37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Lee Kyungtae
Mestertanonc Levita (H), Elemi mágus, Másodikos mestertanonc


kjungtí | water boi
offline
RPG hsz: 20
Összes hsz: 28
Írta: 2023. március 7. 19:29 | Link

HAN DOYEON
• Petits Battements •


Bár Kyungtae nem egy buta srác, most mégsem csillogó intellektusáról tesz tanúbizonyságot.
E szép, egész derűsnek nevezhető napra ugyanis egyelten célt tűzött ki: mégpedig hogy gyakorolja a hydromágiát. Szerencsére már nem vízbűbájnak vagy vízvarázslatnak hívja, valami azért mégiscsak ráragadt a képzése során, habár a vizsgaidőszak közeledtével egyre biztosabb benne, hogy ez nem fogja megmenteni a teljes bukástól általános ismeretek frontján. Hiába, húsz évnyi lemaradást nehezen hoz be az ember fia, még akkor is, ha a Levita házba osztották be, bár egyet s mást azért már elsajátított.
Elszánt tekintettel, immár felrúnázott fülhallgatóival a fülében hasít végig délelőtt a folyosókon. A reggeli edzés már megvolt, így hát frissen fürdött, üde, ám mégis céltudatos aurája kellemes lehet minden mellette elhaladó számára.
Hogy miért az elszántság? Kyungtae nem halad kifejezetten jól az elemi mágikus képességeinek uralásával. Az elemkorlátozó karkötője általában jól helytáll, s sokszor érzi, hogy visszafog valamiféle reakciót, amelyet eleme produkálna, s potenciálisan veszélyes lehetne, ám a mindennapokban kevéssé meri használni hirtelenjött képességét. Az már mondjuk előfordult, hogy fürdés után gyanúgysan akkor is folyt a csap, mikor már kiszállt a zuhanyból, ám ezt elállítani sehogy sem sikerült; sőt, a múltkor, mikor megijedt egy rosszul landoló bagolytól, véletlenül elpárologtatta a saját, illetve a jobb és baloldali szomszédja italát a reggelinél. Ilyen, s ehhez hasonló kalandok történtek vele, de a tragédiák szerencsére a karkötő miatt egészen idáig elmaradtak.
Ahogy ezen lamentál, hamar meg is érkezik célállomására, mégpedig a rétre, s most visszakanyarodhatunk: nem csillogó intellektusáról tesz tanúbizonyságot a helyszínválasztásával, pláne nem a táskájából előkerülő kellékekkel. Két darab másfél literes vizespalack, és egy darab pohár. Igen, a fiú magával hozta az elemét a táskájában - hogy máshogy is idézhetne meg csak úgy vizet? Á... az elemével biztosan nem...
Így tehát kitölti az első adag gyakorlásra szánt folyadékot, s ahogy szokta, mikor egyedül van, most is először leül a fűbe, hogy beszélhessen hozzá.
- Figyelj... Víz. - Szólítja meg társát. - Most szeretném... ha segítenél abban, hogy így... kiemelkedni a pohárból. Utána pedig megpróbálkozunk azzal, amit Bogdán professzorúr mutatott a múltkor, egy picit így... felmelegedni. Mit szólsz?
Természetesen a reggeli harmatban ücsörgő, egy pohár vízhez beszélő fiú kevéssé hatja meg az említett pohár tartalmát, az mozdulatlanul létezik tovább az üveg börtönében. Kyungtae nagyot sóhajt.
- Akkor háromra, óvatosan. Egy... kettő... három. - Kezei a magasba emelkednek, s gyakorlatilag tölcsérré formálódnak, ahogy megpróbálja kicsalni a vizet a kupából; az pedig lassan, komótosan, de nem túl elegánsan elkezd emelkedni, hogy egyszer majd valami vízoszlopra hasonlót formálhasson. Kyungtae kinyújtott nyelvvel koncentrál.
Hozzászólásai ebben a témában
Han Csongor Do-yeon
Mestertanonc Navine (H), Elemi mágus, Másodikos mestertanonc


• babaero •
offline
RPG hsz: 36
Összes hsz: 94
Írta: 2023. március 21. 14:20 | Link

Kyungtae


Bár kaotikus alvási szokásai általában bőségesen kielégítőnek bizonyulnak, sőt reggeli lendülete esetenként megtévesztően hajaz a morning personökre jellemző – amúgy teljességgel érthetetlen – energikus csiripelésére, ez a nap nem indul ilyen rózsásan. Kissé kótyagosan ballag a kastély irányába, és minden erejével igyekszik észben tartani, hogy le kell adnia az aláíratott papírjait az ösztöndíjjal kapcsolatban.
A kapuhoz közeledvén ösztönösen lelassít; jóval hamarabb jelez beépített radarja a közelben érzékelt elemi mágikus jelenlétre tudat alatt, mint ahogy egyébként füle botját mozdítaná a perifériájából esetlegesen észlelhető, egy varázslóiskola környékén furcsának aligha titulálható bárminemű varázslatra. Kíváncsian, szinte már kérdőn kezdi keresni tekintetével a forrást. Nem minden esetben ennyire határozott ugyanis ez a rezonálás, ami az elemisták sajátja egymás közt. A kastély környékén kiemelten gyakori jelenségről van szó, megszokhatta már, hogy társai veszik körül, bármerre is lép, valamiért mégis felkelti figyelmét.
Egy hydromágus?
Enyhén hunyorítva fürkészi az ügyködést a távolból – kicsit sem creepy -, hogy aztán csigalassú rajttal engedjen eleme noszogatásának, s elindul az ismeretlen felé. Csupán egy zavarodott pislantást szentel a fiú előtt elhelyezett pohárnak, ugyanis közben eszébe jut: mintha Zámbori professzor úr említett volna valamit egy egész speciális helyzetben lévő újonccal kapcsolatban (nem mind azok?), akinek minden segítség jól jöhet és még külön bátorította is a tanoncokat arra, hogy felkarolják és gyakoroljanak vele. A gondolatot aztán rögtön leváltja a tanerővel tett legutóbbi beszélgetés emléke és a hozzá társuló bűntudat kellemetlen, szorító érzése. A férfi megnyugtató szavai ellenére is ostorozza magát, hiába tudja racionálisan, hogy életvitele áldozatokkal jár és amúgy sem jött el a világvége; nehezen kezeli a sikertelenséget, túlságosan maximalista hozzá. Egy lépést előre, kettőt hátra.
Kesernyés gondolataiból a felismerés, annak is inkább még csak a szikrája rántja ki, ahogy közelebb ér a fiúhoz. Szélsebesen kattognak azok a bizonyos fogaskerekek, ahogy igyekszik kiigazodni emlékezetének kusza szövevényén. Honnan..?
 - Kyungtae? – bukik ki megilletődött kérdés formájában, amint legalább a keresett név megvan. Ami már önmagában csoda, hisz meglehetősen váratlanul éri a találkozás.
Hozzászólásai ebben a témában
Lee Kyungtae
Mestertanonc Levita (H), Elemi mágus, Másodikos mestertanonc


kjungtí | water boi
offline
RPG hsz: 20
Összes hsz: 28
Írta: 2023. március 26. 09:42 | Link

HAN DOYEON
• Petits Battements •


A vízsugár komótosan s kissé esetlenül formálódik, az ég felé emelkedve; bár Kyungtaenak minden vágya, hogy az szép, egyenletes felülettel rendelkezzen, az anyag nem engedelmeskesik neki, inkább egyre csak fodrozódik, ignorálva a fiú bárminemű kérését.
- Na, légyszi... - motyogja, de természetesen ez sem segít. Azt mondjuk már megtanulta, hogy a szép szó ritkán hatja meg ezt a szokatlan, mégis természetes erőt - az szívesebben cselekszik bármit maga lomha valójában, amihez kedve tartja.
Ám hamarosan furcsán kezdi érezni magát, s ösztönösen sejti, hogy az előtte lévő vízsugár sincs ezzel másképp - Kyungtae szerint ugyanis biztos, hogy érzései vannak elemének. Látja, hogy a konstrukció, mintha fejével fordulna kíváncsian egy bizonyos irányba, irányítja tetejét másfelé. Kyungtae feje is követi ezt a mozdulatot - ez kívülről igen vicces látványt nyújthat, mint két szinkronban lévő, zavarodott husky pillant fel az ember és a víz. Valami érzése támadt ugyanis, határozottan, mintha hirtelen megjelent volna egy másik kis fény az övé mellett egy sötét szobában - csak ehhez tudja hasonlítani.
Ahogy meresztgeti a szemét, tudatosul benne, hogy egy alak közeledik felé. Szemhéjai még inkább összeszűkülnek, ahogy próbálja kivenni az ismeretlen arcát.
A katasztrófa éppen fél pillanattal azelőtt következik be, hogy Kyungtae ráeszmélne, ki tart felé és szólítja őt a nevén. A víz feladta, kész - abszolút van más dolga, sokkal fontosabb, mint Kyungtae kérlelő monológjait hallgatni. Az összes folyadék kilő a pohárból az ég felé, sőt, a maradék két vizesüveg is megadja magát, hogy csatlakozhassanak a két deci tüzivízi... vízitüzijátékhoz, mire Kyungtae ijedten sikolt fel. Ám ha ez még nem lenne elég, valóságos gejzír csap fel mellőle a következő pillanatban a földből, ám sajnálatos módon ez a vízmennyiség sem szándékozik egyhelyben szökőkutasat játszani. Ha valaki látott már célzó talajvizet, biztosam felismerheti e folyamatot, ám Doyeonnak lehet, hogy így is túl késő lesz. A gejzír szereti őt, a viszonzatlanság kérdése pedig fel sem merül benne, így egyenesen a Navinés arca felé veszi az utat, és hamar be is fog csapódni.
- ÚRISTEN - könnyíti meg a helyzetet Kyungtae teli torokból üvöltésével, ám a katasztrófát ezzel sem sikerül megakadályozni.
A becsapódást követően - már amennyiben Doyeon nem tesz semmit annak megakadályozása érdekében -, Kyungtae megsemmisülten ugrik fel a helyéről. A mellette lévő gejzír nem érzi szükségét, hogy feltörő lelkesedését elapassza, így a fiú pillanatok alatt csurom víz lesz a mellette elemi erővel örömködő vízoszloptól. Arca vörösségét talán szavakban nem is lehetne leírni, a szín komoly klinikai tüneteket is jelezhet; a másik egyedüli magyarázat természetesen csak egy színváltó átok lehetne erre az árnyalatú pirosra. Bárcsak terromágus lehetne, hogy megnyíljon alatta a föld.
- Doyeon... te itt?! - Motyogja megsemmisülten. - Jesszusom, úgy sajnálom... nem tudom, mi üthetett belé... jól vagy? Jézusom, ne haragudj rám... esküszöm, hogy nem direkt volt...
Hozzászólásai ebben a témában
Han Csongor Do-yeon
Mestertanonc Navine (H), Elemi mágus, Másodikos mestertanonc


• babaero •
offline
RPG hsz: 36
Összes hsz: 94
Írta: 2023. április 19. 17:58 | Link

Kyungtae


Nos, éppenséggel futó gondolatfoszlányként megjelent fejében, majd különösebb tudatosulás nélkül tovább is libbent, hogy még egy adag kávé feltehetőleg segítene fáradtságán, az orra előtt pillanatok alatt eszkalálódó szituáció határozottan hatásosabb ébresztőnek bizonyul. A kiáltást szinte regisztrálni sincs ideje, nemhogy összerezzenni meglepettségében, vagy felkészülni a váratlanul arcába csapódó vízmennyiségre.
Épp csak egy – kívülről nagyon drámainak ható – másodpercig áll tétlenül ázva a rögtönzött szökőkút vizében, aztán Kyungtae kérdései és szabadkozása újraindítja pillanatnyi sokkhatás alatt álló rendszerét. Reflexből a szemeit kezdi törölgetni fél kézzel, a másikat finoman kis nyugtatónak szánt gesztusra emeli.
 – Semmi gond, nem történt semmi katasztrófa. Nyugi – hangja nyugodtan cseng, nem úgy tűnik, mintha különösebben felzaklatták volna a történtek.
Ahogy ráeszmél, hogy csöpp kezének takarása mit sem segít a látási viszonyokon, szabadjára engedi elemét és láthatatlan ernyőt formál maguk fölé a levegőmolekulák sűrítésével, elég nagy átmérőjűt ahhoz, hogy mindketten védettek legyenek a további cseppektől. Elfésüli ujjaival vizes tincseit, és villant egy kedves mosolyt a levitás felé, aki megérezheti közben, hogy a kinti hűvösebb időjárás ellenére kellemes szobahőmérsékletűre vált közvetlen környezetük, nagyjából az ernyő kiterjedésében.
 – Bizonyára megijesztettelek gyakorlás közben, ne haragudj. – Anyanyelvükön, a kellő tiszteletet megadva az idősebb felé, és továbbra is végtelenül higgadtan beszél, miközben tesz egy kósza lépést közelebb. Részben azt remélve, hogy egy másik elemi mágus jelenléte tudat alatt is megnyugtató lehet Kyungtae számára, de energiatakarékossági megfontolásból is, hogy hatékonyabban tudja erejét eloszlatni és lassan a ruháikból is párologtassa a vizet meleg levegő segítségével. – Egyébként én is kérdezhetném, hogy te hogyhogy itt, de azt hiszem, ez egész sok mindent megmagyaráz – mutat rá a talajból még mindig serényen zubogó vízsugárra kedélyesen kuncogva. – Van kedved megpróbálni segíteni nekem? Elpárologtatni a vizet a ruháinkból? Nincs semmi baj, ha úgy érzed, nem tudsz koncentrálni, ne aggódj. Nagy levegő. – Minden nehézségük és belső vívódásuk ellenére szélesedik a mosolya az elemét említve, miközben ösztönösen maga is teljesíti a tanácsot.
Hozzászólásai ebben a témában
Lee Kyungtae
Mestertanonc Levita (H), Elemi mágus, Másodikos mestertanonc


kjungtí | water boi
offline
RPG hsz: 20
Összes hsz: 28
Írta: 2023. április 20. 10:08 | Link

HAN DOYEON
• Petits Battements •


Tehetetlenül nézi végig, ahogy a katasztrófa kibontakozik a szemei előtt; a rögtönzött gejzírszökőkút vize egyenesen a másik arcát találja, ő pedig fokozódó aggodalommal és kínnal figyeli Doyeont, ahogy egyetlen másodpercig megdermed, majd kezeivel igyekszik letörölni az immár természetesen viselkedő cseppeket az arcáról. Bár Doyeon megnyugtatni igyekszik, s arra, hogy nem történt katasztrófa, Kyungtae is egy kicsit ösztönösen fellélegez, feszültsége mégsem múlik el teljesen.
- Jaj, tudom, csak... tényleg nagyon sajnálom - motyogja, ahogy kissé leszegi a fejét, miközben csak ázik tovább. Mostanra már eléggé megszokta, hogy folyamatosan vizes, ez amolyan természetes állapottá vált számára, köszönhetően vadmágiájának, no meg a víz sem túl hideg, épp kellemesen langyos. Mindemellett azonban mégis egy ázott, bánatos kölyökkutyához lehetne hasonlítani jelenlegi állapotában.
Ismét megérzi, hogy mágikus dolgok történnek; e furcsa hatodik érzéke, mellyel eleme ajándékozta meg, kivételesen egy kis nyugalommal látja el a másik elemi jelenlététől. Ösztönösen vesz nagy levegőt, s az ég felé pillant, mikor érzékeli, hogy a cseppek már nem áztatják őt ritmikus egymásutánban, ám Doyeonra visszaemelni tekintetét már nem bizonyult jó ötletnek. A fiú ugyanis vizes tincseibe túr, s így mosolyog rá, pontosan, mintha egy magazinból lépett volna elő, így hát Kyungtae eleme is megtalálja útját, hogy hozzászóljon a szituációhoz: az ernyő alatt beslisszanva kezdi tovább áztatni egyelőre csak a Levitást. Mindezt egy kissé alacsonyabb hőmérséklettel teszi, jelezve, hogy ideje lehűtenie magát - instant önkiszolgáló hidegzuhany.
- Jaj már - motyogja elemének megsemmisülten. - Ez most igazán nem hiányzik... - Adja a víz tudtára, majd ő is beletúr vizes tincseibe, hogy kilásson mögülük.
Hatalmas szerencséje van, ugyanis Doyeon talál egy értelmes magyarázatot eleme excesszív viselkedésére, mely indoklásra Kyungtae hirtelen bólint nagyokat. Persze, ő egyetért a navinéssel. Igen, pontosan ez az oka. Megzavarta... a gyakorlásban.
Az viszont abszolút megkönnyebbülést jelent, hogy Doyeon nevetgél, s inkább a vicces oldalát látja ennek a szituációnak. Ez némiképp Kyungtaet is kirántja zavarából, hamarosan megtörik benne a kín, s inkább ő is csak halkan nevetni kezd. Hát persze, persze, hogy itt találja Han Doyeont... hát persze, hogy ő is elemi mágus... mégis mennyi ennek az esélye?
- Elképesztő, hogy itt találkozunk - nevet halkan. - És így. Levegőmágus vagy? - Kérdi, bár a válaszban egészen biztos; mégis szóba kell hoznia ezt az elképesztő véletlent. Mert valóban, ha valaki másfél évvel ezelőtt azt találja neki mondani, hogy úgy fogja megérdeklődni Doyeontól, hogy levegőmágus-e, mintha csak azt kérdezné, lenyújtott-e edzés előtt, igen szaporán és értetlenül pislogott volna.
Doyeon tanácsára ösztönösen nagyot sóhajt, mely valóban megkönnyíti a helyzetét, ám kérdésére a fejét csóválja, s ismét elneveti magát.
- Nem tudom, érdemes-e megszárítkoznunk, amíg ez nem áll el - mutat a gejzírre. - És azt sem, hogy koncentrálni... képes lennék-e - vallja meg. Arca még mindig piroslik, hiszen Doyeon ott áll előtte teljes életnagyságban, ám valamiféle mosoly is elterül rajta, köszönhetően a másik kellemes társaságának.
Észre sem veszi, hogy az iménti vízitüzijátékból a fűre hullott cseppek páraként emelkednek a levegőernyő fölé, kellemesen, izgatottan jelezve bárki számára, aki erre jár, hogy Kyungtae elérkezett a kánaánba, s ezentúl mindenhol a Földön világbéke uralkodik majd. S hogy ez pontosan miben is mutatkozik meg? A páracseppek sütkérezése a napfényben nem eredményez mást, mint egy jól látható, gyönyörű színekben pompázó szivárványt. Ám ezt ő - szerencsére? - észre sem veszi.
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék