37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék
Rét - Hollósi Zalán hozzászólásai (52 darab)

Oldalak: [1] 2 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2021. július 11. 20:46 | Link

Médi

// egy hétköznap, fél nyolc körül, felhős időben //

 
Jól esett lejönni megint a rétre. A tikkasztó meleg már kitombolta magát, így Zalán megkönnyebbülten lépett ki a kastély falai közül. Ilyenkor kezd igazán elemében lenni. Kezében hozta a Kométát, most ki nem hagyna egy kört a kastély körül. Három napja nem volt már repülni. Végigsimított a seprűnyélre kötött kabaláján. Egy külső szemlélőnek először úgy tűnt, mintha tétovázna. Talán így is volt. Viszont a következő percben már a lába közé is kapta a járgányt és elrugaszkodott a földtől. A kométa gyönyörűen gyorsult, Zalán pedig élvezte, ahogy a hajába kap a menetszél.
 Pár kör után egy ismerős kobakot pillantott meg maga alatt a réten. Nem volt abban biztos, hogy észrevették őt, de azért óvatosan, sunyi módon ereszkedett alá. Amikor már csak pár méterre volt célpontjától, Zalán beakasztotta a lábfejét a lábtartóba, majd oldalra dőlt, mintha csak le akarna fordulni a seprűjéről. A másik csak annyi vehetett észre, hogy a semmiből egy fej lóg mellette a levegőben.
 - Szép estét - mondta Zalán vigyorogva, fejjel lefele lógva a Kométáról. Nem biztos, hogy Médi ráismerhetett a védőszemüveg miatt, de remélte, hogy már első alkalommal sikerült olyan mély benyomást tennie a rellonos lányra, hogy legalább a hangjára emlékezzen. - Mi járatban erre, kisasszony?
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2021. július 12. 07:35 | Link

Médi


- Megtisztelsz, de a Zalán is megteszi - válaszolt le nem olvadó vigyorral. Folytatni nem tudta először, mert Médi elkezdte kocogtatni a szemüvegét, pedig meg volt a véleménye arról, melyikük van nagyobb veszélynek kitéve kettejük közül. Lassan a vér is kezdett a fejébe szállni, de nem akarta megint a frászt hozni a lányra azzal, hogy gyorsulva lendületet vesz, hogy vissza tudjon fordulni ülőhelyzetbe. Inkább kiakasztotta a lábát a tartóból, hogy könnyebben le tudjon ugrani a seprűről. Két kezét feltartotta, hogy a Kométa egyenesen belepottyanjon.
 - Tekergő? - volt egy sejtése arról, hogy Médi a kezében lévő botról beszél. Ha meg is tud mozdulni, akkor az minden bizonnyal egy bólintér lesz. Sosem látta még, hogy valaki háziállatként tartja. - Nincs ellene a röpködés az iskola szabályzatának. Legjobb tudomásom szerint legalábbis. - védekezett Zalán. Látta Médin, hogy még mindig orrol rá az előbbiért. Még így is aranyos vonásai voltak, de azért jobban állt neki, ha mosolyog. Mindenkinek jobban áll, ha mosolyog. Eldöntötte fejben, hogy ezt muszáj lesz kiküszöbölnie. Vett egy mély sóhajt, bent tartotta egy darabig, habozott. Úgy nézett ki egy pillanatra, mint egy mókus, teli pofazacskóval. Sosem figyel arra, milyen nevetséges arcokat tud levágni. Rávette magát, hogy végül megszólaljon. - Ne haragudj, kérlek. Esetleg csatlakozhatok hozzátok? Addig kitalálom, hogyan tudnálak kiengesztelni téged... titeket - tette hozzá sietve a kis botra pillantva.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2021. július 12. 22:27 | Link

Médi

  A fiú gyomra görcsbe rándult, amikor Médi megemlítette, hogy leeshet. Már legalább egy hete nem voltak ezzel kapcsolatos lázálmai, ami remek dolog, de azért nem esett jól, hogy megint eszébe jutott. Alig láthatóan megrándult a szája sarka, de a mosolya megmaradt, és továbbra is őszinte volt. Médi szerencsére nem láthatott ebből semmit, mert ekkor fordult vissza a kisállathoz.
 - Az nem fog megtörténni - nem tudta eldönteni magában, hogy ezt a lánynak mondja, vagy inkább magát próbálja meggyőzni róla, de valószínű inkább az utóbbi. Csak pár alkalomra emlékszik, amikor leesett a seprűjéről és szerencsére mindegyiket megúszta könnyebb horzsolásokkal és kék-zöld foltokkal. Legutóbb az első bagolykövi repüléstan óráján, amikor egy iskolai seprűvel kellett megküzdenie. Bár azt meg kell jegyezni, látványos egy orrabukás volt, még Zalán is mosolyogva gondolt vissza rá.
 Eközben a bot megmozdult. Tényleg egy bólintér volt az és Zalánnak el kellett ismernie, hogy egészen aranyosnak látszott, amíg el nem tűnt a fűszálak között.
 - Szemem sem fog rebbenni - Zalán viccből, kissé túlzó mozdulatokkal vigyázba vágta magát - Egyébként nem panaszkodhatok. Szeretem ezt az időt. - felnézett az égre - Bár reméljük, hogy nem fog ránk szakadni, amennyi felhő már idegyűlt... Mi van nálad? Izgalmas olvasmány? - kérdezte érdeklődve, amikor megpillantotta Médi kezében a könyvet.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2021. július 28. 18:34 | Link

Médi

  - Hű. Mindig irigyeltem azokat, akik fordítómágia nélkül is beszélnek idegen nyelveket - mondta Zalán egy elismerő pillantás kíséretében. - Én nem igazán tudok franciául. Ami azt illeti, más nyelven sem - ismerte el tarkóját masszírozva. Tudott egyet s mást, de sosem hozták úgy a körülmények, hogy szüksége legyen ilyesmire. Médi utóbbi megjegyzésén csak mosolyogni tudott. Bár nem ismerte még annyira őt, nem lepődött meg, hogy a lánynak már volt valakije. Aranyosnak találta, hogy ennyi energiát fektet egy ilyen jellegű gesztusba. - Biztos vagyok benne, hogy a barátod értékelni fogja. Csak nem a Beauxbatons Akadémián tanul?
 A lány kérdése elgondolkodtatta egy pillanatra. Lábával hintázni kezdett; látszott, hogy nem tud megmaradni egy helyben. Efféle kényszercselekvéseken gyakran rajta lehetett kapni, nem is kellett különösebben figyelni rá. Csak remélni tudta, hogy nem idegesíti vele a másikat.
 - Egyértelműen a szabadságérzet. Odafent senki nem tudja megmondani, mit csinálj. - vont vállat végül. Azt már nem merte hozzátenni, hogy az adrenalin sem egy utolsó faktor a repülést illetően. Nem tudott betelni az érzéssel, amikor a pulzusa az egekbe száll, a színek elmosódnak, és az egyetlen hang, amit nem fúj el a menetszél, az a saját szívverése, ahogy lüktet a fülében. - Ki ne élvezné a korlátok nélküli létet?
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2021. augusztus 17. 02:04 | Link

Médi

Elképzelte önmagát, ahogy franciául próbál felköhögni szavakat, az emberek pedig nemhogy nem nevetik ki, de meg is értik. Ez a gondolat egészen mulatságos volt s bár Zalán próbált uralkodni az arcizmain, egy bamba vigyor így is elszabadult.
 - Vigyázz, mert szavadon foglak - válaszolta a lánynak. Lehet tényleg megkéri majd, hogy tanítson meg neki néhány kifejezést. Csak hogy otthon dicsekedhessen a családnak, hogy ő ilyet is tud. És a tanára nem más volt, mint egy Radetzky. Édesanyjának ez a név mugli mivolta miatt nem mondott volna sokat, de az édesapjáék jól ismertek minden varázsló családot Magyarországon és tisztelték az olyan neveket, mint amihez Médi is tartozott. Bár a Hollósi família mindig is magának való volt és nem ápolt szoros kapcsolatot sok emberrel a mágusvilágból, számítottak rá, hogy Zalán a rá jellemző közvetlenségével könnyebben fog barátokat szerezni magának, mint bárki a felmenői közül.
 - Ó. - Nem tudott értelmesebb reakciót kipréselni magából az idegen eredetű név hallatán. Damien. Olyan... előkelőnek tűnt. Zalán képzeletében nyomban kialakult egy kép az említett fiúról: magas, daliás, szőke, amolyan... francia.
 - Ha egyszer meggondolnád magad, én is vállalok tanórákat. - Viccnek szánta, de ha jobban belegondolt, nem egy ember volt, aki már segítséget kért tőle repülés témában.
 Meglepetten nézte végig, ahogy a bólintér visszamászik Médire. Nem vette észre a probléma forrását, csak amikor a másik utalást tett rá. A döbbenete csak fokozódott, amikor felfogta, hogy kóbor állatokról beszél.
 - De hát biztos keresni szokták őket, ha elvesztek... nem igaz? - kérdezte bizakodón. El nem tudta képzelni, mit érezne, ha elveszne a kiskedvence. Valószínűleg minden követ megmozgatna, csak hogy megtalálja. De hát ezen még nem érdemes sokat agyalnia. Sosem volt háziállata. - Te jártál már azon a menhelyen esetleg? - A lány olyan magabiztosan mondta ki ezt a tényt, hogy utólag butaságnak találta az utóbbi kérdését. Amíg hallgatta a másik válaszát, leguggolt, hogy jobban szemügyre vegye a Tekergőre vadászó macskát. Volt nyakörve. Ez a példány egyáltalán nem tűnt hontalannak vagy elveszettnek, csupán éhesnek.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. augusztus 17. 02:07 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2021. szeptember 18. 16:26 | Link

Médi

Még szemezett kicsit a macskával. Egyelőre úgy látszott, nem fog a bólintérre vetődni, ha ehhez embereken kell átverekednie magát. Végül felállt, hogy elfogadja a neki nyújtott kisujjat. Elvigyorodott Médi tiltakozása hallatán - Azért ennyire rossz hírek csak nem keringenek rólam - mondta nevetve. - ​Hát... korcsolyázni tudok, ha ez számít. Márha tudásnak vesszük, hogy úgy szerencsétlenkedem a jégen, mint egy újszülött unikornis.
 Elismerő pillantás kíséretében konstatálta, hogy Médi nem csak vele volt jótékony lélek az elején. Kellemes meglepetés volt neki, hogy ennyi rellonos sztereotípiát lerombolt maga körül ilyen rövid idő alatt. - Nem volna szerencsés szegény Tekergőre nézve, de már így is többet tettél az állatokért, mint mondjuk én.
 A macska aligha koncentrált Médire, ahogy kezet nyújtott felé. Még mindig a mozgó botocska foglalkoztatta a lány vállán. Farka izgatottan cikázott ide-oda. - Nem rossz ötlet. Amúgy is mindjárt esni kezd, gondolom ő sem szeretne ázott macska lenni. Megfogod kicsit?
 Médi felé nyújtotta a seprűjét, hogy mindkét keze szabaddá válhasson. Nem akarta, hogy a rellonos vegye kézbe az állatot, hogy Tekergő a lehető legnagyobb biztonságban lehessen. Lehajolt megint hozzá, hogy megszagolhassa a kezét. Nem volt elragadtatva Zalán szagától, de nem is tűnt agresszívnek így hát óvatosan megkísérelte felvenni. - Na nézzük, hova valósi vagy, macsek.

Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2021. szeptember 25. 15:41 | Link

Médi

- Akkor igazából megy neked a vízen járás. Megértem, hogy így már nem olyan izgalmas a repülés. - mondta mosolyogva, amikor a lány elvette tőle a Kométát. Fura érzés fogta el őt. Még sosem adta más kezébe a seprűjét, még pár pillanat erejéig sem. Szerencsére nem félt attól, hogy a rellonos elsuhan vele, amikor nem figyel.
 Fél füllel elkapta Médi ironikus megjegyzését a járművére vonatkozóan. Már épp a macska felé nyúlt, de keze megállt egy pillanatra a levegőben, néma nevetés hagyta el a száját. - Nem harap... ha jól bánsz vele - viccelődött. Folytatta a mozdulatot és amikor az állat nem rá figyelt, kihasználta a lehetőséget és a hóna alá nyúlt. Onnantól kezdődtek a gondok. Zalánon már Médi is észrevehette, hogy egyszer egy szökőévben volt lehetősége állatot tartani a kezében, ugyanis olyan szerencsétlenül próbálta felvenni és megtartani, hogy még a macska is keservesen felnyávogott tőle. Nyűgösen mocorogni kezdett a levitás keze alatt és szabadulni próbált. A bilétája tompán csillant, miközben fészkelődött.
 - Azt hiszem, valamit rosszul csinálok - vallotta be aggodalmát, majd sajnálkozva nézett először a cicára, aztán Médire - Sosem volt még állatom, ami azt illeti, nem igazán értek hozzájuk.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. szeptember 25. 16:26 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2021. október 12. 23:38 | Link

Médi

Igyekezett megfogadni a lány tanácsát, de fogalma sem volt, hogyan bánjon vele finoman úgy, hogy közben ne ugorjon ki a kezéből. Arról már volt egy sejtése, hogy nincs díjazva, ha a hasát fogdossák. Zalán mélységesen együttérzett az állattal, ha csak egy röpke pillanatig is. Ő sem szerette volna, ha akarata ellenére hasonló helyzetbe kényszerítenék. - Ez felettéb megnyugtat. Talán egyben marad az arcom. - ironizált egy félig kínlódó, félig cinkos mosollyal.
 Hátrált egy lépést Méditől és újabb kísérletet tett arra, hogy kényelmes pózt találjon a macskának. Abból az élményből merített, amikor a húgát kellett a kezébe vennie. Ott is ki kellett tapasztalnia, hogy milyen esetekben kezd el üvölteni és mikor marad egyben a fiú dobhártyája. Óvatosan alányújt és nem túl erősen körbefonta másik kezével, hogy még véletlenül se tudjon kibújni. Úgy látszott, a nyávogás alábbhagyott. Talán már nem nyomja olyannyira a veséjét, mint azelőtt.
 - Habcsók...? - kérdezte megrökönyödve Médire pillantva. Nem mintha joga lett volna bárki névadási szokását bírálni a kedvencére vonatkozóan, de a Habcsók véleménye szerint valami szelíd és végtelenül kedves állatra illene csak igazán. Nem úgy, mint erre a macskára, aki feszült figyelmet kezdett fordítani ismét Tekergő irányába.
 Pillantásával megpróbálta követni, merre mutatott a lány, neki először fel sem tűnt, hogy más is kint mászkál rajtuk kívül az udvaron. Igen, egyértelműen kerestek valamit. Remélhetőleg pont azt, ami náluk van. Médinek igaza lehet. Vállát vonta meg válaszképp, olyan "mi veszteni valónk van?" jelleggel. Bólintott egyet mellé, majd lassan, de biztosan megindult a lányok felé. Felsőbb éveseknek látszottak, akárcsak Médi. Amikor közelebb ért hozzájuk, udvariasan bemutatkozott nekik. - Őt keresitek esetleg? - tért rá a tárgyra reménykedve, majd lepillantott Habcsókra, aki goromba pofázmánnyal szemlélte az eseményeket.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. július 22. 12:37 | Link

Ramóna


Felzaklatta magát az utóbbi napokban. Persze közrejátszottak ehhez külső tényezők is. Az ominózus találkája után Júliával óvatosan válogatta meg, hova merészkedik a kastélyban. Nagyban kikerülte a helyeket, ahol szeme sarkából látott csillanni egy szőke tincset és ijedten fordított hátat, valahányszor észrevette Autumn-ot is. Kész csoda, hogy ilyen sokáig képes volt kerülni őt. Már hónapok teltek el azóta...
 Repüléstan után még nem akart visszaszaladni a nagyterembe, hisz ebédidő volt és minden számára nemkívánatos személy odacsődül. Vállon veregette Kornélt, hogy nemsokára utána megy, amikor már nem lesz akkora tömeg. Pillantásával megértést kért barátjától.
 Zalán példáját többen is követték, a kastély előtti rét élettel telinek tűnt. Neki nem erre volt most szüksége, így inkább megkísérelt elvonulni egy egyik fa árnyékába. Miután meggyőződött arról, hogy távol esik mindenkitől, megpróbálta körbejárni a hatalmas törzset, hogy egy kevésbé hepehupás felületre tudjon lezuttyanni. Ez a mozdulat eredményezte, hogy lába egy idegen táska pántjába akadt bele. Kishíján az egészet magával rántotta.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. július 23. 15:21 | Link

Ramóna


Megpróbált kilépni az akadályból, de amikor azt hitte, stabil talajt ért a lába, újra próbára tette valami az egyensúlyát. A fa törzsének támasztotta Rami fölött a kezét, úgy nézett le bambán a lányra.
 - Bocsánat - pillázott sűrűn. - Én csak jöttem, hogy... igen. Nem akartalak zavarni, nem láttalak. Én a... - gondolkodott a magyarázaton, míg sietve körbenézett. Először észrevett egy üres padot, majd amikor épp kimondta volna, hogy már itt sincs, Manka bukkant fel egy Rellonos barátnőjével egyetemben és foglalták be a célpontját. Frusztrált sóhaj hagyta el ajkait, úgy nézett vissza a kis unikornisra.
 - Nem zavarnálak, ha...? - mutatott mellé, ahol tökéletes takarásban lett volna Manka elől.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. július 24. 12:13 | Link

Ramóna


Villámgyorsan ragadta grabancán a lehetőséget, odalépett Rami mellé, hogy leülhessen. Lábait törökülésbe vágta, majd felegyenesedett, úgy pislogott a kék szemekbe.
 - Egyedül legyek - vont vállat sajnálkozó mosollyal, hiszen már más a forgatókönyv. Filgyelte, mit pepecsel Rami a hangyával, mosolya pedig csak szélesedett tőle. Azt gondolta, hogy folytatja az olvasást, hisz mindig ezt csinálta: nem zavartatta magát. Koncentrált arra, ami érdekli. Szerette is ezt vonását. Talán ettől, talán más okok folytán érezte kicsit zavarban magát, amikor a lány még mindig őt nézte.
 - Ami azt illeti - kezdett bele hirtelen, majd a táskájához nyúlt, hogy egy vékony, füzetszerű zsebkönyvet húzzon elő belőle. - Kíváncsi voltam, mit gondolsz erről. LLG után akartam megkérdezni.- Fellapozta az olvasnivalót, hogy Rami elé tolja a szóban forgó lapokat. Egy madár tusrajza terebélyesedett rajta. Sziluettje egy gólyához volt leginkább hasonlatos, viszont a színei merőben mások voltak. Égszín tollai valósággal rikítottak a régi papíron, csőre pedig mintha kissé görbült volna a végénél.
 - Felhőgázló. Láttam a kastély körül egy madarat, ami pont így nézett ki, csak... nézd - magyarázta a navinésnek, majd az állat leírására mutatott. - Állítólag nem őshonos nálunk. Megkérdeztem, Orbán professzort, de nem tartja valószínűnek, hogy ugyanez volt. Szerintem meg igen. Van rá szerinted... bármi esély, hogy idekeveredjen egy?
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. július 24. 13:53 | Link

Ramóna


- De tényleg ez volt az - bizonygatta erősen. - Tudom, hogy nehéz észrevenni, de akkoris. Felette repültem el. Mert egyébként... - lapozott egyet, ahol azt lehetett olvasni, milyen tökéletesen rejtőzködik az égen. Tollazata úgy veri vissza a napfényt, hogy alulról pont olyan árnyalata legyen mint az égboltnak, legyen az épp tiszta, borult vagy viharos. Ügyesen rejtőzködik a prédái elől. A muglikról nem is beszélve.
 - Bárcsak láttad volna. Akkor legalább biztos lenne, hogy nem csak beképzeltem.
 Hátradőlt, kezeire támaszkodva, úgy merült a gondolataiba. Mérlegelte a lehetőségeket, amiket a lány felsorolt. Végülis, akkor van rá esély, hogy igaza volt.
 - De ha gondolod... elvihetlek oda, hogy megmutassam - vetette fel az ötletet. Szemét a rájuk boruló lombokra szegezte, hogy véletlenül se oszlassa köddé a lány kíváncsiságát pillantásával.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2022. július 24. 13:58 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. július 24. 23:52 | Link

Ramóna


- A csillagvizsgáló torony környékén. Ha itt járt, akkor errefelé kell, hogy legyen a fészke is. És... - ujjaival megpöckölte maga mellett a Kométát. - Nem mondtam, hogy lentről néznénk.
 Ajkai vigyorra húzódtak, bár tisztában volt az esélyekkel. Idáig mindig csak galibát szült, ha az ő ötleteit próbálták megvalósítani. Csak a szerencsének köszönheti, hogy Rami megbékélt ezzel a dologgal. Meg úgy általában véve Zalánnal. Ötlete sem volt, honnan érdemelte ki a lány szimpátiáját, de talán érzékelte valamennyire, hogy nem szándékosan okozza a bajt maga körül. Éppen ezért nem vette volna magára a nemleges választ sem.
 - Tudsz repülni?
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. július 25. 13:53 | Link

Ramóna


- Akkor még szerencsénk van, hogy én tudok - villantotta meg fogait is, hiszen fellelkesült attól, hogy nem kapott egyértelmű elutasítást. - Szóval mit szólsz? Ígérem, vigyázok rád odafent.
 Hanyatt dőlt a fűben, kiélvezte az árnyékot, bár az összképen sokat rontott a háttérben nyekergő pletykás lánybanda. Még szerencse, hogy Manka megtanulta a tisztes távolság fogalmát. Legalábbis... egyelőre.
 - De maradhatunk idelent is. Az emberek között - játszott rá kis színpadiassággal. Nem rejtette véka alá, mennyire szeretett volna a végére járni a dolognak.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. július 31. 23:10 | Link

Ramóna


A kitételtől nyelt egyet, mert kellemetlen emlékek hasították fel emlékezete felszínét. Autumn szigorú pillantása villant be, majd az azt követő "Azonnal tegyél le!" felkiáltás.
 - Persze, hogy nem fogok! - fakadt ki rögtön, mintha nem csak Ramit, de magát is meg kéne győznie az igazáról. Még mindig feküdt, úgy emelte fel kezeit és tárta szét hitetlenül őket. Tényleg ennyire nem képesek megbízni benne, ugyan már. Látták őt valaha is leesni a seprűről...? Saját magán kívül.
 Lendületet vett, hogy támasz nélkül tudjon felülni, majd lábra állni. Nem kellett volna, még mindig izomláz volt a hasában. Júlia miatt kicsit túlhajtotta magát az edzőteremben, s ezt az arcára kiülő pillanatnyi grimasz is tükrözte.
 - Fel - utasította a Kométát, mire az engedelmesen tapadt mágnes módjára Zalán jobbjához. Leplezetlen önbizalommal forgatta meg egyszer a kezében, utána nyújtotta oda a másikat a lánynak, hogy felsegíthesse őt is.
 - Te mugliszületésű vagy, igaz? - kérdezte aztán mindennemű rosszalás nélkül. - Vannak náluk azok a kétkerekű járgányok. Bicikli. Tudsz biciklizni?
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2022. augusztus 1. 00:58 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. augusztus 17. 21:51 | Link

Ramóna

- Szuper, akkor van miből kiindulnunk. Biciklizéskor ha egyedül ülsz a cuccon, akkor természetes, hogy figyelsz az egyensúlyodra. Viszont ha valaki más mögé ülsz fel, akkor a legjobbat azzal teszed, ha hagyod, hogy a kormánynál lévő korrigáljon. Nem rántasz a seprűn, nem dőlsz be, nem lóbálod a lábad - és akkor jól vagyunk.
 Lelkes mozdulattal rúgta el magát a földtől, de alig lebegtette egy méter magasságban a járgányt, hogy Rami könnyebben fel tudjon szállni mögé.
 - A könyvre meg vigyázz, mert kelleni fog, ha be kell azonosítani a madarat.
 Csendben várta, mit tesz a lány, de annyira szerette volna megmutatni neki a szebbik oldalát is a repülésnek, hogy igencsak bánta volna ha ezen a ponton visszatáncolna.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. augusztus 23. 19:02 | Link

Ramóna


- Ha a nyélbe kapaszkodsz, akkor tényleg az lesz amit mondtam, rángatni fogod és fix, hogy belerepülünk valamibe - okította mosolyogva a lányt. Megvárta, hogy mgértse, mire gondolt, majd lendületet vett a Kométával, hogy otthagyják a diákzsibongást maguk mögött.
 Miközben növelte a sebességet, figyelte Ramóna testbeszédét, hogy mikor számít ez már neki "túl gyorsnak". Rátekintett egy gyors pillantással a karórájára, hogy megnézze, mennyi idejük maradt a szünetből, s mikor kéne visszaindulniuk.
 Nagy ívben kerülte ki az első utukba kerülő tornyot, utána szép lassan belőtte a fő irányt: a csillagvizsgáló felé.
 - Minden rendben ott hátul? - kérdezte fejét oldalra fordítva, hogy perifériából rálessen a kis unikornisra.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. szeptember 28. 21:29 | Link

Ramóna


Bátorságot adott neki a bizalom, amit Ramóna belé fektetett minden apró gesztusával. Nem lett volna rá túl sok oka, vagyis talán... az Augustine-nal történt incidens óta esetleg változhatott valami.
 Nem tudta eléggé visszafojtani a nevetést, melyet a lány szótlansága szült. Tudta, hogy ez most másfajta csend. Jót jelentett. Annyira lekötötte az, hogy a lányt ellenőrizze, majdnem el is felejtette, miért jöttek. Egy darabig hagyta, hogy elámuldozzon a kilátásban, s csak akkor kezdett újra neki, amikor már a torony közelében jártak. Lassan kezdett köröket leírni körülötte.
 - Ezt használtam fordulópontnak vissza a pályáig, és úgy látszott - itt elengedte egyik kezével a nyelet, hogy a legközelebbi hegytető felé mutasson -, hogy arra tart. Nem sokat láttam belőle, de tényleg nagyon jellegzetes... volt.
 Halkan lehelte a mondat végét, mert a torony cserepein észrevett valamit. Homlokráncolva repült közelebb, majd előrenyúlt, hogy aztán égő kíváncsisággal nyújtsa hátra Raminak szerzeményét: egy bámulatosan fényes tollat.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. október 1. 13:49 | Link

Ramóna


- Szóval elhiszed nekem? Biztosan az a madár? - hangja úgy csengett, mintha azért benne is élt volna némi kétely a dolgot illetően. Kissé elfordította törzsét, hogy szeme sarkából rálessen Ramira.
 - A hegyeken túl. Hát az... messze van. - szisszent egyet csalódottan, pedig egészen fellelkesült a felfedezéstől. Még ha el is merészkedhetnének odáig, biztosan nem most, suliidőben. Pláne nem ebédszünetben.
 Megbizonyosodott arról, hogy a navinés kapaszkodik-e rendesen, s csak akkor indult el újra. Ezúttal tényleg lassú tempóban, hátha több nyomot sikerül észrevenniük. Tekintete egyik toronyról a másikra vándorolt, az ereszeket és más potenciális kincslelőhelyeket kémlelte. De ha mással nem is, ezzel a tollal gazdagabbak lettek a kis körtúrának köszönhetően. Na meg a ténnyel, hogy tényleg valami különleges lény tette tiszteletét a birtokon.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. október 23. 13:16 | Link

Ramóna


- Na ezt biztos nem visszük magunkkal - dörmögte orra alatt, ahogy közelebb értek az állat maradványaihoz. - De ez talán azt jelenti, hogy a tónál fog ebédet magának. Vagy a vízesésnél! - elmélkedett hangosan. Bíztató jelnek tűnt a felfedezés. Lassan ereszkedni kezdett, de nem akarta annyiban hagyni a témát ezzel.
 - Esetleg megpróbálhatjuk egyszer kilesni, amikor vadászik. Úgy értem, ha van kedved hozzá.
 Nem a rét felé irányította a seprűt, hanem egyenesen a bejárathoz, hisz a szünetnek mindjárt vége volt. Viszont a szél kezdett feltámadni, érződött a járművön is egy-egy lökés. Zalán megpróbált ügyesen manőverezni, hogy Ramit ne az utolsó pillanatban kapja el a rémület.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2022. november 3. 20:00 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2022. november 11. 12:14 | Link

Ramóna


Megérezte az őt szorongató ujjakat, de hála Merlinnek, nem kezdett el kapálózni. Ennek köszönhetően tudta az utolsó métereken egyenesbe hozni a Kométát. Sikeresen landoltak, amit Zalán egy bíztató mosollyal toldott meg, ahogy hátranézett. - Ügyes voltál.
 Kicsúsztatta lábuk közül a seprűt, s ellenőrizte, hogy nem hagyott-e el semmit.
 - Köszönöm - mondta egyszerűen, örült, hogy mindenféle galiba nélkül tudtak tenni egy kört. Ilyen is ritkán fordult elő Rami társaságában. Kezét nyújtotta a lány felé, hogy visszakérje a könyvét.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2023. április 15. 21:13 | Link

Sára


- Incendio! - hallatszott a dühös instrukció a platánpálcának, ami seperc alatt borította lángba a célpontját. Lendített még egyet. Majd még egyet. Már a rét sarkáig taszította indulata tárgyát, így minden varázslattal tett egy-egy lépést előre, hogy a következő bűbáj is célbataláljon. Mély levegőt vett, kék íriszén csillant a perzselő Edictum lapjainak tükörképe, de sajnos ez nem volt elég ahhoz, hogy megnyugodjon. Hiszen még vagy három példány hevert körülötte, és biztos volt benne, hogy a többi épp ott van kinyitva valaki kezében, hogy jót szórakozzon a belehányt förtelmeken, hogy aztán pletykaként terjedjen tovább, amit Zalán még akkor sem tudna elcsitítani, ha már az összes példányt megsemmisítette volna.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2023. április 15. 22:09 | Link

Sára


Kizökkent a hozzá intézett szavaktól, de pillantása nem volt kevésbé zaklatott, csak gyanúval teli.
 - Ha előbb olvasom azt a szart, talán én is hasonlót írtam volna arra vizsgalapra. - Lenézett Sára keze tartalmára. Szarkasztikus megjegyzésnek szánta, hogy hozzon édességet magával, így kicsit meg is lepődött. Kételkedve pillantott fel újra a lányra.
 - Nem aggódsz amiatt, hogy ezzel valószínűleg a saját hátad közepére fested a célkeresztet? - motyogta halkan, sütött a hangjából a szégyen.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2023. április 15. 22:40 | Link

Sára


- Albert vizsgalapjára? Merlin ments. Még ha ötödikig is tartana a tárgya, most már biztos nem akarnék bejárni rá. - Az unszolásra már engedelmeskedett és elvette a bögrét. Kiüresedett tekintettel meredt a forrócsokira. Az illata kelletlenül hozta elő az emlékeket Autumn-ról... Ez indikálta, hogy másik kezével újra célra tartson és szitkozódás kíséretében eressze ki azt a Diffindot egy még kevésbé megtépázott Edictum irányába. A lapok hangosan szakadtak ketté.
 Ezt követően már a karamellát is elfogadta és egy darabig csendbe burkolózott. Fejével biccentett Sárának, hogy ha ingerenciája van, ő csak céllövöldével tud szolgálni, de nyugodtan kipróbálhatja.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2023. április 15. 23:04 | Link

Sára


Csendben hagyta, hogy informálódjon, bár nehezére esett nem darabokra tépni azt is, ami a kezében van. A barátaiból űztek benne viccet, nem egyszer. Már ezen felháborodott önmagában, hisz jól emlékszik, milyen sokáig kellett Kornéliát vigasztalni a folyosói incidens után és hogy Kornélt hányszor kellett támogatni, hogy ismételten felépüljön a lába.
 Aztán ott volt Rue. Nem elég, hogy nap mint nap érzi a hiányát, de ismételten az orra alá dörgölik mások, hogy ostoba ötlet volt bevallani neki, mit érez. Ennyi erővel a homlokára is írhatta volna, mekkora idióta.
 - Elsőben még el tudtam engedni a fülem mellett - fűzte hozzá, amikor épp sikerült kiszabadítania fogait a ragadós karamella fogságából. - De ez már sok. Még nekem is.
 Félve várta, mi lesz a válasz, úgy vizslatta az eridonos vonásait.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2023. április 16. 10:56 | Link

Sára


Nagyot gesztikulálva vágott közbe. - A nagy része nem igaz, vagy... - elakadt a szava, mert félt magyarázkodni arra vonatkozóan, mi is igaz pontosan a cikkből. Szigorú értelemben véve semmi. Főképp akkor, ha Holló prof neve is ugyanannyi alappal lett odaírva, mint Júliáé. De valami alapja kellett, hogy legyen, nem? Rue nem barátkozik akárkivel...
 Lenyelte az éppen csócsált falatot az édességből, majd elhátrált az eridonostól, hogy könnyebb rálátása legyen. - Légyszíves.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. április 16. 12:22 Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2023. április 16. 22:50 | Link

Sára


Nem merte Sára feje felett lángbaborítani a cuccost, így megint csak fecnikre vágta. Tökéleteses sikerült bűbáj. Amélia büszke lenne rá.
 - Nem - hunyta le szemét, hogy összeszedje a gondolatait. - Nem rá haragszom. Sőt... - hangjában inkább keserűség csendült. Persze, fejben volt pár keresetlen szava Alberthez, de igazából magára haragudott. - Örülnöm kéne. Hogy van valaki, aki ott van mellette, ha én... ha én nem vagyok képes... - anélkül eltölteni egy percet mellette, hogy meg akard csókolni?
 Fején rázott egyet, hogy elhessegesse a gondolatot és tehetetlenül fordult meg a tengelye körül, mint valami nyűgös kisfiú. Elmélázva figyelte, ahogy a lányt beborítják a papírfecnik, majd elmormolt egy Reparot, hogy javítson a helyzeten.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2023. április 17. 13:02 | Link

Sára


Szemöldöke emelkedett meg a megjegyzéstől. Egy Geminio hallatszott, kissé már nyugodtabb hangnemben, hogy lemásolhassa az összeforrasztott újságot. Ez megismételte újra és újra, hogy legyen elég célpontjuk.
 Aztán pillantása ellaposodott, amikor Miksát hozta példának a lány, izmai elernyedtek, vállai pedig megereszkedtek, olyan igazi "tényleg?" nézéssel válaszolt.
 - Én nem Miksa vagyok - felelte végül egy hosszú hatásszünet után, és lángba borított egy újabb Edictumot Sárától nem messze. - Csak azt akarom, hogy boldog legyen. Merlinre, milyen sablonosan hangzik - forgatta szemeit. Pedig ez volt az igazság. - Meg hogy valaki vigyázzon rá, amikor valami őrültséget akar csinálni. És hogy ne érezze egyedül magát. Tökmindegy, hogy ezt egy baráttól kapja meg, vagy... valaki fontosabbtól.

 
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2023. április 17. 14:11 | Link

Sára


Egyet akart érteni, már biccent a feje, hogy bólintson, de a bűntudat vissszatartotta. Sára is láthatta, hogy az indulat és az észérvek megállás nélkül viaskodnak a fejében.
 - Ezt most én csesztem el - vallotta be, ahogy közelebb ment az eridonoshoz, hogy újabb adag karamellát csórjon tőle. - Nem tudok normálisan viselkedni mellette. Mondjuk, ahogy elnézem... most már nélküle is megoldom, hogy ostobaságot csináljak. - Pillantott körbe a parázsló, szétszaggatott lapokkal teleszórt réten. Füle rezzent, ahogy a távolból elkapta egy navinés társaság viháncolását, ahogy egyenesen őket bámulják.
Szál megtekintése
Hollósi Zalán
Prefektus Levita, Jövendőmondó, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 1487
Összes hsz: 1803
Írta: 2023. április 20. 13:21 | Link

Sára


Szórakozottan nevetett a karamellát bámulva.
 - Szerintem te vagy az egyetlen. De megnézném azt is, te hogy célzol - mondta félig teli szájjal, de azért felemelte a pálcát és készült az újonnan repülő Edictumra. Próbált nem törődni a hátán érzett tekintetekkel, de néha-néha a kastély felé pislantott, esetleges prefektust vagy tanárt pásztázva.
 - Tényleg többet kellett volna hoznom belőle. Majd kuzinomtól lopok még, nála mindig van egy csomó.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. április 29. 04:00 Szál megtekintése
Rét - Hollósi Zalán hozzászólásai (52 darab)

Oldalak: [1] 2 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék