34. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 3 [4] 5 6 ... 14 ... 17 18 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. február 4. 18:40 | Link

Odett

Az első izgalmak után jöhet az éles, a nehezebb feladat. Mikor a tűz, víz, és föld már kész van, jön a levegő, amivel kicsit megakad Odett. Pár utasítást kap, tippet, tanácsot, majd neki kell megcsinálnia a hallottak alapján.
A feladat tényleg nem könnyű, de meg tudja csinálni, méghozzá nagyon szépen, és ügyesen. Az egyik gömbben tiszta fehér köd gomolyog, vagyis úgy néz ki, mint a köd, a másikban pedig a fehértől a feketéig minden előfordul.
- Nos. A gömbben, hogy könnyebb legyen a feladat, minden elem megtalálható volt. De ebben a helyiségben sajnos ez nem működne. Itt, mivel távol vagyunk minden káros anyagtól, és itt vannak a növények, a fák, így csak az oxigént, széndioxidot, vizet, és esetleg egy kis port mutatna ki a varázslat. Szín szerint fehéret, kéket, szürkét, és egy cseppnyi világosbarnát.
Adja a magyarázatot, majd máris folytatja a beszédet, és talán nem fog tetszeni a most következő pár mondat a lánynak, azért próba, cseresznye.
- Na, akkor moooost, mindezt hangtalanul, ergo, nonverbálisan. Minden elemen. Koncentrálj, higgy magadban, és hívd elő magadból a mágiát!
Mosolyog rá biztatóan, aztán a gömbök eredeti helyzetükre állnak vissza. Sehol semmi szokatlan, csak a gömbök, bennük az anyagokkal.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bánfai Odett Zoé
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 43
Összes hsz: 548
Írta: 2013. február 14. 20:03 | Link

- Nonverbálisan?!?!!?!!??!!??! - török ki magamból, mint koszos malac az ólból. Az előbb már egyszer rám hozta a szívbajt, de most még egyszer rákontrázott. A tanárnő tuti ki akar engem nyírni. Egyre biztosabb vagyok abban, hogy ez szerepel a céljai között. Szívinfarktust hozni Bánfai Odettre, hogy eggyel kevesebb gondja legyen.
Egy nagyon nagy sóhaj törik ki belőlem, majd újra az első gömbhöz lépek. Kezeim közé veszem, majd nagyon koncentrálva, jobban, mint az előbb, becsukott szemmel, hallgatva próbálom elérni ugyan azt, mint az előbb. Elsőként a tüzet veszem előre, mivel az az én terepem. Ha már az sem megy, akkor a többi sem fog. Magamba vagy tízszer elmondom a varázsigét, és tényleg nagyon koncentrálok, lelki szemeim előtt lobog egy tűzpiros láng. Először az Ignoxiummal próbálkozok, majd a Flemma Ignis-szel. Utóbbinál ismét Csongi jut eszembe, és remélem tényleg azonnal fellobban az a láng. Ezután rátérek a levegős bűbájokra, mivel azokat az előbb csináltam, és még friss az emlék, és ezektől félek a legjobban. Magamba elmormolom - ismét kb. 10x -, hogy Caeli Venti, majd talán a gömbben megjelenik egy apró szellőcske. Ezt követi a két rettegett varázslat, amik talán sikerültek. Ha nem is olyan "jól", mint az előbb, de talán megint színes lett a levegő a gömbben.
A következőnek a földes cuccokat vettem, mivel azok voltak a legkönnyebbek a tűz után. Ismét a hegységképződés folyamat játszódott le bennem, miközben megállás nélkül mondtam magamban a varázsigét. Ha sikerült akkor a következő gömbhöz lépek. Magamba mormolom, hogy Termerga, és most a medencék, völgyek kialakulása játszódik le lelki szemeim előtt. Ha ezzel is megvagyok akkor lépek a következőhöz. Már csak a víz van vissza. Egy újabb nagy sóhaj következik, majd megfogom a gömböt a kezeim közé, lehunyom a szemem, magamban ismételgetem, hogy Pilaqua, aminek következtében remélem egy vízgömb keletkezik. Végül pedig az utolsó gömb jön, és az utolsó varázslat. Undaqua - mondogatom magamban, és hatalmas hullámokat képzelek el, amik verdesik az tengerpart szikláit.
Reménykedem, hogy minden varázslatot sikerült elvégeznem nonverbálisan is.
Kérdően pillantok a tanárnőre, és türelmetlenül várom a reakciót.


//Feladat kipipálva, köszönöm az éves munkádat Smiley
Vizsgán találkozunk Smiley//
Utoljára módosította:Erdős K. I. Julianna, 2013. március 1. 17:58 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Madcap nevelője | Piromágus növendék | Edictum társszerkesztő
Ginnie Marrywather
INAKTÍV


Vöröske^^, Gin, Gigi, A keresztapa bérence,
offline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 653
Írta: 2013. április 1. 17:11 | Link

2013. tavaszi félévTanárnő
Elemi mágia óra 1
Április 2


Izgatottan ballagok fel Keleti szárny második emeletére. Tagnap elkezdődött az új tanév, ami azt jelenti, hogy folytatódnak a tavaly megkezdett elemi mágia órák is. Tudom, hogy harmadikban nem voltam a legaktívabb ilyen-olyan okok miatt, de eldöntöttem, hogy idén sokkal, de sokkal többet beleadok, mert bele kell. A terem üres, így arra következetek, hogy a tanárnő már az a gyakorlati órák színhelyén van.
Arra nem is gondolok, hogy a tanerő késék, mert ez többnyire az én szokásom, mert… nos, eddig mindig elkéstem. Órám ugyan nincs, de azt tudom, hogy most nem vagyok késésben, mert gondosan ügyeltem arra, hogy legalább 10 perccel az óra kezdete előtt elinduljak, így biztosan időben vagyok.
Mindenesetre hallgatok a megérzésemre, miszerint a tanárnő a gyakorlati helyszínen van, így elindulok oda.
Mondjuk, ez az elindulás nem vesz igénybe olyan sokat, felmegyek pár lépcsőn, majd kiválasztom a megfelelő ajtót, ami a vízé. Amikor belépek rajta, megint elcsodálkozom a tájon, ami elém tárul. Egyszerűen nem tudok betelni az itt uralkodó friss illattal, az enyhén párás levegővel, valamint a vízesés szépségével. Mikor másodszorra is körbenézek, megpillantom a tanárnőt, így szépen, lassan odamegyek hozzá.
- Jó napot - köszönök illedelmesen. - Remélem, ne várakoztattam sokat - és nem késtem, teszem hozzá, de már csak gondolatban, majd várom a tanárnő instrukcióit.
Utoljára módosította:Erdős Julianna, 2013. április 2. 10:57 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

elsős mestertanonc| Hydromágus tanonc| Eridonos hajtó|Csibe
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 1. 17:59 | Link

Ginnie

A második itt töltött év legelső órája elé néz mindenki. Az elemisek közül Ginnie órája kezdődik leghamarabb, már rögtön az első tanítási napon, másodikán. Vagy legalábbis Julianna első tanítási napján.
Az idei év első napján, első óráján mindössze egy konkrét feladat van, az ismétlés. Erre már jó előre felkészülten jelenik meg a nő, kényelmes fekete talárjában, alatta pedig vízhatlan ruhákkal, mert bár irányítja a vizet, ahova most besétál, ennek ellenére nem árt az elővigyázatosság. Ő is köszönti a lányt, miközben az odasétál mellé, és leül vele szemben. Miután kényelmesen elhelyezkedett, akkor neki is láthatnak a dolgoknak.
- Nos. az idei évben legelőször egy picit ismétlünk, hogy felelevenítsük, ami az elmúlt tanévben volt. Nem jutottunk sokáig, így ezt most kell bepótolnunk. De előbb lássuk azt a vízfodrozást. Szépen, nyugodtan, nem kell sietni vele, időd van, míg ki nem csengetnek.
Vigyorodik el, csak hogy oldja a feszültséget, a gömb máris a szemük előtt, innentől Ginnie dolga pedig egyszer, mint az egyszer egy.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ginnie Marrywather
INAKTÍV


Vöröske^^, Gin, Gigi, A keresztapa bérence,
offline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 653
Írta: 2013. április 1. 18:54 | Link

Tanárnő
Elemi mágia óra 1
Április 2


A tanárnő nem húzza az időt. Egyből a köszönés után ismerteti az óra „programját”, vagyis azt, hogy most a tavaly tanultakat ismételjük át. Ez ellen nincs ellenvetésem, sőt, örülök is neki, hogy nem valami újat veszünk, hanem feleleveníthetem azt a kevéskét, amit tudok.
Amikor előkerül a gömb nyelek egyet, visszamosolygom a tanárnőre, majd felveszem a gömböt.
Először becsukom a szemem, és megpróbálom felidézni a tavaly tanultakat. Szerencsére nem kell sokat gondolkoznom, sőt, gondolkoznom sem kell, csak éreznem. Megpróbálom érezni a vizet. Jó, lehet, hogy ez így hülyén hangzik, de nekem szükségem van rá, vagyis egy kicsit megnyugtat. Amikor kinyitom a szemem, felemelem a jobb kezem - mert a balban van a gömb -, a kis tárgy fölé teszem, majd elkezdek körözni az ujjammal.
~ Szépen, nyugodtan. Nem hajt a tatár ~ nyugtatom magam, miközben tovább mozgatom az ujjam a gömb felett, és reménykedem, hogy jól emlékszem, akarom mondani érzem, hogy mit kell csinálni. .  

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

elsős mestertanonc| Hydromágus tanonc| Eridonos hajtó|Csibe
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 1. 19:42 | Link

Ginnie

Egy rövidke beleegyező mozdulat, és már kezdődhet is a banzáj. Nem is akárhogy. Bár Ginnie nem haladt sokat előre, talán ez válik most kivételesen kicsit előnyére, hiszen a víz fodrozódása egyenletes, és pont jó. Közepesen erős, amilyen náluk az ideális. Erre mondják, hogy lehet még gyakorolni, de nem érdemes.
- Hm. Ez szép volt. Akkor nézzük, mit művelsz most a tavacskán. A feladat ugyanannyi, csak egy kicsit nehezebb. A menete ugyanez, előbb nyugalom, aztán nyújtsd ki az elméd a víz felé, majd minden egyéb mozdulat nélkül, próbálj meg hullámokat kelteni. Nem kell nagy, elég, ha a nyoma meglátszik.
Mosolyodik el, majd immáron a szabadtér felé, a tavacska felé mutat, melynek vize mágikus úton, tükörsima, annak ellenére, hogy a másik végében a forrás vidáman zubog alá.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ginnie Marrywather
INAKTÍV


Vöröske^^, Gin, Gigi, A keresztapa bérence,
offline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 653
Írta: 2013. április 1. 20:40 | Link

Tanárnő
Elemi mágia óra 1
Április 2


Az első feladat jól sikerül, és egy apró dicséretet is kapok, aminek nagyon örülök, aztán ez egy pillanat alatt semmivé lesz, mert megtudom, hogy mi a következőfeladat. Fodrozódjon a tóvize. Hát remek, mondhatom. Már attól is féltem, hogy az első feladat sem fog sikerülni, erre most csináljam meg ugyan azt, vagy tízezerszeres nagyításban? Komolyan; ez egyre jobb.
- Rendben, megpróbálhatom - bólintok végül, mert ha már van egy képességem, akkor meg is tanulom használni, még akkor is, ha szinte lehetetlennek tűnő feladatokat kapok.
Bár, így átgondolva; a víz hullámoztatása nem lehetetlen, csak… csak nehéz. Vagyis annak hangzik.
Mindenesetre veszek egy mély levegőt, majd közelebb lépek a tóhoz. Először csak szemügyre veszem a sima felszínt, ami valószínűleg valami mágiának köszönhetően lett olyan, mert a végében egy vízesés torkollik bele. Végül sóhajtok egy jó nagyot, majd kinyújtom a kezem és koncentrálok, ha lehet ezt mondani, akkor sokkal erősebben, mint az előbb, majd kinyitom a szememet, és elkezdem a "műveletet".  
Először csak megpróbálom érezni a vizet, a jelenlétét, majd szépen, lassan és végtelenül óvatosan megmozdítom a csuklómat, abban a reményben, hogy elkezd fodrozódni a tófelszíne.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

elsős mestertanonc| Hydromágus tanonc| Eridonos hajtó|Csibe
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 2. 10:55 | Link

Ginnie

Teljes figyelmet szentel a nő a lányra, miközben végrehajtja, amit kért, mert tudja nagyon jól, hogy a diákság, pláne a nagy megmérettetéseknél, nagyon szeret csalni. És még jó, hogy mindezt megteszi, mert bár látszatra Ginnie nagyon is jól halad, a magabiztossága nem ezt mutatja.
- Nyisd ki a szemed!
Kéri tőle szinte rögtön, mikor a csuklója megmozdul. Egy picit még vár, mielőtt belekezdene a mondandójába, hiszen még előbb át is szeretné azt gondolni, hogy mit is fog mondani, vagy mit nem fog mondani. De előbb utóbb elérkezik az első, mostani hozzá intézett szava.
- Előbb nyugodj meg. Semmi nincs itt, ami kárt tehetne benned, és semmi olyan nincs itt, ami hátráltatna. Egyedül magad, ha nem nyugszol meg. Végy egy nagy levegőt, tartsd bent pár másodpercig, és fújd ki, mindezt csukott szemmel. Aztán nyisd ki megint, és nézz fel. Nézd meg, mivel állsz szemben.
Közben ő maga is ugyanezt teszi, hiszen "utánozni" egyelőre könnyebb, mintsem azt valaki gondolná.
- Tehát. Előbb megnyugszunk, aztán cselekszünk. Ha szembenézel a tóval, nyugalmat látsz. Éld bele magad, szinte érezd, ahogy nem mozog, ahogy síkként terül el előtted. Olyan, mintha te magad is csak feküdnél, pihennél egy pamlagon. Akkor képzeld el, hogy egy pontból apró hullámzások, körgyűrűk alakulnak ki, melyek egyre nagyobbak, de vele együtt gyengébbek is lesznek, valahogy így.
Mutatja be a feladatot. Előbb megáll egy helyben, ellazul, és pontosan ezt teszi, amit az előbb elmondott. A végén a normális levegővétellel együtt keletkezik az első kis körgyűrű, méghozzá a parttól nem túl messze, hogy a lány is észrevehesse. Megvárja, míg a hullámok elérik a túlpartot, majd hirtelen abbahagyja, átadva ezzel Ginnienek a terepet.

//Annyi kiegészítés lenne hozzá, hogy nem akartam semmi konkrétat írni, mert mindenkinél másképp jöhetnek elő a dolgok, így onnantól, hogy a levegővétellel együtt alakulnak ki a gyűrűk, azt a sajátodba ne írd bele. Próbálj kreatív lenni, és ami a játék lényege, beleélni magad a szituációba ^^ //
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ginnie Marrywather
INAKTÍV


Vöröske^^, Gin, Gigi, A keresztapa bérence,
offline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 653
Írta: 2013. április 2. 19:09 | Link

Tanárnő
Elemi mágia óra 1
Április 2


Amikor a tanárnő szól, hogy nyissam ki a szemem, meg is csinálom, viszont ezzel egy időben a kezem is visszahúzom és erősen a mellkasomhoz szorítom. Ez nálam amolyan védekezési stílus, ami akkor jön elő, ha nyugtalan vagyok.  Most pedig az vagyok, de fogalmam sincs, hogy miért. Magának a helynek nyugtatóhatással kellene lennie, mert szép, meg friss, meg minden, de ennek ellenére érzem, hogy a szívem minimum kétszer gyorsabban ver a kelleténél.
Nem válaszolok a tanárnő szavaira, csak bólintok és elkezdem utánozni a légzőgyakorlatokat. Először nem történik semmi változás, majd érzem, hogy a szívem dobogása és a légzésem is - észre sem vettem, hogy szaporább - el kezd normalizálódni.
Amikor befejezem a légző gyakorlatot, megint a tanárnőre nézek, és hallgatom az instrukciókat, majd nézem, ahogy ő megcsinálja. Így, figyelve olyan egyszerűnek tűnik, pont, mint a gömbös forgatás, mert így belegondolva; az se olyan vészesen nehéz. Lehet, hogy én reagálom túl? Fut át a fejemen a gondolat, de már nincs időm, mert a tanárnő befejezte a bemutatót és én következem.
- Rendben, akkor megpróbálom úja - mondom egy halvány mosollyal, mert már kikívánkozott belőlem egy mondat, valahogy olyan kellemetlenül éreztem meg, hogy csak állok, figyelek és bólogatok.
Most sokkal határozottabb léptekkel indulok meg a tó felé. Valahogy nyugodtabb vagyok és egy kicsit jobban is bízom magamban. Talán a légzőgyakorlat vált be, talán más. Nem tudom, de most jobb.
Ahogy a tó elé érek, megint lehunyom a szemem. Érezni akarom a tó nyugodtságát, ahogy tükörsimán elterül előttem, de ez csak úgy nem meg, így kinyitom a szemem, és egy rövid pillanatig a tükörsima vizet bámulom, majd eszembe jut valami, így megint lehunyom a szemem, de most először nem a vízre, hanem a nyugodtságra koncentrálok. Ezért elképzelem, hogy nyár van, meleg és a nagyszüleimnél fekszem a fűben. Nincs semmi kötelezettség, semmi munka, csak feküdni és feküdni. Aztán, amikor már szinte érzem a fű szagát - bár ki tudja, lehet, hogy azt érzem, csak éppen nem benne fekszem, hanem rajta állok - elképzelem, ahogy nyugodt, tükörsima víz fodrozódni kezd, de valami nem stimmel. Valami nincs a helyén. Egy rövid eszmefuttatás után rájövök, hogy a víz magától a normális életben nem csinál semmit. Mindig kell hozzá valami, így egy apró esőcseppet is odaképzelek, ami beleesik a vízbe, ezzel megzavarva a tökéletes felszínt. Igen, ez így szerintem jó.
Így megint elképzelem, ahogy az előttem lévő tükörsima felszínt megzavarja egy apró csepp, aminek következtében fodrok - hullámok - alakulnak ki a felszínen. Lehet, hogy butaság, és csak beképzelem, de alig egy pillanatra szinte érezzem, ahogy a hullámok keletkeznek, majd a központtól kiindulva egyre gyengébbek lesznek.
Végül kinyitom a szemem, hogy lássa mit alkottam, vagy egyáltalán; alkottam-e valamit.
Utoljára módosította:Ginnie Marrywather, 2013. április 2. 19:16 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

elsős mestertanonc| Hydromágus tanonc| Eridonos hajtó|Csibe
Lorelai K. Riviera
INAKTÍV


bejegyzett hydromágus
offline
RPG hsz: 213
Összes hsz: 2490
Írta: 2013. április 4. 21:12 | Link

2013. Tavasz
Első Elemi mágia óra


A megbeszélt időpontban újra felkészültem arra, hogy az elemi mágiával foglalkozzak. Az elmúlt időben sajnos nem sikerült sokat gyakorolnom és ezért eléggé szégyelltem magam. De hiszen olyan vagyok, mint az elemem, folyton csak változok. Most éppen félek magamtól, bizonytalan vagyok, mégis biztos álcát tartok fent, ameddig csak tudok. Csak ki kell húznom magam, széles vállal, egyenes gerinccel, felszegett fejjel kell odaállnom minden elé, hátha abból merítek elég erőt a felszínen maradáshoz. Igyekszem kiegyensúlyozott lenni, normális életet élni. Mindenki azt mondja, hogy én olyan ember vagyok, aki szeret elsüllyedni a depresszióban, a mély érzésekben. De nem tudják, hogy bennem van valami felismerhetetlen, még én sem ismerem ki jól magamat, én más vagyok, mint a többiek.
Nem most kéne ezen gondolkodnom. Szerettem mindig is az elemi mágiát, és bár legutóbb azt mondtam, hogy még nem tudom, hogyan tovább, szerettem volna itt maradni és mestertanoncként folytatni ezt a csodálatos dolgot. Mert egyszerűen még a varázsvilágban is találhatunk különlegességeket, és ha tényleg léteznek, akkor ez az. Az elemi mágia, ahogy parancsolunk az elemeknek, megszelídítjük őket, uralmunk alá vonjuk a természet ősi erejét, mindezt egy néma, kimondatlan szerződéssel... ez több, mint bámulatos. Ahogy a víz hatalmat ad nekem, én pedig tiszteletet és alázatosságot fogadok vele szemben örök életre, mint egy íratlan szerződés, úgy fonódik össze a sorsunk. Nem érzem, hogy ez olyan múló dolog, mint az érzéseim vagy a szeszélyeim, ez olyan más. Örökre szól, visszamondhatatlan, felbonthatatlan, megszeghetetlen. Összegezve: hihetetlenül komoly dolog. Nem olyasmi, amivel játszani mernék.
- Jó napot. - Köszöntem halkan, de legkevésbé sem bátortalanul a tanárnőnek, amikor megláttam. A jól megszokott terem, a varázslatos elemi mágia teraszán még mindig olyan lenyűgöző, friss, élettel teli, amilyen mindig is volt. Ez a kimaradt kis idő, amíg nem voltam itt... furán hiányoltam. Olyan békés ez a hely, olyan kellemes kis oázis a szürke kastélyban, hogy az egyik kedvencemmé vált. És előny, hogy csakis én léphetek be ide, legalábbis nem tudok más hydromágusról az iskolában.
- Hogy telt a vizsgaidőszak? - Kérdeztem halványan mosolyogva, nem túl feltűnően körbepillantva a teremben. - Mivel kezdjünk? - Sosem voltam az, aki kerülgette a forró kását. Egyenesen bele a közepébe mindennek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 5. 13:12 | Link

Ginnie

A lassabb, de biztosabb munka mindig jobb, és ez most sincs másként, bizonyítja ezt az is, hogy a feladat újrakezdése, nyugodtan, és beleélve több sikert hoz, mint a másik hozott volna. A víz, bár nem annyira, mint az előbbi "bemutatónál", de gyűrűzni kezd. De ahogy mondani szokás, lassan, de biztosan.
- Jó. Látod, hogy megy ez neked. Mire gondoltál közben?
Érdeklődik a nő az után, hogy mivel is tudta elérni Ginnie az eredményt, hiszen nem biztos, hogy mindenki ugyanazzal a gondolattal, módszerrel dolgozik. És ő sem azért van, hogy bebetonozott tudást adjon át. Abból jó, soha nem fog kisülni.
Mikor Ginnie majd elmondja, hogy mi is volt az, és megbeszélték, akkor máris lép tovább a következő részre, ami már az ez éves tanulnivaló, gyakorolnivaló.
- Nos. Ebben az évben olyan varázslatokkal fogunk dolgozni, melyek elemi mágiával kapcsolatos igék, de nem a belső képességünkből fakadnak. Ahogy az már az elméleti órán elhangzott, tudjuk, hogy mind a négy elemhez kapcsolhatunk igéket. Először ezeket szeretném majd tőled visszahallani, egy- egy mondattal, hogy mire jók, és mire valók.
Viszont kell levegő is, és így most elsőként ad egy kis időt, hogy Ginnie átgondolhassa a választ, másodjára levegőt vesz, és még mielőtt hallaná a válaszokat, már folytatja is, hiszen az idő nagyon szalad.
- Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet az, hogy be is mutasd nekem őket. Mind a négy elemen mind a kilenc varázslatot.
Aztán csettint az ujjával, mire a már jól ismert pici gömböcskék megjelennek, sorban, egymás után, de nem kilenc, hanem csak hét...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 5. 13:20 | Link

Lori

Már egy ideje a helyemen vagyok, hiszen az előző tanévben elég sok olyan óra volt, mikor időben érkeztem, de elkéstem. Ebből tanultam idén, és immáron bent, a szokásos helyen fogadom ismételten Lorit, aki ugyanolyan, mint tavaly volt, és ezzel a dologgal elég széles vigyort csal az arcomra.
- Köszönöm kérdésed, kicsit laza, és néhol kemény, de ahogy nézem, neked csak gratulálni lehet.
Utalok ezzel arra, hogy már nem egy ötödéves diákkal állok szemben, hanem egy felnőttel. Bár nekem egyelőre még akkor is csak diák marad. Ez van. Mint a szülő a gyerekével. Tök mindegy, a gyerek hány éves, akkor is a gyereke marad.
Sóhajtok egyet, aztán máris belevágok.
- Látom semmit nem változtál, aminek felettébb örülök, és ha ennyire szeretnél máris a tettek mezejére lépni, akkor parancsolj. A helyszín adott, a tér szintén. Mutasd, mit csináltál a szünetben, és még a tavalyi év folyamán. Nehezítésként annyit mondanék, hogy a tavacskát bontsd ketté. Egyik felén az egyik, másikon a másik gyakorlatot szeretném látni.
Na bumm, tessék, ott a feladat, elsőre nehézkesnek tűnhet, de annyira ám nem vészes. És egyébként is, egy elemi mágusnak tudnia kell bánni, és uralkodnia az erején, pláne, ha az illető már "csak" szorgalomból jár tanulni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sharlotte Johanson
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 6540
Írta: 2013. április 5. 19:05 | Link

Elemi mágia óra 1.
április 5.

Elképesztő, gyakorlati elemi mágiát tanulhat. Hihetetlen, hát ezt el sem tudja hinni. Tényleg, ő? Elemi mágiát? Jó, tényleg szereti, meg minden, de hogy ehhez neki képessége van, azt sosem gondolta volna. Mindenesetre igazán lelkesen készült, vagyis, hogy véletlenül se késsen el, meg hasonlók. Macerás volt megoldania, hogy ideje legyen, de aztán mégis sikerült, mert mindent a cél érdekében, és indult is első órájára.
Elképesztően izgatott volt, és bár azt nemtudta pontosan, merre is van az, ahova mennie kell, boldogan indult neki. Azt tudta biztosra, hogy a keleti szárnyban valahol, de jóval korábban útnak indult, így nem jelentett nagy problémát a bolyongás. Aztán végül elég sok ajtó felkutatása után ráakadt a lépcsőre, ami felvezetett a célig. Nem is várt pár pillanatnál többet, hanem indult is, és meg is találta az elemi mágia teraszát. Azzal sem habozott, hogy belépjen a terembe, így ezt is megtette másodpercek alatt. Néhány percet késhetett bizonyára, olyan egyszerű nem volt a felderítés, és ahogy meglátta a tanárnőt el is mosolyodott.
- Jó napot! - köszönt először. - Sharlotte Johanson vagyok, a gyakorlati órámra jöttem - ismertette aztán a tényállást, bár erre valószínűleg nem volt szükség. Mindegy is, azért ő elmondta, ki és miért van ott. Lehet, hogy egyértelmű, de ez van. Csak akkor nézett egy kicsit körül, és a látványt ismételt mosollyal díjazta. Igazán szép hely, mint a természetben. Vagyis fogjuk rá. De ez őt nem igazán érdekelte, csakis amiért ide jött.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 6. 16:48 | Link

Sharlotte

Mindig vannak első alkalmak, és most is egy első óra lesz. Mint ahogy tavaly. Első Sharlotte-nak, és első ebben a tekintetben Julcsinak is. A szokásos körökkel fogja kezdeni, ami talán picit unalmas lesz, de majd kiderül.
Az óra kezdete előtt jelen van már Julianna, így mikor Sharlotte megérkezik, előre köszön neki. Aztán pedig elneveti magát.
- Igen, tudom, hogy te vagy az. Sőt, már találkoztunk is.
Vigyorog rá, egyelőre még a mindenki által elérhető részben. De azért, hogy ez ne legyen így sokáig, szinte rögtön folytatja is, már elég komoly hanggal.
- Az első dolgod az lesz, hogy ezt aláírod nekem.
Adja oda neki a pergamen darabot, melyen a következő áll:
- Annyit tartalmaz az iromány, hogy a suliban, és azon kívül nem használod a mágiád, míg erre engedélyt nem kapsz, és azután sem használhatod támadásra, stb. stb.
Kicsit unalmas a szöveg, de a szokásos elővigyázatosság kedvéért muszáj ezt a kört leverekedni. Ha pedig Sharlotte aláírta, akkor máris átlépnek a számukra már izgalmas helyszínre. Ahogy már a múlt tanévben Odettel, most vele is ugyanott foglalnak helyet. Egy viszonylag szilárd terepen, körülöttük mindenfelé tűz, és annak megjelenési formái.
Ha odaértek, Julianna csak mutat a kezével, hogy tessék, csüccs le, aztán ha mindketten már helyet foglaltak, akkor kezd csak bele.
- A mai órán inkább csak ismerkedünk egy picit a mágiával, és szeretnék rólad megtudni pár dolgot. Ha ezzel megvagyunk, akkor pedig majd még egy kis meglepetés jönni fog. Mit szólsz hozzá?
Kérdezi a lánytól, megvárja a válaszát, aztán mintha elvágták volna a zsinórt, máris belekezd.
- Tehát, tudod, miért vagy itt. Most az a kérdésem feléd, hogy mit vársz a tanulástól, mire gondolsz, hogyha azt hallod, hogy elemi mágia, azon belül, hogy tűz. Mit szeretnél elérni a tárgy keretein belül?
Egyelőre csak ennyi, de majd haladnak még tovább is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sharlotte Johanson
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 6540
Írta: 2013. április 7. 12:07 | Link

Elemi mágia óra 1.

Ahogy a terembe belépve köszönt, majd a tanárnő is, szinte rögtön leesett neki, hogy tényleg találkoztak már, méghozzá a tavacskánál, igen. Felismerésére elmosolyodott, és biccentett egyet, mert tényleg úgy volt. A tanerő rögtön egy alapvető dolgot hoz fel, méghozzá valami szerződésfélét kell aláírnia, pontosabban mint azt elmagyarázza, a mágia használatáról szóló jogokat, szabályokat, hasonlókat. Természetes, hogy ezt alá is írja, így aztán közelebb is megy, és szótlanul az ott lévő pennával, viszonylag szépen odafirkálja nevét. Egész szép is lett, de ez nem lényeges, mert aztán haladnak szépen tovább, és a kérdéses helyre is áttérhetnek végre. Oda belépve a tanárnő int kezével, hogy üljön csak le, amit meg is tesz, és sokat nem is kell várnia a beszédre, ami lehet ismertetés, feladat, hasonló, és ahogy várta, ez most egy kis összefoglaló magyarázat, hogy mi is lesz az első órán. Közben körül is néz. Mindenhol a tűz, meg előfordulási formái. Az egész nagyon tetszik neki, majd amikor a mondani való végére ért a nő, el is mosolyodik.
- Remek - válaszolt eléggé szűkszavúan. Máskor annyit tud beszélni, hogy javasolt eltűnni, vagy bizonyos módszerekkel leállítani. Most pedig Alig pár szót lehet belőle kipréselni, egészen idáig. Rögtön a rövid szó után a tanárnő ismét beszélni kezd, méghozzá kérdéseket tesz fel, mint azt előtte ismertette. Gondolatait összeszedve próbál először fejében értelmes mondatokat alkotni, majd ha az megvan, szavakba is önteni.
- Elemi mágia, tűz... Hát egyértelműen azonnal a tűz tulajdonságaira asszociálok, és azoknak irányítására. A láng, már maga az, hogy ég, és akkor ezeket próbálom metaforikusan áthelyezni az életbe. A tanulástól pedig azt várom, mint mindig. Tudást, fejlődést, képességet, meg az az érzés, hogy tudom... Amit pedig el szeretnék érni, az ezekből egészen egyértelmű. Tanulni, tudást szerezni, és persze elsajátítani, amit csak lehet - próbált érthetően magyarázni, és csak a legfontosabbakat elmondani, mert igazából ki tudná fejteni regény hosszúságban is gondolatait és terveit, csak arra biztosan nincsen szükség. Most pedig, hogy elmondta, amit kellett, csak várt mosolyogva a továbbiakra, kérdésekre, meg mindenre, addig pedig tovább nézelődött.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Lorelai K. Riviera
INAKTÍV


bejegyzett hydromágus
offline
RPG hsz: 213
Összes hsz: 2490
Írta: 2013. április 8. 17:47 | Link

Elemi mágia óra 1.

- Hát, igyekszik az ember. - Vontam meg a vállamat még mindig kissé félszegen mosolyogva a tanárnőre. Nem tartottam túlságosan említésre méltónak, nem azért vagyunk itt, hogy lógassuk a lábunkat. Ó, nem, sokkal inkább azért, hogy végre megtanulhassuk, hogyan legyünk képzett varázslók - illetve, hogyan fejlesszük magunkat. Ami azt illeti, én már csak mestertanonc vagyok, kinőttem a kis diákokat. Emlékszem még, amikor a sóbálványátokkal szenvedtem, vagy amikor a Finite bűbáj nem ment harmadszorra sem. Amikor még kicsi voltam, kezdő, félős, nem tudtam aludni, egyedül voltam... na jó, térjünk vissza a földre és az órára.
 - És végül is azt is sikerült eldönteni, mivel szeretnék majd foglalkozni. - Mondtam mellesleg, hiszen a múltkor is érdekelte és ami azt illeti, biztos vagyok benne, hogy az elemi mágiának hasznát fogom venni, ha tényleg sikerül és gyógyító leszek. Nem kell majd szaladgálni vízért, így sokkal viccesebb. Amikor a tanárnő megjegyezte, hogy semmit nem változtam, csak megvontam az egyik vállam és felemeltem a kezem. Hiába, az ambíció és a "csináljuk és legyünk túl rajta minél hamarabb" néha eléggé könnyen összekeverhető, még én sem tudom, melyik mozgat engem. Majd egyszer kiderül.
Amikor meghallottam a feladatot, csak bólintottam. Igazából gyakoroltam, csak nem annyit, mint kellett volna, talán. De nem is olyan biztos, hogy minden a gyakorláson múlik itt. Szóval odamentem az ismerős tavacskához, két kezemet előre raktam. Nagy levegő, koncentráció. A női alak lebegett a szemem előtt, mindig is vizuális típus voltam. Könnyen kezet fogtam vele, majd két oldalra toltam a két kezemet és kettéválasztottam a tavacska vizét, ez nem volt nehéz feladat. Nem hagytam nagy rést a két rész között, de nem is az volt a feladat, hanem, hogy fenntartsam ezt a választóvonalat.
Miután ezzel megvoltam, az egyik felére koncentráltam. A nagyobb víztömegek megmozgatása volt az egyik feladatom, amit kitűztem magam elé. Szóval helyes, lágy kézmozdulatokat használtam, mert a tanárnő mindig emlékeztetett arra, hogy ez egy kulcsfontosságú dolog az elemi mágiában. Itt nem pálcával hadakozunk, hanem a kezünkkel játszunk táncot az elemekkel. Mindent beleadtam, amit csak tudtam, hogy minél nagyobb mennyiségű vizet tudjak megemelni és megtartani.
A víz másik felén pedig a nagyobb méretű fagyasztást gyakoroltam. Ismét vettem egy nagy levegőt és a második gyakorlatomra koncentrálva igyekeztem minél nagyobb területen, minél vastagabb jégréteget létrehozni. Nem feledkeztem meg a kézmozdulatokról sem, remélhetőleg most is úgy fog menni, mint ahogy gyakoroltam. Elsőre bonyolultabbnak tűnt ez a két gyakorlat a tó két felén, de nem érzem, hogy meghaladná a képességeimet. Vagy tévedek?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 12. 20:21 | Link

Sharlotte

A figyelemnek hamari továbbmenetel a jutalma, így nem is kell sokat pepecselni, mire a lányon a sor, hogy elmondja, mit is gondol, mit szeretne, meg hát ami ezzel jár. Még szinte be sem fejezi a mondandóját, máris kapja a választ.
- Helyes. Valahogy mertem remélni.
Érti ezt a tanulásra, és arra, hogy fejlődni szeretne. Bölcs döntés. Talán az első ezen típusú válasz azóta, hogy itt tanít, tehát bő két éve. Csak bólint, és akkor máris jön az első feladat. Előkerül a pici, körülbelül alma nagyságú gömböcske, mint annak idején pl. Odettnél is, és csak arra vár, hogy valaki megbuherálja.
- Nos. A feladatod nagyon egyszerű. Csak annyi a teendőd, hogy valamit csinálsz vele. Nem pálcával, nem megrázással. Hozzá nem nyúlsz, csak az akaraterőddel irányítod. Nem segítek elsőként, szóval mindenképpen csak a te mágiád lesz benne. Használd a fantáziád, ennyit talán megsúghatok.
Mosolyodik el, és a már szokásos módon innentől némán ül, figyel, és koncentrál a gömbre, amíg Sharlotte valamit megpróbál vele ügyködni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 12. 20:36 | Link

Lori

Igen, gyakorolnivaló mindig is lesz dögivel, de ez nem jelenti azt, hogy valaki semmit sem fejlődik. Mert mindenki, mindennel fejlődik, akárhányszor próbálgatja megcsinálni, amit akar. Azt örömmel hallja Julianna, hogy végre eldöntötte a lány, hogy mi is szeretne lenni.
- Na, szuper, gratulálok! És mesélj, mire jutottál?
Lelkesül fel, és cseppet sem fog haragudni, hogyha nem ezzel a dologgal fog kapcsolatban állni. Elvégre nem lehet minden képességtanulójából olyan ember, aki csak ezzel fog foglalkozni. Sőőt!!!!
Amíg Lori mesél, addig majd figyel, aztán ön a munka elemi része, megmutatni, hogy mit is gyakorolt a szünetben. Fagyasztás, és hullámzás. Nem is rossz ahhoz képest, hogy még csak egy éve tanul a leányzó, és azért, hogy kicsit egyszerűbb legyen a dolog, mégiscsak megmutatja neki a nő, hogy hogy is kellene.
- Nos. Nem rossz elsőre a hártya a vízen, és a hullámocskák a másik félen. Megmutatom, az előbb mire gondoltam, ahova neked is el kéne jutni az év végére, ami csak rajtad áll.
Mosolyodik el, és máris csinálja. A víz felé fordul, és minden kézmozdulat nélkül saját magában, az elméjével kettébontja a víztömeget, amelyekkel külön- külön fog foglalkozni, gondolataiban viszont mégis egyszerre. ugyanakkor koncentrál arra, hogy a víz megfagyjon, és hogy a másik fele elkezdjen dús hullámokat ontani, és pár másodperc múlva már drámai a hatás. Nem is kell hozzá több, mint megfelelő elosztás, és gondolatok. És ezt el is fogja mondani. Most.
- Próbálhatod kézzel is, azzal neked még egyszerűbb. A titka annyi, hogy oszd szét magadban egy határon a két felet, amikkel foglalkozni fogsz. Az egyiknél koncentrálj a fagyásra, a másiknál a hullámokra, tehát a tök ellenkezőjére. Ha ez megvan, és elképzelted, minek is kell majd történnie, oszd magad lélekben is ketté, és egyszerre összpontosíts a feladatra. A kézmozdulataiddal pedig egy kicsit könnyíthetsz is magadon, ezt rád bízom.
Fejezi be a mondókáját, és megint csak figyelni fog, ha nagyon kell, akkor mellé segíteni is, de ezt inkább hanyagolná. Az előzőt látva pedig kétli, hogy ilyen dolgokra kell vetemednie, hogy segítsen.
Most már az előbb hullámzó, és másik félen jéggé fagyott víz megint az eredeti állapotában van, itt az ideje, hogy Lori kezdjen vele valamit. Vagyis nem valamit, hanem a feladatot.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sharlotte Johanson
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 6540
Írta: 2013. április 14. 09:50 | Link

Elemi mágia óra 1.

Nagyon megnyugodott a tanárnőt elnézve, hogy értelmes választ adott, sőt, hogy valami ilyesmit várt. Ez neki furcsa volt, mivel pár másodperccel előtte még meggyőződése volt, hogy csak úgy összezagyvált mindent zavarában, de így mégis jobb. Tehát csak mosolyog, még akkor is, mikor előkerül az a kis gömböcske. A tudnivalókat el is magyarázza a tanerő, de innentől Lottinak az egész homály. Vagyis tiszta, hogy kezdeni kell vele valamit, de mit? Hozzá se érhet, gondolataival esetleg?
- Hát.. jó - szólalt meg csak úgy, mert igazából nem is kellett volna. Mosolyogva kezdett neki a gondolkodásnak, mivel állítólag fantáziáját kéne használnia. Első próbálkozás gyanánt próbált csak a gömbre koncentrálni, és nézni, hátha csinál valamit, bár hogy ez nagyjából a semmivel egyenlő tevékenység, az is átfutott agyán. Na jó, fantázia... Tovább koncentrált a kis alma nagyságú dologra ott előtte, szemét is lehunyta, megpróbálta elképzelni maga előtt, ami még sikerült is, innentől kezdve pedig azon erőlködött, hogy ott gondolatban csináljon vele valamit. Mondjuk mozgatni, elsősképp egy picit oldalra dönteni. Csak koncentrált erősen, amennyire tudott, kezét ölében pihentetve. Érezte, hogy ez nem fog menni, de azért még csinálta, majd kinyitotta szemét is kicsit több mint fél perc után.
- Nos? - kérdezte kicsit félénken, elhalkulva. Csak reménykedni tudott, bízni a jóban, mert szinte biztos volt benne, hogy nem volt sikeres próbálkozás, amit produkált.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 16. 13:20 | Link

Sharlotte

Nem igazán válik be, akármit is csinál Sharlotte. Igaz, egy tűzmágus növendéknek van talán ebből a szempontból a legnehezebb dolga, de hát azért lett tűzmágus, mert van hozzá affinitása. Nehéz, a kezdet mindig nehéz, de hát ezen túl kell lenni, és elő kell szedni mélyről az érzéseket, az ehhez kapcsolódó gondolatokat, magát a mágiát.
- Előbb akkor egy kis relxációs gyakorlat. Csukd be a szemed. Ha megvagy, akkor tessék megnyugodni. Beszívod a levegőt, kicsit bent tartod, és amikor kifele jön, nem túl gyorsan, akkor a feszültséged fújd ki vele együtt. Ezt ismételd meg párszor, aztán utána jöhet a többi.
Ő is mosolyog, és lehet, hogy az óra most kicsit tovább fog tartani, mint másoknak, máskor, de előbb az alapok legyenek tisztázottak, és pontosak. Ha Sharlotte mindent végigcsinált, ami eddig volt, akkor mennek is tovább.
- Remek. Akkor most képzeld el, ahogy a földdel érintkező testrészeidet kinyújtod a föld felé, esetünkben a tűz felé. Ezeken az összeköttetéseken energia áramlik, belőled kifele a feszültség, és minden zavaró tényező gondolata, beléd pedig az energia, ami felszabadítja benned a tüzet.
Szép lassan kell haladni, és mire is nem jó egy- egy, láthatóan nem ide tartozó dolog, ami az egyik legfontosabb az elemi mágusok számára. Ha Sharlotte ellazult, és megtette, ami ilyenkor szükséges lehet, akkor máris mehetnek tovább.
- Megint próbáld meg, de valami olyasmi gondolattal, ami maga a tűz. A lángok a meleg, a hő.
Ennyi segítség kijár neki, aztán innentől úgyis megint rajta a sor.
Utoljára módosította:Erdős Julianna, 2013. április 16. 13:20 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bánfai Odett Zoé
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 43
Összes hsz: 548
Írta: 2013. április 16. 16:12 | Link

Elemi mágia óra
Izgatottan vártam az idei tanév első óráját. Sajnos amíg Franciaországban voltam nem tudtam gyakorolni. Abban a suliban minden ilyesmi használata tilos volt. Tehát 1 hónap kilőve, amikor is össze tudtam volna szedni magam, és kicsit gyakorolni. Vizsgák alatt csak akkor gyakoroltam, amikor az elemi mágia vizsgára készültem. Viszont most pár napja kicsit megpróbáltam feleleveníteni a dolgokat, és elég sok időt töltöttem a terem "falai" között.
Szinte rutinszerűen sétálok be a terembe, és azonnal a számomra kijelölt ajtó felé veszem az irányt. Kezemben egy félig elfogyasztott szendvics kukucskál. Másik kezemet a testem mellett lóbálom. Oldalamon egy táska lóg, de nem a jól megszokott bűbájjal ellátott feneketlen, hanem egy sima "mezei" táska. A táskából egy üveg innivaló, és egy tábla csoki lóg ki. Ez akar lenni az ebédem, amit elfelejtettem elfogyasztani, amikor kellett volna. Most pótolom. Tanárnő minden bizonnyal nagyon fogja értékelni.
Hatalmasat harapok a szenyóba, majd az ajtó hangosan becsapódik mögöttem.
- Jó napot kívánok!!! - kiáltom el magam, valami megerősítésre várva, hogy van már itt valaki, vagy nincs itt senki, és nagy magányomban kell elfogyasztanom a szendvicset. Azért a franciaországi etikett órák megtették félig a hatásukat. Tudom, hogy úgy illendő köszönni, hogy "Jó napot kívánok!", nem pedig úgy, hogy "Jó napot!", azt csak akkor szabad, ha már olyan személyes a viszony közöttünk. De a teli szájjal nem beszélünk dolog, csak nem akart megragadni... Vagyis megragadt, csak nem érdekel.
A megszokott dombocska felé indulok, majd odaérve letelepedek törökülésbe. Tovább rágcsálom a szendvicset, majd teljesen türelmesen várom a tanárnőt.
Utoljára módosította:Bánfai Odett Zoé, 2013. április 16. 16:15 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Madcap nevelője | Piromágus növendék | Edictum társszerkesztő
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 17. 16:04 | Link

Ebédelős Odett

A szokás az szokás, bár néha azért megszeghetők. Hát tiszta véletlenül a mostani is egy megszegős, be nem tartós nap, amikor is Julcsi kivétel nélkül, mindenhonnan elkésik. Álmodozik, csak van, és eszébe sem jut, hogy hát neki lehet, hogy már tök máshol kéne lennie, mégiscsak a tanév kellős közepe van. Vagyis igazából még az eleje, de na hát nekik már nem.
Odett órájáról is pontosan emiatt késik, nem is keveset, azután, hogy Odett lenyeli már az utolsó falatkáját. Csak simán odasétál hozzá, bár nem ül le. Vagyis hát mégis, mert meggondolja magát. Mégiscsak kényelmesebb úgy. Nem is köszön, meg semmi, a hangja is álmodozó, az öltözéke pedig enyhén kirívó, hozzá képest pedig stílusrobbanás, az ízléstelenség határán.
- Mivel most vagy ötödikes, előbb át kell beszélnünk egy fontos dolgot, méghozzá azt, hogy mik a tervek, a terveid a jövőre nézve.
Nem is akar többet beszélni, meg nem is fog, helyette inkább folytatja álmodozását, melynek oka a múlt éjjeli álma. Reméljük, nem fog kihatni már sokáig, legalábbis annyira időre szabadulna meg ettől, amíg a lány ott van. Hát ha meg nem sikerül, akkor kissé szórakozott lesz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sharlotte Johanson
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 6540
Írta: 2013. április 20. 10:26 | Link

Elemei mágia óra 1.

Mint arra számított, próbálkozása tényleg körülbelül a nullával volt egyenlő. Éppen ezért hozza fel a tanárnő a relaxációs gyakorlatot, mivel láthatóan rá is görcsöl a dologra, hogy sikerüljön, de ez így nem lesz jó. Az utasítások szerint jár el, ahogy hallja. Becsukja a szemét, és próbál lenyugodni, beszívni a levegőt, bent tartani, majd szépen lassan kifújni, hogy azzal távozzon a feszültség. Ismétli párszor, majd a továbbiak szerint tesz, vagyis elképzeli, ahogy nyújtózkodik a tűz felé, és az energia pedig belé áramlik, és talán még sikerrel is járt, mert közben furcsa érzése volt, mintha már tudta volna, mit is akar. Egy aprócska mosoly kúszott fel arcára, és bár nem volt teljesen biztos az elképzelésében, azért elhatározta, hogy ezt fogja csinálni következő próbálkozásképp. Amit pedig a tanerő még hozzátett, hogy az a gondolat legyen maga a tűz, már kicsit megerősítette, végül is elvileg pyromágia órára jött, az elemi mágián belül, akkor a tűz a lényeg. Hogy is nem jutott ez eddig eszébe. Akkor azzal gömbbel is valamit kellene csinálni, mondjuk lángra lobbantani, persze csak felületesen, meg amúgy se tudná vagy akarná elégetni.
Szemét ismét becsukta, bár nem igazán tudta miért, talán így jobban tud koncentrálni, és elképzelni a dolgokat. Keze továbbra is ölében maradt, mintha nem tudna vele mit kezdeni, pedig inkább az volt az ok, hogy erős koncentrációval akarta elérni, hogy égjen. Lehunyt szemmel szépen lassan jelent meg előtte a gömb, közben ugyanazzal a nyugodt technikával vette a levegőt, majd ahogy egyre inkább akarta, ott fejében lángra is lobbant. Apró kicsi kis szikrából, majd egész nagy lett, és ezt próbálta valahogy átvetíteni, de hogy mennyire sikerült, azt már nem tudta volna megmondani.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Bánfai Odett Zoé
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 43
Összes hsz: 548
Írta: 2013. április 20. 14:41 | Link

A szendvics lassan de biztosan fogyatkozik, én pedig kezdem érezni, hogy jól laktam. Már csak pár falat van vissza, de a tanárnő még nincs sehol. Késik. Hozzászoktam előző évben, hogy nem annyira a pontosságról híres, mert vagy előbb volt itt, vagy késett. Bár lehet, hogy én jöttem előbb olykor, vagy én késtem. De lényeg ami lényeg, hogy ennyit még sosem csúsztunk. Lenyelem az utolsó falatomat, és akkor végre betoppan. Pedig pont most akartam elindulni a tanáriba, hogy megkeressem. Gondoltam, hogy elfelejtett.
Megérkezett de eléggé szétszórtnak tűnt. Úgy festett, hogy vacillál azon, hogy leüljön vagy ne. De végül csak leült velem szemben, és egy egyszerű kérdést szegezett nekem. Semmi köszönés, semmi ilyesmi, csak a kérdés.
- Hát én úgy tervezem, hogy maradok mestertanoncnak. -
Azt már nem tettem hozzá, hogy ez valóban így is lesz e, az a jövő titka. Én szeretnék maradni még két évet, de a sors majd eldönti, hogy így is lesz e. A sors egyik neve pedig anya és apa.
- Szeretném majd eltanulni a pálcakészítés mesterségét. Bár azon is agyaltam, hogy valamit az elemi mágiával is szeretnék kezdeni. Bár nem tudom, hogy mit lehetne. Na meg persze azt sem, hogy maga szerint vagyok e olyan szinten, hogy tudjak kezdeni vele valamit. -
Egy kicsit belekeveredtem a mondatba, de sebaj. Remélem a tanárnő megérti, hogy mire is vagyok kíváncsi, kapok is rá választ, aztán ezen tovább is léphetünk, és végre nekiállhatunk az idei anyagnak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Madcap nevelője | Piromágus növendék | Edictum társszerkesztő
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2013. április 21. 21:09 | Link

Első gyakoralti EM óra

A mai nap félelemmel vegyes izgalomban indult számomra. Ma megyek életemben először elemi mágia órára. De nem ám egy átlagos tanórára, hanem gyakorlati órára! Igen, mint mellékesen kiderült, elvileg tudok majd valamilyen elemet irányítani a saját két kezemmel, de nem tudom hogy mi fog belőle kisülni. Igazából van már egy halovány elképzelésem, hogy mégis milyen elemet tudok majd uralni, de nem vagyok biztos semmiben.
A keleti szárny második emeletéig kicsit lassan és vontatva sikerül eljutnom, őszintén megmondva egy kicsit félek is az izgalom mellett. Nem akarok kárt tenni sem magamban, sem Erdős tanárnőben, sem a berendezésben, semmiben. Pedig magamat ismerve, lehet hogy nem mentesülünk egy kis pusztítás alól. Aztán csak sikerül odaérnem a kis lépcsősorhoz ami felvezet a teremhez. Nem sokat gondolkodok, azonnal a kis épület felé veszem az irányt és belépek az ajtón. Tőlem szokatlan módon el sem késtem.
- Jó napot tanárnő! - köszöntem hangosan a nőnek - A gyakorlati órámra jöttem, Kiva Faraday vagyok.
Nem tudom mennyire volt szükséges a bemutatkozás, azért maradjunk meg a formalitásoknál. Nem akarok bunkónak tűnni a tanerő előtt. A továbbiakban csak állok egyelőre, várom az instrukciókat, hogy elkezdhessük a foglalkozást.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 23. 09:13 | Link

Lotte

A gömbben alapból jelenlévő tűz elem máris erősebben kezd lobogni, élettel telibb, mikor Sharlotte bűvészkedik vele. Szinte öröm látni, ahogy mindenki előhozza az első órán az eddig teljesen rejtett, vagy nem ismert képességét, és ezt mindenki érezheti. Sharlotte most jutott el idáig, hogy végre valamit produkálhat is, és az eredmény meglepően különc, de erőteljes, már ami a mostani állapotot illeti.
Mikor egy kis ideig már ott van a lobogó tűz, szép lassan cseng le az utolsó erőteljes hullám, majd elhal, és a helyén az eredeti narancs, általános tűz ég.
- Szép teljesítmény.
Ismeri el maga is a bemutatott feladatot, majd az óra végéhez közeledve kiadja a házi feladatot, és útjára bocsájtja a lányt.
- Egész jó, ahhoz képest, hogy elsőre csináltad, vagyis nagyon jó. A következő alkalomra az lesz a dolgod, hogy ezt bebiztosítod, mármint amit most csináltál, de lehetőleg nézd is végig majd.
Mosolyodik el, aztán már folytatja is.
- Szóval a következő alkalomra ezt gyakorold, hogy szemrebbenés nélkül menjen, és lehetőleg te urald, hogy mikor ég erőteljesebben, és mikor nem. Valamint próbálj ki még egy új dolgot, amit eddig nem, és azt valósítsd meg a gömböcskén.
A kezét felemeli, kinyújtja a labda felé, és "odahúzza" magához, majd még a félreértések végett hozzáteszi.
- Gyakorolni ezentúl itt tudsz, és ahogy ide belépsz, mindig előkészül a számodra kijelölt feladathoz a terem. Ez esetben ugye a gömböcske, amiben már benne lesz a tűz. Ott telepedsz le, ahol szeretnél, nem szabom meg, csak gyakorolj!
Hívja fel figyelmét, majd feláll a helyéről, és kikíséri Sharlotte-ot a teremből, majd mindketten valószínűleg másmerre mennek.

// Gyakorlás nem kötelezően kijátszandó, bár lehet, és most már csak annyi feladatod van a következő óráig, hogy felkészülsz Cheesy //
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 23. 09:38 | Link

Odett

A jövőre néző tervek elég fontosak, főleg a haladás szempontjából, de így is, meg úgyis egy dologgal kezdenének valamit a mai órán.
- Örülök, hogy elmondtad, így tudok már egy valamicske tervszerű izét összeállítani neked. Pálcakészítő szeretnél lenni, amihez jól jöhet ám az EM. Szóval akkor fogunk vele foglalkozni. Te, mint tűzmágus, a tüzet tudod alakításra használni, ami egyediséget is vihet a majdani munkádba.
Kezdi el felsorolni a lehetőségeket, és hát még jobban bele is lendülne, ha lehetne, de mivel nem, így csak félbehagyja utolsó előtti mondata után, megrázza a fejét, és visszakoncentrál a jelenre.
- Viszont mivel még tanulsz, így hadd lássam az utolsó olyan gyakorlatot, amit végrehajtottál. Amit megtanultál.
Jön a feladatkiadás, hogy mit is vár most el Odettől. Semmi egyéb instrukció, ahogy azt már megszokhatta a lány, így ha van kérdése, akkor majd felteszi, ha nincs, akkor pedig csinálja. Innentől rajta áll.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 23. 10:14 | Link

Kiva

A másik újonc, Kiva órájának napja is elérkezett, bár viszonylag elég későn, a többiekhez mérten. Természetes, hogy pont emiatt már jóval korábban jelen van Julianna, és a tűz részlegén fogja a lányt, ahonnan kiinteget neki, hogy ő márpedig ott van. Onnan várja, hogy Kiva odasétáljon hozzá, majd ha ez megvan, akkor odavezeti a szokásos, két személyre szabott ülőhelyre, és letelepedik. Aztán matatni kezd a zsebeiben, és talál egy pennát, meg mellé a papírost is, amin a következő, kötelező szöveg van:
- Ezen csak annyi van, hogy a képességed nem használod támadásra, és hogy a suli területén abszolút nem játszol vele, csak a kijelölt helyen. Lényegében....
Fogja rövidre a mondandóját, majd ha Kiva megvan az aláírással, akkor elteszi a pergament, és máris belevágnak az első óra anyagába.
- A mai napon csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi is fog előbújni belőled. Egy könnyítés is van a dologban, mert itt minden most rád va hangolva, ha csak egy kicsit is megerőlteted magad, előjön. Itt ez a gömböcske, amiben lángok vannak. Kezdj vele azt, amit érzel, amit akarsz.
Jelenik meg az átlátszó labda, melyben ugyanolyan lángok ugrálnak, mint annak idején Odettnél, és Sharlotte-nál is. Segítség viszont több nem fog elhangozni, egy ideig biztos nem. Az innentől lévő dolgok már csak Kiván múlnak, és a benne rejlő tehetségen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2013. április 23. 22:13 | Link

Juli néni - gyakorlati óra

Kívülről kicsinek tűnhet a hely, de nem is gondolná az ember, hogy belül viszonylag nagy. Szerencsére nem tévedek el (ami tőlem teljesítmény) és rábukkanok a tanárnőre. Az invitálásra leülök mellé a kanapéfélére. Először csak meresztem a szememet, hogy mi ez a szerződés dolog, de megnyugtat, hogy csak egy egyszerű nyilatkozat hogy nem rosszalkodok az erőmmel. Király, nem kell eladnom a lelkemet a sátánnak.
- Rendben - motyogom majd elveszem a nő kezéből a pennát és a pergament, majd gyorsan végig futom a szöveget. Kicsit ingatom a fejemet, hogy megértettem, majd sercegve aláfirkálom a nevemet és visszaadom a papírt a tanárnak.
Csendben végighallgatom amit Erdős tanárnő mond és helyeselve bólogatok. Megpróbálom megerőltetni magamat és nem kárt tenni magunkban és minden másban. Elveszem a kis labdát és egy darabig csak meresztem rá a szememet, hirtelen nem igazán tudom, hogy mit is kellene vele csinálnom. Amit érzek, na jó, de perpillanat csak ideget érzek a gyomromban, azzal pedig nem hiszem, hogy bármit is tudnék csinálni. A két tenyerembe fogom a gömböcskét és rámeredek, hátha ad valamit ihletet. Mi lenne, ha megpiszkálnám a tüzet benne? Vagyis legalább kísérletet tennék rá.
Felbuzdulva az ötleten, megpróbálom kicsit lecsillapítani a szívverésemet és megnyugodni, hogy tudjak koncentrálni. Becsukom a szememet és igyekszem minél jobban ráhangolódni a golyóra. Kísérletet teszek arra, hogy kicsit felélesszem az odabent levő tüzet, ami nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik. Nagyjából negyed órás homlokizzadás és próbálkozás után sikerül némileg felpiszkálni a bent táncot járó tüzet. Nekem már ez is hatalmas élmény.
Utoljára módosította:Kiva Faraday, 2013. április 25. 15:19 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Sharlotte Johanson
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 6540
Írta: 2013. április 25. 05:42 | Link

Elemi mágia óra 1. - zárás

Mivel igazából az egészet csukott szemmel csinálta végig, így logikusan semmit sem látott az egészből, de mikor kinyitotta szemeit, akkor a tanárnő szavai meglepték egy kicsit. Vagyis akkor mégis sikerült - a felismerésre elmosolyodott. Mégis égett a láng a gömbben, ez szuper. Persze amíg örül a sikerének, addig figyelmesen hallgatja a tanerő szavait miszerint ezt gyakorolnia kell a következő gyakorlati órájára, hogy ő tudja irányítani teljesen, ha lehet, és nyitott szemmel. Meg még valami pluszt is kell csinálni, amit eddig nem, ez tényleg szuper.
- Rendben - jegyzi meg azért a végén, hogy biztosan legyen: tudomásul vette a hallottakat. Már akkor el is kezd gondolkodni, hogy is lesz ez, mikor jön majd, ha szabadideje lesz, és mit csinál. Ezalatt persze Erdős tanárnő feláll, ami annyit jelent, hogy az órának vége, tehát ezt ő is lelkesen teszi meg, alig egy másodperccel utána, és követi is, arra, amerre jött.
- Viszlát! - köszönt el, ahogy kiléptek a teremből, mert ő nem a megszokott úron ment tovább, volt még egy kis dolga, amit el akart rendezni, hogy legalább az se legyen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanOldalak: « 1 2 3 [4] 5 6 ... 14 ... 17 18 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet