37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkÁlmodói tudnivalók

Oldalak: [1] Le | Témaleírás
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 2. 18:00 | Link

Szeretettel üdvözlünk a Bagolykő Mágustanodában!

Ha még nem találkoztál "online Roxfort" jellegű honlappal, vagy idegen számodra a fórumos szerepjáték mibenléte, ebben a témában igyekszünk segítségedre lenni.


Tartalomjegyzék:

Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 24. 11:42
Hozzászólásai ebben a témában
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4929
Írta: 2019. október 24. 11:23 | Link

Hogy működik az oldal?


Hová csöppentem?

A Bagolykő Mágustanoda olyan internetes klub és oldal, ahol a felhasználók (nálunk álmodóknak hívják őket) egy általuk kitalált karaktert, egy varázslót alakíthatnak. A Bagolykő egy iskola, ahová te, amikor regisztráltál, választottál magadnak egy mágusnevet, így létrehoztad karakteredet. Ő majd ebben a suliban éli az életét, tanul, ismerkedik, beszélget az iskolatársaival, órára jár, kalandokba és kalamajkákba keveredik, stb.

Mit lehet itt csinálni?

Sok lehetőség közül választhatsz. Ha érdekes dolgokról szeretnél olvasni, tanulni, esetleg magad is alkotnál, és egy olyan helyre vágysz, ahol pontokat szerezve versenyezhetsz vállt vállnak vetve társaiddal mások ellen, a tanulmányi rendszer áll szolgálatodra.
Különböző egyszerű fórumos játékban szórakozhatsz képekkel, szavakkal, fejtörőkkel más taggal együtt a Játékok alfórumban.
Fórumunkon végigjátszhatod az általad kitalált karakter életét, megismerhetsz más varázslótanoncokat, tanárokat és különleges lényeket, akikkel összebarátkozhatsz. Kalandokba keveredhetsz, tanórákra vagy kirándulásokra járhatsz, a saját és játszótársa(i)d fantáziájára bízva, mi történik megálmodott karaktereddel.
A legfontosabb pedig, hogy a többi taggal cseveghetsz, ismerkedhetsz, játszhatsz, barátokra tehetsz szert. Szívesen látunk a fórumon csevegőinkben, szívesen levelezünk veled a bagolypostán, de akár élő találkozókra és a minden évben megrendezett nyári táborba is eljöhetsz velünk!

Kérdésem van!

Ha nem értesz valamit, kérdésed akad, vagy bővebben szeretnél tudni valamiről, bátran írj a Kérdések és válaszok nevű témába, vagy hagyj üzenetet a Navigátoroknak (a tagok nevét és profiljukat a Az iskoláról menüpontban találod alul).
Hozzászólásai ebben a témában


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4929
Írta: 2019. október 24. 11:26 | Link

A szerepjáték


A fórum

Az oldalon való tevékenységed nem csak a tanulásban merül ki. Ez egy szerepjátékos oldal, a szerepjáték pedig a Fórumon zajlik. Az oldal tagjai főként itt töltik az idejüket. Nem csupán szerepjátékra, csevegésre is sok téma áll rendelkezésünkre.
A fórum alfórumokból áll, az alfórumokban topicok (más néven témák) helyezkednek el. Ezekbe tudnak hozzászólásokat írni a tagok. Általában minden topic legelső hozzászólása egy leíró hozzászólás, amelyben elolvashatod, mit tudsz csinálni az adott topicban (ha ez egy csevegő téma), vagy hogy milyen a környezet (ha ez egy szerepjátékos helyszín).
Kétféle lehet egy topic: álmodói vagy szerepjátékos. Listát róluk ide kattintva találsz.
Az álmodói témákban te magad cseveghetsz. A megfelelő topicban a megfelelő dolgokkal kapcsolatban lehet írni. A szerepjátékos topicokban az általad alakított karakteré a terep, az ő életének eseményeit játszhatod.
Ha bővebben szeretnél olvasni a fórum témáiról, kattints ide!


Hogyan kell szerepjátszani?

A szerepjáték alapvetően egy nagy regény írása rengeteg személy által. Tehát a történet több szálon fut, sok szereplője van és a szereplők mögött mind-mind áll egy álmodó, aki úgymond "irányítja" őket.

Sok-sok szerepjátékos helyszín létezik, mégpedig azért, hogy ott a felhasználók elmesélhessék karakterük történetét hozzászólások formájában. Mivel ez egy iskola, főként iskolai helyszíneket (tantermek, folyosók, klubhelyiség) találhatsz, de sok meglepő varázslatos helyen is játszhatsz a Bagolykő kastélyában és udvarában, de akár a szomszédos Bogolyfalva faluban, vagy Magyarország más településein és külföldön is.

Az általad regisztrált karaktert olyannak álmodod meg, amilyennek szeretnéd, csak az a lényeg, hogyha játszol vele, az adott jellemnek megfelelően viselkedjen! Lehet egoista vagy félénk, szende vagy csalafinta, buta vagy eszes, lényeg, hogy maradj mindig az adott figurában, amikor megeleveníted egy-egy játékban. Megtervezheted olyannak, hogy hasonlítson hozzád, álmodóhoz, de lehet teljesen különböző tőled. Ezzel a megálmodott karakterrel játszhatod el az iskolában a vele történő dolgokat. Eljátszhatsz egy ismerkedést, találkozást, bármilyen történést, ami csak egy iskolában létrejöhet és nem tiltják szabályok. A valóságtól ne nagyon rugaszkodj el! Ne felejtsd el, hogy mikor a karaktered megkapja a levelét, hogy felvették a Mágustanodába, 14 éves, ember (nem vámpír, véla vagy ilyesmi). Ha ezzel az álmodói életkorod nem is egyezik, neked ezt kell eljátszanod a játékaidban! Legyél reális és ne álmodj olyanokat ebbe a 14 éves diákba, ami nem képzelhető el egy ilyen korú gyerekről, még akkor sem, ha mágus, mert még csak tanulja a mágia alapjait és nem lehet mindjárt mindenben profi.


Hogy hogyan kezdj neki?

Például a „Játszani szeretnék!” témában hirdetheted magad, ha játszótársra vágysz. Persze egyedül is lehet irkálni, de érdekesebb, ha keresel egy partnert. Akik szintén játszanának, és írtak a "Játszani szeretnék!" témába, azok közül is választhatsz. Ha találsz ilyet, csak annyi a dolgod, hogy írj neki baglyot, hogy jelentkeznél a játékra. Ezt a hozzászólásában oldalt, a képe alatti online vagy offline feliratra kattintva teheted meg legegyszerűbben. Ha te írsz játékfelhívást, szintén Bagolypostán fog írni neked, aki kiválasztott téged társnak (erről majd kapsz egy értesítést is, de a postádat a bal felső sarokban érheted el), ezután egymással levelezve kitalálhatjátok, hogy hol legyen a helyszín és mi legyen a téma, amit kijátszotok. Azt is megbeszélitek, hogy ki írja meg az úgynevezett kezdő hozzászólást, azaz ki kezdje a játékot.

A játék ezeken a hozzászólásokon (röviden hsz) keresztül folyik. Egyikőtök ír, a másik reagál rá. Elolvasod, hogy mit írt a másik, majd úgy alakítod a sztorit a következő hsz-edben, hogy stimmeljen az övéhez. Például, ha azt írja, hogy dél van, te nem írhatod, hogy sötét éjjel! Nem mozgathatod a másik karakterét sem, vagyis nem írhatsz olyat, hogy ő leül, feláll vagy bármi mást csinál, amiről ő előzetesen nem írt! Ezeket esetleg csak feltételes módban írhatod meg, amit ő vagy megerősít a következő hsz-ében vagy nem. Az eseményeket mindketten alakíthatjátok, de csak a saját részetekről, tehát a másik cselekvéseit ne írjátok meg helyette! Beszélni sem beszélhetsz a partnered nevében, vagyis nem írhatsz olyat, hogy ezt vagy azt mondta, ha az előző hsz-ében nem történt meg. Ezt úgy nevezzük, hogy a másik irányítása vagy mozgatása, amit nem szabad.
Írhatsz egyes szám első személyben vagy egyes szám harmadikban, illetve jelenidőben vagy múltidőben is, de ezen egy játékon belül lehetőleg ne változtass! Figyelj arra, hogy ne váltogasd az igeidőket!
Igyekezz változatosan és érdekesen játszani és írni! Mindent, ami a karaktereddel történik, írásban kell kifejezned. Leírhatod, hogy milyen ruha van rajtad, milyen érzések, milyen gondolatok vannak benned, mi van körülötted, mi történik veled, stb. Kezdő szinten egy hozzászólás minimum 5 mondat kell, hogy legyen és lehetőleg ne csak párbeszédből álljon!


Néhány alapszabály és jótanács

• A szerepjátékos hozzászólásaidban ne használj szmájlikat! Minden érzelmet írásban kell kifejezned.
• Nem játszhatsz ki nyílt szexualitást, szenvedélybetegséget és káros szerek használatát vagy erre utaló dolgokat mindenki számára láthatóan, ezt egy dupla lenyílós rendszerben teheted meg. Arról, hogy mit szabad és mit nem arról ITT olvashatsz.
• Fogadd el a prefektusok, tanárok vagy vezetőségi tagok tanácsát, figyelmeztetéseiket! Ők azért vannak, hogy segítsenek neked és betartassák a szabályokat.
• A karaktered esetleg konfliktusba kerülhet más karakterekkel a szerepjáték során, de fontos tudnod, hogy ez nem a személyed ellen irányul, csupán a játék velejárója, és egy kis izgalmat csempészhet a történésekbe vele!
• Csak egy karaktert regisztrálhatsz az oldalon. Minden további karakteredet kérvényezned kell. Erről bővebben itt olvashatsz.

A karakteredre vonatkozó minden fontos szabályt megtalálsz a Házirendben.


A gyakorlottabbak

Ha már jól forgatod a pennát, haladó játékossá válhatsz annak minden előnyével. Erről bővebben itt olvashatsz.
Hozzászólásai ebben a témában


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4929
Írta: 2019. október 24. 11:30 | Link

Mik azok a "szálak"?


A "szál"-lehetőség nagyon fontos ezen a fórumon, hiszen egy-egy szerepjátékos helyszínen egyszerre több játék folyhat egy időben, és azok hozzászólásai így összekavarodhatnak. Azért, hogy egy játékot teljes egészében meg lehessen tekinteni egy kattintással, láthatatlan szállal össze kell fűzni őket.
Ennek módja nem bonyolult:

1) Ha te kezded a játékot az adott helyszínen, csak kattints a kívánt topic fej- vagy láblécében a "Válasz a témára" gombra, és megjelenik a bejegyzés-szerkesztő, amiben elkészítheted a játék első hozzászólását.

2) Ha már előtted írtak a játékotokba, mindig az abba a játékba érkező legutolsó hozzászólás fejlécében kattints a "Válasz erre" gombra. Ugyanaz a bejegyzés-szerkesztő fog megnyílni neked, de ha elküldöd az üzenetet, a láthatatlan szál össze fogja kötni a te hozzászólásodat az addig a játékban összeszálazott hozzászólásokkal.

Megjegyzések:
- Ha szeretnéd megnézni egyben a játékotokat, keresd meg annak bármelyik hozzászólását, és kattints annak alján a "Szál megtekintése" gombra.
- Amikor közös mulatság, program, tanóra van, ott általában minden résztvevő egyetlen szálhoz csatolja hozzászólásait. Erről mindig a program legelső hozzászólásban kiemelve szokott tájékoztatni a szervező.
- A prefektusok nevében kérünk mindenkit, figyeljen oda a szálazásra, mert egy későn észrevett elrontott szálat esetenként elég bonyolult helyrerakni, és ezzel az ő munkájukat nehezítitek. Az elrontott szálakról a prefektusok fognak figyelmeztetni titeket.

Ha valaki vizuális típus, és még nem érti a szálazás mikéntjét, annak itt egy képpel ellátott magyarázat: KATT

Ha ezek után is problémád van a szálazással, házvezetőd, mentorod vagy prefektusaid lelkesen rendelkezésedre állnak, hogy válaszoljanak kérdéseidre.
Hozzászólásai ebben a témában


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4929
Írta: 2019. október 24. 11:34 | Link

Tanulmányaid


Varázslatos tantárgyak

Az oldalon egyrészt varázslatos tantárgyakat tanulhatsz. Ezek a tantárgyak nem teljesen olyanok, mint a mugli iskolákban. Gyakran egyszerre szerezhetsz a való életben is kamatoztatható tudást, művelődsz, de tágul a látóköröd és a fantáziád is velük.
Ha most a lap tetejére nézel, a fejlécen látható Tanulás menüpontban érheted el a tananyagokat. Az egyes tananyagok mellett szorgalmi feladatokat is találhatsz. Ezeket a feladatokat te megoldhatod, és az adott tanárnak beküldheted bagolypostán. (A Bagolypostát az oldal bal felső sarkában érheted el.) Szorgalmik készítésével a házadnak pontokat szerezhetsz. Az aktuális pontállást a Pontverseny menüpontban találod.

Mikor beregisztráltál, legalább 5 tárgyat kötelező volt felvenned. Ha még további tantárgyak közül szeretnél szemezgetni, menj a Profilodra, majd a bal oldalt lévő menülistából kattints a Tantárgyak gombra. Itt megnézheted, milyen tantárgyak vannak, és melyeket tudod felvenni a te évfolyamodon. Amelyik előtt látod a jelölőnégyzetet, azt tanulhatod, ha bepipálod és a MEHET gombra kattintasz már fel is vetted. Akárhány tantárgyat fel szabad venned, de vigyázz, a tanév végén ezekből vizsgáznod is kell majd!
Tárgy leadására is itt van lehetőség, a tárgyleadási időszakban (általában a tanév első két hete) ide lépve, visszavonhatod a bepipálást, rámentve így leadtad a tárgyat. Vigyázz, 5 tárgyad mindenképpen kell legyen diákként!

Pontszerzés

Ha szeretnél pontokat szerezni magadnak és a házadnak, pályázatok elkészítésére és szorgalmik megírására van lehetőséged. Az éppen elérhető pályázatokat a főoldalon a Hírek között találod.
Szorgalmikat írni kicsit egyszerűbb. Már mondtam, hogy hol találod a szorgalmi feladatsorokat, de azt nem, hogy hogyan is lehet ezeket elkészíteni. Általában a tanárok Bagolypostán várják a megoldásokat. A szorgalmi kérdések sokfélék lehetnek: némelyek a véleményedet kérik, kutatómunkát vagy kreatív feladatokat foglalnak magukban, mások rajzolásra invitálnak. Minden tárgyból más-más szorgalmi feladatokat fogsz találni.
Ha egy tanárnak szeretnél szorgalmit küldeni, nézd meg, ki tanítja az adott tantárgyat, ez a tantárgy neve mellett szerepel a Tanulás menüpontban. Keresd ki az adott tanárt a fejlécbeli Tanárok listából, és a nevére kattintva a profiljára kerülsz. Oldalt a "Üzenet küldése" gombot keresd, így küldhetsz neki baglyot.

Általában a szorgalmik tárgya "Szorgalmi" kell, hogy legyen, és a levélben a feladat leírásán és a maximális pontszámon (ha írt a feladatleírásban ilyet a tanár) kívül a neved, házad és évfolyamod is fel kell tüntetned. A nevedet remélem, nem felejtetted el, de a bal felső sarokban találod; a házadat (Eridon, Levita, Navine vagy Rellon), ha még nem jegyezted meg a nevét, a profilodon meglesheted; az évfolyamod pedig 1., amíg nem vizsgázol le sikeresen.

A tanár lehet, hogy nem fog visszaírni leveledre, de ha kijavította a szorgalmidat, a fejléc Pontverseny gombjára kattintva megnézheted, hány pontot osztott ki neked érte.


Vizsgaidőszak

Nálunk a Bagolykőn egy álmodói év alatt két esztendő (így két tanév) folyik le. Ez azt jelenti, hogy a karaktered egy év alatt két évet öregszik. A Bagolyköves időszámításról a kettővel későbbi posztban találsz bővebb infót.
Minden tanév végén van egy vizsgaidőszak. Ilyenkor a Tanulás menüpontban vizsgákat kell írnod. (Az éves dátumokról, tanévekről az eggyel későbbi posztban tájékozódhatsz).
Akkor sem kell kétségbe esned, ha nem sikerülnek a vizsgáid, mert nincs időd megírni őket, vagy mert rossz jegyet kapsz rájuk. Annyi történik csak, hogy a karakterednek évet kell ismételnie, nem léphet eggyel feljebbi osztályba.
FONTOS! A megírandó vizsgáitoknak legalább a fele plusz egy sikeres kell legyen!
Mit is jelent ez? Alapképzésen (1-4 évfolyam) és mesterképzésen (6-8 évfolyam) 0 vizsga esetén nem kell semmit tenned, 1 vizsga esetén az az 1 sikeres kell legyen, 2 esetén az a 2 sikeres kell legyen, 3 esetén 2 sikeres kell legyen, 4 esetén 3 sikeres kell legyen, 5 vizsga esetén 3 sikeres kell legyen, 6 esetén 4 sikeres kell legyen, 7 esetén 4 sikeres kell legyen, 8 esetén 5 sikeres kell legyen, 9 esetén 5 sikeres kell legyen, 10 esetén 6 sikeres kell legyen, 11 esetén 6 sikeres kell legyen és 12 esetén 7 sikeres kell legyen.
Jól látható, hogy az 5-es, végzős évfolyam kimaradt a felsorolásból. Ott a VAV vizsga sikeres letétele kötelező, és mellé még legalább két, szabadon választott tárgy sikeresen. Nem számít mennyi lett felvéve.
Hozzászólásai ebben a témában


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4929
Írta: 2019. október 24. 11:34 | Link

Tanéveink rendje


tavasz-nyári tanév:
  • Szorgalmi időszak: április 1. (0:00) - augusztus 14. (23:59)
  • Vizsgaidőszak: augusztus 15. (0:00) - szeptember 15. (23:59)
  • Szünet: szeptember 16. (0:00) - szeptember 30. (23:59)

ősz-téli tanév:
  • Szorgalmi időszak: október 1. (0:00) - február 14. (23:59)
  • Vizsgaidőszak: február 15. (0:00) - március 15. (23:59)
  • Szünet: március 16. (0:00) - március 31. (23:59)Idővonal

Mugli időszakA kastély fennállásaTanévünk
2003. tavasz-nyár0. év    
2003-2004. ősz-tél1. év    
2004. tavasz-nyár2. év    
2004-2005. ősz-tél3. év    
2005. tavasz-nyár4. év    
2005-2006. ősz-tél5. év    
2006. tavasz-nyár6. év1. tanév
2006-2007. ősz-tél7. év2. tanév
2007. tavasz-nyár8. év3. tanév
2007-2008. ősz-tél9. év4. tanév
2008. tavasz-nyár10. év5. tanév
2008-2009. ősz-tél11. év6. tanév
2009. tavasz-nyár12. év7. tanév
2009-2010. ősz-tél13. év8. tanév
2010. tavasz-nyár14. év9. tanév
2010-2011. ősz-tél15. év10. tanév
2011. tavasz-nyár16. év11. tanév
2011-2012. ősz-tél17. év12. tanév
2012. tavasz-nyár18. év13. tanév
2012-2013. ősz-tél19. év14. tanév
2013. tavasz-nyár20. év15. tanév
2013-2014. ősz-tél21. év16. tanév
2014. tavasz-nyár22. év17. tanév
2014-2015. ősz-tél23. év18. tanév
2015. tavasz-nyár24. év19. tanév
2015-2016. ősz-tél25. év20. tanév
2016. tavasz-nyár26. év21. tanév
2016-2017. ősz-tél27. év22. tanév
2017. tavasz-nyár28. év23. tanév
2017-2018. ősz-tél29. év24. tanév
2018. tavasz-nyár30. év25. tanév
2018-2019. ősz-tél31. év26. tanév
2019. tavasz-nyár32. év27. tanév
2019-2020. ősz-tél33. év28. tanév
2020. tavasz-nyár34. év29. tanév
2020 - 2021. ősz-tél35. év30. tanév
2021. tavasz-nyár36. év31. tanév
2021-2022. ősz-tél37. év32. tanév
2022. tavasz-nyár38. év33. tanév
2022-2023. ősz-tél39. év34. tanév

2003. tavasz-nyár a 0. év, mivel ekkor kezdődött meg az építkezés és alapozták meg Iskolánk jövőjét. 2005-2006. ősz-tél időszakban földrengés miatt rekonstruálás, majd átkeresztelkedés következett. Éppen ezért az ezt követő 2006. tavasz-nyár (6. év, első tanév) jelentette az új időszámítás kezdetét.
Utoljára módosította:Daróczy Elizabet, 2022. október 16. 06:10
Hozzászólásai ebben a témában


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4929
Írta: 2019. október 24. 11:35 | Link

Bagolyköves időszámítás


Mivel a Bagolykő világában az idő kétszer olyan gyorsan telik, mint nálunk a valóságban, ezért 1 álmodói év alatt 2 év telik el szerepjátékosan. Karaktereink így fél évente öregednek újabb évet.
Egy tanévünk fél év alatt zajlik le (ez egy teljes év a karakterek életében), ezen kívül viszont minden úgy van, mint a valós időnkben. Ugyanúgy változnak az évszakok, jönnek el az ünnepek, alakul az időjárás, mint ahogy ezeket mi is megéljük.
A szerepjáték szempontjából így a legkönnyebben megoldható, hiszen a legtöbben szeretnek karácsony tájékán karaktereikkel is karácsonyozni, és valljuk be, hamar megunnák az emberek, ha egy évet kéne elsős kisdiákként tölteniük. Ez azt a célt szolgálja, hogy ki tudj teljesedni a karaktereddel, és ne kelljen éveket várnod arra, hogy elérj dolgokat, megvalósítsd céljaidat. Mindenki a világban ezen időszámítás szerint él, így a szülők, hozzátartozók (akár muglik, akár varázslók) is ugyanilyen gyorsan öregednek, nincs eltérés.

Tanácsok, megjegyzések az időszámítással kapcsolatban:
• ne szöszölj évszámokkal, születésnapod meghatározásakor hónap-nap megadása bőven elegendő
• mivel például a születési éved évről évre változik amiatt, hogy két karakteri év telik el egy álmodói év alatt, kösd az eseményeket a karakter korához, ne évszámhoz (pl. harmadik évfolyamos korában ismerte meg a barátnőjét, 19 évesen tette le a hoppanálás vizsgát...)
• a tanév rendjét, segítséget, hol is járunk most egy poszttal korábban találod
Hozzászólásai ebben a témában


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
offline
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4929
Írta: 2019. október 24. 11:41 | Link

Gyorstalpaló


Legfontosabb segítségek a szabályzatban:
  • Iskolánk információi - KATT, amivel könnyebben beilleszkedhetsz világunkba.
  • Házirend - KATT, mely a szerepjátékos életbeli szabályokról mesél.
  • Varázslatok listája - KATT, amivel tájékozott leszel, karaktered mikor, mit tudhat és miaz, amit majd csak tanulhat.
  • A fórum témáinak listája - KATT, segít gyorsan eljutni egy-egy témához, ha nem jut eszedbe ezen a nagy helyen, hol is található.
  • A fórumhasználat szabályai - KATT segítenek, hogy problémamentesen és könnyen a közösségbe illeszkedj és az oldal aktív tagja lehess.

Világunk sajátosságai:
  • Egy év alatt nálunk két tanév telik el, karaktereink fél évente öregednek egy évet. Tanéveink beosztása ennek nyomán korábbi posztban olvashatod hogy alakul, a rendszerünkről bővebben szintén ebben a témában, másik posztban olvashatsz.
  • Regisztráláskor egy 14 éves kisdiák bőrébe bújsz alapesetben. (Ezen változtatni, regisztrálás után benyújtott kérvénnyel lehet. Vagy előtte az emailcímünkre ugyan ilyen módon. Idősebb és fiatalabb karakterre is van lehetőség pályázni. Érdeklődni bagolyban vagy a bagolykovb@gmail.com címen lehet.)
  • Négy házunk az Eridon, a Levita, a Navine és a Rellon azok, ahol tanköteles korukban a padot koptatják a nebulók. (Ezekről Az Iskoláról menüpont alatti linkekről tájékozódhatsz.
  • Ha fiatalabb karakterre vágynál, van Előkészítős iskolánk mely a 2 és 14 év közötti diákok intézménye; idősebb esetén aurori akadémia, művészeti szakképző és egyetem áll a karakterek útjának teljesítéséhez lehetőségként.

Tanulás és pontszerzés:
  • Oldalunkon fél éves bontásokkal szorgalmi időszakok vannak a diákok számára, amit vizsgaidőszak, majd egy rövidebb szünet zár. (Bővebben erről ezen téma korábbi posztjában olvashatsz (Tanéveink rendje).)
  • A tanári munka következetessége és a pontverseny felügyelete nyomán különböző fontos szabálypontok születtek már. A pontszerzésről és lehetőségeiről ITT olvashatsz.

Szerepjáték:
  • Maradjatok reálisak a környezethez és a helyszínekhez. (Nincs tengere Magyarországnak, nem folyik folyó a tantermekben...stb.)
  • Írjátok le karakteretek mozdulatait, gondolatait, hol jártok éppen és miért, ez is segíthet, hogy szép, kerek egésszé váljon a játékotok. (Bővebben erről ezen téma korábbi posztjában olvashatsz (A szerpejáték).)
  • Kérünk mindenkit figyeljen oda partnerére, kerülje a másik irányítását, a 18+-os tartalom nyílt kijátszását valamint a szenvedélybetegségek játéktérre vitelét tegye szabályszerűen. (Ezekről bővebben ITT olvashatsz)!
  • Figyeljetek oda a szálazásra. Ha Kezdő hozzászólást írsz partnerednek, használd a "Válasz a témára" opciót, ha eseménybe írsz, vagy válaszolsz játszótársadnak, akkor a "Válasz erre" a megfelelő ehhez. (Bővebben erről ezen téma korábbi posztjában olvashatsz (Mik azok a "szálak"?).)

Témák, hozzászólások:
  • NRT-k (kivéve ahol külön jelölés van), azaz bármikor kezdhetsz játékot, te határozod meg benne a napszakot partnereddel, ahogy azt is, az éghajlathoz mérten, milyen éppen az időjárás! (Bővebben erről ITT olvashatsz.)
  • Az OFF jellegű, azaz álmodói témákban nincs minimum szó- vagy mondatszám, azonban a szerepjátékos területeken a kezdőktől minimum 10-12 mondatot vagy 200-210 szót, míg a haladó játékosoktól már csak 5 kerek, szép egész mondatot vagy 100-110 szót várunk el.
  • A szerepjátékos hozzászólások betűtípusát, színét és betűméretét (kivétel a címzés színezett felirata) mindenki hagyja az alap beállításon, képi tartalmat (kivétel a címzés színezett felirata) csak linkként vagy lenyitható tartalomként tűzzön bele. Az álmodói témákban a képek beszúrása engedélyezett. (Bővebben erről ITT olvashatsz.)
  • Az oldalon működik egy Mesélői gárda, akik a játék színesítésével foglalkoznak. Ők bármikor felkereshetőek a Mesélő karakterén keresztül vagy a megfelelő fórumtémában játékigénnyel.
  • A mesélőknek joga van bármelyik olyan futó játékba belemesélni, amelynek korábbi egyik posztja sem tartalmazta a [zárt] jelzést, vagy a témakivételek egyike, ahol ez nem használható. (Erről bővebben ITT.) Tehát, ha nem szeretnéd, hogy partnereddel megzavarjanak titeket, használjátok!
  • Kerüljétek az álmodói témákban a vallási, politikai megnyilvánulásokat és társaitok sértegetését!

Avatárok és aláírás:
  • A szabvány avatárméret 150x250-es, a foglalt avatarok listáját ITT tekinthetitek meg.
  • Figyelj rá, hogy a karaktered korához megfelelő legyen, vagy a válogatott képek illjenek hozzá.
  • A használt képen szerepelhet az alanyod, vagy hozzá egy nagyon hasonlító személy például barátnővel vagy baráttal, de legyen reális.
  • Az aláírás maximális szélessége 580px lehet, kerüljétek a durva szöveget, a neonos színezetet, háttérképet és a konkrét fotókat. Az aláírás abban az esetben tartalmazhat képi (azaz nem szöveges) elemeket, ha azok kivágott, háttér nélküli png/gif formátumban jelennek meg.
VAGY amennyiben tartalmaz teljes képet, annak maximum mérete 200x60px lehet.
  • Ha segítségre van szükséged, keresd az avatárfelelőst vagy a Navigátorokat!

Kérvények:
  • A Navigátorok felé kell kérvénnyel élni, ha különleges állatra, képességre vágysz, vagy valamelyik fajhoz tartozó karaktert szeretnél, egyéb kívánságod van vagy multikarakterigényed.
  • A mintákat ezekhez itt - KATT olvashatjátok.
  • Kérvényt bárki nyújthat be, a multikarakter kivétel ez alól, aminek komoly előfeltételei vannak. (Bővebben erről ITT olvashatsz.)
  • A kérvényeket bagolypostán várják a Navigátorok, vagy a bagolykovb@gmail.com címre.

Legális és illegális multikarakterek:
  • Legális multikarakter kapásához új tag esetén az első előtt két hónapos aktív szerepjátékos jelenlét, haladó rang és a kérvény benyújtása szükséges.
  • Minden további multikarakter egy hónapos különbséggel és újabb kérvénnyel kapható.
  • Multikarakterek száma nincs korlátozva.
  • Illegális, vagyis a Navigátorok által nem engedélyezett plusz karakterek esetén egy karakter marad az álmodó birtokában, amely általában a főkarakter, ezen kívül mindegyik törlésre kerülhet! (Főkarakterekről bővebben ITT olvashatsz.)

Felelősök:
  • Alapító
(Az oldal tulajdonosa, Adam Kensington)
  • Navigátorok
(A fórumos életért, a felhasználókért, a közösségért felelnek. Kérdésekkel, ötletekkel, kérvényekkel és bármi óhajjal őket kell keresni. A tagokat  ITT vagy ITT, az oldal alján "Navigátorok" megnevezéssel láthatod. Hogy konkrétan hogyan és miért felelnek, azt pedig ITT találhatod meg.)
  • Körök vezetői
(Egyes, a fórumos életben jelen lévő szakkörért, programszervezésért felelő személyek. Listájukat ITT, ITT, és ITT találod.
Utoljára módosította:Daróczy Elizabet, 2022. október 16. 06:13
Hozzászólásai ebben a témában


Brownie°|Hápi°|Commander Sunshine°|Bee Happy°

Oldalak: [1] Fel
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkÁlmodói tudnivalók