31. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek:

Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Borbély Nimród összes hozzászólása (62 darab)

Oldalak: « 1 [2] 3 » Le
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. április 27. 22:16 Ugrás a poszthoz

Myra

Peti a lelkére kötötte, hogy ha már ennyit halasztott a koncertek miatt és nem tudott odaérni évkezdésre, akkor ezen a hétfői napon mindenképpen jelenjen meg. Majd meglátja, nem is lesz olyan rossz. - Azonban arról nem beszélt neki, hogy milyen fiatal és vonzó tanári gárda veszi majd pártfogásába. A kölykök hangja azonban továbbra is fejszeként hasogatta a fejét.
- Édes istenem, reggel óta ilyen ajánlatra várok! sóhajtott fel, miközben a plafonra emelte tekintetét. Majd benéz az igazgatóhoz, ha megitták azt a kávét. Még az sem késő.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 2. 20:13 Ugrás a poszthoz

' estét emberek!

Miért van az, hogy a black magicről nekem csak a kamera jutott eszembe? XD
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 2. 20:20 Ugrás a poszthoz

Áh, a kamera szeret engem, nem tudok mit tenni ellene Rolleyes
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 2. 20:54 Ugrás a poszthoz

5 évvel ezelőtt - a Vörös - zene

Beleivott a sörébe, miközben kézen fogva Borit indult el az estébe. Mindegy hova, csak el. Ki az éjszakába, mely csak az övéké volt. Az éjszaka, amik kérdések és felesleges mondatok nélkül is tökéletes volt. Mert a zene összekötötte őket. A nyári koncertek. A buszutak és a hajnalig tartó fesztiválok.
Érezni akarta őt. Minden porcikáját. A falnak préselte. Hallani akarta a szívverését is, érezni az ereiben dübörgő vér zúgását. Éhesen kapott ajkai után, aztán nevetve indultak tovább az éjszakába.
Nem tudta, melyik motelben találtak végül szobát, vagy hogy hogyan jutottak el az ajtó kitárásáig. Széles vigyorral az arcán hajolt a földön heverő Bori fölé. Még a kalapja is legördült valamerre, ő pedig félresöpörve a vörös hajtincseket tette szabaddá az utat ajkainak.
Bori érintése nyomán libabörős lett a karja. Belemosolygott a csókba, majd kihátrált, hogy a nő arcát figyelve tegye fel a kérdést.
- Hova szeretnéd? - Keze a kötött felső alá csúszott. Végigsimított a hasán, ujjai egy rövid ideig a köldökénél köröztek, majd felcsúsztatva az anyagot, belecsókolt az apró mélyedésbe.

***

Álmosan fordult át a másik oldalára, mikor a spalettán átszűrődő fény az arcát kezdte melegíteni. Felnyögött, ahogyan a vékony takaró lecsúszott csupasz válláról. Hosszan szívta be a levegőt. Még próbált visszaaludni, még kellett az a pár perc, amíg magához tér. Amíg fel nem fogja, hogy a motelben van, és végig nem néz a szobában szétszórt ruhadarabokon. Hogy gondolatai visszatérjenek az előző este történéseire. Még kellett volna pár perc ahhoz, hogy mindezek felébresszék. De Nimród csak szusszant egyet, ahogyan behunyt szeme mögött a megkezdett álom halvány körvonalait próbálta még utolérni.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 4. 21:17 Ugrás a poszthoz

A nevemet hallottam? Rolleyes
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 4. 21:22 Ugrás a poszthoz

Esküszöm, csak idetévedtem, nem is láttam, hogy itt vagy Rolleyes
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 4. 21:27 Ugrás a poszthoz

Hát úgy nézek ki, mint aki kvánságokat teljesít? Cheesy
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 4. 21:39 Ugrás a poszthoz

Leni

Szürcsölve ivott bele a kólájába, majd maga mellé rakva az elviteles poharat, beleharapott egy jó nagyot az extraburgerébe.
Megszökött az előkészítőből, amíg tehette. Csak ebédre, de ez már éppen elég volt ahhoz, hogy egy kicsit lecsendesítse zsibongó gondolatait. Borzasztó az a sok gyerek ott, és Ákos sem vette fel a telefont, hogy újabb koncertekre hivatkozva leléphessen innen.
Összegyűrte az üres csomagolást, és a mellette álló kukát célozta meg vele. Nem ment bele. Pontosan mellé esett, le a poros földre. Majd felveszi, ha visszafelé megy. Addig meg magához véve a kóláját figyelte a járókelő embereket.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 4. 21:43 Ugrás a poszthoz

Összetévesztesz valakivel
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 4. 21:48 Ugrás a poszthoz

Amint látod, vannak kivételesen rossz memóriájú emberek a világon Rolleyes
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 4. 22:01 Ugrás a poszthoz

Még nem osztottad meg életed minden részletét a kávénk mellett Rolleyes
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 5. 10:58 Ugrás a poszthoz

Leni

Alig észrevehetően bólogat a zenére, amit a közelben álló srác játszik. Nem rossz, nem rossz, de lenne azért még hova fejlődnie. Kicsit komolyabban kellene vennie a dolgot, és máris jobb lenne.
Megállt a szürcsölésben, mikor a zenész is megállt. Felvonta szemöldökét. Csak egy apró jelzés, miszerint jobban szerette, ha folytatná. Addig legalább szórakoztatja valami.
Lenézett a szemétre, majd vissza a srácra. Ő fel nem fog állni, amíg nem muszáj.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 5. 11:19 Ugrás a poszthoz

Leni

A szívószálát a fogai közül kivéve vigyorodoik el. Rossz helyen tapogatózik a srác, ha azt hiszi, ezzel meg tudja mozdítani. Ő bizony pontosan kiszámolta, hogy azzal a tíz perc extra késéssel még nem fogják kirúgni a suliból, másrészről meg még egy kicsit tovább maradhat a nyugodt csendben.
Így hát csak vállat vont, majd újra beleivott a kólájába, és ugyanúgy ülve maradt.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 5. 11:28 Ugrás a poszthoz

Leni

Felsóhajtott, mintha a világ összes gondja az ő vállát nyomná. Hát mit vár tőle ez az ember? Hogy feleslegesen felálljon, mikor egyszer úgyis el fog indulni?
- Te már úgyis állsz - vont vállat, miközben az utolsó kortyokat igyekezett kiinni a large méretezésű üdítőből. Azórájára pillantott. Eddig öt percet késett az órájáról.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 5. 12:28 Ugrás a poszthoz

Leni

Kedve lett volna felnevetni a kijelentésen. Szélesen elvigyorodott, miközben kényelmesen hátradőlt a széken.
- Ebben látod nagyon igazad van. - Felsóhajtott, és a maradék kortyokat is kiszürcsölte a pohárból. Jó hangosan és jó lassan, hogy még azért húzza egy kicsit az időt. Majd felállt a székről és bedobta a kukába a kiürült poharat. Aztán a srácra nézett és a félredobott szemétért is lehajolt.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 5. 12:42 Ugrás a poszthoz

Leni

Bedobta a szemetesbe a maradék papírt is. Egyébként is ez volt a terve, nem kellett ide a kölyök, hogy erre figyelmeztesse. Az órájára pillantott. Két perc és tanteremben kellene lennie.
Nagyot sóhajtott és zsebre dugott kézzel indult vissza az előkészítőbe.
- Próbáld meg az F helyett A-t lefogni. Könnyebb lesz a váltás és még jobban is hangzik - szólt még hátra a kölyöknek, mielőtt még megnyújtotta volna hosszú lépteit, hogy időben visszaérjen a zsibongó pokolba.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 5. 13:25 Ugrás a poszthoz

5 évvel ezelőtt - a Vörös - zene

Még a szemöldökét is összevonta, ahogyan próbált az álmok után kapni. Csak még egy kicsit, csak még azt a képet egy másodpercnyivel tovább megtartani...
Mélyen szívta be a levegőt, mikor elért tudatáig a hang. És a kávé illata. Még csukott szemmel mosolyodott el. A feketeséget a nap fénye narancssárgára színezte, aztán résnyire kinyitotta a szemét.
Szinte még vakon tapogatózott a bögre után. Kissé feltolta magát az ágyon, és hátát a támlának döntve nyögött fel elégedetten. Belekortyolt a kávéba, és az ablaknál ülő nőt figyelte. Szeme alaposan megfigyelt minden domborulatot. A bőre színét, ahogyan a délelőtti napfény sárgára festette. A sötét vonalakat, a spaletta árnyékait.
Elégedetten vigyorodott el, miközben füle mögé tűrte saját haját. Tökéletes reggel egy tökéletes éjszaka után. Olyan volt, mintha a tegnapi részegség még tartana. Mintha még bódult lenne a koncerttől és az este történekről. És mé csak nem is lesz tőle másnapos.
- Tökéletes - felsóhajtott, ahogyan a kávéjába kortyolt. Aztán tekintetével ismét elidőzött az ablakban ülő Borin. - Tökéletesen festesz ott. - Mosolya széles vigyorrá szélesedett ki, majd még jobban feltolta magát az ágyon.
Nagyot kortyolt a kávéból. Kész szerencse, hogy van elég idejük az indulásig. Pécs nincs is olyan messze innen, ellenben...
- Kár, hogy olyan messze vagy.
Utoljára módosította:Borbély Nimród, 2019. május 5. 13:25
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 5. 13:43 Ugrás a poszthoz

Dani

From walking home and taking roads - Nem. Nem jó a vége. Valami nem jó benne. Fogta és kitörölte az egész sort, hogy aztán néhány akkordot lefogva megpróbálja kísérettel. Mert kysérettel mindig minden könnyebb volt.
- From walking home and... - inkább tovább dúdolt, miközben lefogott egy F-et és akkordbontással pengetni nem kezdte a húrokat.
Már legalább egy órája kint ült az utca egyik árnyékos padján és a körülötte elszórt papírokból és tintapacákból kiindulva, nem éppen sikeres dalszerzést folyt éppen a nagyközönség előtt.
Talán innia kellene egy kávét. Vagy csak egyszerűen lelépnie ebből a porfészekből és élnie. Akkor talán jobban jönne az ihlet.
Felsóhajtott és hátradőlt, a gitárt az ölében pihentetve. Unalmas falu volt ez a javából. Sehol semmi. Még a fő utcán is csak éppen hogy lézengtek az emberek. Mondjuk vasárnap volt, de a fővárosban így is alig lehetett volna kikerülni az embereket.
Felsóhajtott ismét. Na jó, ha már itt kint ragadt, akkor legalább egy dalt játszon el rendesen. Aztán ha utána sem megy, szépen lelép haza.
Hosszú ujjai könnyen lefogták a következ dúrt, miközben ő a szöveg helyett csak dúdolt. Most fontosabb volt a hangszer. Ez most nem koncert volt. Most csak magának zenélt.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 9. 20:02 Ugrás a poszthoz

5 évvel ezelőtt - a Vörös - zene

Nem mozdult, csak a kávéját kortyolgatta, miközben vigyorral az arcán figyelte, ahogyan Bori szépen lassan felé közeledett. Akkor sem tette le a bögréjét, mikor a vörös egészen közel hajolt hozzá. Mikor ajkai súrolták a bőrét. Libabőrös lett, mikor a másik fogai finoman a fülét érték.
Aztán felmordult, mikor Bori csak úgy leheveredett mellé. Utána nézett. A kávé vagy a nő? Nehéz kérdés volt így korán reggel. Hajnalok hajnalán egy ilyen éjszaka után. Aztán Bori megszólalt, ő pedig belekortyolt a kávéjába. Van, amikor jól jön a külső segítség, ha dönteni kell...
- Kávéért? Soha! - Fél szemmel sandított csak a mellette fekvő nőre. Próbálta a kávéja mellett az ő látványát is inni. Minden vonalát, ívet és kanyarulatot. Nem tagadhatta, hogy tetszett neki a látvány.
Két korttyal lehajtotta a maradék kávét. A bögre keményen csattant a szekrény lapján. Még le sem ért egészen, mikor Nimród már fordult felé. Ajkai után kapott. Levegőt venni sem hagyott neki időt. Keze a tegnap este bejárt területeken kalandozott, mikor megcsörrent a telefonja.
Megállt a mozdulatban. Ajkaik még súrolták egymást, mikor a kitartó csörgésre reagálva egy sóhaj után a telefonért nyúlt.
- Ákos. - Biztosan az indulás miatt kereste a menedzsere. Letette, mielőtt még Nimród válaszolhatott volna a csörgésre.
A füle mögé simította a haját, és visszatette a a szekrényre a telefont. Két hosszabb pityegés, a kijelző pedig újra felvillant. Nimród csak rápillantott. Egy időpont és egy indulási helyszín.
- Kettőig még van időnk - feküdt vissza Bori mellé egy széles vigyorral az arcán. - Hasznosan kellene eltöltenünk, nem gondolod?
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. május 14. 19:39 Ugrás a poszthoz

Dani

Behunyta a szemét, miközben játszott és csak a zenére koncentrált. A dallamára, a tisztaságára. Az igazságára. Az egyik régebbi dalát dúdolta. Szerette a közönség. Minden koncerten eljátszotta, mégsem tudták,  valójában miről szólt.
Akkor nyitotta ki a szemét, mikor a szaxofon megszólalt egészen közel hozzá. Elvigyorodott, és a keményebben csapott a húrok közé. Felismerte a dallamot. A Nirvana egyik legismertebbje. Na nem a legjobbja. Volt annál jobb is. De az tény, hogy megismételhetetlen Cobain előadásában.
Már nem magának játszott. Most már csak a hangzásért. A saját dalának a ritmusa és az ismeretlen srác játéka tökéletesen kiegészítette egymást.
- Ha ilyen embereket sodor erre, nem rettegek tőle. - Fene gondolta volna, hogy ennyi zenész van erre. Már egészen konkurenciaként is felfoghatta volna, ha nem lett volna azzal tisztában, milyen képességei vannak zene terén.
Lefogott egy E mollt, aztán rögtön utána C és D akkord következett, majd egy frappáns változata a D-nek lezárásként. Zseniális. Ez hiányzott innen!
- Hol tanultál így meg játszani? - bökött a fejével a fúvós felé, miközben még dúdolt egy dallamot, ami már nem is az előbb játszott dala, de nem is a Nirvana klasszikusa. Ez valami új volt.
Figyelt a srácra, de közben már fogta is le a következő akkordot és már játszotta is a fejében megjelenő dallamot. Egészen előrehajolt, mikor a szél ismét feléledt. Vitte a papírokat, amiken csak átfirkantott feliratok voltak. Meg a kalapját a fejéről. Pontosan a két férfi lába elé. Nimród pedig csak játszott.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. június 23. 19:28 Ugrás a poszthoz

A régen látott

Lefogta a húrokat, a hangok pedig magától értetődően hagyták el az ajkait. Egész sokan voltak a kocsmában, és ez elégedettséggel töltötte el. Na nem mintha a nagyközönség felérne egy falusi közeggel, de ez is megtette. Hónapok óta itt rostokolt, és lassan már Ákos sem válaszolt az üzeneteire. Az igazi közönsége azt sem tudta, hol van. Az igazi közönsége, akik nem használnak varázslatot, és akik úgy fogadták el, ahogy van.
- Now we call against the tide / those distant days are flashing by... - Behunyt szemmel énekelt. Addig sem látta azokat az értetlen tekinteteket, akiknek fogalmuk sem volt, miről szólnak a dalai. A legtöbbjük talán a szavakat sem értette, még akkor sem, ha magyarul énekelt volna nekik. Mindegy is. Nimródnak most csak a közönség kellett. Kész szerencse, hogy a csárda tulaja benne volt az alkuban. Ingyen ital, cserébe ő ingyen szórakoztatja a részeg vendégeit. Ha nem is a legjobb megoldás, de amíg nem kezdődik el a turné és itt ragadt a faluban, lefoglalja magát.
Kinyitotta a szemét, és végigmérte a közönséget. A fele sem hallgatta meg. A mocskos kis történeteiket mesélték egymásnak, vagy éppen a pohár fenekére koncentráltak.
Felsóhajtott és letette a gitárt maga mellé. Épp itt volt az ideje, hogy begyűjtse a kemény munkával megkeresett italát. A pulthoz indult, megejtett pár szép szót a pultos lánynak és kikérte az italát, majd háttal a pultnak támaszkodva figyelte az embereket, hátha akad itt valaki érdekes, akivel elszórakozhat aznap este.
Utoljára módosította:Quinn Ashwood, 2019. június 23. 19:41
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. június 26. 02:23 Ugrás a poszthoz

A régen látott

Belekortyolt a whiskey-be, miközben végigsiklott tekintete az italozókon. Többnyire a kastélyból kiszökött diáklányok közül válogathatott. AKadt egy-két idősebb is, de nem az esete, úgyhogy kénytelen lesz addig játszani a színpadon, amíg fel nem ajánlkozik neki valaki.
Lehúzta a poharában maradt fűszeres italt. Visszamegy ő a színpadra, nem kell neki kétszer mondani, csak még könnyít magán. Talán nem kellett volna az a két korsó sör, mielőtt nekikezdett volna az estének. De hát szokások és hagyományok, minden koncert előtt legurul legalább egy.
A tömegen kellett átverekednie magát, mire a pulthoz ért. Mondhatnánk, hogy csak egy üveg vizet akart kérni, ha kiszáradna a torka, nade mennyivel hatásosabb ebben az esetben a sör. Így hát mire odaverekedte volna magát, a pultos csaj (akinek a nevét még mindig nem tudta, nade nem is volt olyan fontos) helyett már az a magas csávó szolgált ki. Hallott róla pletykákat, nem is akart közelebbi ismeretséget szerezni vele. Épp elég, hogy varázstalan, nem kell újabb konfrontáció.
- Egy korsó sör lesz - kiáltott oda neki, hogy felhívja magára a figyelmet. - És megköszönném, ha rögtön a színpadhoz hoznád! - Semmi passzív agresszív üzenet, csak egy egyszerű kérés, ha már amúgy is azt a csajt fűzte ott.
A pultos bólintott, ő meg szemügyre vette a kis vöröst. Az arcát eltakarta a haja, de az a ruha épp eleget mutatott belőle ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődését, így ahelyett, hogy elindult volna a színpad fele, még egy rövid ideig legeltette csak rajta a szemét. Talán mégsem kell beérnie valami diáklánnyal.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. június 26. 02:45 Ugrás a poszthoz

Dani

Nem zavartatta magát, ha esetleg félbeszakította volna a srácot. Akkor észre sem vette. A zene szólt hozzá, a dal a fejében csak megjelent, és hát ki más tudná jobban, milyen érzés ez, mint egy másik zenész? A dal csak jött és jött, neki pedig muszáj volt egyszerűen játszania.
- Hmm... - A válasz nem volt hosszú, se nem lényegretörő, de még csak azt sem lehetett volna eldönteni, hogy vajon tényleg hallotta és felfogta volna a mondatot, amit a másik válaszként reagált. Csak még egy kicsit. Még itt motoszkált a fejében. Egy G variáns és egy Asus. Aztán egy hosszan kitartott hang és vége is.
Behunyt szemmel, széles vigyorral az arcán tartottamég egy kis ideig az akkordot, mielőtt újra kinyitotta volna a szemét. Ezúttal ő volt az, aki alaposabban végigmérte a srácot.
- A szüleid biztosan büszkék rád, hogy csövesnek álltál. - El nem tűnő vigyorral az arcán siklott a tekintete a hangszerre. A szaxofon igen jól karban volt tartva. Vagyis odafigyelt a zenére. Ez tetszett neki.
- Hatalmas rajongótáborom van - mesterkélten dobta hátra rövidre nyírt haját. Neki legalábbis az volt. Néha még hátranyúlt, hogy még megigazítsa nem létező lófarkát. Mindenesetre a srác kifejezetten beletalált a dologba. Na nem mintha meglepte volna. Errefelé nem szokás mugli vagy éppen kvibli zenészeket hallgatni. - Borbély Nimród. - Csak úgy mellékesen ejtette ki a nevét. Ha ezek alapján sem ismerte fel, akkor minek erőlködni, legalább bemutatkozott.
- Jah, becsatlakozol? - Lassan kezdett játszani, feletempóval, hogy a másik is fel tudja venni a ritmust. Csak a négy alapakkordot játszotta, azt ismételgette, amire a srác könnyen rá tudott játszani, ha kedve tartotta.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. június 27. 17:38 Ugrás a poszthoz

A régen látott

Valószínűleg többet ivott, mint amennyit zenélt az este. Talán ezért is láthatott olyan arcot, akit szinte már el is felejtett. Biztos csak beképzelte egy pillanatra. Hisz Ő nem lehetett itt. Ő mugli volt. Varázstalan, ahogyan Nimród is, semmi köze nem volt ehhez a társadalomhoz, és ebben legalább annyira biztos volt, mint a hírnevében.
Elnézett a pultos felé, aki éppen a sört csapolta neki, majd vissza a nőre. Ugyanaz az arc, csak fehérebb, mint amire emlékezett. Ugyanolyan vörös haj keretezte és ugyanazok a zöld szemek néztek vissza rá, mint azon a nyáron. Igen, ez biztosan ő volt, csak nem hallucinálhat ilyen hosszan.
Mindenesetre nem volt mit vesztenie, nem igaz? Megejtett egy mosolyt, miközben a pultra könyökölt. Felvette a szokásos stílusát. Nem, nem volt zavarban. Elvégre az nem volt több, mint egy nyári kaland, nem igaz? Csak egy turné a sok lánnyal, akik rajongtak értük.
- Nem gondoltam volna, hogy itt futunk össze - vállat vont, adta a lazát, mintha nem lenne nagy dolog. Nem. Nem volt nagy dolog, csak... Váratlan. Letagadta, hogy mennyire nem volt ínyére, hogy pont egy ilyen közegben találkoztak. Hogy kiderült róla is, hogy boszorkány, mint azok, akik megvetették azért, ami ő volt.
- Azt hittem, nem vagy oda az ilyen kis falvakért. Gondolom, volt okod rá, hogy ide gyere... - A pultos fele pillantott, aki már régen leszállíttota a sört a színpadra a széke mellé. Igen, szinte teljesen biztos volt benne, hogy miatta lehetett most itt. Talán valami új pasi lehetett. Talán már a férje. Elvileg, benne van már a korban, nem igaz? Hány éve is volt? Öt? Hat?
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. július 3. 04:04 Ugrás a poszthoz

A régen látott

Úgy tűnt, a nőt meg sem lepte, hogy egy varázslófalu egyik kocsmájában futnak össze. Annál inkább Nimródot. Nem voltak előítéletei a mágiával bírókról, de... De. És emlkei szerint az előtte álló nő kevésbé hajazott azokra a boszorkákra, akiket eddig ismert.
- Másé, mi? Azt hittem, ez téged nem fog olyan könnyen megállítani - Még mosolygott, egészen addig, amíg meg nem kapta az első pofont.
Ami igaz az igaz, régen volt már, de a memóriája nem annyira rossz. Borbála. Az, hogy mi a vezetékneve azonban már nem tudta. Arra az enyhe francia akcentusra azonban nagyon is jól emlékezett azokról az estékről.
- Borbély Nimród, ha esetleg nem hallanál a rádióban - vette fel a másik stílusát. Egy mérges ex. Vagy valami olyasmi. Egyelőre inkább szórakoztatta, mintsem dühítette volna  jelenet. Emlékezz vissza, nem is voltak olyan rosszak azok a fülledt, nyári éjszakák - üzente a továbbra is az arcán virító mosolya. De még mennyire jók voltak azok az éjszakák!
- Talán igazad van, nem szabad a rajongóimat megváratni, nem igaz? - vont vállat a kijelentésre könnyedén. Neki ugyan nem volt oka, hogy mérges legyen. - Csak néhány szám... - akarta volna folytatni, de gyorsabban mozdult, minthogy gondolkodott volna. Már fordult is a színpad felé, hogy egy pár korty sör után visszaüljön a székbe és játszon.
- A következő dalt valószínűleg ismeritek. Egy régi darab. Azon a nyáron született, mikor életem talán legelveszetebb pillanatában találkoztam valakivel. Aki utat mutatott. - Megköszörülte a torkát, mielőtt elkezdte volna. Remélte, hogy Bori nem lépett le. Bízott benne, hogy nem ment el. Mert ezt a dalt akkor írta, azon a turnén. Miatta.
- Don’t know what to say to you now / Standing right in front of you / Don’t know how to fade in and out / Don’t know how to play it cool.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. július 17. 04:44 Ugrás a poszthoz

A régen látott

Behunyta a szemét, mikor elkezdett játszani. Mindent kizárt maga körül. A cseverésző közönséget, a poharak koccanását, a fényeket. Emlékezett arra a szobára. A fülledt melegre. Érezte a bőrén a spalettákon átszűrődő napot. Emlékezett arra, mikor reggel felkelt. Ő még aludt. Őt nézte. A világos bőrét. Az alakja vonalát. A dallam pedig úgy kúszott a fejébe, olyan természetesen, mint ahogyan most énekelt.
- Let’s leave the atmosphere, disappear / There’s always something left to lose - Kinyitotta a szemét és Borit kereste. Tekintete a pultnál állókon futott végig. Elment. Pedig azt akarta, hogy hallja. A dalt, amit miatta írt. Mert ő értené.
- Let our hearts be the only sound / I want to go where the lights burn low and you’re only mine. - Nem igazán érdekelte, ki figyeli, vagy ki van még ott. Most neki énekelt. Annak aki már elment. Pont úgy, ahogyan a turné végeztél Nimród ment el.
Lefogta a húrokat, miközben végigjáratta tekintetét az előtte állókon. Mind fiatal diáklány. Mind örömmel menne el vele egy körre. Aztán meglátta őt. A falnak dőlve, azzal a mosollyal az arcán, amit olyan tisztán látott maga előtt.
- Let's be reckless, unaffected / Running out until we're breathless / Let's be hopeful, don't get broken / And stay caught up in the moment - Mosoly kúszott az ő arcára is. Már nem is figyelt másra, csak rá. Neki intézte a szavakat. Látni akarta, mit szól hozzá. Tudni, hogyha lesétál a színpadról, nem fogja elküldeni. Hogy leülnek meginni egy whiskey-t. Talán kettőt.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. szeptember 30. 19:56 Ugrás a poszthoz

Bori
otthon

Lustán nyújtózott végig a gyűrött lepedőn. A fülledt levegőt csak egy apró szélfuvallat enyhítette. Délután három volt, ő pedig olyan nyugodtan jelentett beteget aznapra, mintha csak természetes lenne minden napot így tölteni. Volt, amikor természetes volt. Vele tölteni.
- Rendeljünk valamit - csókolta meg a vállát a másiknak. Épp csak annyira kelt fel, hogy elérje az ágyból őt. Elégedetten legeltette rajta szemét és mosolygott. Olyan tökéletesnek tűnt most minden, mint azon a nyáron.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. szeptember 30. 20:25 Ugrás a poszthoz

Bori
otthon

- Hé, még arról sem volt szó, hogy burger vagy meki - nevetett fel, miközben felülve az ágyon a telefonjáért nyúlt. Nyolc nem fogadott hívás Ákostól. Még jó, hogy lenémította magát.
- Egyébként is, honnan tudod, melyik menüben milyen ajándék van? - dobta le maguk mellé a telefont, miközben Bori fölé hajolt. Egészen közel tartotta az arcát, aztán lejjebb vándorolva a köldökébe csókolt.
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. szeptember 30. 20:56 Ugrás a poszthoz

Bori
otthon

Elmosolyodott, miközben nyomott még egy puszit a hasára, mielőtt Bori félreérthetetlen célzást tett volna az estebédjükre.
- A gyerek? - Viccnek szánta, el is vigyorodott szélesen, miközben már félúton volt a telefonja felé. Felkapta és már tárcsázta is a legközelebbi burger kinget. Csakhogy nem csörgött ki. Merthogy a telefon ugyan nem volt felrúnázva.
- Hé Bori, kellene egy kis segítség...
Borbély Nimród
INAKTÍVRPG hsz: 21
Összes hsz: 88
Írta: 2019. szeptember 30. 21:14 Ugrás a poszthoz

Bori
otthon

Élesen fújta ki a levegőt, ahogyan rádöbbent, hogy ezt a világot megint nem rá szabták. Szégyen. Igazán gondolhatnának azokra is, akik nem tudnak mágiát használni!
- Ezt! Ez kell nekem! - Rábökött a lehető legdrágább és legkalóriadúsabb pizzára. Meg volt rakva mindennel, amivel lehet. Hús hússal meg még rá egy kis tojás és extra sajt. Tökéletes. - Neked is tetszeni fog. Ha nem, megeszem a maradékot. - Olyan szélesen vigyorgott, miközben ránézett Borira, hogy még a szomszédból is láthatták a mosolyát. Most mi van? Tényleg éhes volt.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Borbély Nimród összes hozzászólása (62 darab)

Oldalak: « 1 [2] 3 » Fel