37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Karakteri segítségek - összes hozzászólása (54 darab)

Oldalak: [1] 2 » Le
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2012. szeptember 17. 11:04 Ugrás a poszthoz

Itt olvashatjátok, hogy ki kölcsönzi a kinézetét az egyes karaktereknek, tehát mely avatarok vannak lefoglalva. Fontos, hogy a konfliktushelyzetek elkerülése végett megnézzétek a listát, mielőtt egy híres ember képeit kezditek avatarként használni. Mindenki érdeke, hogy a képe ne tűnjön fel többször a fórumon, ezért ha eldöntötted, kit képzeltél el a karaktered megjelenítőjének, a foglalásodat ebben a topicban teheted meg.

Az újonnan regisztráltakat kérjük, nézzék át a listát, és NE válasszák karakterük megformálójának azt a személyt, aki már szerepel rajta!

Ha észreveszitek, hogy nem lefoglalt avataralanyotokat más is használja, aki szintén nem foglalta le, sajnos egyikőtöknek le kell mondania róla. Ezt beszéljétek meg, vagy keressétek az avatarfelelősöket segítségért.

Ha tanácstalan vagy, mert akit szerettél volna, már használják vagy nem jut eszedbe semmi, esetleg kérdésed, észrevételed van, szintén keresd az avatarfelelősöket privát üzenetben! Készségesen a segítségedre fog sietni.

Az avatarfoglalások és ellenőrzések felelősei: Farkasházy Rudolf

Szabvány avatarméret:
150 × 250, azaz az avatarod maximum 150 pixel széles és 250 pixel magas lehet.
Amennyiben valakinek gondot okoz az avatar méretre szabása, küldje el privát üzenetben a használni kívánt kép linkjét az egyik avatarfelelősnek, aki segít majd neki.

Milyen képeket használhatsz fel és milyet nem?

A kép a karakter leírásához igazodjon és korához. 14 évesen ne legyél szakállas és ráncos, valamint, ha a karaktered szőke és kék szemű, ne egy vörös barna szeműt használj képként, ha csak nincs rá valami ultra szuper okod. (Például egy játék erejéig százfűlé főzet miatt átváltozott, vagy ha a karakter metamorf, és pár játékban máshogy néz ki, akkor megengedett természetesen. És egyéb oldaleseményeken is, amikről mindig a híreknél értesülhettek.)

Figyelem! A felhasznált képed lehetőleg az avataralanyodat ábrázolja! Nem tilos szerelmes és más kapcsolatokat ábrázoló képek használata, de az is legyen reális. Ha pl. szőke alanyod van, ne rakj ki magadnak olyan képet, ahol barna hajú lány ölelkezik a hercegeddel.

Mivel lehet gond?

Ami miatt szólni fognak, mert szabálytalan:
   -   nem a sajátját használja, hanem más által foglaltat
   -   szabályzatba ütközik (pl.: túl idős vagy túl fiatal az alanyod)
   -  NSFW tartalomnak minősül (nem biztonságos munkához pl.: 18+-os képi megjelenítés)
   -   multikarakterek, avataralany váltás esetén: amennyiben az új, foglalni kívánt alannyal már létezik elfogadott, ám nem regisztrált multikarakter (különleges, határidős akciók esetén, lásd: karácsonyi multiakció), a navigátoroknak joguk van felülbírálni a foglalást/váltást, vagy az illetékesekre bízni ennek megbeszélését. A még bírálás alatt lévő multikarakterekre ez nem vonatkozik!

Ami miatt nem fognak szólni:
   -   nem megfelelő a mérete
   -   saját alany, csak eltérő külső jegyekkel (más hajszín, jelmez, maszk)
   -   szabályzat határain belül mozog

Ha avataralanyt váltanál:
   -   Háromhavonta lehet avataralanyt cserélni
   -   A váltáshoz minden esetben jó érv kell
   -   A változtatás ne legyen drasztikus (hófehér bőrű szőkéből fekete bőrű és hajúra)
  -  Egy karakter életében egyszer van lehetőség soron kívül alanyt váltani, viszont ehhez nem elég egy általános indoklás, szerepjátékosan is megfigyelhető legyen a változás, amit a foglalás témában jelezni is kell a felelősöknek. Ebben az esetben nem szükséges megvárni a három hónapot (vagy amennyi maradt belőle), viszont a csere elfogadását követő hat hónapban nem lehet váltani. Ezek a karakterek próbaidőre kapják meg a választott alanyt, amennyiben nem minősül megfelelőnek a kérés, az avatar felelősök vagy a navigátorok elutasíthatják azt az első hónapban.

Rangok és avatarok:
 • Aktív: Ameddig aktív vagy az oldalon, tehát legalább heti egyszer látogatod az oldalt és játszol, a foglalásod biztonságban van, senki más nem foglalhatja le ugyanazt a személyt.
 • Karantén: A karantén ugyebár a minimum két hét teljes inaktívság jelzése, védelem a karakter törlése ellen, ezzel együtt pedig az avatar foglalás is megmarad a listában, ám aki több hónapot tölt ebben, agy hozamosabb ideig csak ül az alanyán karanténban, elveszítheti azt. Erről lentebb olvashattok.
 • Emlékkarakter: Ez a státusz lemondás az aktív szerepjátékról, de az oldaltagság megtartása is. Az emlékkaraktereket a foglalt avataralanyok listájában kitöröljük, avataralanyaik szabadon rabolhatók!
 • Törlés: Kérésre vagy tartós inaktívság esetén történik, értelemszerűen a foglalás is törlésre kerül a karakterrel együtt. A listát igyekszünk karban és napra készen tartani.

Avatárbirtoklási szabály:

Szeretnénk elkerülni az oldalon, hogy a szerepjátékosan nem aktív karakterek birtokolják az alanyok jórészét. Mivel a multikorlátnak felső limitje nincs, bár akad bőven lehetőség, nem végtelen az arcok száma sem, akik felhasználhatóak, és sok a népszerű is, szükségét láttuk a listán szereplők ellenőrzésének, melyet az avatárfelelősök végeznek és így az alábbi módon történik:

Minden karakter esetén (aktív és karanténos karakterekre is vonatkozik), hat hónapra visszamenőleg kell legyen legalább 6 szerepjátékos (NRT) hozzászólás - a kviddicses hozzászólások beleszámítanak, az RT-k nem, és át sem számíthatóak -, amennyiben nincs, kikerül a listából és alanya szabadon rabolható.
Kivételt a tanár (akik aktív tárgyal rendelkeznek) és a mesélői karakterek (mint a Tükörfiú, a házak szellemei, manók, Tündér és a Plüssnyúl) képez. Ők ritka és más kötelességeken át ellenőrzött karakterek.

Akitől a szabállyal elkerül a foglalása, visszakérheti, ám ennek legalább 6 szerepjátékos (NRT) hozzászólás - a kviddicses hozzászólások beleszámítanak, az RT-k nem, és át sem számíthatóak - teljesítése a feltétele.

A szabály a 2018. április 1-jén kezdődő tanévben lépett életbe, a listán szereplők teljes ellenőrzése 2018. október 1-jén történt elsőre, ettől az időponttól az avatárfelelősök idejéhez mérten folyamatosan, egyénileg megnézve a hat hónapokat fog zajlani. Októberig, az első szakaszban még 4 hozzászólás volt a követelmény - így akik itt elvesztették alanyukat 4 NRT poszt után visszafoglalhatják azt -, az állandó szabály ez után lépett érvénybe.
Utoljára módosította:Damyan Volkov, 2023. november 8. 21:14
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2012. szeptember 17. 11:21 Ugrás a poszthoz

Az oldalon fellelhető karakterek és lehetőségek


Az iskolában és környékén sokféle ember él, akik sokféle foglalkozást űznek, más-más pozícióban vannak. Ebben a témában szeretnénk összegyűjteni nektek, miféle emberekkel, milyen úgynevezett rangokkal találkozhattok az oldalon szerepjátékosan, és hogy mi az, ami itteni létünk szerves része, de szerepjátékosan nem jelenik meg (például a Haladó rang vagy a Vezetői Bizottság).
Először röviden bemutatjuk a karaktertípusokat és extra tulajdonságokat, később néhányat bővebben is kifejtünk. Így például megtudhatjátok, diákként milyen lehetőségeitek vannak, milyen szakkörökön vehettek részt, vagy hogy egy tanárnak pontosan mik a feladatai, emellett azt is, hogy az álmodók, azaz ti magatok milyen munkákban vehettek részt a fórumon.

Tartalomjegyzék:
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 28. 16:39
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Angelinne Stanwood
INAKTÍVRPG hsz: 62
Összes hsz: 2354
Írta: 2012. szeptember 17. 14:23 Ugrás a poszthoz

Házirend


A DIÁKOK JOGAI
 • A diákoknak joguk van a kötelezőn kívül további tárgyakat tanulni, abból vizsgát tenni.
 • A diákok tetszésük szerint tartózkodhatnak a házuk területén a rendelkezésükre álló szabadidőben.
 • A diákoknak joguk van belépni a házuk kviddicscsapatába illetve egyéb, háztól független tanulmányi csoportokba.
 • A diákok nyitvatartási időben látogathatják az iskola könyvtárát.
 • Betegség vagy sérülés esetén a diákoknak joga van felkeresni a kastély gyengélkedőjét, szükség esetén akár a takarodó időn túl
 • Betegség vagy gyengélkedőn való tartózkodás idejére a diák felmenthető a kötelező foglalkozások alól.
 • A szabad hétvégéken a diákok ellátogathatnak Bogolyfalvára, de a bentlakó diákoknak a takarodó időre vissza kell térniük házuk klubhelyiségébe.
 • A diákoknak joguk van két kisebb termetű, veszélytelen háziállatot tartani. A varázslények közül a következők engedély nélkül tarthatók: augurán (augurey), golymók (puffskein), ramóra, jobberknoll. A következők igazgatói engedéllyel tarthatók: krup, moke, murmánc (kneazle), hurú (fwooper), szalamandra, tüzesrák.
 • Minden diák küldhet és fogadhat levelet bagolyposta útján. Ha nincs saját baglya, erre az iskola saját példányait használhatja, kizárólag Európán belüli levelezésre.


