37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Alastair Magnus
INAKTÍV


Illúziómágus
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 377
Illúziómágia vizsga
Írta: 2017. szeptember 3. 19:32
| Link

Seth

... az egészben egyedül az nyugtatja meg, már amennyire a maga módján izgatott, hogy nemcsak ő lesz itt elsőbálozó. Jó, lehet, hogy némileg nevetségesen hangzik az izgatottságának ténye. Elvégre nem ő lesz az, aki vizsgázik, de ugyanúgy az első alkalma lesz, mint vizsgaügyi biztos. Illetve az egyik. Annak idején neki is a brit minisztériumban kellett bizonyítania hozzáértését, hogy megkapja a hivatalos elismerést - és bejegyezzék végre, mint hivatalos illúziómágia használót, mégis teljesen más a képzeletbeli asztal másik felén.
Oktatóként neki is részt kell vennie az elbeszélgetésen, mindezt már megelőzte egy  írásbeli számonkérés, amely azt vizsgálta, tisztában van-e a használat jogi hátterével és jogi kereteivel. Nem volt amúgy kérdés, hogy a másik átmegy-e rajta. És amúgy is ezt csak formalitás, nagyon ritka, hogy valaki ezen a feladatrészen ne  tudja átverekedni magát, mert józan paraszti ésszel is megoldható. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy az alapvető morális és erkölcsi értékek legalább elméleti szintű megértésével.
Rajta kívül még hárman vannak itt, mindannyian idősebbek. Itt a különleges mágiahasználati nyilvántartást vezető bizottság elnöke, az Illúziómágiához tartozó eseteket kivizsgáló csoport vezető-parancsnoka, illetve egy abszolút külsős munkatárs (azaz, akinek nem tartozik a munkaköri leírásába semmi illúziómágiával kapcsolatos  feladat). A beszélgetést, a feladat bemutatását rá bízták persze a fiú tanáraként. A falon függő órára pillant, még 10 perc van kezdésig, van még ideje befutni Sethnek.

A helyiség meglepően nem nagy, nem készítettek elő gyakorlótermet, első látásra a vizsga helyszíne nem több egy egyszerű irodánál. Tudtával egyedül annyi többletintézkedést hoztak pusztán, hogy néhány bűbájjal mérni fogják a szobában tapasztalható mágikus aktivitást, ezzel is látják majd, hogy a Seth által létrehozott varázslatok mennyire erőteljesek. Elvégre pont az illúziómágiánál nem lehet arra támaszkodni, hogy mennyire látványos a produktum.
Hozzászólásai ebben a témában

Seth Gareth Selwyn
Házvezető Navine, Tanár, Illúziómágus, Gondnok


Whiskey in a teacup
offline
RPG hsz: 769
Összes hsz: 2532
Írta: 2017. szeptember 3. 21:22 | Link

Magnussz

Tulajdonképpen már hónapokkal ezelőtt be kellett volna jelentkeznie, mert  réges rég megérett a bejegyzésre, csak halogatta, hol a tanítás, hol a HVH dolgok miatt, jórészt azonban sima lustaságból. Gyakorolgatott, szórakoztatta Averyt és környezetét az illúziókkal, szóval el nem hanyagolta, de ezen a ponton pusztán csiszolgatta a képességét, élvezetből. Végül úgy döntött, szégyen lenne, ha Sebastian végezte a mestertanonci képzéssel és gondolatolvasó legilimentorként állna mellette, míg ő ennyi év alatt se szerezte meg a papírját.
Szóval ide neki az oroszlánt.
Pontosan öt perccel a megadott időpont előtt érkezik, könnyed derűvel kopogva az ajtón és lendületesen lépve be, széles mosollyal és jókedvűen. Ez felerészt flegma természetéből fakad, felerészt pedig abból, hogy olyan gyakran jár a minisztériumba, mintha zongoraleckéket venne errefelé. Már megszokta az egész miliőt, ismeri a gépezetet és képtelen felhúzni magát a bürokrácián, viszont remekül ért ahhoz, hogy az összes csinovnyik idegeire menjen a puszta nyájasságával. Természetesen mindezt kifogástalan brit udvariassággal.*
- Szép napot az uraknak!-*biccent, sőt azokkal, akik esetleg jobbjukat nyújtanák, apró főhajtás kíséretében kezet is ráz. Körbepillant, futólag felmérve a terepet - egyszerű kis helyiség, nyilván valami kis plusszal, ami majd segíti a vizsga kiértékelését. Nem veszteget azonban ennél több időt rá, mert van ennél jobb dolga is - pl. a vizsga utáni beígért iszogatás és/vagy vacsora. A kisebbik Magnushoz fordul hát, egyik szemöldökét alig észrevehetően felvonva, kihívásként.
 
Hozzászólásai ebben a témában

Alastair Magnus
INAKTÍV


Illúziómágus
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 377
Írta: 2017. szeptember 3. 22:12 | Link

Seth


Na, időben megérkezett, ez máris egy jó pont. Ő sajnos tudja, hogy mennyire szigorúak és karót nyeltek a teremben ülők, ő személy szerint nem is kedveli egyiküket sem túlzottan. Ennek ellenére az ő arckifejezése is könnyed szórakozottságot tükröz. Nem szabad ezt túlizgulni, azzal csak a minden hibára kiéhezett vizsgabiztosoknak tesz jót.
- Üdv neked is, örülök, hogy megérkeztél. Szerintem nem is húzom feleslegesen az időt, a feladatod nem lesz bonyolult. Szeretnénk, ha bemutatnál nekünk valakit. Illetve ő mutatkozna be. Lehet valóban általad létező ember, vagy teljes mértékben a fantázia szüleménye. Mindenesetre a cél: győzz meg róla, hogy az irodában nem öten, hanem hatan tartózkodunk.
Elsőre tényleg nem hangzik bonyolultnak, maga a feladat nem komplikált. A kivitelezés viszont annál inkább. Egy ember jelenléte számtalan apró részletből, elemből áll össze. Hitelesnek kell lennie a lélegzetvételeinek, egy idegen személy bőrének jellegzetes odőrje is fontos. Apró részlet, mégis a hiánya feltűnő. Számítanak a gesztusok, hogy a léptei vernek-e hangot, hogy az árnyéka hogyan esik az iroda megvilágításához képest.. ésatöbbi ésatöbbi. Maga Alastair is érdeklődve várja, mivel rukkol elő Seth.
Hozzászólásai ebben a témában

Seth Gareth Selwyn
Házvezető Navine, Tanár, Illúziómágus, Gondnok


Whiskey in a teacup
offline
RPG hsz: 769
Összes hsz: 2532
Írta: 2017. szeptember 15. 22:40 | Link

Magnus | illúziómágia vizsga |

Minden valószínűség szerint tenyérbemászó az a magabiztosság, amit a lehető legnagyobb természetességgel prezentál épp' - kifogástalan, a maga módján mégis hivalkodó öltözéke; a tartása, a hanghordozása, minden mozdulata olyasfajta, már-már veleszületett hanyag eleganciát sugároz, ami szinte kizárólag a hozzá hasonló aranyvérűeket jellemzi. Semmi kirívó vagy feltűnő, mégis, a legszürkébb öltöny is kiemeli a tömegből.
Nem tud beolvadni. És nem is akar.
- Kérek egy perc gondolkodási időt, ha nem haragszanak az urak.-*A mosolya nem hagy kétséget afelől, hogy ha haragszanak, ő akkor sem hagyja siettetni magát. Ez itt nem harctér (még ha ki is kiáltották közellenségnek, oh well), márpedig amíg nem emberéletek forognak kockán, nincs oka elkapkodni semmit.
Vannak ritkán használt, de annál effektívebb trükkjei - ugyan nem igazán érti, hogyan is működik az egész, elég pontosan érzi, mi vonzza az emberek figyelmét, mit várnak tőle és mi nyeri el a tetszésüket (vagy a rosszallásukat). Alighanem a brit varázstársadalom krémje közt eltöltött évek csiszolták ilyenné, ahol az illem elleni legkisebb vétség is elvághatja valaki karrierjét; végeredményben lényegtelen. Tekintete a bírákra siklik. Adott három úriember, akik égnek a vágytól, hogy darabokra cincálják és minden létező hibájára rámutassanak.
Adjunk hát nekik koncot, marakodjanak csak.
Az alakja úgy jelenik meg, mintha ebben a pillanatban hoppanált volna a terembe - halk pukkanással, hirtelen nyerve teret és súlyt, felkavarva a levegőben itt-ott megcsillanó porszemeket. Az arcán meglepettség suhan át, mielőtt visszanyerné egyensúlyát és megköszörülné a torkát, kellemes, bár a terem miatt enyhén visszhangzó hangon megszólalna.*
- Üdvözletem! Egy pillanat...-*Esőszag kíséri, talárjáról leráz néhány vízcseppet, mielőtt pálcáját előhúzva szárítóbűbájt hajtana végre. A mozdulatainak súlya van, ahogy a ruha minden redőjének is, neszez és érintésre leginkább évszaknak megfelelő, vékony anyagú darab. Nemcsak a fizikára ügyelt azonban, de az árnyalásra, a leginkább igénybevett részeknél látható kopásokra, kis szennyeződésekre, gyűrődésekre is. Az alak csak akkor szusszan elégedetten, amikor a nedvességtől begöndörödött haja is visszaáll eredeti formájára - a mosolya sarkában gödröcskék, a szemzugában halvány szarkalábak jelennek meg, ahogy a vizsgabiztosok felé fordul, jelezve, hogy immáron rendelkezésükre áll. A közelebb állók érezhetik eddig észrevétlen illatszerét is.
A dolog trükkje, hogy valójában nem egy illúzió lett létrehozva, hanem három. A Magnus mellett ácsorgó és a hozzá intézett kérdésekre válaszoló Seth sem valódi, mert amint nem rá összpontosul az emberek figyelme, az eredeti egy láthatatlan köpennyel felérő illúzió leple alatt elsétál, hogy kényelmesen nekitámaszkodjon a falnak és onnan figyelje a történéseket.
Hozzászólásai ebben a témában

Alastair Magnus
INAKTÍV


Illúziómágus
offline
RPG hsz: 46
Összes hsz: 377
Írta: 2017. október 8. 22:17 | Link

Seth - Vizsga

Az nem is lenne gond, hogy a fiú gondolkodási időt kér, ezt többnyire belekalkulálják a vizsgába - ahogy direkt nem is emelik ki, mert az is egy döntés, ha valaki túl merészen mindenféle megfontolás nélkül akar belekezdeni. Volt már olyan tehetséges, ösztönös illúzióhasználó, aki így is átment, de többnyire akik ezt az utat választják, hamar elvéreznek az elbírálás során. Másrészt valóban van Seth magabiztosságában valami bicskanyitogató él, amely a vizsgáztatók részéről szerencsére egyelőre csupán egy összenézésben kulminálódik. Rövid időre találkozik a tekintetük, majd ki-ki feljegyez néhány szót a jegyzettömbjébe.
Nem tűnnek különösebben rosszindulatúnak, fürkésző tekintetük leginkább a vizsgahelyzetnek köszönhető. Komoly szakemberek, nem házsártos vénemberek, akik a régi letűnt korok tisztelete jeleként vannak a minisztériumnál, valami jelképes minimál-bér fejében. Egyikük enyhén kopaszodó, hármuk közül ő ül középen, vastagkeretes szemüvege hírből sem ismeri a divatot, konzervatív, régies formavilágot ad vissza. Mégis illik hozzá valamilyen módon, nehéz lenne hirtelen enélkül elképzelni az arcát. Szószólóként emelkedik fel, hogy üdvözölje az érkezőt.
- Jó napot kívánok, örülök, hogy a köreinkben tudhatjuk. A nevem Mészáros Kálmán, a Illúziómágiával kapcsolatos eseteket kivizsgáló csoport vezető-parancsnokaként a vizsgabizottság elnöke. - Teljes mértékben belemegy a színjátékba, valódi személyként kezeli az érkező illúziót, úgy emelkedik meg a székből és nyújtja kezét kézfogásra. Hogy elégedett lenne vagy sem? Nem ad visszajelzést, természetesen viselkedik, ahogy a másik kettő is ideiglenesen leeresztette a jegyzettömböt, valószínűleg ők is sorban be fognak majd mutatkozni, ha Seth elfogadha Mészáros úr kézfogását.
Természetesen ez is egy sarkallatos pont, s mint ilyen, a vizsga része. A különleges mágiahasználati nyilvántartást vezető bizottsági elnök valamivel fiatalabb lehet a másik kettőnél, ám már így is bőven középkorban jár, hármuk közül ő a legmagasabb, s bár széles vállal és magas alkattal áldotta meg a genetika, messze nem olyan fizikai kiállású, mint egy kétkezi munkás. Széles állkapcska, hangsúlyos járomcsontja tulajdonképpen egész jóképűvé teszi, ám arcán már a kor otthagyta nyomát jónéhány ránc formájában, s az egyébként is világos hajába már ősz tincsek vegyülnek. Gyűrűsujján egyszerű fehérarany gyűrű árulkodik családi állapotáról. Az ő tekintete a bemutatkozás alatt a láthatatlanságba burkolózó fiú felé rebben, az Alastair mellett ácsorgó Sethre, majd vissza az előttük álló illúzióra. Feljegyez valamit, röviden, szűkszavúan, néhány gyors tollvonás kíséretében, végül, ha rá kerül a sor, ő maga is felemelkedik bemutatkozásra.
- Molnár András.

- Látom, nem lesz itt gond. - Kommentálja halkan a mellette álló Seth-illúziónak, megveregetve a vállát. Abszolút szükségtelen mozdulat alapvetően, de nem most. Látni, illetve érezni akarja, mennyire minőségi az a munka, amit a vizsgabizottság előtt felvonultatott alakkal szimultán hozott létre.
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek