37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek
A fővároson kívül - Eszterházy Diána hozzászólásai (9 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Eszterházy Diána
Egyetemi hallgató, Végzett Hallgatóoffline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 685
Írta: 2024. január 20. 19:22 | Link

Kilián

Diána megint érkezik mint a forgószél, vagy mint egy hurrikán, pontosan. Szegény Kilián néhány órája kapott egy üzenetet, hogy ma van-e programja és mikor gyanútlanul visszaírta, hogy nem, a következő másodpercben már a következő üzenet ugrott fel:
"akkor átjövök  Love"
És ennyi. Körülbelül negyed óra telt el az ominózus üzenet óta, ennyi időbe telt, míg Dia magához vette az ajándékát, amit az irodában egy ismerőstől kapott még secret santára (és amivel semmit sem tud kezdeni). Hoppanálva érkezett a legközelebbi hoppanálási pontra pár sarokra innen, kicsit csúszkált a lefagyott ónos esőn a járdán, de szerencsére baleset nélkül érkezve kopog be nagybátyja lakásának ajtaján.
Ha a férfi ajtót nyit neki, Dia élénk ciklámen, két oldalt össszefont hajjal ácsorog téli kabátban, magas sarkú csizmában a küszöbén. Ez amúgy annyit jelent, hogy mivel egyébként sem az alacsonyabb lányok közé sorolható, majdhogynem egymagasak. Nem ugyanolyan magasak, de Kiliánnak így sem kell nagyon lefelé pislognia az unokahúgára.
Már ha csak az arcát nézi, merthogy még egy szokatlan dolgot észrevehet: a lány kezében egy még kezdetlegesen fejlett, de egészségesnek tűnő fikusz van, cserepestül.
- Hali!
Utoljára módosította:Eszterházy Diána, 2024. január 20. 19:23 Szál megtekintése

Society: Be yourself.
Society: No. Not like that.
Eszterházy Diána
Egyetemi hallgató, Végzett Hallgatóoffline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 685
Írta: 2024. január 20. 19:59 | Link

Kilián

Mikor ajtót nyitnak neki és feltárul Kilián otthoni kényelmes outfitje, Dia végignéz a férfin, és az ember már várná, hogy valami lekezelő megjegyzést tegyen. De nem.
Az nem Dia lenne, akkor valaki kicserélte volna valaki másra. Helyette széles mosollyal int szabad kezével köszönésképpen a "hali" mellé.
- Mint mindig, egy igazi divatikon vagy. - Vicces csipkelődés egy nüansznyi rosszindulat nélkül. A fikuszra érkező kommentárra elneveti magát.
- Jó, jó, ezt most jól megkaptam, de megérdemeltem. Beljebb lépdel az előszobában és a fikuszt letéve valami alkalmas felületre lehajol, elkezd megválni a csizmától. Cipőlevétel közben válaszol a másik kérdésre.
- Csapass egy lattét nekem, köszi. - Volt már párszor itt, de tény, hogy mióta eljegyezték, meglepően sok időt tölt Solomonnal. Általában nem így néznek, néztek ki a kapcsolatai, mindig mászkált másfelé, másokkal. Most is tölt ugyan egészséges mennyiségű időt a barátaival, de a vőlegényével is meglepően sokat, ismerve Dia személyégét.
- Látod, még fájdalomdíjat is hoztam. - Ezt már a vendégmamuszba bújva, Kilián után csoszogva mondja a konyha küszöbén. - A neve Ödön, Ödön a fikusz.
Szál megtekintése

Society: Be yourself.
Society: No. Not like that.
Eszterházy Diána
Egyetemi hallgató, Végzett Hallgatóoffline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 685
Írta: 2024. január 21. 00:31 | Link

Kilián

- Láttam ilyet egyik héten a flying tigerben is, de ez sokkal jobban néz ki. Hol vetted? beszerzek egy szettet ebből én is.
Széles vigyorral telepszik le a konyhában egy székre, míg a kávé készül. Szépen megigazítja Ödön leveleit. (Mintha egy fikusznak szüksége lenne rá.)
- Hát, gondoltam miért ne, te jobban tudsz gondoskodni dolgokról. Nálam tavaly még egy kaktusz is meghalt. - Folyton elfelejti öntözni a növényeit, így hacsak nem a környezetében élők nem jók az ilyesmiben, pazarlás Diának nemcsak fikuszt, de bármilyen szobanövényt adni.
- Köszi, gondoltad volna? Bekötik a fejem. - Nem a pironkodós lelkes kislány örömével meséli, aki kislány kora óta erről álmodott, mert ez nem igaz. Viszont láthatóan örül az eseménynek, több szempontból is. Még ha nem is hitte volna, hogy valaha örülni fog. Azért vágott mindig savanyú képet az esküvő gondolatára, mert a házasság intézményét végtelen unalmasnak tartja, illetve mindig mikor felfestették neki ezt az eseményt a múltban, valami unalmas, színtelen-szagtalak pasast képzelt el partneréül, akivel aztán élete végéig halálra unhatja magát.
Ehhez képest már az esküvő tervezésénél is rájött, hogy a vőlegényével egyformán elvetemültek, és az ötletei actually értő fülekre találnak.
- Aha, én lettem a főnök macája. Egy csomóan utálnak is, mint az állat, végülis ez borderline nepobébi szituáció. De cserébe Solomon kuuuurvajóarc. Komolyan. Képzeld, elsőre volt képe átverni, hogy ő nem is ő, hanem csak egy pincér. Ja, mert anyámék valami eseményen akartak összeültetni minket. Én meg azt hittem, hogy megszöktem a pincérrel a vakrandimról árkádban játszani... erre kiderült, hogy a vakrandimmal játszottam az árkádban.

Utoljára módosította:Eszterházy Diána, 2024. január 21. 00:36 Szál megtekintése

Society: Be yourself.
Society: No. Not like that.
Eszterházy Diána
Egyetemi hallgató, Végzett Hallgatóoffline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 685
Írta: 2024. január 21. 01:10 | Link

Kilián

- Jaj ne! - Szomorúan lebiggyeszti a száját, mikor szembesítik árulásának tényével. Damn! Erre nem is gondolt, hát akkor most a család házasságot pártoló része vesztett egy célpontot, több idejük lesz a többiekre. Szerencsére a családjuk nem olyan szörnyen tradicionális és hidegszívűen kegyetlen - még ha fel is hozzák a témát nekik, valójában sosem igazán erőszak a disznótor. Csak kicsit idegesítő tud lenni a folytonos utalgatás és irányított kérdések.
- A süllyedő hajókon is azt mondják, hogy nők és gyerekek előre. - Vidáman széttárja a kezeit. Sokkal borúsabban látná a helyzetét, ha nem Solomon lenne a helyzet másik felén.
- Ja, nem. Tudod, ez csak ilyen sneaky irodai suttogás. Solomonnal nagyon jól szórakozunk, láttad volna az arcukat, mikor utoljára mély dekoltázzsal bementem az irodába a legújabb karakterdizájnokkal.
Ha valamiben nagyon jó volt Dia, de mindig is, akkor az a sértések és mindennemű bullying teljes ignorálása. Mindig volt valami, ami miatt csesztethették. Vagy a színes haja és bátor öltözködése, vagy az, hogy sok fiúval állt össze (akik néha valakinek a barátja voltak), a szókimondása és még sorolhatnánk. Megszámlálhatatlanul sokszor nevezték kurvának, ribancnak, ringyónak, homewreckernek ésatöbbi, próbálták már nyíltan és kevésbé nyíltan földbe döngölni az önérzetét, elhordani olcsó cafkának vagy ecsetelték hosszan már, miért attentionwhore. Tudja, hogyan nem kelle ezekre figyelnie - és sosem tette a magáról alkotott képet mások véleményétől függővé. Épp ezért ez a kis irodai ellenségeskedés sem több, mint háttérben zümmögő fehérzaj.
- Negyvenkettő. De nem kell aggódni, teljesen legit az ágyban. Komolyan másokkal mindig könyörögni kellett valami izgalmas szerepjátékért, Solomon benne van kábé akármiben. Legutóbb ő volt a börtönigazgató nekem meg ki kellett váltani a szabadságom.
TOO. MUCH. INFORMATION. De nem úgy tűnik, mintha Diána észrevenné magát. Neki az ilyesmi mindig is átlagos téma volt egy jó délutáni csevegéshez, miért is lenne most másként. A családja számára sem titok, hogy milyen aktívan is élte az életét (aggódtak is rendesen a szülei és mindenki), ahogy az sem, hogy Solomon nem az első idősebb férfi, akivel kapcsolata van/volt.
Utoljára módosította:Eszterházy Diána, 2024. január 21. 01:20 Szál megtekintése

Society: Be yourself.
Society: No. Not like that.
Eszterházy Diána
Egyetemi hallgató, Végzett Hallgatóoffline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 685
Írta: 2024. január 21. 01:42 | Link

Kilián

Még mindig ANNYIRA menőnek tartja, hogy Kilián képes megváltoztatni a kinézetét. Emlékszik, hogy amikor sokkal gyerekebb volt, illetve gyakrabban találkoztak, sokszor megkérte Kiliánt, hogy segítsen neki, legyen próbababa a készülő cosplayekhez meg ruhákhoz. Jó kis időszak volt, amikor kitalálta, hogy divattervező lesz és egy rakás ruháját saját maga csinálta. Na meg a conos eseményekre is menni kellett valahogy, valamit cosplayelve.
- Aha, negyvenkettő, de figyu. Tényleg jó arc. Én is rendesen be voltam szarva, mikor anya bejelentette a találkozót. Mégiscsak anya intézte, hivatalos eseményre szervezte, ez a tökéletes recept, hogy valami unalmas fószer akarjon fiatal feleséget. A kor nem számít, ismerek pár nagyon rendben lévő pasast, de isten őrizz, hogy valami savanyú lúzer legyen. - Például Volkov is az volt. Ki gondolta volna, hogy egyszer a Rellon házvezetője lesz? Már azon is meglepődött annak idején, mikor megjelent a Bagolykőben játékmesterként.
- És naná, hogy fogják. - Megvonja a vállát, kissé előrébb dől az asztalon, ahogy magyarázni kezd, magához képest egész komolyan. Nem halál komoly így sem, de azért érezni a különbséget, az árnyalatváltozást.
- Az emberek imádnak ítélkezni, de azt anélkül is megteszik, hogy hozzámennék és együtt legalább jól éreznénk magunkat. Szóval miért is kéne fülem-farkam behúzva szégyenkezni, mikor helyette akár lehet egy menő, magas beosztású, jófej férjem, akivel hasonlóan vagyunk bekötve?

Utoljára módosította:Eszterházy Diána, 2024. január 21. 01:42 Szál megtekintése

Society: Be yourself.
Society: No. Not like that.
Eszterházy Diána
Egyetemi hallgató, Végzett Hallgatóoffline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 685
Írta: 2024. január 21. 15:25 | Link

Kilián

- Na ezt sem igazán szoktam hallani, majd ne felejtsem el elrakni ezt az emléket egy külön fiolába. - Na igen, az érettség nem éppen az a vád, amellyel gyakorta illetik az Eszterházy lányt. Jól esik neki azért, hogy Kilián így félti, és hogy úgy érzi tényleg érdekli a férfit a jelenlegi helyzete és élete. Mármint amúgy összességében Diána elég szerencsésnek mondható. A családja jóindulatú és megértő vele, felnőve némi szigorral párosulva (de semmi vészes) ugyan, de szeretet és törődés vette körbe - és veszi mostanáig.
- Időpontra még nincs, de már tervezgetjük a témát, meg hogy egyáltalán hol legyen megtartva. Még arra is gondoltunk, hogy az egészet egy illúzióba pakoljuk.
A Morphe miatt a felszerelés meg van hozzá, és lényegében mindenki másnak egy ilyen stunt elképesztően drága mulatság lenne. Minden egyes vendégnek biztosítani egy használati lehetőséget a Morphe mágikus eszközeihez, amellyel átléphetnek a varázslattal kialakított illúzióvilágba.
- Ez sokkal inkább mi lennénk. Jobban, mint drága és agyonhasznált venue-k után rohangálni, amiket aztán teljesen át sem alakíthatunk úgy, ahogy akarunk.
Aztán Kilián ledobja a bombát azzal, hogy ők még tulajdonképpen nem is látták a vőlegényt. Úr-is-ten! Hogy lehet ennyire paraszt?! Mármint gondolja ezt Diána saját magáról. Annyira jól elvolt Solomonnal, hogy össze-vissza mászkáljanak a világban (vagy ponthogy a Sierrában kockuljanak) - alapvető dolgokat felejtett el. Mint mondjuk bemutatni a család többi részének!
Hangosan csattan a facepalm, amit letol.
- Te jó ég! Naná, totál kiment a fejemből, hogy menjünk egy túrát az egész családnál. Tutira veheted, hogy megyünk hozzátok nemsokára.
Közben mostmár a latte valószínűleg lekerül elé az asztalra, azt kezdi el elkeverni a hosszú kávéskanállal, amit kap mellé.
- De ne csak rólam beszéljünk, nálad mizujs? Azon kívül, hogy mostmár egy Ödönnel gazdagabb vagy.
Szál megtekintése

Society: Be yourself.
Society: No. Not like that.
Eszterházy Diána
Egyetemi hallgató, Végzett Hallgatóoffline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 685
Írta: 2024. január 21. 17:27 | Link

Kilián

Csak kibújik a szög a zsákból, bár Diána nem annyira attentív, hogy észrevette volna korábban Kilián kérdései mögött a többszörös jelentéstartamot. Érdeklődve eszi le a tejhabot a kávé tetejéről, miközben a nagybátyja beszél.
Nem ül ki negatív ítélkezés az arcára a lány korát említve sem, inkább csak elgondolkodónak tűnik a témában. Merthogy nagyon vitatkozni tényleg nem tud azzal, hogy 18 és 28 között egész világok vannak általában. Általában. Ugyanakkor nem ismeri ezt az említett lányt egyáltalán, nem tudja milyen.
- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem számít egyáltalán. Mármint egyéjszakás kaland esetén nem. - Vállat von. A tizennyolc már nagykorú, törvényes. Ilyen szempontból pedig aztán tényleg Dia legyen az első ember, aki követ vet bárkire.
- Tuti mesélte már anya, de én majdnem egész suli alatt próbáltam összegabalyodni a férfi tanárokkal. Mondjuk a bagolykő hibája, mindig olyan nyálcsorgatós daddyket alkalmaznak tanárként.
Mindegy. Legyint ténylegesen is, ez most egy felesleges mellékvágány volt, most Kiliánról van szó. És készséggel vissza is tér az eredeti topikhoz.
- De ha így együtt akartok lenni, akkor általában számít. Mármint tizennyolc.. te meg már gondolkodás és hozzáállás tekintetében is sokkal felnőttebb vagy. Szexelni könnyű nagy korkülönbséggel, együtt döntéseket hozni és menedzselni egy kapcsolatot tök más kérdés.
Végig tényszerűen beszél, egy pillanatig sem érződik, hogy bármiről is le akarná beszélni a férfit. Egyszerűen csak hangosan gondolkodik - és amikor rájön, hogy ez akár elbátortalanító is lehet, rámosolyog Kiliánra.
- Viszont gondolom kivételesen normális és koraérett gondolkodású lehet, hogy ha nem idegel ki a világból és egyáltalán komolyan veszed. Ha tényleg ilyen, akkor úgy is működni fog. Ha meg tényleg túl nagy a szellemi és mentális gap köztetek, akkor úgyis vége lesz, mielőtt a közvélemény választana szét titeket. Nem?
Szál megtekintése

Society: Be yourself.
Society: No. Not like that.
Eszterházy Diána
Egyetemi hallgató, Végzett Hallgatóoffline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 685
Írta: 2024. április 18. 22:33 | Link

Solomon
- Pécs | A „depressziópark” -

- ÚÚ! És és..! - Nagyon benne vannak éppen az ötletelésben séta közben, mert mikor máskor jobb az esküvőről elmélkedni, mint egy hátborzongatásra szánt helyen.
- Ha ilyen halloween jellegű Tim Burton stílus lenne, akkor nem csak neked kell Jacknek lenni, de a ceremóniamester öltözéke idézhetné Boogie Mant. A te öltönyöd pedig burton-i fekete alapon fehér csíkos lenne. Még tovább nyújtana az alakodon. - Egyébként valószínűleg végül nem ez lesz a végső győztes, de jó játszani a gondolattal. Azt a családjának már így is nehéz volt elfogadnia, hogy nem hagyományos lakodalom és eskövő lesz, de az már végképp kiakasztana mindenkit, ha még'ijesztőre' is vennék a figurát. Az anyja csak egy dolgot mondott: mindegy a téma, nem vár tőle már semmit az ég világon, hiszen ismeri. Csak legyen a maga módján fényűző és lássák azért az emberek hogy a páros kreativitása mellet megcsillogtatják kicsit a vagyont is. Csak a miheztartás végett.
- Figyelj, én nagyon szeretem ezt az országot, de.. tele vagyunk totálisan lelakott, romos elhagyatott helyekkel, még artificialnek sem kell lennie.
Elnézegeti a roncsot, amelyet már félig-meddig benőtt a flóra és fauna, aztán elmutat egy szakasz felé, ahol töredetett betonút maradványai mellett sorakoznak romos, bódék egy évtizete eldőlt Cornettot hirdető jégkrémtáblákkal.
- Az a sor ott egész jól nézne ki az "Echoes of Desolation"-be, már most látom, hogy mindenki be fog mászkálni lootot keresve. - Mostanában teljesen rá van kattanva erre az új projektükbe, bár az örök szerelme akkor is a Sierra marad a maga varázslatos fantasy világával. De ez az új horrorjáték viszonylag új vállalás még a Morphe-nak is.
Szál megtekintése

Society: Be yourself.
Society: No. Not like that.
Eszterházy Diána
Egyetemi hallgató, Végzett Hallgatóoffline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 685
Írta: 2024. április 26. 19:29 | Link

Solomon
- Pécs | A „depressziópark” -

- Nem, az Ollókezű témakör nem tetszik. Szükségem van az ujjaidra, hogy.. máshogy hozzuk összefüggésbe az ollókkal. - Szélesen elvigyorodik, és úgy dobja be a szégyentelen kis utalgatásait,  minthe egy derűs szombat délelőtt lennének. Ja, hogy derűs szombat délelőtt vannak?
Eltátja a száját a Baldur's Gate utalásra, mert hát véletlenül sincs mostanság mindenféle lementett videókkal tele a tiktokja. Szóval, ha Solomon thirstrapelni akarta, akkor viszonylagos sikerrel járt.
- Oké, halljam, hogyan mondod, hogy.. "Daarling". - Próbálja utánozni a karakter duruzsoló, flamboyant hanglejtését, de már Dia hangjának tónusa miatt is egész lehetetlen. Ilyenkor kicsit sajnálja, hogy "kísérletező korszakában" (ami másokhoz képest elég sokáig tartott és elég intenzív is volt) nem sikerült csípni magának konkrétan egy vámpírt. Mondjuk ha még mindig tartana ez a korszak sem lenne több szerencséje ezzel a dologgal, mert mégsem túl gyakori hook-up partnerek.
Egyáltalán fel tud nekik állni? Vagy vért kell inniuk előtte, hogy.. hja, hogy legyen mi leszálljon oda? Többet kellett volna Vámpírológia órára járni, míg a Bagolykő diákja volt.
- Úú! Amúgy is imádok tesztelni, csóró agyában el fog pattanni egy ér, ha megint lecsapok rá. - Szélesen elmosolyodik, mert mostanában Nikita nyerte meg magának a cégnél Dia lelkesedését és társaságát. Ezzel együtt pedig a megtisztelő szerepet, hogy mindenféle tesztelésekre, amikre nem is lenne alapvetően beosztva, rángatja magával a lány. Mert fun.
- Majd nézzünk rá a main questre, hátha hirtelen megtetszik valami olyan részlet, amiből tudunk mellékküldit kerekíteni. - Általában valahogy vissza kell kanyarodnia a fő történetszálhoz, hogy a játékosok figyelme azért ne terelődjön el teljesen a lényegről. Egy-egy jó melléktörténet sokat árnyal vagy tehet hozzá az alap vázhoz.
Az előléptetés említésére lehetne bűntudata. Felmerülhetne benne, hogy mennyire privilegizált helyzet ez - és hogy a legtöbb cégnél ezt nem is engednék meg különösebben. Tulajdonképpen fel is merül, de... nem érdekli. Ezt most épppen nagyon szereti csinálni, kiélheti benne a kreativitását, hülye lenne azon szenvedni, hogy ne legyen jobb dolga a ranglétrán.
- Teljesen ki fog borulni. Attól a perctől utál, mióta betettem a lábam az irodába, pedig akkor még nem is volt tudvalevő, hogy kik vagyunk mi egymásnak. - Sok verbális nyilat próbált már kilőni felé a nő, sőt, mindenféle kis apró irodai stiklivel próbálkozott. Meetingen számonkérni dolgok miatt, mindenki előtt és egyebek. Dia lelkes mosolyáról azonban ezek a próbálkozások többnyire lepattannak.
Szál megtekintése

Society: Be yourself.
Society: No. Not like that.
A fővároson kívül - Eszterházy Diána hozzászólásai (9 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek