34. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyElső szint

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Kiranella Amorden
INAKTÍV


Belle au bois dormant
offline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 99
Írta: 2014. november 13. 18:50 | Link

Dereknek

Szép vagy... mint egy angyal. Ezt csak ilyen egyszerűen mondja, mint egyszerű tényt, mégis sikerült zavarba hoznia vele. Ha kicsivel nyomulósabb lenne a hangsúly, vagy tolakodó, akkor tudna vele mit kezdeni, rögtön visszavonulásra késztetné, de így olyan őszintének hangzott. Kicsit bele is rózsaszínedik az arca, hogy megállapodjon valamivel sötétebb árnyalatban. Zavarában egy kicsit elmosolyodik.
-Aranyos tőled. Szólíts csak Kirának egyszerűen, a Kiranella szép, de kicsit hosszú. A szüleim is, így hívnak néha.
Szóval mugli a srác, akkor ezért van egy kicsit elveszve, vagy nem is elveszve, de elvarázsolódva mindentől.
-Akkor tényleg nagyon új lehet neked minden. Tudod az apám varázsló, így nekem már nem annyira idegen ez a világ. Ha szeretnéd segíthetek neked, ha valami nem tiszta elsőre. Igaz a helyről, azért én sem tudok sokat, most járok itt először, bár sokat hallottam róla.
Már megint, úgy találja túl kimért és udvarias. Akár az időjárásról is cseverészhetnének ilyen alapon.
-Nyugodtan simogasd meg, Csipet nem szokta kéreti magát, ha erről van szó.
Valóban a mókus jókedvűen tűri a simogatást és át is költözik hamarosan Derek vállára.
-Tudod már milyen órákat szeretnél felvenni? Tényleg ismered a Kviddics játékot? Nagyon jó, szerintem tetszeni fog.
Persze egy mágus családba születettnek nem kell bemutatni a kviddicst, de lehet Derek nem ismeri még.  

Utoljára módosította:Kiranella Amorden, 2014. november 13. 19:06
Hozzászólásai ebben a témában

Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 19:38 | Link

Kirának

- Kira, oké.
Derek nyugtázza a nevet, és még csak félnie sem kell tőle, hogyha esetleg később összefutnak valahol, majd nem fog emlékezni a lányra. Olyan jellegzetes arca van.
A lány beszélni kezd, Derek pedig valóban úgy érzi, mintha egy kedves kis angyal csilingelne neki valahonnan fentről. Egyre közelebb lép hozzá, főképp mókusügyben, és közben hallgatja Kirát.
- Apukád varázsló? És anyukád nem? - érdeklődik aztán. - Érdekes. Akkor te nem is vagy mugli születésű.
Megsimogatja a kis állatkát, aki felszalad a vállára, a fiú pedig harsányan kacagni kezd, ahogy csiklandozzák a lábacskái. Nagyon aranyosnak gondolja. Hirtelen elhatározásból le is telepszik Kira elé a földre, és törökülésbe teszi a lábait, úgy figyel rá, mókusos vállal.
- Hát... - kezd bele bátortalanul a segítséges mondatot hallva. - Igazából elég sok minden van, amit kérdezni tudnék... de elsőre talán annyit csak, hogy... hogy a fenébe néz ki egy házimanó?
Ez a kérdés valamiért nagyon foglalkoztatta azóta, mióta Kristóf szóba hozta még odalent a faluban. A lakoma isteni volt, állítólag manó csinálta, de egyet se látott belőlük.
- Nektek van házimanótok?
A lány kérdésére feltűnően töprengő arcot vág, aztán pár perc elteltével szólal csak meg.
- Gondolkoztam már rajta, de igazából még azt sem tudom, milyen órákat lehet majd felvenni. De talán majd együtt is fogunk órákra járni. - mondja vidáman. Aztán felvonja a szemöldökét.
- Kviddics? Mi az a kviddics?
Hozzászólásai ebben a témában


♪ ♫ ♩ ♬
Kiranella Amorden
INAKTÍV


Belle au bois dormant
offline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 99
Írta: 2014. november 13. 20:08 | Link

   Dereknek


-Ahogy vesszük, anyám mugli ahogy a családja is ráadásul nem is tudják, hogy van varázsló a családban. Rám a félvér jelzőt szokták aggatni.
Nyugtatja meg gyorsan az elé telepedő fiút, mert idő közben már ő is kényelembe helyezte magát újra a széken. A következő kérdésre felvonja a szemöldökét.
-A házimanó? Ilyen kicsi és nagy fülei vannak. Tényleg hasonlít egy manóra. Nagyon szolgálat készek és tudnak varázsolni. Sajnos van, aki rosszul bánik velük, de ez már szerencsére egyre kevesebbszer fordul elő. Amorden nagyapának van házimanója, de ő is önszántából maradt a családnál, mert el sem tudna képzelni mást és nem ám rongyokban jár. Nagyapa elegáns kis ruhákat varrat neki, mert szabad manó csak ragaszkodik az Amorden házhoz. A neve Gima.
Lelkesen magyaráz és közben egészen jó kedve kerekedik. Derek szuper első ismeretség, már majdnem barát is. A barátság is születhet első ránézésre? Lehet igen, mert neki most nagyon olyan érzése van.
-Jó lenne együtt járni... MAJD AZ ÓRÁKRA!
Teszi hozzá gyorsan, mert eszébe sem jutott másra gondolni csak nagyon úgy hangzott. Jujj de ciki, gyorsan rátér a következő témára, mielőtt feltűnne a zavara.
-A Kviddics az egy labda játék, amit seprűvel repülve játszanak a csapatok. Én nagyon szeretem, nézni. A játékban nem vagyok ügyes, de a szurkolás nagyon megy. A kviddicset négy labdával játsszák. A kvaffot a hajtóknak kell bedobniuk az örzők által védett gólkarikák egyikébe. Két gurkó is van, ezeket jobb elkerülni kemény vasgolyók,amiket az ellenfél megzavarására terveztek és komoly sérüléseket is tudnak okozni. A legkisebb és leggyorsabb labda az aranycikesz, amit a fogó próbál elkapni. Nagyon izgalmas, majd meglátod. A sulinak is vannak csapatai, minden háznak. Lehet nemsokára látlak is, majd a pályán, tetszeni fog.
Néz bátorítóan rá. Igaz ő a Rellon ház színeiben fog szurkolni, de azért szoríthat, majd Dereknek is, ha látja a pályán. Részéről ez nem összeférhetetlen dolog. Na már megint felmondta a leckét, A nagyapa büszke lenne, de ő zavarában annyit beszélt egy huzamban, hogy majdnem kiszáradt a szája, kap észbe.
Utoljára módosította:Kiranella Amorden, 2014. november 13. 20:23
Hozzászólásai ebben a témában

Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 20:22 | Link

Kirának

- Félvér? De ez csúnya szónak számít? Mert akkor én nem fogom használni. - húzza ki magát ültében, és bal kezének mutatóujjával óvatosan megvakargatja Csipet füle tövét. Tényleg olyan kis Csipetes, ahogy ott cserreg a fülébe, mintha folyamatosan mondani akarna neki valamit.
Mikor Kira a házimanókról kezd beszélni, figyelmesen és illedelmesen végighallgatja ezúttal. Nem akar a szavába vágni, mert nagyon tetszik neki a dolog, hogy végre van valaki, akivel ilyen jól el tud beszélgetni, el magyarázza azt, amit ő nem ért, és közben nem nézi teljesen bolondnak.
- Gima? De jó! Akkor rendesek a varázslók a házimanókkal azért? Mert hallottam rosszat is a dologról... de remélem egyszer majd én is látok egyet végre! Köszi!
A lány nyelvbotlása szerencsére nem tűnik fel neki, mert egyelőre, eddigi 14 éve alatt egyszer sem foglalkoztatta a "járás" gondolata senkivel, így csak tovább lelkendezik, mennyire nagyszerű volna majd együtt órákra menni.
Amikor aztán a Kviddicsre kerül a sor, nem tudja már magát annyira türtőztetni. Ugyanis ez olyasvalami, ami rettenetesen felcsigázza most az érdeklődését.
- Aaaztaaa! Hát ez nagyon jól hangzik! Láttam seprűket amikor anyáékkal vásároltunk, és csodálkoztam is, miért bámulják annyira, meg minek van nekik külön boltjuk... de értem már! Akkor repülni is lehet seprűkön? Csúcskirály!
Aztán némiképp elpirul.
- Gondolod, hogy én is kviddicsezhetnék majd valamikor? Mert én nem vagyok igazi varázsló, meg hasonlók... - motyogja egészen halkan a végét.
Hozzászólásai ebben a témában


♪ ♫ ♩ ♬
Kiranella Amorden
INAKTÍV


Belle au bois dormant
offline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 99
Írta: 2014. november 13. 20:37 | Link

  Dereknek


-A félvér tulajdonképpen nem olyan csúnya szó. Szokták mondani, ha valakinek, csak egy szülője varázsló, vagy boszorkány. Ami csúnya szó az a...
Itt megakad, mert valahogy nem áll rá a szájára ez a csúnya káromkodás, de Dereknek, azért jó lenne tudnia nehogy bajba kerüljön.
-Szóval a sárvérű...
Szinte suttogja a szót alig hallhatóan.
-Azt semmiképpen ne mond, mert nagy sértés. A régi időkben így nevezték a mugli származású varázslókat, mert akkor még voltak akiknek ez számított.
Azt elhallgatja, hogy az ilyen őskövületekből az egyik a nagyapja. Ahogy gondolta legújabb ismerősének azonnal felcsillan a szeme a kviddicstől. Mindenki oda van érte. A lelkesedését olyan kedvesnek találja, így amikor kételkedni kezd gyorsan megnyugtatja.
-Miért ne kviddicsezhetnél? Ha nem lennél varázsló, akkor most nem ülnénk itt nem igaz? Különben biztosan lesz, majd válogató, ha ügyes vagy bekerülsz a csapatba az biztos.

Utoljára módosította:Kiranella Amorden, 2014. november 13. 20:43
Hozzászólásai ebben a témában

Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 20:45 | Link

Kirának

A szavakat hallva szaporán bólogat, jelezve, hogy megértette, és a félvér nem tabu. Aztán amikor Kira kissé mintha zavarba jönne, és suttogva folytatja, közelebb hajol a lányhoz. Majd felszalad a szemöldöke.
- Sárvérű? Bocsánat! - mondja, mikor rájön, hogy túl hangosan kérdezte. Megismétli immáron ő is suttogva. - Szóval sárvérű?
Oldalra billentett fejjel hallgatja tovább a lányt, aztán lassan, de biztosan leesik neki a dolog, mert akármennyire bolondos is, azért nem teljesen lökött.
- Aham... azaz, hogy én is az volnék, ha jól értem. Nem?
Nem is firtatja tovább a dolgot, és egy jóval kellemesebb témára terelődik a szó, amit alighanem egyikük sem bán. Kira pedig olyan kedvesen lelkesíti, hogy teljesen elönti az önbizalom, és a melegség.
Pedig még csak most találkoztak először, de máris olyan...
- Olyan aranyos vagy... mintha máris barátok lennénk.
A tőle megszokott őszinteséggel mondja ki a számára nyilvánvaló érzéseket. Aztán szélesen elvigyorodik.
- Hát tudod, muglik közül jöttem, azaz, hogy az a sár... tudod mi vagyok. Hát nem igazán. Lesz válogató szerinted? És szerinted megpróbálhatnám? Tök klassz volna. Bár még sosem kviddicseztem ugye, nem, hogy hallottam volna róla... - szomorodik el kissé, hiszen ez majdnem teljesen tény arra, hogy úgy sem fog neki menni a dolog. Felnéz a csillagos égre, majd vissza Kirára.
- Mit gondolsz, nincsen még túl késő? Nem akarom, hogy az első este máris megbüntessen valaki. - vigyorog. - Neked hol van a klubhelyiséged? Az enyém fent a toronyban, magasan... azt hiszem valamerre arrafelé. - mutat az egyik irányba, és ráncolja a homlokát, mert közben sikeresen ráébred, hogy nem is egészen biztos benne.
Hozzászólásai ebben a témában


♪ ♫ ♩ ♬
Kiranella Amorden
INAKTÍV


Belle au bois dormant
offline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 99
Írta: 2014. november 13. 21:15 | Link

  Dereknek

Felszisszen látványosan, amikor a srác fennhangon mondja a szót. Aztán megint és... megint. Na ne! Nem, azért mondta, hogy most meg ezt szajkózza, pláne nem, azért, hogy magára vegye, hanem miért is? Már bánja, hogy egyáltalán szóba hozta csak információ közlének szánta és semmiképpen sem sértésnek.
-Kérlek ezt ne mond többet. Magadra meg pláne ne! Nem vagy az, ahogyan én sem aranyvérű. Te Derek Taylor vagy varázsló, ahogy én boszorkány és kész!
Jön a mondattal a parancsoló Amorden tekintet, ahogyan a nagyapa mondja, ilyenkor "ebben a kérdésben nem tűrök vitát!" Aztán a tekintete megenyhül és újra mosolyog.
-Akkor hadd mondjam úgy! Ha a barátom szeretnél lenni, akkor ezt ne mond többet. Különben... barátból egy új iskolában sosem lehet elég.
Nyújtja felé a kezét egy kézfogásra barátságos mosollyal és kérdő tekintettel, ha kezet ráznak, akkor részéről a dolog eldőlt. Csipet, már amúgy is cserreg egy ideje, hogy mi lesz már azzal  a barátkozással, mert, ha újra találkoznak, majd Derekkel, el fogja várni a fülvakarást és a pocak simit.
-Akkor barátom, azt hiszem osztoznom kell veled Csipettel. Ő is szeretne a barátod lenni.
Ha kap egy újabb simogatást a mókica akkor már szalad is újra a gazdi vállára, nehogy azt higgye lecseréli őt valaki másra.
-Ami a kviddicst illeti szerintem hamar bele fogsz jönni. Ha seprűre ülünk, majd meglátod milyen könnyen megy, hamar bele fogsz tanulni.
Kicsit ő is körbe néz. Sajnos tényleg későre jár. Kár pedig folytatná most a beszélgetést reggelig, új barátjával. Az első napon sikerült barátra találnia, de nagy mázli.
-Az enyém a pince helyiségben van egy ideig együtt tudunk menni. Tényleg nem festene túl jól, ha már az első nap elkapnának.
Vigyorog egyet ő is vissza. Apa meg anya szívrohamot is kapna az biztos.
-Akkor megyünk?
Utoljára módosította:Kiranella Amorden, 2014. november 13. 21:19
Hozzászólásai ebben a témában

Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 21:47 | Link

Kirának

Mikor a lány kifakad, először csak kerek szemmel néz rá, majd elvigyorodik.
- Azta! Te aztán elég határozottan tudsz beszélni! - bólogat szaporán.
- Jó oké. De aranyvérű? Az a teljesen mágus ugye?
Néha saját magán is elámul, hogy mennyire tudatlan is még ebben az új világban. Talán kissé még idegesítő is lehet. Erre eddig még nem is gondolt.
- Nekem tökéletesen megfelel ez az ajánlat! - nyújtja kezét végül széles mosollyal arcán, és kezet rá a lánnyal. Valami különös öröm szárnyal most a lelkében. Végül is, ha ő nem is így tervezte, de máris van egy barátja, ha nem is házabeli. Sajnos.
Derek nevetve megvakargatja még az izgő mozgó állatka hátát, aki máris Kira ölében landol egy pár pillanattal később. Inkább nem is kérdezi már meg, hogy "Hú, ha seprűre ülünk?" mert ismét csak hosszas monológokba fogna, inkább feláll a földről, mert érzi, hogy egészen hűvös lett az a feneke alatt. Hiába, cudar egy ősz fog rájuk köszönteni az idén.
- Igen. Anya nagyon odavolt ezért az egészért, és ha kicsapnának, lehet rosszabbul érezné magát mint én. Menjünk! - nyugtázza a dolgot, majd kérdőn néz a lányra. Mert ő bizony elfelejtette, hogy merre is kellene.
Hozzászólásai ebben a témában


♪ ♫ ♩ ♬
Kiranella Amorden
INAKTÍV


Belle au bois dormant
offline
RPG hsz: 88
Összes hsz: 99
Írta: 2014. november 13. 22:16 | Link

  Dereknek

Barátja habozni látszik, így megindul visszafelé, de hamarosan ő is kicsit elbizonytalanodik. Olyan sokat járt kelt ma, hogy csak remélni tudja vissza talál a kiinduló pontra. Közben néha rápillant a mellette lépkedő Derekre. Különös, hogy mugli sráccal barátkozott össze elsőre. Direkt engedte el a füle mellett a manókat szeretnék látni megjegyzését. Szívesen mondta volna, hogy lesz nyári szünet is és Párizs idillien szép gyere el a vakációra és ismerd meg Gimát, ha nem láttál még manót. De nagyapa... hát igen. A saját menyének is azt mondta nem tűr meg muglikat a házában. Azóta persze lecsillapodott, de nem teljesen. Majd Fleur nénikéjének beszél, majd új barátjáról. Ő olyan jó fej, biztosan örülni fog neki.
-Neked vannak testvéreid kérdezi már a folyosó végén. Nekem vannak iker húgocskáim. Két évesek és nagyon aranyosak.
Kicsit cseveg még, de amikor megkönnyebbülten látja, hogy kiértek az ismeretlen terepről egy kicsit lefékez, mert innen már tudja az irányt. Nem akarózik neki menni, de tudja, hogy nagyon késő van és most már tényleg búcsúzni kellene.
-Nekem innen arra visz az utam.
 Mutat a pince felé a Rellon háza tájékára.
-Nagyon örülök, hogy megismertelek Derek. Holnap, ha gondolod találkozhatunk újra a Teraszon órák után. Aludj jól! Szia!
Ha választ kap még int egy utolsót és Csipet búcsú cserregése után el is indul a hálószobák felé. Még megfordul egyszer mentében és visszaint egyet, de lehet ezt már a srác nem látja. Miközben a rellonos hálószobák felé tart valahogy ott ragad a mosoly a száján és erős a gyanúja, hogy egész este kitart, majd.
Utoljára módosította:Kiranella Amorden, 2014. november 13. 22:25
Hozzászólásai ebben a témában

Derek Taylor
INAKTÍV


Mindenkori Mókamester # Dercsi # Cicafiú Gwennek:D
offline
RPG hsz: 105
Összes hsz: 953
Írta: 2014. november 13. 22:28 | Link

Kirának

Kira is kissé elbizonytalanodottnak tűnik, mégis biztos léptekkel indul meg előre, hát Derek követi. És hála az égnek, hamarosan ki is érnek arra a pontra, ahonnan már ő is nagyjából ismerősnek érzi magát, a még teljesen ismeretlen, új környezetben.
- Nem, nincsenek. - von vállat a kérdésére. - Egyke vagyok. Én is nehezen sikerültem anyáéknak. Tulajdonképpen még az orvosoknak is segíteniük kellett nekik. Ki gondolta volna, hogy ez lesz belőlem. - vigyorodik el. - Iker húgaid? Jó lehet, ha van testvére az embernek, főleg ha több is. Én mindig szerettem volna egy ikertesót! Az klassz volna! Mintha magammal haverkodnék.
Az előcsarnokba - talán így hívják - lyukadnak ki végül, és Derek teljesen megnyugszik. Innen már nagyjából tudja az útvonalat.
- Hát... nekem meg arra. - mutat egy hosszú, kőlépcsősor felé. - Csak úgy... kábé ötezer lépcsőfok... és otthon, édes otthon!
A mutatott irányba néz, majd Kirára.
- Oké, de inkább itt találkozzunk a bejáratnál, mert idáig tuti, hogy eltalálok legközelebb! - nevet fel. - És majd innen megyünk valahová. Persze csak ha tényleg van hozzá kedved! Akkor jó éjt, és viszlát holnap!
Visszaint a lánynak, majd mikor Kira elindul a pincék felé, ő elkezdi szedni a lábait, hogy mire nagy nehezen felszenvedi magát a toronyba, jóleső, mosolygós fáradtsággal dőljön be az emeletes ágy legalsó szintjére.
Hozzászólásai ebben a témában


♪ ♫ ♩ ♬

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyElső szint