33. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek:
Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza
Fő utcza - Bornemissza Luca hozzászólásai (6 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Bornemissza Luca
INAKTÍV


Kutyamama
offline
RPG hsz: 84
Összes hsz: 339
Írta: 2019. február 16. 17:50 | Link

Babózás


Kellemes az idő, a nap átsüt a felhőkön, amik egyre ritkulnak ám a maradék is bárányfelhő, fehér mind akár a patyolat.
Az időjárás Luca kedvére is nagyban rányomja bélyegét, vidám és gondnélkülinek érzi magát, épp el van felejtve Kirill is, mert tud mit csinálni, méghozzá az egyik legmókásabb dolgot a világon, élelmiszert vásárolni indul a kis család. Elől a mama, dudorászva tolva a babakocsit, abban Bencussal, mögöttük pedig pár lépéssel lemaradva a Dajka, aki bele van merülve az egyik könyvébe. Luca egyszer megnézte már magának azt a könyvet, ám szörnyűlködve tapasztalta, hogy még csak egy árva, fekete-fehér kép sincsen benne. Rémes lehet. Rémes.
Azóta inkább nem is néz a könyvei felé a nőnek, ám fecsegni se szeret vele, mert a témák is hasonlóan unalmasak. Mint például a kisbabák megfelelő étkeztetése, kézben tartása, bilire szoktatás és a többi és a többi. Ő ezt mind tudja, legalábbis azt képzeli, hogy tudja. Mégis mi lenne benne olyan nehéz? Egy sózsákot is elcipel az ember valameddig anélkül, hogy felvilágosították volna, hogyan vegye fel és hogyan tartsa, nem-de bár?
- Nézd csak! - szól a kölyökhöz egy kicsit megállva és felmutat az égre - ha ennyire süt a nap akkor tanuld meg, hogy nincsen baj! - bólogat nagy bölcsen majd a felhőkre muta - azoknak meg a színét kell nézni! Sőt mindnnek a színét kell nézni! Ha valami undi zöld azt meg ne edd! Se borsót, se babot, se spenótot, sóskát... - és csak mondja és mondja csacsogva az összes zöldes árnyalatú zöldséget, aztán már átmegy minden másra, mint a zöld szemüvegek, kerti locsolócsövek, ecetes flakonok. Mire a felsorolás huszadik-harmincadik eleméhez ér addigra már azt sem egészen tudja, hogy mi is köti össze ezeket a tárgyakat, így belecsúszik a végére egy-egy teljesen nem odaillő, mint példának okául a járdalap vagy a rája kent rágógumi. Közben megérkeznek a bolt bejáratához. A szavakat még mindig sorolja, ám logika már véggépp sehol nincs bennük, s közben belenyúl zsebébe előkeresni a listát amit ő írt még meg otthon.
Szál megtekintése

acuo1_1280.png
Bornemissza Luca
INAKTÍV


Kutyamama
offline
RPG hsz: 84
Összes hsz: 339
Írta: 2019. február 19. 21:48 | Link

Babózás


A babóca felkel és kezével mutat, hogy játszanak, anyjának pedig ez nem jelent problémát, még úgy sem, hogy tolja fél kézzel a babakocsit. Egyik kezével eltakarja arcát, majd aztán mikor elveszi onnan nyelvnyújtóssan grimaszol egyet. Rengeteg vicces pofit tud vágni, ez a nyelves csak egy, a millió közül, s ezután még Bencének kettőhöz van is szerencséje, mielőt beérnének a boltba.
Itt aztán abbamarad a játék, mert nem csak a gyerkőcöt nyűgözi le a sokaság, hanem Lucát is meg az ő kis gyermeteg szívét.
- Kell a lista, kell a lista! - mondja, s kétszer meg is fordul tengelye körül, hogy aztán rájöjjön, hogy zsebében van a papírdarab és csak be kell érte nyúlni.
- Kell aszondja cukor és csoki. Valami édes gyümölcs. Tej, meg tejsodó, sütit is kéne sütni...soha nem sütöttem, de ettől izgalmas -  összegzi, csak úgy magának, mikor kiszúrja, hogy fia mekkora egy kópé, s maga is elkezd bevásárolni, méghozzá egy szép sárg cukorkával kezdve.
- Jaj te butus, nem szabad! - nevetve veszi ki a kis kezecskéjéből a gyereknek a cukorkát és aztán közel hajol hozzá felmutatva az édességet.
- Ez még be van csomagolva, előbb ki kell bontani, nézd csak... - s ügyes cukorzacskókra képzett ujjacskáival ezt hamar be is mutatja, majd adná vissza Bencusnak mikor a dada köhint a háta mögött. Ezt akkor szoka, ha valamit nem szabad.
- De csak egy harapást naa - fordul hátra kérlelve, ám a dada csak a fejét rázza. Luca pedig engedelmesen sóhajt egyet és ő kapja be a cukorkát, kisfiú szájába meg a cumit nyomja, mielőtt ordítani kezdene.
- Nesze te! Ezt edd! - vigyorodik el újabb vicces pofival, hogy jobb kedvre derítse gyermekét.
- Aszanját! Hisz ez citromos, hű de keserű, neked aztán van ízlésed... - mondja fintorogva, olyan képet vágva, mint akik citromba haraptak.
- Nézd csak mit tudok vele - és már fújja is a buborékot ami kis pukkanással az orrára ragad - Jaj, nem így képzeltem... - próbálja leszedni.
Szál megtekintése

acuo1_1280.png
Bornemissza Luca
INAKTÍV


Kutyamama
offline
RPG hsz: 84
Összes hsz: 339
Írta: 2019. február 25. 21:12 | Link

Babózás


A cukorpapírt aztán beteszi a kosárba, mert még nincs kifizetve, ám mielőtt észbe kapna a gyerkőc már csórja is el a másikat.
- Villámkezű vagy az egyszer szent, na megállj, arrébb tollak, úgy próbáld meg elszedni amit nem kéne - Lucánál a dorgálás sem több, pajkosan játékos feleletnél, ám mikor a dadát eltalálja a cukorka halkan felkuncog, mert iszonyatos képet vág közben a nő, ám hamar el is fordul, hogy amaz ne lássa, miképpen mosolyogta ki a fiatal anyuka, mert a végén még itt hagy csapot is meg papot is aztán jaj lesz itt mind a kettejüknek.
- Nem kell a cumid, az a tiéd, edd te - rázza a fejét és visszateszi a kisfiú szájába a cumit, mert hát mégis mit kezdene egy cumival, ő azt a korszakát már réges-régen kinőtte.
Azonban az elrepült plüss már jobban felpörgeti.
- Visszahozom! - kiállt, s ahogy ugrik érte, mentében kutyává alakul. Már nagyon hiányzott neki, hogy végre újra fel tudja venni animágusi alakját, s mióta szabad, azóta minden porszemnyi alkalmat megragad arra, hogy megtegye. Szájában viszi vissza a játékot, majd a babakocsinál visszaváltozik és emberi alakjában adja át a gyerkőcnek.
- Parancsolj - nyújtja át, majd megindítja a kocsit előre, mert eddig csak belépni tudtak, sehová se mozdulni, aztán ha így haladnak csirkelépésben akkor előbb zár be a bolt, mintsem, hogy végezzenek.
Szál megtekintése

acuo1_1280.png
Bornemissza Luca
INAKTÍV


Kutyamama
offline
RPG hsz: 84
Összes hsz: 339
Írta: 2019. március 12. 22:41 | Link

Babózás


Luca nagy lelkesedéssel hozza vissza a kis játék kutyust, amit Bence a nagyszülőktől kapott Luca miatt, mert mi mást ölelgethetne a kölyök, mint anyut, amikor épp nem anyu, hanem Cleo.
- Tutu mi? Tutuka - kacag s ahelyett, hogy átbucskázna ebbé, inkább a gyermeket kezdi csiklandozni. Oldalt támadja meg, ujjai buzgón járnak-kelnek, hogy egy rövidke nevetővihart fakasszon fiából, mielőtt elhajolna, hogy újra szemügyre vegye a listát, mert mégiscsak illő végre venni is valamit. Kosarat vesz és ragadná máris meg a kocsit, mikor egy nő odahajol megnézni a gyerkőcöt. Luca persze látja Bence betoji képét, amin jót mulat, halkan kuncorászik, míg a dada helyette is megköszöni az utódra tett bókokat, amiket Luca elfelejt meghallani, mert olyan mókás fejet vág a kölyke.
- No mi van, nem bírod a nőket? - kacarászva közelebb hajol majd elfintorodva vissza is hőköl, ahogy megérzi azt az eregetett bűzt.
- Na de ennyire? Hát ez becsinált a pelusba félelmében - Rázza meg fejét és orrát befogja a kezével, meg kicsit legyezget is, hátha úgy majd megtisztul a levegő.
A dadus előre lép, szól, hogy itt lenne az ideje Bencének hazamenni, hogy meglegyen a csere, mert nem jó ha a gyerek sokáig ül a végtermékben, végén ki lesz pirulva a popóka, azonban Luca lebiggyeszti ajkát, nem akar menni, a vásárlás mindig olyan izgalmas, s ebben az esetben nem hogy a végére nem értek de még csak kezdeni sem sikerült elkezdeni.
- Na mi legyen Csöpi? - kérdezi a babát, kicsit szomorkás hangon.
Szál megtekintése

acuo1_1280.png
Bornemissza Luca
INAKTÍV


Kutyamama
offline
RPG hsz: 84
Összes hsz: 339
Írta: 2019. május 30. 14:06 | Link

A sírósan fagyizó lányka


Kicsi corgi popó az a dolog, ami soha nem lehet elég kicsi. Hiába apró a kutya és hiába nagy a lyuk, a popó mindig mindenhová túl nagynak bizonyul és beszorul. Nem ez az első eset, hogy valami ilyen mód ejtette csapdába a lányt, s feltehetőleg nem is ez volt az utolsó eset. Azonban ilyenkor mindig annyira el tud szontyolodni Luca, mert mindig rémületében azt képzeli, hogy örökké itt ragadt.
Most éppen a kerítés két lyuka között sikerült csak félig átjutnia, feje komoran lapult a fűbe, lába és hátsója pedig a másik oldalt az ég felé állt, mert nem volt elég nagy ahhoz, hogy le tudja őket tenni, tehát csak kalimpáltak, össze-meg vissza, gyúrva a levegőt.
Egy ideig így próbálkozott, aztán, hogy látta nem jut se előrébb, se hátrább, inkább úgy döntött segítséget kér, s ezt hangos vonyítással és csaholással próbálta a világ tudtára adni.
Közben tartott azért szüneteket is, mert a kornyikálást is megunhatja könnyen az ember lánya, pláne ha a koncentrációs ideje kevesebb, mint két perc. Tehát az ilyen kis pihenőkben megpróbálta megharapni a kerítést. Aztán az előtte lévő pitypangot, hogy majd azt húzva kihúzza magát, amiből nem lett semmi, csak esetleg, hogy csupa sárga szirmos lett a feje teteje, s végül már a füvet rágta kínjában, hogy ha esetleg úgy táplálkozik mint egy tehén, akkor hátha testileg is olyanná lesz mint egy tehén,  s akkor majd kitör börtönélből.
Szál megtekintése

acuo1_1280.png
Bornemissza Luca
INAKTÍV


Kutyamama
offline
RPG hsz: 84
Összes hsz: 339
Írta: 2019. július 4. 20:39 | Link

A sírósan fagyizó lánykaLuca már nagyon el volt keseredve,mikor végre megjött a felmentősereg. Nagy örömmel fogadta a lányt, farok hiányában feneke járt ide és oda a levegőben, lábai meg kalimpáltak, minden egyes mozdulatnál.
Fejét is felemelte, a füvet a szájából pedig mind kiköpdöste, mégsem lesz tehén, megmarad Lucának.
A megmentő kicsit közel hajolt, talán túl közel is, mert a haja miatt Luca akkorát prüszkölt, hogy a körülötte kitépkedett fű mind fejükre repült, ő pedig egy kicsit hátrébb csúszott. Így most a feneke végre a földön volt, azonban a kis tappancsai az égben, meg a feje is, s azokkal kalimpált, mintha levegőben rendezett vízi olimpiát akarna nyerni, kutyaúszás ágon.
Így még kellemetlenebb a helyzet, viszont a lány már a haját is összefogta, szóval most már biztos sikerülni fog. Luca is segít, amennyire tudja ráncigálja a saját testét, valamennyire mozdul kifelé, ám nem az igazi, még mindig nem szabad kutya, hanem egy ilyen ramaty szagú kerítés foglya.
Vakkant párat, hogy a kis segítő tessen nyomni erősebben, vagy húzni, mert már nagyon ki akar menni, aztán oldalra pillant, az előbb levágott táskára. A pálca épp kikandikált belőle, amire Luca azonnal orrát, mancsát, amivel mutogatni tudott, arra felé irányítva kezdett vakkantani. Kirill és a mamája is mindig pálcával mentették ki a szorult helyzetekből. Ez egy csodaizerentye, ami majd most is segíteni fog. Legalábbis a vörös nő nagyon hitt ebben.
Szál megtekintése

acuo1_1280.png
Fő utcza - Bornemissza Luca hozzászólásai (6 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza