37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkKarakteri segítségek

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2012. szeptember 17. 11:21 | Link

Az oldalon fellelhető karakterek és lehetőségek


Az iskolában és környékén sokféle ember él, akik sokféle foglalkozást űznek, más-más pozícióban vannak. Ebben a témában szeretnénk összegyűjteni nektek, miféle emberekkel, milyen úgynevezett rangokkal találkozhattok az oldalon szerepjátékosan, és hogy mi az, ami itteni létünk szerves része, de szerepjátékosan nem jelenik meg (például a Haladó rang vagy a Vezetői Bizottság).
Először röviden bemutatjuk a karaktertípusokat és extra tulajdonságokat, később néhányat bővebben is kifejtünk. Így például megtudhatjátok, diákként milyen lehetőségeitek vannak, milyen szakkörökön vehettek részt, vagy hogy egy tanárnak pontosan mik a feladatai, emellett azt is, hogy az álmodók, azaz ti magatok milyen munkákban vehettek részt a fórumon.

Tartalomjegyzék:
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 28. 16:39
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:15 | Link

Kikkel találkozhatsz az iskolában?
- szerepjátékosan megjelenő karakterek -


Diákok:
A legtöbb karakter az oldalon diák, aki a Bagolykő Mágustanodába jár. Az iskolában a diákok szerepjátékosan is a négy ház tagjai. A diák felhasználók házbeosztását és évfolyamaikat a fejléc Diákok gombjára kattintva találod. Kétféle diák jár a Bagolykőbe: 1-től 5. évfolyamig alapképzéses diáknak tekintheted magad. Ötödik évfolyam végén záróvizsgát teszel és megszerzed az Alapfokú Mágikus Bizonyítványt. A 6-8. évfolyamos diákok a mestertanoncok, akik at alapképzés elvégzése után a Bagolykőn tanulnak tovább.
A veled azonos évfolyamba járókat nyugodtan nevezheted évfolyam- vagy osztálytársaidnak, és ha nem is ismered még őket, nyugodtan beszélhetsz arról, hogy láttad már őket tanórán vagy a házatok klubhelyiségében. Viszont a "Haladó" rang szerepjátékosan nem létezik, tehát egy diáktársad akár haladó, akár kezdő, erről nincs értelme szerepjátékosan beszélni.

Prefektusok:
Minden házban négy-négy prefektus lehet. Nekik karakterileg és álmodóilag is vannak feladataik. Álmodóilag a szerepük az újoncok bátorításában és eligazításában van, ők moderálják a fórumot, és segítenek házvezetőjüknek házuk igazgatásában. Emellett szerepjátékosan is prefektusi pozícióban vannak, ami azt jelenti, hogy prefektusi jelvényt hordanak egyenruhájukon, éjjelente járőrözniük kell a folyosókon, és ha a karaktered valami csínyt követ el, vét a házirend ellen, ők büntetést is kiszabhatnak rád.
A házak prefektusainak listáját szintén a Diákok gombra kattintva lelheted fel.

Tanárok, házvezetők, házvezető-helyettesek, igazgató:
A Bagolykő Mágustanodába persze nem csak diákok járnak, hanem az őket oktató tanárok, házaik vezetői és azok helyettesei, valamint az iskolaigazgató is. Őket listába szedve a fejléc Tanárok gombjára kattintva láthatod.
Álmodóilag a tanárok órát írnak. Felvett tantárgyaid általuk írt tananyagait, tanóráit a fejléc Tanulás menüpontjában találod. A házvezetőket (HV) és helyetteseiket (HVH) a Diákok gombbal érheted el. Nyugodtan keresd házad vezetőit, ha problémád akad valamivel!
A prefektusokhoz hasonlóan a tanárok és házvezetők is szabhatnak ki büntetést, ha a karaktered okot ad rá. Természetesen – ahogy a való életben –, a játékban sem beszélhetsz tiszteletlenül egy tanárral, hiszen a való életben sem te mondod meg az igazgatódnak, mit csináljon.

Egyéb karakterek:
Az iskolának akadnak a tanárokon kívül egyéb dolgozói is, valamint más lények is megfordulnak errefelé. Ezek a következők:
• Szellemek: jónéhány kísértet él a kastélyban, ezek között van kopogószellem, aki azért él, hogy borsot törhessen a diákok orra alá (Samu, Csengettyű); olyan szellem, amely egy-egy házhoz szegődött, és bár szabadon mozoghat a kastélyban és környékén, mégis egy adott háznál telepedett le (A kishölgy, Orovecz Theodor, Novák Soma).
Játékaidban az említetteken kívül is nyugodtan írhatsz más, általad kitalált szellemek jelenlétéről, nem kell, hogy be legyenek regisztrálva.
• Festmények: A Bagolykő falain rengeteg festmény és itt-ott freskó található. A képek lakó tudnak mozogni, néha kisétálnak a keretükből, hogy másnál vendégeskedjenek, de ami a legfontosabb, hallanak téged és tudnak beszélni. A titkaid gyakran nincsenek biztonságban a festmények előtt. Bármilyen festményt kitalálhatsz jártadban-keltedben, akivel beszélgethetsz, de vannak festmények, akiket már más megalkotott, például a szfinx portréja vagy a "Vigadófreskó".
• Házimanók: A konyhai munkát, a takarítást és a kastély rendben tartását nálunk felszabadított, önkéntes házimanók végzik. Ezekről az apró, szorgos, udvarias lényekről bővebben a világleírásban tájékozódhatsz. Az iskola egyik házimanója Bíborka.
• Gyógyító: A sérült diákok a gyengélkedőre mehetnek kúrálódni, ahol a mindenkori javasasszony vagy gyógyító ellátja őket. Jelenleg a gyógyítóink Anastasia Strakhova, Dr. Adrian Black és Rentai Bálint, valamint gyógyítói segédként Dr. Jasmine A. Jhaveri dolgozik itt.
• Könyvtáros: A Bagolykő könyvtári állományának őrzője, az arra látogató keresgélők megsegítője. Mind a rendes, mind a titkos könyvtári részekért felelők jelenleg Choi Min Jong és Mikhail Sergejevics Kazanov.
• Iskolapszichológus: Alkalmanként iskolapszichológus is dolgozik a Bagolykő falai között, hogy a kastélylakók lelki problémáiban segítségükre lehessen. Jelenleg a pszichológusunk Dr. Riley Meyers.
• Vadőr: A Bagolykő körüli állatokra és növényekre vigyázó, az erdőt felügyelő dolgozó. Jelenleg a vadőrünk Széles Adorján Benedek.
• Gondnok: Az iskola gondnoka óvja a kastélyt a diákok csínytevéseitől. Ellenben nem óvja magától. Jelenlegi gondnokunk Seth Gareth Selwyn.
• Defenzor: Jelenleg az iskola defenzora Dwayne Warren. Az igazgató által kinevezett iskolai rendfenntartó feladata a tanodában történő súlyos, akár büntetőeljárást is maga után vonó szabálytalanságokkal foglalkozni, azokat szankcionálni, illetve lehetőség szerint megelőzni.
• Gazdasági igazgató: Ösztöndíjat szeretnél? Jó a teljesítményed, vagy csak hátrányos helyzetű a családod? Mugli származású vagy és gondot okoz a varázspénz átváltása? Ezekkel és egyéb pénzügyekkel keressétek bizalommal Julianne M. Ainsley-t.
• Tanulmányi Osztályos: A hallgatók ügyes-bajos dolgaival foglalkozik. Tantárgyakkal, pontokkal, tanárokkal, jegyekkel kapcsolatban szerepjátékosan őt kereshetitek. Jelenlegi tanulmányi osztályosok Éjféli Veréna és Keserű Mátyás Flórián.
...és sok más karakter, például a Navine tündére (Trickerwinkle) a Levitában lakó tükörfiú (Lugosvölgyi Albert) vagy a kastélyban bóklászó beszélő-mozgó plüssnyúl (Kumagoro).

Ha egyéb speciális karakterrel találkozol, az adatlapján valószínűleg választ kapsz arra, kiféle-miféle az illető. Ha mégsem, bátran kérdezd meg tőle vagy valaki mástól!
Az összes jelenlegi speciális (nem tanár és nem diák) karakter listáját a fejlécbeli Diákok vagy Tanárok gombra kattintva, a bal oldalon a Speciális karakterek taglistát kiválasztva láthatod.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2020. június 12. 07:40
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:15 | Link

Szakkörök és lehetőségek diákok számára
- szerepjátékosan megjelenő álmodói tevékenységek -


Edictum
A Bagolykő iskolaújságja az Edictum színes havilap a Mágustanoda és a világ híreiről, diákokról és tanárokról, pletykákról, érdekességekről. Mindenki talál magának benne kedvére valót! Az újságot a http://edictumbk.blogspot.com címen érheted el. Ha szerkesztőként szeretnél részt venni az újság munkájában, jelentkezz Thomas Middletonnál, az Edictum főszerkesztőjénél!

DÖK
A diákönkormányzat (azaz a DÖK) a diákélet fellendítésére szervez programokat, bálokat, olykor időszakos helyszíneket (pl. vidámpark, korcsolyapálya) rendez nekünk. A DÖK elnöke Mihail Vladiszlav Sztravinszkij, ha szeretnétek részt venni az ötletelő és szervező munkában egy vidám bagázzsal, bátran küldjetek neki baglyot!

Színjátszó-kör
Az előadóművészi ambíciókkal megáldottak jelentkezhetnek a színjátszó-kör vezetőjénél, Ivanich R. Benettnél. A színjátszósok mindig dolgoznak valamin, és jól szórakoznak a próbákon. Saját ötleteiteket is érvényre juttathatjátok köreikben!

Tanársegédek
A tanárok segítségül tananyaguk gondozásához, óráik megtartásához egy-egy diákot tanársegédként (TS) alkalmazhatnak. Erre a tanév elején a tanárok szoktak pályázatokat kiírni az egyes tantárgyakból. A tanárok maguk döntik el, milyen követelmények és engedmények vonatkoznak alkalmazott tanársegédeikre, így ha szeretnél tanársegéd lenni, az adott tantárgy tanárától érdeklődd ezt meg. A tanársegédeket a Tanulás gombra kattintva a tantárgyak neve után találod, ha van. Ahol nincs, ott a tanár még nem választott tanársegédet.
Vannak olyan lehetőségek, elvállalható feladatok is, amelyekkel bár te mint álmodó dolgozhatsz, de a karaktered életében, tehát szerepjátékosan nem fog megjelenni. Erről (jó)néhány hozzászólással lejjebb olvashatsz (katt).
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2020. június 12. 07:34
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:16 | Link

Kik élnek Bogolyfalván?
- szerepjátékosan megjelenő karakterek és körök -


A Bagolykő Mágustanoda egy kis mágusfalutól, Bogolyfalvától nem messze áll. Sok varázsló és boszorkány él ott, többek között tanárok, mestertanoncok, és olykor végzett vagy jelenlegi diákok családjai is bérelnek vagy vásárolnak ott házat, lakást. Minden  Bogolyfalván élő karakter neve alatt megtalálod a "Bogolyfalvi lakos" rangot.
Bogolyfalvának polgármestere is van, kinek neve alatt a "Polgármester" rangot találod.

A falulakók és ott dolgozók választható tevékenységei

A falu és a kastély lakói a bogolyfalvi intézményekben állást vállalhatnak. Sokféle lehetőségük van, a tulajdonosok olykor állást hirdetnek, de a munkakeresők maguk is kilincselhetnek a boltokban, szórakozóhelyeken. Az árudák alkalmazottjai "Boltos" rangot, az éttermek, szórakozóhelyek dolgozói "Vendéglátós" rangot nyernek.

Bogolyfalvi Tanács
Szerepjátékosan emellett ők hozzák a polgármester vezetésével a falut érintő döntéseket (valójában azonban ezt a Navigátorok végzik).


Utoljára módosította:Adam Kensington, 2018. november 20. 00:11
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:16 | Link

Prefektusok

Kik is azok a prefektusok?
A prefektusok olyan diákok, akik szerepjátékosan az iskolai rend fenntartásáért és az újak eligazításáért felelnek, álmodóilag pedig a szerepjátékos élet ellenőrzése, egyes területek moderálása a feladatuk. Minden házban maximum négy prefektus lehet, akiket a házvezetők és/vagy helyetteseik neveznek ki.

Ki lehet prefektus és hogyan?
- bármely házbéli diák lehet prefektus, aki rendelkezik haladó ranggal (akár mestertanonc is).
- akkor jelentkezhetsz prefektusnak, amikor a házvezető pályázatot ír ki a pozícióra (általában tanév elején vagy egy prefektusi poszt megüresedésekor)
- egy álmodónak nem lehet két prefektus karaktere, sem egy házban, sem külön házakban

A prefektusok jogai:
- ha járőrmunkáját végzi, nem vonatkozik rá a takarodóidő
- szerepjátékosan büntetést oszthat ki
- hozzászólásokat módosíthat, és indokolt esetben (súlyos szabálytalanság) törölhet
- szabálytalanság esetén figyelmeztetést küldhet, s az ebben leírtakat a címzetteknek be kell tartaniuk
- pontokat nem adhat és nem vonhat le, de a kiszabott büntetőmunka nem elvégzése esetén a vétkes házvezetőjéhez fordulhat, aki elvégzi a megérdemelt pontlevonást

A prefektusok kötelességei:
- a karakter (nem feltétlenül kijátszandó) kötelessége éjjelente járőrözni a kastély folyosóin
- álmodói és karakteri kötelezettsége viselkedésével példát mutatni diáktársainak
- álmodói és karakteri kötelessége segíteni a rászoruló diákokat
- álmodói kötelessége időre elvégezni az általa elvállalt teendőket (moderálás, háza vezetésében elvállalt feladatok)

Prefektusi jelvények
A képre kattintva láthatod nagyobban is
Vikohino Thaihasy munkája
Utoljára módosította:Ambrózy Henrik, 2020. május 17. 14:17
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:17 | Link

Gyakorlótanárok, tanárok és házvezetőkKi lehet gyakorlótanár és hogyan?
Gyakorlótanárnak kérvény útján lehet jelentkezni az év végi, a Navigátorok által kiírt tanári pályázat beküldési időszakában. Független varázsló/boszorkány/egyetemi hallgató/mestertanonc diák, bármilyen erre alkalmas felnőtt karakter kérvényezhet gyakorlótanári rangot, ha már létező tárgyhoz kötve, akkor természetesen a jelenleg tanári státuszban lévő személy beleegyezésével és támogatásával, szerepjátékosan szigorúan indokoltan (nem tanári szakon tanuló hallgató/diák is lehet gyakorlótanár). Ha olyan tárgyat igényelne, ami még nem létezik, tehát felügyelet nélkül szeretné vinni, önállóan, erre is van lehetőség - ekkor a tanárokra is vonatkozó, a Navigátorok által kiírt teljes pályázatot kell beküldeni. Továbbá ha nem meglévő karakterrel szeretnétek gyakorlótanárnak jelentkezni, akkor egyben multikarakter-kérvény is, így viszont csak haladó játékos igényelheti, és a multikarakterre vonatkozó kérvény követelményei is vonatkoznak rá. A gyakorlótanár főrangja a Tanár (ezzel adva láthatást a tanulás menüpontba), mellékrangja pedig a gyakorlótanár, ami valódi a szerepjátékos státuszát jelzi.

Ki lehet tanár és hogyan?
Tanárnak jelentkezni az év végi, a Navigátorok által kiírt tanári pályázat beküldésével lehet. A tanári pályázatról a Hírek oldalon lehet tájékozódni időben, ott pontosan le lesz írva, minek kell szerepelnie az írásműben. A tanári pályázat, ha nem meglévő felnőtt karakterrel szeretnétek tanárnak jelentkezni, akkor egyben multikarakter-kérvény is, így csak haladó játékos igényelheti, és a multikarakterre vonatkozó kérvény követelményei is vonatkoznak rá.

Ki lehet házvezető (HV) és hogyan?
Hasonlóan a tanárpályázathoz, a házak éleire is a Navigátorok írnak pályázatot tanév végén. Ugyanott lehet tudakozódni róla, mint a tanárpályázatról, és a követelmények is részletesen le lesznek írva a kiírásban. Házvezetőnek létező tanár karakterrel (különleges esetben képesített felnőtt iskolai dolgozóval, pl. pszichológus, javasasszony, könyvtáros) jelentkezhetsz.

Ki lehet házvezető-helyettes (HVH) és hogyan?
Házvezető-helyettest az adott ház házvezetője választ. Maga döntheti el, hogy megpályáztatja-e ezt a pozíciót év elején vagy a poszt megüresedésekor. Ha épp nincs egy háznak házvezető-helyettese és nincs is pályázat, de te szeretnél a ház házvezető-helyettese lenni tanár karaktereddel (vagy képesített felnőtt iskolai dolgozóval), küldj baglyot a házvezetőnek!Tanárok jogai és kötelezettségei

 • A tanároknak kötelességük magatartásukkal példát mutatni a fórum többi tagjának, a diákoknak.
 • Minden tanár feladata a tantárgy(ai)hoz minden vállalt évfolyamon tananyag feltöltése, ezen tananyagok gondozása, év közben szorgalmi feladatok beküldésére lehetőség biztosítása.
 • Munkájuk megkönnyítésére maguk mellé egy diákot tanársegédként vehetnek.
 • Fontos, hogy a tanár a tanév végén az évfolyamok számára vizsgát töltsön fel, azt pedig időre javítsa, értékelje.
 • Az aktív, tantárggyal rendelkező tanár tanévente legalább 1 interaktív tanórát is tartson meg, ez történhet a fórumon vagy chaten. A tanórá(ka)t az oktató tanársegédje is levezényelheti, de a tanár kötelezően megtartandó egy tanóráját csak két, a tanársegéd által tartott óra váltja ki.
 • Az oktatóknak jogukban áll diákjaik számára tanulmányi (pontszerző) versenyeket és pályázatokat meghirdetni.
 • A pedagógusok a hozzájuk beérkezett szorgalmi feladatokat és pályázatokat a legjobb belátásuk és bizonyos szabályok szerint pontozhatják.
 • A tanároknak emellett lehetőségük van pontok levonására is: szorgalmi feladatok vagy pályázatok esetében a szó szerinti másolás tiltott, csalásnak minősülő cselekedet, amelyért az adott tanár, ha felfedezi a csalást, minimum 5, kirívó esetben pedig 15 pontot vonhat le. 15 pont levonása esetén a Navigátoroknak jogában áll felülbírálni a tanár döntését, ha nem tartják indokoltnak azt. Amennyiben a tanár egy diáktól már két alkalommal vont le pontot másolt szorgalmi vagy pályázat miatt, a tanár kötelessége, hogy az illető diák házvezetőjét ez ügyben megkeresse.
 • A prefektusokhoz hasonlóan a tanárok is szabhatnak a házirend elleni kihágást elkövető diákokra büntetőmunkát, és ha azt a diák nem teljesíti határidőre, 5 pontot levonhatnak a diáktól.
 • Az a tanár, aki nem tesz eleget a fenti elvárásoknak, és figyelmeztetés ellenére sem végzi megfelelően teendőit, ügyét a Navigátorok tárgyalják, súlyos kihágás esetén fegyelmi eljárást indíthatnak ellene. A tanárok ilyen módon próbaidőre kerülhetnek, vagy akár elbocsáttathatnak a Tanoda tanári karából.

A tanárok és házvezetők álmodóira vonatkozó szabályok:
 • A tanár diák multikaraktere nem szerezhet a saját tantárgyánál pontot semmilyen módon. Ellenben házvezetőként belső pályázat során megérdemelten pontozhatja saját multikarakterét.
 • A diák multikarakter felveheti a saját tantárgyát, tanév végén ebből is vizsgázhat (akár üres lapra is kaphat Kiváló érdemjegyet), azonban a "Kiválóan vizsgázott diákok" listájába nem kerülhet be, így ez a jegye nem számít az évfolyamelsők kiválasztásakor sem.
 • A tanár vállalhat a diák multikarakterével prefektusi rangot.
 • Házvezető/Házvezető-helyettes (másik karakterrel) lehet prefektus (saját vagy másik házban is), ha az adott pozícióra nincs más alkalmas pályázó, valamint ez nem befolyásolja egyéb feladatait, ám amint van a helyére alkalmas jelentkező, erősen javasolt a lemondása.
 • Nem zárja ki semmi, hogy egy tanárkarakter álmodója újabb tanárt kérvényezzen multikarakter-kérvény útján a Navigátoroknál.

Gyakorlótanárok jogai és kötelességei:

 • Lehetőség van gyakorlótanárnak TS-ként dolgozni, amennyiben nincs külön tárgya! (És a főrangja továbbra is mestertanonc.)
 • Ha tanársegédként funkcionál, munkájából adódóan rálátása van az egész tananyagra, így hozzáféréssel rendelkezik minden feltöltött órához.
 • A gyakorlótanár, amennyiben nem diák főrangú, nem pontozható!
 • Betölthet házvezető-helyettesi és házvezetői posztot is, ha elnyeri pályázat/felkérés útján azt.
 • Tanszékvezetői munkát indokolt esetben vállalhat, egyébként ezzel nem terhelendő, azonban nem is tiltott számára ha idejébe belefér és szükség van még valahova rá.
 • Sima gyakorlótanár pontot nem oszthat és nem is vonhat le.
 • A prefektusokhoz hasonlóan a gyakorlótanárok is szabhatnak a házirend elleni kihágást elkövető diákokra büntetőmunkát, és ha azt a diák nem teljesíti határidőre, maximum 20 pontot levonathatnak a diák házvezetőjével.(Ezt minden esetben fel kell tüntettetni a HV-val az Éjszakai járőrözések témában.)
 • Saját tárgy esetén a teljes értékű tanárokhoz hasonlóan neki is kötelessége év végén vizsgáztatni, szorgalmi időszakban órát tartani és a hirdetett szorgalmifeladatokra érkezett műveket javítani.

Utoljára módosította:Adam Kensington, 2018. november 20. 00:10
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:18 | Link

Egyéb speciális karakterek


Vannak olyan karakterek, akik nem kifejezetten kastélylakók, de nem is bogolyfalvi lakosok, vagy bármelyik kategóriába beleeshetnek. A következők például ilyenek:

• Végzett diák:
Akik megszerezték az Alapfokú Mágikus Bizonyítványt, azaz letették a záróvizsgát az ötödik évfolyam végén, de nem kívántak tovább tanulni, vagy akár további képzésen is részt vettek, de már azt is befejezték, "Végzett diák" rangot kapnak. A végzett diákok továbbra is birtokolják eredeti házuk diákrangját, tehát belátnak a házba, ahonnan elballagtak. Sokfélék lehetnek: lakhatnak Bogolyfalván, vállalhatnak állást az iskolában, vagy az is lehet, hogy Magyarországon vagy külföldön élnek, és ritkán fordulnak meg a Bagolykő környékén.

• Előkészítős, Előkészítős tanár, Előkészítős igazgató:
Bogolyfalván előkészítő iskola is működik. Néhány karakter világoskék színű, fő rangjuk Előkészítős, Előkészítős tanár vagy egyé aktuálisan Előkészítős igazgató. Előbbiek olyan 14 évnél fiatalabb lurkók, akik a bogolyfalvi Elisabeth Shanes Előkészítő Mágusiskola és Óvoda növendékei, de hamarosan a Bagolykő mágustanodába fognak járni. Ezek a gyerekek olykor fellátogatnak a kastélyba is, hogy megismerjék leendő környezetüket. Álmodóilag az előkészítősök gyakran diákrangot kapnak leendő bagolyköves házukba, hogy annak közösségi témáiban már korábban megismerkedhessenek az ott lakókkal.
Az intézmény tanárai és igazgatói megfelelő képesítéssel rendelkező, esetleg mestertanonci vagy egyetemi éveik mellett gyakorlatot végző felnőtt karakterek.

• Auror:
Az aurorok a varázsvilág "bűnüldözői". Ügyes és tanult varázslók a Mágiaügyi Minisztérium megbízásában. Néhányan közülük a kastélyban dolgoznak, vagy Bogolyfalván állomásoznak. Az ilyen karakterek rangjai között felfedezheted az "Auror" címkét.

• Minisztériumi dolgozó:
Ők nem aurorok, de szintén a Minisztériumnak dolgoznak, változatos beosztásban szerepelhetnek. A kastélyban is megfordulhatnak olykor, de ha nem egy másik településről, esetleg a fővárosból jöttek, akkor a bogolyfalvi Hivatal a munkahelyük.

• Független boszorkány és Független varázsló
A Bagolykőtől távol eső falvak, városok, intézmények is fontos szerepet játszanak egyes karakterek életében, így az ő behatárolásuk is fontos. Vannak felnőtt varázslók a nagyvilágban, végzett diákok, akik elhagyták a falut és az iskolát, magántanulók, akik világot járnak, cserediákok, akik csak bizonyos időt töltöttek itt nálunk, illetve rokonok, akik nem itt élnek, de fontosak a tanodában és környékén élők számára. Ők erősítik ezt a csoportot.

• Aurortanonc:
A Bagolykőtől távol is léteznek intézmények, melyek közül az egyik a Sárkányölő Szent György Aurorképző- és Rendvédelmi Akadémia. Itt auror ranggal rendelkező oktatóktól sajátíthatják el a tudást azok a karakterek, akik elvégezték az alap és mesterképzést korábban, hogy ezt a végső képzést letéve teljes értékű aurorrá válhassanak.

• Egyetemi hallgató, Egyetemi tanár:
Szintén a bagolykőn túl, az iskola elvégzése után áll rendelkezésre a már végzett varázslók számára az Academia Magicae Sopianaeiensis, azaz a pécsi egyetem. Itt lehetőség van hallgatónak lenni, de idősebb karakterek számára az oktatásra is.

A Varázslat Ifjúsági Klub speciális rangjai


• Az ősi erő birtokosa:
Ez a rang a közösség történetéből jön. Az egyesület előtti időkben a klubot a Fejlesztői Gárda irányította, és a Fejlesztői Gárda fórumán a programozó (Tron Solaros) rendelkezett ezzel a ranggal. Mivel igyekszünk a Varázslat Ifjúsági Klub hagyományait megtartani, ezért az "Az ősi erő birtokosa" rangot a mindenkori programozó viseli. Neki kell ugyanis biztosítani oldalaink (különösen a Bagolykő Mágustanoda és a Fórum) rendeltetésszerű működését, és azok fejlődését a közösség igényeihez és saját lehetőségeihez mérten. Az "ősi erő" megnevezés tehát azt a tudást jelöli, amivel a cím hordozójának rendelkeznie kell ahhoz, hogy ezt a programozói/fejlesztői feladatát véghezvigye.

• Az egyensúly őre:
Ez a rang is a klub történetéből jön. Az egyesület előtti időkben a klubot a Fejlesztői Gárda irányította, és a Fejlesztői Gárda fórumán a klub vezetője (Anne Little Lupin) rendelkezett ezzel a ranggal. Ma már azt a feladatkört, amit egykor Anne végzett egy jogi személy, az Egyesület végzi, így értelemszerűen az Egyesület elnöke viselhetné ezt a rangot. Csakhogy miután az egyesületünk kétarcúvá vált, és az elnök ma már egy a klubtól független személy, aki elsősorban támogatókat hoz nekünk, ezért ezt a rangot az Egyesület elnökségének az a tagja viseli, aki a Varázslat Ifjúsági Klubot az elnökségben elsődlegesen képviseli. Ő legfőbb felelőse annak, hogy a klub közössége mindenféle programokon, találkozókon, táborokban megjelenő közösség fennálljon. "Az egyensúly őre" cím azt fejezi ki, hogy viselője mint a klub legfőbb felelőse, igyekszik a klub közösségét ténylegesen egyensúlyban tartani, a konfliktusokat egyengetni, és e közösséget lehetőségeihez mérten egyben tartani és építeni.

• Az emlékek őre:
Ez a rang is a klub keretei között született meg a 2014-es nyári tábor során. A tábor egyik vezetője, William Steve Livingstone kapta ezt a rangot, miután a 10. Varázslatos Tábort is megszervezte, s így a tábor és a klub számtalan emlékének tényleges őrzőjévé vált.

Utoljára módosította:Adam Kensington, 2018. november 20. 00:08
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


bűbáj pápa
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 12. 19:18 | Link

Az álmodó a fórumon


Vannak olyan feladatok, amelyeket elvállalhatsz, mert segíteni akarsz az oldalnak, a többieknek, és/vagy mert magad örömödet leled benne. A következőekben azokat a pozíciókat és köröket soroljuk fel, amikkel találkozhatsz az oldalon, akár te is jelentkezhetsz rájuk azok felelősénél, de szerepjátékosan nem (vagy nem feltétlenül) fognak megjelenni az életedben, így karaktereddel nincs értelme (és szabálytalan) emlegetni őket.


• Újonc-segítők
Ha már jól kiigazodsz az oldalon, a fórumon, a házadban, jelentkezhetsz a házvezetődnél segítőnek. Minden házban máshogy hívják azt az intézményt, amelyben a dolgozók az új tagok segítését végzik. Amit az Eridonban patrónusnak, a Rellonban mentornak, azt a Navinében pásztornak, a Levitában pedig örökbefogadónak nevezik. Ők azok, akik az újdonsült tagokat, a "gólyákat", azaz elsős diákokat eligazítják az oldalon és a fórumon álmodóilag.
Némely házban ezek a segítők szerepjátékosan is megjelennek: ők azok az idősebb diákok, akik körbevezetnek titeket a házatokban, az iskolában. Hogy megtudd, szerepjátékosan is létezik-e a ti házatokban az újonc-segítők rendszere, kérdezd a házvezetődet!

• Kalandmesteri gárda
A kalandmesterek a Mesélő nevű karaktert és más NJK-kat (nem játékos karaktereket) is mozgathatnak. Az ő feladatuk érdekes kalandokat létrehozni, amelyre a fórumozók jelentkezhetnek; teljesíteni a játékosok kéréseit, ha azok mesét kérnek tőle. Joguk van emellett az éppen játszók történetét kedve szerint egy-egy érdekes csavarral színesíteni.
Mesélők csak az igen jól író, haladó rangú játékosok lehetnek. Ha szeretnél a gárdához tartozni, jelentkezz a Navigátoroknál.

• Világalkotók
Világunk a Harry Potter című mű alapjaira épül, de lassan kinőjük azt, és sokkal bővebb lehetőségeket, különleges extrákat kívánunk magunkat. A világalkotók a világleíráson kívüli további lehetőségeket, például új sportokat, közlekedési eszközöket, zenészeket, magazincímlapokat, varázslatos édességeket és még ki tudja, mi minden mást alkotnak, amelyeket a fórumozók ha szeretnének, beemelhetnek játékaikba. A dolgozók kész munkáit a Kibővített világunk alfórumban találod, jelentkezni pedig a Navigátoroknál tudsz, ha te is szeretnél tag lenni.

• Navigátorok
A Staff azon tagjai, akik az oldallal kapcsolatos döntéseket hozzák, a Bagolykő igazgatásáért felelnek. Nem szerepjátékos titulus, tehát karaktereddel semmiképp se emlegesd. Szerepjátékosan az iskola vezetője az igazgató.
Mindkettőről bővebben, valamint Navigátornak való jelentkezési lehetőségről a Kapcsolattartás a Staffal fórumon olvashatsz.

• Alapító
A Staff tagja, az oldal alapítója és tulajdonosa, valamint a Varázslat Ifjúsági Klub vezetője, Adam Kensington. Szerepjátékosan Remus J. Lupin alapította a tanodát. (A két karakter álmodója megegyezik)

• Programozó és Adminisztrátor
A Staff azon tagjai, akik az oldal technikai hátteréért felelnek.
Utoljára módosította:Zippzhar Mária Stella, 2020. június 12. 07:36
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkKarakteri segítségek