A DIÁKOK KÖTELESSÉGEI
 • A diákok engedelmességgel tartoznak a tanároknak, attól függetlenül, hogy őket tanítja-e, a prefektusoknak, háztól függetlenül, illetve az iskola egyéb dolgozóinak.
 • A diákoknak kötelező a tanóráikat látogatni, ez alól például betegség esetén a házvezetőjük adhat felmentést.
 • A becsengetés időpontjában mindenki köteles a következő tanórájának helyszínéül szolgáló tanteremben tartózkodni. A diák lyukas órájában a klubhelyiségében, a könyvtárban vagy a társalgóban tartózkodhat.
 • A könyvtárból kikölcsönzött könyveket minden diák köteles két héten belül visszavinni, késés esetén a térítési díj napi egy sarló.
 • Iskolaidőben - ami reggel 8 órától délután 4 óráig tart - mindenkinek kötelező az iskolai egyenruha viselése. Az iskolaidőn kívüli különórákra, szakkörökre és büntetőmunkára ugyanez vonatkozik.
 • Este 10 és reggel 5 óra között egy diák sem hagyhatja el háza klubhelyiségét, kivéve a prefektusokat, ha járőrszolgálatukat töltik, és a mestertanoncokat. Ha valakinek felmentése is van a kijárási tilalom alól, köteles megőrizni a lakók nyugalmát!
 • A faluban töltött szabad hétvégéken a diákok kötelesek az iskolához méltóan viselkedni.
 • Ha a saját vagy mások testi épségét, vagy a kastélyt veszélyeztető körülményt észlelnek, a diákok azonnal kötelesek értesíteni az egyik tanárukat vagy az iskola Defenzorát.


TILTOTT CSELEKEDETEK
Minden diák számára tiltott:
 • diáktársai testi épségének bármilyen módon történő veszélyeztetése
 • diáktársainak lelki zaklatása
 • szúró-, vágófegyver birtoklása és használata
 • méreg vagy ártó hatású bájital birtoklása és használata
 • átkok, rontások tanórán kívüli használata, ezzel mások veszélyeztetése
 • alkohol és tudatmódosító szerek használata, dohányzás az iskola egész területén
 • az erdő mélye engedély nélküli látogatása
 • az üvegház engedély nélküli látogatása
 • alapszakos diákoknak a mestertanoncok tornyának látogatása
 • a kastély berendezésének rongálása, a festmények, házimanók, a birtokon élő élőlények zaklatása
 • a falu lakóinak nyugalmának megzavarása
 • más házak látogatása, vagy a házuk jelszavának szándékos kiadása más házak diákjainak
 • ellenkező nemű diák hálószobájában huzamosabb ideig tartózkodni, ott éjszakázni
 • a tanáruk engedélye nélkül annak irodájában tartózkodni, illetve ott éjszakázni bármilyen esetben
 • a szertárakba belépni, kivéve a tanársegédeknek

Az elsőévesek csak a repüléstanóra keretében használhatnak seprűt, illetve aki tagja a háza kviddicscsapatának, erre külön engedélyt kap.


A KIHÁGÁSOKÉRT JÁRÓ BÜNTETÉS
A kihágást elkövető diákok a prefektusoktól büntetésként büntetőmunkát kaphatnak a kihágás súlyától mérten. A büntetőmunka lehet beadandó fogalmazás, illetve az iskolában vagy környékén elvégzendő közhasznú munka. Ennek nem elvégzése a házvezető által kiszabott pontbüntetést von maga után.

A kihágást elkövető diákok a tanároktól büntetőmunkát vagy pontlevonást kaphatnak, a kihágás súlyához mérten.

Különösen súlyos kihágások, mások testi épségét károsító cselekedet esetén a házvezető, az iskolaigazgató, indokolt esetben a Defenzor is értesítendő. A legsúlyosabb esetekben az igazgató dönthet a diák fegyelmi eljárásáról illetve elbocsátásáról.

Mellékletek:
• Az iskola egyes évfolyamainak órarendje
• Alapszakon (1-5. évfolyam) kötelező tantárgyak listája
• A diákok iskolai egyenruhája
• Különböző nyelvek


ENGEDÉLY A TANODÁBAN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ
Minden olyan illetőnek, aki nem tanuló vagy az iskolai személyzet tagja, a kastélyba való belépése igazgatói (Rothman Anton) és defenzori (Dwayne Warren) engedélyhez kötött. Csak  az irat birtokában engedik be a bűbájok az érkezőt. Mivel azonban a varázslatok szeszélyesek és esetenként kijátszhatóak, a prefektusoknak joguk van elkérni az engedélyt és a hiánya esetén a személyt távozásra kérni, esetleg az igazgatóhoz vagy a defenzorhoz kísérni!

ÁLMODÓI KIEGÉSZÍTÉS:

A tanárok és diákok kapcsolata nem tilos a játékban, fiatalkorú diák esetén azonban a karakterek (szigorúan karakteri) büntetést kaphatnak. Bővebben: KATT

Terhes diákkarakter kijátszására van lehetőség, de ilyen esetben az adott karakter mellékrangban magántanulóvá válik. Nem vállalhat nagyobb kötelezettségeket (tanársegéd, prefektus...stb.) és az iskolai tanulmányai is az állapotához igazodnak.
Utoljára módosította:Ambrózy Henrik, 2020. május 17. 14:23
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Seren E. Weaver
INAKTÍVRPG hsz: 208
Összes hsz: 3069
Írta: 2013. november 9. 15:57 Ugrás a poszthoz

Pontszerzési lehetőségek az oldalon


Pontokat a diákkarakterek tudnak szerezni házuknak, a tanév végén a legtöbbet gyűjtő ház nyeri el a házkupát. Sokrétű lehetőségek állnak rendelkezésre a pontszerzésre, de ezeknek egy része multikarakterrel nem elérhető, csak ha az adott karakter pontszerzőnek van beállítva! Tehát itt most csak a főkarakterek pontszerzéséről van szó. Multikarakterek lehetőségeiről részletesebben egy hozzászólással lejjebb.

I. Tanulmányok

Tanévenként maximálisan 550 pontot gyűjthet össze egy személy egy tantárgyból, minden pályázatot, órai pontot és szorgalmit beleszámítva. Az új tanévben a diák ismét 0 pontról indul!

1. Szorgalmi feladatok
A tantárgyakhoz a tananyagok mellett szorgalmifeladat-lista is elérhető. Ezeket a tanár követelményei szerint megoldva, és neki bagolypostán beküldve pontokat lehet szerezni.

Az szorgalmi feladatokra vonatkozó szabályok:
 • Egy szorgalmi feladat maximum 20 pontot érhet. Ezt a feladataikhoz mérten a tanárok osztják fel. (Lehet, hogy csak 10 pontos feladatokat ír ki, lehet olyan, akinél mindegyik 20 pontos.)
 • Dicséretpont nem adható.
 • Ha valamelyik munka nagyon kiemelkedő, tehát színvonalban és mennyiségben is jócskán meghaladja az átlagot, akkor megkaphatja a szorgalmi feladatra járó maximális pont kétszeresét (mintha két szorgalmit küldött volna be és így is számolandó). Ezeket a munkákat azonban minden esetben el kell küldeni a navigátorok egyikének ellenőrzésre, aki jogtalanság esetén felülbírálhatja a döntést.
 • A kreatív szorgalmikat (amelyek nem megadott válaszokat igényelnek, hanem mondjuk novella-/versírás, stb) többször is be lehet küldeni, de egy szorgalmit tanévenként maximum 10-szer. (Ha a tanár máshogy nem rendelkezik, következő tanévben "lenullázódnak" ezek a számok, új munkákat lehet készíteni ezekre a feladatokra.)
 • A tanár a saját tárgyából diákkarakterével pontot nem szerezhet szorgalmizással.
 • Olyan tantárgyból nem küldhetnek a diákok szorgalmit, amit nem tanulnak.

2. Tanórák
 • Tartható szerepjátékosan, és interaktív chates formában is. A tanórán egy diáknak legfeljebb 40 pont osztható ki.
 • Mindezek felett, a résztvevőknek a tanár külön házi feladatot oszthat. Ennek beküldésével még maximum 10 pont szerezhető, minden esetben határidős feladat, és csak az órán is megjelent küldheti be.
 • Saját tárgyból diákkarakterrel pontot nem szerezhet tanórával senki.

3. Tanulmányi pályázatok
 • Pályázatot minden tanár hirdethet a tantárgyához. A tárgyat tanulók és nem tanulók számára egyaránt nyitott lehet ez, csak pontozásban tér el!
 • Minden tanár hirdethet pontszerző versenyt. Ennek lényege: a tanévben az adott tantárgyból legtöbb pontot szerző diákot a tanár jutalmazza. Lehetséges nyeremény ilyenkor év végi vizsgán üres dolgozatra Kiváló (Várakozáson felüli, Elfogadható) érdemjegy az első (második, harmadik) helyezettnek; és/vagy maximum 30 (25 és 20) pont az első (második, harmadik) helyezettnek.
 • Saját tárgyból pontot nem szerezhet pályázattal a tanár.
 • Az egy területre koncentráló pályázatok. (Egy témás./Egy kategóriás.)
  Tárgyat tanuló diák esetén:
  Egy pályázatra egy diáktól maximum két munka érkezhet, minden további szerepjátékosan honorálható csak (vizsgamentességgel például). A megszavazott első, második, harmadik helyezett (50-40-30) a pontokat megkaphatja, valamint a további művek 15-20 pontot.
  Tárgyat nem tanuló diák esetén: Egy pályázatra egy diáktól maximum két munka érkezhet, több nem értékelhető. A megszavazott első, második, harmadik helyezett a szokottnál kevesebb (25-20-15) pontokat megkaphatja, valamint a további művek 10 pontot.
 • A több területre koncentráló pályázatok, vagy kisebb dolgokat igénylőek. (Több témás./Több alkategóriás./Több művet váró.)
  Tárgyat tanuló diák esetén: A pályázatok kiadásakor és értékelésekor a pontozás legyen arányos a befektetett energiával, igényes munkákat várjunk el diákjainktól! Ha valaki nem biztos a dolgában, egy bizonyos feladatért mennyi pontot érdemes maximum kiosztani, bátran kérdezze meg a felelős Navigátort! Ez esetben maximum 40 pont/fő osztható ki egy pályázatkor, nincs megszabva általunk, ez hány művet jelent, a tanár dönti el. Itt kisebb dolgok (Képek készítése pár pontért, fotók beküldése...stb.) adódnak össze, kevesebb pontokból. Extra díjazás (első, második, harmadik helyezett) nincs, itt is járhat vizsgamentesség, ha a tanár úgy véli.
  Tárgyat nem tanuló diák esetén: A pályázatok kiadásakor és értékelésekor a pontozás legyen arányos a befektetett energiával, igényes munkákat várjunk el diákjainktól! Ha valaki nem biztos a dolgában, egy bizonyos feladatért mennyi pontot érdemes maximum kiosztani, bátran kérdezze meg a felelős Navigátort! Ezesetben maximum 20 pont/fő osztható ki egy pályázatkor, nincs megszabva általunk, ez hány művet jelent, a tanár dönti el. Itt kisebb dolgok (Képek készítése pár pontért, fotók beküldése...stb.) adódnak össze, kevesebb pontokból. Extra díjazás (első, második, harmadik helyezett) nincs.

4. Tanársegédi munka
 • A tanársegéd egy megtartott óráért 20 pontot kaphat maximálisan a tanártól.
 • A tanársegédet munkájáért az évben egyszer, maximum 50 ponttal, és/vagy az év végi vizsgán üres vizsgalapra Kiváló érdemjeggyel honorálhatja, ha úgy dönt. Ezt vagy a poszt betöltésének kezdetén a pályázattal kapja meg a diák, vagy év végén. De mindenképpen csak egyszer!
 • Ha a tanársegéd teljes tanórákat ír meg, az olyan nagy munka, amelyért pontjutalom járhat. Az oktató dönti el, díjazza-e ilyen módon tanársegédét, ennek maximális értéke óránként 20 pont lehet, és mint a kreatív feladatoknál, itt sem érkezhet egy tanévben 10-nél több a tanárhoz.


II. A Házak nyújtotta lehetőségek

1. Belső pályázatok
A házvezető vezénylésével minden ház saját maga indíthat pályázatokat diákjai számára. Ezekből maximum 4 db lehet tanévenként. A többfordulós pályázatok egy pályázatnak számítanak, amennyiben a fordulók száma nem haladja meg az 5-öt.

2. Házblog és tevékenység
Minden ház rendelkezik egy saját bloggal is. Az ebbe való cikkírást havonta díjazzák. Posztonként maximum 10 pont adható, és egy karakter 30 pontnál többet havonta nem szerezhet. Házblogba többedik házkarakter is írhat pontért cikket.

3. Kviddics
A kviddicskupáért folyó küzdelemben minden meccs nyertes csapata 70 pontot szerez a házának. (Döntetlen esetén a két házat 35-35 pont illeti meg.) Ezen felül a kiemelkedő aktívságért és év végi eredményekért plusz pontokat ítélhet meg a játékvezető, fejenként maximum 15-20 pontot!


III. Diákkörök, tevékenységek

1. Edictum
A Bagolykő iskolaújságjába írt cikkekért darabonként 10 pontot lehet szerezni.

2. DÖK
A diákönkormányzat tagjaként aktivitás szerint havi maximum 30 pontot lehet szerezni.

3. Színjátszó
A színjátszósok aktivitás és műsorban való részvétel, segítés szerint alkalmanként pontokban részesülnek. Ez sem haladhatja meg a 30 pontot egy hónapban.


IV. Egyéb lehetőségek

Rendszertelen időközönként a Staff is hirdethet pályázatot (pl. témaíró, képkereső), DÖK-ös rendezvények játékain lehet gyűjteni, vagy egyéb módon lehet növelni a házkupában a ház pontjait. Ezekről a Hírek oldalon értesülhet bárki.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 24. 12:57
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Angelinne Stanwood
INAKTÍVRPG hsz: 62
Összes hsz: 2354
Írta: 2014. április 23. 21:53 Ugrás a poszthoz

Varázslással kapcsolatos tudnivalók, szabályok


Tartalom:

Közreműködtek:
Bakonyi Annamária
Dwayne Warren
Gareth Nightingale
Jared  Nightingale
Rachel Octavia Amber
Sebastian Gérard Felagund
Vikohino Thaihasy
Zippzhar Mária Stella


Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2019. július 7. 23:13
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Angelinne Stanwood
INAKTÍVRPG hsz: 62
Összes hsz: 2354
Írta: 2014. április 23. 21:57 Ugrás a poszthoz

Elsőtől ötödévig tanult varázslatok:

Első évfolyam varázslatai:

Bűbájok:
 • Alohomora - Zárnyitó bűbáj    
 • Colloportus - Zárzáró bűbáj, az alohomora ellentéte    
 • Vingardium Leviosa - Lebegtető bűbáj    
 • Reparo - Javító bűbáj kisebb tárgyakon.    
 • Aguamenti - Bűbáj, ami gyenge vízfolyást fakaszt a pálcából    
 • Diffindo - Szakító bűbáj    
 • Fixample - Ragasztó bűbáj    
 • Trullus - Színváltoztató varázslat    
 • Turphellus - Szépítő varázslat    
 • Suvickus - Tisztító bűbáj    
 • Lacarnium Inflamare - Aprócska lángidéző bűbáj, mely hőt is termel    
 • Wasser - Locsoló bűbáj    
 • Protego - Pajzsbűbáj - hatóideje a megidéző erejétől és az átok erősségétől függ    
 • Capillux - Figyelemelterelő láng, mely nem éget    
 • Extrico - Házikedvencünk szőrzetének kefélésére szolgál - igénytelenebbeknek akár fésülködés helyett is.    
 • Fervidus - Kavaró bűbáj - önálló kavarásra bírja az evőeszközöket    
 • Exlukhops - Kisebb tárgyakat röpít a levegőbe, röpít ki valahonnan
 • Persistentis - Tartós fixálás krétarajzokra és festményekre. >>részletek<<
 • Colligiere - kötő-bűbáj
  >>részletek<<
  


Átkok:
 • Petrificus Totalus - Sóbálványátok    
 • Locomotor Mortis - Lábbilincselő átok    

A(z) 2. évfolyam varázslatai:

Bűbájok:
 • Feraverto - Állatok átváltoztatása talpas pohárrá    
 • Evapores - Folyadékeltüntető    
 • Pakolj! - Pakoló bűbáj    
 • Alterrum - Markolássegítő bűbáj    
 • Reamoveo - Halmazállapot változás    
 • Orchidessis - Virágeső-idézés    
 • Tájolj! - A pálca hegyét észak felé fordítja    
 • Capitulatus - Lefegyverző bűbáj    
 • Ferardo - Hőhűtő bűbáj    
 • Leperex - Taszító bűbáj (pl víz)    
 • Mobiliarbus - Tárgyak felemelése - tartóssága a tárgy súlyától függ    
 • Finite - A magunk által létrehozott bűbájokat és rontásokat, átkokat szünteti meg.    
 • Fumos - Figyelemelterelő bűbáj, mely formálható fekete füstöt idéz    
 • Talea - Cövekbűbáj - megakadályozza a tárgyak feldöntését, de az elmozdításukat nem (pl. tintásüveg, váza)  
 • Abolesco Pictura, de a varázslatot "Tabula Rasa" néven emlegetik - Rajzlapról, vászonról vagy bármely felületről letörli a ráfestett mintát. >>részletek<<
 • Labes-spretulus - Folteltüntető varázslat >>részletek<<
 • Exsiccata-temperatum - Beszáradt festéket hígító >>részletek<<


Átkok:
 • Digitus Arcus - Az alany kezének ujjai összecsomózódnak, egymásra gyűrődnek, így ellehetetlenítve a pálcafogást és -használatot.    
 • Immobilus - Élőlények megdermesztése    
 • Everte Static - Lefegyverző bűbáj - megforgatja a levegőben az ellenfelet    
 • Relaxo - Szikraeső kíséretében elzsibbasztja az ellenfelet
 • Rictusempra - Csiklandozó bűbáj    
      
A(z) 3. évfolyam varázslatai:


Bűbájok
 • Finite Incantatem - Bűbájokat, rontásokat, gyengébb átkokat képes megszüntetni azonnal    
 • Piroinitio - Tűzvarázslat - nagysága tapasztalattól függ    
 • Pirocus - Tüzes jelek bevésése egyes tárgyakba    
 • Invito - Begyűjtő bűbáj (csak tárgyakra)    
 • Baziteo - "Bazibumm" - növesztő bűbáj    
 • Reducio - A Baziteo ellentéte
 • Mobilicorpus - Élőlények felemelésére és mozgatására    
 • Sonorus - Hang felerősítésére alkalmas    
 • Lejate - Távtaszító - a tárgyat messzire taszítja a varázslótól    
 • Lumos Maxima - Fényostor    
 • Comikulissimus - Mumusok elleni bűbáj    
 • Valetudo - Apróbb sebeket begyógyító bűbáj
 • Bombarda - Törőátok    
 • Illigo - Helyhez kötő bűbáj - megakadályozza az élőlények, tárgyak elmozdulását 3 méteres körzetben    
 • Silentium - Halkító bűbáj, Sonorus ellentéte  
 • Labonodo - Kötő-bűbáj. >>részletek<<
 • Vividus, a latin élénk, eleven jelentésű vividus melléknévből, hangsúly az első szótagon - Színélénkítő varázslat >>részletek<<
 • Blumenito - Virágmintákat készítő varázslat >>részletek<<


Átkok:  
 • Planta Lubricus - Az átkozottnak kicsúszik a lába alól a talaj. Hatása pár percig tart, ez alatt képtelen talpra állni az illető, mert újból el fog esni.
 • Percipius - A célszemély kénytelen átérezni a varázslatot végrehajtó ember domináns érzelmeit    
 • Silentio - Némító bűbáj
 • Disaudio - Az áldozat fülében tompa zúgást kelt, így nem hall rendesen

A(z) 4. évfolyam varázslatai:  

Bűbájok:
 • Priori Incantatem - Varázslenyomat-idéző bűbáj - megjeleníti a vizsgált pálca korábbi varázslatait, fordított sorrendben    
 • Annullate - Priori Incantatem megszüntetése    
 • Vizualicus - A láthatatlan tintával írt szöveg láthatóvá válik    
 • Stimula - Ájult személyek magához térítésére szolgál    
 • Incendio - Nagyobb élőlények megdermesztése    
 • Glacius - Jégsugár - megfagyaszt    
 • Tergeo - Szívóbűbáj - a célzott területről leszívja a piszkot    
 • Defodio - Ásóbűbáj    
 • Libido Defensor - Pajzsbűbáj. Sok apró kabócához hasonló fehér fénnyel ragyogó bogár áll falat a varázslat végrehajtója előtt, és nem engedi át az átkokat, sem az arra repülő szilárd tárgyakat.        
 • Geminio - Duplázó bűbáj - értéktelen másolatot készít    
 • Oppugno - Ideiglenesen támadásra bírja a kisebb állatokat    
 • Avis - Egy verébnél nem nagyobb állat megidézése (hat rájuk az oppugno)    
 • Manus ducam! - Hatás a részleteknél >>részletek<<
 • Coloraturiano - Színesítő varázslat >>részletek<<


Átkok:
 • Levicorpus - Fejjel lefelé lehet vele valakit fellógatni    
 • Liberacorpus - Levicorpus ellentéte, megszűnik a felfüggesztés

A(z) 5. évfolyam varázslatai:

Bűbájok:
 • Serpensortia - Kígyóidéző varázslat
 • Vipera ivanesca - Kígyóeltüntető varázslat, a serpensortia idézte kígyó eltűnik
 • Arania Exhumia - Ízeltlábúak elpusztítása    
 • Duro - Puha tárgyakat megmerevít    
 • Glisseo - Lépcsőfok csúszdává változik    
 • Fragoro - Robbantásra használható bűbáj.    
 • Piertotum Locomotor - Életre kelti a szobrokat, lovagi páncélokat - erősségtől függ, hogy hányat    
 • Salvio hexia - Burkot képez, amely láthatatlanná teszi a benne tartózkodó dolgokat, személyeket
 • Cicero - Az íróeszköz pontosan leírja a diktált szöveget
 • Intulimento - Háttérzenét ad képhez >>részletek<<


Átkok:
 • Reducto - Taroló átok    
 • Amphicrania - Éles fejfájást okoz
 • Obstructo - Hátráltató átok      
 • Stupor - Kábító átok
 • Confundo - Konfúziós (zagyváló) bűbáj  
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2019. július 7. 23:12
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Angelinne Stanwood
INAKTÍVRPG hsz: 62
Összes hsz: 2354
Írta: 2014. április 23. 21:58 Ugrás a poszthoz

Mesterképzésen tanított varázslatok, szakokra bontva

A listában található varázslatokat a Mesterképzésen tanulók használhatják, szakuknak megfelelően.
A varázslatokat a szak nevére kattintva érhetitek el.

Kviddics tehetséggondozó program


Kviddics Tehetséggondozó

Természettudományi szak


Bájitalkészítő

Gyógyító

Művészeti szak


Pálcakészítő  

Festő

Restaurátor

Fotográfus

Ereklyekutató

Társadalomtudományi szak


Mágiatörténész

Minisztériumi szóvivő  

Mugli viselkedéselemző

Varázspszichológia

Jog és Rendészet


Auror

Jogi asszisztens

Átoktörő    

Amneziátor

Varázslényfelügyelet


Bestiakutató  

Sárkánykutató

Oktatás


Tanár
Utoljára módosította:Aileen Aurora, 2016. május 20. 09:59
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Angelinne Stanwood
INAKTÍVRPG hsz: 62
Összes hsz: 2354
Írta: 2014. április 23. 21:59 Ugrás a poszthoz

Tanároktól, speciális karakterekről elsajátítható varázslatok listája


Itt találhatók azok a bűbájok és átkok, amik személyesen, különóra keretében sajátíthatók el. Elsajátításuk és használatuk a Navigátorok engedélyéhez kötött.


Dwayne Warren
 - Millaxo

Sebastian Gérard Felagund
 - Venenum Excolio

Moon Jang Geum
- Labora

Vikohino Thaihasy
 - Redintegro
 - Volite Infocte
 - Volito Inflecto
 - Everriculum Crusta
 - Furia Ferrum
 - Auras Saepe

A patrónus bűbájt több tanártól is elsajátíthatod, lista róluk itt.
Utoljára módosította:Lewy Bojarski, 2019. július 7. 23:09
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Angelinne Stanwood
INAKTÍVRPG hsz: 62
Összes hsz: 2354
Írta: 2014. április 23. 22:00 Ugrás a poszthoz

Az iskolában hivatalosan nem tanított varázslatok
Ebben a listában azokat a bűbájokat és átkokat találjátok, melyek hivatalosan nem szerepelnek a tananyagban. Három részre szedtük:

Létrehoztuk az úgynevezett "Rosszcsont-pakkot, melyben a szabályszegő diákok által használatos varázslatok kerültek feltüntetése. Ezek használata a szabályzatba nem, ám a házirendbe többnyire ütköző, így, ha szerepjátékosan egy Prefektus rajtakap használatukon, büntetésre is számíthatsz.

A második blokk varázslatai túlságosan magas szintűek, így a diákok számára nem használhatók. Kijátszásuk természetesen nem teljesen tiltott, ám ha azt szeretnéd, hogy a karaktered elsajátíthassa, ahhoz kérvény szükséges. Ezzel együtt azonban szerepjátékos szinten a használatuk komoly büntetést von maga után.

A harmadik listába olyan varázslatok kerülnek felvezetésre, melyeket egy-egy diák talált meg valamely könyvben, az álmodója találta ki, kérvény útján pedig engedélyt kapott a használatára. Fontos: diák diáknak nem taníthat varázslatot!

A negyedik kategóriába olyan varázslatok tartoznak, amiket megkérvényeztetek a Navigátoroktól, de a többi kategóriába nem illenek bele. Ahhoz, hogy a karaktered is használhassa ezeket, szükséged van a kitalálók engedélyére, kérvény viszont nem szükséges hozzá.

1: Rosszcsont- pakk:
  
- elsőtől harmadévig használható varázslatok:
 • Insidiae - Leselkedő bűbáj - a tárgy egy kis része áttetszővé válik a kukkoló számára
 • Pofix - Az áldozat nyelve a szájpadlásához ragad  
 • Fronscresco - Szemöldök-növesztő átok  
 • Tarantallegra - Táncoltató átok    
 • Exagito - Gáncsoló átok  
 • Offende Onorare - Az áldozat nemlétező hangokat hall, alakokat képzel maga elé kb. 20 percig
 • Visiostrello - Rémdenevér-rontás - pár perces denevérhad    
 • Cantare Putesco - Akaratlan ének-beszédre késztető átok
 • Prohibere - A talajhoz ragasztja az áldozat talpát    
 • Perrisodor - Borsos leheletet okoz
 • Aculeus Lingua - Nyelvtüskék növesztése

- negyedévtől fölfelé használható varázslatok:
 • Siccus Fatua - Akit ezzel megátkoznak, néhány órára elveszíti a látását
 • Densaugeo - Fognövesztő rontás
 • Urticaria - Csalánártás
 • Scrupto - Tűszúrásszerű fájdalmat idéz elő az áldozat különböző testrészein, de felszíni nyomot nem hagy
 • Labia Clausa - Szájzáró átok - össze"varrja" az áldozat ajkait
 • Carbunculus - Daganatok és kelések jelennek meg az áldozaton
 • Flamma Frumentus - Kötőhártya- gyullasztó átok
 • Cumeruita - Hatására a köröm alatt égni kezd a bőr
 • Impatientia caritatis - érzéketlenséget okozó átok, a tapintás érzékszervét teljes mértékben használhatatlanná teszi*
 • Subcutis ardor - bőr alatti égést okozó átok*
 • Lentis nebula - hályogátok - az illető homályosan kezd látni, a szeméből pedig folyamatosan elkezd folyni a könny*
 • Vulnera ardor - már meglévő sebek felületén okoz csípő, égő érzést*
 • Carbo maxima - parázs átok – a megátkozott talpa égni kezd, mintha parázson lépkedne*


2: Túl veszélyes/túl magas képzettséget igényel/sötét varázslat

 • Partis Temporus - Tűzörvény-bűbáj, tűzörvényt hoz létre, amely megvéd például az inferusoktól  
 • Transportus - Zsupszkulcs készítése
 • Sectumsempra - Kaszaboló átok - mély vágást ejt
 • Brachium Ermando - Eltünteti az alkarcsontot
 • Sanguen fontanus - vérforraló átok, azonnali lázat és rosszullétet okoz*
 • Vita absorptio - életerő elszívás; a támadás során mágikus kapocs keletkezik a használó és a megtámadott fél között, amely egészen addig fennáll, amíg a használó meg nem szünteti vagy a megtámadott meg nem töri. Ez alatt az idő alatt a megtámadott energiaszintje folyamatosan csökken, azonban halálos szintre csak több perc után tud eljutni (erőnléttől függően)*
 • Umbra pedatus - árnyék támadás - hogy a célpont azt képzeli, hogy a saját árnyéka támadja meg, illúziónak gondolhatja, de valójában tényleges sérüléseket okoz, főleg zúzódásokat, ahol az „árnyék” megüti*
 • Ossa maximum - csontnövesztés - a csontok kismértékű növekedését okozza, melynek következtében azok a belülről feszíteni kezdik az elszenvedő bőrét, izmait*
 • Deglubo vivatus - elevenen nyúzó átok; az elszenvedő bőréből apró darabok válnak le felszíni sérüléseket okozva*
 • Acute amputatio - hoppanálásgátló; kimondásával amputoportálást lehet okozni, az átok által ért testrész egyszerűen képtelen hoppanálni. Leleplezése nehéz, mivel semmiben sem különbözik a hatása egy elhibázott hoppanálástól*
 • Sanguen irrigatio - vérzékenységet okozó átok*
 • Unguis laceratio - körömtépő átok - olyan érzést kelt mintha letépné az illető körmeit, de valójában ez nem történik meg*
 • Ferrum virgo - iron maiden átok – a megátkozott fél úgy érzi, mintha a testén több ponton vasszegek szúródnának keresztül*
 • Penna germino - tollsarjasztó bűbáj – hatására a bőr felületén tollazat ütközik ki*
 • Acidum cutis - savátok – a megátkozott bőre felhólyagosodik maró érzés kíséretében*
 • Inflatio onis - puffasztóvarázs – a megtámadott fél sokszorosára puffad*
 • Harena motus reddo - futóhomok bűbáj – a föld a varázslat hatósugarában homokká változik, ami nehezíti a rajta álló mozgását, ha nem távozik elég hamar a felületéről, akkor magába is nyelheti. Hatósugara 5 méter*
 • Flagellum maxima - korbács – a varázslat hatására a pálca végéből ostorszerű fény bocsátódik ki, ami fizikálisan is képes sérülést okozni, ha a pálcát úgy mozgatják közben, mint egy korbácsot*
 • Lingua ictus - nyelvdagasztó-vágó átok – hatására a megtámadott nyelve felduzzad, felületét berepedezett sebek borítják be*
 • Extremitas laceratio - végtagtépő átok – olyan érzést kelt a megtámadottban, mintha a végtagjai valamelyikét kiszakítanák a helyéről*

*A csillaggal jelölt varázslatok Gareth és Jared Nightingale munkái


3: Diákok által fellelt varázslatok

Eris L. Awer-Kowai:
Arbiter Arcanorum

4. Egyéb, általatok kérvényezett varázslatok
Ardai Tánya és Ardai Kolos - Membranis
Podlovics Natasa Kornélia - Capitulum quintum
Podlovics Natasa Kornélia - Subtraxerim utilium
Utoljára módosította:Ambrózy Henrik, 2020. május 17. 14:18
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:15 Ugrás a poszthoz

Kikkel találkozhatsz az iskolában?
- szerepjátékosan megjelenő karakterek -


Diákok:
A legtöbb karakter az oldalon diák, aki a Bagolykő Mágustanodába jár. Az iskolában a diákok szerepjátékosan is a négy ház tagjai. A diák felhasználók házbeosztását és évfolyamaikat a fejléc Diákok gombjára kattintva találod. Kétféle diák jár a Bagolykőbe: 1-től 5. évfolyamig alapképzéses diáknak tekintheted magad. Ötödik évfolyam végén záróvizsgát teszel és megszerzed az Alapfokú Mágikus Bizonyítványt. A 6-8. évfolyamos diákok a mestertanoncok, akik at alapképzés elvégzése után a Bagolykőn tanulnak tovább.
A veled azonos évfolyamba járókat nyugodtan nevezheted évfolyam- vagy osztálytársaidnak, és ha nem is ismered még őket, nyugodtan beszélhetsz arról, hogy láttad már őket tanórán vagy a házatok klubhelyiségében. Viszont a "Haladó" rang szerepjátékosan nem létezik, tehát egy diáktársad akár haladó, akár kezdő, erről nincs értelme szerepjátékosan beszélni.

Prefektusok:
Minden házban négy-négy prefektus lehet. Nekik karakterileg és álmodóilag is vannak feladataik. Álmodóilag a szerepük az újoncok bátorításában és eligazításában van, ők moderálják a fórumot, és segítenek házvezetőjüknek házuk igazgatásában. Emellett szerepjátékosan is prefektusi pozícióban vannak, ami azt jelenti, hogy prefektusi jelvényt hordanak egyenruhájukon, éjjelente járőrözniük kell a folyosókon, és ha a karaktered valami csínyt követ el, vét a házirend ellen, ők büntetést is kiszabhatnak rád.
A házak prefektusainak listáját szintén a Diákok gombra kattintva lelheted fel.

Tanárok, házvezetők, házvezető-helyettesek, igazgató:
A Bagolykő Mágustanodába persze nem csak diákok járnak, hanem az őket oktató tanárok, házaik vezetői és azok helyettesei, valamint az iskolaigazgató is. Őket listába szedve a fejléc Tanárok gombjára kattintva láthatod.
Álmodóilag a tanárok órát írnak. Felvett tantárgyaid általuk írt tananyagait, tanóráit a fejléc Tanulás menüpontjában találod. A házvezetőket (HV) és helyetteseiket (HVH) a Diákok gombbal érheted el. Nyugodtan keresd házad vezetőit, ha problémád akad valamivel!
A prefektusokhoz hasonlóan a tanárok és házvezetők is szabhatnak ki büntetést, ha a karaktered okot ad rá. Természetesen – ahogy a való életben –, a játékban sem beszélhetsz tiszteletlenül egy tanárral, hiszen a való életben sem te mondod meg az igazgatódnak, mit csináljon.

Egyéb karakterek:
Az iskolának akadnak a tanárokon kívül egyéb dolgozói is, valamint más lények is megfordulnak errefelé. Ezek a következők:
• Szellemek: jónéhány kísértet él a kastélyban, ezek között van kopogószellem, aki azért él, hogy borsot törhessen a diákok orra alá (Samu, Csengettyű); olyan szellem, amely egy-egy házhoz szegődött, és bár szabadon mozoghat a kastélyban és környékén, mégis egy adott háznál telepedett le (A kishölgy, Orovecz Theodor, Novák Soma).
Játékaidban az említetteken kívül is nyugodtan írhatsz más, általad kitalált szellemek jelenlétéről, nem kell, hogy be legyenek regisztrálva.
• Festmények: A Bagolykő falain rengeteg festmény és itt-ott freskó található. A képek lakó tudnak mozogni, néha kisétálnak a keretükből, hogy másnál vendégeskedjenek, de ami a legfontosabb, hallanak téged és tudnak beszélni. A titkaid gyakran nincsenek biztonságban a festmények előtt. Bármilyen festményt kitalálhatsz jártadban-keltedben, akivel beszélgethetsz, de vannak festmények, akiket már más megalkotott, például a szfinx portréja vagy a "Vigadófreskó".
• Házimanók: A konyhai munkát, a takarítást és a kastély rendben tartását nálunk felszabadított, önkéntes házimanók végzik. Ezekről az apró, szorgos, udvarias lényekről bővebben a világleírásban tájékozódhatsz. Az iskola egyik házimanója Bíborka.
• Gyógyító: A sérült diákok a gyengélkedőre mehetnek kúrálódni, ahol a mindenkori javasasszony vagy gyógyító ellátja őket. Jelenleg a gyógyítóink Anastasia Strakhova, Dr. Adrian Black és Rentai Bálint, valamint gyógyítói segédként Dr. Jasmine A. Jhaveri dolgozik itt.
• Könyvtáros: A Bagolykő könyvtári állományának őrzője, az arra látogató keresgélők megsegítője. Mind a rendes, mind a titkos könyvtári részekért felelők jelenleg Choi Min Jong és Mikhail Sergejevics Kazanov.
• Iskolapszichológus: Alkalmanként iskolapszichológus is dolgozik a Bagolykő falai között, hogy a kastélylakók lelki problémáiban segítségükre lehessen. Jelenleg a pszichológusunk Dr. Riley Meyers.
• Vadőr: A Bagolykő körüli állatokra és növényekre vigyázó, az erdőt felügyelő dolgozó. Jelenleg a vadőrünk Széles Adorján Benedek.
• Gondnok: Az iskola gondnoka óvja a kastélyt a diákok csínytevéseitől. Ellenben nem óvja magától. Jelenlegi gondnokunk Seth Gareth Selwyn.
• Defenzor: Jelenleg az iskola defenzora Dwayne Warren. Az igazgató által kinevezett iskolai rendfenntartó feladata a tanodában történő súlyos, akár büntetőeljárást is maga után vonó szabálytalanságokkal foglalkozni, azokat szankcionálni, illetve lehetőség szerint megelőzni.
• Gazdasági igazgató: Ösztöndíjat szeretnél? Jó a teljesítményed, vagy csak hátrányos helyzetű a családod? Mugli származású vagy és gondot okoz a varázspénz átváltása? Ezekkel és egyéb pénzügyekkel keressétek bizalommal Julianne M. Ainsley-t.
• Tanulmányi Osztályos: A hallgatók ügyes-bajos dolgaival foglalkozik. Tantárgyakkal, pontokkal, tanárokkal, jegyekkel kapcsolatban szerepjátékosan őt kereshetitek. Jelenlegi tanulmányi osztályosok Éjféli Veréna és Keserű Mátyás Flórián.
...és sok más karakter, például a Navine tündére (Trickerwinkle) a Levitában lakó tükörfiú (Lugosvölgyi Albert) vagy a kastélyban bóklászó beszélő-mozgó plüssnyúl (Kumagoro).

Ha egyéb speciális karakterrel találkozol, az adatlapján valószínűleg választ kapsz arra, kiféle-miféle az illető. Ha mégsem, bátran kérdezd meg tőle vagy valaki mástól!
Az összes jelenlegi speciális (nem tanár és nem diák) karakter listáját a fejlécbeli Diákok vagy Tanárok gombra kattintva, a bal oldalon a Speciális karakterek taglistát kiválasztva láthatod.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2020. június 12. 07:40
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:15 Ugrás a poszthoz

Szakkörök és lehetőségek diákok számára
- szerepjátékosan megjelenő álmodói tevékenységek -


Edictum
A Bagolykő iskolaújságja az Edictum színes havilap a Mágustanoda és a világ híreiről, diákokról és tanárokról, pletykákról, érdekességekről. Mindenki talál magának benne kedvére valót! Az újságot a http://edictumbk.blogspot.com címen érheted el. Ha szerkesztőként szeretnél részt venni az újság munkájában, jelentkezz Thomas Middletonnál, az Edictum főszerkesztőjénél!

DÖK
A diákönkormányzat (azaz a DÖK) a diákélet fellendítésére szervez programokat, bálokat, olykor időszakos helyszíneket (pl. vidámpark, korcsolyapálya) rendez nekünk. A DÖK elnöke Mihail Vladiszlav Sztravinszkij, ha szeretnétek részt venni az ötletelő és szervező munkában egy vidám bagázzsal, bátran küldjetek neki baglyot!

Színjátszó-kör
Az előadóművészi ambíciókkal megáldottak jelentkezhetnek a színjátszó-kör vezetőjénél, Ivanich R. Benettnél. A színjátszósok mindig dolgoznak valamin, és jól szórakoznak a próbákon. Saját ötleteiteket is érvényre juttathatjátok köreikben!

Tanársegédek
A tanárok segítségül tananyaguk gondozásához, óráik megtartásához egy-egy diákot tanársegédként (TS) alkalmazhatnak. Erre a tanév elején a tanárok szoktak pályázatokat kiírni az egyes tantárgyakból. A tanárok maguk döntik el, milyen követelmények és engedmények vonatkoznak alkalmazott tanársegédeikre, így ha szeretnél tanársegéd lenni, az adott tantárgy tanárától érdeklődd ezt meg. A tanársegédeket a Tanulás gombra kattintva a tantárgyak neve után találod, ha van. Ahol nincs, ott a tanár még nem választott tanársegédet.
Vannak olyan lehetőségek, elvállalható feladatok is, amelyekkel bár te mint álmodó dolgozhatsz, de a karaktered életében, tehát szerepjátékosan nem fog megjelenni. Erről (jó)néhány hozzászólással lejjebb olvashatsz (katt).
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2020. június 12. 07:34
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:16 Ugrás a poszthoz

Kik élnek Bogolyfalván?
- szerepjátékosan megjelenő karakterek és körök -


A Bagolykő Mágustanoda egy kis mágusfalutól, Bogolyfalvától nem messze áll. Sok varázsló és boszorkány él ott, többek között tanárok, mestertanoncok, és olykor végzett vagy jelenlegi diákok családjai is bérelnek vagy vásárolnak ott házat, lakást. Minden  Bogolyfalván élő karakter neve alatt megtalálod a "Bogolyfalvi lakos" rangot.
Bogolyfalvának polgármestere is van, kinek neve alatt a "Polgármester" rangot találod.

A falulakók és ott dolgozók választható tevékenységei

A falu és a kastély lakói a bogolyfalvi intézményekben állást vállalhatnak. Sokféle lehetőségük van, a tulajdonosok olykor állást hirdetnek, de a munkakeresők maguk is kilincselhetnek a boltokban, szórakozóhelyeken. Az árudák alkalmazottjai "Boltos" rangot, az éttermek, szórakozóhelyek dolgozói "Vendéglátós" rangot nyernek.

Bogolyfalvi Tanács
Szerepjátékosan emellett ők hozzák a polgármester vezetésével a falut érintő döntéseket (valójában azonban ezt a Navigátorok végzik).


Utoljára módosította:Adam Kensington, 2018. november 20. 00:11
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:16 Ugrás a poszthoz

Prefektusok

Kik is azok a prefektusok?
A prefektusok olyan diákok, akik szerepjátékosan az iskolai rend fenntartásáért és az újak eligazításáért felelnek, álmodóilag pedig a szerepjátékos élet ellenőrzése, egyes területek moderálása a feladatuk. Minden házban maximum négy prefektus lehet, akiket a házvezetők és/vagy helyetteseik neveznek ki.

Ki lehet prefektus és hogyan?
- bármely házbéli diák lehet prefektus, aki rendelkezik haladó ranggal (akár mestertanonc is).
- akkor jelentkezhetsz prefektusnak, amikor a házvezető pályázatot ír ki a pozícióra (általában tanév elején vagy egy prefektusi poszt megüresedésekor)
- egy álmodónak nem lehet két prefektus karaktere, sem egy házban, sem külön házakban

A prefektusok jogai:
- ha járőrmunkáját végzi, nem vonatkozik rá a takarodóidő
- szerepjátékosan büntetést oszthat ki
- hozzászólásokat módosíthat, és indokolt esetben (súlyos szabálytalanság) törölhet
- szabálytalanság esetén figyelmeztetést küldhet, s az ebben leírtakat a címzetteknek be kell tartaniuk
- pontokat nem adhat és nem vonhat le, de a kiszabott büntetőmunka nem elvégzése esetén a vétkes házvezetőjéhez fordulhat, aki elvégzi a megérdemelt pontlevonást

A prefektusok kötelességei:
- a karakter (nem feltétlenül kijátszandó) kötelessége éjjelente járőrözni a kastély folyosóin
- álmodói és karakteri kötelezettsége viselkedésével példát mutatni diáktársainak
- álmodói és karakteri kötelessége segíteni a rászoruló diákokat
- álmodói kötelessége időre elvégezni az általa elvállalt teendőket (moderálás, háza vezetésében elvállalt feladatok)

Prefektusi jelvények
A képre kattintva láthatod nagyobban is
Vikohino Thaihasy munkája
Utoljára módosította:Ambrózy Henrik, 2020. május 17. 14:17
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:17 Ugrás a poszthoz

Gyakorlótanárok, tanárok és házvezetőkKi lehet gyakorlótanár és hogyan?
Gyakorlótanárnak kérvény útján lehet jelentkezni az év végi, a Navigátorok által kiírt tanári pályázat beküldési időszakában. Független varázsló/boszorkány/egyetemi hallgató/mestertanonc diák, bármilyen erre alkalmas felnőtt karakter kérvényezhet gyakorlótanári rangot, ha már létező tárgyhoz kötve, akkor természetesen a jelenleg tanári státuszban lévő személy beleegyezésével és támogatásával, szerepjátékosan szigorúan indokoltan (nem tanári szakon tanuló hallgató/diák is lehet gyakorlótanár). Ha olyan tárgyat igényelne, ami még nem létezik, tehát felügyelet nélkül szeretné vinni, önállóan, erre is van lehetőség - ekkor a tanárokra is vonatkozó, a Navigátorok által kiírt teljes pályázatot kell beküldeni. Továbbá ha nem meglévő karakterrel szeretnétek gyakorlótanárnak jelentkezni, akkor egyben multikarakter-kérvény is, így viszont csak haladó játékos igényelheti, és a multikarakterre vonatkozó kérvény követelményei is vonatkoznak rá. A gyakorlótanár főrangja a Tanár (ezzel adva láthatást a tanulás menüpontba), mellékrangja pedig a gyakorlótanár, ami valódi a szerepjátékos státuszát jelzi.

Ki lehet tanár és hogyan?
Tanárnak jelentkezni az év végi, a Navigátorok által kiírt tanári pályázat beküldésével lehet. A tanári pályázatról a Hírek oldalon lehet tájékozódni időben, ott pontosan le lesz írva, minek kell szerepelnie az írásműben. A tanári pályázat, ha nem meglévő felnőtt karakterrel szeretnétek tanárnak jelentkezni, akkor egyben multikarakter-kérvény is, így csak haladó játékos igényelheti, és a multikarakterre vonatkozó kérvény követelményei is vonatkoznak rá.

Ki lehet házvezető (HV) és hogyan?
Hasonlóan a tanárpályázathoz, a házak éleire is a Navigátorok írnak pályázatot tanév végén. Ugyanott lehet tudakozódni róla, mint a tanárpályázatról, és a követelmények is részletesen le lesznek írva a kiírásban. Házvezetőnek létező tanár karakterrel (különleges esetben képesített felnőtt iskolai dolgozóval, pl. pszichológus, javasasszony, könyvtáros) jelentkezhetsz.

Ki lehet házvezető-helyettes (HVH) és hogyan?
Házvezető-helyettest az adott ház házvezetője választ. Maga döntheti el, hogy megpályáztatja-e ezt a pozíciót év elején vagy a poszt megüresedésekor. Ha épp nincs egy háznak házvezető-helyettese és nincs is pályázat, de te szeretnél a ház házvezető-helyettese lenni tanár karaktereddel (vagy képesített felnőtt iskolai dolgozóval), küldj baglyot a házvezetőnek!Tanárok jogai és kötelezettségei

 • A tanároknak kötelességük magatartásukkal példát mutatni a fórum többi tagjának, a diákoknak.
 • Minden tanár feladata a tantárgy(ai)hoz minden vállalt évfolyamon tananyag feltöltése, ezen tananyagok gondozása, év közben szorgalmi feladatok beküldésére lehetőség biztosítása.
 • Munkájuk megkönnyítésére maguk mellé egy diákot tanársegédként vehetnek.
 • Fontos, hogy a tanár a tanév végén az évfolyamok számára vizsgát töltsön fel, azt pedig időre javítsa, értékelje.
 • Az aktív, tantárggyal rendelkező tanár tanévente legalább 1 interaktív tanórát is tartson meg, ez történhet a fórumon vagy chaten. A tanórá(ka)t az oktató tanársegédje is levezényelheti, de a tanár kötelezően megtartandó egy tanóráját csak két, a tanársegéd által tartott óra váltja ki.
 • Az oktatóknak jogukban áll diákjaik számára tanulmányi (pontszerző) versenyeket és pályázatokat meghirdetni.
 • A pedagógusok a hozzájuk beérkezett szorgalmi feladatokat és pályázatokat a legjobb belátásuk és bizonyos szabályok szerint pontozhatják.
 • A tanároknak emellett lehetőségük van pontok levonására is: szorgalmi feladatok vagy pályázatok esetében a szó szerinti másolás tiltott, csalásnak minősülő cselekedet, amelyért az adott tanár, ha felfedezi a csalást, minimum 5, kirívó esetben pedig 15 pontot vonhat le. 15 pont levonása esetén a Navigátoroknak jogában áll felülbírálni a tanár döntését, ha nem tartják indokoltnak azt. Amennyiben a tanár egy diáktól már két alkalommal vont le pontot másolt szorgalmi vagy pályázat miatt, a tanár kötelessége, hogy az illető diák házvezetőjét ez ügyben megkeresse.
 • A prefektusokhoz hasonlóan a tanárok is szabhatnak a házirend elleni kihágást elkövető diákokra büntetőmunkát, és ha azt a diák nem teljesíti határidőre, 5 pontot levonhatnak a diáktól.
 • Az a tanár, aki nem tesz eleget a fenti elvárásoknak, és figyelmeztetés ellenére sem végzi megfelelően teendőit, ügyét a Navigátorok tárgyalják, súlyos kihágás esetén fegyelmi eljárást indíthatnak ellene. A tanárok ilyen módon próbaidőre kerülhetnek, vagy akár elbocsáttathatnak a Tanoda tanári karából.

A tanárok és házvezetők álmodóira vonatkozó szabályok:
 • A tanár diák multikaraktere nem szerezhet a saját tantárgyánál pontot semmilyen módon. Ellenben házvezetőként belső pályázat során megérdemelten pontozhatja saját multikarakterét.
 • A diák multikarakter felveheti a saját tantárgyát, tanév végén ebből is vizsgázhat (akár üres lapra is kaphat Kiváló érdemjegyet), azonban a "Kiválóan vizsgázott diákok" listájába nem kerülhet be, így ez a jegye nem számít az évfolyamelsők kiválasztásakor sem.
 • A tanár vállalhat a diák multikarakterével prefektusi rangot.
 • Házvezető/Házvezető-helyettes (másik karakterrel) lehet prefektus (saját vagy másik házban is), ha az adott pozícióra nincs más alkalmas pályázó, valamint ez nem befolyásolja egyéb feladatait, ám amint van a helyére alkalmas jelentkező, erősen javasolt a lemondása.
 • Nem zárja ki semmi, hogy egy tanárkarakter álmodója újabb tanárt kérvényezzen multikarakter-kérvény útján a Navigátoroknál.

Gyakorlótanárok jogai és kötelességei:

 • Lehetőség van gyakorlótanárnak TS-ként dolgozni, amennyiben nincs külön tárgya! (És a főrangja továbbra is mestertanonc.)
 • Ha tanársegédként funkcionál, munkájából adódóan rálátása van az egész tananyagra, így hozzáféréssel rendelkezik minden feltöltött órához.
 • A gyakorlótanár, amennyiben nem diák főrangú, nem pontozható!
 • Betölthet házvezető-helyettesi és házvezetői posztot is, ha elnyeri pályázat/felkérés útján azt.
 • Tanszékvezetői munkát indokolt esetben vállalhat, egyébként ezzel nem terhelendő, azonban nem is tiltott számára ha idejébe belefér és szükség van még valahova rá.
 • Sima gyakorlótanár pontot nem oszthat és nem is vonhat le.
 • A prefektusokhoz hasonlóan a gyakorlótanárok is szabhatnak a házirend elleni kihágást elkövető diákokra büntetőmunkát, és ha azt a diák nem teljesíti határidőre, maximum 20 pontot levonathatnak a diák házvezetőjével.(Ezt minden esetben fel kell tüntettetni a HV-val az Éjszakai járőrözések témában.)
 • Saját tárgy esetén a teljes értékű tanárokhoz hasonlóan neki is kötelessége év végén vizsgáztatni, szorgalmi időszakban órát tartani és a hirdetett szorgalmifeladatokra érkezett műveket javítani.

Utoljára módosította:Adam Kensington, 2018. november 20. 00:10
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:18 Ugrás a poszthoz

Egyéb speciális karakterek


Vannak olyan karakterek, akik nem kifejezetten kastélylakók, de nem is bogolyfalvi lakosok, vagy bármelyik kategóriába beleeshetnek. A következők például ilyenek:

• Végzett diák:
Akik megszerezték az Alapfokú Mágikus Bizonyítványt, azaz letették a záróvizsgát az ötödik évfolyam végén, de nem kívántak tovább tanulni, vagy akár további képzésen is részt vettek, de már azt is befejezték, "Végzett diák" rangot kapnak. A végzett diákok továbbra is birtokolják eredeti házuk diákrangját, tehát belátnak a házba, ahonnan elballagtak. Sokfélék lehetnek: lakhatnak Bogolyfalván, vállalhatnak állást az iskolában, vagy az is lehet, hogy Magyarországon vagy külföldön élnek, és ritkán fordulnak meg a Bagolykő környékén.

• Előkészítős, Előkészítős tanár, Előkészítős igazgató:
Bogolyfalván előkészítő iskola is működik. Néhány karakter világoskék színű, fő rangjuk Előkészítős, Előkészítős tanár vagy egyé aktuálisan Előkészítős igazgató. Előbbiek olyan 14 évnél fiatalabb lurkók, akik a bogolyfalvi Elisabeth Shanes Előkészítő Mágusiskola és Óvoda növendékei, de hamarosan a Bagolykő mágustanodába fognak járni. Ezek a gyerekek olykor fellátogatnak a kastélyba is, hogy megismerjék leendő környezetüket. Álmodóilag az előkészítősök gyakran diákrangot kapnak leendő bagolyköves házukba, hogy annak közösségi témáiban már korábban megismerkedhessenek az ott lakókkal.
Az intézmény tanárai és igazgatói megfelelő képesítéssel rendelkező, esetleg mestertanonci vagy egyetemi éveik mellett gyakorlatot végző felnőtt karakterek.

• Auror:
Az aurorok a varázsvilág "bűnüldözői". Ügyes és tanult varázslók a Mágiaügyi Minisztérium megbízásában. Néhányan közülük a kastélyban dolgoznak, vagy Bogolyfalván állomásoznak. Az ilyen karakterek rangjai között felfedezheted az "Auror" címkét.

• Minisztériumi dolgozó:
Ők nem aurorok, de szintén a Minisztériumnak dolgoznak, változatos beosztásban szerepelhetnek. A kastélyban is megfordulhatnak olykor, de ha nem egy másik településről, esetleg a fővárosból jöttek, akkor a bogolyfalvi Hivatal a munkahelyük.

• Független boszorkány és Független varázsló
A Bagolykőtől távol eső falvak, városok, intézmények is fontos szerepet játszanak egyes karakterek életében, így az ő behatárolásuk is fontos. Vannak felnőtt varázslók a nagyvilágban, végzett diákok, akik elhagyták a falut és az iskolát, magántanulók, akik világot járnak, cserediákok, akik csak bizonyos időt töltöttek itt nálunk, illetve rokonok, akik nem itt élnek, de fontosak a tanodában és környékén élők számára. Ők erősítik ezt a csoportot.

• Aurortanonc:
A Bagolykőtől távol is léteznek intézmények, melyek közül az egyik a Sárkányölő Szent György Aurorképző- és Rendvédelmi Akadémia. Itt auror ranggal rendelkező oktatóktól sajátíthatják el a tudást azok a karakterek, akik elvégezték az alap és mesterképzést korábban, hogy ezt a végső képzést letéve teljes értékű aurorrá válhassanak.

• Egyetemi hallgató, Egyetemi tanár:
Szintén a bagolykőn túl, az iskola elvégzése után áll rendelkezésre a már végzett varázslók számára az Academia Magicae Sopianaeiensis, azaz a pécsi egyetem. Itt lehetőség van hallgatónak lenni, de idősebb karakterek számára az oktatásra is.

A Varázslat Ifjúsági Klub speciális rangjai


• Az ősi erő birtokosa:
Ez a rang a közösség történetéből jön. Az egyesület előtti időkben a klubot a Fejlesztői Gárda irányította, és a Fejlesztői Gárda fórumán a programozó (Tron Solaros) rendelkezett ezzel a ranggal. Mivel igyekszünk a Varázslat Ifjúsági Klub hagyományait megtartani, ezért az "Az ősi erő birtokosa" rangot a mindenkori programozó viseli. Neki kell ugyanis biztosítani oldalaink (különösen a Bagolykő Mágustanoda és a Fórum) rendeltetésszerű működését, és azok fejlődését a közösség igényeihez és saját lehetőségeihez mérten. Az "ősi erő" megnevezés tehát azt a tudást jelöli, amivel a cím hordozójának rendelkeznie kell ahhoz, hogy ezt a programozói/fejlesztői feladatát véghezvigye.

• Az egyensúly őre:
Ez a rang is a klub történetéből jön. Az egyesület előtti időkben a klubot a Fejlesztői Gárda irányította, és a Fejlesztői Gárda fórumán a klub vezetője (Anne Little Lupin) rendelkezett ezzel a ranggal. Ma már azt a feladatkört, amit egykor Anne végzett egy jogi személy, az Egyesület végzi, így értelemszerűen az Egyesület elnöke viselhetné ezt a rangot. Csakhogy miután az egyesületünk kétarcúvá vált, és az elnök ma már egy a klubtól független személy, aki elsősorban támogatókat hoz nekünk, ezért ezt a rangot az Egyesület elnökségének az a tagja viseli, aki a Varázslat Ifjúsági Klubot az elnökségben elsődlegesen képviseli. Ő legfőbb felelőse annak, hogy a klub közössége mindenféle programokon, találkozókon, táborokban megjelenő közösség fennálljon. "Az egyensúly őre" cím azt fejezi ki, hogy viselője mint a klub legfőbb felelőse, igyekszik a klub közösségét ténylegesen egyensúlyban tartani, a konfliktusokat egyengetni, és e közösséget lehetőségeihez mérten egyben tartani és építeni.

• Az emlékek őre:
Ez a rang is a klub keretei között született meg a 2014-es nyári tábor során. A tábor egyik vezetője, William Steve Livingstone kapta ezt a rangot, miután a 10. Varázslatos Tábort is megszervezte, s így a tábor és a klub számtalan emlékének tényleges őrzőjévé vált.

Utoljára módosította:Adam Kensington, 2018. november 20. 00:08
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:18 Ugrás a poszthoz

Az álmodó a fórumon


Vannak olyan feladatok, amelyeket elvállalhatsz, mert segíteni akarsz az oldalnak, a többieknek, és/vagy mert magad örömödet leled benne. A következőekben azokat a pozíciókat és köröket soroljuk fel, amikkel találkozhatsz az oldalon, akár te is jelentkezhetsz rájuk azok felelősénél, de szerepjátékosan nem (vagy nem feltétlenül) fognak megjelenni az életedben, így karaktereddel nincs értelme (és szabálytalan) emlegetni őket.


• Újonc-segítők
Ha már jól kiigazodsz az oldalon, a fórumon, a házadban, jelentkezhetsz a házvezetődnél segítőnek. Minden házban máshogy hívják azt az intézményt, amelyben a dolgozók az új tagok segítését végzik. Amit az Eridonban patrónusnak, a Rellonban mentornak, azt a Navinében pásztornak, a Levitában pedig örökbefogadónak nevezik. Ők azok, akik az újdonsült tagokat, a "gólyákat", azaz elsős diákokat eligazítják az oldalon és a fórumon álmodóilag.
Némely házban ezek a segítők szerepjátékosan is megjelennek: ők azok az idősebb diákok, akik körbevezetnek titeket a házatokban, az iskolában. Hogy megtudd, szerepjátékosan is létezik-e a ti házatokban az újonc-segítők rendszere, kérdezd a házvezetődet!

• Kalandmesteri gárda
A kalandmesterek a Mesélő nevű karaktert és más NJK-kat (nem játékos karaktereket) is mozgathatnak. Az ő feladatuk érdekes kalandokat létrehozni, amelyre a fórumozók jelentkezhetnek; teljesíteni a játékosok kéréseit, ha azok mesét kérnek tőle. Joguk van emellett az éppen játszók történetét kedve szerint egy-egy érdekes csavarral színesíteni.
Mesélők csak az igen jól író, haladó rangú játékosok lehetnek. Ha szeretnél a gárdához tartozni, jelentkezz a Navigátoroknál.

• Világalkotók
Világunk a Harry Potter című mű alapjaira épül, de lassan kinőjük azt, és sokkal bővebb lehetőségeket, különleges extrákat kívánunk magunkat. A világalkotók a világleíráson kívüli további lehetőségeket, például új sportokat, közlekedési eszközöket, zenészeket, magazincímlapokat, varázslatos édességeket és még ki tudja, mi minden mást alkotnak, amelyeket a fórumozók ha szeretnének, beemelhetnek játékaikba. A dolgozók kész munkáit a Kibővített világunk alfórumban találod, jelentkezni pedig a Navigátoroknál tudsz, ha te is szeretnél tag lenni.

• Navigátorok
A Staff azon tagjai, akik az oldallal kapcsolatos döntéseket hozzák, a Bagolykő igazgatásáért felelnek. Nem szerepjátékos titulus, tehát karaktereddel semmiképp se emlegesd. Szerepjátékosan az iskola vezetője az igazgató.
Mindkettőről bővebben, valamint Navigátornak való jelentkezési lehetőségről a Kapcsolattartás a Staffal fórumon olvashatsz.

• Alapító
A Staff tagja, az oldal alapítója és tulajdonosa, valamint a Varázslat Ifjúsági Klub vezetője, Adam Kensington. Szerepjátékosan Remus J. Lupin alapította a tanodát. (A két karakter álmodója megegyezik)

• Programozó és Adminisztrátor
A Staff azon tagjai, akik az oldal technikai hátteréért felelnek.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2020. június 12. 07:36
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 23:40 Ugrás a poszthoz

Pontszerzés diák-multikarakterekkel


Mivel a felhasználók a multikarakterükkel is vitathatatlanul végezhetnek értékes munkát, amit pontjutalommal illik honorálni, ezért ezentúl a következő tevékenységekért ugyanúgy jár pont a multikarakternek, mintha pontszerző karakterről lenne szó:
- tanársegédi pályázatért és munkáért
- tanórán (de ezen egy álmodó csak egy karakterrel; és nem a saját tanóráján)
- tanórán feladott házifeladatért (de ezen egy álmodó csak egy karakterrel; és nem a saját tanóráján)
- házak belső pályázataira
- DÖK-ös munkára
- Edictumos munkára
- Kviddicsért
- Színjátszókörben végzett munkára
- házblogba írt cikkekért
- a Navigátorok által meghirdetett pályázatokra (például témaleíró)

Felmerült az is, hogy a multikarakterek szerezhessenek szorgalmi feladatokért is pontot (kivéve a teszt jellegű szorgalmi feladatokat, ahol csak egy helyes megoldás van, amelyet saját karakteréről való másolással többször beküldhetne ugyanaz az álmodó). Egyelőre nem vagyunk teljesen meggyőződve róla, hogy ez helyes döntés lenne, valamint a közösség is végül többségében nemmel voksolt a szavazáson ezzel kapcsolatban.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 24. 13:11
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Egerszegi Nina Viktória
INAKTÍV


félvéla legilimentor
RPG hsz: 602
Összes hsz: 3841
Írta: 2016. március 8. 23:12 Ugrás a poszthoz

Mestertanoncok

Kik a mestertanoncok?
Mestertanoncoknak azokat a diákokat nevezzük, akik az alapképzés végeztével még nem nyilváníttatják magukat "végzett diáknak", hanem szakirányosan kívánnak továbbtanulni. Évfolyamukat tekintve 6-8. osztályos diákok, akik azelőtt, az Alapfokú Mágikus Bizonyítvány megszerzéséig vagy a Bagolykő falai között tanultak, vagy egy másik iskolából érkeztek.

Hogyan lehet valaki mestertanonc?
Mestertanonccá válik minden olyan karakter, aki az ötödév végén záróvizsgáit sikeresen elvégezte, és tovább kíván tanulni. Mestertanonc karaktert multikarakter kérvénnyel is lehet igényelni, ilyenkor magad döntheted el, a karakter korábban is a Bagolykő falai között tanult, vagy egy másik iskolából érkezett hozzánk.

A mestertanoncok (szerepjátékos) kötelességei:
- példát mutatni az alsóbb éveseknek
- időre elvégezni a gyakorlati feladatokat, projektmunkákat, beadandókat
- betartani a házirendet (amely pontban a mestertanoncok kedvezményt kapnak, az engedély a jogaik között fel van tüntetve)

A mestertanoncok (szerepjátékos) jogai:
- a takarodóidő rájuk nem vonatkozik
- a prefektusok rájuk büntetést nem szabhatnak ki, de kihágásukról jelentést tehetnek házvezetőjüknek, aki kiszabhatja a megérdemelt büntetést
- a könyvtári könyvek kölcsönzési ideje esetükben két hét helyett egy hónap
- nem csak a kijelölt hétvégéken, de bármely hétvégén külön engedély kérése nélkül lelátogathatnak Bogolyfalvára
- indokolt esetben (például gyakorlat végzése) hiányozhatnak a tanórákról
- nem kötelező bentlakó diákként látogatniuk a Bagolykő Mágustanodát, Bogolyfalváról vagy más településről is bejárhatnak óráikra (Bogolyfalvi ház vagy lakás igényléséhez a Navigátoroknak kell kérvényt írni)


A mestertanonci lista felügyelője: Raven Hargraves
Utoljára módosította:Ambrózy Henrik, 2020. június 4. 11:32
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Egerszegi Nina Viktória
INAKTÍV


félvéla legilimentor
RPG hsz: 602
Összes hsz: 3841
Írta: 2016. március 8. 23:15 Ugrás a poszthoz

Mestertanonci szakok


A Bagolykőn mesterképzésben választható szakok és azok kötelező, illetve szabadon választható tantárgyai. Ezekre a szakokra, szakirányokra az ötödéves vizsgaidőszakban lehet jelentkezni a Végzősök részlegén. (De nem muszáj: aki nem választ, az általános mesterképzésen vesz majd részt, illetve kérheti, hogy az alapképzés után ne kerüljön mesterképzésre.)
A szakirányok megnevezései alatt találhatóak a kötelező tárgyak, melyeket a mestertanoncnak szerepjátékosan kötelező felvennie, azonban álmodóilag mindez csak javallott. Minden szak esetében vannak szabadon választható tárgyak, amelyeket még érdemes kitanulni a három mestertanonci év során, hogy a hallgatók szerteágazóbb tudással vethessék bele magukat az általuk választott szakmába.

A Bagolykő Mágustanoda a következő szakokon történő továbbtanulást teszi lehetővé:

>>Futurológia

>>Gyógyítás

>>Művészet

>>Rendészet

>>Társadalomtudományok

>>Tehetségfejlesztő

>>Természettudományok

>>Történelem

>>Turisztika


A szakok leírásai és tantárgyi összeállításai Aileen Aurora, Egerszegi Nina Viktória, Havasi Bence Milán és Emma McNeilly munkái.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 28. 16:38
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:47 Ugrás a poszthoz

A

ACKLES, Jensen >>  Ráczhalmi Ármin
ADAMENKO, Julia >> Morvay Abigél
ALONSO, Alejandra >> Weisz Csinszka
ANASTASIO, Mark >>  Gróf-Vinkó Rómeó
APA, KJ >> Szécsi Dominik
APFEL, Iris >> Kakasi Gabriella
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2024. március 28. 20:40
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:48 Ugrás a poszthoz

B

BAKER, Alyssa >> Ava Sophia Volkov
BEER, Madison >> Vajda Eszter
BELL, Matthew >> Nathaniel James Krise
BENDER, Landry >> Candela Sophie Patrocino
BERGES-FRISBEY, Àstrid >> Várffy Altea Katalin
BERTOLINI, Pedro >> Markovits Levente
BICONDOVA, Carmen >> Dobroviczky Damira
BIEBER, Justin >> Kállai Lénárd
BIERSACK, Andrew Dennis >> Elias Napoleon Diaboli
BILGRIEN, Chuck >> Stephen Zimmermann (2023.10.23.)
BLYTH, Tom >> Heller Arion
BRADY, Aiden >> Valuska Mihály
BREWER, Lindsay Marie >> Komjáthy I. Mirabella
BRODIE-SANGSTER, Thomas >> Martin Romberg
BRODY, Adrien >> Dr. Irving Schnelsen
BUCHANAN,  Tanner >> Szentkirályi K. Archibald
BUTLER, Austin >> Tóth E. Krisztián
BÜRSIN, Kerem >> Rónaky Erik
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2024. március 28. 20:42
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:48 Ugrás a poszthoz

C, Cs

CALVERT, Alexander >> Helvey Belián Balázs
CARSON, Sofia >> Lónyay R. Hargita
CAVILL, Henry >> Ambrózy Henrik
CHALAMET, Timothée >> Ivanich R. Benett
CHANEL, Eden >> Komjáthy E. Kornélia
CHRISTIAN, Cody >> Létai Roland
MURPHY, Cillian >> Eszterházy Kilián
CIMINO, Michael >> Bakonyi Benedek
CLAFLIN, Sam >> Farkasházy Rudolf
CLEMENTS, Jessica >> Vicián Roberta
CLINE, Madelyn >> Markovits Boglárka (2023.11.14.)
COLE, Finn >> Damian B. Krise-Flaviu
COLLINS, Faith >> Kolozsvári Gertrúd
COLLINS, Lily >> Várkonyi Lilien
CONNELLY, Jennifer >> Fekete Nonó
COOMBS, Torrance >> Adam Bergstein
COOSKOO (instagram) >> Vattai Júlia
COWEN, Abigail >> Hollóvölgyi Zsófia
CRISS, Darren >> Csíkszentmihályi Trisztán
CULKIN, Macaulay >> Mohoray Anakin

CSINGILING >> Tulipánvölgyi Flóra
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2024. március 28. 20:41
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:49 Ugrás a poszthoz

D

DANET-FAUVEL, Maxence >> Athanaczkovics Kornél (2022.03.08.)
DAUM, Gabriel >> Theodore Julias Ebony
DE ARMAS, Ana >> Autumn Rue Danvers
DEGTYAREVA, Margarita >> Havas-Mezei Margaréta
DEHAAN, Dane >> Sebastian Jared Selwyn
DEVER, Kaitlyn >> Sadie Sallow
DOE, Chris >> Hollósi Zalán
DOOHAN, Hunter >> Jankovits Dávid
DUMONT, Emma >> Zoya I. Dragomirova
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2024. március 28. 20:43
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:49 Ugrás a poszthoz

E

EDGELL, Kizzy >> Hadrévi Rebeka
EISNER, Luke >> Bánffy Albert Tamás
ELLIS, Tom >> Damyan Volkov
ELORDI, Jacob >>> Bontovich Miksa
ERCEL, Hande >> Rónaky Hannaróza
EVANS, Chris >> Zámbori Ezra Valdemár
EXPÓSITO, Ester >> Löwenherz Zsanna (2024.03.24.)
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2024. március 28. 20:41
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:49 Ugrás a poszthoz

F

FANNING, Mary Elle >> Kátai-Kompos, Paloma
FARMIGA, Taissa >> Feigler Anna
FEGLEY, Oakes >> Somlay Kornél
FOUAD, Tamino-Amir Moharam >> Damien Sebastian Felagund
FRIESEN, Millane >> Bánki-Bontovich Sára
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2023. október 2. 22:18
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:50 Ugrás a poszthoz

G

GALLAGHER, Aiden >> Galambos Nándor
GASLY, Pierre Jean-Jacques >> Fülöp Máté
GILLIES, Daniel >> Dr. Esthy Leander Benjámin
GILLIES, Elizabeth >> Agárdi Kornélia Auróra
GRACE, Laneya >> Illés Luca Izabella
GRENNAN, Tom >> Szirtes Huba
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2024. március 28. 20:44
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:50 Ugrás a poszthoz

H

HALE, LUCY >> Bánki Anna
HAMANN, Andre >> Zengő Dénes Boldizsár
HARBOUR, David Kenneth >> Reményi Tivadar
HARDY, Tom >> Leon Alexander Milburn
HARRISON, Dominic Richard [ Yungblud ] >> Theodore B. Marchetti
HATHAWAY, Anne >> Óvári Hedvig
HEUGHAN, Sam >> Thorsten Löwenherz
HIDDLESTON, Tom >> Adam Kensington
HITT, Matthew >>  Weiler Dante
HOLBROOK, Boyd >> Várnai Rafael
HOLDEN, Rue >> Lasch Drávecz Larina
HOLLAND, Tom >> Thomas Middleton
HUGHES, Tom >> Kelemen Farkas
HUNNAM, Charlie >> Jávor Balázs Zoárd
HUNT, Florence >> Gaál Ida
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2024. január 2. 07:40
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:50 Ugrás a poszthoz

I


IRVINE, Jeremy >> Gergelyfi László (2023.08.02.)
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2023. október 2. 12:24
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:50 Ugrás a poszthoz

J

JACKMAN, Hugh >> Keserű Mátyás Flórián
JAMES Hanna >> Ohridszki-Füst Marfa (2024.03.28.)
JAMES, Lily >> Frida L. Bergstein
JEFCOATE, Sammi >> Gyarmati Lora Manka
JENNER, Kendall >> Myra Blackburn
JOGIA, Avan >> Sean Warren
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2024. március 28. 20:44
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Emily Dorothea Fisher
INAKTÍV


Mrs. Bianchi <3
RPG hsz: 394
Összes hsz: 1136
Írta: 2018. szeptember 16. 10:51 Ugrás a poszthoz

K

KAI, Tim >> Nikita Kozlovsky
KANE, Adelaide >> Salamon Gréta
KAPAUN, Alexis >> Ingelheim Júlia
KEEN, Dafne >> Scheffler Ella
KHALILOV, Anar >> Eszterházy Konstantin
KING, Reece >> dr. Reece Laines
KJELLBERG, Marzia >> Zippzhar Mária Stella
KLINSKI, Anna >> Szentesi Lilla Kamilla
KLUM, Leni >> Podlovics Natasa Kornélia
KNIGHTLEY, Keira >> Illés Karina Gréta
Utoljára módosította:Farkasházy Rudolf, 2024. február 14. 20:11
Mutasd itt csak az ő hozzászólásait
Karakteri segítségek - összes hozzászólása (54 darab)

Oldalak: [1] 2 » Fel