29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Emily Blue összes hozzászólása (17 darab)

Oldalak: [1] Le
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 12:48 Ugrás a poszthoz

Lilith

Persze, őt, ott, a kis sárvérűt senki nem veszi észre. És ha senki nem veszi észre, akkor senki nem ismeri meg. És ha nem ismerik meg, nem tudják, hogy már csak pár nap, és tizenöt éves lesz. Egyetlen varázslók közt használatos szót tanult meg eddig: sárvérű. És ez az elnevezés kicsit... Mássá tette őt. Persze nem sokan hívták eddig így, de az is csak azért lehet, mert még alig álltak le vele beszélgetni. Otthon mindig is az a fecsegő lány volt, aki minden második embert barátjának tartott, de... Most... Szóval más. Minden. Vadi új talárjában feszít, és semmit sem tud. És most itt bandukol, mert vissza akart menni a házába, de eltévedt. Szomorúan bámulja a padlót, és néhányszor neki is megy a falnak. Benyit az első ajtón ami elé kerül, és nem is foglalkozik a lánnyal, aki itt rohangál a teremben. Talán észre sem veszi. Most nagyon szomorú, mert hiányzik neki Agatha, és azt akarja, hogy látszódjon rajta, hogy rossz kedve van. Arra gondol, mikor a bankrablás történt... Az a mindent eldöntő bankrablás. Ekkor lassan, varázslatosan történik valami elmondhatatlan a teremben. A másik lányra ügyet sem vet, ugrándozzon csak, nem akar zavarni. Ő a történéseket figyeli, és a lány is láthatja talán, ha mással is foglalkozik, nem csak a jókedvvel. Milyen varázslatot tartogat még számára a kastély? Mintha... Egy bank képe tárulna a szeme elé. Két ismerős arc is feltűnik neki; egy szőke hajú, szemüveges, fiatal nő nevetve beszélget egy barna hajú, szintén fiatal férfival. Csak nem... Mintha az egyik ablakon egy fekete maszkos alak kukkantana be... Mi lesz itt?! Emily összehúzza magát, de kíváncsian figyel. Úgy látszik, a szeme láttára fogják lemészárolni a...
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 13:58 Ugrás a poszthoz

Lilith

Mintha a lány nem is látná az eseményeket. Pedig ott van, előtte! Mikor Emily elkezd a lányra figyelni, hirtelen tényleg megszűnik az a "látomás". Bár ez nem nevezhető annak, hisz ott volt előtte, nem a fejében történt. Örül, hogy nem ért addig... A részig. Akkor nézzük a többi pozítivumot a dologban: barátkozás lehetősége merül fel, nem fog unatkozni... Bár azért jó lenne, ha ezt a "csodamasinát" is végre elhallgattatná. A kezével int, hogy nyugodjon le, majd megköszörüli torkát, és nekikezd, kissé szomorkásan, hisz... Nem tudja öt másodperc alatt elfelejteni amit látott.
- Szia... Alice Greenwood-nak hívnak. - Igen, történetesen... Nem, nem hazudott. Otthon tényleg így hívták. Az már más kérdés, hogy nem ez volt a neve.
- Semmi... Csak... Mindegy, hagyjuk. - Nem volt biztos benne, hogy egy vadidegennek bármit elmondhat. Igen, mondhatni, hogy bizalmatlan volt.
- Ezt hogy érted? Hol születtem, vagy hol lakok? Mellesleg levitás vagyok... Azt hiszem... - Muszáj volt hozzátenni az utolsó két szót. Tényleg nem volt biztos a dolgában. Úgy tudja, hogy oda az okosak kerülnek. És habár elég eredményes volt eddig, most, itt, a sok varázslópalánta mellett, akik a kitudjahanyadik manófelkelésről szónokolnak, olyan picivé törpülnek az ő sikerei és tudása.
- Elsős vagyok. - Ezt határozottan jelentette ki, mert ez volt az egyetlen dolog, amiben biztos volt. Kicsit furcsa nem? Ilyenkor tényleg butának érezheti magát az ember.
- Szerintem inkább nevelőszülőket akartál mondani... - Javította ki szenvtelenül a lányt Emily. Már régóta elfogadta ezt, és úgy gondolja, hogy ez így van helyén. Nem szabad felbolygatnunk a múltat, és csak keseregnünk rajta. Adni kell egy új esélyt a boldog életnek, és ha nem válik be, akkor még egyet. Aztán a lány nekikezdett annak a résznek, amit Emily utált; a varázsvilágról mesélt.
- Sárvérű vagyok. Nem ismerek bandákat. - Jelenti be kertelés nélkül. Azért a lány társaságában jobban érezte magát, ezért egy halvány mosoly felvillant az arcán.  
Örvendek, Lilith. Van, miért kérded? Nem is egy, egy csomó! - Innentől kezdve már Emilyt is elfogta a lelkesedés. -  Agatha Greenwood, Anton és Antonia Greenwood, Adrian Greenwood, Ariel Greenwood, Albert Greenwood, és mindjárt eljön Angelo is! - Arról valahogy elfelejtett szólni, hogy ők mind mostohatestvérek...
- Az anyukám színész. Az apukám bolti eladó. - És hát persze, hogy ők is csak pót szülők, de hát ez kit is zavar?! Valahol az agya mélyén próbálta valami felhívni arra a lány figyelmét, hogy; helló, most nagyon nem önmagad vagy! Hol van a búskomor Emily Blue? Hát igen, most átváltott Emily Alice Greenwoodba, akkor meg a jó emlékek jutnak eszébe a pót-családdal.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 15:32 Ugrás a poszthoz

Lilith

Jó, már kezdi úgy érezni magát itt, mint egy űrlény. Tudnak gondolatot olvasni? Lehet, mindenesetre ez a lány rájött. Rájött mindenre, amit titkolt előtte. Valahogy a lány a víg fecsegőből valami sokkal komolyabbá váltott át, és ez nem tetszett Emilynek. Csak nehogy a lány kiprovokálja belőle a... A vitás énjét. Mert Emilynek valahogy nem tetszik, ha fogyatékosnak nézik, és szívhez szóló beszédet mondanak hozzá, nyugodtan. Utálja, ha valaki azt gondolja, hogy azzal, hogy megárvult, más lett. Ő is egy ember! És attól még, hogy szomorú, nem biztos, hogy az árvaság az oka! Ő árván is boldog!
- Félreértettél. Száz százalék, hogy félreértettél. - És csak azért, hogy ez nyomatékosítsa, elnevette magát, ami szerencsére alkalomhoz illő volt, hisz ilyen vicces félreértéseken lehet nevetni.
- Semmi borús nem volt abban, amit mondtam. És... Alig ismersz. Honnan veszed, hogy a szüleim ráérnek? Apa éjjel-nappal dolgozik, anya akkor van munkában, amikor mi gyerekek otthon vagyunk, és... - Valahogy nem tudta elfogadni a lány ezen arcát. Olyan más volt... Egy jó ideig csak hallgattam, nem reagáltam arra, amit mondott. Egy csomó dolog - a sárvérű-dolgon kívül - nem volt igaz.
- Van. Nem. Azért küldtek... - Hallgatott. Ehhez a lánynak semmi köze, vagy ha van, akkor sem elég annyi.
- Testvé... Testvérek... Játszok velük valamikor? Kihasználhatom azt, hogy vannak testvéreim?! Nem, egész idő alatt tanulok, hogy jó jegyeim legyenek! - Túlságosan felhúzta magát. Le kell, hogy nyugodj, Emily. Lassan elszámolsz magadban tízig, és minden rendben lesz. Lilith-tel is összehozzátok valahogy. Egy, két, há', négy, öt, hat, hét, nyolc, kilenc, tíz. Sokkal jobb. Megrázta a fejét, majd újra a lányra figyelt. Végighallgatta, de nem válaszolt. A lány úgy se értheti, ő nem tudja tapasztalat nélkül átérezni. Van Emily-nek egy nagy titka, a testvérével, Adrian-nal. Senki más nem tud róla.
- Más-más a tapasztalatunk a világról. Mások a szokásaink. Én minden új emberhez bizalommal fordulok, és érzem, hogy ki lehet hozni egy barátságot. Az már más kérdés, hogy soknál utólag veszik el a bizalom... - Most persze nem a lányra célzott. Megbízik benne... Megbízik benne, csak nem teljesen. És amíg nem a teljes bizalmasa a lány, addig a neve is Greenwood marad. Ezt a pótszüleivel beszélték meg. És neki is jó ez így. Csak a leges-leges-leges-leges-leges-legjobb barátjának fedi fel a legnagyobb titkait - na meg a testvéreinek. - Alice Laura Olivia Emily Greenwood.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 17:17 Ugrás a poszthoz

Lilith

Na, így már jó! Valahogy a lány kihozza belőle... Az igazi énjét. Elkezd beszélni, és nincs is szünet, a végtelenbe, és tovább!
- Ó... Az nem lehet túl jó. Nekem tavaly... Szülinapomra érkezett egy csomag, ismeretlen feladótól. Egy barátságkarkötő-készlet volt benne. Rögtön neki is álltam csinálni... Még nyolc évesen történt... - magyarázkodott gyorsan - De nem volt kinek odaadni a karkötőket, nem voltak... Barátaim. Mindig a zsebemben hordtam egyet-kettőt... Reménykedtem. - Ekkor kissé zavartan kotorászni kezdett a zsebében, majd előhúzott két kék barátságkarkötőt, az egyiket felvette, a másikat pedig odanyújtotta a lánynak.
- Magyar Mennydö... - Választ kapott a kérdésére, mielőtt még feltette volna. Elcsodálkozott a lány balszerencséjén, ami mégis csak szerencse, hisz jó, hogy csak mellé csapott a villám, és nem belé.
- Jól van na, előtted nincsenek titkaim! - Nevetve oldalba bökte Lilit, majd kicsit elpirult.
- Bár tényleg csak a sorrendet változtattam meg, meg a vezetéknevet. Emily Laura Olivia Alice Blue. - Odanyújtotta a kezét a lánynak.
- Becenév... Adok neked, ha te is adsz nekem. Legyél mondjuk... Lith. Bocsi, nekem ez jutott eszembe, és olyan kis... Aranyos, és vicces becenév! Nálunk a pót-családban sokszor vágják le a keresztnév elejét, és a végéből alakítanak becenevet. - Nevetett, és remélte, hogy a lány is vele nevet. Ő elvégre megszerette volna nevettetni a lányt. Ha nem sikerült, akkor őszintén sajnálja. Inkább hanyagolta a bandás témát, mert úgy érezte, hogy ebből nem jön ki jól.
- Nem inkább levitást akartál mondani? Mellesleg ne általánosíts! Ez nem szép dolog! Ha mondjuk a roxfortban, egy angol mágusikolában - igen, ismerem(!) - az összes mardekáros, akit ismersz, gonosz, akkor egy mardekáros, akit még nem ismersz, nem indulhat tiszta lappal nálad? - Végül pici szünet után a lány felvetette, azt, amit nem szívesen látott volna, de mégis túl kíváncsi volt.
- Tudom... Tudom, hogy bankrablásban haltak meg. Ha látni szeretnéd te is... Bírod a vért? 2001. agusztus 31.-én történt,  Cambridge angol városban. Kell több adat, hogy megnézhessük, vagy ennyi elég?


A barátságkarkötő (FIGYELEM! CSAK A POSZT ELOLVASÁSA UTÁN!)
Utoljára módosította:Emily Blue, 2015. július 25. 17:17
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 18:06 Ugrás a poszthoz

Lith

- Live? Érdekes, de tetszik! - Felnevettet. Csak bólogatott arra, amit a lány utána mondott, majd kezdődött. Kezdődött a nagy dolog. Ugyanaz volt a kép, mint amit már láttott. Mikor feltűnt a fekete maszkos férfi, ijedten mutogatott Lith-nek, hogy felhívja a figyelmét az alakra. Hirtelen nyitódott az ajtó, és összerezzentem. Az alak tizedmagával jött. Az érdekes az volt, hogy a férfi hátul, a bajtársai takarásában volt, és csak ő volt maszkban, a többiek öreg néninek, cilinderes úrnak, fiatal plázacicának, és minden féle és fajú embernek öltözve jelentek meg. Hogy honnan vette Em, hogy csak jelmez? Látszott, hogy nem igazi a haj, hogy zoknival tömték ki az inget, hogy a neilon-harisnya izmos férficombot rejt.  A szemüveges nő, aki vélhetőleg a lány édesanyja volt, a vendégeket látva sietve visszament a helyére, majd mosolyogva fogadta a társaságot.
- Szerintem ő... Az édesanyám. - Jelentette be büszkén Emily Lithnek.
Ekkor elkezdtek lövöldözni. Egy öregúr összeesett, a barna hajú férfi meg megindult, és egy széket használva pajzsként az öreg segítségére sietett. Volt, aki a rendőrséget próbálta hívni, de lelőtték, más már a kijáratnál volt, mikor egy bicskával megkéselte az egyik álnok, és Mily hiába kereste az édesanyját, vagy az édesapját (aki a barna hajú férfi lehetett), elvesztek a tömegben. Ekkor a lövöldözés abbamaradt; minden vendég véresen feküdt a földön, így járt néhány alkalmazott is. Hét-tíz ember maradhatott, és köztük voltak Emily szülei is. Mind feltartott kézzel álltak a pult mögött.
- Ide a szajrét, vagy lövök! - Kiáltotta el magát a maszkos férfi, aki ekkor lehúzta a maszkját, és előkerült ronda, piszkos arca. Hegyes orra volt, borostája, és kopasz feje.
- Mi... Lith, mi lesz most? - Mily nem félt, de a reménytelenség elárasztotta a lelkét; a lányba kapaszkodott, és átölelte izgalmában.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 18:38 Ugrás a poszthoz

Lith

Ekkor valami érdekes történt. Fel is hívtam rá Lith figyelmét, hogy hirtelen a szüleim összenéztek, egymásra bólintottak, majd apa hátraszaladt, majd gyorsan becsukta maga után a hátsó ajtót, hogy ne érjék el a golyók. Majd visszatért vagy tíz pisztollyal, és szétosztotta gyorsan a maradék között. A meglepetés erejétől ledermedett támadók közül rögtön le is lőtt vagy kettőt, nem volt mit tennie, önvédelemből tette. Az alakok összeestek, az egyik a maradékból le is hajolt, hogy segítsen nekik, de már nem volt mit tenni. Ekkor, mikor Mily közelebb hajolt. Az alakok még szuszogtak, és nem is vontatottan. Élnek, és nem is fognak meghalni. Altató nyilak. Az egyik úr a behatolók emberhátrányát kihasználva elővette a telefonját, és kihívta a rendőrséget. Bár Mily csak azt láthatta, hogy telefonál. Ekkor az egyik rabló anyát vette célba. Mily becsukta a szemét, de nem szaladt el. Hallatszott egy dörrenés, mire Em kinyitotta a szemét. A várt egy holttest helyett kettőt látott, a barna hajú férfi ott feküdt Live anyukáján. Emilynek könnyek szöktek a szemébe, de tovább nézte az eseményeket. A személyzet megfélemlítve hagyta, ahogy a rablók bepakolnak minden értékes dolgot, majd elhúznak. Elhúznának. Ekkor kicsapódott az ajtó, és egy csomó rendőr futott be rajta, kommandós-ruhában. A rablók közül az ébren lévő nyolc addig hadakozott a rendőrökkel, míg sikerült kimenniük az épületből, és elhúzniuk egy fekete kocsival. A rendőrök fele utánuk indult, a maradék meg itt tevékenykedett; elfogták az alvó kettőt, és mentőt hívtak a sebesültekhez. Végül ki is jöttek a mentősek, és lassan megtelt a terem, minden foglalkozású emberrel. Rendőrök, mentősök, építészek, egyik, hogy kikérdezze a tanúkat, másik, hogy elvigye a halottakat, harmadik, hogy felszámolja az épület kárait. Mily könnyes szemmel nézte, ahogy az apukáját elviszik, viszont erősen elcsodálkozott, mikor az anyukáját nem a hallottakhoz vitték. A rendes sérült eljárással dolgoztak. Ekkor várt a legnagyobb meglepetés Emily-re. Látta, hogy az édesanyja lélegzik.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 19:13 Ugrás a poszthoz- De... Ha anya túléli, akkor... Miért vagyok most itt? Mármint... Mi történt azután? - Ekkor hirtelen eltűnt a jelenés, és nem láthatták, mi lett a vége.
- Mi? Ja, vége a bankrablásnak. - Nagy valószínűséggel azt hitték, hogy semmi baja sincs édesanyámnak, majd egy szép napon kiderült, hogy még is van, és mindennek vége. Nehéz csak így tralala elmondani ezt tényként. Végül megoldását a barátnője fülébe súgta, majd a nyakába borult. Ez olyan nehéz! Lassan viszont el kéne menniük innen... Máshová. Nem szeretné többet látni ezt a helyet. Rossz emlékeket ébreszt benne.
- Hány óra lehet? Dél felé jár az idő... Mit szólnál egy ebédhez a faluban? Vagy... Valami máshoz a faluban? - Megpróbált a lehető legmesszebb kerülni ettől a helytől, és most hirtelen a falu jutott eszébe. Reméli, a lánynak is tetszik az ötlet.
Utoljára módosította:Emily Blue, 2015. július 25. 19:19
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 20:03 Ugrás a poszthozA bő pulcsiban, melegítőgatyában, és tornacipőben olyan kényelmesen érezte magát, de hamar váltania kellett egy szűkös ruhára, elvégre nem így kéne lemenni vacsorázni. Gyorsan magába tömte a lekváros kenyerét, aztán elindult az orra után. Igen, történetesen a házába ment volna, csak épp eltévedt. Így még a kastélyból is kikeveredett, és "ha már itt vagy menjél, nézz körül" címszó alatt nem fordult vissza. Ő is elérte azt a fát, de nem vetett rá különösebb figyelmet. Leült a szomszéd fa tövébe, és nézegette a bokorban rejtőző rigót. Hirtelen észrevett egy fiút, és elkezdte szemével követni. Mikor az felért a faházba, lassan felkelt, és közelebb lépett a fához. Csöndesen lépkedett, néha itt ott koppant balerinacipőjének talpa, de azon kívül nesztelen volt. Mikor felért, lassan, kikerülve a fiú látószögét, leült egy babzsákra, és csendesen nézte a másikat. Egész szép fiú, meg kell hagyni. Elővett egy ceruzát, és halkan elkezdett rajzolgatni egy földön talált cetlire.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 20:14 Ugrás a poszthozErősen koncentrált, bár nem volt biztos benne, hogy akkor is megmutatja a terem a történést, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a dolog megtörtént. "Anyukám halála, anyukám halála, anyukám halála". Mondogatta magában Mily, és lassan kirajzolódott egy kórházi ágy, rajta a szőke, szemüveges nővel, akinek a szemüvege jelenleg a kisasztalon pihent. Lassan lehunyta szemeit a nő, majd ezt suttogta:
- Megyek, Jasper... - Majd szépen, kómotosan, nem vett több levegőt. A szoba üres volt, csak Em anyja volt ott. Nagy eséllyel éjszaka volt, vagy már nem adtak több reményt az édesanyjának. Hősünk szemébe újra könnyek szöktek, de legalább megtudta, hogy Jasper Blue volt az apukája neve. Legalábbis szerinte volt az. Lith-re nézett, és elmosolyodott. Ebből az esetből legalább megtudta, hogy a szülei jó emberek voltak, és az, hogy bankrablásban haltak meg, nem azt jelentette, hogy ők raboltak. És az apukája feláldozta az életét... Az anyukájáért.
- Már csak egy lehetőségünk van: Elmegyünk enni, élvezkedni a faluba, majd szépen keresünk valami elfoglaltságot. Akár meg is hallgathatjuk a gitárszólódat. - Mosolyodott el, majd ezt az egész történetet pozitívan fogta fel.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 21:00 Ugrás a poszthozHallgatott, amíg kész nem lett a rajz, ami egy kisbabát ábrázolt; történetesen Angelo-t. Újra elkezdett a fiúra figyelni, így láthatta, milyen idegesen olvassa a levelét. Még egy könnycsepp is kicsordult... Persze ezért nem veti meg, és nem is neveti ki a fiút. Sokszor el lehet érzékenyülni. Dél körül például ő is ezt tette, amikor végignézte anyja halálát. Ekkor a fiú észrevette őt, és eldobta a levelet. Em felkapta a levelet, majd mosolyogva odanyújtotta a fiúnak, mit sem törődve annak ingerültségével.
- Nyugalom, Nyugi. - Kicsit lekezelőnek tűnhetett, de ő kedvesen szólt a fiúhoz.
- Három dolog: Egy. Kicsit kedvesebben is megszólíthattál volna, örültem volna egy sziának, esetleg egy hellónak... - A lány csak mosolygott, viccesnek találta a fiú zavarodottságát.
- Kettő. Nem rég jöttem. Láttalak, ahogy feljöttél. Én már hamarabb a fa közelében járkáltam. - Őszintén szólva tényleg hamarabb volt itt, ott gubbasztott a bokornál, csoda, hogy a zöld között nem vette észre a fiú a kék ruhás lánykát.
- Három. Nem mi, hanem ki. Lehetne még kicsit korrigálni az udvariasságodon... Azon belül is, a "Ki vagy?" helyett jobban tetszett volna egy "Hogy hívnak?" vagy netán véletlen egy "Mi a neved?". Ezek csak apróságok, de fel tudják dobni a beszélgetést. - Felnevetett, igazából észre sem vette, hogy megijesztette a fiút. Azon is csak nevetett, amikor a fiú próbálta eltüntetni a sírás bizonyítékait.
- Alice Greenwood vagyok. Esetleg lenne jogom megtudni a te nevedet?     - A nevelő szüleitől úgy tanulta, hogy először így mutatkozzon be. Ő csak a barátainak mondja el az igazi nevét.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 21:10 Ugrás a poszthozVégül csak kikerültek Lith-el a szobából, és eltévedésmentesen lelkeveredtek az utcára. Ezer bolt, ezer épület fogadta őket, Live azt sem tudta, merre nézzen örömében.
- Merre menjünk? Először járok itt. Te? - Kíváncsian fordul a lányhoz, majd megfogja a kezét, és elkezdi magával ráncigálni az üzletekhez.
- Biztos, hogy előbb együnk? Annyi látnivaló van itt! - A hasa egy erőteljes korgással jelezte, hogy először menjenek enni. Felnevetett, majd átölelte a lányt. Valahogy varázsütésre jobb kedve lett a faluban. Vajon miért? Varázsfalu? Két betű hiányzik. Varázs-ló-falu. Így már jobb. Jobban is hangzik. Na, Lith, merre tovább?
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 22:02 Ugrás a poszthoz

Taylor Stark

Fáradt volt, de mégsem tudott elaludni. Lassan felült az ágyban, és beledugta lábát a papucsba. Nesztelenül ment le a klubhelyiségbe, onnan pedig lassan ki a folyosóra. Néha jobbra, néha balra fordult az útelágazódásoknál, nem félt attól, hogy lebukik. Sietve szedte a lépcsőfokokat, majd egyszer csak az erkélyen lyukadt ki. Nem volt ott senki rajta kívül, bár ezt nem csodálta, hisz már rég elmúlt éjfél is, nem hogy takarodó. Ábrándozva nézte a csillagokat, és a szép kilátást, ami inkább sötét volt, mint szép. Egészen hosszan kihajolt az erkélyen, és végül csak a jobb kilátás érdekében rá is ült a korlátra. Kb. 5 perc telt el helyváltoztatással, és szépen, lassan telt az idő, míg Emily a korláton elaludt. Egy-két órát aludhatott, mikor fordulni támadt kedve. Meg is fordult. Csak hogy nem volt alatta korlát továbbá. Gyorsan, reflexből megkapaszkodott, bár nem sokat segített a gyenge keze. Hány méter magasan is lehet? Nem is lehet tudni, 200-250 m magas? Könnyek gyűltek lassan szemében, de nem mert kiáltozni, mert akkor lebukik, hogy éjjel takarodó után mászkált.
- Segítség... Segítsen valaki... - Könyörgött nyöszörögve, de hát még is, ki hallaná meg?
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 25. 22:20 Ugrás a poszthoz

Misi

Hirtelen felfoghatatlan érzésben merül el, és különösen helyesnek találja a fiút. Mintha az eddig gát mögé rekesztett túláradó pozitívum keresési kényszer most kirobbantotta volna a gátat, és elborította Emily egész testét, a feje búbjától a kis lábujjáig.
- Én kérek bocsánatot. Nem kéne ilyen illetlenül közölnöm valakivel, ha nem tetszik a bemutatkozása. Én is úgy gondolom, hogy jobb lenne tiszta lappal indulni. Különösen azért... Mert Emily Blue... A hivatalos nevem. Pontosabban Emily Laura Olivia Alive Blue, de beceneveket örömmel fogadok. - Előtört a lányból az a kedves-fecsegési kényszer. És hirtelen eszébe jutott, hogy erős vonzódást érez a fiú iránt. Nagyon-nagyon erőset. Jó lenne közelebbről megismerni a fiút, és akkor talán tisztább lesz ez a dolog. Vagy épp alábbhagy. Ki tudja.
- Misi! Gyönyörű név! Bár engem hívnának így! Persze.. Csak... Ha... Ha fiú lennék... - Hogy zavarát oldja, elkuncog ott magában, mert tudja, hogy  bukta ez az egész. És ez a féle bukta sajna nem az a fél szilvás-bukta, szóval... Mi? Hagyjuk.
- Jártam. De az majdnem olyan mint a repülés... Nem de bár? Tetszik a vigyorod. - Igazán viccesnek találta tényleg a dolgot, de miközben hallgatta a fiút, teljes erővel azon koncentrált, hogy hogyan kerülhetne közelebb a fiúhoz. Megvan! Elviszi a bálba! De hát az a fiúk dolga, szóval áthúzva... Adjunk neki csokit vagy virágot! Áthúzva, fiúk dolga... Itt semmit sem csinálhat a lány? Ez igazságtalan!
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 26. 07:40 Ugrás a poszthoz

Lith

Végighallgatta a lányt, majd elindult vele a tömött utcán, az orra után. Csakhamar elértek egy szakaszhoz, ahol vendéglők fogadták őket. Em be is ment a Lith által ajánlott Pillangó-varázs Étterem és Teaházba, és a lányra pillantott.
- Most...? Én nem ismerem itt a járást... - Őszintén szólva nem a varázskonyhával volt a baj, hanem azzal, hogy... Hogy Mily még nem nagyon járt étteremben, vagy a néhány alkalommal se ő intézte a rendelést. Ott legalább hallgathatta, hogy a szülei hogy kérik... De hát itt más, nem? Bár gondolta, hogy ha Lith is először jár a faluban, akkor ő se evett még nagyon itt...
- Mit is mondtál a származásoddal kapcsolatban, Lith? - Ezt csak úgy érdeklődésből kérdezi, mert hát először azt mondta, hogy mugliivadék, aztán arról mesél, hogy már várta, hogy ide járjon, mert a dédanyja is... Szóval Mily teljesen összezavarodott.
- Ki volt az utolsó varázsképességgel rendelkező családtag, rajtad kívül? De tudod, most csak az egyenes szálat számítjuk a családfán, nagybácsi, másodunokatestvér kizárva. - Mily hallott már róla, hogy aranyvérű nemesek körében használatos a negyed- és nyolcadvér kifejezés, és ha ez igaz, akkor biztos használhatja ő is. Reméli, hogy ezzel nem szeg meg semmilyen szabályt, ha leül egy szabad asztalhoz, majd amíg a lány, válaszol, az étlapot nézegeti.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 26. 08:17 Ugrás a poszthoz

Misi

Lassan úgy érezte, hogy arcán már rántottát lehetne készíteni, annyira elpirult. Ő még sosem találkozott ilyen fiúval.  Misi az ő szemében olyan más, és most nem a szimpatikusságról beszél. De tetszik neki ez a személyiség. Szívből utálja ezt a pót-szülőkkel járó pót-nevet, de amíg nem bízik meg valakiben, addig tilos elmondania neki az igazit. És ezt a szabályt nem ő találta ki, hanem a szülei. És lassan Emily-nek rá kell döbbennie, hogy a szülei zavarban vannak, mert őt örökbefogadták. Csak tudná miért. Csak a szűkcsalád tudott eddig az igazi nevéről, és a rokonoknak is Alice-ként mutatták be. Nem tudja, hogy ezt jónak vegye-e, vagy rossznak.
- Árva gyerek vagyok. A nevelőszüleim ezt tagadják mások előtt, és a saját családnevükkel egybefűzve elneveztek Alice-nek. De te most kiváltságos vagy, meg a barátom. Legalábbis remélem, hogy már haveroknak tekinthetjük egymást. - Vagy többnek. De ezt most hagyjuk. - Igazából tetszik is az Alice név, csak... - Utálja a Greenwood vezetéknevet. Nincs benne semmi kreativitás. Zöld, fa. Vége a mesének, nem lehet továbbgondolni. Blue... Kék mi? Kék gomba, őzike, repülő, bármi! Meg egyébként is, a kék sokkal szebb, mint a zöld. Ez egyszerűen így van. Szép még a lila, mert az minden, csak nem zöld. A piros és a kék keveredése. Az olyan szép!
- A kedvenc becenevem az Em. Bár csak kettő becenevem van, az Emily-ből kifolyólag... Vagyis három, de a harmadik csak a barátnőmnek használatos. Nincs nagy választék. - Szeret új beceneveket kapni, de ha a fiú nem akar kitalálni újat, vagy nem tud, akkor ó lesz így is, ő nem erőlteti. Örül, hogy Misi is kezd kicsit beszédesebb lenni. Ez számára egy szépnek mondható nap alapköve, akkor is, ha már az "építkezés" végén kerül be a napba.  Repülni... Seprűn? Jó, jól indult, itt fog berekedni a beszélgetés.
- Bocsánat, de... Mugliivadék vagyok. Bár láttam már jó pár seprűt. A varázslók azzal repülnek? Megtanítanál? Mármint... Te tudsz? - Emily ha meghall egy új dolgot, akkor rögtön elkezd róla kérdezősködni. Nyomulós. Csak reménykedni lehet, hogy ezzel nem sérti meg a fiút.
- Ó, bocsánat, nyugodtan ülj le! Várj egy picit... - Gyorsan felpattant, hogy a szoba másik sarkából hozzon egy másik babzsákot, és odavigye a fiúnak, majd hellyel kínálta.
- Figyelj... Felejtsük el azt... Te meg le ne térdelj itt elém! Nem vagyok én bárónő! - Felnevetett, majd egy cinkos mosoly kíséretében dorgálta meg a fiút, aki mégis csak letérdelt. Igen vicces így a fiú... Ő a jókedvű lovagokat szereti!
- Jajj, Sir Misi lovag, "bűne" első bocsánatkéréssel semmivé foszlott számomra! - Ő is nevet, mert valahogy a fiú kihatással van rá, és nem bírja megállni. De amíg van min nevetni, addig nincs baj, ha nevet.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 26. 08:33 Ugrás a poszthoz

Lith

- Pontosan nyolcadvér vagy. - Jelentette be, miközben lapozott. Annyi minden van itt, és mind ki szeretné próbálni! Csakhogy a pénztárcája erre nem ad engedélyt... Mennyi is van benne? Talán 5 galleon? Valakivel mugli pénzről váltott a kastélyban. Sajnos könnyen át lehet vágni Emily-t, mivel itt ő nem tudja, hogy mi mennyit ér...
- Mit szólnál mondjuk egy finom citromfű-teához? Hidd el, nagyon finom!
Az ételek közül nem tudok dönteni. Te neked melyik tetszik?
- Tényleg teljesen tanácstalan volt. És nem csak az ételt illetően. Hamarosan vizsgaidőszak, és ő meg beleáshatja magát a tanulnivalóba. Csak reménykedni lehet, hogy nem kap T-t. Jobbat biztos nem.  
- Megvan a délutáni napirend. Gitározunk, majd elmegyünk a könyvtárba, és megpróbálunk tanulni. Lith, hamarosan vizsgaidőszak! - Túlságosan izgult, és úgy érezte, hátránnyal indul a többi gyerekkel szemben. Hamarosan jött a pincér, és várta a rendelést.
Emily Blue
INAKTÍV


Alice Greenwood
RPG hsz: 17
Összes hsz: 20
Írta: 2015. július 26. 08:42 Ugrás a poszthoz

Taylor Stark

Mintha órák teltek volna el az idő alatt, amíg ott csüngött. Léptek zaja hallatszott, ezért kezdett félni. Mi lesz, ha prefektusok? Vagy ha még rosszabb; egy tanár. Bár nehéz eldönteni, hogy melyik a rosszabb. Mindkettő nagyon rossz. Mellesleg mi van alatta? Vagy... Mekkora lehet a sérülése, ha leesik? Nem kell hozzá túl sok számolás, hogy bejelentsük a halált. Egyre közeledtek a léptek, és Em kezdett félni. Mi lesz most? Ekkor egy fiú alakja tűnt fel a sötétben.
- Segíts! - suttogta, majd megpróbált felkapaszkodni, sikertelenül. A fiú nyújtotta a kezét, és Em kis erőlködés után elkapta, de az ő ereje nem volt elég önmagában, a fiúnak kell felhúznia.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Emily Blue összes hozzászólása (17 darab)

Oldalak: [1] Fel