35. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkKarakteri segítségek

Oldalak: [1] Le | Témaleírás
Seren E. Weaver
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 208
Összes hsz: 3069
Írta: 2013. november 9. 15:57 | Link

Pontszerzési lehetőségek az oldalon


Pontokat a diákkarakterek tudnak szerezni házuknak, a tanév végén a legtöbbet gyűjtő ház nyeri el a házkupát. Sokrétű lehetőségek állnak rendelkezésre a pontszerzésre, de ezeknek egy része multikarakterrel nem elérhető, csak ha az adott karakter pontszerzőnek van beállítva! Tehát itt most csak a főkarakterek pontszerzéséről van szó. Multikarakterek lehetőségeiről részletesebben egy hozzászólással lejjebb.

I. Tanulmányok

Tanévenként maximálisan 550 pontot gyűjthet össze egy személy egy tantárgyból, minden pályázatot, órai pontot és szorgalmit beleszámítva. Az új tanévben a diák ismét 0 pontról indul!

1. Szorgalmi feladatok
A tantárgyakhoz a tananyagok mellett szorgalmifeladat-lista is elérhető. Ezeket a tanár követelményei szerint megoldva, és neki bagolypostán beküldve pontokat lehet szerezni.

Az szorgalmi feladatokra vonatkozó szabályok:
 • Egy szorgalmi feladat maximum 20 pontot érhet. Ezt a feladataikhoz mérten a tanárok osztják fel. (Lehet, hogy csak 10 pontos feladatokat ír ki, lehet olyan, akinél mindegyik 20 pontos.)
 • Dicséretpont nem adható.
 • Ha valamelyik munka nagyon kiemelkedő, tehát színvonalban és mennyiségben is jócskán meghaladja az átlagot, akkor megkaphatja a szorgalmi feladatra járó maximális pont kétszeresét (mintha két szorgalmit küldött volna be és így is számolandó). Ezeket a munkákat azonban minden esetben el kell küldeni a navigátorok egyikének ellenőrzésre, aki jogtalanság esetén felülbírálhatja a döntést.
 • A kreatív szorgalmikat (amelyek nem megadott válaszokat igényelnek, hanem mondjuk novella-/versírás, stb) többször is be lehet küldeni, de egy szorgalmit tanévenként maximum 10-szer. (Ha a tanár máshogy nem rendelkezik, következő tanévben "lenullázódnak" ezek a számok, új munkákat lehet készíteni ezekre a feladatokra.)
 • A tanár a saját tárgyából diákkarakterével pontot nem szerezhet szorgalmizással.
 • Olyan tantárgyból nem küldhetnek a diákok szorgalmit, amit nem tanulnak.

2. Tanórák
 • Tartható szerepjátékosan, és interaktív chates formában is. A tanórán egy diáknak legfeljebb 40 pont osztható ki.
 • Mindezek felett, a résztvevőknek a tanár külön házi feladatot oszthat. Ennek beküldésével még maximum 10 pont szerezhető, minden esetben határidős feladat, és csak az órán is megjelent küldheti be.
 • Saját tárgyból diákkarakterrel pontot nem szerezhet tanórával senki.

3. Tanulmányi pályázatok
 • Pályázatot minden tanár hirdethet a tantárgyához. A tárgyat tanulók és nem tanulók számára egyaránt nyitott lehet ez, csak pontozásban tér el!
 • Minden tanár hirdethet pontszerző versenyt. Ennek lényege: a tanévben az adott tantárgyból legtöbb pontot szerző diákot a tanár jutalmazza. Lehetséges nyeremény ilyenkor év végi vizsgán üres dolgozatra Kiváló (Várakozáson felüli, Elfogadható) érdemjegy az első (második, harmadik) helyezettnek; és/vagy maximum 30 (25 és 20) pont az első (második, harmadik) helyezettnek.
 • Saját tárgyból pontot nem szerezhet pályázattal a tanár.
 • Az egy területre koncentráló pályázatok. (Egy témás./Egy kategóriás.)
  Tárgyat tanuló diák esetén:
  Egy pályázatra egy diáktól maximum két munka érkezhet, minden további szerepjátékosan honorálható csak (vizsgamentességgel például). A megszavazott első, második, harmadik helyezett (50-40-30) a pontokat megkaphatja, valamint a további művek 15-20 pontot.
  Tárgyat nem tanuló diák esetén: Egy pályázatra egy diáktól maximum két munka érkezhet, több nem értékelhető. A megszavazott első, második, harmadik helyezett a szokottnál kevesebb (25-20-15) pontokat megkaphatja, valamint a további művek 10 pontot.
 • A több területre koncentráló pályázatok, vagy kisebb dolgokat igénylőek. (Több témás./Több alkategóriás./Több művet váró.)
  Tárgyat tanuló diák esetén: A pályázatok kiadásakor és értékelésekor a pontozás legyen arányos a befektetett energiával, igényes munkákat várjunk el diákjainktól! Ha valaki nem biztos a dolgában, egy bizonyos feladatért mennyi pontot érdemes maximum kiosztani, bátran kérdezze meg a felelős Navigátort! Ez esetben maximum 40 pont/fő osztható ki egy pályázatkor, nincs megszabva általunk, ez hány művet jelent, a tanár dönti el. Itt kisebb dolgok (Képek készítése pár pontért, fotók beküldése...stb.) adódnak össze, kevesebb pontokból. Extra díjazás (első, második, harmadik helyezett) nincs, itt is járhat vizsgamentesség, ha a tanár úgy véli.
  Tárgyat nem tanuló diák esetén: A pályázatok kiadásakor és értékelésekor a pontozás legyen arányos a befektetett energiával, igényes munkákat várjunk el diákjainktól! Ha valaki nem biztos a dolgában, egy bizonyos feladatért mennyi pontot érdemes maximum kiosztani, bátran kérdezze meg a felelős Navigátort! Ezesetben maximum 20 pont/fő osztható ki egy pályázatkor, nincs megszabva általunk, ez hány művet jelent, a tanár dönti el. Itt kisebb dolgok (Képek készítése pár pontért, fotók beküldése...stb.) adódnak össze, kevesebb pontokból. Extra díjazás (első, második, harmadik helyezett) nincs.

4. Tanársegédi munka
 • A tanársegéd egy megtartott óráért 20 pontot kaphat maximálisan a tanártól.
 • A tanársegédet munkájáért az évben egyszer, maximum 50 ponttal, és/vagy az év végi vizsgán üres vizsgalapra Kiváló érdemjeggyel honorálhatja, ha úgy dönt. Ezt vagy a poszt betöltésének kezdetén a pályázattal kapja meg a diák, vagy év végén. De mindenképpen csak egyszer!
 • Ha a tanársegéd teljes tanórákat ír meg, az olyan nagy munka, amelyért pontjutalom járhat. Az oktató dönti el, díjazza-e ilyen módon tanársegédét, ennek maximális értéke óránként 20 pont lehet, és mint a kreatív feladatoknál, itt sem érkezhet egy tanévben 10-nél több a tanárhoz.


II. A Házak nyújtotta lehetőségek

1. Belső pályázatok
A házvezető vezénylésével minden ház saját maga indíthat pályázatokat diákjai számára. Ezekből maximum 4 db lehet tanévenként. A többfordulós pályázatok egy pályázatnak számítanak, amennyiben a fordulók száma nem haladja meg az 5-öt.

2. Házblog és tevékenység
Minden ház rendelkezik egy saját bloggal is. Az ebbe való cikkírást havonta díjazzák. Posztonként maximum 10 pont adható, és egy karakter 30 pontnál többet havonta nem szerezhet. Házblogba többedik házkarakter is írhat pontért cikket.

3. Kviddics
A kviddicskupáért folyó küzdelemben minden meccs nyertes csapata 70 pontot szerez a házának. (Döntetlen esetén a két házat 35-35 pont illeti meg.) Ezen felül a kiemelkedő aktívságért és év végi eredményekért plusz pontokat ítélhet meg a játékvezető, fejenként maximum 15-20 pontot!


III. Diákkörök, tevékenységek

1. Edictum
A Bagolykő iskolaújságjába írt cikkekért darabonként 10 pontot lehet szerezni.

2. DÖK
A diákönkormányzat tagjaként aktivitás szerint havi maximum 30 pontot lehet szerezni.

3. Színjátszó
A színjátszósok aktivitás és műsorban való részvétel, segítés szerint alkalmanként pontokban részesülnek. Ez sem haladhatja meg a 30 pontot egy hónapban.


IV. Egyéb lehetőségek

Rendszertelen időközönként a Staff is hirdethet pályázatot (pl. témaíró, képkereső), DÖK-ös rendezvények játékain lehet gyűjteni, vagy egyéb módon lehet növelni a házkupában a ház pontjait. Ezekről a Hírek oldalon értesülhet bárki.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 24. 12:57
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 23:40 | Link

Pontszerzés diák-multikarakterekkel


Mivel a felhasználók a multikarakterükkel is vitathatatlanul végezhetnek értékes munkát, amit pontjutalommal illik honorálni, ezért ezentúl a következő tevékenységekért ugyanúgy jár pont a multikarakternek, mintha pontszerző karakterről lenne szó:
- tanársegédi pályázatért és munkáért
- tanórán (de ezen egy álmodó csak egy karakterrel; és nem a saját tanóráján)
- tanórán feladott házifeladatért (de ezen egy álmodó csak egy karakterrel; és nem a saját tanóráján)
- házak belső pályázataira
- DÖK-ös munkára
- Edictumos munkára
- Kviddicsért
- Színjátszókörben végzett munkára
- házblogba írt cikkekért
- a Navigátorok által meghirdetett pályázatokra (például témaleíró)

Felmerült az is, hogy a multikarakterek szerezhessenek szorgalmi feladatokért is pontot (kivéve a teszt jellegű szorgalmi feladatokat, ahol csak egy helyes megoldás van, amelyet saját karakteréről való másolással többször beküldhetne ugyanaz az álmodó). Egyelőre nem vagyunk teljesen meggyőződve róla, hogy ez helyes döntés lenne, valamint a közösség is végül többségében nemmel voksolt a szavazáson ezzel kapcsolatban.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 24. 13:11
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkKarakteri segítségek