37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 3 4 [5] 6 7 ... 15 ... 18 19 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 29. 18:45 | Link

Kiva

A tanerő hátradől, érdeklődve figyeli a lány ténykedését, de igyekszik nem zavarba hozni vizslatásával. Meggyőződése, hogy jól fog boldogulni a feladattal, csak várja, miként mutatkozik meg az ereje. Kiva is megilletődöttnek látszik, és Julianna el is hiszi, hogy ilyen kevés instrukcióval kissé furcsának tűnhet a feladat, de mindenkinek át kell esnie ezen. Rögtön megtudhatják, hogyan is áll hozzá az elemi varázsláshoz a diák.
Percek telnek el, Julianna türelmesen figyeli a gömbben lévő állapotokat. A lángok zavaros táncot kezdenek járni, de a professzor tapasztalatából kiindulva sejti, hogy több van az eridonosban ennél. Itt az ideje előcsalogatnia belőle.
- Jól csináltad - dicséri meg. - Észrevettem, ahogy igyekezted elcsitítani a fejedben és lelkedben özönlő egyebeket, ez nagyon helyes.
- Viszont - teszi hozzá - nem szabad lekorlátozva érezned magad. Állj úgy neki, hogy bármire képes lehetsz! Használd a fantáziád! Mit tudnál kezdeni ezzel a gömbnyi lángocskával?
Hogy demonstrálja is a dolgot, egy egyszerű műveletet végeztet a kihunyni nem akaró tűzzel: óhajára a lángok elindulnak körbe-körbe a gömb pereme mentén, fokozatosan begyorsulnak, míg össze nem állnak egy apró forgó tűzkoszorúvá. Aztán egy pillantás alatt elengedi a lángok felett az uralmat, és azok visszatérnek csendes lobogásukba.
- Nem gond, ha túl nagyot álmodsz, és nem sikerül tökéletesen, amit eltervezel, de tűzz ki magadnak egy célt, és próbáld megvalósítani!
Julianna eztán ismét hátradől és biztatóan néz a fiatal lányra. Sajnos nem segíthet ennél többet, de továbbra is meggyőződése, hogy elismerésre méltó dolgokat fog még látni Kivától.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2013. április 29. 22:05 | Link

Juli néni

- Igen, másként nem tudnék odafigyelni rendesen - mosolygok a nőre. Kicsit megjött az önbizalmam, hogy mégsem vagyok teljesen tuskó ehhez az egészhez.
- Jelenleg úgy érzem, hogy mivel még eléggé tudás híján vagyok, nem túl sok mindent, de kihozom belőle a maximumot! - ígérem meg csillogó szemekkel a tanárnőnek. Megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni, hogy ne okozzak csalódást se neki, se magamnak.
Egyelőre csukott szájjal figyelem, hogy Erdős tanárnő miket művel a lánggal, de nem sok választ el attól, hogy kinyíljon és tátva maradjon. Ilyet majd én is tudok csinálni? Természetesen már most be vagyok sózva, hogy vajon mikre lehetek majd képes, ha elsajátítom rendesen a tudományt.
Csöndben bólogatok, majd a szemem újra a kis golyóra vándorol. Újabb gondolkodás van az étlapon, megint nem tudom hogy mivel lenne érdemes próbálkozni. Merjek nagyot gondolni... Hát rendben, akkor nagyot gondolok. Megpróbálom tűzbe borítani az egész bogyót. Szép óvatosan fejben és térben is elkezdem lassan terjeszteni a lángokat a labdán belül, azok pedig néha engedelmeskedve, néha rakoncátlankodva ugyan, de lassacskán elkezdik beborítani az egész golyót. Annyira nem is nehéz, mint amilyennek hittem. Bár ez még csak az első alkalom, mindig egyre nehezedni fog, ebben biztos vagyok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. május 2. 14:38 | Link

Kiva

Julianna elégedetten látja, hogy talán egy kicsi bátorságot tudott csepegtetni a lányba. Szüksége is lesz rá, mert rögös az út a képzett elementalistává válásig, nagy fáradozásokkal és csalódásokkal tarkított. Milyen régen is volt, amikor a nőnek úgy kellett küzdenie az elem bármely apró irányításáért, és mennyit bele kellett adnia abba, hogy kontrollálni tudja a csapongást! Bár a professzor Kiva újbóli nekigyürkőzését nézi, maga előtt egész mást lát. Szemei előtt a viaskodó Kiva áll, és a bizonyosság, hogy az egész nagy harc első kis gyümölcse milyen hamar el fogja majd érni: amikor rájön, hogy a tűz elem a lelke egy darabja, és mindig számíthat majd rá, ha nehéz is bírni vele, mindig ott lesz neki.
Míg hagyta gondolatait elkalandozni, a lány előtte már szépen önti energiáit a feladatba. A tűzből képződött gömb teljesen feltöltődik a lángokkal. Julianna hagyja kiélvezni a diáknak sikerét, ha Kiva megszünteti a varázst, akkor kezd csak bele mai találkozójuk utolsó szakaszába:
- Szép volt, és ez még csak a kezdet. Hogy érzed magad?
Miután végighallgatta Kiva eddigi tapasztalatait, bár már nincs több gyakorlati dolguk ezen az órán, szeretne tisztában lenni azzal, mit tervez a lány a jövőben a képességével, hiszen így tud leginkább segíteni neki, és ahány elementalista tanonc, annyiféle az elérni vágyott cél.
- Mondd csak, mit gondolsz, mit szeretnél megtanulni ebből a tárgyból? Mit szeretnél kezdeni a későbbiekben az elemi mágiával? Nem gond, ha még nem tudod biztosan, és könnyen lehet, hogy ez még formálódni is fog - mosolyog a tanítványra -, de már biztos van valami elképzelésed.
De nem csak Juliannának kell kielégíteni a kíváncsiságát, talán ő is adós még Kivának valamivel, amit nem mondott neki.
- Van kérdésed esetleg?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ginnie Marrywather
INAKTÍV


Vöröske^^, Gin, Gigi, A keresztapa bérence,
offline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 653
Írta: 2013. május 4. 14:33 | Link

Tanárnő
Elemi mágia óra 1
Április 2


Végre sikerült megmozdítanom a vizet, vagyis hullámoztatnom, vagy mi. A tanárnő kérdésére felkapom a fejem, majd egy gyors és tartalmas válasszal elmondom neki, hogy egy nyugodt helyre gondoltam, ahol tökéletes biztonságban érzem magam. Amikor ezt maghallja; bólint. Ezt úgy veszem, hogy rendben.
Valószínűleg tényleg rendben van, mert már jön is a következő feladat, méghozzá az, amit az első elemi mágia órán tanultunk ebben az évben, vagy is; tulajdonképpen délelőtt. Kell pár perc, hogy fel tudjam idézni a négy elem varázslatait, azonban akárhogy gondolkozom, csak nyolc jut az eszembe. Már éppen rákérdeznék arra, hogy mi a kilencedik, amikor a tanárnő megint megszólal, és a tudomásomra hozza, hogy be is kell mutatnom ezeket a varázslatokat.
- Rendben - bólintok, csak hogy ne álljak néma csendben, mint valami idióta, majd közelebb lépek az imént megjelent hét gömbhöz. A száma egy rövid pillanatra megzavar, de aztán megvonom a vállam, és előhúzom a pálcám.
- Akkor kezdeném a földhöz tartozó varázslatokkal. Van a Terramonte, ez annyit jelent, hogy a varázslat segítségével kisebb dombokat tudunk képezni a talajon - ezzel odalépek egy földet tartalmazó gömbhöz, és megismétlem a varázslatot, de most már a pálcámat is használom hozzá. Amint ez megvan tovább lépek a következő földes gömbhöz. - A másik földvarázslat a Termerga, ez pont az előző varázslat ellentéte. Ezzel krátereket tudunk képezni a talajban - itt is hasonlóképpen járok el, mint az előbb. A definíció után megcsinálom magát a varázslatot is, és már megyek is tovább. - Most jöjjenek a tűzhöz tartozó varázslatok.  Az első az Ignoxium, ez a tűz hatástalanságának, vagy jobban mondva illúziójának a varázslata - darálom tovább a jelentéseket, majd lendítem a kezem, megismétlem élesben is a varázslatot, és lépek tovább. - A következő tűzvarázslat a Flemma Ignis, ami a lángokat hoz létre, tehát a lángkeltésért felelős - fejezem be a tűz igéket is, amint megcsinálom a Flemma Ignist is. - Most jönnek a vízelemű varázslatok. Van a Pilaqua, aminek a segítségével a vízből egy gömböt képezünk - érdekes módon eddig ezt a varázslatot érzem a legkönnyebbnek, de ennek nem adom jelét, csak tovább lépek a következő gömbhöz. - A másik vizes varázslat az Undaqua, mellyel hullámokat tudunk kelteni a víz felszínén - és már lendítem is a pálcát. - Végül ott vannak a levegőhöz tartozó varázslatok. Van a Cealionis Coloris, vagy a Caelionis Visibilis, melyekkel a levegőt tudjuk megszínezni.
~Vajon így gondolta a kilenc varázslatot?~ ötlik fel bennem a gondolat, miközben megpróbálom láthatóvá varázsolni a gömbben lévő levegőt. Amint elmondom, a varázslatot kicsit zavarba jövök, mert elfogytak a gömbök és egy varázslat biztosan hátra van, a Caeli Venti, mivel szelet lehet támasztani. Végül képzeletben megfonom a vállam.
~ Elfogytak a gömbök, akkor legyen élesben ~
- Az utolsó varázslat pedig a Caeli Venti, mellyel erőtől függően kisebb szeleket, vagy akár pusztító erejű orkánokat tudunk létrehozni - fejezem be a definíciók sorát, majd meglendítem a pálcám, hogy bevégezzem az utolsó varázslatot is.
Utoljára módosította:Ginnie Marrywather, 2013. május 4. 14:34 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

elsős mestertanonc| Hydromágus tanonc| Eridonos hajtó|Csibe
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. május 21. 14:10 | Link

Ginnie

A lány ügyes, látszik rajt, hogy nem most kezdte a dolgokat, de akkor nézzenek elébe a nehezebb feladatoknak is! Eddig még gyerekjáték volt ahhoz képest, amit most fognak kérni, de nem is az igék miatt.
- Jó. Szuper. Látom, hogy haladsz, akkor most mindezt próbáld meg nonverbálisan! Nyugalom, nem sokkal nehezebb, bár lehet, hogy elsőre nem fog menni. Koncentráció, és figyelem kell hozzá pluszba az eddigiekhez képest, és az, hogy csendben maradj!
Adja ki az utasításokat, nem sokat, csak a kezdethez, mint mindig, így az ez utániak már Ginnie-n múlnak, mint ahogy ez is szokásosan, mindig, bár jó lenne picit gyorsítani a tempón, mert az idő vészesen fogy.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ginnie Marrywather
INAKTÍV


Vöröske^^, Gin, Gigi, A keresztapa bérence,
offline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 653
Írta: 2013. május 26. 18:13 | Link

Tanárnő
Elemi mágia óra 1
Április 2


A feladatot sikerült jól teljesítenem, aminek örülök, azonban, amikor a tanárnő közli, hogy mit kell ezután csinálnom, nos a pálca majdnem kiesik a kezemből. Varázsoljak nonverbálisan? Komolyan, egy pillanatig elgondolkozom rajta, hogy most viccet űznek velem, azonban amikor az arcára pillantok, tudom, hogy ez most nem vicc ó. Halálosan komolyan gondolja, hogy varázsoljak nonverbálisan.
- Hát, rendben - mondom a bizonytalannál is bizonytalanabbul. - Akkor először meg próbálom, mondjuk a Pilaqua varázslattal. Azt hiszem, hogy verbálisan az ment a legkönnyebben - teszem hozzá, majd veszek egy mély levegőt, és lehunyom a szemem.
Megpróbálom kizárni a külvilágot, a zavaró tényezőket. Csak erre a megnyugtató helyre koncentrálok, na meg persze a vízre. Talán azért választottam ezt, mert a víz az elemem és úgy könnyebb? Igen lehet benne valami, de most ezzel sem foglalkozom, csak koncentrálok és igyekszem lemenni alfába, vagyis a nyugodt állapotba.
Amikor úgy érzem, hogy ez meg van, kinyitom a szemem és koncentrálok - ahogy a tanárnő az előbb mondta -, minden figyelmem a víznek szentelem, majd meglendítem a pálcát.
~ Pilaqua ~
Igazából a mozdulat szerintem tökéletes, de innentől kezdve nem tudom, hogy mire számítok. Igazából sejtem, hogy nem biztos, hogy elsőre menni fog, de azért legbelül, ott van bennem, hogy szeretném, ha sikerülne. Mert… mert miért ne?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

elsős mestertanonc| Hydromágus tanonc| Eridonos hajtó|Csibe
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. június 5. 17:58 | Link

Ginnie

Csak szépen lassan, de biztosan, ez a legjobb módszer a tanulásra, na meg ugye az ismétlés, ismétlés hátán. De az órai dolgok nem ismétlések, így haladni kell. Ezt bizonyítja a szavak nélküli elemi igék gyakorlása, vagyis próbálgatása, ami Ginnie-nek még nagyon új dolog.
Ennek ellenére egészen jól halad vele, és a kívánt hatást majdnem teljesen el is éri. Hibák, és hiányosságok vannak benne, de nem vészesek.
- Nos. Azt hiszem, ez még lehet, hogy picit nehéznek tűnik, de nyugalom. Fejed tisztítsd ki, hunyd le a szemed, és engedd át magad magának az érzésnek. Vízmágus vagy, menni fog. Csak bízz magadban!
Mosolyodik el, majd hagyja érvényesülni a lányt is. De még mielőtt bármit is csinálna, még utolsóként hozzáfűzi.
- Ha a víz megy, vagy nem megy, jöhet sorra a többi is.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2013. június 10. 00:57 | Link

Juli néni; 1. óra zárás - millió meg egy bocsánat a feledékenységem miatt. :<

Éljen, sikerült! Marha ügyes vagyok! Még vigyorognék is, ha nem kellene még ennyire koncentráltnak lennem ahhoz, hogy fent tartsam a varázslatot, szóval egyelőre csak egy kicsi mosolyra futja. Következő lépésben pedig úgy döntök, hogy kellőképpen kiélveztem az általam gyártott kis mágiát és megszüntetem a koncentrálást és ezzel együtt a golyóban lévő rend is visszaáll a normálisra.
- Hű, hát még mindig kicsit idegesen, de most elégedett vagyok - fordulok mosolyogva a tanárnő felé, közben pedig a kérdésre is válaszolok. Most tényleg egyfajta jóleső elégedettséget érzek magamban, megfeleltem a saját elvárásaimnak, és ez tök jó.
- Ezen még igazából nem gondolkoztam. Szeretném rendesen kitanulni a pyromágiát és elemi mágussá válni, de konkrét elképzelésem még nincsen - felelem némileg elmerengve. Kaptam egy kérdést, amiről igazából még nem sikerült mélyebben elmélkednem, pedig megtehettem volna, ha már egyszer kiderült, hogy van képességem az elemi mágiához. Sikerül annyira révületbe ejteni magamat a problémával, hogy alig hallom meg a kérdést.
- Azt hiszem, eddig minden tiszta. De köszönöm szépen az órát, úgy érzem, hogy ma elkezdtem valamit, ami megváltoztathatja az életemet - mosolygok rá a tanárnőre miközben felállok az addigi helyemről. Az teljesen biztos, hogy érdekes gondolatokat ébresztett bennem ez az óra, lesz min elgondolkodnom, ha visszaérek a körletbe.
- Viszontlátásra tanárnő! - még egyszer rámosolygok Juli nénire, majd viszonylag lassú léptekkel távozok a helyszínről. Azért azt el kell ismernem, hogy egy kicsit kifárasztott ez az egész. De majd eldicsekedhetek mindenkinek, hogy "a tűzzel játszottam".
Utoljára módosította:Kiva Faraday, 2013. június 11. 17:19 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2013. június 11. 17:20 | Link

EM gyakorlati óra 2. ~ Juli néni

Elérkezett ez a nap is, ma megyek a következő elemi mágia gyakorlati órámra Juli nénihez a keleti szárnyba. Boldogan battyogok végig a népes folyosókon,néha még szökkenek is egyet, amiért persze mindenki furcsán néz rám. Nem tehetek róla, örülök hogy megint mehetek, az első óra érdekes volt, tetszett és kíváncsi vagyok, hogy mit lehet még ebből az egész "tűzvarázslósdiból" kihozni. Biztosan ma is tanulok valamit újat, hiszen azért megyek oda.
Most már egyáltalán nem vagyok bizonytalan abban, hogy hova kell mennem, alaposan a fejembe véstem az útvonalat, nem is tudnám eltéveszteni. Felmegyek a kis lépcsősoron és ott áll az a kis kupolás épület, rögtön arrafelé is veszem az irányt, nem akarom megvárakoztatni se a tanárnőt, se magamat. Óvatosan megyek azért be, nem akarok túl nagy zajt csapni, nem tudom a tanerő éppen ügyködik e valamin, amit nem kellene hangoskodással megzavarnom.
- Jó napot tanárnő! - csicsergem köszönésképp a nőnek - Jöttem a következő órára - jelentem be, mintha nem lenne totálisan egyértelmű, hogy nem azért vagyok itt, hogy kimenjünk az erdőbe és kentaurokkal harcoljunk puszta kézzel. Bolond lány.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Sharlotte Johanson
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 6540
Írta: 2013. június 12. 17:39 | Link

EM 2. gyakorlati óra éééés sokmillió bocsánat a késésért

Na hát végül ennek is elérkezett az ideje lassacskán, még ha dolgai eléggé megsokasodtak az utóbbi időben, de mégis, ha kell, akkor megy, és nem is csak azért, mert muszáj, az elemi mágiát tényleg szereti.
Legutoljára, azaz még az első óráján olyan feladatot kapott, hogy az ott gyakoroltakat kell még tovább csinálnia, fejleszteni, hogy nyitott szemmel menjen, ő utalja és ráadásul szemrebbenés nélkül végigcsinálja az egészet. Ezt természetesen csak az elemi mágia teraszán, azaz az ennek hívott teremben tudta megtenni, de gyakorolt is, lényegében egy egész napot rászánva csak erre, mert hát hogy nem ez volt az egyetlen dolog, amit csinálnia kellett a következő órájára. Valami újat is meg kellett próbálnia, amire megint csak külön majdhogynem 24 órát is lefedő gyakorlást hozott össze, persze csak darabokban, apránként összehozva, mert ez is nehéz volt azért.
Határozottan, sietősen szaladt fel a lépcsőkön, majdhogynem futva is, majd már csak az ajtó előtt állt meg hirtelenjében, hogy még a lendület benne volt, majdnem borult is egyet.
- Jó napot tanárnő! - köszönt is rögtön, ahogy nyitotta az ajtót és belépett azon, mert hát nem bonyolította túl a dolgot ilyen szempontból, megbeszélt időpontra jött, órára, így nem is gondolhatta volna senki, hogy majd ő lesz egy váratlan vendég, valami meglepetés, akire nem is számítottak volna, eléggé egyszerű megmondani, meg már a hangja is talán ismerős lehet a tanerőnek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. június 17. 10:01 | Link

Kiva

Az előző óra óta elég sok idő telt, bár ez nem csak egy diákra, hanem mindre vonatkozik. Az első a sorban most mégis Kiva, így nincs mit tenni, irány a terem, természetesen valamennyi, de elegáns késéssel. Azt még épp hallja, hogy az órára jött, és immáron a háta mögött kacag fel, és közben tessékeli a megfelelő hely felé a lányt.
- Nagyon helyes, nagyon helyes. Akkor kezdjünk is neki....
Még le sem értek, de máris látni szeretné azt, ami miatt itt vannak. Kis türelmetlen, csacsi...
Leérnek a vulkanikus kőzetekkel, hamuval, és lávával teli helyre, majd Julcsi csak lehuppan a földre, és máris előteremti a már jól, nagyon is jól ismert kis eszközt.
- Szóval nézzük, mit csináltál a múlt óra óta, éééééés még azt is mutasd meg ezek után, hogy hogyan teszed az ellenkezőjét. Ne aggódj, a gömb tudni fogja, mikor vagy kész az ismétléssel, és mikor térhet rá a következő témára. Na hadd lássam!
Csapja össze a két tenyerét, és megdörzsöli, mert ez mindig izgalmas, és új, és mert csak olyan... Kellemes.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. június 17. 10:11 | Link

Sharlotte

Most, nem kivételesen, Julcsi a tanteremben töltötte az egész délelőttöt, meg az ebédszünetet, és a délutánt is, így már réges- régen ott van a helyszínen, ahol Sharlotte érkezik majd a következő órájára. Meglepetésére azonban a lány sem előbb, sem pontosan nem érkezik, sőt elég sokat késik, mire ő kínjában inkább felvonul a közös részbe, hogy ott mindenfélével lefoglalja magát. A kis szekrénykéből kiveszi a dolgozatokat, és javítani kezdi őket, így nem is tudja, hogy Shar pontosan mikor érkezik meg.
Akkor viszont felnéz, egy gyors bűbájjal a helyére pakol mindent, lezárja, hogy a csintalan nebulók még csak véletlenül se férjenek hozzá, aztán egy gyors mondattal üdvözli.
- Késtél.
Közben pedig már vonulnak is lefelé a lány elemének helyére, hogy megkezdhessék végre a munkát, ami így elég rövidre fog sikerülni.
Éppen ezért nem teketóriázik, nem cseveg, csak belevág a közepébe. Leheveredik, és máris ott a jól ismert gömböcske a lány orra előtt.
- Előbb nyugodj meg, aztán lássuk, mit hoztál nekem mára. Ha pedig megvagy vele, akkor a feladatod a hozott feladat ellentéte lesz, a gömb automatikusan átáll majd a neked kiadott feladatra.
Hangja kedves, és megértő, nem kérdezősködik az okok miatt, és a bánásmódja sem lesz más tőle, csak így valamivel kevesebb idejük marad a dolgokra.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ginnie Marrywather
INAKTÍV


Vöröske^^, Gin, Gigi, A keresztapa bérence,
offline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 653
Írta: 2013. június 21. 22:10 | Link

Tanárnő

Egészen tűrhetően sikerülnek életem első nonverbális varázslásai. Mondjuk, ugyanazt a varázslatot ismételgetem, de legalább valami alakul. Ez is több, mint a semmi. Igen, annál határozottan több.
Igazából minél pontosabban követem a tanárnő utasításait, annál jobban megy, legalábbis én így érzem.
Aztán jön a feketeleves, mert ezt nem lehet másképpen nevezni. Próbáljam meg a többivel is? Ezzel is alig akart menni eleinte. Mindenesetre hangosan nem kezdek el tiltakozni, ha mindig elkezdtem volna, amikor őrültségnek tűnő feladatokat kaptam, akkor most sehol sem lennék, vagyis itt nem lennék. Valószínű, hogy már régen kivágtak volna innen, ha folyton hisztizek, vagy nem tudom. Mindenesetre veszek egy mély levegőt és bólintok. Nem akarok feleslegesen beszélni, mert az idő fogy, az órának is lassan vége, ha jól számolok, így neki is kezdek a feladatnak. A varázslatokat tudom, a pálcamozdulatokat is tudom, csak úgy kell megcsinálni, hogy… nos, nonverbálisan kell megcsinálni.
Még utoljára veszek egy mély levegőt és elkezdem. Víz, föld, levegő, tűz, ebben a sorrendben haladok, direkt a tüzet, hagyva a legutoljára, mert rendesen is azt éreztem a legnehezebbnek. Hát még nonverbálisan?!  

//sajnálom a késést, de érettségiztem és nem volt elég erőm írni >.<"
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

elsős mestertanonc| Hydromágus tanonc| Eridonos hajtó|Csibe
Sharlotte Johanson
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 6540
Írta: 2013. június 23. 14:56 | Link

2. gyakorlati óra

A tanárnő részéről a köszönés csupán egyetlen szó, amit ő meg is  ért, még ha első pillanatban nem jut el hozzá a lényeg, akkor is. Jobban belegondolva tudatosul csak benne, hogy tényleg talán egy kicsit többet bambult a kelleténél az alapjában véve is vontatott mozgásához társulva.
- Elnézést! - már indultak is persze a tűz elemnek kialakított részre, lévén Lotte pyromágus tanonc lenne. Sietősen, mert hát ennek a kis hibának köszönhetően csúszásban vannak és kevesebb idő lesz, meg szótlanul, amit nem is bán.
Csak mikor ugyancsak szaporázott tempóban foglalták el megszokott helyüket és hallotta az első utasítást, csak akkor fogta fel agya, hogy tényleg egy kicsit le kéne nyugodni, amibe bele is kezdett már a tanerő szavait hallgatva, viszonylag kevés sikerrel, de majd utána.
Ha korábban odaér talán még a gyakorolt elemet is bemutathatta volna, de így most az újdonságot kell Erdősnek prezentálni, amit úgy pluszként kezdett a gömbbel. Na meg az ellentéte, a feladat fordítottja... Ebbe elsőre belegondolva kicsit sem nyugodt gondolatai támadták meg, mivel fogalma sem volt, hogyan lehetne kivitelezni, viszont inkább az eredeti célra koncentrált.
Mély levegőt vett, benntartotta, majd lassan kifújta, és a gömbre koncentrált minden erejével. Szeme nyitva, a gyakorlásnak köszönhetően így is el tudja már képzelni azt a kis almára hasonlító mágikus valamit maga előtt, egészen nagy részletességgel és majdnem pontosan. Azonban nem ez volt a lényeg. Most következett az, hogy egy cseppet még lebegtetni is kellene. Igen, ez nem az ő mágiájához tartozik, de fontos ahhoz, hogy ne égesse meg magát véletlenül se. az lehet, hogy alapból nem égetné meg magát, de így kezdte és így tanulta be. Szóval amint meg volt ez - nonverbálisan a lebegtetés, nonverbálisan! -, jött a dolog nehezebbik fele: az apró lángnak a gömbön kívül kell megjelennie, indulópontként a tetején. Szemét nem hunyta le, csak koncentrált, a tőle telhető legerősebben. Ha már eddig sikerül neki a művelet - mert hát ugye ez is kérdéses - jöhet a mozgatás. Apró kicsi láng elindul a gömbön kívül, körbefutja párszor határozatlan irányokban: legalábbis elviekben, ennek úgy meg kéne történnie, ahogy elképzelte. Lehet, sokat vállalt, de hosszú-hosszú órákon át - nagyjából harmincat is igénybe véve összesen - készítette fel saját magát az órára, és ha nem megy neki.. akkor ez van, de ő bizakodik és belead mindent.
Az ellentét okozott most nagyobb fejtörést neki, bár ezen még megpróbált nem gondolkodni, és szépen nyugisan eltüntetni az eddigiekből mindent, a gömböt pedig kezébe leereszteni. Innen csak nézte a tanárnőt, mi a véleménye. Nem várt igazából semmit, csak pár szót: jót vagy rosszat, mindegy.


//Az áttekinthetőség miatt vastagon szedtem a lényeget.//
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2013. június 25. 03:08 | Link

EM gyakorlati óra 2. ~ Juli néni

Ahogy egy kicsit beljebb sétálok az épületben, feltűnik hogy bizony Erdős tanárnő sehol sincsen. Vagyis valahol több mint valószínűleg van, de nem itt, az én két szememnek látható helyen. Egy cseppet kezdek kétségbeesni, vajon nem akkor jöttem, mikorra megbeszéltük vagy esetleg túl későn érkeztem? Viszont a félelmem alaptalan, hamarosan hallom, ahogy a tanerő felnevet mögöttem és pedig megpördülök a tengelyem körül, hogy szembekerüljek vele.
Hagyom, hogy vezessen, ötletem sincs hogy milyen merényletet tervez ma ellenem, remélem túlélhető lesz. Bár gondolom, hogy nem áll szándékában semmi rosszat tenni velem, mégiscsak a tanítványa lennék. Ugye a mesterek nem bántják a tanítványaikat? Ugye...?
Valami lávás, felgyulladós helyre vezet le a tanárnő, remélem nem én leszek a megsütendő vacsora. Szerencsére hamar rámutat arra, hogy nincs mitől félnem, nem fogok nyárson sülni, inkább csináljak valami kis ügyeskedést. Azt amit az előző órán is... Hm, kettő is volt, király, választhatok hogy melyiket akarom csinálni! Akkor legyen mondjuk aa... Na, álljunk inkább neki.
Tenyerembe fogom a kis helyest és rámeredek. A gyakorlásoknak hála már nem kell csukott szemmel kommandóznom elemi mágiáskodás közben, szóval pár pillanatig elmerengve szuggerálom a golyót majd levegőt veszek és nekikezdek a feladatnak. Lassan elkezdem növelni a bent lévő láng méretét, mind fejben, mind pedig térben. Már nem megy annyira nehezen - vagy nem érzem olyan nehéznek - mint legelőször, de még mindig igénybe vesz némi időt, mire elkészülök vele. Pár percen belül sikerül teljesen megnövelni a nagyságát, már nem is tudna tovább növekedni.
És akkor most az ellenkezője jön. Vagyis akkor nem szabad elengednem, hanem magamnak kell összezsugorítanom - ha jól értem. Óvatos lépésekben elkezdem egyre kisebbre venni a bent lévő tűz méretét, ami reményeim szerint szép lassan tüzecskévé válik, vagyis egészen apróra összemegy. Ez némileg nehezebb feladat, növelni szerintem könnyebb a tüzet. Először a felső részét zsugorítom, aztán alul, végül pedig a két oldalán is összébb szabom. Nem mondanám, hogy sokáig tart, de eljátszok vele egy darabig, mire sikerül annyira kicsivé tenni, hogy elégedett legyek vele.
Utoljára módosította:Kiva Faraday, 2013. június 25. 11:42 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. június 25. 10:24 | Link

Ginnie

A feladat még mindig ugyanaz, mint eddig, bár ahogy látni, vannak fennakadások, nem is kevés. A tanerő egy ideig csak némán ül, és figyeli a lányt, aztán amikor még mindig semmi, akkor néhány jó tanáccsal azért ellátja.
- Ne izgulj. Nyugalom. Csak figyelj rá oda, és menni fog, de ne félj, az sosem tesz jót, és szorongsz tőle. Csak vedd természetesen a dolgokat, mintha a legegyértelműbb megmozdulásaid lennének. Nem annyira más, mint a tűzzel való játék, próbálj meg abból kiindulni. Képzeld el, ahogy megmozdulnak, vagy beszíneződnek az egyes elemek, és utána végezd el őket előbb hangosan, majd miután visszaállt, jöhet hang nélkül. Csak nyugalom, koncentráció, és odafigyelés. Ha pedig nem megy, semmi baj, legalább nem mész el házi feladat nélkül.
Vigyorodik el, és figyeli, mit csinálgat a lány, majd mikor az elemek közül csak a tíznél, és levegőnél érez némi sikerességet, még néhány dicsérő szó, és elengedi, azzal a feladattal, amit már említett, és még annyit tesz hozzá, hogy a következő órán ezzel indítanak majd.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. június 25. 10:55 | Link

Lotte

Lotte késik, ami alapból nem egy jó indítás, de hát ez mindenkivel előfordul. Ebből kifolyólag viszont elég rohanóra kell venni ma a tempót, ami már a kezdeteknél is látszik. Lotte bemutatja, hogy mit gyakorolt, ami majdnem teljesen rendben is van, azonban a fordítás már kevésbé. Sőt, az semennyire sem.
- Várj, állj meg!
Inti le, még a kezét is ráteszi az alkarjára, hogy megállítsa a mozdulatsor közben. Vesz egy mély levegőt, és közben azt sem tudja, hol kezdje, megpróbálni viszont meg kell.
- Amikor azt mondtam, hogy fordítsd meg a folyamatot, akkor arra gondoltam, hogy csillapítsd le a tüzet. Az első feladatrészed tökéletesen ment szinte, tele még számomra is újdonságokkal. Most viszont csak arra koncentrálj, hogy az ott lévő lángokat lecsillapítsd. Sehova ne mozdítsd a gömbödet, mert az így is úgy előtted fog lebegni. Koncentrálj az elemi részére a feladatodnak.
Mondja el még egyszer, hogy mit is csináljon Lotte, reméli, hogy most kicsit több sikerrel. Azért pedig, hogy ezt elérjék, előbb megmutatja, hogy mire is gondolt, bár védőburok nélkül. Előttük előbb hirtelen fellobbantja, majd szimplán a gondolatai erejével elkezdi lecsökkenteni, ezt már lassabban, hogy Sharlotte megfigyelhesse, hogy piciben mit is kell megvalósítania.
Utána pedig jöhet ő...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sharlotte Johanson
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 6540
Írta: 2013. június 25. 20:58 | Link

2. gyakorlati óra

A végén már annyira nem koncentrált semmire, csak lazán megszüntette az egészet annyival, hogy nem koncentrált, így persze azt is észrevette, hogy a tanerő az alkarjához ér. Nem igazán tudta első pillanatban hova tenni a dolgot, mivel azon járt agya, hogy mégis hogyan csinálja az ellenkezőjét. Persze csak ezután jött, hogy Erdős el is magyarázta, aminek ő felettébb örült. Először is az volt neki nagy meglepetés, hogy tényleg sikerült megcsinálnia, amit akart, majd hogy a tanárnőnek is jó véleménye van a feladat ezen részéről már igazán jól esett neki. Végre már azt is tudta tehát kis segítséggel, hogy mit kell csinálnia: a lángot lecsillapítani, méghozzá csupán a gondolataival valószínűleg, szemrebbenés nélkül, ha már ilyen mértékű... teljesítményt produkált. A vele szemben ülő még be is mutatta, hogy van ez, azután pedig egy nagy sóhaj keretében gondolta végig a másodperc töredéke alatt, mit is fog csinálni.
- Rendben... - válaszolta csupán, beleegyező hangsúllyal. Nem mintha más választása lett volna, vagy egyáltalán bármi problémát, illetve negativitást jelentett volna ez neki, de fontosnak tartotta megjegyezni.
Az előtte lebegő kis gömbbel nem csinált hát semmit, mint ahogy az meg lett hagyva, csak utána koncentrálta a lángot megint a tárgyon kívülre, pont, mint előte, még méreteit tekintve is olyan lett. Azonban ahhoz, hogy a láng lecsillapítása majd megszüntetése ténylegesen látszódjon, ne csak valami apró hibának látszódjon kellett még, hogy valamit növeljen rajta, így ez a kezdetleges apró méret csak egy pillanatig állt fenn. Noha a bonyolult dolgok nehezen is mennek neki, az egyszerűt könnyebben csinálja, a lelki kiegyensúlyozottságától függően.
Ekkor következett csak a csökkentés. Erősen csak arra gondolt, hogy nem nehéz ez, menni fog, és persze, hogy a láng kisebb lesz. Igazából nem csinált semmit, csak az alap nyugodt állapotában koncentrált arra, hogy a lángcsóva ereje gyengüljön, és el is tűnjön. Így szokta: van, amikor használ, de van, amikor nem.
Persze a legpozitívabb hozzáállása kellett. Keze megszokottan ölében hever, és csupán gondolkodással irányítja, mély levegőket vesz közben, hogy ezzel egyetemben folyamatosan nyugtassa is magát, de a lényeg a láng fokozatos eloltása, erre koncentrál, és ezt képzeli el számtalanszor, pontosan és nyitott szemnel, hogy menjen legalább valami.
Utoljára módosította:Sharlotte Johanson, 2013. július 1. 20:09 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. július 8. 11:36 | Link

Lotte

A lány szépen halad, a növelés már megy neki, hát akkor most jöhet a csökkentés. A feladat kicsit nehezebb, de nem annyira, hogy ne lehetne megoldani. Szépen is halad, a koncentrációval sincs gond, ahogy észre lehet venni, azonban nem igen akar sikeredni a dolog, csak egy hajszálnyit.
- Emeld fel a kezed. Segíts vele azoknak a lángoknak. Ne nyisd ki a szemed, de képzeld el magad elé. Próbáld meg a kézfejeddel, az ujjaiddal csökkenteni a csóvákat, és természetesen a tudatoddal, az akaratoddal.
Próbál meg neki segíteni, és mielőtt a lány továbbmenne, gyorsan leállítja, és megmutatja, hogy mit, és hogyan próbáljon meg. Előbb feléleszti, majd lecsökkenti a tüzet, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világban.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. július 14. 18:34 | Link

Kiva

Már másodjára kap új feladatot a leányzó, ami az előrelépését szolgálja. A tűzcsiholás jól megy neki, talán jobban is, mint elsőre gondolni lehetett, de hát ilyenek az elementalisták. Teli vannak meglepetéssel.
A csökkentés már egy kicsit más tészta, az nehezebb, és ez meglátszik. Kiva tüze egy picit csökken, azonban az még kevés, szinte alig látható.
- A megközelítésed jó, hogy apránként lódulsz neki, de nem elég csak játszanod, és valami olyasmit gondolnod. Akard, hogy úgy legyen, és ahogy már eddig is, gondolj olyasmire, mintha te magadnak kellene összemenned. Ezek még nagyon alap dolgok, és ha ez nem megy, a későbbiekben csak szenvedni fogsz. Ahogy azt már tapasztalhattad, a képesség nem elég, kell hozzá a kitartás, és a gyakorlás, minél több, annál jobb. Szóval még egyszer csökkentsd, de most nehezebb feladatként kapod vissza.
A válasza csak ennyi, és igazolásul Kivának egy valódi, mellette lévő tüzet kell megfékeznie, ami, hogyha nem tesz ellene valamit, akkor őt fogja porig égetni. Kellene ennél jobb ösztönzés?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Sharlotte Johanson
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 395
Összes hsz: 6540
Írta: 2013. július 16. 17:20 | Link

2. gyakorlati óra

Ez remek. Megkapja, hogy hogyan, és hogy mit, a többi meg rá van bízva. És ez még tényleg a jobbik eset, mert valamelyik mindig hiányzik. Vagy a feladat, vagy a módja az alap, ahonnan elindulhat, és a többire neki kell rájönni, meg persze megcsinálni, most azonban csak végre kell hajtani. Nem mintha az olyan nagyon egyszerű lenne, első hallásra legalábbis.
Az ismételt bemutatás után jobb kezét felemeli, ahogy azt a tanerő kérte, majd továbbra is töretlenül koncentrál, szemét fokozatosan lehunyva, és megint a sötétségbe vetítve a gömböt, ahogyan az szokta, már mikor így csinálja. Elvileg az akarat és a kézmozgás kell hozzá, a kettőt összehangolni, ez egyfajta első lépés, mert mindig jobb lépésekben haladni, mint ugrani egy nagyot és elesni.
Hirtelen ugrik be neki, hogy mely mozdulat lehetne a legideálisabb az erősítéshez és a láng gyengítéséhez. Előbbi tevékenység szépen megy már neki, és most úgy próbálja meg, hogy közben kezét csuklóból balra forgatja, mintha csak felcsavarná a gázfőelzárót, mikor főz. Innen jön megint a lényeg, hogy induljunk el visszafelé, csavarja jobbra fokozatosan vissza kezét, és lelki szemei előtt ott a gyengülő láng, ami a száznyolcvan fok megtétele után teljesen elhal. Reménykedik, hogy mostmár tényleg sikerül a valóságban is, és nem csak ott bent a fejében, hiszen a koordinált és minimális mozgása, a kiürített agy és az egyenletes légzés is mind meg volt a legfontosabb; a koncentráció mellett.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. július 18. 10:26 | Link

Lotte

Lotte az eddigiek alapján cselekszik most is, javítva azokat a hibáit, amiket eddig elkövetett. Tulajdonképpen nem is hibáit, hanem a nem a legjobb mozdulatait, gondolatit. Ez a mostanin meg is látszik, hiszen a kis segítség után már majdnem teljesen jól sikerül neki a feladat, amit kapott.
Julcsi előbb csak csodálkozik a tekergetésen, és nem esik le neki, hogy mit is akar ezzel imitálni, de hagyja is, hiszen hogyha valami jó, akkor abba nem piszkál bele. És egyébként is mindenki más, mindenkinek más a jó. Ha Lotte végzett, és felnéz, akkor egy mosolygós, lelkes arcot láthat, nem is véletlenül.
- Ügyes. Bár kicsit más módszer, mint amire számítottam, de ügyes. Nos. Mára tulajdonképpen ennyit gondoltam, tudom, kevésnek tűnik, és minden ilyesmi, de ha ezek megvannak, erre épül majd minden. Sipirc uzsonnázni, aztán csak gyakorolj! A következő délutánt még megbeszéljük, de annyit kérek, hogy majd szólj, ha úgy érzed, hogy mindez megy, és megnézhetem, hogy hogy is csinálja egy profi.
Jó adag falat, amit érdemes több részletben lenyelni. Lotte még fiatal, és most kezdte csak a dolgokat, nem kell elsietni semmit sem. Miután minden eltűnik, és a terem visszaáll eredeti kinézetébe, Julcsi feláll, megvárja Lottét, és együtt sétálnak ki a levegőre, majd le a teraszról, hogy aztán folytathassák a napjukat.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Nathaniel Blackwood
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. november 4. 21:27 | Link

EM óra

Nathaniel igen csak meglepődött, mikor kiderült, hogy bekerült az elemi mágia gyakorlatisok közé. Eddig úgy gondolta, hogy semmiben sem tehetséges különösebben, erre kiderült, hogy vele született képessége van. Ez elég nagy újdonság volt számára, annál is inkább, mert végre valamiben jobb volt a bátyjánál, ami már eleve megelégedettséggel töltötte el.
Azt mondták, hogy ő a tűz elemet uralja, de mindeddig nem igazán kísérletezett, mert teljesen tisztában volt vele, hogy mennyire veszélyes elem az övé. Egyetlen szikra elég, hogy minden elpusztuljon, márpedig ezt nem kockáztathatta, viszont így roppant türelmetlenül várta már az órákat, ahol végre megtanul bánni a lángokkal.
Egyszerű ruhában indult hát el a toronyból a kijelölt helyre, csak egy fekete nadrág és egy sötét pulcsi volt rajta, mert hát az idő már egyre hidegebb volt, nem lehetett pólóban meg ingben szaladgálni. Nem tudta, hogy jön-e most más is oda rajta és a tanáron kívül, de annyira nem is zavartatta magát. Nyilvánvaló, hogy először bénázni fog, szinte lehetetlen, hogy elsőre könnyen menjen a tűzmágia, de ezzel más is így lenne, így nem számít, ha látja valaki.
Viszonylag hamar ért le, pedig közben még megállt az egyik ablakmélyedésnél megenni egy fánkot, amit a zsebéből halászott elő teljesen összenyomorgatott állapotban. Miután belépett az ajtón, körülnézett, de még nem látott senkit sem odabent, így nekilátott, hogy összefogja a haját, mert bármennyire is lángoló vörös, azt azért nem szerette volna, ha tényleg belekap a tűz, márpedig neki a leghaloványabb gőze sem volt arról, hogy egyáltalán ez megtörténhet-e, mert eddig nem tanult elemi mágiát. Az előző iskolájában például nem is volt ilyen tárgy.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2013. november 7. 19:31 | Link

Nathaniel - EM óra

Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy valaha tanításra adom a fejem. A volt Roxfortos tanáraim ezt hallva röhögő görcsben fetrengenének, vagy sikító frász törne rájuk. Ráadásul pont elemi mágiát, ami ugyebár eddig hétpecsétes titok volt, és még egyik újságírónak sem jutott a fülébe, hogy én is képes vagyok rá. Ami számomra természetes, hiszen a szüleimen, volt elementalista tanárnőmön és rajtam kívül senki nem tud róla. Bennük pedig mindenkinél jobban bízok. Viszont az, hogy másokat nem avattam be, egyértelműen jelzi, hogy alapvetően gyanakvó és bizalmatlan vagyok. Még a legjobb barátaim sem szereztek tudomást erről a különleges képességemről. Bár a hivatalos szervek, és az elementalistákat nyilvántartó szövetség természetesen tud rólam, és a meccsek alatt mindig kinn is volt egy felügyelő, elvégre kötelesek ellenőrizni, hogy nem élek-e vissza vele, hiszen elég híres játékos vagyok.
Most azonban minden ki fog derülni, és már előre sejtem milyen ocsmány dolgok fognak megjelenni ezzel kapcsolatban. Még az is lehet, hogy sosem térhetek vissza többé a kviddicspályára. Bár a szövetség felügyelője természetesen tudja bizonyítani, hogy nem az elemi mágiához kapcsolódó képességeim segítettek megszerezni a kupákat, de a legtöbb firkászt nem az igazság érdekli, hanem a szenzáció, így aztán olyasmiket is megírnak, amiknek semmi valóságalapjuk nincs.
A komor gondolatoknak és az önsajnálatnak azonban nem most van itt az ideje, ugyanis épp első gyakorlati órámra készülök. Már kezdem megszokni a különleges tantermet, a tanítást és úgy összességében a helyzetet, szóval épp ideje megtartani az első gyakorlati órámat is.
A terem felé sietve elvégzek néhány alap gyakorlatot, hogy ráhangolódjak az elemekre. Alapból erre nem lenne szükség egy olyan embernél, aki mestere mind a négynek, de én évekig elfojtottam magamban ezeket a képességeket, így kicsit „berozsdásodtak”. Pár percnyi meditálás után azonban mindig eszembe jutnak azok a dolgok, amiket Gabi nénitől tanultam, és úgy érzem, bármire képes vagyok. Régen nehezen ment, hogy ilyenkor visszafogjam magam, de ma már nem vagyok gyerek, nem célom a világ megváltoztatása.
Sok időm azonban nincs a felkészülésre, hiszen közben megérkezek az első gyakorlati óránkra. Odasietek a fiatalemberhez, és felé nyújtom a kezem:
- Jó napot! Ha nem zavar különösebben, akkor tegeznélek a továbbiakban, és te is nyugodtan tegyél így velem kapcsolatban. Engem Merkovszky Ádámnak hívnak.
Megvárom míg ő is bemutatkozik, bár már korábban megkaptam az adatlapját, de én jobban szeretek az emberekkel szemtől szemben megismerkedni.
- Első dolgunk az lesz, hogy megállapítsuk, melyik az elemed. - Beszéd közben előveszem a pálcám, és intek vele egyet, aminek hatására megjelenik előttünk egy gótikus jellegű, üvegből készült kapu, és mellette egy kis faasztal.
- Kérlek, sétálj át a boltív alatt, és állj az asztal elé! Ez lesz ma a legkönnyebb feladatod - kacsintok rá a srácra, majd a kaput megkerülve az asztal mögé állok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Nathaniel Blackwood
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. november 9. 21:03 | Link

Ádám

Nézelődött a különös teremben, ami olyan volt, mintha a szabadban lenne, és meg is állapította magában, hogy a varázslók épp oly tökéletesen kitettek magukért illúziók tekintetében, mint mindig. Ő ugyan a saját részéről jobban értékelte a valódi természetet, de annyi baj legyen.
Szerencsére nem kellett túl sokat várnia, hogy megérkezzen a tanár. Mikor odament hozzá, Nathaniel felé fordult, a javaslatra pedig bólintott egyet, és megrázta a felé nyújtott kezet.
- Részemről oké. Nathaniel Blackwood - mutatkozott be ő is a férfinek, akit minden bizonnyal felismert volna, ha csak egy kicsit is jártasabb a kviddicsben, de hiába járt ezelőtt a Roxfortba, ott sem tudta megszeretni ezt a sportot, így viszont megvolt az az előny, hogy teljes természetességgel csak a tanáraként nézett rá.
- Rendben - biccentett a vörös hajú a kiadott feladatot hallva, aztán rávigyorgott a férfire. Hát igen, gondolta ő, hogy nem lesz sétagalopp ez az elemi mágia tanulás. Igazából furcsállta is, hogy megvan benne a képesség, kicsit talán sorsszerűnek is tűnhetett volna, hogy pont most került ebbe az iskolába, amikor ez kiderült, de Nathaniel nem hitt a sorsban, így nem is jutottak eszébe effélék.
Kicsit egyébként tartott tőle, hogy hogyan is fogja ő ezt megtanulni, pontosabban inkább csak az elméleti résszel lehet gondja, mert soha nem volt elég szorgalmas tanuló ahhoz, hogy megjegyezzen ilyesmit. Viszont itt, minden eddigi tantárggyal szemben ott volt az az eshetőség, hogy élvezni fogja a tanulását. Nos, ki tudja.
Így aztán a fiú el is indult, hogy teljesítse a feladatot, és céltudatos, széles lépésekkel átsétált a semmiből előtűnő boltív alatt, aztán pedig megállt az asztal előtt, és várta, hogy most mi lesz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2013. november 10. 11:42 | Link

Nathaniel

A fiú szimpatikusnak tűnik, és ami a legjobb ő sem a rajongóm. Kezdem azt hinni, hogy ebben az iskolában senki nem szereti a kviddicset, vagy ha mégis, hát akkor irántam nem viseltetnek rokonszenvvel. Persze ez kicsit sem baj, sőt, élvezem, hogy itt nem állítanak meg két lépésenként fényképért vagy aláírásért, nem ugranak sikítozva a nyakamba, és viszonylag ritkán súgnak össze a hátam mögött. Ez utóbbit különben is inkább az itt eltöltött időm alatt rólam elindult pletykáknak tudom be, semmint annak, hogy híres ember vagyok.
Mivel a fiú belemegy a tegezésbe, kicsit megkönnyebbülök, nekem is elég nagy könnyebbség ez, mert a magázódást nagyon ritkán használom, és furcsa a számomra. Megvárom, hogy átérjen a kapu alatt, majd az asztalra nézek, ahol közben megjelentek a fatálak bennük az elemek olyan sorrendben, hogy a fiú esetében legvalószínűbb került a bal oldalra és sorban utána a többi.
- Kérlek, próbálj meg kezdeni valamit mindegyikkel! Nem baj, ha valamelyikkel nem sikerül, nagyon valószínű, hogy csak egy elemet fogsz tudni irányítani, de azért jobb, ha biztosra megyünk. - Beszéd közben sorban rámutatok a tálakban lévő elemekre: a tűzre, a levegőre, a földre és a vízre. - Elsőre érezni fogod, hogy melyik az, amelyikkel tudsz bánni. Sietni sem kell, csak nyugodtan, ráérünk.
Ezután kíváncsian szemlélem Nathaniel próbálkozásait, és várom, hogy megtudjam, mely elemmel fogunk a későbbiekben foglalkozni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Nathaniel Blackwood
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. november 11. 22:59 | Link

Ádám

Miután Nathaniel áthaladt a kapun, és megállt az asztal mellett, a tanár is odajött, és megjelent négy tál. A fiú egy darabig csak figyelmesen nézte őket, aztán kérdőn pillantott Ádámra, de szerencsére közben már jött is az instrukció.
- Rendben - biccentett a férfi felé, jelezve, hogy megértette a feladatot, aztán némi töprengés után jobbról kezdte a próbálkozást, a tüzet hagyva a legvégére, mert azt találta a legjobbnak, és reménykedett, hogy azzal lesz sikerélménye.
Végighaladt a tálak mentén, tenyerét tartva föléjük, de semmi sem történt. A vízbe beledugta az ujjait is, a rögöket megtapogatta a földnél, de semmi. Volt benne egy cseppnyi izgalom, mert valahol kezdett tőle tartani, hogy tévedés az egész, nem is kellene itt lennie, de a szíve mélyén érezte, hogy nem így van, hát előre elmosolyodott, mikor a tűzhöz érkezett.
Nem igazán tudta, mit vár tőle a tanár, de ahogy kinyújtotta a kezét a lángok fölé, egyből érezte, hogy ez más, mint az előző három, és mintha egy kicsit odébb táncoltak volna a vörösen izzó nyelvecskék, miközben lejjebb eresztette a kezét, de ez lehetett akár a szél is... Megpróbált hát valami látványosabbat művelni, hogy biztosra menjen.
Koncentrált, miközben mutató ujját kinyújtva köröket írt le a tál fölött, azzal a céllal, hogy aprócska forgó örvényt idézzen a lángokból. Ez volt az első ötlete, és úgy vélte, hogy ez nem is lehet olyan nagy dolog, viszonylag egyszerűen ráérzett a módjára, és ha valóban sikerült, akkor újra felnézett a tanárra, az elmaradhatatlan vigyorral az arcán.
- Megfelel?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2013. november 11. 23:49 | Link

Nathaniel

Ahogy a fiú elkezdi próbálgatni irányítani az elemeket, feszülten figyelek rá, és amikor végre a tűzzel sikerélménye lesz elvigyorodok. Ő felnéz rám, és arcán az enyémhez hasonló mosolyt látok rajta. Ebben a pillanatban jövök rá, hogy ez a tanítás dolog mégsem lesz olyan rossz. Egy pálcaintéssel eltüntetem a kaput és az asztalt, természetesen a tálakkal és tartalmukkal együtt.
- Elmegy - kacsintok rá, majd intek neki, hogy kövessen, átvezetem a tűz elem termébe, hogy ott folytathassuk a tanulást. Mielőtt azonban nagyon beleélnénk magunk, eszembe jut, hogy alá kéne íratnom vele a szerződést. Gyorsan előkapom hát a zsebemből, majd egy tollat is szerzek, és felé nyújtom.
- Bocs, de ez kötelező, ha tanulni szeretnéd a tárgyat. Lényegében csak annyi, hogy másokat nem bánthatsz az erőddel, nem élhetsz vissza vele, mások kárára nem alkalmazhatod és a többi.
Miközben várom, hogy eldöntse, szeretné-e aláírni a papírt, vagy inkább kisétál a teremből körbenézek, hogy megtaláljam azt, amit korábban behoztam ide. Nem kell sokáig nézelődnöm, hogy megpillantsam a kis lényt az egyik sarokban. Gyors léptekkel érte megyek, majd felkapom a tenyerembe, és elrejtem a kezeimmel. Nathaniel nem láthatta meg a sárkányrókát, ami ráadásul még kölyök, így nagyon könnyű eltakarnom a kezeimmel előle.
Természetesen a kis lényt a fiúnak szánom, de ahhoz még egy aláírásra, és egy névre is lesz szükségem, utóbbi természetesen a sárkányrókának kell, elvégre nem élhet név nélkül. De előtte még egy kicsit gyakorolni is szeretnék a fiúval, és nem akarom, hogy a kis furcsaság elvonja a figyelmét. Épp ezért a kezemből a zsebembe helyezem őt, és ha a fiú aláírta a papírt kiadom neki az első feladatot.
- Első dolgunk a tűzgyújtás lesz. Év végére meg kell tanulnod bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között tüzet gyújtanod a semmiből. Ez alól kivétel a víz alatti tűzcsiholás, amit majd utolsó évben fogunk majd megtanulni, mert az egy kicsit komplikáltabb dolog. Szóval akkor a feladatod, hogy elképzelj egy lángot, egyelőre a formája és a színe mindegy, azoknak az irányítása, és tudatos formálása későbbi évek anyaga lesz. Itt nem tudsz semmiben kárt tenni, szóval nyugodtan próbálkozz! Amint lesz már egy kép a fejedben a lángról, továbbléphetsz, és megpróbálhatod azt a lángot megjeleníteni a tenyeredben. Ne ess kétségbe, ha nem sikerül elsőre, azért vagyunk itt, hogy megtanuld!


/Hogy sikerül-e vagy sem, azt majd én fogom eldönteni, szóval ennyire hagyd nyitva a végét. Az alapján fogok dönteni, hogy mennyire kreatívan írod meg a láng elképzelését, illetve azt, hogy közben milyen érzés az elemi mágia használata./
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2013. november 12. 00:15 | Link

Kiva - EM óra

Mivel az első órám biztatóan sikerült, így viszonylag magabiztosabban lépek be a terembe, mint legutóbb. Ma egy hölgyet várok órára, aki már korábban is tanulta a tárgyat, ebből következtetve, egy némileg gyakorlottabb tanoncra számítok. Az elem nem hoz változatosságot, mert ő is a tüzet képes irányítani, de hát annyi baj legyen, majd máskor élem ki magam fő elemem manipulálásában.
Az órához mindent előkészítettem: magamat és egy különleges lényt: egy tűzrókát. Értek annyit a számítógépekhez és az internethez, hogy ezt humorosnak találjam, sőt hajlok arra az elképzelésre, hogy egy vicces kedvű mágus társam adhatta az ötletet a híres böngésző elnevezésekor.
Egyébként a kis lény éppen az ölemben alszik, és halványan világító színein, valamint magas testhőmérsékletén kívül semmi nem utal rá, hogy köze lenne bármiféle tűzhöz. Persze amint felébred megjelennek a bőrén az apró színes lángocskák, amik miatt szivárványrókának is nevezik egyes helyeken.
Várakozás közben felidézem magamban a pyromágusok második évének anyagát, és újra megállapítom, hogy a róka biztosan sokat segít majd neki a gyakorlásban, azonban egyelőre ő nem fogja megkapni a kis állatot. A gyakorlottabb mágustanoncoknak ugyanis egy kisebb próbát eszeltem ki, aminek az átvészelése után fognak mindannyian egy-egy különleges állatot kapni. Persze csak akkor, ha szeretnék, megígérik, hogy vigyáznak rá, és adnak neki nevet.


Tűzróka
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Nathaniel Blackwood
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. november 17. 13:51 | Link

Ádám

- Zsír - vigyorgott szélesen Nath, mikor helyeslően bólintottak a kérdésére. Örült neki, hogy a tűz az eleme, úgy érezte, hogy ez illik igazán hozzá, bár nagyon úgy tűnt, a kis piromániája, ami egész eddigi életében kísérte, nem is volt akkora agybaj.
Az orra alá dugott szerződést először jól megbámulta, aztán elvette a tanártól és gondosan elolvasta, mert fiatal kora ellenére is volt annyi esze, hogy ne firkantsa csak úgy rá bármire a nevét, de miután nem talált semmi kivetnivalót a szövegben, rögtön szignálta.
Ez után felnézett a tanárra, és várt, míg az elmondta a következő feladatot.
- Tehát akkor először elképzelem, aztán megjelenítem. Rendben - bólintott Nath. - Nem baj, ha leülök? - kérdezte, aztán ha szabad volt, akkor letelepedett a földre törökülésben, mert úgy érezte, így jobban tud koncentrálni, mintha álldogálna vagy támaszkodna valahol. Miután kényelmesen elhelyezkedett, a tenyerét maga elé tartva lehunyta a szemét, és megpróbált nyugodtan lélegezni. Mikor úgy érezte, hogy ez sikerült, akkor arra koncentrált, hogy minél részletesebben elképzelje a lángot. Nem volt nagy, mert nem akarta túlvállalni magát, és a kudarccal kezdés sem volt túl csábító lehetőség számára. Világos narancssárgát látott a lelki szemeivel, aprócska lobogást, ami elfért a tenyerén, elképzelte a melegét, amit a bőrén érezhetne, ha akár gyertyát tartana a kezében, aztán mikor úgy gondolta, hogy most már elég ideje koncentrál a tűzgyújtásra, kinyitotta a szemét, és igyekezett koncentrálni a mágiát, várva, hogy vajon fellobban-e a tűz. Szerencsére eléggé könnyen tudott egy dologra koncentrálni, sőt, férfi lévén eleve ez volt az egyszerűbb számára, a mágiájának az erősségével pedig sosem volt baj. Ő nem azért nem volt kiemelkedő varázsló, mert nem lett volna meg a tehetsége, hanem azért, mert szörnyen lusta volt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 3 4 [5] 6 7 ... 15 ... 18 19 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet