33. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda Fórum - South West összes hozzászólása (247 darab)

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 » Le
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. március 18. 21:38 Ugrás a poszthoz

E A S T, drága húgom

Megigazította a nyakánál az inget, és megtörölte szemüvege lencséjét, hogy aztán gondosan felhelyezze. Belenézett a tükörbe, megigazította jól fésült haját, és elindult a megbeszélt helyre.
Kissé kényelmetlenül érezte magát. A kockás ing szorított a nyakánál, a szemüveg dörzsölte orrnyergét, a sötét talár folyton lábába ütközött. Vagy csak az ismerős hely volt kényelmetlen. Amióta elmenekült, sosem töltött pár hónapnál több időt egy helyen. És sosem tért vissza eddig.
Ebben a pillanatban úgy érezte, ismét menekülnie kellene. Hátrahagyni mindent. Kissé neheztelt is Eastre, hogy végül rávette erre.
Könnyen mozgott a falak között, kiismerte magát, hisz iskolai évei egy részét  mégis itt töltötte. Gyorsan fel is ért az erkélyre, ahova  a találkozót beszélték.
A nő háttal állt neki, mikor kilépett a levegőre. A Westek sötét haját örökölte ő is. Még mindig hihetetlen számára, hogy annyi időn keresztül nem látta az egyértelműt!
Odalépett mellé, és üdvözlésként megpuszilta az arcánál.
- Korán érkeztél...
Nem mosolygott, végig komor maradt. Feszült volt, East biztosan látta ezt a gondolataiban, ám arcizmai erről nem árulkodtak egy cseppet sem.
- North? - Valószínűleg a szülői háznál volt, hisz a tanítás még nem kezdődött el, aminek kifejezetten hálás volt. Sok lett volna egyszerre a kettő.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. március 22. 17:22 Ugrás a poszthoz

E A S T, drága húgom

Sose hordott órát. Megbízott az időérzékében, és általában jól is járt vele. Csupán pár percnyi csúszásban volt folyamatosan, mindig az udvarias késés határán belül. Erre nagyon figyelt.
- Még időben vagyok.
Fellélegzett, amint a nyaka körüli szorítás engedett. Lehet, talán kicsit túlzásba vitte a tanári szerep megformálását. Csak biztosra akart menni, hogy ne ismerje fel senki, de még csak a gyanú se merüljön fel senkiben. Az igazgatóval is beszélnie kell még a napokban.
Hálásan elmosolyodott. Néha nem ártott, ha East a közelében volt, és kicsit visszarángatta a valóságba. Ő volt az őrangyala.
North említése sötét felhőként telepedett le közéjük.
- Jobb, ha egyelőre még nem szólunk neki. - East mellé sétált, és a horizontot fürkészte. Erősen a fák sötétjére koncentrált. - Először csak látni akarom.
Bár Easten keresztül folyamatosan figyelemmel követte, miként alakul öccse sorsa, de hét éve, hogy nem találkozott vele. Még North is gyerek volt, mikor utoljára találkoztak. Azon az estén.
- Nem volt jó ötlet, hogy eljöttem - jelentette ki egy sóhaj mellett, végre hangot adva az elmúlt napok gondolatainak. Húga felé fordult, alkarjával a korlátnak támaszkodott. - Mit keresek egyáltalán itt, East?
Utoljára módosította:South West, 2017. március 22. 17:27
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. március 24. 23:28 Ugrás a poszthoz

E A S T, drága húgom

Elmosolyodott East arcát figyelve.
- Nem fogok - válaszolta nyugodtan. Minden egyes alkalommal eljátszották, és South minden következő alkalommal késett egy-két percet. Ez már hozzájuk tartozott. A kapcsolatuk része volt.
Nagyon sokat köszönhetett a húgának. Ha ő nem lett volna, az aurorok biztosan a nyomára akadtak volna. De ez... ez nagyon veszélyes volt. Igaz, hogy a faluban csak általános felügyeletet tartanak, de itt akár már ismerhetik is. Kész szerencse, hogy legalább az igazgatót leváltották. Anno sok időt töltött az irodájában, talán még felismerte volna.
Fájdalmasan felsóhajtott. Igen. Eastnek igaza volt. Éppen ezért akarta még halogatni a dolgot. Amíg North is azt hiszi, hogy halott, nem okozhat neki csalódást.
Behunyta a szemét egy pillanatra. East érintése megnyugtatta, mint amikor ziláltan berontott hozzá a segítségét kérve. Ő nem küldte utána az aurokat.
- Normális életet? - keserűen felnevetett, ahogyan végigfutott a fejében a kép. - Sólyom Máté, az év tanára. A tanári kar szeme fénye, nem igaz?
Igazán jól csengő nevet találtak ki. A Máté kulcsfontosságú volt ez esetben. Ha sokáig hordani akarta, akkor mindenképp kellett neki egy olyan név, amit szeret is.
- Remélem, nem fognak különösebben akadékoskodni, és nem emlékeznek... tudod... - Nem mondta ki a nevét. Már nagyon régen nem használta azt a nevet.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. március 29. 21:10 Ugrás a poszthoz

E A S T, drága húgom

A helyzethez képest egész nyugodt volt, szívverése is a normál skálán mozgott. Egészen addig, míg fel nem fogta East következő mondatát. Kész szerencséje, hogy az évek alatt megtanult uralkodni érzelmein. Vagy legalábbis az arcán. Bár szinte biztos volt, hogy minimálisan, de még így is elkerekedett egy pillanatra a szeme. Ezúttal azonban nem rendezte azonnal vissza ábrázatát.
- Hogy mi? East, mégis mikor akartál erről szólni? - Érezte, ahogyan egy pillanat alatt felment a vérnyomása. Mégis mi lett volna, ha ezt elfelejti mondani, és egyedülállóként mutatkozik be. Amit megtanult az évek alatt, hogy a hazugságok akkor erősek, ha következetesen használja az ember. És tartalmaznak minimális igazságot.
- Előre szólok, hogy nem fogjuk túljátszani a dolgot... - Sosem tudna úgy fordulni East felé. Akkor sem tudott, mikor még nem tudta, hogy testvérek. Egyszerűen érezte, hogy ami köztük van, az más. Ez pedig a testvéri szeretet.
Persze nem is kívánhatott volna jobb hátvédet. East volt a legjobb, és a legmegbízhatóbb. Ő volt az egyetlen, akiben megbízott.
Végigfutott a hátán a hideg, ahogyan a Bagolykő falai között hallotta ezt a nevet. Egy pillanatra akaratlanul is körbenézett, nem volt-e a közelben valaki, aki meghallhatta volna. Aztán egy korholó pillantást vetett húgára. Ennél azért lehetne elővigyázatosabb is.
- Sok időt töltesz majd Budanekeresden. - Ez kijelentés volt, egyszerű ténymegállapítás. És amíg East nem volt a közelben, nem lehetett biztos abban, hogy valaki gyanakszik-e. Csupán a megérzéseire hallgathatott.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. március 29. 22:15 Ugrás a poszthoz

I G A Z G A T Ó   Ú R, tisztelettel

Felkészült. Betéve tudta az elküldött önéletrajza részleteit, és az abban nem foglaltakat is. Mindent tudott Sólyom Mátéról, és érezte, ahogyan Sólyom Mátévá lényegül, ahogyan felvette egyszerű, üveges szemüvegét és begombolta a kockás inget.
Mégis ideges volt. Nem szokott sosem ugyanarra a helyre visszamenni. És biztos volt benne, hogy a Bagolykő falai között még valahol emlékeznek South Westre.
Határozott, rugalmas léptekkel indult el végig a folyosón, néha szándékosan az ellenkező irányba kanyarodva. Hisz első látogatáskor mindig eltéved az ember egy ilyen helyen. Persze Sólyom Máté felkészült pedagógustanonc, úgyhogy előre átnézte az iskola térképét.
Már megbeszélték az időpontot, úgyhogy várniuk kellett őt. A titkárságra lépve egészen meglepődött, ahogyan felmérte a terepet. Nyitva volt az ajtó. Emlékeiben pedig valamiért mindig zárt ajtók mögött folyt a fejtágítás. Kissé félszegen, de tudatosan előadta, hogy miért érkezett, majd bevezették az irodába.
- Sólyom Máté, jó napot! - Az igazgató fel nyújtotta a kezét. Máté esetében pedig gondosan ügyelt rá, hogy kézfogása ne legyen túl erős, de ne is legyen gyenge. Fontos volt az első benyomás.
Nem ült le, amíg hellyel nem kínálták, és nem bámulta a berendezést. Egy gyors pillantással mérte fel a terepet. Jócskán megváltozott, mióta idejárt.
- Köszönöm, hogy időt szakított rám!
Utoljára módosította:South West, 2017. március 29. 22:55
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. április 5. 22:06 Ugrás a poszthoz

I G A Z G A T Ó   Ú R, tisztelettel

Helyet foglalt a vendégeknek előkészített széken, majd kényelembe helyezte magát. Persze csak annyira, amennyire egy ilyen szituáció megkívánta.
- Igen, vonattal. Tudja, muglik között nevelkedtem, és nem bírja a gyomrom a hoppanálást. És szeretem nézni az elmenő tájat - mosolyodott el. Ismét volt némi igazságtartalma a mondandójának. Tényleg szerette nézni, ahogyan tovasiklanak mellette a fák meg az erdők. És tapasztalata szerint akkor jó egy hazugság, ha tartalmaz minimális igazságot is.
Nyugodt volt. Az egész úgy működött, mint a színészeknél. Lámpaláz érzése, mikor elindulnak, de mikor a színpadon vannak és meg kell szólalniuk, már minden megy, mint a karikacsapás. South is. Amint betette a lábát az igazgatóhoz, és bemutatkozott, már a profi szólt belőle.
- Az ország legmodernebb felfogású tanintézménye az Önöké. Hihetetlen megtiszteltetés lenne, ha itt tölthetném a gyakorlati éveimet. És... ne haragudjon, de titkos vágyam, hogy az egyetem után esetleg itt találhatnék munkát. - kissé félszegen lesütötte a szemét, majd izgatottan folytatta. - Az egyik órán tanulmányoztuk a módszereiket, ahogyan a diákokkal bánnak. Igazán inspiráló, hogy mennyi tanulmányi kirándulást szerveztek eddig, és milyen jól ápolják külföldi kapcsolataikat!
Nem feltétlen hízelgésnek szánta a mondandóját, de tisztában volt az ember, hogy bármennyire is szerény, a dicséret határozottan jól esett a lelkének. Mindenkinek. Ez alól remélte, hogy az igazgató sem kivétel.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. április 5. 22:59 Ugrás a poszthoz

É G T Á J A K, családi összejövetel no.1

- Hogy mit akarsz? Áh... inkább hagyjuk is, nem akarom tudni - beletúrt a hajába, és eldöntötte, hogy nem akar tudni arról, mi az a Trónok Harca. Ki tudja, East mit nevez trónnak ez esetben.
Fájdalmasan felnyögött, mikor húga figyelmeztette a gondolataira. Elfintorodott, és ahelyett, hogy a másik a gondolataiból olvasná ki a választ, inkább kimondta őket hangosan.
- Folyton elfelejtem, hogy hallod őket. Egyszer tényleg megtanulom az okklumenciát. Most már tényleg. Nem úgy, mint legutóbb.
Legutóbb két hétig bírta. És egy századmásodpercre sem sikerült kint tartani Eastet a fejéből. Persze húga is tisztában volt vele, hogy nem szereti, ha a fejében vájkált. Nem mintha, ő nem ismerte volna, de... Ez egyszerűen túl személyes volt.
Halványan elmosolyodott az ígéretre. Azért határozottan megnyugtatta a tudat, hogy bármikor számíthat rá. Már éppen ki akarta fejezni ezt szóban is, amikor nyílt az ajtó.
- Igen? - vette fel Máténak szánt hanglejtését és hangszínét. A kijárat felé fordult és... egy pillanatra bennt ragadt a levegő a tüdejében. North volt az. Egyértelműen az ő vonásai. Bár hét éve már, hogy nem látta.
Megnőtt. Nagyon is. Talán egy kicsivel még magasabb is lett, mint ő. De vonásai nem változtak. Talán csak megkeményedtek az idő alatt.
Kész szerencse, hogy öccse figyelme Eastre terelődött. Nem tudott volna hirtelen reagálni.
Utoljára módosította:South West, 2017. április 5. 23:07
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. április 20. 22:00 Ugrás a poszthoz

É G T Á J A K, családi összejövetel no.1

Ölelés. A két testvér között szoros volt a kapcsolat. Ez nyilvánvaló volt akkor is, mikor East beszélt North-ról.  De úgy tűnt, hogy azóta, mióta elment, jóval szorosabb lett a viszonyuk. Amit ő most csak külső szemlélőként nézhetett végig.
Kissé féltékeny volt a kapcsolatukra. A saját öccse azzal a tekintettel nézett rá, amivel az ismeretleneket mérik fel az emberek. Ő nem akart beleszólni ebbe a párbeszédbe. Ez nem az ő pályája volt. Egyelőre, így hagyta, hogy East világosítsa fel a hazugságról North-ot.
Ő maga csak akkor mozdult, mikor a legfiatalabbik West felé fordult. Automatikusan nyújtotta a kezét, és vette fel Máténak szánt testhelyzetét. Hiába. Az évek meg a rutin.
South West, a halottnak hitt testvéred.
- Sólyom Máté, örülök, hogy megismerhetlek, North. Remélem, a tanév alatt lesz alkalmunk jobban megismerni egymást. - A hangsúlya és a kézfogása is megfelelt a hivatalos protokollnak. Elvégre ő most Sólyom Máté volt, a pécsi egyetem hallgatója. Egy idegen, egy betolakodó a másik két testvér kapcsolatába, ha East hazugsága beválik. A jelenlegi felettese, és nem a testvére, nem igaz?
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. április 30. 23:03 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Nehéz ez a helyzet. Nem csak Annie-vel, hanem az iskolával. North-tal. Meg Easttel. Az egyszerű hazugságok könnyűek voltak. Könnyű volt hihetőnek tartani őket, de ezek... nehezek voltak. Bonyolultak és komplikáltak.
Annie-vel viszont könnyű volt. Mint az erdőben. Az üveget automatikusan döntötte meg és öntött még egy pohárral neki a füstös levegőben. Hátradöntötte a fejét, és mélyet lélegzett. A szemüveg nem volt rajta, ahogy a kockás ingét is félredobta. Egy egyszerű, fekete pólót viselt csak. Holnap amúgy is elmegy Annie, ezt mind a ketten megérdemlik.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. április 30. 23:17 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Behunyt szemmel hallgatta a zenét. Élvezte az ital kesernyés ízét a szájában, ahogy a szivar füstösségével keveredett, miközben a nő és a faház illata lengte körbe őt.
- Hm? - mozdította meg a fejét, de nem nyitotta ki szemét, csak mikor felfogta, mit mondott Annie. - Te el fogsz?
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. április 30. 23:35 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Elmosolyodott a válaszra, és visszadöntötte a fejét a kanapé támlájára, majd ismét behunyta a szemét.
- Helyes. - Fogta a kezében parázsló szivart, és beleszippantott. - Kényelmetlen lenne olyan messzire mennem...
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. április 30. 23:48 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Felnevetett a reakciójára, olyan igazán jólesően, szívből.
- Hát jó, akkor inkább nem válaszolok - fél szemmel lesett csak Annie-re, egy hasonló félmosollyal fejezte be a mondatát, majd nyúlt keresztül rajta a bontandó chips felé.
Utoljára módosította:South West, 2017. április 30. 23:59
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 1. 00:10 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Ismét elmosolyodott, ahogyan Annie önmagát is biztatta. De tény. Hiányozni fog az egyetlen ember, aki előtt igazán önmaga lehet.
Felvonta a szemöldökét a nő reakciójára, majd óvatosan foga közé vette a felé kínált chipset, aztán kivette Annie kezéből a zacskót, és ismét kényelmesen, egy nagy vigyorral az arcán hátradőlt. Kiszolgálja ő magát, ha kell.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 1. 00:24 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Éppen jólesően rágta össze a szájába tömött chipset, mikor Annie felállt, és a gramofonhoz indult. Lábával a zene ritmusára kopogott a padlón, miközben újabb adagot dobott be a szájába, és a nőt figyelte a lejátszónál.
- Tudod Annie, az ördögnek azért ennél jobb dolga is van - vigyorgott rá, miközben az asztalra dobta a zacskót.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 1. 00:36 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Elkomorodott, ahogyan Annie felé fordult. Szippantott egyet a szivarból, és a füstöt egyenesen a nő felé fújta. Messze volt, hogy elérjen hozzá, de épp elég sűrű, hogy eltakarja előle az arcát.
- Persze hogy van. - jelentette ki komoran, majd ahogyan eloszlott a füst, elmosolyodott. - Ki sem látok a munkából. Dolgozatokat kellene javítanom. - Még a saját fülének is abszurdan hangzott ez a mondat. De igaz, ami igaz, most éppen tanárt játszik.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 1. 00:49 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Felnevetett, ahogyan elképzelte magát egy hivatalos órán. Bár tény, hogy Kirill nem kíméli a diákját.
- Azt hiszem, egyelőre csak tanulok, ha megengedi, Merkovszky kisasszony - hangsúlyozta ki a nevét, miközben újabbat szippantott a szivarból. Lassan elfogyott, de éppen eléggé elbódította, hogy visszadőljön a kanapéra.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 1. 01:03 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Már nagyon hosszú ideje dohányzott. Már nem is emlékszik, hány éve. De abban a pillanatban, hogy Annie közölte vele, hogy órát fog tartani, rátört a köhögőroham.
- Még szerencse... - jegyezte meg. Sok minden melót kipróbált már élete során, de abban biztos volt, hogy a tanári pályát a következő húsz élete során sem választaná.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 1. 01:16 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Felnyögött Annie válaszára. Már csak az hiányozna neki, hogy a nő a hátsó padokban ülve nevessen, miközben ő vért izzadva próbálja teljesíteni a feladatot.
A poharáért nyúlt, és kiitta a maradék italt belőle, majd felvont szemöldökkel nézett vissza Annie-re.
- Hogy mi?
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 1. 01:32 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Mosolyogva bólintott. Nem tagadhatta, hogy nem csak az állás, de maga Máté sem állt közel igazán hozzá. Jobban szerette, mikor rakodómunkásnak állt, vagy más, fizikai munkát kellett végeznie. Akkor az emberek, akiket játszott, közelebb álltak hozzá, és kevesebb energiájába került, hogy fenntartsa a látszatot.
Annie-re sandított, mikor előhozta kérését, majd felsóhajtott. Abban igaza van a nőnek, hogy Máté nem éppen az alkohol híve, így lehet jobban járna, ha aznap este nem a kastélyban alszik.
- A kanapéd kellően kényelmes lesz - bólintott ismét, majd előredőlt és combján támaszkodva összefonta maga előtt a kezét. - Mikor indulsz?
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 1. 01:46 Ugrás a poszthoz

Annie
viskó

Nem válaszolt, csak halványan elmosolyodott. Tisztában volt vele, hogy ezt a búcsú és a veszteség mondatja Annie-vel. Ahogyan azt is, hogy nem akar menni. Ő már csak tudja. Megtapasztalta, nem is egyszer. És azzal is tisztában volt, hogy a nőnek most kell ez az idő ahhoz, hogy holnap el tudjon indulni.
- A változás jó. Gondolj mindig erre.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 3. 21:47 Ugrás a poszthoz

É G T Á J A K, családi összejövetel no.1

Nagyon jól látta az érzelmek változását North arcán. Ahogy az idegenből ellenszenvessé vált a tekintete. Nem is tudta hirtelen eldönteni, vajon melyik a rosszabb.
Egy pillanatra megmerevedett, ahogyan East odajött hozzá. Csak egy századmásodpercre, hisz utána ismét ellazította az izmait.
- Nem a tanodában tanultam. Magántanuló voltam egy jó ideig - válaszolt készségesen, és a körülményekhez mérten kellően nyitottan. Hisz egy új tanár érdeklődik a diákjai után, nem igaz? Még egy mosolyt is megejtett a biztonság kedvéért.
Aztán felsóhajtott, és az orrnyergét kezdte masszírozni. Kellett a pótcselekvés, ideges volt, ezt East biztosan érezte. Remélhetőleg a legkisebb West ebből nem vett észre semmit.
- Azt hiszem, jobb ha visszamegyek a körletbe. Még sok a papírmunka... - jegyezte meg East felé fordulva. Épp elég volt North idegenkedő pillantása. Azt hitte, könnyebb lesz a viszontlátás. Azt hitte, lezárta már ezt magában. - És biztosan szeretnétek ti is beszélni.
Megpuszilta a nő arcát elköszönésként, majd North felé fordulva biccentett.
- Minden jót!
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 8. 20:05 Ugrás a poszthoz

C S O N K A, a kötelező körök miatt

Tanár, munkatárs, helyettes és... ezek szerint dada. Már most elege volt az itteni élet megpróbáltatásaiból. Kirill nem kevés munkával bízta meg, és bizony nem kímélte a tanítással sem. Na nem mintha a házvezető annyira ráért volna. Most is valami elkerülhetetlen megbeszélésen kellett lennie, ami jóval túlhúzódott a megbeszélteken. Úgyhogy kiadta South-nak a feladatot, hogy menjen el a kölykéért az előkészítőbe.
Nem kevés zsörtölődés mellett indult el a faluba, majd magára erőltetve Máté figuráját, lépett be a terembe. Nem nézett körbe, azonnal a tanári asztalnál ülő nőhöz sietett, és fojtott hangon közölte, hogy Kirill küldte Zsomborért és a kastélyba kell felkísérje. A nő készségesen bólintott. Ismerte már South-ot, vagyis Mátét, hisz egyszer-kétszer már megfordult az előkészítőben Kirill miatt.
A nő hátrasétált a kölyökért, addig ő az asztalnál várta a srácot.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 8. 20:27 Ugrás a poszthoz

C S O N K A, a kötelező körök miatt

Türelmetlenül várta, hogy a nő felkészítse a gyereket az útra. Nem ért ő a kölykökhöz, és egyelőre kisebb gondja is nagyobb annál, hogy megtanuljon egy tudathasadásos gyereket kezelni. Kirill már mesélt róla, és találkoztak is a Csonka gyerekkel, de akkor nem vágott ilyen ellenséges arcot, mint most. Talán akkor a másik énje volt a felszínen.
- Kirill küldött, hogy kísérjelek fel hozzá - magyarázta a gyereknek minden türelmét összeszedve. Nagyon igyekezett a megértő és jóindulatú tanár szerepét felvenni. Bizalmat kell keltenie a kölyökben, hisz különben nem fog vele feljönni a kastélyba, és nincs kedve egy bögőmasinát végigcipelni az egész falun. A végén még kihívják rájuk az aurorokat és megvádolják gyerekrablással. A bűnlajstromából már csak az hiányozna...
- Ő most fent van a többi tanárral egy megbeszélésen, de megmutatom majd a nagytermet, ha jól viselkedsz - rámosolygott a gyerekre, és a kezét nyújtotta felé. - Benne vagy, Márton? - Hallotta, amint a tanárnő így szólította, és sejtette, hogy nem lenne kellemes, ha a tisztességes nevén szólítaná meg most a gyereket.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 8. 20:47 Ugrás a poszthoz

C S O N K A, a kötelező körök miatt

A gyerek ellenkezését látva a tanárnőre nézett, aki odasétált hozzájuk, és végigsimítva Zsombor, vagyis Márton hátán próbálta megnyugtatni. Nem értette, miért kell így elhitetni a kölyökkel, hogy van egy képzeletbeli testvére. Szerinte ezzel semmit nem fognak megoldani. Inkább szembesítsék a dolgokkal, akkor talán haladhatnak egyről a kettőre. De ha itt ez a módi, akkor nem ő lesz a forradalmár.
- Figyelj Márton - guggolt le hozzá, hogy szemük egy magasságban legyen. Tapasztalata szerint ez bizalmat szokott kelteni az emberekben. - Kirill és Zsombor is megbízik bennem, neked sincs mitől félned.
Tényleg nem volt oka... leszámítva, hogy milyen háttérrel rendelkezett South. Persze neki semmi dolga a gyerekkel, csak annyi, hogy leszállítsa a főnökének, és építse a bizalmat közte és az emberek között. Ez éppen elég kimerítő volt.
- Ha Kirill el tudott volna jönni, biztos vagyok benne, hogy már régen itt lenne. De sok a dolga a kastélyban. Ezért viszlek hozzá.
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 8. 21:41 Ugrás a poszthoz

C S O N K A, a kötelező körök miatt

A gondolkodó arckifejezése a gyereknek egy pillanat erejéig reményt keltett benne. Aztán szépen összetörte a kis vakarcs, mikor levágta magát a székre, mintha odaragasztották volna.
A nő távozását kék szemeivel végigkövette, de nem adott ki hangot. Így vagy úgy, de a kölyök mindenképpen vele fog jönni. Hacsak nem ér ide időben Kirill.
Felsóhajtott, és ismét leguggolt Zsomborral szemben. Ezúttal nem egy magasságban voltak, hanem a gyerek egy kicsivel feljebb helyezkedett el, hála a magasabb székeknek.
Valamit titkolsz - legszívesebben fogta volna a pálcáját, megátkozta volna, hogy eszméletét veszítse, amíg felviszi a kastélyba, és aztán már távozott is volna, soha viszont nem látásra a kölyöknek. De Mátéként sajnos ezt nem tehette meg.
- Rendben. Kössünk egy egyezséget, oké? Te eljössz velem a kastélyba Kirillhez, én pedig az út alatt elmondok egy titkot, amit senki nem tud. Te leszel a titkok őrzője, oké?
Utoljára módosította:South West, 2017. május 8. 21:44
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 8. 22:00 Ugrás a poszthoz

C S O N K A, a kötelező körök miatt

- Milyen furgon? - Bár hosszú időt töltött muglik között, de azt már nem tudta elképzelni, hogy Bogolyfalva közepére egy fekete autó csak úgy bejöjjön, és elvigye a gyereket. Összehúzta szemöldökét, de bólintott a kijelentésre. Hát persze, hogy nem annyira buta!
Már éppen válaszolni akart, mikor a gyerekből egyszerűen ömleni kezdtek a szavak. Legutóbbi találkozásukkor nem gondolta volna, hogy egyáltalán tud beszélni, erre tessék. Ki tud ezen kiigazodni! Nem értette, Kirill miért is mesélt mindenkinek olyan nagy lelkesedéssel erről az átokfajzatról.
Végighallgatva a mondókáját, kissé megvonta a vállát, olyan könnyedén, ahogyan csak tudta, és a helyzet megkívánta.
- Látod? Ezért sem akarnálak fekete furgonba tuszkolni. Amúgy is, Kirill épp eleget fizet érted. - Remélte, hogy ez a mondandója megfogja a kölyköt. Ez talán bizonyítja, hogy kell valakinek.
Felállt Zsombor elől, és egy ideig nézte a gyereket. Csak addig, amíg lábába tényleg visszatért az élet, majd ismét megvonta a vállát.
- De ha nem akarsz jönni, és megtudni a titkot, akkor nem vihetlek magammal. Egyedül kell akkor maradnod ebben a nagy, üres, sötét épületbe...
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 29. 19:11 Ugrás a poszthoz

Akkor lehet ideje lenne kimozdulni, nem igaz? Rolleyes
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 29. 19:28 Ugrás a poszthoz

Hideg? A nyugati szél kifejezetten jót tesz... a női szépségnek Rolleyes

Á, North, örömmel látlak itt Grin
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 29. 19:36 Ugrás a poszthoz

Hát kicsit fellazítanám a hozzáállásod Rolleyes
South West
INAKTÍV


Annelie tulajdona | Délnyugat
RPG hsz: 212
Összes hsz: 590
Írta: 2017. május 29. 19:39 Ugrás a poszthoz

Sárközi kisasszony, sosem késő Rolleyes

egyértelműen Máté, ki más? Rolleyes
Bagolykő Mágustanoda Fórum - South West összes hozzászólása (247 darab)

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 » Fel