36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza
Fő utcza - Bánki Barnabás hozzászólásai (25 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. november 17. 10:40 | Link

Emily

Menekül. Szó szerint futva jött ki a lakásából, mert már nem bírja. Előtte azért hangját felemelve tudatta a betolakodókkal, hogy már pedig teljesen tesz arra, hogy nem tudják magukat kilakoltatni, de takarodjanak valamerre, mire visszatér, vagy lesz irgumburgum.
Az állatok meg böszme fejjel csak néztek rá. Mondjuk valami ilyen arcot vágott ő is, mikor felkelt reggel és a tükörbe nézett. Komolyan, látta a hasonlóságot, s mielőtt bemesélte volna magának, hogy egy éjszaka alatt állattá vált, inkább otthagyta az őskáoszt, s neki iramodott valami étekért, meg az öccseiért és húgaiért. Mert, hogy Ő aztán nem fog utánuk takarítani az biztos.
A reggeli kávé és életmentő bagett vagy croissant, esetleg tegnap előtti maradék zsemle után kutatva halad a Fő utcán, mikor valaki úgy pattan le a mellkasáról, hogy hirtelenjében azt sem tudja él-e vagy hal. Nagyokat pislantva néz le a szőke ismerősre, s egy elfojtott nevetés közben válaszol neki.
- Aludnék én, ha nem éppen a Mucsaröcsögei állatsimogató körútja zajlana a nappalim kellős közepén - neveti el magát, aztán a földre esett papírfecnit felnyalábolja és pofátlan módon rásandít.
- Azanyja neki, micsoda teendők - nyújtja vissza a fecnit. - Szerinted lehet cukorkát reggelizni ennyi idősen? - kérdi kissé bizonytalanul, ezzel mondjuk felajánlva azt, hogy elkíséri őt szívesen. Most már azon a ponton tart, hogy mindegy mit, de be kell vinni valami a szervezetébe, különben menten összeesik.
Utoljára módosította:Bánki Barnabás, 2019. november 17. 10:49 Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. november 17. 11:13 | Link

Emily

- Hacsak ők lennének.. De neeem, ők sehol nincsenek, bezzeg az állataik… - morog még egy sort a szerencsétlen időzítésen.
- Ráadásul aznap érkeztek, mikor randim volt. Randim, amiről nem is tudtam, hogy az…. Szerinted!? - és nevet, mert ezen már csak azt tud. Barnabás csak akkor veszi észre, hogy éppen mi folyik körülötte, ha a szájába rágja valaki. Vagy ő volt az ötlet kitalálója.
- Én meg már kezdtem azt hinni, hogy Te csinálsz nekem. Meg is kérdeztem volna, hogy leszel - e a feleségem - van jelenleg azon a szinten, hogy ezt legalább nyolcvan százalékig komolyan is gondolja. A maradék húsz is csak azért van ott a levegőben, mert egy gyáva gyökér. Ennyi.
- Amúgy nagyon jól hangzik, gyakorlatilag nyálkendőt kéne most a nyakamba kötni, annyira megkívántam ezt a kombinációt- meg is törli a száját, mintha tényleg kifolyt volna pár csepp nyál az ajkai között, nem törődve azzal, hogy ez mennyire nevetséges.
- Figyelj Em, gyakorlatilag azon a szinten vagyok, ha azt mondanád, harapjak ki belőled egy darabkát még azt is megtenné, szóval könyörgöm ne sorold tovább, mit választhatok, csak adjál valamit - még rovarokra is vetemedne, amiket amúgy alapból gyűlöl. Lassan arra a pontra jut, hogy az utcán sétáló emberek helyére kaját képzel.. Ez pedig súlyos lehet Bözsi nénire nézve.


Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. november 17. 19:07 | Link

Emily

Hallgatja Emily történetét, amit tulajdonképpen már ismer. Hirtelen nem is tudja eldönteni, hogy most a nő csak ugratja - e azzal, hogy direkt nem mond neveket, vagy pedig fogalma nincs arról, hogy Nico meg Ő mennyire jóba vannak. Mert bizony Bánki uraság már hallotta ezeket a történeteket, még pedig a másik fél előadásában és már akkor is jókat röhögött rajtuk, éppen úgy, mint most.
- Istenem, Nico is mekkora egy béna - szalad ki végül a száján véletlenül, de annyira ösztönösen, hogy rá se ébred arra, hogy ezt lehet nem kellett volna mondania. Majd, ha magyarázkodnia kell, akkor azt mondja, hogy túl éhes volt és azzal vesztegették meg. Ja és kávéval. Azért bármit adna.
- Hát egy ponton feltűnt, csak én arra készültem, hogy sokan leszünk, csapat építünk, meg ilyenek.. Erre érted ketten voltunk! KETTEN! Hát, ha tudom, hogy így lesz, előtte minimum elpróbálom az estét - képes lett volna rá és minimum kettő, de lehet, hogy három végkimenetellel számolt volna. De így, teljesen sokként érte az egész.
- Gyors meccs lenne, mert egy ütéssel elküldene Kukutyinba zabot hegyezni - nem mintha harcolni kezdene bárkivel is. Ő túlságosan barátkozós típus. Még egy légynek is képes lenne kastélyt építeni, csak ne essen baja.
- Nem eszlek meg, ha öt percen belül enni kapok. Ember éhes - ősember hangon majdnem még ungabungázik is, vagy mit szoktak azok. Hozzátenné, hogy asszony főz.. De hát nincs asszony, max a Bözsi, aki keverne neki egy jó adag mérget.
- Most már jó lesz a sima kenyér is, csak legyen már valami - lassan átmegy toporzékoló fiúvá, mert hasa hangosabb, mint szavai. Nem tudja, hogyan fog majd ezért a viselkedésért bocsánatot kérni, de abban biztos, hogy Emily pár plusz kilóra számíthat.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. november 17. 20:30 | Link

Emily

– Most hazudjak? - néz sokat sejtetően Emilyre. Tagadhatná, visszakozhatna és játszhatná az értetlen, de olyan felesleges. Tudta, hogy együtt vannak, tudta, hogy ki ő és azt is sejtette, hogy nem ipiapacsozik a nő a fánál, hanem Nicot figyelné meg. De nem olyasvalaki, aki beleüti az orrát mások dolgába, mert minek? Ő is utálja, ha valaki beleszól az Ő életébe. Csak szépen kísérte az eddigi útjukat és továbbra is ezt fogja tenni.
– Hát nekem ilyen Randiguru kéne, tudod – na ezt aztán jól megmagyarázta. Ha a nő nem látta a filmet, tök mindegy. – Vagy, mint az SOS szerelemben vagy mibe, tudod az magyar film – reménykedve néz a másikra, bár miután kimondja, rájön, hogy Emily aztán nem magyar, így csekély esély van arra, hogy találkozott ezzel a filmmel. Azt meg inkább nem kezdi el magyarázni, hogy Ő miért tud egyáltalán a létezéséről. Hosszú történet lenne.
Hagyja, hogy Emily rendezze a rendelést részt, mert láthatóan Ő tudja, mi itt a dörgés. Közben jól agyába vési ezt a helyet, mert előreláthatólag, ha a cuccuk jó, akkor biztos, hogy többször fog itt megfordulni, mint azt illene. Ez van, ha embernek magára kell főzni és nincs mindig ideje rá. Kénytelen máshonnan beszerezni a zsákmányt, vagy elérni, hogy más megszerezze, mint most a nő. Aztán hitetlenkedve lép közelebb és szinte leszúró hangnemben szólal meg.
– Te, nehogy már azt hidd, hagyom, hogy te fizess – tolja félre a nő kezét, még hessegeti is, mint egy tyúkot. Jó, hogy nem egy nő hívja meg reggelizni, meg kávéra, hogy is ne. Utána meg azt hallja évekig, hogy bezzeg még ezt se volt képes kifizetni.. Na persze. Szépen perkál öregembernek, azt fordulok szőkeség felé, hogy fejemmel útnak indítsam.
- Nem déémon. Ördög!! –van azért egy kevéske különbség, s szinte maga sem hiszi el, hogy még Ő védi meg a kis Rebekát, akit néha jól meg… dicsérne. Igen. – Jól van majd holnap megköszönöm neki, hogy a nagyszülei nem hagyták, hogy éhen vesszek. Aztán Ő majd lerendezi velük, hogy örül-e ennek vagy nem –mosolyodik el, aztán elindul egy pad felé, mert azért állva mégsem ehetnek mint a lovak.
- Ha ebben most nincs méreg, akkor ígérem, hogy miután az utolsó korty kávét is megittam, kérhetsz cserébe valamit - s már harap is bele a kenyérbe, majdhogynem úgy, hogy még a csomagolást is alig szedi le róla.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. november 17. 21:07 | Link

Emily

- Tehetek én róla, hogy így neveltek? - tárja szét a kezeit. Ő hagyománytisztelő. Ha az utolsó galleonjait kéne most leperkálnia, akkor sem hagyná, hogy egy nő fizessen. Ez tisztelet. Méghozzá Emily irányába.
Örül az ételnek és az italnak, mint egy kisgyerek a karácsonyi ajándékainak. Ez arcán is látszik, hiszen már nem készül halálára. Aztán Emily úgy vágják pofon, mintha valaki meglendített volna felé egy serpenyőt, hirtelenjébe azt se tudja fiú-e vagy lány.
– Várjá’ – néz fel a kaja mögül, mert most ezt értelmeznie kell és kávé nélkül rohadtul nehezére esik. – Én gondoltam megkérsz rá, hogy cipeljem a cuccaid, míg nagybevásárolsz vagy mit tudom én, helyettesítselek valamelyik nap, erre te bedobod ezt? – le is kell tennie a kenyér maradékát és nagyra nyílt szemekkel nézni a nőre.
– Te tuti, hogy a halálomat akarod – állapítja meg végül, aztán csak megszerzi a kávét, hogy egy nagyot kortyoljon belőle. A szörnyű az egészben az, hogy bármennyire is bizarr ez a dolog, igazából nincs jobb jelöltje erre, mint Emily. Mert, mint nő hidegen hagyja. Nem azért, mert annyira rusnya lenne, hanem azért mert Nico asszonya.. Így nem kell attól félnie, hogy a gyakorlás alatt bármi érzelem kezd kialakulni egymás irányába. De akkor is.
– Hát legyen – csap végül saját combjára, hirtelenjében, s magát is meglepi azzal, hogy ezt mondta. Nico tuti, hogy ki fogja nyírni. JOGOSAN.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. november 19. 19:34 | Link

Emily

– Jó én elhiszem ezt a habos babos mesét, komolyan. De, mindjárt visszajön a bundáskenyér és szerintem nem lenne olyan rohadt jó íze, mint lefelé volt – ezzel jelzi, hogy Ő örül a boldogságuknak, meg tök cukinak tartja ezt az egészet, de mivel rohadtul nem ért hozzá, nem élte át, s valószínűleg nem is fogja, így nem képes befogadni ennyi szívecskét, meg csillámpónit és egyebet.
– Na, akkor ha végzel az egyetemen, azt hiszem távolabb költözök, mert nem fogok tudni megmaradni a közeletekben – nevet fel hangosan. Tényleg csak viccel, s reméli, hogy a nő is veszi a lapot. Jó, hogy vannak egymásnak, mindkettejükre ráfért ez a boldogság, reméli, hogy sokáig meg is marad.
– Amúgy király, hogy végre leadtad. Majd iszunk rá egyet – mert ünneplésre mindig találni kell alkalmat. S mégis mi lehetne jobb alkalom annál, hogy végre leesnek róla a láncok, szabadon futkározhat, mint egy tyúk a baromfiudvarban? Még akár Bözsi nénje is megkergetheti, Barni biztos benne, hogy Emilyt az sem igazán zavarná. S megérti. Meg irigyli is. Úgy tűnik van, akinek összejönnek a dolgai, ez pedig tök jó, főleg, hogy egy kicsit részese is lehet.
– Te tényleg azt akarod, hogy engem kinyírjanak – rázza meg fejét egy sóhaj kíséretében. Lepörgeti szeme előtt a lehetőségeit. Valahogy úgy érzi Emilynek most annyira bejön ez az ötlet, hogy képes egy random este csak úgy beszambázni hozzá, hogy közölje, akkor most pedig „randizunk”. Ezt megelőzendő inkább átgondolja, hogy a következő napokra mit tervezett a házban, aztán megadóan felemeli a kezeit.
– Jó. Ha már belemegyek ebbe az őrültségbe, akkor az legyen az én házamban, hogy ne nyilvánosan végezzenek ki – neveti el magát. Csak azért, hogy legyen idej elintézni pár dolgot, mielőtt Nico jól agyonveri és hetekig az ispotályba kerül.. Ha egyáltalán oda kerül.
– De szerintem szólni kéne az emberednek - nem egy aggodalmas ember, de mégis a legjobb barátjáról van szó. Legalább nem úgy jön majd le, hogy a háta mögött kavartak valamit. Amúgy sem igazi randiról vagy ilyesmiről van szó. Emily mond neki pár tippet, ő meg szépen vagy megfogadja vagy nem. Közben meg esznek egy jót. Mi lehet ebben olyan szörnyű? Mit lehet ebben félreérteni?
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. november 19. 21:53 | Link

Emily
– Jól van értem én. Ő egy igazi férfi, aki mindenki felett áll és senki nem fog felérni soha hozzá.. Értem én. De. Ne becsüld már le magadat. Jó nő vagy, sokkal jobb, mint hinnéd, de azt gondolom, hogy ezt nem nekem kell bizonygatni a számodra – majd Bianchi szépen felhúzza a kicsike önbizalmát. Ha már akkora férfi és annyira igazi, akkor álljon a talpára és adjon egy kis lelket ebbe a nőbe, mert Barnit az őrületbe kergetik az ilyen bizonytalanságok.
Ő elhiszi. Bízik annyira a nőben, hogy ráhagyja ezt, elvégre neki van intim kapcsolata az említett féllel. Ki tudná jobban beadni neki ezt az egész őrültséget, mint a nő, aki nevetheti testét és minden praktikáját? Szegény Barnabás. Inkább feküdne ő Nico alá a hír végett, minthogy ezt egy nőre hagyja, mennyire pórul fog emiatt még járni..
–Áhh ezt most passzolom – issza meg a maradék kávét egy húzásra. – Rendet kell vágnom a házban, ha te két nap múlva eljössz.. Nem ám a végén elnyel valamelyik állat, vagy annak a végterméke – finoman rácsap a nő combjára, majd felpattan.
– De! Ettől függetlenül, máskor behajthatod rajtam ezt a vásárlásban segítősdit, cserébe azért, mert ilyen iszonyat jó reggelit pakoltál elém – tudja, hogy nem a nő készítette, de mégiscsak ő szerezte neki. Ember meg hálás érte, nagyon.
-  Azért vigyázz arra, hogy meg ne szakadj, kár lenne –tápászkodik fel végül, majd keres egy szemetest, hogy kidobja csomagolópapírt és a papírpoharakat. –Örültem Emily, megmentetted az életemet – nincs puszi, mert ő nem olyan, csak int egyet, aztán elindul haza felé, hogy végre harcba szálljon a látogatóival szemben.

// Love Love //
Utoljára módosította:Bánki Barnabás, 2019. november 19. 21:53 Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. december 16. 14:14 | Link

Ophelia Carolina Brown
Bocsmá’ * Felöltöztem*Fáradt. Nemhogy a pizzázó átalakítását és az azt követő evés-ivást nem pihente ki, de még az utazást se. Jót tett neki, hiába volt az idő katasztrofális, hiába nem tudott olyan nagyokat túrázni, mint tervezte, a levegőváltozást, igenis meghozta a várt visszatalálást. Talán.
Barnabás személyisége még mindig ugyanaz az egyszerű lélek, aki mindenkiben a jót akarja meglátni, ugyanakkor a két hét alatt rá kellett ébrednie, hogy nem lehet annyira szerencsétlen, főleg, ha be akarja bizonyítani, hogy képes egy éttermet irányítani. Így hát az ember visszajött, egy kevéske változás ment benne végig, de ez egyáltalán nem fogja a hétköznapjait nagyban befolyásolni. Főleg úgy, ha a családtagjai hallani se akarnak arról, hogy pihenne, s míg távol van, elfoglalják páran az otthonát.
A Fő utcát rója éppen, Karolina társaságában. A kislány annyit van mostanában vele (kivéve ugye ezt a két hetet), hogy lassan már kezdi azt érezni, hogy hétvégi apuka lett belőle. Pedig abban aztán teljesen biztos, hogy Ő senkinek se a faterja.. Ahhoz akciózni is kellene néha..
Na, de a lényeg, a kislány toporog, mert kis csülkeivel még nem tud olyan gyorsan menni. Bánki éppen koffein adagot vesz, hogy míg sétálnak valami erő megszállja és lehessen ismét a jó fej nagybácsi, aki az aranykecskét is lehozza a csillagos égről. Fordul, mosolyog a lányra, fizet, fordul és hopp, volt Karolina, nincs Karolina. A kisasszony kihasználva azt a röpke pillanatot, míg Barnabás a galleonokat számlálta, elfutott méghozzá nem máshova, mint egy másik szőkeséghez.
- Sájjjkáááánnnnny - ad hangot a leányzó, hogy természetesen figyeljen rá mindenki, miközben még mindig vágtat, mint valami táltos paripa, egészen a végzet asszonyának nem titulálható Opheliához. Hogy biztos mindenki hallja merre tart, a sárkány szót, saját kis nyelvén folyamatosan ismételgeti egészen addig, míg a nőhöz nem ér. Bánki meg csak mosolyog a szemüvege alatt, mert lássuk be, ez aztán nem a legnagyobb bók egy nőnek. Természetesen, szép, lassú léptekkel, mintegy kiélvezve azt, ahogy a lányka kiabál, Ő is megérkezik hozzájuk és bűnbánó tekintettel néz a nőre.
- Bocs - leguggol a kisebbik szőkéhez, hogy magához vonja, de Ő aztán megmakacsolja magát és Ophelia mögé bújik.


Utoljára módosította:Bánki Barnabás, 2019. december 16. 14:17 Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. december 16. 22:49 | Link

Ophelia Carolina Brown
Legszebb sárkány* Felöltöztem*Nos mondjuk ki. Bánki már abban a pillanatban tudja, hogy a nap hátralevő része nem az Ő tervei szerint fog alakulni, mikor meglátja a két szőkeség ölelését. Ez a szavak nélkül köttetett paktum biztos, hogy rövid időn belül a sírba fogja vinni. Mivel nem akar úgy érkezni A NŐ mellé, mint valami narkós tróger, mielőtt elindulna felé, neki is vesz egy feketét, olyan jó erőset, amilyennek Opheliat is gondolja.
Mellékesen megjegyzendő, hogy hősünk feje éppen annyira lüktet, hogy csak másodpercek választják el az összeomlástól. Ezért becsülendő tőle, hogy az Eridon házvezetőjét megpillantva, nem fut hazáig, mint egy beszart óvodás, hanem megindul felé. És még ajándékot is visz. Micsoda fejlődés ez Bánki.
- Karola, kérlek ne most játsszuk ezt - egyenesedik fel kissé fáradtan, majd Opheliára tekint és szerencsétlen elfelejt levegőt venni, meg még a szíve is úgy dönt, hogy egy pillanatra feladja a szolgálatot.
- Izé, ezt neked hoztam - nyújtja kissé zavartan a nő felé, s nem kezdi el magyarázni azt, hogy milyen szarul nézett volna már ki, ha a félig megivott kávéját ajánlja fel.. Inkább csak a kisebbik szőkére pillant, aki úgy bújik a nő mögé, mintha minimum az anyja lenne. Valahol mélyen reméli, hogy Carolina közli velük, mennyire siet, de mikor a sárkányok ismét szóba kerülnek, kezdi sejteni, hogy bizony ez a titkos kis szövetség a két nőnemű között sokkal mélyebben burjánzik, mint azt gondolta.
Karola szeme csillan, máris ugyanazt a kérlelő tekintetet tolja, amit a nagyobb szőke is. Barnabás meg áll ott, fejben ezernyi érvet felsorakoztat, hogy ez miért is nem jó ötlet. Iszik is egyet a kávéból, hogy időt nyerjen a lehető legjobb kifogás kiötlésére, s mintha Karola ezt megérezné, előbújik a nő mögül.
- Megigéjtétek - néz nagyra nyílt szemekkel hol a nőre, hol a férfira. Barnabás pedig nem tud ezzel mit kezdeni. Sóhajt. Carolinára néz. - Jó ötlet ez? - teszi fel végül a kérdést. Az ő fejébe azért még ott vannak a történtek, nagyon is. S bár egyértelmű, hogy kettejük közül ő az ostobább, mégiscsak a nőt érte sértés, így a sárkánykirálynőn múlik igazából, hogy mennek e.
Utoljára módosította:Bánki Barnabás, 2019. december 17. 04:27 Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. december 18. 11:15 | Link

Ophelia Carolina Brown
Kicsinálsz te NŐ* Felöltöztem*Ha valaki egyszer sírba viszi Bánkit az biztos, hogy Ophelia lesz. Szerencsétlen ember meg van itt feszülve, mint egy betontömb, erre a nő még hozzá is ér! HOZZÁ. Hát ettől Barnabás olyan szinten fagy le, hogy másik kezéből majdnem repül is ki a kávé. De a Szentlélek szerencsére közöttük jár, s megmenti őket a koffein háborútól, meg attól, hogy Bánki ájultan essen össze. Nem tehet róla. Egyszerűen ez a nő, úgy képes leblokkolni minden maradék józan eszét és szerencséjét, hogy meg se kell szólalnia.
Nyel egy nagyot.
Azán kortyol egy nagyot.
Csessze meg ez a nő.
Sóhajt.
Ránéz a kisebbik szőkére, aztán a nagyobbra, megint sóhajt. Érzi a zsigereiben, hogy úgy sétált be a csapdába, hogy gyakorlatilag meg se mozdult. Nem állíthatja azt, hogy ne tetszene neki, Ophelia mennyire megkívánja tartani ígéretét, de amellett mégse tud elmenni, hogy ő maga még mindig megveszik a nőért. Ez van. Bánki már csak ilyen.
– Én nem erre gondoltam – rázza meg a fejét, de még mielőtt neki állhatna szemeivel meg testtartásával és füstjelekkel elmagyarázni, hogy a kettejük közötti kialakult valamire gondol, a nő már belé is karol. Bánki szemei meg majd kiugranak a helyeikről, mert erre aztán főleg nem számított. Ophelia úgy tűnik igen könnyedén ugrott túl mindenen, s ez a férfit egy hangyányit zavarja. Tudja Ő jól, hogy nem több éves kapcsolat volt közöttük, de tekintettel arra, hogy Barnabás nagyon nehezen nyit bárki felé, számára ez a pár alkalom igenis mélyen megmaradt.
– Fantasztikus lesz, huhu – próbálja a lehető leghitelesebben előadni lelkesedését, de valószínűleg a huhu rész nem sikeredik annyira komolyra. Bár Karola ezt nem érzékeli, mert ő örvendezik, táncikál, megöleli Opheliát. Hát tudna erre bárki nemet mondani?
Barnabás inkább csak meghúzza magát, s ha már Ophelia belé karolt örül magának, hogy a nem a farkánál fogva húzza maga után a nő, amit amúgy jogosan érdemelne meg. Igen. Bánki szemében a szőkeség még mindig egy végzetasszonya, akiből simán kinézi, hogy a táskájában ott egy póráz, amit bármikor a nyakára csatolhat.. Milyen vicces jelenet lenne is az.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. december 18. 13:46 | Link

Ophelia Carolina Brown
Kicsinálsz te NŐ* Felöltöztem*Egyetlen pillanatra eszébe ötlik az, hogy Karola menjen csak egyedül a nővel, ő meg addig legalább kipiheni magát. De hamar elhessegeti a gondolatot, mert Ophelia kvázi ismeretlen a kislánynak, illetve nem lehet akkora paraszt, hogy csak úgy lepasszolja másnak a gyereket, mert Ő éppen nincs a topon.
A nő közli, hogy tudja. S ezzel csak tetézi a bajt, mert Barnabás kezd az összezavarodottból, csalódottá válni, ami majd bús letargiával fog párosulni, aztán akkor már egy huhura sem lesz képes.
– Hát melletted aligha lenne bármi unalmas – s ezzel nem bókolni akar, csupán arra céloz, hogy a pub óta, akárhányszor összefutottak az sosem volt unalmas. Ophelia miatt az egész élete pillanatok alatt romokba dőlt, s nem csak a pizzázós este végett… Se legjobb barát, se nyugalom, se semmi nem maradt, maximum a néha még fájdalommal teli nyilallások a bordáiban. De Bánki lelkes, nyilván.
– Megnézi a sárkányokat és köszönjük jövünk – az kéne még, hogy édes idilli képként valahova beüljenek enni, mint egy csoda család. Nem akar ilyen goromba faarc lenni, de kezd nyilvánvalóvá válni számára, hogy muszáj felállítania ezt a falat, mert Ophelia egyetlen egy mosollyal képes elérni bármit nála. Ez pedig nincsen rendjén.
A szőkeség utasításait követve, felkapja Karolát, s bár eszébe jut, hogy most van lehetősége felvenni a nyúlcipőt, aztán a másik irányba elfutni, ránéz a kislányra, s tudja, hogy már csak ő miatta sem teheti meg. Így hát hopp neki, s máris egy másik országban vannak, amely még számára is ismeretlen.
Barnabás leteszi a kisasszonyt, mert az heves hátra feszüléssel jelzi, hogy köszöni ennyi elég volt belőle, s amint földet érnek tappancsai már megy is Opheliához. Áruló . Barni csak sóhajt, kezeit besüllyeszti a zsebébe és a nő kérdésére bólint.
– Menjünk – legyenek túl minél előbb ezen, mert nem igazán jó abban, hogy bármit a szőnyeg alá seperjen. Az Eridon házvezetőjének túlzott kedvessége, lazasága pedig feszélyezi, minden pillanattal egyre jobban.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. december 23. 23:32 | Link

Ophelia
Töketlen leszek tőled * Kinézek neked.Nem túlzás azt állítani, hogy Barnabás be van tojva, mint egy újszülött kisbaba. Tudja jól, hogy ötlete eléggé meredek és kétélű, de amikor a diákok sutyorgása közepette meghallotta a bál szót, egyből a nő jutott eszébe. Annak idején elszalasztotta a lehetőséget, pedig mostanában fejét tenné rá, hogy biztosan elhívta volna utolsó báljára a másikat, ha a könyvtáros, tanuló randi nem hiúsul meg.
Mióta a kiruccanásából visszajött, kissé talán felszabadultabb, bár kár lenne tagadni, hogy a sárkány látogatás, feszültre sikerült, ám ennek ellenére sem tudja napok óta kiverni a fejéből az ötletet. Annyi mindent szalasztott már el az életében, s örökké tüskeként fog élni benne a pizzázós este. Talán ezért is akar minduntalan bizonyítani és megmutatni a nőnek, hogy ő nem ekkora fasz, csak ott abban a pillanatban elgurult a gyógyszer. S bár érzékelte, hogy Ophelia nincs ráfeszülve, elengedte már a témát, akar még egy utolsó gesztust, mellyel a szőkeségbe még jobban nyomatékosíthatja, hogy soha az életben nem érdemli meg azt, hogy úgy beszéljenek vele, ahogy akkor ő.
Vezekelni akar. Újra és újra.
Bánki egyszerű lélek, nem szereti a túlzott flancot és csakis abból építkezik, amit eddig megtudott a nőről. Ennek fényében fog egy kosarat, amibe a kedvenc italát teszi, illetve saját kezűleg készít neki rózsa formájú kis pizzákat, melyeket majd amúgy is szeretne az étlapra tenni, s ki más lehetne a legjobb tesztelő, mint az ötlet múzsája? A kis rózsák mellé, különböző szószok is vannak, amelyekkel az ízűk igazán teljessé válhatnak.
Igen ám. De ahogy Bánki belenéz a tükörbe, egy óvodást lát, aki lelkesen rajong a csoporttársáért. Ennyire szertelen most, ennyire nincsenek egyben a gondolatai, ennyire nem tudja, hogy mit is csinál. Ennyire akarja ezt. Őt. Az egészet.
Mire meggondolhatná magát lábai már a Fő utcára vezetik, pontosan ahhoz a házhoz, ahol a nő éli a mindennapjait. Mondaná, hogy már kívülről megnyerő számára a látvány, de tudja jól, hogy a házinéni mennyire szipirtyó. Ezért is hiúsult meg az első ötlete, hogy a szerelmes filmekbe illő, ablak alatt zenélő formát válassza. Ophelia amúgy is többet érdemel.
A nénivel fél órát kell bájolognia, s megígérni, hogy nem lesz hangos veszekedés és más egyéb sem odafent, aztán végül csak feljut Rapunzelhez.
Az ajtó előtt állva, aztán lefagy. Elfelejti nevét, nemét hovatartozását, mindent. Áll ott vagy öt percig, mire végre eljut addig, hogy bekopogjon. Igen ám, de míg az ajtó kinyílik ő majdnem elfut, mondjuk azt, hogy az első lépcsőfokot lefelé meg is teszi. Fél. Sose csinált ilyet, így kissé zavartan néz a nőre, majd teljes testtel fordul felé és nyújtja a kis kosarat, mint egy jó cserkészlány.
Utoljára módosította:Bánki Barnabás, 2019. december 23. 23:57 Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2019. december 24. 09:17 | Link

Ophelia
Töketlen leszek tőled * Kinézek neked.Mi a..?
Áll és nézi a nőt, aki káprázatosabban néz ki, mint amúgy. Bánki ennek hatására pedig megkukul. Hosszú perceken keresztül egyetlen egy hang sem jön ki a torkán. Lássuk be, ez az az állapot, amikor csoda, hogy az ember nem vágta hozzá a nőhöz félméterről a kosarat és futott el. Mert atyaég. Eddig is zavarban volt a nő mellett, eddig is epekedve nézte minden egyes nap, de ez a ruha. Ez most felteszi az i-re a pontot.
Nyel egy nagyot. Aztán belép a lakásba, ahol sajnálatosan ezidáig még nem járt.
Tekintetét igyekszik elszakítani a nőtől, hogy felmérje a lakás adottságait, de iriszei újra és újra megpihennek a nő alakját tökéletesen felvevő és kiemelő ruhakölteményen és annak viselőjén. Nehezen, de érzékeli azt, hogy Ophelia száját szavak hagyják el, de elsőre nehezen sikerül felfognia, hogy mit kérdez avagy mond.
- Én - szólal meg végül egy kissé rekedtes hangon, s zavarában megvakarja a tarkóját. - Gondoltam ez talán nem köt ki a kukába - mosolyodik el szelíden. Igazából szeretett volna valami olyat, amit reméli, hogy más nem csinált a nőnek. Igen. Bánki hiába tudja, hogy már nincs esély, meg akarta adni a módját, de nem a sablonos módon. - Szeretném majd a pizzázó kínálatába is felvenni és ki más lehetne a legjobb tesztelő, mint aki végett született az ötlet - s Bánki úgy tűnik túllendül végre az ámulaton, mert sikerült ezt elmondania úgy, hogy homlokán nem ömlik a Niagara, alsó gatyájából pedig nem száll fel semmilyen kémiai gáz. Felnőtt a fiúcska, nézzenek oda.
- Hát - lép közelebb a nőhöz és elveszi tőle a poharakat, amiket letesz a konyhapultra. Ahogy hozzáér a másikhoz, gerince mentén végigfut egy jóleső bizsergés, s úgy érzi, hogy az elmúlt hetekben érzett hiány, most végre eltűnik, ha csak egy pillanatra is. - Nézd tudom, hogy elég későn, meg biztos már találtál is valaki jobbat, hiszen hűűű basszus - újra végigméri és a közelségtől, a nő bájától, illatától és a ruha csillogásától ismét eláll a szava. Még meg is szédül szerencsétlen ember, így kénytelen elengedi Ophelia kezét és megkapaszkodni valami másban. /Nem, nem a mellében. /
- Szóval nem szeretném még egyszer elszalasztani az alkalmat - néz komolyan a nőre, s most kezdi el verni a víz, meg vörösödik is, mint a paradicsom. - Ha.. Ha nincs még. Ha nincs még kísérőd, akkor izé - mély levegő Bánki, csak koncentrálj, a tükör előtt már még csináltad és az sem rúgott tökön, akkor a nő ugyan miért is tenné? - Megtisztelsz azzal, hogy eljössz velem a bálra? - néz végül nagy szemekkel a nőre. Gyakorlatilag most éppen azt a nézést veti be, amit a két szőke nem is olyan régen, hogy együtt menjenek sárkányokat nézni. Igen. Bánki néha képes visszafordítani az ilyesmit. Néha.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:07 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Nem is tudom, hasogathatsz fát - pillantok le Berci fiamra totál komolyan. Mindenre is lehet már varázslatot használni, de ha ennyire fizikai munkára vágyik ám legyen. Totál nyugodtan fogom nézni, ahogy tüzelőt készít a télre.
- Mi ez az energia túltengés benned? - terelem őt a sarki kávés bodega felé, mert nekem szükségem van a harmadik koffein löketre is. - Nem kell ágyat összetenni, falat glettel, festeni vagy ilyesmi? - hát egy kölyök érkezésére készülni kell, el nem hiszem, hogy már minden megvan.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:09 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Hallod, eddig hol a tökömbe voltál, mikor ezt kellett csinálni? - hogy én mennyire utálom. Fáj utána mindenem, igazán érzem mindig, hogy öreg vagyok.
- Áhh, szóval elmenekültél apádhoz, hátha megszán és ad neked némi eleséget? -teszem fel nevetve a kérdésemet, majd megkaparintom a fekete, cukor nélkülit, melyet már kérnem se kell, mert tudják, miként iszom.
- Várjál, mi az, hogy fixen tudjátok és érhetnek meglepetések? - nézek értetlenül rá. Komolyan nem tudom, hogy ezzel mire céloz, de látva a mosolyát, van valami turpisság a dologban.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:10 | Link

Egyetlen Bercelem Love

Nézem a képet, majd őt és kissé zavartan vakarom meg a tarkómat.
-Tudom, hogy tudatlan tökfilkó vagyok, de fogalmam sincs, hogy mit kell nézni ezeken a szarokon - nekem az összes ugyanolyan, szóval némi segítséget várok tőle.
- Mondjuk azok után, hogy előtte pár héttel a küszöbön picsogtál, hogy nem biztos, hogy lehet gyereked.. Biztos, hogy varázslat - nevetem el magamat, majd megpaskolom a hátát. - Jól van kölyök, legyen örömötök ebben az egészben - bár én nem szeretnék sajátot, attól még mások boldogságának bőven tudok örülni, főleg ha egy számomra fontos személyről van szó.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:11 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Hah, ti szerencsétlenek -mondom teljesen őszintén, jót nevetve a dolgon. - Kölyök, alig várom, hogy megőszülj egyetlen hét alatt és úgy gyere hozzám, hogy a szemeid alatt bevásárlótáskák lesznek majd - nevetek tovább, majd megiszom a kávémat.
- Persze, simán, majd valamelyik tini hordja neked a teát meg a pogácsát - meg a fát is hordhatják, ha meleget akarnak télen. Nehogy már én hordjam be.
- Hát nem tudom, én nyitott könyv vagyok, igaz néhol szakadt, de attól még nyitott - tárom szét karjaimat, mert lövésem sincsen, hogy miféle titkot szeretne hallani.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:12 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- De, aztán felnyomnak, hogy gyerekmunkásaim vannak és bezárják a kócerájt - az kéne még. Így is mindig azt várom, hogy mikor kezdi el valaki ezt a hülyeséget. Az unatkozó és irigy emberek sok mindenre képesek, esküszöm már mindenre van vésztervem a Menedéket illetőleg.
- Hát nem tudom. Voltam egy beszélgetésen az Előkészítő igazgatói posztjáért, ez annak számít? - teszem fel kissé bizonytalanul a kérdést. - Annie se tud róla, szóval titoknak biztos, hogy titok -villantom meg a fogsoromat, hogy lássa én mindent megteszek annak érdekében, hogy teljesítsem kérését.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:13 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Hát, ha van eszük, akkor nem - válaszolom teljesen őszintén nevetve. - Igazándiból csak azért ültem le Keserűvel beszélgetni, hogy igyak egy kávét, aztán a vége ez lett. Majd meglátjuk - nem tudom, hogy lesz-e belőle valami, ha nem, hát akkor beszélgettünk egy jót, ha pedig igen, akkor én egy nagyon boldog ember leszek.
- Azt ugye vágod, hogy Annie mindenhol ott van? - körbe is nézek, hátha nincs-e a közelben. Szeretem, imádom, de be kell látni, hogy tényleg mindenhol ott van ahol én.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:14 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Fogalmam sincs -vonom meg a vállaimat lezserül. Nem is akarok ezen gondolkozni, hiszen én tényleg csak egy kávét inni és kellemeset csevegni mentem, aztán a vége az lett, hogy Keserű közölte, keresi az utódját. Lesz, ami lesz, én veszíteni már alig fogok.
- Valamivel le kellett foglalnom magamat, fene se gondolta, hogy feleségem lesz - tényleg nem terveztem ilyesmit, de hát Annie jött, aztán másodjára is elsodort, ostoba lettem volna újra elengedni. Ezernyi hálával tartozom neki, s csak remélni tudom, hogy elegendő az, amit adok számára.
- Mondtam neked, hogy gyere vissza, de hát nem jöttél. Így kénytelen vagyok alkalmazni azt, aki jelentkezik   nincsenek mostanában sokan. Úgy tűnik a  diákmunkások ideje is leáldozóban van.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:15 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Ja, mondtad - emelem az égre a tekintetemet. - De jobb, hogy nem hallgattam rád teljes mértékben, mert egy titkárnő mellé Annie zsongása.. Hát pár hónapon belül alulról szagolnám az ibolyát - bár erre bármikor, de tényleg bármikor esély van, csak azt szeretném ezzel mondani, hogy az én feleségem mellé egy titkárnőt beiktatni.. Hát inkább hagyjuk, instant agyfasz lenne.
- Jól van kölyök, legyen így - nyújtom felé a kezemet, hogy alkunk végére pontot tegyünk. Szerencsétlen gyermek, még meg sem született, de ma állása van. Mondjuk, ez nem is szerencsétlenség, hanem tök menő, szerintem.

Utoljára módosította:Bánki Barnabás, 2022. október 9. 21:15 Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:16 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Most, hogy mondod.. Lehet, hogy valami szart megitattak velem és azért alakult így - vonom meg a vállaimat sejtelmesen, mert én tudom, hogy nem, hát készültem, mit odapattintottam, de Berci higgye csak azt, amit akar.
- Igen, én is tapasztalom, hogy néha túlzásokba esik, mert annyira akarja, hogy működjön, meg annyira meg akar felelni a jó feleség titulusnak. Én mondtam már neki, hogy ezek tök feleslegesek, mert engem nem mozgatnak meg a társadalom által felállított, a nő helye a konyhában, meg házban sztereotípiák. Nem tudom meddig lesz ráfeszülve, egyelőre ki várok - nincs más választásom,mert elmondhatom én bármennyiszer, úgyis magának kell rájönnie, hogy be kell lazulnia. - Néha azt se tudom melyik helyen kéne lennem, de amúgy minden oké - vallom be őszintén. Egyik helyet se adnám fel, szóval ez most ilyen nehéz időszak, de majd lesz könnyebb is.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:17 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Pedig egy magnós szerenád hiányzik már - nevetek egyet jóízűen. Én most a hagyom, hogy ülepedjenek a dolgok utat választottam, remélve, hogy ezzel nem baszok el semmit. Majd idővel kiderül, ugyebár.
- Nos, elővesszük a naptáramat és úgy két év, ötvennégy nap és három óra múlva talán van rá esélyed. Várjá’ nem, az már foglalt - mutatom neki, hogy tényleg be van firkantva oda valami program. Hát szoktam én az időmmel viccelni? Nem. És tényleg magamnál hordok mindig egy naptárat? Igen. Ennyire muszáj feljegyeznem minden egyes lépésemet. Konkrétan múltkor még az is be volt vésve egyik estére, hogy szexelni az asszonnyal.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:18 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Most akkor már érted, nekem mire kellett az gyors házasság - röhögök, mint valami barom. Hogy lehet így társalogni azt ne kérdezze senki, csak Bercivel vagyok erre képes.
- Neeem, dehogy - hangom is elárul, hogy azért volt már erre példa. - Szerintem néha belenyúl a naptárba amúgy, feltűnően máshogy kanyarodnak néha a betűk - tudom jól, hogy van olyan, hogy átrendezi a programjaimat.
Az órámra pillantok, aztán a kölyökre. - Mennem kellene, mert Róza még mindig gyengélkedik és Rónaky nem engedi dolgozni. Meddig szól a kimenőd? - mert lássuk be, házasoknak bizony az asszony szabja az idejét, ezt azért mindketten tudjuk.
Szál megtekintése
Bánki Barnabás
Előkészítős igazgató, Bogolyfalvi lakos, Vendéglátósoffline
RPG hsz: 417
Összes hsz: 846
Írta: 2022. október 9. 21:19 | Link

Egyetlen Bercelem Love

- Volt már rá példa - most mit hazudjak, hát tisztán lehet látni, na meg simán kinézendő a nőből. Egy őrült, nem is csendes, nem is nyugodt, pont az ellentéte mindennek, amit valaha elképzeltem, de nekem így tökéletes.
- Hát gyere, biztos találunk a favágáson kívül is valamit neked - azt még nem tudom, hogy mit, de megoldjuk. Engem nem zavar, ha jön, sőt.. Legalább biztosan nem lesz unalmas a mai nap. Szeretem, ha ez a tejbe tök ott van, mert mindig előáll valamivel, ami kilendít a búskomorságból. - Na gyere, szerzünk előtte valami ételt is - indítványozom, amit a hasam suttog, s ha rendesen feltankoltunk, indulhatunk is a Menedékhez.


Love Love Love
Szál megtekintése
Fő utcza - Bánki Barnabás hozzászólásai (25 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza