37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Celestyna M. Czerny
INAKTÍV


Babydoll || Property of Daddy Westwood
offline
RPG hsz: 201
Összes hsz: 290
Írta: 2018. június 22. 15:26 | Link


Budanekeresd

A festésben az a legszebb, hogy akármikor nekikezdhetsz újra, olyan, mint a biciklizés. Már, ha azt nem vesszük, hogy a biciklid jobb esetben 10 év után is ugyanolyan, csapatsz rá egy kis zsírt és már gurul is. Ezzel ellentétben a festékeim egy része teljesen beszáradt, az ecseteim fele pedig fogalmam sincs, hová tűnt, így elég morcosan sikerült betévedni a helyi boltba.
Lehet, hogy kicsit válogatósabb is vagyok, de a pasztell színű festékekből csak olyan márka volt, amivel volt már rossz tapasztalatom, szóval elhalasztotta ezt az egészet.
De most hétvége van és szabad vagyok, minden különösebb lelkiismeret-furdalás nélkül ruccantam fel Budanekeresdre, a kedvenc hobbiboltomba. Nem is értettem, hogy lehet ennyi féle festéke egy üzletnek, minden egyes alkalommal elámultam rajta. Szóval felkaptam az egyik kihelyezett kosarat és kicsit talán gyorsabban is sikerült félig pakolnom mindenfélével, mint azt gondoltam volna elsőre. És még csak nem is szégyellem.
Igazából ma egész sokan is voltak ahhoz képest, hogy volt már, hogy egyedül töltöttem itt egy teljes órát.
Utoljára módosította:Celestyna M. Czerny, 2018. július 4. 23:55
Hozzászólásai ebben a témában

Liam Laoiseach
INAKTÍV


† lawful chaotic †
offline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 512
Írta: 2018. június 28. 19:38 | Link
Nem tudom, mégis mire számítottam. Talán arra, hogy könnyű lesz ez. Hogy bejövök s rögtön ott lesz az első polcon a Tökéletes Ajándék. Hogy egyértelmű lesz, mi micsoda, mi a jó, mi a luxus, mi az, amire szüksége lehet, de esetleg nem engedheti meg magának.
Ehhez képest már negyed órája sétálgatok a polcok között s olvasgatom a cimkéket. Minden drága. Hogy élnek meg a festők? Vagy csak az én fejemben élt egy totálisan hibás kép erről az egészről. Az ár mondjuk nem probléma, csak így végképp nem tudom, mit vegyek. Már néhányszor megközelített egy eladó, de eloldalaztam előle. Kicsit röhejesnek érzem magam. Nagyon nem illek ide a nyakkendőmmel és az élére vasalt nadrágommal. Láthatóan hat éves korom óta nem fogtam ecsetet, akkor is többet mázoltam a falat, meg nyomtam a festéket a számba, mint a papírra. Igazából emlékem sincs arról, hogy valaha tettem volna ilyet, csak feltételezem, mert minden gyerek fest. Ugye? Többre mennék, ha lennének emlékeim a gyerekkoromból, de soha nem tudtam előcsalogatni őket. Mintha már indulásból koravén kamaszként jöttem volna a világra.
De most mégis ajándékot fogok venni egy festőnek. Valahogy kitalálom. Például az a szett ecset… az olyan szépen néz ki. Ára is van. Azt írja, hogy… közelebb hajolva kibetűzöm, hogy akvarell. Az most akkor jó, vagy nem?
Kétségbeesetten nézek körbe. Az eladó már rég feladta s inkább egy másik vásárlót zaklat. Megvakarom a tarkómat. Ha behunyt szemmel találomra leölelek néhány dolgot a polcokról, lehet, hogy lesz benne valami értelmes is. Mondjuk nem megyek a gyurmák meg egyéb, gyerekeknek való cuccok közé.
Utoljára módosította:Liam Laoiseach, 2018. június 28. 20:06
Hozzászólásai ebben a témában

Celestyna M. Czerny
INAKTÍV


Babydoll || Property of Daddy Westwood
offline
RPG hsz: 201
Összes hsz: 290
Írta: 2018. július 7. 01:27 | Link
A külső szemlélő számára az ilyen boltok elszörnyesztőek tudnak lenni. Mármint tényleg, többnyire nem túl nagyok, jellegzetes illatuk és társaságuk van. Az eladók is nagyon közvetlenek, sőt, már-már tolakodóak tudnak lenni, de én megszoktam. Sőt, az illatukat kifejezetten szerettem, az amortentiámban is vissza-vissza köszönt az a jellegzetes aroma. Azaz, hogy csak pár dolog illata, mint amilyen a frissen bontott tempera, vagy éppen az akvarell festék.
Elgondolkozva pakoltam egyik festéket a másik után, a listámat ellenőrizgetve néha, mert otthon már írtam róla egy skiccet, hogy kb melyik színekre is lenne megint szükségem.
- Mentazöld... aaaa pasztell. Rézvörös - landoltak a kosaramban elég rövi időn belül, majd az ajkamba harapva ácsorogtam a polc előtt, az ajkamon dobolva a mutatóujjammal. Akkor lettem tanúja az öltönyös tanácstalanságnak, aki hát... mondjuk úgy, hogy nem mozgott éppen otthonosan az üzlet polcai közt. Egy pár pillanatig nézelődtem még, majd tettem felé pár lépést, még épp meghagyva az illendő távolságot kettőnk között.  
- Minden rendben? Szinte látom a kétségbeesést meg a kérdőjeleket így körbe a levegőben. Segíthetek? - kérdeztem kissé előre-hátra billegve a tappancsaimon.
Hozzászólásai ebben a témában

Liam Laoiseach
INAKTÍV


† lawful chaotic †
offline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 512
Írta: 2018. július 11. 20:03 | Link
Kiszúr engem egy lány, szintén vásárló. Azért nem rohan le egyből, hogy pardon, mit csinálok itt, adjon-e térképet, hanem csak felém sétálgat diszkréten. Tény, hogy feltűnő jelenség lehetek. Nem tudom, hogy meneküljek, vagy maradjak. Ha maradok, talán segíteni fog. De ugyanakkor, ha maradok - segíteni fog. Épp ez a baj. Azt hittem, menni fog ez egyedül is. Mert mennie kell egyedül. Mert én akarok ajándékot adni neki. Legalább egy ennyit hozzak össze önerőből. És mert rögtön tudni fogja, hogy én választottam ki neki vagy valaki más. Nem akarom, hogy azt higyje, nem is vettem a fáradtságot. Hogy fogalmam sincs, mit adok, csak adok valamit, ami után elszalasztottam a titkárnőmet ebédidőben. Nincs is titkárnőm, de az mindegy.
A dilemmámat eldönti az idegen, amikor hozzám szól. Lenézek rá a szemem sarkából, aztán tovább stírölöm a polcokat.
- A… - kezdem, de megállok s megköszörülöm a torkom. - Egy festőnek szeretnék ajándékot venni - felelem végül. Majdnem másképp neveztem meg Colet. Az agy hülye egy testrész, furcsa dolgokat talál ki, az ember meg csak néz, hogy mi van. - Ennyire feltűnően szenvedek? - Önkritikus, lesajnáló kis mosollyal megcsóválom a fejem.
- Nem jártam még soha ilyen helyen - vallom meg neki, ha már így érdeklődött. Az egész helyzet bizarr. De hogy miért az… nem tudom. Hisz ez egy bolt. Nem most másztam ki a barlangból, tudom, hogy ezek hogy működnek. Mégis úgy érzem, mintha most bújtam volna ki a tojásból s védtelen, esetlen fiókaként sírok bele a nagyvilágba. Ami nevetséges, igazán.
Hozzászólásai ebben a témában

Celestyna M. Czerny
INAKTÍV


Babydoll || Property of Daddy Westwood
offline
RPG hsz: 201
Összes hsz: 290
Írta: 2018. július 22. 15:58 | LinkAsszem Apácska anno erre mondta, hogy nem jó szokásom és hogy ha valakinek majd segítség kell, szólni fog nekem. Én ezt készségesen megelőztem és viszonylag diszkréten oldalaztam a férfi mellé az öltönyben. Olyan volt kicsit ebben a külön kis univerzumban, mint egy űrlény, aki nem tudja, melyik bolygóra is pottyant. Westwoodot sem láttam soha öltönyben ilyen helyen, olyan furcsán is vette volna ki magát. Szóval már kint is volt a kérdés, hogy segítsek, mire átgondolhattam volna kétszer.
- U, az nehéz dió - bólintottam apróbbakat, mert hát, nekem is voltak problémáim az első ünnepkor, de aztán már csak adta magát a dolog, megismertem jobban és kényelmesebbé is vált ez a folyamat, szinte mintha csak magamnak vásároltam volna. Még egyszerűbb is volt. - Annyira nem vészes, láttam már rosszabbat, csak nem szeretem, mikor az emberek szenvednek.
Próbáltam kicsit elviccelni a dolgot, legalábbis a lesajnáló mosoly láttán. Olyan önkritikus embernek látszott, aki elég szigorú magához, de Isten lássa lelkem, én nem döntök a borító alapján. Pedig tudom, hogy az is elég fontos a vásárlás során.
- Nem sértésnek szánom, de... látszik. Milyen képeket szokott festeni a... művész? - realizálnom kellett, hogy bizony, nem tudom, milyen nemű az illető és ez akár kínosan is sülhet el, ha nem figyelek eléggé, így inkább állítottam magamon egyet. - Nem szeretnék ám tolakodó, vagy zavaró lenni! Pinky promise! Nem sértődök meg, ha egyedül akar boldogulni.
Még fel is mutattam a kisujjamat a levegőbe.
Hozzászólásai ebben a témában

Liam Laoiseach
INAKTÍV


† lawful chaotic †
offline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 512
Írta: 2018. augusztus 19. 21:56 | Link
Kérdőn pillantok le rá. Tehát nem csak nekem okoz gondot. De várjunk csak. Maga az ajándék-vásárlás nehéz dió, vagy ez az egész művészet biznisz? Biztos mindenkinek saját stílusa, saját preferenciái vannak, két művész nem tenné be ugyanazokat az eszközöket a kosarába. Mit is gondoltam. Hogy majd én eligazodom itt? Lehet akkor se tudnék, ha teszemazt értenék hozzá. Úgy érzem, teljesen kezdek rákattanni a dologra. Nem tudtam, hogy ilyen ez. Ez az egész. Nem szoktam megoldhatatlan feladatok elé kerülni. Logikával, fenékkel vagy ököllel, de valahogy mindig a végére értem.
Jól van, lehet, hogy csak ajándékot venni nehéz. Abban sincs túl sok tapasztalatom. Egy maréknyi embernek kellett vegyek az életem során, ők pedig vagyok a nevelőim vagy a barátaim voltak. Egyik esetben sincs ilyen nyomás az emberen.
Igyekszem rendezni a fejem, ami pókerarc, ha koncentrálok, de ha elfeledkezek magamról, minden gondolatom három mérföldes távolságból tökéletesen kivehető.
- Kösz - eresztek meg egy vérszegény mosolyt, de értékelem ám a próbálkozását.
- Hát... - Tényleg, milyeneket szokott? Szépeket. De attól tartok, ez nem segít. - Portrékat? Úgy tudom, többféle eszközzel is kísérletezik, még falfújó sprayvel is. - Az emlékre szélesen elmosolyodok, s hogy zavaromat rejteni próbáljam, megvakarom az arcom. - Olaj? Úgy hiszem, azt kedveli.
Mekkora blöff. Nem vagyok én erre felkészült, hajaj. Nem szoktam nem felkészülve lenni. Körülbelül ez a legnagyobb félelmem, rögtön az alap egzisztenciális veszélyek után persze.
- Van olyasmi, amit minden művesz szeretne, de túl extra luxusnak tűnik? Nem tudom... önfestő ecset? Valami, ami nem egy tubus festék?
Lehet, hogy el kellett volna menjek egy varázsfestőhöz, aki mozgó képeket készít s őt kérdezzem meg. Cole soha nem fest olyanokat, de nem is kérdeztem, hogy miért nem. Vagy hogy azt hogy kell. Lehet nem is tudna, s csak emlékeztetném erre őt, ami biztos nem lenne egy ideális ajándék.
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek