37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] Le | Téma száljai | Témaleírás
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1282
Összes hsz: 8150
Írta: 2023. február 1. 11:20 | Link

egyelőre egymagam
hétköznap este | a bolt előtt | x

Ideje volt már átrendezni a kirakatot és mi sem lenne alkalmasabb időpont erre, mint a késő este. Hivatalosan zárva vagyunk ekkor, szóval jócskán megcsappan a kuncsaftok száma, ám a visszajáró ügyfelek már jól tudják, hogy érdemes a kiírt időintervallumon kívül is felénk venni az utat, ha valamit szeretnének, mert gyakran túlorázik Ilosvai úr és Szilvia is, engem pedig nyilvánvalóan ilyenkor lelni itt és állunk rendelkezésükre.
Miközben az utca kellős közepéről szemlélem a bolt összképét, gondolataim el-elkalandoznak azon ötletem felé, hogy hosszabbítsunk a nyitvatartáson. Nagyon jól megy a kereskedés, a dolgozók is lelkesek és úgyis most készülök felvenni még egy-két alkalmazottat. Ahogy errefelé téved révedésem, tekintetem az ajtóra kirakott álláshirdetésre vándorol.

Üzletünk csapatának bővítése okán

új munkaerőket keresünk

A feladatok közé tartozhatnak: eladói teendők, leltárkészítés, takarítás.

Jelentkezését (önéletrajzzal és elérhetőségeivel) postaládánkba helyezheti,
illetve boltunk bármely dolgozójának átadhatja, egyéb részletekről tőlük érdeklődhet.

Ha pár héten belül nem akad pár ígéretes jelölt, talán kiteszem a faluban is egy-két helyre a hirdetést vagy akár megküldöm az Edictumba. Tegnap helyeztük csak ki, szóval bőven van még idő. Ráadásul valahogy úgy érzem, jobb lenne, ha valaki olyan jelentkezne, aki gyakran jár erre és ismeri már a kereskedést, annak kínálatát meg minket. Egy ilyen illető pedig hamar felfigyel a kirakott lapra, ha érdekli a lehetőség.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Juhász Laura
INAKTÍV


Nyárfalevél kisasszony ^^
offline
RPG hsz: 919
Összes hsz: 3147
Írta: 2023. február 2. 19:33 | Link

Mr. Kensington


este a bolt előtt| o


Céltalanul bolyongok az utcákon, legalábbis én így tudom. Lábaim rutinosan visznek előre, fejemben ezer és egy gondolat kering, nem is figyelem, hogy merre megyek. Itt egy balkanyar, ott egy jobbkanyar, ki tudja ezeket követni? Kezeim mélyen a zsebembe süllyednek, hiszen cudar hideg van, már megint. Ez most még nekem is hideg. Vagy egyszerűen csak fáradt vagyok? Az is lehet. Végeztem a pizzázóban. Mára mindenképpen, de úgy egyébként is. Nem megy, nem bírom tovább. Az utolsó vizsgaidőszakom a legjobb bizonyítéka, hogy mennyire nem megy, hogy egyetem is meg pizzázóban dolgozás is meg még a vizsgák is. Ja és emellett élnem is kéne. Nem. Elég volt. Más kell.
Ujjaim a zsebemben lévő önéletrajzra kulcsolódnak, már egy ideje magamnál tartok párat, hogy itt-ott leadogathassam őket. De még nem sikerült kitalálnom, hogy hol a legjobb az itt meg az ott. Hol lenne a helyem? Mostanában minden nap elsétálok valamerre a faluban, ezen töprengve, álláslehetőségek után kutatva.
Ekkor egy meglazult kőre téved a lábam és rámtör a felismerés. Céltalanul bolyongás? A tudat alattim nagyon is tudatosan a szokásos hely felé irányított engem. Már becsukott szemmel is idetalálnék akárhonnan a faluból. A bolthoz. Ott is van, már látom is az ismerős helyet, sőt, az ismerős alakot is. Megszaporázom a lépteimet, fejemben azonnal félretolódnak a kavargó gondolatok.
- Szép jó estét! – szólítom meg a sötét alakot, halvány mosollyal az ajkaimon. – Klassz lett – jelentem ki fejemmel a kirakat felé biccentve. Mert ugyebár át lett pakolva. A vak is láthatja! Ahogy a hirdetést is. Vajon már sokan jelentkeztek? Biztos. Lenne vajon esélyem? Ezen töprengve meredek a bejárati ajtóra, megpróbálva elég bátorságot gyűjteni magamban. Meg kell próbálnom!

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1282
Összes hsz: 8150
Írta: 2023. február 4. 18:49 | Link

Juhász Laura
hétköznap este | a bolt előtt | x

Fejem picit oldalra biccentem, ahogy a kirakat egyik pontját figyelem. Nem vagyok oda az elrendezésért. Ki kéne cserélni egymással azt a megafont meg a lunaszkópot és máris jobban festene. Miközben ezen morfondírozok, visszajáró vendég közeledik. Nem nézek még felé, csak érzem az illatát. Az elmúlt hónapokban gyakran időzött a boltban, mintegy csendes zugként használva a tanuláshoz valamely félreeső sarkot. Érdekes helyszínválasztás, de engem ugyan nem zavart. Azt nem mondom, hogy innentől tanulószobát nyitunk a kereskedésben, viszont amíg csak egy-ketten használják eféle menedékül, addig rendben van. Utána már nem is használnák erre, mert túl nagy lenne a tömeg, gondolom.
Fejemet a köszönő lány felé fordítom és jelentőségteljesen biccentek neki üdvözlésül. Ezután megint a kirakatot nézegetem, ahogy megdicséri. Bólogatok egy kicsit, amolyan "örülök"-gyanánt. Különben szerintem is kellemes felfrissülés, csak még pár apró igazítanivaló van. Az imént felfedezettet most orvoslom is. Belépek az üzletbe, rögtön a kirakathoz húzódva, elrendezve, amit akartam, aztán már térek is vissza az utcára. Újra megnézem magamnak pár lépés távolságból. Igen, szerintem ez így sokkal jobb.
Kicsit letekintek aztán a lányra. Most nincsen nála rakat könyv, szóval nem tanulni jött valószínűleg. Pizzaillat lengi körbe, a munkával végezhetett mára.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Juhász Laura
INAKTÍV


Nyárfalevél kisasszony ^^
offline
RPG hsz: 919
Összes hsz: 3147
Írta: 2023. február 6. 19:32 | Link

Mr. Kensington


este a bolt előtt| o


Igazából egyáltalán nem a helyszín volt a lényeg, hanem a társaság. Ugyanis az egyik vizsgámra készülvén mindenhova is cipeltem magammal a jegyzeteim és amikor csak tudtam elővettem és tanultam. Így tettem egy véradás alkalmával is, és azt vettem észre, hogy sokkal jobban tudok koncentrálni, nyugodtabb vagyok a közelében. Így amikor ismét koncentrációs zavarom támadt felkerekedtem, hátha. De egyelőre végeztem azokkal a fránya vizsgákkal, úgyhogy nem fogok odamenekülni.
Szinte pánikszerűen próbálom meg kirántani a kezem és vele együtt egy papírt a zsebemből, amikor a férfi az üzletbe megy. Sőt egy lépést teszek is utána, mivel nem akarom elszalasztani az alkalmat. De aztán megnyugszom, mert rájövök, hogy nem fog eltűnni, nem zárkózik be a boltba, csak rendezkedett egy kicsit. Oké, így tényleg jobb a kirakat. Nagy levegőt veszek, és ezzel bátorságot is, és előhúzom a papírt.
-  Öhm. Mr. Kens … - szólítom meg kicsit félénken – Szóval, hoztam egy önéletrajzot, mert érdekel a munka, szeretnék rá jelentkezni. – nyújtom is felé a kissé gyűrött lapot. Fogalmam sincs, hogy az is pizzaillatú-e, mint én … amit én természetesen nem is érzek. Ha tudnám, hogy pizzaillatom van akkor nem cseverésznék itt ilyen boldogan. De már teljesen immunis lettem a pizzaillatra. Jézusom, remélem a vérem nem pizzaízű?! Ugye nem megy át az illat a pórusaimba meg bele a vérembe? Az de fura lehet!

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1282
Összes hsz: 8150
Írta: 2023. február 8. 10:31 | Link

Juhász Laura
hétköznap este | a bolt előtt | x

Észlelem ijedt sietségét. Mégis célirányosan jött volna hozzám és most tart tőlem, hogy faképnél hagyom? Vagy ahogy meglátott, tört rá valami, amit mindenképp megosztana velem mostmár? Hamarosan kiderül, gondolom. Igen. Már hangzik is fel egy bátortalan megszólítás. Egy amolyan kérdő hangsúlyú morgással adok neki szabad utat a folytatáshoz, miközben régi tekintetem tovább pásztázza a kirakatot. Talán így könnyebb is neki előhozakodni, ha nem nézek rá.
Letekintek aztán a nekem nyújtott papírra, ahogy hallgatom őt. Át is veszem tőle és már futok is át rajta. Nem, ez különben nem igazán pizza illatú. Mondjuk most, hogy hozzáért, talán mégis. Viszont nem kell ettől tartania, szerintem emberi orr csak nagyon közelről fedezi fel ezt, a pórusaiba pedig nem tudja annyira beinni magát, hogy a vérére ez bármilyen hatással legyen. De ha még fenn is állna ilyesmi, nekem az ízen nem változtatna. Az emberi táplálékok érzékelése számomra közömbös. Meg tudom különböztetni őket, azonban valós reakciót nem váltanak ki. Egyszerűen fogalmazva: nálam nincs ilyen, hogy egy ételt vagy italt szeretek vagy sem, ízlik-e vagy sem. Egyszerűen nem váltanak ki belőlem semmit.
- Van most némi időd? - kérdezem, ráérősen engedve a szőkeségre siklani tekintetem. Először úgy akartam kérdezni, siet-e valahova, ám az a tapasztalatom, arról úgy hiszik az emberek, magyarázattal tartoznak miatta vagy hogy pl. az, hogy szeretnének hazaérni és lefeküdni az ágyukba, az nem minősülne elég jó indoknak a továbbálásra. Pedig dehogynem. Próbálom kifürkészni, érti-e és érzi-e rajtam, hogy nem baj, ha nincs most ideje. Akkor majd máskor tartunk állásinterjút. De gondolom ő is szeretne mihamarabb tisztában lenni az esélyeivel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Juhász Laura
INAKTÍV


Nyárfalevél kisasszony ^^
offline
RPG hsz: 919
Összes hsz: 3147
Írta: 2023. február 9. 18:20 | Link

Mr. Kensington


este a bolt előtt| o


Igazából teljesen mindegy, hogy rám néz-e vagy sem. Ha már egyszer rászántam vele, hogy előhozakodjak a dologgal, akkor már mindegy. Az azonban biztos, hogy arra nem számítottam, hogy itt és most elolvassa az önéletrajzomat. Igazából nem valami sok minden van benne, mert eddig összesen két helyen dolgoztam, az egyik nem is hivatalos munka, hisz apu boltjában segítettem ki. Igaz, hogy ott mindenfélét csináltam, egy kicsit sem legálisan. De mindegy is.
A felhangzó kérdésre sem számítok. Így pár másodpercig csak meghökkenve nézek. Van-e most némi időm? Miért ne lenne? Hisz nem rohantam el és adtam csak úgy futtában a kezébe, tökre nincs máshol dolgom. Vagy elfelejtettem volna valamit? De ő azt honnan tudná? Aztán leesik, hogy mégis mi a kérdés pontosan. Jaaa, hogy jaaa. Ó.
- Persze, ráérek – felelem végül határozottan. Igazán nagy butaság részemről, hogy eszembe se jutott, hogy interjú is lesz. Nem csupán leadom a papírt, ha van kérdésem megkérdezem és ennyi, majd értesítenek. Szokás elbeszélgetni. Még akkor is ha ismeri az ember a reménybeli leendő főnököt.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1282
Összes hsz: 8150
Írta: 2023. február 16. 10:37 | Link

Juhász Laura
hétköznap este | a pultnál | x

Igazából tény, hogy legtöbb helyen először begyűjtik a jelentkezéseket és aztán keresik fel a munka iránt érdeklődők közül a szimpatikusakat, hogy befáradnának-e egy beszélgetésre, viszont részemről nem látom értelmét ennek a körülményeskedésnek, főleg nem egy ilyen kis - bár egyre bővülő - településen. Nem teljesen értem zavarát, mert látom, úgy néz rám, mint aki nem tudja pontosan hova tenni magát a kérdésemet. Mert így is van. Hozzátehettem volna ahhoz a "van némi időd"-höz, hogy "egy rögtönzött állásinterjúra". De már mindegy. Csak leesett neki.
Biccentek hát egyet a fejemmel az üzlet felé, hogy akkor menjünk be. Nyitom neki az ajtót, hogy befáradjon, aztán belépek mögötte én is, érkezésünket a kis csengettyű hangja kíséri. A pult mögé lépek és ráfektetem a kapott papírt.
- Van valami különösebb oka, hogy itt szeretnél dolgozni, vagy egyszerűen csak lehetőségeket keresel? - kezdem ezzel a kérdéssel és a válasza ugyan nem sokat befolyásol, mégis érdekelnek a körülményei. Nem várom tőle, hogy ódákat zengjen róla, milyen csodálatosnak tartja ezt a boltot és hogy élete álma itt dolgozni. Őrületbe kergetnek az olyan munkakínálok, akik eféle bemutatkozást várnak és azok a munkavállalók, akik a csillagokat is lehazudják az égről ilyenkor. Noha utóbbiakat még jobban megértem, hiszen általában szorult helyzetben vannak, erre kényszerülnek. Nem véletlen kérdésem: tudom, hogy sokaknak szinte mindegy is, milyen munkát kapnak, csak kapjanak valamit. Vagy azért, mert kilátástalan a helyzetük, vagy mert a jelenlegi állásuk több, mint nem megfelelő a számukra. Tapasztalataim szerint igen csekély százalékban fordulnak elő azok, akik szemezgetnek a lehetőségek végtelen tárházából, vagy csakis azért váltanak munkát, mert új kihívás, új feladat kell neki. Nem ilyen habos-babos ez az egész, végülis a megélhetésükről van szó. A legtöbben egyszerűen csak boldogulni akarnak.
- Milyen időbeosztásban tudnál dolgozni? - térek rá egy másik fontos tényezőre, amit akkor is megkérdeznék, ha nem tudnám, hogy egyetemre jár. Amire persze nem gond, ha ismét emlékeztet. Ezen válasza lejegyzése végett pennát fogok a kezembe, a papíris fölé tartva - És milyenben akarnál? - kérdezem a lehetőségei után a preferenciáiról.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Juhász Laura
INAKTÍV


Nyárfalevél kisasszony ^^
offline
RPG hsz: 919
Összes hsz: 3147
Írta: 2023. március 17. 19:48 | Link

Mr. Kensington


a boltban| o


Tehát akkor állásinterjú. Nyelek egy aprót mielőtt belépek az ismerős helyre. Közben igyekszem elhessegetni az eszembe jutó kérdések tömkelegét, amire majd válaszolnom kell. Egyrészt úgyis mindjárt meghallom a tényleges kérdéseket, másrészt meg a tapasztalataim szerint Adam olyan irányból közelíti meg a dolgokat, amire nem is számítok.
A pult előtt megállok hát és várok. Ami elég nehezemre esik mert szívesen közbekotyognék, kiegészítve az önéletrajzomat szóban még ezzel-azzal. De szerencsére hamarosan érkezik az első kérdés. Ami természetesen nem az, amire számítok. Hűha!
- Mindenképpen új helyet keresek, mert a múltkori vizsgaidőszak egyértelművé tette, hogy a pizzéria és az egyetem nem fér össze. Egyszerűen nem bírom. Egy ideje már gondolkozom a váltáson, de nem igazán volt még olyan, amire azt mondtam volna, hogy ó hát ezt mindenképpen szeretném csinálni. Voltak helyek, ahol egyszerűen nem láttam magam előtt, hogy én ott dolgozok. Itt látom magam. Sokat járok ide, szeretem a bolt légkörét és érdekes, izgalmas dolgokkal van tele. Nem mondom azt, hogy ez az a munka, amire világ életemben vártam, vágytam. Ugyanis nem tudom, hogy az milyen. De úgy érzem, jól tudnám ezt csinálni. Akár az eladó részt, akár a takarítói részt, akár a leltározást. Csináltam már ilyeneket máshol – felelem egy kis gondolkodásnyi szünet után. Egyenes kérdést kaptam, úgyhogy körítés nélküli választ adok vissza. Ő úgy is erre kíváncsi, az őszinte válaszra és nem a mesére habbal.
A követező kérdésre bólogatok párat, mielőtt válaszolnék rájuk. Igen, na ezen már rengeteget gondolkoztam. Igazából ez a lényeges kérdés. Ami megnehezítheti a dolgokat.
- A mostani órarendemet figyelembe véve heti háromszor tudok teljes időben jönni: hétfőn, csütörtökön és szombaton. Pénteken pedig délutánra tudok jönni. A következő tanévben kevesebbet kell majd egyetemen lennem, úgyhogy akkor majd tudok többször is. Milyenben akarnék? Teljes munkaidőben, de arra nincs lehetőségem egyelőre. Ó, viszont ha van záróra utáni feladat a többi napon akkor azokra is be tudok jönni – nem vagyok benne biztos, hogy vajon egyértelmű-e a felvázolt időbeosztás, így elmondva nekem kuszán hangzik. Leírva jobban érthető talán, de majd kiderül. Mint ahogy az is, hogy ez így megfelel-e neki vagy sem. Én személy szerint a vagy sem változatra készülök fel.


Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1282
Összes hsz: 8150
Írta: 2023. április 6. 19:44 | Link

Juhász Laura
hétköznap este | a pultnál | x

Kezeim a pulton hevernek előttem, ám nem görnyedek fölé, egyenesen állok. Enyhén oldalra biccentett fejjel nézek lefelé a lányra, hallgatva válaszát. Hajam így bal vállamra omlik, a másik oldal tincsei pedig kissé arcomba lógnak. Laura egyszerűen, őszintén válaszol nekem. Nem kertel, ezt nagyon helyesen teszi. Nincs értelme, tényleg nem ezt keresem. Nem valami vérprofit vagy vérprofinak lenni vágyót, aki mindenét kidolgozza itt, hanem egyszerűen egy megbízható, jó munkaerőt. Bólintok neki.
Ahogy nekiáll felvázolni, mikor tudna dolgozni, már jegyzem is az elhangzó időpontokat. Nos nem csak kimondva, leírva is elég kusza.
- Hétfő, csütörtök, péntek délután, szombat, illetve záróra utáni feladatok olykor - olvasom fel neki nyugodt baritonomon, amit lejegyeztem, hogy ellenőrizzük, jól értem-e. Miután kiderült, igen, csak nézek lefelé a papírra, a penna végével kopogva kicsit rajta, ahogy gondolkozom. Ettől némileg pacsmagos lesz a lap sarka, de már fogy ki a tinta, szóval innentől maszatolás nélkül folytathatom mellékcselekvésem. Olybá tűnök, mint akinek nincsen más kérdése, mindössze ennyi alapján máris mérlegeli a jelölt alkalmasságát. De talán nem áll olyan rosszul a szénája, mint valószínűleg hiszi.
- Jöhetnél hétfőn, csütörtökön és szombaton. Nem biztos, hogy szükséges teljes napra. Igazából attól függ, milyen hamar végzel a rád háruló feladatokkal. Ezen kívül pedig megbeszélés alapján néha talán kéne a segítséged zárás után - húzok alá pár részt az általam leírtakból és rovok még fel egy-két dolgot, aztán a lányra tekintek, mit szólna ehhez a beosztáshoz.
- Jövőhéten megtarthatnánk a fizetett próbaheted - ajánlom fel neki a lehetőséget. Lehet, sokaknak ennyi idő kevésnek tűnik ahhoz, hogy kiderüljön egy új munkatársról, megfelelő-e, ám igazság szerint általában már a legelső nap megmutatkozik egy illető általános hozzáállása és személyisége. A próbahét végén már köthetjük is a szerződést. Arra az egy hétre alkalmi segítőként jelentjük majd. Ettől függetlenül törvény szerint persze még hosszabb az ún. próbaidőszak, amikor simán felmondhat vagy simán felmondhatunk neki. De ezeket majd úgyis megtudja az iratokból, amiket kap, ha él az ajánlatommal.
Lehet, gyorsabb ügymenet ez, mint amire számított, de... amilyen ráérősnek tetsző alak vagyok, a tétovázás olyannyira nem kenyerem. Mit kerülgessük még egymást? Ismerem már, kétlem, hogy ne lenne ideális segítség a számunkra, de akárhogy is, ez hamar ki fog derülni. Ha ő is így akarja.
- A bérezésről... - nyitok ki egy fiókot, tallózok benne egy kicsit és nemsokára a pultra rakok egy táblázatot. Rányomom hosszú ujjam, amely kutatón siklik rajta, majd megállapodik egy soron. Jobb kezem ismét pennát fog, egy üres cetlire körmölök pár szót és számot, aztán Laura elé tolom. Ahogy láthatja, nem órabért számolok, hanem azt, hogy amennyiben ellátja heti feladatait - melyek nem haladnak meg három napi munkát -, akkor olyan összeget kereshet, mely jelenlegi életkörülményei fenntartásához kényelmesen elég. Amennyiben pedig plusz segítséget nyújt adott időszakokban, az külön jutalmazással jár.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Juhász Laura
INAKTÍV


Nyárfalevél kisasszony ^^
offline
RPG hsz: 919
Összes hsz: 3147
Írta: 2023. április 9. 11:28 | Link

Mr. Kensington


a pultnál| o


Ha tudnék festeni, akkor lefesteném őt így. Ahogy a végtelen élettapasztalatával, nyugalmával felém magasodva figyel rám. Noha az oldalra biccentett fejről legtöbbször egy kutyus jut az eszembe, de nála nem. Nála ezt csak az osztatlan figyelmének tulajdonítom. A helyzet az, hogy nincsen még egy lény, aki úgy tudna odafigyelni és meghallgatni a másikat, mint egy vámpír. Fantasztikus az a kisugárzás, ami árad a férfiból. Ajj, nagyon szeretnék itt dolgozni! De nem egyszerű.
Aprót biccentek és igyekszem megállni, hogy ne harapdáljam a szám sarkát. Nem éppen ideális az, ahogy dolgozni tudok jönni. Eléggé csekély az esélye annak, hogy ilyen feltételekkel alkalmazni fog. Próbálom nyugodtan kivárni, amíg gondolkozik, noha eszembe jut még egy két talán bíztató dolog, amennyiben hosszú távra tervezne velem kapcsolatban, de nem zavarom meg. Egyébként is bolondság lenne úgy alkalmazni valakit, hogy most csak keveset tud jönni, de mondjuk egy év múlva többet. Most keres embert, most kell neki a segítség.
-Ó- szökik ki egy halk hang a számon, amikor végül megszólal. Oké, tehát tud alkalmazni így is. Ezen azért megdöbbenek, hiába ebben reménykedtem. Azon meg még jobban, hogy lehet rövidebb is a munkaidőm. A pizzériázóban ilyen soha nem volt, az azonban gyakrabban, hogy menjek be előbb, vagy maradjak tovább.
- Rendben – felelem mosolyogva, majd erőteljesen bólogatok a próbahét hallatán. Azta, ez tök gyorsan megy. Jövőhéten már itt dolgozom, aztán ha beválok, akkor jön a próbaidőszak meg minden. Nem is kell felvázolnia, hogy lesz ez jogilag elrendezve, tudom hogy működnek ezek a dolgok.
Egy pillantást vetek a táblázatra, majd a férfit figyelem. Felesleges megpróbálnom kisilabizálni az adatokat a papírról, úgyis meg tudom azt, ami rám vonatkozik belőle. A cetlit sem nézegetem sokáig, pedig meglep az, amit rajta látok. Összeráncolódik a homlokom, és felszalad a szemöldököm, , majd  a férfira pillantok miközben kisimulnak a vonásaim. A csodálkozás a tekintetemből csak ez után tűnik el.  Egyfajta hála jelenik meg benne. Több, mint amire számítani mertem. Igazából kevesebb munkával többet is keresnék. És azta, ha minden jól megy, akkor felvesz! Boldogan elmosolyodom.
- Oké, elfogadom! És, köszönöm a lehetőséget! – fejezem ki szavakkal is azt, ami az arcomra van írva. – Hányra jöjjek hétfőn? Nyitás előtt fél órával, egy órával korábban? – a pizzázóban mindig korán ott kellett lenni reggel, mert elő kellett készíteni a helyet nyitásra. Nem hiszem, hogy itt azt kéne tenni, de azért jobb megkérdezni.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1282
Összes hsz: 8150
Írta: 2023. április 10. 19:45 | Link

Juhász Laura
hétköznap este | a pultnál | x

Igazából extra energiabefektetéssel Szilvia és Ilosvai úr is el tudná vinni a boltot, főleg az ő elhivatottságukkal és munkamoráljukkal, azonban tényleg annyira sikeres az üzlet, hogy bőven megengedhetjük magunknak, hogy mindenki kényelmesen elvégezhesse mindazt, ami ráhárul és nagyrészt azzal foglalkozzon, amihez a legjobban ért. Ehhez pedig kell a segítség, amely viszont nem szükséges, hogy folyamatos ittléttel járjon. Ha mégis, felvehetünk mást is részmunkaidőben. Igazából szándékomban is áll. Sokan keresnek efféle lehetőséget, főleg a diákok, hallgatók közt. Szóval egyáltalán nem gond a furcsa beosztás.
Bólintok a lánynak, ahogy ő is bólint nekem. Látom szeme izgatott csillogását, hallom szíve zakatolását. Nem számított tőlem ilyen pozitív válaszra és ilyen gyors előre menetelre. Ezt meg tudom érteni, nem így működnek általában ezek a dolgok. Részemről viszont túl sokat éltem már ahhoz, hogy ennél körülményesebb legyek.
Miután tudatom vele a bérezést, újabb érzelemhullám söpör át rajta, amely végül a hálánál állapodik meg. Mélyet biccentek szóbeli köszönetére és a lehetőség elfogadására, amely nem igazán azt jelenti, hogy "szívesen", sokkal inkább egy megpecsételése a megállapodásnak, kézfogás helyett.
- Elég a nyolc órai nyitásra jönnöd. Reggel kevesebb az ügyfél még, Ilosvai úrnak bőven lesz érkezése bevezetni téged az alapokba - felelek neki, egyből tudtára adva, kire számíthat majd az első napján. - Találkoztatok már? - kérdezek azért rá erre, csak hogy tudjam, mit mondhatok a varázslónak az új munkaerőnkről, illetve, hogy Laurának világos-e, miféle mentora lesz.
- Hétfőn megkapod a szerződésed a hétre - tájékoztatom még egy, s másról, miközben elrendezgetem, elpakolom a papírokat magam elől. - A munka közben rövid szünetet igazából bármikor tarthatsz és van egy félórás ebédszünet is, amire vagy hozhatsz magadnak valamit és a bolt fölötti lakásban elfogyaszthatod - mutatok a plafon felé. - A kereskedéshez tartozik, amolyan személyzeti pihenő. - térek ki a lakra kicsit, mert ez nem éppen köztudomású. - Vagy persze kiugorhatsz harapni valamit a közelben, akár otthon - készítem fel azért ilyen praktikumokra, amiket jó, ha már a megérkezése előtt tud.
- Nincs kifejezett munkaruhánk, de a te feladataid a pakolás, takarítás miatt járhatnak esetleg koszolódással - vázolom fel, miben gondolkodjon öltözködésileg. - És bár, mint mondtam, szerintem nem fog teljes időt igénybe venni a feladataid elvégzése egy nap, de azért az első időkben érdemes ezzel számolni - bólogatok pár kicsit. Nyilván, amíg beletanul a dolgokba, hosszabban kell majd itt lennie. De idővel szerintem jelentősen csökken majd a szükséges óraszám. - A próbaheti béredet megkapod külön annak a végén, utána havonta kapod a fizetésed - szórok további információkat, ahogy eszembe ötlenek, aztán lesütöm szemem, ahogy töprengek, van-e még valami.
- Van bármi egyéb kérdésed a kezdésed előtt? - pillantok rá ismét. Legjobb lesz, ha ő mondja, ha van még bármi, ami tudni akar. Különben azt talán mondanom sem kell, hogy talán most utoljára (és azt hiszem először) hallott engem ennyit beszélni ilyen összefüggően. Dehát fontosnak tartom az új munkaerő tisztességes tájékoztatását.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Juhász Laura
INAKTÍV


Nyárfalevél kisasszony ^^
offline
RPG hsz: 919
Összes hsz: 3147
Írta: 2023. április 11. 18:08 | Link

Mr. Kensington


a pultnál| o


Az teljesen ki is megy a fejemből, hogy még ha sikerülne is pókerarcot vágnom, a férfi még akkor is hallaná ám az árulkodó szívverésem. Őt nem tudnám átvágni sose. Hiába, hajlamos vagyok egy egyszerű halandóként gondolni rá, hiába tudom, hogy nem az.
Igazából nagyon értékelem ám a mellébeszélés hiányát és a gyors döntést. Legalább nem kell álmatlanul forgolódnom ki tudja hány éjszakán át, várván a választ. Oké, valószínűleg nem forgolódnék úgy, de izgulnék rendesen. A biccentésre biccentek, jelezve, hogy értem a jelentését. Túl van tárgyalva, nem kell most aláirkálni semmit se, egymás mancsát markolgatni meg aztán pláne nem. Amúgy sem tudom, hogy én azt hogy viseltem volna. Pánikrohamot kizárt,hogy kaptam volna, de akkor is furcsa lett volna számomra egy csöppet.
- Emlékeim szerint még nem, csak a hölggyel. Láttam már kintről, de ennyi – világosítom fel Ilosvai úrral kapcsolatban. Valahogy pont mindig úgy jött ki, hogy ő nem volt benn. Oké, azt azért tegyük hozzá, hogy általában akkor szoktam jönni, amikor a bolt tulaja van itt és nem vásárlás vagy ilyesmi ügyben.
Átfogó, teljeskörű tájékoztatást kapok, amit egy kissé ámélkodva hallgatok. Egyrészt amiatt,hogy tényleg mennyire alapos, másrészt meg amiatt mert ilyen sokat még nem hallottam őt beszélni. Általában lényegesen tömörebbek a beszélgetéseink, amik nem nélkülözik a nonverbális kiegészítőket, biccentés, szemöldökfelvonás, hümmögés. Bármennyire is jó, hogy nem beszél sokat, mégis egy kicsit kár érte, igazán kellemes, megnyugtató hangja van. Talán a vámpírság miatt, talán amúgy is ilyen volt. Érdekes lenne meghallgatni amikor énekel.
- Általában hozok otthonról, de jó tudni. A koszolódás nem gond, egy pálcamozdulattal megszüntethető – mosolyodom el. Vannak előnyei annak ha az ember boszorkány. Például ez, na meg a hoppanálás. – Mindig úgy készülök majd, legfeljebb rövidebbre sikerül a nap – avatom be a tervembe. Lényegesen egyszerűbb ilyen módon esetlegesen átszervezni a dolgaimat, mint mondjuk arra készülni, hogy tök hamar végzek, aztán mégsem.
- Van. A munkaszerződés ugye nem zárja ki a szokásos szeánszunkat? – kérdezem reménykedő hangon, miközben a fejemmel a személyzeti helyiség felé intek, ahol el szoktunk tűnni vérvétel céljából. Hogy miért nem így teszem fel a kérdést, azt nem tudom. Talán azért, mert tényleg amolyan kis szeánsz nekem. Jövök, leülök, ő ügyköd, én dúdolok, komponálok. Vagy már egy megkezdett dalnak tervezem a folytatását, vagy egy vadiújat kezdek el, amit az adott pillanat ihlet meg. Kivéve amikor a könyveimmel érkezem, mert akkor csak csöndben ücsörgök, amíg neki nem kezdhetek a tanulásnak. Mert ugyebár úgymond "kedvezményt" lehet kapni véradás esetén, és ki tudja, hogy jogilag ez mennyire zavar be, béren kívüli juttatás mittomén. Nos, én nem azért jövök rendszeresen. – Ó, és nyilván 3 hónap a próbaidőszak a próbahét után, ugye?

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Adam Kensington
Bogolyfalvi lakos, Staff, Alapító, Boltos


suicidally romantic scoundrel
offline
RPG hsz: 1282
Összes hsz: 8150
Írta: 2023. május 12. 18:53 | Link

Juhász Laura
hétköznap este | a pultnál | x

Szóval még nem találkozott Ilosvai úrral. Akkor extrán izgalmas élmény lesz az első napja, hiszen nem semmi figura az idős varázsló. De kellemesen nem-semmi. Majd megtapasztalja a lány is. A lány, aki éppen arról elmélkedik, hogy szeretne engem énekelni hallani. Érdekes, mert amennyire szeretem a zenét és a hangszereket, énekelni én magam olyannyira nem szoktam. Inkább csak dúdolok, miközben játszom valamin.
Bólintok egy rövidet, hogy nem gond neki a koszolódás. Igen, meg a pakolás és takarítás nagy részét is varázslattal ejti majd meg úgyis, gondolom. Szilviáék legalábbis mindig így csinálják. Ettől még száll a por, csak valóban hamar kiküszöbölhető.
- Nem, nem zárja ki. De az itt dolgozóknak eleve jár kedvezmény - tudatom azért vele ezt a kis előnyt, bár az az érzésem, ettől ő még nem fog felhagyni a vére felajánlásával. Vannak mások is, akik csak adományozni jönnek és nem élnek az ezzel járó juttatásokkal.
- Igen - bólintok, visszatérve tömör válaszaimhoz. Jól mondja, három hónap a próbaidő. Az egy hét az igazából nem is annyira próbaidő, hanem... egy hosszabb, gyakorlati állásinterjú? Mondhatjuk így.
Mivel most hirtelen nincs egyéb megbeszélnivalónk, még egyszer fixáljuk, mikor kezd, aztán búcsút is intünk egymásnak ma estére.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza