36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyFöldszint
Konyha - Lena Felagund hozzászólásai (4 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Lena Felagund
INAKTÍV


Iskolasokadik
offline
RPG hsz: 87
Összes hsz: 461
Írta: 2020. február 22. 20:41 | Link

DanaEgy franciának a palacsinta ugyanolyan mennyei fogás lehet, mint egy magyarnak, de most kettős célja lesz a főzőcskének. Danával beszültünk össze egy közös kalandra a konyhában, hogy bebizonyítsuk, érdemesek vagyunk a bizalomra, hogy fejlődött a tudásunk és satöbbi. Bal kezemben két tojást egyensúlyozva, jobb kezemben bőrpóráz, végén egy Tücsökkel. Ki kell ábrándítanom a kedves olvasót, nem a Pinocchio béli bölcs tücsök vezetődik megalázva egy pórázon, hanem a Levita kutyája, egy border collie. Sajnálkozva pillantok Danára, mikor találkozunk.
- Bocsi, de vagy lemondom a mai sütést, vagy elhozom. - Lemutatok a lelkes jószágra. A szeme sem áll jól. Pajkosan csillognak barnái, kölyök lelke rosszaságon töri a fejecskéjét. Félve hoztam el, de nem volt mit tennem.
- Én vagyok ma a soros. Nem tudtam elcserélni. Ágota a járőrözésre hivatkozott, persze tudom, hogy olvas valahol. Lotti rajzol, Kardos, meg csak Kardos. Reménytelen - vonom meg a vállaimat, a tojásokkal még mindig egyensúlyozva. Rozáliát is megkérdeztem, de gyengélkedik a Gyengélkedőn. Ha jól belegondolok, szánalmas a helyzet, mivel a múlt héten őt helyettesítettem a vigyázásban, mert akkor is beteg volt. Mélyet sóhajtok, jelezve, hogy nem egyszerű az élet, de itt vagyok, és remélem, hogy Tücsök ezúttal ne csinál ostobaságot. Persze neki minden csak játék, de engem vesznek elő, ha kárt okoz. Szép kis kilátások futnak át agyamon, ahogy letekintek a kis kópéra. Meg kell zabálni. Cuki kis dög.
- Na, nekilátunk? Sikerült tejet szerezned? - Lepakolom a tojglikat, aztán tál után kutatok a szekrényekben. Tücsök elmélyülten szaglászik...egyelőre.
Szál megtekintése
Lena Felagund
INAKTÍV


Iskolasokadik
offline
RPG hsz: 87
Összes hsz: 461
Írta: 2020. február 24. 19:19 | Link

DanaMár nyílik a szám, hogy megkérdezzem, hogy sikerült szereznie, de aztán visszafogom magam. Biztosan nagyon kalandos lehetett, de csak elmondja, ha fontos. Megkapom a felvert tojásokat és elmosolyodom.
- Látom, te sem teszel cukrot a tésztába. - Ebből kiderül, hogy én sem szoktam, mivel a töltelék úgyis cukros, felesleges még több édeset beletenni. Hozzáöntök a tojásokhoz néhány kanál lisztet. Általában érzéssel szoktam adagolni, eddig még mindig sikerült, soha nem szakad szét.
- Odateszed a palacsintasütőt a tűzre vagy hagyjuk állni kicsit? Nagyon éhes vagy? - Áttolom vissza Danának a tálat, hogy a tejet adagolhassa, közben lepillantok Tücsökre, aki felmeredő szőrrel megmerevedve szuggerál valamit. Követem a kutya tekintetét és mit látok? Ne! Ezt nem akarom! Ilyen nincs. Miért pont itt? Miért pont most. Kiáltok egyet, de hatástalan.
- Tücsök, ne! - A kis oktondi már ki is lőtt és eszeveszett futásnak indul, letarolva maga előtt mindenkit, hogy megkaparintsa azt a kívánatos farkincát, ami egy cica alkatrészét képezi.
- Ezt Kardos macskája! Akkor ő is itt van valahol. - Ismét kiáltok, hol a macskának, hol a kutyának, hol Kardosnak.
- Paragrafus! Fuss! Kardos! Tücsök! - Nem rohanok utánuk, mert a kutya így azt hinné, belemegyek a játékba, és eszébe sem jutna megállni.
Szál megtekintése
Lena Felagund
INAKTÍV


Iskolasokadik
offline
RPG hsz: 87
Összes hsz: 461
Írta: 2020. március 1. 19:33 | Link

DanaCsak mosolygok csendesen, szelíden. Jó mókának ígérkezik ez a feladat. Nem is túl bonyolult, bár párt szerezni hozzá kicsit kacifántos. Meg az idő is nagy úr. Nem, nem Várffy. Lassan összeáll a tészta, Dana pihentetné kicsit, amit nagyban helyeslek.
- Rendben van. Én is kibírom még kicsit. - És ezzel a végszó elhangzott, a nyugalomról ennyit. Minden a feje tetejére áll a konyhában. Dana magához szorítja a tálat. Jól teszi. Legalább az legyen biztonságban. A manók ezer felé szaladnak a kutya elől, ami nem törődik az apró lényecskékkel, mikor ott van Paragrafus, becenevén Paragrafuss. Kardos, aki ügyvédnek készül, általában a Konyha területén magol. Nem szotyolázik, hanem tanul. Általában ott van vele a macskája is, ez most sincs másképp. Ez a mi balszerencsénk. Repülnek a fedők, különböző zöldségesládák, szertegurulnak az almák, karalábék. Nagy a hangzavar.
- Itt egy alma. Reszeljük bele a tésztába! Mit szólsz? Addig megfogom a kutyát. - Odadobom a lánynak a földről felvett gyümölcsöt, kapja el! A királyi többesből pedig levághatja, hogy rá vár a munka oroszlánrésze, mivel én igen elfoglalt vagyok. Hirtelen gyanús, vészterhes csend támad. Rosszat sejtve lopakodok a kutya felé. Paragrafuss bebújt egy láda mögé, a farkincája sem látszik ki. Kardos dermedten áll, kezében a Mágiatöri könyvvel. Szóhoz sem tud jutni.  
Szál megtekintése
Lena Felagund
INAKTÍV


Iskolasokadik
offline
RPG hsz: 87
Összes hsz: 461
Írta: 2020. március 9. 18:41 | Link

DanaJó ötlet az alma a tésztába és ezért Tücsöknek lehettem hálás. Ha ő nincs itt, akkor pár pont hiányzott volna talán a vizsgához. Sajnos a munka Danára várt, s bár furkált a lelki, de nem hagyhattam, hogy a dolgok elfajuljanak. Kardos imádja a macsekját, ezért utálja Tücsköt, Tücsök meg utálja a macskát, viszont nem szereti Kardost. Nagyon nem, így ahogy meglátja, ugatni és morogni kezd.
- Kardos! Fogd meg a macskádat, addig tartom a kutyát! Na, mire vársz? - Mondanám, hogy még palacsintát kell sütnöm, és ha sokáig totojázik, nem marad nyers tészta, csak kóstolni tudok. Erősen fogom a pórázt, bár Tücsök már Kardos fenekét szaglászná, Paragrafus pedig nem tiltakozik. Végre valahára helyreáll a rend, Kardos a kardjába dőlne, ha baja esne a cicusnak. Lágyan gügyögve a jószágnak, hagyja el a konyhát. Még valami olyasmit is mond, hogy feljelent a MÁK-ÖJÁL-nál, gyengébbek kedvéért a Mágus Közegészségügyi Állomás. Lihegve, és dúlva-fúlva térek vissza Danához.
- Most nézd meg! Ez a Kardos nem normális. Képes behozni ide egy macskát. Mindent összeszőröz. Nem lett olyan a tészta? Ha szőrös a tészta, MJ szőrözni fog. Szerinted? - Bekapok egy darabot, szőr ide vagy oda. Hümmögve bólintok, jelezve, hogy mennyei lett. Tücsök lihegve, kérlelő tekintettel mered rám, meg a paleszra.
- Adjunk neki? Nem lesz baja? Na, engedj egy kicsit! Hagy süssek párat! - veszem át a lapos edényt, forrósítok olajak, hogy a tészta sercegve folyjon szét a forró serpenyőben. Imádom a lehető legvékonyabbra elteríteni, bár az alma miatt nem lehet eleve hajszálvékony. Apropó hajszál...
- Ha lesz szőr a tésztában, majd azt mondjuk, hogy alma. - Elnevetem magam, pedig halál komolyan mondom. Megkóstoltam és még élek. Nem lehet nagy baj.
Utoljára módosította:Lena Felagund, 2020. március 9. 18:43 Szál megtekintése
Konyha - Lena Felagund hozzászólásai (4 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyFöldszint