvégre amit mondani fog, nem éppen kellemes téma és tényleg.
- Nem akarok neki keresni apát.
Azt nem tenné hozzá, hogy ez már egyszer megtörtént, de nem végződött jól, sőt nem is apának tervezte a férfit, de valahogy úgy sikerült, aztán a végén nem csak úgy vége lett, természetesen az ő hibájából.
- Nem akarok neki hazudni. Mindig őszinte voltam hozzá, és nem éppen egy ilyen fontos dologban kezdeném el a füllentést. Tisztában van vele, hogy én utasítottam el annak idején, hogy jelen légy.
A karjait összefonva kel felé és tesz egy lépést a férfi felé, kicsit úgy érezte, ahogy ott ült, mintha egy gyerek lenne, akit éppen megszidnak egy régebben elkövetett csínytevése miatt.
- Én csak annyit kérek, hogy ne utasítsd el. Nem fogok a nyakadra járni és követelőzni, csak ha mondjuk egyetlen egy alkalommal elviselnéd őt, akkor már nagyon sokat segítenél.
Kicsit megáll a mondandójában, nem megy ez olyan könnyen, mint gondolta. Ennél még az is jobb lenne, ha ordibálnának egymással, olyankor minden kijön könnyedén az ember száján.
- Tudom, hogy én nem vagyok a szíved csücske, de ő nem ártott neked semmit, senkinek sem tudna ártani, szóval nem kérek sokat, csak azt, hogy légy az apja, egyetlen délutánra. Hálás lenne neked és én is.
Szinte már könyörög, elég érdekes és tőle meglehetősen szokatlan látvány, de egy anya ugyebár mindent megtesz a gyermekéért, amit csak meg tud.
- Kérlek szépen!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2013. március 22. 17:18 | Link

Mozdulatlanul állja a nő szavait, az arcára azonban egyre mélyebb és sötétebb ellenszenv vetül.
Ő nem akart erről hallani, megmondta. Évek óta szinte nem is gondolt erre, amit magában nemes egyszerűséggel "incidensnek" nevez. Erre ideállít Zója azzal, hogy játssza az apát? Nem megy ez annyira könnyen.
 - A te gyereked, a te bajod. Nem érdekel.
Hátrébb lép egyet, ahogy a nő feláll. Minimálisan nem akar a közelében lenni.
Bár tényleg, őszintén túl van akkori sértettségén. Hiszen évekkel ezelőtt történt, amikor Zója közölte vele, hogy nem számít a segítségére, mint apa - sőt, nem szeretné, hogy egyáltalán az újszülötthöz bármilyen apró köze is legyen. Akkor még fiatal volt, a kiképzés közepén, valójában valahol felszabadultnak érezte magát, hogy egy korábbi kis hiba miatt nem kell az elkövetkezendő éveit pelenkázással töltenie. A véleménye pedig az évek során egyáltalán nem változott.
Mi több, lényegében sosem gondolt a Magyarországon élő lányára, akit mindössze egyszer látott.
 - Gondolhattál volna erre korábban is. Oldd meg, ahogy szeretnéd, de én nem fogom egy gyereknek elmagyarázni, miért nem voltam ott vele.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
offline
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2013. március 22. 18:22 | Link

- Tisztában van vele, hogy miért nem voltál ott vele, én nem titkoltam. Tudja, hogy nekem "köszönheti" a dolgot.
Igyekszik higgadt maradni, bár ő még mindig inkább kiabálni szeretne. Neki úgy megy könnyebben a nehéz dolgok megbeszélése, de nem vetne rá jó fényt, ha most itt nekikezdene a hisztérikus veszekedésnek. Helyette inkább vesz egy mély levegőt, majd kiengedve a gőzt folytatja.
- Nem is tudom, csak beszélgetni szeretne, ami szerintem nem bűn. Nem kérem, hogy most hirtelen fogd magad, és tölts el vele minden nap órákat, hogy bepótoljátok azt a nyolc évet, amit én elvettem tőletek, csak ne fordulj el tőle, ha mondjuk kérdez valamit. Én vagyok a rossz, ez egyértelmű, túl élesen támadtam akkor, amikor nem érdemelted meg.
Megáll egy pillanatra, de aztán csak sóhajt egyet és lemondóan megrázza a fejét, majd az ajtó felé indul.
- Mindegy, átnézem a kérdéseket jobban, aztán, ha van listád, akkor küld. Amilyen ellenszenvesen néz rám az a bagoly tudni fogom, hogy te küldted.
Ezzel a mozdulattal kinyitja, és a folyosón lévő huzatnak köszönhetően kicsit jobban becsapja maga mögött az ajtót. Nem így tervezte, főleg mivel megrándul általa a csuklója, amire felszisszen, plusz még a névtábla és a földön végzi.
- Szuper, máris rombolok.
Leguggolva felveszi a táblát, és már önmagán nevetve dől az ajtónak. Csak gratulálni tud magának. Újabb kopogás nélkül, lehajtott fejjel lép be és odasétálva a férfihez a kezébe nyomja a névtáblát.
- Huzat van a folyosón.
Ennyi, totális megsemmisülés. Hoznia kellett volna magával a pálcáját. Na mindegy, szó nélkül fordul meg, hogy megint kisétáljon és most már óvatosabban, de újra becsukja az ajtót. Hát ez remekül sikerült.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ophelia LaFonde
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. március 23. 14:08 | Link

Prof

Ha tudnám, mit akar tőlem a prof, nem ekkora görccsel a gyomromban mennék hozzá. Feltételezem, nem a kávéját és a fánkjait akarja behajtani, hisz azt már másnap az asztalán találta, ahogy megegyeztünk, ráadásul némi idő eltelt azóta. Másnak talán szemet se szúrt, nekem viszont épp elég volt ahhoz, hogy gyökeresen kiforduljak magamból. Az a cseppnyi emberség is kiveszett belőlem, amit nagy nehezen kapartam össze az itt töltött idő alatt.
Persze örülök is valamilyen szinten, legalább okkal mozdulok ki, mert amúgy csak mászkálni, ohgy elüssem az időt... az szerintem gáz, pedig jól esik kicsit kiengedni, és nem azon fáradozni, hogy a két lakótársam, semmit ne szűrjön le abból, hogy valami gáz van velem. Nem vagyok én gyenge.
A prof szobájához érve, kopogok is párat, majd várom, hogy nyíljon az ajtó. Közben azért próbálom rendezni a vonásaim, hogy egy életképesebb Opheliával találja szembe magát, de ez nem olyan egyszerű.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2013. március 23. 14:17 | Link

Ophelia LaFonde

 - Oh, you little...
Szisszenve rántja el a kezét a bagoly csőréből. Nem kellene ezzel próbálkoznia, a leghasznosabb az lenne, ha teáskannává változtatná ezt az ostoba, antiszociális madarat ahelyett, hogy leveleket küldözgessen vele. Kivételesen azonban félig sikerrel járt: a tekercs ugyanis már ügyetlenül bár, de a bagoly lábára került.
 - Na takarodj innen.
Nyitja ki az ablakot ép kezével, majd mielőtt a madár ellenkezhetne, egy kevésbé elegáns mozdulattal ki is billenti a szabadba, hogy kénytelen legyen útra kelni. Ismét lepillant vérző ujjára, morgolódva ballag az asztalhoz a pálcájáért, hogy egyszerű kötést bűvöljön rá.
Ekkor hallja a kopogást.
Mivel az ajtót bűbájok védik, amik csak neki engedelmeskedhetnek, ahelyett, hogy kiszólhatna, kénytelen odasétálni, hogy ő maga nyissa ki. Út közben a faliórára sandít, hogy sejtése helyes-e vajon. És lám, tény.
 - Ophelia. Gyere be.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Ophelia LaFonde
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. március 24. 14:29 | Link

Prof

Várok, mára rossz szokássommá vált, hogy nem csapom ki egyből a hisztit, ha valaki megvárat, pedig régen elég vicces volt. Úgy tűnik... tényleg fejlődtem, legalább egy kicsit. Inkább nem agyalok azon, mit akarhat tőlem a bent lévő, mert egyre furább gondolataim támadnak, és mind arra sarkall, hogy fussak. Mázli, hogy amúgy nem lehet egy könnyen megfélemlíteni, vagyis... addig lehet, míg dühbe nem jövök.
Aztán hamarosan nyílik az ajtó, én meg nem tudom megállni, hogy ne tekintsek rá amolyan "na?" pillantással. Aztán eszembe jut, hogy tulajdonképp nem is vagyok néma.
- Öhm... bocsi, hogy nem hoztam fánkot, nem esett útba a konyha- motyogom, mert már rég a szoba látványa köt le jobban. Igen, valaki beengedett magához, szegény prof.
- Nem lehetnek nagy elvárásai- csúszik ki a számon, mert ahogy elnézem a helyet, nem kiköpött olyan, mint ahol bárki szívesen töltené az idejét, sokkal inkább hasonlít valami átmeneti zugra, amit nem sokszor használnak. És most félre a lakberendező hajlamaimmal.
- Igazából... nem akartam eljönni, de érdekelt, hogy miért kellett- burkoltan - vagy épp cseppet sem- utalok arra, hogy tényleg kíváncsivá tett. Feltételezem, vagyis erősen bízom benne, hogy ez nem randi, mert akkor tényleg kifutok,... ja a világból is.
Utoljára módosította:Ophelia LaFonde, 2013. március 24. 14:34 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2013. március 24. 14:55 | Link

Ophelia LaFonde

Félreáll az ajtóból, hogy beengedje, majd be is csukja mögötte. Ez a fajta udvariasság nehezen rakódott rá az idők során, hiszen nem olyan közegből jött, ahol bármennyire is fontos lenne az ilyen.
 - Nem az én ötletem volt. Ülj le.
Szögezi le azonnal, hogy tény, ő írta neki a levelet, hogy jöjjön, mégsem egészen önszántából tette. Arra, hogy fánk, nem is reagál, nem fogja fel igazán, miről van szó. Az persze rémlik, hogy találkozott már a lánnyal, az is, hol, de hogy fánkszállításra kötelezte, már nem maradt meg benne.
 - Az igazgató megkeresett valamelyik nap veled kapcsolatban. Tudok róla, mi történt. Ő kért meg rá, hogy figyeljek rád.
Közli minden különösebb bevezetés nélkül. Nem akarta kerülgetni a témát, ő különben is elfoglalt ember, a gyerekfelvigyázás lehetőségétől pedig eleve borsózik a háta. Mindenesetre, ez is a munkájához tartozik. Minden bizonnyal.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Ophelia LaFonde
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. március 30. 14:01 | Link

Prof

Nem mondhatnám, hogy belépve a szobába, egyből otthonosan érezném magam, sőt... ugyanolyan idegen, mint bármelyik más hely a kastélyon belül. A helyzetemen az sem könnyít, hogy a szoba tulaja se kevésbé ismeretlen, így óvatosan lépkedek, mint aki bármire számít, végtére is, ez így van. Nehezen tudok megbízni bárkiben, és az sem örökletes.
- Azt valahogy sejtettem- bólintok, majd aprót rázok a fejemen. Nem akarok leülni, nem vagyok hatvan, hogy ne bírnék egyhuzamban végigállni pár percet, és amúgy se terveztem hosszúra nyújtani ezt  a látogatást. Persze tisztában vagyok vele, hogy nem csak rajtam múlik, azaz, de... mert, ha érzem, hogy szorul a hurok a nyakam körül, simán távozok angolosan, azon ne múljon. Jelenleg a kíváncsiságom nagyobb, ezért érdeklődve fürkészem a professzort, mert őszintén, el sem bírom képzelni, hogy valaki csak úgy az én társaságomban akarná tölteni a szabadidejét, azért annyira jó fej nem vagyok.
Percekig meg se szólalok, csak meredek rá. Már-már hallani lehet, hogy az ajtók záródnak, és én lelkesen visszavonulót fújok. Ha volt is valami érzelem az arcomon, eltűnt, már csak egy merev maszk van helyette. A szemeim még bizalmatlanabbul méregetik, mint eddig. Tulajdonképp több gondolat is megfordul a fejemben, de kisvártatva rájövök, hogy jelenleg egyik sem kivitelezhető, így kimérten bólintok egyet.
- Oké, biztos, hogy nincs szükségem magára- az első mondatom várható volt, bár mélyen engem is megijeszt a tárgyilagosság, amivel ezt közöltem.
- Félre ne értsen, szívbe markoló, ahogy a törődést akarja gyakorolni- a hangomba gúnyos él szökik, és a z arcomra is egy hasonló mosoly ül ki, elvégre nem nehéz rájönni, hogy a professzor ennek a tulajdonságnak igencsak híján van.
- De ne rajtam tegye, nekem nem hiányzik, hogy valaki minden lépésemet figyelje, és sarokba állítson, ha valami rosszat csinálok, esetleg elmotyogjon egy ejnye-bejnyét. Abból a korból már kinőttem- vágom a fejéhez, körítés mentesen, ha már ő is ezt tette.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2013. április 4. 12:51 | Link

Ophelia LaFonde

 - Ül.
Csak aprót int a pálcájával, a lány térdei összecsuklanak, ő maga pedig puhán lehuppan a kanapéra. Ha mond valamit, az úgy is lesz. A felsőbbrendű viselkedés pedig egyenesen elfogadhatatlan; elvégre, ezekkel a diákokkal is pont úgy kell bánni, mint a kutyáival otthon. A legelején kell kifejezni, ki a főnök a háznál.
 - Nekem sincs szükségem egy tízévesre, elhiheted.
Alapvetően nem ilyen undok ő. Nem, Dwayne valahol mélyen egy együtt érző és elbűvölő ember, mint bárki más. Bár jelenleg nem húzza fel magát ezen a hangnemen, inkább elképesztően komikusnak találja, ahogy ez a pöttöm lányka pattog itt neki.
Mintha bármit is jelentene a véleménye.
De hát, ilyen ez a serdülőkor. Majd kinövi.
 - Akkor abból a korból is kinőhetnél, hogy feleselsz. Hol nőttél fel, ólban?
Kérdez vissza szemrebbenés nélkül, most már némileg meghökkenve a lány viselkedésén.
 - Mindegy - lendül tovább ezen a kis nézeteltérésen - Az igazgatód bízott meg rá.  Nem én. A kérdés az, hogy együttműködsz vagy duzzogsz és pontot vonok le a házadtól minden alkalommal.
Utoljára módosította:Dwayne Warren, 2013. április 4. 12:52 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Alexandra Rachel Hanna Flaviu
INAKTÍV


Vajszívű cicamami =^-^=
offline
RPG hsz: 194
Összes hsz: 2533
Írta: 2014. február 24. 20:24 | Link

Dwayne

A folyosók ilyen késői órában már teljesen üresek, talán jobb is, nem nagyon szeretne most bárkivel is találkozni. Nem tudja, mit keres ott, mármint magában a kastélyban, talán hideg volt, már nem nagyon emlékszik rá, hogyan is került oda. Az elméje üres, csak azt az egyet tudja, hogy az lehető legmesszebb akar lenni a háztól, melyet az otthonának nevez, és azt is tudja, hogy a faluban kóborlás egy idő után feltűnik az embereknek, és ha feltűnik, akkor bizony elkezdenek pletykálni, erre pedig egyáltalán nincs most felkészülve. Nem is tudja, hogy mindezek után, mire lehet egyáltalán felkészülve.
A zsebeiből nem veszi ki a kezét, így löki be a nagy tölgyfaajtót, majd a lábával löki vissza, amire néhány portré felszisszen, de a félhomályban nem tudják kivenni, hogy ki lehet az, így csak pár általános szitokszót kap tőlük, amit szinte meg sem hal.
A folyosókon sétálva ösztönösen kerüli annak a lehetőségét, hogy az ablaküvegek valamelyikében meglássa magát. Komolyabb külsérelmi nyom nem látható rajta, az arcát helyrehozta, a többivel meg nem foglalkozott, csak felöltözött, és elindult. A nyakát úgyis takarja a haja, amit kibontva hagyott, a többit pedig a ruha, kézfejét pedig ösztönösen nem mutatja. Akkor voltak utoljára ilyen fájdalmai, amikor Magnus kíméletlenül gyakoroltatta vele az illúziómágiát azért, hogy a legjobb lehessen. És valóban azzá is vált, mindenféle egoizmus nélkül. Hiszen megszenvedett mindazért, amit elért, és sokszor érezte, hogy feladja, elfogyott az energiája, aztán a sok büntetés és kényszerítés, megkeményítette, erőssé tette. Azonban a fizikai fájdalom legyőzhető ennyi év után, amit az illúziókkal töltött, de a lelki problémákra sosem keresett konkrét megoldást, és azok egyre csak halmozódtak. Nem nézi, hogy merre jár, csak halad, össze-vissza mint valami késői kísértet, aki nem találja a helyét. Mondhatná, hogy diákokra vadászik, de talán pont előlük menekül. Mindenki elől, aki észrevehet rajta bármit.


Ruha
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2014. február 24. 20:37 | Link

Alexandra Flaviu

Felpillant kissé, amikor a felhők árnyékából kiúszó holdfény megvilágítja a szobát, ekkor eszmél fel rá, biztosan nagyon késő lehet. Nyűgösen megdörzsöli a szemét, a papírok, amiket eddig olvasott kicsúsznak a kezéből és szétszóródnak a földön. Lomha mozdulatokkal kel fel a kanapéról, hogy kinyújtóztassa a tagjait és kerítsem magának egy pohár vizet.
Az inszomnia az aurori munka sajátos velejárója. Maga sem tudja már, mikor aludta végig utoljára az éjszakát. Egy bizonyos idő után, amit az ember a stressz némaságában tölt felkészülve arra, hogy bármikor megölhetik, kimúlik belőle az egészséges álmosság, az efféle napi rutin. Talán hajnali kettő is elmúlt már... vagy több, nem is nézi az órát inkább. Legalább ilyenkor csend van.
Mély, kellemes csend.
Odasétál az asztalához, egy pohár vizet tölt magának a kancsóból. ÁLmosan, elgondolkodva kúszik tekintete ekkor az asztallapon heverő, elvarázsolt tükörre - mely kémlelőnyílásként mutatja a folyosót éjjel-nappal - és pillantja meg az alakot. Eltöprengve figyeli, ahogy sétál, szőke haja megcsillan a holdfényben.
Összeráncolja a szemöldökét, a poharat út közben teszi le a polcra, amíg az ajtóhoz sétál.
Távolról is felismeri a jeleket. A nő le sem tagadhatná.
Neki pedig nem is kell.
Épp akkor nyitja ki az ajtót, amikor Alexa odaér. Semennyit sem tétovázik.
 - Gyere be.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Turnman Katalin
INAKTÍV


exHobbikviddicses
offline
RPG hsz: 225
Összes hsz: 2790
Írta: 2014. február 25. 20:11 | Link

Warren prof

Gyors, határozott lépések koppannak a folyosón. Sietek, mielőtt még meggondolom magam, ugyanis teljesen spontán, egyfajta bizonyítási vágyból saját magamnak, döntöttem úgy, hogy fel fogom keresni Warrent. Ha már addig eljutok, az mégiscsak azt feltételezi, hogy eltökélt vagyok, nem? Vagy pont az ellentétét? Hisz akkor nem lenne szükségem megerősítésre, ha eltökélt lennék.
Leginkább a záróvizsgákra kellene koncentrálnom, na meg hamarosan következő VAV-ra, de a mérhetetlen tananyagtengeren túl egy sokkal fontosabb és (számomra) égetőbb probléma várja, hogy végre foglalkozzam vele. Ez pedig a továbbtanulás. A napokban már muszáj leszek leadni a szükséges nyomtatványokat és eldönteni végre, mi is lesz velem a következő tanévtől. Pedig egyszer már döntöttem. Igen, már eldöntöttem, hogy auror szeretnék lenni, az utóbbi fél évben ehhez mérten is tanultam, de egyelőre mégsem mertem odafirkantani a papírra. Pedig igazán nem nagy dolog, csak hát végleges. Mi van, ha egyáltalán nem is nekem való ez a munka? Ezt a kérdést akarom már végre lezárni magamban, kell valaki, akivel megbeszéljem, és ki más is jöhetne szóba, mint az, akivel nem is tudom, heti hány órát kell majd eltöltenem, ha tényleg ezt a szakot választom. Nem nagyon tudom, mire számíthatok a férfitől, hiszen még soha nem volt vele dolgom.
A nyugati szárny második emeleti folyosóján aztán lassítom a lépteimet, nehogy véletlenül még túlmenjek az ajtaján. Még mindig vannak kételyeim, hogy jó ötlet volt-e idejönni, de igyekszem nem foglalkozni velük. Egy gyors pillantás a nem túl felnőttes, kockás ing-farmar-tornacipő szettemre, ez van. Aztán határozottan kopogok kettőt a keresett ajtón és várom, hogy beengedjenek, és várakozás közben még kényszeredetten beletúrok a hajamba.
Utoljára módosította:Turnman Katalin, 2014. február 25. 20:11 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

melodimágus|exprefektus |Nivor| Yaricsbogyó<3
Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2014. február 25. 20:26 | Link

Turnman Katalin

Hosszú idő után tér vissza és rendezkedik be a kastélyba ismét. Igaz, nincs sok ingósága, amit magánál hord, asszony sincs a háznál, hogy a lakhelyét csinosítsa, így a lakberendezéssel igencsak hamar végez.
A termetes fa ládája, melyet általában bűbájokkal lelakatolva tárol az asztala mögött, most a szoba közepére vonszolva hever, akörül tüsténkedik. A tartalmának oly sok törődésre van szüksége, mintha egy számára kedves háziállat lenne. Vagy a legkedvesebb gyermeke. Nem mintha sok porontya lenne ebben a világban.
Kényes műgonddal húzza végig kedvenc vadásztőre pengéjén a szarvasbőr kendőt, közben hamisan egy régi country dalt dúdolgat magában. Milyen szép is a magányos élet, nemde bár?
Apropó, vadászni is ideje lenne már elmenni, mint a régi szép és gondtalan időkben. Aztán horgászni a bátyjaival. Áh, de jó is lenne az!
Neki azonban itt van ez. A nyűglődés, a diákok és a kastély. Mégis ki az az idióta, aki kastélyba telepít ennyi gyereket? Hát nem tudják itt Európában, mennyire nonszensz ez?
 - Gyere be.
Dünnyögi szórakozottan, ezzel, mintegy parancsnak engedelmeskedve kattan is a zár az ajtóban. Kit is várt mára: Franc se tudja, majd kiderül.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Turnman Katalin
INAKTÍV


exHobbikviddicses
offline
RPG hsz: 225
Összes hsz: 2790
Írta: 2014. február 25. 21:22 | Link

Warren

Gyorsan befejezem a tollászkodást, ahogy bentről meghallom a férfi hangját, amit követően kattan is a zár.
- Jó napot... tanár úr - magabiztos lépek be a helyiségbe, a hangom is élettel teli, csak éppen a megszólításban bizonytalanodom el a egy pillanatra. A hatalma láda mellett álló, kissé csapzott hajú férfi tőrrel a kezében, valahogy nem illik az itteni tanári kar tablójára. Egyébként is úgy tudom, hogy nem is teljes állásban van az iskolában. Ettől függetlenül azért még udvariasan odabiggyesztem a címet.
A tekintetem megáll a kezében lévő pengén, majd akaratlanul is a láda felé pillantok, feltételezve, hogy oda való a fegyver. Egészen megbabonáz a tőr látványa, mert az iskolában nem találkoztam még "igai" fegyverekkel, az utóbbi években nagyon is hozzászoktam, hogy egyetlen fadarabbal meg pár szóval mindent meg lehet tenni, amit a mugli fegyverekkel is, sőt még többet is. Valamiért mégis a férfi kezében lévő pengét találom hirtelen veszélyesebbnek. Szinte kényszerítenem kell magamat, hogy végre felemeljem a pillantásom, mielőtt még a  bunkóság határát feszegetné a bámulás.
- Öhm...elnézést... Turnman Katalin vagyok, ötödikes diák, és az auror szakmáról szeretnék Önnel beszélni. Mert szeretném ezt a szakot választani, de kicsit bizonytalan vagyok, mert annyira nem tudom, hogy mire kell számítanom a képzésben. Vagy hogy milyen tulajdonságoknak kellene megfelelnem. - kicsit zavartam fogok bele a mondandómba, de ahogy odakerül sor, hogy miért is jöttem, már sokkal összeszedettebben és magabiztosabban cseng a hangom. Közben kis lépésekben beljebb araszolok a szoba közepe felé, legalább csak annyira, hogy jobban megnézhessem magamnak a ládát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

melodimágus|exprefektus |Nivor| Yaricsbogyó<3
Alexandra Rachel Hanna Flaviu
INAKTÍV


Vajszívű cicamami =^-^=
offline
RPG hsz: 194
Összes hsz: 2533
Írta: 2014. február 25. 21:51 | Link

Dwayne

- Elég ijesztő vagy, ugye tudod?
Ő maga is majdnem kirepült az ablakon ijedtében, de egy kis megtorpanáson és falhoz lapuláson kívül nem történik semmi más. Egy pillanatra elgondolkozik, majd vesz egy nagy levegőt, és elindul a férfi ajtaja felé, nyugalmat erőltetve az arcára.
- Ugye tudod, hogy ezzel az invitálással, nem fogsz nőket levenni a lábukról?
Pillant fel rá őszinte érdeklődéssel, majd a pillanatnyi megállása után besétál, körülnézve a szobában. Azt a bizonyos dolgot keresi, ami elárulta, hogy éppen erre jár, és hamar rá is lel a titokra, ami nem más, mint egy tükör. A kezeit gondosan a zsebében tartva, sétálgat, majd áll meg előtte, figyelve a most már üres folyosót.
- Bármennyire is kihalt ez a folyosószakasz, enyelgő és egymásba gabalyodó diákok nem fordulnak meg itt, mert te egyből lépsz. Legalább itt nem fogannak kisbabák.
Most már legalább másfél kastélyfolyosóról el tudja mondani ezt, és mégis, negyed-ötödéves korukra olyan sokan esnek teherbe, hogy az már szinte kínos. Főleg, amikor tanár is a képbe kerül, és neki természetesen mind a két jó barátja, aki tanárrá lett, beleszeretett egy-egy diáklányába. Mind a két ügynek megvolt a maga kellemetlen és kellemes része is, és szerencsére a jobb megoldással kerültek ki, mind a ketten, azóta pedig jó rájuk nézni, ahogy a gyermekeikkel játszanak, vagy kicsit meggörnyedve, kéz a kézben sétálnak a kicsikkel.
- Büszke lehetsz, Mina igen okos kislány.
Van persze egy olyan érzése, hogy nem emiatt hívta be, és nem is azért, hogy csak úgy cseverésszenek, ahhoz már igen késő van, ilyenkor az emberek inkább pihenni szeretnének. Mindenesetre a férfi felé fordul, finoman az asztalnak dőlve, őszinte érdeklődéssel pillant rá.
- Szóval, itt vagyok, bejöttem, figyelek. Történt valami talán valamelyik diákommal?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2014. február 25. 23:00 | Link

Turnman Katalin

Kicsit oldalra kell fordulnia, hogy láthassa, ki lép be hozzá. A tekintete gyorsan és nem túl alaposan végigfut rajta, a köszönésre bólint egyet- kettőt, valami köszönésfélét el is mormol, miközben visszafordul a korábbi tevékenysége felé.
Előbb-utóbb úgyis kibökik, mit akarnak tőle, ő pedig türelmes ember. Másfelől pedig nem hagyhatja félbe, amit hamarabb elkezdett. Fene akarja vakargatni a rozsdát, nem igaz? Ebben a dohos kastélyban pedig megvan rá az esélye.
A magyarázatra sóhajt egy aprót, az ég felé pillant, majd vissza a lányra. A ládát egy könnyed rúgással visszacsukja, bár hagy pár pillanatot arra, hogy Katalin kielégíthesse kíváncsiságát. A  számszeríjára különösen büszke, milyen kár, hogy nem használhatja kedve szerint a kastélyban. Habár, rejtegetnie sem kell szerencsére.
 - Még egy virágszál, aki korán szeretne halni.
Állapítja meg a lány arcát fürkészve. A tőr hegyét a tenyeréhez érinti pár pillanatra majd könnyedén megforgatja a kezében.
... hogy a lány felé dobva, hogy pár centire a bal füle mellett elsuhanva erőteljes koppanással álljon meg az ajtó (láthatóan viharvert) fájában.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2014. február 25. 23:14 | Link

Alexandra Flaviu

Nem mutatja, hogy foglalkozna azzal, hogy megijesztette a nőt, bár a lelke mélyén, a legmélyén szánalmat érez szerencsétlen teremtés iránt. Nem a mostani helyzet miatt, általában. Ahonnan jött, eleget látott családon belüli, elfajult viszályt, tökéletesen tudja, miről van szó.
Ahogy azzal is teljesen tisztában van, hogy ez egyáltalán, legkevésbé sem tartozik rá. Nincs köze semmilyen család veszekedéséhez, ő nem ítélkezik, nem szól bele semmilyen belső rendszerbe... egészen addig, amíg az egyik, erősebbik fél át nem lépi a határt. Onnantól ez már nem tartozik a magánügyek közé.
Becsukja a nő mögött az ajtót, követi az asztalhoz. Mintha meg sem hallaná a mondatait, komor eltökéltséggel figyeli egy ideig, majd nagyon, tényleg nagyon óvatosan megfogja a kezét, hogy a hold fénye felé tartsa.
Hosszú másodpercekig nem szól semmit, mintha magában értékelné a látványt. A szeme összeszűkül, tekintete továbbsiklik a nő arcára és megállapodik a nyakán. Az avatott szem mindent lát.
 - Hányszor történt meg ez eddig?
Kérdi végül tőle teljesen idegen, halk óvatossággal. Közben elengedi a kezét, nem szeretné, hogy fenyegetve érezze magát. Van elég baja szegény párának anélkül is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Turnman Katalin
INAKTÍV


exHobbikviddicses
offline
RPG hsz: 225
Összes hsz: 2790
Írta: 2014. február 26. 11:44 | Link

Warren

Nem tudom mire vélni a férfi reakcióját. Úgy reagál, mintha valami teljesen abszurd gondolatom támadt volna, amivel neki nagy fáradtság foglalkozni. Pedig egyáltalán nem elrugaszkodott az elképzelésem. De nem veszem magamra a dolgot, főleg, mert be kell látnom, hogy kívülről talán korántsem tűnök olyan rátermettnek, mint amilyennek hinni szeretném magam.
A láda tartalmára épp csak néhány pillantást vetni van lehetőségem, de így laikus szemmel nézve, akkor sem mondanának többet a fegyverek, ha egész álló nap gyönyörködhetnék bennük. Mert attól függetlenül, hogy mire valók, furcsamód mégis van bennük valami szép.
Kérdő, enyhén talán számon kérő is a tekintetem, miközben kényszeredett, meglepődést kifejező, és enyhén szégyenlős mosolyra húzódik a szám. Igen, ez így mind nagyjából egyszerre van jelen az arckifejezésemben. ~Most miért mond ilyet?~ Ez a megjegyzése lehetett volna tényleg poénos, de az ő szájából egyáltalán nem úgy hangzott. Valahogy azt érzem, nem fogok tőle egyenes válaszokat kapni a kérdéseimre, az legalábbis nyilvánvaló, hogy ez a beszélgetés nem olyan mederben fog folyni, ahogy én azt előre, képzeletben már egyszer lejátszottam idefelé jövet. Nem tudom erre mit mondhatnék, de nem is kell megszólalnom, mert a férfi fogja és felém hajítja a tőrét. Felém hajítja a tőrt. Még rendesen megijedni sincs időm. Egy furcsa pillanat erejéig egyszerre még fel sem fogom mi történik, de ugyanakkor mégis tisztában vagyok vele, hogy a felém repülő tárgy veszélyes. Reflexből húzódok jobbra, de nagy mozgásra a távolság miatt nincs időm, a tőr máris elsuhan a fülem mellett. Meglepetten pislogok a férfire, majd hátra az ajtóra, ahol a tőr megállt. Nem értem mire volt ez jó, mit akart ezzel bizonyítani. De viszonylag könnyen túlteszem magam a dolgon, elvégre nem történt semmi, és összességében nem teljesen ismeretlen számomra egy ilyen szituáció. Ha nem szól rám, hogy inkább ne piszkáljam, az ajtóhoz lépve egy határozott mozdulattal kirántom a fából a pengét. Végigfuttatom rajta a pillantásom így testközelből, megállapítom, hogy sosem lennék képes így elhajítani, majd a nyelével előre nyújtva visszaadom a férfinek.
- Miért kellenek a fegyverek? - bár nem fejtem ki, azért remélem érti, hogy nem teljesen együgyű vagyok, csak őszintén érdekel, mi többet ad egy kés a pálcánál. Ennyi erővel átkot is lőhetett volna rám. Az talán még kevésbé lepett volna meg.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

melodimágus|exprefektus |Nivor| Yaricsbogyó<3
Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2014. február 26. 12:12 | Link

Turnman Katalin

Hogy mit akart vele elérni? Az egy adta világon semmit sem. Kényelmetlen előítélet, hogy az aurorok tetteinek mindig nyomós indoka kell, hogy legyen, mintha egy misztikus, érthetetlen állatfaj lennének. Valahol, mélyen talán azok is - de ezt nem szívesen vallja be egyikük sem.
Oldalra billenti a fejét, végül elismerően bólint egy aprót. Talán dicséret is lehetne, bár ilyet a száján sosem ejtene ki. A szarvasbőrt a láda tetejére dobja, megkerüli az asztalát és helyet foglal mögötte. Nem tart sok tárgyat ezen a bútordarabon, a tárgya alapvetően sem olyan, hogy dolgozatok hegyeit kelljen javítania. Emellett pedig viszonylag kevés diák az, aki személyesen megkeresné tanácsot vagy segítséget kérni.
 - Vadászathoz. Sportszerűségből. Majd ha a szarvasok is pálcát kapnak, akkor én is használni fogom az erdőben.
A publikus magyarázat mindössze ennyi, a többivel pedig nem szívesen terhelné ezeket a szép füleket. Majd ha komolyan gondolja a pályaválasztást, Dwayne szívesen beavatja, milyen testrészekben fordult már meg az a kés, amit olyan magabiztosan forgat a kezében.
Közben persze visszakapja az említett tárgyat, így lefektetheti maga elé az asztalra.
 - Rendben, mit szeretnél hallani tőlem? Ne fecséreljük egymás idejét, ez nem nőnek való. Kár lenne a fiatalságodért. Majd halkan csukd be az ajtót kifelé menet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Turnman Katalin
INAKTÍV


exHobbikviddicses
offline
RPG hsz: 225
Összes hsz: 2790
Írta: 2014. február 26. 16:04 | Link

Warren

Valami ülőalkalmatosság után kutatva pillantok körbe a szobában, remélve, hogy már egyszer Warren leül az asztalához, akkor meg is fog hallgatni, meg egyébként sem akarok itt kukán álldogálni, mert üldögélni sokkal jobb. De a kanapé messze van, úgyhogy jobb híján leülök a ládájára.
- De nem humánusabb a pálca...? És az mitől sportszerűbb, ha lelövi őket? - kérdezem óvatosan, kissé tétován ejtve a szavakat, mert egyáltalán nem akarok vitatkozni a férfivel, főleg nem egy olyan kérdésben, amihez igazából semmi közöm nincs. De azért nem tudom magamba fojtani a kérdéseimet a téma kapcsán.
Rezzenéstelen arccal veszem tudomásul, hogy gyakorlatilag ennyivel el akar küldeni. Egyáltalán nem újdonság, amit hallok, ugyanezek az aggodalmak megfordultak már az én fejemben is. De a másiktól hallani vissza a saját gondolataimat, felébreszt bennem valamit. Önérzet, dac, bizonyítási vágy? Nem is tudom, mi a rosszabb.
- Ennyi? Nem nőnek való, és kész? Azért jöttem ide, mert valami pozitív megerősítést vártam. De inkább azt szeretném hallani, hogy honnan tudnám eldönteni magamról, hogy alkalmas vagyok-e erre egyáltalán. Mert tudom, hogy egy csomóan jelentkeznek, aztán el sem végzik a képzést, és nem akarok csak azért belevágni ebbe, mert olyan jól hangzik, meg olyan szép elképzelés... Azt szeretném tudni, hogy mennyi mindent kell vállalnom ezért, és akkor el tudom dönteni, hogy akarom-e... - túl a kissé zavaros mondataimon nagyjából az a lényeg, hogy az elhatározásom megvan, csak mellette rendelkezem egy nagy adag önbizalomhiánnyal is, ami nagyjából az eddigi összes tervemtől eltántorított és ideje lenne már legyőznöm. És hogy ezzel miért nem pszichológushoz megyek? Gondolkozni önállóan is tudok, felismerem a problémáimat és azt is tudom, hogy attól nem szűnnek meg, ha csak beszélek róla.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

melodimágus|exprefektus |Nivor| Yaricsbogyó<3
Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2014. február 26. 16:23 | Link

Turnman Katalin

 - Az átokkal oda minden élvezet, ami a vadászatot érdekessé teszi.
Válaszol az asztalon fekvő elvarázsolt tükörben fürkészve a folyosó mágikus képét. Unalmasabb pillanataiban szórakoztatja, ahogy az elhaladók megtorpannak, ahogy a hátborzongató érzés végigfut rajtuk, tudván, hogy valaki figyeli őket. Sajnos, ilyenkor senki sem sétál errefelé.
Mindeközben megállapítja, hogy a lányt bizony nem rázza le ilyen hamar. Töprengve figyeli a vonásait, végül lemondóan megrántja a vállát. Kihúzza a jobb kezére eső fiókot és egy mappát vesz elő belőle.
 - Ez a hivatalos tájékoztató. Benne van minden, tantárgyak, gyakorlati helyek, elhelyezkedési lehetőség. Az alkalmassági vizsgára én tartom a felkészítést, a vizsga a fővárosban van, egy hét. Mindent megtalálsz benne, ami a Minisztérium szerint fontos lehet.
Kissé megemelkedve átnyújtja neki a papírokat. A köz számára viszonylag kevés irodalom elérhető az aurorképzésről, mintha csak a dolog misztikumát próbálnák erősíteni ezzel. Az igazság azonban az, hogy ha közkézen forogna minden, amit a képzésről tudni kell, senki sem lenne már a szakmában.
 - De gondolom téged nem a reklám érdekel - folytatja miután időt hagyott rá, hogy a lány felületesen átolvassa a paksamétát - Ha szeretnéd elmesélem neked, hogy néz ki ez a valóságban.
 
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz

Oldalak: [1] 2 3 ... 13 14 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet