36. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély
Tantermek - Ambrózy Henrik hozzászólásai (7 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Ambrózy Henrik
Tanár, Mestertanonc Tanár, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


HeRNik | naGIGÁThor
offline
RPG hsz: 247
Összes hsz: 1268
Írta: 2019. december 12. 10:02 | Link

Hanna
szeretem a lelkes jelentkezőket

A tanév megállás és pihenés nélkül dübörög, Henrik pedig egyik órát tartja a másik után. Tulajdonképpen ez jó hír, hiszen tanulóinak száma minden évfolyamon eléri a maximumot, ez azonban amennyire örvendetes, annyira megterhelő is. Noha az okkultizmus alapjaiban véve egy érdekes tantárgy, nem oktathat a megszokott, nyers módszerekkel. Mi több, még ebbe az amúgy lebilincselő anyagba is igyekszik minden órán valami újat, valami izgalmasat csempészni, így tartva fenn a folyamatos érdeklődést.
A mai nap ez volt a harmadik alkalom, hogy kiállt a diákság elé, hogy előadjon az exorcizmusról. Utolsó évfolyam, a többit, amit tudniuk kell, már tudják. Mikor végez, egy kedves mosollyal jelzi és szélnek ereszti a tömeget, ő pedig asztalánál marad, hogy összerendezze jegyzeteit. Néhány lány feltűnően lassan pakol, ő azonban ezt aligha veszi észre, túlságosan lefoglalja, hogy van ugyan egy lukas órája, utána jöhetnek az ötödikesek. Mikor ismételten felnéz, hogy ellenőrizze, mindenki elhagyta a termet, néhány szőke tincs lebben be az ajtón és egyenesen, határozottan felé tart. Szemöldöke kérdőn ível feljebb, jelezvén, hogy a látogatás nem várt, ámde cseppet sem kellemetlen.
- Igen, én volnék. Miben segíthetek? - fiatalkának tűnik, most kezdhette meg a tanulmányait, mégis láthatóan igyekszik a leginkább felnőttesen viselkedni. A látvány hatására egy apró, óvatos mosoly jelenik meg szája szegletében. Egyre jobban érdekli, mi lehet az ügy, amiért keresik, a válaszra pedig nem is kell olyan sokat várnia. Homlokát ráncolva hallgatja a tényeket és a végén bólint egyet.
- Elképzelhető, de hadd kérdezzem meg, melyik évfolyamra jársz? - noha az órái telt házasak, az újonnan érkező diákokat is mindig készséggel fogadja, ha kell, hozat be még egy padot és széket. Az, aki tanulni kívánja a tárgyát, semmiképp sem járhat rosszul, ezt pedig a tanulmányin is pontosan jól tudják, elvégre kiadta az ukázt, hogy szorítsanak helyet bármely tanuló számára, aki részt kíván venni óráin. - A tanulmányi osztályon ugyanis jeleztem, hogy mindenki jöhet, férőhelytől függetlenül, egyedül az évfolyam szabhat gátat ennek - tehát, ha túl fiatal vagy, kívül tágasabb. Az persze más kérdés, hogy Henrik miért is nem első évfolyamtól viszi. Talán pont azért, hogy ne tizennégy, hanem tizenöt évesen találkozzanak először a mágia ezen ágával. Nem mintha jelentene bármit is ez az egy év.
Szál megtekintése

Ambrózy Henrik
Tanár, Mestertanonc Tanár, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


HeRNik | naGIGÁThor
offline
RPG hsz: 247
Összes hsz: 1268
Írta: 2019. december 29. 03:52 | Link

Hanna
szeretem a lelkes jelentkezőket

Természetesen számára roppant hízelgő, hogy egy elsős ennyire fel szeretné venni a tárgyát és hallgatni az óráját. Az más kérdés, hogy az öröm ebből kifolyólag kétes is, hiszen miért érdekel ennyire egy ilyen fiatal lányt a téma? Azonban az ilyen helyzetekben egyértelműen érdemes az egóra építeni, miszerint Henrik tárgya annyira csodás, hogy nem képes várni addig, míg másodéves lesz. Idilli elképzelés.
- És ezt senki nem is állította. Egyszerűen csak van egy szabály - széttárja karjait, mert ez ügyben tényleg tehetetlen. Amikor pályázott és végül kiderült, hogy övé a tárgy, még kérdéses volt, mely évfolyamokon és milyen mélységben taníthatja, amit akar. Kriszpinnel akkor arra adtak kezet, hogy második évfolyamtól indul, mivel ő túlságosan tartott attól, hogy a fiatalok idejekorán felveszik a tárgyat és olyasmikkel találkoznak, amikkel ráérnének. Ezért is lehetséges, hogy a tanterv némileg változott, már ami az órák tartalmát és sorrendjét illeti, ezt azonban Henrik nem bánta. A véleménye persze ugyanaz: nem évfolyamhoz, hanem érettséghez kötné a tárgyát, de ez ugye nem így működik.
Nem mondom, hogy nem lepődik meg, ahogy Hanna szinte levegővétel nélkül, egy szuszra eldarálja az érveit, ami inkább hangzik valamiféle lelkesítő beszédnek. Félreértés ne essék, Henrik szinte már örvend, hogy ennyire akarja, de vannak dolgok, amikben meg van kötve a keze. Ha a fene fenét eszik is, akkor sem adhatja be a derekát.
- Nagyon örülnék, ha tehetnék valamit, de van egy megállapodásom az igazgatóval, amit nem hagyhatok figyelmen kívül - arcán bocsánatkérő mosoly nyugszik, ebben már sem lenézés, sem gúny nincs. Nem mintha az eddigiekben lett volna jelentőségteljes dózis, csak a miheztartás végett fontos leszögezni, hogy most aztán végképp nincs. - Esetleg, ha gondolod... Tudok ajánlani megfelelő irodalmat, amiről, ha gondolod, később beszélgethetünk. Amolyan különóra szerűen - nem sok, de több, mint a semmi. Persze ez sem igazán hivatalos megoldása a problémának, de mit van mit tenni... Úgysem fog neki olyan könyveket adni, amik veszélyeztetnének bármit vagy bárkit. De talán kellőképp kiengeszteli a felspannolt rellonost.
Szál megtekintése

Ambrózy Henrik
Tanár, Mestertanonc Tanár, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


HeRNik | naGIGÁThor
offline
RPG hsz: 247
Összes hsz: 1268
Írta: 2020. július 8. 16:04 | Link

Odett

Ez az óra is rendben lezajlik, mint a legtöbb. A diákok persze a jó idő miatt dekoncentráltabbak, de télen meg depressziósak, amiért minden borús és hideg. Tulajdonképpen minden évszakban van valamiféle kifogás, ami miatt nincsenek teljesen ott fejben az óráin, bár szerencsésnek mondhatja magát, mert ez már a második tanéve itt, de még egyszer sem kellett órai fegyelmezetlenség miatt büntetést kiosztania. Kollégái már nem ilyen szerencsések, sokan panaszkodnak, hogy nehezen kezelhetőek a diákok. Nos, ez valószínűleg adódik abból is, hogy az okkultizmus és a fekete mágia jószerével tiltott témakörök, amiket nem igen szokás kitárgyalni a nagy plénum előtt. Az, hogy legálisan szerezhetnek biztos lábakon álló információt, igen nagy előnye a tárgynak és nem véletlenül kelti fel ezáltal a többség érdeklődését. Ilyen ez.
Szélnek ereszti tanulóit, azonban mikor elkezdene pakolni, a szőke fürtök tulajdonosa közelebb tipeg hozzá, mi több, ahelyett, hogy leülne valahová, helyet foglal az asztalán. Henrik csupán kérdőn vonja fel szemöldökét, nem tudván mire vélni a jelenetet, de nem tesz megjegyzést. Még. Megérzi, hogy kezük összeér, de ahelyett, hogy szexuális zaklatást üvöltve kirohanna, csak sóhajt egyet, mert bevallottan egészen másra számít, mint amit pillanatokon belül hall.
- Figyelek - szórakozottan szedi össze a jegyzeteit, hisz tudja, hogy Odett úgysem kezd bele mondandójába, legalábbis kellő részletességgel, míg más is a teremben tartózkodik. Ez egyébként nem tart sokáig, mert pillanatokon belül záródik az ajtó, ő pedig érdeklődve szegezi acélkék tekintetét a navinésre.
A kérdésre összeráncolja szemöldökeit és homlokán mély barázdák jelennek meg, ahogy folytatja a kifejtést. Mégis ki a fene akarna ilyesmit csinálni? Íriszei egy pillanatra megremegnek, majd megcsóválja fejét. - Gondolod, hogyha tudok is ilyesmit, megosztom veled? - némiképp hitetlenül mered a másikra, azonban tudja, hogy vannak bizonyos... módszerek. Ezek azonban nem csupán komplexek, de nagyon veszélyesek is. Ki van zárva, hogy elárulja a lánynak, hogyan lehetséges ilyesmi, mert egy dologban biztos: ő meg fogja próbálni.
Szál megtekintése

Ambrózy Henrik
Tanár, Mestertanonc Tanár, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


HeRNik | naGIGÁThor
offline
RPG hsz: 247
Összes hsz: 1268
Írta: 2020. július 24. 13:30 | Link

Darya és Odett
modern pletykafészkek

Nem az a dolgozatíratós fajta, már csak azért sem, mert ilyenkor mindig extra munkát kell fektetnie a diákok átrugdosásába következő évfolyamba, másrészről otthon kell ülnie a papírok felett, amikre néha olyasmiket írnak, amit jobb lenne nem látni. Ma is csak azért jutott erre a döntésre, mert a diákság kimondottan beszédes kedvében van így a nyár közeledtével: mindenki szünetre akar menni, szórakozni, rendet bontani, ő viszont ezt nehezen tolerálja. Ennek köszönhetően írják most ezt a csodálatos dolgozatot, Henrik pedig laza, kényelmes léptekkel rója a sorokat, adott esetben be is segít annak, akinek nem megy igazán. Hozzáteszem, mestertanoncok esetében ilyesmi nem dívik, de hát ő már csak ilyen cukorborsó, ugyebár.
Van azonban egy páros, akiket szíve szerint szana-széjjel ültetne, ugyanis Darya és a kisAngyal egész dolgozat alatt fecsegnek. Néha-néha rájuk pillant, ezzel is jelezvén, hogy kezd fogyni a türelme, de csak megy tovább a susmus. Nem meglepő módon elhatározza, hogy kideríti, mégis miről beszélgetnek, így egy aprócska kis bűbáj segítségével megélesíti hallását, hogy értse az elhangzó szavakat, amik őszintén, bárkit vörösbe borítanának. Az egy dolog, hogy megtudta, milyen csodás feneke van, de volt itt terítéken minden: tanár-diák kapcsolatok, kurvák, sztripperek... És persze a mai fiatalok. Az utolsó csepp a pohárban mégis az, mikor elhangzik, Odett meg kívánja erőszakolni, pusztán a szemével. Ekkor összepréseli ajkait, megcsóválja fejét és egyenesen a lányok felé indul. Most kéne valami frappánsat mondat, mi? Na az nincs.
- Angyal Odett, Darya Kazanova, kérem a dolgozataitokat - kinyújtja kezét, hogy azonnal odaadhassák a lányok, majd miközben várakozik, kedvesen a navinésre mosolyog. Ez az a fajta görbe, amitől ilyen esetben meg kell riadni, mert semmi jót nem jelent. - Megelőzvén, hogy bárki-bárkit megerőszakoljon bárhogyan is, mindketten fogjátok magatokat és bevonultok a terem két különböző sarkába és ott fogtok ácsorogni a csodaszép fehér falat nézve, miközben elgondolkodtok azon, melyik említett tanárnak milyen segítséget fogtok nyújtani az elkövetkezendő egy hónapban. Nyilvánvalóan Várffy fog leginkább örülni Nektek. Elmélkedhettek, hogyan könnyítsétek meg a mindennapjaikat. Na gyerünk - biccent fejével és komótosan elindul vissza a tanári asztalhoz, hogy helyet foglaljon, majd szemével végigkísérje a további eseményeket. Nagyon szívesen alkalmaz sóbálvány átkot is, ha menekülni készülne a két jó madár, viszont, ha rendes gyerekek lesznek, talán megússzák ennél komolyabb következmény nélkül. A dolgozataik úgyis trollt érnek.
Szál megtekintése

Ambrózy Henrik
Tanár, Mestertanonc Tanár, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


HeRNik | naGIGÁThor
offline
RPG hsz: 247
Összes hsz: 1268
Írta: 2020. július 25. 20:50 | Link

Darya és Odett
modern pletykafészkek

Igazán sajnálja, hogy épp Darya-t kell büntetnie, pedig eddig még sohasem lehetett panasza a teljesítményére. Talán ezért is döbbenti meg, hogy ahelyett, hogy kért volna még egy plusz lapot és tulajdonképpen írt volna egy könyvet dolgozat helyett, inkább csevegésre adta a fejét. Már épp nyitná a száját, hogy válaszoljon, mikor Odett magához ragadja a szót és egyértelműen arra játszik, hogy jól jöjjenek ki a dologból. A provokációra csak felvonja fél szemöldökét, hiszen, ha valakinek, neki aztán végképp nincs félnivalója.
- Nem vagyok ideges, de miután az egész dolgozatot végigbeszélgettétek, talán nem meglepő, hogy meguntam a végére - azt már nem teszi hozzá, hogy ezáltal hagyta őket végigszenvedni az egészet, válaszokkal és gondolatokkal - bár azok csak Daryat gyötrik, a navinés különösen jól megvan nélkülük -, most pedig elveszi az egészet. Sohasem volt egy rigorózus, begyöpösödött ember, de ami sok, az sok. - Darya, arra kértelek, hogy hagyd abba. Ha most leteszed a tollat, még átgondolom, hogy azonnal trollt adjak, vagy egyáltalán elolvassam-e, amit írtál - figyelmen kívül hagyja szőke barátosnéját, hadd parádézzon magának, közben kinyújtja kezét, hogy a papírt egyenesen bele lehessen tenni. Azon túl, hogy könnyen beszélhetne súgásról, ami tökéletes indoka a buktatásnak, egy dolgozat közben zavarta a többieket és bontotta a rendet. Kell ennél több egy rossz jegyhez? Ha ennyire igyekeznek, még pontot is vonhat tőlük, ilyesmivel nem fukarkodik.
A fenekes megjegyzésre nem reagál először, csak megcsóválja fejét, amikor pedig Odett szándékosan tovább provokálja, akkor telik csak be nála igazán a pohár. Viselkedhetne olyan felnőttesen, mint levitás bűntársa, de akkor nyilván nem az Angyal lányról beszélgetnénk.
- Mielőtt belemerülnénk az én magánéletembe, gondolom nem kell emlékeztesselek arra, hogy mindennemű tanár-diák kapcsolat tiltott. Bizonyára meglepődnél, ha azt mondanám, tudok rólad egy s mást. Az láthatóan nem érdekel, veled mi lesz, de magaddal rántanál mást is? - hangja nem fenyegető, inkább csak végtelenül békés és laza. Merthogy jelenthetné Őt és Volkov-ot - attól függetlenül, hogy nyilvánvalóan nem teszi majd meg a férfival való jó viszonyának tükrében -, nem kéne különösebben erőlködnie. Szemöldökei megemelkednek, s keresztbe fonja karjait. Oh, sweet summer child, you have a problem here.
Szál megtekintése

Ambrózy Henrik
Tanár, Mestertanonc Tanár, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


HeRNik | naGIGÁThor
offline
RPG hsz: 247
Összes hsz: 1268
Írta: 2021. október 11. 11:23 | Link

Zselyke
sötét ügy

Mindig akad olyan diák, aki különböző apropók okán kapcsolatba kerül a fekete mágiával. A legtöbbjük bizalommal fordul Henrikhez, mely nagyban köszönhető az órákon tanúsított nyitottságának, ezen felül pedig jól látható lazaságának és őszinteségének egy amúgy igencsak komoly témakörben. Amikor Zselykétől baglyot kapott, nem nagyon volt kérdés, hogy beszél-e vele, fogadja-e, sokkal inkább a mikor merült fel, mint kérdőjeles tényező, de szerencsére ezt is rövid úton le tudta rendezni. Épp a korábbi évek vizsgalapjait böngészi, illetőleg a már meglévő tananyagokat, hogy itt-ott módosításokat eszközöljön rajtuk, elvégre az évek múlásával a kutatások eredményei tényekké válnak, amit addig tudtunk megváltozik. Ekkor sikerül megérkeznie az eridonosnak.
- Szervusz, ez csak természetes, gyere nyugodtan - a magázódás és a férfi nincsenek szoros barátságban, így bár a diákoktól kötelességből elvárja, ő maga nem él ilyesmivel. Az elővett tárgyra siklik tekintete és könnyeden, túlontúl lezseren veszi azt át, mintha egy hétköznapi lektűrt tartana csupán erős kezei között. - A barátnőd nem mondta, hogy honnan szerezte? - összevont szemöldökkel forgatja meg kezében a fekete kötésű laphalmot, hogy aztán kíváncsiságból belelapozzon. Az már elsőre feltűnt neki, hogy nem egy relikviáról, pláne nem egy első kiadásos okkult tudományos könyvről van szó. Ettől függetlenül persze még lehet ugyanolyan veszélyes, már csak azért is, mert a jelen kor írói sokkalta kísérletezőbbek, ebből kifolyólag az általuk javasolt varázslatok is jóval veszélyesebbek. Annak idején még mindent kipróbáltak és körülményekhez képest biztonságossá tettek, manapság már azt is belefoglalják egy-egy tudományos írásba, ha valaki puszta véletlenségből sikerrel járt. Nem egy halálesetet tulajdonítanak emiatt az okkultizmus legújabb irányvonalainak.
- Merész vállalkozás ilyesmibe fogni, ne is menjünk messzire, még Kállay professzornak sem sikerült, pedig ő akkoriban már gyakorlott átoktörő volt. Ha olyan tárggyal találkozol, amiről nem tudod eldönteni, hogy veszélyes-e vagy hamisítvány, minden esetben fordulj szakértőhöz - miközben beszél, pillantását elszakítja a könyvtől és célzottan, nyomatékosan, ám nem szájbarágósan igyekszik hangsúlyozni, mennyire fontos az elővigyázatosság. Acélkéken örvénylő szemei ugyan nyugalmat árasztanak, a mondandója valamelyest szembemegy ezzel a kisugárzással. - Meg kell vizsgáljam jobban a naplót, de átlapozva úgy látom, hogy olyasmi lehet, mint a muglik között elterjedt Death Note. Nem lehet vele csinálni semmit, de jól hangzik. Mégsem adnám még vissza, mert ha tévednék, az komoly következményekkel járna, körbejárom a kérdéskört.
Szál megtekintése

Ambrózy Henrik
Tanár, Mestertanonc Tanár, Világalkotó, Bogolyfalvi lakos


HeRNik | naGIGÁThor
offline
RPG hsz: 247
Összes hsz: 1268
Írta: 2021. november 1. 20:42 | Link

Zselyke
sötét ügy

Természetesen volt már alkalma végighallgatni a muglik által kreált fantazmagóriákat, nem is kell kimondottan messzire mennie. Szándékosan emelte be a tananyagba azon varázstalanok által végrehajtott démonűzéseket, amelyek kifejezetten veszélyesek, ráadásul alaptalanok és kegyetlenek voltak. Sajnos az ember, varázserőtől függetlenül, rendkívül jól ért ahhoz, hogy másoknak ártson, s saját faját ölje halomra, ehhez sem pálca, sem fekete mágia nem szükségeltetik.
- Az interneten azért ritkán keringenek valós információk okkult rituálékat illetően. Amennyire hasznos tud lenni, annyira sok sületlenséget is képes terjeszteni a hozzá nem értők körében, de gondolom ezt Neked nem kell magyaráznom – a férfi nem nevezhető technikai gurunak, nem tölt napokat online, sőt telefonját is jórészt csak telefonálásra, illetve a Mária által mutatott Bubble Shooter-rel való órák hosszat tartó játékra használja. Ettől függetlenül nem ismeretlen számára a böngészés, hiszen igencsak hasznos találmány tud lenni, ha az ember nem akar nyomot hagyni maga után egy hoppanálással, példának okáért. A Wizzair oldalát gyakran látogatja, igen.
- Jól is teszed, ha az vagy, köszönöm, hogy elhoztad Nekem – kedvesen mosolyogva biccent egyet, mert bár ez most egy ártalmatlan szituáció, lehetne ez egy fekete biblia is – melynek csupán három példánya létezik és állandóan kézről kézre jár, nehogy az aurorok rábukkanjanak -, vagy egyéb rítusokkal megtöltött iromány. – A legtöbb fekete mágiához köthető tárgy nem jelent közvetlen veszélyt, csupán akkor, ha használni akarják őket. Vannak persze kivételek, de ezek igen ritkák és muglik kezébe kerülve akár azonnali halált is okozhatnak. Ha úgy véled, valami veszélyt jelent akár a birtoklóra, akár rád, kérheted szakértő segítségét, de az esetek többségében nyugodtan elkobozhatod magad is és leadhatod a közeli parancsnokságon vagy nálam – az eljárási díjra ugyan nem reagál, azt tudja, hogy ő sohasem kér pénzt azért, hogy életeket mentsen. Mi több, köszönettel tartozhatnak a felfedezőnek, hogy éles szemével megakadályozott egy tragédiát, de mivel nem egyformák, könnyen megeshet, hogy mások busás összeget kérnek el egy-egy bejelentésért.
- Nem is fogod, emiatt ne aggódj. Esetleg beszélhetnél a barátnőddel, hogy a szabadidejét töltse valami kevésbé halálos dologgal – bár ajka szegletében mosoly játszik, kérését csupán félig-meddig szánja viccnek. Nem azt mondom, hogy rózsákat kell kötögetni, de talán akad érdekesebb elfoglaltság is, mint démonokat idézni.
Szál megtekintése

Tantermek - Ambrózy Henrik hozzászólásai (7 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély